Page 28

PERSONEELSPAGINA

ONDER REDACTIE VAN COMMUNICATIE & MARKETING VU JAARGANG 6, NUMMER 9, 9 APRIL 2014

LENTE OP DE NIEUWE CAMPUS Hangbankjes in knalkleuren en hippe overlegplekken in de nieuwe flexomgeving in het hoofdgebouw, een daktuin, de Spar en de Doppio. En om de hoek de Hortus en de Almatuin. Hoezo grijs? Wordt de campus nog eens echt gezellig? De PP vroeg het medewerkers en studenten.

ANNA KAPTEIJN EN SOPHIE PRENT BIJ DOPPIO

Drie docent-onderzoekers van Rechten zijn neergestreken voor Doppio voor koffie en zon, binnen zitten ze daar nooit. Anna Kapteijn werkt hier pas een half jaar, maar Sophie Prent ziet een ontwikkeling. “Er zijn steeds meer leuke plekken. Ik wil nog naar de daktuin. Maar in Initium zijn ook veel goede plekken.” Wat ze nog missen? “IJs!”, roepen ze in koor. In de Spar kun je ook voor gewone boodschappen terecht, al is het een beetje duur, vinden ze. Ze zijn nieuwsgierig naar welke winkel er naast de Spar komt. Een Etos zou heel handig zijn. “Dan hoef je nooit meer naar huis!”, lacht Prent.

Twee tandheelkundestudenten hebben net de Almatuin ontdekt, het voormalige schooltuinencomplex naast hun eigen ACTA-gebouw. Aan de picknicktafels eten ze een bakje rauwkost. “Jammer dat ze niks serveren, soep of zo”, vinden ze. 25 meter verderop schept voormalig schooltuinmeester Anton Meesters toevallig net soep op voor het gezelschap dat vandaag het oude schoollokaal heeft gehuurd voor een training. Esther de Haan van Calling U en haar cursisten van de leergang Theorie U lunchen buiten en genieten van de entourage: “Mooi, die verbinding tussen de stad en het groen.” Verderop lopen mensen rond met gieters en harken, de tuintjes zijn verhuurd. Tot ook dit wordt volgebouwd, runt Meesters terrein en gebouwtje met twee oud-collega’s.

bovenop de D-vleugel van het hoofdgebouw. Je komt er via de liften in de 3E-vleugel of via het trappenhuis in de D-vleugel.

THOYA VERHEUL IN DE FOYER

Wel fijn, die grote, open lichte ruimte, zegt psychologiestudente Thoya Verheul op een bankje in de Foyer. In studiezalen zit je zo dicht op elkaar, vindt ze.

ELLIE PAUËLSEN IN DE DAKTUIN

ESTHER DE HAAN EN HAAR CURSISTEN IN DE ALMATUIN

Op de houten randen langs de borders van de Daktuin liggen en zitten studenten: even ‘luchten’ met een kop koffie. Studeren kan niet, vinden ze, dan waaien je papieren weg. Enige medewerker hier is VU-vertrouwenspersoon Ellie Pauëlsen, die haar krantje leest. “Lekker plekje hoor, zo uit de wind. Ik zit ook wel naast Initium aan het water of in de Hortus, hier was ik alleen nog maar bij de opening geweest.” De tuin is 800 vierkante meter, maar ligt wat verstopt

MELTEM YAR EN HAJAR LAARAJ

Meltem Yar en Hajar Laaraj zitten met al hun papieren op het bankje in de andere hoek,

Profile for Advalvas

Nr 16 8 april 2014  

Onafhankelijk magazine van de Vrije Universiteit, Amsterdam. Verschijnt 20 keer per jaar, om de week.

Nr 16 8 april 2014  

Onafhankelijk magazine van de Vrije Universiteit, Amsterdam. Verschijnt 20 keer per jaar, om de week.

Profile for advalvas