Page 1

Adrian MĂŽrzan Portofoliu/CV/Just me


Adrian, student la Facultatea de Arhitectură, part-time dreamer, profesionist în experimentat, în desfăcut lucrurile pentru a vedea cum funcţionează, expert în gătit (a două feluri de mâncare: omletă şi paste), pasionat de vizual şi de comunicarea prin intermediul vizualului, cu experienţă în pierdut nopţile (lucrând, din nefericire) şi în critică a propriilor creaţii.


Curriculum Vitae

Nume: Mîrzan Adrian Data nașterii: 10.04.1993 Locul nașterii: București E-mail: gmirzan@gmail.com Număr de telefon: 0729 710 449 Educație: 2008 - Tabăra de astronomie „Perseide 2008” 2011 - Atelierul de film „Let’s go Digital!” (TIFF) 2012 - Liceul de Arte „Bălașa Doamna” 2015 - Sky Hill Camp - Practică arhitectură In curs - Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”

Experiență

Aptitudini

August 2010 Eastern Software Creative

AutoCAD ●●●●●●●●●● Revit ●●●●●●●●○○ ArchiCAD ●●●●●●●●●● 3ds Max ●●●●●●●○○○ SketchUp ●●●●●●●●●● Adobe Photoshop ●●●●●●●●●● Adobe InDesign ●●●●●●●●○○ Adobe Illustator ●●●●●●●●●○

grafică, promovare

Iunie - Septembrie 2012 Rapid Clima Service

grafică, branding

August 2013 Mega-Discoteca Tineretului

branding, page admin

Noiembrie-Decembrie 2015 PRO TV

Internship grafică știri


conținut exerciții de arhitectură de la oraș la program

Îndrumători: Cristina Gociman | Daniela Calciu | Marian Iliescu

locuire individuală

Îndrumători: Mario Kuibuș | Radu Negoiță | Tana Lascu

conversie: extindere, reabilitare, construire în mod sustenabil Îndrumători: Niculae Grama | Petre Năstase | Flavia Roșu

locurie colectivă

Îndrumători: Cristina Gociman | Daniela Calciu | Marian Iliescu

inserţia unei clădiri cu funcţiune culturală în zonă istorică protejată Îndrumători: Ștefan Scafa-Udriște | Vlad Thiery | Mostafa Hakimnia


grădina comunitară - agricultură urbană

6

fabrica de cărămidă

10

muzeul tehnic „Dimitrie Leonida”

12

square place

16

spațiu expozițional & centru de arte și meserii

20

sem 5

sem 3

sem 8 - proiect colaborativ

sem 6 - proiect colaborativ

sem 8.2

5


Proiecte de arhitecură

Grădina Comunitară Activităţile şi scopurile comune sunt factori ce contribuie foarte mult la creearea unei coeziuni într-o comunitate. Calea Moşilor vechi este un cartier care duce lipsa acestei coeziuni, nu există scopuri comune iar membrii comunităţii trăiesc izolaţi unii de ceilalţi. Cu toate că, după cum a rezultat din analiza tipurilor de locuinţă, în zona Calea Moşilor predomină ca tip de locuire cea colectivă şi semicolectivă -locuri în care oamenii stau împreună sau cel puţin locuiesc mai aproape unii de ceilalţi-, între locuitorii acestor ansambluri nu există prea multe relaţii, aşadar nu există o comunitate în sensul propriu al cuvântului. Grădinile comunitare urbane sunt programe care reuşesc să aducă împreună membrii comunităţii, să le ofere ocazia de a produce ceva ce poate fi consumat sau comercializat. Acest program poate oferi, după cum vom vedea că se întâmplă într-una din situaţile similare date ca exemplu, ocazia membrilor comunităţii de a-i ajuta pe cei ce nu îsi pot procura singuri hrana.


7


Proiecte de arhitecură Sera - aflată în locul care primeste cea mai mare cantitate de lumină, sera adăpostește plante ce nu pot crește în condițiile oferite de grădinile exterioare. Depozitare & tehnic - aici se depozitează toate materialele necesare pentru întreținerea grădinii.

Ce-ai în grădină - cel de-a doilea etaj găzduiește cafetaria grădinii. O ceainărie ce poate folosi plante uscate din grădina urbană Magazinul de specialități + Live sale aflat la primul nivel, în drepul grădinii de la primul etaj, magazinul de specialități este cel în care se vând numai produse recoltate din gradină. Live Sale este un sistem de vânzare ce permite cumpărătorului să își culeagă propriile produse direct din grădină. Magazinul de sub grădină este un loc în care se comercializează produse produse de casă, condimente, fructe și legume crescute în grădinile de la nivelurile superioare. Spre deosebire de magazinul de deasupra, acesta primește produse și de la alți producători decât cei ce recoltează grădinile de la nivelurile superioare.


Plan parter

Plan etaj 1

Plan etaj 4

9


Proiecte de arhitecură

Fabrica de cărămidă Prin intermediul proiectului „Fabrica de cărămidă” se obține un nou simbol-reper local ce re-personalizează zona Palisandrului-Lacul Grivița, și care creează o punte de legătură între cartier - așa cum este astăzi - și ce reprezenta el înainte de conceperea proiectului urban „Bucureștii Nuoi”, făcând trimitere la perioada revoluției industriale a Bucureștiului. Acest proiect nu dorește să fie un revival al fabricii de cărămidă din Dămăroaia, ci mai degrabă al caracteristicilor acestuia ca simbol local - un loc în care se produce, se creează - .


GSPublisherVersion 0.0.100.100

GSPublisherVersion 0.0.100.100

„Turnul de Veghe” este un spațiu semi-acoperit ce servește ca adăpost terasei, expozitiei din turn - o serie de fotografii suspendate de pereții interiori ai turnului-, si locului de vegheat -o platforma situata la 7m înălțime ce oferă o priveliște panoramică catre obiectivele din jur. Conceput ca spațiu-interfață intre locuitor și client, „Atelierul Mare” este locul în care se produce și se expune, funcționând în scenariul propus ca studio de ilustrație și grafică publicitară. Atelierul este spațiul cel mai apropiat de stradă, ilustrând astfel orientarea spațiului către comunicarea facilă cu clienții și punând accent pe importanța care este acordată producției, oferirii de conținut.

11 GSPublisherVersion 0.0.100.100


Conversie

Uzina Electrică Filaret Adrian Mîrzan Marian Zloteanu

Autori: Zloteanu Marian | Adrian Mîrzan

Situată pe strada General Candiano Popescu, vis-a-vis de Parcul Carol, fosta uzina electrică Filaret se regăsește într-un context istoric bogat, cu trimitere la industria României la începutul secolului XX. Proiectul de conversie a uzinei a reprezentat pentru noi o provocare, întrucât acesta ne impune să găsim o funcțiune contemporană, dar care sa se potrivească grandoarei acestui loc. Proiectul a căpătat o direcție firească, spunem noi, căpătând o mai buna legătură cu Parcul Carol prin crearea unui „shared-space” de-a lungul străzii General Candiano Popescu și relocarea Muzeului Tehnic Profesor Inginer Dimitrie Leonida in interiorul halei. Alte doua funcțiuni au venit in completarea acestui muzeu, funcțiuni precum o sala multifuncțională, o bibliotecă comunală, cafenele și spații de seminarii, întâlnire, recreere și socializare. S-a conturat astfel un centru cultural de o importanță aparte pentru oraș și zona respectivă.


13


Autori: Zloteanu Marian | Adrian MĂŽrzan

Proiecte de arhitecură

Plan Parter


Cafenea Bibliotecă Spații workshop-uri

Muzeul Tehnic „Dimitrie Leonida”

Spațiu multifunțional

15


Proiecte de arhitecură

Square Place Țesuturile vechi, dense, în special zonele protejate au prezentat în acest caz mai mult decât o constrângere legală pentru proiectarea acestui ansamblu.

Autori: Diana Dobre | Eleni Manole | Adrian Mîrzan

Pentru a integra aceste mari volume într-o zonă rezidențială relativ densă, fiind alcătuită totuși din locuințe individuale izolate pe parcelă, locuite de o clasă socială înstărită, am folosit o medie a ariei amprentei la sol a clădirilor apropiate. Astfel s-a ajuns la un pătrat cu latura de 13m, acest modul a fost cel în funcție de care am organizat întregul sit. Cu toate acestea, pentru a păstra aparența acestei egalități am redus cu 1m distanta latura din interax pentru a face loc suprastructurii locuințelor. Această suprastructură, circulabilă și accesibila prin intermediul unor uși laterale ale balcoanelor, susține un mesh ce este suport pentru o fațadă verde. Fiecare bloc este compus din 3 volume dimensionate după modulul propus în jurul unui nod de circulație.


17


Autori: Diana Dobre | Eleni Manole | Adrian MĂŽrzan

Proiecte de arhitecură


19


Proiecte de arhitecură

spațiu expozițional & centru de arte și meserii Tema are în vedere sensibilizarea studentului faţă de mediul construit şi valorile sale şi exersarea unei abordări care are în vedere integrarea sensibilă şi creativă a unui element construit urban existent în proiectul final. Acest tip de exerciţiu se apropie de multe situaţii reale de proiectare cu care studentul se va confrunta în viaţa reală şi de aici necesitatea lui. - extras din tema cadru Pornind de la constrângeri legate in principal de rezolvarea fatadei, am ales un limbaj simplu, dorind în principal să consutriec un spațiu public deschis in spatele clădirii și să creez o perspectivă minumentală către biserica „Sfântu Gheorghe Vechi”.

Secțiune transversală

1:200

Secțiune longitudinală

Fațadă Nord GSPublisherVersion 0.7.100.100

1:200

1:200


Secțiune Secțiune transversală transversală

1:200

1:200

Secțiune Secțiune longitudinală longitudinală

Fațadă Nord Fațadă Nord GSPublisherVersion 0.7.100.100

1:200

1:200

1:200

1:200

GSPublisherVersion 0.7.100.100

21


Descarcă vresiunea PDF:

https://goo.gl/xrvdE6

©2018 Adrian Mîrzan gmirzan@gmail.com 0729710449

Portofoliu - Adrian Mîrzan  
New
Advertisement