Page 1

Propunere Naming Beneficiar : S.C. PANIMON S.A.


Propunere naming

“ce eþti tu în mod real, ce eþti pentru alþii, cum poþi apãrea în ochii lor aþa cum vrei tu sã fii vãzut?” Mircea Eliade

Pr fesi nal Media

Consultanta in advertising


Propunere naming

Astazi orice este un brand

Pr fesi nal Media

Consultanta in advertising


Propunere naming

Întrebarea este: de ce consumatorii aleg anumite brand-uri? Consumatorul isi doreste sa se identifice cu brandul, brandul sa gandeasca la fel ca el, sa-i fie prieten si sa-l includa in viata sa. Aceasta va fi alegerea lui. Astfel este relevanta comunicarea pentru un brand. Viziunea, valorile, spiritul unui brand þi managementul acestuia sunt baza lui. Identitatea lingvisticã, cea vizualã, retorica brandului þi, mai larg, comunicarea acestui brand sunt cele pe care trebuie sã le supraveghem obsesiv. Accesul la informaþia de piaþã a transformat consumatorul într-un individ cinic, care îþi poate permite sã ignore ceea ce nu-l impresioneazã. Emotiile au o influenta semnificativa asupra deciziilor de achizitie si de consum a numeroase produse. Comportamentele emotionale, empirice si estetice, care in mod traditional depasesc sfera marketingului traditional, se bucura in prezent de o deosebita atentie Pe lânga folosirea afectelor pentru a forma o anumita atitudine fata de marca sau pentru a deprinde consumatorul cu o reactie comportamentala, emotia poate juca un rol hotarâtor intr-o campanie publicitara sporind impactului mesajului. Acest efect asupra publicului a fost semnalat atunci când s-au testat reclame ce foloseau umorul.

Pr fesi nal Media

Consultanta in advertising


Propunere naming Care ne sunt concurentii? Cum ne atragem clientii? Dezvoltarea fara precedent a sectorului marilor magazine de tip hipermarket, cash & carry sau galerii comerciale a determinat cresterea standardelor de practicare a comertului si a sporit exigentele consumatorilor , care au devenit din ce in ce mai sofisticati. Marii jucatori de pe piata de retail sunt nevoiti acum sa-si schimbe strategiile de marketing si sa le adapteze pentru a atrage clientii, macar pe aceia care nu au fost fidelizati de un lant de hipermarketuri concurent. Unul dintre instrumentele prin care retailerii incearca sa creasca numarul clientilor si implicit vanzarile este comercializarea marcilor proprii. Unii au identificat devreme potentialul marcilor proprii si elaboreaza strategii ample pe termen lung care sa-i ajute sa-si mentina cota de piata. Mai ieftine, in proportie de 90 % produse si ambalate in Romania, uneori chiar in fabricile unor producatori care au dobandit un nume pe piata, marcile proprii au inceput sa atraga atentia romanilor, devenind un reper pentru preturi mici care nu fac neaparat rabat la calitate.

Pr fesi nal Media

Consultanta in advertising


Propunere naming

Cel mai citat dar si cel mai putin observat fapt legat de advertising este ca fiecare dintre noi - consumatorii- suntem tinta a peste 1600 - 3000 de reclame. De aceea informatia trebuie asimilata cat mai rapid, cuvintele sa vorbesca, pentru ca in final brandul sa faca parte din viata noastra. “Ideea de bazã a reclamei postmoderne este asocierea produsului cu o fantasmã: dezirabilã individual, dar legitimatã colectiv. Iar mecanismul este un transfer, asemãnãtor transferului psihanalitic, de la ceea ce este dezirabil la fantasma propusã în reclamã, la produsul cãruia i se face reclamã. Persuasiunea nu se obþine prin demonstraþia la lumina zilei a funcþionãrii optime a produsului (cazul reclamei moderne de tip clasic), ci prin declanþarea subliminalã a dorinþei de a achiziþiona un produs pentru a împãrtãþi o fantasmã. Ca þi transferul psihanalitic, procesul de care vorbesc nu se desfãþoarã la lumina zilei, ci are loc în obscuritatea inconþtientului. Tu, cumpãrãtor, vrei sã te identifici cu valoarea care este ilustratã persuasiv în reclamã þi þi se sugereazã cã acea valoare va fi a ta, dacã vei folosi produsul cu pricina. Astãzi satisfacþia vine din sugestia cã întrebuinþarea produsului te pune în posesia unei fantasme dezirabile. Nu se mai spune cã produsul e bun în sine, ci cã el se asociazã cu valoarea care pentru tine este irezistibilã. Cumperi un produs pentru a-þi însuþi o fantasmã.”

Pr fesi nal Media

Consultanta in advertising


Propunere naming

Mesajul reprezinta ideea care sta la baza comunicarii. · Mesajul se concentreaza pe pozitionarea marcii("Let's make things better"-Philips) · Mesajul atrage atentia asupra uneia sau alteia din motivatiile consumului individual, de exemplu: un avantaj functional("Totul este sub control"-Compaq), o placere("Un dar adus fiecarei atingeri"-Dove), identitatea de sine("Vorbeste despre tine"-Rimmel ), o imagine("Atitudinea creeaza viitorul"-Kent), admiratia si altruismul ("Noi nu taiem copacii pentru a ne scoate publicatia") · Ideea ar putea fi exploatata prin formularea modalitatilor de crestere a vanzarilor produsului : utilizatorii actuali trebuie sa fie incurajati sa folosesca mai mult produsul respectiv, iar cei care nu-l utilizeaza sa fie incurajati sa-l cumpere. De exemplu Reebok a venit cu o idee originala, informandu-si clientii ca pantofii de sport sunt facuti pentru a se asorta cu imbracamintea de zi cu zi, creand astfel o nuoa utilizare pentru a-I atrage pe non-utilizatori · Mesajul comunica diferentele existente intre produsul promovat si oferta concurentilor · Ideea mesajului s-ar putea desprinde din cunoasterea in profunzime a experientei acumulate de consumator in utilizarea produsului , mai ales a procesului de cumparare, a consumului si a efectului produsului asupra acestora si a avantajelor cautate de consumator.

Pr fesi nal Media

Consultanta in advertising


Propunere naming

Din moment ce impactul vizual conteazã foarte mult, alegerea pe care o faceþi în folosirea culorilor ar putea însemna mesajul pe care vreþi sã îl transmiteþi persoanelor ce vã vãd creaþia.

De exemplu, aþi observat cã majoritatea fast-food-urilor sunt decorate cu roþu þi cu orange strident? Nu este nimic întâmplãtor, cãci studiile aratã cã anume aceste culori te fac sã mãnânci repede þi sã paraseþti localul respectiv. Þi asta este exact ceea ce vor sã obþina respectivele fast-food-uri, pentru a avea un flux mai mare de clienþi

Este bine de þinut cont de faptul cã o singurã companie îþi poate modifica culorile materialelor publicitare în funcþie de audienþa la care se adreseazã. De exemplu în industria alimentara si anume dulciuri, atunci ambalajele produselor vor fi viu colorate cu o paletã largã de culori(roþu, galben, verde), în timp ce materialele promoþionare pentru atragerea de noi investitori vor fi confecþionate utilizând o gamã mult mai restrânsã de culori(sã zicem un albastru în mai multe nuanþe) pentru a inspira încredere þi stabilitate.

Pr fesi nal Media

Consultanta in advertising


Propunere naming

Culoarea roþie ne insuflã ideea de pasiune, vitezã, pericol, tãrie, exaltare, Galbenul este culoarea cãldurii, luminii, zambetului (bucuriei), fericirii, portocaliul, însã, merge pe o notã mai jucãuþã. Verdele ne aminteþte de prospeþimea naturii, exprimând abundenþã, creþtere, mulþi considerând aceastã culoare fiind cea mai relaxantã pentru ochi, mai simbolizând þi inteligenþa. Maro, culoarea pamantului, maroul indica autenticitatea, adevarul si sinceritatea. Maroul solid este o culoare de baza, naturala, a carei prezenta este abundenta in natura. Nuantele de maro deschis implica onestitate si caracter veritabil, in timp ce maroul inchis la culoare este asemanator lemnului sau pielii - durabil. De asemenea, maroul are si efecte psihologice iti poate induce o stare de melancolie. Barbatilor le este mult mai usor si se simt mai confortabil sa spuna ca maroul este una dintre culorile lor preferate, fiind o nuanta naturala, destul de rece si distanta, masculina. Auriul vine sã ne dea o notã luxuriantã, prestigioasã, valoroasã.

Pr fesi nal Media

Consultanta in advertising


Propunere naming

Pr fesi nal Media

Consultanta in advertising


Propunere naming

Pr fesi nal Media

Consultanta in advertising


Propunere naming

Ideea de baza : accesibilitate , produse calitative Cuvantul Panid’or este o fuziune intre Panimon si Moara de Aur. Am folosit aceasta asociere pentru a crea ideea de longevitate si trainicie a afacerii Panimon, ajutata de idei noi in concordanta cu noile cerinte ale pietei si implicit ale consumatorului. Panid’or are o alura foarte eleganta si distinsa, rafinata chiar, asezata pe frontispiciu va inocula ideea de bun- gust, ca si eleganta , si odata cu aceasta impresie vine si ideea de gust bun in sensul ei propriu. Am ales culoarea rosie pentru Panid’or, o culoare puternica, ce atrege atentia , este inflacarata si indeamna la cumparare, in combinatie cu auriu(ce provine din galben- la nivel subliminal culoare de “avertizare”, des folosita pentru promotii si preturi mici). Painea este in centru imediat sub denumire, fiind de fapt stalpul Panimon. Este atuul firmei si trebuie dezvaluit. Painea Panimon este cea mai buna pe piata onesteana, pentru faptul ca respecta traditia (prin procesul de fabricatie, prin ingrediente folosite), fiind gustoasa si satioasa, cu o coaja crocanta ce trebuie mancata. Este punctul tare, drept urmare este in centru. Sloganul “Pe buzunarul tuturor” ne ajuta sa nu segmentam sau sa restrictionam intr-un fel clientul, oricine isi permite sa cumpere de la Panid’or. Ideea indusa subliminal este de accesibilitate si usi deschide pentru oricine.

Pr fesi nal Media

Consultanta in advertising


Propunere naming

din respect pentru tine

Pr fesi nal Media

Consultanta in advertising


Propunere naming

din respect pentru tine

din respect pentru tine

Pr fesi nal Media

Consultanta in advertising


Propunere naming

din respect pentru tine

Ideea de baza: magazin specializat pe produse de panificatie, ce respecta clientul Panegrino a luat fiinta din contopirea a 2 cuvinte pur romaneste de provinienta latina : paine si grau. Sigla “Panegrino” aduce in centrul atentiei, magazinul specializat pe produse de panificatie, creat special pentru clientul sofisticat al timpului actual, ce trebuie respectat si tratat ca atare. Panegrino promite clientului prin sigla sa, un magazin unde se simte confortabil, va fi placut impresionat de servire si cu siguranta va mai intra si a doua oara. Panegrino te imbie sa-i calci pragul. Este brandul calm, primitor, bland , singurul tel fiind satisfactia ta ca si client si buna starea ta. Cromatica aleasa indeamna, de asemeni, la cumparare. Culorile calde , painea, razele soarelui nu creaza decat starea de confort si buna dispozitie, de relaxare. Sloganul “din respect pentru tine” vizeaza clientul. El nu se leaga de Panegrino sau de produsele existente in magazin, ci este cu dedicatie catre client. Clientul se va simti magulit si gadilit in orgoliul propriu. Iata pe cineva care se gandeste si la mine! Sigla devine asfel lovemarks, un brand cu carisma, ce inspira loialitate neconditionata.

Pr fesi nal Media

Consultanta in advertising


Propunere naming

camara Domneasca

Pr fesi nal Media

Consultanta in advertising


Propunere naming

Pr fesi nal Media

Consultanta in advertising


Propunere naming

Ideea de baza: traditionalism de sorginte romanesc Pentru aceasta sigla s-au ales 2 cuvinte pur-romanesti, pentru a accentua provenienta magazinelor. Asa cum precizam la inceput calitatea romaneasca este recunoscuta de autohtoni, aducand astfel un plus de valoare siglei. “Camara domneasca” va fi perceput ca un magazin in care se gasesc produse”domnesti”, de calitate. Numai pronuntand cele 2 cuvinte ne gandim la ceva fastuos, grandios, mancarurile cele mai bune si mai rafinate, totul fiind in stil regesc. Clientul se va simti magulit , va face achizii in prima faza doar pentru a se identifica cu valoarea ilustrata in sigla. Intra in magazin si cumpara produsul doar pentru a-si insusi fantasma, despre care vorbea Patapievici. “Camara domneasca” functioneaza cu succes si ca slogan, spune foarte multe clientului despre firma mama. La nivel subliminal strecoara ideea de regalitate, starnind dorinta in fiecare dintre noi, de a fi macar pentru cateva secunde, persoane de cel mai inalt rang.

Pr fesi nal Media

Consultanta in advertising

Prezentare naming  

Propuneri de nume si logo