Page 1

Trossamfunnene har, sammen med familien, tatt over skolenes ansvar for trosopplæring av sine medlemmer.

Trosopplæring

www.storstavalt.no 4-ÅRSBOK (4-åringer) Styrke tilhørighet til sin kirke

SKOLESTARTERHELG (6-åringer) Rollemodeller formes.

TÅRNAGENTHELG (8-åringer)

Utforske bibelen og kirka. Samarbeid med politiet

Re-Union (18-åringer)

Konfirmantene møtes igjen etter et par år og reflekterer over forandringene hos seg selv

Hei! Husker du meg? Liv er en engasjert 17-åring. Hun skal spille sammen med musikkorpset under et skøytestevne i Fosenhallen. – Jeg har sett deg før, men husker ikke hvor, sier han. – Du var en av lederne på ULiF (Ungdomslederopplæring i Fosen) under fellessamlinga i vinter, sier Liv, - et kjempebra kurs. Liv har deltatt på ungdomslederopplæring. Dette er et felles prosjekt i Fosen. – Du sa at det var viktig å ta vare på Organisasjonslære kursbeviset, sier Liv – og at vi måtte vise SAMARBEIDS- det fram når vi søkte

ØVELSER

LYSVÅKEN (10-åringer) Overnatting i kirka, aktiv deltakelse i gudstjenesten.

Ungdomslederopplæring 15 - 18 år

I Fosen skaper vi ungdomsledere som er trygge medvandrere for barn og unge. En systematisk opplæring for refleksjon rundt lederegenskaper, tro og trospraksis.

ORGANISERING OG PLANLEGGING Lederskapteori LEDERSKAPSTRENING jobb. Under jobbintervjuet la jeg fram kursbeviset, intervjueren mente opplæringen hadde mange gode tema - og jeg fikk jobben! - Lederskapsteori- og trening er viktig, likeså samarbeidsøvelser, grensesetting og organisering, forteller Liv. Andre ungdommer kommer til, spørrende blikk om hva dette er for noe. – Nå tør jeg å hjelpe til under samlinger med 2-åringene og tiltakene for alle de andre aldersgruppene – hvis jeg har tid da… Det skjer jo så mye her at tida strekker ikke til bestandig.

2-årsbok (2-åringer) Et første besøk i kirka, kjenne tilhørighet

Kristuskransen GUDSTJENESTEPLANLEGGING Prosten i Fosen er

faglig hovedansvarlig. Alle kommunene/fellesrådene har egne ansatte med ansvar for trosopplæring, de deltar aktivt. De høster av ungdommenes ledertrening i de forskjellige oppleggene i egne menigheter. Er du ny i Fosen, ta gjerne kontakt med kirkekontoret dit du flytter så får du vite mer. ULiF en utmerket mulighet for å treffe nye venner.

I ungdomslederopplæringa benyttes ressurser med bred kompetanse. Ungdommmer som Grensesetting har vært gjennom lederoppKONFLIKTlæring praktiserer som HÅNDTERIN G instruktører for nye deltakere.

Bjugn kirkekontor - BF 20072020 - 2017/2018  
Bjugn kirkekontor - BF 20072020 - 2017/2018  

Briefing Fosen