Hjælpeaktion 2020

Page 1

ADVENTISTKIRKENS NØDHJÆLP 2020

GIV BØRN MAD PÅ BORDET MobilePay 86080

www.hjælpeaktion.dk


Giv os i dag vort daglige brød

Hjælpeaktion er Adventistkirkens indsamling, som i mere end 110 år har støttet verdens nødlidende. Hjælpen går gennem ADRA, som støtter og driver projekter i mere end 130 lande. I ADRA Danmark baserer vi vores arbejde på den kristne tro og livssyn og arbejder for de svageste og for dem, som lider nød. Vi bruger midlerne der, hvor de gør mest gavn. Derfor er din støtte ikke øremærket, men bliver sendt dertil, hvor behovet og mulighederne er størst lige nu. I år er din støtte til Hjælpeaktion med til at sikre mad til udsatte børn i verden. Ingen børn skal gå sultne i seng.

Nødhjælp og udviklingsprojekter: 95 % Administration: 3 % Fundraising og kommunikation: 2 %

Sådan brugte ADRA Danmark pengene i 2019 Læs mere på www.adra.dk


Investering gav råd til nok mad og skolegang Nuralsham fra Sudan er mor til otte børn, hvoraf seks er i skolealderen. Hun og familien bor i landsbyen Agoura i den vestlige del af Darfur-regionen. For et par år siden blev Nuralsham del af en spare-lånegruppe sammen med 29 andre personer fra landsbyen. Da hele gruppen havde sparet op i fællesskab inden for den tid de havde besluttet, kunne medlemmerne endelig optage lån fra kassen. Med et lån på hvad der svarer til 64 kroner, investerede Nuralsham i købmandsvarer, som hun efterfølgende solgte videre i byen. Med overskuddet købte hun en enkelt ged til at avle på. I dag ejer den driftige kvinde 11 geder og sælger fortsat købmandsvarer. Hun har for længst betalt det første lån tilbage. ”Jeg kan nu betale for mine børns skolegang og har råd til både mad og andre fornødenheder. Tak til ADRA for at have givet os idéen til at starte en spare-lånegruppe og for at have undervist os i hvordan”, siger Nuralsham.

Spare-lånegruppe En spare-lånegruppe er en ultralokal andelssparekasse, bare uden computere og ansatte bag en skranke. Når alle i en spare-lånegruppe kollektivt har sparet op med et fast beløb og til en fastsat tid, er det muligt for medlemmerne at optage lån fra pengekassen. Lånene bruges til at investere i små forretninger.


Vær med til at forvandle nøden til håb og udvikling! I år går dit bidrag til udviklings- og nødhjælpsprojekter i blandt andet Uganda, Sudan og Sydsudan.

Så langt rækker pengene:

for

50

kr. kan et barn få mad i to uger

Nødhjælpen er livsvigtig for underernærede børn i kriseområder

150

for kr. kan en familie få nye frøsorter, planter og redskaber Redskaberne og afgrøder er med til at give et bredere og større udbytte af jorden

Gruppen sparer kollektivt op og herefter kan der tages små lån til at starte en forretning for

Støt via

MobilePay 86080

eller overfør din gave via netbank konto 4440 4260262459 * Din støtte er ikke øremærket, men hjælper der, hvor behovet og mulighederne er størst lige nu

ADRA Danmark

Concordiavej 16

2850 Nærum

tlf. 4558 7700

PRODUCERET AF ADRA DANMARK 2020 · TRYK: PR OFFSET

500

for kr. kan en person komme med i en spare-lånegruppe