Page 1


BO NYTT OG HERSKAPELIG PÃ… BESTE EIGANES


Terrasse, stue og kjøkken i leilighet A-35, Ledaal Park Alexander.

4

|

LEDAAL PARK


Illustrasjon LEDAAL PARK

|

5


innhold 08 - 19

VELKOMMEN HJEM Dette er Ledaal Park

20 - 37

KART OG BELIGGENHET Nabolaget og attraksjoner i nærheten

38 - 43

ARKITEKTER OG SITUASJONSPLAN Brandsberg-Dahls Arkitekter og Novaform

44 - 103

LEDAAL PARK ALEXANDER Plantegninger og 3D-illustrasjoner

104 - 109

FESTSALEN For alle store anledninger

110 - 149

LEDAAL PARK NIELS JUEL Plantegninger og 3D-illustrasjoner

150 - 155

VELG DITT FAVORITTKJØKKEN Norema

156 - 161

HERMETIKKHISTORIEN Fortid, nåtid og fremtid

162 - 167

UTBYGGER, EIENDOMSMEGLER OG FORRETNINGSFØRER Base Bolig, Eie Eiendomsmegling og Bate

168 - 174

NØKKELOPPLYSNINGER Leddal Park - Niels juels

175 - 181

NØKKELOPPLYSNINGER Leddal Park - Alexander

183

6

|

LEDAAL PARK

KONTAKT


LEDAAL PARK

|

7


velkommen hjem

Ledaal Park. Navnet i seg selv bærer bud om et boligprosjekt utenom det vanlige. Med ettertraktet beliggenhet i det ærverdige villastrøket på Eiganes, like ved kongeboligen Ledaal og de majestetiske trekronene i Ledaalparken, kommer 36 herskapelige leiligheter.

Boligprosjektet Ledaal Park er en enestående mulighet for den som ønsker å bo i Stavangers kanskje mest attraktive område, i historiske omgivelser og kun en behagelig spasertur fra sentrum. Utbygger Base Bolig har sammen med Stavangers eldste arkitektkontor, Brandsberg-Dahls Arkitekter, lagt lista høyt. Resultatet vil bli nye hjem som er historien og beliggenheten verdig. Leilighetene fordeles på to bygg: Ledaal Park Alexander og Ledaal Park Niels Juel. Førstnevnte er den opprinnelige Hermetikkfagskolen, som totalrehabiliteres for å møte dagens standard og de kommende beboernes ønsker og krav. Ledaal Park Niels Juel er et nybygg. Mellom de to ligger perlen Hermetikklaboratoriet, som er rehabilitert i tråd med føringer fra byantikvaren. Dette historiske bygget huser i dag kontorer for blant andre Base Bolig, EiendomsMegler 1 og det fortreffelige spisestedet Matmagasinet.

8

|

LEDAAL PARK


Illustrasjon

Takterrassen til leilighet NJ-51, Ledaal Park Niels Juel.

LEDAAL PARK

|

9


10

|

LEDAAL PARK


Kjøkken, stue og terrasse i leilighet NJ-41, Ledaal Park Niels Juel.

Illustrasjon

ĂĽ flytte til ledaal park er en investering i livskvalitet

LEDAAL PARK

|

11


ledaal park alexander

Ledaal Park Alexander består av 22 leiligheter med størrelser fra ca. 61 til ca. 168 m2 BRA. Det blir herlig utsikt mot parken fra alle leiligheter, som også får sol på balkonger og terrasser fra morgen til kveld. Deler av 1. etasje er regulert til næringsareal hvor gourmetbakeriet Kanelsnurren er blant de som skal inn.

ledaal park niels juel

Ledaal Park Niels Juel består av 14 leiligheter med størrelser fra ca. 34 til ca. 228 m2 BRA. Alle er hjørneleiligheter, med unntak av den minste og den største – toppleiligheten. De fleste får utsikt mot parken og svært gode solforhold.

12

|

LEDAAL PARK

a l e xa n d e r


n i e ls j u el

Illustrasjon

hermetikklaboratoriet

LEDAAL PARK

|

13


14

|

LEDAAL PARK


Illustrasjon

Takterrassen til leilighet A-41, Ledaal Park Alexander.

LEDAAL PARK

|

15


De fleste leilighetene i Ledaal Park Niels Juel fĂĽr uteplasser mot parken.

16

|

LEDAAL PARK


Illustrasjon LEDAAL PARK

|

17


18

|

LEDAAL PARK


Illustrasjon

Stuen i leilighet NJ-51, Ledaal Park Niels Juel.


3

1

2

STAVANGER STADION

EI

G

AN

ES

VE

32

N IE

33

31 26 30 28

29

MOSVATNET

20

|

LEDAAL PARK

27


steder i nærheten

4

1.

5

6

Al Forno Pizzeria

8 7

KK

13

EV EI

14

Romsøe Konditori 9

12

10

EN

11

BREIAVANNET 15 16

Stokkaveien Blomster

18

17

Coop Extra 2.

Matmagasinet

3.

Møbelgalleriet

4.

Renseriet Løkkeveien

5.

Fisketorget

6.

Torgterrassen

7.

SR-Bank/EiendomsMegler 1

8.

Arkaden

9.

Stavanger domkirke

10. Stavanger sentrum Postkontor 19

11. Stavanger kommune

20

21

12. Stavanger svømmehall 13. Straen Senteret 22

14. Coop Prix Løkkeveien 15. Godt Brød 16. Folken

23

17. Næss fargehandel 18. Elixia St. Olav

25 24

19. House of Movement 20. Coop Extra Kannik 21. Rogaland Teater 22. Stavanger Museum 23. Arkeologisk Museum 24. Coop Prix Våland 25. City Bistro 26. Kunsthall Stavanger/Stavanger Kunstforening 27. Kielland 28. Kunstgalleriet 29. Pizzabakeren Madlaveien 30. Hennies Hus Siw-Marit’s Dame- og herrefrisør 31. Eiganes skole 32. Breidablikk 33. Kannik skole

LEDAAL PARK

|

21


et ærverdig og spennende nabolag

En vandring på Eiganes er en spennende reise som begeistrer. Bydelen er kjent for sine mange utrolig flotte villaer og høye, mektige trær, men også for sine byhistoriske landemerker. Nærmeste nabo til Ledaal Park er den gamle herregården Ledaal. Den ble bygget som et lyststed for Kielland-familien i perioden 1799 til 1803. Ledaal er i dag en del av Stavanger Museum, har funksjon som kongebolig og er Stavanger kommunes representasjonslokale. Byggherre var kjøpmann og hoffagent Gabriel Schanche Kielland og hans kone Johanna Margaretha Bull. Navnet Ledaal er satt sammen av den siste bokstaven i hvert av ordene Gabriel, Schanche, Kielland, Johanna, Margaretha og Bull. Eiendommen var før den fikk navnet Ledaal kjent under navnene Egenes løkke B1 og Canaen. Gjennom årenes løp så flere blant byens borgerskap muligheten til å engasjere arkitekter og bygge sine egne hjem her like ovenfor sentrum. Midt i dette området fant de høye herrer i Stavangers hermetikkindustri plass til både hermetikklaboratorium og hermetikkfagskole, og sammen skapte de Hermetikkvartalet på hjørnetomten mellom Niels Juels gate og Alexander Kiellands gate. Det er altså med mange gode grunner man kan si at de nye leilighetene i Ledaal Park får en beliggenhet som er Stavanger-historie av beste merke, har vakre omgivelser og ligger i et ærverdig nabolag. Ditt nye nabolag?

22

|

LEDAAL PARK


LEDAAL PARK

|

23 Lene Korneliussen


1

1. I Eiganesveien 40a ligger skipsredervillaen Breidablikk. Også dette bygget er en del av Stavanger Museum, og dets eksteriør og interiør gir et uvanlig godt innblikk i borgerskapets levesett på begynnelsen av 1800-tallet. 2. Det omfattende rehabiliteringsarbeidet av gården Holmegenes, bygd av Gabriel Jansen Kielland i 1771, skal etter planen ferdigstilles i løpet av 2018. Denne gården ble kjøpt av Stavanger kommune i 2005. Alt inventar fulgte med – en samling på flere tusen gjenstander som forteller en detaljert historie om en familie gjennom mer enn ett hundre år – og ble gitt til Stavanger Museum.

3

3. Mosvatnet er det suverent mest brukte friluftsområdet i Stavanger. Turstien rundt vannet er cirka 3 kilometer. En liten tur gjennom bøkeskogen opp til Vålandstårnet anbefales også. 4. På Eiganes ligger flotte villaer og eneboliger som perler på en snor. En spasertur rundt i bydelen gir mange flotte opplevelser for den som er interessert i arkitektur.

24

|

LEDAAL PARK

Lene Korneliussen


2

4

LEDAAL PARK

|

25


Matmagasinet har uteservering stort sett hele sommerhalvåret. Stille og koselig, og med parken i en armlengdes avstand.

matmagasinet – din nye nabolagscafé

Matmagasinet har i løpet av kort tid blitt en kjent og kjær del av dagliglivet på Eiganes. Dette fortreffelige spisestedet finner du i Hermetikken, altså kan Matmagasinet bli din hyggelige nabolagscafé hvis du flytter inn i Ledaal Park. – Vi ønsker å være et uformelt sted hvor beboerne i Ledaal Park kan møtes og dyrke det sosiale. Her kan vi tilby hele Stavanger alt fra en rykende varm kopp kaffe med noe søtt attåt til smakfulle, hjemmelagede måltider og god drikke. Matmagasinet er uformelt og koselig, og vi ønsker å bidra til at de som flytter inn i Ledaal Park får gode opplevelser i sitt eget nærmiljø, smiler daglig leder i Matmagasinet, Else Rødland. Matmagasinet kan også hjelpe deg med å arrangere selskapeligheter i sine flotte lokaler. Da kommer du til dekket bord og velsmakende retter fra det dyktige kokketeamet. Ønsker du catering eller takeaway, så fikser selvsagt Else og hennes koselige kolleger det også. Gled deg!

26

|

LEDAAL PARK


Else Rødland, Daglig leder i Matmagasinet

LEDAAL PARK

|

27


28

|

LEDAAL PARK


Torben Krarup gleder seg til å servere nybakte kanelsnurrer og annet bakverk i Ledaal Park.

kanelsnurren til ledaal park

Ledaal Park Alexander får næringslokaler i deler av 1. etasje. Her kommer blant annet gourmetbakeriet Kanelsnurren. Dermed får du som flytter til Ledaal Park umiddelbar tilgang til ferske bakervarer praktisk talt like utenfor døren. Daglig leder i Kanelsnurren, den hyggelige dansken Torben Krarup, gleder seg til å servere rykende ferske og velduftende boller og brød til de kommende beboerne i Ledaal Park – og resten av Eiganes. – Vi skal ha café, bakeriutsalg og uteservering, og vi håper å være et stort pluss for hele bydelen. Hos oss vil man få herlige brød av alle slag, sandwicher, småkaker og søtbakst, men også god kaffe

eller te, og vitaminrike smoothier til frokost, lunsj og ettermiddagskos. Ledaal Parks beboere vil selvsagt få ekstra god service, smiler Torben. Kanelsnurren er resultatet av bakermester Torbens barndomsdrøm om et eget bakeri der han kunne dyrke lidenskapen for ekte håndsverksbakst. I 2009 krysset Torben Skagerrak, og i 2013 gikk drømmen endelig i oppfyllelse. Da åpnet han Kanelsnurren i Stavanger sentrum sammen med sin kjære kone, Lærke. Siden dag én, da de var et lite håndverksbakeri, har parets filosofi vært tuftet på den moderne gourmetbakeren, der rene, naturlige råvarer og lang hevetid er selvfølgelige ingredienser. Resultatet av dette kan du altså glede deg til å nyte når du flytter inn i Ledaal Park.

LEDAAL PARK

|

29


hele sentrum for dine føtter

Nærheten til Stavanger sentrum er utvilsomt blant de mange gode kvalitetene ved å bo i Ledaal Park. Enten man skal nyte et bedre måltid på en av byens mange gode restauranter, shoppe i de koselige gågatene, kose seg på café, oppleve festivalstemning eller bare strekke litt på beina langs vågen, så er turen til og fra ditt nye hjem ikke mer enn cirka 10 minutter. Med leilighet i Ledaal Park ligger byens mange kulturopplevelser i gåavstand. Magisk musikk i Stavanger Konserthus, oppsetninger i Rogaland Teater, interessante foredrag og utstillinger på Stavanger Museum, magiske filmopplevelser og bøker på Sølvberget, spennende vernissager i et av byens mange spennende gallerier – alle muligheter er åpne. Bruk byen!

30

|

LEDAAL PARK


LEDAAL PARK

|

31


Samtlige leiligheter i Ledaal Park Alexander fĂĽr utsikt og balkonger vendt mot parken.


Illustrasjon


Fasadeuttrykket til Ledaal Park Alexander er vernet, og vil bli totalrehabilitert i forbindelse med transformasjonen til leiligheter.

34

|

LEDAAL PARK


Illustrasjon LEDAAL PARK

|

35


skap ditt eget hjem i ledaal park

36

|

LEDAAL PARK


Illustrasjon

Stue og kjøkken i leilighet A-44, Ledaal Park Alexander.

LEDAAL PARK

|

37


arkitektene

Brandsberg-Dahls Arkitekter startet i 1937 og er Stavangers eldste arkitektkontor. Deres første oppdrag i Stavanger var Televerkbygget i Kannik, og her har de kontor den dag i dag.

Hermetikkvartalet, dets bygninger og historie, er velkjent materie for teamet som står bak planen for Ledaal Park. Sivilarkitekt Hans Jørgen Moe jobbet med Base Property i forbindelse med rehabiliteringen av Hermetikklaboratoriet. Teamet bak planleggingen av leilighetene består av Anne Martha Worsøe, Gunnar Fossen, Kari Thorsen, Per Christian Omvik og Hans Jørgen Moe. Alle fem har brukt de siste par årene på Ledaal Park. Anne Martha Worsøe er den som har hatt hovedansvaret for Ledaal Park Niels Juel, og hun sier følgende om nybygget: – Ledaal Park Niels Juel er et bygg av vår tid, men har flere detaljer inspirert av Hermetikklaboratoriet. Relieffet i fasaden, de horisontale flatene, vindussmyg og vindusdimensjoner, og ikke minst kobbermaterialet på fasaden i toppetasjen og beslag, er noen elementer hvor vi har latt oss inspirere av Hermetikklaboratoriet. Den kvadratiske, kubiske formen er for å følge kvartalets byggelinjer, forteller Worsøe. Oppgaven med å transformere Hermetikkfagskolen til leiligheter, har vært både stor og spennende. – Hermetikkfagskolen ble opprinnelig tegnet av Gustav Helland, Rogalands kanskje mest betydningsfulle arkitekt i tiden før og etter 2. verdenskrig. Det følger et stort ansvar med å ivareta hans arv, et ansvar jeg opplever som godt ivaretatt. Nå gleder vi oss til å se våre tegninger realisert, sier Worsøe.

38

|

LEDAAL PARK


Per Christian Omvik, Anne Martha Worsøe og Kari Thorsen i Brandsberg-Dahls Arkitekter. Gunnar Fossen og Hans Jørgen Moe var ikke tilstede da bildet ble tatt.

LEDAAL PARK

|

39


hermetikkfagskolen blir ledaal park alexander – og god som ny

Det nye navnet er inspirert av Alexander Kielland, beliggenheten i Alexander Kiellands gate og nærheten til det som en gang var Kiellandfamiliens lyststed: Ledaal. Men det er ikke bare navnet som fornyes – det gjør også selve bygget. Novaform, som har ekspertise og bred erfaring innen prosjektadministrasjon for bygg- og anleggsbransjen, holder i trådene. Prosjektleder i Novaform, Eirik Rusten, forteller: – Ledaal Park Alexander, med bygning, leiligheter og park vil fremstå som moderne og eksklusivt etter gjenoppbygging. De delene og detaljene som er vernet, som for eksempel hovedinngang, tilhørende trappegang opp til 4. etasje, Festsalen i øverste etasje og fasadeuttrykket, skal rehabiliteres og fremstå med historisk atmosfære.

40

|

LEDAAL PARK

Det er et stort stykke arbeid, men resultatet vil bli leiligheter som tilfredsstiller dagens gjeldende lover, forskrifter og normer, sier Rusten. De innvendige rivningsarbeidene startet i januar 2018. Alt av innvendig eksisterende ventilasjon, rør, elektrisk, tilfarergulv, himlinger, lettvegger og teglvegger ble da fjernet. – Når vi starter med utformingen av leilighetene, så begynner vi i prinsippet med et råbygg som består av bærende konstruksjoner som betongsøyler, stedstøpte dekker og fasader, tilsvarende som for et nybygg. Yttervegger skal isoleres både utvendig og innvendig, men utvendig fasade med tilhørende detaljer skal rehabiliteres og skal fremstå med tilsvarende uttrykk som i dag.


LEDAAL PARK

|

41


Leedalparken

Hermetikklaboratoriet

Eiganesveien

Niels Juel

Niels Juels gate

42

|

LEDAAL PARK


situasjonsplan

Alexander Kiellands gate

Alexander

LEDAAL PARK

|

43


plantegninger

44

|

LEDAAL PARK


LEDAAL PARK

|

45


Bad 5,7 m2

Kjøkken 5,5 m2

Garderobe 5,0 m2

Soverom 11,4 m2

Gang 3,3 m2

Stue 18,1 m2

Terrasse 32,5 m2

46

|

LEDAAL PARK

Soverom 7,6 m2


ledaal park alexander a-11, 1. etasje

61,2 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

47


Bad 5,8 m2

Soverom 14,1 m2

Gang 8,8 m2

Gard. 3,0 m2

Kjøkken 9,2 m2

Bad/Vask. 5,4 m2

Stue 48,6 m2

Terrasse 32,3 m2

48

|

LEDAAL PARK

Soverom 12,0 m2

Bad 6,9 m2


ledaal park alexander a-12, 1. etasje

118,2 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

49


Soverom 11,8 m2

Soverom 10,2 m2 Soverom 11,2 m2

Gang 13,3 m2

Gang 8,5 m2

Bad 6,0 m2

Bod 4,0 m2

Stue 44,7 m2

Kjøkken 14,1 m2

Terrasse 45,0 m2

50

|

LEDAAL PARK

Bad 6,1 m2


ledaal park alexander a-13, 1. etasje

136,4 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

51


Gang 7,5 m2

Soverom 9,4 m2

Soverom 7,5 m2

Kjøkken 15,6 m2

Gang 13,4 m2

Bod/Vask. 3,4 m2

Bod 4,6 m2

Soverom 12,7 m2

Bad 4,4 m2

Balkong 9,4 m2

52

|

LEDAAL PARK

Bad 3,3 m2

Stue 53,2 m2


ledaal park alexander a-21, 2. etasje

143,2 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

53


Bad 3,1 m2

Bod/Vask. 5,1m2

Gang 9,4 m2

Bad 6,0 m2 Stue 32,6 m2

Soverom 7,4 m2

Kjøkken 8,6 m2

Soverom 14,1 m2

Balkong 11,2 m2

54

|

LEDAAL PARK


ledaal park alexander a-22, 2. etasje

91,9 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

55


Balkong 2,5 m2

Soverom 13,0 m2 Garderobe 4,9 m2

Bad 5,8 m2

Gang 3,3 m2

Bad 4,0 m2

Gang 9,9 m2

Bod/Vask. 11,8 m2

Stue 25,4 m2

Kjøkken 10,8 m2

Stue 22,8 m2

Balkong 16,7 m2

56

|

LEDAAL PARK

Soverom 8,6 m2


ledaal park alexander a-23, 2. etasje

126,5 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

57


Balkong 2,5 m2

Stue 11,0 m2

Soverom 11,1 m2

Soverom 11,4 m2

Gang 13,5 m2

Garderobe 8,0 m2

Bad 6,3 m2

Bad/Vask. 5,5 m2

Stue 38,2 m2

Kjøkken 11,2 m2

Balkong 6,4 m2

Balkong 7,9 m2

58

|

LEDAAL PARK


ledaal park alexander a-24, 2. etasje

124,4 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

59


Bad 5,7 m2

Garderobe 5,0 m2

Soverom 11,4 m2

Kjøkken 6,4 m2

Gang 3,3 m2

Stue 17,2 m2 Soverom 7,6 m2

Balkong 19,0 m2

60

|

LEDAAL PARK


ledaal park alexander a-25, 2. etasje

61,2 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

61


Balkong 2,5 m2

Bad 5,7 m2

Soverom 9,4 m2

Soverom 14,7 m2 Bod/Vask. 7,0 m2

Kjøkken 17,2 m2

Stue 50,1 m2

Balkong 12,3 m2

62

|

LEDAAL PARK

Gang 10,1 m2


ledaal park alexander a-26, 2. etasje

119 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

63


Balkong 2,5 m2 Soverom 11,8 m2

Soverom 10,8 m2

Stue 11,2 m2

Soverom 10,1 m2

Garderobe 8,1 m2

Gang 8,9 m2 Gang 7,3 m2

Bod/Vask. 5,1 m2

Bad 5,2 m2

Bad 6,9 m2

Kjøkken 9,5 m2 Stue 36,1 m2

Balkong 19,0 m2

64

|

LEDAAL PARK


ledaal park alexander a-27, 2. etasje

139,3 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

65


Soverom 20,3 m2

Bad 3,8 m2

Bod 2,4 m2

Bad 7,5 m2

Gang 7,6 m2

Soverom 11,6 m2

Kjøkken 13,9 m2

Stue 50,3 m2

Balkong 18,5 m2

66

|

LEDAAL PARK


ledaal park alexander a-28, 2. etasje

122,5 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

67


Gang 7,5 m2

Soverom 7,5 m2

Soverom 9,4 m2

Kjøkken 15,6 m2

Gang 13,4 m2

Bod 4,6 m2

Bod/Vask. 3,4 m2

Bad 4,4 m2

Soverom 12,7 m2

Balkong 9,4 m2

68

|

LEDAAL PARK

Bad 3,3 m2

Stue 53,2 m2


ledaal park alexander a-31, 3. etasje

142,8 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

69


Stue og kjøkken i leilighet A-31, Ledaal Park Alexander.


Illustrasjon LEDAAL PARK

|

71


Bad 3,1 m2

Bod/Vask. 5,1 m2

Gang 9,4 m2 Bad 6,0 m2

Soverom 7,4 m2

Stue 32,6 m2

Kjøkken 8,6 m2

Soverom 14,1 m2

Balkong 11,2 m2

72

|

LEDAAL PARK


ledaal park alexander a-32, 3. etasje

91,9 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

73


Balkong 2,5 m2

Soverom 13,0 m2 Garderobe 4,9 m2

Garderobe 9,4 m2

Gang 19,0 m2 Bad/Vask. 8,2 m2

Bad 3,3 m2

Soverom 11,4 m2

Kjøkken 10,8 m2 Stue 40,3 m2

Balkong 16,7 m2

74

|

LEDAAL PARK


ledaal park alexander a-33, 3. etasje

126,2 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

75


Stue i leilighet A-33, Ledaal Park Alexander.

76

|

LEDAAL PARK


Illustrasjon LEDAAL PARK

|

77


Balkong 2,5 m2

Soverom 11,1 m2

Stue/ soverom 11,0 m2 Soverom 11,4 m2

Gang 13,6 m2

Garderobe 8,0 m2 Bad 3,2 m2

Bad 6,3 m2

Bod/Vask. 4,9 m2

Bod 4,0 m2

Stue 47,1 m2

Balkong 12,4 m2

78

|

LEDAAL PARK

Kjøkken 9,9 m2


ledaal park alexander a-34, 3. etasje

139,5 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

79


Balkong 2,5 m2

Soverom 11,4 m2

Stue 13,8 m2

Soverom 11,3 m2

Soverom 12,3 m2

Tekn.

Garderobe 7,5 m2

Bad 7,4 m2

Gang 9,3 m2

Gang 12,4 m2

Kjøkken 9,3 m2

Bad/Vask. 7,0 m2

Stue 41,7 m2

Soverom 14,9 m2

Balkong 25,9 m2

80

|

LEDAAL PARK


ledaal park alexander a-35, 3. etasje

167,8 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

81


Balkong 2,5 m2

Soverom 11,8 m2

Soverom 10,8 m2

Soverom 10,1 m2

Stue 11,2 m2

Gang 8,9 m2

Garderobe 8,1 m2

Gang 7,3 m2

Bad 6,9 m2

Bod/Vask. 5,1 m2

Bad 5,2 m2 Kjøkken 9,5 m2 Stue 36,1 m2

Balkong 19,0 m2

82

|

LEDAAL PARK


ledaal park alexander a-36, 3. etasje

139,3 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

83


Soverom 20,3 m2 Bod 2,4 m2

Bad 3,8 m2

Bad/Vask. 7,5 m2 Gang 7,6 m2 Soverom 11,6 m2

Kjøkken 13,9 m2

Stue 43,6 m2

Balkong 8,7 m2

Balkong 12,8 m2

84

|

LEDAAL PARK


ledaal park alexander a-37, 3. etasje

115 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

85


Stue i leilighet A-37, Ledaal Park Alexander.


Illustrasjon LEDAAL PARK

|

87


Gang 7,2 m2

Soverom 6,8 m2

Soverom 7,3 m2

Stue 37,9 m2

Tekn.

Gang 8,7 m2

Garderobe

Bod hagemøbler

Soverom 13,8 m2

Garderobe 5,0 m2

Bod/Vask. 5,3 m2

Bad 4,2 m2

Bad 6,1 m2 Kjøkken 15,7 m2

Balkong/terrasse 99,2 m2

88

|

LEDAAL PARK


ledaal park alexander a-41, 4. etasje

129,4 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

89


Balkong/terrasse 14,0 m2

Soverom 7,7 m2

Soverom 10,1 m2

Bad/Vask. 4,7 m2

Gang 11,3 m2 Garderobe

Gang 3,6 m2

Peis

Kjøkken 12,2 m2

90

|

LEDAAL PARK

Bad 6,0 m2

Soverom 13,7 m2

Stue 50,7 m2

Balkong/terrasse 34,5 m2

Garderobe 5,0 m2


ledaal park alexander a-42, 4. etasje

131,5 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

91


Balkong/terrasse 23,5 m2

Kjøkken 9,8 m2

Soverom 9,8 m2

Soverom 8,4 m2

Gang 11,7 m2

Gang 3,2 m2 Bod 2,5 m2

Peis Stue 60,7 m2

Garderobe 7,5 m2 Bad 5,1 m2

Soverom 13,6 m2

Balkong/terrasse 20,0 m2

92

|

LEDAAL PARK

Bad/Vask. 7,2 m2


ledaal park alexander a-43, 4. etasje

147,5 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

93


Leilighet A-43, Ledaal Park Alexander. Gasspeisen skaper en flott atmosfĂŚre.

94

|

LEDAAL PARK


Illustrasjon LEDAAL PARK

|

95


Balkong/terrasse 13,8 m2

Stue 17,0 m2

Bad/Vask. 6,0 m2

Soverom 13,0 m2

Gang 9,4 m2 Gang 14,7 m2

Bod 1,9 m2

Bad 7,1 m2

Garderobe 10,9 m2

Stue 53,4 m2

Soverom 12,0 m2 Kjøkken 13,2 m2

Balkong/terrasse 70,9 m2

96

|

LEDAAL PARK


ledaal park alexander a-44, 4. etasje

151,9 m BRA 2

MOT BYEN

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

97


98

|

LEDAAL PARK


Illustrasjon

Ledaal Park Alexander ligger langs Alexander Kiellands gate.

LEDAAL PARK

|

99


romskjema ledaal park alexander LEILIGHETER ENTRE

STUE/ KJØKKEN

Parkett: 1 stav eik natur eller hvitkalket.

X

X

Gulvlist: glattkant eik eller hvitkalket eik. Behandles på samme måte som gulv.

X

X

OMRÅDE

BESKRIVELSE

GULV

GENERELT

WC

Dim. 12x45 mm

X

Fliser 30x30 cm/10x10 cm. Arkitekt anbefaler 10x10 cm og kun fliser i våtsoner.

X

Spesielt for entre: Flis ikke mulig grunnet trinnlydskrav. Gummibelegg/industritepper i trapper og inngangsparti - type, farge og produkt etter anbefaling av arkitekt. Det gjøres oppmerksom på at det er føringer fra byantikvar på hovedinngangsparti. Utførelsen på gulv og vegger her blir utført i samråd med vernemyndigheter.

VEGG

Sparklet og malt gips/betong. Gipsvegger kan kles med fiberduk av glatt utførelse etter ønske.

X

X

X

Listverk. Hvitmalt, synlige spikerhull fylles med voks. Arkitekt anbefaler glattkantet list mellom

X

X

X

X

X

X

himling og vegg. Fliser 30x30 cm/10x10 cm. Arkitekt anbefaler 10x10 cm. Kun veggflis i dusjnisje og i forbindelse med badekar.

FARGEVALG

Det kan velges fritt i NCS farger, men maks 6 farger pr. leilighet.

HIMLING

Sparklet og malt gips/betong. NB. Arkitekt anbefaler: mellom vegg og tak monteres list

X

av glattkant 9x45 mm, monteres i himling der det er gipshimling mot gipsvegg. Sparklet og malt gips.

ELEKTRO

Himling på bad, WC, boder og gang kan være nedsenket pga. tekniske føringer.

(X)

Det kan i noen rom forekomme innkassinger for rørføringer til andre rom.

(X)

Elektriske punkter etter NEK 400-8-823/TEK 10 Elko plus.

X X

TV-uttak.

KABEL-TV/ BREDBÅND

Det leveres grunnpakke fra leverandør. Service/avgift må betales til kabelselskapet.

X

UTVENDIG LYS

Utelys ved innganger og på balkonger.

X

ELEKTRO UTE

Stikkontakt på hovedbalkong.

X

RINGEKNAPP

Ringeknapp ved inngangsdør.

X

OPPVARMING

Vannboren varme i gulv.

SANITÆR

Ett-greps kjøkkenbatteri. Ett-greps servantbatteri. Vask. Vegghengt toalett. Fordelingsskap vann innfelt i vegg.

100

|

LEDAAL PARK

X

X X

X X


FELLESAREAL SOV

BAD

VASKEROM

BOD

X

X

X

X X

X

X

X

X

X

X

X

X

STUE: Minst to uttak påbegynte pr. 4 m2 gulvareal. SOVEROM: Minst to uttak påbegynte pr. 4 m2 gulvareal. ARBEIDSROM: Minst to uttak påbegynte pr. 4 m2 gulvareal.

X

X

HEIS

Bolignormen ANTALL STIKKONTAKTER/UTTAK

X X

GANG

X

X X

TRAPP

OPPHOLDSROM: Minst to uttak påbegynte pr. 4 m2 gulvareal.

X

X

X

X (X)

(X)

(X)

(X)

(X)

(X)

(X)

(X)

KJØKKEN: Minst ett uttak for hvert faste elektrisk utstyr som kjøl, frys, stekeovn, platetopp, ventilator, kaffemaskin etc. Minst to uttak pr. 2 m vegg over kjøkkenbenk. Minst fire uttak ifb. spiseplass, men ikke mindre enn to uttak pr. 2 m fri vegg. ENTRÉ/GANG: Minst to uttak pr. påbegynte 6 m2 gulvareal. ANDRE ROM/BODER: Antall uttak skal tilpasses rommets funksjon og planlagt bruk, men det skal minst monteres to uttak. UTVENDIG: Minst to uttak på alle verandaer, altaner og balkonger. For øvrig skal antall utvendige uttak tilpasses boligens utforming og planlagte bruk.

X

X

X

X

X

X

X

X

X (X)

(X)

BAD (FRA 2014): Dedikert uttak til stasjonært utstyr som ikke er fast tilkoblet. Forøvrig minst to uttak, med mindre rommet er under 3 m2 hvor det aksepteres ett uttak. HJEMMEKINO/TV/MUSIKKANLEGG: Der hvor det er planlagt plass for hjemmekino, TV eller musikkanlegg skal det monteres minst seks uttak, hvorav maksimalt to uttak kan være beregnet for europlugger. Disse uttakene kommer i tillegg til øvrige uttak i rommet.

LEDAAL PARK

|

101


romskjema ledaal park alexander LEILIGHETER OMRÅDE

BESKRIVELSE

VANNUTKASTER

Vannutkaster på hovedbalkong for den enkelte leilighet.

VENTILASJON

Tilluft/avtrekk.

GENERELT

ENTRE

STUE / KJØKKEN

X

X

WC

X X

Ventilasjonsaggregat. Ikke avkastkanal for tørketrommel. Kun kondens-tørketrommel kan benyttes.

INNREDNING

X

Se egen kjøkkentegning. Se egen tegning for baderomsmøbel.

X

Speil m/lys. Leiligheter uten vaskerom har opplegg for vaskemaskin på bad.

VINDUER

INNERDØRER

Utvendige karmer i hardtre, behandlet med mørk beis/lakk.

X

Innvendige karmer i hardtre, behandlet med mørk beis/lakk.

X

Innvendige foringer leveres i hardtre, behandlet med mørk beis/lakk.

X

Gjennomgående bruk av kompakte dører. Både slag- og skyvedører. Dørblad ferdig behandlet NCS S 0500-N.

X

Arkitekt anbefaler: Slagdører: Flat terskel, anslagsterskel der lyd er påkrevd eller bør ivaretas. Skyvedør: Skjult oppheng/skinneløsning. Skyvedør som ikke skal kunne låses leveres med kun 1 stk. hull i dørblad.

YTTERDØR

Ytterdører i fasade/inngangspartier: Karmer og dørblad i hardtre, behandlet

X

med mørk beis/lakk. Dører til leiligheter leveres i mørk grå utførelse, malt karm. Vrider i blank utførelse. Leveres med kikkhull.

FASADE

Utvendige overflater er i gjennomfarget lys puss (etterisolert utvendig),

X

med noen innslag i tre.

BALKONG

102

Kobberplater og tre i inntrukket toppetasje.

X

Terrassebord imp. 28x145 mm. Kvalitet som Kebony eller tilsvarende.

X

Balkongrekkverk blir utført i glass.

X

POSTKASSE

Plasseres ved innganger i inngangsetasjer.

PARKERING

Se egen oversikt.

X

SPORTSBOD

Se egen oversikt.

X

PORT TIL KJELLER

Automatisk portåpner med GSM åpner fra telefon.

X

|

LEDAAL PARK


FELLESAREAL SOV

BAD

VASKEROM

BOD

X

X

X

X

TRAPP

GANG

HEIS

X X

X X

X

X

X

(X)

LEDAAL PARK

|

103


Illustrasjon

104

|

LEDAAL PARK


FESTSALEN I LEDAAL PARK ALEXANDER

Denne illustrasjonen viser hvordan Festsalen i Ledaal Park Alexander kan bli, og er ikke bindende i noen henseender.

LEDAAL PARK

|

105


en festsal til begjær

”De er ganske umulige - de unge piker, så snart det er tale om fest eller dans.” Sitatet er fra andre kapittel i Alexander Kiellands roman Sankt Hans Fest fra 1887. Om det passer for fortiden eller fremtiden til Festsalen i Alexander skal likevel være usagt. Under åpningen av Norges Hermetikkfagskole i 1952 stod selveste kong Haakon VII på talerstolen i nettopp denne salen foran en forsamling bestående av alt som kun krype og gå av byens prominenser. Etter åpningen kunne man i dette magiske rommet ønske velkommen til alt fra høytidelige selskaper med hvite duker og sølvtøy til små ballerinaer og husmødre med malerambisjoner.

I forbindelse med rehabiliteringen av dette staselige bygget skal Festsalen i Alexander oppusses til fordums prakt. Det vil være et lokale perfekt for arrangementer som bryllup, konfirmasjoner, minnestunder og jubileer, men også utstillinger og andre kulturelle begivenheter, vinsmaking, foreningsmøter, bridgekvelder og mer – alt med vakker utsikt mot parken og Ledaal. Et førsteklasses kjøkken og et eget garderoberom er blant det som skal på plass. Lokalet kan egentlig benyttes som arena for alle typer sammenkomster, og Ledaal Parks beboere vil ha de beste muligheter til å benytte lokalet når noe skal markeres.

106

|

LEDAAL PARK


LEDAAL PARK

|

107


– festsalen er unik! – Et fantastisk rom, sier Arnfinn Hanssen, gallerist og eier og av Kunstgalleriet i Madlaveien 75, om Festsalen i Ledaal Park Alexander. – Det å åpne opp et slikt rom og gjøre det tilgjengelig for beboere og byens innbyggere, er en raus og gjestfri tanke som skaper fellesskap. Festsalen har en utrolig atmosfære, og med utsikten, parken og den historiske bebyggelsen

108

|

LEDAAL PARK

rundt, er det et sted som kan bidra til at livet blomstrer, smiler Arnfinn. Han ser for seg at Kunstgalleriet gjerne vil bruke Festsalen til utstillinger, blant annet med Magne Furuholmen. – Det er viktig at et slikt rom blir brukt. Her kan Kunstskolen få en fin arena, og jeg håper på utstillinger med både nye og etablerte kunstnere. Jeg gleder meg til å få en slik ressurs i bydelen!


åpningsutstilling med magne furuholmen

Når Ledaal Park-prosjektet ferdigstilles, Festsalen står ferdig oppusset og de første beboerne flytter inn, planlegges det en åpningsmarkering der Magne Furuholmen holder utstilling. Furuholmen, som har sin kunstneriske bakgrunn som elev av kunstneren Kjell Nupen, holdt sin aller første utstilling i 1989 på Galleri Sølvberget i Stavanger. Siden den gang har byen opplevd flere utstillinger av Furuholmens verker, og han er i dag en etablert kunstner både i Norge og internasjonalt.

Foto: just loomis

Som billedkunstner arbeider Furuholmen med maleri, grafikk, keramikk, glass og lyd, samt installasjoner. Han er representert i samlingen til flere norske og utenlandske institusjoner, og kjøpt inn av blant annet Norsk Kulturråd, Henie Onstad Kunstsenter, Kistefos Museum, Sørlandets Kunstmuseum, Museum of Contemporary Glass Art i København og Biblioteque Nationale de France.

LEDAAL PARK

|

109


plantegninger

110

|

LEDAAL PARK


Kjøkken

Soverom 13,4 m2

Bad 6,4 m2

Bod 3,0 m2

Gang 10,9 m2

Bad 3,4 m2

Soverom 9,1 m2

S 1

Gang 7,4 m2 Walk in closet 7,0 m2

Gang 5,0 m2

S 1

Bad 7,0 m2

Fellesareal 48,8 m2

WC 1,5 m2 Bad 6,3 m2

Gard. 1,3 m2 Kjøkken 23,0 m2

Terrasse 38,1 m2

112

|

Gang 2,9 m2

Gang 7,4 m2

Soverom 6,8 m2

Stue 18,2 m2

Bad 5,5 m2

LEDAAL PARK

Soverom 13,6 m2

Soverom 7,3 m2 Stue 15,4 m2

Terrasse 24,8 m2


ledaal park niels juel nj-11, 1. etasje

34,1 m BRA 2

MOT BYEN

LEDAAL PARK

|

113


Kjøkken 21,7 m2

2

m

Bad 6,4 m2

Bod 3,0 m2

Gang 10,9 m2

Bad 3,4 m2

2

Soverom 12,4 m2

Gang 7,4 m2

rom

Walk in closet 7,0 m2

Gang 5,0 m2

Soverom 11,6 m2

Bad 7,0 m2

Fellesareal 48,8 m2

WC 1,5 m2 Bad 6,3 m2

Gard. 1,3 m2 Balkong 9,2 m2

Kjøkken 23,0 m2

Stue 18,2 m2

|

LEDAAL PARK

Gang 2,9 m2

Gang 7,4 m2

Soverom 6,8 m2

Terrasse 38,1 m2

114

Bad 5,5 m2

Soverom 13,6 m2

Soverom 7,3 m2 Stue 15,4 m2

Terrasse 24,8 m2


ledaal park niels juel nj-12, 1. etasje

82,3 m BRA 2

MOT BYEN

LEDAAL PARK

|

115


Stue 18,2 m2 Balkong 9,2 m2

Stue 15,4 m2

Soverom 6,8 m2

Soverom 13,6 m2

Soverom 7,3 m2

Gang 7,4 m2

Kjøkken 23,0 m2 Gard. 1,3 m2

Gang 2,9 m2 Bad 5,5 m2

Bad 6,3 m2

WC 1,5 m2 Fellesareal 48,8 m2

Bad 7,0 m2 Gang 5,0 m2 Bad 3,4 m2

Gang 10,9 m2

Walk in closet 7,0 m2 Gang 7,4 m2

Soverom 12,4 m2

Bod 3,0 m2

Bad 6,4 m2 Kjøkken 21,7 m2

Stue 31, 2 m2 Stue 24,1 m2

Terrasse 35, 1 m2 Terrasse 71,1 m2

116

|

LEDAAL PARK

Soverom 11,6 m2


ledaal park niels juel nj-13, 1. etasje

116,8 m BRA 2

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

117


Soverom 13,6 m2

Soverom

2

Soverom

Gang 7,4 m2

Kjøkken 23,0 m2 Gard. 1,3 m2

Gang 2,9 m2 Bad 5,5 m2

Bad 6,3 m2

WC 1,5 m2 Fellesareal 48,8 m2

Bad 7,0 m2 Gang 5,0 m2

Soverom 9,1 m2

Bad 3,4 m2

Gang 10,9 m2

Walk in closet 7,0 m2 Gang 7,4 m2

Bod 3,0 m2

Bad 6,4 m2

Soverom 13,4 m2

Kjøkken 21,7 m2

Stue 31, 2 m2 Kjøkken 13,3 m2

Stue 24,1 m2

Terrasse 35, 1 m2 Terrasse 71,1 m2

118

|

LEDAAL PARK


ledaal park niels juel nj-14, 1. etasje

80,5 m BRA 2

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

119


Balkong 6,0 m2

Opphold 11,7 m2 Soverom 13,6 m2

Soverom 11,6 m2

Soverom 6,8 m2

Walk in closet 13,8 m2

Stue 18,2 m2 Gang 7,4 m2 Gard. 1,3 m2

Bad 7,0 m2

Gang 4,7 m2

Kjøkken 23,0 m2

Bad 6,3 m2

Vaskerom/ Bod 5,2 m2

Bad 3,4 m2

WC 1,5 m2 Fellesareal 29,2 m2

Bad 7,0 m2

Gang 14,2 m2

Walk in closet 7,1 m2

Gang 5,0 m2

Soverom 10,7 m2

Gang 7,4 m2

Bad 3,5 m2

Vaskerom/ Gard. 3,0 m2

Kjøkken 21,2 m2

Kjøkken 30,0 m2

Stue 31,5 m2

Stue 25,4 m2

Balkong 15,4 m2

120

|

LEDAAL PARK

Balkong 14,8 m2


ledaal park niels juel nj-21, 2. etasje

146,4 m BRA 2

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

121


|

LEDAAL PARK

Balkong 6,0 m2

Walk in closet 13,8 m2

Soverom 11,6 m2

Soverom 13,6 m2 Gang 7,4 m2

Bad 7,0 m2

Gard. 1,3 m2

Bad 6,3 m2

ng m2

122

Soverom 6,8 m2 Stue 18,2 m2 Kjøkken 23,0 m2 Balkong 11,2 m2

Bad 3,4 m2

WC 1,5 m2 Fellesareal 29,2 m2

Bad 7,0 m2

Gang 14,2 m2

Walk in closet 7,1 m2

Soverom 11,5 m2

Gang 5,0 m2 Gang 7,4 m2

Bad 3,5 m2

Soverom 12,3 m2

Vaskerom/ Gard. 3,0 m2

Kjøkken 21,2 m2

Kjøkken


ledaal park niels juel nj-22, 2. etasje

85,5 m BRA 2

MOT BYEN

LEDAAL PARK

|

123


Soverom 13,6 m2

2

Soverom

Soverom 11,6 m2

Walk in closet 13,8 m2

Stue 18,2 m2 Kjøkken 23,0 m2 Balkong 11,2 m2

Gang 7,4 m2 Gard. 1,3 m2

Bad 7,0 m2 Bad 6,3 m2 Bad 3,4 m2

WC 1,5 m2 Fellesareal 29,2 m2

Bad 7,0 m2

Gang 14,2 m2

Walk in closet 7,1 m2

Soverom 11,5 m2

Gang 5,0 m2 Gang 7,4 m2

Bad 3,5 m2

Soverom 12,3 m2

Vaskerom/ Gard. 3,0 m2

Kjøkken 21,2 m2

Kjøkken 30,0 m2

Stue 31,5 m2

Stue 25,4 m2

5,4 m2

Balkong 14,8 m2

124

|

LEDAAL PARK


ledaal park niels juel nj-23, 2. etasje

116,6 m BRA 2

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

125


Balkong 6,0 m2

Opphold 11,7 m2 Soverom 13,6 m2

Soverom 11,6 m2

Soverom 6,8 m2

Walk in closet 13,8 m2

ue ,2 m2 Gang 7,4 m2 Gard. 1,3 m2

Bad 7,0 m2

Gang 4,7 m2

Kjøkken 23,0 m2

Bad 6,3 m2

Vaskerom/ Bod 5,2 m2

Bad 3,4 m2

WC 1,5 m2 Fellesareal 29,2 m2

Bad 7,0 m2

Gang 14,2 m2

Walk in clos 7,1 m2

Gang 5,0 m2

Soverom 10,7 m2

Gang 7,4 m2

Bad 3,5 m2

Vaskerom/ Gard. 3,0 m2

Kjøkken 21,2 m2

Kjøkken 30,0 m2

Stue 31,5 m2

Stue 25,4 m2

Balkong 15,4 m2

126

|

LEDAAL PARK

Balkong 14,8 m2


ledaal park niels juel nj-31, 3. etasje

146,5 m BRA 2

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

127


Balkong ut fra soverom i leilighetene NJ-21, NJ-31 og NJ-41 Ledaal Park Niels Juel.

128

|

LEDAAL PARK


Illustrasjon

Soverom, walk in closet og bad i leilighet 21, 31 og 41 i Ledaal Park Niels Juel.

LEDAAL PARK

|

129


31,5 m2 Kjøkken 21,2 m2

Kjøkken 30,0 m2

Vaskerom/ Gard. 3,0 m2

Soverom 12,3 m2

Gang 7,4 m2

Bad 3,5 m2 Gang 5,0 m2

Soveom 11,5 m2

Walk in closet 7,1 m2

Gang 14,2 m2

Bad 7,0 m2 Fellesareal 29,2 m2

Bad 3,4 m2

WC 1,5 m2 Bad 6,3 m2

Gard. 1,3 m2

Balkong 11,2 m2 Kjøkken 23,0 m2

Gang 7,4 m2

Stue 18,2 m2

Gang 4,7 m Bad 7,0 m2

Walk in closet 13,8 m2

Soverom 6,8 m2

Soverom 13,6 m2

Soverom 11,6 m2

Balkong 6,0 m2

130

|

LEDAAL PARK


ledaal park niels juel nj-32, 3. etasje

82,5 m BRA 2

MOT BYEN

LEDAAL PARK

|

131


Walk in closet 13,8 m2

Soverom 11,6 m2

6,8 m2

Soverom 13,6 m2

Stue 18,2 m2

Bad 7,0 m2

Gang 4,7 m2

Kjøkken 23,0 m2

Gang 7,4 m2

Balkong 11,2 m2

Gard. 1,3 m2

Bad 6,3 m2

Bad 3,4 m2

WC 1,5 m2

Fellesareal 29,2 m2

Bad 7,0 m2

Gang 14,2 m2

Walk in closet 7,1 m2

Soverom 11,5 m2

Gang 5,0 m2

m

Gang 7,4 m2

Bad 3,5 m2

Vaskerom/ Gard. 3,0 m2

Kjøkken 21,2 m2

Kjøkken 30,0 m2

Stue 31,5 m2

Stue 25,4 m2

Balkong 14,8 m2

Balkong 15,4 m2

132

|

LEDAAL PARK

Soverom 12,3 m2


ledaal park niels juel nj-33, 3. etasje

116,6 m BRA 2

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

133


Balkong 6,0 m2

Opphold 11,7 m2 Soverom 13,6 m2

Soverom 11,6 m2

Soverom 6,8 m2

Walk in closet 13,8 m2

ue ,2 m2 Gang 7,4 m2 Gard. 1,3 m2

Bad 7,0 m2

Gang 4,7 m2

Kjøkken 23,0 m2

Bad 6,3 m2

Vaskerom/ Bod 5,2 m2

Bad 3,4 m2

WC 1,5 m2

Gang 14,2 m2

Fellesareal 29,2 m2

Bad 7,0 m2

Walk in clos 7,1 m2

Gang 5,0 m2

Soverom 10,7 m2

Gang 7,4 m2

Bad 3,5 m2

Vaskerom/ Gard. 3,0 m2

Kjøkken 21,2 m2

Kjøkken 30,0 m2

Stue 31,5 m2

Stue 25,4 m2

Balkong 15,4 m2

134

|

LEDAAL PARK

Balkong 14, 8 m2


ledaal park niels juel nj-41, 4. etasje

146,4 m BRA 2

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

135


Kjøkken 21,2 m2

Kjøkken 30,0 m2

Vaskerom/ Garderobe 3,0 m2

Soverom 12,3 m2

Gang 7,4 m2

Bad 3,5 m2 Gang 5,0 m2

Soverom 11,5 m2

Walk in closet 7,1 m2

Gang 14,2 m2

Bad 7,0 m2 Fellesareal 29,2 m2

WC 1,5 m2

Bad 3,4 m2 Bad 6,3 m2

Gard. 1,3 m2

Balkong 11,2 m2 Kjøkken 23,0 m2

Gang 7,4 m2

Stue 18,2 m2

Gan 4,7 Bad 7,0 m2

Walk in closet 13,8 m2

Soverom 6,8 m2

Soverom 13,6 m2

Soverom 11,6 m2

Balkong 6,0 m2

136

|

LEDAAL PARK


ledaal park niels juel nj-42, 4. etasje

82,5 m BRA 2

MOT BYEN

LEDAAL PARK

|

137


Walk in closet 13,8 m2

Soverom 11,6 m2

Soverom 6,8 m2

Soverom 13,6 m2

Stue 18,2 m2

Kjøkken 23,0 m2

Gang 7,4 m2

Bad 7,0 m2

Balkong 11,2 m2

Gard. 1,3 m2

Bad 6,3 m2

Bad 3,4 m

WC 1,5 m2

Fellesareal 29,2 m2

Bad 7,0 m2

Gang 14,2 m2

Walk in closet 7,1 m2

Soverom 11,5 m2

Gang 5,0 m2 Gang 7,4 m2

Bad 3,5 m2

Soverom 12,3 m2

Vaskerom/ Gard. 3,0 m2

Kjøkken 21,2 m2

Kjøkken 30,0 m2

Stue 31,5 m2

Stue 25,4 m2

Balkong 14,8 m2

138

|

LEDAAL PARK


ledaal park niels juel nj-43, 4. etasje

116,6 m BRA 2

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

139


Stue og kjøkken i leilighet NJ-43, Ledaal Park Niels Juel.

140

|

LEDAAL PARK


Illustrasjon


Takterrasse 175,5 m2

Soverom 15,8 m2

Kontor 7,0 m2

Kjøkken 21,5 m2

Walk in closet 9,1 m2

WC 1,7 m2 Gang 31,0 m2

Bad 7,5 m2

Bod/Vaskerom 9,2 m2

Bad 5,2 m2

Stue 59,6 m2

Soverom 9,2 m2

142

|

LEDAAL PARK

Opphold 12,8 m2

Soverom 9,5 m2

TV-stue 13,3 m2


ledaal park niels juel nj-51, 5. etasje

228,5 m BRA 2

MOT PARKEN

LEDAAL PARK

|

143


Ledaal Park Niels Juel er nĂŚrmeste nabo til Hermetikklaboratoriet og Matmagasinet.

Illustrasjon

144

|

LEDAAL PARK


LEDAAL PARK

|

145


romskjema ledaal park niels juel LEILIGHETER OMRÅDE

GULV

ENTRE

STUE / KJØKKEN

Parkett: 1 stav eik natur eller hvitkalket.

X

X

Gulvlist: glattkant eik natur eller hvitkalket eik. Behandles på samme måte som gulv.

X

X

BESKRIVELSE

GENERELT

WC

Dim. 12 mmx45 mm

X

Fliser 30x30 cm/10x10 cm. Arkitekt anbefaler 10x10 cm og kun fliser i våtsoner.

X

Spesielt for entre: Flis ikke mulig grunnet trinnlydskrav. Gummibelegg/industritepper i trapper og inngangsparti - type, farge og produkt etter anbefaling av arkitekt.

VEGG

Sparklet og malt gips/betong. Gipsvegger kan kles med fiberduk av glatt utførelse etter ønske.

X

X

X

Listverk. Hvitmalt, synlige spikerhull fylles med voks. Arkitekt anbefaler glattkantet list mellom

X

X

X

X

X

X

himling og vegg. Fliser 30x30 cm/10x10 cm. Arkitekt anbefaler 10x10 cm. Kun veggflis i dusjnisje og i forbindelse med badekar.

FARGEVALG

Det kan velges fritt i NCS farger, men maks 6 farger pr. leilighet.

HIMLING

Sparklet og malt gips/betong. Arkitekt anbefaler list av glattkant 9x45 mm, monteres i himling

X

der det er gipshimling mot gipsvegg. Sparklet og malt gips.

ELEKTRO

Himling på bad, WC, boder, garderobe og gang kan være nedsenket pga. tekn. føringer.

(X)

Det kan i noen rom forekomme innkassinger for rørføringer til andre rom.

(X)

Elektriske punkter etter NEK 400-8-823/TEK 10.

X X

TV-uttak.

KABEL-TV/ BREDBÅND

Det leveres grunnpakke fra leverandør. Service/avgift må betales til kabelselskapet.

X

UTVENDIG LYS

Utelys ved innganger og på balkonger.

X

ELEKTRO UTE

Stikkontakt på hovedbalkong.

X

RINGEKNAPP

Ringeknapp ved inngangsdør.

X

OPPVARMING

Vannboren varme i gulv.

SANITÆR

Ett-greps kjøkkenbatteri.

|

LEDAAL PARK

X X

W

Ett-greps servantbatteri.

X

Vask.

X

Vegghengt toalett.

X

Fordelingsskap vann innfelt i vegg.

146

X


FELLESAREAL SOV

BAD

VASKEROM

BOD

X

X

X

X X

X

X

X

X

X

X

X

X

STUE: Minst to uttak påbegynte pr. 4 m2 gulvareal. SOVEROM: Minst to uttak påbegynte pr. 4 m2 gulvareal. ARBEIDSROM: Minst to uttak påbegynte pr. 4 m2 gulvareal.

X

X

HEIS

Bolignormen ANTALL STIKKONTAKTER/UTTAK

X X

GANG

X

X X

TRAPP

OPPHOLDSROM: Minst to uttak påbegynte pr. 4 m2 gulvareal.

X

X

X

X (X)

(X)

(X)

(X)

(X)

(X)

(X)

(X)

KJØKKEN: Minst ett uttak for hvert faste elektrisk utstyr som kjøl, frys, stekeovn, platetopp, ventilator, kaffemaskin etc. Minst to uttak pr. 2 m vegg over kjøkkenbenk. Minst fire uttak ifb. spiseplass, men ikke mindre enn to uttak pr. 2 m fri vegg. ENTRÉ/GANG: Minst to uttak pr. påbegynte 6 m2 gulvareal. ANDRE ROM/BODER: Antall uttak skal tilpasses rommets funksjon og planlagt bruk, men det skal minst monteres to uttak. UTVENDIG: Minst to uttak på alle verandaer, altaner og balkonger. For øvrig skal antall utvendige uttak tilpasses boligens utforming og planlagte bruk.

X

X

X

X

X X (X)

(X)

BAD (FRA 2014): Dedikert uttak til stasjonært utstyr som ikke er fast tilkoblet. Forøvrig minst to uttak, med mindre rommet er under 3 m2 hvor det aksepteres ett uttak. HJEMMEKINO/TV/MUSIKKANLEGG: Der hvor det er planlagt plass for hjemmekino, TV eller musikkanlegg skal det monteres minst seks uttak, hvorav maksimalt to uttak kan være beregnet for europlugger. Disse uttakene kommer i tillegg til øvrige uttak i rommet.

LEDAAL PARK

|

147


romskjema ledaal park niels juel LEILIGHETER OMRÅDE

BESKRIVELSE

VANNUTKASTER

Vannutkaster på hovedbalkong for den enkelte leilighet.

VENTILASJON

Tilluft /avtrekk.

GENERELT

ENTRE

STUE/ KJØKKEN

X

X

WC

X X

Ventilasjonsaggregat. Ikke avkastkanal for tørketrommel. Kun kondens-tørketrommel kan benyttes.

INNREDNING

X

Se egen kjøkkentegning. Se egen tegning for baderomsmøbel.

X

Speil m/lys. Leiligheter uten vaskerom har opplegg for vaskemaskin på bad.

VINDUER

INNERDØRER

Utvendige karmer etter arkitektens anbefalinger.

X

Innvendige karmer i farge etter arkitektens anbefalinger.

X

Innvendige foringer leveres hvitmalt i NCS S 0500-N.

X

Gjennomgående bruk av kompakte dører. Både slagdører og skyvedører.

X

Dørblad ferdig behandlet NCS S 0500-N. Arkitekt anbefaler: Slagdører: Flat terskel, anslagsterskel der lyd er påkrevd eller bør ivaretas. Skyvedør: Skjult oppheng/ skinneløsning. Skyvedør som ikke skal kunne låses leveres med kun 1 stk. hull i dørblad.

148

YTTERDØR

Leveres tilpasset fellesarealene - etter arkitektens anbefaling.

X

FASADE

Utvendige overflater er i tegl, trekledning og kobber.

X

BALKONG

Terrassebord imp. 28x145 mm. Kvalitet som Kebony eller tilsvarende.

X

Balkongrekkverk blir utført i glass.

X

POSTKASSE

Plasseres ved inngang i 1. etasje.

PARKERING

Se egen oversikt.

X

SPORTSBOD

Se egen oversikt.

X

PORT TIL KJELLER

Automatisk portåpner med GSM åpner fra telefon.

X

|

LEDAAL PARK


FELLESAREAL SOV

BAD

VASKEROM

BOD

X

X

X

X

TRAPP

GANG

HEIS

X X

X

X X X

X

LEDAAL PARK

|

149


kvalitetskjøkken og valgmuligheter fra norema

I forbindelse med planleggingen av Ledaal Park ble det gjennomført en spørreundersøkelse som tok for seg hva de registrerte forhåndsinteressentene ønsket seg i sin nye leilighet. Kjøkken var et av punktene som engasjerte mest. Flere av respondentene uttrykte at kvalitet var svært viktig, men også at det å få valgmuligheter i både stilarter og prisgrupper var ønskelig. Med de svarene som bakteppe, ble Norema valgt som kjøkkenleverandør. Norema tilbyr et rikt utvalg kjøkkenmodeller som strekker seg fra det klassiske til det moderne. Felles for alle er helnorsk kvalitet, funksjonelle løsninger og smarte, elegante detaljer. Når du skal velge ditt Norema-kjøkken i Ledaal Park, får du anledning til å velge mellom to prisgrupper: 4 og 6. Det tilbys mange forskjellige fronter innen begge, og du får også gode valgmuligheter blant benkeplater. Demping på skuffer og skap er standard.

150

|

LEDAAL PARK


|

151 Illustrasjon

LEDAAL PARK


152

|

LEDAAL PARK


Illustrasjon

Før du velger kjøkken, anbefaler vi at du tar turen til Noremas butikk og showroom i Forusparken 2. Her kan du se, teste og oppleve de forskjellige modellene og løsningene, og få god hjelp fra de hyggelige kjøkkenspesialistene hos Norema. Kjøkkenløsningene som vises på disse oppslagene er kun illustrasjonsbilder og viser noe av det du kan få levert fra Norema. Hvitevarer inngår ikke i leveransen. Kontakt megler for nøyaktige kjøkkentegninger.

LEDAAL PARK

|

153


Kjøkken i leilighet NJ-51, Ledaal Park Niels Juel.

154

|

LEDAAL PARK


Illustrasjon LEDAAL PARK

|

155


hermetikken skal stå i nye 100 år

Historien om Hermetikken og Ledaal Park er omtrent 100 år gammel. Den gangen besto området av dyrket mark, men arbeidet med å legge et hermetikklaboratorium til Stavanger var i full gang.

Mye tyder på at det var disponent Jacob B. Natvig i Sardinfabrikken Norrig som var først med å lansere ideen om «at forene Statskontrolen med et af Staten autorisert praktisk-chemisk Laboratorium». Dette var i 1908, men først 24. mai 1928 bestemmer Stortinget seg for at Hermetikkindustriens Laboratorium skal opprettes og legges til Stavanger. Det er handelsminister Lars Oftedal som legger forslaget fram for Stortinget. Oftedal er også redaktør i Stavanger Aftenblad, som hans far grunnla i 1893. I 1929 starter arbeidet med å bygge laboratoriet, som åpner 26. juni 1931. Byggherre er laboratoriets direktør Gulbrand Lunde, arkitekt og byggeleder er hans far, Sigurd Lunde. Det er altså to vaskeekte bergensere som står for etableringen og byggingen av laboratoriet. Sigurd Lunde er en av landets mest kjente arkitekter, mens sønnen Gulbrand tok sin doktorgrad i kjemi allerede som 24-åring. Lunde gikk senere inn i Nasjonal Samling og var propagandaminister under både Terboven og Quisling, for så å ende sitt liv i en mystisk bilulykke i oktober 1942. Hermetikklaboratoriet var landets ledende forskningsinstitusjon på mat. Her ble nye metoder for hermetisering utviklet, og i maskinavdelingen ble det utviklet moderne produksjonslinjer og nye måter å emballere på.

156

|

LEDAAL PARK

En av de mest kjente varemerkene som har sitt utspring fra Hermetikken er Fjordland. Dette er mat som er laget etter den såkalte sous-vide-metoden, mat under vakuum. Det hele begynte som en idé hos stjernekokken Harald Osa ved Gastronomisk Institutt. Fagforum for Mat og Drikke tok opp tråden, og ideen ble videreutviklet av Norconserv i Hermetikklaboratoriet. Gravearbeidet til Norges Hermetikkfagskole startet høsten 1949 og var ferdig før jul. Støpearbeidet på den 1260 kvadratmeter store grunnflaten startet 15. mai 1950. Bygningen er utført i monolitisk jernbetongkonstruksjon med langsgående dragere, understøttet av en dobbelt rad med søyler langs korridorene. Ingen av de mange etasjeskillerne er bjelkebærende. Etasjeskillerne er enveis armerte jernbetongplater. Inkludert kjeller og loft utgjorde hermetikkfagskolen fem etasjer, akkurat som i dag. Norges Hermetikkfagskole ble åpnet av kong Haakon VII 16. september 1952. Kongens tilstedeværelse viser at byens hermetikkindustri og den nye utdanningsinstitusjonen hadde stor verdi for hele landet. Det ble undervist i en rekke fag, både praktiske og teoretiske.


Historiske bilder fra forskningsarbeid utført ved Hermetikklaboratoriet.

LEDAAL PARK

|

157


Fagene var arbeidsledelse, fabrikkarbeid, produksjonsplanlegging, lover og bestemmelser, fabrikkhygiene, helselære, bakteriologi, biologi, varekunnskap, kjemi, hermetikkindustriens spesielle maskiner, alminnelig maskinlære, maskintegning, fysikk og regning og matematikk. For å komme inn på skolen måtte elevene ha minst to års praksis fra hermetikkindustrien, være fylt 17 år, ha bestått folkeskoleeksamen og fremlegge tilfredsstillende helseattest. Rundt 1970 overtok oljeindustrien som den nye bærebjelken i AS Norge. Hermetikkindustrien hadde sett sine beste dager, dollaren falt til 4 kroner og Norge valgte å stå utenfor EF, senere EU. I 1985 ble laboratoriet og hermetikkfagskolen samlet i én stiftelse, Norconserv. Etter hvert fører endringene i samfunnsog næringslivet til at det ikke lenger er plass til Norges Hermetikkfagskole. Skolen endrer navn til Næringsmiddel teknologisk fagskole og den siste klassen gikk ut i juni 2006. Dermed var nok en epoke i hermetikkindustrien over. Norconserv flyttet i 2006 til Måltidets Hus og universitetsmiljøet på Ullandhaug. Samtidig ble Hermetikkvartalet solgt til Stavanger kommune. 10 år senere, i januar 2016, kjøpte Base Gruppen hele eiendommen, inkludert tomten til Niels Juel.

Her besøker kong Haakon VII Hermetikklaboratoriet i 1933. Direktør Gulbrand Lunde til venstre.

158

|

LEDAAL PARK


LEDAAL PARK

|

159


Hermetikklaboratoriet sto ferdig rehabilitert sommeren 2017.

rehabiliteringen av hermetikklaboratoriet

Hermetikkindustriens Laboratorium åpnet 26. juni 1931. Et viktig forsknings- og utviklingsarbeid pågikk her i Niels Juels gate 50 helt til 2006, da virksomheten flyttet til Måltidets hus på Ullandhaug. Deretter ble det stående tomt og til nedfalls, med oversvømmet kjeller og teknisk rom, delvis ødelagt grunnmur, nedslitt fasade, knuste ruter, ubrukelig opplegg for strøm, vann og avløp og mye, mye mer, som resultat. I 2016 gikk Base Gruppen i gang med et svært omfattende rehabiliteringsarbeid, et prosjekt som ble ferdigstilt i 2017. For å komme dithen måtte hver

160

|

LEDAAL PARK

eneste centimeter av bygget, utvendig og innvendig, fra kjeller til loft, samvittighetsfullt bearbeides. Det krevde tusenvis av arbeidstimer og kompetansen til mange dyktige fagfolk. Resultatet er et praktbygg hele Stavanger kan være stolt av. Alt i tråd med føringer fra Byantikvaren og Stavanger kommune, og ny eiers ønsker om å tilbakeføre bygget til fordums prakt, men med moderne kvaliteter og standard. Arven fra hermetikkindustrien er ivaretatt og skaper en flott atmosfære, og lokalene er atter fylt med liv, utvikling og travelhet. Vel verdt en tur innom!


En av de originale elektriske tavlene fra Siemens.

LEDAAL PARK

|

161


en kundeorientert boligutvikler

Det er med stor respekt for oppgaven Base Bolig herved presenterer boligprosjektet Ledaal Park. Ansvaret for å utvikle den historiske bebyggelsen til et sted hvor det skal bli særdeles godt å bo, er tatt på høyeste alvor. Sammen med Brandsberg-Dahls Arkitekter, og etter tett og konstruktiv dialog med byantikvaren i Stavanger og Stavanger kommune, er oppgaven løst med tanke på gode løsninger for de kommende beboerne, men også med tanke på nabolaget og resten av Stavangers innbyggere. Base Bolig er en kundeorientert boligutvikler og har innrettet organisasjonen, inklusive ledelse, prosesser og kultur, for å effektivt kunne imøtekomme kundenes skiftende behov og preferanser. I praksis gjøres dette gjennom tett dialog med kundene, blant annet gjennom prosjektrelaterte spørreundersøkelser, og i samarbeid med markedets beste eiendomsmeglere og arkitekter.

162

|

LEDAAL PARK


Majoriteten av Base Bolig eies av Base Gruppen AS. Teamet bestür av daglig leder, prosjektleder, prosjektutvikler og finansdirektør med tilleggsressurser fra Base Property og Base Gruppen.

LEDAAL PARK

|

163


164

|

LEDAAL PARK


Eie Stavanger finner du i Hermetikken på Eiganes tett på Leddal Park.

boligkjøp på rød løper

Du som velger å legge din fremtid til Ledaal Park skal få den beste kjøpsopplevelsen – boligkjøp på rød løper. Hos Eie Eiendomsmegling, som har kontor i Niels Juels gate 50 (Hermetikken), møter du eiendomsmeglerne Espen Eide og Linn Høen Thommesen i rolige omgivelser. De to er klar for å svare på alt du måtte lure på i forbindelse med Ledaal Park. Eiendomsmeglerne i Eie Stavanger er svært opptatt av at detaljene gir gode resultater for både de som skal kjøpe og selge bolig. De har lang erfaring med salg og etterstreber å være en eiendomsmeglerkjede som strekker seg litt lengre for sine kunder. De er stolte av å være en del av Eie-familien, og føler seg hjemme under Eie sitt slagord; skikkelig eiendomsmegling på best mulig måte.

LEDAAL PARK

|

165


forretningsfører for sameiet ledaal park: bate

Bate boligbyggelag er den som blir igjen når et boligprosjekt er ferdig bygget. Som forretningsfører er Bate en pålitelig part som har god kontroll over styrets lovpålagte oppgaver. Med Bate som forretningsfører får dere en fast kontaktperson. Bate tilbyr også et nettbasert verktøy kalt Styreportalen. Her samles alt på ett sted. Det som blir gjort i forbindelse med styremøter blir lagret og søkbart i fremtiden. Her får dere også oversikt over forsikringssaker, beboerliste og regnskap. Bate tilbyr også juridisk hjelp. Juristene i Bate har lang erfaring med bolig- og eiendomsrett. De kan hjelpe styret med juridiske råd og kontakt med offentlige myndigheter og private aktører.

Hva med vedlikehold og HMS? Bates oppgraderingsplan er et digitalt verktøy for planlegging av vedlikeholdsarbeid på kort og lang sikt. Planen lages av profesjonelle fagfolk og følges opp årlig. Bevar HMS er et digitalt system som hjelper styrene å ivareta de lovpålagte internkontrollkravene og gjør arbeidet med HMS så enkelt som mulig. Skulle det likevel oppstå en forsikringssak, tar Bate seg av all skadeoppfølging dersom dere har Totalforsikring for boligselskap. Mye å sette seg inn i for nytt styre? I Bates kurskalender kan man melde seg på relevante kurs for styret. Les mer på bate.no og følg gjerne Bate boligbyggelag i sosiale medier.

166

|

LEDAAL PARK


Illustrasjon LEDAAL PARK

|

167


nøkkelopplysninger ledaal park – niels juels

SELGER Navn: Ledaal Park Niels Juels AS Org.nr: 914 386 624 Adresse: Niels Juelsgt. 50, 4008 STAVANGER PROSJEKTBESKRIVELSE/BELIGGENHET Flott beliggende til Ledaalparken. Rolig strøk, få minutters gange til sentrum. ADRESSE Ledaal Park – Niels Juels gate 48, 4008 STAVANGER REGISTERBETEGNELSE Gnr. 58, Bnr. 2249 og 2247 i Stavanger kommune Seksjonsnummer fastsettes for hver leilighet i forbindelse med seksjoneringen. AREALANGIVELSE P-rom: stue, kjøkken, soverom, bad, gang. S-Rom: innvendig bod Arealene i brosjyren og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i (BRA), og er å betrakte som omtrentlig areal. Dette angir boligens areal innenfor omsluttende vegger, inklusiv areal for

168

|

LEDAAL PARK

ev. innvendig bod, uten fradrag for sjakter. I tillegg til bruksarealet kommer bod utenfor boenheten, eventuelt parkeringsplass og balkong/markterrasse. Da de oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som et ca. areal, har partene ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal.

BYGGEMÅTE Se leveransebeskrivelse.

Arealberegningene er foretatt av arkitekt/ selger og er oppmålt etter tegninger

Selger ferdigstiller uteareal iht. til beskrivelse.

Arealberegningene er angitt i henhold til Veileder for NS3940. Rom defineres etter forutsetningen som er lagt til grunn på tegningene. INNHOLD Det vises til planskisse vedrørende innhold til den enkelte enhet. STANDARD Se leveransebeskrivelse fra selger. EIERFORM Selveier. BOLIGTYPE Prosjekterte leiligheter.

TOMT Tomteareal er 1053 kvm. Tomten disponeres av seksjonseierne enten i henhold til seksjonsbegjæring eller sameievedtekter.

PARKERING/GARASJE/BODER Det medfølger 1 parkeringsplass til hver av leilighetene. Noen leiligheter vil ha mulighet for å kjøpe 1 ekstra parkeringsplass for kr. 300.000. Selger forbeholder seg retten til å avgjøre hvordan organisering av parkeringsanlegget og bodene vil bli. Dette kan f. eks. bli søkt organisert som tilleggsdel(er) til kjøpers boligseksjon, skilles ut som en egen seksjon eller egen eiendom (anleggseiendom), eller tildeles som en rettighet. Selger forbeholder seg retten til å fordele parkeringsplassene. Overføring av parkeringsplass(er) og bod(er) er selgers ansvar og vil kunne finne sted først etter ferdigstillelse av alle leilighetene.


Dokumentavgift for ideell andel i er inkludert i kjøpesummen/tomteverdien for boligen. Det er selgers ansvar å gjennomføre overskjøting og/eller overføring av rettigheter.

Det tas forbehold om endringer av avgifter og gebyrer. Statens kartverk avgjør om dokumentavgiftsgrunnlaget aksepteres og eventuell endring er kjøpers ansvar og risiko.

Parkeringskjeller, boder og fellesareal anses som overtatt selv om hjemmel eller rettighet ikke er overført. Dette innebærer at utbygger forbeholder seg retten til å foreta pro et contra avregning for påløpte kostnader herunder offentlig gebyr, avgifter og eiendomsskatt.

BETALINGSBETINGELSER Kjøper skal innbetale 10 % ved kontrakt inngåelse. Beløpet må være fri egenkapital. Det vil bli utsendt en innbetalingsanmodning fra Eie Eiendomsmegling i samsvar med Bustadsoppføringslova § 12

Dersom det ikke er stilt § 47 garanti skal tilleggsvederlaget betales ved overtakelsen.

SAMEIEBRØK Normalordningen er at eierbrøken fordeles etter bruksareal (BRA). Viser forøvrig til Eierseksjonsloven § 31.

All innbetaling er å anse som depositum iht. Bustadoppføringslova § 46 frem til det eventuelt stilles forskuddsgaranti etter Bustadoppføringsloven § 47, da vil beløpet anses som forskudd.

KOMMUNALE AVGIFTER OG FORMUESVERDI Formuesverdi og kommunale avgifter fastsettes av ligningskontor og kommune etter ferdigstillelse. Spørsmål om kommunal eiendomsskatt rettes til kommunen

Resterende del av kjøpesum samt omkostninger innbetales pr. overtakelsesdato. Ved eventuell forsinket betaling gjelder lov om forsinkelsesrenter av 17.12.1976 nr. 100.

SAMEIET/FORRETNINGSFØRER Selger har på vegne av sameiet inngått bindende forretningsføreravtale med Bate med 1 års oppsigelse.

TILVALG Kjøperen kan ikke kreve å få utført endringer eller tilleggsarbeider:

Kjøperne vil bli innkalt til oppstartsmøte hvor nytt styre blir valgt, samt en gjennomgang av sameiets budsjett, vedtekter og ev. husordensregler.

BYGGEÅR Forventet ferdigstilt i august 2020. Endelig frist for ferdigstillelse er 31.10.2020. PRIS Enhetene selges til faste priser. Selger står fritt til å endre prisene på usolgte enheter uten forutgående varsel, når selger finner dette hensiktsmessig. OMKOSTNINGER Som en del av det samlede vederlaget skal kjøper i tillegg til kjøpesummen betale følgende omkostninger: Dokumentavgift som vil utgjøre 2,5 % av andel tomteverdi. Tinglysingsgebyr skjøte p.t. kr 525 Tinglysingsgebyr pantobligasjon p.t. kr 525 Attestgebyr kr. 206 Omkostninger fra 9 756,- til 61 986,-

a) som vil endre kontraktsummen med 15 % eller mer b) som ikke står i sammenheng med selgers ytelse, eller c) som vil medføre ulemper for selger som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringen eller tilleggsarbeidet. Selgeren skal skriftlig klargjøre for kjøperen de kontraktsmessige og tidsmessige

konsekvensene av de endringene eller tilleggsarbeidene kjøperen krever. Selgeren kan kreve at kjøper betaler forskudd for endringer og tilleggsarbeider såfremt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47 er stilt. Alternativt kan selgeren kreve at kjøperen stiller sikkerhet for selgerens krav på tilleggsvederlag.

Utkast til driftsbudsjett for første driftsår er utarbeidet av Bate og kan fås ved henvendelse til megler. Budsjettet til også være vedlegg til kjøpekontrakt. Det tas forbehold om endringer i budsjettpostene og fellesutgiftene. Stipulering av budsjett samt stifting av sameiet

LEDAAL PARK

|

169


anses ikke som eiendomsmegling og omfattes dermed ikke av den sikkerhetsstillelse/ansvarsforsikring som gjelder i eiendomsmeglingsloven. Kostander med eiendommen som ikke knytter seg til den enkelte bruksenhet, skal hovedsakelig fordeles mellom sameierne etter sameiebrøken. Det kan bli vedtektsfestet forkjøpsrett for sameiets eller boligbyggelagets medlemmer ved videresalg. Seksjonering kan ta noe tid som følge av lang saksbehandlingstid i kommunen og vil muligens foreligget en tid etter overtagelse. Det gjøres oppmerksom på at ved utleie av leiligheten før seksjoneringsbegjæring er tinglyst kan det utløses forkjøpsrett for leietaker til redusert pris, jf. Eierseksjonsloven kapittel 3. Dette er kjøpers ansvar og risiko. Eierforholdet reguleres av «Lov om eierseksjoner». Det gjøres oppmerksom på at man kun kan erverve to boligseksjoner i sameiet, med unntak av erverv av fritidsbolig.

Felleskostnadene antas å bli ca kr 25 pr. kvm BRA pr. mnd. og skal dekke bl.a. avsetning til vedlikehold av fellesarealer, forsikring av bygg og andre driftskostnader. I tillegg kommer kostnaden for fjernvarme. Det tas forbehold om at kostnadene kun er stipulerte og basert på erfaringstall. Kommunale avgifter blir fakturert hver enkelt seksjon direkte av kommunen. Felleskostnadene fordeles etter den eierbrøk seksjonen har fått ved tinglysing av seksjonsbegjæringen. VEI, VANN OG AVLØP Eiendommen vil være tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikkledninger. Alle arbeider og kostnader er inkludert i kjøpesummen. INTERNETT- OG TV-LEVERANDØR Altibox. Tilknytning og abonnement for kabel-tv/internett/telefoni bekostes av kjøper. REGULERINGSFORHOLD Eiendommen ligger i et område regulert til bolig/bevertning/kontor/tjenesteyting/park.

FELLESKOSTNADER Felleskostnader fastsettes av sameiet, og dekker sameiets felleskostnader.

Kopi av reguleringsplan kan fås utlevert hos megler, og vil også være vedlegg til kontrakt. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Kjøper er forpliktet til å betale sin andel av sameiets felleskostnader. Selger forplikter seg til å betale løpende fastsatte felleskostnader på usolgte enheter.

OVERTAGELSE Antatt ferdigstillelse for prosjektet vil være august 2020. Utbygger har frist til 31.10.2020. Selgeren kan kreve overtakelse inntil fire

170

|

LEDAAL PARK

måneder før den avtalte fristen til å ha boligen klar til overtakelse. Selgeren skal skriftlig varsle om dette minimum to måneder før det nye overtakelsestidspunktet. Det eksakte overtakelsestidspunktet skal gis med minst 14 kalenderdagers skriftlig varsel. Det beregnes dagmulkt fra det nye overtakelsestidspunktet, jfr. Bustadoppføringslova § 18. Ferdigstillelsesfristen forlenges dessuten med 21 kalenderdager dersom arbeidene berøres av fellesferien. Berøres arbeidene av juleferien, forlenges den med 7 kalenderdager. Det samme gjelder om den berøres av påskeferien. Forlengelsen gjelder selv om det eventuelt utføres arbeid i en ferie. Overtagelse kan tidligst skje når det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse. Ved overtakelse skal det dokumenteres at alle innbetalinger, inkludert eventuelle tilleggsleveranser, er betalt før utlevering av nøkkel til boligen finner sted. Kjøper kan ikke nekte å overta selv om seksjonering/fradeling/ hjemmelsovergang ikke er gjennomført. Det gjøres oppmerksom på at det etter oppgjørs- og overtakelsesdato fortsatt vil foregå byggearbeider på eiendommen, herunder arbeid med ferdigstillelse av de øvrige boligene, fellesarealer, tekniske installasjoner og utomhusarbeider. Kjøper kan ikke nekte å overta boligen mot midlertidig brukstillatelse selv om det gjenstår arbeider som nevnt foran eller arbeid gjenstår på fellesområdene. Det samme gjelder dersom tinglysing av hjemmelsovergang ikke kan gjennomføres på overtakelsesdagen.


Oppgjøret vil bli stående på meglers klientkonto såfremt det ikke er stilt § 47 garanti. De siste 10 % av kjøpesummen skal uansett stå på meglers klientkonto inntil hjemmelen er overført.

Tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med manglene. Alternativt kan selger stille garanti for ferdigstillelsen. Ovennevnte oppfordring om tilbakeholdelse gjelder også for de forhold som gjenstår for å få ferdigattest.

Eiendommen skal overleveres i ryddet stand og boligen skal være byggerengjort.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse: Det er ulovlig å ta boligen i bruk før ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse foreligger. Kjøper har heller ingen plikt til å overta eller innbetale oppgjør før midlertidig brukstillatelse foreligger.

Kjøper bør planlegge eventuelt salg av egen bolig med god margin i forhold til stipulert overtakelse, da det kan oppstå forsinkelser i byggeprosessen. FELLESAREALER/UTOMHUSAREALER Ved overtakelse kan det gjenstå mindre utvendige og/eller innvendige arbeider på eiendommens fellesarealer. Gjennomgang av fellesarealer vil bli gjennomført med sameiets styre etter overtakelse av boligene. Kjøper aksepterer at sameiets styre skal representere alle sameierne ved gjennomgang av fellesarealene. Overtakelse av boligene kan ikke nektes av kjøper selv om utomhusarealer ikke er ferdigstilt. Såfremt deler av utvendige arbeider ikke er ferdigstilt ved overtakelse av boligen, skal manglende ferdigstilte arbeider anmerkes i overtakelsesprotokollen. Det gjøres oppmerksom på at leveransebeskrivelsen/ utomhusplanen i salgsprospektet ikke er ferdig detaljprosjektert, og at endringer vil forekomme. Kjøper kan utøve tilbakehold av nødvendig beløp på meglers klientkonto som sikkerhet for manglene.

Dersom kjøper likevel velger å overta, er det ulovelig å bebo bolig/ta boligen i bruk (kan flytte inn møbler, men ikke overnate). Å bebo uten brukstillatelse kan medføre krav om utflytting og eventuelle bøter fra kommunen. Ved å velge å overta stopper eventuelle krav om dagbøter. OPPVARMING Vannbåren varme. ADGANG TIL UTLEIE Det er kun en bruksenhet som selges. Ingen restriksjoner utover generelt krav om radonmåling ved utleie. VELFORENING Dersom en rasjonell forvaltning av fellesareal eller offentlige myndigheter krever det, kan selger sørge for etablering av velforening eller lignende som kjøper blir pliktig medlem av. Kostnadene ved forvaltning av slikt fellesareal vil bli fordelt på medlemmene i den aktuelle forening/sameie.

Gjennom sitt medlemskap er eieren pliktig til å vedstå seg og respektere foreningens/ sameiets rettigheter og plikter. Regulert fellesareal skal/kan overskjøtes velforeningen som etableres for det samlede boligfelt. Dokumentavgift for andel fellesareal er inkludert i kjøpesummen/tomteverdien for boligen, og betales ved overskjøting av boligen. HEFTELSER/SERVITUTTER Ingen pengeheftelser følger eiendommen ved salg. Leiligheten leveres fri for pengeheftelser med unntak av panterett til fordel for Sameiet i henhold til eierseksjonsloven § 31. Det er ingen fellesgjeld i prosjektet. Selger forbeholder seg rett til å tinglyse de erklæringer som plan- og bygningsmyndighetene eller andre (inkludert selger) måtte ønske, for hensiktsmessig å kunne gjennomføre utbyggingen av eiendommen og drift og vedlikehold av fellesområder, nettverk m.m. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser som erklæringer/avtaler. SELGERS FORBEHOLD Forsinket levering. Selger kan ha rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene

LEDAAL PARK

|

171


i Bustadoppføringslova. Kjøper er kjent med og aksepterer at forsinkelser som skyldes force majure, streik, ekstreme klimatiske forhold, brann, vannskade, innbrudd o.l gir selger rett til å forlenge fristen for overtakelse. Kjøper anmodnes spesielt om å tilpasse dette forholdet ved eventuelt salg av nåværende bolig. AVBESTILLING Kjøpers adgang til å avbestille følger av bustadoppføringslova kap. VI. Dersom forbrukeren avbestiller fastsetter selgeren krav på vederlag og erstatning i samsvar med Bustadoppføringslova §§ 52 og 53. Det vil si at kjøper bærer all risiko ved avbestilling. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i slike tilfeller i sin helhet av kjøper. Kontakt megler for nærmere informasjon dersom avbestilling vurderes.

Prosjektet retter seg mot kjøper som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Selger forbeholder seg retten til å forkaste eller anta ethvert kjøpstilbud uten å måtte begrunne dette. For øvrig kommer gjeldende lovgivning til enhver tid til anvendelse. Bustadsoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor, eller når boligene er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fasteiendom av 3.juli 1992 nr. 93. Selger kan likevel velge å selge etter Bustadoppføringslova. Kjøper er innforstått med at forpliktende finansieringsbevis for hele kjøpesummen skal forelegges megler når avtale om kjøp inngås iht. Bustadoppføringslovas § 46 2.ledd, og at disse opplysningene kan bli videreformidlet til utbyggers byggelånsbank.

AVTALEBETINGELSER Avtaleforholdet er underlagt bestemmelsene i lov av 13. juni 1997 nr. 43 om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad (Bustadoppføringslova). Bustadoppføringslova bruker betegnelsen entreprenøren og forbrukeren, mens her brukes uttrykkene selger og kjøper om de samme betegnelsene.

Handelen er juridisk bindende for begge parter ved aksept. Dersom kjøper ikke overholder sin forpliktelse med tilfredsstillende finansieringsbevis, er kjøper allikevel bundet og selger vil kunne påberope avtalen som vesentlig misligholdt og heve avtalen. Kjøper samtykker til at omkostninger knyttet til heving og dekningssalg i så fall dekkes av kjøper. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i kjøpstilbudet.

Bustadsoppføringslova sikrer kjøper rettigheter som ikke kan innskrenkes i kjøpekontrakten, jfr. Bustadoppføringslova § 3.

Interessenter og kjøper godtar at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

172

|

LEDAAL PARK

EVENTUELL TRANSPORT AV AVTALEN Videresalg av avtaledokumentet forutsetter samtykke fra selger. En av forutsetningene for at selger vil godkjenne videresalg er at Eie Eiendomsmegling, Espen Eide & Partnere AS benyttes som megler. Selger betinger seg et administrasjonsgebyr på kr 50.000,-. tillegg kommer kostnader ved bruk av megler. DETALJPROSJEKTERING På salgstidspunktet er prosjektet ikke ferdig detaljprosjektert. Under detaljprosjekteringen må det påregnes mindre justeringer av planer, materialbruk og løsninger. Eksempler på dette er veggtykkelser, sjakter/innkassinger for tekniske føringer, mindre justeringer på kjøkkeninnredning, vinduer, dører, bod plasseringer, justeringer i garasjeanlegg og annet. Sjakter og føringer for VVS er ikke endelig inntegnet og nedkassinger/ foringer i himling vil stedvis kunne forekomme. Generelt er himling i bod/ entre/hall nedsenket for å skjule tekniske anlegg/føringer. Justeringer som beskrevet over berettiger ikke endring av kjøpesummen så lenge justeringene ikke er vesentlige og påvirker boligen negativt mht. rom, funksjon og kvaliteter. Justeringer som beskrevet over kan også medføre mindre endringer i beregningsmessig bruksareal, uten at dette berettiger endring av kjøpesum dersom boligene og prosjektets ytre mål er tilsvarende som på salgstidspunktet.


Plantegningene er i skalert målestokk. De må imidlertid ikke benyttes som grunnlag for bestilling av innredning eller møbler. Mindre avvik kan forekomme. Krymping i betong, tre, plater etc. kan medføre riss. Selger er ikke forpliktet til utbedring av slike mangler utover normer/ krav i Norsk Standard NS3420 3, utgave etter NBI-byggdetaljblad «520.008 toleranser, anbefalte toleranser til ferdige overflate for utførelse». Skader som måtte skyldes kjøpers bruk eller manglende vedlikehold vil heller ikke vedrøre selger. ANDRE RELEVANT OPPLYSNINGER Selger forbeholder seg retten til å leie ut, endre priser og kjøpsbetingelser på usolgte enheter, uten forutgående varsel når selger finner dette hensiktsmessig. Kjøper gjøres oppmerksom på at alle skisser, frihånds- og oversiktstegninger i perspektiv, annonser, bilder og planer er foreløpige og utformet for å illustrere prosjektet. Dette materialet vil derfor inneholde detaljer – eksempelvis beplantning, innredning, møbler, tekst og andre ting – som ikke nødvendigvis vil inngå i den ferdige leveransen, og er ikke å anse som en del av avtalevilkårene for kjøpet. Slike avvik kan ikke påberopes som mangel fra kjøpers side. Inntegnet utstyr/inventar som er stiplet medfølger ikke. Generelle beskrivelser av prosjektet i salgs- og markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle enhetene. Kjøper

oppfordres særskilt til å vurdere solforhold, utsikt og beliggenhet i forhold til terreng og omkringliggende eksisterende og fremtidig bygningsmasse mv. før et eventuelt bud inngis. Det kan være avvik mellom de planskisser, planløsninger, og tegninger som er presentert i prosjektet, og den endelige leveransen. Dersom det er avvik mellom tegninger i prospekt/Internettside og leveransebeskrivelsen i den endelige kontrakt med kjøper, vil leveransebeskrivelsen ha forrang og omfanget av leveransen er begrenset til denne. Vindusplassering i den enkelte bolig kan avvike noe fra de generelle planer, som følge av bl. a. den arkitektoniske utformingen av byggene. Byggebeskrivelsen/leveransebeskrivelsen i brosjyre fra utbygger skal angi hvilken teknisk standard prosjektet leveres med, samt foreløpig angi hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer. Dersom det ikke er tatt inn spesifiserte bestemmelser i kjøpekontrakten, gjelder følgende krav: De tekniske løsninger skal tilfredsstille planog bygningslovgivningen, herunder kravene i teknisk forskrift. Kjøper aksepterer at Eie Eiendomsmegling kan offentliggjøre kjøpesum i egen markedsføring GARANTIER For boliger som blir solgt etter Bustadoppføringslova vil selger stille

de nødvendige garantier i samsvar med Bustadoppføringslova § 12 og eventuelt § 47. Dersom selger stiller § 47 garanti vil megler foreta utbetaling av kjøpers innbetaling fortløpende. ENERGIMERKING Når en bolig selges før den er ferdig bygget skal selger oppfylle plikten ved å garantere for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. KJØPERS UNDERSØKELSESPLIKT Kjøper har selv ansvaret for å gjøre seg kjent med salgsprospekt, reguleringsplaner, leveransebeskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i. Kjøper opp-fordres til å ta kontakt med megler dersom noe er uklart, og det presiseres at det er viktig at slike avklaringer finner sted før bindende avtale om kjøp inngås. MEGLERS RETT TIL Å STANSE GJENNOMFØRING AV EN HANDEL I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere

LEDAAL PARK

|

173


der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder ikke foreta oppgjør. Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere “mistenkelige transaksjoner” til Økokrim. Med “mistenkelig transaksjon” menes transaksjon som mistenkes å i nvolvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig. Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven. BINDENDE KJØPSBEKREFTELSE Ordinære budfrister gjelder ikke da selger er profesjonell. Se for øvrig rettledning på kjøpsbekreftelsen. VERDIVURDERING Vi tilbyr verdivurdering av boligen din dersom du vurderer salg. Verdivurderingen

174

|

LEDAAL PARK

utføres av erfarne meglere, og skal gjenspeile eiendommens normale verdi på vurderingstidspunktet. INFORMASJON TIL SALGSOPPGAVEN Er utarbeidet på grunnlag av opplysninger mottatt fra det offentlige, selger og selgers leverandører. All informasjon er godkjent av selger. Selger og megler tar forbehold om trykkfeil i prospekt og prisliste. VEDLEGG Vedlegg til kontrakt som e-signeres av kjøper. Brosjyre som e-signeres av kjøper. OPPDRAGSANSVARLIG Espen Eide Eiendomsmegler/fagansvarlig/daglig leder Tlf. 930 40 300 E-post: ee@eie.no Espen Eide & Partnere AS Niels Juels gate 50, 4008 Stavanger Org nr.: 896253492 www.eie.no/stavanger Oppdragsnummer: 82-19-9009 + 82-19-0067-69 Oppdatert dato: 18.06.2019


nøkkelopplysninger ledaal park – alexander

SELGER Navn: Ledaal Park Alexander AS, org.nr: 919 598 603 Adresse: Niels Juelsgt. 50, 4008 STAVANGER PROSJEKTBESKRIVELSE/BELIGGENHET Flott beliggende til Ledaalparken. Rolig strøk, få minutters gange til sentrum. ADRESSE Ledaal Park – Alexander Kiellands gate, 4008 STAVANGER REGISTERBETEGNELSE Gnr. 58, Bnr. 2247 og 2249 i Stavanger kommune Seksjonsnummer fastsettes for hver leilighet i forbindelse med seksjoneringen. AREALANGIVELSE P-rom: stue, kjøkken, soverom, bad, gang. S-Rom: innvendig bod. Arealene i brosjyren og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i (BRA), og er å betrakte som omtrentlig areal. Dette angir boligens areal innenfor omsluttende vegger, inklusiv areal for ev. innvendig bod, uten fradrag for

sjakter. I tillegg til bruksarealet kommer bod utenfor boenheten, eventuelt parkeringsplass og balkong/markterrasse. Da de oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som et ca. areal, har partene ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal. Arealberegningene er foretatt av arkitekt/ selger og er oppmålt etter tegninger Arealberegningene er angitt i henhold til Veileder for NS3940. Rom defineres etter forutsetningen som er lagt til grunn på tegningene. INNHOLD Det vises til planskisse vedrørende innhold til den enkelte enhet. STANDARD Se leveransebeskrivelse fra selger. ETASJE Bygget består av 4 etasjer hvorav deler av 1. etg blir næringsseksjoner. Resten av bygget består av boligseksjoner.

EIERFORM Selveier. BOLIGTYPE Prosjekterte leiligheter. BYGGEMÅTE Restaurering av Hermetikk laboratoriet, ombygging og innredning av leiligheter samt noen næringslokaler i 1.etg. Se for øvrig selgers leveransebeskrivelse. TOMT Tomteareal er ca. 3.152 kvm på eiet tomt. Tomten disponeres av seksjonseierne enten i henhold til seksjonsbegjæring eller sameievedtekter. Selger ferdigstiller uteareal iht. til beskrivelse. PARKERING/GARASJE/BODER Det medfølger 1 parkeringsplass til hver av leilighetene. Noen leiligheter vil ha mulighet for å kjøpe 1 ekstra parkeringsplass for kr. 300.000. Selger forbeholder seg retten til å avgjøre hvordan organisering av parkeringsanlegget

LEDAAL PARK

|

175


og bodene vil bli. Dette kan f. eks. bli søkt organisert som tilleggsdel(er) til kjøpers boligseksjon, skilles ut som en egen seksjon eller egen eiendom (anleggseiendom), eller tildeles som en rettighet. Selger forbeholder seg retten til å fordele parkeringsplassene. Overføring av parkeringsplass(er) og bod(er) er selgers ansvar og vil kunne finne sted først etter ferdigstillelse av alle leilighetene. Dokumentavgift for ideell andel i er inkludert i kjøpesummen/tomteverdien for boligen. Det er selgers ansvar å gjennomføre overskjøting og/eller overføring av rettigheter. Parkeringskjeller, boder og fellesareal anses som overtatt selv om hjemmel eller rettighet ikke er overført. Dette innebærer at utbygger forbeholder seg retten til å foreta pro et contra avregning for påløpte kostnader herunder offentlig gebyr, avgifter og eiendomsskatt. SAMEIEBRØK Normalordningen er at eierbrøken fordeles etter bruksareal (BRA). Viser forøvrig til Eierseksjonsloven § 31. BYGGEÅR Forventet ferdigstillelse er juni 2020, men siste frist for utbygger er 31.10.2020. PRIS Enhetene selges til faste priser. Selger står fritt til å endre prisene på usolgte enheter uten forutgående varsel, når selger finner dette hensiktsmessig.

176

|

LEDAAL PARK

OMKOSTNINGER Som en del av det samlede vederlaget skal kjøper i tillegg til kjøpesummen betale følgende omkostninger: Dokumentavgift som vil utgjøre 2,5 % av andel tomteverdi. Tinglysingsgebyr skjøte p.t. kr 525 Tinglysingsgebyr pantobligasjon p.t. kr 525 Attestgebyr kr. 206 Omkostninger fra 105.006,- til 426.256,Det tas forbehold om endringer av avgifter og gebyrer. Statens kartverk avgjør om dokumentavgiftsgrunnlaget aksepteres og eventuell endring er kjøpers ansvar og risiko.

§ 12. Retten til å holde tilbake avtalt vederlag gjelder i de tilfelle garantien skal stilles straks etter avtaleinngåelse, jf. § 12, andre ledd, første setning. Dersom det er avtalt en utsatt frist for å stille entreprenørgaranti etter bustadoppføringslova § 12, andre ledd, andre setning er kjøper likevel forpliktet til å innbetale forskudd som forfaller før garanti-plikten etter § 12 inntrer. Kjøpers plikt til å innbetale forskudd etter denne bestemmelsen forutsetter at selger har stilt forskudds-garanti etter bustadoppføringslova § 47 tredje ledd. Hele kjøpesummen betales ved overtakelse av boligen. Resterende del av kjøpesum samt omkostninger innbetales pr. overtakelsesdato.

BETALINGSBETINGELSER Kjøper skal innbetale 10 % ved kontrakt inngåelse. Beløpet må være fri egenkapital.

Ved eventuell forsinket betaling gjelder lov om forsinkelsesrenter av 17.12.1976 nr. 100.

Det vil bli utsendt innbetalingsanmodning fra Eie eiendomsmegling i samsvar med Bustadsoppføringslova § 12

TILVALG Kjøperen kan ikke kreve å få utført endringer eller tilleggsarbeider:

All innbetaling er å anse som depositum iht. Bustadoppføringslova § 46 frem til det eventuelt stilles forskuddsgaranti etter Bustadoppføringsloven § 47, da vil beløpet anses som forskudd.

a) som vil endre kontraktsummen med 15 % eller mer b) som ikke står i sammenheng med selgers ytelse , eller c) som vil medføre ulemper for selger som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringen eller tilleggsarbeidet.

FORSKUDD Boligen tinglyses i kjøpers navn først ved tidspunkt for ferdigstillelse og overtagelse. Selv om det er avtalt forskuddsbetalinger har kjøper rett til å holde tilbake alt vederlag inntil det er dokumentert at det er stilt entreprenørgaranti i samsvar med bustadoppføringslova

Selgeren skal skriftlig klargjøre for kjøperen de kontraktsmessige og tidsmessige konsekvensene av de endringene eller tilleggsarbeidene kjøperen krever.


Selgeren kan kreve at kjøper betaler forskudd for endringer og tilleggsarbeider såfremt garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47 er stilt. Alternativt kan selgeren kreve at kjøperen stiller sikkerhet for selgerens krav på tilleggsvederlag. Dersom det ikke er stilt § 47 garanti skal tilleggsvederlaget betales ved overtakelsen. KOMMUNALE AVGIFTER OG FORMUESVERDI Formuesverdi og kommunale avgifter fastsettes av ligningskontor og kommune etter ferdigstillelse. Spørsmål om kommunal eiendomsskatt rettes til kommunen

av sameiets felleskostnader. Selger forplikter seg til å betale løpende fastsatte felleskostnader på usolgte enheter.

REGULERINGSFORHOLD Eiendommen ligger i et område regulert til bolig/bevertning/kontor/tjenesteyting/park.

Felleskostnadene antas å bli ca kr 25 pr. kvm BRA pr. mnd. og skal dekke bl.a. avsetning til vedlikehold av fellesarealer, forsikring av bygg og andre driftskostnader. I tillegg kommer kostnaden for fjernvarme. Det tas forbehold om at kostnadene kun er stipulerte og basert på erfaringstall. Kommunale avgifter blir fakturert hver enkelt seksjon direkte av kommunen.

Kopi av reguleringsplan kan fås utlevert hos megler, og vil også være vedlegg til kontrakt. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Seksjonering kan ta noe tid som følge av lang saksbehandlingstid i kommunen og vil muligens foreligge en tid etter overtakelse.

SAMEIET/FORRETNINGSFØRER Selger har på vegne av sameiet inngått bindende forretningsføreravtale med Bate med 1 års oppsigelse.

Eierforholdet reguleres av «Lov om eierseksjoner». Det gjøres oppmerksom på at man kun kan erverve to boligseksjoner i sameiet, med unntak av erverv av fritidsbolig.

Kjøperne vil bli innkalt til oppstartsmøte hvor nytt styre blir valgt, samt en gjennomgang av sameiets budsjett, vedtekter og ev. husordensregler. Stipulert budsjett for sameiet utarbeidet av Bate følger vedlagt. Kostnader med eiendommen som ikke knytter seg til den enkelte bruksenhet, skal hovedsakelig fordeles mellom sameierne etter sameiebrøken.

Felleskostnadene fordeles etter den eierbrøk seksjonen har fått ved tinglysing av seksjonsbegjæringen.

FELLESKOSTNADER Felleskostnader fastsettes av sameiet, og dekker sameiets felleskostnader. Kjøper er forpliktet til å betale sin andel

INTERNETT- OG TV-LEVERANDØR Altibox vil levere grunnpakke til sameiet. Tilknytning og abonnement for kabel-tv/ internett/telefoni bekostes av kjøper.

VEI, VANN OG AVLØP Eiendommen vil være tilknyttet offentlig vei, vann og avløp via private stikkledninger. Alle arbeider og kostnader er inkludert i kjøpesummen.

OVERTAGELSE Forventet ferdigstillelse er juni 2020, men selger har frist til 31.10.2020. Selgeren kan kreve overtakelse inntil fire måneder før den avtalte fristen til å ha boligen klar til overtakelse. Selgeren skal skriftlig varsle om dette minimum to måneder før det nye overtakelsestidspunktet. Det eksakte overtakelsestidspunktet skal gis med minst 14 kalenderdagers skriftlig varsel. Det beregnes dagmulkt fra det nye overtakelsestidspunktet, jfr. Bustadoppføringslova § 18. Ferdigstillelsesfristen forlenges dessuten med 21 kalenderdager dersom arbeidene berøres av fellesferien. Berøres arbeidene av juleferien, forlenges den med 7 kalenderdager. Det samme gjelder om den berøres av påskeferien. Forlengelsen gjelder selv om det eventuelt utføres arbeid i en ferie.

Overtagelse kan tidligst skje når det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse. Ved overtakelse skal det dokumenteres at alle innbetalinger, inkludert eventuelle tilleggsleveranser, er betalt før utlevering

LEDAAL PARK

|

177


av nøkkel til boligen finner sted. Kjøper kan ikke nekte å overta selv om seksjonering/ fradeling/hjemmelsovergang ikke er gjennomført. Det gjøres oppmerksom på at det etter oppgjørs- og overtakelsesdato fortsatt vil foregå byggearbeider på eiendommen, herunder arbeid med ferdigstillelse av de øvrige boligene, fellesarealer, tekniske installasjoner og utomhusarbeider. Kjøper kan ikke nekte å overta boligen mot midlertidig brukstillatelse selv om det gjenstår arbeider som nevnt foran eller arbeid gjenstår på fellesområdene. Det samme gjelder dersom tinglysing av hjemmelsovergang ikke kan gjennomføres på overtakelsesdagen. Oppgjøret vil bli stående på meglers klientkonto såfremt det ikke er stilt § 47 garanti. De siste 10 % av kjøpesummen skal uansett stå på meglers klientkonto inntil hjemmelen er overført. Der kjøper ikke skal utføre egeninnsats kan overtakelse tidligst skje når ferdigattest/ midlertidig brukstillatelse foreligger. Ved overtakelse skal det dokumenteres at alle innbetalinger, inkludert eventuelle tilleggs leveranser, er betalt før utlevering av nøkkel til leilighet finner sted. Før overtakelse vil det bli gjennomført befaring der boligen blir gjennomgått/befart samtidig som boligens driftsinstruks/FDVmappe blir utlevert/gjennomgått. Påpekte

178

|

LEDAAL PARK

og aksepterte /omforente mangler skal utbedres innen rimelig tid. Boligen skal overleveres i ryddet stand og boligen skal være byggerengjort. Kjøper bør planlegge eventuelt salg av egen bolig med god margin i forhold til stipulert overtakelse, da det kan oppstå forsinkelser i byggeprosessen. Boligen kan også bli ferdigstilt før oppgitt ferdigstillelse dato. FELLESAREALER/UTOMHUSAREALER Ved overtakelse kan det gjenstå mindre utvendige og/eller innvendige arbeider på eiendommens fellesarealer. Gjennomgang av fellesarealer vil bli gjennomført med sameiets styre etter overtakelse av boligene. Kjøper aksepterer at sameiets styre skal representere alle sameierne ved gjennomgang av fellesarealene. Overtakelse av boligene kan ikke nektes av kjøper selv om utomhusarealer ikke er ferdigstilt. Såfremt deler av utvendige arbeider ikke er ferdigstilt ved overtakelse av boligen, skal manglende ferdigstilte arbeider anmerkes i overtakelsesprotokollen. Det gjøres oppmerksom på at leveransebeskrivelsen/utomhusplanen i salgsprospektet ikke er ferdig detaljprosjektert, og at endringer vil forekomme. Kjøper kan utøve tilbakehold av nødvendig beløp på meglers klientkonto som sikkerhet for manglene. Tilbakeholdt beløp må stå i samsvar med manglene. Alternativt kan selger stille garanti

for ferdigstillelsen. Ovennevnte oppfordring om tilbakeholdelse gjelder også for de forhold som gjenstår for å få ferdigattest. Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse: Det er ulovlig å ta boligen i bruk før ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse foreligger. Kjøper har heller ingen plikt til å overta eller innbetale oppgjør før midlertidig brukstillatelse foreligger. Dersom kjøper likevel velger å overta, er det ulovelig å bebo bolig/ta boligen i bruk (kan flytte inn møbler, men ikke overnate). Å bebo uten brukstillatelse kan medføre krav om utflytting og eventuelle bøter fra kommunen. Ved å velge å overta stopper eventuelle krav om dagbøter. OPPVARMING Vannbåren varme. ADGANG TIL UTLEIE Det er kun en bruksenhet som selges. Ingen restriksjoner utover generelt krav om radonmåling ved utleie. VELFORENING Dersom en rasjonell forvaltning av fellesareal eller offentlige myndigheter krever det, kan selger sørge for etablering av velforening eller lignende som kjøper blir pliktig medlem av. Kostnadene ved forvaltning av slikt fellesareal vil bli fordelt på medlemmene i den aktuelle forening/sameie. Gjennom sitt medlemskap er eieren pliktig til å vedstå seg og respektere foreningens/


sameiets rettigheter og plikter. Regulert fellesareal skal/kan overskjøtes velforeningen som etableres for det samlede boligfelt. Dokumentavgift for andel fellesareal er inkludert i kjøpesummen/tomteverdien for boligen, og betales ved overskjøting av boligen. HEFTELSER/SERVITUTTER Ingen pengeheftelser følger eiendommen ved salg. Boligen leveres fri for pengeheftelser med unntak av panterett til fordel for Sameiet i henhold til eierseksjonsloven § 31. Det er ingen fellesgjeld i prosjektet. Selger forbeholder seg rett til å tinglyse de erklæringer som plan- og bygningsmyndighetene eller andre (inkludert selger) måtte ønske, for hensiktsmessig å kunne gjennomføre utbyggingen av eiendommen og drift og vedlikehold av fellesområder, nettverk m.m. Fra hovedbølet som eiendommen er fradelt fra, kan det være tinglyst heftelser som erklæringer/avtaler. SELGERS FORBEHOLD Forsinket levering. Selger kan ha rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene i

Bustadoppføringslova. Kjøper er kjent med og aksepterer at forsinkelser som skyldes force majure, streik, ekstreme klimatiske forhold, brann, vannskade, innbrudd o.l gir selger rett til å forlenge fristen for overtakelse. AVBESTILLING Kjøpers adgang til å avbestille følger av bustadoppføringslova kap. VI. Dersom forbrukeren avbestiller fastsetter selgeren krav på vederlag og erstatning i samsvar med Bustadoppføringslova §§ 52 og 53. Det vil si at kjøper bærer all risiko ved avbestilling. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i slike tilfeller i sin helhet av kjøper. Kontakt megler for nærmere informasjon dersom avbestilling vurderes. AVTALEBETINGELSER Avtaleforholdet er underlagt bestemmelsene i lov av 13. juni 1997 nr. 43 om avtaler med forbruker om oppføring av ny bustad (Bustadoppføringslova). Bustadoppføringslova bruker betegnelsen entreprenøren og forbrukeren, mens her brukes uttrykkene selger og kjøper om de samme betegnelsene. Bustadsoppføringslova sikrer kjøper rettigheter som ikke kan innskrenkes i kjøpekontrakten, jfr. Bustadoppføringslova § 3. Prosjektet retter seg mot kjøper som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Selger forbeholder seg retten til å forkaste eller anta ethvert

kjøpstilbud uten å måtte begrunne dette. For øvrig kommer gjeldende lovgivning til enhver tid til anvendelse. Bustadsoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor, eller når boligene er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av lov om avhending av fasteiendom av 3. juli 1992 nr. 93. Selger kan likevel velge å selge etter Bustadoppføringslova. Kjøper er innforstått med at forpliktende finansieringsbevis for hele kjøpesummen skal forelegges megler når avtale om kjøp inngås iht. Bustadoppføringslovas § 46 2. ledd, og at disse opplysningene kan bli videreformidlet til utbyggers byggelånsbank. Handelen er juridisk bindende for begge parter ved aksept. Dersom kjøper ikke overholder sin forpliktelse med tilfredsstillende finansieringsbevis, er kjøper allikevel bundet og selger vil kunne påberope avtalen som vesentlig misligholdt og heve avtalen. Kjøper samtykker til at omkostninger knyttet til heving og dekningssalg i så fall dekkes av kjøper. Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i kjøpstilbudet. Interessenter og kjøper godtar at selger og megler bruker elektronisk kommunikasjon i salgsprosessen.

LEDAAL PARK

|

179


EVENTUELL TRANSPORT AV AVTALEN Videresalg av avtaledokumentet forutsetter samtykke fra selger. Selger betinger seg et administrasjonsgebyr på kr 50.000,-. tillegg kommer kostnader ved bruk av megler. DETALJPROSJEKTERING På salgstidspunktet er prosjektet ikke ferdig detaljprosjektert. Under detaljprosjekteringen må det påregnes mindre justeringer av planer, materialbruk og løsninger. Eksempler på dette er veggtykkelser, sjakter/innkassinger for tekniske føringer, mindre justeringer på kjøkkeninnredning, vinduer, dører, bod plasseringer, justeringer i garasjeanlegg og annet. Sjakter og føringer for VVS er ikke endelig inntegnet og nedkassinger/foringer i himling vil stedvis kunne forekomme. Generelt er himling i bod/entre/hall nedsenket for å skjule tekniske anlegg/føringer. Justeringer som beskrevet over berettiger ikke endring av kjøpesummen så lenge justeringene ikke er vesentlige og påvirker boligen negativt mht. rom, funksjon og kvaliteter. Justeringer som beskrevet over kan også medføre mindre endringer i beregningsmessig bruksareal, uten at dette berettiger endring av kjøpesum dersom boligene og prosjektets ytre mål er tilsvarende som på salgstidspunktet. Plantegningene er i skalert målestokk. De må imidlertid ikke benyttes som grunnlag for bestilling av innredning eller møbler. Mindre avvik kan forekomme.

180

|

LEDAAL PARK

Krymping i betong, tre, plater etc. kan medføre riss. Selger er ikke forpliktet til utbedring av slike mangler utover normer/krav i Norsk Standard NS3420 3, utgave etter NBI-byggdetaljblad «520.008 toleranser, anbefalte toleranser til ferdige overflate for utførelse». Skader som måtte skyldes kjøpers bruk eller manglende vedlikehold vil heller ikke vedrøre selger. ANDRE RELEVANT OPPLYSNINGER Selger forbeholder seg retten til å leie ut, endre priser og kjøpsbetingelser på usolgte enheter, uten forutgående varsel når selger finner dette hensiktsmessig. Kjøper gjøres oppmerksom på at alle skisser, frihånds- og oversiktstegninger i perspektiv, annonser, bilder og planer er foreløpige og utformet for å illustrere prosjektet. Dette materialet vil derfor inneholde detaljer – eksempelvis beplantning, innredning, møbler, tekst og andre ting – som ikke nødvendigvis vil inngå i den ferdige leveransen, og er ikke å anse som en del av avtalevilkårene for kjøpet. Slike avvik kan ikke påberopes som mangel fra kjøpers side. Inntegnet utstyr/inventar som er stiplet medfølger ikke. Generelle beskrivelser av prosjektet i salgsog markedsføringsmateriell vil ikke passe for alle enhetene. Kjøper oppfordres særskilt til å vurdere solforhold, utsikt og beliggenhet i forhold til terreng og omkringliggende eksisterende og fremtidig bygningsmasse mv. før et eventuelt bud

inngis. Det kan være avvik mellom de planskisser, planløsninger, og tegninger som er presentert i prosjektet, og den endelige leveransen. Dersom det er avvik mellom tegninger i prospekt/Internettside og leveransebeskrivelsen i den endelige kontrakt med kjøper, vil leveransebeskrivelsen ha forrang og omfanget av leveransen er begrenset til denne. Vindusplassering i den enkelte bolig kan avvike noe fra de generelle planer, som følge av bl. a. den arkitektoniske utformingen av byggene. Byggebeskrivelsen/leveransebeskrivelsen i brosjyre fra utbygger skal angi hvilken teknisk standard prosjektet leveres med, samt foreløpig angi hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer. Dersom det ikke er tatt inn spesifiserte bestemmelser i kjøpekontrakten, gjelder følgende krav: De tekniske løsninger skal tilfredsstille planog bygningslovgivningen, herunder kravene i teknisk forskrift. Kjøper aksepterer at Eie Eiendomsmegling kan offentliggjøre kjøpesum i egen markedsføring GARANTIER For boliger som blir solgt etter Bustadoppføringslova vil selger stille de nødvendige garantier i samsvar med Bustadoppføringslova § 12 og eventuelt § 47.


Dersom selger stiller § 47 garanti vil megler foreta utbetaling av kjøpers innbetaling fortløpende.

MEGLERS RETT TIL Å STANSE GJENNOMFØRING AV EN HANDEL I henhold til Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om

ENERGIMERKING Selger har ikke energimerket bygningen enda da det som kjent er tidlig i prosjekteringsfasen, og interessentene må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. Karakterskalaen strekker seg fra A (best) til G (dårligst). De aller fleste boliger vil ikke f å toppkarakter.

tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (Hvitvaskingsloven) er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll.

Nye boliger som tilfredsstiller byggeforskriften i dag, vil normalt få C eller D. Når en bolig selges før den er ferdig bygget skal selger oppfylle plikten ved å garantere for energi- og oppvarmingskarakter og lage fullstendig energiattest ved ferdigstillelse. KJØPERS UNDERSØKELSESPLIKT Kjøper har selv ansvaret for å gjøre seg kjent med salgsprospekt, reguleringsplaner, leveransebeskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i. Kjøper oppfordres til å ta kontakt med megler dersom noe er uklart, og det presiseres at det er viktig at slike avklaringer finner sted før bindende avtale om kjøp inngås.

VERDIVURDERING Vi tilbyr verdivurdering av boligen din dersom du vurderer salg. Verdivurderingen utføres av erfarne meglere, og skal gjenspeile eiendommens normale verdi på vurderingstidspunktet.

Dette innebærer blant annet plikt for meglerforetaket til å foreta kundekontroll av begge parter i handelen, herunder plikt til å foreta kontroll av reelle rettighetshavere der kjøper (budgiver) opptrer på vegne av andre enn seg selv. Endelig kundekontroll av kjøper skjer senest på kontraktsmøtet. Dersom kundekontroll ikke kan gjennomføres kan ikke meglerforetaket bistå med gjennomføring av handelen, herunder ikke foreta oppgjør.

INFORMASJON TIL SALGSOPPGAVEN Er utarbeidet på grunnlag av opplysninger mottatt fra det offentlige, selger og selgers leverandører. All informasjon er godkjent av selger. Selger og megler tar forbehold om trykkfeil i prospekt og prisliste.

Meglerforetaket er videre forpliktet til å rapportere “mistenkelige transaksjoner” til Økokrim. Med “mistenkelig transaksjon” menes transaksjon som mistenkes å involvere utbytte fra straffbar handling eller som skjer som ledd i terrorfinansiering. Manglende mulighet for kundekontroll kan også være et forhold som gjør transaksjonen mistenkelig.

OPPDRAGSANSVARLIG Espen Eide Eiendomsmegler/fagansvarlig/daglig leder Tlf. 930 40 300 E-post: ee@eie.no

Det kan ikke gjøres ansvar gjeldende mot meglerforetaket som følge av at meglerforetaket overholder sine plikter etter Hvitvaskingsloven.

Oppdragsnummer: 82-19-9010 + 82-19-0065 + 82-19-0070

VEDLEGG Vedlegg til kontrakt som signeres elektronisk. Brosjyre som signeres elektronisk.

Espen Eide & Partnere AS Niels Juels gate 50, 4008 Stavanger Org nr..: 896253492 www.eie.no/stavanger

Oppdatert dato: 11.06.2019 BINDENDE KJØPSBEKREFTELSE Ordinære budfrister gjelder ikke da selger er profesjonell. Se for øvrig rettledning på kjøpsbekreftelsen.

LEDAAL PARK

|

181


Illustrasjon

182

|

LEDAAL PARK


SPØRSMÅL OM LEDAAL PARK? Kontakt en av våre eiendomsmeglere eller besøk dem på deres kontor i Niels Juels gate 50 (Hermetikken). Espen og Linn kan også være behjelpelig med verdivurdering av din nåværende bolig.

Espen Eide Eiendomsmegler E-post: ee@eie.no Mob: 930 40 300 Linn Høen Thommesen Eiendomsmegler E-post: lht@eie.no Mob: 416 94 205

Markedsmateriell er ikke en del av kontraktsgrunnlaget. Alle illustrasjoner, perspektiver, tegninger og foto er kun ment å gi inntrykk av en ferdig bebyggelse og utendørsareal, og er ikke bindende for utformingen av endelig bebyggelse og utendørsareal. Det kan inneholde elementer som ikke inngår i utbyggers leveranse, både når det gjelder utvendige forhold og innredning. All informasjon er derfor gitt med forbehold om rett for utbygger til å foreta endringer. Endringene skal ikke ha innvirkning på satt standard. Dersom det er avvik mellom endelig leveransebeskrivelse og tegninger i prospektet er det den endelige leveransebeskrivelsen som gjelder. Idé, tekst og design: AD. MOMENT

3D-illustrasjoner: EVE images

Foto: Anne Lise Norheim

LEDAAL PARK

|

183


184

|

LEDAAL PARK


LEDAAL PARK

|

185


186

|

LEDAAL PARK


L E D A A L PA R K . N O

Profile for AD. Moment

Ledaal Park – Prospekt  

Ledaal Park. Navnet i seg selv bærer bud om et boligprosjekt utenom det vanlige. Med ettertraktet beliggenhet i det ærverdige villastrøket p...

Ledaal Park – Prospekt  

Ledaal Park. Navnet i seg selv bærer bud om et boligprosjekt utenom det vanlige. Med ettertraktet beliggenhet i det ærverdige villastrøket p...

Profile for admoment