G-magazine Vinter 16/17

Page 1

VINTER 16/17

TEMA

Drømmer

STYLINGTIPS TREND

More is more

BIRKIR BJARNASON

- Om viljen til å vinne


VI TAR FORBEHOLD OM EVENTUELLE PRISENDRINGER ELLER TRYKKFEIL.

FOTOGRAF HENRIK LINDAL

GRAFISK DESIGN BÅRD GOLF

FOTOGRAF ANITA KOLNES

ANNONSEANSVARLIG VIBEKE HOLTE

TEAM MODERN DESIGN SOFIA ANDERSEN

MOTEREDAKTØR MARIANNE VEIBY

REDAKTØR MAREN AASEN

TRYKK KAI HANSEN

INNHOLD/DESIGN/PRODUKSJON SKARP.NO

COVER MODELL SOLVEIG RØNNING IDÉ OG STYLING TEAM MODERN DESIGN FOTO HENRIK LINDAL MAKEUP & STYLING MAREN AASEN OG MARIANNE VESTBY

G-MAG

REDAKSJONEN

TLF. 02003 MODERNDESIGN.NO AMFI VÅGEN PB. 109, 4302 SANDNES DIR. TLF.: 903 61 510 MD@MODERNDESIGN.NO


INNHOLD Om redaksjonen Intro Følg drømmen Birkir Bjarnason Moteserie Bli ny Produktanbefalinger Trendrapport Tien Mihn Pham Den gode følelsen Kundeløftet Teamet Stylingtips Herrer Hårsenteret Apollo Frisørinstituttet Hot på Instagram Kontakt

2 4 7 8-13 14-27 28-31 32-35 36-41 42-45 48-50 51 52-53 54-59 62-65 66-69 72-75 76 77

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

3


FOTO ANNE LISE NORHEIM

DITT VALG, DIN VILJE Vinteren kommer enten vi vil eller ikke. Heldigvis styrer vi ikke det, selv om noen sikkert kunne ønske det. Men viljen vår kan vi styre uavhengig av årstider. Hva er vilje? Hva vil du? Hva vil jeg? Kommer vi noen vei uten vilje? Neppe. Derfor er det heldigvis noe vi alle er født med. Det er noe som heter å være viljesterk. Noen mener det er positivt, andre mener det er negativt. Selv mener jeg at det er positivt, men gjør en alltid det en vil? Hvorfor er det så vanskelig å gjøre det som er best, det som gir det beste resultatet? Hvorfor velger vi mange ganger det lette og ikke det rette? Francis Bacon, britisk filosof, sier: Vår mening er like mye styrt av vår vilje og våre følelser som av hjernens klare liv. Vilje står for evnen til å ta personlige beslutninger og å holde fast ved dem tross motgang. Vilje er den enkelte person sin evne til å styre tanker, valg og handlinger. Det er noe som heter: om du taper, så gi tål, bare ikke glem ditt mål, la din vilje være stål, prøv igjen. Kanskje var det nettopp dette sitatet som Birkir tenkte på når han snakker om viljen til å vinne i dette magasinet? Alle har vi lyst til å oppnå noe, men har vi vilje til å klare det? Tien som vi også skriver om i magasinet og som vi er stolte av å ha i Team Modern design, har ikke bare blitt en god frisør, men han har hatt viljen til å bli det. Samme viljen har han når det gjelder dansedrømmen. Ja, det er faktisk mulig å komme fra Sandnes og leve ut dansedrømmen over hele verden, og samtidig brenne for jobben i Modern Design. Da snakker vi om vilje. Modern Design sine medarbeidere har viljen til å få til den beste utgaven av deg. Spørsmålet er bare: vil du? Vi brenner for faget og trender, noe som vi belyser i magasinet. Et kjent begrep er jo at klær skaper folk. Vi sier HÅR SKAPER FOLK. Enten du vil ha kort eller langt, lyst eller mørkt, krøllet eller stritt - husk at det er ditt valg og din vilje som former deg. Vi kan bare være med på å gi deg gode råd. Håper vårt nye magasin faller i smak og at du har viljen til å lese det.

Lars Terje Skjæveland Administrerende direktør

4 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


IDÉ & STYLING TEAM MODERN DESIGN FOTOGRAF ANITA KOLNES HÅR & MAKEUP ANJA THOLO & GRY SKJÆVELAND

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

5


®

6 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


MAREN AASEN, LEDER TEAM MODERN DESIGN

FØLG DRØMMEN Vi går alle rundt med en drøm i magen. Det kan være en stor eller en liten drøm. Det å drømme motiverer oss, det gir oss styrke til å kunne mestre selv de mørkeste stunder. Vi lærer og erfarer at ved å følge en drøm kan vi finne muligheten til nye veier. Og sammen med oss, endrer drømmene seg.

Ved å bruke disse inntrykkene får vi en unik mulighet til å kunne bygge hverandre opp, til å gi støtte og tiltro når noen tør å satse på sin drøm.

Jeg personlig tror at mennesker som følger drømmen, som våger å tenke nytt, jobbe hardt og målrettet også kanskje er de mest lykkelige.

Drømmer kan ikke måles i verdi. Men ved å tro på at man kan lykkes, kan drømmen bli det store motiverende målet vi strekker oss mot.

De som følger drømmen har ofte noe å fortelle. Dagens samfunn og vår bruk av sosiale medier gjør dette ekstra spennende. Vi kan dele, like, oppdatere og engasjere oss i hverandres liv. Gjennom bruken av sosiale medier kan vi følge hverandre gjennom hverdag og fest.

I dette magasinet blir vi kjent med flere interessante personer som har valgt å følge sin drøm. Hva skal til for å følge drømmen? Hva gjør de for å lykkes? Dette og mye mer kan du lese om i bladet som vi er stolt over å kunne kalle G-magazine. @marenaasen

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

7


BIRKIR OM VILJEN TIL Å VINNE Han drømte om å nå så langt som det er mulig for en fotballspiller. Om å spille i de største ligaene. Et foreløpig høydepunkt ble nådd med det islandske landslaget under fotball EM 2016.

8 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


NTB Scanpix / Action Images / Kai Pfaffenbach

9

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


NTB Scanpix / AFP PHOTO / Karl Petersson

10 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


Sammen med drømmen om en fotballkarriere ble viljen til å vinne skapt på Island. I sommer var Birkir Bjarnason og Island med på å ryste Europa ved å slå ut veletablerte fotballnasjoner som Østerrike og England. Han mener at den sterke vinnerkulturen på sagaøya er årsaken til at de kom helt til kvartfinalen i EM. Og han drømmer om å nå enda lengre.

Fra han var liten tenkte den lille lysluggen fra Akureyri på Island ikke på mye annet enn fotball. Fem dager i uken var det fotballtrening. Men det stoppet ikke der. Når han kom hjem, var det også fotball det handlet om. Alene eller sammen med venner var leken med lærkulen i sentrum. Og samtidig med leken vokste det fram et sterkt ønske om å bli bedre. Om å vinne: - Fotball er stort på Island. De aller fleste ungene spiller fotball, og de begynner når de er små. For meg var det veldig naturlig å begynne med dette. Ikke minst det at min far hadde spilt fotball på landslagsnivå på Island var inspirerende for meg, sier Birkir til G-magasinet. Flyttet til Norge Med faren på sidelinjen og et sterkt treningsmiljø rundt seg, hadde Birkir et godt grunnlag da familien flyttet til Norge i 1999. De slo seg ned på Figgjo, hvor Birkir raskt ble en del av Figgjo IL. Da han var 13 år ble han kontaktet av Viking, som så talentet hos den unge Figgjospilleren. Knapt 17 gammel ble Birkir tatt opp i A-lagsstallen til Viking: ”Birkir er atletisk, dyktig med ballen og har en fin innstilling. Han har ingen direkte svakheter, og er god både defensivt og offensivt. Jeg har stor tro på at karrieren hans skal fortsette å gå framover i Viking og på landslaget,” uttalte Vikingtrener Roy Hodgson til Aftenposten i 2005. Litt ironisk da, at den samme Roy Hodgson valgte å trekke seg som engelsk landslagstrener etter sjokktapet mot Island i EM 2016. >

Birkirs markedsverdi som fotballspiller er akkurat nå 3,5 mill. Euro (som er hans høyeste noensinne). Dette er ikke det eneste markedet han er ettertraktet på. Skriver man inn birkir bjarnason i søkefeltet på google ser det slik ut: – Birkir Bjarnason – Birkir Bjarnason kjæreste – Birkir Bjarnason girlfriend

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

11


Drømmen om utlandet Birkir drømte om å spille i eliteserien. Men aller høyest var drømmen om å bli proff i utlandet. Om å spille i de store ligaene. Birkir ble i Viking fra 2005 til 2011. Da han i januar 2012 signerte kontrakt med den belgiske klubben Standard Liege, var det et nytt skritt på veien mot den store drømmen. Mens han var i Liege ble han invitert til prøvespill for det italienske laget Pescara, som nylig hadde rykket opp i Serie A, øverste liga i Italia. Senere spilte han for italienske Sampdoria en sesong, før har gikk tilbake til Pescara. Fra sesongen 2015 spiller han for sveitsiske FC Basel. Han er også en viktig del av det islandske landslaget.

Drømte du om at du skulle nå så langt? - Drømmen min var, og er, å gå så langt som det er mulig. Det stopper ikke her, sier Birkir. Samtidig understreker han at ingenting kommer av seg selv. Og suksessen har ikke kommet plutselig: - Det er mange år med beinhard jobbing i kombinasjon med en sterk vilje til å vinne. Jeg har alltid trent mye, og vært sulten på seier. Og hatt det utrolig kjekt. EM var en stor opplevelse. Det var veldig spesielt å komme så langt, og være en del av den islandske suksessen, sier han.

Hvordan kan man skape en vinnerkultur? - Da jeg kom til Norge var det en stor overgang å gå fra fem treninger i uken til en eller to treninger i uken som var vanlig i Norge. Gjelder det fotball må du ha et sterkt ønske om å vinne og lyst og vilje til å trene.

Har du et råd til andre? - Sett deg mål. Gå for det. Gjelder det fotball må du ha et sterkt ønske om å vinne. Lyst og vilje til å trene. Men ha det kjekt! Ikke gi opp. Folk er forskjellige, men må tåle motgang. Om det butter mot, er det bare å gå på, sier han.

12 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


Birkir legger flittig ut oppdateringer pĂĽ instagram. Her kommenteres livets smĂĽ og store hendelser.

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

13


“She wanted something else, something different, something more. Passion and romance, perhaps, or maybe quiet conversations in candlelit rooms, or perhaps something as simple as not being second.� - Nicholas Sparks


IDÉ & STYLING TEAM MODERN DESIGN FOTOGRAF HENRIK LINDAL HÅR MAREN AASEN, SOFIA ANDERSSON MAKEUP MARIANNE VEIBY MODELLER INGER ANNE RUNESDOTTER & SOLVEIG RØNNING KLÆR OOTD BY ELSA FREDRIKKE OUTFITOFTHEDAY.NO BRIGHTON JUMPSUIT 1999,-


BERLING SEQUINDRESS 1999,-

16 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

17


“A dreamer is one who can only find his way by moonlight, and his punishment is that he sees the dawn before the rest of the world” - Oscar Wilde

18 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


HVIT JAKKE, GØTEBORG COAT 3499,-

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

19


TUTU LANG 1699,SCARLET POLO 699,-

20 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

21


“She had the soul of a gypsy, the heart of a hippie, the spirit of a fairy…”

22 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

23


“Come with me, where dreams are born, and time is never planned” - Peter Pan

24 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


HOLLYWOOD GREEN/HOLLYWOOD RED 2499,-

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

25


26 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

27


BLI NY

KLAR FOR NY STIL Etter en lang periode hvor travelt yrkesliv, familie og aktiv fritid tok hoveddelen av fokuset, tok søsteren ansvar – hun meldte Hilde Steinnes (48) på Bli Ny-dag med stylist/ personlig shopper Marianne Veiby i Modern Design.

28 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


– Jeg har alltid hatt lyst til dette, siden jeg syns shopping er et ork, og føler meg usikker på dette med stil. Så dette var kjempegøy!, sier Hilde glad.

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

29


HILDE Hilde er en lys, nordisk type med halvlangt askeblondt hår med utvokste striper. Hun har en gylden hudtone med rosa undertoner. Øynene er sjøgrønne. Stiltypen hennes er sporty/klassisk med litt røffe innslag. Hilde liker ikke for mye «dill-dall» men foretrekker komfort og funksjonalitet. Hun har en slank kroppstype og flott høyde på 172 cm.

HÅRET Ettersom håret til Hilde ikke har vært klippet på over ett år, er det både ute av fasong og relativt slitt. Hårtypen er typisk nordisk, med tynne, men mange hårstrå. Vi velger å gi henne en naturlig gyldenblond farge i hele håret. Dette komplementerer både hud og øyne på en fin måte. Ettersom ansiktsformen er oval/avlang, og Hilde kler volum på sidene, velger vi å klippe håret i en gradert bob med konkav designlinje. Dermed er håret litt kortere i nakken enn på sidene. - Jeg likte både frisyren og fargen kjempegodt! Sier Hilde med et smil.

HUD Huden til Hilde er kjempefin og jevn, så vi velger å ikke dekke den for mye. Vi begynner med en god primer, Smooth Affair. Dette gir fuktighet og sikrer jevnt resultat og god holdbarhet på den videre makeupen. Vi bruker så concealeren Enlighten 01 rundt øynene. Denne er kjempefin til å redusere blå ringer med, da den har varm tone. I tillegg inneholder den agurk-ekstrakt, som

virker beroligende. Huden får så en runde med Pure Pressed Base i fargen Golden Glow, før konturering med Dark fra Beyond Matte HD. Så litt blush på smilekinnene i fargen Copper Wind. Til slutt forsegles makeupen med fuktsprayen Pommist.

ØYNE Først blir øyenbrynene farget i en naturlig kald bruntone og nappet i fasong. Hilde har nydelige grønne øyne som understrekes med øyenskygger i varme plomme- og bruntoner som fremhever øynene på en kledelig måte med trioen Brown Sugar, før det legges en gel liner i en liten vinge på øyenlokket i fargen Espresso. Maskaraen Pure Lash i sort fullfører uttrykket.

STYLING Med Hilde sin figur, er det lett å plukke klær. Stilen blir en kombinasjon av kule elementer som understreker både den sporty og klassiske siden hennes, med litt nye, røffe kombinasjoner som hun ikke har prøvd før. Vi holder tilbehøret ganske enkelt, med en tidløs klokke, et delikat enkelt smykke, kul ring og diverse vesker som er både røffe og klassiske i uttrykket. Kombinert med joggesko til skjørt, fine skoletter til bukse og høye hæler til finkjolen, (som Hilde tidligere har unngått pga høyden), får hun en helt ny look. - Jeg likte spesielt godt den grønne genseren, og den flotte silkekjolen, det var veldig meg, sier Hilde.

Nå følte jeg meg fresh! LEPPER Leppene fremheves med Lip Fixation» i fargen Devotion, som er en lekker, skimrende korallfarge. Perfekt til å understreke Hilde sine egne farger. - Nå følte jeg meg fresh! Sånn har jeg ikke sminket meg før, kommer det fra Hilde.

- Alt i alt har det vært en kjempeflott opplevelse. Det var spennende og gøy å være litt utenfor komfortsonen med fotoshoot og styling.


GENSER «IBEN», KR 1799,BUKSE «2NDDAY», KR 1600,SKO «IVYLEE», KR 2400,-

KJOLE «J.LINDEBERG», KR 799,GENSER « SAND», KR 2199,SNEAKERS «NEW BALANCE», KR 950,-

KJOLE «BIRGER ET MIKKELSEN», KR 2800,SKO «J.LINDEBERG», KR 1800,-

TILBEHØR: SMYKKE «JANE KØNIG», KR 1200,RING «JANE KØNIG», KR 700,KLOKKE «HARPER AND BROOKS», KR 2499,SORT VESKE «CALA&JADE», KR 5000,BURGUNDER VESKE «CALA&JADE», KR 5000,CLUTCH «CALA&JADE», KR 3000,MAKEUP-PRODUKTENE ER FRA JANE IREDALE, OG SELGES I ALLE MODERN DESIGN SINE SALONGER.


Gulines

FAVORITTER MODERN DESIGN FORNEBU

KERASTASE ELIXIR ULTIME OLEO-COMPLEXE Med høstens store utfordringer elsker jeg Elixir Ultime oleo-comlexe som roer ned frizz og som ikke tynger håret. I tillegg er den varmebeskyttende som er helt perfekt.

KERASTASE REFLECTION BAIN CHROMA RICHE SHAMPOO OG KUR Mine favoritter er Reflection Bain Chroma Riche shampoo og Reflection kur fra Kerastase. Grunnen til dette er at det gir håret mitt en klarere farge, glans og mykheten tilbake.

OLAPLEX BEHANDLING Olaplex er en reddene engel som må oppleves for de som har et kjemisk behandlet hår - fordi det reparer indre skader og gir et sterkere og sunnere hår.

BED HEAD FULLY LOADED Til livløst hår vil jeg absolutt anbefale nyheten fra Bed Head Fully Loaded. Mine favoritter er shampo og balsam.

NO.3 KAN KJØPES HOS OSS. 1-2 UTFØRES KUN I SALONG

BED HEAD BIG HEAD Når en føner er big head et absolutt favoritt produkt. Den gir et godt hold og mye volum uten at håret blir trått.

32 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


Margarets

FAVORITTER MODERN DESIGN TØNSBERG

JANE IREDALES DREAM TINT

REDKEN´S IRON SHAPE

Med min lyse nordiske hud med fregner synes jeg Jane Iredales Dream Tint er rett og slett fantastisk! Den jevner ut, gir lett dekke og glød uten at den forhindrer fregnene mine i å synes. I tillegg gir den deilig fuktighetsgivende pleie til huden og har SPF 15 slik at jeg også er beskyttet i sola. Denne, enten alene eller i kombinasjon med en av Janes løse eller faste pudder gir optimalt dekke gjennom hele dagen.

Som ivrig bruker av stylingjern er jeg nødt til å bruke varmebeskyttende produkter på håret mitt. Derfor er Iron shape et fl ittig brukt produkt i baderomshyllen min. Den både beskytter og gir hold og er like god til glatte frisyrer som til krøll og struktur.

DE LUKTER HIMMELSK OGSÅ!

@LOOKBOOK Jeg synes @lookbook på instagram er verdt å følge da denne kontoen fronter street fashion fra rundt omkring i verden. Her er det kule folk som kjører sin egen stil, en fresh konto å følge hvis en trenger ny inspirasjon.

KÉRASTASE CHRONOLOGISTE Cronologiste serien er definitivt et must for meg etter sommeren for å revitalisere hår og ikke minst hodebunn etter mye sol og saltvann. Den har en deilig preshampo som inneholder peelingkorn som både pleier og klargjør håret for den næringsrike og fl øyelsmyke masken som er prikken over ién i denne serien.

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

33


Rebekkas

FAVORITTER MODERN DESIGN SANDVIKA

LUKSUS PÅ FLASKE..

KERASTASE ELIXIR ULTIME OIL

KERASTASE NUTRITIVE BAIN/FONDANT MAGISTRAL Denne shampoen og balsamen gir masse fuktighet til et tørt hår. De er superfine til både nordisk hår og for de med tykt krøllete hår, uten at den tynger. Man får masse glans og mykhet etter bare et par vask! Utrolig god å bruke hvis man har Extensions også!

Dette er en ekstrem lett sprayolje som går til alle hårtyper, uten å tynge eller bli fett. Den kan brukes både i vått hår og i tørt hår, for å få ned alle små hår. Oljen gir utrolig fin glans, og siden det er en spray fordeler den seg superfint i håret.

REDKEN BEACH ENVY VOLUME Jeg har naturlig "fall" i håret mitt, noe jeg trives godt med. For å få fram spensten enda mer bruker jeg saltvannsspray når jeg føner eller lufttørker håret. Beach envy volume er i tillegg fin å bruke i røttene for et lite løft som gir godt hold.

GHD RETTETANG

REDKEN BLOND IDOL HAIRMASK

Min nydelige GDH rettetang er godt brukt! Den retter ut håret superbra og er utrolig fin til å lage krøller også. GHD sine rettetenger har 2 års garanti, min har vart i 3 år uten noen problemer. De har ekstremt bra kvalitet og er virkelig verd pengene!

Gjenoppbyggelse av håret er noe alle trenger, uavhengig om det er lysnet, farget eller ikke gjort noe med.

34 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

TIPS! Stressende å la den virke 10 min i dusjen? Gjør som meg, påfør kuren i håndkletørt hår en søndags morgen og nyt en deilig frokost mens den virker.


Ida Kristines

FAVORITTER ORIBE GOLD LUST REPAIR & RESTORE CONDITIONER

MODERN DESIGN BEKKESTUA

Ungdomskilden for mykt og skinnende hår. Gir en oppbyggende effekt, fukter og gir hvert eneste hårstrå en glatt og silkemyk følelse. Påfør en liten mengde, la virke og skyll ut.

ORIBE CLEANSING CREME FOR MOISTURE AND CONTROL Endelig et produkt som temmer brusete stort hår, krøller og tykt uregjerlig hår! Gi håret ditt masse fukt og kontroll uten at det blir tungt, men etterlater håret silkemykt og glatt. Massere inn en liten mengde i vått hår og skyll ut etter 2-3 min. Avslutt med condtion for en ekstra fuktighetsgivene effekt. Lukter fantastisk!

DRY SHAMPOO I PASTE FORM!

NYHET

R+CO BADLANDS - DRY SHAMPOO PASTE

ORIBE GOLD LUST REPAIR & RESTORE SHAMPOO Gi håret det mest glossy og skinnende utseende med helende oljer og ekstrakter. Perfekt til et tørt og stripet hår. Renser og balanserer hodebunnen og gir håret styrke. Påfør en liten mengde og massere til det skummer godt. Avslutt med Gold Lust Repair & Restore Conditioner.

ORIBE MASQUE FOR BEATIFUL COLOR Dette er en kur som gir liv og glans til håret. Intens næring, fargebeskyttelse, UV filter og gir masse frizz kontroll. Påfør i håndkletørt hår, la virke 5-15 min, skyll. Elsker denne kuren!

Produktet gir volum og tekstur som holder hele kvelden. En redning til nordisk hår! Påfør en liten mengde i bunnen og dra den gjennom til lengdene.

R+CO DEATH VALLEY - DRY SHAMPOO Dry shampoo for volum og fylde til håret. Skaper tekstur og er oljeabsorberende. Spray i tørt hår for volum og fylde, gjerne samme dag du har vasket det.

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

35


FRA TRUSSARDIS SHOW MILAN FASHION WEEK F/W 2016/17 (FOTO: SHUTTERSTOCK)

36 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


TRENDRAPPORT Av stylist Marianne Veiby

Nå er vi godt inne i mørketiden, som alltid vil være min favorittsesong når det kommer til mote og trender. Etter en deilig tid med lette gevanter er det noe helt eget å kunne dykke inn i tykkere plagg og nye trender. Kose seg med varme og deilige strikkeplagg, skinn, juksepels (for min del!) og spennende teksturer. MORE IS MORE Denne sesongen kan vi boltre oss i maksimalismens tegn. Det skal være mye av alt, både når det kommer til farger, tekstur og mønster. Vi kommer til å se mer intense, mettede farger som rødt, gult, lilla, oransje. Metalliske farger i gull, sølv, blåtoner, indigo vil også florere. Makeupen er dramatisk med tydelige gotiske referanser med tung eyeliner, både oppe og nede. Vi vil også se mer av bærfargede lepper med mye glans. Når det kommer til klær så er overdrevne rysjer og fargesterke mønster et must. Detaljer som kjeder og lenker finner vi på alt fra strikkeplagg til dressjakker. Tilbehøret skal også være overdådig. Chokere rundt halsen kommer både i smykkeform, som tynne velourbånd og som skjerf. Dette gir et lite nikk til 90- tallet som vi også ser en del av, denne sesongen. Også ørepynten skal være oversized. Er du som meg, med en forkjærlighet for leopardmønster – så er det altså fortsatt in! Av yttertøy ser

vi militærinspirert yttertøy i form av frakker med slag og utpregede skulderdetaljer. Og om du vil se bra ut også når det regner kan en blank, skinnende trenchcoat fungere som vannavstøtende alternativ til regnjakken.

70- OG 80-TALLET Vi er ikke ferdig med 70-tallet. Tiåret med brun-oransje farger, psykedeliske mønster, og ønsket om frihet og likestilling fortsetter å inspirere motehusene. Denne sesongen ser vi mange plagg med referanser til dette tiåret. Flere plagg i myk fløyel, platåsåler på sko og støvletter samt mengder av rysjer på kjoler og bluser. Tilbehør som vesker og solbriller har også tydelige 70-talls referanser med mønster og sterke farger. Samtidig står fortsatt 80-tallet sterkt. Skal du pynte deg til fest, så ser vi også at mange av partykjolene denne sesongen er inspirert av 80-tallet. Disse kan ha detaljer som rysjer, asymmetri i form av one-shoulder strap, og blanke, skinnende stoffer.

Trives du kanskje bedre i bukse? Da kan buksedressen fungere godt som et alternativ. Denne sesongen ser vi flere buksedresser med tydelig referanser til 70-tallet og 80-tallets Power Suit. Ønsker du deg plagg som ikke alle andre har, kan du kanskje være heldig å finne noen unike skatter second hand. Materialet som satte størst preg på klærne på 70-tallet var polyester som er et slitesterkt stoff som ikke krøller seg. Det gjør at klær fra denne perioden, som er pent brukt, ofte kan se nesten helt nye ut.

MOTEREDAKTØR MARIANNE VEIBY Stylist, personal shopper, makeupartist, og frisør. Leder/ fagansvarlig på Frisørinstituttets makeupartist/stylist studie. Kreativ leder på MD Vågen.

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

37


FRA TRUSSARDI SHOW MILAN FASHION WEEK F/W 2016/17 (FOTO: SHUTTERSTOCK)

FRA CHLOE SHOW PARIS FASHION WEEK F/W 2016/17 (FOTO: SHUTTERSTOCK)

FRA MSGM SHOW MILAN FASHION WEEK F/W 2016/17 (FOTO: SHUTTERSTOCK)

FRA CHLOE SHOW PARIS FASHION WEEK F/W 2016/17 (FOTO: SHUTTERSTOCK)

38 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


FRA BARBARA BUI SHOW PARIS FASHION WEEK F/W 2016/17 (FOTO: SHUTTERSTOCK)

FRA RICHMOND SHOW MILAN FASHION WEEK F/W 2016/17 (FOTO: SHUTTERSTOCK)

FRA ISSEY MIYAKE SHOW PARIS FASHION WEEK F/W 2016/17 (FOTO: SHUTTERSTOCK)

HØST/VINTER 2016 | MODERN DESIGN

39


FRA CHLOE SHOW PARIS FASHION WEEK F/W 2016/17 (FOTO: SHUTTERSTOCK)

40 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


FRA RICHMOND SHOW MILAN FASHION WEEK F/W 2016/17 (FOTO: SHUTTERSTOCK)

<

>

FRA VM LA SIBERIA SHOW BARCELONA FASHION RUNWAY F/W 2016/17 (FOTO: SHUTTERSTOCK)

FRA RICHMOND SHOW MILAN FASHION WEEK F/W 2016/17 (FOTO: SHUTTERSTOCK)

FRA AGANOVICH SHOW PARIS FASHION WEEK F/W 2015/16 (FOTO: SHUTTERSTOCK)

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

41


Tien Minh Pham

Sandnesgutten Tien Mihn Pham lever ut dansedrømmen sin over hele verden. Det siste året har han vært i London, Hong Kong, Tyskland, Vietnam, Spania, Italia, Israel og Los Angeles. Utrolig nok kombinerer han dette med jobben som frisør i Modern Design.

42 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

43


Richfam ble grunnlagt av danseren Rob Rich i 2013 Dansegruppen holder til i Los Angeles og består av 150 dansere fra mer enn 15 land. I tillegg til å danse selv, driver danserne opplæring i dans og koreografi rundt om i verden. Hvert år settes det opp en hip hop danseforestilling som turnerer internasjonalt.

FOTO: RUNE BERGAN

FOTO: RUNE BERGAN

Kontrasten kan synes stor mellom å danse på internasjonale scener og arbeidsdagen hos Modern Design. Tien elsker begge livene, og synes det er fantastisk å kunne kombinere slik han gjør.

44 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


To liv, et som talentfull og karismatisk danser og et som talentfull og karismatisk frisør. Tien er ydmyk og takknemlig overfor sin arbeidsgiver Modern Design som gjør det mulig for han å kunne gjøre begge deler. Han jobber ca. 80% som frisør, men har stor fleksibilitet i forhold til arbeidstiden. Et godt smil. Et fast håndtrykk. Og så en utrolig passet han bedre enn han hadde kunnet tenke spennende historie. Historien om gutten seg. Inspirert trente han stadig mer. Han ble en del fra Sandnes som reiser verden rundt med av det stadig voksende dansemiljøet i Sandnes/ dansegruppen Richfam: - Det er så mye der ute! Stavanger, og ble tidlig med på auditions. På den Så mange kulturer å måten fikk han en bratt bli kjent med, så mye å lærekurve, og fikk snart oppleve. I Richfam er WHAT WE BELIEVE danseoppdrag. det sterk kultur for å PREPARATION + OPPORTUNITY = SUCCESS. ta vare på hverandre, Lærer andre så når jeg kommer til Tien er raus med å dele We stand for hungry individuals that are en gruppe, i Israel for det han kan som danser. ready to make dreams reality. We are a eksempel, føles det Han underviser i hip hop family ready to prove that boundaries do not trygt og spennende på – streetdance på Steps exist. samme tid, forteller danseskole i Stavanger, Tien. og er opptatt av at dette Built on a foundation of strong morals er kult – også for gutter: such as respect, love, culture, hard work, Tien (25) vokste opp -Dansing har hatt et determination, and perserverance, our firm i Sandnes. Tidlig oppsving gjennom flere conviction in genuine support is the heart of hjalp han til i morens år, og det passer minst our belief. We operate knowing that this is frisørsalong: - Fra vi like godt for gutter som our key to positive evolution and growth. var små ble vi lært opp jenter. til å hjelpe til i salongen. We are here to change the world. Enkle ryddeoppgaver RichFam først, men da jeg var 12Da Tien hørte om 13 år fattet jeg virkelig RichFam fant han ut at richfam interesse for faget. Jeg dette var noe han ville fikk prøve meg litt fram, prøve å bli en del av. Det og da jeg var ferdig med arrangeres auditions via 9. klasse hadde jeg Youtube noen få ganger bestemt meg for å bli frisør. Etter påbygg var det pr år. – Jeg må jo ha gjort noe rett, for jeg ble tatt ut i lære. Jeg trives utrolig godt som frisør, sier opp som medlem, sier han beskjedent. han. Framtiden Fra fotball til dans Når det gjelder framtiden, håper Tien å kunne Som så mange startet Tien med fotball. Ikke et kombinere frisøryrket med dansen i mange år vondt ord om fotball, men da han oppdaget dans, framover: - Jeg er glad i yrket som frisør, og å få lov var det en ny verden som åpnet seg. Gjennom til å gjøre begge deler er helt fantastisk, sier han. street-dance fant han en ny treningsform som

Tiens YouTube-kanal: http://tiny.cc/bpadfy

Instagram: @tienmpham

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

45


Give your clients bigger, bolder, braver styles with new Bed Head volume superheroes! Introducing FULLY LOADED™, our most advanced volumizing shampoo and conditioner and new supersizing stylers BIG HEAD™ and FULL OF IT™. For volume like you’ve never seen! #MAKEITMASSIVE www.bedhead.com

BOOST ADVERTISING_6.indd 2 46 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

/bedheadbytigi

Your Hair. Your Way.

2016-08-23 12:03


REPAIR & PREP FOR STYLING NYHET

SMOOTHING RECONSTRUCTOR

DYPTVIRKENDE KUR SOM ØKER MEDGJØRLIGHETEN

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

47


48 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


KUNDELØFTET

DEN GODE FØLELSEN - Helt fantastisk. Så utrolig avslappende. Linn Rødland har tatt plass i stolen i den stille sonen hos Modern Design på Bystasjonen. Hun lukker øynene og nyter øyeblikket mens frisør Cathrine Haraldsen kombinerer hårvask med hodebunnsmassasje. I den stille sonen er det nettopp stillheten som råder. Ingen som prater. Her skal skuldrene senkes og pulsen ned i hvileposisjon uten støy eller forstyrrende lyder. Men for å skru tiden litt tilbake. Det er en sprudlende kunde Linn som kommer til salongen. Hun har tydelig gledet seg til timen. Frisør Cathrine har holdt øye med inngangen en stund, og vinker straks hun ser Linn komme. De to har hatt en hyggelig oppdatering på hva som har skjedd siden sist. Hva de har vært ute på i sommer. Hvordan det går med familien. Linn har fått kaffe, og hadde det ikke vært for omgivelsene, kan man lett tenke at det er to gode venninner som møtes på kafe. - Linn har vært kunde i mer enn fem år, så vi kjenner hverandre godt, bekrefter Cathrine

mens hun studerer hva sommeren har gjort med Linns hår. Linn har hatt kort frisyre i en periode, men er nå i ferd med å slippe håret ut i en lengre frisyre. Og sommeren har satt sine spor: - Typisk sommerhår. Her vil jeg anbefale en god hårkur, sier frisøren mens hun forklarer litt om alt som sliter på håret, og hvordan man kan få tilbake glans og liv. Råd og tips - En viktig del av jobben er å dele min kunnskap om hår med kunden. Det er viktig å forklare hvorfor jeg gir de rådene jeg gjør. Hvordan en ny frisyre kan være med og fremheve kundens personlighet. Hvordan ansiktsformen påvirker formgivningen av frisyren. Kunden skal være trygg på valgene vi tar, sier Cathrine.

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

49


Avslappende hodebunnsmassasje er en viktig del av velværeopplevelsen.

Og like viktig er råd og tips om styling: - Jeg ønsker at kunden skal mestre det daglige stellet på en måte som gir glede over frisyren, sier frisøren med mer enn 25 års fartstid i Modern Design. I stolen sitter en fornøyd kunde: - Første gang jeg kom til Cathrine for fem år siden hadde jeg et ønske om å bli ny. Jeg hadde små barn og hadde brukt lite tid på meg selv. Vi fikk fort god kjemi, og hun har alltid innfridd mine drømmer og ønsker. Derfor fulgte jeg med da Cathrine skiftet fra Kvadrat til Bystasjonen, sier hun og smiler. Smilet - Det er viktig å gjøre besøket hos frisøren til en god opplevelse, fra begynnelse til slutt, sier Cathrine.

50 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

- Kunden skal bli sett og føle seg velkommen. Alle kunder er forskjellige, og nettopp det gjør min hverdag så spennende og interessant. Det handler om “å fange” det som gjør hver kunde unik, og danne meg et inntrykk. Så er det min oppgave å bidra til å fremheve det flotte og unike hos hver enkelt. Mens jeg jobber er det viktig å gi god informasjon om hva jeg gjør, og hvorfor. Gjerne diskutere litt med kunden for at de skal forstå og være enige. - Å se smilet fra en fornøyd kunde er det mest meningsfulle i jobben min, sier Cathrine. Gjennom kundeløftet stiller vi høye krav til oss selv. Et godt smil fra en kunde som går ut av salongen, er beviset på at vi har innfridd løftet.


KUNDELØFTER SOM KUNDE I MODERN DESIGN BLIR DU SETT OG HØRT FRISØREN ER FAGLIG OPPDATERT TIL ENHVER TID FRISØREN ANALYSERER DINE BEHOV FOR Å SIKRE RIKTIGE PRODUKTER OG BEHANDLING FRISØREN TILPASSER BEHANDLINGEN TIL DIN PERSONLIGHET OG STIL FRISØREN GIR INFORMASJON OG TIPS TIL HVA DU SKAL BRUKE HJEMME FOR Å FÅ FRISYREN LIKE FIN FRISØREN TILBYR ALLTID NY TIME OG MEDLEMSKAP I MD LOJAL

God kontakt mellom frisør og kunde.

KJERNEVERDIER

VERDIER

TRYGGHET Trygghet i alle ledd. ledelse, opplæring, ansatt, kunde og samarbeidspartnere. målet er at alle føler seg sett og ivaretatt.

FAGLIG STERKE Den enkelte medarbeider skal være med å utvikle en vinnerkultur, med ønske om å utvikle seg til å være de mest faglig sterke i bransjen både teknisk og innen trender.

LOJALITET Tro mot vår visjon og verdier. RESPEKT Respekt for ulike synspunkter og personligheter. Hos oss er vi alle betydningsfulle og verdifulle. ENGASJEMENT Modern Design vil tilrettelegge for at våre medarbeidere skal være bevisste, inspirerte og oppdaterte gjennom stadig videreutvikling av ansatte og bedrift. INNOVATIV Målet vårt er å være markedsledende, modig og nyskapende.

MODIG Den enkelte medarbeider skal våge å være nytenkende og annerledes, tørre å utfordre seg selv, kunden og medarbeidere. samtidig skal alle være inspirerende for hverandre og overfor kunden. RESPEKT Den enkelte medarbeider skal ha respekt for andre, deres synspunkter og personlighet. Hos oss skal vi sørge for at alle føler seg betydningsfulle og verdifulle. STOLT Den enkelte medarbeider skal være stolt av faget og arbeidet vi utfører, stolte av det vi oppnår sammen, av vårt renommé og arbeidsplassen.

Gjennom å være trofast mot disse verdiene, får vi en bedrift med stor respekt for hverandre, godt arbeidsmiljø og økt trivsel.

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

51


Min drøm er å få muligheten til å utvikle meg og jobbe i et kreativt miljø sammen med mennesker som gir meg inspirasjon

Min drøm er å få lov å sette liv til kreative tanker, ideer og visjoner. ANJA THOLO

MAREN AASEN

Jeg lever drømmen hver dag. Å få lov til å dyrke frem egne styrker og i tillegg være kreativ sammen med andre er utrolig givende! MARIANNE VEIBY

Et ordtak sier : “the only way to do great work is to love what you do”. Dette representer mine ønsker og drømmer! GRY SKJÆVELAND

TEAM MODERN DESIGN Team Modern Design er en gruppe engasjerte, dedikerte og dyktige frisører som brenner for faget. Det kreative teamet holder kurs, står i spissen for show, visninger, reklameoppdrag, photoshoots og oppdrag for interne og eksterne aktører. 52 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


Drømmen min er å reise og dele kunnskap med andre dyktige frisører. Den drømmen lever jeg nå.

Drømmen min er å være en inspirasjonskilde og til motivasjon for kolleger i Modern Design!

TIEN MINH PHAM MARIA JORÅS

Min dröm är att få utbilda och engagera och inspirera frisörer i yrket. SOFIA ANDERSSON

Mitt største ønske er å være et forbilde og til inspirasjon for nye og gamle frisørspirer! THOMAS HELLUM NOVUM

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

53


STYLINGTIPS WAVY LAYERS KORT HÅR

1

2

3

4

5

6

FREMGANGSMÅTE 1 & 2. Bruk en varmebeskyttende spray i hele håret. Del inn i seksjoner og start i bakhodet med å krølle håret. Bruk en smal glattetang eller krølltang på korte lengder. For å få en fin tekstur i håret sett inn glattetangen loddrett bak og på sidene og vannrett i front. 3. Gre gjennom håret med fingrene og form frisyren til du er fornøyd. Bruk spray for å feste frisyren.

54 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

4, 5 & 6. For å skape detaljer i frisyren kan du flette pariserflette fra front, ta bare med deg hår rundt ansiktet og avslutt bak ørene. Fest med fliseklemme.


ETTER

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

55


STYLINGTIPS TWIRL THROUGH MELLOMLANGT HÅR

1

2

3

4

5

6

FREMGANGSMÅTE Prepp håret med et volumskum eller en saltvannsspray for å gi hold i håret.

sider og halen som var igjen fra forrige feste, fest en ny strikk. Fortsett til du er fornøyd.

1. Del inn håret i front i en trekant bak mot kronen og fest med en blank strikk.

5. Er håret veldig kort kan resten henge løst eller festes inn under i nakken. Dersom du har lengre hår kan du fortsette til alt håret er festet og tredd gjennom i en flette .

2. Del så håret som er festet i strikk og tre halen inn og gjennom håret som er festet. 3 & 4. Fortsett med samme prosedyre, ta med et nytt parti med hår fra tinningen på begge

56 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

57


STYLINGTIPS DOUBLE BRAID LANGT HÅR

1

2

3

4

5

6

FREMGANGSMÅTE 1. Krøll hele håret med saltvannsspray eller volumskum for et godt hold og utgangspunkt til å flette på.

5 & 6. Når du kommer bak til halen på første flette, del halen i to og ta med halen, del for del, inn i den nye fletten.

2 & 3. Del håret inn i ønsket skill og flett en pariserflette på hver side av skillen. Ta bare inn hår fra toppen når du fletter.

Gjenta på andre side og fest med blank strikk Avslutt med en god hårspray med glans.

4 . La flettene møtes i krona og fest med blank strikk. Lag en ny flette på hver side under og gjenta på samme måte uten å feste håret med strikk.

For flere tips sjekk ut Modern Design Team medlem Maren Aasen sin blogg haarskaperfolk.no

58 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

59


60 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

61


62 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


IDÉ & STYLING TEAM MODERN DESIGN FOTOGRAF BÅRD GOLF HÅR & MAKEUP ANJA THOLO, TIEN MIHN PHAM & MAREN AASEN KLÆR FITINK MODELLER ISMAR DZUDZA, HÅKON PAULSEN, JAN RUDI BENDIKSEN, THOR MARTHON KOLNES & TIEN MINH PHAM

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

63


64 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

65


APOLLO HÅRSENTER

GIR DEG SELVTILLITEN TILBAKE I 3. etasje på Amfi Vågen ligger Apollo Hårsenter, litt anonymt og tilbaketrukket. Det kommer ingen drop-in kunder hit. I mer enn 40 år har Apollo hjulpet kvinner, menn, barn og unge med tynt hår eller hårtap, uansett årsak. - Vi ser at det er et stort behov for våre tjenester. Aktiviteten har økt de senere årene, sikkert av flere grunner. Mange som går på cellegift kommer til oss. Men hårtap kan ha mange andre årsaker. Vi har gode metoder for å hjelpe. Det er fantastisk å få være med på å gi folk et nytt liv! Laura Vea Sørland har jobbet ved Apollo Hårsenter i seks år, og hun brenner for jobben sin: - Å være frisør er en personlig jobb, og vi kommer tett inn på kundene. Men her ved Apollo er det enda mer personlig.

66 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

Håret er den ytre faktoren for at kunden kommer til oss, men det er alltid en historie bak. Ofte en sterk historie, sier Laura. - Vi bruker mye tid på å snakke med kundene. Derfor har vi skjermede, private kabinett, uten forstyrrende faktorer. Det skal være rolig, og det skal oppleves trygt. Apollo er også et lite miljø med få ansatte. Det er de samme personene kundene møter hver gang. Da kan vi bygge tillit og kontinuitet.


>

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

67


68 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


En løsning for alle Mange er skeptiske når de kommer til Apollo. Å miste håret er en vanskelig opplevelse for de aller fleste. Men uansett årsak til hårtapet, finnes det en løsning. – Jeg har opplevd at kunder har grått av glede når de ser hvor bra det blir. Det gjør sterkt inntrykk, og inspirerer til å gi enda mer i jobben, sier Laura engasjert. Hvorfor mister man hår? Det er vanlig at menn mister hår. Det kan være genetisk eller andre årsaker til det. Noen velger å barbere bort alt håret og leve med det, mens andre føler seg mest vel med hår, og forholder seg til det. For dem kan en permanent hårdel fungere bra. Med dagens produksjonsteknikk av hårdeler, blir det akkurat som eget hår i det daglige. Man kan være aktiv og trene uten å være redd for at håret skal løsne. Hårvask og stell er helt som normalt. Jevnlig besøk hos Apollo, ca. hver femte uke, for stell og klipp, er alt som er nødvendig. Hårdel En hårdel lages vanligvis av en blanding av ekte hår og syntetisk hår for at det skal se mest mulig naturlig ut. Det jobbes mye med å ha et hår som ser ekte ut. – Det må ikke være for perfekt, da ser man fort at det ikke er ekte, sier Laura. Hun bruker mye tid i verkstedet med å jobbe med hårdeler og parykker. Alopecia Mange av kundene hos Apollo har hudsykdommen alopecia. Dette er en autoimmun sykdom som rammer både menn og kvinner. Den oppstår plutselig og dessverre ofte i ung alder. For ei jente eller en gutt på 15 år kan det være en tøff belastning både for selvbilde og livskvalitet når håret blir borte.

I visse tilfeller kan hårsekkene gjenoppta normal hårproduksjon. Da skjer dette oftest i løpet av det første året hvor kunden opplever hårtap, mens andre vil oppleve at håret ikke kommer tilbake. Men det kan likevel være lange måneder å gå i uvisshet. – Det er viktig å få fortalt de som sliter med håravfall at det er hjelp å få. Og få en konsultasjonstime hos oss og eventuelt hos en hudlege, er første steg, sier Laura. Økonomisk støtte - Kostnader til behandling i forbindelse med Alopecia kan dekkes med inntil 5.605 kroner pr. år, og det er en god hjelp for mange. Vi gir råd og veileder også med disse mulighetene, sier Laura. Cellegiften tar håret Cellegift og stråling gir hårtap for de fleste mens de er under behandling. Mange av kundene til Apollo er i gang med cellegift eller stråling, og er gjerne preget av sykdommen: - Å ha en bra frisyre gir velvære, og medfører ofte at de føler seg mindre syke. Noen ønsker en frisyre mest mulig opp mot det de vanligvis har hatt, mens andre benytter anledningen til å slå til med noe helt annet, forteller Laura. Parykken ser ekte ut Tidligere var det gjerne lett å kjenne igjen en parykk når folk hadde det på seg. Dagens parykker er veldig naturlige. Man bruker både syntetiske parykker og ektehårsparykker, klipper dem til og skreddersyr dem til hver enkelt kunde. Apollo oppfordrer folk som skal gå fra en lang til en kort frisyre om å donere håret. Det kan gi nytt liv til noen! >

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

69


Tidligere var det gjerne lett å kjenne igjen en parykk når folk hadde det på seg. Dagens parykker er veldig naturlige.

GI BORT HÅRET DITT! Hjelp barn og unge voksne som har mistet håret på grunn av kreft og alopecia! Apollo Hårsenter-kjeden hjelper folk i alle aldre med å få tilbake håret. Nå har de startet innsamling av naturlig ubehandlet nordisk hår som skal brukes til å lage parykker og hårdeler til barn og unge voksne som trenger hår.

70 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

De kan ta imot hår som er rent, ubehandlet, friskt og minst 30 cm. Les mer på www.apollohair.no/donere-har


NYHET

SPÉCIFIQUE Enter the new era of professional scalp treatments. VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

71


ØNSKER Å BRUKE KREATIVITETEN SIN Maren Schwarz Schei (20) har alltid hatt lyst til å bli frisør. Fra hun var liten drømte hun om å gå den veien når hun skulle velge yrke. Nå i høst startet hun utdannelsen.

Vi treffer Maren i full gang med å klippe en dukke på Frisørinstituttet i Sandnes. I dag er det mann med skjegg som er oppgaven. Det er bare gått et par uker av høstsemesteret, men Maren er trygg på at hun har gjort et godt valg:

Fra familien kom det mange advarsler om at frisøryrket er tungt og at hun burde velge noe annet. Hun lyttet og gav etter for det som selvfølgelig var godt mente råd. Dermed valgte hun Service og Samferdsel som studieretning på videregående:

- Å få bruke kreativiteten min er viktig for meg. Jeg har alltid likt å tegne og leke meg med farger. Fra familie og venner har jeg fått gode tilbakemeldinger både på formsans og fargesans. En frisør skal se mulighetene og få fram det beste hos kunden. Siden alle er forskjellige, vil jeg som frisør kunne utfordre meg selv i å gjøre en best mulig jobb – hver eneste dag.

- Etter videregående tok jeg påbygg og var klar for økonomistudier. Likevel var jeg ikke helt sikker på at det var dette jeg ville, så jeg tok et halvt friår der jeg jobbet. Dette ble en nyttig tenkepause, og jeg innså at drømmen min om å bli frisør fremdeles var sterk. Nå når jeg var blitt noen år eldre, fikk jeg også støtte hjemmefra til å gå den veien. På nettet leste jeg om Frisørinstituttet i Sandnes. Jeg undersøkte nærmere og fant ut at dette er en skole som har et veldig godt omdømme. Dermed var valget gjort. Jeg søkte og kom inn, smiler Maren.

Omvei til mål Selv om Maren var sikker på hva hun ville, valgte hun ikke den enkleste veien til yrket.

>

72 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


Vi treffer Maren i full gang med å vikle opp spoler, som skal bli til krøller.

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

73


Dyktige lærere Lærerne ved Frisørinstituttet jobber til daglig i Modern Design sine salonger. Det er en stor fordel, mener Maren: - Ikke bare er de veldig dyktige innen frisørfaget. Fra sitt daglige arbeid er de vant med å jobbe med lærlinger, og forstår oss studenter. De ser hva vi synes er vanskelig, og forklarer på en måte som gjør at vi skjønner. De er knallflinke og inspirerer oss, sier Maren ivrig. En spennende hverdag Frisøryrket gir mange muligheter. Selve faget er spennende og mangfoldig. Men det viktigste er møtet med kundene, synes frisørstudenten: - Alle folk er forskjellige, og som frisør får vi mulighet til stadig å utfordre oss selv i møtet med kunden. Jeg drømmer om å kunne hjelpe folk. Kanskje være med å bygge opp selvtilliten, gjøre dem trygge og fornøyde med seg selv. Drømmen framover Det viktigste er å bli en flink frisør, mener Maren. Hun håper å bli dyktig nok til å få jobb i Modern Design. Der drømmer hun om å utvikle seg. Hun ønsker å bli flink til å lese kundene. Bruke sine kreative egenskaper til å se mulighetene som finnes hos den enkelte. Og at hun gjennom jobben sin kan gjøre en forskjell, betyr mye for henne. Fiskebensfl ette. Øvelse gir mester. Perfeksjonist til fi ngerspissene.

74 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN


Sandra Lauvåsvåg Hetland perfeksjonerer seg på krøller. Dette kan være prikken over ien ved et frisørbesøk. I bakgrunnen står Sina Sirevåg og Sladana Matijevic som øver seg på ulike teknikker.

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

75


FØLG OSS FOR TIPS OG MASSE INSPIRASJON

INSTAGRAM

@Moderndesignfrisor følger

FASHION & LIFESTYLE @sincerelyjules En inspirerende dame med personlig stil. Hun deler reiseopplevelser og motivasjon og lever etter mottoet “Dream, believe , achieve”.

@elsafredrikke Designeren bak det norske merke Ootd. Vi digger hennes design og stil.

SKREDDERSYDDE FARGEBEHANDLINGER FOR PREMIUM RESULTATER Oppdag Wella‘s Couture Color og bli inspirert av en premium håropplevelse. Hver behandling bygger på tanken om å skape enestående, personlige farger. Skreddersydde looks like unik som deg ved bruk av de mest overlegne produktene for å få det resultatet du ønsker.

76 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

@MODERNDESIGNFRISOR

NATURE & TRAVEL @Doyoutravel Fantastiske bilder som gir deg ordentlig reiselyst. Jack Morris lever av å ta bilder fra hans reiser. Natur, livsstil og opplevelser.

SPORT & FITNESS @laurasykora Laura Sykora er en populær yogainstruktør som gir påfyll og motivasjon til yogaelskere.


TASTA SENTER

AMFI EIKUNDA

MODO, AMFI VÅGEN

Tastatunet 1-3 4027 Stavanger Avd. leder: Ann Christin Huus Dir. tlf: 52 97 32 52

Fabrikkgaten 2 4370 Egersund Avd. leder: Elisabeth/

Vågsgata 33 4306 Sandnes Avd. leder: Stine Thomassen Dir. tlf: 52 97 33 20

Ingebjørg Dir. tlf: 51 46 58 50

MAGASINBLAA Verksgaten 2 4013 Stavanger Avd. leder: Inger Buøen Dir. tlf: 51 59 41 20

KVADRAT Gamle stokkavei 1, L 29 4301 Sandnes Avd. leder: Anita Høyvik Dir. tlf: 51 68 05 15

AMFI VÅGEN Vågsgata 33 4306 Sandnes Avd. leder: Merete Pedersen Dir. tlf: 51 68 05 10

BYSTASJONEN Vågsgata 16 4306 Sandnes Avd. leder: Aneth Alfsvåg Dir. tlf: 51 31 33 03

M44 Jupiterveien 2 4340 Bryne Avd. leder: Astrid Svihus Dir. tlf: 51 48 08 20

TORGTERRASSEN NYE SANDVIKA STORSENTER Sandviksveien 184 1338 Sandvika Avd. leder: Liv Karin Tjensvoll Dir. tlf: 67 80 42 11

Kirkegaten 2 4006 Stavanger Avd. leder: Caroline Klemetsen Dir. tlf: 51 59 66 90

FORNEBU SENTER Snarøyveien 55 1364 Sandvika Avd.leder: Lene Stokkehaugen Dir. tlf: 67 59 18 50

BEKKESTUA SENTER Gamle ringeriksvei 34 1357 Bekkestua Avd.leder: Anniken Stavenes

APOLLO SENTER, AMFI VÅGEN Vågsgata 33 4306 Sandnes Avd.leder: Laura Vea Sørland Dir. tlf: 51 68 04 21

TØNSBERG Torvgaten 4-6 3110 Tønsberg Avd. leder: Ingun Flåtnes Dalseth Dir. tlf: 33 36 92 43

FRISØRINSTITUTTET AMFI VÅGEN Vågsgata 33 4306 Sandnes Leder: Gro Rosland Dir. tlf: 908 37 362

TLF. 02003 MODERNDESIGN.NO AMFI VÅGEN PB. 109, 4301 SANDNES MD@MODERNDESIGN.NO

VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

77


Forsikring for ditt hår

OLAPLEX er en patentert 3-stegs profesjonell salongservice som hundretusener av frisører verden over sverger til når de skal farge, stripe og bleke hår. Ved å bruke Olaplex forsikrer man seg at hårets kvalitet blir tatt vare på. Spør etter OLAPLEX hos din nærmeste Modern Design salong!

No.3 Hair Perfector For bruk hjemme 1 gang i uken mellom kjemiske behandlinger.

Veil.pris 262,-

78 VINTER 16/17 | MODERN DESIGN Olaplex_moderndesign-_aug2016.indd 1

08.08.2016 09.23


IDÉ & STYLING TEAM MODERN DESIGN FOTOGRAF ANITA KOLNES HÅR & MAKEUP MAREN AASEN & MARIANNE VEIBY VINTER 16/17 | MODERN DESIGN

79


All rights reserved. 2016

Amber Le Bon for Redken 5th Avenue

SWITCH UP YOUR VOLUME.

Go big or go beachy! New High Rise Volume helps you rise to any occasion with polished lift. New Beach Envy Volume helps you make waves with big beachy texture. Both contain filloxane and styling polymers for style that won’t let you down. #highrise #beachenvy

12634 - Annonse Redken - This is PR - 185,5x251,5.indd 1

24.08.2016 12.24