Brusletto - produktkatalog

Page 1

SKARPE VENNER FØLGER DEG LIVET UT BRUSLETTO.NOBRUSLETTO.NO

INNHOLD HISTORIE 04 TIDSLINJE

06

BRUSELETTO 2020 08 JAKT

10

FISKE

16

FRILUFT 18 KJØKKEN 28 HUNTER KJØKKEN 32 PRO HUNTER FOLDEKNIVER

34 38

ØKSER 40 SPORT & FRITID 44


BRUSLETTO.NO

SKARPE VENNE FØLGER DEG L Brusletto er norsk knivproduksjon på sitt beste. Som Norges eldste knivprodusent, etablert i 1896, har vi fremdeles sete på Geilo hvor vi har videreutviklet den 1500 år gamle lokale håndverkstradisjonen. Det betyr at våre kniver er av høy kvalitet, så høy at vi gir livstidsgaranti på alle våre norskproduserte kniver. Vår idé er at en kniv er en følgesvenn på tur, et godt verktøy som skal hjelpe deg til å løse både små og store oppgaver. Den skal være ved din side….alltid! Derfor sier vi at en Bruslettokniv er en skarp venn som følger deg livet ut.


5

ER LIVET UT OM BRUSLETTO Brusletto & Co AS ble etablert i 1896 av håndverkeren og industribyggeren Rognald Brusletto, da han startet opp som kniv- og ljåsmed. Historien om malmbryting på Hardangervidda og handverksmessig produksjon av sigder, ljåer, økser og sverd rundt Geilo, startet allerede for 1500 år siden. Da Rognald tegnet og utviklet maskinhammeren basert på vannkraft, åpnet han for en teknisk utvikling som skulle sette sitt preg på bedriften og lokalsamfunnet i flere generasjoner. Brusletto representerer tradisjon, utvikling og kvalitet siden 1896.

VÅRE KNIVER Bak hver eneste kniv ligger det i gjennomsnitt 50 arbeidsoperasjoner utførtfor hånd. Det gjør at ingen kniver er helt identiske, men alle representerer den samme gode Bruslettokvaliteten. Alle våre kniver har stål av høyverdig knivstål, behandlet, stanset ut og herdet til den optimale hardheten. Knivene skal holde lenge på skarpheten og ikke skal være vanskelig å sette opp igjen når det trengs. Vi bruker forskjellige tresorter i våre skaft. De mest brukte er masurbjørk, bjørk, oliventre, nøttetre og rotnøtt. Våre trematerialer kommer fra forskjellige steder og er ikke utrydningstruet.


BRUSLETTO.NO

TIDSLINJE

1861

1896

Oppfinneren, foregangsmannen og industribyggeren Rognald Brusletto blir født.

Selskapet Brusletto ANS opprettes og utvikler den første maskinhammeren som mekaniserte ljåsmedarbeidet.

1880

1896 - 1912

Rognald starter på bar bakke med produksjon av spinnerokker.

Bedriften utvikler seg og stadig nye ansatte kommer til.

1888

1912

Rognald kjøper Aslaughaugen hvor han etablerer et dreierhus og driver rokkeproduksjon og gårdsarbeid.

Ny teknikk med vending av ljåen i finpussen. Dette gir Brusletto et forsprang på konkurrentene.

1890

1917

Rognald overtar slektsgården Brusletto. Får nytt dreierhus og vannkraft. Starter hjulproduksjon og smir knivblader for lokale knivmakere.

Et dambrudd med massiv flom rammer fabrikken. Bedriften starter opp igjen etter dette, som AS R. Brusletto & Sønner.


7

1952 Store investeringer i maskiner og utstyr. OL i ´52 starter en tradisjon for Brusletto som produsent for kniver til store begivenheter.

1919

1961

For å sikre drivkraft bygger de et elektrisitetsverksted for 100.000,- i Lauvrudfossen.

Kniven Hunter lanseres og blir tidenes knivsuksess. I dag er den solgt i over 1,4 millioner eksemplarer.

1930

1994

De går over til saltherding og støing i elektriske ovner. Denne metoden har vært i bruk siden da.

OL på Lillehammer gir bedriften ny vind i seilene. 200 000 OL-kniver selges.

1935

2009

Rognald Brusletto dør. Sønnene fortsetter. Nå starter produksjonen av jakt og turkniver.

Brusletto lanserer en forbedret speiderkniv med butt tupp. Kjent som Speider Liten.

1941

2018

Omsetter for 167 269 kroner. Ljåer, sigder, knivblader, vogner og trillebårer produseres.

Brusletto kjøpes opp og blir en del av Dalema Gruppen. Fokus på historie, tradisjon og videreutvikling av Bruslettos potensial.


BRUSLETTO.NO

BRUSLETTO 2020

Brusletto representerer historie, utvikling og hardt arbeid. Vi har utstyrt arbeidere, jegere, fiskere og turfolk med kvalitetsprodukter, – følgesvenner som vi kaller det, siden 1896. Gjennom vår erfaring og kompetanse videreutvikler vi i dag Brusletto med et sortiment som vil favne det meste innen friluft. I tillegg kommer egne produktserier for industri og kjøkken, hvor den nye kvalitetsserien med kjøkkenkniver presenteres her.


9

Knivene våre er fremdeles hovedproduktene våre. De er laget for å være din trofaste følgesvenn, enten du er ute i naturen, på jakt eller fiske, på hjemme- eller jobbkjøkkenet, – en følgesvenn som er din mest anvendelige, mest trofaste og skarpeste venn. Alle våre norskproduserte kniver leveres med livstidsgaranti mot fabrikasjonsfeil.


BRUSLETTO.NO

JAKT


JAK T

Jakt. For noen er det årets vakreste ord. Et ord med nerve og bredt spekter, – fra liv til død, fra kameratskap og latter til den ensomme post, fra den tomme skogen til et sikkert sikte. Spenningen, ventingen, fellesskapet, og ikke minst, gevinsten. Jakt, vår trolig mest naturlige måte å høste av naturens rikdommer på, gir nærhet til og forståelse for naturens liv, gang og balanse. Et godt utvalg av våre kniver har bevist at de er utmerkede følgesvenner på jakt. Enten du jakter fugl, små- eller storvilt, så har vi garantert en foretrukken følgesvenn for deg.

11


BRUSLETTO.NO

FALKEN 19,5 CM Brusletto Falken er en svært god jaktkniv. Kniven har et hulslipt og buet knivblad med oppsving (trailing-point) tilpasset jakt, men er også godt anvendelig til annet bruk. Knivbladet har en lengde på 8,7 cm. Kniven har holk i massivt støpt aluminium, farget okselærslire med sikkerhetsinnlegg og kan lett settes opp igjen dersom den har blitt sløv. Bladet er laget av rustfritt knivstål og skaftet av oljet masurbjørk. Kniven leveres i gaveeske.

FEMUND 23,5 CM

FALKEN 19,5 CM

FEMUND 23,5 CM Brusletto Femund er en kraftig fulltangekniv med rett slipe og fingervern. Knivenbladet har en liten drop-point profil. Kniven er velbalansert og ligger svært godt i hånden ved bruk. Dette er kniven for den som vil ha en solid kniv som kan brukes til både jakt og fiske. En meget fin gave til noen som setter pris på en vakker og flott kniv ment for å brukes. Brusletto Femund er oppkalt etter en særpreget nasjonalpark i Norge.


JAK T

13

VILLMARKA 36 CM

VILLMARKA 36 CM Brusletto Villmarka er vår største kniv noensinne. Dette er en kniv for ekte villmarkinger, jegere, fiskere og dedikerte friluftsmenn og –kvinner. Den har et knivblad med rett skandinavisk slipe, og holken i stål gir det tradisjonelle skaftet den ekstra styrken kniven trenger når den blir brukt til å hugge med. Knivbladet har vår signatur, halvmånehakket, i ryggen – for å ta kaffekjelen av bålet. Dette er fjerde generasjon av kniven som nå har kommet med fingervern. Skaftet er laget i lyst oliventre som er et meget godt skaftemateriale som tåler det meste. Sliren er laget av sort okselær med edgeblock. Brusletto Villmarka er designet sammen med erfarne jegere og folk med lang erfaring fra Forsvaret. Målet har vært å lage den beste villmarkskniven, enten du skal spikke, kutte, hugge eller skjære. Kniven er grundig testet i norske skoger og fjell, og på vinterstid i polare strøk. Det er nesten unødvendig å si at den passerte alle testene med glans!


BRUSLETTO.NO

VILLMARKA LITEN 29,2 CM Brusletto Villmarka Liten er en mindre utgave av Villmarka. Den er tilpasset deg som vil ha de samme gode egenskapene, bare i en litt mindre versjon. Kniven er derfor en perfekt allroundkniv for både små og store villmarkinger som trenger en god kniv med fingerstopper. Holken i stål øker styrken i det tradisjonelle skaftet på kniven. Villmarka Liten har selvsagt vår signatur, halvmånehakket, i ryggen – for å ta kaffekjelen av bålet. Skaftet er laget i lyst oliventre som er et meget godt skaftemateriale som tåler det meste. Sliren er laget av sort okselær med edgeblock.

RYPA 17,2 CM

VILLMARKA LITEN 29,2 CM

RYPA 17,2 CM Brusletto Rypa er en mindre allroundkniv som er meget god til småviltjakt. Selv om kniven er liten har den et svært godt grep og passer i store og små hender. Knivbladet er 6,5 cm langt og laget i rustfritt knivstål. Skaftet er laget av oljet og beiset flammebjørk og kniven leveres med slire i farget okselær med sikkerhetsinnlegg.


JAK T

15


BRUSLETTO.NO

FISKE


FIS K E

En fisker kjenner og tilpasser seg elementene, og vet at tålmodighet og kunnskap er nøkkelen til suksess. Utstyret er selvfølgelig viktig, men verktøyet enda mer. For enten du sverger til flua, duppen, sluken, dorgen eller garnet, så vil du alltid trenge en pålitelig følgesvenn ved din side, et verktøy som kan håndtere fangsten på beste måte. Brusletto Fiskern er vår, og mange fiskeres, favorittkniv. Ikke bare fordi den er allsidig i bruk og dermed fileterer like godt som den spretter buk, men også fordi den flyter, – om du skulle være så uheldig å miste den i vannet. Alltid ved din side. FISKERN 24 CM Brusletto Fiskern er en svært god fiskekniv med fleksibelt skaft. Skaftet er laget av kork og norsk bjørk med gummi-innlegg mellom lagene, noe som gir kniven et godt grep selv om den blir våt. Kniven er laget i rustfritt knivstål 440C og bladets konslipte og tynne utførelse gjør at kniven også kan brukes til å filetere fisk.

17


BRUSLETTO.NO

FRILUFT

Ute i naturen, vekke fra by og larm, synes mulighetene uendelige. Der er du fri. Det er ingen andre planer enn dine, – det gir ro og glede. Men det gir også spenning. For ingen kan overraske deg som naturen. Den magiske stemningen i skogen, det stille vannet, utsikten fra toppene, den lydløse vidda, et plutselig møte med dyreriket. Eller når alt snur. Det skummende havet, den tette tåka, det plutselige værskifte. Nordmenn søker mer og mer ut i friluft og natur. Vår oppgave er å sørge for gode følgesvenner du kan stole på, som ikke lar seg overraske like lett.


FRILUFT

19

GRANBIT 24,6 CM

BRUSLETTOKNIVEN 20,5 CM

BRUSLETTOKNIVEN 20,5 CM Bruslettokniven er en tradisjonell, enkel og god brukskniv med skaft i oljet bjørk. Den har et rettslipt blad med lengde 9,5 cm, holk i nysølv og farget okselærslire med sikkerhetsinnlegg. Bladet er laget av rustfritt knivstål 1.4116N. Kniven leveres i gaveeske. GRANBIT 24,6 CM Brusletto Granbit er en stor tradisjonell tollekniv med rørformet skaft og slire i sort okselær. Skaftet er i masurbjørk, med gjennomgående knivblad, omgitt av messinghylser foran og bak, med skrue bakerst på skaftet.


BRUSLETTO.NO

HUNTER 25,5 CM Brusletto Hunter er Norges mest solgte kniv gjennom tidene. Den er solgt i mer enn 1,4 millioner eksemplarer, – og så mange jegere, fiskere og friluftsfolk kan ikke ta feil! Dette er den ultimate allroundkniven! Den har et smalt konslipt blad med lengde på 13,5 cm, holk i massiv støpt aluminium og farget okselærslire med sikkerhetsinnlegg. Bladet er i rustfritt tyskt knivstål fra Solingen og skaftet er av farget og oljet bjørk. Kniven leveres i gaveeske.

HUNTER PREMIUM 25,5 CM

HUNTER 25,5 CM

HUNTER PREMIUM 25,5 CM Brusletto Hunter Premium er en flott gaveversjon av Norges mest solgte kniv. Kniven er en håndlagd prydgjenstand og samtidig et redskap som er laget for å bli brukt. Kniven har et smalt konslipt blad som er keramisk blåst slik at det får en matt og silkeglatt overflate. Den er også bakkslipt, slik at du kan bruke ryggen på tennstål og derved spare knivens egg. Holken er i massivt støpt aluminium og sliren er en farget okselærslire med sikkerhetsinnlegg. Knivbladet er i rustfritt knivstål og skaftet er laget av masurbjørk. Den leveres i en eksklusiv gaveeske.


FRILUFT

21

NANSEN 21 CM Brusletto Nansen er en kopi av kniven Fridtjof Nansen fikk av eskimoene på Grønland i 1888, og som han siden brukte mye på sine ekspedisjoner. Den har en tradisjonelt rettslipt egg med en bladlengde på 9,2 cm. Sliren er i farget okselær med sikkerhetsinnlegg og låsestropp. Knivbladet er laget av rustfritt 1.4116N knivstål og skaftet av oljet flammebjørk. Brusletto Nansen er en tradisjonell tollekniv som kan brukes til det meste.

NORGESKNIVEN 21 CM

NANSEN 21 CM

NORGESKNIVEN 21 CM Brusletto Norgeskniven er en tradisjonell tollekniv som kan brukes til det meste. Den har et bredt, rettslipt blad med lengde 9,3 cm. Holk og knapp er i nysølv og farget okselærslire med sikkerhets­ innlegg og låsestropp. Bladet er laget av rustfritt knivstål og skaftet er laget av oljet flammebjørk. Kniven leveres i gaveeske.


BRUSLETTO.NO

RØY 26,6 CM Brusletto Røy er en mellomstor allroundkniv med et smalt konslipt og keramisk blåst knivblad. Den har en farget okselærslire med messingbånd og sikkerhets­innlegg. Kniven har holk i massiv støpt messing som gir et tradisjonelt og eksklusivt inntrykk. Bladet er laget av rustfritt knivstål og skaftet av oljet masurbjørk. Brusletto Røy er suveren til å skjære brød, pølser, spikke pølsepinner eller annet du trenger en kniv til når du er på tur. Kniven leveres i gaveeske.

RONDANE 23,6 CM

RØY 26,6 CM

RONDANE 23,6 CM Brusletto Rondane, nå i ny oppdatert versjon. Skafteplatene er smalnet ned og mer profilerte enn tidligere, – kniven ligger derfor enda bedre i hånden. Dette er en fulltange turkniv med en kombinasjon av tradisjonell og moderne knivteknologi. Turkniven er egenartet med sitt spydformede blad og serratering på ryggen av bladet. Dette er kniven for den som vil ha en solid og allsidig turkniv med konslipt blad. Brusletto Rondane er velbalansert og ligger svært godt i hånden. Brusletto Rondane er oppkalt etter Norges første nasjonalpark.


FRILUFT

23

SPEIDERKNIV 19,5 CM

RAGO 23 CM Brusletto Rago er en stor tradisjonell tollekniv oppkalt etter en av de flotte og villeste nasjonalparkene vi har i Nordland. Med sitt robuste design og solide håndverk lever Brusletto Rago opp til navnet sitt. Skaftet er laget av masurbjørk og sliren er av sort okselær med sikkerhetsinnlegg og låsehempe. SPEIDERKNIV 19,5 CM Brusletto Speiderkniv er en kniv vi har laget for den typiske speideren. En funksjonell kniv med parergrep og solid lærslire. Kniven har tradisjonell utforming med skaft i oljet norsk bjørk og knivblad av rustfritt knivstål. Den har en skandinavisk rettslipt egg, slire i sort farget okselær med sikkerhetsinnlegg. Skaftet er utformet slik at det passer de fleste hender og kan brukes til de fleste oppgaver en kniv får. Kniven leveres uten gaveeske.

SPEIDERKNIV M/BUTT 18,4 CM

RAGO 23 CM

SPEIDER LITEN 18,4 CM Brusletto Speider Liten er en kniv vi har laget for de aller minste. Kniven har skaft i lakkert tre og knivblad av rustbestandig knivstål. Speider Liten har en skandinavisk rettslipt egg med butt tupp og slire i lær. Skaftet er utformet slik at det passer små hender, og kniven har dobbelt parergrep. Kniven leveres uten gaveeske.


BRUSLETTO.NO

STORBUKKEN 27,2 CM Brusletto Storbukken er en stor og flott brukskniv med en tyngde og størrelse som gjør kniven til en solid allrounder. Den har et bredt og rettslipt knivblad med en lengde på 15 cm. Holken er i massivt støpt aluminium og sliren er i farget okselær med solid trykknapplåsing. Knivbladet er laget av rustfritt Bøhler knivstål og skaftet er laget av vedlikeholdsfritt oliventre med silksoft polert overflate.

TIUR 24,6 CM

STORBUKKEN 27,2 CM

TIUR 24,6 CM Brusletto Tiur er en mellomstor allroundkniv som ble kåret til Best i Test i Friluftsmagasinet UTE 3/2008. Den har et smalt konslipt blad med lengde 11,5 cm, holk i massivt støpt aluminium og farget okselærslire med edgeblock. Bladet er laget av rustfritt knivstål Sandvik 12C27 og skaftet av oljet amerikansk rotnøtt. Brusletto Tiur er suveren til å skjære brød, pølser, spikke pølsepinner eller annet du trenger en kniv til når du er på tur. Kniven leveres i gaveeske.


FRILUFT

25

TRILLEMARKA 21,9 CM Brusletto Trillemarka er en ny fulltange jakt- fiske- og turkniv med et smalt blad med oppsving. Knivbladet er 10,6 cm langt. Parergrep, nagler og hulnagle er laget i rustfritt stål og skafteplatene er laget av Micarta. Den leveres med slire i sort okselær, har sikkerhetsinnlegg og låsehempe som sikrer at kniven ikke faller ut av sliren. Brusletto Trillemarka er oppkalt etter en vakker, vill og flott nasjonalpark i Norge

BAMSEN 22,5 CM

TRILLEMARKA 21,9 CM

BAMSEN 22,5 CM Brusletto Bamsen er en kraftig kniv med god tyngde. Den har et bredt blad med lengde 12,5 cm, børstet overflate og rettslipt egg som er enkel å bryne skarp ved behov. Kniven har holk i massiv støpt aluminium og farget okselærslire med sikkerhetsinnlegg. Bladet er laget av rustfritt knivstål og skaftet av masurbjørk med silksoft polert overflate. Kniven leveres i gaveeske.


BRUSLETTO.NO

Sammen har vi utviklet mine favorittkniver Trond Moi

Du er lidenskapelig opptatt av god mat. Du elsker å skape opplevelser som gleder, nytes og huskes. Du er sjef på kjøkkenet, men ingen kjøkkensjef – selv om du kunne vært det! Og i likhet med oss, vet du at sluttresultatet handler om én ting: Å ha skikkelig gode råvarer for hånden.

SMARTE KOKKER HAR SKARPE VENNER


K JØK K EN

27


BRUSLETTO.NO

KOKKEKNIV 22 CM Kokkekniven er allsidig og den mest brukte kniven på kjøkkenet. Brukes til både grønnsaker, benfritt kjøtt og fisk. Denne største utgaven passer til deg som er erfaren med kniv. KOKKEKNIV 20 CM Den samme allsidigheten, med de samme bruksområdene, i en mellomstørrelse som passer til deg som er nybegynner eller har liten erfaring med bruk av kniv. KOKKEKNIV 15 CM Denne mindre varianten av kokkekniven er allsidig og like mye brukt som de større. Kniven brukes til både frukt, grønnsaker, benfritt kjøtt og fisk. Knivens størrelse og egenskaper gjør den også meget egnet til utbeining av kylling og lammelår.

SKRELLEKNIV

KOKKEKNIV 15 CM

KOKKEKNIV 20 CM

KOKKEKNIV 22 CM

SKRELLEKNIV Er en liten universalkniv som både kan skrelle, skive og skjære. Den har et kort, spisst og rett blad som gjør den presis og lett i bruk.


K JØK K EN

29

FILETKNIV Med sin smale form og sitt skarpe blad er filetkniven perfekt når man skal skjære i tynne stykker av både kjøtt og fisk. Den er ideell til å skjære tynne skiver av røkelaks og sashimi. BRØDKNIV En god brødkniv er et must i Norge, et av verdens mest brødspisende land. En stødig og skarp kniv med tagger. Den er også meget godt egnet til å skjære fisk i skiver. CHOPPER KNIV Velegnet til å kutte og hakke grønnsaker og urter. Det tykke skaftet gir deg et godt grep om kniven, slik du har full kontroll over små bevegelser og kjapp hakking. Knivens brede knivblad gjør at den også egner seg ypperlig som stekespade.

SKJERPESTÅL

CHOPPER KNIV

BRØDKNIV

FILETKNIV

SKJERPESTÅL Med vårt skjerpestål sørger du for at alle dine venner er den skarpeste kniven i skuffen! Skjerpestålet er produsert i karbonstål styrket med diamant. Rengjøring kan gjøres i oppvaskmaskin, men vi anbefaler håndvask for å bevare produktets levetid.


BRUSLETTO.NO

HUNTER KJØKKEN

Inspirert av Hunter, vår bestselgende sportskniv, har vi utviklet Hunter Premium Chef kjøkkenkniver, – unike kniver med samme stål og treskaft som Hunter. Kjøkkenkniven er håndlaget ved vår fabrikk på Geilo med skandinavisk rettslipt dobbelegg og et spesialbehandlet og oljet skaft i masurbjørk, – slik at ingen kniv er helt lik. Den kommer i to størrelser, både med og uten air-pockets (AP) som gjør at maten slipper stålet lettere. Hunter Premium Chef er perfekt for alle som vil ha en superskarp, state-of-the-art, kjøkkenkniv med høy presisjon og vakkert design.


HUNT ER K JØK K EN

31


BRUSLETTO.NO

HUNTER PREMIUM CHEF AP 19 CM

HUNTER PREMIUM CHEF 19 CM

HUNTER PREMIUM CHEF 19 CM Kokkekniven er allsidig og den mest brukte kniven på kjøkkenet. Brukes til både grønnsaker, benfritt kjøtt og fisk. Hunter Premium Chef kniven er lett og overbeviser raskt på kjøkkenet. HUNTER PREMIUM CHEF AP 19 CM Den samme kniven med de samme bruksområdene, her med air-pockets, konkave luftlommer frest inn i stålet, designet for å gi en slippeffekt mellom kniv og mat. En egenskap mange sverger til.


HUNT ER K JØK K EN

33

HUNTER PREMIUM CHEF MINI AP 13,5 CM

HUNTER PREMIUM CHEF MINI 13,5 CM

HUNTER PREMIUM CHEF MINI 13,5 CM Kokkekniven i liten utgave er allsidig og nesten like mye brukt på kjøkkenet som sin storebror. Kniven brukes til både frukt, grønnsaker, benfritt kjøtt og fisk. Hunter Premium Chef Mini kniven er lett og overbeviser like raskt på kjøkkenet. HUNTER PREMIUM CHEF MINI AP 13,5 CM Den samme lille kokkekniven med de samme bruksområdene, her med air-pockets.


BRUSLETTO.NO


PRO HUNT ER

PRO HUNTER

Denne serien med kjøkkenkniver er designet for «grovkjøkkenet», – perfekte å ha med seg på jakt- og fisketurer og i den videre oppdelingen av fangsten, men er også gode hjemme eller på hytta. Alle knivene har skaft i Thermoflex som gir et svært godt grep, selv når det er vått. Med to testvinnere i serien kan du være trygg på at dette er knivene du trenger.

35


BRUSLETTO.NO

BRUSLETTO KJØTTKNIV 28 CM Brusletto Kjøttkniv er perfekt til å skjære kjøtt med. Kniven har en bladlengde på 15 cm. Her får du rette og presise skjær med en kniv som gjør jobben. Den avrundede tuppen gjør at kniven glir godt gjennom alle kjøttstykker. Kniven ligger godt i hånden og gjør jobben lett. BRUSLETTO UTBEININGSKNIV 28,5 CM Brusletto Utbeiningskniv er perfekt når du skal skjære rundt bein og ledd. Kniven har en bladlengde på 15,5 cm. Det tynne og smale knivbladet gjør den meget fleksibel, slik at du får gode skjær selv på trange steder. Den er også helt super når du skal beine ut lammesteika hjemme på kjøkkenbenken.

SKINNER 23 CM

UTBEININGSKNIV 28,5 CM

KJØTTKNIV 28CM

BRUSLETTO SKINNER 23 CM Brusletto Skinner er en svært god flåkniv der knivbladet er en kopi av et 400 år gammelt flåblad fra Hallingdal. Knivbladet har en lengde på 10 cm. Buet med oppsving er den tilpasset til flåing og slakting, men som også er anvendelig til annet bruk. Den har et rettslipt knivblad som gjør kniven lett å sette opp igjen dersom den har blitt sløv. Kniven leveres i gaveeske.


PRO HUNT ER

37

BRUSLETTO SPRETTERN 24,5 CM Brusletto Sprettern var testvinner i Jakt og Fiske nr. 4/05. Kniven har en bladlengde på 12 cm. Dette er en bukåpner med eggen på oversiden av bladet. Selv om den er navngitt som en bukåpner, så er den også fantastisk god å bruke som en flåkniv, eller som sløyekniv til fisk. Det er med andre ord et skikkelig multiverktøy for jegeren og fiskeren. Kniven leveres med slire i farget okselær.

FISKESPRETTERN 20,2 CM

SPRETTERN 24,5 CM

BRUSLETTO FISKESPRETTERN 20,2 CM Brusletto Fiskespretteren var testvinner i Jakt og Fiske nr. 4/05. Knivbladet har en lengde på 7,5 cm. Kniven har eggen på oversiden av bladet og er svært god til sløying av fisk. Thermoflexmaterialet i skaftet gjør at kniven har et svært godt grep selv om den blir våt av vann, fiskeslim eller annet. Knivbladet er laget av rustfritt knivstål og sliren av okselær.


BRUSLETTO.NO

FOLDEKNIV Foldekniven er historisk en medbragt kniv man hadde i lomma, brukt i forbindelse med måltider og andre mindre oppgaver. Brusletto Foldekniver er elegante og stilrene kniver som er lette å ta med seg på tur for bruk til mat og enklere oppgaver. Fordi den foldes sammen er den mindre og kan trygt legges rett i lomma. Linerlock åpne- og lukkemekanisme med keramiske hjullagre sørger for enkel og trygg åpne- og lukkefunksjon. Skaftene er laget av oliventre.


FOLDEKNIV

39

REISA 21 CM Brusletto Reisa har en tommelknapp slik at knivbladet kan flippes ut. Tommelknappen gir godt fingervern og dermed en tryggere opplevelse ved bruk. Reisa er utstyrt med lommeklips slik at den enkelt kan festes i lommen, samt hull bakerst for montering av snor. Lengden på håndtaket er 11,6 cm.

LIERNE 19,6 CM

REISA 21 CM

LIERNE 19,6 CM Brusletto Lierne har et rettslipt knivblad som gir kniven en meget god skjæreytelse og er lett å skjerpe opp igjen ved behov. Lierne er utstyrt med lommeklips slik at den enkelt kan festes i lommen, samt hull bakerst for montering av snor. Lengden på håndtaket er 11 cm.


BRUSLETTO.NO

ØKSER

Det hender rett som det er på tur i skog og mark, at en skulle hatt en litt mer slagkraftig venn. Selv om flere av våre kniver slår godt fra seg, er en øks ofte det beste valget i møte med kraftigere grener og ved. Derfor har vi utviklet to økser som begge er egnet til å ha med på tur, særlig på grunn av sin lave vekt. Ved bruk av kompositt og glassfiber har vi sørget for at det er både lett og trygt å ta med seg ekstra slagkraft på tur.


ØK S ER

41


BRUSLETTO.NO


ØK S ER

43

KIKUT 23 CM Brusletto Kikut er laget i kompositt som gjør den lett i vekt, perfekt for turer i skog og mark. Et værbestandig og røft glassfiberhåndtak med antisklibelegg, sørger for et godt grep og sikkerhet ved bruk. Øksehode og skaft er laget i ett stykke, noe som ytterligere bidrar til sikkerhet og kvalitet ved bruk. En perfekt turøks som er spesielt egnet for å kutte kvist og grener til grillpinner og opptenningsved. Totalvekt: 640 gram, – kun øks: 580 gram.

KIKUT 23 CM

KIKUT UNIVERSAL 46 CM

KIKUT UNIVERSAL 46 CM Brusletto Kikut Universal er laget i kompositt som gjør den lett i vekt, perfekt for turer i skog og mark om du trenger en kraftigere øks. Et værbestandig og røft glassfiberhåndtak med antisklibelegg, sørger for et godt grep og sikkerhet ved bruk. Øksehode og skaft er laget i ett stykke, noe som ytterligere bidrar til sikkerhet og kvalitet ved bruk. En perfekt turøks som er godt egnet for å kutte kvist og grener til grillpinner og opptenningsved, men som ikke går av veien for de større jobbene. Totalvekt: 1130 gram, – kun øks: 1050 gram.


BRUSLETTO.NO

SPORT FRITID


45


BRUSLETTO.NO

LEV ET LIV HVOR NATUREN FÅR SETTE SINE SPOR – I DEG. Brusletto – når røttene sitter inn i århundrene på terskelen til Hardangervidda, vet vi hvordan stadig flere nordmenn kan få den beste opplevelsen ute i naturen.


Følg oss som vi utvider vürt sortiment med flotte produkter for en aktiv og naturlig livsstil. Aldri kjedelig, bare fullt av opplevelser, gleder og overraskelser.


AD. MOMENT

BRUSLETTO.NO


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.