Page 10

Menestystarinat

TEKSTI JA KUVA: Ilkka Uusi-Maahi

”Ostolaskun rivit saan helposti myyntilaskulle laittamalla rastin ruutuun.” -Ari Velama-

”Parasta on, ettei ratkaisu sido työntekoa yhteen paikkaan” Järvenpääläinen UVL-Rakennus Oy on käyttänyt Adminettiä vuodesta 2010. Viiden hengen tehokas saneerausta ja korjausrakentamista tekevä yritys rakentaa tarvittaessa uuttakin. – Olemme me tehneet neljä omakotitaloa, mutta linjasaneeraukset ovat meillä isoimmassa roolissa. Parhaillaan meillä on työn alla 33 asunnon kerrostalokohde. Teemme tiivistä yhteistyötä UVL Talotekniikan kanssa, kertoo vuodesta 1988 toimitusjohtajana toiminut Ari Velama. UVL-Rakennuksella iso osa töistä, lähes 90 prosenttia, on urakkaa, mutta on joukossa laskutöitäkin. UVL-Rakennus tekee tarvittaessa myös kohteiden asbestipurun. – Meillä on tarvittavat laitteet, osaaminen ja luvat.

SUJUVAA TYÖNTEKOA UVL-Rakennuksessa Adminetin käytössä ovat mukana oikeastaan kaikki. Rakennusmiehet tallentavat omat tuntinsa, joko älypuhelimilla tai tietokoneen kautta kotona tai konttorilla 10 | Rakentamisen ja talotekniikan MAAILMA

käydessään. – Hyvin homma on toiminut. Kertaakaan ei ole palkanlaskennassa tarvinnut maksaa jälkikäteen lisää tai ottaa pois, Velama kertoo. Taloushallinnon asiantuntijan osaamista vaativat työt, erityisesti kirjanpito, on ulkoistettu UVL Talotekniikan taloushallinnon ammattilaiselle Tarja Kinokselle, mutta se hoidetaan Adminetillä loppuun saakka. Taloushallinnon rutiineista suurimman osan hoitaa Adminetin automatiikka, mutta tarkastamiseen, poikkeustapausten kirjaamiseen ja tilinpäätökseen tarvitaan edelleen asiantuntijan työpanosta.

NETTIKÄYTTÖISYYS EI SIDO PAIKKAAN – Aikaisempaan järjestelmään nähden tallentaminen on jäänyt pois, mutta tarkastamista on enemmän. Tarkastan ja hyväksyn maksuun poikien tallentamat tuntikortit ja verkkolaskuina tulleet ostolaskut. Ostolaskun rivit saan helposti myyntilaskulle laittamalla rastin ruutuun. Urakat laskutetaan maksuerätaulukoiden avulla. Parasta on kuiten-

kin se, ettei nettipohjainen ratkaisu sido työntekoa mihinkään tiettyyn paikkaan. Tosin nyt on liian helppoa viedä töitä kotiin, kertoo Velama. Käyttöönotossa Velama hämmästyi sitä, kuinka helposti hän oppi uuden järjestelmän.

HINNASTOT HELPOSTI ADMINETTIIN Seuraavaksi Velama aikoo ottaa Starkin hinnastot käyttöön Adminetissä. – Aion hyödyntää hintoja etenkin tarjouksia laskiessani, Velama toteaa. Excel muotoisena tuleva hinnasto luetaan järjestelmään ja käytössä on Starkin ovh-hinnan lisäksi omat ostonettohinnat.

Saavutetut edut: * Riippumattomuus ajasta ja paikasta * Sähköiset tuntikortit * Helppo edelleenlaskutus

Profile for Admicom

Rakentamisen & talotekniikan Maailma 1/2014  

Admicomin asiakaslehti

Rakentamisen & talotekniikan Maailma 1/2014  

Admicomin asiakaslehti

Profile for admicomoy
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded