Page 14

Menestystarinat

Sähläätkö paperisten

ostolaskujen kanssa? Adminetin ostolaskujen käsittely ja hallinta on pitkälle automatisoitu. Kaikki laskut saapuvat Adminettiin, ja käyttäjän tehtäväksi jää vain laskujen tarkistus ja maksuun hyväksyminen. Ei enää paperilaskujen käsittelyä, tarkastuskierrätystä, mapittamista tai tilitoimistoon kiikuttamista.

laskujen Vastaanotto Paperisia laskuja varten avataan postilokeropalvelu, jonka kautta tulevat laskut muutetaan sähköiseen muotoon. Laskuja ei enää vastaanoteta paperisina toimistolle. Verkkolaskut tulevat laskuttajalta suoraan Adminettiin. Adminetissä on yli 900 toimittajan rekisteri, joiden ostolaskujen tiliöinnin Adminet tekee automaattisesti. Laskut, joiden toimittajaa automatiikka ei tunnista, siirtyvät tiliöinnistä vastaavalle henkilölle. Adminet oppii tiliöintitiedon, eikä käsintiliöintiä samalle toimittajalle tarvitse tehdä kuin kerran.

Tarkastaminen ja hyväksyminen Ostolaskut ohjautuvat automaattisesti tarkastettavaksi henkilölle, joka tuotteen on tilannut. Jos tietoa ei ole saatavilla, ohjautuu lasku työmaan

14 | Rakentamisen ja talotekniikan MAAILMA

vastuuhenkilölle. Käyttäjä saa tarkistettavista laskuista ilmoituksen sähköpostilla ja ne näkyvät myös Adminetin etusivulla avoimissa tehtävissä. Adminet tarkistaa aina, että laskun tiedot vastaavat tilauksen tietoja ja ilmoittaa, jos hinnoissa on eroa. Laskun tarkastustoiminnosta voidaan tarvittaessa lähettää reklamaatio toimittajalle. Laskujen tarkastamisen jälkeen laskut tulevat esimiehelle hyväksyttäväksi maksuun ja kirjanpitoon. Ostolaskujen hyväksynnästä näkee myös yrityksen reaaliaikaisen rahoitusennusteen ja pankkitilien saldot.

Maksaminen ja edelleenlaskutus Hyväksytyt laskut menevät automaattisesti maksuun haluttuna maksupäivänä. Adminet kerää rahat tarvittaessa yrityksen eri tileiltä, jos yhdellä tilillä rahat eivät riitä laskujen maksuun. Varojen siirtelyä tililtä toiselle tai erillisiä pankkiohjelmia ei tarvita. Ostojen edelleenlaskuttaminen on helppoa, sillä Adminet ehdottaa laskun rivejä edelleenlaskutettavaksi. Laskutettavia määriä voi muokata ennen laskun lähettämistä ja valita myös urakkakohteelle tilattuja tavaroita laskutettavaksi. Muutoin urakalle tehdyt ostot kertyvät kuluksi. Adminettiin jää jälki kaikesta ostetusta, joten mitään

ei jää laskuttamatta. Ostolaskuarkistosta laskuja voidaan myöhemmin etsiä ja laskuttaa eteenpäin.

Pitkälle automatisoitu Adminetin automatiikka hoitaa lähes kaikki perinteisten paperilaskujen käsittelyyn liittyvät toiminnot. Käyttäjän tehtäväksi jää ainoastaan hyväksyminen, reklamointi tai edelleenlaskutus – ja nekin onnistuvat parilla hiiren klikkauksella. Adminet hoitaa: • ostolaskujen hintojen vertaamisen alennustaulukkoon ja ostotilaukseen. • sähköisen tarkastuskierron. • tuotteiden kirjaamisen varastoon tai kohteelle. • laskujen tiliöinnin ja kohdistamisen osto- ja myyntitilaukselle. • hyväksyttyjen ostolaskujen automaattisen maksamisen eräpäivänä. • maksujen maksamisen niiltä yrityksen pankkitileiltä, joille ohjelmalla on käyttöoikeus. Tarvittaessa Adminet koostaa maksun useammalta yrityksen tililtä. • tiliotteiden automaattisen noudon, maksujen kohdistuksen, tiliöinnin ja kirjauksen. • rahoitusennusteen laatimisen.

Profile for Admicom

Rakentamisen & talotekniikan Maailma 1/2013  

Admicomin asiakaslehti

Rakentamisen & talotekniikan Maailma 1/2013  

Admicomin asiakaslehti

Profile for admicomoy
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded