Page 6

Rakennusmies Jorma Borg ja työnjohtaja Jori Hiltunen arvokiinteistön saneerauskohteessa Helsingissä.

ODOTUKSET TÄYTTYIVÄT

asioita muualtakin kuin mappien ja helmitaulujen keskeltä. Aiemmin Mentu hoiti paperitöitä viikonloppujen lisäksi useamman tunnin lähes jokaisena arki-iltana. – Ne ovat kaikki nyt menneen talven lumia. Esimerkiksi viime viikonloppu tuntui jotenkin hirveän pitkältä, kun en tehnyt mitään työtä. Toki voin tehdä laskuja ja fiilistellä sillä asialla, mutta totuus on, että voin yhtä hyvin tehdä ne vaikka maanantaiaamuna ja silti olla yhdeksältä työmaalla. Adminetillä pystymme tekemään kaiken normaalityöpäivän aikana, Mentu toteaa reilun kuukauden käyttökokemuksella. Mentu kokee, että Adminet on toiminut hänelle eräänlaisena pelastajana, koska työtaakka alkoi käydä jo liiankin raskaaksi. Hän on tyytyväinen, että yhteistyökumppani suositteli hänelle ratkaisua. – Olisi ollut ihan eri asia jos myyjä olisi tullut esittelemään järjestelmää kuin se, että Kelosähkö kertoi, tämä on oikeasti hyvä systeemi. Tällainen markkinointi on parasta markkinointia ja voin jo tässä sanoa, että tulen kyllä jatkamaan sitä perinnettä. Adminet on ratkaisu niille, jotka kokevat tuskaa paperinpyörittelyn kanssa – ja hyvä sellainen. Ilman Adminettiä oma selkärankani olisi varmaan jo katkennut.

Kun Adminet otettiin Kovakolla käyttöön, tavoitteena oli erityisesti päästä eroon ilta- ja viikonlopputöistä sekä toteuttaa ilmoitusvelvollisuuteen liittyvä raportointi ilman isoa lisätyötä. Kovako toimii jokaisessa kohteessa päätoteuttajana, joten ilman automatisoituja työkaluja raporttien koostamiseen menisi valtavasti aikaa. – Adminet on siitä lyömätön ja helppo, että se ilmoittaa jos jossakin kohteessa ylitetään 15 000 euron raja ja sitä kautta saadaan raportointi verottajalle käynnistettyä. Tätä helpommaksihan raportointia ei oikeastaan voi enää tehdä. Itse olemme joutuneet ainoastaan lisäämään kertaalleen urakoitsijoiden ja työntekijöiden tiedot järjestelmään. On järjettömän hyvä homma, että kaikki kuukausi-ilmoitukset lähtevät automaattisesti. Oikeasti olen iloinen ja tyytyväinen tuosta hommasta. Myös ilta- ja viikonlopputöistä on päästy pitkälti eroon ja työnteko on nykyään joustavampaa, kun se ei ole enää aikaan ja paikkaan sidottua. – Olin juuri pari viikkoa lomalla ja se tarkoitti, että yhdellä työnjohtajalla oli sinä aikana kahden henkilön työt hoidettavana. Ratkaisimme asian niin, että minä käytin lomalla ollessani päivästäni kymmenen minuuttia siihen, että kirjasin tabletilla sähköpostiin saapuneet tilauksen Adminettiin, maksoin palkat ja * Eroon ilta- ja viikonlopputyöstä hoidin laskutuksen. Se an* Nopea ostolaskujen käsittely taa pirskatisti liikkumavaraa, että pystyn hoitamaan * Irti ajasta ja paikasta

Saavutetut edut:

6 | Rakentamisen ja talotekniikan MAAILMA

* Ilmoitusvelvollisuuden raportit

”Paperihommat jäivät pois” Adminetin käyttöönotto on tuonut muutoksia myös kentälle, kun työmaahallintaan liittyvät asiat hoidetaan sähköisessä muodossa. – Omalta osaltani paperihommat ovat jääneet pois eikä hukkaan menneitä lappusia tarvitse enää metsästää, kun kaikki ostolaskut saapuvat sähköisesti ja työntekijät täyttävät tuntinsa Adminettiin. Lisäksi töiden laskutus toimistolla on helppoa, kun tarvikkeet kohdistuvat sähköiseltä lähetteeltä suoraan työmaalle sen sijaan, että niitä pitäisi eritellä koontilaskulta, työnjohtaja Jori Hiltunen kertoo. Työntekijöiden suhtautuminen muutokseen on ollut vaihtelevaa, mutta pääasiassa käyttö on lähtenyt sujumaan hyvin. – Ihan hyvin työntekijät ovat suhtautuneet ja suurin osa on oppinut suht nopeasti. Ne jotka ovat aiemmin pelailleet työajan kanssa, eivät luonnollisesti ole olleet kovin innoissaan. Nyt kun työntekijät kirjaavat itsensä sisään työmaalle tullessaan ja ulos lähtiessään, palkanmaksun perusteena oleva työaika on juuri se, mitä työmaalla on oikeasti vietetty. – Itseäni tämä toimintatapa on helpottanut, kun ei enää tarvitse rampata niin paljon työmailla ja vahtia, ovatko työntekijät työmaalla sovittuun aikaan. Lisäksi näen Adminetistä helposti työntekijöiden lomat ja poissaolot.

Profile for Admicom

Rakentamisen & talotekniikan Maailma 4/2014  

Admicomin asiakaslehti

Rakentamisen & talotekniikan Maailma 4/2014  

Admicomin asiakaslehti

Profile for admicomoy
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded