Page 8

Valittuun laskentapakettiin voidaan hakea yrityksen omasta tuoterekisteristä juuri se tuote, jota työssä tullaan käyttämään. Tuotteen infokuplasta avautuu listaus tuotteen toimittajista ja sopimushinnoista.

ALAN YLEISET NIMIKKEISTÖT LASKENNAN POHJANA Adminetin tarjouslaskennassa rakenteet, paketit ja tuotteet pääsee syöttämään helposti paketti- tai tuotepoiminnalla. Rakennusalan tarjouslaskennan rakenteet haetaan joko Talo80-, Talo90- tai Talo2000 -nimikkeistön mukaan. Jos haetaan esimerkiksi anturarakenteita, ne löytyvät Talo80-nimikkeistöllä pääryhmästä 2: Perustukset ja ulkopuoliset rakenteet, Litteralta 21: Anturat. Haku toimii vastaavalla tavalla Talo90- ja Talo2000nimikkeistöjen kohdalla. Jokainen voi käyttää sitä nimikkeistöä, johon on tottunut. Tarjoukseen haetut paketit näkyvät automaattisesti työ- ja tarvikeme-

nekeiksi eriteltynä (Huom. menekit perustuvat tutkimustietoon). Käyttäjä voi lisätä ja vaihtaa pakettien töitä ja tarvikkeita tai muuttaa menekkiä. Olemassa olevan paketin voi myös kopioida omaksi paketiksi ja sitoa siihen halutut tuotteet ja työmenekit. Tällöin tarjouslaskennassa on aina käytössä oman käytännön mukaiset menekit. Omat paketit nopeuttavat tarjouslaskentaa ja antavat tarkkaa tietoa hankintoihin ja työn suunnitteluun.

LASKENTA NETTOHINNOILLA Kukin rakenne ja paketti pitää sisällään vaiheen vaatimat perustyöt ja -tuotteet. Tuotteiden hinnoissa saattaa olla isojakin heittoja, joten hatusta heitetyllä yleishinnalla voidaan men-

ADMINET-TARJOUSLASKENTA »» Ainutlaatuinen rakennusalan tarjouslaskentasovellus, joka käyttää laskennassa reaaliaikaisia hankintahintoja. »» Käytettävät tuotteet yksilöidään EAN-kooditasolla, joten tarvikkeista saadaan täsmällinen tuotelistaus helpottamaan hankintaa. »» Paketit pohjautuvat tutkimustietoon. »» Paketteja voidaan muokata ja täydentää juuri niillä tuotteilla, joita yrityksessä käytetään.

8 | Rakentamisen ja talotekniikan MAAILMA

nä laajemmassa kokonaisuudessa pahasti metsään. Monessa tarjouslaskentasovelluksessa tuotteen kustannukset arvioidaan nimenomaan keskimääräisen myymälähinnan perusteella ja tietoja päivitetään harvakseltaan. Adminetissä tuotteen kustannukseksi saadaan juuri se hinta, mitä siitä oikeasti maksetaan: Adminet hakee automaattisesti tuoterekisteristä yrityskohtaisen nettohinnan ja huomioi toimittajakohtaiset alennukset.

TARKAT TUOTETIEDOT HELPOTTAVAT HANKINTAA Ajantasaisen hintatiedon lisäksi tuotteista on saatavilla tarkat tuotetiedot ja voitetusta tarjouksesta saa tulostettua nopeasti tarkan tarvikeluettelon. Täsmällinen tuotelistaus helpottaa hankintaa. Halutessaan urakan tarvikepotteja voi vielä kilpailuttaa. Tarjousten saavuttua Adminet lukee hinnat, tekee hintavertailun ja päivittää valitun tarjouksen hinnat tarjouslaskentaan. Adminetillä voitetut urakat on helppo siirtää käytäntöön. Adminet luo projektin budjetin suoraan tarjouksen tiedoista. Projektin budjetti voidaan siirtää myös littera-/vaihetasolla. Tällöin hankintojen, aikataulujen ja henkilöresurssien suunnittelu käy kädenkäänteessä.

Profile for Admicom

Rakentamisen & talotekniikan Maailma 1/2015  

Admicomin asiakaselhti

Rakentamisen & talotekniikan Maailma 1/2015  

Admicomin asiakaselhti

Profile for admicomoy
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded