__MAIN_TEXT__

Page 18

Menestystarinat Käyttäjävinkki

SÄÄSTÄ AIKAA JA RAHAA

osto- ja myyntilaskujen käsittelyssä Adminet mahdollistaa nykyaikaisen tavan vastaanottaa ja lähettää laskut verkkolaskuina. Verkkolaskusanoma mahdollistaa laskun virheettömän ja automaattisen käsittelyn ja lisäksi sen vastaanottaminen on olennaisesti halvempaa kuin skannatun laskun. Suurella osalla suomalaisista yrityksistä on nykyään mahdollisuus sekä vastaanottaa että lähettää laskuja verkkolaskuina.

Kaikki mahdolliset, vielä paperisina liikkuvat laskut kannattaa vaatia sähköisinä. Jos yritys vastaanottaa esimerkiksi 80 ostolaskua ja lähettää 80 myyntilaskua e-kirjeenä kuukausittain, vuositasolla se tekee 1000 skannattua ostolaskua ja 1000 e-laskuna lähetettyä myyntilaskua. Yritys voi säästää vuodessa 1420,00 euroa, jos nämä laskut välitetään jatkossa verkkolaskuina.

OSTOLASKUT, vastaanottotapa MYYNTILASKUT, lähetystapa skannauspalvelu verkkolasku e-lasku verkkolasku 1 kpl 0,82 0,17 0,96 0,19 1 000 kpl 820,00 170,00 960,00 190,00 SÄÄSTÖ € 650,00 770,00 YHTEENSÄ 1420,00 Kuinka säästö toteutetaan käytännössä? Ostolaskut Selvitä lähettääkö toimittajanne laskut yhä skannattuina ja pyydä toimittajaa lähettämään laskut jatkossa verkkolaskuina. Skannattuina saapuneet verkkolaskut erottaa ostolaskun PDF-kuvakkeen vasemmassa ylälaidassa näkyvästä aikaleimasta. Myyntilaskut Tarkista asiakkaan tiedoista, onko asiakkaalle lisätty verkkolaskuosoite, -operaattori sekä sähköinen postitustapa. Jos asiakkaan tiedoissa on valittu sähköinen postitustapa ja normaali postiosoite, laskut lähetetään kalliimpana e-kirjeenä. Selvitä onko asiakkaalle mahdollista lähettää verkkolaskuja ja päivitä verkkolaskuosoite asiakkaan tietoihin. Verkkolaskuna saapuneen ostolaskun hyödyt: »» »» »» »»

Verkkolaskun vastaanottaminen on 5 kertaa edullisempaa kuin skannatun laskun. Verkkolaskujen käsittelyyn kuluu vähemmän aikaa. Verkkolasku sisältää sanoman mukaiset tiedot rivikohtaisesti eriteltyinä. Verkkolasku saapuu nopeammin perille kuin skannattu lasku.

18 | Rakentamisen ja talotekniikan MAAILMA

Skannauspalvelun kautta saapuneiden ostolaskujen virheiden reklamointi Skannattujen laskujen poistamisen yhteydessä voidaan lähettää reklamaatio skannauspalveluun. Huomioitavaa on, että reklamoitavia skannausvirheitä on käytännössä kaksi: »» skannattu summa on eri kuin laskun kuvassa tai »» lasku ei kuulu yrityksellenne. Jos toimittaja lähettää laskun Enfon skannauspalveluun, siitä saapuu Adminettiin vain perustiedot kuten laskun päivämäärä, numero ja loppusumma. Rivitietojen puuttuminen ei ole skannausvirhe. Jos jokin muu tieto, esim. laskun numero on virheellinen, sen voi korjata Adminetissä. Tarkista valmius lähettää ja vastaanottaa verkkolaskuja

Tieke-verkkopalvelusta

MYYNTI Tarkista asiakkaan perustiedoista laskutustapa. Tarvittaessa hae ja päivitä tiedot sivun alaosan Hakupalvelut-linkistä: Tieke-verkkolaskuosoitehaku. OSTOT Kysy laskusta -toiminnon takaa löytyy Tieke-verkkopalvelulinkki, joka on aktiivinen, jos lasku on saapunut skannauspalvelun kautta. Toimittajalle voidaan lähettää Adminetistä verkkolaskupyyntö, johon ohjelma tuo automaattisesti tarvittavat tiedot.

Profile for Admicom

Rakentamisen & talotekniikan Maailma 1/2015  

Admicomin asiakaselhti

Rakentamisen & talotekniikan Maailma 1/2015  

Admicomin asiakaselhti

Profile for admicomoy
Advertisement