Page 16

TEKSTI: Katja Mäenpää KUVA: Findri

Oy Yleiskylmä Findri Ltd: Adminet on kokonaisvaltaisesti

HYVÄ SYSTEEMI Kylmälaitteita valmistava ja huoltava Oy Yleiskylmä Findri Ltd. tuskaili käsipelillä pyörineiden palkkahallinnon ja projektinhallinnan kanssa, kunnes tuttu yrittäjä vinkkasi Adminetistä. Nyt yrityksen toiminnot on saatu yhteen järjestelmään ja Adminetin tehokäyttöä opetellaan määrätietoisesti.

nenlaisia asiakkaita räätälöidyillä ratkaisuilla. – Jos heittää esimerkkejä, niin jääratapuolella käsialaamme ovat KHL:ssä pelaavien Pietarin SKA:n ja Lokomotiv Jaroslavlin kotiareenat. Jäähdytämme myös ulkokenttiä, esimerkiksi viime talvena Tapiolan jääpuiston. Teollisuuspuolella olemme tehneet jäähdytinlaitteita Venäjälle Kontupohjaan ja Kemiin Botnian tehtaalle. Kiinteistöpuolella taas toteutimme vuonna 2012 Tiedekeskus Heurekan ilmanvaihdon jäähdytyksen. – Nämä esimerkit kuvastavat sitä, mitä kaikkea jäähdytys voi pitää sisällään. Käyttökohteiden kirjo on laaja, mutta käytännössä teemme ratkaisun mihin tahansa. Jos jotain täytyy jäähdyttää, niin on oikeastaan ihan sama mitä, siihen vain tehdään kustomoitu ratkaisu. Findrin Tuusulan tehtaalla valmistetaan jäähdytyslaitteita käyttövalmiiksi, jolloin ne ovat helposti siirrettävissä ja kytkettävissä käyttökohteeseen. Paikanpäällä ei tarvitse enää kuin tehdä viimeiset asennukset.

Kylmäurakointiliike Oy Yleiskylmä Findri Ltd. valmistaa Tuusulassa kylmälaitteita urheilun, teollisuuden ja kiinteistöjen tarpeisiin. Yrityksen palveluun kuuluu myös laitteiden huoltotoiminta. Findri tekee urakointia ja projektitoimintaa 15 oman työntekijän ja laajan alihankkijaverkoston voimin. – Asiakkaitamme ovat pääasiassa teollisuusyritykset, kunnat ja kaupungit. Suurin osa urheilupuolestamme muodostuu jääradoista. Teollisuuspuolella merkittävä ryhmä on paperiteollisuus ja sellaiset yritykset, joilla on kylmä- ja pakastevarastoja. Kiinteistöpuoli on sitten sitä tutumpaa mukavuusilmastointia eli esimerkiksi toimistotilojen jäähdytystä, kertoo toimitusjohtaja Jarno Harju. Jarno on toisen sukupolven yrittäjä vuonna 1994 perustetussa Findrissä ja ollut aktiivisesti mukana yrityksen toimin– Tilaus nassa viimeiset kymmenen ten vuotta. Yritys palvelee mo–

S aav u t

16 | lvis-Maailma

et ut e d

ut :

Tuntiseu hallinta – Palkka ranta h – Kokon allinto aisuude n hallint a

Palveluun kuuluu myös niin sanottu vuokrakontti, jota voi vuokrata tapahtumiin. – Käytännössä kontti vaan napataan kuljetukseen ja kytketään jäähdytykseen sähkösyötöllä. Ratkaisu mahdollistaa myös sen, että kontti voidaan kuljettaa jotain tapahtumaa varten mihin tahansa. Vuokrakonttimme on ollut käytössä muun muassa Dancing on Ice -ohjelman kuvauksissa.

Korkeanluokan ratkaisuja Findrin toiminta on maailmanlaajuista, mutta päämarkkinat ovat Euroopassa. Kilpailu on lisääntynyt jäähdytyspuolellakin, erityisesti ulkomaisten toimijoiden taholta. – Kilpailu on lisääntynyt koko ajan, mutta kylmätekniikka on kuitenkin aika pieni osa-alue. Kotimaista valmistusta ei ole enää kovin paljon, koska tiettyjä ratkaisuja tulee ulkomailta. Esimerkiksi jääratapuolella ei ole montaa toimijaa, mutta kilpailu on kyllä kovaa. Findrin ratkaisu kilpailuun ovat korkeanluokan ratkaisut asiakkaan tarpeeseen. Niiden toteuttaminen on kannattavaa myös Suomessa, koska jokainen ratkaisu pitää suunnitella ja mitoittaa erikseen siten, että ne toimivat oikein ja energiatehokkaasti. Tällaisia ratkaisuja ei pystytä toteuttamaan massatuotantona halvempien tuotantokus-

Profile for Admicom

LVIS-Maailma 3/2014  

Admicomin asiakaslehti

LVIS-Maailma 3/2014  

Admicomin asiakaslehti

Profile for admicomoy
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded