Page 10

TEKSTI JA KUVA: Katja Mäenpää

Apeko sai Adminetistä apua

kasvun haasteisiin Sähkösuunnitteluun ja -urakointiin erikoistunut Apeko Oy on tehnyt vahvaa kasvua perustamisestaan saakka. Adminet astui kuvaan, kun laajentunut toiminta vaati tehoa myös projektien ja talouden hallintaan. Apekon tarina ei ole ihan se perinteisin. Yritys sai nimittäin alkunsa, kun yrittäjä Arto Kokkosen vaimo Marjut sai tehtäväksi perustaa kuvitteellisen tai oikean yrityksen osana opintojaan. Tuolloin pariskunta päätti pistää pystyyn oikean yrityksen. Perustettaessa Apekoa vuonna 2009, Arto oli päätoimisesti töissä ulkopuolisella työnantajalla. Arto ehti hoitaa yritystä päätoimensa ohessa yhdeksän kuukautta, kunnes alkoi pyörittää toimintaa kokopäiväisesti. Siitä alkoi Apekon menestystarina. – Jo toisena toimintavuotena palkattiin kaksi miestä ja tämän hetken muonavahvuus on 14. Meillä on toimistolla suunnittelija ja muut ovat asennustöissä. Tässä on nyt kuudes vuosi menossa ja aika paljon on tullut kasvua, Arto kertoo. Kun moni muu tuskailee vähentyneen työkannan kanssa, Apeko vain jatkaa kasvuaan. Liikevaihtokin on ylittänyt jo 1,5 miljoonaa ja tilauskalenteri täyttyy hyvää vauhtia. Menestyksen salaisuus on yrittäjälle itselleenkin osittainen arvoitus. – Minulta on kysytty monta kertaa mistä kasvumme johtuu, mutta en minä tiedä yhtä ainoaa syytä. Luulen, että se johtuu siitä, ettemme yritä olla mitään muuta kuin oma tehokas itsemme. Teemme hommat ripeästi, mutta huolella – ja näköjään se riittää.

Saavutetut edut: – Tuntikortit ja työmääräimet – Materiaalihallinta 10 | lvis-Maailma – Taloushall into

Olihan se itsellenikin pieni positiivinen shokki, kun töitä alkoi olla niin paljon, että asentajien palkkaaminen tuli ajankohtaiseksi. Se oli iso asia, mutta kokenut tuttava kannusti menemään kaasu pohjassa niin kauan, kuin vetoa riittää. Sillä tiellä me nyt olemme. Apekon toimipaikka on Jyväskylässä, mutta käytännössä yritys toimii koko eteläisen Suomen alueella. Sähköasennusten ja ilmalämpöpumppujen asennusten lisäksi yrityksessä tehdään nykyään myös LVI-töitä viiden asentajan voimin. Apekon osaamiseen kuuluu myös älykkäiden sähköteknisten ratkaisujen tuottaminen. – On niitäkin, joille riittää perinteisesti muutama pistorasia ja normaalit valot. Sitten on myös asiakasryhmä, joka osaa vaatia enemmän ja tietää mitä haluaa. Se luo meille toisinaan haasteita, mutta siksi me täällä olemme. Pidemmälle viedyt ratkaisut ovat erilaisia kotiautomaatiojärjestelmiä, joiden avulla pystytään toteuttamaan normaalia monipuolisempaa ja muunneltavampaa sähköistystä. Käytännössä ratkaisu näkyy asiakkaalla siten, että hän voi esimerkiksi mennä nettiin katsomaan, mikä tilanne kotona on ja tehdä tiettyjä ohjauksia tai pieniä säätöjä. Tai jos on laiska kuten minä, ohjata valojakin kännykällä, Arto naurahtaa.

Kokonaisvaltaista tukea Vahvan kasvun myötä Apekossa tuli ajankohtaiseksi myös toimintatapojen uudelleenarviointi. Työntekijämäärän kasvaessa toiminta ei voinut enää perustua omaan muistiin, paperilappuihin, erinäisiin taloushallinnon ohjelmistoihin ja tiedonsiirtoon paikasta toiseen. Apekossa kokeiltiin erilaisia ratkaisuja, kunnes päädyttiin Adminettiin. – Adminet on ollut meillä käytössä noin vuoden ja hyväksi havaittu. Mielestäni käyttöönotto meni kivuttomasti. Olihan siinä asioita hoidettavana, mutta loppupeleissä ne olivat aika helppoja. Ad-

micomin kouluttajat perehdyttivät meitä ohjelmaan ja koko henkilöstölle järjestettiin koulutus, jotta saatiin asentajat juoneen mukaan. Erityisesti käyttöönottoa helpotti henkilökohtainen tuki alkumetreillä. – Oli hienoa, että meillä oli omat tukihenkilöt, joihin pystyimme olemaan yhteydessä ja jotka auttoivat ongelmissa. He tiesivät koko ajan missä mennään, mitä on käyty läpi ja mitä kaikkea meidän pitää itse ymmärtää. Kouluttajallamme oli vielä taustaa sähköalalta, joten hän todella ymmärsi toimintaamme. Olin positiivisen yllättynyt, että tuki oli niin vahvaa, Marjut kertoo. Käyttöönoton jälkeen Adminet-asiakkaiden käytettävissä on ohjelmasta löytyvien ohjeiden lisäksi tukipalvelu, jonne voi jättää joko kirjallisia tukipyyntöjä tai olla yhteydessä puhelimitse. Myös tukipalvelu saa kiitosta toimivuudestaan. – Jos jätämme kirjallisia tukipyyntöjä, saamme vastauksen saman päivän aikana. Tukipyyntöihin vielä vastataan siten, että niistä ymmärtääkin jotain. Admicomin tuella on ymmärrys kokonaistoiminnastamme ja he osaavat huomioida sen. Kun käytössämme oli useita eri ohjelmia, tuessa ei osattu huomioida yksittäisen asian vaikutuksia muihin toimintoihimme, Marjut jatkaa.

Yrittäjän aika menee haalarit päällä Arton vastuulla on yrityksen töiden pyörittäminen. Projektinhallinta on helpottunut, kun töiden organisointi, tavaratilaukset ja tuntikortit ovat sähköisessä muodossa yhden järjestelmän sisällä. Arto on myös pystynyt delegoimaan osan töistään eteenpäin. Nykyään hän saa tehdä enemmän sitä, mistä aidosti nauttii, eli olla kentällä oikeissa töissä. – Koska meillä on suunnittelija toimistolla, hän voi hoitaa työtilauksiin liittyviä asioita. Itse olen hypännyt sieltä mahdollisuuksien mukaan pois. Olen mieluum-

Profile for Admicom

LVIS-Maailma 3/2014  

Admicomin asiakaslehti

LVIS-Maailma 3/2014  

Admicomin asiakaslehti

Profile for admicomoy
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded