Page 6

”Siihen Adminet on hyvä järjestelmä, että tiedetään yrityksen taloudellinen tilanne koko ajan ja pystytään seuraamaan, että kehitys menee oikeaan suuntaan”, toimitusjohtaja Jani Hämäläinen kertoo.

– Meille on älyttömän helppoa, että vertailla tukkureiden hintoja. Se nopeuttyöntekijöiden tunnit kirjautuvat auto- taa ostotoimintaa ja varmistaa, että maattisesti myös kohteelle. Ei tarvitse hinta on kohdillaan. Ostotoiminnassa itse pitää mitään erityiskirjaa niistä ja täytyy pystyä ylläpitämään kilpailukyky, kaivaa tietoja tuntilapuista. Kyllähän tä- siitä ei saa antaa yhtään periksi, Hämämä tehostaa meidän toimintaa paljon, läinen korostaa. Parkkinen jatkaa. JH-Sprinkleriurakoinnissa käsitelJH-Sprinkleriurakoinnin urakat kes- lään vuositasolla valtava määrä ostotävät kuukaudesta laskuja. Aiemmin jopa 1,5 vuoteen. ”Seuranta on muuttunut ihan laskut saapuivat Ajantasaisella seumuotäydellisesti, kun näemme sähköisessä rannalla on iso dossa skannausmerkitys erityises- reaaliajassa missä projektit palvelusta, mutta ti pitemmissä pro- menevät.” niiden kohdista-Jani Hämäläinenjekteissa. minen oli työlästä. – Seuranta on Adminetin automuuttunut ihan täydellisesti, kun nä- maattikohdistuksella ostot saadaan emme reaaliajassa missä projektit me- ohjattua vaivattomasti kohteelle. nevät. Enää ei mennä jollain tuntumalla – Meille tulee ihan hirveästi ostolasja tehdä muutaman kuukauden päästä kuja. En tiedä tarkkaa määrää, mutta jälkilaskentaa, jotta nähtäisiin miten kuitenkin useampia tuhansia vuodessa. meni. Aiemmin ei tehty mitään välilas- Aiemmin laskujen tarkastaminen oli tosi kelmia, koska se oli niin työlästä. Kun hankalaa verrattuna nykyiseen tapaan, luvut näkee reaaliajassa, hahmottaa kun ostot kohdistettiin käsin kirjanpidon paremmin projektin kokonaiskuvan ja vientien yhteydessä. Nyt kun muistaa pystyy esimerkiksi painottamaan mak- tilatessaan mainita työnumeron, lassuerätaulukoita paremmin, Hämäläi- ku kohdistuu automaattisesti. Sitten ei nen kertoo. muuta kuin rasti ruutuun ja maksuun, Parkkinen kertoo.

Ostot hallintaan

Kannattavaa projektien toteuttamista tuetaan ostoilla ja Adminettiä hyödynnetään hintaneuvotteluissa. – Adminetin ostohistoriasta voi nopeasti tarkistaa aiemmat ostohinnat ja 6 | lvis-Maailma

Adminet auttaa tulevaisuuden ennakoinnissa Hämäläinen ja Parkkinen kokevat, että isoimmat Adminetin myötä muuttuneen asiat ovat työajanseuranta,

ostojen hallinta ja projektinhallinta. Yhteinen nimittäjä on sähköinen tiedonsiirto yhden ohjelman sisällä, jossa tiedot ovat käytettävissä kaikkialla, missä niitä tarvitaan – aina kirjanpitoa myöten. – Sähköinen kirjanpito on kova juttu tämän kokoisessa yrityksessä. Nytkin olen joutunut muutamaa kuittia metsästämään vanhasta kirjanpidosta, niin on se aika työlästä. Siihen taisi tuhrautua melkein kokonainen työpäivä. Nykysysteemillä kun kirjoittaa hakusanan, niin järjestelmä hakee oikean kuitin vaikka vuosienkin takaa, Hämäläinen kertoo. Adminetin tarjoamaa reaaliaikaista tietoa hyödynnetään myös yrityksen tulevaisuuden suunnan määrittelemiseen. – Ihan käytännön tasolla seuraamme esimerkiksi laskutusta, erääntyneitä saatavia ja rahoitusennustetta. Se ohjaa aika paljon toimintaa, että näkee tulevaisuuttakin ja voi sen mukaan toimia, Parkkinen kertoo. – Joku hetki saattaa näyttää hyvältä, mutta maailma muuttuu ja tulevaan pitää reagoida. Siihen Adminet on hyvä järjestelmä, että tiedetään yrityksen taloudellinen tilanne koko ajan ja pystytään seuraamaan, että kehitys menee oikeaan suuntaan. Adminet on tehostanut toimintaamme – näyttö on kiistaton ja suosittelen ratkaisua myös muille, Hämäläinen toteaa.

Profile for Admicom

LVIS-Maailma 2/2015  

Admicomin asiakaslehti

LVIS-Maailma 2/2015  

Admicomin asiakaslehti

Profile for admicomoy
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded