Page 14

TEKSTI: Katja Mäenpää KUVA: Jotset

Ruoho on

VIHREÄMPÄÄ aidan toisella puolella Jotset Oy:ssä tympäännyttiin aikaa vievään toiminnanohjaukseen ja automatisoitiin hallinnon rutiinit Adminetillä. Nyt homma on paremmin hallussa, mikä näkyy sekä johdon ajankäytössä että tilien saldossa. Sähkö- ja LVI-urakointia tekevän Jotset Oy:n toiminta käynnistyi vuonna 2009, kun LVIS-tarvikemyyntiin keskittyneen yrityksen rinnalle kaivattiin asennuspalveluita tuottavaa toimintaa. – Kaveri houkutteli minut reilu kymmenen vuotta sitten mukaan tarvikemyyntiin ja siitä lähdettiin liikkeelle. Asennusfirma perustettiin lopulta tarvikefirman rinnalle ja sen toimintaa on aktivoitu pikkuhiljaa. Ensimmäisen parin vuoden aikana ei oikeastaan vielä ollut kuin ihan yksittäisiä asiakkaita, Jotsetin toimintaa vetävä Janne Nygren kertoo. Jotset tekee urakointia aina omakotitaloista kerrostalokohteisiin ja jonkin verran myös saneerausta. Töitä tehdään sekä alihankintana rakennusfirmoille että suoraan yksityisasiakkaille. Asennusfirmaa on ajettu pikkuhiljaa eteenpäin ja kasvua onkin tullut varsin mukavasti. Kymmenen henkilöä työllistävä yritys on vähintään tuplannut liikevaihtonsa jokaisena toimintavuotenaan. – Ihan hyvin asennustoiminta on lähtenyt pyörimään. Meillä oli hyvä

14 | lvis-Maailma

asiakaspohja olemassa tarvikemyynnin puolella, joten sitä kautta oli helppoa alkaa tarjota myös suunnittelua ja asennusta. Nygrenin mukaan alalla eletään sellaisessa murroksessa, että tulevaisuuden menestystä varten on pakko uusiutua. – Näyttäisi siltä, että asennustöillä on kovempi draivi tulevaisuudessa ja tarvikemyynti näyttää vähän hiipuvan. Markkina on muuttunut tarvikemyynnissä siten, että yhä useammin halutaan ostaa valmiiksi suunniteltu ja asennettu kokonaisuus pelkkien tarvikkeiden sijaan. Nyt tuntuu vähän olevan taas lamaa ilmassa ainakin täällä Itä-Suomessa, joten remonttipuoli tulee olemaan sellainen, johon meidänkin on erikoistuttava jos haluamme pitää leivän pöydässä. Jotsetilla on siis selvät suunnitelmat, joilla menestys ja kasvu taataan myös jatkossa. Osana tulevaisuudenpanostusta yritys on siirtymässä uusiin toimitiloihin kevään aikana. – Meille tulee noin 1300 m2 uutta toimitilaa kasvavalle teollisuusalueelle. Käyttöömme tulee tuotannollista tilaa, uusi myymälä, pieni vuokratila ulkopuoliselle sekä iso piha-alue tarvikkeita varten.

Kivitaulumenetelmistä automatiikkaan Yrityksen hallinnolliset työt ovat tul-

leet Nygrenille tutuksi vuosien varrella, kun kahden firman hallinto on hyvin pitkälti hänen harteillaan. – Kyllä sitä on saanut ihan riittävästi tehdä matkan varrella ja monenlaisilla systeemeillä. Olemme käyneet läpi koko toiminnanohjauksen kehityskaaren ihan perinteisestä kivitaulumenetelmästä eli käsikäyttöisistä työlapuista aina nykyaikaisimpaan ratkaisuun eli puolivuotta sitten Jotsetissa käyttöönotettuun Adminettiin. Sillä pyritään hävittämään kaikki mahdollinen paperi ja mustekynän käyttö. Kun Jotsetissa ensimmäisen kerran kuultiin Adminetistä, oli silloisessa ohjelmistossa otettu juuri projektinhallinnan työkalut käyttöön. Yrityksessä päätettiin ottaa vuosi lisäaikaa ja katsoa, mihin ohjelmiston paukut riittävät. – Pikkuhiljaa ryhdyin tutustumaan tarkemmin Adminettiin kun alkoi tuntua, ettei silloinen tapa ehkä ollut ihan helpoin tapa tehdä asioita. Adminet vaikutti paljon jouheammalta järjestelmältä, joten päätimme kokeilla, onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella. Ja olihan se. – Täytyy sanoa, että en ole katunut päivääkään, että tuli vaihdettua. Nygrenin mukaan Adminetin yleiskäytettävyys ja logiikka ovat selkeämpiä kuin aiemmassa järjestelmässä. Täytyy vain päästä eroon entisistä rutiineista ja oppia uudet tilalle.

Profile for Admicom

LVIS-Maailma 1/2015  

Admicomin asiakaslehti

LVIS-Maailma 1/2015  

Admicomin asiakaslehti

Profile for admicomoy
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded