Page 6

voidaan miettiä kokonaisuuden kannalta edullisin tapa toimia: jaetaanko hankinta useampaan paikkaan vai kilpailutetaanko koko tarvikepotti. – Jos kilpailutetaan koko potti, nappaamme vaan massaluettelot Adminetistä kooditarkkuudella. Sitten leikkaa, liimaa, askartele ja tarjouspyyntö menemään sähköpostilla. Koko Mesielin historian ajan suurin osa ostotilauksista on lähtenyt meiltä jollain tavalla sähköisesti, jotta virheiltä vältytään. 90 % tavarariveistä ja 98 % kiloista tilataan suoraan työmaalle. Kentällä toimintatapojen muutos näkyy siinä, ettei paperisia tunti- tai tarvikekirjauksia enää harrasteta. Tarvittavat tiedot täytetään työmaalla kännykällä, tabletilla tai kannettavalla tietokoneella. Myös toimistolla on kone, jota voi tarvittaessa käyttää. – Keikkamiehillä ja kärkimiehillä on kaikilla tabletit tai kannettavat. Kärkimiehet ottavat tilauksia vastaan ja kiinnittävät niitä asentajille, mutta keikkapuolella asentajat noukkivat töitä ”poolimaljasta” itsekin. Tiedonkulkua on myös helpotettu avaamalla kaikille asentajille omat sähköpostit. Asentajat ovat suhtautuneet muutokseen hyvin. Jos jollakin ei ole tablettia, niin ovat tulleet pyytämään, että saisiko hänkin. Myös käytetyt tarvikkeet syötetään nyt paperilappujen sijaan suoraan Adminettiin ja sama juttu palkanlaskennassa: yhdet laput täytettiin vielä käyttöönoton jälkeen, sen jälkeen ei ole tullut ensimmäistäkään paperista tuntilappua.

Helpotusta taloushallintoon Kun ensimmäisen käyttövuoden paukut on lyöty tuotantoon, toimiston puolella Puumala arvelee merkittävimmän eron näkyvän tällä hetkellä taloushallinnon puolella. Näin taitaa ollakin, kun muutoksesta kysytään talouspäällikkö Anu Ylitalolta: – Vastuullani on taloushallinto, palkanlaskenta ja jonkin verran laskutustakin, mutta se on vähentynyt minulta aika paljon ohjelman muutoksen jälkeen, koska työnjohto hoitaa sen nyt enimmäkseen itse. Myös paperin määrä on vähentynyt, kun kaikki käsitellään tietokoneen ruudulla. – Aiemmin tilitoimisto hoiti kirjanpidon, mutta nyt se siirrettiin minulle. Kun Adminetissä kaikki menee suoraan kirjanpitoon, miksi suotta enää maksaa lopullisesta palvelusta ulkopuoliselle, kun minulla itselläni on kuitenkin alan koulutus ja olen ollut tilitoimistossa töissäkin. Työtunteja säästyy erityisesti palkanlaskennan puolelta, kun tuntikort6 | lvis-Maailma

”Seuranta helpottuu monissa asioissa kun saa kaiken mahdollisen hyödyn otettua irti.” -Anu Ylitaloteja ei enää tarvitse käsitellä paperisena. – Olen tykännyt tosi paljon palkanlaskennan puolesta, se on jotenkin kauhean helppo. Nyt asentajien tuntikortit tulevat suoraan Adminettiin, minun ei tarvitse kuin katsoa, että siellä on kaikki ok. Ennen syötin kaiken tuntilapuista koneelle. Aiemmin kahden viikon palkkajaksosta meni aina järkiään kolme päivää palkkojen käsittelyyn. Nyt, jos ei mitään ihmeellisyyksiä tule, palkkojen käsittely hoituu päivässä. Jatkossa Ylitalo arvelee oman työnsä keskittyvän enemmän seurantaan. – Seuranta helpottuu monissa asioissa, kun saa kaiken mahdollisen hyödyn otettua itse irti. Nythän se on vielä ollut rutiineihin totuttelemista. Käyttöönoton koulutukset olivat hyviä ja helpottivat ohjelmaan sisäänpääsyä. Ongelmatilanteissa on ollut helppo kääntyä Admicomin tuen puoleen. Tuki on toiminut tosi hyvin ja yleensä vastaus tulee saman tien.

Painopiste tuotannosta hallintoon Mesielillä Adminetin toimintojen opettelua on porrastettu. Juha Puu-

mala kertoo, että aluksi haluttiin varmistaa tuotannon sujuvuus ja tänä vuonna on aika panostaa laajemmin Adminetin hyödyntämiseen. – Käyttöönotossa on menty tuotantopää edellä, tämän vuoden tavoitteena on saada myös hallinto paremmin hanskaan. Esimerkiksi yritystason raportit ja muut ovat vielä käyttöönottovaiheessa. Tänä vuonna raportteja aletaan hyödyntää entistä enemmän. Kehitystoiveita kysyttäessä Puumala ei osaa ainakaan vielä toivoa Adminetiltä enempää, koska on paljon ominaisuuksia, joita ei ole otettu käyttöön. – Lähinnä odotan mielenkiinnolla, kuinka Adminet pystyy vastaamaan 1.7. ilmoitusvelvollisuuden tuomaan haasteeseen. Toiveissa olisi, että siihenkin löytyisi apuja. Kesällä tuleva muutos on meille merkittävä, sillä toimimme eri kohteissa niin pääurakoitsijana, sivuurakoitsijoina kuin tilaajana. Olemme kaikessa sopassa mukana ja 15 000 euron pääurakan raja on niin pieni, ettei tänä päivänä oikeastaan sellaista työmaata ole, jossa se ei ylittyisi. – Kaiken kaikkiaan olen positiivisesti yllättynyt. Odotin paljon – ja paljon on tullutkin, Puumala summaa.

Profile for Admicom

LVIS-Maailma 1/2014  

Admicomin asiakaslehti

LVIS-Maailma 1/2014  

Admicomin asiakaslehti

Profile for admicomoy
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded