Page 1

REBILD REBILD // VALGAVIS KV13 1

kommunal- & regionsvalg

JESS V. LAURSEN Udfordreren til formandsposten i Region Nordjylland

DIT VALG!

GERT FISCHER Borgmesterkandidat Venstre i Rebild

VISIONER, RESULTATER OG BÆREDYGTIGHED...


2 VALGAVIS KV13 // REBILD

VENSTRE VINDER VALGET FORORD AF FORMANDEN FOR VENSTRE I REBILD, NIELS JUEL

DETTE MOTTO ER UDGANGSPUNKTET FOR KOMMUNALVALGKAMPEN 2013. DET GIVER UDTRYK FOR DEN VILJE, ROBUSTHED OG ENERGI SOM VENSTRES KANDIDATLISTE OG VORES VALGPROGRAM HAR. VI VIL SENDE VÆLGERNE I REBILD KOMMUNE ET KLART SIGNAL OM, AT DET FORSAT ER VENSTRES ØNSKE AT LEDE REBILD KOMMUNE MED EN POLITISK STYRKE OG MED KLARE MÅLSÆTNINGER. Den politik der er leveret i den forgangne valgperiode giver respekt både i og udenfor kommunen. Venstres gruppe med borgmester Anny Winther i spidsen, har arbejdet hårdt for dette. Med Gert Fischer som spidskandidat og efter valget forhåbentlig som borgmester vil der forsat være fokus på begreber som ordentlighed og redelighed. Vel er personerne forskellige, men Venstre har det samme udgangspunkt i vores politik. Derfor kan vælgerne trygt levere Venstre den styrke, der giver en stabil, vel-

REBILD

overvejet og ansvarlig politik. Dette gavner borgerne såvel som virksomhederne og dermed er det til hele Rebild kommunes bedste. Venstre er stolt af at kunne overlevere en stærk økonomi og en veldrevet kommune til en ny byrådsperiode. De strukturændringer der har været påkrævet er gennemført . Dette med et afbalanceret afsæt i det grundlag vi har haft for ledelse af byrådet; nemlig uændret skattetryk gennem hele Rebild kommunes levetid. Vi afleverer en kommune, der har regionens laveste kommuneskat.

Venstre er fortsat klar til at levere samme kvalitet i det politiske arbejde i den kommende periode. Læs meget mere om Venstres stærke kandidathold, vores valgprogram og om kandidaterne til Regionsrådsvalget i denne avis. Blandt byrådskandidaterne er der både gamle kendinge af nuværende byrådsmedlemmer og nye kandidater. Et stærkt hold, der kan levere kvalitet og gennemslagskraft i det nye byråd.

God fornøjelse.


REBILD // VALGAVIS KV13 3

TEKST JAN OLESEN // FOTO PETER HALSKOV

MÅLET

ER KLART HAN GÅR IND FOR ÅBENHED, TROVÆRDIGHED OG DIALOG, HAR VÆRET AKTIV I KOMMUNALPOLITIK SIDEN 1982, FORMAND FOR TEKNIK & MILJØ SIDEN 1997, IVRIG LYSTFISKER OG LØBER ET MARATON OM ÅRET. OG SÅ SIGER HAN ALTID SANDHEDEN – DEN ER ALLIGEVEL NEMMERE AT HOLDE STYR PÅ.

Der er pres på kalenderen, men alligevel fornemmer man en fokuseret tilstedeværelse, som måske kan forklares med, at han – udover at være i topform – også dyrker sin indre ro.


4 VALGAVIS KV13 // REBILD

Gert Fischer, Venstres kandidat til borgmesterposten, er et alsidigt menneske, der udelukkende beskæftiger sig med det, der interesserer ham. - Både jobbet som elinstallatør og som formand for Teknik & Miljø, min familie, mine mange løbeture og naturen, er mine store interesser – mine lidenskaber. Jeg skal heldigvis ikke vælge mellem de forskellige aktiviteter. Jeg har plads til det hele i mit liv.

NATUREN KALDER Gert er natur- og friluftsmenneske, og nyder at bo i Rebild Kommune, hvor der er masser af plads og muligheder til at udfolde sig. - Min kondition er nu ellers fin nok. Jeg er vild med ekstremsport, og løber da også min årlige maraton på ganske fine tider. I det hele taget hjælper det mig i min daglige dont at holde kroppen fit for fight, for der er mange ting at se til, når man både er elinstallatør, udvalgsformand for Teknik & Miljø samt formand for Renovest.

ÅBEN OG TILGÆNGELIG Gert Fischer er valgt som spidskandidat for Venstre i Rebild Kommune, og stiller op som borgmester til det kommende byrådsvalg her i efteråret. Han håber at få brug for både sin gode energi og sine mange gode kompetencer, når han – forhåbentligt efter tirsdag den 19. november – sætter sig i spidsen for det nye byråd. - Jeg går ind for åbenhed i alle livets perspektiver. Det betyder alt for mig. Jeg vil ikke være med til, at man skjuler noget som helst. Så med mig som borgmester vil borgerne og byrådskollegaerne helt sikkert opleve et anderledes åbent og tilgængeligt byråd med fokus på, at kommunen skal være der for borgerne – og ikke omvendt.

ALLE ER VELKOMMEN - Åbenhed for mig handler også om at møde borgerne ansigt til ansigt. Jeg vil hellere lytte og tale end skrive lange mails, som både kan blive misforstået og oplevet som kolde. Derfor inviterer jeg borgerne til at komme

REBILD

og besøge mig på mit kontor – eller jeg kommer rundt i kommunen og hilser på og taler om det, der er vedkommende og skal fungere.

FYRAFTENSMØDER Som formand gennem 16 år for Teknik & Miljø kender Gert Fischer sin kommune og dens udfordringer rigtigt godt. Og han kommer meget rundt og taler med borgerne. Både i Støvring, i de mellemstore byer som Suldrup, Nørager, Haverslev, Terndrup, Skørping, Øster Hornum, Bælum m.fl., men også de mange landsbyer, bliver ofte besøgt. - For mig er det bedst at være der, hvor tingene sker. Skal der fx diskuteres en lokalplan sammen med en af byerne, ja så er det rart at være der selv og tale med folk om det, der rører sig, høre hvad der bliver sagt og talt om. Dialogen er vigtigt for mig. - Møderne holder vi som fyraftensmøder fra kl. 16:30 til 18. Det er meget effektivt og alle kan nå hjem til deres familier og nyde aftenen med dem. Jeg går meget op i at være effektiv og holde planen. Ofte bliver jeg drillet med det, men jeg vælger at se det som kærligt ment.

HANDLINGSORIENTERET OG ÆRLIG Rebild Kommune blev med et slag kendt over hele landet. Og ikke for noget særligt heldigt. Det må ikke ske igen, og Gert Fischer fra Venstre har en klar strategi på området. - Igen handler det om at være åben. Kommunen kunne sagtens have reageret tidligere, men bl.a. på grund af en meget lukket holdning, gik der for lang tid inden der skete noget. Og det kunne ingen af de ansvarlige være bekendt. - Heldigvis fik vi ryddet op og lagt en klar og tydelig strategi- og handlingsplan for fremtiden i forhold til udsatte børn og familier. Planen går ud på at måle indsatsen en gang hver måned. Den er nu så langt fremme, at de overordnede meldinger har været, at Rebild er en af de kommuner, der er længst fremme i forhold til at nå de mål, der er sat på området. Det er min klare overbevisning, at vi kan fastholde denne status frem-


REBILD // VALGAVIS KV13 5

JEG VIL HELLERE TALE SAMMEN MED FOLK END SKRIVE KOLDE MAILS...

over. Det sker kun, hvis vi alle arbejder åbent, ærligt og målrettet med området.

ENGAGERET POLITIKER Gert Fischer taler sig varm og det er tydeligt, at han er engageret og brænder politisk for sin kommunes fremtid. Han har også en hel del erfaring på området, idet han – i al ubeskedenhed – har været aktiv deltager i den kommunale politik i 32 år. - Jeg vil kalde mig selv for absolut troværdig. Jeg er 100 % ærlig. Som en af mine meget gode venner, Hans Trap Friis, sagde, da jeg i sin tid begav mig ind i politik: 'Gert, du kan lige så godt vænne dig til altid at sige sandheden. Den er også meget nemmere at huske'. Og det gode råd har jeg fulgt lige siden.

FÅR TANKERNE PÅ PLADS Gert er ved at gøre sig klar til en løbetur, inden han skal videre til det næste møde. Der er pres på kalenderen, men alligevel fornemmer man både en indre ro og en fokuseret tilstedeværelse, som måske kan forklares med, at han – udover at være i topform – også dyrker sin indre ro. - Nogle ville måske kalde det for meditation, men for

mig handler det bare om at få tankerne på plads. Det sker ofte på mine løbeture. Jeg har ikke musik i ørerne mens jeg løber, for jeg vil hellere lytte til naturen. Det er vel også derfor, jeg nyder at tage ud i det fri – især når min hustru er med. Så kommer vi helt tæt på både naturen og os selv. - Det er bl.a. ude i det fri, at jeg tænker mine politiske tanker, her udtænker jeg strategier for Rebild Kommune.

SAMMEN MED ET STÆRKT HOLD For Gert er målet klart – efter kommunalvalget skal Rebild Kommune igen have et borgerligt flertal og en Venstre borgmester. For kun med det resultat, kan han – sammen med sit stærke hold af kandidater fra Venstre gennemføre partiets helt klare strategi om fortsat at ligge helt i top på erhvervs- og skoleområdet, at udføre de sociale og sundhedsmæssige forpligtelser professionelt og med borgeren i centrum, samt at drive en økonomisk forsvarlig og moderne administration.


6 VALGAVIS KV13 // REBILD

DIT VALG REBILD 02

05

08

11

14

17

20

Gert Fischer Borgmesterkandidat Tlf. 40 34 84 77

01

bgefi@rebild.dk

Jan Brøndum

Birgitte Juel

Ole Frederiksen

Støvring

Nørager

Skørping

Tlf. 40 51 51 40

Tlf. 40 37 99 25

Tlf. 21 61 52 30

jan@brondums.dk

marienholm@mail.dk

03

04

bolfr@rebild.dk

Leif Nielsen

Anders Norup

Peter Bak

Veggerby

Støvring

Haverslev

Tlf. 42 13 49 06

Tlf. 23 29 62 45

Tlf. 61 74 10 25

bleni@rebild.dk

bhanno@rebild.dk

06

07

hojvang.bak@gmail.com

Thomas S. Thomsen

Søren Konnerup

Søren Pinstrup

Øster Hornum

Skørping

Gravlev

Tlf. 20 31 50 20

Tlf. 20 55 83 14

Tlf. 20 16 50 40

langagergaard@mail.tele.dk

konrup@mail.dk

09

10

spin@pc.dk

Michael Frederiksen

Klaus Danmark

Mogens Schou

Ravnkilde

Støvring

Lyngby

Tlf. 21 56 40 08

Tlf. 60 50 75 45

Tlf. 40 29 19 92

mf@post.esaars.dk

akdanmark@email.dk

12

13

bmsa@rebild.dk

Søren Munk

Bjørk Krogshave

Mogens Olesen

Ravnkilde

Støvring

Støvring

Tlf. 61 54 52 43

Tlf. 20 78 85 40

Tlf. 25 21 23 50

juldalsgaard@gmail.com

rascar@me.com

15

16

mo@kragbak-olesen.dk

Klaus Qvist

Jeanette Sagan

Palle Severinsen

Blenstrup

Suldrup

Støvring

Tlf. 98 14 17 00

Tlf. 61 54 52 52

Tlf. 24 28 04 57

kq@provita.as

sagan@123dk.dk

18

19

pallenr57@hotmail.com

Dorte Møller

Esben Knudsen

Pia Fræer Grundholm

Aarestrup

Hellum

Støvring

Tlf. 22 53 36 39

Tlf. 40 72 80 32

Tlf. 28 89 47 87

domo@fritidskonsulenten.dk

bjerregaarden@mail123.dk

21

REBILD KOMMUNE

22

pia@grundholm.com

www.rebild.venstre.dk


HUSK OGSÅ AT STEMME TIL REGIONSRÅDET

Kære nordjyde & læser

REBILD // VALGAVIS RV13 7

God dav! Jeg hedder Jess V. Laursen og er udfordreren ved det kommende Regionsrådsvalg til posten som formand for Region Nordjylland. Du tænker måske; hvorfor skal jeg gå ”ned” og stemme den 19. november? Jow, det skal du fordi det at stemme er et dansk kvalitetsstempel ved navn demokrati, og demokrati er for os alle! Her er nogle argumenter for at din stemme skal sættes på Venstre.

JESS V. LAURSEN // REGIONRÅDSKANDIDAT udfordreren til formandsposten i Region Nordjylland

jessvlaursen@venstrenord.dk facebook.com/jessvlaursen.dk www.jessvlaursen.dk // Tlf. 40 32 53 77

• Venstre

• Venstre har fokus på turisterhvervets værdi for Nord-

vil sætte patienten i centrum, og med det mener vi, at du hurtigt og bedst muligt kommer igennem dit eventuelle ”besøg” ved det Nordjyske sundhedsvæsen. Det skal ske via bedre samarbejde mellem region, kommune og læger. • Venstre vil arbejde på at få arbejdsopgaver hjem til Regionen igen. Vi bruger mange penge på at købe opgaver i andre regioner som vi kan udføre her i Region Nordjylland. • Venstre vil lytte til de ansatte i Regionen og drage erfaring af den gode arbejdsindsats der bliver udført i dagligdagen. • Venstre ønsker at gøre nordjyske erhvervsvirksomheder mere bevidste om, hvor meget det nordjyske Erhvervsliv betyder for den fælles succes. • Venstre vil den Regionale udvikling og her er den 3. Limfjordsforbindelse meget vigtig, især i forhold til at udbygge Nordjyllands status som ”Porten til Norden”.

ANNY WINTHER REGIONRÅDSKANDIDAT annywinther@venstrenord.dk Tlf. 98 37 21 23 / 30 35 21 23

REGION NORDJYLLAND

jylland og turistområdet skal have bedre kår, som støtter op omkring deres store betydning for vor landsdel. • De 11 Nordjyske kommuner og Region Nordjylland skal have et bedre samarbejde og en fælles vision om et samlet Nordjylland, som er nødvendigt for at få indflydelse i det store sammenhæng mellem kommune, folketing, EU og Region Nordjylland Jeg kan gøre en forskel i ledelsen af Region Nordjylland hen mod de mål Venstre har sat sig, og min erfaring fra min tid i håndværksbranchen samt mine godt 25 år som selvstændig vil være redskaberne til, at jeg kan gøre denne forskel. DERFOR skal du stemme ved det kommende valg, og en stemme på Venstre er en stemme på et styrket Nordjylland.

ALLAN JENSEN REGIONRÅDSKANDIDAT allanjensen@venstrenord.dk Tlf. 23 83 26 54


8 VALGAVIS KV13 // REBILD

VENSTRES

VALGPROGRAM KOMMUNALVALG I REBILD 2013

VENSTRE ER GARANTEN FOR FORTSAT VÆKST OG UDVIKLING I REBILD Visioner, resultater og bæredygtighed er Venstres nøgleord for fremtidens Rebild kommune. Den offentlige forvaltning tilrettelægges ud fra princippet ”Borgeren i centrum”, og med fokus på åbenhed og hæderlighed i såvel kommunikation som dialog.

ERHVERVSLIVET SKAL VÆRE TOPPRIORITET Rebild Kommune skal fortsat være den mest erhvervsvenlige kommune i Nordjylland, hvor Støvring som center-by naturligt er lokomotivet for den fortsatte erhvervsudvikling i kommunen, der kan tiltrække opmærksomhed både lokalt, nationalt og internationalt.

SKATTESTOP ? – JA, SELVFØLGELIG Det skal fastholdes og profileres så skatteydere får øje på Rebild kommunes mange tilbud – og regionens laveste skatteprocent.

FOKUS PÅ TILFLYTNING – VI HAR VISIONERNE Venstre vil sikre, at der kan tilbydes attraktive bosætningsmuligheder både i Støvring og i andre byer på landet og i landsbyerne. Venstre vil skabe mere synlighed om Rebild Kommune som bosætningskommune, ved at udbrede kendskabet til kommunens mange og forskelligartede tilbud om bosætning, hvori indgår vigtigheden af, at der er gode og velfungerende dagtilbud og skoler – samt naturligvis pasningsgaranti.

Effektivitet og smidig beslutningsproces skal være det primære fokus, så der skabes vækst og dermed arbejdspladser.

Tilflyttere der ønsker at bygge nyt eller bygge om skal møde smidig og samarbejdsvillig sagsbehandling.

Venstre garanterer, at såvel etablerede erhvervsdrivende som iværksættere ikke vil blive pålagt dækningsafgift fremadrettet.

Landsbyrådet skal styrkes, så der bliver flere midler at arbejde med, hvorfor blandt andet nedrivningspuljen søges bevaret.

REBILD


REBILD // VALGAVIS KV13 9

VENSTRE VIL PRIORITERE FREMTIDENS FOLKESKOLE – SAMARBEJDE ER DEN STØRSTE MOTIVATIONSFAKTOR Undervisningen i kommunens folkeskoler skal motivere og forme vores børn til unge mennesker med en sund, konstruktiv og selvstændig tankegang, der gør dem parat til at møde samfundsudviklingen og være på forkant med fremtiden. Undervisningen skal understøttes med bedre faciliteter indenfor IT og tilpasning af kreative og optimale læringsmiljøer for alle. Venstre vil styrke samarbejdet med skoler, lærere og pædagoger, fordi vi tror på, at vi i fællesskab er bedre til at hæve overliggeren i Rebild kommune. Rebild Kommune har en fælles politik for Fremtidens Folkeskole, der bygger på et fælles skolevæsen som er faglige og økonomisk bæredygtige. Indenfor den fælles ramme, der defineres af gældende lovgivning og Fremtidens Folkeskole, er der decentralt råderum for den enkelte folkeskole / institution. Vi skal hver især gøre det, vi er bedst til, og derfor er det faglige fællesskab om at videreudvikle børnenes læringsmiljøer vigtig.

TRYGHED OG FLEKSIBILITET I BØRNEPASNINGSTILBUDDENE I Fremtidens Dagtilbud skal der fortsat være visionær fokus på kvalitet, faglighed og økonomisk bæredygtighed. Indenfor den fælles ramme, der defineres af gældende lovgivning og Fremtidens Dagtilbud, skal der være decentralt råderum for den enkelte kontraktholder.

DET VIL VENSTRE! FREMTIDENS FOLKESKOLE ER NØGLEN TIL UNDERVISNING I TOPKLASSE. VENSTRE VIL SIKRE RAMMERNE FOR AT ALLE MULIGHEDER KAN UDNYTTES. MOTIVATION OG SAMARBEJDE SKAL VÆRE DEN FÆLLES RAMME DER SIKRER DEN BEDSTE UNDERVISNING.

Dagtilbud for de 0-6 årige skal kunne tilbydes i de rammer, som forældrene efterspørger, hvad enten det er en private dagpleje, en kommunale dagpleje, en børnehave eller en småbørnsgruppe. Det vil stadig være Venstres holdning, at dagplejen skal være det bærende element for de 0-3 årige. Samarbejdet i børnenes overgang til skole eller børnehave skal understøttes og inddragelse af IT i dagtilbuddenes pædagogik skal optimeres.


10 VALGAVIS KV13 // REBILD

Venstre vil undersøge behovet for børnepasningstilbud i weekender, samt døgnpasningsmuligheder, idet den nye lukkelov har medført efterspørgsel på netop sådanne tilbud.

DET VIL VENSTRE! SELVSTÆNDIGHED OG VÆRDIGHED FOR ALLE ÆLDRE.

REBILD

DEN ENKELTE ÆLDRES SELVSTÆNDIGHED ER ALTAFGØRENDE Venstre vil styrke nytænkning indenfor ældreområdet. Der skal skabes vide rammer for fleksible selvejende boformer og fri-plejehjem. Den frivillige indsats skal støttes, uanset om den går hånd i hånd med den kommunale eller den private ældrepleje. Principperne om selvstændighed, ret til at træffe beslutninger om egen situation og aktivt samspil skal være


REBILD // VALGAVIS KV13 11

grundstenene i mødet med de kommende ældre generationer. En sund ældregeneration skal sikres gennem en effektiv forebyggende sundhedsindsats.

VENSTRE ØNSKER UDVIKLING I LANDBRUGET Landbruget skal understøttes så meget som det er muligt i kommunalpolitisk henseende. Vi ser de skærpede udfordringer landbruget og dets følgeerhverv møder fra national og europæisk plan, og kan se hvilke udfordringer, det giver landbruget.

Det frivillige arbejde og engagement skal støttes gennem et smidigt og kompetent kommunalt med – og modspil. Bibliotekerne skal fremtidssikres og en decentral betjening skal opretholdes.

VENSTRE ER GARANT FOR BUDGETDISCIPLIN Venstre går målrettet efter de rigtige beslutninger første gang, med konstant fokus på strukturel udvikling. Budgetterne skal overholdes, og der skal i beslutningsprocesserne ses hele løsninger, der er fremtidssikrede og udvikler kommunen. Sund økonomi er grundlaget for en bæredygtig kommune.

Venstre ønsker at landbrugets udfordringer på nationalt og internationalt plan ikke smitter af på kommunalt plan. Derfor ønsker vi: mindre bureaukrati og mere samspil, effektiv og kompetent sagsbehandling, fokus på bæredygtige løsninger og tydeliggørelse af fremtidige muligheder for placering af nye produktionsenheder.

KULTUREN SKAL UNDERSTØTTES – SIKKERHED FOR KONTINUITET Venstre vil give foreningerne gode arbejdsvilkår ved at sikre kontinuitet i de økonomiske tilskud og give Kultur- og fritidsforvaltningen spillerum til at være en aktiv medspiller på kultur og fritidsområdet. Venstre vil fortsat medvirke til at renovere og udbygge de fysiske rammer for kultur-og fritidsaktiviteter i Kommunen.

Venstre vil stille store krav til, at budgetterne overholdes, og det vil ske ved, at der løbende følges tæt op på, at byrådsbeslutningerne bliver ført ud i livet i forhold til de besluttede tids- og handleplaner.

VENSTRE VIL INVESTERE I AT UDBYGGE DEN FRIVILLIGE INDSATS Det frivillige arbejde i foreninger og velgørende organisationer i Rebild Kommune yder en uvurderlig indsats til glæde og gavn for borgerne. Byrådet skal bidrage til at understøtte og styrke denne indsats, så det sikres, at lokale ildsjæle får den opbakning og den ros for deres engagement, som de har brug for.


12 VALGAVIS KV13 // REBILD

GERT FISCHER 01

BORGMESTERKANDIDAT I REBILD KOMMUNE • Skattestoppet står fast – for borgere og virksomheder. • Budgetterne skal holde – økonomien skal styres stramt. • Dialog, åbenhed og ordentlighed skal kombineres med vedvarende kvalitetsstyring – overlæggeren skal flyttes hele tiden.

Jeg vil være borgmesterkandidat for hele kommunen. Min

plads til forskellighed skal være de bærende elementer i at

ledelsesstil er båret af nøgleordene dialog, åbenhed og or-

Rebild kommune skal være en af landets bedste på området.

dentlighed. Jeg vil derfor arbejde hårdt på, at Rebild kom-

Ældrepolitikken må aldrig gå på kompromis med selvstændig-

mune konstant har høje mål for kvalitet, budgetstyring og

heden og værdigheden hos den enkelte. Kvalitetssikring skal

al sagsbehandling foregår ud fra individuelle behov indenfor

altid være en del af udførelsen af kommunens service –på alle

lovgivningens rammer. Rebild kommune har ingen begræns-

forvaltningsområder.

ninger når det gælder erhvervsliv og arbejdspladser – vi har den bedste beliggenhed, vi har stærke innovationsmiljøer og

Det er helt centralt, at byudvikling foregår i kommunens stør-

jeg vil derfor sikre at alle virksomheder oplever en professio-

ste byer – rammerne for bosætning og handelsliv skal være i

nel sparring fra kommunen og optimale rammevilkår.

orden. Lige så centralt er det, at landsbyerne udvikles, landsbyrådene gives de nødvendige ressourcer og den frivillige ind-

Folkeskole og børnepasning skal hele tiden have højeste fokus. Vi skal iværksætte fyrtårnsprojekter hvor samarbejde og

REBILD

sats honoreres og understøttes.


REBILD // VALGAVIS KV13 13

02

03

04

JAN BRØNDUM

BIRGITTE JUEL

OLE FREDERIKSEN

36 år gammel. Far til 3 dejlige

38 år gammel. Gift med Heine.

54 år gammel. Bor på lille slægts-

børn; Sine på 9 år, Frederik på

Mor til 4 børn i alderen 4-15 år

ejendom mellem Gl. Skørping og

7 år, og Kamilla på 6 år, som jeg

gammel. Uddannet landmand og

Skørping. Medlem af byrådet og

har hver anden uge.

selvstændig erhvervsdrivende in-

nuværende medlem af økono-

den for fødevareproduktion med

miudvalget. Arbejder derudover

avlssøer.

som chef på Hasselager distru-

Driver til dagligt Brøndums Autoservice med 10 ansatte.

butionscenter, Coop Danmark. Blev i 2010 valgt til Rebild byråd.

Mine mærkesager:

Medlem af Børne- og Ungdoms-

Den begrænsede fritid bruges til

- Sikre skattestoppet

udvalget samt en bestyrelses-

at slappe af, passe ejendommen

- Sikre skolers og andre institutio-

post i ungdomsskolen.

samt rejse rundt til spændende

ners overskud bliver i institutio-

steder i udlandet.

nen og ikke indefryses på rådhu-

Mine grundholdninger er, at et-

set. Pt. er kun 16 % af indefrosne

hvert menneske, der er i stand

Mine mærkesager:

overskud udbetalt til de institu-

til at varetage sig selv, skal have

- En hel kommune hvor opmærk-

tioner, der har haft styr på deres

ret til at forvalte sine egne valg

somheden rettes mod unødig

budgetter og dermed overskud.

uden indblanding.

centralisering / skævvridning.

Det er ikke godt nok.

- Helhjertet

- Max. 20 elever i folkeskoleklasserne.

Denne

ambitiøse

satsning på kvalitet vil give fle-

borger-inddragel-

Mine mærkesager:

se er vigtig i forbindelse med

- Lav skatteprocent og virksom-

strategiplanlægning, planer og

hedsskat.

projekter. Dette skal foregå i

re tilflyttere og dermed større

- Styrke erhvervslivet

øjenhøjde og med åbenhed.

skattegrundlag, hvorved finan-

- Mindre bureaukrati.

- Sikre kommunen en god og sta-

sieringen kan løftes.

- Højne fagligheden i den danske

bil økonomi og efterfølgende

folkeskole samt opretholde det

god og stabil service til sko-

vejledende timetal.

le, børn, ældre, veje og andre

- Tiltrække endnu flere nye virksomheder – f.eks. ved at tilbyde udskudt betaling for køb af erhvervsjord.

kommunale opgaver.


14 VALGAVIS KV13 // REBILD

05

06

07

LEIF NIELSEN

ANDERS NORUP

PETER BAK

58 år gammel. Gift med Inge,

51 år gammel. Bosiddende i

49 år gammel. Gift med Maggie

4 dejlige døtre, 3 (bedstefars)

Støvring og gift med Lilian. Vi

siden 1993. 3 børn på hhv. 15

børnebørn, og tvillinger på vej.

har to voksne børn, der er flyttet

år, 17 år og 19 år. Bosat på fa-

Afdelingsleder ved Hedegaard-

hjemmefra. Skoleleder i Klarup

miliegård i Brorstrup siden 1993.

Agro Bradsted. Fritiden nydes

for 600 elever, deres forældre

Skolebestyrelsesarbejde i 10 år

gerne i sommerhus med børn og

og 80 ansatte.

- heraf 6 år som formand. Koor-

børnebørn.

dinator i fælles forum for skoleFormand for børne- og ungdoms-

bestyrelserne i Rebild kommune.

Mine mærksager:

udvalget. Formand for handi-

Fritidsinteresser: badminton og

- Sund og jordnær indgangsvin-

caprådet. Tidligere formand for

sejlads.

kel til tingene, der kan skabe

sundhedsudvalget. Tidligere vi-

vækst i Rebild.

ceborgmester. Tidligere formand

Mine mærkesager:

for SIF fodbold og skoleleder i

- At gennemføre visionen om en

- Skabe gode og optimale rammer for et sundt og dynamisk

LOF.

erhvervsliv/landbrug. - Bredest muligt samarbejde i Rebild Kommune.

sammenhængende børnepolitik.

Mine mærkesager: - Styrke IT og faglighed i folkeskolen. - Støtte ældre og borgere med handicap, der har brug for hjælp. - Udvikle en levende og sam-

- At gøre Rebild Kommune til en aktiv medspiller og samarbejdspartner for landbrug, industri og serviceerhverv. - At udvikle de gode muligheder, som vores placering ved motorvejen giver.

menhængende midtby i Støv-

REBILD

ring med et pulserende han-

I samarbejdet opstår resultater-

delsliv.

ne - se mere på www.tolhoj2.dk


REBILD // VALGAVIS KV13 15

08

09

10

THOMAS S. THOMSEN

SØREN KONNERUP

SØREN PINSTRUP

52 år gammel. Bor sammen med

47 år gammel. Gift med Char-

64 år gammel. Gift med Gerda og

Marzena på et større landbrug

lotte, og far til 3 aktive børn på

har to voksne børn og 4 dejlige

udenfor Øster Hornum.

hhv. 13 år, 16 år og 19 år.

børnebørn. Erhvervserfaring: 15

Driver landbrug med kvæg og

Fritiden bruges på at følge un-

Støvring). 15 år som adm. direktør

planteproduktion.

gerne i deres gøremål. Er som

for internationale selskaber inden

mange andre blevet angrebet af

for fødevarebranchen. 10 år som

Medlem af Kommunalbestyrelsen

”golfsygdommen”, hvilket også

regionschef i DBU Nordjylland.

i i alt 7 år.

tager mange timer.

Mine mærkesager:

Foreningsarbejdet har været og

Idræftsforening og Hallerne i

- At drive Rebild kommune som

er til stadighed en stor del af

Støvring Kommune. 9 år som

hverdagen.

medlem af Støvring Byråd. Sep-

år i Danske Bank – (bankbestyrer i

30 år som formand for Støvring

”indkantskommune” og under stadig forandring. - At motivere til at ændre ad-

tember 2013 indkaldt som suppleHar siddet i Rebild Byråd i 8 år.

ant til Regionsrådet i Nordjylland

Mine mærkesager:

Mine mærkesager:

- Børn og unge. Arbejde for en

- Ny forvaltningskultur skal im-

folkeskole hvor der er fokus på

plementeres, for at sikre bedre

færd - specielt på miljø- og sundhedsområdet. - At understøtte frivillige og lokale engagementer.

børns trivsel og faglige udvikling. - Kultur og fritid. Med til at sikre gode rammer for vores store kultur og fritidsliv. - Bosætning. Rebild Kommune skal være den mest attraktive

borgerservice. - Økonomisk råderum er nødvendig for at skabe vækst. - Støvring som lokomotiv. Støvring skal have kræfter, til at trække ”læsset” i hele kommunen. - Idrætten og frivilligheden

i

bosætningskommune i regio-

Støvring, skal sikres samme

nen.

betingelser som i den øvrige kommune. - Mobildækning i hele kommunen.


16 VALGAVIS KV13 // REBILD

11

12

13

MICHAEL FREDERIKSEN

KLAUS DANMARK

MOGENS SCHOU

46 år gammel. Bosat i Skaarup.

39 år gammel. Gift med Anette.

68 år gammel. Gift med Lis i 47

Gift med Helle på 16. år. Far til

Far til drengene Mads og Lasse

år, vores fælles ”børn” som er

Martin på 14 år.

på henholdsvis 11 år og 9 år. Bo-

voksne: Lars, Anne og Mads.

sat i Støvring siden 2002. Sek-

Landmand.

Lektor og underviser gennem 17

tionschef ved Telenor i Aalborg

år ved gymnasierne, Erhvervs-

med ansvaret for at drive Key

Mine mærkesager:

skolerne Aars. Uddannet Cand.

Account Service til erhvervskun-

- Rebild Kommune skal fortsat

merc i organisation og ledelse,

derne.

samt bachelor i statsvidenskab.

være den mest erhvervsvenlige kommune i Nordjylland.

Fodboldtræner i Støvring og ak-

- Vi skal blive mere smidige, hur-

Formand for Skaarup Landsby-

tiv i erhvervsmæssige netværk.

tigere og bedre til behandling

forening,sidder i bestyrelsen i

Politisk ønsker jeg forandring i

af miljøansøgninger til gavn for

landbyrådet under Rebild Kom-

byrådet. Jeg mener, at der skal

borgerne.

mune. Interesse for lokalhisto-

yngre kræfter til som igennem

rie. Medlem af et ølbryggerlaug

deres arbejde er vant til at sam-

attraktiv

og badmintonspiller.

arbejde med andre.

ne, med udbud af byggegrunde

- Rebild Kommune skal være en bosætningskommu-

i hele kommunen. Mine mærkesager:

Mine mærkesager:

- Rebild som landdistrikts-

- Ungdomshus i Støvring

kommune

- Dagligvarebutik i Støvring Syd

- Renovering eller nedrivning af faldefærdige huse

ved Hobrovej - Mere samarbejde mellem skole

- Lige mulighed for dagpleje og

og lokalt idrætsliv, så vi sikrer

skolegang, OGSÅ i yderområ-

motion til alle vores unge men-

der

nesker

- Trygge færdselsmuligheder i landdistrikterne - Styrkelse af landsbyrådet

- Der skal fortsat være en høj beskæftigelse i kommunen, til gavn for borgerne. - Børnepasningstilbud

skal

fremtiden tilpasses forældrenes arbejdstider. - Børn og unge skal have den bedste undervisning og tilbud, da de jo er fremtidens borgere. - Vejene i Rebild skal i åerne fremover have større bevågenhed/midler til opgradering.

REBILD

i


REBILD // VALGAVIS KV13 17

14

15

16

SØREN MUNK

BJØRK KROGSHAVE

MOGENS OLESEN

66 år gammel. Gift med Annett

41 år gammel. Gift med Pernille

59 år gammel. Gift 1986 med

og har 4 børn. Landmand i Ravn-

og far til Rasmus og Caroline på

Marianne, med hvem jeg har tre

kilde.

henholdsvis 8 år og 4 år. Bosat i

voksne børn Mette, Michael og

Støvring siden 1999.

Maja, der alle har haft deres ful-

Jeg holder af dyr og natur, og

de skolegang i Støvring. Alle er

har blandt andet min egen hjor-

Arbejder i Jyske Bank som for-

pt. ved at afslutte universitets-

tefarm på ejendommen.

muerådgiver for bankens Private

uddannelse. Marianne arbejder

Banking kunder.

som pædagog på Svanen i Støvring.

Mine mærkesager: Jeg vil markere nye vækstdags-

Fritiden bruges på familien, golf

ordenen, der skal være med til

og badminton. Herud over er

Selvstændig advokat med kontor

at sikre, den fremtidige service

jeg aktiv i bestyrelsesarbejde

i Aalborg og Støvring siden 1983.

for såvel borgere som erhvervs-

i børnehaverne i Støvring Syd

liv.

samt Højdedragets grundejer-

Mine mærkesager:

forening.

Mennesket skal være i centrum

Fremtiden kommer af sig selv! Fremskridtet kræver arbejde.

i en levende kommune, der styMine mærkesager:

res af at de der har behov for

- At Støvring by fortsat er at-

hjælp skal have det. De der selv

traktiv, som bosætningskom-

kan skal have mulighed herfor og

mune, til gavn for nye børne-

kommunen skal behandle bor-

familier og seniorer.

gernes penge ansvarsfuldt.

- At Støvring forsat er attraktiv, for nye og etablerede virksom-

Støvring er kommunens hoved-

heder.

by. Der skal fortsat udvikles

- At der også sikres en bæredygtig udvikling for hele kommunen

gode muligheder fot bosætning og erhverv.

- At sikre bedst mulig pasningsvilkår for børnefamilier. - At skatten holdes i ro

Offentlige

ansatte

gode arbejdsvilkår.

skal

have


18 VALGAVIS KV13 // REBILD

17

18

19

KLAUS QVIST

JEANETTE SAGAN

PALLE SEVERINSEN

60 år gammel. Gift med Joan,

39 år gammel. Bosat i Suldrup og

50 år gammel. Gift med Ulla og

far til 4 drenge og bedstefar til 7

gift med Michael. Mor til 2 dren-

har 2 voksne børn. Født og op-

dejlige børn. Bosat i Blenstrup.

ge på hhv. 12 år og 15 år.

vokset i Støvring.

Mine mærkesager:

Jeg er foreningsmenneske og kan

Chef Contract Manager i Nykre-

- Erhverv og erhvervsetablering.

lide at få tingene til at lykkes i

dit hvor jeg håndterer indkøb

Ikke kun i de større bysam-

samarbejde med andre. Derfor

af IT, og i tillæg dertil har jeg

fund, men også i landsbyerne

har jeg deltaget i foreningsar-

forskellige opgaver omkring øko-

og i landdistrikterne.

bejde stort set hele mit voksne

nomistyring.

- Bosætning og etablering af

liv. I min fritid holder jeg af at

attraktive boligområder. Ikke

følge børnene i deres interesser

Aktiv med bestyrelsesarbejde i

kun i de større bysamfund,

og aktiviteter.

Støvring SonTaekwondo samt i

men også i landsbyerne og i landdistrikterne. - Markedsføring af Rebild Kommune som en enestående bo-

Støvring Antenneforening. Mine mærkesager: - Forbedre

Rebild

kommunes

image

Sætter meget pris på et aktivt liv, hvor der er plads til venska-

sætningskommune og perfekt

- Skabe gode vilkår for en driftig

ber og sociale aktiviteter. Spiller

for erhvervsetablering, samt

og bæredygtig erhvervsudvik-

golf i Skørping samt spiller bad-

de mange naturskønne fæ-

ling

minton og cykler lidt.

nomener der kan, vil og skal

- Nytænke og styrke samarbej-

tiltrække turister, gennemrej-

det med foreningslivet i Rebild

Mine mærkesager:

kommune

I byrådet vil jeg have speciel

sende og andre interesserede. - Dialog, åbenhed og ordent-

- Skabe større frihed og livsglæ-

fokus på udviklingen i Støvring.

lighed skal kombineres med

de til at vælge selv for ældre

Støvring skal fortsat være en

vedvarende kvalitetsstyring –

og personer med handicap.

driftig og fremgangsrig by med

overlæggeren skal flyttes opad hele tiden. Hent yderligere information via: www.klausqvist.dk

REBILD

- Udvikle og styrke samarbejdet

rigtig gode rammer for erhverv,

om en attraktiv kommune for

skole/fritid, ældreområdet samt

familielægen

have en super infrastruktur.


REBILD // VALGAVIS KV13 19

20

21

22

DORTE MØLLER

ESBEN KNUDSEN

PIA FRÆER GRUNDHOLM

44 år gammel. Gift med Henning

45 år gammel. Gift med Tina og

50 år gammel. Mor til to hjem-

og mor til 3.

har 2 drenge; Jacob 9 år og Filip

meboende piger på 15 år og

7 år. Uddannet landmand og har

21 år. Bor i Støvring. Er netop

Uddannet klubpædagog, mer-

drevet

svinepro-

kommet igennem et brystkræft-

konom i ledelse og fundraiser.

duktion siden 1996. Bestyrelses-

forløb. Sidder på 8. år som for-

Arbejder i dag som selvstændig

arbejde ca. 3-4 år i foderstof.

mand for skolebestyrelsen på

selvstændig

konsulent.

Bavnebakkeskolen,

hvor

jeg

Mine mærkesager:

bl.a. er kendt for at være hand-

Fritiden bruges på dans og be-

- Ansvarlig kommunal økonomi

lingsorienteret og for at sige

styrelsesarbejde.

- Gode rammevilkår for virk-

tingene ligeud.

somheder Mine mærkesager: - Attraktive levevilkår i landdi-

- God infrastruktur

Mine mærkesager: - Skole og institutionslivet, det

strikterne.

vil sige hele børne- og unge-

- Iværksætteri

området fra 0-25 år. Sikre at

- Infrastruktur

der kommer både kvalitet og

- Bosætning

indhold i den nye skolereform.

- Tilbud til unge - Foreningssamarbejde - Frivillighed

- Ungdomshuset. Der skal være noget for alle uge i fritiden – også i Støvring. - Kultur- og fritidsområder bør løftes og opprioriteres, da det bidrager til at Rebild kommune bliver attraktiv at bosætte sig i.


20 VALGAVIS KV13 // REBILD

REBILDS STÆRKESTE HOLD ER PARAT

TIL KOMMUNEVALGET

www.degngrafisk.dk

DEN 19. NOVEMBER 2013

www.rebild.venstre.dk

REBILD

Valgbrochure KV13 Rebild Kommune  

Venstre Rebild Kommunes valgprogram for KV13