Page 1

KLANT AAN HET WOORD

“Technologische innovatie is deel van ons leven” Wanneer de nieuwste Iphone net in de rekken ligt, is de geruchtenmolen over de volgende al niet meer te stoppen. Waar de technologische revolutie voor sommigen de nodige wrevel opwekt, kan het voor Pureplexity niet snel genoeg gaan. Het bedrijf dat applicaties maakt voor web, mobile, desktop en touch, ademt innovatie. En Pureplexity gaat ver voor haar klanten, zelfs tot in Polen. Voor het interview met de twee zaakvoerders, Leslie Cottenjé en Joeri Pansaerts, bleven wij gewoon in hun thuisbasis Brugge. Pureplexity is een jong bedrijf in een uitgebreide en sterk evoluerende sector. Is het moeilijk om jullie plaats te vinden? Leslie Cottenjé: “Dat valt goed mee. Joeri werkte vroeger als programmeur en ik als webverantwoordelijke. In november 2010 hebben wij onze sterktes gebundeld in Pureplexity. Er werkt ook nog één fulltime en één parttime medewerker bij ons, en wij doen geregeld een beroep op freelancers. We doen vaak heel grote projecten, maar blijven dus een klein digital agency. Als we naar grote bedrijven gaan, krijgen die soms wat argwaan omdat we zo klein zijn. Aan de andere kant vinden sommige kleinere bedrijven dan weer dat we out of their league zijn. Het is dus wat evenwicht zoeken, wat niet altijd eenvoudig is.” Joeri Pansaerts: “Voorlopig slagen wij er goed in om interessante projecten binnen te halen, ook als we moeten opboksen tegen grotere digital agencies. Eigenlijk valt de harde concurrentie dus best mee. De sector bestaat grotendeels uit een groep gelijkgestemden met een passie voor de nieuwste technologieën. Om te innoveren moeten wij dan ook leren van elkaar. Doordat je bezig bent met innovaties, krijg je vaak als eerste te maken met een bepaald probleem. Dan is het nuttig om andere programmeurs te kennen die ook bezig zijn met deze innovaties.”

Wat maakt Pureplexity ‘anders’? Joeri Pansaerts: “Wij overtuigen de klant met onze no-nonsense aanpak en onze reputatie om gebruiksvriendelijke en kwalitatieve applicaties af te leveren.” Leslie Cottenjé: “Als een bedrijf naar ons komt met een uitgeschreven voorstel, gaan wij dat niet zomaar uitwerken. 12 > NR 4 - NOVEMBER 2012

Leslie Cottenjé en Joeri Pansaerts, zaakvoerders van Pureplexity

Wij denken in de eerste plaats altijd mee met de klant. Wij plaatsen ons op de stoel van de gebruiker en ontwikkelen het platform zoals die het zou willen gebruiken. De rode draad doorheen onze platformen is steeds een mooi design en gebruiksvriendelijkheid. “

Eén van de applicaties die wij ontwikkelden was een 3D-applicatie over de concentratiekampen in Auschwitz en Birkenau. Wij zijn voor Kazerne Dossin dan naar Polen afgereisd om een goed beeld te krijgen van de omgeving en het juiste beeldmateriaal te kunnen verzamelen. Door deze 3D-applicatie kunnen

Joeri Pansaerts: “En wij steken hier veel tijd in. Die proactieve, kritische kijk op de zaken apprecieert de klant, en zo word je zelfs partner van elkaar. Wij leren meer over de activiteiten van de klant, en die klant leert ook bij over de IT-business. Wij groeien dus in het project, maar de klant zelf ook.”

“Wij groeien in het project, maar onze klant ook.”

Hoever gaan jullie in het leren kennen van die klant? Leslie Cottenjé: “Voor Kazerne Dossin, het museum en documentatiecentrum over Holocaust en mensenrechten, mochten wij bijvoorbeeld een grote hoeveelheid data omzetten in aantrekkelijke touchscreen applicaties die vooral jongeren kunnen gebruiken in het museum.

wij vele bezoekers van het museum, die zelf de kans niet hebben om naar Polen te gaan, toch laten kennismaken met de geschiedenis en de omvang van die gebouwen. Zo kunnen de bezoekers van het museum nu via touchscreen informatie opvragen over het concentratiekamp. Dankzij een andere applicatie komen ze via een interactieve portretmuur dan weer meer te weten over het beroep of de kinderen van een bepaald persoon. Wij willen via de online applicaties een creatief verhaal brengen. Achter ieder cijfer zit wel een mens of een verhaal.”


KLANT AAN HET WOORD

Joeri Pansaerts: “Wij proberen hiermee de betrokkenheid tussen de doelgroep en de materie te versterken. Alles werkt via een natuurlijke interface en is dus heel intuïtief in gebruik. Handleidingen zijn eigenlijk niet meer van deze tijd, en gebruiken wij ook niet. “

Die gebruiksvriendelijkheid is duidelijk jullie stokpaardje. Hoe weerspiegelt zich dit nog in de praktijk? Joeri Pansaerts: “Voor Club Brugge ontwikkelen wij bijvoorbeeld het ‘personal performance center’. Via dit intern opvolgingssysteem kunnen spelers en staf allerhande info, zoals medische en fysische gegevens of wedstrijd- en trainingsanalyses, opvragen en ingeven. Verschillende personen moeten dit platform kunnen gebruiken, dus gebruiksvriendelijkheid is ook hier een belangrijke voorwaarde. Van het eerste design waren wij zelf niet tevreden. Wij hebben toen alles van tafel geveegd en iets gemaakt waar we nu trots op zijn.”

“Handleidingen zijn niet meer van deze tijd.” Leslie Cottenjé: “Ondertussen is de eerste fase afgerond, namelijk de kalender en het medische luik. De kalender is beschikbaar voor PC en Ipad, maar ook op de grote tv-schermen in de gangen van het Jan Breydelstadion. Zo weten de spelers altijd waar ze naartoe moeten of wanneer ze bij de kine moeten zijn.” Joeri Pansaerts: “Ik heb onlangs in het Jan Breydelstadion nog enkele schermen geïnstalleerd en ik kreeg er zelfs felicitaties van trainer Georges Leekens. Ik maakte wel een grote fout door er in een paarse T-shirt te verschijnen. Er was juist een training bezig, dus ik werd vlug op mijn plaats gezet (lacht).”

Wat doet ADMB ICT Services? Bij ziekte of vakantie van uw eigen ICT-medewerkers of bij specifieke projecten kan uw bedrijf behoefte hebben aan extra knowhow op het vlak van IT. ADMB ICT Services biedt vakbekwame consultants aan om uw tijdelijke behoefte aan extra personeel op te lossen. U kan rekenen op een betaalbare consultant met de juiste technische kennis en skills. Omgekeerd zorgen we er ook voor dat de ICT-professional een opdracht invult die op zijn/haar maat gesneden is. Meer info: www.admbis.be

Screenshot van één van de applicaties voor Kazerne Dossin

IT-personeel vinden is vandaag niet eenvoudig. Hoe gaan jullie op zoek naar die witte raaf? Joeri Pansaerts: “Gezien de grootte en strakke timing van het project van Club Brugge, hadden wij snel een tijdelijke versterking nodig voor ons team. Wij hebben toen onmiddellijk gebeld met ADMB ICT Services, omdat wij al klant waren bij ADMB voor onder andere de loonberekening, kinderbijslag en externe dienst voor preventie en bescherming. Bovendien hadden wij al meegewerkt aan een ICT-project van ADMB, waarbij we de gebruiksvriendelijkheid van ‘Mijn ADMB’ hebben geoptimaliseerd. Dit is het online portaal waar klanten binnenkort terecht kunnen voor allerlei nuttige e-tools en gepersonaliseerde info. ADMB ging meteen op zoek naar een geschikte kracht en stelde ons drie personen voor. Uit de CV’s selecteerden we snel een geschikte kandidaat, Frederik. Drie dagen na een persoonlijk gesprek zat hij al bij ons op bureau.” Leslie Cottenjé: “Voor het invullen van vacatures kunnen wij een beroep doen op de expertise van ADMB HR Services. Wij plaatsen een vacature ook sowieso op onze website en onze profielen op Facebook en Twitter. Zo zijn we zeker dat we gemotiveerde sollicitanten over de vloer krijgen. ”

Indien er geïnteresseerde IT’ers dit artikel lezen: wie mag spontaan solliciteren bij jullie? Leslie Cottenjé: “Wij werken enkel met de nieuwste technologieën, wat inhoudt dat een nieuwe medewerker hiermee moet kunnen werken, of het toch snel moet kunnen leren. Frederik was na één dag interne opleiding mee met de nieuwste manier van programmeren. Wij vinden het uiteraard ook leuk dat we iemand met twaalf jaar ervaring nog iets kunnen bijbrengen. Nu heeft Frederik bovendien in zijn contract als freelancer laten opnemen dat hij enkel nog met deze nieuwste technologieën wil werken. Hij heeft de smaak dus te pakken.”

Joeri Pansaerts: “Een nieuwe collega moet vooral een passie hebben voor programmeren en technologische innovaties. Eigenlijk moet het een deel van je leven zijn. Je mag niet het gevoel hebben dat je naar je werk komt, want dan zit je hier niet goed. Een nieuwe collega moet constant bijleren en trends opvolgen. Hij moet bovendien bereid zijn om perfecte producten af te leveren, want wij leggen onszelf heel hoge kwaliteitseisen op. Wij vinden dit belangrijk voor de klant, maar ook voor onszelf.

“Je mag niet het gevoel hebben dat je hier naar je werk komt.” De klant apprecieert bovendien het feit dat wij extra’s doen voor hem. Voor New Holland Agriculture moesten wij bijvoorbeeld een IPad applicatie maken. Ze hadden daarvoor een specifiek hoesje nodig met hun logo erop. Normaal doen wij dit niet, maar wij hebben deze taak dan ook met plezier op ons genomen en de hoesjes laten drukken om er vervolgens zelf 350 Ipads in te steken.” Leslie Cottenjé: “Op die manier creëren we ook een goede mond-tot-mond reclame, voor ons toch de belangrijkste manier om naambekendheid te creëren. Als wij een offerte-aanvraag krijgen via e-mail van iemand die wij niet kennen, zullen wij nooit een offerte geven zonder een persoonlijk gesprek. Met prospecten voeren wij ook geen verkoopsgesprek, maar vertellen we gewoon eerlijk wat we doen. En wij zijn daar enthousiast over, net zoals nu tijdens dit interview.”

Waarvoor dank! (tekst: Pieter Staelens) Meer info: www.pureplexity.com Nr 4 - NOVEMBER 2012 > 13

"Technologische innovatie is deel van ons leven"  

Leslie Cottenjé en Joeri Pansaerts, zaakvoerders van Pureplexity, vertellen in ADMB Info over hun passie voor technologische innovatie.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you