Page 22

22

Mässguide: stora villamässan & vår trädgård

VÅRTRÄDGÅRD OCH VÅRDRÖMMAR

Karl Fredrik på Eklaholm inspirerar Karl Fredrik på Eklaholm har blivit ett begrepp för skånska trädgårdsentusiaster. Den glada, energiska floristen och landskapsarkitekten Karl Fredrik Gustafsson driver sedan ett år tillbaka butik och galleri tillsammans med sin sambo på gården Eklaholm i Hagestad Radby.

Det ska andas vår och blommor redan i dörren Karl Fredrik har skapat den inspirationsträdgård som möter mässans besökare redan i entrén. – Det ska andas vår och blommor redan när man kommer in genom dörrarna. Det blir en vacker och fantasieggande vårträdgård med ett hav av svenskodlade tulpaner, toffelblommor, snödroppar, björk, mossa och pinjebark, berättar Karl Fredrik och fortsätter:

FOTO: REBECCA WALLIN

Han har varit florist för norska kungahuset, Ernst Kirchsteiger och Petter Stordalen. Numera finns han på Österlen där han sprider sin sprudlande blomsterglädje. Du möter Karl Fredrik Gustafsson på Vår Trädgårds scen och han har också skapat den härliga inspirationsytan Vårträdgård som hälsar dig välkommen i mässans entré. – Sen gillar jag ju vintage och antikt också, så vårträdgården kommer att pimpas med föremål som Chesterfieldfåtölj, piedestal och fågelbad. Jag hoppas inspirationsytan blir en upplevelse för publiken och en bra start på mässbesöket. Inne på mässan möter du Karl Fredrik på trädgårdsscenen där hans programpunkt heter Vårdrömmar. – Jag visar hur man skapar blomsterarrangemang på temat vårdrömmar. Det blir massor med inspiration och tips med glädjefylld vårkänsla, lovar Karl Fredrik som kommer ha fokus på snittblommor men även göra planteringar med frosttåliga växter. Efter föredraget blir det bubbelmingel och tillfälle att prata blommor och trädgård med Karl Fredrik. Fler gröna upplevelser kan man få i Karl Fredrik på Eklaholms monter där det finns blommor, växter och inredning till försäljning.

Monter: F79

Ditt måttanpassade pooltak! Du träffar oss på Stora Villamässan i monter

B:44

www.poolsweden.se

Varmt välkomna!

Profile for Adfaktor

Massguide storavillamassan vartradgard 2017 lr  

Massguide storavillamassan vartradgard 2017 lr  

Profile for adfaktor