Page 19

Mässguide: stora villamässan & vår trädgård

19

Linda Schilén på scen

Trädgårdsmästarens

smarta genvägar Linda Schilén odlar med mottot ”keep it simple”. På mässan delar hon med sig av sina smarta genvägar till en lättskött trädgård och en produktiv köksträdgård. också att man odlar för både ögat och munnen och tipsar om olika ätbara blommor. På Vår Trädgårds scen delar Linda med sig av sina bästa genvägar för en lättskött trädgård och en köksträdgård som ger både odlarglädje och god skörd. Hon medverkar fredag och lördag, se programmet på sidan 10-13.

FOTO: CECILIA NORDSTRAND

Det gröna livet är bra för välbefinnandet, men om man vill för mycket kan trädgårdsstressen lätt slå till. Linda Schilén har genvägarna för att behålla odlarlusten. – Det handlar inte om fusk eller slarv, utan om sunt förnuft och kunskap så att man gör rätt val, förklarar Linda och ger ett exempel: – Istället för perenner kan man plantera friväxande prydnadsbuskar. De är vackert gröna och blommar fint, men kräver betydligt mindre arbete. Linda är trädgårdsmästare och vi känner igen henne från Nyhetsmorgon där hon medverkar som grön expert. Hon har gett ut Genvägar till vacker trädgård och senare i vår kommer nästa fiffiga handbok: Genvägar till köksträdgården. Många vill kunna skörda egenodlade grönsaker så här ger Linda goda råd om hur man startar upp sin köksträdgård, vilka grönsaker man ska välja och hur man maxar skörden. – Om man vill ha ruccola, men märker att jordloppor äter upp halva skörden varje år – odla i kruka istället. I boken föreslår jag

Odla för både öga och mun. En av Lindas favoriter bland ätbara blommor är ringblomman.

LINDAS TIPS FÖR KÖKSTRÄDGÅRDEN Odla på höjden. Krukor och odlingslådor sparar både plats och kraft när man slipper gräva ner. Dessutom kan solen lättare värma upp jorden i en bädd och då trivs grönsakerna ännu bättre. Välj grönsaker efter dina favoritrecept och odla bara sånt du tycker om och vet hur man tillagar. Odla dekorativa blommor som också går att äta. Till exempel ringblomma och krasse finns i många färger som är vackra både i trädgården och på tallriken.

Mässrabatt 20 % på

kompletta system och tillbehör. Utbytesmaskiner till alla system på marknaden. si a r os Du hitt r A-02 e t n mo

Mässrabatt 20 % på

Välkommen till vår butik i Malmö! Vi är VVS-butiken för privatpersoner och företag. Ni hittar oss på Järnyxegatan 4 i Fosie. Öppettider mån-fre 7:00-18:00.

kompletta system och tillbehör. os•sinfo@allaway.se • 070-533 89 00 r a www.allaway.se t t i h Utbytesmaskiner till alla system Du B06! påi marknaden. monter si a r os Du hitt r A-02 monte

www.allaway.se • info@allaway.se • 070-533 89 00

www.rinkabyror.se

Profile for Adfaktor

Massguide storavillamassan vartradgard 2017 lr  

Massguide storavillamassan vartradgard 2017 lr  

Profile for adfaktor