Page 12

Mässguide: stora villamässan & vår trädgård

12

FOTO: SKANDIAMÄKLARNA

FOTO: PERNILLA BERGDAHL Min egen trädgård

Gunnel Carlson berättar om vad vi gör med våra trädgårdar och vad de gör med oss. Hur kan vi inspireras av varandra? fre 11.30, lör 14.30, sön 14.30

lördag 4/3

FOTO: FREDDY BILLQVIST

scenprogram

Trendig växtkraft SkandiaMäklarna – Vad ökar Vad är Power Plant, Craftivism ochpriset? Renais-

Het, hetare, hetast!

Att odla chilepeppar är hett! Hugo Nömm från Svenska Chilepepparföreningen berättar om hur du odlar dina egna plantor. to 17.30, lö 17.00

Karl-Fredrik på Eklaholm

Du kan tjäna kronor på guidar att invessance? Missa100 inte000-tals när Lotta Ahlvar oss tera tid eller rätt när du säljer dinden villa. genom tre avpengar årets heta trender och om Vi vet vad som lönar att sigfärga och vad bör avstå. spännande konsten medduväxter. to 13.00, fre 15.30, lö 12.00, sön 15.20 tors 12.00, fre 13.00. lör 12.30, 14.30

Lär dig att skapa blomsterarrangemang på temat vårdrömmar. Karl-Fredrik Gustafsson ger inspiration och tips. lö 14.00, sön 13.30

Med reservation för ändringar

KunskapsScenen 11.00 Alfa Solvind – Nyttan med solceller

Vilka är fördelarna med solceller och hur fungerar det? Vi berättar bland annat vilka typer av tak som ger bra förutsättningar och vad du bör tänka på vid anskaffning. Vi visar även en ekonomisk kalkyl.

11.30 Hjältevadshus – Bygga hus inomhus

Hjältevadshus bygger hus inomhus vilket borgar för mycket hög kvalitet i genomförande och utförande. Våra hantverkare arbetar i lugn och ro vilket gör att huset aldrig utsätts för vädrets makter. När huset levereras till tomten blir det vind- och väder tätt på mindre än 5 timmar.

12.00

SkandiaMäklarna – Vad ökar priset på din villa?

Du kan tjäna 100 000-tals kronor på att investera tid eller pengar på rätt saker om du planerar att sälja villan i framtiden. Vi berättar vad som lönar sig och vad du bör avstå från. De flesta villasäljare gör misstaget att de säljer vid fel tidpunkt för att få högsta möjliga pris, vi berättar hur du undviker det.

13.30

Maat pelletskaminer i Skåne – Pelletskamin - det moderna sättet att elda ved

Vad är pellets och var kommer det ifrån? Få en förståelse vad skillnaden mellan pelletskamin och braskamin innebär och hur den kan användas som uppvärmningskälla. KMP:s unika uppfinning, drag som gör att man kan installera en pellets- kamin utan skorsten.

14.00 E:ON – Så följer du med oss på resan mot ett förnybart Sverige

15.30 FoamKing – Fördelar och lösningar med Sprayad poly uretan

Vill du vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle? Vi berättar hur du i din vardag på ett enkelt sätt kan använda dig av förnybara energikällor och smarta lösningar.

14.30

Personliga Hem – För dig som önskar att ditt hem var mer personligt och unikt

Skillnaden mellan öppen och sluten cell samt förklaring av skillnad mellan teoretiskt och praktiskt isolervärde. Referenser och förklaring av krypgrundsisoleringar, vindsisoleringar, under mark isolering och lösningar till nyproduktion.

Här kan du ta del av tips och råd om du vill gå lite utanför gängse trender och stilar för att skapa ett personligt hem.

16.00

Mariebergs Brasvärme – Modern Brasvärme

Dagens moderna kaminer är renare än någonsin och alla borde byta ut sin gamla miljöbandit.

15.00

Neptun Spa – Vad det innebär att äga ett Spabad

16.30 Prefabriken – Fördelen med att bygga med SIPS (Structural insulated panel system)

KÖKSTRÄDGÅRDENS SCEN 10.30 Genvägar till en vacker trädgård

Linda Schilén är trädgårdsmästare, konstnär och inspiratör. Här delar hon med sig av sunt odlingsförnuft och tidsbesparande knep om vilka växter som verkligen är värda att satsa på! Lyssna till hennes genvägar som ger en rikligt blommande trädgård utan en betungande arbetsinsats. Det handlar om växtval, blickfång och smart tänk.

11.00

Trädgårdsinspiration signerat SLU Alnarp

Studenterna från SLU Alnarp presenterar sina inspirationsträdgårdar med utgångspunkt i årets tre trädgårdstrender.

Lisa Ising, trädgårdsjournalist och författare till boken Trädgårds- legender, presenterar en rad profiler som varit med att forma trädgårds- landet Sverige. I ord och bild får ni

11.30 Trädgårdslegender!

berättelser om möten med dessa profiler, deras trädgårdar – och deras personliga favoriter och knep.

12.00

Köksträdgårdens genvägar

Linda Schilén delar med sig av kloka råd och tips kring hur du startar upp, sköter om och sedan skördar grönsaker från din egna köksträdgård. Låt dig inspireras av Lindas smarta råd och kloka genvägar till att odla dina egna tomater, egen potatis eller härliga vinbär!

12.30

Matlagningsinspiration från vår trädgård

Vad kan vi göra med det som trädgårdslandet bjuder? Matkreatören Hannu Sarenström bjuder på goda grejer till vår- och sommargrillen.

13.30

En skånsk patio

ugen på en egen sydländsk oas i trädgården? Peter Englander berättar om hur du kan skapa en skånsk

patio med influenser från Medel havet.

14.00

Vårdrömmar med Karl-Fredrik på Eklaholm

Se och lär dig hur blomsterarrangemang skapas på temat vårdrömmar. Karl-Fredrik Gustafsson ger inspiration och tips med en glädjefylld känsla!

14.30

Min egen trädgård – och alla andras gröna rum

Gunnel Carlson berättar om vad vi gör med våra trädgårdar och vad de gör med oss. Vad händer just nu och hur kan vi inspireras av varandra i tusen trädgårdar?

15.00 Tulpanfestival i Slotts trädgården

Senare i vår bjuder Malmö stad och Slottsträdgården in till tulpanfestival. John Taylor guidar oss bland färg och form hos en av vårens mest uppskattade blommor.

16.00

Trädgårdslycka – boksläpp!

Med en blandning av romantiska inslag och konkreta tips berättar Hannu Sarenström om trädgårdens drömmar, vardag och misslyckan den - hur skapar du din egen trädgårdslycka?

16.30

Så skapar du själv bästa jorden för dina växter

En bra jord är en förutsättning för ett lyckat resultat, men vad är en bra jord? Niklas Vestin lär dig känna igen de olika jordtyperna som finns samt hur du kan förbättra och sköta om dessa. Här får du även veta hur du använder Biokol som jordförbättrare.

17.00

Het, hetare, hetast!

Att odla chilepeppar är hett! Hugo Nömm från Svenska Chilepeppar föreningen berättar om vad du ska tänka på när du ska odla din egen chilepeppar.

Profile for Adfaktor

Massguide storavillamassan vartradgard 2017 lr  

Massguide storavillamassan vartradgard 2017 lr  

Profile for adfaktor