Page 10

Mässguide: stora villamässan & vår trädgård

10

Alfa Solvind – Nyttan med solceller

Vilka är fördelarna? Hur fungerar det? Vilka typer av tak som ger bra förutsättningar och vad man bör man tänka på vid anskaffning. to 17.30, fre 13.30, lö 11.00, sön 14.30

Trädgårdslycka – boksläpp!

FOTO: MARIA ROSENLÖF

FOTO: HJÄLTEVDASHUS

scenprogram

Hjältevadshus – Bygga hus inomhus

Med en blandning av romantiska inslag och konkreta tips berättar Hannu Sarenström om hur du skapar din egen trädgårdslycka. to 16.30, fre 15.30, lö 16.00, sön 14.00

En hyllning till krukväxten

Hjältevadshus bygger hus inomhus, vilket borgar för mycket hög kvalitet i genomförande och utförande. to 17.00, fre 12.00, lö 11.30, sön 15.00

Lotta Ahlvar, trendorakel och vd på Handarbetets vänner, berättar om vårt förhållande till krukväxten, dess historia och dess comeback. to 12.30, to 15.30

scenprogram 2017 TORSDAG 2/3

Med reservation för ändringar

KunskapSSCENEN 12.00

Neptun Spa – Vad det innebär att äga ett Spabad

12.30

Mariebergs Brasvärme – Modern Brasvärme

Dagens moderna kaminer är renare än någonsin och alla borde byta ut sin gamla miljöbandit.

13.00

SkandiaMäklarna – Vad ökar priset på din villa?

Du kan tjäna 100 000-tals kronor på att investera tid eller pengar på rätt saker om du planerar att sälja villan i framtiden. Vi berättar vad som lönar sig och vad du bör avstå från. De flesta villasäljare gör misstaget att de säljer vid fel tidpunkt för att få högsta möjliga pris, vi berättar hur du undviker det.

14.30 Prefabriken – Fördelen med att bygga med SIPS (Structural insulated panel system) 15.00 E:ON – Så följer du med oss på resan mot ett förnybart Sverige

Vill du vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle? Vi berättar hur du i din vardag på ett enkelt sätt kan använda dig av förnybara energikällor och smarta lösningar.

15.30

Personliga Hem – För dig som önskar att ditt hem var mer personligt och unikt

Här kan du ta del av tips och råd om du vill gå lite utanför gängse trender och stilar för att skapa ett personligt hem.

16.00 FoamKing – Fördelar och lösningar med Sprayad poly uretan

Skillnaden mellan öppen och sluten cell samt förklaring av skillnad mellan teoretiskt och praktiskt isolervärde. Referenser och förklaring av krypgrundsisoleringar, vindsisoleringar, under mark isolering och lösningar till nyproduktion.

16.30

Maat pelletskaminer i Skåne – Pelletskamin - det moderna sättet att elda ved

Vad är pellets och var kommer det ifrån? Få en förståelse vad skillnaden mellan pelletskamin och braskamin innebär och hur den kan användas som uppvärmningskälla. KMP:s unika uppfinning, drag som gör att man kan installera en pellets- kamin utan skorsten.

17.00 Hjältevadshus – Bygga hus inomhus

Hjältevadshus bygger hus inomhus vilket borgar för mycket hög kvalitet i genomförande och utförande. Våra hantverkare arbetar i lugn och ro vilket gör att huset aldrig utsätts för vädrets makter. När huset levereras till tomten blir det vind- och väder tätt på mindre än 5 timmar.

17.30 Alfa Solvind – Nyttan med solceller

Vilka är fördelarna med solceller och hur fungerar det? Vi berättar bland annat vilka typer av tak som ger bra förutsättningar och vad du bör tänka på vid anskaffning. Vi visar även en ekonomisk kalkyl.

KÖKSTRÄDGÅRDENS SCEN 12.00 Trädgårdslegender!

Lisa Ising, trädgårdsjournalist och författare till boken Trädgårds- legender, presenterar en rad profiler som varit med att forma trädgårds- landet Sverige. I ord och bild får ni berättelser om möten med dessa profiler, deras trädgårdar – och deras personliga favoriter och knep.

12.30

En hyllning till krukväxten – älskad och hatad

Lotta Ahlvar, trendorakel och vd på Handarbetets vänner, berättar om vårt förhållande till krukväxten, dess historia och dess comeback. Här avslöjas topplistan över 2017 års trendigaste krukväxter.

13.00

Miniträdgårdar i kruka – vårens budbärare

Doftande Gyllenlack, prydnadsgräs eller förgätmigej? Trädgårdsmästare Patrik Vilsmyr från Mäster Grön ger

dig förslag på nya, moderna, frosttåliga växter till din vårplantering – vilka passar din stil?

festival. John Taylor guidar oss bland färg och form hos en av vårens mest uppskattade blommor.

drömmar, vardag och misslyckan den - hur skapar du din egen trädgårdslycka?

13.30

Matlagningsinspiration från vår trädgård

15.30

En hyllning till krukväxten – älskad och hatad

17.00

Inspirationsträdgårdarna från Hvilans elever

Lotta Ahlvar, trendorakel och vd på Handarbetets vänner, berättar om vårt förhållande till krukväxten, dess historia och dess comeback. Här avslöjas topplistan över 2017 års trendigaste krukväxter.

Här presenterar eleverna från Hvilan Utbildning sina tolkningar av Blomsterfrämjandet och Elmia Gardens Trädgårdstrender 2017.

17.30

Het, hetare, hetast!

Vad kan vi göra med det som trädgårdslandet bjuder? Matkreatören Hannu Sarenström bjuder på goda grejer till vår- och sommargrillen.

14.30

Trädgårdens bästa grannar

Annika Sjölin är trädgårdsdesigner och verksam på Flyinge plantshop. Hon berättar om hur man kan locka fram det bästa hos en växt genom att använda dess naturliga fördelar till effektfulla kombinationer.

Sugen på en egen sydländsk oas i trädgården? Peter Englander berät- tar om hur du kan skapa en skånsk patio med influenser från Medel- havet.

16.00

En skånsk patio

15.00 Tulpanfestival i Slotts trädgården

16.30

Trädgårdslycka – boksläpp!

Med en blandning av romantiska inslag och konkreta tips berättar Hannu Sarenström om trädgårdens

Senare i vår bjuder Malmö stad och Slottsträdgården in till tulpan-

Att odla chilepeppar är hett! Hugo Nömm från Svenska Chilepeppar föreningen berättar om vad du ska tänka på när du ska odla din egen chilepeppar.

18.00

Luktärtssafari - odling, historia och gamla sorter.

Vilka sorter är vackrast och doftar mest? Hur odlar jag för ett lyckat resultat? Cecilia Wingård lär dig mer om dessa robusta växter.

Profile for Adfaktor

Massguide storavillamassan vartradgard 2017 lr  

Massguide storavillamassan vartradgard 2017 lr  

Profile for adfaktor