Page 1

Izzie

Rock ‘n Roll

Liverpool Rain “Welkom terug Racoon”

Mcfly

Interview


Inhoud Pagina 3 Voorwoord Pagina 4-5 Column: Izzie Pagina 6-7 Advertentie, propositie, sites Pagina 8-9 Recensie: Liverpool Rain Pagina 10-13 Interview: Mcfly Pagina 14 Let it be Pagina 15 Creatief CV Pagina 16 Advertentie

2


Voorwoord Hallo daar! Ik ben Anne de Ruyter,19 jaar geleden deed ik voor het eerst mijn oogjes open. Sindsdien heb ik ze nooit meer dicht gedaan. Ik ben nieuwsgierig en wil alles zien en leren. Ik probeer alles in mijn leven met zo veel mogelijk passie te doen. Als er geen passie is past het misschien niet helemaal bij je. Ik ben spontaan, sociaal, creatief, gemotiveerd en enthousiast. Al deze dingen maken mij tot de vrolijke en positieve persoon die ik ben. Dit magazine heeft geen woordnaam maar een beeldnaam, hier heb ik voor gekozen omdat ik in dit geval met beeld beter kon uitdrukken wat ik wilde laten zien. Muziek staat centraal in mijn leven vandaar de radio golf. Waar de vleugel vandaan komt is een wat langer verhaal dit kun je terug lezen op pagina 14 van dit magazine. Veel leesplezier!

Liefs,

Anne 3


Rock ‘n Roll Daar liep ik dan, alleen door het grijzige steegje waar alles ooit begonnen is. Ik moet zeggen dat het alles voor mij is, terwijl het voor andere misschien helemaal niks is. Maar ik liep door het steegje. Om mij heen zag ik beelden verschijnen van hoe het ooit geweest was en hoe het nooit meer zal zijn. Ik liep door de Reeperbahn, voor sommige een vulgaire straat. Het staat bekend als “The most sinful mile” in Hamburg. Jaren geleden liepen er zoveel helden de zelfde route, vier van hen zijn wereld beroemd geworden. De roem die in deze straat echt tot leven kwam betekende de dood van één van de vier. Oh de helden, zij wisten hoe ze moesten leven. In deze straat bekeerde ik mij tot Rock ‘n Roll, net als zo velen voor mij. Ik word zo misselijk van al die technologische piep geluiden in de hedendaagse muziek. Dance laat me koud. Een Mp3 is niks vergeleken met een oude vinyl plaat. Rock ‘n Roll, je voelt de passie al nadat je het uitspreekt, rrrrock ‘n rolll. Probeer het maar eens, ja nu meteen. Laat het woord van je tong rollen en voel de kracht. Op dit moment draai ik een plaat, ik voel de energie door mijn ledematen razen. Mijn voet begint te tikken, mijn heupen doen de Elvis, mijn mond zingt mee en op mijn huid vormt zich kippenvel. Ik ben 25 jaar oud en heb een oude Rock ‘n Roll ziel, ik ben niet de enige. We zijn niet alleen, we vinden elkaar in de muziek. Rock ‘n Roll will never die.

4


Tegen jullie passieloze top 40 fans wil ik nog één ding zeggen. Zie het als de enige waarheid en laat je net als ik meeslepen. Geef je over, het is tijd.

Column:

Izz

ie

Its time for your shot of Rock ‘n Roll

I Z Z I E 5


Give your music wings

Wings Productions is op zoek naar nieuw talent! -Visie: Wanneer het leven je laat zakken zal muziek je de vleugels geven om weer omhoog te kunnen vliegen.

- Missie: Muzikale talenten scouten en begeleiden zodat de hele wereld ervan kan genieten. - Waarde: passie, authenticiteit, ontdekken, vriendschap en vrijheid. Wij van Wings Productions zijn altijd opzoek naar muzikale talenten. Ook dit jaar organiseren we de “talent night�. Passen jou waarde bij die van ons? Twijfel dan niet langer en schrijf je in! Tel: 0637330258 E-mail: info@wingsproductions.com

Sponsor:

6


7


Liverpool Rain

Liverpool Rain is het vijfde studio album van Racoon. Het vorige album “Before you leave me now” was prachtig en wist veel mensen emotioneel te raken. Toch ontbrak er iets. We misten het rauwere randje van Racoon. Het begon er zelfs op te lijken dat de elektrische gitaar was vervangen door de akoestische. Er waait een fris briesje door dit nieuwe album van Racoon. Liverpool Rain is voor een deel opgenomen in de bekende Abby Road studios. Ook werkte de band samen met het London Chamber Orchesta. Deze samenwerking is typerend voor het album. De liedjes op deze CD zijn rijk gevuld met subtiele strijk- en blaasarrangementen door het eerder genoemde orkest. De soulinvloeden die je bijvoorbeeld hoort in “No mercy” versterken het frisse briesje. Het frisse briesje en de variatie in de verschillende nummers maken dit album waanzinnig goed. Hopelijk weten ze dit vast te houden in de komende albums. Welkom terug Racoon, we hebben jullie gemist.

Anne de Ruijter

8


Recensie:

R A C O O N

9


Interview:

M C F L Y


Mcfly

Toen ik het kleine koffiezaakje binnen kwam waar ik met de jongens had afgesproken zaten ze er al. Ze joelde me uit omdat ik zogenaamd te laat was. Daarna barstte ze alle vier in lachen uit. De sfeer van het interview was al gezet, dit zou een grappig gesprek worden met vier jonge en talentvolle muzikanten. -Het moet erg frusterend zijn om fans over de hele wereld te hebben terwijl je ze niet allemaal kan verblijden met een show. Tom: Ja dat is het zeker! Harry: Het is zo lastig omdat het er zoveel zijn. We zouden het wel heel graag willen. Maar als we naar alle landen in de wereld zouden gaan, zouden we geen geld meer over houden, blut raken en uiteindelijk geen band meer zijn. Dus... dat zou slecht zijn. - Bij jullie 10 jarig jubileum werd er een soort van mcfly musical gedaan. Is dit het begin van een nieuMaar oke, ik zou Marius willen we richting? spelen. Daar ben ik alleen wel te Tom: Oh dat zou ik oud voor.. geweldig vinden! Danny: oh ja? Harry: Ja jij wel he? Tom: Ik ben bijna 30! Welke rol zou je Danny: Je ziet eruit als 14 Tom. willen spelen dan? Tom: Ze casten 18/19 jarige. Tom: Wat nu? Harry: Tom, ik verzeker je, dat je ik ben in de je Marius zou kunnen spelen. Je twintig.. kan door voor een 19 jarige.

12


Dougie: Jullie lijken wel een stel kinderen ze wil het vast liever over onze nieuwe single hebben! - Dankjewel Dougie, daarom zijn we ten slotte hier. Niet dat ik de rest niet interessant vind hoor. Maar vertel eens over de nieuwe single. Dougie: Love is on the Radio is de geweldig bedachte naam voor dit geweldige nummer. Koop het vooral, NU. Danny: Hij is nog niet te - Maakt niet uit jongens. Wanneer koop. komt de nieuwe sinlge uit? Tom: haha! oke sorry we Harry: 23 juni! hebben erg lang in het vliegtuig gezeten. - Zijn jullie blij met het resultaat? Danny: Zeker zeker, het is precies geworden wat ik in mijn hoofd had. Tom: Ja ik ben ook erg tevreden. Dougie: Wel jammer dat Tom vaak vals zingt.. zo deden we bijna een week over het opnemen. Harry: Dougie. nee. - Bedankt voor dit uhm erg bijzondere interview hopelijk tot snel! Dougie: Ik zal je missen. Tom: Bel ons maar wanneer je ons weer wilt interviewen. Harry: Alsof ze dat nog durft Danny: BYEBYEBYE Door: Anne de Ruijter

13


Let it be

De vleugel vindt verschillende aanknopingspunten met mijn persoonlijkheid en dingen die ik belangrijk vind. Het gaat er natuurlijk om hoe je de vleugel interpreteert, dit doe ik op verschillende manieren. De vleugel staat in mijn leven allereerst voor mijn vrienden en familie. Ik zie de mensen die mij het dichtst bij mijn hart staan als engelen op aarde. Daarnaast staat het ook voor mijn overleden opa’s en oma’s, de engelen die de aarde verlaten hebben en hun plek als “hemel-engel” hebben ingenomen. Met mijn oma had ik een erg goede band, na haar overlijden heb ik een tattoo op mijn voet laten plaatsen met de tekst “Let it be”en twee merels. De merels staan voor mijn opa en oma. Aan de merels is de vleugel dus ook weer te linken. Let it be zie ik als een zinnetje dat aangeeft dat je vooral niet moet opgeven en moet blijven vliegen. Laat het los. And last but not least, staat de vleugel natuurlijk ook voor vrijheid. Vrijheid om jezelf te kunnen zijn. Vrijheid om je te uiten, om te laten zien wie je werkelijk bent.

14


Opleidingen

Havo: Economie & maatschappij, met als extra vakken: Muziek en maatschappij wetenschappen. ( diploma en leerlingenraadcertificaat behaald aan het Markenhage College.) HBO: CO-IEMES, communicatie International Events, Music and Entertainment studies. ( studerend aan het Fontys ACI )

Werk Op dit moment werk ik op de verkoopafdeling van de AlbertHeijn. ( brood, deli, kaas)

Skills Talen: Nederlands Engels Adobe CS6: Photoshop Illustrator Indesign

Kernkwaliteiten

Spontaan, Sociaal, Enthousiast Gemotiveerd, Leer- en Nieuwsgiering.

Anne de Ruijter Adres: Honderdbunder 81 Postcode: 4823 BM Nationaliteit: Nederlandse Geboorte datum: 11-05-1995 E-mail: a.deruijter@student.fontys.nl Telefoon: 0637330258 “Alife without passion, is no life at all�

15


Mini me magazine  

Voor een schoolopdracht moesten we een magazine ontwerpen. Alleen de teksten die over mij persoonlijk gaan, zijn op waarheid gebaseerd.

Advertisement