a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

FEGP

Visió econòmica

Neus Lloveras, nova presidenta

Novembre, 2019 Núm. 151


Sumari Edita Fòrum Empresarial del Gran Penedès · Carrer Beneficència, 17 08720 Vilafranca del Penedès · Carrer Montserrat, 6, 2n 43700 El Vendrell · Carrer Àncora, 3 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. + 34 938 106 700 · info@consorci.eu

Context Gran Penedès: territori vertebrador del país . . . . . . . . . . . . . . . . FEGP Neus Lloveras, nova presidenta de la FEGP . . . . . . . . . .

5

L’empresa Offing Web Solutions, programació web i mòbil . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

22

7

La Indústria de la FEGP GEDIA Automotive Group, des de 1998 a Santa Margarida i els Monjos . . . . . .

25

Gent Emprenedora Sergi Serra: “Esforç, constància, dedicació i, sobretot, empatia: els secrets per fer créixer l’empresa” . . . . .

26

Màrqueting Despertar l’amor per la marca . . . . . . .

28

Dones d’Empresa Tot a punt per la cinquena edició Congrés Anual de Dones d’Empresa . . .

30

Tecnologia Com defensar-se del ransomware que està causant estralls paralitzant empreses i organismes oficials . . . . . . .

33

Empreses de la FEGP Previntegral, servei de prevenció, estrena instal·lacions a Vilanova i la Geltrú . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

34

FEGP Formació Contínua Programació de tardor . . . . . . . . . . . . . .

36

Nous socis Benvinguda als nous socis de la FEGP .

38

Quadrienni 2019-2023 Nova Junta Directiva de la Federació Empresarial del Gran Penedès . . . . . . .

8

Publicitat comunicacio@fegp.cat

Gent d’Empresa . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

11

Subscripció: 60 € Subscripció socis FEGP: Gratuïta

Joves d’Empresa Nova imatge corporativa, nou web i nous reptes . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Redacció comunicacio@fegp.cat

Impremta Gràfiques Ferpala · ferpala@ferpala.es Portada Neus Lloveras i Massana Difusió Enviament personalitzat a empreses, professionals, entitats i institucions de les comarques del Penedès i el Garraf. DL B-5290-2017 1.400 exemplars El fet de la seva publicació no suposa que la FEGP comparteixi sempre les idees dels articles d’opinió d’aquesta revista.

El Comerç de la FEGP Xerigots, un dels únics espais d’afinat de formatges de Catalunya . . . La cuina de l’estrés El xef Àngel León presenta a Gastronomika el Sucre de mar . . . . . . . Menja net, de Carla Zaplana . . . . . . . . . Fòrum Gastronòmic Barcelona 2019. 18-20 Novembre . . . . . . . . . . . . . . . . . . . L’empresa Finques Mallofré, 30 anys de servei professional i personalitzat . . . . . . . . . .

FEGP

Visió econòmica

Neus Lloveras, nova presidenta

Informe FEGP de Conjuntura Econòmica El Gran Penedès modera el seu creixement . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

14

15

16 17 17

18

20

Novembre, 2019 Núm. 151

Xerigots (pàg. 15)

GEDIA (pàg. 25)

3


Consumo mixto (l/100km): 7,4–8,0. Emisión CO2 (g/km): 167-181 (NEDC: 144-146).

GLA 180 Black AMG Style por 340€/mes1. En 48 cuotas. Aportación inicial: 9.816€. Renting Complete con seguro, garantía y mantenimiento incluidos2. Diseñado para convertir la ciudad en tu propio terreno de juego. El GLA Black AMG Style te permite disfrutar de cada curva y cada recta como nunca antes. Descubre un modelo que respira deportividad tanto por fuera como por dentro, gracias a su kit estético AMG y a sus llantas de aleación negras AMG. La ciudad se rinde a tus pies, ¿estás preparado? 1 Ejemplo de Renting con Mercedes-Benz Complete para un GLA 180 con Black AMG Style y cambio automático 7G-DCT por 340€ al mes IVA incluido, aportación inicial de 9.816€ IVA incluido, a 48 meses y 20.000 km/año. Oferta válida para clientes mayores de 31 años. Vigencia; oferta realizadas hasta el 31/12/2019, solicitud aprobada hasta el 15/01/2020 y contrato activado hasta el 29/02/2020. Permanencia mín. 24 meses. Mercedes-Benz Complete es una marca comercializada por MercedesBenz Renting, S.A. -Avda. de Bruselas 30, 28108 Alcobendas (Madrid). 2Inc. piezas de desgaste, excepto neumáticos. El modelo visualizado puede no corresponder con el ofertado. Más información en www.mercedes-benz.es

Equipamiento especial Black AMG Style: • Kit estético AMG • Asientos deportivos en cuero ARTICO negro • Sistema de conectividad COMAND Online • Cambio automático 7G-DCT • Llantas AMG de 19” en diseño multirradio • Espejos retrovisores en negro

Concesionario Oficial Mercedes-Benz Comte d’Urgell 229, BARCELONA. Tel.: 93 363 29 70. Plaça Europa,54-56 L’HOSPITALET DE LLOBREGAT Tel.: 93 260 27 30. Mercuri 14, CORNELLÀ. Tel.: 93 377 91 92. Riera Roja 26, SANT BOI DE LLOBREGAT. Tel.: 93 640 27 54. Sant Marçal 6, VILAFRANCA DEL PENEDÈS. Tel.: 93 890 53 58. Ronda Europa 73, VILANOVA I LA GELTRÚ. Tel.: 93 814 45 44. Más información Tel.: 93 276 63 43. info@autolica.es. www.autolica.mercedes-benz.es


Neus Lloveras i Massana Presidenta de la FEGP

Gran Penedès: territori vertebrador del país Massa sovint els dirigents polítics prioritzen els seus esforços a les zones més poblades de Catalunya, especialment al voltant de Barcelona, perquè és la manera fàcil de realitzar actuacions amb un alt rèdit electoral. Però aquesta és la política del “pa per avui, gana per demà” perquè oblida el llarg termini. Governar sense tenir en compte la gran diversitat del territori català deixa de banda moltes potencialitats i empobreix el país. Les comarques del Baix Penedès, l’Alt Penedès i el Garraf són molt singulars i vertebradores d’una Catalunya descentralitzada. Són comarques on es viu molt bé, amb un entorn natural variat, des de les vinyes fins a la platja, i un clima privilegiat. Les seves poblacions inviten a viure-hi i a viure-les. Amb bons serveis, una vida cultural i associativa molt activa, centres formatius de nivell i una gran diversitat d’activitat econòmica. El teixit empresarial d’aquestes comarques ha superat amb molts esforços les principals dificultats de la crisi econòmica, les empreses s’han adaptat a les noves realitats financeres i de mercat. No ha estat gens fàcil i ha comportat tancament d’empreses, reduccions salarials, moltes ferides que s’hauran de continuar reparant durant molts anys. Però la veritat és que ara mateix s’està produint un creixement de centres de treball i els índex d’atur han anat baixant.

... El teixit empresarial d’aquestes comarques ha superat amb molts esforços les principals dificultats de la crisi econòmica ...

5

Tot i així, el context general és preocupant: la guerra comercial d’Estats Units i la Xina, el Brexit, el trencament del pacte nuclear Estats Units – Iran, les crisis migratòries, el canvi climàtic, etc. El món està vivint moments convulsos, de canvis profunds i això afectarà inevitablement l’economia catalana, però caure en el pessimisme és el primer pas per generar recessió. Molt millor ser realista i preparar-se bé, individualment però també col·lectivament. La FEGP agrupa més de 900 empreses del territori, sent així una de les principals associacions empresarials territorials del país. El passat 1 d’octubre els socis em van escollir presidenta de l’entitat i el meu equip i jo afrontem aquesta gran responsabilitat amb la voluntat de desenvolupar el projecte que ens va fer mereixedors de la confiança dels socis. Un projecte que vol ajudar les empreses del Gran Penedès a afrontar, més ben preparades, els grans reptes de futur utilitzant la força del treball conjunt del teixit econòmic de les comarques. Un dels aspectes centrals del projecte de candidatura és potenciar la participació dels socis i, per aquest motiu, la primera actuació que es realitzarà serà una jornada de debat participatiu on els socis definiran les línies estratègiques. Són ells qui han de definir què n’esperen de l’entitat i a partir d’aquí orientar totes les seves accions. Algunes de les iniciatives que estan sobre la taula i que es debatran amb els socis són: la creació de grups sectorials i comissions de treball, impulsar agrupacions de propietaris de polígons, una reorientació del funcionament de la borsa de treball i la revisió de les activitats formatives per adaptar-les a les necessitats dels socis. És un projecte engrescador i hi ha molta energia i ganes de treballar. La FEGP és una entitat amb una llarga trajectòria i ara tenim l’oportunitat de fer un salt qualitatiu endavant que faci possible agrupar i representar amb més força el ric i divers teixit econòmic de les comarques del Gran Penedès. Compto amb tu!


Benvingut al món de les empreses saludables! Incrementem la motivació dels treballadors Si des de l’empresa incentivem tant la prevenció com el tractament de les malalties aconseguirem que els nostres treballadors se sentin més motivats, reduirem l’absentisme laboral i diferenciarem la nostra empresa de la competència. A més, ens beneficiarem dels avantatges fiscals que ens ofereix la contractació d’una assegurança de salut.

A la Mútua General de Catalunya hem dissenyat assegurances especifiques per a les empreses amb preus i avantatges exclusius.

Assegurances per a empreses Assegurances molt completes, amb un quadre mèdic que inclou els centres i els equips mèdics de més renom, que ofereixen avantatges fiscals tant per a les empreses com per als treballadors. A-S Total

A-S Business Plus

Per a empreses amb més de 10 treballadors, que assumeixen la contractació de l’assegurança de salut per a tota la plantilla (o una part significativa, d’acord amb els criteris d’antiguitat o càrrec).

Per a empreses a partir de 20 treballadors, que ofereixen la possibilitat als empleats de destinar part del seu sou a contractar una assegurança de salut (amb possibilitat de ser el prenedor i pagador l’empresa o el treballador).

AMENTS SENSE COPAG IONS SENSE EXCLUS IES* SENSE CARÈNC

* Exceptuant l’embaràs i el part (10 mesos) i la vasectomia i esterilització tubàrica (12 mesos).


Social

Neus Lloveras, nova presidenta de la FEGP L’1 d’octubre tenia lloc l’Assemblea General de Socis de la Federació Empresarial del Gran Penedès on es proclamava la nova presidència. Neus Lloveras i Massana és la nova presidenta de la Federació Empresarial del Gran Penedès. Assumeix la representació de la FEGP en el quadrienni que es va iniciar en la sessió assembleària del passat 1 d’octubre, quan va ser elegida amb el 71% dels vots.

l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i de l’Institut Joan R. Benaprès, de Sitges.

L’expectació suscitada pel fet que es presentaven dues candidatures va aplegar prop de 350 assistents, així com representants institucionals i dels mitjans de comunicació. L’acte va comptar amb el suport de Finca Mas Solers i la col·laboració de

D’acord amb el termini que preveu la normativa interna, abans dels 30 dies posteriors a la seva designació com a presidenta de l’entitat, Neus Lloveras ha convocat la Junta Directiva, en sessió constitutiva, pel 29 d’octubre.

En la composició de la Junta Directiva s’ha tingut en compte la representació dels diferents sectors d’activitat i tipologies d’empreses, així com dels espais comarcals que conformen el Gran Penedès.

7


Quadrienni 2019-2023

Junta Directiva de la Federació Empresarial del Gran Penedès D’acord amb el termini que preveu la normativa interna, abans dels 30 dies posteriors a la seva designació com a presidenta de l’entitat, Neus Lloveras ha convocat la Junta Directiva, en sessió constitutiva.

La reunió ha estat precedida per la primera sessió del nou Comitè Executiu. Totes dues reunions han tingut lloc a la Masia d’en Cabanyes, a Vilanova i la Geltrú. En la composició de la Junta Directiva s’ha tingut en compte la representació dels diferents sectors d’activitat i tipologies d’empreses, així com dels espais comarcals que conformen el Gran Penedès.

8

La composició dels òrgans de govern de la FEGP pel quadrienni 2019 - 2023 és la següent:

Comitè Executiu Neus Lloveras

Presidenta

Santi Carda Eduard Brull Anna Cols Sílvia Domènech Xavier Montoliu Xavier Montserrat Carles Ballester David Andreu Cristina Bundó Francesc Güell Marta Vidal

Vicepresident 1r Vicepresident Vicepresidenta i tresorera Vicepresidenta Vicepresident Vicepresident Secretari Vocal Vocal Vocal Vocal


Junta Directiva Neus Lloveras

AKO Electromecànica

Joan Alemany David Andreu Josep Baijet Carles Ballester Andreu Batlle Francesc Benítez Eduard Brull Cristina Bundó Carles Carbonell Santi Carda Begoña Cartagena Albert Casas Anna Cols Sílvia Domènech Oriol Domingo Joanaina Escalas Maria Esteban Jaume Fajeda Carme Gatell Josep Gaya Laura González Valentí Grané Francesc Güell

Venca ADQA Urock Carles Ballester Advocat Batlle&Casanovas Marendins Grup Qualitat Mas Llagostera Flash Flash Càtering Cal Blay BC Coaching Vilanova Park AGE SD Disseny de vestuari Tipsa Hotel Cèsar Maria Reche Codanor Estudi de Dansa Avantech Reciclatges González Cales de Pachs TPC Netgrup

Layla Guendouz Delfí López Carles Mainou Antoni Mansilla Manel Martí Xavier Matas Xavier Montoliu Xavier Montserrat Xavier Navarro Ramon Novell Albert Olivella Glòria Planas Miquel Rusiñol Eva Santos Vinyet Torner Maria Torra Josep Torrents Jordi Ventura Marta Vidal

Cet Penedès Monocrom Mercadona LaVola | Anthesis Heptàgon Grup Quatre XM Consultoria SIA Biosca Jardiland Cafès Novell Harinera Vilafranquina Aloy Planas Gestió Camp Joliu Cosmonou Cosmètics Ignifugacions del Garraf Dracma Prysmian Windat Vallformosa

Josep Lluís Bescós Dolors Salvany

AKO Electromecànica AGE

9


Banco de Sabadell, S.A., av. Óscar Esplá, 37, 03007 Alacant. Inscrit en el Registre Mercantil d'Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980. NIF A-08000143 Condicions revisables en funció de l’evolució del mercat. S’aplicaran les que estiguin en vigor al banc en el moment de la formalització. Document publicitari. Fecha de emisión: Abril 2019

PROactivitat

És avançar-nos a les teves necessitats. Ser proactiu és, per exemple, posar al teu abast eines de treball veritablement útils. Com ara aquesta targeta Visa, perfecta per a les teves gestions quotidianes, gràcies al seu crèdit de 1.000 euros ampliables, i l’assegurança d’accidents de fins a 120.000 euros. Gratuïta: sense quotes anuals. Una targeta que, a més a més, t’identifica i et distingeix com a membre d’un col·lectiu professional de prestigi: la Federació Empresarial del Gran Penedès. Així és com Banc Sabadell treballa en PRO. Posant al teu abast solucions financeres i professionals adaptades a les teves necessitats, fins i tot abans que les detectis. Per això et convidem a conèixer-nos directament. Descobriràs perquè som el banc de les millors empreses. I també el dels millors professionals. Truca’ns al 900 500 170 i sol·licita la teva targeta personalitzada. T’explicarem també com desenvolupem una gestió proactiva per als professionals. bancsabadell.com

Captura el codi QR i coneix la nostra news ‘Professional Informa’

AHEEEHAPEIALCIENCGDGFPLAIPAHEEEHA BNFFFNBPFPIDELBPFGMDIDMPBPBNFFFNB HBDAIKFODMAFBMFOABBLLFMIOHIOFHBIB HBLINCFOFGEIDDJDKJOIFOGHHAOAFDILP DAPNHEFOAMNPMHOFHEAPJHEKICCJBADFC EJFAACFKNEPADODHMBIDIBLBMOIONKFIJ MFNFNFEHDKCOKBACFDDIMIOIAHFHAEMOG APBBBPAPIMMCIHMIDOIGCFHEEHEEGJHBG HHHHHHHPHHPHHPPPPHPHHHPHPPPHHHHPP


Gent de ràdio Gent d’Empresa · Canal Blau Ràdio · Els dimecres a les 9h30

03.04.19 · Nova normativa de control horari · Ezequiel Batalla, Inlab

10.04.19 · L’altra cara dels esdeveniments · Marisol Garcia, Marisol Comunicación · Aina Àlvarez i Orlando Palacions, La Daurada

17.04.19 · Noves tendències en màrqueting · Marisol Garcia, Marisol Comunicación · Xavi Mitjans, Solucions Audiovisuals

24.04.19 · El sector de la construcció · Josep Ma Santacana, Gremi de Contructors del Garraf · Sergi Gargallo, SG Arq

08.05.19 · La Nit de l’Empresa · Antoni Mansilla, Lavola Anthesis · Cristina Muñoz, Finca Mas Solers · Guillem Mercader, Fund. Sant Antoni Abat

29.05.19 · Índex FEGP de Competitivitat Comarcal · Josep Ma Matas, Matas Arnalot · Judit Garrido, NODE Garraf · Albert Rodríguez, CCOO

11


Plaça Soler i Carbonell, 38, 2n B · 08800 Vilanova i la Geltrú · Barcelona · T. 900 802 435 · hola@protenergia.com www.protenergia.com 12

Lo mejor en neumáticos. Asegurado. Ahora el cambio de neumáticos incluye todo lo que deseas. En carretera pueden surgir miles de imprevistos debido a las condiciones del pavimento. Por ello, los neumáticos y las llantas son parte fundamental de tu vehículo para poder garantizar tu total seguridad. En caso de pinchazo, rotura, deformación accidental o reventón, no debes preocuparte por nada gracias al Seguro Gratuito de Neumáticos Turismos Mercedes-Benz. No dudes en encargar la sustitución de tus neumáticos en su Taller Autorizado MercedesBenz. Pide ahora cita online en: www.mercedes-benz.es/citataller

Desde 99 €* Todo incluido.

Neumático

Montaje

Seguro

*Precio válido hasta el 31 de marzo de 2020 por neumático medida 205/55 R16 91H de la marca Bridgestone. Equilibrado, contrapeso, inflado, SIGNUS e impuestos incluidos. Consultar precio para otros modelos y marcas. Para más información visite: www.mercedes-benz.es/ofertaneumaticos

Autotaller J.J. S.A. Taller Autorizado Mercedes-Benz.

C/ Ronda de Europa, 73. 08800 Vilanova i la Geltrú. Barcelona. Tel.: 93 893 86 09. Fax. 93 814 04 96. www.mercedes-benz.es


Gent de ràdio Gent d’Empresa · Canal Blau Ràdio · Els dimecres a les 9h30

05.06.19 · Joves d’Empresa · Ezequiel Batalla, Inlab · Levi Esteller, d’Offing Web Solutions

19.06.19 · La importància de la formació contínua a les empreses · Carme Miró i Paula Saló, Urock · Mònica Planells, Accent your English Academy · Begoña Cartagena, BC Coaching · Sergi Menargues, UPC

16.10.19 · Servei a les persones · Eva Urpí, Tracta’m bé · Ana Sanz, Cugat Residencial · Núria Pascual i Yolanda Macias, Fundació Ave Maria

Participeu!

23.10.19 · Lideratge empresarial · Juliane Echternkamp · Elena Trilla

30.10.19 · El futur de la construcció · Xavier Laffitte, Constructora MX-10 · Sergi Marrugat, Agger

A tots els espais ràdiofonics, que coordina i produeix directament la FEGP, els protagonistes són les empreses associades. Si teniu interès en participar-hi només cal que envieu un correu electrònic a comunicacio@fegp.cat.

13


Joves d’Empresa

Nova imatge corporativa, nou web i nous reptes per a Joves d’Empresa macions o sopars. Avui dia, el grup compta amb més de 250 persones que fan bategar l’economia del Garraf Penedès.

Joves d’Empresa, la filial més jove de la FEGP, celebra enguany el seu desè aniversari, una data que arriba amb moltes novetats per al col·lectiu. El passat mes de maig, en un sopar a La Cucanya de Vilanova, Joves d’Empresa va presentar la seva nova pàgina web, www. jovesdempresa.cat, dissenyada per Levi Esteller, d’Offing Web Solutions, i el nou logotip, ideat per Raúl Ramos, de Cocolia Creative Studio.

14

Tant la nova pàgina web com el logotip del col·lectiu s’han volgut adequar al moment actual i als valors del col·lectiu, reforçant així els objectius i encarant la nova etapa amb una il·lusió renovada i moltes ganes de convertir-se en un referent indispensable de l’empresariat més jove del Gran Penedès. El moment de renovar la imatge corporativa coincideix també amb una època de canvi en el món de l’empresa, on està tenint lloc un relleu generacional molt important. Cada vegada és més freqüent trobar directius i empresaris joves al capdavant de companyies de totes les dimensions i sectors.

Tot això queda reflectit en la nova imatge corporativa de Joves d’Empresa, que també conviu amb perfecta harmonia amb els altres segells de l’entitat, la FEGP i Dones d’Empresa.

De cara a la nova etapa que s’inicia aquest 2020, Joves d’Empresa té previst tirar endavant projectes encara més ambiciosos que començaran a materialitzar-se a través d’iniciatives com els dinars i sopars col·loqui amb convidats de gran valor, com ara directius i directives joves que es troben al capdavant de grans empreses i startups.

Pel que fa a la nova apàgina web, ara és molt més senzill inscriure’s a Joves d’Empresa, estar al dia i apuntar-se a les activitats que s’organitzen, llegir articles d’interès al blog i, en general, seguir de prop el dia a dia del col·lectiu.

El col·lectiu té previstes altres iniciatives per dur a terme pròximament, totes elles amb la intenció de reforçar la influència del col·lectiu en l’àmbit empresarial i ajudar els empresaris i emprenedors més joves a interrelacionar-se i a aconseguir els seus objectius de desenvolupament de noves idees i projectes.

Nous reptes per al 2020 En aquests deu anys, Joves d’Empresa ha treballat per generar interrelació comercial entre l’empresariat del Gran Penedès promovent activitats de networking, for-

En definitiva, l’objectiu per a aquesta nova etapa del col·lectiu és fer un pas més enllà alhora que manté les seves activitats habituals, sempre amb una mirada ambiciosa que els permeti créixer i arribar més lluny.

Aquests joves empresaris tenen una mentalitat molt més global, una cultura d’empresa que dóna molta importància al talent humà i estan molt conscienciats en convertir l’empresa en un entorn competitiu, sostenible i socialment responsable.

CONVENCIONS I CONFERÈNCIES FIRES I CONGRESSOS EXPOSICIONS FESTES POPULARS ACTIVITATS ESPORTIVES DESFILADES

C. Solicrup, 21 Nau B · 08800 Vilanova i la Geltrú


El Comerç de la FEGP

Xerigots, un dels únics espais d’afinat de formatges de Catalunya Fitxa de l’empresa > Adreça

Obrador - Comerç, 36 de Vilafranca del Penedès

> Web

www.xerigots.cat

> Activitat

Seleccionem formatges artesans de gran qualitat, els conservem, afinem i servim al punt òptim de consum. També organitzem activitats vinculades amb la difusió de la cultura del formatge.

> Contacte

938 199 286

> Quin és l’origen de Xerigots? Xerigots va nèixer amb la voluntat de difondre la cultura del formatge a Catalunya i vincular-lo amb la cultura del vi. És a dir, posem en valor el patrimoni històric vitivinícola a través del formatge i la seva harmonia amb el vi oferint servei a hostaleria i restauració i amb experiències úniques que organitzem de forma periòdica al nostre obrador, a la botiga de Vilafranca i arreu del territori català. · Qui són els clients? Restaurants i client final a través de les experiències que organitzem a les nostres instal·lacions. · Què el fa diferent a la resta? Proporcionem tot el que es necessita per incloure formatge a la carta dels restaurants. A més oferim assessorament i ajudem a dissenyar plats, esdeveniments o cartes on el formatge té un fort protagonisme. Pel que fa al client final, oferim experiències úniques a les nostres instal·lacions on, en un antic celler de vi subterrani, afinem formatges. · Quins són els punts forts i dèbils del comerç vilafranquí? Com a punts dèbils, l’oferta de comerç s’està reduïnt, botigues i establiments estan tancant la persiana. Manca una política de promoció del comerç més atrevida i que generi realment resultats.

15


La cuina de l’estrès Josep Maria Matas jmmatas@matasarnalot.com

El comentari

El xef Àngel León presenta a Gastronomika el Sucre de mar

16

Quasi sempre Àngel León, del Restaurant Aponiente, tres estrelles Michelin, del Puerto de Santa María, sorprèn amb les seves investigacions i descobriment de productes de la mar. En aquest cas, ha presentat a Gastronomika, de Sant Sebastià, el sucre marí i el formatge de mar. Va dir: “Durant anys, hem estat buscant i ja hem trobat una planta halòfila als aiguamolls composada de sucre en gran mesura”. Amb ella, el xef del mar ha elaborat sucre, “el primer sucre marí d’Aponiente, una mica verd en color però totalment neutre en sabor. És una revolució perquè és apte per a tots i molt interessant a nivell nutricional, millor que altres edulcorants”, afirmava davant l’aplaudiment de l’auditori de Gastronomika. Pel que en van comentar es tracta d’un sucre amb aroma a mar però amb un sabor dolç. També va presentar la seva varietat de formatges marins, en els quals busca al mar substituts als ingredients del formatge tradicional, sense proteïna de llet. Per acompanyar-lo, el Cabell de Neptú, emulant un cabell d’àngel però a força de groselles de mar i algues. Àngel León s’afegeix a la gran part de grans xefs pel que fa a la sostenibilitat del mar i del planeta i confessa que s’ha de lluitar contra les plagues que ens envaeixen degut als canvis de temperatura de les

aigües marines i de l’adaptació d’espècies comunes en altres mars i que no s’havien vist mai en els nostres i que són a més a més depredadores de la fauna local que ha viscut durant segles a les nostres costes i mars. Així va continuar explicant que han trobat nous productes i solucions per adaptar-los a plats pel restaurant. Seguí dient: “aquest any hem treballat amb els ous de la llebre de mar, que són com uns noodles (fideus). Són una plaga i hem de combatreles, per què no introduint-les en el nostre

menú? Així gaudim i preservem el nostre ecosistema”. En el mateix sentit va parlar dels “guppy”, “un peix petit que és una espècie invasora en els esters i amb el qual recreem els xanguets”. A més, afegí, “és un peix molt barat i molt saborós, i amb el seu consum podem donar-li un cop de mà al mar”. El terme “ester” s’utilitza en diversos contextos ecològics i geogràfics per designar condicions de pantà generalment en zones planes amb drenatge imperfec-

CAFÈS NOVELL, S.A. POL. IND. ESTACIÓ DE MERCADERIES C/ FONT DE L’AVELLANER, S/N TEL. 93 890 12 11 (6 línies) • FAX 93 817 02 45 08720 VILAFRANCA DEL PENEDÈS www. cafesnovell.com • cafesnovell@cafesnovell.com

te o inundables a causa de la pluja, com és el cas del Coto de Doñana, i això ve al cas perquè molts restaurants d’allí tiraven la panxa i els descarts dels peixos i Àngel León segueix dient que: “Sense ser una plaga sí incumbeix a l’aprofitament i al medi ambient” i “Aprofiten, en el seu restaurant, la panxa dels descarts d’altres peixos de molts restaurants, que els tiraven per quedar-se amb el filet”. Amb ells, han fet un bacó marí, substituint el bacó de pop amb el qual treballaven en el primer any de l’Aponiente. Ara fan 600 kg setmanals de bacó. Transformant en menjar alguna cosa que era rebuig i, si nosaltres ho fem, potser la gent també ho pugui fer, i mengin bacó d’aquest que no engreixa. Va retre un petit homenatge a Santi Santamaria ja que gairebé tot l’equip de sala de l’Aponiente procedeix del Sant Celoni de Madrid i es tractava d’aprofitar la cua de la tonyina que es parteix en l’almadrava per crear un jarret marí, i fer l’ullet al gran mestre del jarret, Santi Santamaria. “L’omplim de mantega i tòfona, el rostim al forn i traiem els tendons, pur col·làgen”, va explicar el xef. I, si Santi ho acompanyava amb un puré de patates, nosaltres ho fem amb una altra de patata de terra i patata de mar, l’hi ho devíem. El xef va amenaçar amb més novetats per a la següent temporada i com veiem s’ho treballa força. Veurem en què ens pot sorprendre de nou.


Sopa de lletres

Esdeveniments

A la terrassa del Vinseum es va fer la presentació del llibre dins l’estrena del cicle de Tertúlies del juliol a la terrassa, amb una gran èxit d’assistència de públic. Carla Zaplana és nutricionista i dietista, formada a una universitat catalana, però fa 9 anys se’n va anar a viure als Estats Units i allà va ampliar la seva formació. Ens convida a iniciar un viatge cap al canvi profund dels hàbits alimentaris. Ella ho explica així: “La meva intenció és que aquest llibre sigui la teva millor eina per fer el canvi definitiu cap a una alimentació més neta i conscient. Aquella que t’ajudi a sentir-te bé amb el teu cos i aconsegueixi la millor versió de tu”. I la seva filosofia de menjar net es basa en els següents 7 pilars: eliminar toxines del cos; menjar aliments tan poc processats com es pugui; eliminar els aliments que provoquen hipersensibilitat al cos; no comptar calories, sinó colors; alimentació alcalina; combinació d’aliments i menjar aliments primaris.

D’aquí a pocs dies se celebrarà a Barcelona el seu Fòrum Gastronòmic que, com a capital catalana, també s’ha afegit al món dels fòrums i enguany serà un dels més importants de l’estat. Així que si hi volen assistir ho tenim a prop. El certamen reunirà 45 prestigiosos xefs que sumen 31 estrelles Michelin, que mostraran les seves propostes més innovadores i posaran en comú les tendències emergents de la cuina i la restauració a Europa. Sota el lema ‘(Re) pensar la gastronomia’, el saló convidarà a reflexionar sobre el moment gastronòmic actual, a real-çar el talent independentment del gènere i a impulsar negocis més sostenibles. Entre els xefs de renom arribats d’altres països, que també faran actuacions de showcooking, destaquen Niko Romito (Reale ***, de Casadonna, Itàlia); Kobe Desramaults (Chambre Séparée

Menja net, Fòrum Gastronòmic Barcelona 2019. de Carla Zaplana 18-20 Novembre *, de Gant, Bèlgica; Dominique Dutour (Gray Jay, de Otawa), Stépahanie Audet (LOV, de Montréal), Rasmus Munk (The Alchemist, de Dinamarca), que donaran a conèixer la seva visió sobre la nova cuina italiana, flamenca, canadenca i danesa. Pel que fa a l’elenc de cuiners del territori més reconeguts que desenvoluparan showcookings d’autor, estarà format per Paco Pérez (Miramar ** i Enoteca; Jordi Cruz (Àbac ***); Carme Ruscalleda (Sant Pau **, de Tòquio, Japó); Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas (Disfrutar **); Sergio i Javier Torres (Cocina Hermanos Torres **), Oliver Peña (Enigma *) i Enrique Valentí (Marea Alta), entre altres. Juntament amb quasi 330 firmes expositores emplenaran la totalitat del palau 8 del recinte Montjuïc de Fira de Barcelona.

Saviesa popular “Tenir pa a l’ull” No veure una cosa que és o es fa evident, a voltes no ens adonem que ens volen estafar o enganyar i tothom ho veu menys un mateix; llavors, senyores i senyors, és que tenim pa a l’ull que no ens deixa veure la realitat.

“Això són figues d’un altre paner” Ha de quedar clar que la realitat és una altra del que es pensa a vegades. És una altra cosa ben diferent del que s’havia pensat. I aquest any que entre la pedregada que va fer caure la meitat de les figues i la pluja quan no tocava i les va podrir, mala collita hi ha hagut. L’any que ve serà millor per les figues.

17


L’empresa

Finques Mallofré, 30 anys de servei professional i personalitzat Amb més de 30 anys d’experiència en el sector immobiliari, Finques Mallofré ha optat per oferir com a valor diferencial el tracte personalitzat. De fet, aquest és el seu eslògan i el mantra en el què creu el seu gerent, Xavier Mallofré.

18

És conscient de que es mou en un sector voluble, que va passar per una època d’or, per tots coneguda, de la qual van aprendre’n i que, encara avui dia, el mercat se’n ressent. Segurament per aquest motiu, oferir un tracte personalitzat, de contacte i comunicació contínua i directa entre assessor i client, és a dir, entre persones, és un valor que vol posar de manifest. Per Xavier Mallofré, el més important és saber què és el que el client busca per oferir-li i deixar-lo content. Sempre intento adequar-me a allò que el client està buscant i primer s’ha d’entendre bé què necessita. Segur que, en part, a aques-

ta manera d’atendre i escoltar el que es demana és el que fa que Finques Mallofré compti amb una clientela fidel i de tota la vida. Per mi és molt satisfactori quan arriba una cara nova i és un client que ha vingut recomanat. O ve un nou client que el porta un familiar que sí és client nostre de sempre i el porta dient-me: te’l porto a tu perquè segur que no tindrà cap problema. Ser un professional seriós en aquest sector és primordial per generar confiança en la venda o lloguer d’un immoble i d’això n’és ben conscient Mallofré. Aquí li fem tot, no només ajudar-lo a trobar un pis o una casa, local o terreny, sinó

Solucions n Estudi i assessorament exhaustiu de la seva propietat, el Valor de Venda o el Valor de lloguer de la seva casa, local comercial, nau, pàrquing, solar, etc n Obtenció del Certificat d’Eficiència Energètica n Obtenció de la Cèdula d’habitabilitat n Home Staging, tractament de l’habitatge per aconseguir la venda en menys temps n Projectes “clau en mà” (estudi del projecte, enginyeria i disseny, construcció i planificació, execució d’obra, gestió dels tràmits) n Tramitació de llicències n Tramitació d’hipoteques n Serveis jurídics


Finques Mallo

fr

é C. Josep Coroleu , 79, baixos Vilanova i la Ge ltrú Tel. 938 140 23 3 www.finquesmal lofre.com

19

que també l’acompanyem en la gestió, els tràmits burocràtics, i aquest servei, si es fa des de la confiança, és molt d’agrair. Segons explica el gerent de Finques Mallofré, el client aprecia que ell, com a assessor, sempre està localitzable i disposat en tot moment, atenent i solucionant qualsevol imprevist. Mai li han de passar notes perquè no es pot posar al telèfon o ha deixat un client i que se’n cuidi un altre agent. Ell és el que sempre té cura de tot el tràmit, des que ensenya una casa o un pis, fins que es signa la compra-venda. Xavier Mallofré va obrir la seva oficina al mateix lloc fa quasi 30 anys, concretament des del setembre del 1995. Això implica,

explica Mallofré, que des de fa més de 30 anys que em troben en el mateix lloc, a les mateixes instal·lacions, i, malgrat que abans tenia més treballadors jo sempre he estat aquí. En el sector les he vist de tots colors, afirma. Ha vist tancar molts negocis de col·legues i han sobreviscut aquells que tenien ja una trajectòria amb pes a Vilanova i la Geltrú, malgrat que en els últims temps en tornen a sortir de nous, diu. Explica que, avui dia, a Vilanova i la Geltrú el que més sortida té és la venda. La seva cartera de clients es mou sobretot pel barri de Sant Joan. Ja no faig com abans que agafava propietats a d’altres poblacions. Ara s’ha

acabat això de agafar-ho tot i de tot preu. Si considero que el que m’ofereixen no està a preu, tampoc m’agrada agafar-ho. A Finques Mallofré he notat que moltes vendes es fan al comptat, perquè els bancs no ofereixen rendibilitat per als estalvis i ho posen realment difícil pels qui busquen fincançament i si comencen a haver-hi males notícies en l’economia, la gent s’atura i no compra. Malgrat tot, afirma que està ben feliç i content de treballar amb una clientela que pot satisfer perquè té coneixement del territori. Marisol Garcia


Informe FEGP de Conjuntura Econòmica

El Gran Penedès modera el seu creixement

La moderació dels ritmes de creixement de l’ocupació que es donà durant la segona meitat del 2018 es consolida en els sis primers mesos del 2019. El creixement dels llocs de treball a Catalunya passa del 2,9% al 2,5% en una tendència que en gran mesura es reprodueix també a les comarques penedesenques. Així, el creixement del Baix Penedès i del Garraf se situava a finals del 2018 en el 3,5%, passant en el 1r semestre del 2019 a créixer un 2% i un -0,1% respectivament. En aquest sentit és remarcable el comportament del Garraf que, malgrat mantenir durant el 1r trimestre de l’any un creixement similar al del trimestre anterior, en el 2n trimestre la variació inte-

De les comarques del Gran Penedès, només el Garraf registra creixements de l’ocupació als Serveis inferiors a les del sector al conjunt de Catalunya, on ha crescut un 2,6%. Al Garraf, la caiguda del 4,7% durant el segon trimestre del 2019 ha estat parcialment causada pel canvi de centre de cotització de l’entorn de 1.300 treballadors/es del Consorci Sanitari del Garraf, que han passat a estar registrades a l’Alt Penedès arran de la fusió dels consorcis sanitaris de les dues comarques. Aquest fet explica en part el creixement del 7,4% del sector Serveis a l’Alt Penedès. Malgrat els canvis circumstancials i la moderació del creixement totes les comarques (excepte el Garraf) registren les xifres d’ocupació més elevades al sector Serveis des de que es disposa de dades. L’evolució de la Indústria ha estat diferent per a cadascuna de les comarques penedesenques. Mentre l’Alt Penedès ha reduït

M

(*) Per les teves comandes superiors a 50€

DEM E UI

L

C

20

La construcció renova el seu paper com a sector més dinàmic tot i créixer a un menor ritme. Els Serveis es veuen impulsats per les activitats immobiliàries i serveis empresarials i per la sanitat i els serveis socials.

Tanmateix, en línia amb la tendència registrada per l’economia catalana, en els darrers anys totes les comarques de l’àmbit mostren una clara tendència a la convergència cap als respectius nivells màxims d’ocupació registrats. Tot i la moderació generalitzada, a nivell català, els grans sectors creixen en termes d’ocupació, només amb l’excepció de l’Agricultura, que perd un 0,2% dels llocs de treball. La Construcció és el sector que més creix amb un increment del 4,8% interanual, per sobre tant dels Serveis (2,6%) com de la Indústria, que en aquest període s’estanca en el 0,7%. La creació de 23.268 nous llocs de treball en activitats Immobiliàries i de serveis empresarials i de 10.689 en Sanitat i serveis socials han fet dels Serveis el major creador d’ocupació del darrer període. Per la seva banda, la Indústria ha vist com els 1.209 nous llocs de treball de l’Alimentació, les begudes i el tabac i els 1.167 de la Maquinària i l’equipament mecànic quedaven parcialment contrarestats per la pèrdua de 1.476 llocs de treball

en el sector de la Fabricació de materials de transport. La dinàmica general en relació als centres de cotització és de tendència a l’estancament. Si a Catalunya el teixit empresarial acumula dos semestres amb creixements inferiors a l’1% (0,6% i 0,4%), a les comarques penedesenques la dinàmica és similar amb variacions d’entre el -0,3% i el -0,4% després de créixer a taxes d’entre el -0,8% i el 0,6% en el semestre anterior. El treball assalariat torna a experimentar creixements superiors als del treball autònom (3% davant del -0,1%). Aquesta dinàmica es reprodueix al Gran Penedès, només amb l’excepció del Garraf, on l’increment de l’1,5% del treball autònom ha superat la pèrdua del 0,7% del treball assalariat.

NT

L’Informe destaca que el 2019 s’inicia donant continuïtat a la dinàmica de moderació iniciada durant el 2018 amb una major feblesa del creixement.

ranual dels llocs de treball va ser del -3,1%, fent que la comarca passés de la 4a posició del rànquing de creixement comarcal, a la 40a posició. Aquest descens, però, és fruit dels canvis administratius que s’han produït al sector de la sanitat on, arran de la fusió dels consorcis sanitaris del Garraf i l’Alt Penedès, els treballadors i treballadores del Garraf han passat a estar inscrits a l’Alt Penedès. Aquest fet també explica el comportament de l’ocupació a l’Alt Penedès, que porta una dinàmica oposada amb un creixement de l’ocupació del 3,3%, 5 dècimes superior al creixement amb el què tancava el 2018.

ED

IE

La Federació Empresarial del Gran Penedès i Activa Prospect acaben de publicar una nova edició de l’Informe de Conjuntura Econòmica que analitza les dades del primer semestre de 2019 de les tres comarques del Gran Penedès.

I AM

B


el ... b de. Am ort p su

Estudi realitzat per

progressivament el seu creixement fins a situar-se en terreny negatiu (-0,3% i -0,9% en el 1r i 2n trimestre), el Baix Penedès, tot i la moderació, ha sostingut els creixements positius en l’1,8%. Per contra, el Garraf, després d’un 2017 amb descensos que van arribar al -6,7%, acumula des d’inicis del 2018 creixements superiors al 4% que en el 1r trimestre del 2019 s’han situat en el 7,5%. La Construcció també ha seguit tendències diferenciades entre les tres comarques. D’aquestes, només el Garraf ha crescut per sota del creixement català amb una variació dos punts inferior a la de Catalunya (2,8% davant del 4,8%). La resta de comarques han crescut igual (Baix Penedès) o per sobre, com l’Alt Penedès que ha registrat un increment interanual de l’11,1%, en una clara tendèn-

Síntesi d’indicadors principals De nivell o volum Llocs de treball Centres de treball Atur registrat Taxa excedent laboral (%) Taxa atur estimada (%) Contractacions

cia a l’acceleració iniciada a principis del 2017. El Garraf desaccelera amb rapidesa la creació d’ocupació passant del 2,9% al -3,1% entre el 1r i el 2n trimestre de l’any. El motiu d’aquesta desacceleració ha estat el descens de l’ocupació en els Serveis. Com ve sent el cas des de fa tres semestres, el sector més dinàmic ha estat la Indústria amb un creixement del 6,2% interanual que situen a la comarca en la 11a en la que més creix el sector. L’Alt Penedès és l’única comarca que creix més que Catalunya en termes d’ocupació, exhibint alguns dels creixements més elevats del Principat en Serveis (7,4% i 1a posició del rànquing) i en la Construcció

(11,1% i 2a posició) tots dos clarament per sobre dels creixements del Principat (2,6% i 4,8% respectivament), alhora que pateix un descens de l’ocupació del -0,6% al sector industrial que el situa en la 33a posició. El Baix Penedès exhibeix en els darrers tres anys una taxa de creixement mitjana un punt superior a les de la resta de comarques de l’àmbit, fet que l’ha portat a incrementar en 0,5 punts el seu pes relatiu respecte al conjunt passant de representar el 24,8% al 25, 8% de tota l’ocupació de l’àmbit. En aquesta darrer semestre, però creix només un 2% arran de l’escàs dinamisme dels Serveis i la Indústria.

Garraf

Alt Penedès

Baix Penedès

Gran Penedès

1r sem. 19

1r sem. 19

1r sem. 19

1r sem. 19

37.155 4.222 7.897 21,3 11,3 11.895

40.822 3.455 5.152 12,6 9,8 11.288

27.144 2.740 7.067 26,0 14,7 7.686

105.121 10.417 20.116 19,1 n.d. 30.869

-3,1 0,2 -2,3 -12,4

4,8 -1,1 -2 1,2

2,5 -0,5 -5,1 5,3

1,3 -0,4 -3,3 -3,7

· Sanitat i Serv · Construcció · Comerç

51,7 10,1 5,7

· Mediació finan. 16,4 · Transp. i com. 10,8 · Altres activit. 4,8

· Transport i com. · Mediació finan. · Adminis. i seg.

-10 -9,8 -3,1

· Educació · Agricultura · Comerç

Dinàmica (variacions interanuals) Llocs de treball (%) Centres de treball Atur registrat Contractació Sectors més dinàmics (%) · Hoteleria · Indústria · Transport i com.

6,4 4,9 3,4

· Construcció · Hoteleria · Sanitat i Serv.

4,9 4,5 3,7

Sectors mensy dinàmics (%) · Sanitat i Serv -37,5 -10 · Agricultura -8,2 · Immob. i serv.

-2,2 -1,8 -1,7

· Altres activit. -1,9 · Immob. i serv. -1,0 · Educació -0,6

21


L’empresa

Offing Web Solutions, programació web i mòbil

Offing Web Solutions

Pl. Mediterrània , 3, local 2 Vilanova i la Ge ltrú Tel. 936 571 24 2 www.offing.es

Offing és un equip jove i motivat que es dedica al desenvolupament d’aplicacions web i mòbil a mida per a startups, mitjanes i grans empreses i agències de publicitat. Offing Web Solutions té una llarga trajectòria a l’esquena. El seu fundador, Levi Esteller, va començar el seu projecte com a autònom i comptava ocasionalment amb algun programador freelance quan ho necessitava, però el febrer de 2016 va fer un pas més enllà i va decidir crear equip per poder oferir un servei més complet i professional als seus clients. Així naixia Offing, una SL de desenvolupament d’aplicacions web, mòbils i software a mida per a empreses que busquen la diferenciació entre els seus competidors.

22

Actualment tenen clients arreu d’Espanya, a França, el Regne Unit i Portugal i han duplicat en volum de negoci i nombre d’empleats cada any des del seu naixement. Offing treballa per a grans multinacionals com Knauf o Lladró, per a importants empreses locals com Hitecsa o la Guia de Vins de Catalunya i per a startups com Booksoffice o Swiftflats. Atenció al detall i acompanyament al client La filosofia d’Offing és el desenvolupament de webs, software i aplicacions amb les últimes tecnologies, donant importància a cada detall i a la qualitat dels acabats. Offing és una empresa jove i propera que considera molt important l’acompanyament al client durant tot el procés de desenvolu-

pament de l’aplicació o portal web i també un cop està en funcionament. Aplicacions web a mida Offing dissenya i desenvolupa tota mena de plataformes web cuidant l’aspecte visual, la qualitat de la programació i la facilitat d’ús. Les aplicacions que dissenyen per als seus clients van des de configuradors de producte, per exemple, per muntar una cuina a mida, a un portal de cerca d’allotjament del tipus d’Airbnb o personalitzadors de producte per a e-commerce.

Software a mida Offing desenvolupa qualsevol mena de software a mida com ara programes de gestió interna des de zero per cobrir totes les necessitats i millorar els processos de cada empresa de manera que el client estalviï temps, diners i millori la qualitat de la seva feina.

QUAN ARRIBA LA INSPIRACIÓ, SOM AMB TU! J.D. NÚÑEZ PATENTES Y MARCAS, S.L. info@jdnunez.com Telf. (34) 93 217 88 86 Rambla de Catalunya, 120 Fax. (34) 93 217 83 09 08008 BARCELONA www.jdnunez.com


Alguns exemples de software que han creat són un CRM a mida, diversos gestors d’ofertes comercials o una plataforma de motivació per a equips comercials. Aplicacions per dispositius mòbils Una aplicació adaptada al dispositiu mòbil ofereix una millor experiència a l’usuari, augmenta l’abast de la comunicació amb els clients grà cies a les notificacions emergents (push) i permet una gestió mÊs eficient del negoci gràcies a les possibilitats de lectura de codis de barres, accÊs al GPS, etc. Offing crea apps híbrides, Ês a dir, que amb un mateix desenvolupament es poden fer servir en dispositius iOS, Android i web, estalviant així costos al client. 23

Creació d’e-commerce Avui dia, la venda multicanal de les empreses Ês gairebÊ indispensable. Tenir una botiga online ajuda a augmentar la facturació, ja que la venda es produeix durant 24 hores al dia, 365 dies a l’any. Offing crea botigues online sobre Prestashop o 100% a mida. En ambdós casos, ofereix un panell de control senzill però potent que un cop posat en marxa el client pot gestionar fà cilment sense ajuda externa. Com a referència, val a dir que Offing gestiona algunes e-commerce d’ONG com ara UNICEF i Ayuda en Acción. Connectivitat entre sistemes L’equip d’Offing Ês expert en integrar els seus desenvolupaments a mida amb CRM, ERP i TPV comercials mitjançant les API i

els serveis web de les aplicacions o els propis que desenvolupen ells mateixos. En definitiva, la idea d’Offing Ês ajudar les empreses a estar al dia en tecnologia, apps

i software per ser competitius en el mercat actual. Perquè com diu el seu lema, si pots imaginar-ho, Offing pot desenvolupar-ho.

IGNIFUGACIĂ“ I VENDA DE TEIXITS IGNIFUGS

     


24


La Indústria de la FEGP

GEDIA Automotive Group, des de 1998 a Santa Margarida i els Monjos Fitxa de l’empresa > Adreça

Carrer Illes Balears, 11-17 08730 Santa Margarida i els Monjos

> Web

www.gedia.com

> Activitat

Desenvolupa, fabrica i subministra components i conjunts de peces metàl·liques premsades i acoblades per a la indústria de l’automòbil a tot el món

> Quin és l’origen de GEDIA a Santa Margarida i els Monjos? Pertanyem a la multinacional alemanya GEDIA Automotive Group, amb més de 100 anys d’experiència. El grup compta amb més de 4.500 empleats, en 8 plantes productives, i té participació en joint ventures i companyies de recerca. Va ser a la fi dels anys 90 quan GEDIA, amb la visió d’internacionalització, va decidir expandir-se i establir plantes de producció creant GEDIA Automotive Group. Estem presents a Espanya des de l’any 1998. La decisió d’establir-se a Santa Margarida va ser degut a la situació geogràfica privilegiada respecte als principals clients de la companyia. La nostra ubicació ens permet proveir a, no només el mercat local, sinó més enllà, mitjançant les connexions terrestres d’alta capacitat, la proximitat també a dos aeroports internacionals i sense oblidar les marítimes, ja que podem subministrar els nostres productes a mercats molt importants com ara US, Mèxic o la Xina. Pel que fa al mercat nacional, ens situem en una distància molt equidistant als nostres principals clients, fet que ens permet créixer de manera sostinguda ampliant el radi d’influència en el mercat · Qui són els clients de GEDIA? Treballem per als principals OEM’s arreu del món: Audi, BMW, Ford, Seat, Renault, etc. · Què us fa diferent a la resta? Els nostres processos productius contenen un alt component tecnològic i de valor afegit, des del disseny i construcció de matrius a l’estampació i la soldadura mitjançant diferents tècniques d’unió. La nostra estra-

Ctra. Vilafranca-Pontons, Km-8 - Sant Martí Sarroca

Tel. 93 899 13 26

tègia industrial s’ha basat en la millora de la productivitat, mitjançant l’automatització i desenvolupament tecnològic i en l’actualitat immersa en l’aplicació de la Indústria 4.0 als seus processos, amb projectes innovadors liderant el programa estratègic Smart Factory a dins de GEDIA Group. El nostre sistema de desenvolupament busca satisfer la totalitat d’exigències legals i garantir l’efectivitat i seguretat del producte en qüestió. Disposem de centres de desenvolupament a Alemanya, Xina, Suècia i EUA, la qual cosa ens permet tenir el know-how propi de cada país i sector i poder oferir solucions aplicables in situ. · Punts forts i dèbils de la indústria a l’Alt Penedès Un dels punts forts de la comarca és la seva localització geogràfica, amb una proximitat equilibrada respecte a dues ciutats importants, però que la connecta de manera immillorable amb la resta d’Espanya, Europa i fins i tot competir a escala mundial mitjançant el transport marítim o aeri. Una de les mancances principals de la nostra comarca vers a les necessitats de les empreses industrials és la disponibilitat de certs perfils professionals en el mercat laboral. És molt difícil trobar tècnics mecatrònics, matricers, dissenyadors, etc. i no només en perfils experts, tampoc existeix una oferta formativa per formar i desenvolupar joves en aquestes disciplines.

restaurantsantjordicalakaty.cat

calakaty.reserves@gmail.com

25


Gent emprenedora

Sergi Serra “Esforç, constància, dedicació i, sobretot, empatia: els secrets per fer créixer l’empresa” Què té el Gran Penedès que no tinguin altres territoris? La característica principal és la diversitat geogràfica. En el sector immobiliari aquest factor es tradueix en que tots aquells que viuen (o volen viure) al Gran Penedès poden escollir l’indret que més s’adequa a les seves necessitats i desitjos: des d’un pis a primera línia de mar fins a una casa enmig de les vinyes. Un altre element important és el cultural, la tradició que predomina en el territori i que l’enriqueix.

26

Sergi Serra neix a Vilafranca del Penedès l’any 1972, tot i que tota la seva vida es desenvolupa a Vilanova i la Geltrú. L’any 1998 entra a formar part de l’empresa familiar per acabar fentse’n càrrec cinc anys més tard. Abans havia cursat els seus estudis a la Universitat Abat Oliva, per acabar col·legiant-se com a Administrador de Finques i Agent de la Propietat Immobiliària.

Com serà el futur paisatge del Gran Penedès? Superada la crisi econòmica es recuperarà a poc a poc la urbanització, no als nivells en què s’havia arribat anys enrere però el que és clar és que els grans nuclis seguiran creixent. Si pogués canviar-ho tot, per on començaria? Faria fora tots els polítics que no treballessin per al servei públic, aquells que només ocupessin el seu lloc per cobrar sous estratosfèrics sense complir la seva tasca social. Tots ells, que treballin al sector privat, que el públic va molt més enllà. Pel que fa al sector específic, com valora des de dins l’evolució? Amb el ‘boom’ de la construcció, les empreses centrades en el sector immobiliari van augmentar exponencialment. Després, amb la crisi, hi va haver una recessió i, actualment, ens trobem en una etapa

d’estabilitat que augura un lleuger creixement però, alhora, continu. Quants anys de l’empresa? Com va començar l’aventura? Serra va iniciar la seva activitat l’any 1965, centrant-se en la gestió de comunitats de la mà de Manuel-Sergi Serra M. Peñaranda. Amb el pas dels anys, arran de l’especialització en aquest servei se’n van incorporar d’altres, com el d’immobiliària i el d’assegurances. Quins són els clients de Serra Grup Immobiliari? A Serra tenim una gran diversitat de clients, amb una àmplia cartera que s’ha anat forjant des de fa més de 50 anys. Hi ha alguns amb el quals portem tota una vida treballant-hi! D’altra banda, evidentment, cada dia ampliem la nostra cartera de clients, atrets per algun dels nostres tres serveis: immobiliària, patrimonial (gestió de comunitats i lloguers) i assegurances. Com va ser això de fer-se empresari? La tradició familiar em va dur, des de ben petit, a interessar-me per aquest món fins al punt en què vaig formar-me professionalment. Va ser una bona decisió. Cada dia treballo amb la mateixa passió i vocació que quan vaig començar. Quin és el secret per consolidar i fer créixer una empresa? Esforç, constància, dedicació però sobretot l’empatia de posar-se en el lloc del client per adaptar-se a les seves demandes concretes. Com és evident, també és important

IMPRESSIÓ DIGITAL - IMPRESSIÓ ÒFSET Comenceu a planificar el 2020

AGENDES I CALENDARIS P. I. Estació de Mercaderies - C. Font de Sant Llorenç, 38 - 08720 · Vilafranca del Penedès

foix@ggfoix.com


“Cada dia treballo amb la mateixa passió i vocació que quan vaig començar.”

Oficina Central C. de Sant Pius X, 17 Vilanova i la Geltrú Tel. 938 141 751

Serra Grup Immobiliari

Carrer Pius X, 17 Vilanova i la Ge ltrú Tel. 938 141 75 1 www.serra.imm o

Oficina Immobiliària Rambla Principal, 26 Vilanova i la Geltrú Tel. 938 148 718 Vilafranca del Penedès C. de Cal Bolet, 4 Tel. 938 915 591

adequar-se als temps. No és el mateix gestionar una comunitat ara que fa més de 50 anys!

27

Com porta un empresari la conciliació de la vida laboral i la vida familiar i social? Igual que si no ho fos. Fins i tot a vegades és millor, ja que disposes de la llibertat d’organitzar els teus horaris en funció de les teves necessitats. En tots aquests anys ha fet més amics que clients o més clients que amics? A Serra entenem la figura del client com l’element cabdal de la nostra tasca. Nosaltres treballem, ens esforcem i millorem cada dia per oferir-li el millor servei, al millor preu i adequat a les seves necessitats. És per això que la gran majoria es queda amb nosaltres al llarg dels anys, fet que acaba convertint molts d’ells en amics i amigues.

Serra Grup Immobiliari són experts en la venda i lloguer d’habitatges amb les millors garanties i al millor preu. Pioners tant en l’administració de comunitats i assegurances com en la gestió patrimonial d’immobles, ofereixen servei de consultoria tant a propietaris com a llogaters. Amb més de 50 anys de trajectòria, l’empresa s’ha consolidat com un referent del sector al Garraf i l’Alt Penedès.


Màrqueting

Despertar l’amor per la marca Aconseguir que la nostra marca construeixi relacions de preferència amb els seus clients o usuaris, fent que estableixi una relació de proximitat i confiança amb el producte, servei o empresa que representa és quelcom complicat. La clau es troba en definir una bona estratègia de branding que defineixi la naturalesa de la marca, els seus valors, la seva diferència, la capacitat de reconeixement i la credibilitat, fent que el consumidor pugui associar un valor significatiu al producte.

28

El branding defineix la percepció de valor de la marca, el seu comportament, com els usuaris i consumidors la veuen, la seva essència. Ho fa de forma estratègica, definint el seu missatge essencial, el seu to de comunicació, així com els beneficis que la marca ofereix. Aconseguir despertar l’amor per la marca serà el resultat d’activar l’estratègia de branding i connectar a través de les emocions amb els clients i usuaris de la marca, per tal d’establir un diàleg i una relació de confiança. Les xarxes socials són el canal on això succeeix. Una estratègia duta correctament es converteix en una veritable plataforma per construir la imatge de marca en totes les seves dimensions, permetent difondre el nostre missatge de forma efectiva i posicionantnos com una cosa important o significativa en les vides dels nostres seguidors. Però

si volem desenvolupar una bona estratègia per crear comunitat al voltant d’ella i enfortir la nostra marca a les xarxes socials cal començar per definir el posicionament estratègic de marca. No hi ha dubte que la dimensió més social d’una marca s’escenifica en les xarxes socials. La percepció que els usuaris construeixen d’ella es fa a partir de la conversa que podem establir com a marca amb els nostres seguidors, molts d’ells veritables clients. L’èxit acostuma a mesurar-se amb les visites reiterades a la pàgina web i el temps de permanència, les vegades que compartim continguts de la marca i, més excepcionalment, amb la repetició de com-

pra. Però quan realment funciona és quan aconseguim establir una relació estable i vivencial amb l’usuari, interactuant amb ell i aportant valor.

És fàcil trobar departaments de màrqueting obsessionats en l’estratègia i en mesurar-ho tot. És normal. Tot el que fem en comunicació online ha de tenir una resposta mesurable. Però quan el departament de màrqueting defineix el posicionament estratègic de marca i el seu to de veu automàticament es manifesta un canvi. La marca adquireix una dimensió emocional i l’estratègia passa a fonamentar-se en accions tan importants com escoltar per respondre i atendre. Comprendre per ajudar. Entendre per connectar. Avaluar per aportar. Quan la marca adquireix aquesta habilitat mostra empatia amb el client i un coneixement profund de les necessitats reals dels seus consumidors. Conseqüentment la proposta de valor se serveix en safata de plata. Les xarxes socials són una eina més de la nostra estratègia de màrqueting online, un espai on les marques poden relacionar-se amb els seus clients potencials, establir converses, resoldre dubtes, mostrar la seva personalitat i el seu costat més amable. Sens dubte és un dels escenaris més interessants en el qual podem influir enormement. Està clar que les xarxes socials són un mitjà fonamental per exhibir la nostra imatge de marca, per crear engagement amb els nostres usuaris. Jordi Corella adn studio

Aplicacions informàtiques · Duanes: Comptabilitat IIEE i adaptacions portal SILICIE · EMCS: Compliment i gestió e-DA · Agricultura: Registres (llibres) i declaracions · AICA: Declaracions obligatòries · Traçabilitat · Gestió integral de cellers i caves Des de 1960 liderant els serveis al sector vitivinícola

www.riusirius.com · Tel. 938 172 051


S E N T D E L

L ’

A N I M A

N A D A L

Sent la passió i la cura que posem en totes les coses que fem, pensant en tu i en el nostre entorn. Celebra el Sopar de Nadal de la teva empresa amb nosaltres. O acompanya’ns a la Gala de Cap D’Any 2019. Contacti amb nosoltres: groups.melia.sitges@melia.com Telf.: 93 811 08 11

C a r re r d e J o a n S a l va t Pa p a s s e i t , 3 8 08870 S i t g e s B a rc e l o n a

29


Dones d’Empresa

Tot a punt per la cinquena edició Congrés Anual de Dones d’Empresa Dones d’Empresa treballa en l’organització del seu 5è congrés, que s’ha datat per divendres 29 de novembre, a l’auditori de Neàpolis, a Vilanova i la Geltrú. A hores d’ara s’està últimant el programa de ponències i s’avança en el guió d’una jornada que, un any més, pot aplegar al voltant de 150 empresàries i directives, així com professionals autònomes. En els propers dies s’anirà desvetllant tota la graella de ponents, però de moment us podem avançar les següents participants:

Programa

9h30

Rebuda i acreditacions

11h40 Conferència Paula Fernández Ochoa

9h45 Obertura · Muntsa Vilalta, directora general de Comerç · Neus Lloveras, presidenta de la FEGP

12h25 Conferència #AlwaysLearning · Helena Torras, B-Wom

10h Taula rodona Direcció de persones · Astrid Barqué, Vitampleni · Glòria Planas, Glòria Organitza · Marta Uxò de la Yglesia · Zoraida Domènech, Inspira Escola Modera: Montse Jané, periodista

13h Taula rodona Gestió d’Empresa · Glòria Monclús, economista i assessora · Elisenda Perelló, Buffet Roca & Junyent · Àgueda Capafons, Nem-hi · Francesca Malizia, Fund. Oportunitats · Blanca Rovira, Qualitat i Gestió

11h15

14h

Pausa café

Dinar d’interrelació

30

PROmoure:

Et bonifiquem la teva quota d'associat.

1 /6

Aquest nombre és indicatiu del risc del producte. Així, 1/6 és indicatiu de menys risc i 6/6 és indicatiu de més risc.

Banco de Sabadell, S.A. es troba adherit al Fons Espanyol de Garantia de Dipòsits d’Entitats de Crèdit. La quantitat màxima garantida actualment pel fons esmentat és de 100.000 euros per dipositant.

Abonar-te el 10% de la teva quota d'associat fins a un màxim de 50 euros per compte*, és una manera de promoure els teus interessos professionals, no et sembla? Si ets membre de la Federació Empresarial del Gran Penedès i vols promoure la teva feina, protegir els teus interessos o els teus valors professionals, amb Banc Sabadell ho pots fer. Et beneficiaràs de les solucions financeres d’un banc que treballa en PRO dels professionals. Truca’ns al 900 500 170, identifica't com a membre del teu col·lectiu, organitzem una reunió i comencem a treballar. bancsabadell.com *Bonificació del 10% de la quota d'associat amb un màxim de 50 euros per compte amb la quota domiciliada, per a nous clients de captació. La bonificació es realitzarà un únic any per a les quotes domiciliades durant els 12 primers mesos, comptant com a primer mes, el de l'obertura del compte. El pagament es realitzarà en compte el mes següent dels 12 primers mesos.. Banco de Sabadell, S.A., av. Óscar Esplá, 37, 03007 Alacant. Inscrit en el Registre Mercantil d'Alacant, tom 4070, foli 1, full A-156980. NIF A-08000143 Condicions revisables en funció de l’evolució del mercat. S’aplicaran les que estiguin en vigor al banc en el moment de la formalització. Document publicitari. Fecha de emisión: Novembre 2019


Col·laboració:

Col·laboració especial:

Fotografies de la 4a edició del Congrés de Dones d’Empresa 15h30 Taula rodona Innovació, Creativitat, digitalització aplicada a l’empresa · Mireia Bertran, Dr. Mutation · Deborah Alasraki, 3DClic · Marta Díaz · Alba Cànovas, Fundació Espigoladors · Moderadora: Carlota Roset, Torres

16h45 Taula experiencial · Paula Mattio Lastra, Aleph Comunicación · Irene Alemany, Bodegues Alemany i Corrió · Dolors Novell, Cafès Novell

18h Cloenda · Laura Martínez, Presidenta ICD 18h15

Copa de cava final

31


Tecnologia

Com defensar-se del ransomware que està causant estralls paralitzant empreses i organismes oficials Aquests darrers dies hem sabut de diversos atacs d’un ransomware (atac de segrest de dades que pretén obligar a pagar un rescat a la víctima per poder recuperar els arxius que han estat bloquejats) anomenat Ryuk. El Ryuk és un atac intencionat, força sofisticat, que combina tècniques avançades d’atac amb pirateria interactiva; és a dir, que existeix la participació de persones interactuant amb els resultats de l’atac, que el fan més efectiu. Tot i que ara mateix va dirigit a grans empreses i ens públics per entorpir-ne l’activitat diària no donant temps a pensar en la recuperació de les dades segrestades per una altra via que no sigui el pagament, ningú n’està exempt. Sense entrar en gaires tecnicismes, intentarem explicar-ne el funcionament, ja que és important conèixer com es produeix la infecció i quins són els efectes que ajuden a identificar-la ràpidament per aturar-ho quan abans millor.

Per eludir el nostre sistema de seguretat la primera etapa de l’atac sol produir-se en l’execució d’un arxiu adjunt rebut en un correu electrònic, que si l’executem, permetrà al ciberdelinqüent accedir a la nostra xarxa. Un cop aconseguit, el seu objectiu serà robar les credencials i crear un usuari amb drets d’administrador per poder inhabilitar el nostre programari de seguretat i accedir allà on s’emmagatzemen les còpies de seguretat i provar de destruir-les. Fet això, llavors comencen a encriptar els nostres arxius i ens demanen un rescat. Tot i que existeixen solucions de software que ajuden a evitar aquests atacs hi ha cinc recomanacions que cal tenir en compte: n Fer còpies de seguretat periòdiques i mantenir-les fora de l’abast on els atacants no puguin trobar-les. NO serveix tenir un disc on es fan les còpies permanentment connectat als servidors. n Desplegar l’autenticació de doble factor en la vostra organització. Aquest és el

ió Un potent acord de col·laborac entre AGRUPACIÓ i la FEGP i amb Ambdues parts signen un conven radors egu ass l’objectiu d’apropar serveis i unes rs als socis de FEGP amb uns valo garanties diferencials.

sistema més eficaç i econòmic que us estalviarà molts atacs que proven de suplantar la identitat de la víctima. Segons un post recent de Microsoft, l’autenticació de doble factor suposa un increment significatiu de la seguretat sent capaç de bloquejar el 99% dels atacs automàtics contra comptes en línia. n Restringir els drets d’accés, atorgant als usuaris i administradors només els drets d’accés a les carpetes i elements del sistema que necessiten, i a cap lloc més. n Educar als usuaris. Cal ensenyar-los la importància de les contrasenyes segures. I parlar-los-hi sobre el phishing o l’intent de fer-se amb informació confidencial mitjançant l’enginyeria social. n Utilitzar un bon antivirus i una protecció anti-ransomware. Josep Sala Cobertic

plusmedic

33

42

pe

€ sse /mes * gu rat

ra

L’assegurança de salut més completa Cobertures • • • • • • • • • • • • •

Assistència mèdica integral Ampli quadre mèdic Visites i mitjans de diagnòstic Quimioteràpia oncològica ambulatòria Rehabilitació Servei d’urgències Revisió ginecològica Part Hospitalització - intervencions quirúrgiques Tractaments especials Planificació familiar Una revisió mèdica preventiva anual Odontoestomatologia: visites, extraccions peces dentals, una tartrectomia anual i proves diagnòstiques de radiologia simple

*L’impost CCS s’aplicarà sobre la prima anual repercutible en el primer rebut anual. Pregunti al seu assessor/a les condicions detallades d’aquesta oferta.

JOSEP MARIA PONS josepmaria.ponsmiralbell@gacm.es Tel. 608 198 236

Pl. Soler Carbonell, 32 08800 Vilanova i la Geltrú www.agrupacio.es


Empreses de la FEGP

Previntegral, servei de prevenció, estrena instal·lacions a Vilanova i la Geltrú

Previntegral C. Pare Garí, 22 Vilanova i la Ge ltrú Tel. 938 931 00 6 www.previnteg ral.com

Aviat farà quinze anys que Previntegral, referent a Catalunya, va obrir la seva oficina al Garraf. Ara compta amb un nou espai on integren el servei tècnic i mèdic.

34

Previntegral és un servei de prevenció aliè degudament acreditat en les 4 especialitats: Seguretat en el Treball, Higiene Industrial, Ergonomia i Psicosociologia Aplicada, i Vigilància de la Salut. Ofereix un sistema de prevenció lluny de la burocratització, una gestió de prevenció útil, lògica, personalitzada i de qualitat. No dóna resposta únicament a les funcions pròpies d’un servei de prevenció, Previntegral ofereix respostes per tot allò relacionat amb la prevenció de riscos laborals: elaboració plans de seguretat, realització, coordinacions de seguretat i salut, estudis ergonòmics, mesures higièniques, documentació específica relacionada amb la retirada d’amiant ... Un dels seus grans valors diferencials és la Vigilància de la Salut: - Gran experiència en el món de la medicina (no únicament en Medicina del Treball).

- Un gran equip de professionals en Medicina del treball. - Totes les especialitats mèdiques per tractar de la millor manera qualsevol incidència o patologia. - Unitats mòbils. - Laboratoris propis.

zats per cada empresa. Estan acreditats per impartir les formacions derivades dels diferents convenis (Construcció, Metall, Vidre, Fusta, Mineria i Forestal). Ofereixen formacions de relacionades amb seguretat alimentària (al·lèrgens i manipulació d’aliments), emergències i primers auxilis, utilització de maquinària ... A banda de l’organització i impartició de les formacions també ofereixen l’opció de gestionar-los via Fundae de forma que el client, complint tots els requisits, pugui recuperar part de l’import dedicat a la realització de curs.

A banda de tot el relacionat amb la prevenció, Previntegral també té una branca del seu catàleg de serveis dedicat a la formació. Elaboren plans específics de formació personalit-


DESPRÉS DEL DINAR O SOPAR D’EMPRESA CONTINUA LA VETLLADA A LA NOSTRA SALA DE FESTES

Passeig Ribes Roges, 35 Vilanova i la Geltrú · Tel. 93 815 56 82 www.restaurantmarejol.com

R E S TA U R A N T

35

MAREJOL


FEGP · Formació contínua

Programació de tardor Generar confiança · La clau per vendre més Inici . . . . Calendari Horari . . Preu . . . . Lloc . . . .

13.11.19 – 4 hores dimecres de 9h a 13h 52 €* socis FEGP -30% FEGP Vilanova

Mailchimp · Disseny de newsletters Inici . . . . Calendari Horari . . Preu . . . . Lloc . . . .

36

19.11.19 – 8 hores dimarts i dijous de 9h a 13h 103 €* socis FEGP -30% FEGP Vilanova

Tendències Inbound màrqueting Data . . . . Calendari Horari . . Preu . . . . Lloc . . . .

13.11.19 – 4 hores dimecres de 9h a 13h 52 €* socis FEGP -30% FEGP Vilanova

Màrqueting a través de les xarxes socials Data . . . . Calendari Horari . . Preu . . . . Lloc . . . .

22.11.19 – 4 hores divendres de 9h a 13h 52 €* socis FEGP -30% FEGP Vilanova

Desenvolupament personal Atenció plena · Mindfulness Data . . . . Calendari Horari . . Preu . . . . Lloc . . . .

15.11.19 – 4 hores divendres de 9h a 13h 52 €* socis FEGP -30% FEGP Vilanova

Com calcular els marges per optimitzar les vendes Inici . . . . Calendari Horari . . Preu . . . . Lloc . . . .

27.11.19 – 4 hores dimecres de 9h a 13h 52 €* socis FEGP -30% FEGP Vilanova

Consulteu la programació completa i gestioneu la vostra inscripció a www.fegp.cat o al telèfon 938 106 700


37

CONGRESSOS I CONVENCIONS EN UN ENTORN EXCLUSIU

En els nostres salons i jardins podrà celebrar tot tipus d’esdeveniment: presentacions de producte, sopars de gala, esmorzars corporatius… A 30 minuts de Barcelona i 5 de Sitges.

08810 Sant Pere de Ribes · 93 893 36 66 · www.fincamassolers.com · massolers@fincamassolers.com


Donem la benvinguda!

Empreses de la FEGP

Els nous socis de la FEGP CHEAP FILMS Carrer Barcelona, 52 08800 Vilanova i la Geltrú Te. 938532666 Team building, esdeveniments i espectacles www.cheapfilms.cat

38

alguna Coneixeu ra que enca empresa FEGP? la e d rt a p no formi -nos al Truqueu 700 0 938 1 6

COBERTIC Carrer Torrelles de Foix, 7 3r 2a 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 660650989 Consultoria informàtica www.cobertic.com

EMPENTA Av. de Mas d’en Serra, 114 08812 Sant Pere de Ribes Tel. 639 725 181 Formació i consultoria www.empenta.cat

COP Rambla de la Girada 97, baixos 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 938198074 Clínica oftalmològica www.copenedes.com

FIONA HOME STAGING Carrer Papiol, 7 08720 Vilafranca del Penedès Tel. 680 188 011 Decoració i fotografia www.fionahome.es

ELS | EUROPEAN LOCKSMITH SUPPLY Carrer de Menéndez Pelayo, 27 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 696 618 952 Fabricació i distribució de serralleria per automoció

Si encara no disposeu del vostre password per accedir a l’àrea restringida per a Només Socis del web de la FEGP www.fegp.cat poseu-vos en contacte per telèfon al 938 106 700 o al correu comunicacio@fegp.cat.


39


Profile for FEGP Penedès Garraf

Perspectiva 151  

Perspectiva 151  

Profile for adeg
Advertisement