Page 1

Reportatge d’Empresa Novembre, 2015 Núm. 127

Gonflor Gràfiques Ferpala Gent emprenedora

José Luís de la Torre, Redman Entrevista

David Andreu, vicepresident de l’ADEPG


2


Sumari Edita ADEPG. Associació d’Empresaris de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf · Carrer de la Beneficència, 17 08720 Vilafranca del Penedès · Carrer de l’Àncora, 3 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. + 34 902 106 700 Fax + 34 938 106 701 · adepg@adepg.cat · www.adepg.cat Redacció ADEPG · comunicacio@adepg.cat Publicitat ADEPG · comercial@adepg.cat Subscripció: 60 € Subscripció socis ADEPG: Gratuïta Impremta Gràfiques Ferpala · ferpala@ferpala.es Portada Gonflor Sant Pere de Ribes Difusió Enviament personalitzat a empreses, professionals, entitats i institucions de les comarques del Penedès i el Garraf. DL B-11279-92 1.200 exemplars El fet de la seva publicació no suposa que l’ADEPG comparteixi sempre les idees dels articles d’opinió d’aquesta revista.

Context “Som d’aquí” . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . David Andreu L’ADEPG ha de vertebrar l’impuls econòmic de les tres comarques . . . . . . ADEPG Els estudiants no estan ben preparats per entrar al món laboral . . . . . . . . . . . . La cuina de l’estrés Món, dimoni i ... Carn . . . . . . . . . . . . . . . De la cuina de les àvies a la dels germans Roca . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Tasta Sitges 2015 . . . . . . . . . . . . . . . . . . Gent emprenedora José Luís de la Torre : «Hem de ser la Toscana catalana, on la qualitat de vida i les oportunitats són espectaculars» . . Professional Els Enginyers Tècnics Industrials ja són considerats Enginyers arreu d’Europa . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

5

7

10

12 13 13

16

18

L’empresa Gràfiques Ferpala celebra el seu 40è aniversari . . . . . . . .

20

EDE · Programació acadèmica . . . . . . .

23

Instal·lacions El manteniment de l’aire condicionat també s’ha de fer a l’hivern . . . . . . . . . .

27

L’empresa Gonflor, 45 anys regalant felicitat . . . .

30

Avantatges Zurich i l’ADEPG signen un acord amb avantatges per als socis i treballadors d’empreses associades . . . . . . . . . . . . . .

32

Finançament Banc Sabadell proposa un rènting per a professionals i particulars

34

El comerç de l’ADEPG Mireya, més de 50 anys oferint les més innovadores tendències en roba femenina . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

39

Empreses ADEPG • Ceic International School aprendre idiomes d’una manera diferent . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . • Fontanals Delicatessen lots de Nadal gourmet personalitzats a mida de les empreses . . . . . . . . . . . . . . .

40

ADEPG · Nous socis . . . . . . . . . . . . . . . .

42

Som d’aquí! Saps què t’ofereix, l’ADEPG? . . . . . . . . .

43

41

La secció “El comerç de l’ADEPG” ensenya les interioritats de la botiga sitgetana Mireya, dedicada a la moda i complements de dona des de 1959 (p. 39)

Tendals Persianes Tancaments d’alumini

saba@sabatoldos.com www.sabatoldos.com T. 93 815 65 65

C. Habana, 47 08800 Vilanova i la Geltrú M. 626 317 347

3


Jordi Solé i Tuyà President ADEPG

“Som d’aquí” L’ADEPG es va gestar al nostre territori, on va néixer ara ja fa 27 anys fruit de les inquietuds dels empresaris d’aquestes terres; al mateix lloc on encara hi desenvolupa la seva activitat. Som d’aquí i sempre hem estat d’aquí. Al llarg d’aquests anys hem crescut, perquè les empreses han valorat tot allò que des de l’ADEPG els hem anat oferint, adaptant-nos, permanentment, a allò que els nostres associats ens demanen, en cada moment. Fruit d’això, hem aconseguit aglutinar una massa social nombrosa i implantada en aquest gran territori: el Penedès i el Garraf. Una massa social diversa i plural, formada per més de 850 empreses afiliades directament, que donen feina a més de 12.000 persones, de tots els sectors, de totes les dimensions, que s’instrumenten en formes jurídiques diverses (societats mercantils, autònoms, cooperatives, fundacions, etc.). Només hi ha una cosa que tenen en comú: són empreses del Gran Penedès. Això ens confereix un atribut que assumim amb responsabilitat i compromís: ser l’organització empresarial representativa de les empreses d’aquestes comarques. I exercim aquesta responsabilitat cada dia, representant el col·lectiu empresarial davant les administracions públiques, agents socials, mitjans de comunicació i resta d’institucions. Entre els centenars d’associacions empresarials que desenvolupen la seva activitat al nostre país, l’ADEPG és una de les tres organitzacions empresarials de caràcter comarcal i intercomarcal més grans i més reconegudes de Catalunya, pel seu volum d’associats, pel seu grau de representativitat i per la seva capacitat d’oferir serveis útils a les empreses. La gran majoria de comarques catalanes es lamenten per no disposar d’una associació empresarial que pugui esdevenir l’interlocutor vàlid del col·lectiu empresarial davant d’institucions públiques i agents socials. En canvi, al Gran Penedès sí que disposem d’una institució genuïnament representant de l’empresariat: l’ADEPG, un autèntic actiu per aquestes comarques. Més que cap altra entitat, l’ADEPG afavoreix la interrelació, el coneixement, el contacte i el negoci amb altres empreses de la demarcació. Només cal veure l’agenda d’activitats i comparar. Només cal veure el catàleg d’avantatges i comparar. Per a les empreses d’aquí, formar part de la primera xarxa empresarial i professional del Penedès i el Garraf és una bona decisió i una encertada estratègia. La nostra vocació és servir i representar a les empreses d’aquí. Som d’aquí!

«ADEPG és una de les tres organitzacions empresarials de caràcter comarcal i intercomarcal més grans i més reconegudes de Catalunya, pel seu volum d’associats, pel seu grau de representativitat i per la seva capacitat d’oferir serveis útils a les empreses... »

5


L’entrevista

David Andreu «L’ADEPG ha de vertebrar l’impuls econòmic de les tres comarques» David Andreu és soci fundador d’ADQA i Anxanet. És doctor en Publicitat i Relacions Públiques i professor a la Universitat Abat Oliva i a la Universitat Autònoma de Barcelona. · Quina vinculació té amb l’ADEPG? Fa 20 anys, quan jo en tenia 21, vam fundar Vilanova Virtual, una empresa que naixia amb els inicis d’Internet. Des del primer moment ens vam afiliar a l’ADEPG, quan érem menys de 300 socis. Al cap d’un temps, el president Joan Anton Matas em va proposar ser a la Junta, de la que formo part des de fa gairebé 14 anys. El president Jordi Solé em va fer confiança i em va proposar com a vicepresident, i fa prop de dos anys que tinc aquesta responsabilitat, compartida amb altres tres vicepresidents. Dins l’ADEPG he participat en diferents comissions sectorials, com la comissió del pla estratègic i del pla de màrqueting. El president em va encarregar l’impuls del Grup d’Opinió, on comparteixo amb un equip molt actiu la responsabilitat d’elaborar el posicionament de l’ADEPG en qüestions d’interès per als empresaris. · Com heu viscut l’evolució de l’entitat en els últims anys? En els darrers temps l’ADEPG ha guanyat molt de reconeixement. L’activitat de l’associació és una referència per a moltes altres agrupacions empresarials i això ens

ha d’omplir d’orgull a tots els socis. Malgrat les estretors de la crisi, l’ADEPG ha mantingut un alt nivell de representativitat davant els empresaris i les institucions de les nostres comarques, i més enllà. M’agrada posar l’exemple de l’Índex ADEPG, que és un exercici d’anàlisi únic a Catalunya i que posa de manifest la nostra capacitat de portar a terme projectes de nivell nacional des d’una organització territorial, cosa que és a l’abast de poques organitzacions empresarials. · Quines són les amenaces i les oportunitats que cal tenir en compte per al desenvolupament del territori? El nostre territori, per la posició que ocupa, està cridat a ser un pol de desenvolupament del país. Té un enclavament estratègic i encara té un desenvolupament empresarial inferior al d’altres regions de Catalunya. Per això, ara és el moment del Garraf i del Penedès. Vist des d’Europa, Catalunya és un lloc on es pot treballar i viure bé, i dins de Catalunya, les nostres comarques tenen encara molta capacitat de desenvolupament. Si millorem alguns factors de competitivitat, com per exemple el preu del sòl o de les comunicacions, podem créixer econòmicament. I haurem de ser capaços de fer-ho de manera sostenible per al territori, i creant valor afegit per a les empreses i benestar per als nostres veïns. · Com s’ha de dibuixar el futur de l’activitat econòmica del Gran Penedès? Com he comentat, tenim un territori molt valuós. Des del punt de vista econòmic, té

CONVENCIONS I CONFERÈNCIES FIRES I CONGRESSOS EXPOSICIONS FESTES POPULARS ACTIVITATS ESPORTIVES DESFILADES

C. Solicrup, 21 Nau B · 08800 Vilanova i la Geltrú

molts sectors de desenvolupament potencial, des del turisme fins la logística, i des del sector primari i de transformació fins a la indústria. Jo posaria l’accent en un futur econòmic sostenible per al territori, que permetés un creixement però que ho fes de manera que no comprometés el desenvolupament futur, i que permetés preservar no solament el paisatge sinó també la nostra idiosincràsia i el caràcter de les nostres comarques. Hem d’aprendre dels errors del passat, però també hem de llançar-nos decididament a un desenvolupament econòmic equilibrat. · Quin paper ha de jugar l’ADEPG? L’ADEPG ha d’ocupar una posició de lideratge. Som l’única organització econòmica que té caràcter de Gran Penedès. La nostra responsabilitat és vertebrar l’impuls econòmic de les tres comarques, i fer-ho de manera compartida. S’ha acabat el temps en què cadascú feia la guerra pel seu compte, perquè junts som més forts. Sembla una cantarella repetida però, en lloc de perdre vigència, cada vegada té més sentit. Així, hem de ser qui demani també el lideratge de les institucions en matèria de desenvolupament econòmic, que moltes vegades està per sota del nivell exigible. Perquè l’ADEPG és una associació d’empresaris que ha de vetllar pels interessos dels associats, i és en interès de les empreses de les nostres comarques que hem d’exercir de catalitzador del desenvolupament del nostre territori.

7


8


ADEPG

Podeu llegir el document complet a www.adepg.cat

Els estudiants no estan ben preparats per entrar al món laboral Les empreses reconeixen que els estudiants arriben amb coneixements tècnics suficients quan s’incorporen al mercat laboral. Per contra, preo-cupa l’escassa formació en altres aspectes igualment importants quan han d’assumir responsabilitats i determinades tasques. “Els estudis progressen adequadament. L’educació necessita millorar”. Aquest és l’epíleg del dossier Formació i Empresa que acaba de presentar el Grup d’Opinió de l’ADEPG. Empresaris, experts i directius de l’àrea de direcció de persones i professionals de l’ensenyament professional, ocupacional i universitari han participat en diferents sessions de treball en les què s’han compendiat un seguit d’aportacions. Aquest ha estat el punt de partida per a la redacció del document.

10

Per a la incorporació a les empreses, els estudiants presenten bons currículums

però s’observen mancances en la seva educació, més enllà dels estudis. Des del think tank de l’ADEPG s’afirma que no s’hauria de pensar en el sistema educatiu com una funció social sinó com la preparació professional dels joves. El desconeixement d’idiomes, la falta d’habilitats per gestionar projectes, les poques capacitats comercials i les escasses competències relacionals i de comunicació són alguns dels aspectes que, segons el dictamen del Grup d’Opinió, es podrien considerar de forma més intensa en els itineraris formatius dels joves. A més, l’observació d’actituds gens favorables, com ara la manca d’esperit emprenedor o el desinterès per la responsabilitat en el lloc de treball, són assignatures pendents que s’afegeixen a la necessitat de promoure entre els estudiants una cultura oberta al món i una major disposició per participar en projectes que impliquin mobilitat geogràfica.

Per a la incorporació a les empreses, els estudiants presenten bons currículums però s’observen mancances en la seva educació més enllà dels estudis.


11

Ajuntament de Vila-Seca


La cuina de l’estrès Josep Maria Matas jmmatas@matasarnalot.com

El comentari

Món, dimoni i... Carn Ja hi som altre cop, ara toca la carn. L’OMS ha fet públic un estudi on diu que la carn vermella i la processada estan lligades a tenir càncer. No hi ha res de nou. Avui dia pots tenir càncer per qualsevol cosa; per tant, no m’estranya que la carn sigui un perfecte transmissor, a l’igual que les bombes de Napalm de Vietnam i les explosions de les centrals nuclears de Chernòbyl i Fukushima, de les què, sens dubte, estem pagant les conseqüències.

12

Tant el rombe com les piràmides alimentàries fan palès el consum moderat de la carn, i més concretament de la carn vermella, que, per una part és necessària per l’organisme, ja que aporta proteïnes de qualitat completes, ferro, fòsfor, zinc, més minerals i és protectora en la prevenció de l’anèmia. És cert que conté molts greixos saturats, depenent de la part de l’animal, i produeix colesterol del conegut com a dolent. Però d’això a privar-nos de la seva menja hi va una gran diferència. Entenem per carn vermella aquella que procedeix d’animals mamífers, com el bòvids, porcins i ovins, bàsicament, com ara vedella, vaca, bou, cavalls, cabres, xais, carn de caça i porcs, encara que aquests darrers, sembla ser, segons estudis realitzats de fa poc, que la consideren carn blanca. Hi ha un petit parèntesi en aquest apartat, com poden ser els menuts que després de la

malaltia de les vaques boges, malaltia de Creutzfeldt-Jacob, es va aconsellar que no se’n mengessin i afegeixo que els fetges i ronyons d’aquests animals poden acumular mercuri i altres substàncies perilloses per a la salut. La carn processada prové de les carns anteriors que han estat manipulades i transformades per diferents mitjans amb la finalitat que tinguin una millor conservació i en alguns casos millorar el sabor aprofi-

tant totes les restes que queden després de l’esquarterament. Aquelles “tajadas” després de la matança que es conservaven i conserven per l’hivern en tupins, o la carn salada fruit de la tècnica de la salaor, aquelles llonganisses, altres embotits, pernils, “cecina”, assecats i curats en llocs ventilats. Altra cosa poden ser les salsitxes i més encara els frankfurts o hot dogs que no se sap certament de què estan composats. De tots ells ens aconsellen que no en mengem i això

que s’elaboren gairebé en tots els països. Com deia aquell senyor gras i gros: “Prefereixo morir ple que ple d’arrugues”, seguiré menjant carn amb moderació, com ho faig des de fa bastants anys. Com se’m pot prohibir l’exquisidesa de menjar-me un bon Steak Tartar, que, sembla ser, el van fer famós els pobles tàrtars cap el segle XIII i el més modern, cap els anys trenta del segle passat. O el Carpaccio, que fou creat per Giuseppe Cipriani en el seu Harry’s Bar de Venècia, al preparar un plat especial per a la seva amiga, la comtessa Amalia Nani Mocenigo, malalta d’anèmia i que li va demanar un plat amb carn crua ja que el seu metge li havia recomanat que mengés carn crua. Llavors, Cipriani va ser capaç d’inventar un plat nou que ha passat a la història a base de fines rodanxes de carn crua, uns diuen de bou i altres de vedella, i les va assaonar amb una barreja de maonesa, oli, llet, llimona, salsa Worcester i Perrins i sal, alguns diuen també que va completar el plat amb encenalls de Reggiano-Parmigiano. La comtessa li va agradar i va repetir, li preguntà pel nom del plat i com que per aquells dies hi havia una exposició del Pintor Vittore Carpaccio que emprava uns tons vermellosos i grocs, se li va ocór-rer dir tot batejant-lo “Carpaccio de Bou” i així ha passat fins els nostres dies, amb gran acceptació.


Sopa de lletes

Comarca gastronòmica

De la cuina de les àvies a la dels germans Roca

Tasta Sitges 2015

Amb aquest llibre veurem com la cuina catalana és alhora arcaica, ben construïda, inventiva i evolutiva; un repte al plaer i un patrimoni cultural que val la pena conservar. La cuina catalana, actualment, és reconeguda com una de les primeres i més atractives universalment, “Gràcies, sobretot, a la projecció que li han donat, justament, els primers cuiners i cuineres del món: Ferran Adrià, Santi Santamaria, Carme Ruscalleda, Joan Roca i tants altres, a cada racó de Catalunya, acompanyats de la gran tradició, sempre viva, de les fondes i els restaurants populars. Però també és important per la seva història, ja que és la primera d’Europa que va crear una literatura enogastronòmica completa i molt brillant, que reflectia, amb Itàlia, la cuina més refinada i considerada del moment, des dels medievals Francesc Eiximenis o el cuiner Mestre Robert, que al segles XV-XVI fou el més important del seu temps, fins a Josep Pla o Vázquez Montalbán.”

És el tercer any del Tasta Sitges, el nou concepte del ja tradicional Menjar de Tast, ideat i dut a terme pels membres del Club de Tast. S’ha realitzat durant tot el mes d’octubre passat. La importància de la gastronomia local ha tornat a estar en primer ordre. Els restaurants participants han ofert el seu plat en format de mitja ració, bastant completa, que s’ha acompanyat amb una copa de vi de Bodegas Torres o una copa de cava Torelló, pel preu de 12€, fent així que tothom tingui la possibilitat de fer una petita ruta, d’establiment en establiment, cosa que s’ha posat de moda, com si fos una manifestació popular més i en aquest cas d’aspecte gastronòmic i tastar diferents opcions de la cuina actual de qualitat que s’elabora a Sitges i que els membres del Club de Tast han creat i elaborat per la present edició. Un dels millors objectius assolits pel Club de Tast ha estat i és que s’ha fomentat una companyia d’amistat entre els seus membres, sense oblidar-se de la sana competència.

El crític gastronòmic Jaume Fàbrega aplega en aquest compendi culinari 100 receptes típiques catalanes, que han inspirat molts dels grans xefs de la nostra cuina. Hi trobareu les tradicionals receptes d’escalivada o de canelons, un apartat dedicat exclusivament als peixos i fins i tot un capítol de begudes dolces com la llet merengada o la xocolata desfeta. La cuina catalana repetidament, a través de Ferran Adrià i Joan Roca, ha estat declarada la primera del món. En aquest llibre, a manera de cànon, hi descobrirem quins són els plats indispensables d’aquesta cuina, els que han inspirat els grans cuiners, que formen de la nostra memòria palatal històrica i de la nostra vida, i fins i tot alguns dels que cuinen els grans xefs.

Saviesa popular “Abans de Sant Martí, pa i vi; després de l’estiuet, fam i fred” Quasi sempre és així. Esperem aquest estiuet i fins i tot hi ha hagut anys en què hom es banyava a mar. Ara gairebé tot l’any tenim pa i vi, de fam no ens en manca i el fred és a punt de venir.

“Treure les castanyes del foc”. “Treure les castanyes del foc sense cremar-se” Ens va molt bé aquesta dita pels moments actuals on els canvis es succeeixen ràpidament i no sabem els que ens vindran. S’hauran de resoldre situacions compromeses afrontant-ne el risc.

13


14


Redman

C. Joan LLaver ias, 1 local Vilanova i la Ge ltrú T. 93 810 03 30 www.redman.es

Gent emprenedora

José Luís de la Torre «Hem de ser la Toscana catalana, on la qualitat de vida i les oportunitats són espectaculars»

José Luís de la Torre va venir del País Basc a estudiar a l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú, ara fa uns quants anys, i s’hi va quedar. Va veure oportunitats en aquest territori que no li donava la seva terra i encara avui creu en aquestes oportunitats.

16

Què té el Gran Penedès que no tinguin altres Territoris? El Gran Penedes per mi té un gran potencial per la combinació de recursos naturals i la diversitat de productes i serveis que hi pots trobar. Si ens ho creiem, som imbatibles. Quines són les principals amenaces d’aquestes comarques? Que no sapiguem aprofitar el potencial que tenim. Per exemple, des que visc a Vilanova sempre he escoltat la frase “Què volem ser quan siguem grans...” Em fa molta gràcia. Ja som grans! Com serà el futur paisatge del Gran Penedès? Jo apostaria per ser la Toscana catalana, on la qualitat de vida i les oportunitats dels seus ciutadans segueixen millorant. Si pogués canviar-ho tot, per on començaria?

Conservaria el patrimoni paisatgístic, mediambiental, arquitectònic i cultural de la zona que s’ha perdut. És potser l’únic que canviaria; la resta és recuperable. Pel que fa al sector específic, com valora des de dins l’evolució del món informàtic? Estem en l’era de les telecomunicacions, així que tenim davant un oceà de possibilitats que estan esperant que les aprofitem. Quants anys fa de l’empresa? Com va començar l’aventura? Comencem el 1998. Tenim una mica més de 17 anys de carrera. L’aventura va començar amb la vocació de donar serveis informàtics de qualitat, especialment per a empreses i institucions. Quin són els clients de Redman? Qualsevol empresa és un potencial client de Redman perquè ens dediquem a les TIC (tec-

nologia de la informació i la comunicació), informàtica per entendre’ns. Actualment tenim dues grans àrees: la de sistemes i la de desenvolupament d’aplicacions, en la què tenim clients per tot el país. • Com va ser això de fer-se empresari? Recentment vam estar en una conferència sobre si l’empresari neix o es fa i sembla que les estadístiques són clarament favorables a allò que un viu en el bressol. El meu avi era empresari i jo vaig tenir des de molt petit una connexió amb ell. Avi Pep, una abraçada per a tu. • Quin és el secret per consolidar i fer créixer una empresa? Com diria un amic meu de one to one “to drill”, trepar, treballar a fons. • Si tornés a començar, què és el que no faria? No acostumo a penedir-me del que faig per-

CAFÈS NOVELL, S.A. POL. IND. ESTACIÓ DE MERCADERIES C/ FONT DE L’AVELLANER, S/N TEL. 93 890 12 11 (6 línies) • FAX 93 817 02 45 08720 VILAFRANCA DEL PENEDÈS www. cafesnovell.com • cafesnovell@cafesnovell.com


A l’esquerra veiem el Redbox, la patent més detacable de Redman, un carro amb ordinadors portàtils que es pot moure a voluntat dels usuaris. A la dreta, una imatge de l’equip humà de l’empresa.

El test de la gent emprenedora 1. El seu vehicle preferit... Un Volkswagen, encara que ara no estigui de moda 2. Les seves vacances a ... Menorca, és una illa amb molta història i molt d’encant 3. La seva ciutat preferida ... Només una? Barcelona, Bilbao ​​ i Amsterdam 4. Un llibre que l’hagi marcat especialment? Qui s’ha endut el meu formatge? de Spencer Johnson 5. Una cançó que el faci vibrar Especialment ... “I will survive”, en les seves moltes versions què en el moment de prendre una decisió ho fas amb els elements que coneixes i esculls la millor. A posteriori coneixes més dades i potser la decisió hagués estat una altra. Com porta un empresari la conciliació de la vida laboral i la vida familiar i social? Si tries ser empresari, has triat viure la vida intensament, dormo poques hores i tens temps per a tot. En tots aquests anys ha fet més amics que clients o més clients que amics? Amics de veritat en la vida se’n tenen pocs. Si parlem d’amics relacionats amb les empreses amb les què treballes, acabes fent molts amics, més que clients.

6. Quantes trucades rep al seu mòbil diàriament? Uff, bastantes! Prefereixo una trucada d’un client que un “cabreig” sense trucada 7. Quants missatges electrònics rep cada dia? Més de 100 8. Qui més contamina, més ha de pagar? La contaminació és un tema de consciència, ens implica a tots 9. Per què paguem tants de peatges? La vida està plena de peatges. Són assumibles si són ponderats i estan igualment repartits 10. Una setmana laboral de 35 hores, és possible? La realitat és que tots fem més de les 35, jo possiblement les dobli fàcilment. No ho veig fàcil en aquest mercat tan competitiu 11. Si tornés a la infància, què li agradaria ser quan fos gran? El que sóc, enginyer, tot i que de petit volia ser com Felix Rodríguez de la Fuente 12. És pot ser empresari i romàntic? Sí, en la teva pròpia empresa pots posar pinzellades romàntiques i pensar en les persones i no tant en el negoci 13. És pot ser empresari i polític? No alhora, sí alternant, però la imatge del polític ha de canviar 14. I per què no hi ha empresaris que vulguin ser alcaldes? Ser empresari i ser alcalde són tasques que ambdues porten molta feina, potser sigui per això 15. Què li diria als nostres polítics? Que no es comprometin a fer coses que no poden fer i que governin per a tots encara que no siguin del seu color. I que siguin honestos

17


Professional

Els Enginyers Tècnics Industrials ja són considerats enginyers arreu d’Europa Els enginyers tècnics industrials ja estan equiparats als actuals graduats en enginyeria i, per tant, ja són considerats enginyers, a qualsevol país d’Europa i del món. Fins a la implantació de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), també anomenat “Pla Bolonya”, Espanya era l’únic estat europeu on hi havien dos nivells d’enginyeria, l’enginyer tècnic, o enginyer de primer cicle, i l’enginyer, o enginyer de segon cicle. Aquests dos nivells provocaren nombrosos problemes als enginyers tècnics, a vegades insalvables, perquè havien de justificar la validesa de la seva titulació universitària per poder accedir a qualsevol oportunitat professional d’àmbit internacional.

18

Implantat l’EEES, lluny de solucionar el problema encara es va agreujar més, generant profundes injustícies. Per una banda el Govern de l’Estat reconeixia els nous Graduats en Enginyeria com a enginyers a l’àrea

europea i per Decret accedien a la professió d’enginyer i a les atribucions professionals dels Enginyers Tècnics Industrials (ETIs), però per altra banda aquests no rebien del Govern el mateix reconeixement europeu que havia donat als Graduats en Enginyeria, ni tampoc a les seves aptituds professionals, ni nacionals ni internacionals. La feina feta des de les organitzacions col·legials ha començat a donar resultats amb la publicació, al BOE núm. 192 de 12 d’agost, on el Consell de Ministres acordà la correspondència entre el Graduat en Enginyeria i l’Enginyer Tècnic Industrial, amb efectes acadèmics i professionals. Per tant, ja són considerats Enginyers arreu d’Europa. Aquest reconeixement, que pot beneficiar més d’un miler d’enginyers tècnics industrials a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf, que ens equipara professionalment als enginyers europeus i ens dóna accés als màsters oficials universitaris, és una

fita importantíssima, però incompleta. El Govern exclou d’aquests efectes la pròpia administració pública i no permet als ETIs accedir al grup A de la Funció Pública, al qual sí accedeixen els Graduats en Enginyeria. Aquesta exclusió, que pretén perpetuar la diferència de salaris per a les mateixes funcions, està recorreguda davant el Tribunal Suprem. Cal esperar que resolguin la injustícia. L. Santiago Sánchez i Gamarra Degà del Col·legi d’Enginyers de Grau i d’Enginyers Tècnics Industrials de Vilanova i la Geltrú


19


L’empresa

Gràfiques Ferpala celebra el seu 40è aniversari Josep Maria Ferrer va fundar Gràfiques Ferpala quan encara s’utilitzava la lletraset. Tota una vida dedicada a la impressió i treball en paper, ara deixa a mans dels seus fills l’empresa familiar que va néixer al cor de Vilanova i ara fa sis anys es va traslladar a una nau a les afores amb l’objectiu de poder donar molta més cabuda a projectes i maquinària puntera.

20

Després d’anys complicats per la crisi, Gràfiques Ferpala celebra enguany el seu 40è aniversari carregat de motius per ser optimista. I és que a base de molt sacrifici i esforç, la impremta s’ha convertit en les gràfiques de referència a la comarca del Garraf, oferint una gamma de productes exclusius d’alta qualitat al millor preu. La impressió de revistes és un dels punts forts de Ferpala, situada a l’avinguda d’Eduard Toldrà, 111, de Vilanova i la Geltrú. En el darrer any han estat molts els clients del Garraf, Catalunya i fins i tot de França – entre ells, diversos ajuntaments i multinacionals- que han encarregat publicacions a l’empresa. També han augmentat les peticions per a l’elaboració de carpetes, fulletons, díptics, tríptics i cartells exclusius de gran format per a empreses, associacions i entitats de les províncies de Barcelona i Tarragona.

> Assegurances de tot tipus > Tracte personalitzat > Immillorables condicions

L’atenció al client, prioritària Sens dubte, una de les claus de la bona salut actual de Gràfiques Ferpala és el seu servei d’atenció al client, reforçat en els darrers mesos per la renovació de la pàgina web, www.ferpala.es, que permet contactar

directament amb l’empresa per resoldre dubtes o demanar pressupostos de productes concrets sense compromís i sense haver de desplaçar-se.

Agència Reale Sitges Matthews Madrid Altés C. Sant Josep, 26, baixos Sitges T. 93 811 34 52 692 695 899 692 695 906 www.altesmadrid.com ar.sitges@reale.es

La impremta vilanovina ofereix un servei d’assessorament personalitzat des del minut zero. El Miquel i la Sònia Ferrer, màxims responsables de l’empresa, són els encarregats d’aquesta orientació, que té com a objectiu oferir al client la millor qualitat al millor preu. Per nosaltres és vital que la feina surti bé i el client n’estigui satisfet”, explica Sònia, que lidera el departament de Retolació. Precisament és en aquesta àrea -que engloba la retolació amb vinils o lones d’empreses, vehicles; roll-ups i estands per a exposicions,- on més visible és aquest assessorament global, en el què participa gairebé la totalitat dels departaments de Ferpala: des de disseny s’orienta al client sobre la millor opció per “traduir” la seva idea en el producte i, posteriorment, des d’administració s’aconsella sobre quin producte i quin material s’ajusta més a la seva demanda. A més, el taller fa un


Gràfiques Ferp

al

a Av. Eduard Told rà, 111 Vilanova i la Ge ltrú T. 93 893 70 11 www.ferpala.e s

L’empresa s’ha especialitzat en la impressió de publicacions i en la retolació d’empreses i vehicles comercials

seguiment de tot el procés productiu, desplaçant-se a casa del client pel que faci falta. Més d’un 90% de les persones que han passat per Ferpala en els darrers mesos valoren amb un “excel·lent” l’atenció rebuda, segons els fulls de valoració que ha posat en marxa per reforçar el vincle amb els seus clients. Una relació que encara es veu més reforçada per la presència de la impremta a les xarxes socials (Facebook, Linkedin i Twitter), on Ferpala publica totes les ofertes i promocions que va elaborant. Fes-te ja amb el calendari del 2016 Gràfiques Ferpala participa de l’edició d’enguany de la Fira de Novembre amb un estand –el número 211-, que està situat al davant de l’escola El Cim, a la Rambla Principal. En l’expositor, el visitants hi poden veure impressions de gran format en directe, a més d’una mostra de diversos productes d’impressió i retolació elaborats en els darrers temps a l’empresa. També es fa entrega a tothom d’un petit obsequi. Més enllà de participar a la Fira de Novembre, Ferpala ha programat per tot l’any ofertes i promocions en diversos articles. La més recent fa referència a calendaris del 2016, que ja es poden encarregar amb descomptes del 10% a través del portal Eix Ofertes d’Eix Diari. En paral·lel, l’empresa manté vigent tres promocions: una per retolar estands i dues més per fer cartells i carpetes auto-plegables. En els tres casos, el preu dels productes amb l’oferta se situa molt per sota del preu de mercat habitual.

21

Ferrer.

Miquel i Sònia Ferrer són els actuals directors de l’empresa familiar Gràfiques Ferpala, creada el 1975 al bell mig de la històrica Vilanova i la Geltrú.

A més, com a mostra d’agraïment als clients més fidels, l’impremta té previst obsequiar-los amb diversos regals que s’enviaran a través de correu postal. Estem molt orgullosos d’haver arribat fins el 40 anys i creiem que ara hem de retornar la confiança rebuda, assegura Miquel Ferrer, actual administrador de l’empresa creada fa quatre dècades pel seu pare, Josep Maria

Amb un bon equip de professionals Sònia, Gemma i Rosa, a administració; Nieves i Montse, a disseny; Pepe i Ferran al taller; Ramon, David i Joan, a manipulats; i Lluis i Jesús, a retolació; són l’equip que forma part de Ferpala. Un gran grup humà que ha contribuït decisivament a que l’empresa sigui avui dia la impremta de referència a tota la comarca del Garraf.


22


Programació Cicle “Direcció de Persones”

Models i maneres de retribució Per què crear sistemes retributius i com fer-ne un Lloc: Calendari: Professora: Matrícula*:

ADEPG Vilafranca Dimecres 18 de novembre · 16h a 20h Josep Baijet 120 €

PDP · 10a edició

Programa de Direcció de Pimes

La cursa contínua per la competitivitat i la cerca d’un millor posicionament del negoci demanen la posada al dia que s’ofereix en el PDP.

Cicle “Cultura d’Empresa”

Exigències i oportunitats per a l’empresa en un oceà de canvis Com ens podem adaptar a la nova economia digital?

Lloc: Calendari: Professor: Matrícula*:

Molí de Mar · Vilanova i la Geltrú Dimarts 1 de desembre · 10h a 14h Sylvain Loubradou i Miquel A. Mora 120 €

· Durada total: 50 hores · Agenda: del 29.01.16 al 18.03.16 · Lloc: ADEPG Vilanova i la Geltrú · Planificació: 6 jornades intensives, en divendres · Horari: de 9h40 a 18h (dinars de treball inclosos) · Matrícula: 800 € * * Consulteu possibles descomptes

* Consulteu possibles descomptes

Postgrau en Logística Integral i Supply Management Cada dia més, el món empresarial ha de respondre necessitats diferenciades d’arreu del món. L’objectiu d’aquest programa és capacitar els professionals perquè dissenyin i gestionin les cadenes logístiques d’una forma integrada en les empreses, en els sistemes de distribució i en els operadors logístics. En el programa també es fa una especial atenció al desenvolupament d’habilitats personals, per tal de donar aquesta visió integrada en els temes logístics quotidians de les empreses. Agenda: 16 de febrer de 2016 (fins a novembre de 2016) Horari: dimarts i dijous, de 16 a 20h Lloc: Centre Àgora · Vilafranca del Penedès Matrícula: Consulteu preu i condicions Més informació: www.ede.cat | info@ede.cat | 902 106 700

Amb el segell de:


25


instal·lacions

El manteniment de l’aire condicionat també s’ha de fer a l’hivern Anar al taller mecànic quan toca fer la revisió al cotxe o abans d’un viatge llarg és una pràctica més que habitual per seguretat i prevenció de possibles avaries. El mateix s’hauria de fer amb els aparells d’aire condicionat, no només abans de l’estiu sinó també abans de l’hivern si aquest s’utilitza com a calefacció. Són moltes les empreses que tenen instal·lacions d’aire condicionat per climatitzar les seves oficines i edificis. Cada cop més, els propietaris i responsables de negocis se n’adonen dels beneficis de proporcionar un ambient confortable amb una temperatura, humitat i salubritat adequada als llocs de treball. I és que diversos estudis demostren una forta correlació entre la temperatura i productivitat de les persones. Per tant, és imprescindible tenir una bona climatització i cuidar la maquinària per garantir que dóna les millors prestacions.

correcta i donar una temperatura òptima. S’ha demostrat que, en cas de no realitzar un bon manteniment, l’aparell condicionador perd bona part de la seva eficiència original, incrementant el consum energètic i patint avaries innecessàries. Un bon servei de manteniment ha d’incloure una revisió i neteja dels filtres per millorar la qualitat de l’aire i un tractament fungicida per prevenir l’aparició de fongs, pudors i possibles al·lèrgies. A més, ha d’anar acompanyat d’una comprovació dels rendiments de les unitats exteriors i interiors per controlar el consum elèctric, una neteja de les bateries exteriors per millorar l’eficiència de l’aparell i una comprovació del gas refrigerant per verificar que no hi ha pèrdues.

Un aparell d’aire condicionat està dissenyat per aguantar “excessos” i continuar funcionant correctament. Tot i això, no és bo abusar de la màquina, i si ho fem, s’hauria de revisar regularment l’aparell. Els equips d’aire condicionat necessiten d’un manteniment regular per funcionar de forma

www.pastisserialagranja.com

El reglament de les instal·lacions tècniques en els edificis (codi RITE) especifica la necessitat de realitzar un manteniment de la instal·lació com a mínim un cop a l’any per evitar problemes de salubritat. Pot semblar que no és el més important però si tenim en compte que ens passem bona part del nostre temps en llocs tancats, principalment a la feina, es converteix en fonamental la contractació d’un manteniment preventiu dels aparells d’aire condicionat. Cuidar la maquinària i deixar la seva cura en mans de professionals és la millor manera d’assegurar que l’aire que respirem és de qualitat i, d’aquesta manera, evitar possibles perjudicis sobre la nostra salut.

27


28


29


L’empresa

Gonflor 45 anys regalant felicitat Gonflor és una floristeria ubicada al casc antic de Sant Pere de Ribes. Des dels seus inicis s’ha caracteritzat per la serietat i el compromís cap al client. Al capdavant s’hi troba una dona creativa i amant de la seva professió, Llum González.

30

La família González sempre ha estat vinculada al món de la planta. Els pares de la Llum ja cultivaven un viver de plantes, el seu germà és jardiner i ella florista. Tota una vida. Tota una història vinculada a les plantes i les flors.

De l’ermita de Sant Pau a la Masia A la masia familiar s’hi cultivaven plantes d’horta. A poc a poc, quan els fills van començar a interessar-se per la jardineria i la floristeria, al planter també s’hi van començar a produïr plantes de jardí, com palmeres o xiprers. Plantes i flors que també es venien a la botiga.

Quan tenia 11 anys, l’escola a la què anava va tancar. En aquell moment, els pares van donar-me l’opció de seguir estudiant fora de Ribes o implicar-me en el negoci familiar. Vaig decantar-me per la segona opció. Ràpidament, vam convertir l’entradeta de casa en una petita botiga on jo venia les plantes que els pares plantaven a casa, ens explica Llum González.

Llum González explica amb un gran somriure com les primeres palmeres que van cultivar al viver tenen el seu origen a l’ermita de Sant Pau. Quan la família González va decidir plantar palmeres va anar a l’ermita a buscar dàtils de les palmeres que hi havia allà per fer-les créixer.

Amb disset anys, tenia suficient coneixement del sector i experiència en la gestió d’un negoci, així que Llum va traslladar la botiga a la Plaça de la Vila, on la família hi tenia un local.

Les núvies es casen amb Gonflor Gonflor és una floristeria especialitzada en decoracions nupcials. Per a Llum González el més important és el contacte amb la núvia o la persona responsable de

la decoració del casament. Des de Gonflor s’encarreguen de tots els detalls: el ram de la núvia, la decoració de la casa, de l’església o el jutjat, el restaurant, el cotxe... És important crear la decoració més adequada per a cada esdeveniment. Per a poder-ho fer amb èxit és essencial mantenir un tracte continuat amb el client. Ens hem d’adaptar al tipus de núvia, al seu vestit, a la temàtica del casament... Conèixer la núvia, ho és tot!, exclama Llum. La flor preferida per a aquest tipus de cerimònies ha anat canviant molt en el transcurs dels anys. Tal i com ens expliquen des de Gonflor, fa 40 anys tothom es casava amb gladiols. També hi ha hagut altres èpoques més hippies, on la flor predominant era la margarita. Actualment, es busquen flors més romàntiques, com la rosa.


Gonflor

Carrer de l’Ajunt ament, 3 Sant Pere de Ri bes Tel. 93 896 05 76

L’estil del ram de núvia també ha viscut diferents transformacions. Ara s’aposta molt per rams molt naturals, poc estructurats, com si s’acabessin de collir les flors del camp. Un estil molt anglès que a Llum l’enamora. A les flors no les hem de forçar, elles van en la direcció que volen. Tenen vida pròpia i nosaltres l’hem de respectar, puntualitza. El poder de les flors Les flors transmeten alegria, vida i il·lusió. A Catalunya, habitualment es regalen per celebrar alguna cosa. Al Centre d’Europa és diferent. Les famílies tenen un pressupost setmanal per comprar flors i decorar les cases. Quan surten a fer la compra, sempre tornen amb un ram de flors. Tenen cura d’elles, els canvien l’aigua cada dos dies, les netegen... En definitiva, les mimen. Aquí, aquesta tradició no existeix, però és cert que cada vegada ens estem tornant més especialistes en flors i valorem més l’efecte positiu que tenen sobre nosaltres. Generació rere generació Gonflor és una floristeria de llarga tradició a Ribes. Hi van clients de tota la comarca, la gran majoria d’aquells que es consideren de tota la vida. Per exemple, encara tenen com a clienta la núvia a qui van fer-li el primer ram de flors, fa més de 40 anys. Un altre exemple de la complicitat que estableixen des de la floristeria amb els seus clients és el fet que generació rere generació busquin els seus rams de núvia a Gonflor. En alguns casos, ja és la néta qui continua confiant en Llum González.

Flors tot l’any Tot i que cada flor té la seva època de l’any, podem trobar en qualsevol moment la flor que desitgem. Cal tenir en compte, però, que no és el mateix una flor cultivada aquí i comprada directament al productor, que una d’importació. En el nostre cas, intentem comprar sempre a productors d’aquí perquè la flor és més fresca. És collida i portada. La que ve de fora, per molt ràpid que siguin els avions, ha de passar uns dies tancada en una caixa i perd qualitat. Sant Jordi, un dia màgic Hi ha dies que són especialment bonics per una floristeria. Aquest és el cas de la diada de Sant Jordi. L’ambient és molt divertit. Tots els senyors vénen convençuts a buscar la rosa. T’ho passes realment molt bé despatxant aquell dia. Vas de bòlit, però és genial. A les set del matí, cua. A la una del migdia quan pleguem, cua. Abans d’anar a treballar, cua. Al vespre, cua. És un dia molt especial, explica Llum. Servei de transmissions florals La serietat és bàsica per nosaltres. Si es queda en una cosa o en una hora amb el client, s’ha de complir. El client és el centre de tota la nostra activitat. Cal donar-los el millor servei i posar-los les coses ben fàcils. En aquest sentit, des de fa més de 20 anys, oferim el servei de transmissions florals.

El client ve a Gonflor a encarregar un ram de flors per un país estranger. Nosaltres ho gestionem amb una central que es posa en contacte amb la floristeria del país en qüestió, que entregarà el ram al seu destinatari. És genial!

31


Avantatges

Zurich i l’ADEPG signen un acord amb avantatges per als socis i treballadors d’empreses associades

L’ADEPG i Zurich Assegurances han signat un acord de col·laboració gràcies al qual tant els associats i els empleats de les empreses de l’ADEPG com els seus familiars directes podran gaudir de les millors cobertures i de condicions exclusives en les seves assegurances.

32

Per celebrar aquest acord, Zurich ofereix una promoció* excepcional que els permetrà estalviar-se fins a 5 mesos en les assegurances de cotxe, moto, llar i negocis: 3 mesos quan la contractin, i si no tenen cap sinistre el primer any, 2 mesos gratis més quan la renovin. A més, gaudiran d’un 10% de descompte sobre la tarifa de cotxe.

Cobertures de primer nivell Tant l’assegurança de cotxe de Zurich com les de moto, llar i negocis, ofereixen molts avantatges respecte a altres companyies del mercat. Amb l’assegurança de cotxe, per exemple, els assegurats podran gaudir d’una bonificació de fins al 55% pel fet de ser bon conductor. A més, disposaran de cobertures com el servei de recurs de multes o el compromís de compensació amb 60 € si, en cas d’avaria, la grua tarda més de 60 minuts. Per la seva banda, l’assegurança de moto ofereix avantatges tan interessants com l’assistència en carretera 24 hores des del km 0 a tot Europa, o les cobertures d’incendi i robatori, tant de la moto com dels seus accessoris. Protegir la llar amb Zurich vol dir comptar amb l’assistència d’un tècnic a domicili, amb una àmplia cobertura de danys, i amb el servei d’assistència informàtica gratuïta,

amb el qual tots els assegurats podran solucionar qualsevol problema amb els seus ordinadors, les tabletes i fins i tot els smartphones. A l’hora de protegir el despatx, Zurich ofereix una assegurança que cobreix tant el lloc físic com l’activitat mateixa i ofereix als seus clients una de les cobertures de danys elèctrics més àmplies del mercat, a més d’incloure el servei d’assistència informàtica de manera totalment gratuïta. Zurich posa a la disposició de l’ADEPG un equip d’especialistes en assegurances i una àmplia gamma de productes (cotxe, moto, llar, negocis, accidents i embarcacions), pensats per cobrir les necessitats dels seus associats i treballadors. Per aprofitar tots els avantatges d’aquesta col·laboració i gaudir de fins a 5 mesos gratis en les assegurances, només cal trucar al 913 277 473 o entrar a www.zurich.es/ asociacionesprofesionales.


Finançament

Banc Sabadell proposa un rènting per a professionals i particulars Fins ara, només les grans empreses gaudien del servei de rènting i es beneficiaven de tots els seus avantatges. Banc Sabadell s’ha proposat fer arribar a tots els professionals i particulars els beneficis d’aquesta fórmula, així que si està pensant renovar el seu vehicle o adquirir-ne un de nou, segur que aquesta informació li interessarà. Bàsicament, es tracta d’un model en el qual no es paga per la propietat d’un bé que sabem que es deprecia molt ràpidament, sinó pel seu ús. El rènting consisteix en el gaudi d’un vehicle a mitjà termini a canvi d’una quota mensual que inclou tot allò necessari per utilitzar-lo (excepte el combustible). En funció del termini i quilometratge que vulgui, es calcula una quota fixa que li dóna dret d’ús del vehicle que triï amb tot inclòs:

34

- Lloguer del vehicle - Manteniments en qualsevol servei oficial - Assegurança a tot risc - Impost de circulació - Substitució de pneumàtics - Assistència en carretera 24 hores - Vehicle de substitució 20 dies l’any - Notificació de multes

I quan s’acaba el contracte, què passa? Vostè tria. Abans del venciment Banc Sabadell es posa en contacte amb vostè per saber si vol substituir el vehicle per un altre de nou o adquirir el vehicle que actualment està utilitzant. I quins beneficis li comporta? - No suposa cap desemborsament inicial, tan sols una quota al mes - No destina els seus estalvis a l’adquisició d’un bé perible, pot mantenir les seves posicions d’estalvi o fer qualsevol altra inversió - No es desinverteix, manté la seva liquiditat - Sense costos de comissions d’obertura ni d’estudi - Es beneficia de millors tarifes generades per les nostres economies d’escala - Transforma costos incerts en costos fixos - Permet fer projeccions de despesa a mitjà termini - Sense despeses imprevistes - Estalvia temps de gestió ja que ens ocupem de tots els tràmits, les gestions i la paperassa (renovació de l’assegurança, pagament d’impostos…) - Millora la seva imatge i seguretat, li permet anar sempre amb un vehicle nou amb l’última tecnologia i seguretat

I tot això amb un servei d’atenció personalitzada 24 hores. En temps de contenció de la despesa, és raonable valorar modalitats com el rènting. Faci números... Davant de qualsevol inversió important, cal tenir en compte, a més del vehicle, els costos associats d’assegurança a tot risc durant tots els anys, els manteniments, les revisions, les avaries, els sinistres, els impostos anuals, els pneumàtics..., i sabrà per què cada vegada hi ha més gent que aposta per la despreocupació de sèrie. Banc Sabadell disposa d’un ventall d’ofertes que recull tots els segments del mercat (vehicle urbà, compacte, berlina, totterreny, furgoneta industrial...) i que pot trobar a l’espai AutoRenting del web: www.bancsabadell.com. Gaudeixi del seu vehicle des de 260 euros al mes, amb tot inclòs. Per a més informació o assessorament financer, es pot adreçar a qualsevol oficina de Banc Sabadell o posar-se en contacte al telèfon 902 120 504 o a través del correu electrònic bsautorenting@bancsabadell.com.


35


Reformes en general i obra nova Rehabilitacions, reformes, reparació de danys, manteniment i execució d’obres, projectes, direcció d’obres, impermeabilització amb aillaments, enquixats i arrebossats, cerralleria, electricitat, fontaneria, calefacció, pintures, formigó imprès i pulit, etc.

Demani pressupost sense compromís · 639 208 050 · Toldrà43slu@gmail.com 36


38


El comerç de l’ADEPG

Mireya, més de 50 anys oferint les més innovadores tendències en roba femenina Fitxa de l’empresa > Adreça

Carrer Parellades, 2, Sitges Tel. 93 894 16 72

> Activitat

Venda de roba de dona

> Contacte

Miquel Boix

> Quin és l’origen de l’empresa? La botiga va obrir l’any 1959. Fundada per Alfons Teixidor i les germanes Maria i Pilar Sala. En un primer moment la botiga es va especialitzar en les noves tendències d’aquella època, com estils més hippies, teixits procedents de la Índia, confecció d’articles de pell amb dissenys propis, etc.. El turisme del moment, com la gent del poble i de la comarca, va trobar a la botiga tot un món de colors i teixits d’una època on la grisor s’anava esvaint a poc a poc per donar pas als colors i estampats que es començaven a portar a ciutats tan importants dins del sector de la moda com Londres o Paris. Els propietaris van saber copsar l’esperit de l’època de forma notable. Qui són els clients de Mireya? El perfil de la nostra clientela és el d’una dona que coneix exactament el que vol, està informada de totes les tendències i novetats i busca a la nostra botiga tant els últims looks del moments com aquells models clàssics que sap que mai passaran de moda, el que es coneix com “un fons d’armari”. La procedència de la nostra clientela és molt variada, prové tant de Sitges com dels seus voltants, així com turisme nacional i internacional. El més important per a nosaltres és la fidelitat que ens demostren venint cada temporada a renovar el seu armari amb les últimes novetats del moment. També la fidelitat del turisme estranger, ja que la majoria d’aquests clients repeteixen estiu rera estiu. Quins són els productes que podem trobar? Treballem amb algunes de les millors firmes del moment, com ara Armani, Twin-set, Maxmara, Liu-jo, Maliparmi, etc. molt reconegudes tant en l’ambit nacional com internacional. Oferim tant un estil més “casual” i juvenil per al dia a dia de la dona actual com models més adients per a ocasions més especials com ara esdeveniments i cerimònies. A part, tenim també una extensa gamma de complements, com bosses, foulards, sabates, cinturons...

Volem que la nostra clienta surti de la botiga vestida de dalt a baix i que se senti guapa i a l’última. Què el fa diferent a la resta? La nostra finalitat és assessorar i buscar la millor opció. Oferim una atenció personalitzada per a cada clienta, intentant trobar el seu propi estil dins de les tendències actuals. El nostre equip està format per persones amb una gran experiència dins el món de la moda, coneix perfectament el producte que ofereix i està capacitat per adaptar-lo a cada clienta en qualsevol cirscumstància, buscant un resultat modern, elegant i confortable. Quins són els projectes de futur de Mireya? El nostre projecte a la llarga és continuar amb el nostre estil i forma de treballar, oferint el mateix tracte i la màxima qualitat dels nostres productes com fins ara. Adaptar-nos a les últimes novetats del sector de la moda, com ara una pàgina web, on les nostres clientes podran gaudir de les nostres coleccions de cada temporada i donar la possibilitat d’efectuar comandes a través del web.

39


Empreses de l’ADEPG

Ceic International School aprendre idiomes d’una manera diferent

CEIC Intern. Sc ho C. Costa Daura ol da, 3 Cunit Tel. 977 675 79 www.estudiscun 4 it.com

Des de 2007, Ceic International School ofereix una manera diferent d’aprendre idiomes com a alternativa a les classes tradicionals, amb sessions dinàmiques on la parla i la comprensió són la base de l’aprenentatge.

Centre d’Estudis i Idiomes Cunit ofereix cursos d’idiomes, com anglès, francès, alemany, castellà, català, rus i xinès. Però també té una llarga experiència en reforç escolar i tècniques d’estudi. Com a escola internacional és una alternativa flexible a ESO i Batxillerat seguint el currículum britànic. També fa exàmens reconeguts internacionalment que permeten l’accés a la universitat arreu del món. 40

CEIC Internacional School també ofereix formació per a empreses. El domini d’idiomes i la formació contínua són bàsiques per millorar les aptituds dels treballadors i directius, afavorint així la seva productivitat. A CEIC gestionen aquesta formació al seu centre, online o al lloc de treball. A més, si es gestiona la formació per la Fundació Tripartita, l’empresa gaudeix d’un estalvi econòmic, amb la mateixa qualitat.

A més dels cursos d’idiomes, ofereix formació en altres àrees, com gestió de l’estrès i l’ansietat, habilitats per a la presa de decisions o lideratge i gestió d’equips.


Empreses de l’ADEPG

Fontanals Delicatessen lots de Nadal gourmet personalitzats a mida de les empreses

Fontanals Delicatessen es l’aposta de la segona generació d’una família sitgetana de tradició xarcutera, amb un establiment modern ubicat al centre de Sitges des de fa tres anys. La seva proposta passa per obrir noves línies de negoci, a banda de les tradicionals, com la preparació de lots gourmet personalitzats per a empreses o la realització de càterings.

Fontanals Delicatessen busca diferenciar-se en el sector de lots nadalencs en general oferint lots personalitzats, diferents als que veiem habitualment, essencialment pel producte que proposen i la personalització que permet. Es tracta de presentar un repertori més selecte sense que això hagi d’influir negativament en el preu final ja que s’adapten al pressupost establert. Així mateix proposen encarregar-se de tot el procés incloent la gestió de la logística que comporta aquest tipus de serveis per tal que el present arribi al destinatari final.

Fontanals Delicatessen Psg. de Vilafran ca, 7 Sitges Tel. 93 894 13 fontanalsdelicatesse 88 n.com

tomàquet amb pernil i perles d’oli. De plats més clàssics, podem trobar l’ànec mut a la taronja, el gall d’índi farcit o el garrinet torrat. Tot un assortiment de propostes per tenir en compte en les properes dates nadalenques.

En la divisió de càterings també ofereixen un servei 360º on, a banda d’oferir un menjar selecte, també s’encarreguen de contractar cambrers, de llogar taules, cadires, parament i tot el que pugui fer falta per tal que l’esdeveniment surti rodó. En el seu repertori de menjars cuinats, pels àpats nadalencs tant hi trobem innovacions com els macarons de foie o els cucurutxos de

Pl. dels Cotxes, 6 · Vilanova i La Geltrú C. Francesc Macià, 92 · Vilanova i La Geltrú C. Sant Francesc, 5 · Sitges

Cucurutxos de tomàquet amb pernil i perles d’oli

41


Donem la benvinguda!

Els nous socis de l’Adepg

42

AXOLOT · REBEL BUSINESS Avinguda de Catalunya, 97 08734 La Granada del Penedès Tel. 609 468 365 www.arebelbusiness.com Innovació i màrqueting per a pimes

GLOBAL RECOBROS Carrer de Solicrup, 19 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 938 109 510 www.globalrecobros.com Gestió d’impagats i serveis jurídics

CHARO TRIS - MUSIK Carrer de l’Àncora, 3 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 690 002 817 www.musik-mb.com Música. Soprano

IB-GLOBAL CONSULTING Av. del Tancat de la Plana, 34 43700 El Vendrell Tel. 664 884 450 Serveis d’anglès tècnic per a professionals

ESPECTÁCULOS ADDE Av. de la Marca Hispànica, 106 43882 Segur de Calafell Tel. 640 532 258 www.espectaculosadde.es Organització d’espectacles i esdeveniments

LIDE Carrer de Marcel·lí Gené, 6 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 938 934 060 www.lide.cat Neteges i desembussament de tot tipus de canonades

FONTANALS DELICATESSEN Passeig de Vilafranca, 7, local 08870 Sitges Tel. 938 941 388 www.fontanalsdelicatessen.com Alimentació gourmet · Lots i càterings

REALÍZATE CONSULTORES Carrer del Sol, 18 08818 Olivella Tel. 687 566 960 www.realizate.es Formació i coaching


Som d’aquí

Saps de tot el què pots gaudir per ser soci?

FORMACIÓ

20% de descompte a Formació a mida a Cursos in company a Seminaris i tallers a Cursos subvencionats

43

XARXA ADEPG

900 Socis · Dóna't a conèixer! a Trobades sectorials i de contacte a Notícies d’empresa · Va d’Empresa a Espais de ràdio i televisió periòdics a Reportatges d’empresa a Perspectiva a Directori d’empreses associades a Dones d’Empresa i Joves d’Empresa

15% de descompte a Formació per a directius a Postgraus universitaris a Programes de direcció a Cursos monogràfics AVANTATGES COMERCIALS

43

SUPORT A L’EMPRESA

Àrea d’Assessorament Gratuït a 40 experts en àrees diferents Borsa de treball Gratuïta a Processos de selecció de personal a 500 currículums a la teva disposició Servei d’Informació a InfoADEPG Informació actualitzada en tots els àmbits de treball i afectació de l’empresa a Subscripció gratuïta a Perspectiva a Subscripció gratuïta al Butlletí diari QDN

CULTURA D’EMPRESA

40% de descompte a Ús de les instal·lacions de les seus de l’ADEPG (prèvia reserva) Mercat d’oportunitats a Publicació gratuïta d’ofertes ADEPG | ASSOCIACIÓ D’EMRPESARIS DEL PENEDÈS I EL GARRAF C. de la Beneficència, 17 · 08720 Vilafranca del Penedès C. de l’Àncora, 3 · 08800 Vilanova i la Geltrú Tel. 902 106 700 | www.adepg.cat | adepg@adepg.cat


Perspectiva 127  

La revista de la Fira