Page 1

ANOUK. Hét magazine voor topsecretaresses! Nummer 4, 2007

Terug naar de balans Ontdek Pilates

Etiquette in Marokko Wees bescheiden

Houd de B-factor laag

Vergroot je vergaderefficiëntie Opzij voor Anke Brouwer Redactieassistent Cisca Dresselhuys

Wegwijs in de jungle Online vliegtickets bestellen Top Secretaries


colofon Dit magazine is een uitgave van Adecco Top Secretaries en wordt toegestuurd volgens het systeem van controlled circulation aan (directie)secretaresses, managementassistents en opdrachtgevers. Het magazine verschijnt 4 keer per jaar. Adecco Top Secretaries maakt deel uit van de business line Office van Adecco Nederland.

inhoud Hét magazine voor topsecretaresses, nummer 4, 2007

Adecco Nederland, Postbus 40444, 3504 AE Utrecht. Redactieteam Adecco: Rinus Wittenberg, Wendy Honselaar. Telefoon (030) 247 55 55 Noordwest 12, Heerenveen Concept & Realisatie Noordwest 12, Heerenveen Teksten Ton Hilderink, Herman Mulder, Rieky Takken, Kerstin Rappange Eindredactie Adecco: Rinus Wittenberg Fotografie Irene Kievit Drukwerk Verweij Printing, Mijdrecht Abonnementen Abonnementen zijn alleen bestemd voor kandidaten die bemiddeld worden door Adecco Top Secretaries of op persoonlijke uitnodiging van één van de medewerkers van Adecco Top Secretaries. Overname van hele of gedeeltelijke passages uit de inhoud is alleen toegestaan na schriftelijke toestemming van het redactieteam. Aan de inhoud van dit magazine kunnen geen rechten worden ontleend. Advertenties Voor meer informatie over advertentiemogelijkheden kunt u contact opnemen met Noordwest 12: Carola van Westen Reacties Wilt u reageren? Mail dan naar rinus.wittenberg@adecco.nl Vestigingen Adecco Top Secretaries Amersfoort: Stadsring 236, 3811 HS Amersfoort, telefoon (033) 467 99 58, fax (033) 467 99 57 Amsterdam: Claude Debussylaan 22 B (9e etage), 1082 MD Amsterdam telefoon (020) 301 80 48, fax (020) 301 80 56 Den Haag: Turfmarkt 246, 2511 DJ Den Haag telefoon (070) 311 72 10, fax (070) 311 72 15 Eindhoven: Vestdijk 23, 5611 CA Eindhoven, telefoon (040) 235 92 55, fax (040) 235 92 56 Groningen: Hereplein 1, 9711 GA Groningen telefoon (050) 302 87 27, fax (050) 313 77 47 Tilburg: Heuvelring 67, 5038 CJ Tilburg telefoon (013) 583 33 38, fax (013) 582 16 20 Zwolle: Nieuwe Markt 4, 8011 PE Zwolle telefoon (038) 422 56 55, fax (038) 422 10 07 Adecco Hoofdkantoor Savannahweg 71, 3542 AW Utrecht Postbus 40444, 3504 AE Utrecht Telefoon (030) 247 55 55, Fax (030) 247 56 66 www.adecco.nl/topsecretaries topsecretaries@adecco.nl

2

3 4 6 7 8 10 11 12 14 16 17 18 20 22

Column Ineke Kooistra Marten van Osch Directiesecretaris Secretaries stuff Handige, leuke en hippe gadgets Nú even niet! Boeken en cd’s Online tickets bestellen Wegwijs in de jungle Pilates Sportieve ‘back to basic’ Efficiënt vergaderen Zonder ‘B-factor’ Merlyn De Vos Wil alleen fulltime werken Sara van Broekhoven Alles draait om oprechte aandacht Presenteren met Power Tips en trucs Het streepje Richtlijnen voor correct gebruik Etiquette in Marokko Wees bescheiden Eindhoven Oneindig gezellig Werken met... Cisca Dresselhuys

Sportieve ‘back to basic’: pilates


column

4

Marten van Osch De directiesecretaris Ineke Kooistra

22

Gevraagd: mensen met ambitie m/v Secretaresses, directieassistenten, personal assistents, office managers. Je zegt het maar. Ze zijn allemaal schaars. Ik ben dan ook best trots dat we ons streven naar tien Top Secretaries vestigingen nu al bereikt hebben. Een halfjaar eerder dan verwacht. En er komen er dit jaar nog twee bij! Ondertussen zijn we druk bezig met de introductie van Top Secretaries België; op 1 juli starten we in het fameuze Adecco Career Center in Brussel.

Werken met... Cisca Dresselhuys

Hoe verklaren we dit succes? We zien aan de ene kant dat secretaresses bij ons komen, omdat zij voldoende keuze willen in het banenaanbod. En we zien aan de andere kant dat klanten door ons bediend willen worden, omdat we niet alleen werven op harde criteria, maar ook de match weten te maken op ‘softe’ criteria. Ofwel: wie past goed bij welke directeur? Elke maand stijgt dan ook het aantal medewerkers met een Top Secretaries contract. Zij krijgen een leaseauto, uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en gaan aan de slag bij verschillende opdrachtgevers in Nederland. Ons doel is om nog dit jaar twintig extra top secretaries een contract aan te bieden. Daarnaast bemiddelen we in vaste dienstverbanden bij bedrijven en binnenkort starten we met Top Secretaries Freelance. Dit alles biedt ruimte voor secretaresses met uiteenlopende wensen. Een oproep dus: meld je aan bij Top Secretaries!

12 “De weekenden zijn heilig voor mij”

Die oproep is ook gericht aan mannen. Ik weet het, traditioneel wordt de functie van secretaresse voornamelijk door vrouwen ingevuld. Daarin zien we gelukkig verandering komen. Gelukkig, omdat we graag kennismaken met die andere 50% talentvolle mensen. Ik ben dan ook blij met het interview met Marten van Osch in dit nummer. Hij is directiesecretaris, een functie met een duidelijke inhoudelijke bijdrage op beleidsniveau. Dat gaat veel verder dan de traditionele taak van directiesecretaresse. Maar ook die taak is aan het veranderen. Directeuren vragen steeds vaker sparringpartners met een hbo of wo werk- en denkniveau. Prachtige functies voor ambitieuze mensen die zich graag verder ontwikkelen. Vrouwen én mannen! Ineke Kooistra Director Adecco Top Secretaries

3


interview

Voor wie het nog niet wist: de directiesecretaris is níet de mannelijke variant van de directiesecretaresse. Maar wat houdt de functie dan wel in? Flexwerker Marten van Osch geeft tekst en uitleg.

Marten van Osch

De directiesecretaris Rechtenstudie Sinds begin februari werkt Marten van Osch (33) als directiesecretaris via Top Secretaries. Hij is gestationeerd in Amsterdam bij de afdeling Cliëntenservice & Communicatie (C&C) van Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV). UWV kende hij al, want nadat hij een jaartje had gefreewheeld na zijn rechtenstudie, werkte hij ruim vier jaar via een tijdelijk contract bij de afdeling Bezwaar & Beroep. Ondanks zijn juridische achtergrond zat hij daar niet helemaal op z’n plek. Marten: “Ik kwam er gaandeweg achter dat het werk me te weinig uitdaagde en dat ik stil stond in m’n ontwikkeling. Mijn interesse reikt verder dan alleen het juridische en als je dan ook nog eens bedenkt dat het sociaal zekerheidsrecht nu niet bepaald een sexy vakgebied is…”

4

Dagvoorzitter Op een bepaald moment heeft hij de kans gegrepen om naast zijn reguliere werk de rol van dagvoorzitter/gespreksleider op zich te nemen tijdens bijeenkomsten met stakeholders. Een zaal van vijf-, zeshonderd mensen, daar draait Marten z’n hand niet voor om.

“In de functie van directiesecretaris tref je zowel vrouwen als mannen aan” “Naast afleiding van het reguliere werk, gaf het me ook een bredere kijk op de organisatie, waardoor de dingen meer gingen leven.” De wereld was echter groter dan het UWV en


processen faciliteert en dat de directiesecretaris zich met de inhoud van die processen bezighoudt. Natuurlijk is de ene directiesecretaresse de andere niet en heb ook ik mijn faciliterende taken, maar op beleidsmatig en strategisch niveau heb ik duidelijk een eigen rol, een eigen stem. In die eigen rol kom ik met heel uiteenlopende projecten in aanraking. Mijn functie is heel breed en divers, maar tegelijkertijd net zo klein en net zo groot als ik hem zelf maak. Het is maar net hoeveel ik naar mezelf toe trek.” Mannen Een heel ander verschil: directiesecretaresses zijn bijna altijd vrouwen en in de functie van directiesecretaris tref je zowel vrouwen als mannen aan. Inderdaad, een vrouw in Martens functie heet directiesecretaris. Interessant. Maar hoe noemen we dan de mannelijke directiesecretaresse?

bovendien liep zijn contract af. Marten was al op zoek naar iets anders, toen hij tijdens een bijeenkomst Connie Eli trof, plaatsvervangend directeur van de afdeling C&C. Ze vroeg of hij haar directiesecretaris wilde worden. Drie maanden na afloop van zijn contract kon Marten begin februari bij Adecco Amsterdam Top Secretaries een halfjaarcontract ondertekenen. Hij ging terug naar het UWV. Rechterhand Toen Marten in zijn nieuwe functie begon, had hij zelf niet echt een goed beeld van wat deze inhield, zo vertelt hij. “Je ziet wel vaker dat deze functie door een jurist wordt uitgeoefend. Dat heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat een rechtenstudie je goede analytische vaardigheden oplevert. Als directiesecretaris heb ik een faciliterende en een adviserende

rol en daarbij komen die vaardigheden goed van pas. Je zou kunnen zeggen dat ik de rechterhand ben van de directeur, een inhoudelijke sparringpartner. Connie Eli is een heel inspirerende persoonlijkheid die me veel ruimte en vrijheid geeft, maar me ook overal bij betrekt. Ik leer ontzettend veel en juist dát maakt mijn functie extra boeiend.”

Creatieve rol Dat is niet iets waar Marten zich druk om hoeft te maken. Liever denkt hij na over zijn eigen toekomst. “Voor mij is het nu belangrijk om me te ontwikkelen op allerlei fronten”, legt hij uit. “Ik was een flierefluiter en was niet planmatig bezig met mijn toekomst. Sinds m’n 30e is dat anders en wil ik mijn keuzes bewuster maken. Door vragen als ‘wie ben ik’, ‘wat kan ik’ en ‘wat wil ik’ te beantwoorden, wil ik focus aanbrengen in mijn carrière. Ook ben ik hierover in gesprek gegaan met mensen met uiteenlopende achtergronden. Ik heb daar veel van opgestoken. Mijn huidige functie levert me heel waardevolle werkervaring op. Wat de toekomst brengt? Misschien wil ik me gaan bezighouden met organisatieadvies. Daarnaast blijft de behoefte aan een creatieve rol. Ik treed nog regelmatig op als gespreksleider bij het UWV. Ik kan me zo voorstellen dat ik me daar ook buiten het UWV op wil gooien.” Wie weet zien we Marten nog eens op tv.

Eigen stem Naast Marten als directiesecretaris, heeft Connie Eli ook nog een directiesecretaresse. Marten legt uit hoe de taken verdeeld zijn. “De directiesecretaris is vaak een senior beleidsadviseur, die formeel gesproken het secretariaat aanstuurt. Omdat ik nog in ontwikkeling ben, zou het raar zijn als ik zou zeggen: ik stuur het secretariaat aan. We zijn een team. Chargerend zou je kunnen zeggen dat de directiesecretaresse

5


shoppen

Bloemen op je raam Deze ‘Flat Flowers’ zijn transparante raamstickers en gemaakt van statisch materiaal. Je hoeft dus geen lijm te gebruiken en ze zijn heel makkelijk keer op keer te herplaatsen. En zowel van binnen als van buiten zichtbaar. Ze zijn ongeveer 30 cm hoog en naast deze dahlia’s ook nog in vier andere varianten verkrijgbaar. www.nonplusultra.nl: € 17,-

2 Hap frisse lucht

In vervuilde steden als Los Angeles, Bangkok en Tokio zijn zuurstofbars een ware hype. In Nederland zie je dit soort bars ook al verschijnen. Want door een hap verse zuurstof ga je je erg lekker voelen. Je wordt er niet licht van in je hoofd, maar je krijgt een aangename ‘boost’. Het is extra handig dat je vanaf nu je eigen zuurstofbar overal mee naartoe nemen. Ogo Pure Oxygen laat je kiezen uit drie aroma’s: pepermunt, lemon en cherry. Eén can is goed voor 15 tot 20 keer diep ademhalen. Ideaal voor een vergadering, het zet je lekker op scherp. www.thegadgetcompany.nl: € 9,95

1 Bloemen in blik Een beetje fleur op je bureau doet goed. En helemaal als je er wat langer plezier van kunt hebben. Trek het blik open, doe er wat water in en laat je aangenaam verrassen. Dit blik laat je kennismaken met de lieftallige ‘Vergeet-mij-nietjes’, maar er zijn meer varianten. Zoals de ‘wellnessplant’ Kamille, waarmee je je eigen thee kunt trekken. www.bestthings.nl: € 6,95

3

Handige, leuke en hippe gadgets voor op kantoor. En állemaal verkrijgbaar via internet!

Secretaries

STUFF

Handige boterham

4

Briljanten zwaargewicht Wat zou het toch leuk zijn wanneer je baas - als blijk van waardering - je deze ring cadeau zou doen. Deze absurd grote diamanten ring is gewoon bedoeld als een ludieke presse-papier. Maar dan wel een hele mooie. www.bestel.nl: € 19,90

5

6

Deze lunchbox in de vorm van een boterham is niet alleen leuk om te zien, maar ook nog eens superhandig. Er is ruimte voor voldoende boterhammetjes, een pakje drinken, koekjes én een appel. Door het bijgeleverde tussenschotje kun je deze lunchbox handig indelen. Verkrijgbaar in de kleuren transparant wit, rood, roze, oranje en limegroen. www.kadoshop.nu: € 14,00

Zoals het klokje thuis tikt...

6

Zo tikt het natuurlijk net zo leuk op je werk! Neem nou deze kekke koekoeksklok ‘Cuckoo’. Dit exemplaar frist je kantoor op en geeft je een beetje dat huiselijke gevoel. Het vogeltje laat zich elk uur horen en zien. En het geluid is best bescheiden, dus je kunt gewoon blijven bellen. Verkrijgbaar in roze, zwart, wit en zilver. www.bestelklokken.nl: € 29,95


shoppen

Nú even niet! roman

Psychologie

’t Zit er weer op voor vandaag. Lekker de tijd voor jezelf. Maar wat nu? Vier tips voor een heerlijke avond.

cd

cd

Titel: A lily for the spectre Door: Stephanie Dosen Van: V2 Music € 20,99

Titel: Tribe Door: Luka Bloom Van: V2 Music € 22,99

Titel: Gossip & Gucci Door: Lauren Weisberger Van: De Boekerij € 12,55

Titel: De eerste indruk Door: Roos Vonk Van: Scriptum € 18,95

Stephanie Dosen bracht haar jeugd door op een pauwenboerderij in Wisconsin. Daar vond ze op zolder een oude gitaar. Terwijl iedereen met de oogst bezig was, sloop zij naar de zolder om liedjes schrijven. Ze schreef ook sprookjes en gedichten voor de zwaan en de vos, haar favoriete dieren. Deze feeërieke zangeres met haar dromerige muziek werd door het Amerikaanse muziekmagazine Billboard omschreven als één van de beste independent-muzikanten in het Middenwesten.

De Ierse singer-songwriter Luka Bloom heeft ook een nieuwe cd. Met z’n 52 jaar is hij al een ‘gouwe ouwe’, maar oh, wat is zijn muziek nog steeds heerlijk om naar te luisteren. Voor de kenners: dit album is anders dan anderen. Hierop werkt hij samen met Simon O’Reilly en neemt zelf maar twee keer de gitaar ter hand. Uiteraard zingt hij wel zelf op elk nummer en dan hoor je onmiskenbaar de stem van Luka Bloom. Ogen dicht en genieten maar.

Alle fans opgelet: Er verschijnt een nieuw boek van de auteur van ‘De duivel draagt Prada’. Voor wie het nog niet wist: de gelijknamige film trekt volle zalen. Het nieuwe ‘Gossip & Gucci’ is een venijnig, hilarisch verhaal over Bette die een baan krijgt bij een superhip pr-bureau. Van de ene op de andere dag hoort ze bij de jetset van Manhattan. Maar dat blijkt minder leuk dan het lijkt. Als het helemaal mis dreigt te gaan, komt redding uit onverwachte hoek.

Als secretaresse ontmoet je voortdurend nieuwe mensen en in mum van tijd heb je al een beeld van hen. Maar zij ook van jou! Hoe werkt dat eigenlijk? En is de eerste indruk wel zo betrouwbaar? Roos Vonk, hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen legt het uit aan de hand van voorbeelden uit het dagelijks leven en de resultaten van wetenschappelijk onderzoek. Heel handig als je zelf een goede eerste indruk wilt maken. Bij een sollicitatie bijvoorbeeld. Of een date…

7


reizen

Voor het reserveren van vliegtickets gaat er niets boven internet. Online bestellen is snel, gemakkelijk én goedkoop. Hoewel. Valkuilen en ondoorzichtigheid in overvloed. Doe je voordeel in de digitale jungle.

Online vliegtickets bestellen Wegwijs in de jungle Online loont Even googelen en de ticketaanbiedingen rollen van je beeldscherm af. Dat begint goed! Inderdaad: online boeken is goedkoper dan telefonisch. Want via het call center van de luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie zijn de boekingskosten vaak hoger. En de gesprekskosten kunnen flink oplopen. Niet voor niets is tickets boeken via internet zo populair. All-in prijzen Eenmaal achter je pc springen de euro- en dollartekens je in de ogen. Het aanbod van goedkope tickets lijkt eindeloos. Maar wat is goedkoop als achter je ticket allerlei extra kosten wegkomen? Van administratiekosten tot veiligheidstoeslagen. Gelukkig is er sinds april jl. de Code Reisaanbiedingen. Voortaan moeten luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties op de Nederlandse markt daardoor all-in prijzen vermelden. Dus inclusief alle onvermijdbare bijkomende kosten zoals luchthavenbelastingen, brandstof- en veiligheidstoeslagen. Prijzen vergelijken is hierdoor een stuk makkelijker. Maar minstens één addertje zit er nog onder het gras. Want ‘bemiddelingskosten’ zoals reserverings-, boekings- en administratiekosten maken geen deel uit van de all-in prijs. Blijven opletten dus.

8

Bestemming bekend? Vergelijken maar! Op zakenreis naar Tokio? Een congres in New York? Zodra je vliegbestemming bekend is, begint het grote zoeken op de talloze ticketsites. Kies nooit voor de eerste de beste aanbieder, vergelijk altijd de prijzen op meerdere sites. De gouden regel is dat vroeg boeken voordeliger is. De prijzen zijn het laagst wanneer de nieuwe vluchtschema’s uitkomen. Dat is eind april voor het zomerseizoen en eind oktober voor het winterseizoen. Staat je reisplanning het toe, zoek dan op meerdere vliegdata. Want een dag eerder of later vertrekken, kan veel voordeel opleveren. Heb je een stuntprijs gevonden? Boek dan direct. Een paar uur later zijn de ticketprijzen soms alweer gestegen. Op de bonnefooi Nog interessanter wordt online boeken als je in bent voor een verrassing; als je bestemming nog niet vastligt. Op bestemmingen waarop veel wordt gevlogen, zijn de prijzen het laagst. Londen is daarvan een goed voorbeeld. Vlieg je graag op de bonnefooi? Let dan op aanbiedingen en speciale kortingen. Je kunt je hiervoor ook abonneren op nieuwsbrieven van prijsstuntende vliegtuigmaatschappijen. Op reis voor een bodemprijs? Vlieg dan buiten het zomerseizoen. En kijk ook eens naar vliegvelden ‘om

de hoek’. Vertrekken vanuit België of Duitsland, of vanaf een regionale luchthaven zoals Rotterdam, Eindhoven en Maastricht kan veel voordeel opleveren.

“De gouden regel is dat vroeg boeken voordeliger is” Gevonden? Dóórzoeken. Je hebt een geschikte vlucht gevonden. Reserveren dus? Geduld! Kijk altijd of je exact dezelfde vlucht voordeliger kunt boeken via andere sites. Kijk op vergelijkingssites én op de eigen site van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Kijk ook altijd naar de betalingsmogelijkheden. Want betalen per creditcard kan soms flink duurder uitpakken door allerlei toeslagen. Kun je op een andere manier betalen, bijvoorbeeld via iDEAL, dan is dat bijna altijd goedkoper. Goed geregeld!


Massaal op internet Is er nog leven mogelijk zonder internet? Je zou haast twijfelen. Voor het boeken van reizen en vakanties is het wereldwijde web uitgegroeid tot hét medium. Werd in 1999 nog maar 1% van alle vakanties geboekt via internet, in 2005 was dat al opgelopen tot 42%. En van alle reizigers die in 2006 een reis boekten, zocht maar liefst 80% op internet naar informatie.

Voorbeelden van bijkomende kosten Een topaanbieding gevonden? Voorkom kostbare verrassingen, let op bijkomende kosten zoals: • brandstoftoeslagen • veiligheidstoeslagen • reserveringskosten • bagagekosten • boekingskosten • betalingstoeslagen • administratiekosten • heffingen voor reisbescheiden

9


bewegen

Pilates

Sportieve ‘back to basic’ Voortdurende tijdsdruk, een computerscherm dat steeds je aandacht vraagt en een bureaustoel waaraan niet te ontsnappen lijkt. Hoeveel voldoening je baan ook geeft, lichamelijk en geestelijk eist kantoorwerk wel z’n tol. Tijd voor zuiverheid. Terug naar de balans. Ontdek Pilates. Hype of tijdloze methode? Tien jaar geleden kende vrijwel niemand het nog. En ineens is Pilates de nieuwste sportieve ‘buzz’. De zoveelste hype? Integendeel. De trainingsmethode Pilates stamt uit begin vorige eeuw en is deels ontleend aan eeuwenoude yoga-oefeningen. Toegegeven, vandaag de dag zijn er vele Pilates-varianten met moderne fitnesselementen. Maar de basis is onveranderd. Train je lichaam én geest, en creëer zo balans, kracht en souplesse. Iets wat je als kantoortijger best gebruiken kunt! De kunst van de spierbeheersing Moet sport groots en meeslepend zijn? Wie de sportschool binnenloopt, zou haast denken van wel. Maar het kan veel eenvoudiger. Een matje, meer heb je niet nodig bij het oorspronkelijke Pilates. Back to basic dus. Maar vergis je niet, je werkt op de mat

intensief aan kracht, lenigheid en stabiliteit. Niet voor niets vatte Joseph Pilates, de grondlegger van Pilates, zijn methode samen als ‘de kunst van de spierbeheersing’. Optimaal profijt van je lichaam Pilates draait om ‘total body conditioning’. Centraal staan tijdens de oefeningen een juiste houding, vloeiendheid van beweging, concentratie, controle, precisie en ademhaling. De achterliggende gedachte is dat je je lichaam en geest één maakt. Je leert jezelf efficiënt te bewegen, gracieus en in balans. En dat zónder er steeds aan te denken; optimaal profiteren van je lichaam wordt je tweede natuur. Werk aan je ‘power house’ Juíst met een kantoorbaan is Pilates interessant. Want de nadruk ligt op het strekken van je lijf en het uitlijnen van je wervelkolom.

Vooral je lage rugspieren en buikspieren - je ‘power house’ - komen aan de beurt. En daarmee voorkom je de onderrugklachten waar veel mensen last van hebben.

“Juíst met een kantoorbaan is Pilates interessant. Want de nadruk ligt op het strekken van je lijf en het uitlijnen van je wervelkolom” Meer weten? Op www.wikipedia.org vind je een zeer uitgebreide - Engelstalige - uitleg van Pilates. Kijk voor de vele Nederlandse Pilates-instructeurs eens op: www.perfectpilates.nl www.pilatescompany.nl

10


kennis

Efficiënt vergaderen zonder ‘B-factor’ Terwijl je nog zóveel te doen hebt, tikt de tijd vrolijk door. Vergaderen, velen hebben er een haat-liefdeverhouding mee. Begrijpelijk. Want in plaats van doeltreffendheid blinken veel besprekingen uit in stroperigheid. Verhoog je vergaderefficiëntie. En houd de ‘B-factor’ laag. Gezond verstand Over efficiënt vergaderen zijn hele boekwerken geschreven. Maar houd het gerust simpel en gebruik je gezonde verstand. Of een slimmigheidje. Van sommige deelnemers weet je dat ze eindeloos doorpraten. Een vergadertijdstip vlak voor de lunch of aan het eind van de middag doet dan wonderen. Weet ook wie je uitnodigt: hoe meer aanwezigen hoe méér meningen. En dus tijdverlies. Vraag je ook eens af of die vergadering wel nodig is. Geen slechtere gewoonte dan een vergadergewoonte. En vergeet vooral de hamvraag niet: ben ik écht nodig bij die vergadering? Strak geregeld Efficiëntie begint al vóór de vergadering. Bedenk goed wat het doel is en maak dan een logische agenda. Zet de belangrijke punten daarbij vooraan. En stuur de agenda tijdig naar je medevergaderaars want ook voor hen is een goed begin het halve werk. Een strakke agenda is één ding. Maar houd je er ook

strikt aan, zo voorkom je een stuurloos gebeuren. Heb je een agendapunt afgerond? Leg dan vast wie wat doet en wanneer. Vat alles aan het eind van de vergadering samen, inclusief alle afspraken. Want als iedereen z’n taken kent, scheelt dat de volgende keer discussies. Timmer de zaak meteen op slot en stuur iedereen binnen 24 uur de notulen mét actielijst. Bullshit? Bingo! “In onze core business staat de klant centraal. Dus is proactief focussen op synergetische meerwaarde van strategisch belang.” Je kent het wel. Ronkend jargon waarvan de inhoud dubieus is of zelfs compleet ontbreekt. Clichépraat tijdens vergaderingen kost veel tijd en is een aanslag op je slaapspieren. Een verfrissende oplossing is de bullshit bingo. Maak van tevoren een bingokaart met de meest gênante clichés. Wie als eerste vijf kruisjes heeft, trakteert de spreker op een luidkeels “bullshit”. Een tikje onorthodox misschien. Maar na het ‘B-woord’ zijn spreker én toehoorders gegarandeerd scherp.

Bullshit Bingoo o! Commitment

Implementeren

Target

Win-win situatie

Een stukje

Context

Opportunity

Integrale aanpak

Managen

Heroverwegen

Uitkristaliseren

Bottleneck

Outsourcen

Fine-tunen

Het gebeuren

Synergie

Helikopterview

Core-business

Financiële middelen

Feedback

Speerpunt

Appeltje-eitje

Policy

Proactief

9-tot-5 mentaliteit

11


interview

Merlyn De Vos wil alleen fulltime werken, maar:

De weekenden zijn heilig voor mij Ze werkt nu vijf jaar voor Adecco België als secretaresse van twee topmanagers aldaar: Mark De Smedt, Managing Director Benelux, en Jan Van Cauwelaert, Country Finance Manager Benelux. Vandaag de dag gebeurt dat vanuit het Adecco Coordination Center, zeg maar het hoofdkwartier bij onze buren. Fulltime? “Ja, ik zou het ook niet anders willen.” 12


Waarom wil je alleen fulltime werken? Om een vlotte opvolging van mijn takenpakket te verzekeren. Bij parttime functies moet er steeds een overdracht zijn van de verschillende ‘to do’s’ en dat zou momenteel niet echt werkbaar zijn. Je kinderen zijn zestien en achttien jaar. Is dat nog van invloed? Heel veel. Mijn kinderen zijn op een leeftijd dat ze graag wat vrijheid hebben. Maar ik volg hen wel nauw achter de schermen en de weekenden zijn heilig voor mij. Je wordt dit jaar 40. Hoe kijk je daar tegenaan? Met mixed feelings. Als moeder van twee tieners heb ik zeker niet te klagen; ze houden me jong. De eerste kraaienpootjes worden wel wat zichtbaarder en dat is minder. Anderzijds, als het waar is wat de meeste mannen en vrouwen beweren (dat het leven pas begint op 40), dan staan mij nog fantastische jaren te wachten… Even terug. Wat deed je voordat je bij Adecco kwam? In 1985, na de middelbare schoolopleiding, ben ik gestart als receptioniste bij Holiday Inn en opgeklommen tot verantwoordelijke van de dienst seminaries & groepsreservaties. Na vijf jaar wilde ik mij concentreren op het gezinsleven en ben ik parttime gaan werken op de debiteurenafdeling. In 1994 heb ik de overstap gemaakt naar The Walt Disney Studios als verantwoordelijke voor personeelsadministratie & wagenparkbeheer. Van juni 1998 tot maart 2002 heb ik gewerkt als managementassistent voor de CEO van Scoot. Het vervolg kennen jullie. Wat zijn nu je belangrijkste taken? Enerzijds heb ik de normale administratieve taken, zoals coördinatie van verschillende meetings (waaronder de meeting met het Benelux managementteam), opmaken van de agenda, verslagen maken, opvolgen van de actiepunten, agendabeheer, contact onderhouden met interne en externe partners, filteren van de telefoongesprekken enzovoort. Bij Adecco België hebben we ook een interne communicatiecel die ervoor zorgt dat alle interne communicatie op elkaar wordt afgestemd. Daar maak ik deel van uit. En dan woon ik nog occasioneel meetings bij van de Ondernemingsraad en het Comité voor Preventie en Bescherming op het werk. Anderzijds werk ik mee aan verschillende projecten: client events, personeelsfeest samen met Adecco Fun Factory, de Adecco Achievers Award, de lancering van New Adecco en de Adecco Days.

België is tweetalig. In welke taal spreek, denk en droom je? Thuis spreken wij uitsluitend Nederlands. Maar ik heb wel jaren in de omgeving van Brussel gewoond en ik ben daar naar school gegaan. Ik ben dus wel met beide talen opgegroeid. Denken doe ik als rasechte Vlaming in het Nederlands natuurlijk. Werken doe ik in alle talen! Dromen… dat weet ik niet. Het zijn vooral de beelden die blijven hangen…. Misschien eens aan mijn man vragen, want wie weet droom ik wel eens luidop….

“Het is elke dag opnieuw investeren in alles wat je doet en je niet laten overdonderen als het eens wat minder goed gaat” Zijn Frans en Nederlands op school verplichte vakken in België? Inderdaad. Al moet ik zeggen dat in Wallonië hier minder hard op gedrukt wordt. Het is algemeen bekend dat de gemiddelde Vlaming beter het Frans beheerst dan een Waal het Nederlands.

1.800 medewerkers binnen de Benelux die ervoor moeten zorgen dat Adecco succesvol is. Wat belangrijker is voor mij, is het feit dat het werk dat ik doe mij nog elke dag voldoening geeft. Natuurlijk heb ik nog genoeg ambities maar momenteel ben ik nog zeer tevreden hier bij Adecco. Ik leer nog elke dag bij en het contact met de medewerkers hier op het hoofdkantoor en op de andere kantoren loopt vlot. De dag dat ik niet meer met de volle 100% aan de slag ga, stopt het voor mij. En dan zal ik die ene grote droom proberen waar te maken: een supergoed en trendy restaurant openen aan de kust of ergens aan een of ander middellands oord. Wat adviseer je een secretaresse die een baan ambieert als directiesecretaresse bij een internationale organisatie? Ik ga niet ontkennen dat hiervoor hard gewerkt moet worden, dat is voor alle functies zo. Het is elke dag opnieuw investeren in alles wat je doet en je niet laten overdonderen als het eens wat minder goed gaat. Fouten maken we allemaal, dus we kunnen er alleen maar van leren. Maar beschikbaarheid, flexibiliteit en discretie staan wel bovenaan het lijstje van onmisbare eigenschappen.

Welke talen spreek je nog meer? Mijn contacten met Adecco in Zürich verlopen altijd in het Engels – hoewel de meeste assistentes in Zürich ook een aardig mondje Frans spreken. Als vierde taal heb ik op school ook Spaans geleerd maar dat beperkt zich nu nog tot het bestellen van een drankje of zo… Je zit al bovenin de organisatie. Wat zijn je ambities? Ik zie mezelf zeker niet aan de top staan. Ik ben gewoon een medewerker naast alle andere

13


interview

Sara van Broekhoven, vestigingsmanager Top Secretaries:

Alles draait om persoonlijke en oprechte aandacht

Ze zit drie jaar bij Adecco, nu als vestigingsmanager bij Top Secretaries, vestiging Eindhoven, waar ze medeverantwoordelijk was voor de opstart. En de groei zit er in, want op dit moment telt Eindhoven (werkterrein tot en met ’s-Hertogenbosch) vier specialistische consultants. Wat er leuk is aan deze job? Sara van Broekhoven: “Het is een uitdaging om een rol te spelen bij het uitrollen van een nieuwe lijn. Top Secretaries is een schitterend concept, waarin alles draait om persoonlijke en oprechte aandacht. Om secretaresses voor onze formule te interesseren en aan ons te binden, is het cruciaal dat wij onszelf helemaal geven, niet als ‘tussenpersoon’, maar als echte collega. Dáár draait het om.” Persoonlijke, oprechte aandacht. Vul dat eens concreet in... “Voor alle secretaresses die zich bij ons aansluiten, ontwikkelen wij direct een Persoonlijk Ontwikkelings Plan, waarin ook de opleidingsbehoefte in kaart is gebracht. We maken echt werk van individuele loopbaanbegeleiding, waarbij wij ons verdiepen in de mens achter de secretaresse. Daarnaast zorgen we voor zoveel mogelijk

14

contactmomenten. Een telefoontje, een gesprek onder vier ogen, een uitnodiging voor een evenement binnen het secretaressenetwerk. Dat wordt erg op prijs gesteld. Ook secretaresses die via onze recruitment & selection services op een vaste job terecht zijn gekomen, blijven we volgen. En we schromen niet om ook als collega’s onder elkaar naar privé-omstandigheden te informeren. Gaat het eens wat minder,

dan springen wij onvoorwaardelijk voor onze dames in de bres.” Lukt het nog steeds om voldoende professionele ‘meiden’ te binden aan Top Secretaries? “Zeker, maar ook wij merken dat de spoeling dunner wordt. Het is erg belangrijk hoe je jezelf opstelt binnen de diverse netwerken. Actief zijn, je gezicht overal laten zien, dat


helpt. Wij merken dat de meeste serieuze aanmeldingen ‘via-via’ komen. Secretaresses die eenmaal een tijdje met ons optrekken, blijken hun ervaringen actief met anderen te delen. Een soort spontane ambassadrices, zeg maar. Natuurlijk spelen wij daar dankbaar op in. Denk maar aan onze VIP-campagne, waaraan we rond Secretaressedag veel aandacht hebben besteed.” Hoe zat dat ook alweer? “Met een gespecialiseerde publiciteitscampagne hebben we onze eigen secretaresses nog eens extra geprikkeld om in hun eigen netwerk professionele vriendinnen, kennissen of oud-collega’s te interesseren voor onze aanpak. Daarbij hebben we zowel nieuwe secretaresses als tipgevers een weergaloze VIP-behandeling in het vooruitzicht gesteld: een hele dag op pad, met een collega van Top Secretaries en een styliste. Shoppen, tutten, dineren. ’s Morgens halen, ’s avonds weer voor de deur afgezet. Op kosten van de zaak! Dat heeft heel wat aanmeldingen opgeleverd. In augustus maken we bekend wie de nominees zijn...”

Als jij ergens tegen een potentiële collega aanloopt, op een receptie bijvoorbeeld, en je denkt ‘haar wil ik erbij hebben’, hoe maak je dan in een paar minuten duidelijk dat Top Secretaries het helemaal is? “Dan kom ik toch weer terug op die factor ‘aandacht’. Daar zal ik in het gesprek in eerste instantie op aansturen: krijg jij genoeg aandacht, waardering en promotieprikkels in je huidige werkkring? Bij Top Secretaries namelijk wel. Daar sta ik als collega persoonlijk garant voor. Je wordt opgenomen in een bijzonder netwerk. Best wel een beetje exclusief, eigenlijk. Dat mag ook wel, want een serieuze secretaresse geeft het beste van zichzelf, om anderen te ondersteunen. Wij geven secretaresses het beste wat wij in huis hebben en zorgen op onze beurt voor maximale support. Beter is er niet. Gewoon uitproberen, dus. Krijg je absoluut geen spijt van!”

Het is alweer even geleden, maar wat betekent Secretaressedag voor jullie? “Veel. Het is een extra gelegenheid om aandacht te besteden aan je collega’s. Wij zijn persoonlijk bij al onze werkende secretaresses langs geweest. Met een presentje, voorzien van een persoonlijke tekst, en met bonbons. Is enorm op prijs gesteld. Een voorwaarde is dat je het hele jaar door aandacht hebt voor elkaar. Laat je nooit iets horen, maar kom je op Secretaressedag aanzetten met de duurste cadeaus, dan val je door de mand. Een ervaren secretaresse is natuurlijk niet op haar achterhoofd gevallen...”

“Krijg jij genoeg aandacht, waardering en promotieprikkels in je huidige werkkring? Bij Top Secretaries namelijk wel” Ineke Kooistra

15


kennis

Je manager vraagt je een presentatie voor te bereiden. Wellicht gebruik je daarvoor PowerPoint, maar misschien ook niet. Eerlijk gezegd is dat niet zo belangrijk. Waar het om draait, is een helder verhaal. En daarvoor hoef je geen technische hoogstandjes uit de kast te halen. Wat moet je wel doen?

Een presentatie met PowerPoint Concentreer je op de boodschap Wat heb je te vertellen? Waar gaat het werkelijk om? Zorg dat je dat goed voor ogen houdt. Denk aan je publiek Praat op het juiste niveau en formuleer de boodschap positief. Hou ‘t kort Vertel je teveel, dan blijft er niet zoveel meer hangen. Als mensen toch meer willen weten, komen ze wel met vragen. Hou ‘t eenvoudig Maak geen ingewikkelde boom van dia’s, maar kies een overzichtelijke structuur. Mensen weten niet meer wat er zes dia’s geleden te zien was.

16

Formuleer beknopt Geef elke dia een korte titel en formuleer in trefwoorden of beknopte zinnen. Schrijf één, hooguit twee regels tekst per bullet en niet meer dan vijf, zes bullets per pagina.

Controleer de presentatie Staat alles er wel op, zijn er geen spelfouten meer, begint de presentatie ook wel echt bij de eerste dia? Alles moet gewoon in orde zijn.

Maak een toelichting Indien gewenst, maak je voor je manager een toelichting. Zorg dat daarop in één oogopslag te zien is welke tekst op de dia’s staat en wat de toelichting is.

Geef je manager voorbereidingstijd Managers moeten zich kunnen voorbereiden. Plan daar het liefst tijd voor in. Of ze het ook echt doen? Dat moeten ze zelf weten. Jij hebt je werk in elk geval goed gedaan!

Gebruik beelden zorgvuldig Grafieken en plaatjes kunnen verhelderend zijn, maar hier geldt ook: hou ’t simpel! Zorg visueel voor rust Gebruik voor elke dia het stramien van je bedrijf. Zoals gezegd: het gaat om de boodschap. Werk je met kleur, houd dan rekening met (rood-groen) kleurenblindheid.

Evalueer na afloop Vraag wat je manager wel en niet handig vond. Dan gaat het de volgende keer nog beter.


kennis

Streepje? In allerlei woordcombinaties komen we ‘m tegen, het koppel- of verbindingsstreepje. Wat zijn de richtlijnen voor correct gebruik? We hebben de belangrijkste opgezocht en op een rij gezet. In principe is het verbindingsstreepje bedoeld om de leesbaarheid en begrijpelijkheid van samengestelde woorden te bevorderen. Maar er zijn ook een paar regels die handig zijn om uit je hoofd te kennen. Heeft het tweede deel van een samenstelling een hoofdletter, of bestaat één van de delen uit een cijfer of letter, dan gebruiken we het verbindingsstreepje: oer-Nederlands, proSpaans; 30-jarige, A4-formaat. Ook als een

samenstelling uit twee gelijkwaardige delen bestaat, zorgt het streepje voor de juiste verbinding: minister-president, hotelrestaurant. Afkortingen met een voorvoegsel krijgen ook een streepje: ge-sms’t, ge-e-maild. Er is een aantal woorddelen waarover is afgesproken dat we er altijd een koppelstreepje achter zetten: bijna-, ex-, interim-, niet-, non-, oud- en sint-. Een paar voorbeelden maken de bedoeling beter duidelijk: ex-werkgever, interim-manager. Dan is er nog een serie woorden die in combinatie met een beroeps- of functienaam altijd een streepje krijgen: adjunct-, aspirant-, assistent-, chef-, collega-, kandidaat-, leerling-, hoofd-, stagiair- en substituut-. Let hier goed op. We schrijven kandidaat-notaris, maar kandidaatstelling. Ook samengestelde woorden met een ‘uitheems’ deel krijgen in principe een verbindingsstreepje: ad-hoc-oplossing, on-lineverbinding. Dit is overigens geen dogma. Het gezonde verstand geeft de doorslag. Los van deze vaste gegevens, speelt het verbindingsstreepje vooral een nuttige rol voor de leesbaarheid van langere woorden. De essentie is dat we ‘klinkerbotsingen’ voorkomen. Oordeel zelf: leest galaevenement of diplomauitreiking lekker weg? Of biedt het streepje hier meer duidelijkheid: gala-evenement en diploma-uitreiking. Klinkers die elkaar slecht verdragen, zijn: a-a, a-e, a-i, a-u, e-e, e-i, e-u, i-e, i-i, i-j, o-e, o-i, o-o, o-u, u-i en u-u. Maar opgepast. Er zijn ook weerbarstige klinkercombinaties die bestreden dienen te worden met een trema, zoals de e-e in tweeënzestig. Het leven is niet makkelijk. Gelukkig is er het Groene Boekje en geven spellingsprogramma’s ook vrij correct aan wat juist is. Twijfels? Volg je intuïtie en laat de leesbaarheid prevaleren boven de starre regeltjes.

17


werk

Etiquette in

Dertien kilometer. Zo klein is de afstand tussen Marokko en Spanje. In cultuur is er echter een hemelsbreed verschil tussen dit islamitische land en de westerse wereld. Doet je baas zaken met Marokkanen dan vraagt dat ook van jou als secretaresse de nodige aanpassingen.

18


Marokko Vooruitstrevende koning Oude tradities en moderne hervormingen gaan in Marokko hand in hand. Dit mede dankzij de vooruitstrevende Koning Mohammed VI die getrouwd is met een computerdeskundige. Het zal dan ook geen toeval zijn dat de vrouwenrechten sinds die tijd aardig zijn gemoderniseerd. Het gevolg is wel een opleving van het fundamentalisme. Een spagaat waar je rekening mee moet houden.

“Moslims bidden vijfmaal per dag en kunnen zich daarvoor uit een vergadering terugtrekken” Niemand in verlegenheid Neem het begrip ‘hsuma’ (schaamte). Voor Marokkanen is het ontzettend belangrijk dat je je gedraagt binnen de sociaal aanvaarde normen. Daarbij gaat het niet alleen om grote kwesties als religie, omgangsvormen of familie-eer. Het is gewoon ‘not done’ om iemand op welke manier dan ook in verlegenheid te brengen. Nee, dan liever een leugentje om bestwil. Ook bij schijnbare kleinigheden. Zo zullen Marokkanen een gunst niet rechtstreeks weigeren. Ze zullen deze liever uitstellen om hun gezicht te redden. Dat is wat onhandig als je dingen moet regelen, maar het is niet kwaad bedoeld en wees daarom tactisch. Confronteer de ander er niet mee. Zeker niet als je baas nog zaken wil doen. Wees bescheiden Een ander belangrijk punt: bescheidenheid. Hooggeplaatste personen zullen niet met hun positie te koop lopen en je weet dus niet altijd wie je tegenover je hebt. Gewoon beleefd zijn tegen iedereen dus. Zoals je dat eigenlijk altijd behoort te doen. Kleine geschenken Wees ook bescheiden als je op zoek gaat naar geschenken en kies dus kleine attenties. Koop liever geen alcohol, want daarmee kun je mensen beledigen. Andere producten, bijvoorbeeld uit je eigen stad, of ingelijste foto’s van bijeenkomsten zijn uitstekend. Maar vergis je niet: zo klein als de cadeaus zijn, zo

belangrijk zijn ze. Bij de minste of geringste aanleiding worden cadeaus gegeven om zakenrelaties te onderhouden. En denk eraan: een geschenk vraagt een tegengeschenk. Ook daarom is het belangrijk bescheiden te zijn, want op een groot cadeau heeft niet iedereen een gepast antwoord.

Vijfmaal per dag Nog één punt van aandacht en dat is niet onbelangrijk: moslims bidden vijfmaal per dag en kunnen zich daarvoor uit een vergadering terugtrekken. Als dat gebeurt, wordt er gewoon even gewacht tot ze terug zijn. Ook hier geldt dus: pas je aan. Dan kun je het meeste bereiken.

Lange mouwen Ook bij het pakken van zakenkleding staat bescheidenheid voorop. Mannen dragen klassieke, donkere pakken met een onopvallende stropdas. Vrouwen kiezen een elegant kostuum, jurk of broekpak met lange mouwen, hoe warm het ook is. En draag rokken tot over de knie, zelfs over een broek of maillot. Wie zich goed weet aan te passen, zal merken hoe gastvrij de Marokkanen zijn. Geen spelfouten Zorg ook voor visitekaartjes in het Frans. Een vertaling in het Arabisch getuigt van respect en is die zonder spelfouten, dan zit je helemaal goed. De voertaal bij het zakendoen is trouwens meestal Frans, dus regel zo nodig een tolk. Handen geven Bij de begroeting geven Marokkaanse mannen elkaar de hand en stellen zich vaak voor met hun voornaam. Toch is het de bedoeling dat je hen aanspreekt met de achternaam. Zeg daarbij ‘sidi’ (meneer) als teken van respect en gebruik de formele aanspreektitels. Vrouwen spreek je aan met mademoiselle of madame. Maar weet dat in Marokko een man een vrouw alléén een hand geeft als zij eerst de hare uitsteekt. Plan ver vooruit Moet je een bijeenkomst plannen, doe dat dan niet tijdens de ramadan en niet op vrijdagmiddag. Plan liefst ver van tevoren en trek er ruim de tijd voor uit, want je moet rekening houden met mensen die later komen. Ook de nodige beleefdheidsbetuigingen aan het begin vragen tijd. Zo wordt er vaak naar familie gevraagd of een onschuldig praatje aangeknoopt. Begin liever niet over gevoelige onderwerpen, zoals de Westelijke Sahara, de koninklijke familie of de seksuele omgangsvormen. Dat kan helemaal verkeerd vallen.

Cultuur Bewust! Marokko Van: Jillian York Uitgeverij: Elmar Prijs: € 9,95

19


shoppen

Monique van Voorenberghe (28) is een trotse getogen Eindhovense. Ze is dan ook blij dat ze haar werk als Consultant bij Adecco Top Secretaries in Eindhoven vond. Want zo kan ze mooi in haar stad blijven wonen. En hoewel Eindhoven ten tijde van de Tweede Wereldoorlog flink is platgebombardeerd, is er vandaag de dag genoeg sfeer en gezelligheid teruggebracht in een stad met een overvolle evenementenkalender. Monique leidt ons rond door de lichtstad.

Monique van Voorenberghe

Eindhoven Oneindig gezellig Per openbaar vervoer of met de auto? Eindhoven is makkelijk te bereiken met de trein of bus. Je kunt zelfs met het vliegtuig naar Eindhoven, maar vanuit Nederland bekeken is dat een beetje onnodig. Het centraal station ligt midden in het centrum, dus wanneer je uitstapt ben je direct op de juiste plek. Monique attendeert ons op het stationsgebouw: “Wanneer je het station goed bekijkt, zie je dat het op een oude Philips radio lijkt”. Met de auto kun je het centrum van Eindhoven op allerlei manieren

bereiken. Er zijn meer dan genoeg invalswegen. “In de parkeergarage van het overdekte winkelcentrum ‘De Heuvel Galerie’ heb je de meest centrale plek in het centrum”, tipt Monique. Meer dan genoeg winkels Met winkelen ben je zeker wel een dag zoet in Eindhoven. Deze vijfde stad van Nederland biedt een keur aan winkels in het stadscentrum. Uiteraard is er de binnenstad met de grote winkelketens in de Rechtestraat,

De Heuvel Galerie

20

de Demer en de Hermanus Boexstraat. In de Hooghuisstraat vind je de wat exclusievere modewinkeltjes. Voor bijzondere speciaalzaakjes ga je naar de Kleine Berg, Grote Berg en Bergstraat. Monique is erg enthousiast over het pas gebouwde overdekte winkelcentrum ‘Het Piazzacenter’: “Het is erg mooi en overzichtelijk. En door de glazen pui komt veel licht en zon naar binnen, wat een prachtig effect geeft. Winkels als Vero Moda, H&M en Zara zijn in dit moderne centrum gevestigd”. Dan is er nog de overdekte Heuvel Galerie, ook hier zijn talloze leuke winkels te vinden. Op dinsdag en zaterdag is er in Eindhoven de warenmarkt, pal in het centrum.

Tante K in de Bergstraat


Even een terrasje Eindhoven kent vijf uitgaansgebieden. Het stationskwartier met de Dommelstraat is er eentje. Monique hierover: “Er heerst hier een leuk buitenlands sfeertje en vooral in restaurant Memories moet je eens gaan eten”. Het tweede gebied is ‘de Bergen’; de Grote Berg en de Kleine Berg. Op de Kleine Berg, nummer 16, is Grand Café Berlage. Monique is hier erg enthousiast over: “Het is er gezellig, er zijn regelmatig podiumactiviteiten en ze hebben een mooie stadstuin waar je heerlijk kunt zitten”. Restaurant Claire

aan de Kleine Berg 47 is een echte aanrader, volgens Monique; “de Franse keuken is top”. De Markt herbergt voldoende horeca en nabij vind je het Stratumseind barstensvol kroegjes. Als laatste uitgaansgebied noemt Monique het Wilhelminaplein. “Het is er niet heel groot, maar er zijn wel een aantal leuke cafés en restaurants. De ‘4 Azen’ in de nabijgelegen Willemstraat, zit in een prachtig karakteristiek pand met een hele ruime hal en grote trap. Ook daar is een mooie stadstuin met terras”.

Op stap Wil je een filmpje pakken in Eindhoven? Dan zit je bij Pathé in de Dommelstraat prima op je plek. Na de film kun je uitgebreid op stap. Zoals in het Stratumseind, waar de kroegen zitten. Op de Markt zijn voornamelijk grand cafés en danscafés. Monique gaat regelmatig op stap in ‘De Vooruitgang’, aan de Markt nummer 11. “Er heerst een leuke sfeer en de leeftijd van de bezoekers ligt ongeveer tussen de 25 en 45 jaar. Ze draaien er allerlei soorten muziek en er zijn soms speciale thema-avonden, zoals een keer een beachavond”, vertelt Monique. Naast ‘De Vooruitgang’ kun je eventueel een gokje wagen in het Holland Casino. Fiesta del Sol In Eindhoven is altijd wat te zien en te doen. Het Fiesta del Sol is zo’n voorbeeld. Dit muziek- en straattheaterfestival zet Eindhoven op zijn kop. Er is salsamuziek door de hele stad en op de Markt zijn podia waar van alles te zien is.

Fiesta de Sol

De Vooruitgang

Kijk voor meer informatie op www.vvveindhoven.nl

Foto: Zeeuws maritiem muZEEum

21


interview

Naam: Anke Brouwer Leeftijd: 28 Burgerlijke staat: samenwonend met vriend Kinderen: geen Beroep: redactieassistent Werkgever: Opzij De gelukkige: hoofdredactrice Cisca Dresselhuys Motto: probeer dingen uit, dan ontdek je vanzelf wat je leuk vindt.

Anke Brouwer kijkt de kunst af

Werken met‌ Cisca Dresselhuys Hoofdredactrice Opzij

Ze is geen directiesecretaresse, maar redactieassistente. Haar baas heet ook geen directeur, maar hoofdredactrice. Zo gaat dat, bij een blad als Opzij. Anke Brouwer heeft het er prima naar haar zin. Maar dan vooral om ervaring op te doen. Voor straks. 22


Verschillende dingen Met haar 28 jaar heeft Anke al heel wat verschillende dingen gedaan. Na haar studie Audiovisuele vormgeving ging ze als editor aan de slag. In die functie werkte ze onder andere aan de documentaire ‘Meiden van de Keileweg’. “Maar ik was vrij jong”, vertelt ze. “Ik had weinig ervaring. En in die periode was het lastig als freelance editor.” Het roer om Ze nam een baan bij NUON als factureringsmedewerkster. Daar kreeg Anke de kans voor het personeelsblad te schrijven en ze besloot het roer om te gooien. “Ik kwam erachter dat ik liever de schrijvende kant op wilde dan de tvkant. Toen heb ik besloten de studie Communicatiewetenschap te doen.” Drie jaar geleden begon ze daarmee. En terwijl ze naast haar werk in de avonduren studeert aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, doet ze als vrijwilliger de eindredactie van het blad van de Vereniging van Nieuwe Film- en Televisiemakers (NFTVM). Meer ervaring Om straks te werken als professioneel redacteur zou ze echter meer ervaring op moeten doen. Toen ze de vacature voor redactieassistent bij Opzij zag, dacht ze: “Hier kan ik goed leren hoe het is om een blad te maken.” Ze solliciteerde en kon op 1 januari van dit jaar aan de slag als assistente van het redactieteam.

“Van tevoren dacht ik wel: je komt tussen allemaal vrouwen, is dat geen kippenhok?” Uitsluitend vrouwen De Opzij-redactie bestaat uitsluitend uit vrouwen en hoofdredactrice van dit feministische maandblad is al sinds 25 jaar Cisca Dresselhuys. De vraag hoe feministisch Anke zelf is, heeft niemand haar ooit gesteld. “Als je solliciteert bij Opzij, weet je bij wat voor blad je komt te werken. Het gaat erom dat je er affiniteit mee hebt.” De sfeer is wel totaal anders dan bij haar vorige werkgever, vindt ze. “Van tevoren dacht ik wel: je komt tussen allemaal vrouwen, is dat geen kippenhok? Maar dat is niet het geval. Het is heel erg meegevallen. Heel gezellig. Warmer.” Uitreiking Opzij-prijzen Het werk als redactieassistent lijkt wel op dat van een directiesecretaresse. Anke handelt de

post af, notuleert bij vergaderingen, stelt de agenda op en organiseert evenementen. Zo organiseert ze de uitreiking van twee Opzij-prijzen: de Harriët Freezerring en de Annie Romeinprijs. Dit in overleg met Cisca Dresselhuys en andere redactieleden. Veel humor Cisca Dresselhuys is ook naast haar werk als hoofdredactrice heel actief. Wat voor baas is zij eigenlijk? “Ze is vooral iemand met heel veel humor. Ze is heel erg enthousiast. Ik vind het bewonderenswaardig - met alle respect dat iemand van haar leeftijd met zoveel energie en enthousiasme zoveel dingen doet. Ik vind het heel leuk om onder zo iemand te werken.”

van haar opleiding kunnen ook aan het werk als redacteur. Dingen ontlokken Ze zit in elk geval dicht bij het vuur. Zo vraagt ze na afloop van een interview wel aan Cisca Dresselhuys hoe ze het heeft aangepakt. “Zij weet hoe ze mensen dingen moet ontlokken. Dat is heel leuk.” Anke heeft het geluk dat ze de kunst kan afkijken van een door de wol geverfde hoofdredactrice.

Rust verstoord Anke werkt 36 uur. Elke maand voordat een nieuw nummer uitkomt, is het op z’n drukst. De rust van daarna kan echter elk moment verstoord worden. Zoals laatst, toen PvdA fractievoorzitter Jacques Tichelaar in een interview met Cisca Dresselhuys twijfels had geuit over het partijleiderschap van Wouter Bos. Anke: “Dat citaat werd opgepikt in de media. Dan belt iedereen. Veel journalisten wilden dat interview hebben om te gebruiken. Dat kost dan ineens heel veel tijd.” Uitstekend beeld Al met al krijgt Anke in deze baan een uitstekend beeld van het werk van een redacteur. Aan het einde van het jaar loopt haar contract af en volgend jaar hoopt ze haar studie af te ronden. Daarna wil ze het liefst zelf gaan schrijven, maar ze is ook realistisch. Collega’s hebben haar gewaarschuwd dat het lastig is om ergens binnen te komen zonder journalistieke opleiding. Toch blijft ze optimistisch, want veel afgestudeerden

Cisca Dresselhuys, de feiten De eerste baan voor Cisca Dresselhuys (64) begon in 1961 bij het dagblad Trouw. In 1974 ging ze daarnaast aan de slag bij het feministische maandblad Opzij dat twee jaar daarvoor was opgericht. In 1981 nam ze afscheid van Trouw en werd ze de eerste hoofdredactrice van Opzij. In 2000 ontving ze de Anne Vondelingprijs voor politieke journalistiek en in 2002 werd ze verkozen tot Hoofdredacteur van het Jaar. Tussen de bedrijven door is ze onder meer actief als lid van de Raad voor de Journalistiek en lid van het bestuur van dagblad Trouw. Daarnaast schreef ze (samen met anderen) een aantal boeken. Afgelopen najaar verscheen er weer één, ‘De Maat Genomen’, een serie portretten van invloedrijke Nederlandse mannen. Terwijl de hoofdredactrice ooit dacht dat 30.000 de maximaal haalbare oplage voor Opzij zou zijn, omdat Nederland niet meer feministes zou tellen, worden er nu maandelijks zo’n 75.000 exemplaren verkocht!

23


g een O n t va n ement a r ra ng n e w r ve r d e va n t e r wa a

, 0 0 1

Heb jij ze gezien? Werf een topper en trakteer jezelf Senior consultants werving & selectie gezocht! Adecco Top Secretaries groeit razendsnel. Het afgelopen jaar hebben we tien vestigingen geopend en binnenkort volgen er opnieuw twee. Voor de vestigingen in Rotterdam, Zwolle, Arnhem, Utrecht, Den Haag en Amersfoort zoeken we daarom senior consultants werving & selectie. Toppers die weten wat er speelt in de frontlinie van een vestiging.

Top Secretaries

De senior consultants zijn het gezicht van de Top Secretaries vestiging. Ze onderhouden het contact met opdrachtgevers en prospects en ze koppelen vacatures aan kandidaten. Senior consultants verzorgen niet alleen de loopbaanbege-

leiding van topsecretaresses, ook zijn ze verantwoordelijk voor de instroom van nieuwe kandidaten. Kortom, ze dragen actief bij aan het resultaat van de vestiging. Naast een hbo werk- en denkniveau en bij voorkeur secretariële ervaring zijn dan ook een flinke dosis ambitie en commercieel inzicht vereist. Ken jij een topkandidaat? Tip ons! Als beloning krijg je een verwenarrangement t.w.v. € 100,- wanneer jouw kandidaat wordt aangenomen als senior consultant werving & selectie. Kijk op adecco.nl/topsecretaries

adecco.nl/topsecretaries

Adecco Anouk #4  

Adecco Anouk #4

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you