Page 1

ADDICT STORY — your guide for health and happiness

IK HAD DE SMAAK ONMIDDELLIJK TE PAKKEN Brian Ryckeman (topzwemmer)

EEN LEVEN ZONDER SPORT ZOU BIJZONDER MOEILIJK ZIJN Else Belmans (professionele wielrenster)

WIN

HET BO E MANN K E N TEGEN MERC KX KIJK S NEL G. 15!

OP PA

ADDICT STORY autumn / winter 2013 – 2014

addictstore.com


Inspired by performance

PERFORMANCE stORM BIB tIgHts Perform on a new level wearing Craft functional sportswear

PERFORMANCE stORM glOvE Perform on a new level wearing Craft functional sportswear

PERFORMANCE stORM BOOtIE Perform on a new level wearing Craft functional sportswear

PERFORMANCE BIKE stORM JACKEt Perform on a new level wearing Craft functional sportswear

Heidi_AD_3_sizes.indd 1

www.craft.se

2013-09-11 12.03


11 12.03

Warren Goldswain / Shutterstock.com

SWIM

05

Interview Brian Ryckeman – Collectie – Uw zwemkleding in topconditie

BIKE

Beste lezer,

Interview Else Belmans – Collectie – Win het boek

De herfst klopt nu duidelijk aan de deur. Waar tot niet lang geleden onze sportieve medemens zijn schoenen aan de haak hing vanaf het dwarrelen van het eerste blad, is dat per vandaag alweer anders. Amateursporters van alle leeftijden sporten het hele jaar door! ‘Slecht weer bestaat niet, zolang je maar de juiste kledij draagt’, dat is zo een beetje het credo van vandaag. Hedendaagse technieken zorgen ervoor dat u ook in weer en wind comfortabel aan de slag kan; de tijd dat uw wollen trainingsjasje na een regenbui herschapen werd in een ‘drollen zak’ is lang vervlogen… Vanaf heden vindt u de up to date herfst- en wintercollectie en alle bijgaande accessoires van uw favoriete merken terug in onze beide winkels en via onze derde Addict Store: www.addictstore.com.

11

RUN

17

Interview Addict Trio Team – Collectie – De levensduur van uw loopschoenen

TRIATHLON

23

Geniet ook in de winter!

Interview Katrien Verstuyft – Give it a TRI

HEALTH

27

Producten

28

ADDICT STORE

10 jaar ADDICT STORE – Charity – Zo doen ze het bij ADDICT STORE

ADDICT STORY is een uitgave van Addict Store bvba – Gitschotellei 119 – 2600 Berchem Verantwoordelijke uitgever Joris Peeters – Vormgeving Nadruk (www.nadruk.be) – Oplage druk 70.000 ex / digitaal 30.000 ex. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk,

Enjoy reading! Enjoy sporting!

fotokopie of op welke wijze dan ook zonder voorafgaande toestemming van de uitgever of auteur. Prijsaanduidingen zijn onder voorbehoud van wijzigingen of drukfouten. Met speciale dank aan Bob Dejongh en Sofie Smout.

Patrick Van Abbeny


REFLECT YOUR RUN. GEL-NIMBUS 15 LITE SHOW

De ASICS LITE Show collectie bestaat uit super reflecterende modellen van de afgebeelde Gel-Nimbus 15, Gel-Cumulus 15, Gel-Kayano 19, GT-2000 en Gel-Fuji Trabuco 2 (Trail). Deze collectie is nu verkrijgbaar bij Run2Day.

© 2013 Silhouette International Schmied AG, adidas Global Licensee, adidas, the 3-Bars logo, and the 3-Stripes mark are registered trademarks of the adidas Group. © 2013 Silhouette International Schmied AG, adidas Global Licensee. Le nom adidas, le logo 3-Barres et la marque aux 3 Bandes sont des marques deposées par le Groupe adidas.

ASICS.BE

tycane pro better repellency against dirt & water adidas.com/eyewear

adidas_HYDROPHOBIC_200x143_5.indd 1

see better. be better. 11.09.13 15:15


SWIM SWIM 5

briAn rYckemAn (29) topzwemmer Herinner je jouw eerste wedstrijd nog?

Dat was in Bredene. Ik moet een jaar of zes geweest zijn. Het was een kleine wedstrijd tussen 4 lokale clubs, dus geen officiĂŤle race. Ik behaalde direct een 1ste en 2de plaats en had de smaak onmiddellijk te pakken.


INTERVIEW

Brian Ryckeman Brian Ryckeman doet als militair binnen het Belgische leger aan topsport. Sinds 2002 doet hij aan wedstrijdzwemmen op topniveau. Als topzwemmer legt hij zich de laatste jaren slechts toe op de 10 km en 25 km openwaterzwemmen. ADDICT STORE vuurde enkele vragen op hem af.

6

Heb je (vreemde) rituelen voor een wedstrijd? Eigenlijk niet. Vroeger had ik dat wel, toen moest ik altijd dezelfde sokken of zwembroek aan hebben bijvoorbeeld. Maar als je ouder wordt, besef je dat de conditie belangrijk is en niet welke sokken je draagt. Wat is jouw favoriete muziek tijdens een training? Mijn absolute favoriet is Metallica. Maar naast metal kan ik evengoed genieten van hiphop of dance. Ik hoor veel genres graag. Het hangt gewoon van m’n mood af. Als je geen topsporter was, welk beroep zou je dan uitoefenen? Ik ben afgestudeerd als schrijnwerker en zei al sinds m’n 4e dat ik dat wilde worden. Ik ben graag bezig met m’n handen, ook thuis doe ik alle klussen zelf. Misschien zie ik een job als schrijnwerker wel zitten na m’n zwemcarrière. Kan je je een leven zonder sport inbeelden? Eigenlijk wel. Na de Olympische Spelen van Peking heb ik 3 maanden volledige rust genomen. Na die van Londen zelfs 6 maanden, en ik miste het zwemmen eigenlijk niet. Als ik geen doelen heb, is trainen moeilijk voor me. Ik denk niet dat ik na m’n carrière nog vaak in een zwembad ga springen. Maar ik heb een koersfiets en dat doe ik wel graag, dus misschien dat ik dan af en toe ’s ga fietsen!

Welk sportevenement op tv zal je je altijd blijven herinneren? Dat moet Michael Phelps tijdens de Olympische Spelen van Peking zijn. Hij won daar maar liefst 8 gouden medailles. Da’s zo’n straffe prestatie. Want heel veel mensen vergeten dat ie, vooraleer hij al die medailles om z’n nek kreeg, al de reeksen en halve finales heeft gezwommen, dus niet alleen die 8 finales. Als je in de zwemwereld zit, snap je en waardeer je zijn prestatie des te meer.

Wat is jouw ideale manier om te ontspannen na een zware training? Na een zware training heb ik vaak niet veel energie meer dus dan wil ik enkel nog maar in de zetel liggen en eten. Ik heb het geluk dat ik niet echt op m’n voeding moet letten, ik ben een slanke zwemmer. Maar toch probeer ik wel alle nodige voedingsstoffen binnen te krijgen, al durf ik wel ’s een zakje chips te eten als ik daar zin in heb.


SWIM

Ik had de smaak onmiddellijk te pakken! PALMARES 2013 Grand Prix Capri-Napoli (Italië) - Augustus 2013 / 1 mijl sprint race - 1e plaats / 36 km - 1e plaats - Nieuw wedstrijdrecord 6u13min Wereld Kampioenschappen Barcelona (Spanje) - Juli 2013 / 10 km - 11e plaats / 25 km - 2e plaats - Vice Wereldkampioen 2012 Olympische Spelen London - Augustus 2012 / 10 km - 16e plaats / Winnaar van

FACTS VOLLEDIGE NAAM Brian Fernand Ryckeman GEBOORTEDATUM 13 juli 1984 GEBOORTEPLAATS Oostende

de ‘Brugse Poorter 2011’ / Sportman van Oostende 2011 2011

LENGTE 1,96 m

Europese Kampioenschappen Eilat (Israël) - September 2011 / 10 km - 16e plaats / 25 km - 1e plaats - Europees Kampioen 2009 Uitgeroepen tot ‘Meest verdienstelijke sporter van Defensie 2009’ 2008 Olympische Spelen Peking (China) - augustus 2008 / 10 km - 7e plaats VARIA

GEWICHT 78 kg DISCIPLINE Zwemmen TRAINER/COACH Rik Valcke

Vice-Wereldkampioen / Europees Kampioen / 2-voudig Olympiër / Voormalig Belgisch Recordhouder 800m en 1500m vrije slag / Wedstrijdrecord Grand Prix Capri-Napoli augustus 2013 met 16 minuten verbeterd (36km - 6u13min) / 9x winnaar van Damme-Brugge / Verschillende

OLYMPISCHE SPELEN 2008 / 2012

baanrecords in Willebroek

HiGH 5 Actie Bij iedere online aankoop vanaf € 10,00 GRATIS HIGH5 PRODUCT (Actie geldig zolang de voorraad strekt) addictstore.com

7


SWIMCOLLECTIE 39 cm beenlengte

44 cm beenlengte

Speedo endurance Arrowbeat Jammer € 44,99

Speedo endurance Arrowjet Jammer €32,99 KIDS

Speedo endurance Hydrofocus Leaderback €61,99

Speedo Flipturn HipHop € 34,99 KIDS

Speedo endurance Monogram Muscleback €41,99

8

14 cm beenlengte

Speedo endurance Arrowblade Brief € 36,99

ACCESSORIES automatische aanpassing van de lenzen aan veranderend zonlicht

perfecte pasvorm ultiem comfort maximaal bestand tegen aandampen

Speedo Aquapure Revolutionaire IQ Fit Technology € 23,99

» Voor meer info rond deze producten, neem een kijkje op addictstore.com

Zoggs Predator Flex reactor Revolutionaire bril! € 69,99


SWIM

UW ZWEMKLEDIJ in toPconditie

Lycra vereist goed onderhoud De meeste zwemkleding is vervaardigd uit een elastisch, sterk en comfortabel materiaal dat deels bestaat uit lycra. Lycra is een zeer elastische vezel die voor de perfecte pasvorm zorgt, maar lycra is niet bestand tegen de constante inwerking van schadelijke stoffen zoals zonnebrandmiddelen, shampoo, transpiratie en waterzuiveringsmiddelen zoals bvb. chloor. Het goed uitspoelen van je zwemtextiel direct na het zwemmen is dan ook een eerste vereiste om snelle slijtage te voorkomen. Maar, voor chloor is dit nog onvoldoende. Chloorresten werken zelfs in droge vorm verder in op de lycra, daarom is het noodzakelijk dat de zwemkleding kort na elke zwembeurt uitgewassen wordt met wasmiddel (zonder bleekmiddel). Dit mag gerust in de wasmachine bij de fijne was.

Zwemkleding moet droog worden opgeborgen Het nat opbergen van de zwemkleding (bvb. in een plastic tas) schept een ideaal klimaat voor de groei van micro-organismen die het materiaal aantasten. Kledingstukken waar elastane in verwerkt is, drogen zeer snel.

Het beste is om zwemtextiel in open lucht en in de schaduw te laten drogen. Zon en verwarming maken het elastane zwakker. De droogtrommel is absoluut een taboe.

Koop je zwemkleding in de juiste maat Je zwemtextiel één of meer maten te klein kopen, is beslist onverstandig. Het zit niet lekker en het voortdurend uitrekken van het materiaal veroorzaakt snellere slijtage. Een badpak een maat te groot kopen is eveneens onverstandig aangezien alle zwemkleding in het water iets ruimer wordt.

Vermijd glijbanen Door de geweldige groei van luxe zwembaden met prachtige attracties, zoals glijbanen, ontstaan er soms klachten aan zwemkleding. Door de snelheid en door de lasnaden kan de vezel verbranden. Zwakke plekken en/of gaten zijn hiervan het gevolg en deze klachten worden nooit vergoed.

Pas op voor ruwe oppervlakken Door schuren langs, of zitten op ruwe oppervlakken (betonvloeren, tegelwanden en

andere ruwe materialen) kunnen haakjes in je zwemtextiel ontstaan. Ook bubbelbaden en knuffelmuren veroorzaken deze klachten. Door de roterende werking van het water wordt men heen en weer bewogen waardoor een schurende werking langs oppervlakken ontstaat. Denk aan uw zwemkleding als aan kostbare nylons en u zult automatisch de juiste zitplaatsen zoeken.

9

Verkleuren en vergelen Ook extreme situaties, zoals het zoutgehalte in zee, zonnestralen of scherpe wasmiddelen, kunnen de kleurintensiteit verminderen. Ondanks de kleurechtheid is het niet uitgesloten dat bij neonkleuren snellere verkleuring optreedt. Witte en zilverkleurige zwemkleding vergelen door ijzerhoudend water, chloor en zout water. Hoge concentraties verkleuren op den duur het elastane en ook de katoenvezels. De levensduur van elastische zwemkleding is niet oneindig. Zonneproducten met ‘verlengde werking’ veroorzaken ook soms vergeling van textiel. Sommige van de zonneproducten bevatten een soort ‘bruin zonder zon’ die ook inwerken op zowat alle bleke stoffen.

6 tiPS! ZO BEHOUDT JE ZWEMKLEDING EEN TOPCONDITIE

Nooit nat of vochtig opbergen De juiste maat kopen

Pas op voor het gebruik van glijbanen Vermijd contact met ruwe oppervlakken Wees voorzichtig met zonneproducten en shampoos

S.Pytel / Shutterstock.com

Na elk gebruik goed uitspoelen en wassen met wasmiddel zonder bleekmiddel in lauw water


SWIM

HANDLEIDING VOOR UW ZWembriL Opzetten van je zwembril Rek de bandjes tussen de handen en zet de zwembril op het gezicht. Plaats de bandjes goed tegen de achterkant van het hoofd, net boven de horizontale lijn. Controleer de zuigkracht door de glazen met de handpalmen tegen het gezicht te drukken. Om de zuigkracht op het gezicht op te heffen, neem je de zijarmen van de bril vast om hem te liften.

Bijstellen van je zwembril

Houd de glazen schoon en verwijder vuil en vet. Spoel je zwembril na ieder gebruik af onder schoon, koud water. Binnenkant van de glazen niet afvegen of over wrijven. Maak je zwembril droog alvorens op te bergen. Gebruik steeds het bijgeleverde opbergtasje om krassen ed. te voorkomen.

IN COMBINATIE MET SPEEDO FASTSKIN3 CAP

Geef het bandje de juiste spanning voor het meeste comfort. Trek het bandje uit de verstelgesp en haal het door tot de gewenste spanning, zet het bandje in de verstelgesp vast. Gebruik de genummerde tekentjes op het bandje als hulpmiddel voor het aanhouden van de beste pasvorm. Zet het eindklemmetje vast en schuif het bandje naar boven zodat het op zijn plaats blijft. De neusvleugels kunnen voor de beste pasvorm verwijderd en vervangen worden.

Afzetten van je zwembril Neem de zijarmen van de zwembril vast en duw langzaam naar voor om de zuigkracht op te heffen. Schuif de bril omhoog en over het hoofd.

De zwembril opzetten voordat de badmuts aangetrokken wordt. Zet de merktekens midden op de neusvleugel van de bril verticaal in ĂŠĂŠn lijn mbv de merktekens voorop de badmuts.

S.Pytel / Shutterstock.com

10

Zorg voor je zwembril


BIKE BIKE 11

S.Pytel / Shutterstock.com

eLSe beLmAnS (30) professionele wielrenster Herinner je jouw eerste wedstrijd nog?

Ja, deze was meteen ‘Omloop Het Nieuwsblad’, een grote UCI koers van 125 km. Ik had nog nooit in een peloton gereden en nog nooit 125 km. Iedereen dacht dat ik die koers niet ging uitrijden, maar het was me toch gelukt! Ik was 75ste van de 120 deelnemers. Dit is dan ook een onvergetelijk moment en ik was super gelukkig dat ik over de finish reed.


INTERVIEW

ELSE BELMANS Else Belmans legde in haar sportieve carrière een geaccidenteerd parcours af. Van turnster in haar kindertijd naar atletiek (meerkamp en 400m horden), onderweg nog even een halt bij het Belgisch Bobsleeteam, om dan uiteindelijk de velo vast te grijpen en als een pitbull de tanden in te zetten. Else rijdt nu als professionele wielrenster voor Topsport Vlaanderen - Ridley met als huidige doel het wielrennen op de piste.

12

Heb je (vreemde) rituelen voor een wedstrijd? Ik heb geen specifieke rituelen die ik per se moet gedaan hebben voor de wedstrijd begint. De dag van de wedstrijd probeer ik mijn benen te sparen door niet teveel rond te lopen en recht te staan. Ik eet meestal pasta of wit brood, rozijnenbrood voor de koers. Ook drink ik op voorhand al een bidon met dorstlesser, dat is wel een must geworden voor de wedstrijd.

muziek met een goede beat waarbij je in een ‘flow’ kan geraken zoals bvb. ‘Switch’ van Studio Brussel, ook ‘All Gone Ibiza’ van Pete Tong vind ik goed.

Wat is jouw favoriete muziek tijdens een training? Tijdens de training mag er van alles op staan van muziek, maar meestal rijd ik zonder muziek: ik kan wel genieten van de rust, stilte en omgevingsgeluiden als ik fiets in de natuur. Maar als ik met de opwarming voor een tijdrit bezig ben, dan hoor ik liefst

Als je geen topsporter was, welk beroep zou je dan uitoefenen? Ik heb altijd gewerkt als leerkracht en als GON-begeleider voor kinderen met autisme, waarschijnlijk zou ik dat nog doen. Ondertussen ben ik aan het oefenen als tatoeëerder, ik kan goed tekenen en heb een vaste hand, dus misschien dat ik dit

beroep in de toekomst kan uitoefenen. Kan je je een leven zonder sport inbeelden?

Een leven zonder sport zou bijzonder moeilijk zijn Leven zonder sport zou bijzonder moeilijk zijn voor mij. Als ik in een rustperiode zit, voel ik me meteen slecht en voel ik me dik en ongezond. Ook kan je tijdens het sporten je hoofd helemaal leeg maken. Ik wil weten hoe ver ik met mijn lichaam kan gaan, zien tot wat ik in staat ben. Ik ben een echt competitiebeest.


BIKE

FACTS VOLLEDIGE NAAM Else Belmans GEBOORTEDATUM 30 maart 1983 GEBOORTEPLAATS Westmalle

13

LENGTE 1,74 m

Wat is jouw ideale manier om te ontspannen na een zware training? Na een heel zware training denk ik aan drie dingen: eten, een warme douche/bad en slapen! Na zo’n dutje is mijn energie meestal wel terug opgeladen.  Ook zalig in de winter: Op zondagvoormiddag gaan trainen en in de namiddag in de zetel naar de cross kijken.  Ik zie dan altijd het begin, val dan in slaap en word dan juist wakker als ze aankomen. 

GEWICHT 63 kg DISCIPLINE Wielrennen TRAINER/COACH Dirk Onghena OLYMPISCHE SPELEN Ploegenachtervolging Rio

Pavel L Photo and Video / Shutterstock.com

Welk sportevenement op tv zal je je altijd blijven herinneren? Voor het wielrennen heb ik atletiek gedaan en ken daardoor enkele atleten zoals Sarah Aerts, Tia Hellebaut en Hans Van Alphen. Als ik hen zie presteren op tv, dat is altijd een bijzonder moment voor mij, dan begin ik bijna te wenen van geluk als ze goed presteren. En dat motiveert mij dan ook om in het wielrennen alles te geven. Wanneer Tia Olympisch goud behaalde, is een tv-moment dat me altijd zal bijblijven.


BIKECOLLECTIE Lezyne All-in-one Patch kit € 6,99

Lizard Skins bartape € 29,99

Lezyne classic Floor drive vloerpomp € 44,99

Lezyne Flowcage SL Side € 8,99

camelbak Hydrobak 1,5L € 49,99

craft Performance bike thermal bib knickers € 109,99

camelbak rogue 2L € 79,99

craft thermal multi Grip Glove € 24,99

ASSoS fuguSocks S7 € 18,99

ASSoS iJ. bonka.6 € 378,99

craft Warm Sock 2-pack € 34,95

ASSoS iJ. intermediate S7 € 238,99

craft Performance bike Featherlight vest € 69,99

ASSoS intermediateSocks S7 € 15,99

ASSoS Lady iJ. intermediate S7 € 238,99

craft Active extreme Longsleeve Wmn € 42,95

14

» Voor meer info rond deze producten, neem een kijkje op addictstore.com


WIN

HET BOEK

mAnnen teGen merckX Hét referentiewerk over de wielrennerij van de jaren zestig en zeventig, door Johny Vansevenant. Zesentwintig Belgische en vier Nederlandse toprenners beschrijven hun concurrentiestrijd met Eddy Merckx. Daarnaast becommentarieert de Kannibaal zelf de prestaties van deze dertig toppers. 224 pagina’s – Uitgeverij Kannibaal – augustus 2013 oakley radarlock vanaf € 238,00

ASSoS fugubootie S7 € 148,99

oakley Straight Jacket vanaf € 138,00

ASSoS fuguGloves S7 € 99,99

Hoe deeLnemen? Raadpleeg addictstore.com en mail ons uw antwoorden op onderstaande wedstrijdvragen door via websales@addictstore.com. WedStriJdvrAGen 1. In welke tijd (?u ?min) liep Bart Aernouts, ons Belgisch triatlontalent, de marathon tijdens de IronMan te Nice in 2013? 2. Welke wielrenner vind je afgebeeld op de Addict Store cadeaubon? 3. Hoeveel juiste antwoorden zullen ons bereikt hebben op 31 januari 2014? Wedstrijdvoorwaarden zijn van toepassing op alle deelnemers en op eenvoudig verzoek te verkrijgen. Door deelname verklaart men zich hiermee akkoord. Wedstrijd loopt vanaf heden t/m 31 januari 2014.

craft Active bike Short Wmn € 69,99

ASSoS iJ. shaqUno € 248,99

ASSoS rainGloves S7 € 58,99

ASSoS thermobootie.Uno S7 € 78,99

addictstore.com


Perform better Prevent injury Sportspecifieke beweeganalyse Sportrevalidatie fietsanalyse en -positionering Performance trainingen stabilisatie & kracht Looptechnische training inspanningstesten oa. lactaat, vo2-max, ...

• nfo

eer i

fitlab maakt deel uit van Sport medisch Centrum nottebohm

M

Voor wielrennen, MTB, atletiek, lopen, triatlon, voetbal, … Voor recreanten, wedstrijdsporters en topsporters vanaf 12 jaar.

eer i

• nfo

M

info@fitlab-nottebohm.be www.fitlab-nottebohm.be


RUN RUN 17

bennY bicker Addict Trio Team en ABES-Atleet De teamgeest en de combinatie van de 3 sporten passen perfect in de Swim-Bike-Run strategie die ADDICT STORE nastreeft. Het team is omgedoopt tot het ‘ADDICT TRIO TEAM’.


Het Addict trio teAm medio 2012 rijpte bij mario vandeweghe, benny bicker en nathalie mauro het idee om in 2013 deel te nemen aan trio- (of team-)triatlons. Alle 3 zijn ze al heel wat jaren met sport bezig, maar liggen individueel hun beste jaren ondertussen achter hen. mario als gepassioneerd fietser, die hem ooit bracht tot de crocodile trophy in Australië, benny als AbeS-atleet met ondertussen 25 jaar competitieatletiek op de teller, en nathalie als voormalig belgisch zwemkampioene over 100 en 200 meter. dat moest toch garant staan voor enig succes, dachten ze zo.

18

Een 7-tal wedstrijden werden in het vet

Trio Team in full force aan de start staan

quasi enige wedstrijd een aparte wed-

aangekruist in de agenda, en het trainings-

en eindigde als 7e waarmee het voor de

strijd voor teams, en traditioneel staan

volume werd begin 2013 behoorlijk opge-

eerste keer dit seizoen het podium op

er daar wel enkele sterke ploegen aan

dreven. Dankzij de steun van o.a. Addict

mocht dankzij de 2e plaats in de uitslag

Store kon het team in de best mogelijke

bij de gemengde niet-bedrijventeams!

de start. Ook het aantal deelnemende

condities aan de start verschijnen.

Een weekje later stond alweer Retie op het programma. Zonder Benny en Natha-

teams (+/- 230) spreekt ook tot de verbeelding, waardoor een top 10-plaats het ambitieuze doel was en tevens met

Het werd een leuk seizoen dat bol stond

lie echter kon het team rekenen op Gino

van fijne sportbelevingen, verrassingen,

Stevenheydens (voormalig topzwemmer)

successen maar ook de nodige tegen-

en Joost Theuwissen (trainingsgenoot

slagen. Zoals het wel vaker gebeurt met

van Benny). Het team pakte in een on-

sporters die het trainingsvolume plots

uitgegeven samenstelling opnieuw een

De laatste wedstrijd van het seizoen

opdrijven (zeker als ze de 40 gepasseerd

podiumplaats.

bracht het team weer in een andere sa-

glans bereikt werd: een 8e plaats en eerste gemengd team!

menstelling aan de start van een ook al

zijn) durven lijf en leden wel eens protesteren. Daar heeft het Addict Trio Team

De laatste wedstrijd vóór de vakantie-

sterk bezette wedstrijd in Viersel. Jelle

zeker hun deel van gehad.

periode was Brasschaat. En beperkte

Van de Plas, nog maar 18 en dit jaar bij

kwantiteit, maar de kwaliteit was zeker

de juniors in de wielerwedstrijden al goed

Het seizoen begon half mei in Zwijndrecht,

aanwezig want de eerste overwinning

voor 2 overwinningen, nam ditmaal het

en meteen werd het team geconfronteerd

werd een feit!

fietsonderdeel voor zich. Een 6e plaats

met een aanpassing. Door de lange uit-

algemeen maar winst bij de gemengde

loper van de winter, was de watertempe-

De laatste 3 wedstrijden vonden plaats

ratuur niet boven de noodzakelijke 13°

in augustus. In tussentijd werd Mario ge-

uitgekomen. Gevolg : de zwemproef werd

veld door klierkoorts maar waardig ver-

afgeschaft en de wedstrijd werd vervan-

vangen door Kurt Verhaegen. De eerste

gen door een duatlon. Het team strandde

test voor Kurt was te Rijkevorsel met een

net naast het podium maar was echter

mooie 2e plaats voor het team!

Ook in 2014 hoopt het Addict Trio Team

vastberaden snel revanche te nemen.

teams was een hele mooie afsluiter van een geslaagd eerste seizoen van het Addict Trio Team.

er weer te staan, en het team-triatlon cir-

De ‘Sterke Peer’ in Wuustwezel stond

cuit onveilig te maken. Nathalie, Mario en

3 weken later stond Hamme op de kalen-

met stip aangeduid in de agenda. Deze

Benny hebben er alvast nu al heel veel

der. Voor de eerste maal zou het Addict

“trio onder de trio’s” heeft immers als

zin in!


jbor / Shutterstock.com

19


RUNCOLLECTIE Asics Gel nimbus 15 Lite-Show € 169,99

ASicS Gt 2000 GtX € 129,99

ASicS Gel Forte € 139,99

Asics Gel kayano 19 Lite-Show Wmn € 179,99

brookS Adrenaline GtS 13 € 134,99

brookS beast 12 € 149,99

brookS Glycerin 11 € 159,99

nike Flyknit Lunar 1+ € 169,95

nike Zoom Structure 16 Wmn € 119,99

20

» Voor meer info rond deze producten, neem een kijkje op addictstore.com


RUN

craft Performance running brilliant Jacket € 139,99

nike dri-Fit knit LS € 89,99

nike Shield Flash Jacket € 299,99

21

SAUconY Guide 6 € 124,99

SAUconY Hurricane 15 € 149,99

SAUconY omni 12 Wmn € 139,99

SAUconY triumph 10 € 149,99

Scott race rocker € 109,99

Scott eride AF Support Wmn € 139,99


RUN

DE LEVENSDUUR vAn UW LooPScHoenen Loopschoenen zijn zodanig ontwikkeld dat hun levensduur varieert tussen 500 tot 1000 km. Sommige lopers hebben duidelijk uiterlijke slijtage aan de hak of het bovenwerk, bij anderen is dit moeilijker te zien. volg daarom de volgende regels om blessures te vermijden. De variatie in levensduur is afhankelijk van verschillende factoren, waarbij de belangrijkste zijn: Ondergrond van de belasting Lichaamsgewicht van de loper Recuperatietijd tussen de verschillende trainingen

KORT SAMENGEVAT Aan vervanging denken op 70% van de levensduur van je loopschoenen Bij een trainingsfrequentie vanaf 3 maal per week: 2 paar schoenen afwisselen Gemiddelde levensduur van loopschoenen bedraagt 10 maanden

Warren Goldswain / Shutterstock.com

22

De eerste twee factoren zijn duidelijk, de laatste wil concreet zeggen dat de foam waaruit de tussenslijtzool is ontwikkeld een bepaalde recuperatietijd nodig heeft. Het duurt telkens 24h tot 48h voordat deze zool zijn oorspronkelijke vorm terug heeft aangenomen. Indien je dus meer dan 3 maal per week loopt, heb je twee trainingsschoenen nodig om voldoende af te wisselen. Het afwisselen van die twee paar zorgt voor een duidelijke verlenging van de levensduur, je schoenen gaan m.a.w. langer mee. Tevens is het afwisselen goed voor je voeten, pezen, spieren en gewrichten. De variatie van belasting zorgt ook voor een afname in het blessuregevaar.


TRIATH TRIATHLON 23

kAtrien verStUYFt (31) triatlete Herinner je jouw eerste wedstrijd nog?

Ik deed mijn eerste sprinttriatlon tijdens de Sterke Peer triatlon op 11 augustus 2007 in Wuustwezel. Op dat moment was ik eigenlijk nog geen triatleet, maar een ex-zwemmer die op zoek was naar een sportieve bezigheid.


INTERVIEW

kAtrien verStUYFt in de jaren 1993 tot 2006 werd verstuyft verschillende malen belgisch, vlaams en Provinciaal kampioene zwemmen in diverse leeftijdscategorieën. Sinds 2008 doet ze professioneel aan triatlon.

24

Herinner je jouw eerste wedstrijd nog? (vervolg) De bedoeling was om een trio mee te doen, maar één van mijn teamgenoten veranderde van gedachte. Zij wou de individuele 1/8ste triatlon meedoen en overtuigde mij om dit ook te doen. Pas 4 dagen voor de wedstrijd schreef ik mij in zonder ooit op een koersfiets gezeten te hebben. Met allerlei geleend materiaal en met een basis fitnessprogramma dat ik 2x per week uitoefende, werd ik 4de. Na lang wikken en wegen schreef ik mij een half jaar later in bij een triatlonclub en kocht ik aarzelend een koersfiets. Toen ging de bal aan het rollen en werd ik offi-

cieel triatleet. Het BK Olympic Distance in Kortrijk werd mijn eerste kwarttriatlon met een onverwachte 3de plaats als resultaat. Van dan af had ik de smaak helemaal te pakken zodat ik in 2009 echt serieus begon te trainen onder mijn huidige coach, Bart Decru die me intussen naar enkele mooie successen op de Olympische afstand begeleid heeft. Het hoogtepunt tot hiertoe waren de Olympische Spelen van Londen in 2012. Heb je (vreemde) rituelen voor een wedstrijd? Mijn rituelen zijn vooral in mijn opwarming te zoeken. Enkele uren voor de wedstrijd

Mij hoor je niet klagen! doe ik nog enkele stabilisatie-oefeningen van het programma dat mijn kinesist voor me opstelt. Dat zijn oefeningen waar ik me goed bij voel in het zwemmen. Ik ben er uit frustratie mee begonnen bij een wedstrijd die kort op een ontgoochelende wedstrijd volgde en ik zwom goed. Sindsdien heb ik dat opgenomen in de planning van mijn wedstrijddag. Internationaal heb je altijd de mogelijkheid om al zwemmend op te warmen, maar op een keer was het zo koud dat het niet doenbaar was voor mij. Net toen zwom ik goed. Sindsdien ben ik één van de uitzonderingen die geen zwemopwarming meer doet. Ook al omdat ik het nogal snel koud krijg. Die

koude zet zich dan op mijn spieren waardoor mijn prestatie eronder lijdt. Vooraf loop ik in de wisselzone ook altijd enkele keren over en weer om richtpunten te zoeken rond de standplaats van mijn fiets en loopschoenen zodat ik daar geen tijd kan verliezen in de hectiek van de wedstrijd. Wat is jouw favoriete muziek tijdens een training? Ik luister naar veel verschillende muziekgenres. Mijn iPod staat gewoonlijk op ‘shuffle’ zodat die alles door elkaar afspeelt. De rustige muziek van Dido gebruik ik om in slaap te vallen op het vliegtuig of tijdens een siësta. Voor de trainingen staat

er een mix van Amy MacDonald, Shakira, Shania Twain, Novastar, The Cranberries, The Police, Red Hot Chilli Peppers, R.E.M. en Nirvana op mijn iPod. Een beetje van alles dus… Als je geen topsporter was, welk beroep zou je dan uitoefenen? Ik heb marketing gestudeerd maar omdat ik de sport niet kon loslaten, heb ik daarna nog een postgraduaat Sport, Economie & Communicatie (sportmanagement) gedaan. Ook zonder topsport zou ik dus in de sport terechtgekomen zijn. Zo heb ik reeds enkele jaren in een fitness- en wellnesscentrum gewerkt alvorens voltijds met triatlon te starten. Kan je je een leven zonder sport inbeelden? Ik kan me absoluut geen leven zonder sport voorstellen. Dit kan ook moeilijk met ouders die elkaar op het Sportkot in Leuven leerden kennen. Mijn 2 broers, zus en ouders zijn allemaal sportief en staan ook achter mijn carrière als triatleet. Toen ik in 2006 het zwemmen voor bekeken hield, was het al snel duidelijk dat ik niet kon stilzitten. In het fitnesscentrum waar ik werkte, werkte ik na mijn uren 2x per week een krachten cardioprogramma af. En 1x per week sprak ik nog met vriendinnen af voor een “social swim”. Ik ben de vriendin, die me overtuigde om na veel aarzeling toch die Sterke Peer individueel mee te doen, voor eeuwig dankbaar. Triatlon was aanvankelijk de ideale uitweg om na het zwemmen te blijven bewegen. Uiteindelijk liep het wat uit


TRIATHLON

25

FACTS VOLLEDIGE NAAM Katrien Verstuyft

Welk sportevenement op tv zal je je altijd blijven herinneren? Ik denk spontaan aan de Olympische zwemcompetitie van Barcelona 1992. Ik was toen net 10 jaar en zwom bij de zwemclub. Omdat ik vroeger mijn tijd moest plannen tussen het sporten en studeren door, ben ik geen grote TV-kijker maar zwemmen was één van de weinige dingen die me voor de TV kluisterden. De Spelen van Barcelona waren meteen ook de eerste OS waarvan ik me een beetje bewust was. Geen haar op mijn hoofd dat eraan dacht dat ik ooit zelf zou deelnemen! Het sportmoment dat me nog het meeste bijblijft, is de gouden medaille van Federik Deburghgraeve op de Spelen van 1996

in Atlanta. Bij ons werd het ‘s nachts uitgezonden op 21 juli, mijn verjaardag. Mijn vader, die in de staff van de Belgische delegatie zat, bracht een verjaardagskaartje voor mijn 14de verjaardag mee, getekend door Fredje. Ik was meteen een grote fan! Wat is jouw ideale manier om te ontspannen na een zware training? Ik kan na een zware training genieten van een (warme) chocomelk (overigens een goede recuperatiedrank) of bij warm weer van een frisse cola. Dit drink ik dan rustig op terwijl ik de tijd neem om wat te lezen in de krant of een tijdschrift. Het gevoel na een zware training is moeilijk te evenaren. Niets is zo zalig om met een goede training in de benen, voldaan de douche in te stappen en jezelf een pluim te geven voor de gedane trainingsarbeid.

GEBOORTEDATUM 21 juli 1982 GEBOORTEPLAATS Antwerpen LENGTE 1,70 m GEWICHT 61 kg DISCIPLINE Triatlon TRAINER/COACH Bart Decru OLYMPISCHE SPELEN 2012

sainthorant daniel / Shutterstock.com

de hand en ben ik er nu voltijds mee bezig. Mij hoor je alvast niet klagen!


Robert Kneschke / Shutterstock.com

TRIATHLON APPS

GIVE IT A tri 26

Je eerste triatlon met stip aangeduid in je agenda van 2014 of nog nagenietend van afgelopen triatlonseizoen? ben je die ‘just-for-funner’ of dat gevreesde competitiebeest? Anyhow, weet dat je met deze apps steeds jouw personal triathloncoach op zak hebt. SWIM RADAR Geen excuses meer dankzij deze ultieme triatlon app: Waar je ook bent, zwemmen zal je! Met weergave van zwemlocaties, websites, contactgegevens, lengte van de zwembaden, af te leggen afstand van huis tot zwembad, ed. Handig op reis of ga op ontdekking in je hometown.

TRI ESSENTIAL Triatleten hun dagelijkse portie aan inspiratie. Deze app bevat een complete collectie aan triatlonbeelden, 365 triatlon tips, diverse motiverende quotes, checklist voor de wedstrijd, en meer.

FIRST TIME TRIATHLON Jouw partner op weg naar de realisatie van jouw triatlon doel! De app voorziet een 12-weken trainingsschema gebaseerd op jouw basisconditie, de opslag van je workouts en trainingstips over oa. snelheid, wedstrijdstrategie en sportvoeding.

MY TRI SWIM COACH Zwemmen is vaak ‘a pain in the ass’ voor vele triatleten, deze app biedt redding. Na ingave van enkele basisgegevens en je fitheidsniveau kan je aan de slag met een op maat gemaakt trainingsplan voorzien van techniekoefeningen, ‘How-to’ video’s, opwarmings- en hersteloefeningen, woordenlijst, ed.

TRAINING PEAKS Eén van de meest gewaardeerde trainingsdagboeken. Deze app behoudt het overzicht in workouts van zowel zwemmen, fietsen als lopen met een gedetailleerde weergave van oa. kracht, snelheid, afstand en de niet te verwaarlozen Training Stress Score (TSS). Ontdek het zelf!

S

W i t N p

PELE Ben jij een Ironman junkie? Of wil je het wedstrijdverloop volgen van vrienden, familie of jezelf? Deze app geeft resultaten (historisch en live) weer van Ironman en Ironman 70.3 wedstrijden, en introduceert een ranking systeem waarin je atleten onderling (pro’s of age-groupers) met elkaar kan vergelijken.

E


HEALTH

HEALTHPRODUCTEN HiGH 5 energy Gel € 1,40

HiGH 5 isogel € 1,49

HiGH 5 Zero Active € 10,99

innerme balance bars doos € 15,99

innerme balance drink 0,5 L € 2,99

innerme balance drink 0,5 L met stevia € 2,99

innerme energy bar doos € 15,99

innerme energy Gels doos € 15,99

27

» Voor meer info rond deze producten, neem een kijkje op addictstore.com

SPINNING VOOR / DOOR JOU

MOE VAN KANKER?

Wij streven naar een sportieve sfeer waarin iedereen met veel plezier kan bewegen. Op eigen tempo in een ondersteunende groepsomgeving. Na elke spinningles kunnen de deelnemers napraten en ervaringen delen.

Kanker en de behandeling ervan hebben je lichamelijk en geestelijk gesloopt. Je voelt je moe en de energie ontbreekt om terug aan de slag te gaan. Graag zou je je leven terug willen opnemen, maar je hebt dat extra duwtje in de rug nodig.

HOEVEEL COLS MOETEN WE NOG OVER? Je lichaam heeft het al behoorlijk te verduren gehad. Vroeg of laat zal je gezondheid (opnieuw) haperen door ouderdom of ziekte. Daarom is het goed om alvast een fysieke weerstand op te bouwen voor het stuk van de rit dat nog voor je ligt.

HEB JE (N)IEMAND BUITEN JEZELF NODIG? Tijdens je overwinningstocht heb je meermaals bewezen dat je heel wat alleen aankan. Een stimulerende omgeving kan je innerlijke kracht voeden en versterken.

“Na elke spinnig-beurt voel ik me écht super” VOOR ALLE (EX-)KANKERPATIËNTEN @ NRG Health Center Aarschotsesteenweg 6 - 2500 Lier

EEN NIEUW INITIATIEF, EEN GEDREVEN PLOEG! Martine Van Bergen 0473 76 94 07 martine.vanbergen@telenet.be / Lieve Boutlegier kris_lieve@hotmail.com


ADDICT STORE

10 YEARS Addict Store Addict Store blaast haar eerste lustrumkaars uit en viert haar 10 jarig bestaan. We zijn content en fier, we legden een leuk eerste deel van het parcours af! Dankzij permanente studie en permanent doorzetten, gekoppeld aan het ‘learning by doing’ principe, bouwde Addict Store over de jaren een enorme sport- en productkennis op, verbreedde het haar assortiment, wijzigde de naam (voorheen Running Planet), verviervoudigde de oppervlakte van haar eerste winkel, opende een eerste stadswinkel en bediende onderweg meer dan 20.000 tevreden klanten. Het werk is niet klaar. Tal van winkelstraten en handelskernen kampen met leegstand, buurtwinkels zijn op sterven na dood, vergunningen worden uitgereikt aan mega-shoppingcentra, … De volgende 10 jaar wordt een periode waarin er dient te worden ondernomen in een omgeving van permanente verandering en evolutie; het schrikt niet af! Addict Store opende deze zomer alvast haar brandnew Addict WebStore. Einde dit jaar gaan we officieel open. 28

Dank voor de eerste 10 jaar en veel plezier met het beoefenen van uw favoriete sport in de volgende jaren! Op ons kan u in ieder geval rekenen, wij blijven wakker.

EERSTE REACTIES op addictstore.com Met dank voor de goede service en fijne extra’s.

Wil je nog even zeggen dat ik superblij ben met mijn nieuwe badpakken! En ook erg leuk dat jullie tas en bidon bij de bestelling zaten bijgevoegd!

- Stijn uit Nederbrakel -

- Patricia uit Amsterdam -

Addict Store

TOPDEAL Jim Larson / Shutterstock.com

Schaf nu reeds uw wetsuit aan voor volgende lente! Nu het triatlonseizoen op zijn laatste benen loopt, gaat onze aandacht er in de donkere maanden voornamelijk naar uit om u te voorzien van comfortabele en warme kledij en accessoires, zodat u ook in een wat minder aangenaam klimaat ten volle van uw sport kan blijven genieten. U kan echter op de tijd vooruit zijn en een slimme aankoop overwegen van een top wetsuit uit ons huurassortiment aan fel reduced price!! Zo doet u nu reeds een topdeal voor de volgende lente! Bekijk het overzicht van beschikbare wetsuits op www.addictstore.com of kom langs bij Addict Store.


CHARITY

GOEDEDOELEN Endurance4chairs met de steun van Addict Store

Kinderkankerfonds en Rhythm & Run

Zes vrienden, zes vijftigers, zes triatleten, één uitdaging – the Arch to Arc Challenge, van Londen naar Parijs – met één grote inzet: vier off-road rolstoelen voor de To Walk Again Foundation van Marc Herremans. Endurance4chairs is een initiatief van Endurance, een team van zes vrienden uit het Antwerpse: Jef Rymen, Jo Simoens, Luc Van Ranst, Herman Deschuytere, Jef Huyben en Stany Laenen. In juni 2013 namen zij deel aan de Arch to Arc Challenge: een estafette triatlon, waarbij ze liepen van Londen naar Dover, het Kanaal overzwommen en tot slot fietsten van Calais naar Parijs.   Om de totale kost van die stoelen, € 16.000, bijeen te verzamelen, kon het team rekenen op oa. Addict Store die met de ondersteuning bij het feestevent op de Badboot, de geschenkbon twv € 15 voor allen daar aanwezige feestgangers, en met het aanleveren van de atleten hun technische sportoutfit, zo hun bijdrage mocht leveren aan deze sporters voor het goede doel.

Het Kinderkankerfonds zet zich in voor een betere levenskwaliteit van kinderen met kanker en hun gezinnen. Welke initiatieven neemt het Kinderkankerfonds? Hulp voor gezinnen van kinderen en jongeren met kanker. Ondersteuning van de kinderkankerafdeling van het UZ Gent. Gespecialiseerde thuiszorg voor ernstig zieke kinderen (Koester). Opvang van broers en zussen tijdens de bezoekuren (deLIEving). Steun aan wetenschappelijk onderzoek. Activiteiten voor kinderen en jongeren met kanker en voor hun ouders, grootouders, broers en zussen. Deze werking is alleen mogelijk dankzij vele sympathisanten die ons steunen met sponsoring in de vorm van giften, legaten en acties. Op zondag 11 augustus 2013 vond de 4de editie van Rhythm & Run plaats, en zoals vorige jaren heeft de Marathon Club Antwerp en hun hoofdsponsor Addict Store die dag de vzw gesteund door € 1 per deelnemende loper te schenken aan het Kinderkankerfonds. Vanaf dit jaar kan men ook steunkaarten aankopen voor € 5, deze steunkaarten representeren het aantal kilometers die de lopers moedig en in muzikale sfeer afleggen in binnen- en buitenland. Het voorbije jaar trok de Rhythm & Run Marathonclub met zijn leden naar Miami, Stockholm, Chicago en New York.

www.endurance-vzw-be www.facebook.com/Endurance4Chairs

www.kidvanthienenmusic.com/marathon

Think Out Of The Box Je kind een mooi toekomstperspectief bieden. Welke ouder droomt daar niet van? Alleen is deze droom iets moeilijker te realiseren wanneer je kind een mentale beperking heeft. Gelukkig leven we in een welstellende regio. Vlaanderen biedt deze kinderen en jongeren een goed georganiseerde ondersteuning aan. Ze kunnen elk met hun mogelijkheden en beperkingen genieten van prima onderwijs en zorg. En zodra ze de leeftijd van 21 hebben bereikt, kunnen ze terecht in een dagcentrum of een voorziening. Mooi toch? Helaas, dit is theorie. De praktijk leert ons dat die doorstroming uiterst moeizaam verloopt. Een aantal van onze kinderen heeft intussen de leeftijd van 21 bereikt en we stellen vast dat er voor hen gewoon geen plaats is. Noch in de voorzieningen noch in de dagcentra. Met andere woorden: we zijn volledig op onszelf en onze familieleden aangewezen. Daarom hebben we als ouders de handen in elkaar geslagen om onze kinderen een warme thuis te bieden. Om dit doel te bereiken hebben we de vzw Think Out Of The Box opgericht. Op 14 september 2013 werd er een fietstocht over 95 km, van het Hageland naar Golfclub Drie Eycken te Edegem, afgelegd met de ondersteuning van Addict Store en dit ten voordele van de vzw Think Out Of The Box.

www.thinkoutofthebox.be

29


ZO DOEN ZE HET BIJ ADDICT STORE In onze winkels etaleren we met het gedreven team van Addict Store medewerkers graag onze productkennis, ons sportadvies, tips en tricks, via opleiding verworven of al doende geleerd. Maar ook onze ketting kan niet altijd gespannen staan, dus laat ons jullie inspireren met onze favoriete trainingsoorden en we ontmoeten elkaar graag in Font Romeu, het Zwin, Mallorca, Vrieselhof, de Wezenberg, Bormio of Grenspark De Zoom!

AMBER

JEROEN

Zwemmen in het Comomeer van Italië en uiteraard in ‘de Wezenberg’, een heerlijk bad waar de banen ingedeeld worden naar tempo en aanwezige zwemmers en waar vooral in de latere ochtend vrij rustig getraind kan worden. Fietsen in Canton Graubunden in Zwitserland met al zijn prachtige cols of thuis langs het kanaal, verstand op nul en keep going. Lopen op het strand van Albufeira te Portugal, tussen de wijngaarden in Frankrijk, in het beeldenpark Middelheim en in de polders van Hoboken.

Galderse meren nabij Breda. Super mooie plaats om te zwemmen, zeker bij warm weer. Het is, in tegenstelling tot vele waters in België, toegelaten voor zwemmers. Het water heeft een hoog zuurgehalte waardoor er geen algen groeien en er ook geen vissen in het water leven. Dit maakt het water zeer helder en geeft het een uniek azuurblauwe kleur. Fietsen in de streek rond Malmedy, ideaal om stevig en mooi te fietsen maar misschien iets te zwaar om echt te genieten. Dichter bij huis verkies ik de Nederlandse polders met als mooiste punt de Zeelandbrug, waar het altijd vechten is tegen de wind.

30

STIJN Bormio met de Mortirollo op 20 km. Saint Lary met zijn zware cols als Peresourde, Aspin, Plat d’Adet, Tourmalet, Luz Ardiden en mijn topper Horquette d’Ancizan, een klim in het bos op een smalle weg van 10 km aan een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5%. Pic de Nore in de Minervois, mijn favoriete col, in het gebied tussen Carcassonne en Narbonne. In België is Stavelot een ideale uitvalsbasis. Daar start een zeer mooie, afgepijlde tour, Sommets de Lienne et Amblève met 2100 hoogtemeters op 112 km. Heel zware tocht en ideaal om de conditie aan te scherpen.

PATRICK Fietsen door het Hinterland van Knokke en bij uitbreiding het Hinterland van de gehele kustlijn met aankomst op de dijk van Knokke. Wind verzekerd en werkelijk prachtige landschappen, het doet soms vermoeden dat de omgeving aangelegd werd door landschapsarchitecten. Voorzien van mijn 3.8 wetsuit van Addict Store is het een genot te zwemmen tijdens de vroege ochtend in een baai in de Middellandse Zee aan de Costa Brava. Een looptocht van 15 à 20 km op een regenachtige, zuurstofrijke voor/najaarsdag aan de Belgische kust. Een tocht langs een

SWIM BIKE RUN TRIATHLON FITNESS CARDIO HEALTH ACCESSORIES GIFTS BOOKS Adidas - Aquaman - Asics - Assos - Booster - Born - Brooks - BV Sport - Best - Compressport - Compex - Craft - Falke Fuelbelt - Garmin - Herzogs - High5 - Innerme - Kettler - Knogg - Lazer - Leppin - Locklaces - Lezyne - Lupine - Look - MBT Michelin - New Balance - Nike - Nikwax - Northwave - Odlo - Orbea - Orca - Pearl Izumi - Petzl - Polar - Powerplate Powerbike - Ranking - Run & Move - RunAway - Saucony - Sailfish - Scott - Shimano - SIDI - Simplism Speedo - Sportique - Squeezy - Suunto - Tacx - Thule - Tunturi - Tyr - Vredestein - X-Socks - Xterra - Yank - Zoggs - Zoot


ADDICT TEAM

Lopen om stil te staan, te dagdromen, ontvluchten, genieten en berusten. zo goed als verlaten zeedijk helemaal tot het einde ervan (‘den haas’), rond/door het natuurreservaat het Zwin en de dijken, rondom het Zoute en weer terug naar Knokke. Een prachtige omgeving en natuur helemaal voor jezelf (variant: idem maar in de hitte en drukte van de maand augustus).

looptechniek en sprints is de piste nabij het openluchtmuseum Middelheim ideaal.

LAURA Regio L’Alt Emporda in Noord-Spanje aan de voet van de Pyre-

DIMI De stageplaatsen Font Romeu, voor Belgen de ideale locatie om aan hoogtetraining te doen, en Mallorca, voor wielrenners en triatleten de perfecte uitvalsbasis voor een stage die alles omvat, zijn mijn top 1 en 2 van favoriete trainingsoorden. En dan zijn we wedstrijdklaar! Voor mij graag de Halve Triatlon Eupen, een uitdagende wedstrijd over de halve afstand, na mijn eerste deelname dit jaar was ik meteen verkocht. Een prachtig event maar om als startende triatleet van deze wedstrijd je eerste halve triatlon te maken, toch eerst eens goed nadenken!

neeën en dichtbij de Middellandse Zee, de ideale trainingsplaats om mijn conditie te onderhouden en me voor te bereiden op het nieuwe korfbalseizoen.

NANCY Als danser (specialisatie Ierse dans) is de danszaal te Lier mijn uitvalsbasis. Om de conditie op peil te houden is Drieboomkensberg te Westmalle de uitgelezen plek, lopen in alle pracht en rust.

JORIS Openwaterzwemmen, het is verboden, maar ik kan het niet laten in het heldere water van de put van Ekeren. Fietsen langs het Albert-, Nete-, Kempisch- en Verbindingskanaal, aan de Rupel en de Schelde. Mijn favoriete basistraining gaat van Wilrijk Bist richting Schelle, langs de Rupel en het Nete-kanaal tot Viersel, van Albert-kanaal tot Kwaadmechelen en daar via het Verbindingskanaal richting Geel, het Kempisch-kanaal tot in Herentals, via het Albert-kanaal tot Wijnegem Sluis en door het Rivierenhof terug naar ‘t stad. Lopen tussen het Nachtegalen-, Middelheim en Den Brandtpark, rondes van 4 km met een publieke waterkraan. Voor

Provinciaal domein Vrieselhof en bij uitbereiding het Drijhoekbos

31

en het ‘Anti-Tankkanaal’. Onuitputbaar afwisselend en uitgestrekt parcours met ideale ondergrond. De vegetatie en omgeving is dusdanig gevarieerd dat het je nooit verveelt.

SOFIE Lopen in Grenspark De Zoom biedt alles: uitgestrektheid, singletracks, bossen, vennen, duinen, heide, polders, weilanden, een golvend landschap met prachtige plaatselijke bewoners (o.a. Galloways). Lopen om stil te staan, te dagdromen, ontvluchten, genieten en berusten.

cristovao / Shutterstock.com

ALEX

Kammenstraat 86 — 2000 Antwerpen — Belgium (store) ma 12u – 18u30 / din-vrij 10u – 18u30 / zat 10u – 18u00 Gitschotellei 119 — 2600 Berchem — Belgium (office and store) ma 11u – 18u30 / din-vrij 10u – 18u30 / zat 10u – 18u00

www.addictstore.com


N I K E F L A S H J A C K E T B E S E E N . S T A Y D R Y.

Addict story issue #3  

Autumn / Winter 2013 - 2014

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you