__MAIN_TEXT__

Page 1

SOMMAREN 2020

HEMMAVID

Vill vara med och skapa möjligheter MÖT VD MAGNUS INGVARSSON

FÖRSÄLJNINGEN – SÅ GÅR DEN TILL LYCKAS MED GRILLNINGEN


Försäljning

rustar Bjuvsbostäder för framtiden

EN TREDJEDEL AV BJUVSBOSTÄDERS FASTIGHETS­BESTÅND FÅR NYA ÄGARE TILL ÅRSSKIFTET, OM TIDPLANEN HÅLLER. ”DET VIKTIGASTE ÄR ATT ALLT BLIR BRA GENOMFÖRT, INTE ATT DET GÅR FORT”, SÄGER STYRELSEORDFÖRANDE CLAES OSSLÉN OCH UNDERSTRYKER ATT HYRESGÄSTERNAS TRYGGHET GÅR FÖRST NÄR DE VÄLJER KÖPARE. Bjuvsbostäder är mitt uppe i processen att sälja 30% av sina lägenheter. – Vi vill stå rustade som bolag när Bjuvs kommun utvecklas. Försäljningen gör att vi med delvis egna medel kan vara med och bygga här, till exempel på det nya Sellebergaområdet eller efterfrågad nyproduktion i Ekeby, säger Claes Osslén (SD), styrelseordförande i AB Bjuvsbostäder. – Vi förstår att en del känner oro inför försäljningen men vi söker en stabil köpare som ser sig som en långsiktig aktör i Bjuvs kommun, gärna med planer för att bygga här också. Det är jätte­ viktigt för oss att våra hyresgäster fortsätter känna sig trygga hos den nya ägaren, försäkrar Claes Osslén.

ANBUD UTVÄRDERAS

Bjuvsbostäder har under försommaren kontaktat ett antal utvalda intressenter med ett förslag till en så kallad fastighetsportfölj som de kan lägga anbud på. Eftersom urvalet fastigheter i portföljen är just ett förslag kan det komma att ändras, och därför kan Bjuvs­ bostäder ännu inte berätta vilka bostadsområden som berörs.

Anbuden ska sedan utvärderas och Bjuvsbostäders styrelse ta ställning till om bolaget vill gå vidare med något anbud – om inte kommer förslaget att presenteras för fler intressenter på marknaden. – Vi har fri prövningsrätt och styrelsen kan välja den köpare som vi anser kommer att fortsätta förvalta och utveckla fastigheterna på bästa sätt, säger VD Magnus Ingvarsson. – Framförallt vill vi att köparen ska fortsätta verka i samma anda som Bjuvsbostäder, säger Claes Osslén.

AVTAL I NÄSTA STEG

När Bjuvsbostäder hittat rätt köpare, fastighetsportföljen är bestämd och båda parter är överens om att göra en affär tecknas en så kallad avsiktsförklaring – och då får både hyresgäster och Hyresgästföreningen information om vilka fastigheter som ska säljas, samt hur och när ägarbytet sker. – Som vi bedömer nu tror vi att vi kan berätta vilka fastigheter det rör sig om i september eller oktober. Affären i sin helhet vill vi ha klar innan årsskiftet, säger Magnus Ingvarsson. – Vi vill jobba med största möjliga öppenhet och göra övergången så smidig som möjligt för de boende. Det viktigaste är att allt blir bra genomfört, inte att det går fort, säger Claes Osslén.

BAKGRUND

HÄR KAN DU LÄSA MER

AB Bjuvsbostäders ägare Bjuvs kommun har bestämt att minst 30% av bostadsbolagets fastighetsbestånd ska säljas, vilket motsvarar drygt 300 lägenheter. Beslutet fattades av politikerna i Bjuvs kommunfullmäktige den 27 februari i år.

På bjuvsbostader.se kommer information om försäljningen att läggas ut löpande, både under rubriken Nyheter på startsidan och Om oss i menyn. Här finns också en lista med vanliga frågor och svar om försäljningen och på vilket sätt den påverkar dig som hyresgäst.

Vinsten från försäljningen delar Bjuvsbostäder enligt kommunfullmäktiges beslut med kommunen. Bjuvs­ bostäder planerar att använda sin del till nyproduktion och renovering av fastighetsbeståndet.

Tveka inte att höra av dig om du har ytterligare frågor.

Under våren 2020 genomfördes en utredning som skulle visa om en försäljning var möjlig, vilka konsekvenser den skulle få och hur den i så fall skulle gå till. Det är denna utredning som ligger till grund för försäljningsprocessen som nu är inledd.

Tfn 042 - 458 51 50 kundtjanst@bjuvsbostader.se


Vi erbjuder inte bara en bostad,

vi ger någon ett hem ” MAGNUS INGVARSSON TOG I MARS ÖVER LEDNINGEN FÖR AB BJUVSBOSTÄDER. MED ÖPPENHET, DIALOG OCH ENGAGEMANG VILL HAN GÖRA BOLAGET TILL EN AKTIV NYCKELSPELARE I UTVECKLINGEN AV BJUVS KOMMUN.

B

yggnader, hus, bostäder och lokaler löper som en tydlig röd tråd genom Magnus Ingvarssons yrkesliv. – Mina föräldrar ägde bostadsfastigheter så mitt första jobb var att sitta på åkgräsklipparen och skruva dörrlås, berättar Magnus Ingvarsson. – Jag har alltid tyckt att fastigheter är väldigt vackra men det är i relationen till oss människor deras verkliga värde uppstår, när ett hus ger någon ett hem eller en lokal – och det är jätteroligt att arbeta med. 1988 bildade han sitt första egna bolag inom fastighets­utveckling och förvaltning och på den vägen fortsatte det. Senast var Magnus Ingvarsson VD för Båstadhem men i resumén finns också

uppdrag som boservicechef på Laholmshem, regionansvarig inom Castellum-koncernen och fastighetschef på Higab i Göteborg. – Där jobbade jag med kulturhus och idrotts­ anläggningar som Feskekörka och Ullevi. Det var jättespännande och gav mig helt nya erfarenheter. I mars tillträdde Magnus Ingvarsson som interim-VD på Bjuvsbostäder. Just nu lägger han mycket tid på den stundande fastighetsförsäljningen men framöver vill han fortsätta utveckla Bjuvs­bostäder, inte bara som bolag utan som en viktig samhällsbyggare. – Bjuvsbostäder är en naturlig aktör som kan betyda mycket för kommunens utveckling. Vi vill vara med


och skapa möjligheter på olika sätt och jag ser med förväntan fram emot nästa steg, säger Magnus Ingvarsson. I hans framgångsrecept ingår mycket energi och en öppen och konstruktiv dialog. – Vad vill invånarna ha mer av? Vad vill näringslivet och politiken? Vi som bolag behöver se ännu mer till helheten. När vi renoverar och utvecklar kan vi ta med fler aspekter i planeringen och se vad det finns för resurser utanför vår egen verksamhet. Vi vill hitta drivkrafterna, de som brinner för sin sak, och jobba tillsammans, säger Magnus Ingvarsson. Hos Bjuvsbostäder har han mött både det engagemang och den kunskap som krävs för att lyckas.

– Jag är hedrad att få leda ett företag med så stark kompetens och ser fram emot att få arbeta tillsammans med bolagets medarbetare, styrelse och kunder. – Vi erbjuder inte bara en bostad, vi ger någon ett hem som skapar identitet och trygghet. Det gäller även lokaler och företag, det är inspirerande att hjälpa någon utvecklas och kanske förverkliga en dröm. Det vi gör spelar en stor och viktig roll i människors liv, det får vi aldrig glömma.


Gilla grillat LADDA UPP MED GODSAKER OCH LAGA MIDDAG PÅ NÅGON AV VÅRA GRILLPLATSER. VARFÖR INTE SLÅ DIG IHOP MED GRANNARNA OCH HA KNYTKALAS? 1. Ta fram maten du ska grilla i god tid så den blir rumstempererad – då får du finast grillränder. 2. Lägg inte kol i hela grillen, lämna en yta där den färdiggrillade maten kan vila eller för att få indirekt värme för större köttbitar. 3. Låt köttet vila några minuter innan du skär upp det, då blir det saftigast.

KOM OCKSÅ IHÅG ATT:

• Respektera när räddningstjänsten utfärdat eldningsförbud.

• Använda en riktig grill, inte en engångsgrill. • Grilla minst tre meter från byggnader och häckar –

aldrig på balkonger i uterum eller under skärmtak.

• Använda grillkol, inte ved, och inte lämna grillen obevakad.

• Lämna grillplatsen i trivsamt skick.

Klarar du en vecka utan el? Vårt samhälle är tryggt men om olyckan ändå skulle vara framme, är du beredd? Alla hushåll bör vara beredda på att klara några dagar utan det som vi alltid tar för givet: el, vatten och värme. Mat: Det är bra att ha ett lager med mat­ konserver hemma, även sådana som inte behöver värmas. Knäckebröd, torrmjölk och liknande kan också hålla dig mätt en tid.

Vatten: Varje person behöver 3-5 liter vatten per dag och glöm inte bort dina eventuella husdjur. Om krisen är framme kan du behöva hämta vatten ur tankar som kommunen sätter ut, se till att ha rena dunkar och flaskor för ändamålet. Nyttig läsning och många tips kring kris­ beredskap hittar du på dinsakerhet.se och krisinformation.se.


UPPTÄCK UTBUDET PÅ HEMMAPLAN

Våren har varit tuff för oss alla, inte minst våra lokala småföretagare. Så varför inte ta en promenad längs Södra Storgatan och titta in hos någon av butikerna, restaurangerna eller salongerna? …vi fortsätter med att bygga miljöhus på våra bostadsområden, renoverar badrum och planerar för nyproduktion. Ute i våra bostadsområden syns just nu flera nya, unga medarbetare klädda i våra tröjor. Det är våra sommarjobbare som hjälper till att göra det extra fint och trivsamt för våra hyresgäster. Ett nytt ansikte i vårt team är Hava Gerxhalija, hon efterträder Klas Mathiasson som lokalvårdare i Bjuv när han lämnar oss för en härlig tillvaro som pensionär. I Bobutiken träffar du framöver Josefin Nyman, hon ersätter Rialda Coralic som vi önskar lycka till på sitt nya jobb. Varmt välkomna till AB Bjuvsbostäder! BOBUTIKENS ÖPPETTIDER Smittorisken är inte över och vi fortsätter därför att enbart ta emot bokade besök i Bobutiken. Du når oss istället per telefon måndag till torsdag kl 10–12 samt 12.30–15, och på fredagar kl 10–12. Vi begränsar också våra hembesök och ber dig därför att endast felanmäla akuta ärenden som kräver omedelbara åtgärder. Tfn 042 - 458 51 50

Mejerigatan 1, 267 31 Bjuv

#stöttalokalaföretag

SE UPP MED SIFFRORNA!

FLYTTA UT MED HJÄLP AV RUT

När du flyttar ut krävs alltid en noga utförd flyttstädning av din lägenhet, även när du byter till en annan bostad inom Bjuvsbostäders bestånd. Ta gärna hjälp av en städfirma, det är extra förmånligt när du använder RUT-avdraget vilket innebär att du bara betalar hälften av arbetskostnaden. Tips på tre lokala städfirmor: Joannas Proffsstäd www.joannasproffsstad.se

När du betalar in din hyra – var noga med att skriva rätt OCR-nummer. Numret är nytt varje månad och blir någon siffra fel registreras inte din hyresinbetalning, vilket kan leda till försenade inbetalningar. Vill du slippa tänka på hyresinbetalningen kan du välja att betala med autogiro. Då slipper du pappersavin och gör miljön en tjänst! Kontakta vår kundtjänst via mail eller telefon om du vill skaffa autogiro.

Rena Tjänster www.renatjanster.se Alexro Service www.alexroservice.se

LJUSA SOMMAR­ KVÄLLAR …medför ofta lite senare vanor, särskilt i semestertider. Glöm då inte bort att tänka på att dämpa samtalston och musikvolym i gemensamma utrymmen, på uteplatser och balkonger. Som alltid gäller det att hålla ljudnivån låg mellan klockan 22 och 06. Tack för visad hänsyn!

| 042 - 458 51 50

H a en askr!ön somm

kundtjanst@bjuvsbostader.se

|

bjuvsbostader.se

Profile for addemotion

Hemmavid nr 2 2020  

Hemmavid nr 2 2020  

Advertisement