__MAIN_TEXT__

Page 1

HÖSTEN 2017

HEMMAVID

”Idol-Rebecka” från Ekeby är aktuell igen

Har släppt ny låt och ser tillbaka på ett år som varit både tufft och roligt

Det händer mycket på våra områden Vi har listat 10 happenings

Vi botaniserar bland höstens nöjen

med allt från mysiga naturvandringar till boktipsarkvällar


Tiden efter I EKEBYTJEJEN REBECKA KARLSSON TOG HELA IDOLSVERIGE MED STORM FÖRRA ÅRET OCH KOM PÅ EN ÅTRÅVÄRD ANDRAPLATS I TÄVLINGEN. ”HEMMAVID” PASSADE PÅ ATT FRÅGA HENNE OM LIVET, MUSIKEN OCH HUR DET ÄR ATT BO I EKEBY. ”Vi bor lite utanför Ekeby, ut mot Valleberga. Jag är inte så ofta inne i själva byn men tycker om lugnet ute på landet. Det är mysigt att följa grusvägarna där jag bor – där har jag joggat många gånger.” Du bor i Ekeby hos familjen, men pluggar på musikgymnasiet Rytmus i Malmö. Hur går det?

”Det går bra! Jag bor ofta över hos min pojkvän som bor lite närmare Malmö. Det är en väldigt rolig skola med mycket fokus på musik. Vi gör turnéer och gig också.”

lyssna och ha respekt för all kompetens – men också vara noga med var man själv står.” Följer du årets Idol? Någon favorit?

”Jag sitter klistrad på fredagarna. Chris och Olivia har bäst röster men Jemima är en riktig superstar. Det är roligt att titta, men samtidigt blir jag lite avundsjuk och skulle vilja vara med igen! Jag tycker att de kunde gjort ett Idol där alla säsongernas tvåor kunde tävla mot varandra.” Du släppte en ny låt i somras –

Att ta sig ända till final i Idol mås-

berätta!

te vara häftigt, men hur blev livet

”Efter Idol jobbade jag mycket i studion med egna låtar och fick ett skivkontrakt med Warner Music. Första singeln som släpptes i somras heter ”Can´t Stop” och dagen efter att den släpptes så var jag inbjuden till TV:s Nyhetsmorgon. Jag hade matförgiftning och mådde riktigt dåligt. Men jag lyckades spela låten i alla fall! ”

efteråt?

”Min syster sov över på hotellet efter finalen och då frågade jag henne om detta verkligen hade hänt. Det var så overkligt. Tiden direkt efter var tuff, det är svårt att stå i rampljuset varje vecka och sedan vänja sig vid att det blir tyst och tomt. Hade jag inte träffat min kille så hade jag nog riskerat att bli riktigt deprimerad.” Vilka lärdomar gjorde du under Idol?

”Jag lärde mig att livet i musikbranschen handlar om att ständigt klättra och kämpa och att man ska

Vilka mål strävar du efter att nå nu?

”Ända sedan jag var fyra år har jag drömt om att vara med i Idol och i Melodifestivalen. Så nu är det Melodifestivalen kvar att uppfylla.”


Idol var tuff

Namn: Rebecka Karlsson Ålder: 17 år Bor: I Ekeby Familj: Mamma, pappa, två systrar, tre bröder och pojkvän. Min starka sida: Jag är väldigt envis – det innebär också att jag inte ger upp så lätt. Min svaga sida: Jag bryr mig för mycket ibland. Detta vet inte så många att jag kan: Jag kan hjula ner i spagat. Detta skulle jag vilja lära mig: Jag skulle verkligen vilja lära mig spela piano.

FOTO NIKLAS LYDEEN

Detta får mig att skratta: Jag skrattar mycket och ofta, gärna till dåliga skämt. Detta får mig att gråta: Djur som behandlas illa och människor som har det svårt Person jag beundrar: Min mamma och Beyoncé – två tuffa kvinnor båda två. Livsmotto: Ta dagen som den kommer och gör ditt bästa.


10happenings på Bjuvsbostäders områden 4. Södra Storgatan i Bjuv har fräschats upp med en ny trädplantering som resulterat i mycket beröm från boende.

1. Utegruppen har gjort en så kallad trygghetsbeskärning av buskage i alla områden för att göra miljöerna tryggare och trivsammare.

5. I Billesholm har vi satt upp nya fotbollsmål där barn och ungdomar kan samlas och lira boll. 6. De sju miljöstationerna på Årstiderna ska ersättas av tre nya som samlar fler fraktioner under ett tak och på så sätt underlättar för hyresgästernas sopsortering.

2. Vi har lagt barkflis i rabatterna och planterat nya växter och träd på olika ställen som gör områdena trevligare. 3. Lägenheterna på Korngatan som brann för nästan ett år sedan har nu totalrenoverats och hyresgästerna har börjat flytta in. Det är vi glada för!

9. Ett flertal lekplatser har upprustats för att stimulera nya, roliga och säkra lekar.

7. I oktober kommer vi att anlägga en ny plantering på Solgatan i Bjuv med perenna växter och träd. 8. Inom kort kommer vi att bygga insynsskyddat plank vid trädgårdsavfallen i Bjuv och Billesholm.

10. På Biblioteksgatan 3 i Billesholm läggs nytt tak och fönster och balkongräcken byts ut.


Använd rätt avi Nu har alla våra hyresgäster fått hyresavierna för oktober, november och december. Tänk på att använda rätt avi för gällande månad för att undvika fel i systemet. Stort tack!

Uppgradera lägenheten För nästan ett år sedan brann det i några lägenheter på Korngatan i området Brogårda. Nu har de drabbade lägenheterna totalrenoverats och uppgraderats och nya hyresgäster har börjat flytta in. Bor du också på Brogårda och vill

ha din lägenhet uppgraderad? En uppgradering kan handla om att byta till ett helkaklat badrum, helt ny köksutrustning eller ny golvbeläggning. Kontakta kundtjänst om du är intresserad så kommer Bjuvsbostäder hem till dig och gör en bedömning som ligger till

grund för det prisförslag du kommer att få. Priset har förhandlats fram i samarbete med Hyresgästföreningen och bakas in i månadshyran. Läs mer på bjuvsbostader.se

Lucy Rydén i sin trädgård.

Grattis till gröna fingrar: Bjuvsbostäders vackraste trädgård/balkong Vi gratulerar vinnaren av Trädgårdstävlingen Lucy Rydén från Årstiderna! På en andra plats kom Veronica Nilsson från Brogårda. Alla deltagare fick en inträdesbiljett till Sofieros Trädgårdsmässa – vi hoppas att ni hade en inspirerade dag! Vinnaren fick också ett presentkort på 500 kr på Ödåkra plantskola och tvåan fick ett växtstöd från ELDgarden. Stort grattis från Bjuvsbostäder! Juryn bestod av Henning Evers och Mats Nilsson från Bjuvsbostäder, Viggo Nilsson från Hyresgästföreningen och Lene Due från Ödåkra Plantskola.


Häng med på Bingooch tipspromenad

HÖSTVANDRA I NACKARPSDALEN

Foto: Lars Clason

Varje söndag under hösten arrangeras Bingo- och tipspromenad runt Mölledammarna med start vid Kalmarmöllan mellan 10.00-11.30. Det är Friluftsfrämjandet Söderåsen som arrangerar.

Den 29/10 arrangerar Friluftsfrämjandet en vandring i Nackarpsdalen med omgivning. En cirka 9 km lång runda, något kuperad men ändå lättframkomlig. Vandringen börjar i arboretumet i Röstånga och passerar Odensjön, vidare mot Uggleröds dalgång. Samling vid Varagårdsskolan i Bjuv 9.00 eller Nationalparkens entré i Röstånga 09.45. Ta med matsäck.

DECKARTIPS Deckarexperten Kerstin Bergman berättar om olika typer av deckare och vad som händer på den svenska deckarscenen just nu. Hon tipsar också om årets bästa julklappsdeckare. Kerstin kommer till Bjuvs bibliotek, lördagen den 18/11 klockan 11:30.

FYNDA PÅ LOPPIS

På lördagarna är det loppis på Gruvmuseet på Ågatan i Bjuv mellan 9-13. Skynda att fynda! Fika och korv med bröd finns också att köpa.

FACIT PÅ KORSORD - HEMMAVID 2-2017 r

BOKTIPSARKVÄLL

h

a

c

k

a

d

e

åka skidor i kanada

s

k

i

d

i

g

kvalster

r

dryck

argon

o

t

gör man ofta upp på utflykt

e

l

d

u

n

g

a

r

håller varmt och kallt

t

e

r m o

s

a

fel

himmelsfärg

d

v

a

j

© fröken uggla 2017

b

u

r

k

kajka vandringskänga

r

o

en hoppfull grepp figur

Finns det något mysigare än att kura ner sig under en filt och läsa böcker när hösten viner utanför fönstret? Den 18/10 kl. 18 kan du ta del av boknyheter över en kopp kaffe då det arrangeras Boktipsarkväll på biblioteket i Billesholm. Den 19/10 kl. 18 är det Boktipsarkväll på Bjuvs bibliotek.

kan göra pil- syns på grimsfärd till cruisvaranasi ing sönderdelade växtej mig grupper faller vid kubbspel

k

ett ja i ryssland

har man utflyktsmat i

gör man ofta på sommarutflykt

vältränade instrumentet

o b

r

grillas gör ofta på pappa på utflykt utflykt?

ger resenär havsutsikt

f

syns med facto

m

syssla på passar för fiskeutflykt tur på pållen på sådana görs kan katt många utflykter vässa

as

stojat

s

näsa små halvöar

k

förstklassig

l

utflyktsfordon

ynkligt

b

u

s

s

a

t

u

r

p

å

f

i

s

k

e

t

a

d

a

r

artistjohn

e

l

t

o

n

slå

ger nyanlända språkkunskaper

t

s

f

i

r

t

a

g

u

r

e

n

planta här pluggar blivande agronomer

ö

r

t

blir en kattras med engelsk docka eller en musikstil med usa-tid

i

n

s

j

ö

a

r

kan man bil inför utflykt

l

e

a

s

a

m u

r

r

i

g

o

r

d

n

i

n

g

berätta

v

vanliga utflyktsmål kalcium

e

k

a

tas ofta med på utflykt badplats

m

a

t

s

ä

c

k

s

n

a

r

k

a

r

besitta

ä

g

a

mörk och dyster

|

info@bjuvsbostader.se

Solgatan 5I, 267 31 Bjuv

var tyst! dagdröm

gör skogsarbetare på fest?

reda används vid rofylld utflykt drar timmerstockar

rutt

e

042-851 50

|

bjuvsbostader.se

Profile for addemotion

Hemmavid 3-2017 Höst  

Hemmavid 3-2017 Höst  

Advertisement