__MAIN_TEXT__

Page 1

SOMMAREN 2018

HEMMAVID

DJ DUO FRÅN BJUV TAR

världen med storm

Hur sorterar man rätt?

VI REDER UT BEGREPPEN

Bjuvs bästa

kaffestopp


I en källare i Billesholm produceras

världshits

EN AV BJUVSBOSTÄDERS KÄLLARLOKALER I BILLESHOLM HAR GJORTS OM TILL MUSIKSTUDIO. HÄR SITTER DJ-DUON KALIZZ, TVILLINGARNA WILLIAM OCH JENNIFER, OCH SNICKRAR IHOP LÅTAR SOM SKA TA VÄRLDEN MED STORM.

Namn: William Kalizz Ålder: 16 Bor: Billesholm Min styrka som musiker: Att komma på melodier enkelt, kreativ med melodier/rytm När jag inte är i studion: Filma, fota och följa sociala medier. Detta skulle jag vilja lära mig: Proffs-bartender Jag ser mest upp till: Mina föräldrar vilket jag är stolt över då de alltid finns för oss till 1000%. Namn: Jennifer Kalizz Ålder: 16 Bor: Billesholm Min styrka som musiker: Att vara bestämd och veta vad jag vill och inte göra halvdana jobb, att jag aldrig ger mig. När jag inte är i studion: Vara ute på spelningar, hålla på med smink, mode och shopping. Detta skulle jag vilja lära mig: Att flyga ett flygplan. Jag ser mest upp till: Mina föräldrar som har alltid stöttat oss i vått och torrt.

Tidningen Hemmavids utsände hinner inte ens in i lokalen innan en av Sveriges största artister ringer och vill boka tvillingarna för en fest. Syskonparet spelar i stort sett varje helg på fester, event och klubbar. För ett år sedan var de Helsingborgs officiella pride-djs, de har stående uppdrag på Charles Dickens i Helsingborg, har spelat på Cabaret Nightclub, Wallmans salonger och tillsammans med ett flertal artister. Utöver detta skapar och producerar William musik åt sig själv och andra. Nyligen avslutade han ett kontrakt med ett av de största musikbolagen som ”ghostproducer”, vilket innebär att han har hjälpt till att skriva musik till genrens största musikprofiler. Dock inte under eget namn. Nu drar bolagen i honom. Alla vill ha nästa Avicii. - Jag gör elektronisk musik, så kallad EDM. Avicii var en av genrens största, och en stor förebild, säger William som tillsammans med sin syster gärna går i världsstjärnans fotspår.


Hemsida: www.kalizz.com Instagram: Studio_Kalizz Facebook: William Kalizz, Jennifer Kalizz Snapchat: Thatboymartin64, Jennifer_Gucci

UNIK LJUDSAMLING William skriver låtarna själv, han lägger en elektronisk grund och bygger på med melodislingor och sång. Han har också en ljudbank att använda sig av som är unik inom branschen. Han säger med ett skratt att det nog är en miljon ljud i samlingen. - Jag började samla ljud när jag var sju år gammal. Det kunde vara allt möjligt, ett papper som rasslade, röster, ett beat. Sedan en tid tillbaka säljer jag ljud. Rätt ljud kan göra en bra låt till en oförglömlig låt, menar han.

William använde tidigare en studio i Malmö men det tog för mycket tid att pendla. Han och hans syster är trots allt bara knappt 16 år gamla och ska hinna med skolan också. Källarlokalen passar dem perfekt. Den är ljus, fräsch och rymlig med plats för en fullt utrustad studio för skapande, inspelning och mastring. Här finns instrument, datorer, mixerutrustning, DJ-bås, sång-bås för ett helt band, utrymme att skriva låtar, vila och träna. - De är här varje ledig stund, säger deras pappa med ett skratt och berättar att familjen, som också består av mamma

Sofia och lillasyster Annabelle, bott i lägenheten i Billesholm i 15 år och trivs väldigt bra. - När vi flyttade in var området kanske inte det bästa men Bjuvsbostäder har verkligen arbetat för förändring och lyckats göra området tryggt och trevligt, fortsätter han. DRÖMMEN OM ULTRAFESTIVALEN Hur länge tvillingarna stannar återstår att se. Drömmen hägrar en bit bort. - Vi skulle gärna flytta en period till Holland, Amsterdam. Det är hjärtat för EDM-musiken och det skulle vara så kul att verkligen få jobba med andra människor som brinner för samma genre, säger Jennifer. På frågan om vilken den stora drömmen är svarar de unisont: - Att spela på Ultra Music Festival. Det har alla de största gjort – Avicii, Swedish House Mafia, Alan Walker, Steve Aoki, Tiesto med flera. Fast först väntar andra spelningar. Bjuvsfesten till exempel. - Vi kommer att spela både på den stora scenen, där blir det blandade genrer från olika tidsepoker. Vi kan spela allt från dansband till rock. Vi känner efter vad publiken vill ha helt enkelt, sedan spelar vi eventuellt på ungdomsscenen också. Där blir det vår genre, EDM-musik.


En kaffe, tack! Bor man i Bjuv, Billesholm och Ekeby så har man alltid nära till mysiga utflykter. Vad passar väl bättre under sommaren än en kopp kaffe på ett mysigt café? Här kommer några tips! Bialitt kaffestuga

Stinsen Ekeby Café

Genuin skånelänga från 1600-talet med vasstak som ligger i Gryttinge. Här kan du njuta av soppluncher, kakor och frasiga våfflor i den mysiga trädgårdsserveringen.

Café i Ekeby med härligt lantlig atmosfär där du kan äta smarriga våfflor. Ladan är fylld av heminredning och presenter om du vill shoppa lite efteråt.

Lotta på åsen

Bjuvs Konditori

I denna hundraåriga kaffestuga på Söderåsen kan du slå dig ner i trädgården och njuta av frasiga, nygräddade våfflor. På helgerna dukas också en dignande kakbuffé upp.

Ett mysigt café i gammal stil på Södra Storgatan i Bjuv. I anslutning hittar du också flera butiker att fynda i, klädbutiker, blomsteraffär, restaurang och mycket mer.

Mormors bod & kaffestuga HYRA LOKAL FÖR DIN HOBBY?

AB Bjuvsbostäder har kommersiella lokaler till uthyrning centralt i Bjuv, samt mindre lokaler lämpliga för förvaring eller hobbyaktiviteter i flera av våra områden. Vid intresse kontakta vår Bobutik, i våra nya lokaler på Mejerigatan 1, via besök eller telefon 042-4585150.

Billesholm får

55+ boende

Mormors stuga i Kågeröd är från tidigt 1800-tal, och kakrecepten är väl beprövade genom många generationer. Mysig trädgårdsservering och presentbod.

Bjuvsbostäder planerar att bygga 21 marklägenheter i Billesholm. Det blir enplanshus med tillhörande uteplatser anpassade för målgruppen 55 +, något som efterfrågats i marknadsundersökningar. - Just nu upphandlas alla tre etapper, ett arbete som beräknas vara klart i början av juni. Sedan skrivs avtal och första etappen börjar byggas i höst, säger Peter Bredin, förvaltningschef på Bjuvsbostäder. Den första tomten som bebyggs ligger på Västergatan/Knutsgatan. Marken, som idag består av en stor gräsmatta, ägs av Bjuvsbostäder och där finns redan en detaljplan. Etapp 2 och 3 ägs av kommunen och är inte detaljplanerade.


Sortera rätt Sorterar och slänger du soporna i rätt kärl? Bra! Det underlättar både ekonomiskt och praktiskt för Bjuvsbostäder, och gör stor skillnad för miljön. Alla typer av förpackningar skall källsorteras och mycket av det vi slänger kan återvinnas och användas till nya varor. Men vad slänger man var? Vi reder ut begreppen. PAPPERSFÖRPACKNINGAR: Kartonger, pappmuggar, papperspåsar mm. Inte tidningar. Skruvkork av exempelvis plast tas bort. TIDNINGAR: Allt som går att bläddra i. Tidningar, kataloger, broschyrer, böcker med mjuk pärm. Inte kuvert – de går som restavfall. Böcker med hård pärm är restavfall eller varför inte lämna in dem till loppis? GLAS: Sorteras som ofärgat och färgat glas. Ta bort lock och skruvkork och sortera dessa i plast eller metall.

MJUKPLAST: Bärkassar, chipspåsar, mjuka plastförpackningar, frigolit med mera. Samla mjukplast i en påse och knyt om så fastnar det inte i sopbilen och tar dessutom mindre plats. HÅRDPLAST: Burkar, flaskor, korkar, lock, dunkar med mera. Diskborstar och tandborstar sorteras som restavfall. METALL: Konservburk, kaviartub, aluminiumfolie, kapsyler. Bestick går däremot som restavfall eller till loppis.

ORGANISKT AVFALL: Alla matrester, kaffefilter och hushållspapper. RESTAVFALL: Det som inte kan sorteras.

Vet du inte hur du ska sortera? Gå in på nsr.se. Här kan du skriva in din produkt i en sökruta och få svar på hur den sorteras. På återvinningscentralen i Bjuv kan du lämna sorterade grovsopor som uttjänta vitvaror, gamla möbler, inventarier, textil och farligt avfall.

Snart står våra nya miljöbodar på Årstiderna i Bjuv klara. Nu blir det ännu smidigare för dig att sortera rätt! Se information på vår hemsida om när bodarna är klara för bruk. Containrar där vi tidigare samlat papper och tidningar försvinner när miljöhusen öppnar.

Nu har vi flyttat in! Vi trivs riktigt bra i våra nya lokaler på Mejerigatan 1. Det centrala läget gör att vi kan ta emot kunder på ett bättre sätt. Observera att vi i ett led att bli mer effektiva i vår kundservice har ändrat våra öppet- och telefontider. Dessa finns beskrivna på kontorets entrédörr och på vår hemsida. De tidigare lokalerna på Solgatan ska nu göras om till lägenheter för seniorer.


4 grilltider! tips för

1. Grilla inte på balkongen utan vid anvisad grillplats. 2. Se till så att röken inte stör andra.

3. Lämna aldrig glöd eller eld obevakad.

4. Ta med soporna, sortera och släng. Lämnade matrester kan locka råttor.

syns de kan bli till med elektronikafter avfall i fjällen

bör förden metall- kan bli agent has packpå stång väldigt sticker ningar 007 korven gammal vara innan man källsorterar dem trupp kan orsakas glidav ande elallergi avfall? endre

fejar murre strut kräver bra balans

ger äpplen rytmerna vanligt förpacknings- enkelt material

...för- brukade pack- sören- arbetslag ningar sorteras stam efter om de är färgade eller ofärgade

syre harper författare sådant avfall är det extra viktigt att källsortera kan man ugglor i mossen

finns i västmanland träffas

namibia pinade

gamla ... ska lämnas använin på apoteket der filmare yttrade gustafsson, musiker

spelat startar sitt liv i sargassohavet väjt ett träd för amor?

innehåller kisses kiss och sorteras som restavfall

grupp

det organiska avfallet varukod håll sverige ...

skur

arfågel kansas kan orsaka tvist donkey kong är en sådan sammansvetsad duo

© fröken kort uggla nummer 2018 ränna

pascal det kan bli platt

ingemarsdotter

det källsorteras

Solgatan 5I, 267 31 Bjuv | 042-851 50 | bjuvsbostader.se | 042 - 458 50 | bjuvsbostader.se Se51 hemsida för öppettider under julkundtjanst@bjuvsbostader.se och nyår.

Mejerigatan 1, 267 31 Bjuv

Profile for addemotion

Hemmavid nr 2 2018  

Hemmavid nr 2 2018  

Advertisement