__MAIN_TEXT__

Page 1

VÅREN 2020

HEMMAVID

Fartfylld start för sprinter­ talangen JULIA HENRIKSSON SPURTAR MOT LANDSLAGET

BJUVSBOSTÄDER BYTER VD VI BEGRÄNSAR BESÖKEN I VIRUSTIDER VÅRFEJA BALKONGEN OCH FÖRRÅDET – OCH KANSKE TJÄNA EN SLANT?


” När det är roligt går det fort ”

EN NY SPRINTERSTJÄRNA HAR TÄNTS – I BJUV. EN SKOLTÄVLING I MELLANSTADIET FICK 19-ÅRIGA JULIA HENRIKSSON ATT FASTNA FÖR FRIIDROTTEN, NU SIKTAR HON PÅ LANDSLAGET.


en lokala tidningen har skrivit om hennes ”sensationella comeback”, men riktigt så skulle sprintern Julia Henriksson inte formulera det själv. – Jag började med friidrott när jag var 12 men slutade när jag var 15, kompisarna i gruppen slutade då och det blev tråkigt att träna. I gymnasiet började jag sakna träningen men skolan var krävande, så efter studenten i som­ ras tänkte jag att nu finns det tid satsa fullt ut på träningen.

Hon bor fortfarande hos föräldrarna i Bjuv men idrottsklubben har alltid varit IFK Helsingborg. – Jag har provat många olika sporter, bland annat drillning i Bjuv några år, men det var inget för mig. Jag förstod att jag var snabb när det var skol-DM i Bjuv, jag kommer ihåg jag vann de grenar jag ställde upp i år efter år. Jag kände ingen som gick på friidrott, mina kompisar spelade fotboll och innebandy, men jag gick min egen väg, berättar Julia. 2020 öppnade hon med fantastiska tider. På säsongens första tävling satte hon två nya personliga rekord: med 7,65 på 60 m och 24,65 på 200 m – mer än en sekund snabbare än hennes tidigare rekord. Med den senare tiden ligger Julia fyra i Sverige.

Sagt och gjort. När hon inte är på sitt deltids­ jobb i Ängeholm träffas hon vanligen i fri­ idrottshallen på Olympia i Helsingborg. Sex träningpass på mellan en och tre timmar per gång hinner hon med varje vecka. – Vi kör väldigt blandade pass: specialstyrka, teknik, sprint och ibland något lättare som en runda i skogen. Jag tränar i princip varje dag med någon paus på helgen, men man måste lägga ner så mycket tid på det om man vill ha resultat, säger Julia.

2020 har startat med med fantastiska tider. På inomhus-SM i mitten av februari satte Julia ett nytt personbästa: 24,24 på 200 m och helgen därpå sprang hon hem en ny silvermedalj i junior-SM med 7,48 på 60 m – ännu ett per­ sonligt rekord. Nu har den intensiva träningen för utesäsongen tagit vid och resultaten lär inte dröja. – Jag har inte så mycket spikat inför sommaren men jag hoppas förstås få en ny chans i lands­ laget, säger Julia.

Och resultat har kommit snabbt – i dubbel bemärkelse. Julia hann i fjol ta ett silver på junior-SM och göra landslagsdebut i de nord­ iska juniormästerskapen i Norge. Där sprang hon 100 m och stafetten med samma sträcka.

Men vad är det som gjort dig så snabb, så snabbt? – Jag snackade lite med landslagstränaren i somras som sa ”när det är roligt går det fort”, och det ligger mycket i det!

– Det gick sådär, jag slutade som sexa och blev bästa svensk. Det får man ju vara stolt över men jag vet att jag kan bättre, säger Julia.


TRÖTT PÅ REKLAMEN? Om du inte vill få direktreklam finns det en dekal med texten ”Ingen reklam, tack” att hämta i Bobutiken. Klistra den vid brevinkastet så är problemet löst!

INGEN REK TACK

L AM

Röj, rensa och ring en loppis I källar- och vindsgångar får det inte stå saker – det är en fråga om både säkerhet och trivsel. Men ändå tvingas vi lägga många onö­ diga arbetstimmar på att tömma belamrade gångar i såväl källare som på vindar. I de fall vi kan hitta ägaren kommer vi att skicka en faktura för arbete och deponi. All den här arbetstiden lägger vi hellre på att göra fint runt våra fastigheter!

Det är gratis att lämna dina ratade saker på åter­vinnings­­­centralen – men tänk också på att det du inte längre vill ha kan uppskattas av någon annan. Det finns flera loppmarknader i närheten som tar emot saker till försäljning och en del idrottsföreningar kommer gärna och hämtar möbler. Har du lust att tjäna en extra slant själv? Annonsera på Blocket, på Facebook eller prova att ställa dig på en bakluckeloppis!

VÅRSTÄDNING När vårsolen börjar värma är det dags att se över din altan eller uteplats. Att rengöra dessa ingår i din lägenhets skötselavtal – läs igenom det så du får koll på vad som gäller din bostad, kontakta kundtjänst om du har tappat bort avtalet. Generellt handlar det om att balkongen ska hållas ren från alger och mossa, såväl insidan av balkongräcket som golvplattan ska skötas av den boende. TIPS! Grönsåpa, borste och trasa gör jobbet och är snällt för miljön. Envisa alger på golvet kan sprayas med ättika ett par dagar innan du skurar med såpa.

tips  LOPPISLADAN BJUV - Sellebergavägen 22  BJUVS LOPPIS - Ågatan vid gruvmuséet  FYNDLOPPISEN I BILLESHOLM - Spinngatan 1  BILLESHOLMS LOPPIS ANTIKT & KURIOSA - Böketoftavägen 87  BILLESHOLMS AUKTIONER - Spinngatan 2


NY VD TAR VID i Bjuvs­bostäder EFTER SJU ÅR SOM VD för AB Bjuvs­ bostäder lämnar Mats Nilsson stafett­pinnen vidare. Magnus Ingvarsson tar över ledningen för bolaget fram till årsskiftet.

bostadsförsörjningen i Bjuvs kommun – och det tycker jag vi har lyckats med.

tillsammans med bolagets medarbetare, säger Magnus Ingvarsson.

Att han nu väljer att sluta har – Bjuvsbostäder är ett välskött – Det har varit otroligt givande att få jobba en naturlig förklaring, menar företag med mycket kompemed människors boende som är en så Mats Nilsson. tenta medarbetare och gott central och viktig del av både folks vardag – Nu har bolaget en ny styrelse renommé. Det ska vi förvalta, Magnus Ingvarsson och samhället i stort. Jag kommer förstås som vill jobba i en ny riktning säger han. tillförordnad VD att sakna det och och då är det – Jag vill också betona hur all personal jag haft dags för mig att lämna över viktigt det ärt att vi hela tiden utvärderar vårt förmånen att få jobba till nya krafter. uppdrag, vårt erbjudande och våra produkter tillsammans med, både på kort och lång sikt. Jag ser oss som säger Mats Nilsson. En tillförordnad VD är samhällsbyggare som kan göra skillnad. Att Han är särskilt stolt redan på plats: Magnus vi ska leverera resultat enligt de mål som över bolagets stabila Ingvarsson som har lång finns är en självklarhet, men jag vill gärna ekonomi och de stora erfarenhet från fastighetsbetona den sociala nyttan vi gör. Den ska vi satsningarna som gjorts sektorn, bland annat har han vara stolta över. på både underhåll och varit VD för Båstadhem. nyproduktion. – Jag har fått ett interims­ Hur ser du på Bjuvsbostäders uppdrag – Det är en väldigt uppdrag året ut och och framtid? positiv utveckling under den tiden kommer – Det är viktigt med en öppen och konjag fått vara med rekryte­ringen av en ny VD struktiv dialog där alla positiva krafter får Efter sju år som VD för AB Bjuvsbostäder om att driva i AB att genomföras. Min uppgift utrymme. Samverkan och glädje är viktiga lämnar Mats Nilsson stafettpinnen vidare Bjuvsbostäder. När nu är att förvalta uppdraget ingredienser när vi ska driva utvecklingen jag anställdes fick jag i uppdrag att jobba styrelsen formulerat och jag ser fram emot av hyresrätten som boendeform för alla och i en riktning som skulle skapa lönsamhet, att fortsätta utveckla AB Bjuvsbostäder och jag vill skapa ett utrymme för den utveckskapa trivsamma boende­miljöer och främja skapa innovativa och hållbara lösningar lingen, säger Magnus Ingvarsson.

Lyft luren istället för att besöka oss Varje dag får vi nya rapporter om Coronavirusets spridning. Vi ska inte vara rädda, däremot försiktiga och agera med omtanke. Därför kommer vi att begränsa besöken, både på Bjuvsbostäders kontor och ute hos våra hyresgäster. Vår kundtjänst är stängd för obokade besök och hanterar i första hand ärenden per telefon eller mejl. Vi begränsar även antalet

hembesök för din, vår personals och våra entreprenörers skull. Det innebär att icke akuta felanmälningar kommer att hanteras med restriktion och besiktningar begränsas. Felanmälan registreras som vanligt via telefon 042-45 85 444, måndag–fredag kl. 10–12, eller via ”Mina sidor”.

Kontraktsfrågor eller andra hyresfrågor, nycklar och taggar, besiktningar, under­hålls­ frågor eller andra aktuella frågor kring boendet hanteras tills vidare per telefon 042-45 85 150 eller via mejl: kundtjanst@bjuvsbostader.se. Vi kommer att löpande meddela förändringar i denna tillfälliga policy på vår hemsida bjuvsbostader.se. På kommunens hemsida bjuv.se, folkhalso­myndigheten.se och 1177.se hittar du mer information om virusets spridning, smittskydd, symptom och rekommendationer.


…i Bjuv Den 1 april är det dags för inflyttning i våra nyproducerade lägen­heter på Solgatan 5 – fräscha lägenheter med hög standard och fina ute­ platser väntar våra nyinflyttade. Välkomna! Det finns några kontrakt kvar för den intresserade, kontakta Bobutiken för mer information. Vi genomför en enkät i kvarteren Bjuvshem och Årstiderna inför en planerad badrumsombyggnad. Hyresgästerna får välja på två alternativ med olika utformning och ytskikt. Vi planerar att årligen renovera ca 40 badrum per område tills alla fått en bra standard. På Hagströmsgatan byter vi fönster och genomför en enkät kring intresset för ett trygghetspaket med nya portar, porttelefoner och säkerhetsdörrar till lägenheterna. De lägenheter som redan har säker­ hetsdörr kommer att få ett lägre påslag än övriga.

…i Billesholm

…i Ekeby

Vi har många fina lokaler lediga för uthyrning: förråd, föreningslokaler och hobbylokaler med varierande storlek. Kontakta vår Bobutik för mer information.

Vid Bjerrings väg har det monterats nya pollare med belysning utanför ingångarna och det har gjorts nya, fina rabatter utanför husen.

För den träningssugne finns hinder­ bana och utegym på baksidan av Västergatan 23! ▼

Kommunen ser över möjligheten att bygga en förskola på grönytan fram­ för Lärkgatan. Arbetet kan komma att påverka de boende, håll utkik efter mer information på vår hemsida.

…på alla orter Många hyresgäster i Bjuv och Ekeby har på erbjudits och fått installerat säkerhetsdörrar och den som är intresserad kan beställa en sådan hos Bobutiken. Månadskostnaden är 122 kr.

Alla låscylindrar på Västergatan har i vinter bytts till ett nytt, säkrare system. På Biblioteksgatan och Nygatan har alla gamla portar ersatts med snygga ekportar och rabatterna längs fasaden på Biblioteksgatan 1–3 har fått nya planteringar och växter. Etapp 2 och 3 av Sofias gata är färdiga för inflytt under hösten. Det finns enstaka lägenheter kvar för den intresserade, kontakta Bobutiken!

Vi har gjort en översyn av elrum och undercentraler i alla fastig­ heter. Utrymmena har städats och utrustningen har kompletterats. Lösa och defekta ställningar för mattpiskning har tagits bort och kommer inte att ersättas. De fast monterade ställningarna finns kvar. BOBUTIKENS ÖPPETTIDER Mån 12.30-17.30 (tel.tid 10-12) Tis 12.30-15 (tel.tid 10-12) Ons tidsbokade besök (tel.tid 10-12) Tors 10-12 (tel.tid 12.30-15) Fre tidsbokade besök (tel.tid 10-12) Tfn 042 - 458 51 50

Mejerigatan 1, 267 31 Bjuv

| 042 - 458 51 50

kundtjanst@bjuvsbostader.se

|

bjuvsbostader.se

Profile for addemotion

Hemmavid nr 1 2020  

Hemmavid nr 1 2020  

Advertisement