Cretoavisa september 2023

Page 1

Næringsmegling, økonomi/regnskap, eiendomsforvaltning, advokat
INTERVJU AVISA SEPTEMBER - 2023 Selbu Næringspark PLANERES FOR SALG Regulert næringsareal ca. 190 daa planeres 2024
Kontor - Schultz gate 1 - s. 3 Velkommen til Kirkebyfjellet - s. 6 Kontor - Torgårdstrøa 4 - s. 12

Mulighet for tilleggsutbytte

Dersom selskapet ditt har fri egenkapital etter er det mulig å ta ut et tilleggsutbytte i år. Det henger sammen med at i forslaget til statsbudsjett for 2023 ville regjeringen øke skattesatsen på utbytte for 2023.

Da tenker man jo som så at i år er det samme skattesats i desember som det var i januar. Men regjeringen la inn en liten vri, den forhøyede skattesatsen skulle nemlig ikke gjelde fra 1.januar 2023, men ha tilbakevirkende kraft og gjelde fra samme dag som forslaget til statsbudsjettet ble lagt frem. Det skjedde 7.oktober 2022 ble vedtatt uten endringer av Stortinget i begynnelsen av desember.

Det er foreløpig usikkert om det samme skjer i år, men at ønske om at skattesatsen for utbytte skal økes mer er vel en lite bevart hemmelighet for nåværende regjering og dette får de flertall for med den sammensetningen Stortinget har nå. Det er derfor sannsynlig at det skjer i år også i det forslaget til statsbudsjett for 2024 som legges frem i oktober.

Om det samme som i fjor gjentar seg vet vi heller ikke, men hvorfor ta sjansen? Rådet fra Creto er derfor, dersom du skal ta ut tilleggsutbytte i år gjør det før forslaget til statsbudsjett legges frem.

Verdivurdering med bærekraftstrategi

Dersom næringseiendom er brukt som sikkerhet for lån i banken, skal banker og andre finansinstitusjoner etter nye krav fra Finanstilsynet, innhente en årlig verdivurdering av eiendommen, og hyppigere dersom det skjer vesentlige endringer i markedsvilkårene.

I samarbeid med Klimafinans tilbyr vi nå å gjøre en slik vurdering, basert på en verdivurderingsmodell som kan være i både eiers og bankers interesse.

Gjennom Creto Næringsmegling kan vi hjelpe deg med: Årlig verdivurdering Kartlegging av nøkkeldata/miljødata Innhenting av energisertifikat i samarbeid med Norconsult AS Tiltaksliste for forbedring av energimerke i samarbeid med Norconsult AS ESG selskapsvurdering i samarbeid med Klimafinans AS Klimarelatert risiko- og investeringsanalyse (framoverskuende verdidrivere, scenarioer 2030/2050) i samarbeid med Klimafinans AS ESG strategi og overgangsplan i samarbeid med Klimafinans AS

Meglere med god lokalkunnskap

Creto Næringsmegling har bistått gårdseiere og leietakere i Trondheim med utleie og salg av næringseiendom siden 1997, noe som har resultert i god lokalkunnskap blant våre meglere.

Creto, vi gir oss ikke!

Ta gjerne kontakt for en uformell prat

Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2024 legges frem for Stortinget fredag 6. oktober 2023. Kirsten

Oddvar Rakstang

Daglig leder

917 33 464

or@creto.no

625

473 73 071

kim@creto.no

Setsaas Næringsmegler MNEF
982 39
ks@creto.no Kim Tran Næringsmegler MNEF

Sorgenfriveien 18

Lokaler for kontor eller helse

Ca. 200 kvm BTA pene lokaler 4/5 kontor, spiserom/ møterom og vaskerom Arealet brukes i dag til helserelatert virksomhet og det er vask på alle rom. Sorgenfri ligger syd for Trondheim sentrum ved Siemens mot Sluppen.

Området er et attraktivt bolig- og næringsutviklingsområde. Eiendommen ligger tett på store miljøer som Trondheim Kommunes Offentlig Servicekontor Sør, Siemens, Teknobyen, NTNU Gløshaugen, SINTEF og nært RBK/Lerkendal

Interessert? Ta kontakt med Kirsten

Sentrum: Fjordgata 82

Kontor

4. etasje: Ca. 145 kvm BTA kontor med heis i Ravnkloa. Arealet er ledigstilt og renoveres.

3 lyse kontor med delvis god takhøyde, kjøkken med spiserom, sanitære rom og dusjmulighet.

Tilgang til stort møterom med kjøkken og sosialt areal i bryggens 2. etasje.

Mulighet for å leie parkeringsplass i byggets p-hus i sokkel

Eiendommen har meget sentral beliggenhet midt i Trondheim sentrum.

Det er gangavstand til buss, Flybuss og Trondheim sentralstasjon.

Interessert? Ta kontakt med Kim eller Kirsten

Sentrum: Schultz gate 1 Lyse og pene kontorer i 2 etg.

Ledig kontorareal på ca. 117,5 kvm BTA i 2. etasje. Stort åpent kontorareal med ca. 4 til 8 arbeidsplasser og 1 stort single kontor innerst.

Lysmalte vegger og lys grå parkett på alle gulv.

Kombinert møterom og kjøkken. Toalett med dusj.

Tilgang til felles hvelvkjeller som brukes til arrangementer og møter.

Sentral beliggenhet i byen, ligger rett bak Vår Frue kirke. Gangavstand til alle byens fasiliteter.

Interessert? Ta kontakt med Kim

Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale | creto.no

3
TIL LEIE TIL LEIE TIL LEIE

REGNSKAP

UTLEID

Malvik: Vuluvegen 347

Lager/verksted bygg

Ca. 2000 kvm BTA høytlager med traversjkraner. Arealet er stort og åpnet og kan brukes til mange bransjer. Eiendommen er bygget i 2018.

Sandwichbygg med betongkant opp fra gulv.

Interessert? Ta kontakt med Kirsten

FOR SALG

Lånke/Stjørdal: kommer for salg

Næringstomter på Stormyra

Ca. 500 daa næringsareal er under detaljregulering. Totalt ca. 825 daa er regulert til industri.

Ca. 9 km fra Stjørdal sentrum mot Selbu langs RV 705. 7 km fra Værnes Lufthavn, enkel tilgang til hovedveinett Byggeklare tomter beregnes ferdig 2024/2025.

Interessert? Ta kontakt med Oddvar eller Kirsten

Malvik: Vuluvegen 262

Utleie av uteareal

Ca. 3-9 daa gruset næringsareal for leie. Arealet kan deles til flere leietakere.

Leietid ca. 2-3 år

Arealet kan asfalteres

Interessert? Ta kontakt med Kirsten

Stjørdal: Wessels veg 95

Kontor

2. etg. kontorbygg: Ca 300 kvm BTA med 13 kontor, stort møterom og resepsjon

Tilgang til kantine og møterom.

Eiendommer på Tangen industriområde er bl.a.: Statoil, Tangen Industripark, Sjøsiden, Plantasjen, Interessert? Ta kontakt med Kirsten eller Oddvar

Creto Regnskap har lang erfaring med kunder innenfor flere spesialområder –eiendomsselskaper, sameier og borettslag. Vi har også erfaring fra andre typer kunder, for eksempel advokatfirma, inkassobyrå, eiendomsmegling mfl.

Trenger dere regnskapstjenester? Les mer om hva vi kan tilby på creto.no

4 Næringsmegling | økonomi/regnskap | eiendomsforvaltning | advokat | creto.no
TIL LEIE TIL LEIE

Sveberg Stav Næringspark

Ny og bærekraftig næringspark på Sveberg for proffsalg, lager, logistikk, verksted. Utbyggingen vil skje i to trinn, og første trinn er planlagt ferdig i 2024.

Det tilbys følgende type lokaler: Kombinasjonslokaler med kontor og lager på samme etasje. Lokaler for proffsalg med egen inngang på bakkeplan og gode lyse salgslokaler.

Lager lokaler med god tilgjengelighet for storbil og egen kjøreport. Gjennomkjøring i noen lagerareal.

Fleksible kontorlokaler med mulighet for synergier mellom forskjellige bransjer / bedrifter.

Utleier er åpen for å tilpasse lokalene etter leietaker sine behov med gode leievilkår. Den store bygningsmassen gjør at leietaker kan vokse seg inn i større lokaler over tid og det er mange muligheter for plassering og utforming. Næringsparken har god plassering på området og god synlighet mot E6.

Interessert?

Ta kontakt med Kim eller Oddvar

Malvik: Vuluvegen 267

Nytt kombinasjonslokale på 692 kvm

Prosjektert utvidelse av bygg.

1 etg: Ca. 692 kvm BTA lager / verksted / proffsalg. God takhøyde på 9 meter og kjøreporter.

2 etg: Ca. 275 kvm BTA kontor / møterom / sosiale rom Gode lysforhold i lokalene med mulighet for store lysflater. Enkel adkomst til ny E6 med 110 km/timen gjør at transport blir effektivt håndtert.

Interessert?

Ta gjerne kontakt med Oddvar for visning i eksisterende bygg

5 Næringsmegling | økonomi/regnskap | eiendomsforvaltning | advokat | creto.no
TIL LEIE TIL LEIE

Et veldig lunt og hyggelig sted! Det er karakteristikken daglig leder Linn Hansen gir av Kirkebyfjellet, og det er ganske sikkert en beskrivelse de mange kundene både fra organisasjoner, næringsliv og også private gir av stedet. Som hun sier er blitt et flerbrukshus, med et flott hyttetun, møtelokaler og en fjellbistro. Og med turterreng og en alpinbakke som nærmeste nabo.

Linn forteller at det er næringslivet som er den viktigste målgruppen:

– Helt siden vi startet i 2008 har vi hatt godt belegg av næringslivskunder som bruker oss som kurssted, med mange faste gjester som kommer igjen og igjen. Det er også blitt flere og flere gjennom årene, til tross for at vi ikke har brukt så mye på markedsføring.

Og nevner at for eksempel SINTEF har vært faste kunder gjennom mange år, og av andre nevner hun St. Olavs hospital, NINA, og flere advokatfirmaer.

– Dessuten kommer det stadig nye som er blitt anbefalt av andre. Men det skyldes nok også at vi har fått fine, nye møtefasiliteter, og vi ligger dessuten greit til når det gjelder å komme hit både fra Trondheim og fra flyplassen på Værnes. Med vår beliggenhet er det heller ikke så lett for gjester å stikke på byen på kvelden, i stedet blir det et godt sosialt miljø når alle er samlet her, sier hun.

OGSÅ PRIVATE

Men selv om dette er en viktig kundegruppe, forteller Linn at man også ha godt besøk av privatpersoner, både i helgene og i ferier.

– Vi har et koselig hyttetun med fire rommelige og godt utstyrte hytter hver med plass til åtte gjester, fordelt på oppholdsrom, kjøkken, fire twin soverom og to bad fordelt på to etasjer, samt en femte hytte med tre soverom, stue/kjøkken i åpen løsning, gang og ett bad.

Kirkebyfjellet sto ferdig i 2008, men er etter hvert utvidet med et konferansesenter og fra januar 2022 en fjellbistro – som i seg selv er verd et besøk.

6 Næringsmegling | økonomi/regnskap | eiendomsforvaltning | advokat | creto.no
Kirkebyfjellet – riktig sted både for næringsliv og private

– Der byr vi på «vedfyrt» pizza i alpinsesong og mange fredagskvelder med smaksmenyer. Fjellbistroen er innredet med fokus på naturen, men også med detaljer fra Meråkers lange historie med kobberutvinning og senere smelteverksindustri.

Lin forteller for øvrig om en ny kundegruppe:

– Den siste tida har vi også blitt booket til flere store brylluper noe som vi synes er spennende, sier hun.

SKREDDERSYDD OPPLEVELSE

– Det vi jobber mest med her hos oss, er å gi alle gjestene en spesiell og skreddersydd opplevelse. Vi vet at alle konferansegjestene, alle gruppene, og alle privatgjestene har sine spesielle ønsker og ser for seg hvordan man ønsker sitt arrangement og besøk. Derfor bruker vi mye tid på det. Vi har pakker vi kan tilby, men vi tilpasser oss og skreddersyr det hele akkurat sånn som gjesten ønsker det.

Når det gjelder forholdet til Creto oppleves også det som skreddersydd:

– De har vært regnskapsbyrået vårt i mange år, og vi hadde nesten ikke klart oss uten dem. Vi har to faste kontakter, Eli Larsen og Victoria Kilaas. Og vi har hele tiden hatt veldig god kontakt med dem. De jobber sammen med oss, og er alltid på pletten med svar og hjelp når vi trenger det. Det blir en travel hverdag når vi skal drive med restaurant, kurs, konferansevirksomhet samtidig som jeg prøver å være mest mulig ute hos gjestene. Derfor er det så viktig at vi har et regnskapsbyrå som alltid er på pletten og følger opp.

Digitalisering er også blitt et sentralt begrep, og her er Kirkebyfjellet godt på plass. Det gjelder systemer for rapportering, for matstyring og mattrygghet, lønnssystemer osv. Også alle regnskapsrutiner er

Slik kommer du til Kirkebyfjellet

• Det er greit å komme til Kirkebyfjellet, både fra Trondheim og Værnes, og med noen få mil til svenskegrense også den veien.

• Stedet ligger omkring 8,5 mil fra Trondheim, ca. 4 mil fra flyplassen å Værnes og 7 kilometer fra Meråker sentrum i omkring 430 meters høyde. Fra Meråker sentrum til avkjørselen til senteret er det omkring 3,5 kilometer.

Om man kommer vestfra, er det avkjørsel like etter Meråker kro og Camping, skiltet opp mot Fagerlia, Meråker Alpinsenter og Kirkebyfjellet

digitalisert, noe som både gir en enkel arbeidsflyt og ikke minst god oversikt.

– Vi arbeider også med et nytt hotellbookingssystem, og foreløpig har vi fått på plass et bordbookingssystem der gjestene selv kan bestille bord i bistroen. Vi er helt med på utviklingen på dette området, sier hun.

7 Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale | creto.no
Linn Hansen er daglig leder for Kirkebyfjellet, mens hennes mann Sturla Hansen er medeier og kjøkkensjef. Foto: Øyvind Nordahl Næss

Sentrum: Kjøpmannsgata 25

Sjarmerende kontorlokaler

Ca. 280 kvm ledig kontorareal i 4. etasje. Etasjene kan leies hver for seg eller samlet. Nyrenovert i høst - 22

Interessert? Ta kontakt med Kim eller Kirsten

Tiller: Vestre Rosten 81

Trekanten - kontor

Hele 8. etasje, ca. 522 kvm BTA lyse lokaler. Kjøkken, møterom og sanitære rom i etasjen. Arealet går rundet en indre kjerne med heiser, trappeløp. Kantine i 2. etasje og 5 felles møterom i 1. etasje. God parkeringsdekning og nært E6

Interessert? Ta kontakt med Kirsten eller Kim

Sentrum: Kongens gate 51 Kontor

Totalt på ca. 595 kvm BTA Åpent areal, kontor, wc, lager og kjørerport. Arealet kan deles til flere leietaker. Sentral beliggenhet med god profilering

Interessert? Ta kontakt med Kim

Tempe: Tempeveien 22

Butikk- og restaurantlokaler

Nybyggstandard og gode parkeringsmuligheter!

Eiendommen har en strategisk beliggenhet med meget god eksponering mot Holtermanns v. (E6) og Tempevegen. De åpne inngangspartier på begge sider av bygget og god takhøyde skaper en flott ramme for en luftig og lys arbeidsplass. Arealet i 2. etasje er utleid.

Areal i 1. etasje, moderne og totalt rehabilitert i 2020

Fremstår som nybygg, utvendig og innvendig Egen produksjon av strøm ved hjelp av solceller

Smart bygg, noe som vil gi lavere driftskostnader Ladestasjoner til el-biler og el-sykler

Interessert? Ta kontakt med Kim

8 Næringsmegling | økonomi/regnskap | eiendomsforvaltning | advokat | creto.no
TIL LEIE
TIL LEIE
TIL LEIE TIL LEIE

Heimdal: Terminalen 4 B Kontor

Totalt ca. 632 kvm BTA ledige kontorareal i 2. og 3. etasje. Arealet kan deles opp til flere leietakere. Store vindusflater gir luftige og lyse arbeidsplasser. Arealene er pr. i dag inndelt med flere cellekontor av gode størrelser.

Felles spiserom og møterom. 20 parkeringsplasser tilgjengelig på eiendommens tomt. Rimelig leie. Leietakertilpasninger etter behov kan avtales nærmere med utleier. Ledigstilles juni 2023

Interessert? Ta kontakt med Kim eller Kirsten

Sentrum: Gjelvangveita 2

Restaurantlokale og 3 utleieleiligheter

1. etasje ca. 140 kvm BTA. Restaurant/kontor, kjøkken og 3 WC. Kjelleretasje ca. 120 kvm BTA. Gode lagringsmuligheter og dusj i kjeller.

Restaurantlokale er vesentlig oppusset i senere tid i henhold til de nyeste brannkravene og fremstår med god standard. Inngang fra Gjelvangveita.

2. etasje: 3 utleieleiligheter

Eiendommen har en meget attraktiv beliggenhet mellom Olav Tryggvasons gt og Carl Johans gate bak To Rom og Kjøkken / Husfliden. Første- og kjelleretasje har tilbake til tidlig i 90-tallet vært restaurant virksomhet. I selve lokalet har det vært restaurant virksomhet helt tilbake til tidlig 90 tallet. Beliggenheten er velkjent hos Trondheims befolkning.

Interessert? Ta kontakt med Oddvar eller Kim

Innherredsveien 61

Næringsseksjon

Næringsseksjon på ca. 664 kvm BTA i 2 etasjer

3. etg. på ca. 424 kvm BRA: 10 cellekontor, møterom, spiserom, åpent kontorlandskap, HC-WC, 2 WC.

4. etg. på ca. 240 kvm BRA: 8 cellekontor, åpent kontorlandskap, WC.

Næringsseksjonen kan selges både som fast eiendom og igjennom kjøp av eiendomsselskapet.

Sentral beliggenhet på Rosendal med gangavstand til Solsiden og Trondheim sentrum. Området Rosendal er en sentral og attraktiv bydel med mindre næringsareal, butikker, kaféer og boliger.

Interessert? Ta kontakt med Oddvar

9 Kontakt
i
for en uforpliktende
| creto.no
oss
dag
samtale
FOR
SALG
FOR
SALG
TIL LEIE

Heimdal: Industriveien 9

Parkering / utelagring

Ca. 2 682 kvm uteareal som leies ut for parkering eller utelagring. Planerte og grusete tomt. Leie kr. 150,- pr kvm.

Interessert? Ta kontakt med Oddvar

Sveberg: Raudåsflata 51

Isolert selveier lagerseksjon

Ca. 73 kvm BTA isolert selveier lagerseksjon. Elektrisk leddheiseport med vinduer og fjernkontroll. Brannklasse mellom seksjonene på 30 min (EI30).

Interessert? Ta kontakt med Oddvar

Fossegrenda: Hornebergveien 3-5

Kontor og lager

1. etasje: Ca. 111 kvm BTA åpent lager med egen kjøreport og dør. Lager leies sammen med kontorarealet.

2. etasje: Ca. 189 kvm BTA kontor med mye glass og gjennomlys. Kantine/ spiserom/ møterom med veranda felles for 3 leietakere. Gode parkeringsmuligheter er inkludert i leien.

Interessert? Ta kontakt med Kirsten

Sentrum: Vestre kanalkai 19

Kontor med parkering

Ca. 60 kvm BTA åpent kontorareal med takvinduer og vinduer mot kanalen.

Pene lyse areal i 2. etasje. Felles møterom/ spiserom, sanitære rom med dusj. Parkering langs bygget, ca. 30 p-plasser.

Nærhet til Sentralbanestasjonen, flybuss, båter til Fosen og Møre, hotell, restauranter og gangavstand inn til sentrum. Ledigstilt.

Interessert? Ta kontakt med Kirsten eller Kim

|

10
Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale
creto.no TIL LEIE
TIL LEIE TIL LEIE TIL SALG

Sentrum: Sandgata 11 Kontor

/ næringslokale

Sentral beliggenhet i starten av Sandgata med gåavstand til sentrum.

Totalt ca. 390 kvm BTA

Åpne areal i høy 1 etg og kjeller. Det er 2 innganger. Lokalet kan pusses opp / tilpasses leietakers behov.

Fasade skal pusses opp

Interessert? Ta kontakt med Kim eller Oddvar

Sentrum: Mellomila 63

Kontor

Ca. 162 kvm BTA lokaler for helse, undervisning, butikk eller kontor. 3 lydisolerte kontor/ behandlingsrom med mulighet for vask. Venterom, resepsjon, handicaptoalett med stellebenk og stort åpent areal med kjøkken.

Seksjonen har inngangsdør direkte fra gaten.

Trinnløs inngang via garasjekjeller.

1 fast parkeringsplass i parkeringskjeller.

Lokalene fremstår som lyse og innbydende og har store vindusflater mot gaten.

Mellomila har lett adkomst til Nordre avlastningsvei. Arealet ligger ved Coop Extra.

Interessert? Ta kontakt med Kim eller Kirsten

Tiller: Kvenildmyra 6 Kontor

Ca. 156 kvm BTA kontor. 4 lyse kontor med vinduer og møterom/ spiserom med kjøkken. Sanitære rom i arealet. Personalinngang med heis.

Ca. 115 kvm BTA lager med kjøreport. Løftebord for bil og lasterampe med vareheis til 2. etasje.

Sentral beliggenhet inntil Østre Rosten nært Sandmoen, Torgård og E6 syd. God profilering.

Bussholdeplasser ved bygget.

Parkering inngår i leien.

Arealet er ledigstilt.

Interessert? Ta kontakt med Kirsten eller Oddvar

11 Næringsmegling | økonomi/regnskap | eiendomsforvaltning | advokat | creto.no
TIL LEIE TIL LEIE TIL LEIE

Selbu Næringspark: Kommer for SALG

Næringstomter / prosjekterte bygg

Totalt 190 dekar nye næringstomter, for lager- og industrivirksomhet og tilhørende administrasjon og forretning. Tomter fra ca. 5 dekar selges.

Planlagt ferdigstillelse av de nordligste tomtene i Q4 2024. Fra Stjørdal er det ca. 3 mil og ca. 30 minuttes kjøring. Det er økende gjennomgangstrafikk fra Stjørdal til Østlandet.

Interessert? Ta kontakt med Kirsten eller Oddvar

Brøset: Brøsetekra 13 Kontor

Rustikk teglsteinsbygg er bygget om til kontor.

Fra cellekontor til ca. 187 kvm BTA kontor med heis, kjøkken og møterom Lager, møterom uten vinduer i 2. etasje. Det er 40 p-plasser til bygget.

Interessert? Ta kontakt med Kirsten

Torgård: Torgårdstrøa 4 Kontor

Stort hjørnekontor + 3 cellekontor, felles møterom, kjøkken og heis.

Gjennomgående god standard med fliser på gulv og lyse vegger, balansert ventilasjon, fjernvarme og solskjerming. Parkering på byggets tomt og egen inngang til arealet.

Torgårdstrøa 4 ligger til midt i lager-, logistikk- og industriområdet Kvenild og Torgård.

Ca. 13 km syd for Trondheim og nært til E6 syd.

Interessert? Ta kontakt med Kim eller Kirsten

Sentrum: Kongens gate 56 Kontor

Ca. 270 – 388 kvm BTA lyse kontor i 2. etasje 10 cellekontor, møterom, spiserom, garderobe og sosial sofakrok. Kontorene blir renovert

Sentral beliggenhet i Kongens gate nært kommunikasjonsknutepunktet i Prinsenskrysset.

Interessert? Ta kontakt med Oddvar eller Kim

TIL LEIE TIL LEIE TIL LEIE
FOR SALG