Page 1

malse

s l e k k i pr

Je wil op vakantie, maar je hebt geen zin om veel geld uit te geven of in de file te staan. KWB, Femma en Chiro Westmalle hebben dé oplossing. Zij organiseren “Vakantie in mijn straat”, een leuke manier van vakantie houden. Gratis camping, gratis animatie, democratisch eten en drinken, dicht bij huis, volledig georganiseerd, wat wil je nog meer! Zaterdag 29 en zondag 30 juni kan je terecht in de Oude Molenstraat, weide tegenover Mariagaarde.

Programma zaterdag 29 juni

- Vanaf 10 uur: opstellen tenten, caravans, mobilhomes, grote slaaptent, onder de sterren. - Vanaf 14 uur: spel voor de kids georganiseerd door de Chiro; voor de volwassenen paapgooien, volleybal, kubbs, touwtrekken,

sjoelbak. - ‘s Avonds BBQ met vlees, groenten, brood en sausjes (volw. 3 stukken vlees, 6 t/m 12 jaar 2 stukken vlees, -6 jaar 1 stuk vlees). Daarna gezellig samenzijn met gezelschapspelen en kampmuziek tot 24 uur (slaaptijd).

Programma zondag 30 juni

- Van 8 tot 10 uur: ontbijt bestaande uit spek met eieren, kaas, charcuterie, confituur, choco, brood, koffie en thee. - Vanaf 10.30 uur: geleide wandeling met zoektocht voor de kids. Nadien tijd om de tenten af te breken. Ontbijt: leden kids t/m 12 jaar 5 euro, volwassenen 7 euro, niet-leden 7 en 9 euro Barbecue: leden kids t/m 12 jaar 10 euro, volwassenen 13 euro, niet-leden 13 en 16 euro.

België-Belgique P.B. 2170 MERKSEM CENTRUM BC 1131 afgiftekantoor 2170 Merksem Centrum P912323

Kinderen onder de 6 jaar mogen gratis deelnemen. Vermeld bij je inschrijving of je met een tent, caravan of mobilhome komt of dat je wil meedoen maar thuis gaat slapen. Geef ook door voor welke maaltijden je inschrijft en met hoeveel personen. Inschrijven vóór 22 juni (is pas definitief bij betaling): - Danny Van Doninck, Petrus Delenstraat 19, tel. 03 309 06 33, danny.van.doninck@telenet.be - Ria Van Hoydonck, De Schaggelen 28, tel. 0485 45 20 55, ria.van.hoydonck@telenet.be - Chiro: Bram Verhoeven, bramverhoeven_6hotmail.com

Afzendadres en verantwoordelijke uitgever: Luc Stoffelen, Leopold III-laan 16, 2390 Malle Jaargang 3, nummer 3 (juni - juli - augustus 2013) Driemaandelijks tijdschrift van, voor en door de christelijke arbeidersbeweging - www.acwantwerpen.be - acwantwerpen@acw.be


agenda Femma en KWB Westmalle Weekend van 29 en 30 juni Vakantie in mijn straat In samenwerking met Chiro richten we “Vakantie in mijn straat“ in. Dit alles gaat door ter hoogte van Mariagaarde. Meer info op de voorpagina van deze Malse Prikkels. Inlichtingen: Chris Van Rooy – tel. 03 311 51 90 of Danny Van Doninck – tel. 03 309 06 33

Wintertulpen Een aangrijpend verhaal over kanker, een ziekte die velen van ons of onze vrienden, familieleden treft! Dit toneelstuk doorbreekt het taboe en sensibiliseert mensen rond (borst)kanker.

Femma Oostmalle Zaterdag 21 september Receptie 75 jaar KAV / Femma Info: Vera Ghielens – tel. 03 311 61 65 Zaterdag 21 september Barbara Dex In het parochiecentrum van Westmalle, deuren gaan open omstreeks 20 uur. Info: Vinus Bleyen – tel. 03 312 37 21 OKRA Oostmalle Donderdag 20 juni Dagfietstocht Scherpenheuvel (105 km) Vertrek oud gemeentehuis Oostmalle om 7.30 uur. Voor alle actieve senioren en ook niet-leden. Info: Raymond Machielsen – tel. 0472 527 841

Zin om mee te helpen tijdens een exclusieve en éénmalige gegidste wandeling in het ’s Herenbos? Tijdens de dag van het Open Bos op 13 oktober stellen Pasar en Bos+ het ’s Herenbos in Oostmalle uitzonderlijk open. Een niet te missen kans! Bos+ zorgt voor een deskundige gids, Pasar en ACW zoeken nog vier vrijwilligers die mee willen instaan voor de inschrijvingen en de groep mee te begeleiden in dit uitzonderlijk reservaat. Info: Livina Van Opstal - antwerpen@pasar.be – tel. 03 220 12 15.

Steun voor Wereldsolidariteit tijdens jaarmarkt Met een prachtige zon stonden KWB, Femma en Wereldwinkel traditiegetrouw op de jaarmarkt en dit voor de 37ste maal. De weergoden waren ons goed gezind. We verkopen er eerlijke producten van de Wereldwinkel. Je kan proeven van heerlijke koffie, thee, wijn, fruitsap of bier. Mensen komen er ook naartoe om elkaar te ontmoeten en een gezellige babbel te doen. Zo hebben we ieder jaar onze vaste klanten. De opbrengst gaat integraal naar Wereldsolidariteit. Om de mensen in het zuiden alle kansen te geven om zich te organiseren zodat ze voor hun rechten kunnen opkomen. Daarom bedanken we alle mensen die ons steunden. Ook aan al de medewerkers van harte bedankt. De derde wereld komt hiermee weer een stapje vooruit!

2

MALSE PRIKKELS | JUNI 2013


Ontmoetingsfeest! ACW-Malle nodigde op 8 mei, de vooravond van Rerum Novarum, alle bestuursleden van haar deeltakken uit op een ‘ontmoetingsfeest’ in Oostmalle. De 73 aanwezigen genoten van een overheerlijk buffet en van het gezellig samenzijn. Op dit feest werden oprechte waardering en dankbaarheid uitgesproken voor de inzet van de vele vrijwilligers en de verbondenheid van onze deelorganisaties. De inzet en het enthousiasme zijn niet te onderschatten en zeer belangrijk in onze huidige samenleving. Zij verdienen allemaal ‘een pluim’.

MALSE PRIKKELS | JUNI 2013

3


een bloemeke Henri Christianen voor ...

Wij danken Henri voor zijn vrijwilligersinzet! Daarom geven wij hem graag dit bloemeke.

Henri Christianen (°17-3-1941) mogen we een echte pionier noemen binnen onze ACW-koepel. Al van jongsaf aan verkoos hij om zich onvoorwaardelijk en onbaatzuchtig dienstbaar te stellen in het Oostmalse verenigingsleven.

Bij ETAP, hier in Malle, werd hij in 1986 syndicaal afgevaardigde onder de ACV-centrale metaal, en dit tot op zijn vervroegde pensionering in 1996. Van dan af werd hij actief lid van KBG (nu OKRA).

Het parcours dat hij op dat vlak heeft afgelegd, is gewoonweg indrukwekkend. ACV-lid sinds 1959 en vanaf 1964 bestuurslid van de plaatselijke ACV-werking Malle, eerst als secretaris en nadien als penningmeester. In die periode startte hij de succesvolle ACV-winterkaartavonden mee op.

Het sociaal weefsel dat Henri en zijn Anneke ondertussen hadden uitgebouwd, resulteerde ook in het zeer actief zijn binnen Ziekenzorg. Vanaf 1980, en dit 20 jaar lang, werden alle maanden zieken aan huis bezocht. Maar gezondheidsproblemen staken ten huize Christianen de kop op. Het noodlot sloeg hard toe en Anneke overleed in december 2010.

Van 1959 tot 1965 bekleedde hij een bestuursfunctie binnen de KAJ (kajotters!) en in 1965 huwde hij met Anneke De Bie, die net Noodgedwongen moest Henri bepaalde activiteiten terugals haar Henri, zich ontpopte tot een even bezige bij in het ver- schroeven. Maar toch daar waar beroep gedaan werd op hem enigingsleven. tekende hij present. Zo ook is hij nu nog, en dit al 14 jaar lang, akoliet bij begrafenissen in onze parochie. Inderdaad, zo kenVanaf 1965 werd hij lid van de KWB. Zeg maar toen het logische nen wij hem: onopvallend, maar onvermoeibaar verder gaan in verlengstuk van de KAJ. Het werk dat hij in die periode verzette dienstbaarheid. – jaar na jaar – om Salphenkermis mee op de kaart te zetten, was legendarisch. Als ‘stoker’ van het Sint-Antoniusvuur wil dat Dat onze volgende generaties sociaal geëngageerden zich aan als symbool wel wat zeggen! zijn voorbeeld optrekken. Met steun van: Agentschappen in Malle: Hoogstraatsebaan 5 (Oostmalle) Zoerselbaan 2 (Westmalle)

4

MALSE PRIKKELS | JUNI 2013

Agent in Malle: Jacobs Team Antwerpsesteenweg 256

Malse Prikkels (juni 2013)  
Malse Prikkels (juni 2013)  

Driemaandelijkse publicatie van ACW Malle

Advertisement