Page 1

?

België-Belgique P.B. 2170 MERKSEM CENTRUM BC 1131 afgiftekantoor 2170 Merksem Centrum P908006

Gemeenteraadsverkiezingen in Hove Een kleine maand voor verkiezingsdag zondag 14 oktober komt de campagne van de diverse partijen en kandidaten zowat op kruissnelheid. Ook uw brievenbus zal het geweten hebben. Vele, veelal kleurrijke folders, worden zo op de potentiële kiezer afgevuurd. Doelgericht en onderscheidend werken zijn hierbij nodig om de rechte weg naar papiermand of vuilbak te voorkomen. Voor de kiezer is het geen eenvoudige opdracht om bij zo’n overaanbod aan informatie de bomen door het bos nog te zien, het juiste inzicht te verwerven om uiteindelijk een bewuste, weloverwogen keuze te kunnen maken. Hovelinken is net iets meer dan een verkiezingsfolder. Al vijf jaar lang krijgt u driemaandelijks een nieuwe editie van ons periodiek in uw brievenbus. Dit dankzij de inzet van onze en uw lokale ACW bestuursploeg. Met de nodige info en duiding doen we aan visie-opbouw en willen we steeds opnieuw wegen op het lokale beleid. Hovelinken wil dan ook de vertaling zijn van waar we binnen ACW Hove mee bezig zijn, waar we ons voluit om bekommeren.

En het mag gezegd, met de regelmaat van een klok laten we van ons horen. Zo rondden we recentelijk onze beleidsnota ‘Zo zien we Hove 2013-2018’ af, een basistekst waarmee we in gesprek willen gaan met de politieke partijen. Vertrekkend vanuit diezelfde nota vullen we op zaterdag 6 oktober een heus kopstukkendebat in (info op achterpagina). Dat het plaatselijk beleid ons nooit los laat, mag ook blijken uit tal van activiteiten de voorbije jaren: onze gesmaakte straatactie in aanloop tot de dorpskernvernieuwing, het info- en discussiemoment rond het lokaal sociaal beleidsplan, het debat halfweg de legislatuur, de verschillende initiatieven rond meer betaalbaar wonen (ja, ook in Hove) en nog niet zo lang geleden een debat rond het blijvend actuele lokale en regionale mobiliteitsdossier.

Afzendadres en verantwoordelijke uitgever: Gerda Pandelaers, Magdalena Vermeeschlaan 25, 2540 Hove Jaargang 4, nummer 3 (september - oktober - november 2012) Driemaandelijks tijdschrift van, voor en door de christelijke arbeidersbeweging - www.acwantwerpen.be - acwantwerpen@acw.be

ACW Hove wil nog meer doen. Om ons bouwen aan een warm en sociaal betrokken samenleven kracht bij te zetten, ondersteunen we voluit onze eigen Hovese ACW mandatarissen die zich binnen de christendemocratische partij engageren. Hovelinken mag, wil en moet in aanloop tot de gemeenteraadsverkiezingen kleur bekennen, de gewone invulling even aan de kant schuiven en duidelijk ruchtbaar zeggen waar het op staat. ACW Hove zet dan ook ondubbelzinnig in op onze drie ACW kandidaten op de kartellijst CD&V-open Vld: Jos Peeters (plaats 4), Gerda Pandelaers (plaats 7) en Jef Hermans (plaats 17). Hoeft het nog gezegd, dat we op uw steun en stem rekenen. U mag alvast op de blijvende inzet van Jef, Gerda en Jos vertrouwen.


HOVELINKEN - SEPTEMBER 2012

2

Surf naar

www.wijmakenereenpuntvan.be/2540 en ontdek waar Jos, Gerda en Jef voor gaan. Speel het vogelpikspel en wordt topscorer in Hove. Je kan ook reageren wat je zelf vindt van hun prioriteiten. De dialoog kan je verder zetten op de website, via facebook, twitter en uiteraard in een persoonlijk contact.

Jef Hermans (plaats 17), Jos Peeters (plaats 4) en Gerda Pandelaers (plaats 7) staan op de CD&V-open vld kartellijst.


HOVELINKEN - SEPTEMBER 2012

3


Kopstukkendebat Gemeenteraadsverkiezingen Hove Zaterdag 6 oktober 2012

Dagwerking Prinsenhof Thuishaven - Ritmica Kapelstraat 19 9.30 uur: ontvangst - ontbijt 10 uur: debat Naar ondertussen goede gewoonte organiseert ACW Hove ook dit jaar weer in aanloop tot de gemeenteraadsverkiezingen een lokaal politiek debat met deelname van de lijsttrekkers van de Hovese democratische politieke partijen die aan deze verkiezingen deelnemen. Dit ‘kopstukkendebat’ voeren we op basis van de gemeentelijke ACW beleidsnota ‘Zo zien we Hove’. Deze nota werd begin augustus aan de voorzitters van de politieke partijen (kartel CD&Vopen Vld, pH7 positief Hove, N-VA en Hove Beweegt) bezorgd. Na een mini-ontbijt vanaf 9.30 uur leidt onze moderator Herman Gorremans, ACW Antwerpen, om 10 uur het debat in goede banen. Interactiviteit met de aanwezigen is bij deze gewaarborgd! Aan het einde van het debat, omstreeks 12 uur, is er nog ruimte voor een stevige nababbel. We kijken nu al uit naar een degelijk, inhoudelijk en informatief debat waarbij het de Hovenaar duidelijker mag worden wie waar voor staat, wie welke doelstellingen wenst waar te maken. De aanwezigen maken bovendien kans op een etentje, in een sociaal restaurant, samen met de leden van het nieuwe schepencollege. Noteer zaterdag 6 oktober meteen in uw agenda!

HOVELINKEN - SEPTEMBER 2012

Info: Gerda Pandelaers, gerdapandelaers@hotmail.com, tel. 03 454 42 61

4

Met steun van: Agent in uw buurt: Arthemis N.V. Molenstraat 54, 2550 Kontich

Hovelinken (september 2012)  

Plaatselijke nieuwsbrief van ACW-Hove