Page 1

Handleiding DUWOLIM – Statistieken per gemeente - Open je internetbrowser - Tik in de adresbalk duwolim.stebo.be (let op : GEEN www ervoor) - Bovenaan zie je 2 vakken: links de databank (= Duwolim) met de datum van de laatste update, en rechts de rapporten. Als er slechts één rapport is, opent dit automatisch.

Algemeen

- Sumatra werkt volgens het telescopisch principe. Dit betekent dat je eerst linksboven de eerste mogelijkheden of cijfers krijgt. Wil je meer informatie, moet je hier eerst aanduiden waarvan je meer info wenst. Hoe duidt je aan : 1 cel : klik op de cel Meerdere cellen : klik op de eerste cel en dan heb je 2 mogelijkheden : Hou deshift -toets in en klik op de volgende cel : hij selecteert alle cellen tussen de eerste en laatste klik Hou de Ctrl-toets in en klik op de volgende cel(len) : hij selecteert de cellen die je aanklikt. Is je lijst langer dan het blad (zie je aan de scrollbalk rechts) en wil je alles selecteren : hou Shft in en klik op

Page Downtot je scrollbalk helemaal beneden is.

Bovenaan kan je een eerste selectie maken om gegevens op te halen. Er zijn twee mogelijkheden : op aanmeldingsdatum of op aktedatum (of gecombineerd).

Aanmeldingsdatum : de datum waarop het dossier ingeleid werd. Aktedatum : de datum waarop de kredietakte betekend werd. Je moet telkens twee data ingeven : van … tot … Als je geen data invult, krijg je alle gegevens die in de databank zitten. Klik op ‘zoeken’. Alle gegevens zijn verdeeld in verschillende tabbladen :

1


Dossierstatus Geeft een overzicht van de dossiers op status per geselecteerde gemeente(n). De verschillende statussen zijn : - Aanbod afgeleverd - Dossier afgehandeld - Dossier zonder gevolg - Offerte - Ontvangen door SJK - Overeenkomst ondertekend - SJK vraagt info Beneden krijg je een taartdiagram.

Doelgroep Geeft een overzicht van de doelgroepdossiers per geselecteerde gemeente(n) . De mogelijkheden zijn : - Geen doelgroepdossier - Beperkt bruto gezinsinkomen - Verhoogde tegemoetkoming ziektekosten Beneden krijg je twee taartdiagrammen : - De verhouding tussen het aantal doelgroepdossiers t.o.v. het geheel. - Van de doelgroepdossiers : de verhouding tussen de verschillende redenen van doelgroepdossiers.

Opgelet : als in een gemeente geen doelgroep-dossiers zijn, krijg je hier tweemaal een foutmelding. Deze verwijder je door tweemaal op ‘ok’ te klikken.

Leeftijd Geeft een overzicht per leeftijdsgroep per geselecteerde gemeente(n) . De mogelijkheden zijn : - Minder dan 30 jaar - Tussen 30 en 55 jaar - Tussen 55 en 65 jaar - Boven de 65 jaar Beneden krijg je een taartdiagram met de verdeling per leeftijdsgroep. Tip Als je aan de rechterkant een scrollbalk krijgt, betekent dit dat niet alle gegevens zichtbaar zijn. Je kan het venster altijd maximaliseren door rechtsboven op het pijltje te klikken. Minimaliseren doe je door opnieuw op het pijltje te klikken. 2


Soort werk Geeft een overzicht per type REG-investering, per geselecteerde gemeente(n). De mogelijkheden zijn : - Dakisolatie, uitgevoerd door een aannemer - Dakisolatie zelf uitgevoerd - Kelder- of vloerisolatie - Muurisolatie - Isolerende beglazing - Nieuwe verwarmingsketel - Zonneboiler - Warmtepomp - Warterecuperatiesysteem Eigendom van ontlener Geeft een overzicht per geselecteerde gemeente(n) van het aantal dossiers waarvan de aanvrager tevens de eigenaar is van de woning. Beneden vindt je een staafdiagram van de cijfers.

Inkomsten Geeft een overzicht per geselecteerde gemeente(n) op basis van de grootte van het totale netto-inkomen van de aanvrager(s). De mogelijkheden zijn : - Minder dan € 1.250,00 - Tussen € 1.250,00 en € 1.500,00 - Tussen € 1.500,00 en € 2.000,00 - Tussen € 2.000,00 en € 2.500,00 - Meer dan € 2.500,00 Beneden vind je een staafdiagram per gemeente.

3


Alleenstaanden Geeft een overzicht per geselecteerde gemeente(n) van de gezinssituatie van de aanvrager. De mogelijkheden zijn : - Alleenstaande zonder kinderen - Alleenstaande met kinderen - Anderen - Niet ingevuld CO²-besparing Geeft een overzicht van het aantal dossiers per geselecteerde gemeente(n) met het totale investeringsbedrag aan CO2-besparing, uitgedrukt in kilo.

Doorlooptijd/dossiers Geeft twee overzichten : - Boven : een overzicht per maand van de gemiddelde doorlooptijd in dagen (grafiek links), met aan de rechterkant een detail. Met doorlooptijd wordt bedoeld de tijd tussen het administratief openen van het dossier (aanmeldingsdatum) en de ondertekening van de akte (aktedatum). - Onder : een staafdiagram met het aantal ondertekende dossiers per maand. Investeringsbedrag Geeft een overzicht per geselecteerde gemeente(n) in aantal dossiers (boven) en in investeringsbedrag per type REGinvestering(onder).

4


Gegevens kopiëren Je kan alle gegevens gemakkelijk kopiëren naar Excel. Hoe doe je dit? - eerst de gegevens selecteren (zoals hierboven aangegeven op bladzijde 1), of aanduiden met de muis. Je kan ook altijd eerst je kolom zo groot mogelijk maken door rechts van de titel op het pijltje te klikken. Hierdoor wordt dat venster gemaximaliseerd. - Kopiëren : geef in Ctrl+C - Plakken : ga naar Excel, klik op de cel waarin de tabel moet beginnen en geef in : Ctrl + V.

5

Handleiding Duwolim - statistieken per gemeente  

Handleiding statistiekenmodule Duwolim

Handleiding Duwolim - statistieken per gemeente  

Handleiding statistiekenmodule Duwolim

Advertisement