Page 1

AE

art i escola 01


AE

ART I ESCOLA 01

Objectius Promoure i donar valor a la presència de l’art a l’escola. Establir una xarxa de col·laboració entre diferents entitats del món de les arts i els centres educatius. Donar suport als docents per desenvolupar un projecte artístic i /o transversal. Mostrar projectes que es realitzen en els centres i endegarne de nous.


EQUIP DE TREBALL ACVic, Centre d’Arts Contemporànies Centre de Recursos Pedagògics d’Osona Escola d’Arts Plàstiques de Torelló EASD, Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic Fundació Privada Osona Formació i Desenvolupament La Farinera, Centre d’Arts Visuals de Vic


AE

ART I ESCOLA 01

Les institucions que formen part de l'equip de treball s'encarreguen de definir les línies globals del programa, assessoren sobre els continguts i la metodologia a totes aquelles escoles d'infantil, primària i secundària que hi participin.


[IP] Interferències Pedagògiques


AE

ART I ESCOLA 01

Per aquest curs es proposa portar a terme una prova pilot que compti amb la participació de centres educatius, detectant aquells que ja estan treballant projectes en aquesta direcció, i obert a tots els que vulguin adherir-se a la iniciativa. Inicialment el programa s'impulsa des de la comarca d'Osona però és obert a aquelles escoles que des de comarques properes tinguin interès en participar-hi. La voluntat és que el programa tingui continuïtat anual i que expandeixi el seu abast territorial.


AE

ART I ESCOLA 01

Es proposa portar a terme la realització d'un projecte fonamentat en les pràctiques artístiques i sobre la temàtica explícita de L’ENTORN RURAL. Aquesta temàtica està directament relacionada amb una propera exposició que amb el títol de “RURALITATS” es presentarà a ACVic el 2012.


AE

ART I ESCOLA 01

ENTORN RURAL És aquesta una temàtica àmplia i suggerent per a promoure propostes vehiculades a través de múltiples punts d'interès com poden ser el paisatge, l’ecologia, la natura, el límits entre l’urbà i el rural, la sostenibilitat, els elements naturals, les olors, els colors, els sons, les tradicions, la industrialització, els neorurals, els relats, les històries de vida, la tecnologia, l’arquitectura, els cultius, etc...


AE

ART I ESCOLA 01

METODOLOGIA Cada escola determinarà un temps per al procés del projecte, amb una mínima durada que integri un procés de treball, una metodologia, uns referents i un resultat final. Tan en el procés com en el resultat es podrà utilitzar qualsevol mitjà: vídeo, fotografia, pintura, dibuix, escultura, instal·lació... i en relació, també, amb altres arts com publicitat i disseny, noves tecnologies de la imatge, cinema, etc. A més, es pot plantejar com un projecte interdisciplinari que es treballi des de diferents àrees i/o matèries.


AE

ART I ESCOLA 01

RESULTAT El resultat confluirà en una jornada i una exposició que es preveu per a finals de curs. La jornada ha de permetre presentar el procés, les línies d'investigació, els referents i la metodologia emprada. L'exposició ha de servir per a presentar algun dels resultats. Ambdues activitats persegueixen donar visibilitat i comunicar els resultats del projecte AE Art i Escola. L'exposició es vincularà a la mostra que es realitzarà a ACVic i podrà comptar amb la implicació de les institucions vinculades a l’equip de treball.


AE

ART I ESCOLA 01

Inscripció : del 16 al 20 de gener de 2.012 Reunió global de projectes: dimarts 24 de gener a les 6h de la tarda.

Data de lliurament del material: 21 de maig. Mostra del procés de treball •Exposició dels treballs realitzats en diferents espais expositius. •Espai de comunicació on els alumnes explicaran com han portat a terme el treball. •Jornada d’intercanvi entre el professorat participant amb l’objectiu de conèixer i compartir diferent maneres de treballar, enriquint així la pràctica educativa.


AE

ART I ESCOLA 01

Primera presentaci贸 del projecte adre莽at a les escoles realitzada el 13 de desembre de 2011 a ACVic.


AE

ART I ESCOLA 01

Calendari: Inscripció : del 16 al 20 de gener de 2.012 Reunió global de projectes: dimarts 24 de gener a les 6h de la tarda.

Data de lliurament del material: 21 de maig. Mostra del procés de treball •Espai de comunicació pública on els alumnes explicaran com han portat a terme el treball. •Jornada d’intercanvi entre el professorat participant amb l’objectiu de conèixer i compartir diferent maneres de treballar, enriquint així la pràctica educativa. •Exposició dels treballs realitzats. Espais expositiu per determinar.


AE

ART I ESCOLA 01

Participen 24 escoles i es portaran a terme 30 projectes CEE Ramon Suriñach, Ripoll - CEIP Dr Robert, Camprodon CEIP El Castell, Tona - CEIP Els Castanyers, Viladrau - CEIP Joan XXIII, Balenyà - CEIP La Sínia, Vic - CEIP Les Basseroles, Seva - CEIP Les Escoles, Gurb - CEIP Les Pinediques, Taradell - CEIP Mare de Déu del sòl del Pont, Roda de Ter - CEIP Mossèn Cinto, Folgueroles - CEIP Sant Marc, Calldetenes - CEIP Tomàs Raguer, Ripoll - Col·legi La Salle, Manlleu - Col·legi Sagrat Cor de Jesús, Vic - Col·legi Sagrats Cors, Centelles - Col·legi Sant Miquel dels Sants, Vic - Escola L'Era de Dalt, Tona - Escola Vedruna, Tona - Escola Vic Centre, Vic - Institut Celestí Bellera, Granollers - Institut de Taradell, Taradell - Institut La Plana, Vic - Institut La Roca, La Roca del Vallès


AE

ART I ESCOLA 01

FUNDACIÓ PRIVADA OSONA FORMACIÓ I DESENVOLUPAMENT

Art i Escola 01  

Projecte Art i Escola 01. Amb l’objectiu d’organitzar un programa per promoure i posar en valor la presència de l'art a les escoles, s'ha co...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you