Page 1

n Nr. 856 n Anul 17 n

n 1-7 Noiembrie 2013 n 1,5 lei n

ACTUALITATEA

Acuzaţii false

n Femeia Anului 2013: Emily Ratajkowski n

Roxa-

na

n Săptămânal pentru oameni inteligenţi n

Emily Ratajkowski a câştigat titlul de “Femeia Anului” din partea prestigioasei reviste Esquire, după o luptă strânsă contra lui Jennifer Lawrence, câştigând în cele din urmă cu 64,6 % din voturile cititorilor. Emily are 22 de ani şi a ajuns faimoasă dupa ce a apărut în videoclipul “Blurred Lines”, unul dintre hiturile verii 2013. După această apariţie a a primit mai multe campanii de modă dar şi roluri în diferite producţii.

n www.ziarulactualitatea.ro n

Într-un articol publicat în ziarul Evenimentul zilei, în data de 25.10.2013, părinţii copilului Maximilian Simon Lupşa îl acuză pe Dr. Cătălin Ardelean, medicul care a asistat naşterea, că i-a provocat copilului leziuni grave la creier pentru că l-ar fi scos cu forcepsul. Acest lucru este fals. La Spitalul Municipal Lugoj nu se mai foloseşte forcepsul de ani de zile, lucru care poate fi foarte uşor dovedit. Confuzia a apărut de la medicul care a făcut internarea la spitalul

Pag. 2

aduse medicului Cătălin Ardelean Pag. într-un articol 4 publicat în Evenimentul zilei

Louis Turcanu şi care, dintr-o eroare, a scris la internare, fără să aibă nicio justificare „naştere prin aplicaţie de forceps”. Chiar şi pacienta, Lupşa Camelia, care acum acuză medicul ginecolog că a asistat naşterea cu forcepsul, descrie în data de 4 octombrie 2013, pe site-ul Colegiului Medicilor Timiş, cu lux de amănunte naşterea, precizând că „am avut cea mai uşoară naştere”, fără să precizeze absolut nimic de forceps. n Continuare în pagina 4

n PSD, în febra alegerilor

n Balul Bobocilor de la “Vlaicu” îl aduce pe Nane din vremuri medievale, în ritm de hip-hop

Pag. 6

n Încă un sens giratoriu va fi construit pe strada Buziaşului Pag.

n Lugojul câştigă RAPID la Bucureşti 8

Pag. 7

Premiul literar „Constantin Buiciuc” Vineri, 1 noiembrie 2013, cu începere de la ora 18,

n Mihaela Adam: acţiune umanitară

în Studioul de concerte ,,Elisabeta Toth”, de la Şcoala Gimnazială de Muzică ,,Filaret Barbu”, va avea loc festivitatea de decernare a Premiului literar „Constantin Buiciuc”. Iniţiat de Cenaclul & Revista ,,Banat”, Biblioteca Municipală şi Şcoala Gimnazială de Muzică ,,Filaret Barbu” Lugoj, premiul este menit să păstreze vie amintirea poetului şi jurnalistului Constantin Buiciuc (22 mai 1951 - 3 ianuarie 2012), prozator şi critic literar, creator dăruit trup şi suflet celor din jur, sprijinirii, promovării şi afirmării culturii bănăţene. Evenimentul va debuta cu un moment biografic Constantin Buiciuc, prezentat de fiica poetului, Otilia Buiciuc, urmat de un medalion literar-muzical susţinut de Dana & Christophe Giovaninetti. Va fi lansat apoi volumul (postum) de poezie „Pa-radisul întors”, de C-tin Buiciuc, apărut recent la Editura „Marineasa” din Timişoara.

Pag. 2

n Laioş Frohlich, la un veac de... existenţă


2 ACTUALITATEA n Editorial

de Mircea ANGHEL

Hoţii de vise

Într-una din zile, mi-am lăsat existenţa să se privescă în oglindă. Şi când m-am uitat în oglindă, am zărit chipul ei posac. Circula pe contrasens, în căutarea unor iluzii pierdute. Cocoţaţi pe cele mai înalte culmi ale incompetenţei, o şleahtă de nechemaţi, dar aleasă prin fraudă democratică, îi oferă zi de zi, la pachet, o nefericire prefabricată. Capetele lor pătrate secretă legi strâmbe, care generează nesiguranţă şi disperare, pensulând cu mult roz mâinele nostru. Cu toate acestea, paşii noştri sunt obligaţi a urma calea paradoxului, într-un amurg de toamnă bacovian, violet. Trăim într-o lume pe dos, într-un infern contemporan. Mă simt obligat să fiu un figurant între multele milioane, distribuit într-o piesă socială nereuşită, unde diletantismul autorilor ei este personajul principal, prim-planul comediei umane pe care suntem siliţi a o interpreta. Mi-aş dori ca Demiurgul să mă condamne la o fericire absolută, pe care cred că o merit - şi o meritaţi - din plin, nelăsându-mi destinul la mâna unor lichele, inculţi, neruşinaţi, vulgari, ipocriţi, mahalagii, vicleni, parveniţi, întreaga floare a mucegaiului politic românesc, la care nici nu mai merită să mai fac şi eu un apel. Din păcate, paşii mei care străbat lungul drum al zilei către noapte, nu mă lasă să mă apropii de mine însumi. Mă fac să-mi descompun făptura în paşi ce duc neunde. Tot timpul am visat ca filmul intitulat „Toţi românii sunt fericiţi” să fie distins cu Oscarul pentru scenariu, regie, interpretare, pentru muzică, decoruri, pentru...fericirea neamului nostru. Ştiu că aceasta se va întâmpla imediat după ce un român de român va lua Premiul Nobel pentru literatură. Adică niciodată. Nenorociţii! Mi-au furat visele! Sunt mult mai mult decât nişte criminali! Sunt hoţi de vise!

+

Războiul rece

Curajoşii anonimi

Site-ul ziarului nostru este sigurul din oraş care permite comentarii nemoderate, fiecare fiind liber să critice pe fiecare. Cu toate acestea, sunt unii (laşi, răi, rău intenţionaţi, neduşi la biserică, nemobilaţi la mansardă, ne-lugojeni, urâţi sufleteşte) care urăsc totul şi iau în derâdere chiar şi acţiunile umanitare.

HOTNEWS

1-7 NOIEMBRIE 2013

Laioş Frohkich, un veac de...existenţă

n Campanie de informare

asupra avortului, la Făget Vineri, 1 noiembrie 2013, ora 14, la Casa

de Cultură a oraşului Făget, va avea loc o campanie de informare asupra avortului. Acţiunea este organizată de Asociaţia „Un zâmbet pentru o inimă de copil”, al cărei preşedinte este prof. Ionel Petrea. La eveniment vor lua parte psihologii Domelia Moga şi Gabriela Timaru, dr. Elena Popa de la Spitalul Orăşenesc Făget, secţia nounăscuţi, directorul aceluiaşi spital, dr. Iurie Codrean, precum şi preoţii proropop Bujor Păcurar şi Paul Balaban. M. ANGHEL

n Grafic de finanţare

Lugojeanul Laioş Frohlich la data de 6 octombrie a.c. împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Cu acest prilej, miercuri, 30 octombrie 2013, primarul municipiului Lugoj, ing. prof. Francisc Boldea a înmânat „sutaşului” o diplomă, un tort şi suma de 1000 de lei şi i-a urat „La mulţi ani!”. „Secularul”, în ciuda vârstei şi după trei ani a fost în război, arată foarte bine, are o memorie şi o luciditate de invidiat. După ce a venit de la război, nu a mai găsit nimic din casa sa, iar mama sa murise între timp. Nu avea nici măcar haine. A primit un set de haine şi două cizme, una de infanterist şi alta de artilerist. A reuşit să depăşească toate greutăţile vieţii atingând borna 100 a existenţei sale. Este pensionar începând din 1973, adică de 40 de ani trăieşte pe banii statului. Mai are o singură dorinţă: să mai apuce timpul când preşedinte al ţării nu va mai fi Popeye Marinarul. În cinstea celui celebrat s-a deschis o sticlă de şampanie, toţi cei prezenţi ciocnind o cupă. La mulţi ani, cu sănătate, domnule Laioş Frohlich! Mircea ANGHEL Organizaţia locală a PSD Lugoj se află în aceste zile în febra organizărilor, fie de alegeri, fie ale reuniunii de caritate ”O zi pentru mai bine”, cu menţiunea că ultima depăşeşte sfera politicului. Despre toate acestea au vorbit, în cadrul unei conferinţe de presă, liderii organizaţiei locale, prezenţi fiind Francisc Boldea, preşedintele filialei, Nicu Bădina, vicepreşedinte, Iosif Crăciunescu, secretar şi Gerlinde Grozav, preşedinte al organizaţiei de femei. Au mai participat consilierii locali Voichiţa Coţolan, Ioan Barboni şi Cristian Galescu. Tinerii social democraţi se află în febra alegerilor, după ce fostul preşedinte, Călin Dobra, a demisionat din poziţia de preşedinte, depăşind vârsta de 35 de ani.

Agenţia Naţională pentru Mediu a solicitat Primăriei Municipiului Lugoj propuneri privind un grafic de finanţare nerambursabilă, pe care guvernul o mai are de achitat în urma contractului de finanţare privind Modernizarea Staţiei de Epurare a oraşului, pentru anul 2014. Executivul primăriei a precizat că municipalitatea şi-a achitat până în prezent integral cota de 11 milioane de lei, care i-a revenit prin contract.

n Şef interimar la DASC

Primarul Francisc Boldea a numit, pentru o perioadă determinată, în funcţia de şef al Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară pe jurista Maria Elena Stămurean. Decizia vine să suplimească absenţa din funcţie a directorului DASC, Angelica Uscat, care în acest moment se află în concediu medical.

Alegerile, ce deja au avut loc (miercuri, 30 octombrie, la ora 18,30) au un singur candidat, Cristian Galescu, care cel mai probabil va fi noul preşedinte TSD Lugoj. Un alt subiect de discuţie s-a referit la colaborarea cu PNL

şi posibilitatea scindării alianţei la nivel local. ”Nu s-a pus niciodată această problemă, noi colaborăm foarte bine cu PNL-ul. Nu a existat varianta schimbării viceprimarului, problemele legate de sediu nu au fost generate de noi şi nu putem noi să le rezolvăm” a precizat Francisc Boldea, preşedintele PSD Lugoj. În altă ordine de idei, reuniunea de caritate ”O zi pentru mai bine”, ce va avea loc vineri, 1 noiembrie, de la ora 18,00, se anunţă a fi un succes din punct de vedere al adunării fondurilor. Au fost distribuite 450 de invitaţii plătite, urmând ca sumele să fie completate prin donaţii şi bilete de tombolă. Sumele vor fi direcţionate pentru diverse acţiuni umanitare, cu ocazia sărbătorilor de iarnă şi a celor pascale.

PSD, în febra alegerilor

nCaricatura săptămânii

by CRIV

Salprestul i-a pregătit Generalului Iarnă o ambuscadă în care va folosi întreg aresenalul din dotare: 7 utilaje (cu 3 în plus faţă de războiul trecut), 150 t de sare, 30 t clorură de magneziu şi nisip la discreţie. Aliaţii Salprestului în acest război sunt: Meridian 22, Serviciul Sere şi Spaţii Verzi şi agenţii Poliţiei Naţionale şi Locale.

Spălătoria Auto Akiero Lugoj, strada Ion Vidu, tel. 0768.454.236

spălat interior, exterior, motor curăţat tapiserie, spălat covoare

La fiecare spălat, un odorizant gratis O spălare de 20 lei include: interior-exterior, portbagaj, silicon, soluţie geamuri, soluţie cauciuc. Informaţii şi programări la tel. 0768.454.236

Să mai şi gândim! n

l “Cel mai important lucru este să ştii cum să iei lucrurile uşor.” Michael Faraday l ”Nu eşti bun de nimic, dacă eşti bun doar pentru tine.” Voltaire l ”Oamenii adevăraţi găsesc bucurii în toate lucrurile.” Theodore Roosevelt l “Cel ce n-are niciun merit invidiază întotdeauna meritele altora.” Francis Bacon l “Nu lăsa tristeţea în inima ta. Reciteşte în fiece dimineaţă cartea bucuriei.” Omar Khayyam l ”Există un scop în toate lucrurile. Pentru a ajunge acolo, trebuie doar să te desparţi de egoism.” Constantin Brâncuşi l ”Cel ce se teme să trăiască a început să îmbătrânească.” Feodor Dostoievski l ”Trăim vremuri grele: copiii nu-şi mai ascultă părinţii şi orice prost crede că poate să scrie o carte.” Marcus Tullius Cicero l “Ascultă, zâmbeşte, aprobă, apoi fă ce ai vrut să faci oricum.” Robert Downey Jr.

Fem Panta Rhei

încălţăminte, îmbrăcăminte, marochinării

n str. Unirii nr.2, telefon: 0356.452.204. n str. Avram Iancu nr.3, telefon: 0356. 175.663

Orar: 9-18 Alege Panta rhei, alege preţul corect!

în fiecare vineri, reducere de 10% la toate produsele

Magazinul eroilor de poveste. Pentru prichindei

Vă aşteptăm pe strada Bucegi, nr. 22 TELEFON 0732 802 350


PRIM PLAN

ACTUALITATEA 3

O femeie de 42 ani şi-a pierdut viaţa într-un accident de circulaţie produs pe centura Lugojului Sâmbătă, 26 octombrie 2013, în jurul orei 13, 46, o femeie de 42 ani, din Lugoj, şi-a pierdut viaţa într-un accident de circulaţie care s-a produs pe centura Lugojului. Femeia mergea cu autoturismul personal spre serviciu. La un moment dat, nu se ştie din ce cauză, a pierdut controlul maşinii, a intrat în balans, iar apoi a pătruns pe contrasens, fiind lovită în plin de un microbuz care circula regulamentar. În urma impactului deosebit de puternic, femeia, care era căsătorită şi avea o fată de 17 ani, a murit pe loc, iar maşina a fost distrusă complet. Echipa de descarcerare a pompierilor a reuşit cu greu să o scoată pe femeie dintre fiarele contorsionate ale maşinii. Doi cetăţeni bulgari, aflaţi în microbuz, şoferul şi un pasager, au fost transportaţi de urgenţă la spitalul din Lugoj, însă viaţa lor nu este pusă în pericol. Traficul pe centură a fost blocat mai bine de o oră. Poliţiştii continuă cercetările pentru a stabili cauzele care au dus la producerea accidentului.

foto: lugojeanul.ro

Maşină lovită de tren pe strada Timişoarei! Şoferul şi pasagerul au scăpat, ca prin minune, cu viaţă! Vineri, 25 octombrie 2013, în jurul orelor 13, la trecerea de nivel peste calea ferată de pe strada Timişoarei, vizavi de benzinăria Rompetrol, un autoturism înmatriculat în Cluj-Napoca a fost lovit în plin de automotorul care circula pe relaţia Margina – Lugoj. Din fericire, şoferul şi pasagerul din dreapta sa au scăpat nevătămaţi, întrucât mecanicul a observat maşina şi a încetinit cât a putut, nereuşind să evite însă impactul, care s-a soldat doar cu avarii la caroseria autoturismului. Se pare că vinovat este conducătorul auto, care nu s-a asigurat la trecerea de nivel peste calea ferată, semnalizată cu indicatorul Crucea Sfântului Andrei. Şoferul însă susţine că nu a văzut trenul venind din cauza bălăriilor de pe marginea căii ferate, iar când şi-a dat seama de situaţie, a părăsit maşina împreună cu pasagerul său. Călătorii din tren au fost nevoiţi să aştepte până când echipajele de la Poliţia Rutieră şi Poliţia Feroviară, sosite la faţa locului, au încercat să stabilească împrejurările în care a avut loc accidentul. Trenul a înregistrat o întârziere de câteva zeci de minute.

22 de elevi au fost depistaţi de către poliţiştii A circulat fără permis şi cu bunurile furate ascunse lugojeni prin baruri în timpul orelor de curs Miercuri, 23 octombrie 2013, în jurul orei 0:30, poliţiştii lugojeni au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Lazlo Istvan, din municipiu. După verificarea în baza de date, poliţiştii au constatat că T. Petre, de 33 de ani, din Lugoj, nu posedă permis de conducere. Totodată, la controlul autoturismului, poliţiştii au găsit mai multe bunuri (televizoare, covoare şi alte obiecte de uz casnic) a căror provenienţă nu a putut fi dovedită. În urma investigaţiilor, poliţiştii au aflat că bunurile au fost sustrase, în cursul aceleiaşi nopţi, dintr-o locuinţă situată pe strada mai sus menţionată. Bărbatul a fost condus la sediul poliţiei, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru furt calificat şi conducerea unui autoturism fără a poseda permis de conducere. (A. P.)

Joi, 24 octombrie 2013, poliţiştii lugojeni, sub coordonare unui ofiţer din cadrul Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, s-au deplasat la Colegiul Valeriu Branişte din Lugoj, unde au desfăşurat activităţi de prevenire în vederea creşterii gradului de siguranţă a elevilor. Cu această ocazie, poliţiştii au dezbătut împreună cu elevii diferite subiecte, aceştia fiind sfătuiţi cu privire la modalităţile ce trebuie adoptate pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni sau pentru a nu urma calea delicvenţei juvenile. De asemenea, elevilor le-a fost prezentat materia-

lul video „TU ALEGI, CHEIA ESTE LA TINE!”, o paralelă între comportamente extreme. Totodată, au fost efectuate controale în localurile/barurile/internet-cafe-urile situate în zona adiacentă unităţilor de învăţământ şi nu numai, pentru a preveni şi combate absenteismului şcolar, în vederea depistării elevilor care lipsesc de la cursuri. Cu această ocazie, au fost depistaţi 22 de elevi, liceeni sau din cadrul şcolilor gimnaziale, care absentau de la cursuri. Toţi elevii au fost identificaţi, urmând a fi informat Inspectoratul Şcolar pentru a lua măsurile necesare. (A. P.)

Bârfele de la Ceasul Electric

n Mergi la şoping la supermarchet, iei coşuleţul, coşul sau căruciorul, după cât de mare ţi-e punga sau salariul, şi începi căutarea printre rafturi... dar hop şi agentul de pază după tine, cu o privire de gardian, de parcă ai fi pătruns acolo prin efracţie. Privirea lui pare să spună: “vezi că sunt cu ochii pe tine şi am şi pulanul la mine!”. n Oflainii e foarte supăraţi că unii le fură pozele. Dacă n-ar mai poza, nimeni n-ar mai fura. Bine că nu le fură gramatica aia şchioapă, surdă şi oarbă! n Un lugojean din Lugoj (sic!), care încă mai stă pe strada Romanilor, supărat că sesizările sale către otorităţi n-au fost luate în seamă, nici la Biroul lui Biroiescu, nici la alte birouri birocratice, îi invită pe consilierii locali să se cazeze o noapte în locuinţa lui şi să încerce să doarmă când peste capacul de canal din stradă trec maşini. Frumoasă invitaţie, domnilor consilieri! Cine e primul? n Ceasul Electric e mai electronic decât ceasurile electronice. El nu a trecut la ora de iarnă, pentru că iarna e încă departe, după cum se vede. n Cică ciorile din Parcul Prefecturii nu pot fi exterminate din cauză că Parcul Prefecturii e Parcul Primăriei, iar în acte ele (ciorile) figurează cu domiciliul în Parcul Prefecturii. S-a încercat expulzarea lor cu puşca, dar degeaba! Vânătorii dau vina pe ouă. Că, cică, dacă ouăle de cioară s-ar răci în timp ce ciorile zboară, cioroii nu s-ar mai înmulţi. Noi propunem altă soluţie: castrarea cioroilor şi expulzarea câinilor vagabonzi, la sate. n Renovarea bisericii cu două turnuri are toate şansele să fie finalizată de Paşti, după cum a promis primarul. Bineînţeles că era vorba de Paştele din 2014. Dar până atunci mai este! Aşa că Moş Crăciun poate veni cu daruri şi printre schele!

n Ştirile săptămânii n

n Miercuri, 30 octombrie 2013, în jurul orei 13,47, un autocar a luat foc în Coşeviţa. Fumul a fost observat din mers, chiar de către şofer, care a evacuat imediat pasagerii şi a solicitat intervenţia pompierilor. Aceştia au intervenit cu două autospeciale. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Cauza incendiului urmează a fi stabilită. n Miercuri, 30 octombrie 2013, în jurul orei 12,48, într-un bloc de pe strada Ceahlăului, din Lugoj, locatarii au simţit un puternic miros de gaz venind dintr-un apartament închis. Speriaţi, oamenii au chemat pompierii, care au decis evacuarea tuturor locatarilor din bloc. Din fericire, nu a fost vorba decât de o butelie care avea scăpări de gaz şi care a fost asigurată de către pompierii lugojeni, care au rezolvat imediat problema. n Sâmbătă, 26 octombrie 2013, în jurul orei 13,27, un autoturism a căzut peste un bărbat din Răchita, care s-a strecurat sub el să-l repare. După ce vecinii au reuşit să-l scoată pe bărbat de sub maşină, acesta a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul din Lugoj. n Vineri, 25 octombrie 2013, în jurul orei 17,03, pompierii lugojeni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit în încăperea fostei centrale termice din cartierul Micro IV. Se pare că focul a fost aprins de boschetarii din zonă, pentru a se încălzi, aceştia lăsându-l însă nesupravegheat. Intervenţia pompierilor a fost promptă, incendiul fiind stopat în câteva minute.

Linea Arredo - Mobila Italiana LINEA ARREDO, o societate cu renume şi experienţă de peste 10 ani în domeniul mobilei şi amenajărilor interioare, vă oferă produsele şi serviciile unor firme de mare succes din Italia.

Pachet promoţional: Biblioteca Luisa (nuc) Dormitor Rosa (nuc), la 4.999 lei! *

* în limita stocului disponibil!

Lugoj, str. Bucegi Nr. 29 0256354266 / 0723289286 linea.arredo@yahoo.com

Intră pe lineaarredo.ro şi alege orice model îţi place!

1-7 NOIEMBRIE 2013


4 ACTUALITATEA n Mai mulţi deputaţi, printre care şi Remus Cernea, au iniţiat o propunere legislativă privind îmbunătăţirea mediului prin dezvoltarea anumitor spaţii verzi, “Un copac pentru fiecare copil”. Proiectul prevede ca în termen de şase luni de la înregistrarea fiecărei naşteri primăriile din localităţile cu peste 15 000 de locuitori, ar urma să asigure plantarea unui copac pentru fiecare copil născut. Cred că pentru România mai eficient ar fi să urmeze modelul legislativ al nu mai ştiu cărei ţări, care prevede ca fiecare cuplu proapăt căsătorit să planteze un copac, iar în caz de divorţ, zece. Cum stăm foarte bine la capitolul divorţuri... Oricum, Verestoy Attila s-ar bucura foarte. Românii ştiu de ce ? n Milioanele de utilizatori ai serviciului de mail al Yahoo au constatat în ultimele săptămâni că forma acestuia s-a schimbat. Indignaţi, 30.000 dintre ei s-au hotărât să semneze o petiţie pentru revenirea la vechea formă a căsuţei poştale. Subscriu ideii. Deci, 30.001. n Sarabanda din învăţământul românesc continuă. Parlamentarii PDL au iniţiat un proiect de lege care presupune ca elevii să nu mai beneficieze de cele trei luni de vacanţă de vară, ci să frecventeze cursurile unor şcoli de vară. Parlamentarii suţin că trei luni de vacanţă reprezintă prea mult faţă de trei-patru săptămâni de concediu ale părinţilor, iar timpul în care aceştia sunt la lucru copiii rămân nesuprarvegheaţi. Când sunt nevoiţi să plece cu anii la munci prin cele străinătăţuri, din cauza unor politicieni nevolnici, ei sunt foarte supravegheaţi. De unde profesori, de unde buget pentru acestă şcoală? Dacă nu ar fi o mare prostie, i-am spune mai blând, utopie. n Dar să uităm de necazuri şi să ne bucurăm de acestă toamnă blândă şi aurie. Mircea ANGHEL

n kikirimikiri n

SOCIAL

1-7 NOIEMBRIE 2013

Acuzaţii false la adresa unui medic n Continuare din pagina 1 Singurul incident care a apărut în timpul naşterii a fost o distocie de umeri care apare la 25 % din naşterile cu feţi mari şi care s-a soldat cu o elongaţie de plex brahial şi afectarea braţului drept. Acest lucru nu s-a putut evita în timpul naşterii naturale iar pacienta nu avea indicaţie de cezariană. Hematomul prezent la nivelul capului apare foarte frecvent la copiii născuţi pe cale naturală. „Cefalhematoamele sunt ca nişte umflături care apar pe părţile laterale ale craniului (uni sau bilateral). Acestea se formează din cauza spargerii unor vase de sânge aflate între calota osoasă şi scalp. În cele mai multe cazuri apare unilateral, doar pe o parte a capului. Nu constituie urgenţe medicale şi nici nu pun în vreun fel în pericol sănătatea fătului. Ele se resorb în mod normal de la sine cam în 2 săptămâni”. Faptul că la naştere nu au fost alte complicaţii reiese şi din nota pe care copilul a primit-o la naştere 8, maximul fiind 10. Sunt foarte multe lucruri false scrise în acel articol. Se precizează că mama a mers la controale la dr. Ardelean, când de fapt pe parcursul sarcinii ea a fost la o singură ecografie.

Pentru a te asigura că fătul este sănătos sunt necesare controale periodice şi analize în timpul sarcinii, lucru care nu s-a întâmplat. De aceea afirmaţia făcută în articol ‚”bebeluş perfect sănătos în pântecele mamei”, este complet nejustificată. Complicaţiile nu au survenit la 8 ore de la naştere, cum se afirmă în articol, ci mult mai târziu, la peste 24 de ore. Aceste complicaţii: convulsii, stop cardio-respirator şi, ulterior, ischemie şi hemoragie cerebrală care explică diagnosticele ulterioare se pot datora unei infecţii severe pe care o prezintă fătul. De altfel, principalul diagnostic pus la internare la spitalul Louis Turcanu este de Infecţie materno - fetală severă. Sepsis. Această infecţie care explică complicaţiile apărute la copil nu este cauzată de naştere, ci poate fi prezentă la copil încă înainte de naştere. Aşadar, mama care pe parcursul sarcinii nu a efectuat controalele şi analizele necesare pentru a se asigura că fătul este sănătos şi nu prezintă infecţii sau alte probleme nu are nicio vină? Tot ce este scris în aceste rânduri poate fi dovedit, pe când în articolul din Evenimentul zilei sunt scrise foarte multe lucruri false şi fără nicio justificare. Cătălin ARDELEAN

150 de ani de la naşterea lui Ion Vidu

n Gemini CAD Systems la C. T. “Valeriu Branişte”

În cadrul unui parteneriat între Colegiul Tehnic “Valeriu Branişte” şi Gemini CAD Systems la Iaşi, prof. Silvia Mihaela Gheleşian a beneficiat de un curs gratuit, pe care l-a absolvit în perioada 21-25 octombrie 2013, primind gratuit kit-uri educaţionale de instalare. Gemini este un sistem integrat, alcătuit atât din aplicaţii software cât şi din echipamente specializate, destinate susţinerii întregii activităţi de proiectare şi croire a produselor în fabricile de confecţii textile. Gemini asigură atât fluxul tehnologic pentru cei care lucrează în sistem Lohn, cât şi pentru cei care proiectează propriile colecţii, fiind realizate computerizat următoarele operaţii: proiectarea, digitizarea, gradarea, măsurarea şi verificarea şabloanelor, planificarea tăierii, optimizarea încadrărilor, tipărirea markerelor. Principalele aplicaţii software din pachetul Gemini sunt: Gemini Pattern Editor, Gemini Cut Plan, Gemini Nest Expert.“Atractivitatea programului va fi cu siguranţă recunoscută atât de elevi cât şi de profesori, mai mult chiar, patronul Traian Luca a îmbrăţişat ideea unei olimpiade şcolare pe produsele software specializate oferite de Gemini CAD Systems şi, în colaborare cu Facultatea de Textile Pielărie şi Management Industrial din cadrul Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi” Iaşi, cu care Colegiul Tehnic “Valeriu Branişte” are acorduri de parteneriat, olimpiada va prinde caracter naţional şi va fi recunoscută de MEN”, ne-a asigurat doamna decan Carmen Loghin. Alina BANU

FOTO DOCUMENT: Ion Vidu, prinţul muzicii româneşti bănăţene, şi regele Ferdinand I Întregitorul (Lugoj, 1923)

În 17/29 decembrie 2013 se vor împlini 150 de ani de la naşterea lui Ion Vidu (1863, Mânerău, comitatul Arad), „doinitorul Banatului”, „omul celor mai dulci cântări româneşti” (cum îl numea Nicolae Iorga), cel care a catalizat dorul de unire al românilor din fruntariile vechii Dacii. În 2010, cu prilejul aniversării a două secole de la prima atestare documentară a Reuniunii Române de Cântări şi Muzică, cea mai veche alcătuire corală urbană românească, cu un excepţional rol în conservarea şi manifestarea plenară a spiritualităţii româneşti, Bucureştiul, cu două fericite şi onorante excepţii (deputaţii Sorin Stragea şi Dorel Covaci, sub aura inspiratoare a Patriarhiei Române, păstorite cu har divin de Preafericitul Părinte Daniel), nu a manifestat nici cel mai mic semn al preţuirii şi cinstirii unui scump simbol românesc. În perioada dictaturii, cu prilejul marilor aniversări (125 şi 150 de ani), s-au găsit totuşi bărbaţi înţelepţi, aflaţi în fruntea unor structuri administrative de la cel mai înalt nivel, care au avut iniţiativa conferirii unor înalte distincţii corului, dirijorului Remus Taşcău

– un etalon al artei interpretative româneşti şi europene –, Casei Municipale de Cultură (cea care tutelează activitatea coralei), dar şi membrilor corului, soldaţi devotaţi pe tărâmul culturii, care au cultivat, de-a lungul timpului, cu devotament, modestie şi altruism idealurile de preţ ale spiritualităţii româneşti. Iată ce scria Olimpia Teodoru, profesoară la Liceul de Fete „Iulia Hasdeu” din Lugoj, membră a Societăţii Scriitorilor Români, în numele corpului didactic din jud. Severin, la amarnicul ceas al despărţirii de inegalabilul doinitor (7 februarie 1931), de „taica” Vidu, aşa cum îl alintau, cu nemărginit respect, lugojenii: „O lumină s-a stins! O stea a apus! Cu Vidu intră în mormânt unul din cei mai mari bărbaţi ai marii generaţii, care poartă pe umerii ei jumătate de secol de aprigă luptă naţională, încununată cu izbânda întregirii neamului. Unul din marii făuritori ai României Mari! Cunoscut, respectat, iubit şi cântat în coliba săracului, în palatul bogatului!” Rândurile noastre se doresc un îndemn la o sensibilă şi profundă reflecţie privind semnificaţia evenimentului semnalat. Constantin T. STAN

- Pachete promoţionale la fizioterapie; - Testarea gratuită a osteoporozei, prin osteodensitometrie periferică.

NOU ! dr. Claudia Luadacescu;

- Testări alergologice cutanate, spirometrie cu test de bronhoconstricţie, spirometrie cu test de bronhodilataţie - Dermatocosmetică - Ligatura hemoroizilor cu inele de cauciuc


1-7 NOIEMBRIE 2013

SOCIAL

ACTUALITATEA 5

Şi a fost Ziua Armatei Române!

Vineri, 25 octombrie 2013, în faţa monumentului “Alfa şi Omega”, din Lugoj, a fost sărbătorită Ziua Armatei Române. La eveniment au participat peste o sută de lugojeni, reprezentanţi ai instituţilor publice din oraş, ai partidelor politice, ai veteranilor de război şi cadrelor militare în rezervă, precum şi elevi de la unele şcoli din oraş. După ceremonialul militar şi religios, cadrele militare au adus un omagiu ostaşilor căzuţi pentru eliberarea ţării, a fost citit un mesaj al ministrului Apărării Naţionale şi au fost depuse coroane de flori din partea Primăriei, Poliţiei Lugoj, Poliţiei Locale, din partea partidelor politice, din partea veteranilor de război şi a cadrelor militare în rezervă şi retragere. În finalul manifestării, pe acorduri de fanfară, a avut loc defilarea cadrelor militare din Garnizoana Lugoj, între care şi un pluton special, format din cadre care au participat la misiuni de luptă în Afganistan. Alina BANU

Tineri voluntari din Jena la lugoj

Miercuri, 23 octombrie 2013, cinci tineri voluntari din oraşul înfrăţit Jena, au fost primiţi de către primarul Francisc Boldea. Cei 5 adolescenţi, însoţiţi de Anke Preller, precum şi de un vechi prieten al Lugojului, Jurgen Haschke, au strâns fonduri de la şcolile din Jena pentru a finanţa masa de prânz, timp de un an, pentru 6 copii cu probleme sociale din municipiul Lugoj. Pe lângă banii donaţi, copiii au participat la pregătirea mesei la Cantina Asociaţiei Caritas a Diecezei Catolice din Lugoj, au vizitat şi au dus cadouri la familiile nevoiaşe, au vizitat oraşul nostru, dar şi Timişoara şi s-au întâlnit cu membrii Asociaţiei de Prietenie Lugoj – Jena. Francisc Boldea a urat bun venit oaspeţilor din Jena şi a mulţumit pentru ajutorul lăudabil acordat de elevii voluntari din Jena. În continuare, primarul a făcut o scurtă prezentare a oraşului nostru, a proiectelor de investiţii derulate de Primăria Lu- luni, la Jena, are loc o expoziţie dedicată aniversării celor 30 de goj şi a bunelor relaţii de colaborare dintre oraşele noastre. ani de parteneriat, iar domnul primar a lansat invitaţia ca anul Cu acest prilej, Anke Preller a menţionat că în cursul acestei viitor oraşul nostru să fie gazda acestei expoziţii. (I.M.)

Recomandare pentru enoriaşii lugojeni

Conducerea Parohiei Ortodoxe Române ”Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj, reprezentată de preoţi, împreună cu membrii Consiliului parohial, au ajuns la concluzia că o bună parte din buget se foloseşte pentru plata serviciilor prestate de SC Salprest S.A., pentru volumul mare de gunoi rezultat, cea mai mare provenind

din coroanele care sunt aruncate după 40 de zile. De aceea, conducerea recomnadă credincioşilor, ca în loc de coroanele pe care aceştia doresc să le ofere familiei îndoliate, să recurgă la un buchet de flori sau la un plic cu câteve cuvinte de condoleanţe şi o sumă de bani reprezentând contravaloarea unei coroane. Argumentele care vin

în sprijinul acestei recomandări sunt destule. Ne rezumăm a le aminti pe cele mai importante: acestă practică este frecventă în ţările civilizate din Europa, prin acest gest ar ajuta atât familiile îndurerate cât şi parohia, prin reducerea cheltuielilor pricinuite de salubrizarea cimitirului (parohia ar putea să recurgă foarte uşor la mărirea taxelor aferente, dar nu doreşte să aplice o astfel metodă, cu gândul că nu toţi enoriaşii au posibilităţi financiare deosebite), familia poate să aşeze lângă sicriu o coroană foarte frumoasă, iar cu banii primiţi ar putea acoperi unele cheltuieli făcute cu prilejul înmormântării, sau de câte ori are ocazia poate veni la cimitir cu un buchet de flori la mormântul celui dispărut. Apeciem că această recomnadare este de bun simţ şi benefică pentru ambele părţi. De asemenea, ziarul nostru vine în sprijinul enoriaşilor prin publicarea gratuită de anunţuri, comemorări şi fotografii ale persoanelor decedate. Mircea ANGHEL

Laborator de analize medicale Şef laborator, Dr. Camelia Brînzei, medic specialist medicină de laborator

n Câinii fără stăpân din Tapia şi Măguri vor fi castraţi gratuit

Câinii fără stăpân din Tapia şi Măguri vor fi castraţi, vaccinaţi şi microcipaţi de către Asociaţia Free Amely din Lugoj, care va suporta şi cheltuielile aferente, adică 110 lei pentru un câine. Acţiunea se va desfăşura în colaborare cu Primăria Lugoj şi o asociaţie veterinară din Oradea şi are ca scop stoparea înmulţirii câinilor fără stăpân şi alungarea lor în unele cartiere din oraş. Aşadar, săptămâna viitoare, începând cu 4 noiembrie 2013, vor fi castraţi cel puţin 100 de câini, care au mai mult de 6 luni. “Este important ca lumea să ştie despre această acţiune şi să profite de faptul că noi o facem gratuit, iar cei care nu vor să-şi sterilizeze acum câinii vor fi obligaţi să o facă în viitor, însă pe cheltuiala lor”, ne-a declarat Elena Balaj, preşedinta asociaţiei Free Amely. Diana BUCŞA

n În doi noiembrie începe curăţenia de toamnă Pentru salubrizarea oraşului în condiţii eficiente,

Primăria Municipiului Lugoj împreună cu S.C. Salprest S.A. Lugoj, organizează acţiunea “Curăţenia de Toamnă”, pe teritoriul municipiului în zilele de sâmbătă după cum urmează: 2 noiembrie 2013 – ,,Lugojul German” – jumătatea Municipiului Lugoj situată pe malul stâng al râului Timiş; 9 noiembrie 2013 – ,,Lugojul Român” – jumătatea Municipiului Lugoj situată pe malul drept al râului Timiş. Cetăţenii care locuiesc la case vor scoate deşeurile în faţa imobilelor, iar cetăţenii care locuiesc la bloc, vor depune deşeurile la punctele de colectare a deşeurilor menajere. Acolo unde aceste puncte au fost desfiinţate se vor depune deşeurile lângă containerele pentru colectarea selectivă a cartonului sau pe vechiul

amplasament pentru colectarea gunoiului menajer. Activitatea în aceste zile începe la orele 07.30 fapt pentru care populaţia este rugată să scoată în faţa imobilelor deşeurile provenite din gospodăriile proprii până la această oră. Se vor colecta şi transporta: deşeuri vegetale (resturi provenite din tăierea pomilor, a viţei de vie) etc.; obiecte de uz casnic scoase din uz; mobilier degradat sau de prisos în gospodărie; obiecte sanitare degradate; alte deşeuri din gospodăriile populaţiei. În această perioadă se vor colecta în paralel şi deşeuri de echipamente electrice şi electronice. Pentru ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice se vor face comenzi telefonice (0256-352.834), de luni până vineri între orele 07.00 – 15.00 în săptămânile premergătoare zilelor de colectare. Nu se colectează în cadrul acţiunii ,,Curăţenia de Toamnă”: materiale rezultate din construcţii; gunoi menajer.

Centrul Medical Dr. Cev tel.: 0256/358617; fax.: 0356/459271; e-mail: cm_dr_cev@yahoo.com

Aparatură de ultimă generaţie, analizoare complet automate, la standarde internaţionale, pentru: BIOCHIMIE, HEMATOLOGIE, IMUNOLOGIE, MICROBIOLOGIE, PARAZITOLOGIE.

Punct de recoltare Făget Cabinet Medical “DR. LEUCA” Marţi, Miercuri şi Vineri 8 - 12 ENDOCRINOLOGIE Dr. Magdalena Caraivan, medic specialist endocrinolog.

NEUROLOGIE, Dr. Carmen Cucuian, medic specialist neurolog Recoltări analize: între orele 8 - 11, Rezultate eliberate: între orele 15 – 16. Pentru majoritatea analizelor, rezultatele se obţin în aceeaşi zi.

Peste 80 de tipuri de analize, la cele mai mici preţuri din oraş.


6 ACTUALITATEA n telefoane n

352.240 Primăria Lugoj Casa de Cultură M. 351.130 Casa de Cultură S. 353.253 357.886 Pro Arte Muzeu 354.903 Biblioteca 351.304 351.971 Protopopiatul Admin. Financiară 351.673 354.920 Camera Comerţ 351.776 Camera Muncă 351.812 Forţe de Muncă 351.750 Meridian 22 352.830 Salprest 359.679 Gara 351.212 Poliţia 352.372 Judecătoria 353.324 Pol. Comunitară 353.511 Jandarmii 351.560 Pompierii 353.731 Spitalul 358.000 Ambulanţa Stomatologie 0745.316.998 353.784 Pol. cu Plată 359.496 Pol. Gârleanu 356.688 Centrul Cev Urgenţe Gaz 0800.800.928 112 Număr de Urgenţă FARMACII 353.039 Maydis Farm 351.834 Salvia Farm 353.521 Alcris Farm 353.602 Farmacia 231 351.244 Îngerul Farm 358.429 Farm ACF Civig TAXI 351.888 Taxi Sandy

Loto n 6/49 27 OCTOMBRIE 2013

6 / 49: 41, 36, 10, 20, 17, 12 noroc: 6 6 9 9 0 5 0 5 / 40: 38, 20, 24, 17, 6, 33 super noroc: 3 1 1 5 2 7 joker: 2, 34, 3, 32, 10, 7 plus noroc: 3 9 8 6 0 4

n BĂNCI n

Dobânzi persoane fizice

6 luni Bancpost 6,15 BCR 4,50 Transilvania 5,85 Carpatica 6,15 BRD 5,15 Raiffeisen 4,85 Alpha Bank 6,25 Pireus Bank 6,60

1 an 6,65 5,25 6,50 6,40 5,75 5,10 6,50 6,75

n VALUTE n 31 OCTOMBRIE 2013

1 euro 1$ 1£ 1 CHF 1 g aur

4,4304 3,2201 5,1727 3,5856 139,7076

ISSN 1584-3688 Sãptãmânal editat de Actualitatea Press Str. Nicolae Bălcescu 6 tel./fax: 0256/356.626 REDACŢIA: Director: Nicolae SILADE Redactor şef: Ion MOLDOVAN Redactor şef-adj: Mircea ANGHEL SGR: Diana BUCŞA Redactori: Gabriel IOSA (eveniment) Alina BANU (actualitate) Dan H. BRUDIU (sport) Remus V. GIORGIONI (cultură) Alex. BARANYAI (fotoreporter) Cristi VECERDEA-CRIV (cartoon) Mirela DRAGOTĂ, Cornel DRINOVAN, Octavian CURPAŞ (corespondenţi) Publicitate/ Marketing: Lidia SILADE, 0769.62.62.76 Cont:

RO91BPOS36106523325RON01

BANCPOST Agenţia Lugoj Cod fiscal: 18248107 Tipar: SC West Tipo International SRL Timişoara Responsabil tipar: Micu MARIAN Difuzare: Gheorghe IORGA

Adresă e-mail: ziarulactualitatea@yahoo.com

UTILE & SERVICII

Lugojul are curent mai ieftin

foto Alin VELICI

n Numărul mare de călători obligă la marirea parcului auto

Municipalitatea lugojeană a demarat procedurile de achiziţie a unui autobuz, după ce Meridian 22 a raportat creşterea de cinci ori a numărului de călători pe mijloacele de transport în comun. Între 1 si 25 octombrie s-a înregistrat un număr record de călători, cifra ajungând la 25.545, faţă de circa 5.000 în luna iulie. ”Creşterea aşa de mare a numărului de persoane care utilizează transportul în comun este un lucru nesperat de bun şi, după o discuţie cu cei de la Meridian 22, am luat hotărârea achiziţionării a încă unui autobuz. Reuşita noastră în încercarea de a atrage oamenii spre transportul în comun ne obligă să mărim parcul auto” a declarat Francisc Boldea, şeful executivului. Repartizat pe trasee, numărul de călători se prezintă astfel: pe traseul 1 - 9.400 de călători, pe traseul 2 - 4.358, pe traseul 3 - 7.000, pe traseul 4 - 2.976 şi pe traseul 5 - 1.768 de călători. De altfel, în fiecare zi a acestei luni, numărul persoanelor care folosesc transportul în comun a depăşit cifra de 1.200.

Anunţ

Primăria Municipiului Lugoj, cu sediul în Lugoj, Piaţa Victoriei nr.4 anunţă că începând cu data de 15.11.2013 nu se mai eliberează acordul pentru executarea lucrărilor de branşamente şi racorduri subterane pe domeniul public cu carosabil asfaltat şi pavat solicitate de persoanele fizice şi juridice pe baza autorizaţiilor de construire. Informaţii suplimentare se pot obţine de la Primăria Municipiului Lugoj, Compartimentul Avize, Control Urban, camera 211, etaj II, telefon: 0256/353697, zilnic intre orele 08 – 16, fax: 0256/350393, e-mail: contact@primarialugoj.ro

Primăria Lugoj a continuat negocierile cu ENEL, furnizorul de energie electrică pentru iluminatul public, primărie şi instituţiile publice pendinte, în vederea reducerii preţului pe megawatt. ”În urmă cu câteva luni mă declaram nemulţumit de relaţia cu ENEL. În urma demersurilor noastre, în vederea achiziţionării de energie electrică mai ieftină de la alţi furnizori, compania ENEL a devenit mult mai flexibilă”, a precizat Boldea. Afirmaţia primarului se bazează pe faptul că, după o primă rundă de negocieri, compania ENEL a avansat tarifele de: 260 lei/Mwh faţă de 278 lei/Mwh, pentru orele de vârf (7-22) şi 164 lei/Mwh faţă de 178 lei/Mwh pentru intervalul de zi rămas. Municipalitatea nu a acceptat aceste tarife şi după cea de-a doua negociere s-a ajuns la un tarif de 240 lei/Mwh pentru orele de vârf şi de 150 lei/Mwh pentru restul zilei. De asemenea, noul tarif stabilit pentru energia consumată de instituţii este de 207 lei/Mwh faţă de vechiul tarif care era de 242 lei/Mwh. Luând în considerare noile tarife, faţă de anul 2008, municipalitatea va face o economie cu energia electrică de 30-35%, în condiţiile în care în ultimii ani au fost făcute progrese remarcabile în ceea ce priveşte iluminatul public festiv şi cel arhitectural.

n Colţul de cultură n

n Clubul de Blues Jazz vă invită la Seara chitariştilor

Joi, 31 octombrie 2013, Clubul de Blues Jazz al Casei de Cultura a Municipiului organizează un nou concert live, la Zodiac Pub, cu începere de la ora 19. Bujor Hariga, Cezar Costescu, Vali Ivănescu şi Marian Drăghia îşi vor “încrucişa” chitările într-o seară dedicată blues-rock-ului. Lugojeanul Cezar Costescu (ex. Logic), declarat “cel mai bun chitarist” în anul 1986, la Festivalul Rock de la Râmnicu Vâlcea, revine, într-o formulă “electrică”, alături de una dintre legendele rock-ului timişorean, chitaristul Bujor Hariga (ex. ProMusica) şi alături de doi dintre membrii trupei RockAbil, chitariştii Vali Ivănescu şi Marian Drăghia. Va fi o seară dedicată blues-rock-ului, cu piese din repertoriul unor trupe celebre precum Creedence Clearwater Revival, Ten Years After, Cream, Jimi Hendrix, Deep Purple etc. , cu solo-uri de chitară şi “jam session-uri”. Împreună cu cei patru chitarişti vor mai cânta Adi Văduva (Ora H), la bass şi Petre Prisăcaru (RockAbil), la tobe. Intrarea este liberă! Nicolae SILADE

n Sens giratoriu pe Buziaşului

Administraţia locală a anunţat în conferinţa de presă că la începutul lui 2014 se va construi încă un sens giratoriu în oraş, pe strada Buziaşului, la câteva sute de metri de pasaj. Sensul giratoriu va fi amplasat în dreptul intrării la societatea Gammet 2000, pentru a fluidiza traficul în zonă şi a facilita accesul spre firma respectivă. Municipalitatea lugojeană are în studiu trei variante, urmând să se decidă care dintre acestea va fi construită anul viitor. Vă reamintim că Primăria Lugoj mai are un proiect de fluidizare al traficului în zona intersecţiei străzilor Bălcescu, Memorandului şi Episcop dr. Ioan Bălan.

n Raport asupra investiţiilor

Primarul Francisc Boldea s-a referit la două dintre obiectivele de investiţii din municipiu, aflate în lucru. Este vorba de noul pod pietonal din zona pieţei agroalimentare şi de cinematograful 3D. La pod se toarnă în aceasă săptămână betonul pe ultimele două tronsoane, cele cu numerele 1 şi 3. La tronsonul 5 s-au turnat şi grinzile laterale pentru balustradă. Tot în această săptămână se vor turna şi grinzile pentru tronsonul 4. În ceea ce priveşte cinematograful, în data de 29 octombrie, a avut loc o şedinţă operativă la care au luat parte reprezentanţi ai constructorului, proiectantului, dirigintele de şantier, biroul de investiţii, arhitectul şef şi şeful executivului. Au fost reglementate toate problemele legate de cele trei săli de proiecţie, de partea de absorbţie fonică activă şi pasivă. Alte discuţii au fost legate de instalaţiile de televiziune, de proiecţie, şi încălzire. S-a propus şi se va executa o protecţie fonică a zidului despărţitor dintre sălile 2D şi 3D de până la 70 decibeli, izolare în 7 straturi pentru a se elimina orice interferenţe de sunet între săli.

n n n n n Lorena vă prezintă Vremea în zona Lugoj

60 C 220 C

1-7 NOIEMBRIE 2013

n VINERI, 1 Noiembrie 2013: Vremea va fi caldă, cerul va fi parţial senin. Temperaturile vor fi cuprinse între 8 şi 19ºC. n SÂMBĂTĂ, 2 Noiembrie 2013: Vremea va fi caldă, iar cerul va fi senin. Temperaturile vor fi cuprinse între 8 şi 20ºC. n DUMINICĂ, 3 Noiembrie 2013: Vremea va fi caldă, iar cerul va fi senin. Temperaturile vor fi cuprinse între 10 şi 20ºC. n LUNI, 4 Noiembrie 2013: Vremea va fi rece, cerul va fi acoperit şi va ploua. Temperaturile vor fi cuprinse între 8 şi 13ºC. n MARŢI, 5 Noiembrie 2013: Vremea va fi caldă şi cerul înnorat. Temperaturile vor fi cuprinse între 14 şi 22ºC. n MIeRCURI, 6 Noiembrie 2013: Vremea va fi rece, iar cerul va fi acoperit. Temperaturile vor fi cuprinse între 6 şi 14ºC. n JOI, 7 Noiembrie 2013: Vreme caldă şi cer senin.

Temperaturile vor fi cuprinse între 6 şi 14ºC.

n Recenzie de Halăuin, un spectacol incendiar!

Joi, 31 octombrie 2013, va avea loc la Teatrul Municipal “Traian Grozavescu” din Lugoj, cu începere de la ora 19:30, spectacolul Recenzie de Halăuin, o pantomimă marca Teatrul Contrasens. Teatrul Contrasens este o trupă independentă, formată din actori amatori lugojeni, care vine cu idei novatoare privind arta spectacolului şi se adresează mai cu seamă generaţiei tinere de spectatori. Mai multe nu vă spunem, dar vă invităm la un spectacol incendiar, la care publicul va fi prezent pe scenă, alături de actori. Organizatori: SC Artiştii Veseli SRL şi Casa de Cultură a Municipiului Lugoj. Preţul biletului este de 10 lei pentru adulţi si 5 lei pentru elevi. Diana BUCŞA

n Reţeta săptămânii n

Orez cu legume Ai nevoie de: 120 gr orez bob rotund, 1 morcov, 1 ţelină mică, 1 ceapă, 1 ardei gras, 50 ml ulei, sare şi piper după gust, 300-400 ml apăCum procedezi: Orezul se clăteşte în apă rece. Se amestecă astfel încât impurităţile să se ridice la suprafaţă, apoi se îndepărtează apa. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se adaugă legumele tăiate cubuleţe. Se sotează la foc mediu, amestecând des, timp de cca 5 min, apoi adăugăm orezul. Se mai lasă câteva minute, apoi adăugăm apa fierbinte. Se lasă la fiert cca. 20-30 min. Dacă pe timpul fierberii mai este nevoie, se mai adaugă apă. Se presară cu sare şi piper după gust. Se serveşte ca garnitură, alături de salată.


1-7 NOIEMBRIE 2013

MOZAIC

ACTUALITATEA 7

Câştigătorii Concursului de culturism şi fitness „Classic Florin Teodorescu”, ediţia a opta

n Balul Bobocilor de la “Vlaicu” îl aduce pe Nane în ritm hip-hop

Bobocii de la Liceul Tehnologic “Aurel Vlaicu” pregătesc asiduu spectacolul pe care îl vor prezenta pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, vineri, 1 noiembrie 2013, începând cu ora 17. Invitatul special al vlaiceenilor va fi Nane, un nume cunoscut pentru iubitorii genului hip-hop. În ceea ce priveşte tema balului din acest an, profesorul Sebastian Rotariu nu a dorit să ne-o dezvăluie. Ne-a spus doar că este vorba de o temă istorică şi că vizează mai cu seamă perioada medievală, aşa că ne putem aştepta la un spectacol cu prinţi şi prinţese, cavaleri şi curtezane şi tot ce ţine de evul mediu. Cât despre perechi, din 14 câte au fost înscrise iniţial, au rămas într-un final doar douăsprezece. (N. S.)

n Un important şi onorant premiu pentru Franz Metz

Sâmbătă, 26 octombrie 2013, sala Teatrului Municipal “Traian Grozavescu” din Lugoj a găzduit un nou spectacol de culturism, fitness şi modele: ediţia a opta a Concursului internaţional „Classic Florin Teodorescu”. Competiţia a reunit 26 de sportivi din Ungaria şi România, care au concurat la şase categorii: masters +50 de ani, masters 40-50 de ani, open seniori, fitness, modele – feminin şi modele – masculin. Cel mai mare impact la public l-a avut evoluţia sportivelor de la categoria fitness şi modele, care au fost aplaudate cu frenezie de cei peste 300 de iubitori ai sportului prezenţi în sală. După mai multe runde în care sportivii şi-au etalat muşchii, arbitrii au decis învingătorii: 1. Ladislau Valent (CS Florin Teodorescu Timişoara), 2. Liviu Unguruşan (CS Alfa Zalău) – la masters + 50 de ani; 1. Adrian Piper (Cluj), 2. Gheorghe Deac (Oradea), 3. Marius Huţiu (CS Florin Teodorescu) – la masters 40-50 de ani; 1. Angel Rodian Fratuţescu (CS Florin Teodorescu), 2.

Denis Ciudin (CS Florin Teodorescu), 3. Florin Nemeş (CS Florin Teodorescu ) – la modele băieţi; 1. Judit Palecian (CS Florin Teodorescu), 2. Maria Hajdrik (Ungaria), 3. Zita Kele (Ungaria) – la fitness;

1. Daniela Doris Grecu (CS Florin Teodorescu), 2. Judit Iga (Ungaria), 3. Ilona Remenyik (Ungaria) – la modele fete. Trofeul competiţiei a fost adjudecat de Costică Căileanu (CS Albatros Năvodari), care a câştigat categoria open-seniori, la fel ca şi la ediţia de anul trecut, fiind urmat, în ordine, de Ovidiu Oprescu (CS Florin Teodorescu) şi de Robert Tira (Ungaria). La ediţia din acest an a concursului a fost şi o categorie specială – „Sport pentru sănătate”, în cadrul căreia a susţinut o demonstraţie veteranul Valentin Guţă, din Deva. La deschiderea evenimentului a fost prezent şi primarul municipiului Lugoj, Francisc Boldea, care a primit o plachetă din partea promotorului Florin Teodorescu, pentru susţinerea şi promovarea culturismului în oraşul nostru. Mircea ANGHEL

HUŞANU

Marmură şi Granit

n travertin/calcar/onix/compozit n placaje, pardoseli, glafuri, blaturi, mobilier, şemineuri, monumente funerare n recondiţionări arhitecturale, monumentale, pardoseli n gravuri foto-ceramică n soluţii pentru întreţinerea pietrei naturale.

Lugoj, str. Traian Grozăvescu nr. 12, tel./fax: 0256 / 356 583 www.husanu.ro

SC Lucprest Bomet SRL

n grupuri sanitare n faianţă n gresie n adezivi n vopsele lavabile n căzi de baie n cădiţe de duş n cabine duş n baterii de duş, lavoar, bideu şi diferite accesorii pentru baie n mobilier de baie

n Testaţi-vă gratuit glicemia şi vederea!

Clubul Lions „Ana Lugojana” continuă şi în acest an campania desfăşurată cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului. Astfel, joi, 14 noiembrie 2013, de la ora 18, în faţa Primăriei Lugoj, cetăţenii oraşului îşi pot testa gratuit glicemia, cu sprijinul unor medici specialişti. “De asemenea, duminică, 17 noiembrie 2013, de la ora 10, tot în faţa Primăriei Lugoj, va fi prezentă o caravană pentru consultaţii oftalmologice gratuite. Doritorii vor fi consultaţi de către un medic specialist oftalmolog, care le va prescrie, în caz de necesitate, un tratament corespunzător sau le va stabili dioptria necesară ochelarilor de vedere”, ne-a declarat Simona Marinescu, preşedinte al Clubului Lions „Ana Lugojana”. Alina BANU

SC Lugomet SA SC Lugomet SA cu sediul în Lugoj, str. Timişoarei nr. 139, 141 produce:

Lugoj, str. Nera nr 35/36, tel. 0256.354.330

Orar: luni - vineri 8,30 - 16,45 sâmbătă 9 - 13

Dr. Franz Metz a obţinut, de curând, un important şi onorant premiu, pentru activitatea sa muzicologică, din partea landului Baden-Wurttemberg. Germanii ştiu să-şi cinstească adevăraţii oameni de cultură, cercetători care trudesc în biblioteci şi arhive, identificând şi valorificând secvenţe inedite din istoria muzicii. Franz Metz s-a născut la Lugoj, în 1955. Este muzicolog, istoriograf, dirijor, organist şi critic muzical. În 1986 s-a stabilit în Germania, unde este cercetător-muzicolog la „Institut für Deutsche Music im Osten“ din Bergisch-Gladbach şi preşedintele Asociaţiei Muzicienilor Bănăţeni din Germania, organizator de simpozioane şi congrese internaţionale de muzicologie. (C.-T. S.)

n poduri rulante cu sarcina de ridicare până la 200 tone n macarale portal n construcţii metalice pentru sectorul hidrotehnic (vane plane, batardouri etc.) n diverse construcţii metalice civile şi industriale n piese de schimb, reductoare, cuplaje, arbori translaţie, cârlige pentru poduri rulante n reparaţii şi montaj poduri rulante şi construcţii metalice Preţuri atractive Autorizaţie ISCIR şi ISO 9001/2000

Informaţii la tel: 0256/356110; fax: 0256/350325 info@lugomet.ro; contractari@lugomet.ro


8 ACTUALITATEA n SHORT SPORT n SHORT SPORT n

n El Clasico, variantă remix

Barcelona – Real n-a mai fost ca altădată. N-a mai avut nici îndârjirea, nici acurateţea, nici calitatea ultimelor întâlniri dintre roş-albaştri şi albi. Lipseau din distribuţie pionii principali ce decideau parte din golul pe care-l evoc: Mourinho şi Pep Guardiola, ambii out of Spain, în Anglia şi Germania la data derby-ului. Jocul a avut însă surprize de start pe care şi le-au pregătit unul altuia italianul Ancelotti şi argentinianul Martino. Oricum însă, Barcelona a rămas harnică şi stăruitoare, vizibil mai omogenă ca Realul. Nerefăcut fizic complet după accidentări, Messi a fost retras şi deviat „la diversiune” în bandă, în zona liberă din faţă apărând elementul determinant al victoriei din El Clasico, brazilianul Neymar. Mutare reuşită de catalani, frustrantă pentru suporterii madrileni, pentru care cel mai scump transfer mondial din toate timpurile, Gareth Bale ... n-a apărut încă ! În ciuda unor obiecţiuni referitoare la arbitraj pe care le-au ridicat madrilenii, demontate după joc de televiziunea spaniolă care a detectat mai multe erori importante săvârşite de Mallenco împotriva gazdelor. Un alt argentinian, lupul tânăr Diego Simeone, uimeşte însă pe banca celeilalte reprezentante a Madridului, Atletico, ameninţând cu argumente poziţia de favorită a trupei de pe Camp Nou în acest an la titlul din Primera Division.

PANORAMA

1-7 NOIEMBRIE 2013

n Volei, Divizia A 1, feminin, etapa a IV-a, Rapid Bucureşti-CSM Lugoj 1-3 (27:25, 16:25, 13:25, 16:25)

Lugojul câştigă rapid la Bucureşti

n Nu-i echipă mai frumoasă şi iubită ca Rapid !

Între cei care depun mărturie se află suporterii săi de lux: Florian Moşu’Pittiş, Fănuş Neagu, Nicu şi Jean Constantin, Colea Răutu, Ştefan Bănică senior, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu, Dan Grigore şi mulţi, mulţi alţii… Rapid a fost şi încă este o stare de spirit, peste ambiţiile, trufia şi calculele exacte, uneori meschine, ale celor ce fac din sport războaie financiare. Cine a urcat în potcoava Giuleştiului sau a simţit vibraţia sălii de jocuri cu acelaşi nume la un meci cu Di-

namo (ştiu ce spun, le-am trăit, periculos, pe ambele) nu are cum să nu înţeleagă ce înseamnă Rapid pentru suporterii săi. Între Calea Giuleşti şi Calea Griviţei, între Podul Grant, Teatrul Giuleşti şi Podul Basarab, inima vişinie pulsează la cote nebănuite. Iar vineri, 27 octombrie, la împlinirea a 90 de ani de la înfiinţarea clubului, viaţa s-a rescris la reunirea marii familii. Pe lângă cuvinte frumoase, cupe, plachete şi diplome, primul ministru Victor Ponta a avut plăcerea de a strânge mâna unor monştri ai sportului românesc ce au purtat culorile Rapidului: atletelor Gabriela Szabo, Vali Ionescu şi Violeta Beclea, handbalistei Alina Dobrin, din echipa câştigătoare a Cupei EHF, poloistului Cornel Rusu, luptătorilor Nicu Ginga şi Gheorghiţă Ştefan, fotbaliştilor Necula “Rică “ Răducanu, Teo Codreanu şi Nicolae Lupescu, cei care au adus primul titlu Rapidului, precum şi careului Aurel Drăgan, Mihai Grigorovici, Gheorghe Ferariu şi Vasile Pavel, câştigători ai primei Cupe a Campionilor Europeni la volei masculin, la Bruxelles, în 1965. Trecut glorios, prezent şi viitor incert însă din multe puncte de vedere pentru clubul care era, odată, cel mai iubit din ţară. Aşa cum încearcă şi imnul cântat de Victor Socaciu să ne îndemne, să ne convingă… Dan H. Brudiu

Cu gândul la un posibil prim succes din istorie al voleiului în cocheta Sală Giuleşti şi, pe bancă cu Bogdan Paul, un tehnician care a îmbrăcat tricoul vişiniu atât ca jucător cât şi ca antrenor al echipei feminine în prima ligă, lugojencele au abordat pentru prima oară confruntarea cu Rapidul în postură de favorite. Mai ales că trupa de sub noul pod Grant este una fără mare experienţă, alcătuită din sportive ce au evoluat mai puţin pe prima scenă, fiind mai mult rezerve ale sextetelor de bază din A1 (Judea, Vrânceanu, Signeanu, Motroc, Popa, Răducă). Astfel încât antrenorii Armeanu şi Duţă nu au ca obiectiv decât, desigur, evitarea retrogradării în acest an. Aparent un joc la îndemâna voleibalistelor noastre, dar la câte rezultate surprinzătoare s-au înregistrat în acest debut de campionat (victoriile Craiovei la Bucureşti şi Lugoj, cea a Blajului la Bacău şi a Iaşiului contra C.S.M. în această etapă) lipsea exact un rezultat pozitiv al gazdelor în faţa unor bănăţence ce contau enorm pe o victorie în trei puncte - moral înaintea unor jocuri extrem de grele ce aşteaptă trupa de pe Timiş (Tîrgovişte - ac., Blaj - d, Dinamo - ac., Tg.Mureş – ac., CSM Buc. - d., P.Neamţ - ac., Constanţa - d, până la finele turului! Aşa încât jocul a fost abordat corect, startul lui nedând vreo şansă echipei vişinii dominată la toate capitolele de lugojence. A fost 8:1, 16:11 şi 23:21 în primul set, dar el a revenit, într-un final exuberant, gazdelor, în prelungiri: 27: 25 ! Moment delicat, din care C.S.M. nu mai avea voie să facă paşi greşiţi. În teren în majoritatea partidei cu Tătaru-Canea-Matic-Radonjic-Trojancevic-Paşca şi Lungu libero, sportivele echipate în roz au impus ritmul atât cât a fost necesar, eliminând din evoluţie greşelile din primul set şi câştigându-le fără dubii pe următoarele trei, la 16,13 şi 16. Victorie de trei puncte, obiectiv îndeplinit. Dar pentru şanse în meciul din următorul weekend, atât motivaţia, cât şi nivelul jocului trebuie să crească. Cu o sală plină alături de volei, putem fi din nou martorii unui meci - spectacol! Au condus jocul: M.Ştefurac, L.Marcu (ambii din Ploieşti) Observator F.R.V.: Marian Stoica (Bucureşti) C.S.M. LUGOJ: Diana Tătaru, Laura Lungu - libero , Ionela Canea, Milena Matic, Daniela Lupescu, Ivana Ra-

Technocer

Produce şi comercializează: n toate tipurile de betoane şi mortare n agregate de balastieră n închiriere utilaje terasiere n comercializare mixturi asfaltice n construcţii drumuri şi poduri

donjic, Anca Paşca, Milica Trojancevic, Loredana Paşca, Maria Matei, Mădălina Şonda, Cătălina Bosuioc. Antrenori: Bogdan Paul, Vasile Canea. Rezultatele etapei: ACS Penicilina Iaşi - CSM Bucureşti = 3:1(9:25, 25:21, 25:22, 25:16) Rapid Bucureşti - CSM Lugoj = 1:3 (27:25, 16:25, 13:25, 16:25) Dinamo Romprest Bucureşti – Tomis Constanţa = 3:0 (25:12, 25:10, 25:8) SCM U. Craiova - CV Unic Piatra Neamţ = 1:3 (25:18, 21:25, 15:25, 16:25) CSM Tîrgovişte - CS Volei Alba-Blaj = 1:3 (19:25, 18:25, 25:22, 19:25) Ştiinţa Bacău - CSU Medicina Tîrgu Mureş - amânat pentru 5 noiembrie Următorul meci pe teren propriu al lugojencelor (etapa a V–a) este programat sâmbătă, 2 noiembrie, orele 18,30, în compania C.S.M. Tîrgovişte, grupare care, după promovare, a realizat numeroase transferuri importante: coordonatoarea titulară a lotului naţional Diana Neaga (Constanţa), Irina Alexandru (Blaj), Cristina Zanfir (Craiova), Monica Foca(Tg.Mureş), plus sârboaicele Maletic, Stojkovic şi muntenegreanca Sandic, şi a declarat la start intenţia de participare în Cupele Europene din sezonul viitor. Un meci care va fi cu siguranţăechilibrat, tensionat, dar şi generator de spectacol, în care pe teren se vor afla sportive cu mare experienţă în prima ligă. După un început greu, cu înfrângeri la primele favoritele pentru podium ( Bacău, Blaj, Dinamo) şi o victorie la Rapid, oaspetele noastre de sâmbătă se prezintă în Sala Sporturilor din Lugoj cu un singur gând: cel pe care îl nutrim şi noi, alături de voleibalistele pregătite de cuplul Paul – Canea. E nevoie de puncte, într-un start de competiţie ce se prezintă destul de echilibrat în partea mediană a clasamentului. Şi care a produs deja numeroase surprize. Dan H. Brudiu

Cabinet individual de psihologie ELENA petrovici AVIZ PSIHOLOGIC la obţinerea sau redobândirea permisului de conducere AVIZ PSIHOLOGIC la obţinerea şi păstrarea permisului de armă

Telefon: 0256/351.550 Fax: 0256/350.851 Mobile: 0727.770.530; 0768.109.648 Lugoj, str. Herendeşti nr. 10, email: technocer1@yahoo.co.uk

TESTĂRI LA SELECŢIA DE PERSONAL TEHNICI DE RELAXARE CONSILIERE PSIHOLOGICĂ Adresă cabinet: Lugoj, str. Cloşca nr.59 , tel: 0728229604

Salprest S.A. anunţă populaţia municipiului Lugoj şi a comunelor învecinate că plata serviciului de coşerit nu se efectuează pe loc, ci odată cu plata serviciilor de salubritate, fie direct la casieria societăţii, fie prin încasatorii de teren. Facem totodată precizarea că pentru curăţarea unui coş STAS (un nivel) se plăteşte 31,93 lei, cu T.V.A. inclus. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon: 0256.352.834 (secretariat), între orele 7,30 - 14,30.


PANORAMA

1-7 NOIEMBRIE 2013

Mihaela Adam, la Căminul de bătrâni Anita Heim

ACTUALITATEA 9 n Fotbal, Liga a III-a

Rezultatele etapei a 10-a: Jiul Rovinari - Vulturii Lugoj 4-1; FC Avrig - FC Caransebeş 2-3; Mama Mia Becicherecu Mic - AFCM Reşiţa 6-0; FC Hunedoara - Pandurii II Târgu Jiu 1-0; Millenium Giarmata - Muncitorul Reşiţa 1-1; Ştiinţa Turceni a stat. Etapa a 11-a, 1 noiembrie: Pandurii II - Giarmata; Reşiţa - Hunedoara; Caransebeş - Mama Mia; Lugoj - Turceni; Muncitorul - Rovinari; Avrig va sta.

n Fotbal, Liga a IV-a

Mihaela Adam se implică cu tot sufletul nu doar în viaţa sportivă a urbei, ci şi în ceea ce priveşte viaţa socială a oraşului nostru. Acţiunile ei umanitare, desfăşurate încă din primăvară, împreună cu fetele de la şcoala de kangoo jumps, sunt deja cunoscute. Le amintim doar pe cele de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă “Al. Roşca” Lugoj, de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Găvojdia şi de la Complexul de Servicii Sociale “Sfântul Nicolae” Lugoj. Important este

că, pe lângă demonstraţiile sportive pe care le face la faţa locului, Mihaela le oferă şi cadouri celor prezenţi. Şi iată-ne din nou bucuroşi să scriem despre Mihaela Adam, care, după cum se vede, nu poate sta locului nicio clipă. Astfel, duminică, 27 octombrie 2013, ea s-a deplasat la Căminul de bătrâni Anita Heim, din Cotu Mic, unde, împreună cu fetele sale, le-a făcut o surpriză plăcută celor asistaţi, cu o demonstraţie pe ghete, după care le-a oferit cadouri. Nicolae SILADE

Troiţa luptelor, suferinţelor şi biruinţei româneşti

Duminică, 27 octombrie 2013, în faţa Bisericii “Adormirea Maicii Domnului”, un sobor de preoţi, avându-l în frunte pe protopopul de Lugoj Ioan Cerbu, a sfinţit o minunată troiţă ridicată în memoria “lugojenilor care, în prigoana carlistă, antonesciană şi comunistă, au fost asasinaţi, executaţi, omorâţi în anchete, lagăre, temniţe, colonii de muncă, în mină, pe front, în munţi, în deportare, în domiciliu obligatoriu, în ţară sau în exil”.

Lista de pe troiţă debutează cu numele lui Atanasie Berzescu (19212012) şi cu Iosif Ripan (1921-1992), adevărate simboluri ale marii încleştări a neamului nostru românesc cu răul, ale luptei de rezistenţă armată din munţii Banatului, împotriva comunismului. Troiţa a fost realizată cu sprijinul Asociaţiei Prezent şi a costat aproximativ 1.200 de lei. La ceremonie au asistat numeroşi lugojeni. Mircea ANGHEL

n Handbal, Campionatul Judeţean, seria de Vest. Timişul Lugoj - Voinţa Biled 40-18 (22-8)

Timişul a inundat Biledul

Scor-fluviu în întâlnirea susţinută de lugojeni în Sala Sporturilor “Lavinia Miloşovici”, dumnică, 27 octombrie 2013, împotriva Voinţei Biled. Oaspeţii au aliniat o echipă modestă, lipsită de experienţă competiţională, care nu a pus nicio clipă vreo problemă echipei gazdă. Timişul a înscris când a vrut, cum a vrut şi de unde a vrut, replica celor din Biled fiind una mai mult decât modestă. Cu toate acestea, elevii antrenorului Dorel Pavel au luat partida în serios, făcându-şi jocul obişnuit, înscriind gol după gol, astfel că tabela de marcaj arăta la finalui primei reprize un neverosimil scor, prin proporţiile sale: 22-8. Dacă ar fi fost un meci de box, negreşit, antrenorul ar fi aruncat prosopul, pentru a-şi proteja sportivul. În cel de al doilea act al dispu-

SCLugoj, DOMIPATRI SRL str. Bucegi nr. 43,

vizavi de Parcul George Enescu

De 10 ani în aceeaşi locaţie OFERIM:

n vânzare anvelope auto iarnă şi vară, noi şi second-hand; n jante aliaj şi oţel, din stoc şi la comandă; n servicii vulcanizare; n echilibrat roţi; n servicii spălătorie auto

n servicii mecanică auto

Anvelope de iarnă, toate mărimile, noi şi second-hand cu montat şi echilibrat inclus

Tel. 0722.428.849 sau 0763.922.113

tei, lugojenii au micşorat puţin turaţia motoarelor, totuşi diferenţa mare menţinându-se până la finalul meciului. Ce ai mai putea spune la 40-18. Cred că nimic. Poate doar că publicul, care, de la etapă la etapă, creşte ca număr, nu de puţine ori a răsplătit jucătorii cu binemeritate aplauze. Biledul a dat tot ce a putut, dar degeaba ai voinţă, dacă nu şi “putirinţă”. Timişul Lugoj: Mariş, Niculescu, portari, Costea, Damşa, Domotor, Miclăuş, Căprariu, Savescu, Coţcaş, Haldea, Barboni, Kiss. Cei mai buni marcatori s-au dovedit a fi Miclăuş, care a înscscris 9 goluri, urmat de Damşa şi Costea cu câte 8. Antrenor, prof. Dorel Pavel. Foarte tânăra brigadă timişoreană, formată din Iasmin Burac şi Dan Jurca, a arbitrat foarte corect o partidă care nu le-a ridicat nicio problemă. În următoarea etapă Timişul va evolua în deplasare la Lovrin, peste două etape urmând derbiul cu Unirea Sânnicolau Mare, pe propriul teren. Mircea ANGHEL

Rezultatele etapei a 14-a: CS Giroc - FC Chişoda 2-4; Real Dragşina - Auto Timişoara 1-4; Progresul Gătaia - CS Ghiroda 1-1; CFR Timişoara - ASU Poli Timişoara 0-4; Cocoşul Orţişoara - Timişul Şag 0-0; Progresul Racoviţa AS Peciu Nou 5-2; Unirea Sânnicolau Mare - Arsenal Flacăra Făget 6-1; CS Dumbrăviţa - Pobeda Dudeştii Vechi 1-4; Marcel Băban Jimbolia a stat. Etapa a 15-a,2-3 noiembrie: Făget Dragşina; Peciu Nou - Sânnicolau Mare; Şag - Racoviţa; Ghiroda - CFR; Pobeda - Jimbolia; Chişoda - Dumbrăviţa; Auto - Giroc; ASU Poli Orţişoara; Gătaia va sta.

n Fotbal judeţean

Rezultatele etapei a 11-a: FC Bazoşu Vechi Moşniţa Nouă 2-0; FC Chevereş - AS Boldur 2-2; Chizătău - Bacova 11-0; Giarmata Vii - AS Buziaş 3-1; Remetea Mare - Bucovăţ 2-1; Ştiuca - Maşloc 1-5; Timişul Urseni - Avântul Topolovăţu Mare 0-1; Vulturii II Lugoj - Ianova 8-1 Etapa a 12-a, 2-3 noiembrie: Bacova - Giarmata Vii; Boldur - Urseni; Bucovăţ - Bazoşu Vechi; Ianova - Chevereş; Maşloc - Buziaş; Moşniţa Nouă - Chizătău; Ştiuca - Vulturii II, Topolovăţ - Remetea Mare.

n Juniori, Seria a 6-a

Rezultatele etapei a 9-a: Juniori A: CSŞ Lugoj - Pandurii Târgu Jiu 0-7; CSŞ Caransebeş - UTA Bătrâna Doamnă 1-2; UTA - Metalul Reşiţa 1-2; CSŞ Drobeta Turnu Severin - ACS Poli Timişoara 0-2; LPS Banatul - FC Hunedoara 2-1; CNS Cetate Deva a stat. Juniori B: CSŞ Lugoj - Pandurii Târgu Jiu 1-5; CSŞ Caransebeş - UTA Bătrâna Doamnă 0-1; UTA - Metalul Reşiţa 1-4; CSŞ Drobeta Turnu Severin - ACS Poli Timişoara 0-3; LPS Banatul - FC Hunedoara 6-0; CNS Cetate Deva a stat. Etapa a 10-a (3 noiembrie): Pandurii - Deva; UTA Bătrâna Doamnă - Lugoj; Reşiţa Caransebeş; ACS Poli - UTA; Hunedoara - CSŞ Drobeta; LPS Banatul va sta.

n Fotbal municipal

Rezultatele etapei a 9-a: Seria I: Gruni - Niţchidorf 8-1; Ghizela - Lucareţ 0-1; Cralovăţ - Darova 2-2; Racoviţa - Tormac 3-2; Recaş - Iosifalău 1-2; Vucova - Sacoşu T. 2-2. Seria II: Mănăştiur - Leucuşeşti 4-0; Tapia - Tomeşti 3-0; Nădrag - Autoliv 1-3; Jabăr - Coştei 11-3; Drăgan - Pietroasa 1-1; CSS Lugoj - Mondial 1-3. Etapa a 10-a. Seria I: Niţchidorf - Sacoşu T (d.15); Iosifalău - Vucova (d.14); Tormac - Recaş (d.11); Darova - Racoviţa (d.15); Lucareţ - Cralovăţ (d.11); Gruni - Ghizela (d.11). Seria II: Leucuşeşti - Mondial (d.15); Pietroasa - CSS Lugoj (d.15); Coştei - Drăgan (d.11); Autoliv - Jabăr (d.11); Tomeşti - Nădrag (d.11); Mănăştiur - Tapia (d.15). Dan FRATUŢESCU


10 ACTUALITATEA

DIVERSE

De nota 10

angajăm secretară trimiteţi CV + foto pe email: constantin_mihailov@yahoo.com

Situat pe Splaiul Morilor nr. 4 A (vizavi de Bazarul Pieţei)

Comercializează:

n materiale electrice n cabluri, conductori etc. n spoturi, aplice n aparatură din gama SIEMENS, GEWISS, COMTEC n scule electrice marca BOSCH, MAKITA, SKILL

Laureata “Nobelului” pentru Literatură 2013

Informaţii la telefoanele 0256/354.223 sau 0722.387.426. Scurt monolog Probă de tipăritură

A

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu Ianoş Ramona Ileana anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire casă de vacanţă P în localitatea Poieni, comuna Pietroasa” propus a fi amplasat în localitatea Poieni, CF nr. 400372 Poieni, nr. Cadastral 400372, judeţul Timiş. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Timiş, municipiul Timişoara, b-dul Liviu Rebreanu, nr. 18-18A şi la sediul Primăriei Pietroasa în zilele de luni – joi între orele 8-16.30, vineri între orele 8 – 12. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Timiş.

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu Barbu Ramona - Dorinela anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire casă de vacanţă P în localitatea Poieni, comuna Pietroasa” propus a fi amplasat în localitatea Poieni, CF nr. 400373 Poieni, nr. Cadastral 400373, judeţul Timiş. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Timiş, municipiul Timişoara, b-dul Liviu Rebreanu, nr. 18-18A şi la adresa: comuna Pietroasa, loc.Poieni, nr.26, judeţul Timiş, în zilele de luni – joi între orele 8-16.30, vineri între orele 8 – 14. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Timiş.

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu Oprea Adrian Mihai anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire casă de vacanţă P în localitatea Poieni, comuna Pietroasa” propus a fi amplasat în localitatea Poieni, CF nr. 400369 Poieni, nr. Cadastral 400369, judeţul Timiş. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Timiş, municipiul Timişoara, b-dul Liviu Rebreanu, nr. 18-18A şi la sediul Primăriei Pietroasa în zilele de luni – joi între orele 8-16.30, vineri între orele 8 – 12. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Timiş.

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu Sima Cătălin - Petru anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire casă de vacanţă P în localitatea Poieni, comuna Pietroasa” propus a fi amplasat în localitatea Poieni, CF nr. 400368 Poieni, nr. Cadastral 400368, judeţul Timiş. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Timiş, municipiul Timişoara, b-dul Liviu Rebreanu, nr. 18-18A şi la adresa: comuna/localitatea Victor Vlad Delamarina, nr. 19, judeţul Timiş, în zilele de luni – joi între orele 8-16.30, vineri între orele 8 – 14. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Timiş.

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu Solomon Ileana anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire casă de vacanţă P în localitatea Poieni, comuna Pietroasa” propus a fi amplasat în localitatea Poieni, CF nr. 400374 Poieni, nr. Cadastral 400374, judeţul Timiş. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Timiş, municipiul Timişoara, b-dul Liviu Rebreanu, nr. 18-18A şi la adresa: Timişoara, str. Ioan Slavici, nr.17, sc.A, et.4, ap.19, judeţul Timiş în zilele de luni – joi între orele 8-16.30, vineri între orele 8 – 14. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Timiş.

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu Suciu Preventiva anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire casă de vacanţă P în localitatea Poieni, comuna Pietroasa” propus a fi amplasat în localitatea Poieni, CF nr. 400371 Poieni, nr. Cadastral 400371, judeţul Timiş. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Timiş, municipiul Timişoara, b-dul Liviu Rebreanu, nr. 18-18A şi la sediul Primăriei Pietroasa în zilele de luni – joi între orele 8-16.30, vineri între orele 8 – 12. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Timiş.

Brutăria

De nota 10 BOICU ELECTRIC

Unit prin alianţă A întinde cobvorul

Iute

Aici

Văzduh

...

Concept

Avânt

Cel mai mare continent Soi de paltin

Prieten Primejdie

Concilieri municipali

Ceia fără cap! Traian Popa

Ceasuri

Sonia Radu

Document Şters

Calm sufletesc

Ardelean

Care se târăşte

Guvernantă Mircea ANGHEL

1-7 NOIEMBRIE 2013

din 1989

Fiecărui lugojean, pâine de la Ardelean!

Lugoj, Str. Memorandului, nr. 2

s bancuri s bancuri s JJJ Am aflat de ce plăcile tectonice din ţară se mişcă aşa de mult în ultimul timp. Se chinuie să plece din România. JJJ O doamnă merge la psiholog. Acesta îi spune: - Săptămâna viitoare vom lucra cu inconştientul. Ea-i răspunde: - Nu cred că soţul meu vrea să vină. JJJ Doriţi Viagra pentru sex cu soţia sau cu altcineva? - Există două feluri? - Da, cea pentru sex cu soţia are, în plus, avantajul că înceţoşează privirea pentru o oră. JJJ Un reporter merge într-un sat. Spre mirarea lui, satul era gol. Doar la o poartã zãreşte o bãtrânã: − Sãru’mana, mamaie, da’ unde’s femeile din sat? − La caminu’ cultural, maicã, sã înveţe limba englezã. − Da’ bãrbaţii? − La cãminu’ cultural, maicã, să înveţe limba englezã. − Şi copiii? − La cãminu’ cultural, maicã, sã înveţe limba englezã. − Da’ matale de ce nu te-ai dus?

− Because I already speak English! JJJ Ea cumpără pentru el o duzină de chiloţi de aceeaşi culoare. El: -De ce de-aceeaşi culoare? Ca să spună lumea că nu-mi schimb niciodată chiloţii? Ea: - Care lume? JJJ Ion şi Maria, pe islazul comunal, la păscut; Ion cu o vacă, Maria cu un taur… La un moment dat, după ce a păscut liniştit o bună bucată din zi, taurul Mariei încalecă vaca lui Ion… Când vede Ion asta îi spune Mariei: - Auzi, Mărie… Să nu fac şi io ce a făcut taurul tău vacii mele? La care, Maria îi răspunde galeş: - Fă, mă Ioane, dacă vrei… Că doar îi vaca ta… JJJ - V-aş recomanda, pe cât posibil, o viaţă sexuală regulată. Sunteţi căsătorită sau aveţi un prieten? - Şi soţ, şi prieten, domnule doctor, dar se cam lasă unul pe altul! JJJ Un tip de 60 ani s-a căsătorit cu o tipă de 20. Colegii de lucru îl întreabă: - Na, cum stai cu sexul? - Aproape în fiecare zi. Aproape luni, aproape marţi, aproape miercuri...


1-7 NOIEMBRIE 2013

TIMP LIBER

Ce vârstă are inima ta?

ACTUALITATEA 11 Horoscop săptămânal

B

alanţă: Nu scăpaţi de constrângerile celor care vă iubesc, dar puteţi să le puneţi beţe în roate. Amânaţi din nou întâlniri pentru clarificări şi sunteţi cam nemulţumit. Ştiţi că aveţi adversari de temut, dar acum aflaţi că unii fac parte din familie. Nu vă impacientaţi, deoarece dreptatea este de partea dv.

aur: Apar ocazii bune şi posibilităţi de afirmare în domeniul în care activaţi. Primiţi oferte foarte avantajoase, încât nu pot fi refuzate, iar banii încep să vină mult mai uşor. Aveţi o energie de invidiat, dar şi mai multă încrederele în forţele proprii. Oricum, cineva acolo sus vă iubeşte, iar partenerul vă este mereu alături.

corpion: Sunteţi surprins de o decizie care vă dezavantajează, ce aparţine unei persoane din familie. Nu sunteţi pus în gardă de către nimeni şi vă înfuriaţi pe bună dreptate. Sunteţi forţat să faceţi un bilanţ înainte de termen, pentru că rezultatele de până acum vi se par inexplicabil de reuşite.

T

G

emeni: Triumfaţi prin simpla expunere a unor lucrări particulare. Creativitatea este evidenţiată şi poate duce la contracte noi, foarte avantajoase din toate punctele de vedere. Apar adversari energici care acţionează, fără să se ferească, împotriva dv. Sunteţi mai vulnerabil decât de obicei.

1. Ai avut vreodată probleme cu inima (atac de cord, anghină pectorală, operaţie pe cord)? a. Nu; b. Da 2. Suferi de diabet? a. Da; b. Nu 3. Obişnuieşti să fumezi? a. Da; b. Nu 4. Ai colesterolul mărit? a. Da; b. Nu. 5. Faci cel puţin o jumătate de oră de mişcare pe zi (plimbări sau gimnastică)? a. Da; b. Nu. 6. Ai obiceiul să consumi alimente grase, sărate sau dulciuri? a. Da; b. Nu. 7. Ai un stil de viaţă echilibrat şi cauţi să eviţi stresul cât mai mult posibil? a. Da; b. Nu. 8. Urmezi un tratament pentru hipertensiune arterială? a. Da; b. Nu. 9. Obişnuieşti să-ţi controlezi periodic tensiunea arterială, colesterolul şi glicemia? a. Da; b. Nu. 10. Consumi în mod regulat legume, fructe şi peşte? a. Da; b. Nu. 11. Eşti supraponderală? a. Da; b. Nu.

12. Unul dintre părinţi a suferit de vreo boală de inimă? a. Nu; b. Da. Majoritatea A Vârsta inimii tale este mai mică decât cea biologică. Te bucuri de o sănătate de invidiat a inimii. Se vede că ştii care sunt secretele menţinerii unui cord tânăr. Nu renunţa la stilul tău de viaţă sănătos, la mişcare şi la alimentele „prietenoase” cu inima ta. Nu uita nici de controalele medicale regulate, care te ajută să previi problemele legate de inimă. Majoritatea B Vârsta inimii tale coincide cu vârsta biologică Inima ta este într-o formă bună. Ai grijă să rămână aşa în continuare! Este de ajuns să ai o dietă sănătoasă, fără prea multă sare şi fără prăjeli, şi să-ţi menţii greutatea normală cu ajutorul exerciţiilor fizice zilnice. Aşa vei menţine tensiunea arterială şi colesterolul la un nivel normal, pentru ca inima ta să fie în afara oricărui pericol.

B

ERBEC: În familie, are loc marţi un eveniment important, care vă obligă să participaţi la un fel de întâlnire. Poate fără intenţie, îi “păcăliţi” miercuri pe acei amici care vă aşteaptă până târziu să apăreţi. Joi, amânaţi întâlnirile legate de decizii importante sau de semnarea unor acte.

R

S S

ăgetător: Vă aflaţi într-o perioadă în care încep să se vadă roadele eforturilor din ultima vreme. Munciţi mult, iar rezultatele sunt mai mulţumitoare decât până acum. Reuşiţi lucruri uimitoare în domeniul în care activaţi şi sunteţi apreciat de toată lumea. Cu dragostea staţi bine, iar cu banii şi mai bine.

C

ac: Plecaţi la drum şi aveţi grijă să ascundeţi motivul. Familiile se reunesc sau apare doar o mai bună înţelegere între parteneri. Vă puneţi în valoare talentele. Nativii sunt cei mai admiraţi, îndeosebi pentru talentele de care dau dovadă în toate situaţiile. Li se oferă şansa să se afirme în noi domenii.

apricorn: Programul e cam încărcat, dar situaţia financiară e mai bună. Deplasare de lungă durată care nu mai poate fi evitată. Persoana iubită rămâne acasă forţată de împrejurări şi devine cicălitoare. Cei implicaţi în procese sunt singurii care au parte de câştiguri, dar prin proceduri neaşteptate.

eu: Sunt acceptate declaraţii false şi veţi fi tot timpul iritaţi de comportamentul colegilor. Vi se reproşează replicile acide de către persoane lipsite de simţul umorului. Toţi nativii sunt mai vulnerabili decât de obicei, în primul rând pentru că se implică total în activităţi ce pot fi amânate sau realizate de alţii.

ărsător: Sunt posibile un fel de “încleştări” profesionale imprevizibile. Rămâneţi în urma acestora încrâncenaţi şi încăpăţânaţi – nimic şi nimeni nu vă mai intră în voie. Rivalităţi afirmate pentru nativi. Se simt abandonaţi, însă vor dovedi că se descurcă foarte bine fără nicio ingerinţă cu, sau fără bune intenţii.

ecioară: Participaţi la evenimente importante, fără a fi invitat, dar vă faceţi prezenţa apreciată. Vi se oferă un fel de promovare sau trebuie să vă asumaţi unele responsabilităţi uitate. Joi, sunteţi forţat de împrejurări să luaţi decizii rapide, ce se vor dovedi ulterior extrem de folositoare pentru toată lumea.

eşti: Atrag în continuare atenţia celor din anturaj, sunt cuceritori şi gata să ajute pe toată lumea doar din simplă amabilitate. Marţi, se dovedeşte un veşnic explorator, călătorind neobosit, măcar prin puterea viselor. Joi, cu toate că regretă nespus că nu dispune de timp liber, se va implica în alte noi activităţi.

L

F

V P

Cargo Com Parc

“La Parcul George Enescu”, tel.0256.356.969

Şcoala de şoferi AUTO NICU Tel.: 0256.352.936 Vă oferă posibilitatea obţinerii permisului auto pentru categoriile A şi B

Vă aşteptăm la

Restaurantul-Pizzeria “Perla” (fostul restaurant Taifas) din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor,

într-un ambient plăcut, cu un meniu variat de mâncăruri delicioase şi diverse sortimente de pizza...

Program: Luni-Vineri, orele 9 - 17 Informaţii suplimentare: Lugoj, str. Nicolae Bălcescu nr. 5 (lângă magazinul Carrefour)

Rezervări pentru mese festive, botezuri, onomastice etc.

meniul zilei la doar 10 (zece) lei

Livrări şi la domiciliu! Telefon: 0356.432222

Materiale pentru casă: jgheaburi, burlane, cocoşi de vânt, scări, ciocane, cuie, var, ciment, cărămidă şi cărămidă şamotă, adezivi, vopsele şi coloranţi, ţevi PVC şi metalice, profile, materiale curăţenie, haine şi pantofi protecţie, electrice, instalaţii sanitare, scule şi organe de asamblare (şuruburi, piuliţe, şaibe), lopeţi, cazmale, topoare, polistiren şi multe altele... astea toate de 20 de ani!


12 ACTUALITATEA imobiliare

VÂND apartament cu 3 camere, confort 1, semidecomandat, în Micro 3, etaj 2. Tel: 0722.508.476. VÂND casă în Lugoj. Tel: 0731.965.467. vând sau închiriez apartament cu 3 camere, în Micro III şi garaj. Informaţii la tel: 0722.223.986. vând teren intravilan în satul Jena, 15 km de Lugoj, ieşire la E 70, suprafaţă 5750 mp, preţ între 2,5 euro - 3 euro mp, neg. Tel: 0745.623.479. Vând ap. 3 camere, Ceahlăului, ultracentral,p/4,decomandat, suprafaţa utilă 60 mp, an construcţie 1984, balcon închis cu termopan, pretabil pentru locuit cât şi pentru sediu de firmă, preţ 35.000 euro, negociabil. Tel: 0724.538.444; 0749.333.080.

VÂND casă în Lugoj, str. Margaretelor nr. 11, 225 mp, 6 camere, bucătărie, cămară, 2 băi, hol foarte mare, pod, pivniţă mare, termopane, încălzire gaz, 2 teracote, curte+grădină de 228 mp, intrare auto, preţ 60.000 euro negociabil: Tel: 0740.236.380. VÂND apartament cu 3 camere în Zona Unic (Potcoava Unic). Complet mobilat. Centrala de apartament pe gaz. Telefon: 0733 344 712 VÂND în Buziaş apartament 2 camere decomandat, construit din cărămidă, 2 apartamente pe nivel, cu vedere pe 2 părţi, încălzire proprie, amenajat modern şi mobilat, totul nou, la preţ de criză. Tel: 0741.685.778; 0356/437.535. VÂND apartament 4 camere, semidecomandat, Micro 3, str. Ceahlăului, et.2 72 mp, o baie, un balcon interior, termopane, centrală, parchet, gresie, faianţă, diverse imbunătăţiri, parţial mobilat, stare foarte bună, preţ convenabil. Tel: 0722.395.913; 0722.395.912. VÂND în Lugoj apartament 2 camere, confort 1, semidecomandat, etaj 1, îmbunătăţiri, centrală proprie, vedere mal Timiş, parţial mobilat. Preţ negociabil, Inf. la tel: 0771.643.475; 0721.953.176. VÂND apartament 2 camere decomandate, renovat, îmbunătăţiri, etaj 1, str. Timişorii. Informaţii la tel: 0769.662.948; 0729.944.834 vând teren în Bethausen, 1500 mp. Tel: 0763.651.571. CASĂ de vânzare pe T. Brediceanu nr. 11. Tel: 0256. 351.609, 0256.329.240. VÂND apartament 2 camere, decomandat, balcon inchis, mobilat, etaj 4, preţ negociabil. Tel: 0723.125.418.

auto

VÂND Seat Inca 1,9, diesel, stare bună. Tel: 0749.456.793; 0356/885.556 VÂND tractor 4x4 97 cai John Deere, disc cu 4 baterii, unul purtat şi unul pe roţi, greblă cu 4 cercuri, cositoare Fella de 185, culegător de porumb pe un rând Zmay, plug german cu 4 brăzdare şi un plug pe ţeavă cu trei brăzdare, remorcă mică pentru tractor, semănătoare de porumb pe patru şi pe două rânduri, scalificator, mig pentru azot, car ornamental, baloţi de fân şi de paie, ovăz. Tel: 0767.292.102; 0723.484.047. VÂND camion SRD de 5 tone. Pogăneşti nr.71. Ttel: 0720.849.513. VÂND set de jenţi de aluminiu pe 13 cu cauciucuri de iarnă pentru VW, Seat, Opel. Tel: 0741.099.877. VÂND Seat Inca 1,9, diesel, an 1999, stare foarte bună, nr. Spania. Tel.: 0749.456.793; 0760.836.662. VÂND Mercedes Benz, benzină, C 180, an fabricaţie

Transport persoane şi colete RomAnia - Germania

n

ef

SC

TE

OT

RA

NS

SR

LA

TIO

N

ec tu In în ăm f n te or l şi t o m eg d ra Sp tra aţ ali in du l. ns ii: ză ori ce 20 la te ri ce ri ti l. n a nr De on 07 ot lim uto “s . ce @ 2 ar b r ub 18 m ya 3.4 ia ă iz at po , et br ho 42 le e ar . 1 ie 1 o.c .8 tă , 98 om 20 ” 9 ; ;

Info: str. 20 Dec. 1989 nr. 4 office@retourtm.ro 0049 176 991 474 93 0040 722 441 967 0040 766 516 055 retourtm.ro

1-7 NOIEMBRIE 2013 Lugoj, str. Dunării nr. 7A Tel. 0722 567 046, 0356 808 933

Service la domiciliu

1995, culoare neagră, verificare până în 2015, achitat taxă auto, înscris. Tel. 0725422671. VÂND Skoda Fabia, argintiu, motor 1,4 16 V (101PS) an 2002, climă, ABS, ASR, Servo, km 158.000, computer bord, închidere centralizată, preţ 2650 euro. Tel: 0763.135.802; 0732.983.248. VÂND jenţi aluminiu BMW 320 16/55/205, Audi A6, A4 17/45/225, Fiat Punto 185/55/14; BMW 17 zoll, Opel Astra 16 zoll, 4 jenţi tablă Golf 4; Opel Astra model 2001-2004. Informaţii la tel: 0732.983.248; 0763.135.802. VÂND pompă injecţie 1,9 diesel pentru Citroen sau Peugeot, faruri + stopuri jante aluminiu + 4 seturi cauciucuri iarnă 198/65/R14. Informaţii la tel: 0762.398.515. Vând Opel Meriva, motor 1,7 CDTI, 101 ps, Diesel, consum 5%, ABS, ESP, geamuri electrice, închidere centralizată cu telecomandă, CD Opel, folie aluminiu, climă, timbru de mediu 700 euro, preţ 3450 euro. Tel: 0763.135.802; 0732.983.248. Vând Audi A4, limuzine, model SLine an 1998 verde metalizat, klimatronic, 2 geamuri electrice, interior lemn mahon, scaune sport, ESP, ABS, închidere centralizată, bord computer, CD MP3, consum 6%, timbru de mediu 639 euro, preţ 1900 euro. Informaţii la tel: 0763.135.802; 0732.983.248. Vând Golf 4, limuzine, 4 uşi, an 2002, motor 1,6,

OFER SERVICII DE CONTABILITATE

L

ReTour.gmbh

PUBLICITATE

pentru Societăţi Comerciale, PFA. Informaţii la nr. 0722.525.621.

talon mica publicitate 2013

închirieri

FAMILIE serioasă, cu stare financiară foarte bună, luăm în întreţinere bunic sau bunică, singuri, cu probleme de sănătate şi ofer tot confortul şi îngrijire ireproşabilă.

Tel: 0732.883.241. CAUT familie interesată în cultivarea unei grădini, dotată cu instalaţie de irigat, motosăpătoare şi solar. Tel: 0721.724.332. OFER unor studenţi gazdă gratuitpentruîntreţinereagospodăriei. Tel: 0721.724.332. ÎNCHIRIEZ apartament cu 2 camere, Micro 3. Tel: 0744.262.118. CAUT femeie pentru întreţinere bătrână, merge, doar pentru a face mâncare şi să stea cu ea, 500 lei pe lună, sat Curtea. Tel: 0729.310.457 ÎNCHIRIEZ în Lugoj bar select, cu terasă acoperită şi mochetată în zonă centrală. Tel: 0762.611.872. închiriez apartament de lux ultracentral, modern, mobilat, cu climă etc. Informaţii la tel. 0723.816.215. închiriez 2 spaţii comerciale pentru orice domeniu de activitate, dotate cu camere video, alarme etc. Informaţii la tel: 0769.664.180.

diverse

VÂND bicicletă aerobic. Preţ 120 lei, negociabil. Tel. 0356.173.882. VÂND criptă de şase locuri în cimitirul de pe strada Făgetului, lângă capela mortuară şi un monument piramidă-granit negru. Tel: 0256/357.662. VÂND mobilă sufragerie, canapea, dulap, vitrină. oglindă, la un preţ

Somaţie publică

S.C. Meridian 22 SA Lugoj, str. Plopilor nr.22, reprezentată legal prin Directorul General al Societăţii, pune în vedere debitorilor societăţii: Nume Adresa Suma Vidoni Alexandru I.C. Drăgan Bl. 8C Ap.8 298 Vagi Cristian Cernei 40B Ap. 15 330 Toma Dorel Cornet 62 Ap. 3 465 Anghel Elena Ceahlăului 40 B Ap. 8 1.108 Andrasescu Adrian Primaverii 6A Ap.3 755 Stoian Petre I.C.Drăgan 1 A Ap.4 361 Miscuta Sorin G. Coşbuc 3 Bis Ap.8 653 Jucu Ingrid Ceahlăului 24 Ap. 13 250 Tomoioaga Dan Ceahlăului 24 Ap. 12 943 Cioata Cristian Cernei 40 B Ap. 24 3.990 Pau Florentina Castanilor 3C Ap. 7 318 Albulescu C-tin Brazilor 4A Ap.33 318 Blaj Ioan Ceahlăului 45C Ap.9 310 Agavriloaie Rodica I.C. Drăgan 1 B Ap.20 211 Foldeak Sorin Spl. 1 Dec. 1918 Bl.12 Ap.11 3.906 Birou Ana Nera 35 A Ap.13 243 că au obligaţia legală ca în termen de 15 zile de la data publicării prezentei somaţii să achite contravaloarea facturilor emise de societate reprezentând servicii de apă şi canalizare. Nerespectarea de către utilizatori / beneficiari ai serviciilor de apă-canal a termenelor de achitare a contravalori facturilor emise constituie contravenţie în domeniul serviciilor de utilităţi publice şi se sancţionează cu amendă de la 500-1000 lei, conform art.42(1) lit. b din Legea 51/2006 republicată. În cazul în care nu se vor achita sumele restante vom fi nevoiţi să recurgem la acţiune în justiţie pentru recuperarea sumelor datorate şi debranşarea de la instalaţiile de apă şi canalizare. Conducerea S.C. Meridian 22 SA

CENTRUL COMERCIAL PELE

efectuează următoarele tipuri de masaj: reflexoterapie, masaj terapeutic, masaj relaxare, masaj anticelulitic, într-un ambient foarte plăcut.

Instituţie Autorizată de către Ministerul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse

Efes Center - Centrul de Limbi Străine Lugoj organizează începând cu 5 noiembrie, ora 19, curs de limba germană, nivel începător! Suportul de curs + CD incluse! Pentru informaţii şi înscrieri: 0764.388.573

În perioada 23 - 29 octombrie 2013, la Registrul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Lugoj, au fost înregistrate următoarele decese: Ioan Mihai Coţoi (78 de ani); Ionel Costică Dumitru (56); Solomia Căprariu (97); Margareta Ghencian (76); Gheorghe Marinaş (89); Ferdinand Miloşoni (88); Iona Albai (76); Constantin Ioan Dragomir (93); Elena Dejica (75); Maria Gaşpar (82); Maria Buleja (92); Vasile Şteţco (81); Maria Dorogi (42).

CEL MAI IEFTIN TRANSPORT moloz, nisip, sort, balast etc., închiriez utilaje terasiere, pentru canalizări, fundaţii. Tel: 0727.761.998.

afaceri

OFER împrumuturi băneşti sau refinanţare cu rată fixă, fără garanţie, se acceptă orice tip de venit, inclusiv pensie boală + pensie handicap, creştere copil: Tel: 0734.875.245. TRANSPORT moloz, sort nisip cu camionetă 3,5 tone. Tel: 0730.263.152. EXECUT masaj la domiciliu, terapeutic, relaxare, anticelulitic. Tel: 0724.420.203. EXECUT: zidărie, rigips, zugrăvit, izolaţii, gresie, faianţă, parchet, podele, lambriuri, piatră, instalaţii sanitare, instalaţii electrice. Telefon: 0723.130.340. TEHNICIAN cu studii in domeniul IT, execut depanari pc, instalari windows, linux, configurari sisteme, asamblare premium, recuperari date, instalare harti, programe gps pe aparate, tablete si tel. mobile, configurari retele, devirusari etc. Asigur mentenanta online. Tel. 0723.516.638 FILMĂRI şi foto la nunţi, botezuri, diferite ocazii. Preţ avantajos, calitate superioară. Tel: 0724.695.679. VÂND calculator AMD Athlon Dual Core 2400 mhz, hdd 320 G, 1G Ram, placa de Baza Asus + 2 ventilatoare de 92 NOCTUA. PRET AVANTAJOS. Tel. 0723.516.638. EXECUTĂM lucrări în zonaLugoj,interioare/exterioare, finisări gresie, faianţă, plus instalaţii sanitare la preţuri mici. Tel: 0722.899.796. EFECTUEZ transport de persoane şi colete RomâniaAustria-Italia, tur-retur, începând de la 50 euro. Tel: 0733.426.228; 0736.687.451. absolventă a Universităţii de Vest Timişoara, secţia Limbi moderne aplicate, predau ore de engleză clasele I-VIII şi spaniolă. Tel: 0721.027.806, 0356/808.912. Electrician, tel: 0721.728.913, e-mail: cornel_ cernoschi@yahoo.com. Transport persoane şi pachete pe ruta România, Austria, Germania, Elveţia şi retur, de la adresă la adresă, cu autoturisme confortabile, preţuri avantajoase şi seriozitate. Pentru grupuri organizate, reduceri de preţuri. Informaţii la tel. 0724.217.979. Specialist IT, instalez şi depanez rapid, la domiciliul dvs. calculatoare, rootere, imprimante, instalez windows, devirusez etc. Informaţii la tel: 0724. 579.729, după ora 17.

Lugoj, str. Nicolae Bălcescu nr.1

Relaţii la telefon 0256.329.989, 0733.233.446 sau la Centrul Comercial Pele.

Salon masaj 0722.160.291; 0256/329.726

foarte, foarte avantajos. Tel: 0728.831.405. VÂND boiler electric de 80, 5 calorifere aluminiu, 200 bucăţi ţiglă, o uşă din lemn dublă, un gem dublu din lemn şi o uşă simplă. Tel: 0720.353.085; 0721.041.177. TRANSPORT materiale cu camionetă 2 tone. Tel: 0749.456.793; 0356/885.556 REPAR maşini automate de spălat, vând maşină automată de spălat. Tel: 0749.456.793; 0356/885.556 VÂND căţei Bichon albi, 8 săptămâni, preţ 150 euro negociabil. Tel: 0784.210.707 VÂND purcei rasă pură vietnameză. Tel: 0721.698.623; 0761.648.611. VÂND combină muzicală cu tot cu boxe, casete, CDuri, preţ negociabil. Tel: 0766.682.856. CUMPĂR ţiglă de Moşung 2000-3000 de bucăţi. Tel: 0766.682.856. VÂND tenişi şi bascheţi originali, marca Lee Cooper, noi, în cutie, preţuri 75-80 lei. Tel: 0733.573.470 VÂND laptopuri cu procesoare I3 stare foarte bună ca aspect şi funcţionare. Preţuri rezonabile. Tel: 0760.753.753. VÂND poartă mare cu poartă mică de fier şi cazan de baie pe lemne. Tel: 0723.434.517. Cabinet dermato-venerice Dr. Ţeţ Valer, Cotu Mic, bl. 34, ap. 2, consultaţii şi tratamente contra cost: lunisâmbătă, 8-20. Telefoane: 0256.350.949; 0751.253.571. VÂND ţiglă solzi, peste 3.000 de bucăţi, en gros cu 30 de bani bucata, en detail cu 40 de bani. Inf.: str. Garoafelor 28 sau la tel. 0725.422.671. VÂND ţuică din Ardeal, foarte bună pentru nunţi, botezuri, 20 litri cu 15 lei litru. Tel: 0766.682.856. VÂND laptopuri HP, ACER, TOSHIBA şi DELL. Componente laptopuri: harduri, rami, DVD/RW, Wireless, procesoare, bluetooth. Preţuri rezonabile. Tel: 0760.753.753. vând tractor mic cu remorcă, marcă germană şi volă mărime medie cu set motor nou. Tel: 0728.941.122. Vând malaxor 50 kg trifazic şi cântare electronice. Tel. 0760.147.180.

Casa de Cultură a Sindicatelor

angajează vânzător magazin peşte (de preferinţă pescar pensionar).

9 decese 9

Numele....................................... Prenumele....................................... Adresa ............................................... Telefon..................................... Textul anunţului ................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. ............................................................................................................. IEFTIN ŞI UTIL! Un anunţ costă 3 lei, iar la 3 anunţuri plătite beneficiaţi de unul gratuit!

16 valve, 4 geamuri electrice, ESP, ABS, închidere centralizată, bord computer, CD MP3, consum 6%, timbru de mediu 220 euro, preţ 2900 euro. Informaţii la tel: 0763.135.802; 0732.983.248. Vând Suzuki Grand Vitara, an fabricaţie 2007, motor 2 JLX-EL NAVI benzină, putere 140 CP, tracţiune 4x4 permanent, tapiţerie piele, scaune încălzite, închidere centralizată, servodirecţie & ABS + EBD, geamuri electrice faţă-spate, oglinzi electrice şi încălzite, aer condiţionat automat + filtru polen, sis-tem Audio Radio CD MP3 Player+6 incinte+comenzi pe volan, cu plare 4H LOCK şi 4L LOCK comandată, sistem navigaţie & sistem ESP, trapă electrică. Maşina foarte bine întreţinută, condusă doar de proprietar. Preţ 11.000 euro. Tel: 0740.186.710. DE VÂNZARE Ford Mondeo an 1994 2.0 benzină 136 cp. Maşina este impecabilă, jante iarnă/vară, ABS, ESP, geamuri elecrice, trapă electrică, oglinzi electrice, scaune încălzite sport, înmatriculată RO. Preţ: 1.600 de euro, negociabil. Informaţii la tel: 0727.754.945.

organizează cursuri de calificare pentru următoarele meserii: l operator calculator l contabil l bucătar, l inspector resurse umane l formator l fierar-betonist l îngrijitor persoane vârstnice la domiciliu l comerciant-vânzător mărfuri alimentare l comerciant-vânzător mărfuri nealimentare l zidar-pietrar-tencuitor l stivuitorist l ospătar l barman l sudor l instalator instalaţii sanitare şi gaze l măcelar, dulgher-tâmplar-parchetar l tâmplar universal l brutar l cofetarpatiser, l mecanic auto l lucrător social l lăcătuş mecanic.

Informaţii şi înscrieri Lugoj, str. N. Bălcescu nr.1, zilnic 8 - 14, tel.: 0256/353.253.


VINERI

RECOMANDÃRI TV

ACTUALITATEA 13

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

PRIMA TV

KANAL D

ACASÃ TV

TVR 2

HBO

NAÞIONAL

09:00 O datã-n viaþã (reluare) 12:00 Europa mea (reluare) 12:30 TTribuna ribuna partidelor parlamentare 17:25 Legendele palatului: Regele Geunchogo 18:45 Clubul celor care muncesc în România 21:10 ANGELICA ªI REGELE (aventuri,coproducþie,1966) Cu: Michele Mercier, Jacques Toja 23:10 TÂRÂ TÃ ÎN IAD TÂRÂTÃ (horror, SUA,2009) Cu: Alison Lohman 01:1 TIMA ªANSÃ 01:100 UL ULTIMA (thriller, Franþa, 2007) Cu: Daniel Auteuil, Monica Bellucci, Michel Blanc, J Dutronc 03:45 Pe scurt despre orice 03:50 Finanþe ºi afaceri reluare 04:15 Legendele palatului: Luna îmbrãþiºeazã soarele

10:05 TTânãr ânãr ºi neliniºtit 11:00 DRAGOSTE LA A DOUA VEDERE (comedie., SUA,2011) Cu: Elisa Donovan, Brad Rowe, John Schnedier, Tom Skerritt (reluare) 14:00 TTânãr ânãr ºi neliniºtit 15:00 CURSÃ SUB SOARE (comedie, SUA,1996) Cu: Halle Berry, Casey Affleck, Eliza Dushku 20:30 Dansez pentru tine talent-show Prezintã Iulia Vântur ºi ªtefan Bãnicã Jr. 01:00 CAPCANÃ PE AUTOSTRADÃ (thriller, Marea Britanie,2008) Cu: Wiliam Ash, Christine Bottomley, Andreas Wisniewski 02:45 România, te iubesc! 03:30 CAPCANÃ PE AUTOSTRADÃ

08:00 ‘Neatza cu Rãzvan ºi Dani 12:00 Mireasã pentru fiul meu reality show 14:00 Mireasã pentru fiul meu Cu Mirela Boureanu Vaida 17:00 Acces direct Cu Simona Gherghe emisiune-tabloid 20:00 Observator special Cu: Octavia Geamãnu 20:30 IComedy Emisiune de satirã cu Mihai Bendeac ºi Mikey Hash 22:00 X Factor 00:30 BORDELUL VAMPIRILOR (comedie horror, SUA,1996) Cu: Dennis Miller, Angie Everhart, Jon Kassir, Erika Eleniak 03:00 Observator special Cu: Octavia Geamãnu (reluare) 04:00 Acces direct Cu Simona Gherghe reluare

07:00 Vacanþã ºi terapie 10:30 Cireaºa de pe tort (reluare) 12:00 Sport, dietã ºi o vedetã 14:00 Vacanþã ºi terapie 16:00 Regina cumpãrãturilor 17:00 Fii pe fazã! 19:30 Cireaºa de pe tort 20:30 TÃNÃ TÃLÃUL ªI TÃNÃTÃLÃUL GOGOMANUL: CÂND HARRY L-A CUNOSCUT PE LLOYD (comedie, SUA,2003) Cu: Derek Richardson, Mimi Rogers, Eric Christian Olsen 22:30 Killer Karaoke emisiune-concurs Cu ªtefan Stan 00:30 TTotul otul despre sex episoadele 1 ºi 2 din sezonul 3 Cu: Sarah Jessica Parker, Kristin Davis 01:30 Dragul de Raymond episoadele 6 ºi 7 din sezonul 4 Cu: Ray Romano, Patricia Heaton (reluare)

07:00 Cântec fãrã sfãrºit 10:00 Draga mea prietenã cu Cristina Cioran ºi Paula Chirilã 13:15 Te vreau lângã mine 15:30 Inima nu respectã reguli (serial) cu: Selin Sekerci, Ceren Moray 16:45 Teo Show 20:00 Roata norocului emisiune-concurs 22:15 Pe banii pãrinþilor Cu: Ernest 23:45 Faci faþã, faci bani (reluare) 05:00 Inima nu respectã reguli (reluare)

09:15 Diamantu nopþii 10:45 Maricruz 12:00 Iubiri vinovate 13:30 Îngeri pierduþi 14:30 TTriumful riumful dragostei 16:30 Poveºtiri Adevãrate 17:30 Diamantu nopþii 18:30 Maricruz 19:30 Iubiri vinovate 21:30 Furtuna din adâncuri 22:30 Îþi ordon sã mã iubeºti! 00:00 Poveºti adevãrate 01:00 Doamne de poveste 02:00 Îþi ordon sã mã iubeºti! (reluare) 05:15 TTriumful riumful dragostei

10:00 Carabinieri Cu Andreea Roncato 11:10 ÎN ÞARA MINUNILOR 16:00 Carabinieri 19:00 Satele plutitoare din Golful Halong 20:10 ADEVÃRURI ASCUNSE (thriller, SUA,1997) Cu: Jane Seymour, Bruce Greenwood 23:00 Dr Dr.. House episodul 16 din sezonul 6 00:25 TTrei rei regate episodul 66 Cu: Hao Chen, Jianbin Chen 01:20 Concertele Enescu reluare

06:00 OMUL CU DOUÃ CREIERE (comedie, SUA,1983) 07:30 CÃLÃREAÞA (aventuri, SUA,2012) 09:05 MADAGASCAR 3: FUGÃRIÞI PRIN EUROPA 10:40 VIAÞÃ DE BOEM 12:55 CORUL 14:50 RAPSODIE ÎN ROZ 16:25 CÃLÃREAÞA 17:55 MADAGASCAR 3: FUGÃRIÞI PRIN EUROPA 19:30 Filme ºi vedete 20:00 CAPCANA (dramã,Marea Britanie,2013) Cu: Dwayne Douglas Johnson, Susan Sarandon, Jon Bernthal 22:00 O raºul magic Oraºul episodul 4 din sezonul 2 22:50 LUPTÂND CU FOCUL (acþiune, coproducþie,2012) 00:25 DA TORIE DE DATORIE ONOARE (thriller, SUA.,2010) Cu: J. Chastain

12:00 Destinul regelui Cu Choi Soo Jong 13:30 Mica mireasã 14:30 Viaþa fermierului 17:30 Dragoste dulce amarã 19:15 Mica mireasã 20:15 Suflete-pereche 21:15 Conspiraþia iataganelor cu Turkan ªoray 23:15 Destinul regelui Cu Choi Soo Jong reluare 00:30 Dragoste dulce amarã reluare

PRO CINEMA

DIVA UNIVERSAL

11:00 Eastwick 15:30 Hank 16:00 Ruleta destinului 1700 La Bloc 18:00 MASH 19:00 Ruleta destinului 20:00 Necunoscuþii episoadele 9 ºi 10 cu: Christian Slater, Michelle Borth 22:00 STRÃZILE DIN BROOKLIN (dramã, SUA, 2007) Cu: Freddie Prinze r., Jerry Ferraraa, Mena Suvari, Scott Caan 00:00 Jurnalele vampirilor (ep. 1) Cu Nina Dobrev 01:00 Reîncarnaþi (episodul 1) CU Kelli Giddish 01:45 Cobra 11 în alertã 02:30 CE LUME VESELÃ (comedie, România, 2004) Cu Tamara Creþulescu, Florin Piersic Jr.

09:00 Soþia perfectã 10:00 H ercule Poirot: petrecerea de halloween 12:00 Cu sânge rece 14:00 SSoþia oþia perfectã 15:00 MAREA ªANSÃ A LUI BEETHOVEN (comedie, SUA, 2009) cu: Emmanuelle Vaugier 17:00 H ercule Poirot: Cinci purceluºi (serial) 19:00 Cu sânge rece 20:00 Neveste disperate 21:00 CAMPIONUL (comedie romanticã, SUA, 2005) cu: Dennis Quaid, Rene Russo 23:45 În mintea criminalului 01:45 DRUMUL SPRE CASÃ (thriller, SUA, 2009) cu: Carla Gugino, David Boreanaz

SÂMBÃTÃ

TV 1000 07:00 COLINDÃ DE CRÃCIUN 09:00 SCOÞIANUL ZBURÃ TOR ZBURÃTOR 11:30 INSULA DINOZAURILOR 13:30 ASCUNZÃ TOAREA ASCUNZÃTOAREA PERFECTÃ 15:30 MÃ NUMESC SARAH 18:00 TÃCEREA 19:30 OMUL CARE A PLÂNS 22:00 LACUL EDEN (thriller, MB.,2008) 23:30 ÎNTÂMPLARE DE CRÃCIUN

2 NOIEMBRIE 2013

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

PRIMA TV

KANAL D

ACASÃ TV

TVR 2

HBO

NAÞIONAL

08:30 VIAÞA DUBLÃ A LUI EDDIE MCDOWD (aventuri, Australia,1993) cu: Russell Crowe 10:00 Beneficiar de România 13:00 Ora Regelui 15:00 De la A la infinit Prezintã Smaranda Vornicu 18:00 Exclusiv în România 18:50 TTeleenciclopedia eleenciclopedia 21:00 Fotbal: CSM Iaºi - Dunãrea Galaþi meci din Liga a II-a 23:10 DESCHIDE OCHII (dramã, Spnaia/ Franþa/Italia,1997) Cu: Eduardo Noriega, Penelope Cruz, Fele Martinez, Chete Lera, Miguel Palenzuela, Jorge de Juan 01:10 Profesioniºtii... cu Eugenia Vodã 02:05 37 grade (reluare) 03:30 Zestrea românilor reluare 04:45 Viaþa satului reluare prezintã Dana Constantinescu ºi George Robu

11:00 CURSÃ SUB SOARE (comedie, SUA,1996) Cu: Halle Berry, Casey Affleck, Eliza Dushku reluare 13:30 Cãutãtorii de mistere episodul 3 din sezonul 1 Cu: Kevin G. Schmidt, K. Gavaris 14:30 Dansez pentru tine talent-show Prezintã Iulia Vântur ºi ªtefan Bãnicã Jr. 20:30 Vocea României sezonul 3 prezintã Pavel Bartoº juriul: Marius Moga, Smiley, Loredana ºi Horia Brenciu 22:45 FEÞE ÎN MULÞIME (thriller, SUA,2001) Cu: Milla Jovovich, Julian McMahon 00:45 Cãutãtorii de mistere episodul 3 din sezonul 1 Cu: Kevin G. Schmidt, K. Gavaris

09:00 OPERAÞIUNEA MONSTRUL (comedie, România, 1976) 11:00 KAZAAM (comedie, SUA,1996) Cu: Shaquille O’Neal, Francis Capra 14:00 Mireasã pentru fiul meu Cu Mirela Boureanu Vaida 17:00 Mireasã pentru fiul meu Cu Mirela Boureanu Vaida 20:30 CURIERUL 3 (acþiune, coproducþie,2009) C: Jason Statham, Robert Knepper, David Atrakchi 22:30 Icomedy emisiune de satirã 00:30 Strãini printre noi episodul 1 din sezonul 1 Cu: Blair Underwood, Jason Ritter, Ian Anthony Dale 01:30 CURIERUL 3 (acþiune, coproducþie,2009) C: Jason Statham reluare

08:00 Nimeni nu-i perfect 11:30 Mondenii 16:30 Schimb de mame (reluare) 19:30 Cireaºa de pe tort Cu Horia Vîrlan 20:30 AL VIN ªI ALVIN VEVERIÞELE (animaþie, SUA, 2007) Voci: Jason Lee, Matthew Gray Gubler, Justin Long, Jesse McCartney 22:30 Mãrul discordiei (reluare) 00:30 Familii la rãscruce reality-show (reluare) 02:00 TTotul otul despre sex episoadele 3 ºi 4 din sezonul 3 Cu: Sarah Jessica Parker, Kristin Davis 03:00 Dragul de Raymond episoadele 20 ºi 21 din sezonul 3 Cu: Ray Romano, Patricia Heaton (reluare) 04:30 SUPORTERII (comedie, Norvegia,2006) Cu: Jan Edgar Fjell

07:15 Neveste de piloþi 08:30 Prinþesa vampirilor 10:30 Teo Show 13:45 Wow Biz 16:30 Roata norocului 21:00 Feriha episodul 5 Cu: Hazal Kaya, Cagatay Ulusoy, Metin Cekmez, Deniz Ugur, Yusuf Akgun 23:00 Autobuzul lui Vârciu (reluare) 01:30 Feriha Cu: Hazal Kaya (reluare) 04:45 Prinþesa vampirilor

09:15 Diamantul nopþii 10:45 Maricruz 12:00 Iubiri vinovate 13:30 Iubiri vinovate 14:30 TTriumful riumful dragostei 15:30 Cântec de iarnã 16:30 Poveºtiri Adevãrate 17:30 Diamantul nopþii 18:30 Maricruz 19:30 Iubiri vinovate 21:30 Furtuna din adâncuri 22:30 Îþi ordon sã mã iubeºti! 00:00 Poveºti adevãrate 01:00 Doamne de poveste 02:00 Îþi ordon sã mã iubeºti! (reluare) 03:30 Iubiri vinovate

10:10 ZBORUL NA VIGA TORULUI NAVIGA VIGATORULUI (aventuri, SUA,1986) 14:10 CÃPIT ANUL JACK CÃPITANUL (aventuri, Marea Britanie,1999) 16:00 Memorialul durerii 19:00 Case vegetale în Paraguay 20:10 ANOTIMPUL VICTORIEI (comedie, SUA,2009) Cu: Sam Rockwell, Emma Roberts 22:10 RÃ TÃCITOAREA: RÃTÃCITOAREA: O NOUÃ LUPTÃ (dramã, coproducþie,2012) 00:20 TTrei rei regate

08:50 VIAÞA STRANIE A LUI TIMOTHY GREEN (dramã, SUA,2002) 10:35 DETECTIVII DE LA SECOND SIGHT (comedie, SUA,1989) 12:00 GARDIENII DESTINULUI (thriller, SUA,2010) 13:45 FORMIDABILUL (acþiune, SUA,1991) 15:10 POVESTEA LUI TIFFANY RUBIN (dramã, SUA,2011) 16:40 HOP-ÞOP (comedie, SUA,2011) 18:15 VIAÞA STRANIE A LUI TIMOTHY GREEN (dramã, SUA,2002) 20:30 Viaþa ºi apucãturile lui Kenny Powers 21:00 DANSA TOAREA DANSATOAREA DIN UMBRÃ (thriller, SUA,2010) 22:40 CAVALERUL NEGRU

06:00 Pitici de varã reluare 08:00 Clipuri 09:45 Suflete-pereche 10:45 TTriunghiul riunghiul iubirii 2 11:45 Mica mireasã Cu: Avika Gor 14:30 C onspiraþia Conspiraþia iataganelor 19:15 Mica mireasã Cu: Avika Gor 20:15 Iubire interzisã 22:00 Fosta mea iubire 01:15 Destinul regelui Cu: Choi Soo Jong reluare

PRO CINEMA

DIVA UNIVERSAL

10:00 RRomâni omâni de succes 12:00 Hank 13:00 ZORBA GRECUL (dramã, coproducþie, 1964) 16:00 Hank 16:30 Ruleta destinului 17:30 MOFTURI 1900 (comedie, România, 1964) 19:00 Ruleta destinului 20:00 K.O. (dramã, România, 1981) Cu: Elena Caragiu, TOma Caragiu, Carmen Galin, Pter Paulhoffer 22:00 PESCUIT SPORTIV (dramã, România, 2007) Cu: Adrian Titieni, Ioana Flora, Maria Dinulescu 00:45 DESPRE OAMENI ªI ZEI (dramã, Franþa,2010) Cu: Lambert Wilson, Michael Lonsdale 02:15 V

06:00 Haven 08:00 Cu sânge rece (ep 3-7 din sezonul 3) 13:00 Hercule Poirot: Cazul Roger Aykroyd 15:00 Hercule Poirot: Moartea Lordului Edgware 17:00 BEETHOVEN 5 (comedie, SUA, 2003) cu: James Lance Bass, E. Chriqui 19:00 Soþii de militari 21:00 Neveste disperate (episoadele 20-26 din sezonul 5) cu Teri Hatcher, Felicity Huffman 02:00 PRIETENI ADEVÃRAÞI (comedie, SUA, 2011) Cu: Adelaide Kane 04:00 DRUMUL SPRE CASÃ (dramã, SUA, 2010) Cu: Dean Cain, Pierce Gagnon, Laura Vandervoort

TV 1000 07:00 INSULA DINOZAURILOR 09:00 OMUL CARE A PLÂNS 11:00 MÃ NUMESC SARAH 13:00 CÂINELE EXTRA TERESTRU EXTRATERESTRU 15:00 PRIZONIER ÎN CÃSNICIE 17:00 PAVILIONUL FEMEILOR 19:00 EDDIE 21:30 ÎNTÂMPLARE DE CRÃCIUN 23:00 MARELE LEBOWSKI 01:00 O ZI MINUNA TÃ MINUNATÃ

3 NOIEMBRIE 2013

DUMINICÃ TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

PRIMA TV

KANAL D

ACASÃ TV

TVR 2

HBO

09:30 Pro Patria emisiune în colaborare cu Ministerul Apãrãrii Naþionale 10:00 În grãdina Danei 12:00 Viaþa satului 13:00 Ultima ediþie 14:30 Filmele de la Cannes la Bucureºti 15:00 Tezaur folcloric cu Mãrioara Murãrescu 16:00 Duminica în familie emisune de divertisment prezentatã de Ramona Bãdescu 19:00 Lozul cel mare 20:45 Preþuieºte viaþa! emisiune prezentatã de Andreea Marin 23:45 Garantat 100% 00:45 Duminica în familie emisune de divertisment prezentatã de Ramona Bãdescu (reluare) 03:20 Parteneri de weekend 03:45 Universul credinþei (reluare) 05:25 Imnul României (reluare)

11:00 TOA TE PÂNZELE TOATE SUS 3: ÎNTÂLNIRE ÎN ATLANTIC (aventuri, România,1976) CU: Ion Besoiu, ion Dichiseanu, Colea Rãutu, Jean Constantin 13:05 Apropo TV 14:00 Merlin 15:00 Vocea României sezonul 3 prezintã Pavel Bartoº juriul: Marius Moga, Smiley, Loredana ºi Horia Brenciu 18:00 România, te iubesc! reportaje 20:30 JAF CONTRACRONOMETRU (acþiune, SUA, 2012) Cu: Nicolas Cage, Josh Lucas, Danny Huston, malin Akerman 22:30 ÎNGOP AT DE VIU ÎNGOPA (thriller, Spania/ SUA/Franþa, 2010) Cu: Ryan Reynolds, Robert Paterson, Jose Luis Garcia Perez, Stephen Tobolowsky 01:30 JAF CONTRACRONOMETRU

09:00 Next Star cu Dan Negru 11:15 CÃPIT ANUL CÃPITANUL MÃRILOR (aventuri, SUA,1996) 13:15 TTee cunosc de undeva! reluare 16:15 Super Bingo Metropolis Emisiune de divertisment Cu: Mihai Mitoºeru ºi Daniela Crudu 20:30 X Factor talent show prezentat de Rzvan Simion ºi Dani Oþil juriul: Delia, Dan Bittman ºi Cheloo 23:00 TTop op Chef emisiune culinarã prezentatã de Alina Puºcaº 01:30 ÎN SP ATELE SPA GRA TIILOR GRATIILOR (thriller, SUA,2006) Cu: Paget Brewster 04:15 CÃPIT ANUL CÃPITANUL MÃRILOR (aventuri, Italia/ Germania,1996) Cu: Robert Vince Ulrich, Kenny Vadas

08:00 Nimeni nu-i perfect 09:30 Casã, construcþe ºi design 11:00 Levintza prezintã cu Doina Levintza 14:00 Killer Karaoke Cu ªtefan Stan 15:30 Cronica cârcotaºilor 19:30 Cireaºa de pe tort Cu Horia Vîrlan Laura Lavric vã prezintã tradiþiile bucovinene 20:30 Schimb de mame reality-show 22:00 Iubiri secrete (episoadel 22, 23, 24 din sezonul 6) 01:00 TTotul otul despre sex episoadele 9 ºi 10 din sezonul 2 Cu: Sarah Jessica Parker, Kristin Davis 02:00 Dragul de Raymond episoadele 10 ºi 11 din sezonul 4 Cu Ray Romano (reluare) 03:00 Nimeni nu-i perfect Cu: Dragoº Moºtenescu

07:15 Neveste de piloþi 08:30 Prinþesa vampirilor 10:30 Roata norocului 20:30 Ochii din umbrã reality-show 22:00 Autobuzul lui Vârciu 00:00 TINERII PISTOLARI 2 (western, SUA,1990) Cu: Emilio Estevez, William L. Petersen, Christian Slater, Keifer Sutherland 03:30 TINERII PISTOLARI 2 (western, SUA,1990) reluare

09:15 Diamantul nopþii 10:45 Maricruz 12:00 Iubiri vinovate 13:30 Iubiri vinovate 14:30 TTriumful riumful dragostei 15:30 Cântec de iarnã 16:30 Doctorul casei 17:30 Diamantul nopþii 18:30 Maricruz 19:30 Iubiri vinovate 21:30 Bingo România 22:30 Îþi ordon sã mã iubeºti! 00:00 Doctorul casei 01:00 Bingo România 02:00 Îþi ordon sã mã iubeºti! (reluare) 03:30 Iubiri vinovate 05:15 Triumful dragostei

08:00 Popasuri folclorice 09:00 Ferma 10:10 În curtea bunicilor 12:00 PPistruiatul istruiatul episodul 4 Cu: Zephi Alºec 14:10 PRIN CENUªA IMPERIULUI (dramã, România,1976) 17:00 D’ale lu’ Miticã 20:10 DE CE TRAG CLOPOTELE MITICÃ? (comedie neagrã, România,1982) Cu:Gheorghe Dinicã, Mariana Mihuþ, Victor Rebenciuc 22:00 Lumini ºi umbre 00:45 PRIN CENUªA IMPERIULUI

06:00 DESCENDENÞII (dramã, SUA,2011) 08:25 DEªTEPÞII (aventuri, SUA,1987) 09:55 FRANKENWEENIE (animaþie, SUA,2010) 11:20 FLICKA 2 (dramã, SUA,2010) 12:55 FORMIDABILUL 2 (acþiune, SUA,1993) 14:25 SHERLOCK HOLMES: JOCUL UMBRELOR (aventuri, SUA,2011) 16:35 FFA ATA (dramã, coproducþie, 2012) 18:05 DESCENDENÞII (dramã, SUA,2011) 20:00 FRANKENWEENIE (animaþie, SUA,2010) 21:30 RUFELE SE SPALÃ ÎN FAMILIE (dramã, SUA,2011) 22:55 O raºul magic Oraºul 23:45 Banshee 00:40 CUTIA BLESTEMA TÃ BLESTEMATÃ (horr.,SUA.,2012)

PRO CINEMA

DIVA UNIVERSAL

09:15 ZORBA GRECUL (dramã, coproducþie, 1964) 13:15 Ruleta destinului 14:15 K.O. (dramã, România, 1981) Cu: Elena Caragiu, Toma Caragiu, Carmen Galin, Pter Paulhoffer 16:15 CHEIA (dramã, Marea Britanie,1958) 19:00 Ruleta destinului 20: 00 PÃDUREANCA 20:00 (biografic, România, 1981) cu: Ion Caramitru, George onstantin, Maria Ploae, ªtefan Velniciuc 22:00 ÎN APE TULBURI (acþiune, coproducþie, 2009) 00:45 FAIMOSUL PAPARAZZO (dramã, România, 1999) cu: Victoria Cociaº, Marcel Iureº

06:00 H aven 08:00 Neveste disperate Haven (ep 4-8 din sezonul 5) 13:00 Hercule Poirot: Crimã în Mesopotamia 15:00 Hercule Poirot: Petrecerea de Halloween 17:00 MAREA ªANSÃ A LUI BEETHOVEN (comedie, SUA, 2003) 19:00 Ofiþeri începãtori 20:00 SSoþii oþii de militari (episoadele 19 ºi 20 din sezonul 7) 22:00 În mintea criminalului 00:00 CAMPIONUL (acþiune, SUA, 2009) cu: Carla Gugino, David Boreanaz 02:45 HAVEN 04:15 HERCULE POIROT POIROT:: CINCI PURCELUªI (reluare)

NAÞIONAL 10:00 Vouã 10:15 TTradiiþii radiiþii de la bunica 11:45 Mica mireasã Cu: Avika Gor 13:00 Sã v-amintiþi... duminica 19:15 Mica mireasã Cu: Avika Gor 20:15 LABIRINTUL IUBIRII (dramã, India,2007) cu: Rabir Kapoor 23:15 Sã v-amintiþi... duminica 03:00 Baronii

TV 1000 07:00 PAVILIONUL FEMEILOR 09:00 EDDIE 11:00 CÂINELE EXTRA TERESTRU EXTRATERESTRU 13:00 FFA ATA PE CARE O VISEZI (dr.,SUA.,1996) 15:00 ASCUNZÃ TOAREA ASCUNZÃTOAREA PERFECTÃ 17:30 CU MAFIA NU PARIEZI 19:30 CITIND PE BUZE 21:30 MARELE LEBOWSKI 23:30 RÃZBUNÃ TORUL RÃZBUNÃTORUL 01:00 AFACERI DIN IUBIRE


14 ACTUALITATEA

RECOMANDÃRI TV PAªTE FERICIT!

LUNI

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

PRIMA TV

KANAL D

ACASÃ TV

TVR 2

HBO

NAÞIONAL

09:00 Preþuieºte viaþa! emisiune de divertisment prezentatã de Andreea Marin 14:55 Clubul celor care muncesc în România 16:50 Vreau sã fiu sãnãtos! prezintã Sonia Argint Ionescu 17:25 Legendele palatului: Regele Geunchogo (episoadele 27 ºi 28 din sezonul 2) 18:45 Clubul celor care muncesc în România 21:00 Distractis . Distilat de comedie 22:00 CHARLOT BRUT AR BRUTAR (comedie, SUA,1914) 00:00 Nocturne 02:40 Vreau sã fiu sãnãtos

10:05 Tânãr ºi neliniºtit reluare 11:00 Apropo TV Cu Andi Moisescu 14:00 TTânãr ânãr ºi neliniºtit 15:00 MasterChef - Proba celebritãþii reluare 20:30 SUNT PLECA PLECATT ÎN ORAª (comedie, SUA,1994) Cu: Joe Mantegna, Joe Pantoliano 23:05 Homeland: reþeaua terorii (episodul 1 din sezonul 1) Cu: Claire Danes, Damian Lewis 00:00 TTanti anti Florica Cu Florin Cãlinescu reluare 01:00 România, te iubesc!

08:00 ‘Neatza cu Rãzvan ºi Dani 12:00 Mireasã pentru fiul meu reality show 14:00 Mireasã pentru fiul meu Cu Mirela Boureanu Vaida 17:00 Acces direct Cu Simona Gherghe emisiune-tabloid 20:00 Observator special Cu: Octavia Geamãnu 20:30 Top Chef show culinar Prezintã Alina Puºcaº 23:00 Un show pãcãtos emisiune-tabloid cu Dan Capatos 02:00 Top Chef show culinar Prezintã Alina Puºcaº 04:00 Acces direct

08:00 Regina cumpãrãturilor cu Andreea Raicu 12:00 Viitorul, azi 13:00 Dragostea trece prin stomac 16:00 Regina cumpãrãturilor cu Andreea Raicu 17:00 Fii pe fazã! 19:30 Iubiri secrete 20:30 Mi-s de la þarã CU Andreea Raicu 00:30 TTotul otul despre sex episoadele 7 ºi 8 din sezonul 3 Cu: Sarah Jessica Parker, Kristin Davis 01:30 Dragul de Raymond (reluare) episoadele 12 ºi 13 din sezonul 4 03:00 FOCUS 05:00 Regina cumpãrãturilor cu Andreea Raicu reluare

07:00 Cântec fãrã sfârºit 10:00 Draga mea prietenã cu Cristina Cioran ºi Paula Chirilã 15:30 Inima nu respectã reguli (serial) cu: Serthan Yavas, Sinem Oztufan 16:45 Teo Show 20:00 Suleyman magnificul: sub domnia iubirii 01:30 Suleyman magnificul: sub domnia iubirii

09:15 Diamantul nopþii 10:45 Maricruz 12:00 Iubiri vinovate 14:30 Doctorul casei 15:30 Suflet de gheaþã 17:30 Diamantul nopþii 18:30 Maricruz 19:30 Iubiri vinovate 20:30 Îngeri pierduþi 21:30 Furtuna din adâncuri 22:30 Poveºtiri de noapte 00:00 Îngeri pierduþi 01:00 Poveºtiri adevãrate 03:30 Iubiri vinovate

08:00 Eritreea, mãgãruºul cãrãuº 10:10 În curtea bunicilor 12:30 Naturã ºi sãnãtate 16:00 Carabinieri 20:10 TTeatru: eatru: Hedda Gabler Cu: Adrian Titieni, Ilinca Goia 23:10 TRIPLETELE DIN BELLEVILLE (animaþie, Franþa/ SUA,2003) Voci: Beatrice Bonifassi

06:00 ST AI CÃ TRAGE STAI MAMA! 07:25 SHERLOCK HOLMES: LOCUL UMBRELOR 09:30 FFA ATA 11:00 CARTEA JUNGLEI 2 12:15 MARILE SPERANÞE 14:20 HOÞUL DE CUVINTE 16:00 SUBMARINUL TRÃSNIÞILOR 17:30 CORUL 20:00 ST ARE DE ªOC STARE (dramã, SUA,2012) 22:00 BBanshee anshee 22:45 SUPERCLASICO (comedie, Danemarca, 2012) 00:20 VALUL ÎNTUNECA ÎNTUNECATT (dramã, SUA,2011) 02:10 ÎN CEAÞÃ (dr.,SUA,2011)

08:45 Baronii 11:00 TTriunghiul riunghiul iubirii 12:00 Destinul regelui 13:45 Mica mireasã 14:45 LABIRINTUL IUBIRII (dramã, India,2011) 19:15 Mica mireasã 20:15 Destine împlinite 21:15 Visul regelui 01:00 Destinul regelui 05:00 TTriunghiul riunghiul iubirii

PRO CINEMA

DIVA UNIVERSAL

08:30 CHEIA (dramã, Marea Britanie,1958) 11:00 Ruleta destinului 16:15 Hank 16:45 O LEBÃDÃ IARNA (dramã, România,1983) 18:50 Ruleta destinului 19:50 LLaa Bloc (serial) 20: 55 MASH 22:00 20:55 STÃPÂNUL VREMII (sf, SUA, 2011) Cu: Jason London, Wes Brown 01:00 Reîncarnaþi 01:45 Cobra 11 în alertã 02:30 DESPRE OAMENI ªI ZEI

09:00 S oþia perfectã 10:00 Hercule Poirot: cinci purceluºi 12:00 Cu sânge rece 13:00 Neveste disperate 14:00 SSoþia oþia perfectã 15:00 BEETHOVEN 5 (comedie, SUA, 2005) 17:00 H ercule Poirot: moºtenitoarele (serial) 19:00 Cu sânge rece 20:00 Neveste disperate 21:00 Ofiþeri începãtori 00:00 PRIETENI ADEVÃRAÞI (dramã., SUA, 2011)

5 NOIEMBRIE 2013

MARÞI

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

PRIMA TV

KANAL D

ACASÃ TV

09:00 Duminica în familie (reluare) Cu Ramona Bãdescu 12:00 România deºteaptã 17:25 Legendele palatului Regele Geunchogo (episoadele 32 ºi 33 din sezonul 2) Cu: Kam Woo Sung 18:45 Clubul celor care muncesc în România 18:50 Interes general 20:55 Clubul celor care muncesc în România 21:40 Fotbal: meci din grupele UEFA Champions League 23:50 Fotbal Rezumatele meciurilor disputate în grupele UCL 01:20 Dispãruþi fãrã urmã reluare

10:05 Tânãr ºi neliniºtit reluare 11:00 CÃLÃ TORUL ÎN CÃLÃTORUL TIMP (aventuri., Marea Britanie,1999) 14:00 TTânãr ânãr ºi neliniºtit 15:00 SUNT PLECA PLECATT ÎN ORAª (comedie., SUA,1994) Cu: Joe Mantegna 20:30 MasterChef proba celebritãþii 23:05 Homeland: reþeaua terorii (episodul 2 din sezonul 1) Cu: Claire Danes, Damian Lewis 00:00 TTanti anti florica (reluare) 01:00 România, te iubesc! reluare

08:00 ‘Neatza cu Rãzvan ºi Dani 12:00 Mireasã pentru fiul meu reality show 14:00 Mireasã pentru fiul meu Cu Mirela Boureanu Vaida 17:00 Acces direct Cu Simona Gherghe emisiune-tabloid 20:00 Observator special Cu: Octavia Geamãnu 20:30 Mireasã pentru fiul meu Cu Mirela Boureanu Vaida 23:00 Un show pãcãtos emisiune-tabloid cu Dan Capatos 02:00 SOCIET ATEA SOCIETA SECRETÃ 2 (thriller, SUA,2006) Cu: R. Dunne

08:00 Regina cumpãrãturilor cu Andreea Raicu 12:00 La volan 13:00 Dragostea trece prin stomac 14:00 Vacanþã ºi terapie 16:00 Regina cumpãrãturilor cu Andreea Raicu 17:00 Fii pe fazã! 19:30 Iubiri secrete 20:30 Copiii spun lucruri trãsnite emisiune de divertisment cu Florian Ghimpu 22:15 TTrãsniþii rãsniþii 00:30 TTotul otul despre sex episoadele 13 ºi 14 din sezonul 2 Cu: Sarah Jessica Parker, Kristin Davis 01:30 Dragul de Raymond 04:00 TTrãsniþii rãsniþii reluare

07:00 Cântec fãrã sfârºit 10:00 Draga mea prietenã cu Cristina Cioran ºi Paula Chirilã 15:30 Inima nu respectã reguli (serial) cu: Serthan Yavas, Sinem Oztufan 16:45 Teo Show 20:00 Suleyman magnificul: sub domnia iubirii 01:30 Suleyman magnificul: sub domnia iubirii

09:15 Diamantul nopþii 10:45 Maricruz 12:00 Iubiri vinovate 14:30 TTriumful riumful dragostei 15:30 Suflet de gheaþã 17:30 Diamantul nopþii 18:30 Maricruz 19:30 Iubiri vinovate 20:30 Îngeri pierduþi 21:30 Furtuna din adâncuri 22:30 Poveºtiri de noapte 00:00 Îngeri pierduþi 01:00 Poveºtiri adevãrate 02:00 Poveºtiri de noapte

TVR 2 10:00 Carabinieri 11:10 TTeatru: eatru: Hedda Gabler 13:00 Concertele Festivalului George Enescu 16:00 Carabinieri 20:00 Destine ca-n filme Cu Iuliana Marciuc 23:00 D Drr. House Cu:Hugh Laurie, Lisa Edelstein (episodul 17 din sezonul 6) 23:50 TTrei rei regate 00:45 Concertele Festivalului G.E.

PRO CINEMA

DIVA UNIVERSAL

10:30 Ruleta destinului 11:30 Hank 14:45 La Bloc 15:45 MASH 16:45 asediul (dramã, România,1970) 18:50 Ruleta destinului 19:50 LLaa Bloc (serial) 20: 55 MASH (ep.24 ºi 25 din sezonul 5) 20:55 22:00 EDISON, UN ORAª CORUPT (thriller, SUA, 2005) Cu: Justin Timberlake, Morgan Freeman, Kevin Spacey 00:15 Jurnalele vampirilor

09:00 S oþia perfectã 10:00 Hercule Poirot: moºtenitoarele 12:00 Cu sânge rece 13:00 Neveste disperate 14:00 disperate14:00 Soþia perfectã 15:00 MAREA ªANSÃ A LUI BEETHOVEN (comedie, SUA, 2001) 17:00 Hercule Poirot: fratele ucis (serial) 19:00 Cu sânge rece 20:00 Neveste disperate 21:00 REPUT AÞIA FIICEI REPUTAÞIA MELE (comedie., SUA, 2011)

HBO

NAÞIONAL

06:00 MARILE SPERANÞE 08:05 HOÞUL DE CUVINTE 09:54 CORUL 12:45 ÎN ARMA TÃ ARMATÃ (comedie, SUA,1994) 14:15 TTALISMANUL ALISMANUL NOROCOS (dramã, SUA,2012) 15:55 RÃZBUNÃ TORII RÃZBUNÃTORII (fan.,SUA,2012) 18:15 REDACÞIA 20:00 UN HALLOWEEN DE POMINÃ (comedie, SUA,2012) 21:30 VREMURI ÎNTUNECA TE ÎNTUNECATE (acþiune, SUA,2011) 23:00 LUMINA RECE A DIMINEÞII (acþiune, SUA,2012) 02:15 360

09:45 Destine împlinite 11:00 TTriunghiul riunghiul iubirii 12:00 Profetul 13:45 Mica mireasã 15:45 Copii contra pãrinþi reality show 17:15 Visul regelui 19:15 Mica mireasã 20:15 Destine împlinite 21:15 Visul regelui 01:00 Profetul reluare

6 NOIEMBRIE 2013 TVR 1 09:00 De la A la infinit cu Smaranda Vornicu 12:00 România deºteaptã 12:30 Vreau sã fiu sãnãtos 13:00 Opre Roma 17:25 Regele Geunchogo (episoadele 31 ºi 32 din sezonul 2) 18:45 Clubul celor care muncesc în România 21:00 Dosar România 22:22 Dispãruþi fãrã urmã 22:30 Biziday cu Moise Guran 23:30 SÃ UCIZI UN REGE (dramã,Marea Britanie/ Germania,2008) Cu: Tim Roth, Dougray Scott, Olivia Williams

PRO TV 10:05 Tânãr ºi neliniºtit reluare 11:00 UL TIMELE ORE ULTIMELE ALE TERREI (sf., Canada,2011) Cu: Julia Benson 14:00 TTânãr ânãr ºi neliniºtit 15:00 CRIMA DIN CASA MEA (thriller., Canada,2006) Cu: Barbara Niven, Brent Donnelly 20:00 Serviciul Român de Comedie 21:30 TTanti anti Florica 23:05 Homeland: reþeaua terorii (episodul 2 din sezonul 1) Cu: Claire Danes, Damian Lewis 00:00 UL TIMELE ORE ULTIMELE ALE TERREI (sf., Canada,2011)

TV 1000 07:00 JOCUL IUBIRII 09:00 CITIND PE BUZE 11:00 FFA ATA PE CARE O VISEZI 13:00 CU MAFIA NU PARIEZI 15:00 CEI MAI DEªTEPÞI 19:00 CONFRUNT AREA CONFRUNTAREA 21:00 TOTUL VA FI BINE 23:00 PANICÃ LA HOLL YWOOD HOLLYWOOD

TV 1000 07:00 BUFFALO 66 09:00 CONFRUNT AREA CONFRUNTAREA 11:00 CEI MAI DEªTEPÞI 13:00 CULEGÃ TORII DE CULEGÃTORII SCOICI 17:00 RAÞIUNE ªI SIMÞIRE 19:00 TOTUL VA FI BINE 21:00 PANICÃ LA HOLL YWOOD HOLLYWOOD 22:45 LOLIT A LOLITA

MIERCURI

ANTENA 1

PRIMA TV

KANAL D

ACASÃ TV

TVR 2

08:00 ‘Neatza cu Rãzvan ºi Dani 12:00 Mireasã pentru fiul meu reality show 14:00 Mireasã pentru fiul meu Cu Mirela Boureanu Vaida 17:00 Acces direct Cu Simona Gherghe emisiune-tabloid 20:00 Observator special Cu: Octavia Geamãnu 20:30 TTee cunosc de undeva! emisiune de divertisment show-ul se bazeazã pe un format internaþional franþuzec, achiziþionat în Portugalia 23:00 Un show pãcãtos emisiune-tabloid

08:00 Regina cumpãrãturilor cu Andreea Raicu 12:00 În formã 13:00 Dragostea trece prin stomac 16:00 Regina cumpãrãturilor cu Andreea Raicu 17:00 Fii pe fazã! 19:30 Iubiri secrete 20:30 Cronica cârcotaºilor cu Mihai Gãinuºã ºi Codruþ Kegheº 22:15 TTrãsniþii rãsniþii 00:30 TTotul otul despre sex episoadele 1 ºi 2 din sezonul 2 Cu: Sarah Jessica Parker, Kristin Davis 01:30 Dragul de Raymond (reluare) episoadele16 ºi 17 din sezonul 4 04:00 TTrãsniþii rãsniþii reluare

07:00 Cântec fãrã sfârºit 10:00 Draga mea prietenã cu Cristina Cioran ºi Paula Chirilã 15:30 Inima nu respectã reguli (serial) cu: Serthan Yavas, Sinem Oztufan 16:45 Teo Show 20:00 Jumãtatea mea ºtie! emisiune concurs cu G. Coºeveanu 05:15 Inima nu respectã reguli

09:15 Diamantul nopþii 10:45 Maricruz 12:00 Iubiri vinovate 14:30 TTriumful riumful dragostei 15:30 Suflet de gheaþã 17:30 Diamantul nopþii 18:30 Maricruz 19:30 Iubiri vinovate 20:30 Îngeri pierduþi 21:30 Furtuna din adâncuri 22:30 Poveºtiri de noapte 00:00 Îngeri pierduþi 01:00 Poveºtiri adevãrate 02:00 Poveºtiri de noapte

08:00 Descurcãreþii: în Cuba se gãsesc de toate 10:00 Carabinieri 11:10 Destine ca-n filme Cu Iuliana Marciuc 16:00 Carabinieri 20:10 8 într-o barcã talent show 23:00 D Drr. House Cu:Hugh Laurie, Lisa Edelstein 23:50 TTrei rei regate episodul 69 cu Hao Chen 00:45 Concertele Festivalului George..

PRO CINEMA

DIVA UNIVERSAL

07:00 ASEDIUL 09:00 Hank 10:30 Ruleta destinului 11:30 Hnak 15:00 La Bloc 16:00 MASH 17:00 RÃPIREA FECIOARELOR (acþiune, România,1968) 18:50 Ruleta destinului 19:50 LLaa Bloc 55 MASH 22:00 FORÞELE (serial) 20: 20:55 SPECIALE (acþiune, SUA, 2010) 00:00 Jurnalele vampirilor 01:00 Reîncarnaþi 01:45 Cobra 11 în alertã

09:00 S oþia perfectã 10:00 Hercule Poirot: Fantele ucis 12:00 Cu sânge rece 13:00 Neveste disperate 14:00 S oþia perfectã 15:00 CINCI BÃIEÞI DUPÃ O FFA ATÃ 17:00 Hercule Poirot: moarte pe Nil (serial) 19:00 Cu sânge rece 20:00 Neveste disperate 21:00 S oþii de militari 23:00 FORMULA IUBIRII (com. rom.,SUA,2012)

HBO

NAÞIONAL

ÎN ARMA TÃ ARMATÃ TALISMANUL NOROCOS (com.,SUA,2012) 09:10 RÃZBUNÃ TORII RÃZBUNÃTORII 11:30 UN HALLOWEEN DE POMINÃ 12:55 ADIO, DAR RÃMÂN CU TINE 14:40 CVARTET 16:20 UNDE VEI FI POIMÂINE? 18:20 SE NUMEA SARAH 20:00 FRANKENWEENIE (animaþie, SUA,2012) 21:30 Fetele 22:00 Viaþa ºi apucãturile lui Kenny Powers 22:35 Banshee 23:20 KILLING TIME (dramã, România,2012) 01:00 PROIECTUL X (acþiune, SUA,2012)

09:45 Destine împlinite 11:00 TTriunghiul riunghiul iubirii 12:00 Profetul 13:45 Mica mireasã 16 :15 Visul regelui 16:15 17:30 Dragoste dulceamarã 20:15 ÎN SLUJBA VIEÞII (acþiune, SUA,2001) 23:15 TRANSPLANT DE MEMORIE (dr,SUA,2010)

06:00 07:30

TV 1000 07:00 PUNGAªI LA DRUMUL MARE 09:00 REFRENUL IUBIRII 11:00 VIEÞI ÎNCRUCIªA TE ÎNCRUCIªATE 13:00 RAÞIUNE ªI SIMÞIRE 15:00 GINOSTRA 17:00 COMPLICII 21:15 LOLIT A LOLITA 01:00 POVESTE DE IUBIRE

JOI

7 NOIEMBRIE 2013 TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

PRIMA TV

KANAL D

ACASÃ TV

TVR 2

HBO

10:00 Viaþa dublã a lui Eddie McDowd 12:30 TTribuna ribuna partidelor parlamentare 13:00 De joi pânã joi 17:45 Dispãruþi fãrã urmã 18:15 Maºini, teste ºi verdicte 20:55 Clubul celor care muncesc în România 21:00 O datã-n viaþã emisiune de divertisment Cu Iuliana Tudor 00:35 Dosar România reluare 04:15 Legendele palatului: Prinþesa Ja Myung (episoadele 15 ºi 16) Cu: Jung Ryu Won, Lee Young Yoo, Park Min Young

10:05 Tânãr ºi neliniºtit reluare 11:00 CRIMA DIN CASA MEA (thriller., Canada,2006) Cu: Barbara Niven, Brent Donnelly reluare 14:00 TTânãr ânãr ºi neliniºtit 15:00 CÃSNICIA, O AFACERE PERFECTÃ (thriller., Canada,2006) Cu: Jamie Luner, James Wilder 20:00 Fotbal: Pandurii Târgu Jiu Fiorentina 22:30 SEMNUL MORÞII (acþiune, SUA,1990) 00:30 STEVIE (dr,Sp.,2008)

08:00 ‘Neatza cu Rãzvan ºi Dani 12:00 Mireasã pentru fiul meu reality show 14:00 Mireasã pentru fiul meu Cu Mirela Boureanu Vaida 17:00 Acces direct Cu Simona Gherghe emisiune-tabloid 20:00 Observator special Cu: Octavia Geamãnu 20:30 N ext Star Next emisiune concurs de Dan Negru juriu: Pepe, Maria Cârneci, ConnectR, Lora, Vasile Muraru 23:00 Un show pãcãtos emisiune-tabloid cu Dan Capatos 02:00 Nikita

07:00 Vacanþã ºi terapie 08:00 Regina cumpãrãturilor cu Andreea Raicu 12:00 Poveºti din jurul lumii 13:00 Dragostea trece prin stomac 16:00 Regina cumpãrãturilor cu Andreea Raicu 17:00 Fii pe fazã! 19:30 Cireaºa de pe tort 20:30 Mãrul discordiei cu Laurette, Bianca Jurcã ºi Margherita 22:15 TTrãsniþii rãsniþii 00:30 TTotul otul despre sex (episodul 13 ºi 14 din sezonul 3) cu: Sarah Jessica Parker 01:30 Dragul de Raymond (reluare) 04:00 TTrãsniþii rãsniþii reluare

07:00 Cântec fãrã sfârºit 10:00 Draga mea prietenã cu Cristina Cioran ºi Paula Chirilã 15:30 Inima nu respectã reguli (serial) cu: Serthan Yavas, Sinem Oztufan 16:45 Teo Show 20:00 Roata norocului emisiune prezentatã de Liviu Vârciu 03:15 Cântec fãrã sfârºit (reluare)

09:15 Diamantul nopþii 10:45 Maricruz 12:00 Iubiri vinovate 14:30 TTriumful riumful dragostei 15:30 Suflet de gheaþã 17:30 Diamantul nopþii 18:30 Maricruz 19:30 Iubiri vinovate 20:30 Îngeri pierduþi 21:30 Furtuna din adâncuri 22:30 Poveºtiri de noapte 00:00 Îngeri pierduþi 01:00 Poveºtiri adevãrate 02:00 Poveºtiri de noapte

10:00 Carabinieri 11:10 8 într-o barcã 12:30 Planeta însetatã 16:00 Carabinieri 19:00 Spania Pompierii din cer 20:10 ÎN ÞARA MINUNILOR Cu Florin Cozea ºi Dana Nãlbaru 23:00 Dr Dr.. House (episodul 19 din sezonul 6) 00:25 TTrei rei regate (episodul 70 din sezonul 6) Cu Hao Chen

06:00 ADIO, DAR RÃMÂN CU TINE 07:50 CVARTET 09:30 UNDE VEI FI POIMÂINE? 11:30 FRANKENWEENIE 13:00 ÎN TIMP 14:50 VIAÞA STRANIE A LUI TIMOTHY GREEN 16:35 BUGS BUNNY FILMUL 17:55 POARTEÃ-TE CA O DOAMNÃ, GÂNDEªTE CA UN BÃRBA BÃRBATT 20:00 Ethel 21:40 POZIÞIA COPILULUI (dramã, România,2013) 23:30 Oraºul magic 00:20 JUCÃ TOAREA JUCÃTOAREA (comedie,SUA/ Marea Britanie,2012) 01:55 SUPERPOLIÞIªTII

PRO CINEMA

DIVA UNIVERSAL

10:00 Hank 11:30 Hank 14:45 Ruleta destinului 16:45 La Bloc 17:45 MASH 18:50 Ruleta destinului 19:50 LLaa Bloc 55 MASH (ep. 13 ºi 14 din (serial) 20: 20:55 sezonul 6) 22:00 SCRISORI PENTRU CEL DE SUS (comedie, SUA, 1996) Cu: Greg Kinnear, Laurie Metcalf, Maria Pitillo 00:15 Jurnalele vampirilor 01:15 Reîncarnaþi 02:00 Cobra 11 în alertã

10:00 Hercule Poirot: Moarte pe Nil 12:00 Cu sânge rece 13:00 Neveste disperate 14:00 SSoþia oþia perfectã 15:00 SURORI ªI RIV ALE (thriller, SUA, 2012) RIVALE 17:00 Hercule Poirot: Misterul trenului albastru (serial) 19:00 Cu sânge rece 20:00 Neveste disperate 21:00 În mintea criminalului 23:00 Ofiþeri începãtori 00:00 REPUT AÞIA FIICEI... REPUTAÞIA

NAÞIONAL 11:00 TTriunghiul riunghiul iubirii 12:00 Profetul 13:45 Mica mireasã 17:30 Dragoste dulceamarã 19:15 Mica mireasã 20:15 Suflete pereche 21:15 Conspiraþia iataganelor 23:15 Poamã acrã (reluare) 01:15 Profetul (reluare)

TV 1000 07:00 COMPLICII 09:00 GERRY 11:00 GINOSTRA 13:00 BOXERUL 15:00 MOLL Y MOLLY 17:00 PASIUNE IMPOSIBILÃ 19:00 DETONA TORUL DETONATORUL 21:20 PÃDUREA 22:50 HANNIBAL 01:00 SECRET ARA SECRETARA 02:15 VACANÞA CLAUDIEI


1-7 NOIEMBRIE 2013

SUPERSTAR

De la 14 ani nu am mai avut parte de asta, spune Monica Bellucci

ACTUALITATEA 15 Manuela Arcuri, în sfârşit însărcinată

Monica Bellucci a anunţat, la sfârşitul lui august, finalul căsniciei cu actorul francez Vincent Cassel, cu care are două fetiţe, dar constată că, după divorţ, „dragostea nu dispare, se transformă. Multe lucruri se pot schimba, însă familia noastră este de neatins”. Cei doi erau consideraţi ca fiind protagoniştii unei poveşti ideale de dragoste, iar actriţa se justifică: „Îmi pare rău că am dezamăgit, dar dacă este ceva specific acestei relaţii este că noi nu am făcut nimic pentru imaginea de cuplu. Am făcut totul pentru a ne simţi bine împreună. Nu există reguli universale pentru a te simţi bine într-o iubire”, a subliniat italianca, considerată una dintre frumoasele lumii chiar şi la 49 de ani. Actriţa a subliniat că nici ea, nici Vencent nu au ce să-şi reproşeze. „Nu au existat nici victime, nici călăi. Am fost două persoane care au evoluat în direcţii diferite”, a explicat ea. Vestea bună pe care le-a dat-o bărbaţilor este că acum nu are un iubit, chiar dacă s-a speculat că ar fi împreună cu un magnat azer sau cu regizorul Emir Kusturica. Şi i se întâmplă să se bucure de singurătate pentru prima dată în viaţă. De la 14 ani, de când s-a cuplat prima dată cu un bărbat, este prima dată când are parte de aşa ceva. Pentru cât timp, rămâne de văzut.

Este o actriţă extrem de apreciată la Hollywood, dar recunoaşte că nu se uită la propriile sale filme. Julianne Moore urăşte să facă acest lucru pentru a nu vedea rezultatul. „Nu am văzut niciunul din filmele mele. Nu pot sta la o premieră sau orice altceva. Îmi place să fiu într-un film, mai mult decât să mă uit la el. Asta este trăirea mea, mai degrabă decât să văd produsul final”, a recunoscut starul.

Încă un scandal de infidelitate în lumea starurilor. Vedeta din „Smash”, Katharine McPhee, a fost fotografiată sărutându-se cu regizorul producţiei, Michael Morris, deşi amândoi sunt căsătoriţi cu altcineva. Morris, care a regizat şi „Brothers& Sisters”, este însurat de mai bine de 10 ani cu actriţa Mary McCormack. Cei doi au împreună trei fete, cu vârste între doi şi nouă ani. De cealaltă parte, cântăreaţa de 29 de ani, este căsătorită cu Nick Cokas, 47 de ani, din 2008. Cu toate acestea, surse susţin că perechea este separată de şase luni. Nu se ştie însă dacă aceeaşi soartă o are şi relaţia dintre cineast şi partenera sa.

Michael Douglas crede în relaţie A declarat că va lupta pentru mariajul său, iar acum este foarte

optimist că lucrurile se vor rezolva. Michael Douglas este convins că relaţia sa cu Catherine Zeta-Jones va reuşi să treacă peste problemele din ultima vreme. „Dumnezeule, sper. Am fost despărţiţi pentru o vreme, dar totul va fi, cu speranţă, din nou bine. Uneori oamenii iau o pauză, dar asta nu înseamnă neapărat sfârşitul. Aşa că am speranţă”, a declarat starul. Actorul susţine că micuţii cuplului, Dylan, 13 ani, şi Carys, 10, sunt bine, în ciuda despărţirii.

Bucurie pentru o cântăreaţă celebră. Kelly Clarkson s-a căsătorit cu iubitul ei, Brandon Blackstock. Au existat multe speculaţii cu privire la viitorul perechii, după ce şi-a amânat planurile iniţiale de nuntă, însă acum vedeta a anunţat schimbarea de statut pe pagina de Twitter. „Oficial sunt doamna Blackstock. Neam căsătorit la Blackberry Farms, Tennessee, cel mai frumos loc!”. Cântăreaţa a postat şi două fotografii de la eveniment.

Casa fostei regine a filmelor Discută goală pe Skype cu soţul ei pentru adulţi, la licitaţie De când a devenit mamă este chiar mai

Jenna Jameson este pe cale să-şi piardă casa, o locuinţă pe care a cumpărat-o cu 2.7 milioane de dolari în 2006. Valoarea a scăzut, banca a cerut recuperarea prejudiciului, justiţia a decis ca Jenna să plătească două milioane de dolari. Fosta actriţă XXX a încercat să vândă casa cu 1,8 milioane dolari, dar nu a găsit cumpărător şi nu a plătit un cent. Aşa că, acum, s-a pus sechestru dar preţul de pornire pentru vânzarea la licitaţie este mare: 1,85 milioane dolari. Jenna Jameson, 39 de ani, a dispărut în ceaţă. Nu se ştie unde locuieşte ea acum şi nici cu ce se ocupă, aşa că nu a fost găsită pentru a comenta ştirea.

A avut o viaţă sentimentală agitată, dar acum pare să se fi cuminţit definitiv. Şi-a găsit perechea şi se pregăteşte să devină mamă. Manuela Arcuri a demonstrat că ciorba reîncălzită poate fi bună la gust. Vedeta de 36 de ani s-a cuplat cu un magnat, cu care se mai iubise şi înainte, iar acum îl va face tată. „Sunt însărcinată cu logodnicul meu, Giovanni. Suntem în culmea fericirii, de un an încercăm să devenim părinţi. Am descoperit că sunt gravidă cumpărându-mi un test de la farmacie. Eram acasă, aşteptam şi speram. El se afla la muncă şi seara, când s-a întors, am pregătit o cină romantică şi i-am dat vestea cea mare”, a povestit actriţa, care se gândeşte acum la nuntă. Îşi doreşte o ceremonie pe plajă, la care să asiste şi mama ei. Şi probabil că dorinţa i se va împlini.

Kelly Clarkson s-a măritat

Julianne Moore nu a văzut niciun film de-al ei

S-a sărutat cu regizorul

apetisantă ca înainte, iar mulţi bărbaţi oftează la gândul că este căsătorită şi nu sunt semne că şi-ar neglija soţul. În plus, Doutzen Kroes ştie să pună sare pe rană, postând din când în când fotografii în care arată cât de sexy este, dar îl bagă în ecuaţie şi pe Sunnery James. Aşa a făcut şi acum, când a postat pe Facebook o poză cu ea goală, dar fără să arate părţile esenţiale.

Fostă vedetă Playboy, din nou însărcinată

Încă un motiv de bucurie pentru un fost iepuraş Playboy. Kendra Wilkinson aşteaptă cel de-al doilea copil cu soţul ei, Hank Baskett. Fosta iubită a lui Hugh Hefner, în vârstă de 28 de ani, este deja în opt săptămâni de sarcină. Wilkinson şi Baskett sunt căsătoriţi din 2009 şi au un fiu, Hank Baskett IV, care s-a născut în luna decembrie a aceluiaşi an. Kendra anunţa încă de la începutul anului că este pregătită pentru un al doilea copil şi iată că nu a aşteptat foarte mult să-şi vadă visul împlinit.


16 ACTUALITATEA n Minunea din România: izvorul cu apă care arde

Aparent, localitatea botoşaneană Hlipiceni, judeţul Botoşani, situată la 40 de kilometri de graniţa cu Republica Moldova, nu iese în evidenţă prin nimic. Puţină lume ştie însă că aici există un izvor de apă care arde, cu o istorie destul de controversată. La marginea drumu-lui, în apropierea pieţei din satul Hlipiceni, curge un izvor cu apă lină, cu proprietăţi sulfuroase. Firul de apă care poate fi cuprins cu uşurinţă în căuşul palmelor a fost descoperit în timp ce autorităţile de la judeţ căutau petrol. “În 1946 aici s-a forat pentru a se găsi petrol, nu ştiu ce informaţii existau în acest sens. După o perioadă lucrările s-au abandonat pentru că, spun oamenii, s-ar fi rupt un plug şi nu mai era rentabil. În această idee, probabil, acum zece ani s-a forat din nou aici. În loc de petrol, la vreo 200 de metri adâncime, oamenii au dat peste un izvor cu apă sulfuroasă. Unde dai şi unde crapă”, a povestit primarul aşezării, Gheorghe Marian Luchian. Vestea despre proprietăţile miraculoase ale apei care a ţâşnit din inima pământului i-a bucurat pe localnici. “Dacă nu bate vântul arde într-una dacă îi dai foc. Orice adiere stinge flacăra. Însă oamenii se perindă des şi nu au când să stea să admire. Fiecare îşi ia porţia de sănătate cu sticle, cu borcane, cu ce vrea fiecare”, a încheiat primarul aşezării.

PENTRU DVS. O femeie n-a mai mers la muncă de 20 de ani

Femeia din Marea Britanie care nu s-a mai dus la job de 20 de ani din cauză că este alergică la pantofi a fost anunţată de curând că ajutorul ei social va fi oprit pentru că statul o consideră aptă de muncă. Tracy, în vârstă de 45 de ani, spune că îi este imposibil să meargă la muncă pentru că are alergii grave la cauciuc, lipici, nichel şi metal, care îi provoacă dureri şi băşici pe tălpile picioarelor. Ea îşi petrece majoritatea timpului descălţată şi se deplasează prin oraş cu ajutorul unui scuter pentru persoane cu dizabilităţi.

Tracy trebuie să poarte şi mănuşi care să o protejeze de obiecte metalice, ca tacâmurile sau vasele de pregătit mâncarea. Ea suferă de dermatită de contact, un tip de eczemă care provoacă înroşirea pielii, mâncărimi şi băşici. Spune că a trebuit să renunţe la slujbă acum 20 de ani, când dermatita i-a afectat mâinile ei - şi s-a extins mai târziu la picioare. Dar, după ce a efectuat un test medical anul trecut, oficialii guvernamentali i-au spus că trebuie să se întoarcă la locul de muncă - şi i-au tăiat alocaţia de 110 lire sterline pe săptămână.

1-7 NOIEMBRIE 2013 Freddie, primul copil din Marea Britanie născut datorită unei metode revoluţionare

Isabelle şi Stephen au trecut prin drama unor pierderi de sarcină şi au decis să recurgă la fertilizarea în vitro, pentru a putea deveni părinţi. Ei au fost de acord să accepte o metodă modernă de tratament, care să le măreasca şansele. Studii recente au arătat că muzica poate stimula fertilitatea. Astfel, ovulul fertilizat, care avea să devină ulterior micuţul Freddie, a fost supus unui tratament special: a ascultat muzică în incubator. Melodiile erau foarte diferite, de la muzica rock la Madonna şi Michael Jackson,

dar şi muzica clasică, de exemplu Bach, Mozart şi Vivaldi. Nu toate ovulele s-au dezvoltat, însă cele supuse acestui stimul sonor, printre care şi Freddie, au avut o rată mai mare de reuşită. Nu a contat dacă muzica ascultată a fost pop sau heavy metal. Desigur, vibraţiile au fost cele care au avut un efect pozitiv, pentru că auzul apare la fetuşi abia dupa 14 săptămâni de sarcină. Vibraţiile produse de muzică ajută la transportarea mai efici-entă a nutrienţilor spre ovul şi la eliminarea toxinelor. Ulterior, mai multe cupluri din 17 ţări au apelat la această metodă şi au reuşit să aibă copii. Freddie are acum 1 an şi adoră să asculte muzică la radio atunci când se joacă. Cercetătorul Carolina Castello îi încurajează pe cei care vor să devină părinţi să încerce mai întâi pe cale naturală, ascultând muzică. “Muzica este bună pentru orice”, declară ea.

n O mamă din Zimbabwe s-a măritat cu propriul copil

O femeie de 40 de ani din Zimbabwe a anunţat că se căsătoreşte cu fiul ei, de 23 de ani, cu care aşteaptă şi un copil. “M-am chinuit să-mi trimit fiul la şcoală, nu m-a ajutat nimeni. Acum, fiul meu lucrează şi toţi mă acuză că fac ceva greşit. Lăsaţi-mă să mă bucur de roadele muncii mele”, a spus Betty. Betty Mbereko a declarat că face acest gest deoarece, după moartea soţului ei, a cheltuit sume considerabile de bani pentru a-şi trimite fiul la şcoală.

n O femeie de 86 de ani uimeşte internetul, la cât e de flexibilă

O pensionară în vârstă de 86 de ani din China a uimit internetul cu flexibilitatea sa. Femeia poate să facă perfect şpagatul. Tao Ouyun, din oraşul Yuyao, provincia Zhejiang, din China, nu a lăsat ca vârsta ei să o împiedice să facă ceea ce îi place cel mai mult. Tao Ouyun spune că flexibilitatea ei se datorează faptului că practică de mulţi ani Tai Chi. Pensionara a fost fotografiată în două poziţii extrem de complicate, care ar pune multă lume în dificultate, ca să nu mai vorbim de persoanele în vârstă.

n lichioruri, vinuri, şampanie, whisky, vodkă, ţigări, trabucuri, energizante, ceaiuri, sucuri, dulciuri, cafea n

magazinul pe care îl aşteptai de multă vreme

DE

Magazinul nostru e deschis zilnic între orele 8 - 24

Z N VÂ

! E AR

n cele mai bune preţuri din Lugoj la cele mai bune băuturi alcoolice şi ţigări n oferte speciale pentru persoane juridice n program fidelizare clienţi n oferte speciale pentru evenimente organizate cu posibilitatea de retur a mărfii neconsumate şi transport gratuit

Lugoj, Str. Koloman Wallisch nr. 14 vizavi de Acapulco, tel. 0256.352489

Dacă imaginea contează, atunci alegerea contează!

n bijuterii din aur n bijuterii din argint n bijuterii de sticlă Murano (Veneţia) n chihlimbar Rusia n ceasuri de marcă: Daniel Klein, Seiko, Jemis, Q&Q, Orient, Regent, Casio, Citizen, Vestino, Atlantic şi Adriatica n parfumuri franţuzeşti n iconiţe de argint n ochelari de soare n bijuterii cu pietre preţioase

! E AR

Vă aşteptăm cu noua colecţie de ochelari de soare! NOU!

Ceasuri de marcă

FOSSIL

DE

Z N VÂ

Vindem şi pe tichete

Let’s Party

BELLA GOLD & PARFUMS

Comercializează butelii Butangas La cel mai bun preţ din oraş

BG cu guler (11 kg)-63 lei; AR fără guler (9 kg)-50 lei; Butelie galbenă (11 kg)- 63 lei. Orar: Luni-Vineri 10-18, Sâmbătă 10-14 str. Bucegi, nr. 26, tel. 0722.223.986; 329.505.

Actualitatea 856  

săptămânal pentru oameni inteligenţi