Page 1

n Nr. 823 n Anul 17 n

n 22-28 Februarie 2013 n 1,5 lei n

ACTUALITATEA

n Săptămânal pentru oameni inteligenţi n

n www.ziarulactualitatea.ro n

Mai multe fete şi mai multe fotografii, pe www.ziarulactualitatea.ro

LaLa Band la Lugoj

Fata săptămânii pagina 10

Ora Pământului, la Lugoj

Municipiul Lugoj participă şi în acest an, alături de miile de oraşe din întreaga lume, la „Ora Pământului” („Earth Hour”), acţiune de amploare care urmăreşte sensibilizarea oamenilor asupra schimbărilor climatice dure care afectează planeta. Primăria Lugoj se alătură susţinătorilor şi participanţilor la această acţiune internaţională, în semn de recunoaştere şi apreciere a eforturilor împotriva poluării şi a încălzirii globale. Astfel, în data de 23 martie, în intervalul orar 20,30 - 21,30, iluminatul public din municipiul Lugoj va fi oprit, timp în care, va avea loc un concert unplugged susţinut de formaţia „Amprente” (ora 20,30) şi o scenetă comică susţinută de elevii de la Clubul Copiilor Lugoj (ora 21).

Pag. 5

LaLa Band, trupa fenomen a momentului în România, vine în Lugoj, în cadrul unui amplu turneu naţional. Luni, 25 februarie, de la ora 19, la Teatrul Municipal “Traian Grozăvescu”, lugojenii vor fi faţă în faţă cu idolii lor! Energici şi entuziaşti, membrii trupei LaLa Band au început la sfârşitul lunii ianuarie cel de-al treilea turneu naţional din cariera lor muzicală, numit “LaLa Love Tour”! Lala Band dedică acest amplu turneu îndrăgostiţilor din toată ţara. Playlistul concertelor este special gândit pentru ca toţi adolescenţii prezenţi să simtă primii fiori ai dragostei, prin intermediul muzicii. Fanii trupei LaLa Band vor fi mai aproape ca niciodată de preferaţii lor, prin achiziţionarea pachetului VIP,

Descoperire arheologică sub autostrada Lugoj-Deva

care include un bilet în cea mai bună zonă a sălii, un obiect inscriptionat LaLa Band, un poster cu autografele artiştilor şi oportunitatea extraordinară de a participa la o sesiune foto cu membrii trupei. Şedinţa foto pentru posesorii biletelor VIP va începe la ora 17. Atenţie, biletele VIP sunt limitate! Biletele sunt diponibile la două categorii de preţuri: VIP Package – 150 lei şi categoria de 60 de lei. Biletele se găsesc la casa de bilete a sălii de spectacol. Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului naţionalcultural “Arta contra drog - 2013″, iniţiat de Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film “Dracula” în parteneriat cu CIADO România (Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului). N. S.

Premiul I pentru Hasdeu

Pag. 7

n Diana Szucs, însărcinată să reanimeze PDL Lugoj

Pag. 5


2 ACTUALITATEA

HOTNEWS

Timbrul de mediu pentru maşini, avizat de Guvern. Noul sistem de taxare va fi introdus la 15 martie

Ion MOLDOVAN

n Editorial

Să moară calul vecinului! Vrem-nu vrem, noi românii avem nevoie rapid de un consult stomatologic! Motivul? Ne-am trezit cu o durere groaznică de maxilare după ce vreme de zece zile tot am mestecat carne de cal. Nu la propriu, deşi cred eu că nu ar fi chiar rea, în condiţiile în care numărăm suficienţi mâncători de şerpi, câini sau gândaci, ci la figurat, sideraţi de tam-tamul făcut la nivel internaţional în presupusul scandal al cărnii de cal. Englezii, simandicoşi din fire, au despicat lasagna în patru şi au descoperit prin ea urme de carne de cal. Păi, ca să fim puţin persiflanţi, de unde să ştim pe unde a umblat vaca înainte, că nu tot timpul se întâmplă ca în vechiul cântec: o vacă a iubit un bou! Treaba este că deşi pisica moartă a fost aruncată în curtea noastră, ea provine din cea a vecinului franţuz, unde băieţii inventivi, bucătari celebri, au umblat câte puţin pe la etichete. Iar ei cu arta şi noi cu barbaria, că doar avem antecedente şi dacă am putut înfuleca lebede prin Austria, de ce nu am sacrifica şi nişte cai pe la noi. Ce nu ştiu băieţii de prin vest, cu tot cu MI6 al lor, este că românii sunt pe locul 3 în Europa la obezitate, asta după ce în urmă cu zece ani eram undeva după locul 20. Păi nu prea aveam cum să urcăm atât de mult în ierarhie cu carnea de cal pe masă, astfel încât în România tot porcul este baza. Şi în farfurie şi în societate! Ca de obicei, noi ne alegem cu perdaful, europenii mai inventează câte ceva, reamintiţi-vă de povestea cu gripa aviară, şi nu ne mai trebuie mult că schimbăm proverbul cu turcul plăteşte în românul decontează. Şi dacă tot suntem la capitolul schimbări, modificăm şi hâtrele zicători: te uiţi ca boul la poarta nouă, sau ca viţelul la grajd în… te bagi ca calul în lasagna…, cu cacofonia aferentă, evident!

+ Pe note

22-28 februarie 2013

Pe bec

Face ce face Enelul şi calcă iarăşi pe bec! Dar nu pe becul lui, ci pe ale noastre. În ultimele zile, parcă voind să demonstreze că fără el nu se poate, a întrerupt curentul o secundă, din 5 în 5 minute, cică pentru reparaţii. Nu ştim ce reparaţii poţi face într-o secundă, dar ne întrebăm cine repară bunurile stricate de întreruperi.

Guvernul a avizat introducerea timbrului de mediu care va fi perceput la înmatricularea maşinilor, înlocuind actuala taxă auto. Noul sistem de taxare va fi introdus la 15 martie, până atunci Guvernul urmând să definitiveze şi normele de aplicare. Noua taxă auto, aplicată sub forma timbrului de mediu, cu o formulă de calcul diferită, conduce la o creştere în medie de circa 10% a sumei de plată pentru maşinile Euro 4 şi Euro 3 şi o scădere cuprinsă între 60% şi 90% pentru maşinile Euro 2, Euro 1 şi non-euro. Conform noii formule de calcul, suma de plată va scădea cu 60% pentru Euro 2, cu 80% pentru Euro 1 şi cu 90% pentru non-euro. Cuantumul taxei pentru maşinile non-euro, Euro 1 şi Euro 2, cu tehnologii mai învechite, va fi totuşi mai mic decât cel actual, mergându-se pe ideea că aceste maşini au o durată scurtă de funcţionare şi, deci, vor polua pentru un interval mai mic. Taxa va rămâne la aceleaşi cote pentru maşini Euro 5, în timp ce pentru Euro 6, maşini hibride şi electrice, nu va fi plătit nimic. Taxa va fi însă calculată diferit pentru maşinile cu motoare pe benzină şi pentru cele cu motoare diesel, în funcţie de emisia de CO2, înscrisă în cartea de identitate a maşinii sau documentele de omologare.

Mai multe informaţii pe www.ziarulactualitatea.ro

Părerea mea: Starea Naţiunii româneşti Îmi place de Obama. Pe lângă că e primul preşedinte de culoare, are carismă, ştie să trăiască şi să muncească, dar este şi serios când se impune. A creat un personaj pe care poporul îl iubeşte. Acest personaj a fost prezent la evenimentul care a avut loc miercuri dimineaţa la ora 3, ora României, când Barack Obama, preşedintele Statelor Unite, proaspăt reales pentru un al doilea mandat, s-a adresat naţiunii într-un discurs despre Starea Naţiunii, „State of the Union address”, un discurs urmărit de întreaga populaţie a globului cu cea mai mare atenţie şi consideraţie. În fiecare an, preşedintele american, oricare ar fi el, vine în faţa Congresului şi în faţa naţiunii şi ţine un discurs despre starea naţiunii, planurile de viitor şi metodele prin care intuieşte că acestea se vor pune în aplicare. Anul acesta, Obama a vorbit despre buget, modificări climatice şi fiscale, situaţia din Coreea de Nord, precum şi despre retragerea trupelor din Afganistan până la sfârşitul lui 2014. Încă de la declararea Celor Patru Libertăţi Fundamentale ale lui Roosevelt din 1941, discursul despre Starea Naţinuii a fost şi rămâne cel mai important discurs al liderului american din toate timpurile,

n Caricatura săptămânii

valoarea lui fiind atât una de moment, pentru că se vorbeşte despre progresele şi planurile statului, cât şi una istorică. Întrebarea mea este simplă: ce ar spune Băsescu într-o oră dacă ar trebui să vorbească despre starea naţiunii româneşti? Care ar fi realizările lui, care ar fi gândurile pentru viitor şi care ar fi regretele? Ce ne-ar spune Traian Băsescu despre crearea unor noi locuri de muncă, de exemplu? Dar despre planurile de securitate? Dar despre buget? Ar fi interesant să vorbească despre buget, despre cum s-au păpat banii în ultimii opt ani, nu doar de către el, ci de către toţi cei aflaţi la putere. Dar despre agenda până la terminarea mandatului, cooperarea cu Guvernul, Parlamentul şi restul instituţiilor statului şi, mai ales, despre relaţiile internaţionale? Ar fi un discurs umoristic. Ar râde şi curcanii americani, ăia de ajung pe mese copţi de Ziua Recunoştinţei. Pentru că, în mod macabru, ar fi cea mai proastă adresare în faţa naţiunii din lume. Dacă ar avea loc un astfel de discurs, nimeni nu s-ar angaja să-l ajute pe Băsescu la scrierea lui, pentru că, deşi suntem un popor de scriitori foarte buni, pur şi simplu nu suntem atât de nebuni… Gabriel IOSA

by CRIV

Profesorul, muzicologul şi compozitorul Constantin Tufan Stan, autor a numeroase studii de muzicologie şi a unor monografii de referinţă, nu poate sta locului şi i-a venit ideea să organizeze la Lugoj un concurs internaţional de interpretare pianistică în memoria Clarei Peia. Nu ne rămâne decât să-i dorim succes!

Celsico SUPER PROMOŢIE

NOU!

Tel. 0729.404.111 celsico@yahoo.com

podele laminate, lambriuri, tavane, amenajări interioare

Hai, nu zău ! Discount de la 5 la 10 % pentru sistem complet Tel. 0256.353.130 str. Mărăşesti nr. 2

Fem Panta Rhei

încălţăminte, îmbrăcăminte, marochinării

n str. Unirii nr.2, telefon: 0356.452.204. n str. Avram Iancu nr.3, telefon: 0356. 175.663

Orar: 9-18 Alege Panta rhei, alege preţul corect!

în fiecare vineri, reducere de 10% la toate produsele

Să mai şi gândim! n

l “Lumea nu e a celor modeşti, ci a celor energici.” Dante Alighieri l “Mergi în viaţă cu o licărire în ochi, cu un zâmbet pe faţă şi cu un scop măreţ în inimă.” William James l “Cea mai bună cale pentru a-ţi îndeplini visele este să te trezeşti.” Paul Valéry l “Orice om poate greşi, dar numai cel fără minte stăruie în greşeală.” Cicero l “Scopul nostru nu e să trăim veşnic, ci să lăsăm în urmă ceva nemuritor.” Chuck Palahniuk l “Caută şi păstrează mereu o bucată de cer deasupra vieţii tale.” Marcel Proust l “E curios că cei care vorbesc cel mai mult au cel mai puţin de zis.” Richard Wurmbrand l “Ceea ce am mai bun în mine se datorează suferinţei.” Emil Cioran l “Oamenii adevăraţi pot suferi orice pierderi şi să-şi menţină totuşi capacitatea de a iubi şi de a râde.” Alexandra Ripley

sc SCHLIER CHRISTIAN srl

execută (de peste 20 de ani) confecţii metalice de calitate germană la preţuri româneşti:

porţi, garduri, balustrade din fier forjat, inox, copertine, mobilier metalic, hale şi multe altele.

Lugoj, str. Făgetului nr.71, tel. 0256.351.946, 0727.783.135, mail: confectii_metalice@yahoo.com


22-28 februarie 2013

PRIM PLAN

La fiecare patru zile, un om şi-a pierdut viaţa

ACTUALITATEA 3 Bârfele de la Ceasul Electric

în urma asfixiei sau intoxicaţiei cu monoxid de carbon

n Se pare că modelul Elena Udrea are mare căutare la Lugoj, iar Lugojul, ca să le dovedească miticilor că tot Banatu-i fruncea, a luat-o înaintea Bucureştiului, numind-o pe Diana Szucz şefă de partid, la PDL. Precedentul fiind creat, acum nu mai rămâne decât să fie numită şi doamna Ghirlanda şefă de partid la PSD. Şi ca matriarhatul politic să fie complet, urmează numirea unei şefe de partid la PPDD, numai că nu s-au prea văzut femei prin partidul lu’ domnu Dan. n De când se aude că sediul PNL urmează să fie mutat la fosta Baie Comunală, nu se mai aude nimic de PNL. Păi dacă tot sunt în alianţă cu PSD, de ce nu se mută în sânul social-democraţilor? n De când site-ul Poliţiei Locale Lugoj a fost donat Primăriei, e atât de des updatat că nu poţi prinde nici măcar o ştire fierbinte. n Ziceam data trecută că feisbucul s-a umplut de chibiţi. Neavând ce scrie, unul dintre aceştia se “laudă” că a căzut în groapa de la Ceasul Electric.

n Ştirile săptămânii n

Punând în centrul preocupărilor siguranţa populaţiei, E.ON şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.), parteneri în cadrul campaniei “Împreună pentru siguranţă”, atrag atenţia asupra necesităţii curăţării coşurilor de fum şi a întreţinerii căilor de ventilare. Aceste măsuri de siguranţă sunt esenţiale pentru evitarea intoxicaţiilor şi asfixierilor cu monoxid de carbon dar şi pentru prevenirea incendiilor. Pentru siguranţa cetăţenilor, E.ON şi I.G.S.U recomandă acestora să se asigure de verificarea şi curăţarea coşurilor de fum de cel puţin două ori pe an, una dintre verificări trebuind să fie efectuată neapărat înaintea începerii sezonului rece, exclusiv prin intermediul firmelor de coşerit sau al persoanelor autorizate să efectueze asemenea intervenţii. Totodată, se impune supravegherea aparatelor neautomatizate care funcţionează cu flacără deschisă (aragazurilor) şi interzicerea utilizării acestora ca surse de încălzire. Disfuncţionalităţile înregistrate la coşurile de fum sau utilizarea aragazurilor ca surse de încălzire sunt câteva dintre cauzele care au stat la origi-

nea a numeroase evenimente tragice înregistrate în aria de activitate a companiei E.ON Gaz Distribuţie, în prima lună a acestui an. Astfel, numai în intervalul 1 ianuarie – 4 februarie 2013 au fost înregistrate 7 cazuri de asfixii şi intoxicaţii cu monoxid de carbon. Evenimentele s-au soldat cu 12 victime, dintre care 8 au decedat, ceea ce înseamnă că la fiecare patru zile o persoană a murit asfixiată cu monoxid de carbon. Numărul persoanelor decedate în acest interval de aproximativ o lună este similar cu numărul celor decedate pe parcursul întregului an 2012, situaţia fiind una fără precedent în aria de activitate a E.ON. Cauza principală a acestor evenimente tragice a fost utilizarea unor surse de încălzire alimentate cu gaze naturale, racordate la coşuri de fum necurăţate sau înfundate, construite necorespunzător sau chiar folosirea unor aparate de încălzire improprii, deteriorate sau neracordate la coşuri sau utilizarea aragazurilor pentru încălzire şi lăsarea lor în funcţiune în timpul nopţii. Gabriel IOSA

Poliţiştii şi scafandrii caută noi probe în dosarul crimei de la Sinersig

Poliţiştii nu renunţă şi caută noi probe care să ateste că interlopul Sergiu Burkas este vinovat de uciderea unui tânăr, cu mai multe lovituri de cuţit, la marginea oraşului Lugoj, în zona localităţii Sinersig. Având informaţia că ucigaşul şi-a aruncat telefonul în canalul Bega, scafandarii şi poliţiştii au stat o zi întreagă să caute dispozitivul. De la prima oră a dimineţii, cu ajutorul pompierilor şi al voluntarilor SALVO, anchetatorii au scotocit atât malul canalului Bega, cât şi fundul râului. Cei care trebuie să găsească probe în acest dosar sunt siguri că Sergiu Burkas, după comiterea omorului, a făcut mai multe apeluri prin care le-a spus prietenilor de grozăvie şi a cerut ajutorul lor. Din păcate, telefonul lui nu mai era sub acoperire, astfel că poliţiştii au nevoie de telefon pentru a vedea dacă pe el mai sunt stocate mesaje sau date care scenariul să fie confirmat. Doi scafandri au încercat să găsească telefonul în apă, însă din cauza temperaturilor negative au trebuit să renunţe la operaţiune. În acelaşi timp, în zonă a fost adus şi un detector de metal, în speranţa că se va da şi peste arma crimei.

Telefonul lui Sergiu Burkas căutat în râul Bega

Cabinet Medical Obstetrică-Ginecologie DR. NIŢU DR EL GHAZI RITA dr. Niţu Răzvan Medic primar obstetrică ginecologie Clinica Universitară „Bega” Timişoara

Program:

luni, miercuri, joi: 16-19

Programări la tel.

întrerupere de sarcină la cerere, prin aspiraţie

Medic specialist obstetrică ginecologie

Program:

marţi, vineri: 11-19

Programări la tel. 0733.441.488

0723.572.811

n consultaţii ginecologice complete, test Papanicolau n ecografii abdominale şi endovaginale n tratamentul colului prin electrocauterizare n mici intervenţii chirurgicale – montare sterilet n investigarea şi tratamentul sterilităţii n urmărirea sarcinii n asistenţă la naştere la Clinica „Bega” Timişoara şi la maternităţile private din Timişoara

Adresa: Lugoj, Str. Oltului nr. 3, ap.1 (fosta Policlinică) www.ginecologie-lugoj.ro

n Duminică, 17 februarie 2013, şoferiţă din judeţul Hunedoara a pierdut controlul volanului, la intrarea în Lugoj dinspre Caransebeş, a ieşit în decor şi s-a dat peste cap de mai multe ori cu maşina. Din fericire, femeia nu a păţit nimic. Mai mult decât atât a ieşit singură din maşină. n Luni, 18 februarie 2013, tot pe DN 6 Lugoj - Caransebeş, în apropiere de Jena, un biciclist a fost acroşat de un camion şi proiectat câţiva metri pe carosabil. Se pare că accidentul s-a produs din cauză că şoferul autocamionului a pierdut controlul volanului. n Joi, 14 februarie 2013, pe DN 68 A, într-o curbă din Dealul Viilor, un bărbat aflat la volanul unui Logan MCV a pierdut controlul autoturismului şi a ieşit în decor. Din fericire, conducătorul auto nu a păţit nimic. n Marţi, 12 februarie 2013, procurorii lugojeni au dispus trimiterea în judecată a doi minori C.I. şi S.T.A., suspecţi de furt calificat (8 fapte) şi tăinuire. În perioada 14.12.2011-12.10.2012, cei doi au sustras din opt imobile din Lugoj diverse bunuri alimentare, nenumărate bunuri de uz gospodăresc, personale, precum şi sume de bani cauzând un prejudiciu total de peste 15.000 lei. n Sâmbătă, 16 februarie 2013, pe DJ 592, Irina V., de 69 de ani, din Moşniţa Nouă, şi-a pierdut viaţa după ce a fost acroşată de un autoturism condus de Ionuţ C., de 21 de ani, din Timişoara, în localitatea Moşniţa Nouă. Din cercetările poliţiştilor reiese că I. V. a pătruns pe partea carosabilă, de pe un spaţiu alăturat drumului public. n Joi, 14 februarie 2013, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui George Moldovan, pentru săvârşirea infracţiunii de „tăinuire”. În 28.06.2011, Gherasim Radu Nicolae, Popovici Petru, Dejica Răzvan şi Cicedea Gheorghe au tăiat şi sustras cablul de telefonie din apropierea gării CFR Răchita. După comiterea infracţiunii, G.M. i-a transportat cu un microbuz pe autorii furtului la Temereşti, unde au ars învelişul cablului, iar a doua zi de dimineaţă, inculpatul George Moldovan i-a transportat pe autorii sustragerii cablului la o firmă care achiziţionează metale neferoase din Lugoj, unde au primit 2.900 lei, pe care i-au împărţit şi cu şoferul microbuzului, acesta din urmă primind 580 de lei.

Auto Service

PIT STOP!

n reglare geometrie roţi În Lugoj, pe strada cu aparatură de ultimă Primăverii nr 53, generaţie lângă vulcanizarea n reglarea direcţiei din Micro III n schimb consumabile (fosta Uleiniţă) (ulei, plăcuţe frână, filtre etc) n verificat şi schimbat antigel!

Luni-Vineri între 8 - 17 Informaţii la telefon: 0721 030714


4 ACTUALITATEA n Un pensionar în vârstă de 61 de ani este executat silit de Casa de Pensii Vaslui pentru o datorie de peste 1,1 milioane de lei, prin suma lunară poprită de 240 lei, vasluianul având nevoie de încă 390 de ani de viaţă pentru a-şi stinge debitul. Sperăm să nu se stingă din viaţă până nu-şi stinge debitul. Deci se cade să-i facem o urare: “Viaţă lungă!”, sau dacă vreţi, “La mulţi ani!” n Andrei Pleşu face o radiografie “higt fidelity” a ceea ce se întâmplă acum în societatea românescă. “România se caracterizează la ora asta prin invazia personajelor de mâna a treia şi a apatra. Sunt oameni care în mod normal nu ar fi ajuns niciodată în posturile în care se află. Sunt oameni care vorbesc prost româneşte, care au o cultură submediocră, care au un comportament grosolan, care au o insuficienţă de ţoapă potentată, sigură pe virtuţile proprii şi asta se întâmplă şi în Guvern, şi în Parlament”. Din păcate, are foarte mare dreptate. n Se pare că Ucigă-L-Toaca se simte excelent în Arhiepiscopia Tomisului. Căci numai aşa se explică faptul că de la începutul acestui an un preot a fost prins beat la volan, în pragul comei acoolice, un altul a fost arestat pentru trafic de etnobotanice, iar unul este deferit spre dreaptă judecată consistoriului eparhial pentru faptul că a înstrăinat o serie de bunuri aparţinând bisericii şi, culmea, chiar clădirea bisericii! Doamne apără-ne de astfel de slujitori ai bisericii şi ţine-ne departe de ei! Amin! Mircea ANGHEL

n kikirimikiri n

n Patronatele din turism vor ca 2 şi 3 mai să fie zile libere

S-ar putea ca bugetarii să aibă liber între 1 şi 6 mai, dacă iniţiativa asociaţiior din turism va fi aprobată de guvern, ca zilele de 2 mai - Ziua Tineretului, şi 3 mai să fie acordate ca şi zile naţionale libere, cu posibilitatea de recuperare în 2013, pentru a stimula circulaţia turistică spre staţiunile turistice din România şi către litoralul românesc. După cum se ştie, Litoralul Românesc este destinaţia ideală pentru petrecerea miniva-canţei de 1 Mai, care, printr-o conjunctură fericită, se va sărbători anul acesta în aceeaşi săptămână cu sărbătorile pascale. Agenţiile de turism au pregătit deja pachete speciale, specifice fiecărui eveniment, dar şi pachete comune, care să includă întreaga perioadă 30 aprilie-7 mai. Preţurile pornesc de la 60 de lei de persoană/noapte la hotelurile de 3 stele, de la 100 de lei de persoană/ noapte la hotelurile de 4 stele şi de la 229 de lei de persoană la hotelurile de 5 stele, în funcţie de serviciile pe care le oferă fiecare unitate de cazare.

SOCIAL

Cultura materială preistorică în Banatul de Est

Vineri, 15 februarie, la Galeria Pro Arte a avut loc vernisajul expoziţiei temporare “Cultura materială preistorică în Banatul de Est” organizată de Muzeul de Istorie şi Etnografie Lugoj. Expoziţia a beneficiat de o prezentare inedită pentru spaţiul cultural lugojean, în sensul că în deschiderea acesteia a rulat un scurt film documentar tematic prin intermediul căruia publicul a fost introdus în atmosfera specifică epocii, film realizat cu sprijinul doamnei Patricia Ghemeş, consilier personal pe probleme de cultură şi patrimoniu al primarului Francisc Boldea, Cristian Alexandru - regizor, al TEN TV (Sergiu Sfercoci, operator imagine) şi Andrei Puţinelu (sunet). Directorul muzeului lugojean, arheologul Răzvan Pinca, a asigurat suportul ştiinţific al filmului, precum şi prezentarea expoziţiei. Expoziţia s-a dorit a fi o retrospectivă a ultimilor 50 de ani de cercetare arheologică efectuată de Muzeul de Istorie şi Etnografie. Au fost expuse piese din silex descoperite în aşezările paleolitice de la Româneşti, Coşava

OFER servicii de

contabilitate pentru societăţi comerciale, PFA. Informaţii la tel. 0722.525.621.

SC Lugomet SA SC Lugomet SA cu sediul în Lugoj, str. Timişoarei nr. 139, 141 produce: n poduri rulante cu sarcina de ridicare până la 200 tone n macarale portal n construcţii metalice pentru sectorul hidrotehnic (vane plane, batardouri etc.) n diverse construcţii metalice civile şi industriale n piese de schimb, reductoare, cuplaje, arbori translaţie, cârlige pentru poduri rulante n reparaţii şi montaj poduri rulante şi construcţii metalice Preţuri atractive Autorizaţie ISCIR şi ISO 9001/2000

22-28 februarie 2013

Informaţii la tel: 0256/356110; fax: 0256/350325 info@lugomet.ro; contractari@lugomet.ro

şi Tincova, ceramică neolitică ce provine din situl arheologic de la Româneşti-Peşteră, topoare neolitice din piatră şlefuită ce provin de pe teritoriul Lugojului, de la Susani-Deluţ, Herendeşti, Târgovişte, precum şi o serie de figurine antropomorfe găsite la Sălbăgelul Vechi. Perioada eneolitică a fost reprezentată de ceramica descoperită în aşezarea cercetată la Sacoşu Mare. Epocii Bronzului i-a fost alocat cel mai generos spaţiu în cadrul expoziţiei, fiind prezentate obiecte ceramice ce provin din aşezările de la Visag şi Coşteiu, ceramică suddunăreană de import recuperată în urma cercetărilor de la Moldova Veche precum şi o serie de obiecte din bronz descoperite ocazional sau în urma cercetărilor sistematice la Cornuţel, Dumbrava, Sviniţa, Herendeşti, Susani şi Moldova Veche. Tot acum s-a făcut cunoscut publicului lugojean că prin obiectele de epocă paleolitică pe care le deţine muzeul şi oraşul pot fi considerate puncte de referinţă pe harta mondială a arheologiei. Răzvan PINCA


22-28 februarie 2013

SOCIAL

ACTUALITATEA 5

Francisc Boldea mai vrea un mandat

S-a dat startul alegerilor interne în cadrul celor 25 de organizaţii de cartier ale PSD Lugoj. La începutul lunii viitoare, în 6 martie, de la ora 17, la Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”, va avea loc şi Conferinţa municipală de dare de seamă şi alegeri a PSD Lugoj. După trei ani în care a păstorit, cu mână de fier, organizaţia, primarul Francisc Boldea a declarat că îşi va depune candidatura pentru un nou mandat de preşedinte, fiind mulţumit de echipa avută în subordine, cu care a reuşit să impună Partidul Social Democrat ca principală forţă politică în municipiu şi să câştige cu un scor categoric atât alegerile locale, cât şi pe cele parlamentare, la nivel de Lugoj. „Sigur voi candida pentru un nou mandat de preşedinte. De când sunt preşedinte, PSD Lugoj a câştigat tot ce se putea câştiga, la toate alegerile, iar activitatea politică a organizaţiei a mers foarte bine pentru că avem o echipă excelentă. Pentru moment nu-mi propun să schimb nimic pentru că fiecare departament, fiecare organizaţie de cartier, fiecare vicepreşedinte şi fiecare consilier cred că şi-au făcut şi îşi fac

datoria cum trebuie, iar acest lucru s-a dovedit la alegeri, prin încrederea pe care ne-au dat-o lugojenii. Cât priveşte activităţile desfăşurate de PSD Lugoj, doar anul trecut au fost peste 35, cu toate categoriile sociale, ceea ce este un lucru extraordinar, în condiţiile în care celelalte partide abia se adună şi nu fac mai mult de două-trei acţiuni într-un an. Deci, vom merge şi în continuare cu aceeaşi echipă”, ne-a declarat Francisc Boldea, liderul socialdemocraţilor lugojeni. Şi la aceste alegeri interne, la fel ca la cele din martie 2009, se pare că Francisc Boldea nu va avea contracandidat pentru şefia organizaţiei municipale, primarul în funcţie bucurânduse de o susţinere categorică în rândul membrilor de partid. Şi chiar dacă Boldea a declarat că va merge cu aceeaşi echipă câştigătoare, sunt voci în organizaţie care susţin că unii vicepreşedinţi, dar şi câţiva membri ai Consiliului municipal, îşi vor pierde funcţiile. Vizaţi sunt social-democraţii care nu au avut, în cei trei ani de mandat, o implicare pe măsura cerinţelor preşedintelui. Ion MOLDOVAN

Diana Szucs, însărcinată să reanimeze PDL Lugoj

Organizaţia din Lugoj a Partidului Democrat Liberal are un nou preşedinte interimar. Biroul Permanent Judeţean al PDL Timiş a desemnat-o pe Diana Szucs să conducă, până la organizarea alegerilor interne, „corabia” PDL Lugoj. Medic de profesie, Diana Szucs este membră a Partidului Democrat din anul 1996 şi consilier municipal la cel de-al doilea

mandat. Szucs îi succede la conducerea PDL Lugoj consilierului judeţean Mihăiţă Bojin, care rămâne preşedinte al PDL în Colegiul 7 Lugoj. Principalul obiectiv pe care Diana Szucs îl are este reconstrucţia organizaţiei municipale, o organizaţie măcinată de intrigi şi divizată în mai multe tabere după plecarea de la conducere a fostului primar Marius Martinescu.

Linea Arredo

Linea Arredo - Mobilă Italiană

angajează montator mobilă. Cerinţe:

- dinamic; - spirit de echipă; - responsabil; - disponibilitate la program prelungit; - carnet conducere B; - experianţa în domeniu constituie un avantaj.

Se oferă:

- salariu atractiv; - ore suplimentare plătite; - condiţii bune de muncă. CV-urile se depun la sediul firmei, pe str. Bucegi, nr. 29, de la 9 -18. Info: 0723.289.286

n Sondaj Actualitatea: “Cât crezi că ar trebui să fie alocaţia de stat pentru copii?”

România, ţara tuturor posibilităţilor, după America, dar şi a contrasTelor, continuă să ne uimească prin modul original de a pune preţ pe valorile umane. Dacă salariul minim al unui amărăştean este de 750 de lei pe lună, un “oumenşou” câştigă peste 10.000 de euro. Mai mult decât preşedintele, mai mult decât un parlamentar, care ia puţin peste 5.000 de lei, dar mai ia indemnizaţii, sporuri, bani de protocol şi alocaţii. Iar alocaţia aceasta, pentru că aici vrem să ajungem, este de 110 lei. 110 lei pe lună, pentru meniul zilnic al unui parlamentar, în timp ce alocaţia de stat pentru copii este de doar 42 de lei, de 20 de ori mai mică decât media acesteia în statele Uniunii Europene. Ca să nu mai vorbim de alocaţia pentru întreţinerea unui câine comunitar, care variază la nivel naţional între 400 şi 750 de lei. Ţi se pare corect? Tu ce părere ai? Ziarul Actualitatea a iniţiat un sondaj pe această temă. Aşadar, te rugăm să intri pe www.ziarulactualitatea. ro şi să răspunzi la întrebarea: Cât crezi că ar trebui să fie alocaţia de stat pentru copii?

n Descoperire arheologică sub autostrada Lugoj-Deva

Peste 50 de morminte vechi de peste 3000 de ani, vase de lut şi râşniţe de piatră folosite în ritualul

funerar, sute de locuinţe din secolul XIII înainte de Christos au fost descoperite de echipa de arheologi pe tronsonul autostrăzii Lugoj-Deva. Cele 50 de morminte dezgropate în satul Păru alcătuiesc cea mai mare necropolă a unui grup cultural din epoca bronzului, descoperită până astăzi. Cercetările arheologice preventive efectuate în vara anului trecut pe tronsonul autostrăzii LugojDeva (segmentul Belinţ-Traian Vuia) au condus la descoperirea şi cercetarea a mai mult de şase situri care se datează în epoca bronzului, perioada romană şi medievală. În acest moment materialele arheologice sunt prelucrate de specialiştii de la Muzeul Banatului care intenţionează să le publice în cadrul unor monografii. Printre cele mai importante situri este cel descoperit în localitatea Păru, care aparţine epocii bronzului, grupului cultural Balta Sărată, datat, prin metode clasice, în secolele XIII-XII în. Chr. Metodele moderne de datare prin metoda carbonului radioactiv arată că necropola de la Păru se situează în intervalul de timp cuprins între 1300 şi 1200 înainte de Christos. (N. S.)

n Modernizări la Poliţie

Poliţia Locală Lugoj are, din această săptămână, acces în Baza naţională de identificare a persoanelor a Ministerului Administraţiei şi Internelor, anunţă şeful Poliţiei Locale, Florin Dumitru. Accesul se face sub directa coordonare a Serviciului de Transmisiuni Speciale, baza de date fiind operată 24 de ore din 24, de cinci persoane din dispecerat, care au fost specializate în acest sens. Odată cu intrarea în acest sistem, Poliţia Locală va putea identifica atât autorii unor infracţiuni, cât şi pe cei care parchează aiurea, sau care paralizează circulaţia.

n Dacă n-ai luat bacul de 2 ori, a treia oară plăteşti 230 de lei

Candidaţii care au susţinut de două ori bacalaureatul şi nu au promovat nicio probă plătesc 230 de lei dacă se vor înscrie pentru o nouă sesiune, iar dacă au fost respinşi la una sau mai multe probe vor achita doar contravaloarea acestora, suma fiind stabilită de către inspectoratele şcolare. Ministerul Educaţiei a stabilit suma pe care trebuie să o plătească acei candidaţi care nu au promovat nicio probă a bacalaureatului şi care au susţinut de două ori acest examen. Potrivit metodologiei, candidaţii au dreptul să susţină examenul de bacalaureat fără taxă de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiţionate de achitarea unor taxe, care se stabilesc anual, până la data de 1 martie, de către Ministerul Educaţiei. Diana BUCŞA

Laborator de analize medicale

Centrul Medical Dr. Cev, Lugoj, str. Făgăraş nr. 3

tel.: 0256/358617; fax.: 0356/459271; e-mail: cm_dr_cev@yahoo.com

Punct de recoltare Făget Cabinet Medical “DR. LEUCA” Marţi, Miercuri şi Vineri 8 - 12

Peste 80 de tipuri de analize, la cele mai mici preţuri din oraş.

Şef laborator, Dr. Camelia Brînzei, medic specialist medicină de laborator

Aparatură de ultimă generaţie,

analizoare complet automate, la standarde internaţionale, pentru: BIOCHIMIE, HEMATOLOGIE, IMUNOLOGIE, MICROBIOLOGIE, PARAZITOLOGIE.

NEUROLOGIE, Dr. Carmen Cucuian, medic specialist neurolog

Recoltări analize: între orele 8 - 11, Rezultate eliberate: între orele 15 – 16. Pentru majoritatea analizelor, rezultatele se obţin în aceeaşi zi.

ENDOCRINOLOGIE Dr. Magdalena Caraivan, medic specialist endocrinolog.


6 ACTUALITATEA n telefoane n

352.240 Primăria Lugoj Casa de Cultură M. 351.130 Casa de Cultură S. 353.253 357.886 Pro Arte Muzeu 354.903 Biblioteca 351.304 351.971 Protopopiatul Admin. Financiară 351.673 354.920 Camera Comerţ 351.776 Camera Muncă 351.812 Forţe de Muncă 351.750 Meridian 22 352.830 Salprest 359.679 Gara 351.212 Poliţia 352.372 Judecătoria 353.324 Pol. Comunitară 353.511 Jandarmii 351.560 Pompierii 353.731 Spitalul 358.000 Ambulanţa Stomatologie 0745.316.998 353.784 Pol. cu Plată 359.496 Pol. Gârleanu 356.688 Centrul Cev Urgenţe Gaz 0800.800.928 112 Număr de Urgenţă FARMACII 353.039 Maydis Farm 351.834 Salvia Farm 353.521 Alcris Farm 353.602 Farmacia 231 351.244 Îngerul Farm 358.429 Farm ACF Civig TAXI 351.888 Taxi Sandy

Loto n 6/49 18 Februarie 2013

6 / 49: 2, 12, 19, 17, 45, 26 noroc: 2 5 9 3 9 4 1 5 / 40: 37, 18, 11, 38, 16, 20 super noroc: 6 9 2 1 1 7 joker: 45, 38, 2, 42, 11, 1 plus noroc: 8 5 9 2 5 2

n BĂNCI n

Dobânzi persoane fizice

6 luni Bancpost 6,15 BCR 4,50 Transilvania 5,85 Carpatica 6,15 BRD 5,15 Raiffeisen 4,85 Alpha Bank 6,25 Pireus Bank 6,60

1 an 6,65 5,25 6,50 6,40 5,75 5,10 6,50 6,75

n VALUTE n 21 FEBRUARIE 2013

1 euro 1$ 1£ 1 CHF 1 g aur

4,3779 3,2670 5,0025 3,5487 168,2479

ISSN 1584-3688 Sãptãmânal editat de Actualitatea Press Str. Nicolae Bălcescu 6 tel./fax: 0256/356.626 REDACŢIA: Director: Nicolae SILADE Redactor şef: Ion MOLDOVAN Redactor şef-adj: Mircea ANGHEL SGR: Diana BUCŞA Redactori: Gabriel IOSA (editorialist) Patricia GHEMEŞ (actualitate) Dan H. BRUDIU (sport) Remus V. GIORGIONI (cultură) Carmen SILADE (divertisment) Alex. BARANYAI (fotoreporter) Cristi VECERDEA-CRIV (cartoon) Mirela DRAGOTĂ, Cornel DRINOVAN (corespondenţi) Publicitate/Marketing: Lidia SILADE, 0769.62.62.76 Cont:

RO91BPOS36106523325RON01

BANCPOST Agenţia Lugoj Cod fiscal: 18248107 Tipar: SC West Tipo International SRL Timişoara Responsabil tipar: Micu MARIAN Difuzare: Gheorghe IORGA

Adresă e-mail: ziarulactualitatea@yahoo.com

UTILEMOZAIC & SERVICII

Convocatoare AGA

Consiliul de Administraţie al SC Urban SA a decis în şedinţa din 18.02.2013 convocarea Adunărilor Generale Extraordinare şi Ordinare a Acţionarilor, în data de 25.03.2013 orele 10,00 respectiv 11,00, la adresa: EuroHotel, Str. Mehadia, nr. 5, 300558, Timişoara, pentru toţi acţionarii înregistraţi la data de referinţă de 14.03.2013. În caz de lipsă de cvorum, a doua convocare este pentru 26.03.2013, în acelaşi loc şi la aceleaşi ore. Ordinea de zi pentru AGEA 1. Aprobarea retragerii de la tranzacţionarea pe piaţa Rasdaq a valorilor mobiliare emise de SC Urban SA şi radierea acestora de la Comisia Naţionala a Valorilor Mobiliare, cu consecinţa dobândirii caracterului de societate pe acţiuni de tip închis. 2. Prezentarea raportului întocmit de un evaluator independent şi aprobarea preţului pe acţiune care urmează a fi achitat în cazul retragerii acţionarilor din cadrul societăţii. 3. Aprobarea modalităţii de retragere din societate a acţionarilor care nu sunt de acord cu hotararea AGEA de retragere de la tranzacţionare a valorilor mobiliare emise de societate, cu respectarea prevederilor Dispunerii de Măsuri nr. 8/15.06.2006 a CNVM. 4. Stabilirea datei de 28.06.2013 ca dată de înregistrare; 5. Aprobarea mandatării Consiliului de Administraţie al societăţii pentru efectuarea operaţiunilor prevăzute de Art. 153^22 din Legea 31/1990 - privind societăţile comerciale şi pentru încheierea de acte juridice conform prevederilor art.241 din Legea 297/2004 - privind piaţa de capital. 6. Aprobarea modificării modului de administrare al societăţii, cu prevederea posibilităţii numirii unui Administrator Unic. În acest sens, se propune ca Art. 15.2. din Actului Constitutiv să aibe următorul conţinut: „Societatea este administrată de către un Consiliu de Administraţie compus din 3 membri, aleşi de adunarea generală pe o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de a fi realeşi, sau de către un Administrator Unic, care îndeplineşte toate atribuţiile legale şi statutare ale Consiliului de Administraţie. Toate referile din prezentul Act Constitutiv la Consiliul de Administraţie se consideră echivalente şi pentru sintagma Administratorul Unic.” Ordinea de zi pentru AGOA 1. Aprobarea repartizării rezultatului reportat aferent exerciţiului financiar 2011; 2. Prezentarea şi dezbaterea raportului de activitatea al Consiliului de Administraţie privind activitatea desfăşurată în anul 2012 şi a modului de îndeplinire a criteriilor de performanţă şi obiectivelor negociate în contractul de administrare şi actele adiţionale aferente; 3. Prezentarea şi dezbaterea raportului auditorului financiar aferent exerciţiului 2012; 4. Discutarea, aprobarea sau modificarea situaţiilor financiare la 31.12.2012, în baza materialelor prezentate de Consiliul de Administraţie şi de auditor; 5. Aprobarea propunerii de repartizare a profitului net rezultat din exerciţiul financiar 2012; 6. Pronunţarea asupra gestiunii administratorilor pentru exerciţiul financiar 2012; 7. Stabilirea remuneraţiei adminstratorilor şi fixarea limitelor generale ale remuneraţiilor directorului general pentru anul 2013; 8. Analiza şi aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli, a programului de activitate şi a planului de investiţii pentru anul 2013; 9. Stabilirea persoanei împuternicite să negocieze şi să semneze din partea societăţii actul adiţional la contractul de administrare, cuprinzând obiectivele şi criteriile de performanţă angajate pentru anul financiar 2013; 10. Aprobarea încheierii contractului de audit financiar, a valorii şi duratei acestuia; 11. Aprobarea datei de 15.04.2013 ca dată de înregistrare; 12. Mandatarea preşedintelui Consiliului de Administraţie pentru efectuarea demersurilor necesare în vederea înregistrării hotărârilor AGEA şi AGOA la ORC, publicarea în Monitorul Oficial şi raportarea către piaţa de capital. Toate materialele informative cu privire la punctele înscrise pe ordinea de zi şi supuse analizei şi aprobării AGEA/AGOA vor putea fi studiate la sediul societăţii sau eliberate contra cost acţionarilor, la cerere, începând cu data publicării convocatorului, de luni până vineri, între orele 10,00÷14,00, cu excepţia raportului de evaluare, care va fi disponibil după data de referinţă. Societatea nu deţine o pagină proprie de Internet. Fiecare acţionar are dreptul să adreseze întrebări privind punctele de pe ordinea de zi a AGEA/AGOA, până la data desfăşurării şedinţelor. Societatea are obligaţia de a răspunde la întrebările adresate de acţionari, în cadrul AGA. Unul sau mai mulţi acţionari reprezentând, individual sau împreună, cel puţin 5% din capitalul social are/au dreptul de a introduce puncte pe ordinea de zi a adunării generale, cu condiţia ca fiecare punct să fie însoţit de o justificare sau de un proiect de hotărâre propus spre adoptare de adunarea generală, precum şi de a prezenta proiecte de hotărâre pentru punctele incluse sau propuse spre a fi incluse pe ordinea de zi a adunării generale. Drepturile pot fi exercitate numai în scris (transmise prin servicii de curierat sau prin mijloace electronice), în termen de cel mult 15 zile de la data publicării convocării. Acţionarii înscrişi în registrul acţionarilor la data de referinţă işi pot exercita dreptul de vot direct sau prin reprezentant. Persoanele care vor să fie reprezentanţi în AGOA/AGEA, vor depune la sediul societăţii sau vor expedia prin poşta procurile de reprezentare, până cel târziu cu 48 de ore înainte de data primei convocări. Formularul de procură specială se poate obţine de la sediul societăţii, începand cu data de referinţă. Procurile speciale depuse după expirarea termenului, precum şi cele care nu îndeplinesc condiţiile legale, vor fi considerate nule de drept. Preşedinte CA, Iosif Panduru

n n n n n Maria vă prezintă Vremea în zona Lugoj n VINERI,22 februarie 2013: Vremea va fi rece, cerul va fi acoperit şi va ploua. Temperaturile vor fi cuprinse între -2 şi 5ºC. n SÂMBĂTĂ, 23 februarie 2013: Vreme rece, cer acoperit şi ploi. Temperaturile vor fi cuprinse între -2 şi 7ºC. n DUMINICĂ, 24 februarie 2013: Vremea va fi caldă şi vor fi precipitaţii. Temperaturile vor fi cuprinse între 6 şi 11ºC. n LUNI, 25 februarie 2013: Vreme caldă, cerul va fi acoperit şi va ploua. Temperaturile vor fi cuprinse între 6 şi 11ºC. n MARŢI,26 februarie 2013: Vremea va fi cadlă, iar cerul va fi parţial înnorat. Temperaturile vor fi cuprinse între 4 şi 14ºC. n MIeRCURI, 27 februarie 2013: Vremea va fi caldă, iar cerul va fi acoperit. Temperaturile vor fi cuprinse între 3 şi 10ºC. n JOI, 28 februarie 2013: Vreme caldă şi cer înnorat. Temperaturile vor fi cuprise între 2 şi 9ºC.

-20 C 140 C

22-28 2-8 NOiembrie februarie 2012 2013 n Colţul de cultură n

n Pentru Ea, concert acoustic live, în Clubul Space Bowling

Clubul Space Bowling şi Vasile Gondoci vă învită în data de 7 martie 2013, cu începere de la ora 20, la un concert acoustic live, susţinut de Silvan Stâncel şi Ovidiu Scridon, în Clubul Space Bowling, de pe strada Timişoarei nr. 121 A. Sub genericul “Pentru Ea“, concertul în care cei doi artişti vor interpreta piese flamenco, pop şi folk este dedicat, desigur, femeii şi face parte dintrun turneu naţional care include mai multe oraşe, între care Bucureşti, Timişoara, Arad, Alba Iulia, Sibiu, Craiova. Este meritul lui Vasile Gondoci că şi oraşul nostru a fost inclus în lista de mai sus. Preţul unui bilet este de 15 lei. Rezervări se pot face la tel. 0724.070.833 şi 0721.563.807.

n “Cânt şi joc pentru mama mea”

Ansamblul Folcloric de Copii şi Tineret „Lugojana” va susţine un nou spectacol pentru iubitorii de folclor din Lugoj. În data de 7 martie, de la ora 17, ansamblul lugojean va prezenta, pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu”, spectacolul „Cânt şi joc pentru mama mea”. Programul cuprinde dansuri populare şi melodii interpretate de soliştii vocali Larisa Lungu, Andreea Dragoman, Călin Dănilă, Andra David, Ana Maria Vlaiconi, împreună cu instrumentiştii Dănuţ Matei, Ionică Odoba, Lucian Crista, Leonard Groza, Sebastian Subţire, Ionuţ Muntean şi Nicolas Rădulescu. Conducerea muzicală este asigurată de Ionel Groza, iar coregrafia spectacolului este realizată de Puiu Munteanu. Biletele se găsesc la Agenţia de bilete a Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu”, preţul unui bilet fiind de 10 lei. Diana BUCŞA

n Reţeta săptămânii n

Salată orientală Ai nevoie de: 750 g cartofi, 2 ouă, o ceapă mică, 15 măsline, 2 linguri maioneză sau ulei, o linguriţă oţet, sare, piper. Cum procedezi: Se fierb ouăle tari. Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe cu latura de aproximativ 3 cm. Se pun într-o cratiţă cu apă cât să-i acopere şi puţină sare. Se fierb cam 20 de minute. Se verifică dacă s-au fiert cu furculiţa, dacă intră uşor. După ce s-au fiert cartofii se scot din apă şi se pun într-un castron şi se amestecă cu ouăle fierte şi tăiate bucăţele, ceapa tăiată fidea, măslinele tăiate în 4. Se adaugă maioneza sau uleiul, oţetul, piperul şi se amestecă până se încorporează.


22-28 februarie 2013

MOZAIC Premiul I pentru Hasdeu la concursul “Istorie şi societate în dimensiune virtuală”

ACTUALITATEA 7 n Copilul meu frumos n Câştigătorul săptămânii este Antonie Sandu

La etapa judeţeană a concursului naţional “Istorie şi societate în dimensiune virtuală”, desfăşurat joi, 14.02.2013, la Colegiul Naţional Bănăţean Timişoara, elevul Andrei Ţenescu, din clasa a X-a, de la Colegiul Naţional “Iulia Hasdeu” Lugoj, a obţinut premiul I la secţiunea istorie, cu un site dedicat personalităţii lui Napoleon Bonaparte. În urma obţinerii acestui premiu la concursul “Istorie şi societate în dimensiune virtuală”, care testează cunoştinţele de istorie şi informatică a elevilor participanţi, Andrei Ţenescu va reprezenta

judeţul Timiş la etapa naţională a concursului ce va avea loc între 15 şi 18 aprilie la Cluj-Napoca. Profesorul care a coordonat activitatea elevului este Horaţiu Suciu.

Şcoala Gimnazială „Eftimie Murgu” Lugoj - gazda Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar - „Tenis de masă”, faza municipală

Aveţi un copil? Dacă nu, faceţi repede unul şi trimiteţi pozele lui (minim trei) pe email: ziarulactualitatea@yahoo.com şi va intra în concurs pe www. ziarulactualitatea.ro Adăugaţi câteva cuvinte frumoase despre el (plus nume, prenume, vârstă, localitate). Cel care obţine cele mai multe voturi va fi publicat în această pagină şi premiat.

n Academia de Poliţie, la Şcoala Gimnazială Nr. 4

Întrucât, în ultima perioadă, la nivel naţional a avut loc o creştere explozivă a accidentelor pe fondul nerespectării regulilor de circulaţie, în care victime au fost elevii, la Şcoala Gimnazială Nr. 4 Lugoj, sub coordonarea prof. înv. primar Cosmina Alina Bogasieru, a fost organizată, în data de 13.02.2013, o întâlnire cu agentul şef Iosif Ciulonescu, din cadrul Biroului Poliţiei Rutiere Lugoj. În urma discuţiilor purtate, elevii clasei pregătitoare B şi ai clasei a III-a A au înţeles că de respectarea regulilor de circulaţie depinde o copilărie fericită. Alături de profesoarele Cosmina Bogasieru şi Stela Kovacs a participat şi directorul şcolii, prof. Sebastian Gheorghiţă. Această acţiune face parte dintr-o serie de activităţi ce urmează a fi susţinute prin parteneriatul Şcoală- Poliţie. (A. P.)

Vineri, 15 februarie, la Şcoala Gimnazială „Eftimie Murgu” Lugoj, peste 20 de participanţi au oferit un spectacol de talent, măiestrie şi dăruire la tenis de masă, cu ocazia fazei municipale a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Aceasta a fost organizată de profesorii Chiran Alexandru, Sabău Ioan şi Căprariu Corina. Tenisul de masă este un sport care câştigă din ce în ce mai mult teren printre tineri fiind unul dintre cele mai îndrăgite forme de mişcare şi relaxare.Au participat elevi de la Şcoala Gimnazială „Eftimie Murgu” Lugoj, Colegiul Naţional „C. Brediceanu”, Şcoala Gimnazială „Anişoara Odeanu”, Şcoala Gimnazială nr. 4, Şcoala Gimnazială Măguri precum şi de la şcolile V.V. Delamarina, Racoviţa şi Boldur. Festivitatea de premiere a avut loc în aceeaşi zi, iar clasamentul final a fost următorul: Fete: Patricia Radu - Colegiul Naţional „C. Brediceanu”, prof. Claudiu Jivulescu; Cristina Feraru - Şcoala Gimnazială Măguri, prof. Elena Ignat; Ana Mărie - Şcoala Gimnazială

SC MERIDIAN 22 SA

În urma somaţiilor de plată trimise către utilizatorii care nu şi-au onorat obligaţiile contractuale către societatea noastră şi înregistrează sume restante la plată, S.C.MERIDIAN 22 S.A. anunţă continuarea acţiunii de debranşare de la reţeaua publică de apă. Cheltuielile aferente sistării, reluării furnizării serviciului- în sumă de 1.000 lei, cât şi costul refacerii carosabilului afectat - în sumă de 1.000 lei se suportă de utilizator (conf. Legii nr. 51/2006 - actualizată). Pentru a preveni aceste cheltuieli suplimentare, vă solicităm să efectuaţi plata sumelor restante la casieria societăţii sau în conturile bancare curente ale societăţii noastre în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, vă facem cunoscut că efectuarea plăţii facturilor restante, chiar în ziua programării pentru debranşare nu exonerează pe utilizatorul restant de plata cheltuielilor suplimentare aferente debranşării. Rebranşarea se va efectua în termen de maxim 5 zile lucrătoare de la efectuarea tuturor plăţilor. CONDUCEREA SC MERIDIAN 22 SA LUGOJ

Măguri, prof. Elena. Menţiuni: Andreea Locsei - Şcoala Gimnazială nr. 4, prof. Monica Ianculescu; Damaris Szanto - Şcoala Gimnazială „A. Odeanu”, prof. Corina Căprariu;Iuliana Corneschi - Şcoala Gimnazială „E. Murgu”, prof. Ioan Sabău; Băieţi: Alexandru Ignat - Şcoala Gimnazială „A. Odeanu”, prof. Elena Ignat; Mihail Curelici - Colegiul Naţional „C. Brediceanu”, prof. Claudiu Jivulescu; Vlad Stai - Şcoala Gimnazială Boldur, prof. Gheorghe Olteanu; Menţiuni: Denis Daminescu - Şcoala Gimnazială „E. Murgu”, prof. Ioan Sabău; Marian Micula - Şcoala Gimnazială Boldur, prof. Gheorghe Olteanu; Andrei Iacobescu - Şcoala Gimnazială nr. 4, prof. Monica Ianculescu. Faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar - Tenis de masă va avea loc sâmbătă, 23 februarie 2013, începând cu orele 10, tot la Şcoala Gimnazială „Eftimie Murgu” Lugoj.

SC Lucprest Bomet SRL Lugoj, str. Nera nr 35/36, tel. 0256.354.330

Orar: luni - vineri 8,30 - 16,45 sâmbătă 9 - 13

n grupuri sanitare n faianţă n gresie n adezivi n vopsele lavabile n căzi de baie n cădiţe de duş n cabine duş n baterii de duş, lavoar, bideu şi diferite accesorii pentru baie n mobilier de baie


8 ACTUALITATEA n SHORT SPORT n SHORT SPORT n

n Tehnologie sofisticată, rezolvare parţială

După multe ezitări şi discuţii, după acuzele care au fost aduse arbitrilor care greşeau inevitabil în situaţii de acest gen, Federaţia Internaţională de Fotbal a cedat, luând o decizie care va înlătura suspiciunile legate de validarea golurilor înscrise în faze interpretabile. Membrii FIFA au hotărât să accepte, în sfârşit, implementarea şi folosirea în mod oficial a sistemului englezesc „hawk-eye“ (folosit actualmente în tenisul de câmp), pe liniile de poartă, eliminând posibilitatea anulării eronate a golurilor valabile de către arbitri. Sistemul se compune din şase camere video şi câte un computer pentru fiecare poartă, care pot oferi în jur de 200 de imagini pe secundă, posibil şi arbitru suplimentar în spatele liniei de fund. Acest sistem nu este unicul luat în discuţie, fiindcă şi unul similar german ( Goal Ref) a fost testat la Campionatul Mondial al Cluburilor, iar FIFA intenţionează să studieze încă două tehnologii, dintre cele patru urmând a fi aleasă cea care va fi aplicată la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia 2014. Controversa principală care a dus la aplicarea acestei măsuri a fost golul neacordat lui Frank Lampard la meciul dintre Germania şi Anglia de la C.M. din Africa de Sud (4 - 1), la scorul de 2-1 în defavoarea britanicilor. Dar cu penalty-urile, off-side-urile şi pariurile cum facem, dom’ Blatter?

n România (31) exportă golgeteri în China (96)

Azi are loc returul în Europa League. Cu Steaua şi C.F.R. înfruntând după tururi ratate cluburi de top mondial, dar legende care sunt departe de ce-au fost odată, Ajax Amsterdam şi Inter Milano. Şanse reduse de calificare, chiar dacă surprizele în fotbal sunt mai dese decât în alte ramuri sportive. Indiferent de scoruri, vom reveni încet şi sigur la oile noastre, urmărind Becaliada, Paszkaniada, Porumbiada şi Nicolada ce populează şi, de multe ori, poluează ecranele şi spaţiile de informare. Cât despre gestionarii dezastrelor de la Dinamo şi Rapid, scufundaţi odată cu planeta, acolo tactica este clară: criză, recesiune, renunţarea la performanţă şi tamponarea galeriilor contestatare cu soluţii ieftine şi de-ale casei pe bancile tehnice şi în iarbă. Ce-a fost, cât, cum şi unde s-a dus în tranzacţiile din care cluburile au pierdut, iar manevranţii au câştigat nu vom şti vreodată, cert este însă că rezultatele sportive ale strategiilor conducătorilor din fotbalul nostru sunt, pe plan extern, dezastruoase. Vezi graba cu care una din trupele ce decretau performanţă în Carpaţi şi-a vândut golgeterul, Marius Niculae, om de naţională, la... Shandong Luneng, a douăsprezecea echipă a ţării clasate pe locul 96 în clasamentul FIFA... Aşteptăm cu nerăbdare zborurile viitoare ale lui Marius Alexe spre Coreea sau Herea spre Armenia ! Dan H. Brudiu

PANORAMA

22-28 februarie 2013

n Volei Divizia A1, etapa a XVIII-a: CSM Lugoj - Volei Alba Blaj 3-2 (25:15, 17:25, 25:16, 20:25, 15:13)

Pornită într-o cursă pasionantă de urmărire a Universităţii Craiova pentru ultima poziţie din clasament care permite participarea în Play-Off - în ciuda faptului că tocmai oltencelor CSM-ul le-a cedat în două rânduri câte trei puncte - echipa de volei a Lugojului a reuşit ce şi-a propus în etapa din week-end, adjudecându-şi dramatic două puncte într-un final care a ridicat spectatorii din tribune în picioare şi a transformat Sala Sporturilor într-o voce uriaşă, ce a împins voleibalistele lugojene spre victorie. Coroborat cu pierderea, la Sibiu, a două puncte de către Universitatea Craiova, succesul echipierelor Dianei Tătaru redeschide, strânsă, lupta în doi, chiar trei, calculul hârtiei neexcluzând Neamţul din ecuaţie, pentru viitoarele jocuri de top la nivel intern, acolo unde trupa pregătită al treilea an consecutiv de Bogdan Paul a oferit jocuri memorabile şi succese în premieră. Aşa a fost şi sâmbătă, când, în faţa unei asistenţe record pentru acest campionat - în jur de 850 de spectatori - de o parte şi de alta a fileului s-au aflat singurele formaţii ce nu reprezintă reşedinţe de judeţ în liga de elită a României şi care au adus, fiecare la rândul ei, un suflu nou în sportul cu mingea la fileu pe plan intern. Lugojul, încă de la primul an în noua formulă tehnică şi de lot, când a şi debutat în Europa cu tricolorul pe piept, obţinând argintul balcanic la Bursa, Blajul, cu un buget impresionant şi, în consecinţă, o garnitură valoroasă adunată din ţară, Europa şi America, deci cu ambiţii europene pe cale a se realiza la finele acestei ediţii, în ciuda înfrângerii surpriză de pe Timiş. După evoluţiile victorioase din anterioarele jocuri pe teren propriu (Lugoj - Medicina Tg. Mureş 3-0, Lugoj - Dinamo Bucureşti

În curând, la Lugoj, cursuri de: Belly Dance (dans oriental) pentru adulţi Fitness Belly Dance, Belly Dance pentru copii.

Cursurile de iniţiere în dansuri orientale se adresează tuturor doamnelor şi domnişoarelor, indiferent de vârstă şi condiţie fizică. Belly Dance înseamnă libertate şi emancipare, senzualitate şi eleganţă, într-un cuvânt, feminitate. Belly Dance este un dans tradiţional din Orientul Mijlociu, unul dintre cele mai vechi din lume. Profesoara Monica Belu, iniţiatoarea acestori cursuri la Lugoj, este absolventă a Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti şi s-a specializat în dansul oriental, în Bergamo, Italia. Înscrierile se pot face la tel: 0730.478.350, pe email la belumonica.belu@gmail. com sau pe pagina de facebook: www.facebook.com/monica.belu.3

A patra victorie consecutivă pe teren propriu!

3-0, Lugoj - Universitatea Cluj 3-0), întâlnirea cu revelaţia incontestabilă a competiţiei era una în care, avertizate de forţa ardelencelor, voleibalistele albalbastre au muncit foarte mult pentru a recupera din distanţa faţă de Craiova, făcând abstracţie de seria de rezultate pozitive ale trupei lui Marius Macarie, printre care victorii cu Dinamo, CSM Bucureşti, Unic Piatra Neamţ, Medicina Tg.Mureş, dublă clară cu Craiova şi un 3-1 disputat cu Lugojul, în noiembrie. Aşa încât, cunoscând potenţialul Valentinei Rusu, Irinei Alexandru, Adrianei Dudnic, sârboaicei Bojana Stojkovic şi muntenegrencei Marija Sandic, coordonate de experimentatele Alice Kapelovies şi Andreea Niţulescu şi apărate de libero-ul Laura Mastahac, antrenorul C.S.M.-ului a pregătit soluţii tactice care să anihileze gabaritul şi forţa de atac a oaspetelor. Din rândul cărora argentinianca Josephina Fernandez a evoluat puţin, fiind accidentată, iar la Sherisa Livingston, voleibalista din S.U.A. legitimată în retur şi pentru care s-au făcut investiţii uriaşe, s-a renunţat definitiv cu două zile înaintea deplasării în Banat. Vedetele serii au fost însă echipa şi susţinătorii acesteia, care au oferit un spectacol unic în acest campionat, într-un meci care a avut de toate, dar în primul rând o încleştare şi o ambiţie exemplare pentru fiecare din punctele puse în joc. O cronică a acestuia e greu de scris, durata efectivă a partidei depăşind două ore, dar satisfacţia maximă în tabăra Lugojului e câştigarea unui război al nervilor perpetuu şi infernal pe sfârşitul de joc, aproape compromis la 6 : 10 în setul cinci decisiv, moment din care s-a produs spectaculoasa revenire de final, într-o atmosferă care a ajutat enorm fetele noastre să-şi domine psihic ad-

SCLugoj, DOMIPATRI SRL str. Bucegi nr. 43,

vizavi de Parcul George Enescu

De 10 ani în aceeaşi locaţie OFERIM:

n vânzare anvelope auto iarnă şi vară, noi şi second-hand; n jante aliaj şi oţel, din stoc şi la comandă; n servicii vulcanizare; n echilibrat roţi; n servicii spălătorie auto

OFERTĂ DE IARNĂ

155/65/13: 175 lei 155/80/13: 175 lei 165/70/13: 180 lei 165/70/14: 180 lei 185/60/14: 215 lei 185/65/14: 220 lei

185/65/15: 225 lei 195/65/15: 235 lei 195/60/15: 260 lei 175/80/14 C: 310 lei 205/55/16: 280 lei 225/70/15 C:470 lei

versarele. Miercuri, 20 februarie, în Sala Sporturilor “Transilvania” din Sibiu, voleibalistele C.S.M.-ului au întâlnit un adversar redutabil pe propriul teren, în faţa căruia au un palmares net pozitiv. O victorie în deplasare ar fi preambulul ideal pentru sâmbăta ce vine şi care ne aduce în faţă o nouă echipă cu vechi state de serviciu în prima ligă şi în competiţiile europene intercluburi: meciul pe teren propriu al lugojencelor este programat în acest week-end, sâmbătă, 23 februarie, orele 18,30, în compania formaţiei Volei Club Unic Piatra Neamţ. CSM Lugoj: Ivana Radonjic, Andreea Ispas - libero, Diana Tătaru, Laura Lungu, Ionela Canea, Maria Matei, Veronica Lupaşcu, Ioana Vasinca, Katarina Jovanovic, Cătălina Bosuioc, Daniela Lupescu, Carmen Grama. Antrenori - Paul Bogdan, Dorin Horvath, Vasile Canea. Volei Alba Blaj: Melinda Dobeş, Bojana Stojkovic, Adriana Dudnic, Josephina Fernandez, Andreea Niţulescu, Marija Sandic, Alexandra Ciontoş, Valentina Rusu, Alice Kapelovies, Irina Alexandru, Laura Mastahac-libero. Antrenori - Marius Macarie, Liliana Bogendorfer. Au arbitrat: Dan Buhăţel (Dej), Cristian Şanta (Cluj) Observator FRV: Adrian Pustiu (Braşov) Rezultatele etapei a XVIII-a a Diviziei A1 de volei feminin: CSM Sibiu - CS Universitatea Craiova 3-2; Dinamo Bucureşti – Ştiinţa Bacău 3-0; CSM Lugoj - Volei Alba Blaj 3-2; Universitatea Cluj - Unic Piatra Neamţ 2-3; Medicina Tg. Mureş - CSM Bucureşti 3-0; Tomis Constanţa - etapă pauză Dan H. Brudiu

Cabinet individual de psihologie ELENA petrovici AVIZ PSIHOLOGIC la obţinerea sau redobândirea permisului de conducere AVIZ PSIHOLOGIC la obţinerea şi păstrarea permisului de armă

Montat + Echilibrat inclus

TESTĂRI LA SELECŢIA DE PERSONAL TEHNICI DE RELAXARE CONSILIERE PSIHOLOGICĂ

Tel. 0722.428.849 sau 0763.922.113

Adresă cabinet: Lugoj, str. Cloşca nr.59 , tel: 0728229604

Anvelope second-hand toate mărimile, de la 30 lei/buc.


22-28 februarie 2013

PANORAMA

ACTUALITATEA 9

Tiberiu Gaşpar, chipul omului ca plinătate Cel mai în vârstă măcelar din Lugoj

Despre bătrâneţe şi alte cele

Dacă te-ai născut în anul 1921 şi acum ai 92 de ani împliniţi se cheamă că eşti bătrân? Cred că nu. Bătrânul nu este altceva decât chipul omului ca plinătate. “Puţini oameni ştiu să fie bătrâni”, spunea La Rochefoucauld. Tiberiu Gaşpar, fără a avea ştiinţă despre această zicere, a ştiut şi ştie să fie bătrân. “Dacă ştii să faci dintr-un singur ceas şi tinereţe, şi bătrâneţe, apoi nu mai ai teamă de nici una din ele”, spunea marele Mircea Eliade. Şi Tiberiu Gaşpar nu mai are teamă de niciuna dintre ele.

Bătăturile din palmă, titlul său de nobleţe

A muncit de când se ştie. Provenit dintr-o familie modestă, s-a luat la trântă cu viaţa încă de la 14 ani, când a devenit ucenic într-ale măcelăriei. La acea vreme, în Lugoj, existau mulţi meseriaşi organizaţi în bresle. Unguri, şvabi, slovaci trăiau într-o armonie deplină. Măcelari, cârnăţari, măţari, o breaslă înfloritoare, care, la un moment dat, număra 186 de persoane. Tatăl său nu l-a ajutat cu nimic, dimpotrivă. Prieten fidel al paharului, într-una din zile a vândut un lanţ de pământ şi, într-o singură seară, la birtul lui Donică, la cărţi şi băutură, a pierdut toţi banii. A muncit de toate. A fost măcelar, zidar şi multe altele, pentru a câştiga un ban pentru traiul de zi cu zi. Palmele-i erau pline de bătături. Bătăturile din palmă erau titlul său de nobleţe.

Dup-atâta frig şi ceaţă, pe uliţa lui, a apărut soarele Existenţa-i ternă a luat sfârşit la vârsta de 30 de ani, când, la cantina partidului, unde lucrau amândoi, a cunoscut-o pe Maria Uihely, o unguroaică destoinică de prin părţile Dumbravei, cu care s-a şi căsătorit şi a avut doi copii, un băiat, Karol, şi o fată, Elena, copii care i-au dăruit trei nepoţi.

O viaţă de om între două coperţi

Firul discuţiei noastre s-a depănat lin. Şi, deodată, surpriză! “Auzi, hai să-ţi arăt ceva ce poate nimeni nu are!” Cu mersu-i încet dar sigur, s-a

Motto: “La noi nu-i nimeni bătrân, doar vinul roşu din pahare...” (folclor cântat) sunt consemnate evenimentele acelor vremi. Lăsând la o parte faptul că a lucrat la Abatorul Lugoj din 1949 până în 1983, când s-a pensionat, în “Cartea vieţii mele” întâlnim pasaje în care este descrisă femeia sa, decedată la 14 februarie 2005, pe care a iubit-o 52 de ani, fără a avea vreodată măcar o discuţie contradictorie. Spicuim câte ceva din “cartea vieţii”: “S-a dus soţia mea, cu hărnicia ei, care nu a ştiut decât să muncescă din zori şi până în noapte pentru cei dragi ai familiei”; “Dumnezeu ne-a ajutat de am răzbit”; “Am fost credincios, la vârsta de patru ani am mers pentru prima dată la biserică”; “Am ajutat cu ce am putut pe cei săraci”; “Aşa era pe acele vremuri ale vieţii de mic copil. Asta a fost educaţia mea: Şcoala şi Biserica”.

În loc de epilog

îndreptat spre un dulap de unde a adus un registru foarte mare şi greu, pe care scria “Cartea vieţii mele”. O adevărată cronică de familie, care se întinde pe o perioadă cuprinsă între anii 18602010, un adevărat document în care

HUŞANU

Salprest S.A. anunţă populaţia municipiului Lugoj şi a comunelor învecinate că plata serviciului de coşerit nu se efectuează pe loc, ci odată cu plata serviciilor de salubritate, fie direct la casieria societăţii, fie prin încasatorii de teren. Facem totodată precizarea că pentru curăţarea unui coş STAS (un nivel) se plăteşte 27,53 lei, cu T.V.A. inclus. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon: 0256.352.834 (secretariat), între orele 7,30 - 14,30.

Pe Tiberiu Gaşpar l-am reîntâlnit după ani şi ani, la “Degustarea cârnaţilor bănăţeni”. Un bătrânel simpatic, stând pe un scaun. Cei prezenţi se întrebau cine este. S-a găsit repede şi răspunsul. Cel mai în vârstă măcelar din Lugoj, dacă nu, şi din Banat. Eu aş îndrăzni să spun puţin altfel. Bătrâneţea de pe chipul său este mâinele tinereţii şi în acelaşi timp staţia terminus a lungului drum al zilei către noapte. Prin prezenţa sa, el nu a făcut altceva decât să demonstreze că “se păstrează mai tânăr la 70 de ani (recte 92) pentru că ştie să râdă sănătos de aceia care au îmbătrânit deja la 20 de ani”. Secretul este unul cât se poate de simplu. Să-ţi menţii inima fără riduri! Mircea ANGHEL

Marmură şi Granit

n travertin/calcar/onix/compozit n placaje, pardoseli, glafuri, blaturi, mobilier, şemineuri, monumente funerare n recondiţionări arhitecturale, monumentale, pardoseli n gravuri foto-ceramică n soluţii pentru întreţinerea pietrei naturale.

Lugoj, str. Traian Grozăvescu nr. 12, tel./fax: 0256 / 356 583 www.husanu.ro

n Aurel Gheorghe Ardeleanu îşi lansează „Ploaia de nisip”

Biblioteca Municipală Lugoj, Casa de Cultură a Municipiului Lugoj, Cenaclul & Revista “Banat” Lugoj şi Editura Hestia Timişoara organizează întâlnirea cu scriitorul şi sculptorul timişorean Aurel Gheorghe Ardeleanu, cu ocazia lansării la Lugoj a romanului Ploaia de nisip, apărut la Editura Hestia. Romanul va fi prezentat de poetul şi editorul Lucian Alexiu, de criticul literar şi jurnalistul Dorin Murariu şi de jurnalistul şi prozatorul Cristian Ghinea. Moderator va fi Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj. Lansarea romanului Ploaia de nisip va avea loc joi, 7 martie 2013, de la ora 17, la Teatrul Municipal “Traian Grozăvescu” Lugoj, în Sala de Consiliu. Aurel Gheorghe Ardeleanu este prozator, dramatug şi sculptor, fiind absolvent al Institutului de Arte Plastice din Timişoara (1963) şi al Institutului de Arte Plastice din Bucureşti, secţia muzeologie (1981); lucrează ca metodist, conservator, inspector, referent cu probleme de artă plastică la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş şi Inspectoratul pentru Cultură Timiş. A mai publicat volumele: Fiinţe de o zi (proză scurtă), Timişoara, Editura Facla, 1984; Coroană pentru Doja şi Tentaţia (teatru), Bucureşti, Editura Eminescu, 1989; Napoleon, soldatul şi femeia, Timişoara, Editura Hestia, 2000; Fratele nostru Abel. Şi alte douăsprezece povestiri (postfaţă de Eugen Dorcescu), Timişoara, Editura Hestia, 2007. Ca sculptor, a realizat o serie de busturi ale unor importante personalităţi timişene (Sorin Titel, Virgil Birou, Filaret Barbu, Sabin Drăgoi şi mulţi alţii). Adriana WEIMER

n Voleibalistele de la Hasdeu, locul I la faza judeţeană a Olimpiadei Sportului Şcolar

Echipa de volei fete a Colegiului Naţional “Iulia Hasdeu” a paricipat vineri, 15 februarie 2013, la Olimpiada Sportului Şcolar (faza judeţeană), care s-a desfăşurat la Timişoara. Echipa pregătită şi antrenată de profesoara Oana Tyukodi a obţinut locul I şi va reprezenta judeţul nostru la faza interjudeţeană, care va avea loc în perioada 2-4 aprilie 2013, la Lugoj, şi va reuni şase echipe (ale liceelor care au câştigat fazele judeţene), reprezentantele judeţelor Timiş, Arad, Alba, Caraş-Severin, Hunedoara şi Mehedinţi. Din echipa Colegiului Naţional “Iulia Hasdeu” au făcut parte: Cătălina Bosioc, Pujky Denisa, Bianca Bălan, Raluca Petric, Maria Ţintea, Maria Matei, Clarisa Ionică, Raluca Dohotariu şi Bianca Albastroiu. Diana BUCŞA

Technocer

Produce şi comercializează: n toate tipurile de betoane şi mortare n agregate de balastieră n închiriere utilaje terasiere n comercializare mixturi asfaltice n construcţii drumuri şi poduri

Telefon: 0256/351.550 Fax: 0256/350.851 Mobile: 0727.770.530; 0768.109.648 Lugoj, str. Herendeşti nr. 10, email: technocer1@yahoo.co.uk


10 ACTUALITATEA

DIVERTISMENT

Mai multe fete şi mai multe fotografii, pe www.ziarulactualitatea.ro

SERVICE AUTO BOICU ELECTRIC

SC Bujorelis SRL

angajează vânzătoare

n no comment n no comment n no comment n no comment n

Dacă vrei să apari şi tu la Fata săptămânii, trimite pe email ziarulactualitatea@yahoo.com cel puţin trei fotografii, datele tale personale (nume, prenume, vârstă, înălţime, greutate, localitate) şi un număr de telefon la care poţi fi contactată.

Fata Săptămânii

Oana Gârţu, , 18 ani, 1,64 m 49 kg

CrisCar strada Ep. Dr. Ioan Bălan nr. 44 (fosta Semenicului)

Informaţii la tel: 0725.207.338

reparaţii auto Informaţii la tel: 0256/329.731

Situat pe Splaiul Morilor nr. 4 A (vizavi de Bazarul Pieţei)

Comercializează:

n materiale electrice n cabluri, conductori etc. n spoturi, aplice n aparatură din gama SIEMENS, GEWISS, COMTEC n scule electrice marca BOSCH, MAKITA, SKILL

Puşti

Disociaţie

A se potoli

A lua cu sila Ferm

Acolo Mircea ANGHEL Petreceri de seară

Demodat Haina magistralului

Cadou

La intervale mici Intenţionat

Arbore melifer A se arăta Tragere la ţintă

Decent

Oale goale!

A detuna

Laura Udrea Din neamul ilirilor

Crustaceu

Oameni grosolani

Cuzman Company primeşte deşeuri din metal, carton şi plastic. Informaţii la sediul firmei, Lugoj, str. Bobâlnei nr.11, tel: 0723.185.183

Informaţii la telefoanele 0256/354.223 sau 0722.387.426.

A zăvorî o uşă Om prost

Imbroglio

Os al coapsei

15-21 februarie 2013

s bancuri s bancuri s JJJ Diferenţa dintre secretară şi restul angajaţilor. Angajaţii spun: - Bună dimineaţa, domnule director! Secretara spune: - S-a făcut dimineaţă, domnule director! JJJ Două băbuţe stau pe o bancă în faţa blocului. Trece o vecină pe lângă ele şi una exclamă cu invidie: - O vezi p-asta? Ştii ce noroc a dat peste ea? Are soţ, amant şi a fost şi violată ieri seară! JJJ În autobuz, pe aceeaşi banchetă, un bărbat şi o femeie care scoate un sân să-l alăpteze pe cel mic. Bebeluşul întoarce năsucul într-o parte şi nu vrea să sugă. Femeia, supărată îi spune: - Mănâncă, altfel îi dau lui nenea! Ajung ei la Ploieşti, aceeaşi scenă: femeia scoate un sân, bebeluşul nu vrea să sugă. Femeia îi spune: - Mănâncă, altfel îi dau lui nenea! Bebeluşul, nimic. Ajung ei la Braşov, scena se repetă, bebeluşul nu vrea. Femeia repetă replica: - Mănâncă, altfel îi dau lui nenea! Bărbatul care stătea lângă femeie pe bancheta izbucneşte:

- Dar hotărâţi-vă doamnă odată, că eu trebuia să cobor la Ploieşti ! JJJ Soţul se uită atent la soţie şi-i zice: - Rochia ta nouă este prea îndrăzneaţă. Se vede totul prin ea. - Ei şi? O femeie cinstită nu are nimic de ascuns... JJJ O femeie dă un anunţ la ziar: Schimb bărbat înaltă fidelitate pe bărbat înaltă frecvenţă. JJJ Ştiţi care e diferenţa dintre un bărbat simplu şi un bărbat adevărat? De la bărbaţii simpli femeile au dureri de cap, de la cei adevăraţi li se învârteşte capul. JJJ O tânără vrea să facă nişte cumpărături dintr-un mall şi scoate din poşetă o bancnotă de 100 $. - Îmi pare rău, această bancnotă este falsă! - Da?!, se burzului tânăra, asta înseamnă că aseară am fost violată! JJJ Scoţianul citeşte o carte şi din când în când stinge lumina. - Ce faci? - întreabă soţia. - Să întorci paginile se poate şi pe întuneric.


15-21 februarie 2013

TIMP LIBER

ACTUALITATEA 11 Horoscop săptămânal

Eşti o persoană B excentrică?

B

T

S

G

S

ERBEC: Problemele majore sunt cele financiare, determinate de motivaţia fiecărui nativ în parte. La nivel partenerial, nu pot duce la bun sfârşit contractele semnate şi parafate, din cauze diverse. Nu sunt excluse conflictele şi reacţiile agresive, accentuate de principiile exagerate şi încăpăţânarea bine cunoscută.

aur: Apar unele noutăţi la nivelul relaţiilor personale. Norocul, sănătatea, şansele sunt din ce în ce mai evidente. Sunt plini de energie şi mai optimişti ca niciodată. Datorită unor aliaţi iviţi pe neaşteptate, îşi consolidează bugetul şi chiar reuşesc să facă unele economii. Dovedesc că ştiu să se distreze cu prietenii.

1. Ce conţine garderoba ta? a. Costume taior, fuste, haine de calitate, care nu se demodează. b. Câteva piese de rezistenţă, pe care le combini în multe feluri. c. Numai ce e ultimul strigăt, la sfârşit de sezon dai totul deoparte. 2. Ce fel de nuanţă ai avut sau visezi să ai? a. Una tradiţională, aşa cum se fac nunţile la români. b. O petrecere în aer liber doar cu rudele apropiate şi prietenii dragi. c. Ceva în stil mare, care să-i lase pe toţi cu gura căscată. 3. Ce ai alege să duci drept cadou de casă nouă prietenilor tăi? a. Un serviciu de masă, un aspirator, ceva cât se poate de util. b. Un echipament complet şi performant pentru ascultat muzică. c. Un obiect de artă abstractă. 4. Ce proverb îţi place mai mult? a. Din coadă de câine nu faci sită de mătase. b. Cine se scoală de dimineaţă departe ajunge. c. Câinii latră, caravana trece. 5. Ce sport preferi? a. Atletismul b. Baschetul. c. Formula 1. 6. În concediu îţi place … a. Că nu mergi la muncă. b. că vizitezi locuri frumoase şi cunoşti oameni noi. c. că poţi să faci orice. 7. Ce animal de companie preferi? a. Un câine. b. O pisică. c. O iguană. 8. Ce muzică asculţi la drum? a. Oldies but goldies. b. Hiturile ultimilor câţiva ani. c. Ce-i mai nou în discoteci.

PARTENERI LUSZTECH

Majoritatea A Îţi plac lucrurile simple, situaţiile clare, viaţa liniştită. Ai nostalgia timpurilor trecute, fie că le cunoşti, fie că ţi-au fost descrise de părinţi sau bunici. Zgomotul şi agitaţia timpurilor moderne te obosesc, ţi-ai dori să poţi da timpul înapoi şi să trăieşti atunci când lumea era mai calmă, mai aşezată. Eşti de înţeles, într-un fel, dar ceilalţi te pot considera puţin cam demodată. Eşti de înţeles, într-un fel, dar ceilalţi te pot considera puţin cam demodată. Majoritatea B Simţul practic, perseverenţa, creativitatea toate acestea te caracterizează. Eşti o femeie independentă, capabilă să stea pe propriile picioare şi, mai ales în stare să ajungă acolo unde îşi doreşte prin forţele proprii. Te-ai adaptat perfect ritmului de viaţă modern, trepidant, eşti conştientă de posibilităţile, dar şi de limitele tale. Ai un caracter puternic, iar cei din jur ştiu că pot oricând conta pe tine. Majoritatea C Te plictiseşte şi te enervează să faci sau să arăţi ca toată lumea. Totul la tine trebuie să fie original, de la felul în care vorbeşti la cel în care te îmbraci. Nu te interesează ce-a fost ieri, prea puţin din ce e azi, important este să fii cu un pas înaintea timpului tău în absolut toate privinţele. De aceea, nu numai că nu eziţi, dar chiar îţi face plăcere să treci drept o persoană excentrică.

emeni: Ura şi invidia îşi arată colţii şi îi determină să se lipsească de prietenii bârfitori. Disfuncţiile tiroidiene şi problemele stomatologice se pot agrava. Vor primi funcţii noi, vor fi promovaţi ori pur şi simplu li se recunosc în public calităţile şi talentele native. Sunteţi foarte obosit şi bulversat.

R

alanţă: Vă simţiţi bine şi este posibil să renunţaţi la un tratament absolut necesar pentru întreţinerea sănătăţii. Sunteţi supus unor presiuni din partea familiei, dar această manieră de a fi tratat nu mai este o noutate pentru dv. Colegii dv. încearcă să vă elimine dintr-o “afacere”.

corpion: Veţi aspira în continuare la un statut profesional caracterizat de recunoaştere, de faimă. Consumul energetic este imens întregul interval, mai ales dacă prietenii vă vor lăsa baltă exact când veţi avea nevoie de ajutor. Este necesar ca relaţiile păguboase să fie eliminate din viaţa dv. o dată pentru totdeauna.

ăgetător: Veţi fi mai înţelegător cu persoana iubită şi mult mai sincer. În ceea ce priveşte afacerile, vi se pare că a dat norocul peste voi. Veţi încheia contracte deosebit de avantajoase şi veţi câştiga foarte mulţi bani. Cei mai avantajaţi sunt scriitorii şi jurnaliştii. Distracţia va fi pe primul plan în acest interval.

C

ac: Intervalul poate fi caracterizat ca un fel de respiro, mai ales la nivel profesional. Vă găsiţi contracte mai serioase, care pot să vă aducă visata bunăstare. Nu vă puteţi îmbogăţi din cauza datoriilor acumulate de aproape trei ani încoace, dar nici nu mai sunteţi la fel de stresat de grija zilei de mâine.

apricorn: Sunteţi pus în situaţii limită de către partenerul de cuplu şi nu ştiţi cum să procedaţi, cu toate că nici până acum nu aţi fost lipsit de astfel de probleme. Veţi afla adevărul într-un context neaşteptat şi sunteţi forţat să luaţi o atitudine clară şi în privinţa problemelor profesionale declanşate de şefi.

eu: Vi se oferă ocazii diverse, multiple, de a va răzbuna pe acei parteneri care v-au umilit cu voie sau inconştient. Sunteţi preocupat întregul interval de aspectul dv. exterior şi nu pregetaţi să vă înnoiţi garderoba ori măcar gama de accesorii. Unii nativi vor exagera şi îşi vor schimba imaginea.

ărsător: Sunteţi exonerat de orice răspundere în privinţa unor erori care au apărut din cauza prietenilor dv. Fie că acestea apar la serviciu, fie că apar în familie, procedura va fi aceeaşi. Reacţiile dv. sunt limitate pentru că sunteţi dezamăgit şi preferaţi să nu mai răspundeţi la provocări.

L

F

ecioară: Nu veţi reuşi într-un interval atât de scurt să rezolvaţi toate problemele pe care doriţi să le finalizaţi. Faceţi eforturi mari pentru starea dv. de sănătate şi consideraţi că nu sunteţi ajutat suficient. Veţi amâna de bună voie tot ceea ce priveşte persoanele din afara familiei.

V P

eşti: Nu vă puteţi adapta la noile cerinţe ale “postului” ocupat la serviciu ori în familie. Veţi prefera să ignoraţi ofertele şi semnalările amicale ale cunoscuţilor, decât să apelaţi la experienţa acestora. Nu suportaţi ironiile şi glumele răutăcioase ale colegilor şi veţi prefera să vă bazaţi pe propriile decizii.

Cargo Com Parc

“La Parcul George Enescu”, tel.0256.356.969 HURO/1001/119/2.3.1

Lider de proiect: COLEGIUL TEHNIC “VALERIU BRANIŞTE” LUGOJ Partener de proiect: SZEGEDI MŰSZAKI ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZÉPISKOLA ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

PROIECT EUROPEAN TRANSFRONTALIER ROMÂNIA – UNGARIA CALITATE ŞI COMPLEMENTARITATE ÎN ÎNVĂŢĂMÂNTUL PROFESIONAL ŞI TEHNIC TRANSFRONTALIER REZULTATELE PROIECTULUI ÎN PERIOADA a III-a A PROIECTULUI Colegiul Tehnic “Valeriu Branişte” cu sediul în Lugoj, str. Gheorghe Doja, nr. 41, judeţul Timiş, desfăşoară în perioada 01.03.2012 – 28.02.2013 proiectul european transfrontalier Quality and Complementarity in Cross-Border Technical Vocational Education din cadrul HURO/1001/119/2.3.1, implementat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013. Rezultate: Realizarea unui laborator de proiectare CAD (Proiectare asistată de calculator) – Lugoj - cu următoarele elemente: n 26 calculatoare compatibile pentru AUTOCAD 2013 - 3D n 1 videoproiector n 1 tablă inteligentă n 25 licenţe AUTOCAD 2013 n Mobilier aferent n Înlocuire pardoseală Realizarea unui atelier electromecanic: n achiziţie echipamente mecanice şi electronice pentru atelierul electromecanic. Conferinta de încheiere a proiectului. Bugetul proiectului: Lider proiect: 81 179 euro Partener de proiect: 72483 euro Buget total: 153662 euro Proiectul este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013 (www.huro-cbc.eu şi www.hungary-romania-cbc.eu) şi este finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanţarea naţională a celor două state membre participante în program, Ungaria şi România.

Materiale pentru casă: jgheaburi, burlane, cocoşi de vânt, scări, ciocane, cuie, var, ciment, cărămidă şi cărămidă şamotă, adezivi, vopsele şi coloranţi, ţevi PVC şi metalice, profile, materiale curăţenie, haine şi pantofi protecţie, electrice, instalaţii sanitare, scule şi organe de asamblare (şuruburi, piuliţe, şaibe), lopeţi, cazmale, topoare, polistiren şi multe altele... astea toate de 20 de ani!


12 ACTUALITATEA imobiliare

60 mp, an construcţie 1984, balcon închis cu termopan, pretabil atât pentru locuit cât şi pentru sediu de firmă, preţ 35.000 euro, negociabil. Tel. 0724.538.444; 0749.333.080. vând apartament 3 camere, mobilat, confort 1, cu spaţiu locuibil de 81 mp din cărămidă, 2 balcoane, centrală proprie, Lugoj, zona centrală, splaiul Coşbuc nr.3 Bis, et.1, ap.4, preţ 45.000 euro negociabil. Tel. 0721.289.282, zilnic între orele 10-12, 19-20. vând teren intravilan în Coşteiu, 1500 mp, 20 euro/ mp, negociabil. Informaţii la tel. 0724.391.237.

vând apartament 2 camere, etaj 4, bloc acoperit, Micro 3, lângă şcoală-grădiniţă. Preţ fix 21.000 euro. Tel: 0721.729.400; 0725.392.482. Urgent, Apartament 2 camere decomandate, ultracentral, lângă Universitatea Europeană Drăgan, zona Micro 2, vedere bilaterală şi către Universitate, super renovat, finisaje de calitate, 58 mp, nelocuit, liber, Tel 0769 199966. VÂND casă în Lugoj. Telefon: 0731.965.467. VÂND apartament 2 camere, confort 1, cu îmbunătăţiri, parchet, termopane, centrală, bucătărie mare, pe mal, Splaiul 1 Decembrie 1918, bl.20. Tel: 0749.494.794. vând apartament cu 3 camere, în Micro III. Informaţii la tel. 0722.223.986. vând apartament cu 2 camere - 15.000 euro. Tel: 0769.955.654. vând teren intravilan în satul Jena, 15 km de Lugoj, ieşire la E 70, suprafaţă 5750 mp, preţ între 2,5 euro - 3 euro mp, negociabil. Informaţii la tel. 0745.623.479, zilnic. vând casă de cărămidă, curte şi grădină cu mulţi pomi fructiferi şi viţă de vie în suprafaţă de 1.400 mp, în Coşteiu, casa este situată la şoseaua naţională, preţ 38.000 euro, negociabil. Informaţii la tel. 0763.815.439. vând casă în Lugoj, ultracentral, motor trifazic, ţarc copil, scaun auto pentru copil - noi. Informaţii la tel. 0769.231.645; 0723.528.542. vând apartament 2 camere decomandate, în Lugoj, str. Timişorii (lângă OMV) 70 mp, 2 balcoane, amenajat recent (gresie, faianţă, parchet, termopane, baie nouă, instalaţii, centrală termică, parţial mobilat). Preţ 37.000 euro negociabil. Informaţii la tel. 0729.944.834. vând teren în Bethausen, 1500 mp. Informaţii la tel. 0763.651.571. vând apartament cu 3 camere, Micro I, vând casă pe str. Siretului nr.3, vând teren 1 ha pe str. Timişorii. Informaţii la tel. 0728.051.335. Vând ap. 3 camere, Ceahlăului, ultracentral,p/4, decomandat, suprafaţa utilă

auto

vând Opel Corsa, an 1994, motor 1,2, negru, preţ 690 euro + Golf 3, an 1994, motor 1,4, negru, servo-direcţie şi frână INC central, preţ 890 euro. Tel: 0720.166.494. vând Dacia papuc Diesel, an 2003, 4x4, în stare bună de funcţionare, acte la zi. Informaţii la tel. 0727.060.626. vând Dacia 1310 Break, pe injecţie, 37.000 km, fabricaţie 2001. Preţ negociabil. Informaţii la tel. 0720.296.276; 0356/001.188 DE VÂNZARE Ford Mondeo an 1994 2.0 benzină 136 cp. Maşina este impecabilă, jante iarnă/vară, ABS, ESP, geamuri elecrice, trapă electrică, oglinzi electrice,

închirieri

caut de închiriat pe termen lung apartament cu 2 camere, semimobilat (dormitor + bucătărie). Ofer 120 euro/ lună, chirie + garanţie. Tel: 0729.109.185. înCHIRIEZ spaţiu comercial vizavi de Poşta Mare. Schimb ap. 3 camere Lugoj cu Timişoara. Tel: 0727.709.050 sau 0762.547.120.

diverse

ofertă! Vând ţiglă de Mondial. Preţ 0,90 bani. Pentru informaţii sunaţi la nr. de telefon: 0722.337.902. vând ulei de dovleac 100% natural, din cultura ecologică provenită din seminţe certificate, preţ foarte bun. Tel: 0769.430.218.

Tel: 0731. 965.467

L SR

ION

AT

SL

RAN

OT

scaune încălzite sport, înmatriculată RO. Preţ: 1.600 de euro, negociabil. Informaţii la tel.0727.754.945. Vând Dacia 1300 pentru programul Rabla. Informaţii la tel.0760.147.180.

Plata se face cu talonul de pensii în cazul pensionarilor, dar se poate face şi în rate fixe pe 12 luni cu dobânda 0 !

ct u In în ăm f n te or l şi t o m eg d ra Sp tra aţ ali in du l. ns ii: ză ori ce 20 la te ri ce ri ti l. n a nr De on 07 ot lim uto “s . ce @ 2 ar b r ub 18 m ya 3.4 ia ă iz at po , et br ho 42 le e ar . 1 ie 1 o.c .8 tă , 98 om 20 ” 9 ; ;

TE

Service la domiciliu

CITAŢIE CHIRAŞ MIHAELA, cu ultimul domiciliu în com. Dumbrava, Răchita, nr. 361, judeţul Timiş, este chemat în această instanţă, camera 1, c2, în ziua de 19 martie 2013, ora 10, în calitate de reclamant în dosarul nr. 673/832/2012 al Judecătoriei Făget, în proces cu MATAGAN IOAN MARCEL, în calitate de pârât pentru Fond – evacuare. vând laptopuri DEl, HP, ACER, LENOVO şi TOSHIBA, configuraţii bune şi preţuri rezonabile, harduri, rami, procesoare, DVD/RW etc. Tel: 0760.753.753. vând tractor mic cu remorcă, marcă germană şi volă mărime medie cu set motor nou. Informaţii la tel: 0728.941.122. Vând mobilă de sufragerie, dormitor TM şi 2 fotolii, preţ negociabil. Informaţii la tel: 0722.508.476. Vând vitrine frigorifice, malaxor, cântare electronice. Informaţii la tel: 0760.147.180.

afaceri

BCS consultanţă financiar bancară şi asigurări, căutăm colaboratori în Lugoj, Făget, Buziaş. Beneficii: posibilitatea dezvoltării unei cariere de succes, mediu de lucru profesional, program flexibil, training de specialitate. Tel: 0761.773.344; 0256/350.132, recrutarebcs@gmail.com. nou în lugoj! acordăm credite de nevoi personale şi refinanţări. Ofertă! Doar cu certificat de producător - credite pentru agricultori! Tel: 0765.329.353; 0256/350.132. cadru didactic, meditez: limba germană şi engleză, română şi matematică la clasele I-IV. Ajut la teme. Tel: 0733.182.119. ofer împrumuturi băneşti cu rată fixă, se acceptă orice tip de credit. Tel: 0734.875.245. execut amenajări interioare, gresie, faianţă, rigips, zugrăveli, curent, instalaţii sanitare la preţuri avantajoase.

Experienţă şi seriozitate. Tel: 0726.308.648. predau ore de engleză. Informaţii la telefon: 0720.395.888. cabinet medical Fizioterapie şi Kinetoterapie “Harmony” - dr. Iordache Monica, oferim pachete de tratament în patologii reumatice (laserterapie, electroterapie, ultrasunet, magnetoterapie, masaj terapeutic, împachetări cu parafină, kinetoterapie, reflexoterapie) în Lugoj, str. Bucegi, nr.11, program: luni-vineri 8-18, programări la tel: 0745.355.216, 0729. 754.743. absolventă a Universităţii de Vest Timişoara, secţia Limbi moderne aplicate, predau ore de engleză clasele I-VIII şi spaniolă. Tel: 0721.027.806, 0356/808.912. execut zugrăveli, rigips, zidărie, termoizolaţii, gresie, faianţă, piatră naturală, instalaţii sanitare şi electrice. Tel: 0723.130.340. Electrician,execut

ANGAJĂM VÂNZĂTOR. Informaţii la tel: 0731.965.467

tânără, discretă şi atrăgătoare aştept să mă suni la tel: 0745.479.707.

aniversări

Cea mai renumită tămăduitoare cunoscută în ţară şi peste hotare, vizionara Aurelia Ardeleanca deschide cărţile vechi de tarot, vechi de sute de ani, moştenite din moşi strămoşi, prin telefon. Prezice viitorul, rezolvă orice problemă de dragoste, spor şi câştig, lecuieşte beţia, impotenţa, vindecă boli rele, aduce persoana iubită înapoi, dezleagă cununii, scoate argintul viu, uneşte familii dezbinate, rezolvă cele mai grele cazuri în mai puţin de 24 de ore! Pentru rezultate imediate şi garantate sunaţi la tel: 0742.17.64.21 sau 0720.329.091 www.vrajitoarea-aurelia.ro Se împlineşte un an de când sufletul unui om de o mare omenie s-a înălţat la cer, de când

talon mica publicitate 2013

Lăsând în sufletele noastre durere, duminică, 17 februarie 2013, ne-a părăsit pentru totdeauna cea care a fost

E trist că trebuie să ne luăm rămas bun, absenţa ta o vom simţi mereu, dar în inimile noastre vei rămâne mereu o amintire vie. Odihnă veşnică şi lumină fără de sfârşit să-ţi strălucească! Dumnezeu să aşeze sufletul tău bun în rândul celor drepţi! Mirela şi Sebi.

iubitul nostru frate, cumnat şi unchi Vasile Seleacu, ne-a părăsit pentru totdeauna. Cu multă durere în suflet, Nelu, Dorica şi Elena Seleacu.

9 decese 9

Numele....................................... Prenumele....................................... Adresa ............................................... Telefon..................................... Textul anunţului ................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. .............................................................................................................. ............................................................................................................. Taloanele se primesc zilnic la sediul redacţiei, Lugoj, str. N. Bălcescu nr. 6, între 9-15, până miercuri, ora 10

pentru Cosmin Stauber, un sincer şi călduros La mulţi ani! să ai parte numai de lucruri frumoase în viaţă, multă sănătate şi iubire alături de cei dragi, îţi urează familia şi prietenii. pentru Silviu Ghera, redacţia Actualitatea îţi urează un sincer La mulţi ani!, multă sănătate, fericire şi împlinirea tuturor dorinţelor.

Eva Rotariu

Salon masaj

0722.160.291; 0256/329.726 efectuează următoarele tipuri de masaj: reflexoterapie, masaj terapeutic, masaj relaxare, masaj anticelulitic, într-un ambient foarte plăcut.

instalaţii electrice. Tel: 0721. 728.913 sau la e-mail: cornel_cernoschi@yahoo.com. Transport persoane şi pachete pe ruta România, Austria, Germania, Elveţia şi retur, de la adresă la adresă, cu autoturisme confortabile, preţuri avantajoase şi seriozitate. Pentru grupuri organizate, reduceri de preţuri. Telefon 0724.217.979. Specialist IT, instalez şi depanez rapid, la domiciliul dvs. calculatoare, rootere, imprimante, instalez windows, devirusez etc. Tel.: 0724. 579.729, după ora 17. Service autorizat telefoane mobile şi calculatoare, cu o experienţă pe piaţa locală de peste 7 ani, deblocăm şi reparăm orice model de telefon mobil. Reparăm calculatoare şi laptopuri, orice model şi configuraţie. Deblocăm console jocuri: PSP, PS3, XBOX, WII. Instalări soft navigaţie pe telefoane şi GPS-uri. Amanet produse electronice! Preţuri fără concurenţă! Informaţii pe strada Siretului, nr.2 (vizavi de cabinetul stomatologic). Telefon: 0723.004.709. efectuez transport de colete şi persoane România - Austria - Italia şi tur retur. Tel.: 0733.426.228 şi 00393291959500. filmări video - foto nunţi, botezuri, diferite ocazii, la preţ avantajos şi calitate deosebită. Tel: 0724.695.679.

matrimoniale

Non-stop!

Info: str. 20 Dec. 1989 nr. 4 office@retourtm.ro 0049 176 991 474 93 0040 722 441 967 0040 766 516 055 retourtm.ro

ef e

Lugoj, str. Dunării nr. 7A Tel. 0722 567 046, 0356 808 933

Str. 13 Decembrie nr.107, Lugoj

ReTour.gmbh

SC

15-21 februarie 2013

Servicii funerare complete

Transport persoane şi colete RomAnia - Germania

n

PUBLICITATE

Cu imense păreri de rău, cu lacrimi în ochi şi durere în suflete, ne luăm rămas bun de la cea care a fost mamă, soacră, bunică şi străbunică, Eva Rotariu. Nu se poate înţelege cât de grea e despărţirea decât atunci când cea

mai dragă pleacă dintre noi. Te vom păstra mereu în sufletele noastre! Dumnezeu să te odihnească alături de cei buni şi drepţi în Împărăţia Cerurilor! Puiu şi Sanda, Dan şi Claudia, Cosmin, Radu, Oana, Alina, Adi şi iubitul tău Matei.

Nimic nu poate şterge durerea şi tristeţea ce s-a aşternut în sufletele noastre când destinul a luat-o de lângă noi pe cea care a fost Eva Rotariu. Dumnezeu să-ţi asigure odihna veşnică printre aleşii săi! Te vom păstra mereu în cele mai vii amintiri! Mihaela, Doru şi Adi.

În perioada 13 - 19 februarie 2013, la Registrul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Lugoj, au fost înregistrate următoarele decese: Clariţa Buciu (91 de ani); Gligorie Popeţi (84); Maria Letiţia Crăciun (82); Victoria Bâte (98); Francisc Wasicsek (60); Mircea Vasile Man (67); Viorica Păiuşan (91); Ion Lazăr (82); Maria Simon (75); Ionel Gheorghe Petcu (63); Ioan Carol Zsilko (56); Elena Lucia Svetlak (82); Ioan Cârciu (72); Eva Rotariu (74); Brânduşa David (82).

Aplic unghii false cu gel, la domiciliu, zilnic după ora 10. Aplicare tipsuri cu gel- 50 lei; aplicare gel pe unghii naturale - 40 lei; întreţinere - 25 lei. Informaţii la tel: 0728.831.405.


VINERI

RECOMANDÃRI TV

ACTUALITATEA 13

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

PRIMA TV

ACASÃ TV

TVR 2

HBO

TV 1000

07:00 TTelejurnal elejurnal 09:00 Legenda cavalerului rãtãcitor ºi a frumoasei Razãde-Lunã 10:30 Festivalul Olimpic al Tineretului European Braºov 2013 17:00 e-Forum 17:30 Oameni care au schimbat lumea 17:40 Zeul rãzboiului 19:00 Ora de business 20:00 Jurnal plus 21:10 SUB SEMNUL RENEGAÞILOR (western, SUA,1951) Cu: Ricardo Montalban, Gerard Barray, Mylene Demonegeot, Perrette Pradier 22:35 IUBIRE DINCOLO DE MOARTE (thriller, SUA,2000) Cu: Billy Crudup, Jennifer Connelly, Molly Parker 00:30 Ora de business 01:20 KOBI ªI LEILA (dramã, SUA,2008) Cu: Max Rhyser, Yifat Sharabi reluare

07:00 ªtirile Pro TV 10:00 TTânãr ânãr ºi neliniºtit 11:00 FIUL PIERDUT (dramã, SUA,1992) Cu: Beverly D’Angelo, Dana Ivey reluare 13:00 ªtirile Pro TV 14:00 TTânãr ânãr ºi neliniºtit 15:00 SAL VAÞI-L PE SALV WILL Y 2 WILLY (aventuri, SUA,1995) 17:00 ªtirile Pro TV 17:30 Happy Hour divertisment Cu Cãtãlin Mãruþã 19:00 ªtirile Pro TV Meteo 20:30 Românii au talent Prima ediþie din sezonul 3 23:00 Galã internaþionalã de box profesionist, la Galaþi 00:00 ALBII NU ªTIU SÃ SARÃ (comedie, SUA,1992) Cu: Wesley Snipes, Woody Harrelson 02:15 Explore Midnight 03:00 PRODUCÃ TORII PRODUCÃTORII

06:00 Observator 08:00 Neatza cu Rãzvan ºi Dani 11:00 În gura presei 11:50 Mireasã pentru fiul meu 13:00 Observator 14:00 Mireasã pentru fiul meu Cu Mirela Boureanu Vaida 16:00 Observator 17:00 Acces direct Cu Simona Gherghe 19:00 Observator 20:00 Observator special 20:30 FURIOS ªI IUTE (acþiune,SUA/ Germania,2001) Cu: Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez 22:45 PLÃCINT A PLÃCINTA AMERICANÃ 2 (comedie, SUA,2001) Cu: Jason Biggs, A. Hannigan 00:45 ASCUNZÃ TOAREA ZÃTOAREA PERFECTÃ (acþiune, SUA;2008) Cu: Billy Zane 02:45 FURIOS ªI IUTE (acþiune,SUA/ Germania,2001)

06:30 Floricienta Cu: Floricia Bertotti reluare 07:30 Iubire ascunsã Cu: Beren Saat 10:00 Draga mea prietenã reluare 12:30 ªtirile Kanal D 13:15 TTee vreau lângã mine reluare 14:45 Teleshopping 15:30 Fatmagul (serial) cu: Ece Uslu, Sinan Sumer 16:45 Drept la þintã cu Mãdãlin Ionescu 18:45 ªtirea zilei 19:00 ªtirile Kanal D 20:00 Sãracii copii bogaþi 21:30 Pe banii pãrinþilor 23:00 MINCIUNÃ ªI TRÃDARE (thriller, SUA,2005) Cu: Stephen Baldwin, Natassia Malthe, Kristy Swanson 01:00 ªtirile reluare 02:00 Pe banii pãrinþilor reluare 03:15 MINCIUNÃ ªI TRÃDARE reluare

06:30 Frumoasa Ceci 08:00 Iubiri secrete 09:30 APARENÞE ÎNªELÃ TOARE ÎNªELÃTOARE (dramã, SUA/Franþa,2004) Cu: Peta Wilson, Stewart Bick, Conrad Pla 11:45 Frumoasa Ceci 13:30 NCIS: Anchetã militarã 15:00 Sport, dietã ºi o vedetã 16:00 Iubiri secrete 17:00 Trãsniþii 18:00 Focus 19:30 Cireaºa de pe tort 20:30 Academia lui Horia 21:45 Mondenii 22:15 TTrãsniþii rãsniþii 23:30 STRIPTEASE

06:00 Stãpâna 07:00 Poveºtiri adevãrate reluarea 08:30 Dragoste ºi luptã 10:00 Dragoste la indigo 11:00 Patimile iubirii 12:30 Abisul pasiunii 14:30 Demon ºi înger 15:30 Stãpâna 16:30 Poveºtiri Adevãrate 17:30 Dargoste ºi luptã 18:30 Patimile inimii 19:30 Rosa Diamante 20:30 Inimã de þigan 22:00 Poveºtiri de noapte 22:30 TTeresa eresa 23:30 Lara 01:30 Inimã de þigan 03:30 TTeresa eresa

08:30 Dosarele secolului XX 09:00 Piersic show 10:10 Atenþe, se cântã! 11:00 Naturã ºi aventurã 12:00 TTandem andem de ºoc 12:55 Minutul Lumiere 14:35 Festivalul Olimpic al Tineretului European Braºov 2013 18:00 Telejurnal 19:00 Pastila de sãnãtate 21:00 Lumea modei 21:05 TTandem andem de ºoc 23:00 Zona IT 23:35 Festivalul ARTmania 00:30 Viena 1900 01:30 PARADIS ÎNªELÃ TOR ÎNªELÃTOR

07:35 ZONA CREPUSCULARÃ: FILMUL (thriller, SUA, 2002) 09:15 LUPT A CU LUPTA VALURILE (dramã, SUA,2009) 11:00 PINGUINII DOMNULUI POPPER (comedie, SUA,2011) 12:35 MONTE CARLO (comedie, SUA,2011) 14:20 ANONIM (dramã, coproducþie,2011) 16:30 PUNCT OCHIT OCHIT,, PUNCT ... IUBIT! PUNCT... (comedie, SUA,2010) 18:05 DUMINICA, LA TIFFANY 19:30 Filme ºi vedete 20:00 GHOST RIDER: DEMONUL RÃZBUNÃRII (acþiune, SUA, 2011) 22:00 Riposta 22:50 CARE-I NUMÃRUL TÃU? (comedie, SUA,2011) 00:35 În derivã

09:00 INSULA SECRETELOR 11:00 MONSTRUL DIN LOCH NESS 13:00 PEGGY SUE SE MÃRITÃ 15:00 EVADARE DIN COTEÞ (animaþie, SUA,1988) 17:00 CINCI MINUTE ÎN RAI 21:00 MISIUNE DE CRÃCIUN (dramã, SUA,1988) 23:00 CITIND PE BUZE 01:00 FETE DE VIS

PRO CINEMA

DIVA

11:00 TTom om ºi Jerr Jerryy 12:00 Teleshopping 12:15 Secretele familiei sâmbãtã 13:00 Casa de sticlã 14:00 La vânãtoare de bãrbaþi (serial) 14:15 PENTRU PRIMA DA TÃ (film) 16:30 NUMAI ÎNGERII AU DATÃ ARIPI (dramã, SUA,1939) 19:00 LA BLOC (serial) 20:00 JOE ÎMPOTRIVA VULCANULUI (comedie romanticã, SUA, 1990) Cu: Tom Hanks, Meg Ryan, Lloyd Bridges 22:15 SÃ MORI TÂNÃR (dramã, SUA,1991) Cu: Julia Roberts, Campbell Scott, Vincent D’onofrino 01:15 Southland - LA în alertã

06:00 CRIMELE DIN MIDSOMER: ZILE DE HAOS 08:00 Haven 09:00 B uffy uffy,, spaima vampirilor 10:00 CRIMELE DIN MIDSOMER: JURNALUL DE MIDSOMER 12:00 Haven 13:00 L ege ºi ordine 14:00 SOÞIA PERFECTÃ 15:00 CRIMELE DIN MIDSOMER 17:00 CRIMELE DIN MIDSOMER DINCOLO DE UªI (dramã, SUA, 2004) Cu: Kristen Stewart 19:00 Anatomia lui Grey 21:00 NU CAPITULEZ 23:00 PPA ATRU NUNÞI ªI O ÎNMORMÂNT ARE (comedie, SUA, ‘01) ÎNMORMÂNTARE 01:00 LLege ege ºi ordine (serial) reluare

SÂMBÃTÃ

UNIVERSAL 07:00 Las Vegas 11:00 MOnk 12:00 Castle 13:00 CSI: Miami 14:00 MOnk 15:00 Las Vegas 16:00 Castle 17:00 MOnk 18:00 CSI: Miami 19:00 Las Vegas 20:00 Castle 21:00 CSI: Miami 22:00 ORAªUL POLIÞIªTILOR (acþiune, SUA,1998) 00:40 NCIS: Anchetã militarã

23 FEBRUARIE 2013

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

PRIMA TV

ACASÃ TV

09:35 Pelerin 10:05 PPANICÃ ANICÃ ÎN SA SATT (animaþie, SUA,2009) Cu: Evan McGuire 11:30 MAI aproape de tine 12:00 Pro Patria 12:30 Europa mea 13:00 Ora regelui 14:00 Jurnal 14:30 Parteneri de weekend 15:00 Mãrie, Mãrie, Lie Ciocârlie - Maria Ciobanu 17:00 Ne vedem la TVR (I) 18:45 Teleenciclopedia 19:45 Sport 20:00 Jurnal 21:00 Eurovision 2013: Selecþia naþionalã 23:10 O ZI PERICULOASÃ (acþiune, SUA, 1998) Cu: Thomas Jane, Aaron Eckhart, Paula Marshall, Paulina Porizkova 00:45 Profesioniºtii... cu Eugenia Vodã 01:40 GIALLO (poliþist,, SUA/ Italia,2009) Cu: Adrien Brody, E. Seigner 03:10 Sport

07:00 ªtirile Pro TV 10:00 Ce se întâmplã, doctore? 10:45 SAL VAÞI-L PE SALV WILL Y 2 WILLY (aventuri, SUA,1995) 13:00 ªtirile Pro TV 13:45 VÂNÃ TORII DE VÂNÃTORII FANTOME 2 (comedie, SUA, 1984) Cu: Bill Murray, Dan Aykroyd 16:00 Românii au talent reluare 19:00 ªtirile Pro TV 20:30 GREU DE UCIS 3 (acþiune, SUA, 1995) Cu: Bruce Willis, Jeremy Irons, Samuel L. Jackson 23:00 UN MECI PE CINSTE (comedie, SUA, 2001) Cu: Vinnie Jones, David Kelly, David Hemmings 01:00 FOC SÂNGEROS (acþiune, Canada,2005) Cu: David Cubitt, Jessica Steen, Kristin Lehman, Brendan Fletcher

06:00 Observator 09:00 Knight Rider 11:00 RECRUÞII (comedie, SUA,1981) Cu: Bill Murray, Sean Young, Harold Ramis, Warren Oates 13:00 Observator 14:00 Mireasã pentru fiul meu reality-show matrimonial 16:00 Observator 17:00 Mireasã pentru fiul meu reality-show matrimonial 19:00 Observator Sport. Meteo 19:45 FamiliaDA emisiune concurs 20:30 TTee cunosc de undeva Emisiune de divertisment Cu: Alina Puºcaº ºi Cosmin Seleºi 00:00 PARFUM DE FEMEIE (dramã, SUA,1992) Cu: Al Pacino, Chris O’Donnell, James Rebhorn 03:30 FamiliaDA reluare

06:30 Floricienta Cu: Floricia Bertotti reluare 07:45 Teleshopping 08:30 Rãtãciþi în Panama reluare 10:00 Cãsãtoreºte-te cu mine 11:30 Testul de rezistenþã 12:30 ªtirile Kanal D 13:00 Telesopping 13:30 Wow biz reluare Cu: Andreea Mantea 16:00 D-paparazzi reluare 16:45 8,2 GRADE RICHTER (acþiune, SUA,2004) Cu: N. Eggert 18:45 ªtirea zilei 19:00 ªtirile Kanal D 19:45 Asta-i România! 21:00 Crezi cã eºti normal? 22:30 ZBOR DE FLUTURE 2 (acþiune, SUA, 2006) Cu: Eric Lively, Erica Durance, Dustin Milligan 00:30 ªtiri reluare 01:30 Testul de rezistenþã 04:15 Cãsãtoreºte-te cu mine

08:00 APARENÞE ÎNªELÃ TOARE ÎNªELÃTOARE (dramã, SUA/Franþa,2004) Cu: Peta Wilson, Stewart Bick 09:30 Secrete de stil 11:00 Verde-n faþã 12:00 Academia lui Horia 13:30 PERICOL ASCUNS (thriller, SUA,2004) 16:30 Schimb de mame 18:00 Focus 19:30 Cireaºa de pe tort 20:30 CAVALERUL NEGRU (comedie, SUA,2001) 22:30 SAL VAÞI IUBIREA SALV 00:00 Medium

06:00 Acasã în bucãtãrie 07:00 Poveºtiri adevãrate 08:30 Dragoste ºi luptã 10:00 Dragoste la indigo 11:00 Patimile iubirii 12:30 Abisul pasiunii 14:30 Demon ºi înger 15:30 Stãpâna 16:30 Poveºtiri Adevãrate 17:30 Dargoste ºi luptã 18:30 Dragoste la indigo 19:30 Patimile iubirii 20:30 Inimã de þigan 22:00 PPoveºtiri oveºtiri de noapte 22:30 TTeresa eresa 23:30 Lara 00:30 P oveºtiri de noapte

TVR 2 09:00 Magazin UEFA 09:30 Supravieþuitor în jungla urbanã 11:00 Pescar hoinar 11:30 Eurobox 13:00 Ferma 14:00 Poveºti de istorie 14:35 Atenþie, se cântã 16:00 Memorialul durerii 17:10 MÂNDRIE ªI PASIUNE 19:20 Poate nu ºtiai 20:10 EROII (dramã, SUA,2002) 21:50 Poate nu ºtiai 23:10 FETE CU CARIERÃ (dramã, Marea Britanie, 1997) 01:20 Eurobox

PRO CINEMA

DIVA

11:00 TTom om ºi Jerr Jerryy 12:00 Teleshopping 12:15 Secretele familiei sâmbãtã 13:00 Casa de sticlã 12:15 La vânãtoare de bãrbaþi (serial) 13:15 Lois ªi Clark (serial) 14:30 BEBE (serial) reluare 15:3 15:300 BUTCH CASSIDY ªI SUNDANCE KID (film) 17:45 POVESTE DE DRAGOSTE (dramã, Marea Britanie/ Ungaria,2007) 19:00 LA BLOC (serial) 20:00 COPILUL DE PE MARTE (dramã, SUA, 2007) 22:15 SAL VAÞI-L PE WILL Y 2 (aventuri, SUA, SALV WILLY 1995) 01:15 Southland - LA în alertã (serial) 01:15 Cu sânge rece (serial)

06:00 CRIMELE DIN MIDSOMER: ZILE DE HAOS 08:00 Haven 09:00 B uffy uffy,, spaima vampirilor 10:00 CRIMELE DIN MIDSOMER: JURNALUL DE MIDSOMER 12:00 Haven 13:00 L ege ºi ordine 14:00 SOÞIA PERFECTÃ 15:00 CRIMELE DIN MIDSOMER 17:00 CRIMELE DIN MIDSOMER DINCOLO DE UªI (dramã, SUA, 2004) Cu: Kristen Stewart 19:00 Anatomia lui Grey 21:00 NU CAPITULEZ 00:00 COCHETÂND CU DEZASTRUL ATRU NUNÞI (dramã, SUA, ‘01) 02:00 PPA ªI O ÎNMORMÂNT ARE ÎNMORMÂNTARE

HBO

TV 1000

07:40 LUPUL 09:15 PROFESORUL TRÃSNIT (comedie, SUA,1996) 10:50 THOR (acþiune, SUA,2011) 12:45 Jimmy ºi Hope 13:10 SCOOBY DOO: BLESTEMUL MONSTRULUI DIN LAC (animaþie, SUA,2009) 14:35 CASTORUL (dramã, SUA,2011) 16:05 ªTRUMFII (animaþie, SUA/Belgia, 2011) 17:45 ALBERT NOBBS (dramã, SUA,2011) 19:35 Jimmy ºi Hope 20:00 Iluminata Amy 20:30 Fetele 21:00 MI-E DOR DE TOA TÃ LUMEA TOATÃ (dramã, Franþa, 2011) 22:40 ASIGURA TORUL ASIGURATORUL (comedie, SUA,2012) 00:10 APÃ PENTRU ELEFANÞI (dramã, SUA, 2011) 02:10 CASA DIN CORNOUAILLE

07:00 MONSTRUL DIN LOCH NESS 09:00 EVADARE DIN COTEÞ (animaþie, SUA,1988) 11:00 BILL Y ELLIOT BILLY 12:50 SCANDALUL LARR Y FL YNT LARRY FLYNT 15:00 O NOUÃ ªANSÃ 17:00 MISIUNE DE CRÃCIUN (dramã, SUA,1988) 19:00 PRIETENIE 23:00 RÃZBOIUL 01:00 VIAÞA LUI RILEV

UNIVERSAL 07:00 Las Vegas 11:00 MOnk 12:00 Castle 13:00 CSI: Miami 14:00 MOnk 15:00 Las Vegas 16:00 Castle 17:00 Monk 18:00 CSI: Miami 19:00 Las Vegas 20:00 Castle 21:00 CSI: Miami 22:00 JUSTIÞIARUL VESTULUI SÃLBA TIC SÃLBATIC (west, SUA,1994) 02:00 OARªUL POLIÞIªTILOR

24 FEBRUARIE 2013

DUMINICÃ TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

08:10 Universul credinþei 10:00 În grãdina Danei 10:35 Viaþa satului 13:00 Ultima ediþie 14:00 Jurnal Sport Meteo 14:30 Magazin mondial 15:00 Filmoteca veselã 16:00 Tezaur folcloric Cu M. Murãrescu 17:10 SCLAVA IUBIRII (dramã, Uniunea Sovieticã,1976) Cu: Alberto Sordi, Silvana Mangano, J. Cotten, Bette Davis 19:00 Lozul cel mare 20:00 Jurnal Sport Meteo 21:00 Eurovision 2013 Semifinala 2 23:10 Garantat 100% 00:20 OMUL ANULUI (dramã, SUA, 2002) Cu: John Ritter, Jade Carter, Brian Cousins 01:55 SCLAVA IUBIRII (dramã, Uniunea Sovieticã,1976) Cu: Alberto Sordi, Silvana Mangano, J. Cotten, Bette Davis

07:00 ªtirile Pro TV 10:00 Dupã 20 de ani 11:00 LUNA DE MIERE (comedie, SUA,2005) Cu: Sunil Malhotra 13:00 ªtirile Pro TV 13:05 Apropo TV 14:00 AATÂ TÂ TÂTT DE APROAPE DE CER (dragoste, SUA.1995) Cu: Keanu Reeves 16:00 CURSA DIN HAZZARD (acþiune, SUA,2005) Cu: Johnny Knoxville 18:00 România, te iubesc! 19:00 ªtirile Pro TV 20:30 MOTIV AT SÃ MOTIVA UCIDÃ (thriller, SUA, 2009) Cu: Jamie Foxx, Gerard Butler, Colm Meaney 22:45 DOCTOR PARNASSUS (fantastic, Franþa/ Canada, 2009) Cu: Christopher Plummer, Johnny Depp 01:15 ALBII NU POT SÃ SARÃ reluare

06:00 Observator 09:00 Te pui cu blondele? Cu Dan Negru 10:30 SPIONUL CARE MÃ IUBEA (acþiune, Marea Britanie,1977) 13:00 Observator 13:15 Te cunosc de undeva! Emisiune divertisment reluare 16:00 Observator 17:00 PRIMÃVARA BOBOCILOR (comedie romanticã, România, 1985) 19:00 Observator 19:45 FamiliaDA 20:30 Fotbal: Dinamo FC Braºov 22:30 Plasa de stele Cu Dan Negru reluare 00:30 CASINO ROY ALE ROYALE (acþiune, SUA/Marea Britanie,1967) Cu: Peter Sellers, Ursula Andress, Orson Welles 03:00 FamiliaDA reluare 04:00 UN TÃ TIC DE TÃTIC CRÃCIUN (dramã, coproducþie,2006) Cu: J. Ray Newman

07:45 Pastila de râs 10:30 8,2 GRADE RICHTER (acþiune, SUA,2004) Cu: N. Eggert reluare 12:30 ªtirile Kanal D Cu: Bianca Ioniþã 13:00 Teleshopping 13:30 Wow biz reluare Cu: Andreea Mantea 16:00 Crezi cã eºti normal? reluare 17:30 Asta-i România! 18:45 ªtirea zilei 19:00 ªtirile Kanal D Cu: Simona Pãtruleasa 19:45 D-Paparazzi Cu Adelina Pestriþu 20:30 Ochii din umbrã Reality-show prezentat de Ernest 22:00 I SE SPUNEA MÃCELARUL (acþiune, SUA, 2009) Cu: Eric Roberts, Robert Davi, Keith David, G. Lewis 00:00 FILIERA CHINEZÃ (comedie, Hong Kong,2004) Cu: Daniel Wu, Eason Chan, Jackie Chan

PRIMA TV 08:00 Medium 09:00 Flavours, 3 bucãtari 09:30 Casã, construcþie ºi design 10:30 Cu lumea-n cap 11:00 Levintza prezintã 12:00 Cunoaºte, viseazã, iubeºte! 15:00 FFABRICA ABRICA ABRICATT ÎN AMERICA (comedie, SUA,2004) 17:00 Copiii spun lucruri trãsnite 18:00 Focus 19:30 Cireaºa de pe tort 22:00 Ajutor! Vreau sã slãbesc! 23:30 Soþia perfectã 00:30 ÎN ORDINE ALFABETICÃ

ACASÃ TV

TVR 2

HBO

TV 1000

06:00 Acasã în bucãtãrie 07:00 Poveºtiri adevãrate 08:30 Dragoste ºi luptã 10:00 Dragoste la indigo 11:00 Patimile iubirii 12:30 Abisul pasiunii 14:30 Demon ºi înger 15:30 Stãpâna 16:30 Doamne de poveste 17:30 Dargoste ºi luptã 18:30 Dragoste la indigo 19:30 Patimile iubirii 20:30 Inimã de þigan 22:00 Poveºtiri de noapte 22:30 TTeresa eresa 23:30 Lara 02:30 Stãpâna 03:30 TTeresa eresa

08:00 H... ora prichindeilor 09:00 Aventura urbanã 10:10 FROG ªI WOMBA WOMBATT 11:50 Capodopere din Galeria de Artã Modernã Româneascã 12:00 Rezistenþa prin culturã 13:00 Atracþia jocului 14:10 DRAGOSTE PENTRU DOI (dramã, România, 1972) 18:00 Normanzii 19:00 Taipei 101 Aproape de cerul Taiwan-ului 20:05 GUSTUL ZÃPEZII (dr.,SUA,2006)

06:00 PÃPUªILE MUPPET 07:40 Filme ºi vedete 08:05 MI-E DOR DE TOA TÃ LUMEA TOATÃ (dramã, Franþa,2011) 09:45 SCOTT PILGRIM ÎMPOTRIVA TUTROR 11:35 O familie modernã 12:40 AVENTURILE LUI PEE-WEE (comedie, SUA,2002) 14:10 DOAMNA DE FIER (biografic, Marea Britanie/ Franþa,2011) 15:55 CULOAREA SENTIMENTELOR (dramã, SUA/India/ Emiratele Arabe Unite,2011) 18:20 PÃPUªILE MUPPET 20:00 HUGO (aventuri., SUA,2011) 22:05 IADUL SE DEZLÃNÞUIE (thriller, SUA,2011) 23:50 Riposta 00:35 ACTIVIT ATE ACTIVITA PARANORMALÃ 3 (horr., SUA,2011)

07:00 BILL Y ELLIOT BILLY 09:00 O NOUÃ ªANSÃ (dramã, SUA,1988) 11:00 AP AR APAR ARTTAMENTUL 13:00 PRIETENIE (dramã, SUA,1986) 15:00 ELEFANTUL BLUE (animaþie, Thailanda,2008) 17:00 U-571 (dramã, SUA,1988) 19:00 CLUBUL DE NOAPTE 23:00 DECALAJ ORAR 01:00 UDE

PRO CINEMA

DIVA

09:30 Ruleta destinului 10:15 TTom om ºi Jerr Jerryy 11:15 Pro Motor 11:45 Teleshopping 12:45 Lois ºi Clark 14:30 Lumea Pro Cinema 15:00 Zoom în 10 15:15 Ruleta destinului (serial) 16:15 Bebe (serial) 17:00 CUM SÃ TE MÃRIÞI CU UN MILIONAR (comedie romanticã, SUA,1953) 19:00 Ruleta destinului (serial) 20:00 TÃRÂMUL VISURILOR (thriller, SUA, ARUL DINTRE VIAÞÃ 2012) 22:00 LA HOT HOTARUL ªI MOARTE (rãzboi, SUA,1998) Cu: George Clooney, Woody Harrelson, Sean TUL Penn 01:30 PÃCA PÃCATUL

06:00 CRIMELE DIN MIDSOMER: ZILE DE HAOS 08:00 Haven 09:00 B uffy uffy,, spaima vampirilor 10:00 CRIMELE DIN MIDSOMER: JURNALUL DE MIDSOMER 12:00 Haven 13:00 L ege ºi ordine 14:00 SOÞIA PERFECTÃ 15:00 CRIMELE DIN MIDSOMER 17:00 CRIMELE DIN MIDSOMER DINCOLO DE UªI (dramã, SUA, 2004) Cu: Kristen Stewart 19:00 Anatomia lui Grey 21:00 NU CAPITULEZ 23:00 COCHETÂND CU DEZASTRUL (dramã, SUA, ‘01) 01:00 DU-MÃ ACASÃ! 03:00 MOªTENIRE TERIFIANTÃ

UNIVERSAL 07:00 Las Vegas 11:00 MOnk 12:00 Castle 13:00 CSI: Miami 14:00 MOnk 15:00 Las Vegas 16:00 Castle 17:00 MOnk 18:00 CSI: Miami 19:00 Las Vegas 20:00 Castle 21:00 CSI: Miami 22:00 UN MAFIOT LA HOLL YWOOD HOLLYWOOD (aventuri, Marea Britanie/SUA/ Franþa,1998) 00:15 Escrocii


14 ACTUALITATEA

RECOMANDÃRI TV PAªTE FERICIT!

LUNI

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

PRIMA TV

ACASÃ TV

TVR 2

HBO

TV 1000

07:00 Jurnal 09:00 Legenda cavalerului rãtãcitor ºi a frumoasei Razãde-Lunã 10:30 Ora de business 11:30 Garantat 100% 12:40 Zeul rãzboiului reluare 14:00 Jurnal 15:30 Maghiara de pe unu 17:00 Latitudini 17:30 Oameni care au schimbat lumea 17:40 Zeul rãzboiului 19:00 Ora de business 20:00 Jurnal 22:10 NA TURA RÃULUI NATURA (dramã,Marea Britanie,1988) Cu: Lynton Dearden, Paul Simpson, Tony Melody, F. Fletcher 23:50 Ora de business 00:40 Nocturne 01:35 OMUL ANULUI (com., SUA,2002)

07:00 ªtirile Pro TV 10:00 Tânãr ºi neliniºtit 11:00 ATÂ TÂTT DE APROAPE DE CER (dragoste, SUA.1995) Cu: Keanu Reeves 13:00 ªtirile Pro TV 14:00 TTânãr ânãr ºi neliniºtit 15:00 CURSA DIN HAZZARD (acþiune, SUA,2005) 17:00 ªtirile Pro TV 17:30 Happy Hour divertisment Cu Cãtãlin Mãruþã 19:00 ªtirile Pro TV Meteo 20:30 PREÞUL RÃZBUNÃRII (acþiune, SUA,2011) 22:30 ªtirile Pro TV 23:00 CSI: New YYork ork

06:00 Observator 08:00 Neatza cu Rãzvan ºi Dani 11:00 În gura presei 11:50 Mireasã pentru fiul meu 13:00 Observator 14:00 Mireasã pentru fiul meu Cu Mirela Boureanu Vaida 16:00 Observator 17:00 Acces direct Cu Simona Gherghe 19:00 Observator 20:00 Observator special 20:30 BEAN (comedie, Marea Britanie,1997) 22:30 Un show pãcãtos Cu: Dan Capatos 01:00 Observator reluare 02:00 AVENTURILE BARONULUI MUNCHAUSEN reluare

06:30 Floricienta Cu: Floricia Bertotti reluare 07:30 Iubire ascunsã Cu: Beren Saat 10:00 Draga mea prietenã 12:30 ªtirile Kanal D Cu: Raluca Lãzãruþ 13:15 TTee vreau lângã mine 14:45 Teleshopping 15:30 Fatmagul 16:45 Drept la þintã 18:45 ªtirea zilei 19:00 ªtirile Kanal D Cu: Christian Sabbagh 20:00 Suleyman Magnificul: Sub domnia iubirii Cu: Halit Ergenc, Nur Aysan 22:15 Wow biz 00:30 ªtirile Kanal D 01:30 Suleyman Magnificul: Sub domnia iubirii reluare

09:30 DETECTIVUL (I) (poliþist, SUA,2005) 11:45 Frumoasa Ceci 13:30 ªi eu m-am nãscut în România 15:00 Galileo 16:00 Cireaºa de pe tort 17:00 TTrãsniþii rãsniþii 18:00 Focus 19:30 Iubiri secrete 20:30 SAL VAÞI IUBIREA SALV 21:45 Mondenii 22:15 TTrãsniþii rãsniþii 23:00 Gazeta de perete 00:00 NCIS: Anchetã militarã

06:00 Acasã în bucãtãrie 07:00 Poveºtiri adevãrate 08:30 Dragoste ºi luptã 10:00 Dragoste la indigo 11:00 Patimile iubirii 12:30 Abisul pasiunii 14:30 Demon ºi înger 15:30 Stãpâna 16:30 Poveºtiri Adevãrate 17:30 Dargoste ºi luptã 18:30 Dragoste la indigo 19:30 Patimile iubirii 20:30 Inimã de þigan 22:00 Cancan TV

09:00 Poate nu ºtiai 09:15 Divertisment 12:00 Normanzii 13:00 Festivalul Magic Summer 14:35 Împreunã în Europa 16:00 Azi despre mâine 16:30 Dosarele secolului XX 17:00 Piersic show 18:00 Telejurnal 19:00 TTandem andem de ºoc 20:15 Teatru 22:00 ªtiri 23:00 Omul invizibil 23:50 FLORI DE CIREª

06:35 DOAMNA DE FIER (biografic, Marea Britanie,2011) 08:20 CULOAREA SENTIMENTELOR (dr.,SUA,2011) 10:45 EMIGRANT ÎN SUA 11:40 HUGO 13:45 UN AL ALTT PÃMÂNT (dramã, Marea Britanie/ Islanda,2011) 15:15 CULMILE LIBERTÃÞII 17:20 JOHN CARTER (fantastic, SUA,2012) 19:30 Pe platourile de filmare 20:00 SCUFIÞA ROªIE (horr, SUA,2011) 21:40 Rugul aprins 22:10 Urzeala tronurilor 00:00 JURNALUL UNUI IUBITOR DE ROM (dr.,SUA,2012)

09:00 ELEFANTUL BLUE 11:00 LAMBADA 13:00 PPAN AN TTADEUSZ ADEUSZ 15:00 STELLA 17:00 CLUBUL DE NOAPTE 19:00 PÃRÃSIND LAS VEGASUL 21:00 O FFA ATÃ CU EXPERIENÞÃ 25:50 FRAÞII 01:00 FÃRÃ ASCUNZIªURI

PRO CINEM0

DIVA

11:00 Ruleta destinului 12:00 2:30 TTom om ºi Jerr Teleshopping 112:30 Jerryy 14:30 La vânãtoare de bãrbaþi (serial) 15:30 Lois ªi Clark (serial) 16:30 N ews Radio News (serial) reluare 17:15 CÂNTECELE MÃRII (comedie, România,1970) 19:00 La bloc (serial) 20:00 Cronicile misterelor 21:00 News Radio 22:00 JOACÃ-TE CU MINE (horror, SUA, 2008)

06:00 CRIMELE DIN MIDSOMER: ZILE DE HAOS 08:00 Haven 09:00 Buffy uffy,, spaima vampirilor 10:00 CRIMELE DIN MIDSOMER: JURNALUL DE MIDSOMER 12:00 Haven 13:00 Ofiþeri începãtori 14:00 Soþia perfectã 15:00 UN SECRET ÎNTUNECA ÎNTUNECATT 17:00 Hercule poirot 19:00 Anatomia lui Grey 22:00 MAJORETELE: TOTUL SAU NIMIC

26 FEBRUARIE 2013

MARÞI

TVR 1

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

PRIMA TV

ACASÃ TV

TVR 2

HBO

07:00 Telejurnal 09:00 Legenda cavalerului rãtãcitor ºi a frumoasei Razãde-Lunã 10:30 Ora de business 11:20 Pe scurt despre orice 11:30 Dãnutz SRL 12:30 Oameni care au schimbat lumea 12:40 Zeul rãzboiului 15:30 Rom european 16:00 Maghiara de pe unu 17:00 Latitudini 17:40 Zeul rãzboiului 19:00 Ora de business 20:00 Jurnal 21:00 Prim-plan 22:10 MADAME ROSA (dramã, Franþa,1977) 00:00 Ora de business 00:50 NA TURA RÃULUI NATURA (dramã,Marea Britanie,1988) Cu: Lynton Dearden

07:00 ªtirile Pro TV 10:00 Tânãr ºi neliniºtit 11:00 GARGANTUA (acþiune, SUA,1998) 13:00 ªtirile Pro TV 14 :00 T ânãr ºi 14:00 neliniºtit 15:00 CAPCANA FOCULUI (acþiune, coproducþie,2006) 17:00 ªtirile Pro TV 17:30 Happy Hour divertisment Cu Cãtãlin Mãruþã 19:00 ªtirile Pro TV Meteo 20:30 MEDALIONUL (acþiune,Hong Kong/ SUA.,2003) Cu: Jackie Chan, Claire Forlani 22:30 ªtirile Pro TV 23:00 CSI: New YYork ork 00:00 Fringe

06:00 Observator 08:00 Neatza cu Rãzvan ºi Dani 11:00 În gura presei 11:50 Mireasã pentru fiul meu 13:00 Observator 14:00 Mireasã pentru fiul meu Cu Mirela Boureanu Vaida 16:00 Observator 17:00 Acces direct Cu Simona Gherghe 19:00 Observator 20:00 Observator special 20:30 MISIUNE ÎN FORÞÃ (thriller, SUA,2006) 22:30 Un show pãcãtos Cu: Dan Capatos 01:00 Observator reluare 02:00 PACT CU FANTOMELE

06:30 Floricienta Cu: Floricia Bertotti reluare 07:30 Iubire ascunsã Cu: Beren Saat 10:00 Draga mea prietenã 12:30 ªtirile Kanal D Cu: Raluca Lãzãruþ 13:15 TTee vreau lângã mine 14:45 Teleshopping 15:30 Fatmagul 16:45 Drept la þintã 18:45 ªtirea zilei 19:00 ªtirile Kanal D Cu: Christian Sabbagh 20:00 Suleyman Magnificul: Sub domnia iubirii Cu: Halit Ergenc, Nur Aysan 22:15 Wow biz 00:30 ªtirile Kanal D 01:30 Suleyman Magnificul: Sub domnia iubirii reluare

09:30 DETECTIVUL (II) (poliþist, SUA,2005) 11:45 Frumoasa Ceci 13:30 NCIS: Anchetã militarã 15:00 Galileo 16:00 Cireaºa de pe tort 17:00 TTrãsniþii rãsniþii 18:00 Focus 19:30 Iubiri secrete 20:30 Copiii spun lucruri trãsnite 21:30 Camera de râs 22:15 TTrãsniþii rãsniþii 23:00 Gazeta de perete 00:00 NCIS: Anchetã...

06:00 Acasã în bucãtãrie 07:00 Poveºtiri adevãrate 08:30 Dragoste ºi luptã 10:00 Dragoste la indigo 11:00 Patimile iubirii 12:30 Abisul pasiunii 14:30 Demon ºi înger 15:30 Stãpâna 16:30 Poveºtiri Adevãrate 17:30 Dargoste ºi luptã 18:30 Dragoste la indigo 19:30 Patimile iubirii 20:30 Inimã de þigan 22:00 Cancan TV

10:10 Teatru 12:00 TTandem andem de ºoc 13:00 Festivalul Radiro 14:00 Tribuna partidelor parlamentare 14:35 Împreunã în Europa 16:00 Fii în formã 17:00 Piersic show 18:00 Telejurnal 20:15 LECÞII DE PINGPONG (comedie, SUA,2007) 22:00 ªtiri 23:00 Omul invizibil 23:50 CELE MAI BUNE..

06:00 UN AL ALTT PÃMÂNT 07:35 CULMILE LIBERTÃÞII 09:45 JOHN CARTER 11:55 ST AI, CÃ TRAGE STAI, MAMA! (acþiune, SUA,1992) 13:25 ZARAFA (animaþie., SUA,2012) 14:45 TOM SAWYER (aventuri, Germania, 2011) 16:35 JAKOB MINCINOSUL (dramã, SUA,1999) 18:35 PRIETENIA (comedie, SUA,2011) 21:35 APÃ PENTRU ELEFANÞI (dramã, SUA,2011) 23:35 TTrue rue Blood 01:30 FL YNN FLYNN 03:10 VREMURI ...

PRO CINEM0

DIVA

11:00 Ruleta destinului 112:30 2:30 TTom om ºi Jerry 14:30 La vânãtoare de bãrbaþi (serial) 15:15 Lois ªi Clark (serial) 16:30 News Radio (serial) reluare 17:00 GOSPEL (com., Rom,1970) 19:00 R uleta destinului (serial) 20:00 Cronicile misterelor 21:00 News Radio 22:00 JURNALUL UNEI FEMEI FURIOASE 00:30 MOR MORTTAL KOMBA KOMBATT(fantastic,SUA)

06:00 CRIMELE DIN MIDSOMER: ZILE DE HAOS 08:00 Haven 09:00 Buffy uffy,, spaima vampirilor 10:00 CRIMELE DIN MIDSOMER: JURNALUL DE MIDSOMER 12:00 Anatomia lui Grey 13:00 Ofiþeri începãtori 1 4:00 Soþia perfectã 15:00 NU CAPITULEZ 17:00 Hercule poirot 19:00 Anatomia lui Grey 23:00 FÂNTÂNA DORINÞELOR

27 FEBRUARIE 2013 TVR 1 07:00 Telejurnal 09:00 Legenda cavalerului rãtãcitor ºi a frumoasei Razãde-Lunã 10:30 Ora de business 11:20 Pe scurt despre orice 11:30 Dãnutz SRL 12:30 Oameni care au schimbat lumea 12:40 Zeul rãzboiului 15:30 Oameni ca noi 16:00 Convieþuiri 17:00 Latitudini 17:40 Zeul rãzboiului 19:00 Ora de business 20:00 Jurnal 21:00 Prim-plan 22:10 CRUPIERUL (dramã, SUA,1998) Cu: Clive Owen 00:35 SALUT SALUT,, SALUT! (dramã, Marea Britanie,1995) Cu: Kathy Burke

TV 1000

TVR 1

09:00 STELLA 11:00 ªOIMII 13:00 PÃRÃSIN LAS VEGASUL 15:00 BA BATTALIONUL 21 17:00 YENTL 19:30 O FFA ATÃ CU EXPERIENÞÃ 21:00 BIRDY 23:00 GÂNDURI MOR MORTTALE 01:00 JURNALUL SECRET AREI SECRETAREI

UNIVERSAL 07:00 Las Vegas 11:00 MOnk 12:00 Castle 13:00 CSI: Miami 14:00 Monk 15:00 Las Vegas 16:00 Castle 17:00 MOnk 18:00 CSI: Miami 19:00 Las Vegas 20:00 Castle 21:00 Minþi criminale 00:00 CSI: New YYork ork

MIERCURI

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

PRIMA TV

ACASÃ TV

TVR 2

HBO

TV 1000

07:00 ªtirile Pro TV 10:00 Ce se întâmplã, doctore? 10:30 CAPCANA FOCULUI (horror, SUA/ Canada,2006) Cu: R. Burgi 13:00 ªtirile Pro TV 14:00 TTânãr ânãr ºi neliniºtit 15:00 DRAGOSTE FÃRÃ PREAVIZ (dramã, coporducþie,2009) 17:00 ªtirile Pro TV 17:30 Happy Hour 19:00 ªtirile Pro TV Meteo 20:30 UN OM PERICULOS (acþiune., SUA,2009) Cu: Steven Seagal 22:30 ªtirile Pro TV 23:00 CSI New YYork ork 00:00 UN OM PERICULOS

06:00 Observator 08:00 Neatza cu Rãzvan ºi Dani 11:00 În gura presei 11:50 Mireasã pentru fiul meu 13:00 Observator 14:00 Mireasã pentru fiul meu Cu Mirela Boureanu Vaida 16:00 Observator 17:00 Acces direct Cu Simona Gherghe 19:00 Observator 20:00 Observator special 20:30 Plasa de stele Cu Dan Negru 22:30 Un show pãcãtos Cu: Dan Capatos 01:00 Observator Sport Meteo reluare 02:00 ASCUNZÃTOAREA PERFECTÃ

06:30 Floricienta Cu: Floricia Bertotti reluare 07:30 Iubire ascunsã Cu: Beren Saat 10:00 Draga mea prietenã 12:30 ªtirile Kanal D Cu: Raluca Lãzãruþ 13:15 TTee vreau lângã mine 14:45 Teleshopping 15:30 Fatmagul 16:45 Drept la þintã 18:45 ªtirea zilei 19:00 ªtirile Kanal D Cu: Christian Sabbagh 20:00 Roata norocului emisiune concurs 22:15 Wow biz 00:30 ªtirile Kanal D 01:30 Iubirea ascunsã cu: beren Saat, Kivanc Tatlitug reluare 03:15 Drept la þintã reluare 04:45 Fatmagul

09:30 DRAGOSTE CU NÃBÃDÃI (comedie., SUA,2003) 11:45 Frumoasa Ceci 13:30 NCIS: Anchetã militarã 15:00 Galileo 16:00 Cireaºa de pe tort 17:00 TTrãsniþii rãsniþii 18:00 Focus 19:30 Iubiri secrete 20:30 Cronica cârcotaºilor cu Mihai Gãinuºã ºi Dezbracatu’ 22:15 TTrãsniþii rãsniþii 23:00 Gazeta de perete

06:00 Acasã în bucãtãrie 07:00 Poveºtiri adevãrate 08:30 Dragoste ºi luptã 10:00 Dragoste la indigo 11:00 Patimile iubirii 12:30 Abisul pasiunii 14:30 Demon ºi înger 15:30 Stãpâna 16:30 Poveºtiri Adevãrate 17:30 Dargoste ºi luptã 18:30 Dragoste la indigo 19:30 Rosa Diamante 20:30 Inimã de þigan 22:00 Cancan TV

10:00 Ferma 11:00 D’ale lu’ Miticã 12:00 TTandem andem de ºoc 12:50 Capodopere din Galeria de Artã Modernã Româneascã 13:00 Festivalul magic Summer 14:35 Împreunã în Europa 16:00 Poveºtile lumii 18:00 Jurnal 19:00 TTandem andem de ºoc 20:10 RITMUL VIEÞII (dramã, Italia,2010) 22:00 ªtiri 23:00 Omul invizibil

06:00 ZARAFA 07:15 TOM SAWYER (aventuri, SUA,2011) 09:30 JAKOB MINCINOSUL (acþiune, SUA,2011) 11:30 PRIETENIA 14:30 LUPT A CU LUPTA VALURILE (dramã, SUA,2011) 16:15 POVESTEA CENUªÃRESEI 3: A FOST ODA Tà ODATà UN CÂNTEC 17:45 POVESTEA DELFINULUI 20:00 HUGO (aventuri, SUA,2011) 22:05 Iluminata Amy 22:40 Fetele 23:15 ADMIRATOARELE.... DIN ‘60 00:50 PRIETENIE...

09:00 ELEFANTUL BLUE 11:00 LAMBADA 13:00 PPAN AN TTADEUSZ ADEUSZ 15:00 STELLA 17:00 CLUBUL DE NOAPTE 19:00 PÃRÃSIND LAS VEGASUL 21:00 O FFA ATÃ CU EXPERIENÞÃ 25:50 FRAÞII 01:00 FRUMOASELE OBRAZNICE

PRO CINEMA

DIVA

11:00 Ruleta destinului 12:00 2:30 TTom om ºi Jerr Teleshopping 112:30 Jerryy 14:30 La vânãtoare de bãrbaþi (serial) 15:00 CAPCANA (thriller, Marea Britanie, 1957) 17:00 PENTRU PRIMA DA TÃ 19:00 L a DATÃ bloc (serial) 20:00 Cronicile misterelor 21:00 News Radio 22:00 ACADEMIA D.E.B.S. (acþiune, coproducþie,2004) 00:00 HELEN (dramã, coproducþie, 2009)

06:00 CRIMELE DIN MIDSOMER: ZILE DE HAOS 08:00 Haven 09:00 Buffy uffy,, spaima vampirilor 10:00 CRIMELE DIN MIDSOMER: JURNALUL DE MIDSOMER 12:00 Anatomia lui Grey 13:00 Ofiþeri începãtori 1 4:00 Soþia perfectã 15:00 RÃPIREA 17:00 Hercule Poirot 19:00 Anatomia lui Grey 21:00 În mintea Ericãi 22:00 Soþia perfectã

UNIVERSAL 07:00 Las Vegas 11:00 MOnk 12:00 Castle 13:00 CSI: Miami 14:00 MOnk 15:00 Las Vegas 16:00 Castle 17:00 MOnk 18:00 CSI: Miami 19:00 Las Vegas 20:00 Castle 21:00 Minþi criminale 00:00 CSI: New YYork ork

JOI

28 FEBRUARIE 2013 07:00 Telejurnal 09:00 Legenda cavalerului rãtãcitor ºi a frumoasei Razãde-Lunã 10:30 Ora de business 11:20 Pe scurt despre orice 11:30 Personalitãþi 12:40 Zeul rãzboiului 15:30 Akzente 16:45 Lozul cel mare 17:40 Zeul rãzboiului 19:00 Ora de business 20:00 Jurnal 21:00 Prim-plan 22:10 ASCENSIUNEA LUI CARLITO (dramã, SUA, 2005) 23:55 Ora de business 00:40 CRUPIERUL (dramã, SUA,1998) Cu: Clive Owen reluare 02:15 Interes general

UNIVERSAL 07:00 Las Vegas 11:00 MOnk 12:00 Castle 13:00 CSI: Miami 14:00 MOnk 15:00 Las Vegas 16:00 Castle 17:00 MOnk 18:00 CSI: Miami 19:00 Las Vegas 20:00 Castle 21:00 Minþi criminale 00:00 CSI: New YYork ork

PRO TV

ANTENA 1

KANAL D

PRIMA TV

ACASÃ TV

TVR 2

HBO

TV 1000

07:00 ªtirile Pro TV 10:00 Tânãr ºi neliniºtit 11:00 DRAGOSTE FÃRÃ PREAVIZ (dramã, Canada,2009) reluare 13:00 ªtirile Pro TV 14:00 TTânãr ânãr ºi neliniºtit 15:00 PRIMA IUBIRE (dramã, SUA,1994) 17:00 ªtirile Pro TV 17:30 Happy Hour 19:00 ªtirile Pro TV Meteo 20:30 Las Fierbinþi 21:30 Spitalul de demenþã 22:00 ªtirile Pro TV 22:30 BLESTEMUL COMORII (acþiune, Canada/ SUA/China,2007) 00:30 GARGANTUA reluare

06:00 Observator 08:00 Neatza cu Rãzvan ºi Dani 11:00 În gura presei 11:50 Mireasã pentru fiul meu 13:00 Observator 14:00 Mireasã pentru fiul meu Cu Mirela Boureanu Vaida 16:00 Observator 17:00 Acces direct Cu Simona Gherghe 19:00 Observator 20:00 Observator special 20:30 Cu banii jos emisiune divertisment cu Dan Negru 22:30 Un show pãcãtos Cu: Dan Capatos 01:00 Observator reluare 02:00 SALOME (aventuri, coproducþie,1953)

06:30 Floricienta 07:30 Iubire ascunsã Cu: Beren Saat 09:30 Teleshopping 10:00 Draga mea prietenã 12:30 ªtirile Kanal D Cu: Raluca Lãzãruþ 13:15 TTee vreau lângã mine 14:45 Teleshopping 15:30 Fatmagul 16:45 Drept la þintã 18:45 ªtirea zilei 19:00 ªtirile Kanal D Cu: Christian Sabbagh 20:00 Roata norocului 22:15 Wow biz 00:30 ªtiri reluare 01:30 Iubire ascunsã Cu: Beren Saat reluare 03:15 Drept la þintã reluare 04:45 Fatmagul Cu: Beren Saat reluare

09:30 MICHOU (comedie., Franþa,2007) 11:45 Frumoasa Ceci 13:30 NCIS: Anchetã militarã 15:00 Galileo 16:00 Cireaºa de pe tort 18:00 Focus 19:30 Cireaºa de pe tort 20:30 Ajutor! Vreau sã slãbesc 22:15 TTrãsniþii rãsniþii 23:00 Gazeta de perete 23:30 Focus 00:00 NCIS: Anchetã militarã

06:00 Acasã în bucãtãrie 07:00 Poveºtiri adevãrate 08:30 Dragoste ºi luptã 10:00 Dragoste la indigo 11:00 Patimile iubirii 12:30 Abisul pasiunii 14:30 Demon ºi înger 15:30 Stãpâna 16:30 Poveºtiri Adevãrate 17:30 Dargoste ºi luptã 18:30 Dragoste la indigo 19:30 Patimile iubirii 20:30 Inimã de þigan 22:00 Cancan TV

10:10 RITMUL VIEÞII (dramã, Italia,2009) 12:00 TTandem andem de ºoc 13:00 Festivalul Magic 14:00 Tribuna partidelor parlamentare 14:35 Împreunã în Europa 18:00 Telejurnal 19:00 TTandem andem de ºoc 20:10 LECÞII DE VIAÞÃ (dramã, SUA,2004) 22:00 ªtiri 23:00 Apocalyptica 00:00 Sacrul în India contemporanã

07:45 POVESTEA CENUªÃRESEI 3: A FOST ODA Tà ODATà UN CÂNTEC (comedie, SUA,2011) 09:10 POVESTEA DELFINULUI 11:00 HUGO (av.,SUA.,2011) 13:30 ZIUA TRÃDà TORILOR TRÃDÃTORILOR (dr.,SUA,2011) 15:10 ªTRUMFII (animaþie,SUA/ Belgia,2011) 16:50 JACK ªI JILL (comedie, SUA,2011) 18:20 LARRY CROWNE (com.,SUA,2010) 20:40 MARGARET 23:05 RRiposta iposta 23:55 O FAMILIE NUMEROASà (com.,Franþa,2010) 01:30 COMEDIE PARODIEI

09:00 STELLA 11:00 ªOIMII 13:00 DOAR AATUNCI TUNCI CÂND RÂD 15:10 LECÞII DE VIAÞÃ 17:10 AFACEREA FAREWELL 19:00 MIRAL 21:00 EXPRESUL DE LA MIEZUL NOPÞII 23:00 ÎMPÃRA TUL ÎMPÃRATUL MUªTELOR 01:00 PIEPTOASELE

PRO CINEMA

DIVA

11:30 Happy Hour 12:00 Teleshopping 15:00 Ruleta destinului (serial) 16:00 United States of TTara ara (serial)16:30 16:30 N ews News Radio (serial) reluare 16:45 MIRACOLUL DIN MINA DE PÃDURE 19:00 La bloc (serial) 20:00 Cronicile misterelor (serial) 21:00 Academia de poliþie (serial) 22:00 MOR MORTTAL KOMBA KOMBATT (acþiune, SUA,1995) Cu: Christopher Lambert

06:00 CRIMELE DIN MIDSOMER: ZILE DE HAOS 08:00 Haven 09:00 Buffy uffy,, spaima vampirilor 10:00 CRIMELE DIN MIDSOMER: JURNALUL DE MIDSOMER 12:00 Anatomia lui Grey 13:00 Ofiþeri începãtori 1 4:00 Soþia perfectã 15:00 NU CAPITULEZ 17:00 Hercule poirot 19:00 Anatomia lui Grey 21:00 C Cuu sânge rece

UNIVERSAL 07:00 Las Vegas 11:00 Monk 12:00 Castle 13:00 CSI: Miami 14:00 Monk 15:00 Las Vegas 16:00 Castle 17:00 Monk 18:00 CSI: Miami 19:00 Las Vegas 20:00 Castle 21:00 CSI: Miami 22:00 CULOAREA ...


SUPERSTAR

Sila Şahin şi-a anunţat despărţirea Veşti bune pentru bărbaţi! Una dintre cele mai dorite femei din Europa s-a despărţit de iubit. Oficial, de vină ar fi programul încărcat, ca de obicei în cazul vedetelor. Este vorba nici mai mult, nici mai puţin decât despre Sila Şahin, turcoaica Playboy care a declanşat un scandal uriaş când a apărut goală în revista pentru bărbaţi. Renegată de familie, actriţa din „Gute Zeiten, schelchte Zeiten” avea un singur sprijin: Jörn Schlönvoigt, partenerul ei atât în serial, cât şi în viaţă. Chiar dacă la un moment dat s-a zvonit că ar avea probleme în cuplu, cei doi au mers mai departe. Până acum, când frumoasa de 27 de ani a făcut publică despărţirea. „Am ajuns într-un punct în care consider că este mai bine pentru noi să ne separăm”, a declarat Sila, care se iubeşte de trei ani cu Jörn. Motivul: se simte neglijată de partenerul ei, care este şi DJ. „Îmi lipsesc multe, pentru că el munceşte inclusiv în weekend şi sunt mereu singură. Îmi doresc să mă trezesc într-o sâmbătă cu iubitul meu pentru a lua împreună micul dejun, să facem lucruri normale, dar calendarul este mereu plin şi atunci trăim vieţi separate”, a explicat vedeta născută la Berlin. Pentru mulţi bărbaţi, Jörn este de neînţeles. Cum să piardă aşa o femeie? Dar el nici nu şi-a dat seama când Sila s-a îndepărtat de el, de vreme ce nu a reacţionat în niciun fel. Ultima lui postare pe Facebook a fost pe 3 februarie, o scrisoare de dragoste pentru partenera lui de viaţă. Oare va reuşi să o recucerească?

Cea mai nebunească dietă Geri Halliwell e fericită În urmă cu o lună a apărut vestea că s-a cuplat a fost cea de îngrăşare cu un milionar rus, iar lucrurile par să meargă de minune între ei. Geri Halliwell a fost din nou zărită alături de Anton Kaszubowski, la o ieşire romantică, în Londra. Cei doi au părăsit un club de noapte, după care interpreta s-a urcat în maşina sport a afaceristului, arătând extrem de fericită şi mulţumită. Îndrăgostiţii s-au cunoscut în luna decembrie, prin prieteni comuni. Au fost împreună şi la Roma, într-un weekend romantic.

ACTUALITATEA 15 Nu poţi zice niciodată că le-ai făcut pe toate, chiar dacă îţi faci apariţia pe scenă printr-un vagin gigantic şi ieşi printr-o maşină de tocat carne... Lady Gaga, regina incontestabilă a şocului absolut, s-a văzut nevoită însă să înscrie o altfel de premieră în palmaresul personal, anulând de această dată o serie de concerte din Statele Unite. Gaga este un om de scenă responsabil, căreia îi pasă de opinia şi timpul fanilor. De această dată diva îşi cere scuze acestora, invocând probleme medicale care o împiedică să meargă. Lady Gaga nu precizează exact natura accidentării sale, spunând doar că e vorba de o afecţiune mai veche, care speră ca să treacă de la sine, însă care se agravează. Diva a îndurat cu stoicism durerile provocate de această problemă, făcând faţă cu brio spectacolelor programate, văzându-se însă nevoită să reprogrameze concertele din Chicago, Detroit şi Hamilton. Cu câteva ore în urmă Gaga şi-a cerut scuze fanilor folosind o postare pe Facebook: “Sper că voi mă veţi putea ierta, pentru că eu sigur nu pot”.

Lady Gaga a făcut ce n-a făcut niciodată

15-21 februarie 2013

Supărare mare pe Casa Regală britanică. Un Kate Middleton e cu burtica la vedere săptămânal italian, Chi, a publicat fotografii cu Kate

Are 41 de ani, este căsătorită cu unul dintre cei mai sexy actori de la Hollywood, are doi copii, Jaden, 14 ani, şi Willow, 12 ani, şi este într-o formă de zile de mari. Dar Jada Pinkett Smith recunoaşte că a ajuns expertă în dietă şi exerciţii. Asta deşi uneori i s-a cerut să se îngraşe exagerat de mult. „Cea mai nebunească dietă a fost pentru The Matrix, când a trebuit să ajung la 77 de kilograme, aveam multă grăsime pe picioare. A trebuit să mănânc tone şi tone de mâncare. Totul pentru a face muşchi”, a declarat vedeta.

Andreea Bălan, o transformare de look

Cântăreaţa a suferit o schimbare radicală de imagine, după cum se poate vedea dintr-o imagine postată pe pagina sa de Facebook. Andreea Balan este una dintre cele mai sexy vedete autohtone. Face furori cu formele sale şi cu plete blonde. Artista, însă, apare cu un look total transformat într-o fotografie postată pe Facebook. Cosiţele blonde nu mai există, locul lor fiind luat de freză foarte scurtă şi de culoare neagră.Admiratorii Andreei nu trebuie să se sperie, cântăreaţa nu a renunţat la părul lung şi blond, ci este vorba doar de o transformare temporară, după cum mărturiseşte chiar artista.

Middleton în costum de baie. Iar imaginile dovedesc că începe să i se vadă burtica de femeie însărcinată. Paparazzii au reuşit să îi surprindă pe Ducesa de Cambridge şi pe soţul ei, Prinţul William, în vacanţa pe care au petrecut-o în Caraibe. Deşi şi-au luat toate măsurile de precauţie, cei doi nu au reuşit să scape de curioşi. „Suntem dezamăgiţi că pot fi publicate fotografii ale Ducelui şi Ducesei, realizate în timpul vacanţelor lor private”, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Regale, care a calificat gestul ca o intruziune în intimitatea cuplului. Dar deja imaginile nu mai pot fi oprite. Reviste din toată lumea au anunţat că le vor achiziţiona şi publica, pentru că acest caz este total diferit de cel în care s-a obţinut interdicţie judecătorească. Atunci, Kate era goală, sau măcar topless. Acum, ea poartă costum de baie. Nu este nimic indecent.

Milei Kunis îi place să fie singură

A fost timp de patru ani singură şi recunoaşte că s-a bucurat din plin de acea perioadă, care a însemnat foarte mult pentru ea. Însă acum şi-a găsit fericirea în braţele lui Ashton Kutcher. Este vorba bineînţeles de Mila Kunis. „Timp de patru ani am fost singură. A fost o perioadă uimitoare. Îmi place să fiu singură”, a declarat actriţa, în vârstă de 29 de ani. În plus, Mila a mărturisit că se teme pentru viaţa ei şi a celor dragi, din cauză că toată lumea poate afla tot ceea ce face, uitându-se la poze.

Cântăreaţă, fără limită la iubit

Dragostea îi zâmbeşte din nou! Deşi despre ea se bănuia că se întâlneşte cu fiul Dianei Ross, Evan, iată că şi-a schimbat repede opţiunea. Despre Rita Ora se zvoneşte că s-ar întâlni cu câştigătorul X Factor, James Arthur. Cei doi au fost zăriţi împreună, într-un club de striptease. „Erau

disperaţi să nu fie văzuţi. Au intrat în club, pe uşa din spate şi au plecat separat ca să nu fie zăriţi împreună. James a făcut un efort uriaş ca să petreacă timpul cu ea. Este îndrăgostit”. Rita, care s-a mai întâlnit şi cu Rob Kardashian, l-a întâlnit pe James, în York, Marea Britanie, după un concert.


16 ACTUALITATEA

PENTRU DVS.

n Vinul şi ceaiul verde previn maladia Alzheimer

Vinul şi ceaiul verde au efecte protectoare contra maladiei Alzheimer întrucât ambele băuturi conţin o moleculă care împiedică plăcile amiloide să distrugă celulele nervoase din creier. Vinul şi ceaiul verde conţin fiecare un polifenol, resveratrol respectiv EGCG (epigallocatechin gallate), molecule cunoscute pentru proprietăţile lor antioxidante şi pentru acţiunile lor benefice contra diabetului, obezităţii şi cancerului. Comprimate conţinând doze concentrate de resveratrol fac de exemplu obiectul unui test clinic de faza a II-a în Statele Unite, în cadrul căruia oamenii de ştiinţă încearcă să le studieze efectele pe care această substanţă activă le are asupra pacienţilor suferind de forme uşoare şi moderate de demenţă.

15-21 februarie 2013

O britanică aude permanent în capul ei un şlagăr şi-i vine să urle ca un câine

Femeia suferă de un sindrom rar ce o face să audă zi şi noapte diferite melodii, de obicei şlagăre, care nu o lasă să doarmă. Una dintre aceste melodii, un şlagăr celebru al anilor ‘50, “sună” permanent în capul femeii. Susan Root, o britanică în vârstă de 63 de ani, suferă de o formă rară de tinnitus (sunete sau ţiuit constant în urechi), care o face să “asculte” zi şi noapte melodii ca de pe o bandă audio care nu se sfârşeşte niciodată. Boala ei se manifestă ca nişte halucinaţii muzicale. Femeia se plânge că, în trei ani de când i s-a declanşat această boală, nu a dormit neîntrerupt nici măcar o oră pe noapte. “Repertoriul” din capul femeii îl constituie diferite şlagăre, dar şi imnuri sau cântece de aniversare, între care “God Save the Queen”, “Happy Birthday” sau “Auld Lang Syne”. Dar ceeea ce îi dă de furcă în mod constant sunt melodiile din anii ‘50 din Marea Britanie cântate de Lita Roza şi cele din Statele Unite, cântate de Patti Page.

n S-a descoperit apă pe Lună

Sonda Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) de la NASA a descoperit gheaţă în imaginile făcute craterului Shackleton, aflat la Polul Sud al Lunii. Potrivit informaţiilor oferite de către sondă gheaţa ar putea reprezenta 22% din materialul de la suprafaţa craterului. Craterul cu o adâncime de 3,2 kilometri şi peste 19 kilometri lăţime este extrem de bine conservat, acesta păstrându-şi forma de peste 3 miliarde de ani, când s-a format.

n Şi-a mărit fundul, dar şi-l vrea mai mare

n Salariul soţiei influenţează performanţa sexuală a soţului

Salariul soţiei influenţează performanţele din dormitor ale soţului, întrucât bărbaţii care câştigă mai puţin decât partenerele lor sunt mai dispuşi să apeleze la Viagra şi la alte medicamente similare. Autorii acestui studiu spun că nu cunosc cu exactitate motivul din spatele acestei realităţi, însă mândria, furia şi frustrarea ar putea juca un rol determinant.

n Primul cântec înregistrat în spaţiu

Astronautul canadian Chris Hadfield, aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internationale (ISS), şi cântăreţul Ed Robertson, solistul trupei Barenaked Ladies, au interpretat în duet piesa “I.S.S (Is Somebody Singing?). Cei doi au interpretat acest cântec în timp ce Hadfield se alfa la bordul ISS, staţia aflată la o distanţă de 400 de kilometri deasupra Terrei, care se deplasează în spaţiu cu o viteză de peste 28.000 de kilometri pe oră. “I.S.S (Is Somebody Singing?)” este primul cântec compus şi înregistrat în spaţiu. Pentru această piesă, Chris Hadfield a cântat la chitară şi voce, la bordul ISS, în timp ce Ed Robertson a cântat într-un studio de înregistrări de pe Terra, acompaniat de corul Şcolii pentru Arte Wexford.

Karmello, în vârstă de 23 de ani, din Detroit, Michigan, SUA, spune că a făcut 54 injecţii în ultimii trei ani, care i-au umplut fesele cu doi litri de lichid. Tânăra susţine că are nevoie de şi mai multe injecţii pentru a obţine un posterior “perfect” şi are deja planificate 36 de injecţii. Karmello nu şi-a făcut nicio injecţie la un chirurg plastician, ci se întâlnea cu practicieni neacreditaţi în camere de hotel. O radiografie a feselor a relevat faptul că grăsimea de pe fund a devenit periculos de “spongioasă”, iar următoarea injecţie ar putea să o ucidă.

n Campanie pentru Death Star

n Are un picior de 108 kilograme

Ardelean

Poreclită “Femeia cu picioare gigantice”, Mandy Sellars, de 38 de ani, din Marea Britanie, are o dimensiune normală la corp, dar picioarele ei sunt supradimensionate. Cu piciorul stâng amputat, iar cel drept cântărind 108 kg, Mandy speră că afecţiunea ei genetică îşi va găsi un leac pentru ca boala să nu se răspândească la alte membre.

din 1989

BELLA GOLD & PARFUMS Dacă imaginea contează, atunci alegerea contează!

n bijuterii din aur n bijuterii din argint n bijuterii de sticlă Murano (Veneţia) n chihlimbar Rusia n perle Mallorca n ceasuri de marcă: Daniel Klein, Seiko, Jemis, Q&Q, Orient, Regent, Casio, Citizen, Vestino, Atlantic şi Adriatica n parfumuri franţuzeşti n iconiţe de argint n ochelari de soare n bijuterii cu pietre preţioase

Cadoul ideal pentru dvs., un ceas de marcă. Garanţie 2 ani!

Fiecărui lugojean, pâine de la Ardelean! Fiecare client BELLA GOLD primeşte

Lugoj, Str. Memorandului, nr. 2

un cadou surpriză

Vindem şi pe tichete

Brutăria

Fanii seriei “Războiul Stelelor” au strâns 300.000 de dolari pe Internet pentru a construi o Stea a Morţii. The Death Star / Steaua Morţii este staţia spaţială renumită care este distrusă de două ori de rebelii din prima trilogie Războiul Stelelor. Anul trecut, Casa Albă a primit o petiţie semnată de zeci de mii de oameni pentru a investi într-un astfel de proiect. Administraţia Prezidenţială Americană a refuzat cu politeţe ideea. Fanii însă nu au acceptat un refuz aşa uşor şi au început o campanie pe site-ul de caritate Kickstarter pentru a finanţa construcţia unei Death Star.

Comercializează butelii Butangas La cel mai bun preţ din oraş

BG cu guler (11 kg)-69 lei; AR fără guler (9 kg)-56 lei; Butelie galbenă (11 kg)- 69 lei. Orar: Luni-Vineri 10-18, Sâmbătă 10-14 str. Bucegi, nr. 26, tel. 0722.223.986; 329.505.

Actualitatea 823  

săptămânal pentru oameni inteligenţi

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you