Page 1

n Nr. 799 n Anul 16 n

n 24-30 August 2012 n 1,5 lei n

ACTUALITATEA

n Săptămânal pentru oameni inteligenţi n

Victor Ghiura este un cunoscut crescător de iepuri de rasă. Creşte iepuri de 35 de ani. Până în prezent, a reuşit să cucerească în ultimii cinci ani numeroase titluri de campion la toate concursurile locale, dar şi naţionale.

Pag. 9

n Doi tineri lugojeni au fost premiaţi de Ghiţă Mureşan

Doi tineri baschetbalişti lugojeni au fost premiaţi în cadrul turneului Summer Camp Timişoara 2012 de către Ghiţă Mureşan: Jessica Polk, de 11 ani, care a obţinut premiul pentru cel mai bun progres şi Darius Zgriba, de 10 ani, la concursul de aruncări la coş.

Pag. 8

n www.ziarulactualitatea.ro n

Pag. 3

Şoferul unui camion care lucra pe şantierul autostrăzii Timişoara-Lugoj a murit marţi dimineaţa, 21 august, în apropierea localităţii Belinţ, după ce bena camionului a căzut peste el. Călin Petru Bogdan, 37 de ani, voia să facă revizia tehnică a maşinii. Se presupune că bena maşinii a intrat în contact cu reţeaua de înaltă tensiune, moment în care bărbatul a căzut secerat. Ţipetele de ajutor i-au fost auzite de colegii care au chemat imediat salvarea.

A murit electrocutat

Un bărbat de 37 de ani

pe şantierul autostrăzii

Unul dintre cei doi timişoreni dispăruţi în lacul Surduc a fost găsit Miercuri, 22 august 2012, în ju- marţi, 14 august a.c., după ce per-

Dacă vrei să apari şi tu la Fata săptămânii, trimite pe email ziarulactualitatea@yahoo.com cel puţin trei fotografii, datele tale personale (nume, prenume, vârstă, înălţime, greutate, localitate) şi un număr de telefon la care poţi fi contactată.

Proiectul elaborat în comun de către Spitalul din Lugoj şi Spitalul din Makó (Ungaria), depus în cadrul Programului de Vecinătate Ungaria - România 2007 – 2013, HURO/1101, a fost selectat pentru a primi finanţare.

Pag. 6

i n a 8 1 m 1.64 g 48 k Mai multe fotografii, pe www.ziarulactualitatea.ro

Oana Bian

i i n â m ă t p ă S a Fat

ca

soana care a sunat la 112 a observat că cei doi au sărit din barcă în mijlocul lacului. Poliţiştii au aflat că cei doi au trecut cu o barcă pneumatică dintr-o parte într-alta a lacului pentru a-şi cumpăra alimente şi răcoritoare. La întoarcere, unul dintre bărbaţi a căzut în apă. Văzând că prietenul său are probleme, cealaltă persoană i-a sărit în ajutor, însă din cauza curenţilor foarte puternici, cei doi au fost traşi la fund şi nu au reuşit să revină la suprafaţă. G. IOSA

ca Ander

rul orelor 15, Florin Păuţ, în vârstă de 43 de ani, unul dintre cei doi timişoreni înecaţi în lacul Surduc, în data de 14 august, a fost găsit de către pompierii lugojeni şi făgeţeni foarte aproape de locul în care barca s-a răsturnat. Până la închiderea ediţiei, trupul celuilalt timişorean Adrian Szabo, în vârstă de 47 de ani, nu a fost găsit, dar căutările continuă. Cei doi timişoreni, Adrian Szabo şi Florin Păuţ, aflaţi cu familia în vacanţă la lacul Surduc, au fost daţi dispăruţi în seara zilei de

n Spitalul Municipal va primi 800.000 de euro

Fata Săptămânii

n Animalele mici aduc satisfacţii mari


2 ACTUALITATEA

HOTNEWS

Gabriel IOSA

În curând, lugojenii vor circula pe autostrada Lugoj - Timişoara

n Părerea mea ! Democraţia e o curvă ! Ştiu că o să îmi fluture înjurături pe la urechi, însă e atâta frustrare şi atâta dezbatere pe demiterea invalidată a lui Băsescu încât simt că explodez dacă nu scriu editorialul ăsta, care, evident, nu schimbă nimic, dar poate mai lămureşte câteva zeci de persoane care îl citesc. Încep prin a declara cu mâna pe Biblie, că tot e la modă, că am votat la referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu. Totuşi, democraţia este o mare curvă şi vă explic de ce. Să luăm ca exemplu un boxer, cu riscul de a mă transforma într-un pastor ca Gâdea, însă e singurul mod în care cred că mă pot explica rezonabil. Deci un boxer, să zicem că îl cheamă Poporul Român, vrea să participe la o luptă. Pentru a fi admis, trebuie să treacă proba cântarului. Se urcă pe cântar, e cântărit, iar rezultatul e de neimaginat: deşi pragul e de 86 de kg, sportivul nu are decât 85,9 kg. Se repetă cântărirea, sunt aduşi experţii, se amână a treia cântărire, pentru ca boxerul să îşi poată “ajusta” greutatea. De prisos. La ultima cântărire, tot 100 de gr îl despart pe acesta de şansa de a participa la luptă. Da, sunt doar 100 de gr, deci 0,001% din greutatea necesară, dar regula e regulă şi nu poate fi încălcată, altfel sportul nu ar mai fi corect. Exact asta s-a întâmplat şi aici. Democraţia e democraţie: permite, şi la bine, şi la rău. Şi la victorie, şi la pierzanie. Chiar dacă 50% dintre români ieşeau la referendum şi toţi votau pentru demitere, dacă persoana necesară pentru cvorum stătea acasă, referendumul era invalidat. Da, sunt 7,5 milioane de voturi, dar fără pragul legal nici 8,5 milioane nu contau. Aşa e legea, ce facem acum, încercăm să o interpretăm doar ca să ne convină nouă? Şi eu aş vrea o lege care să ofere studenţilor o indemnizaţie de 3000 de lei pe lună şi o piscină în spatele casei. Crine, Ponta, voi aţi semnat legea, democracy is a bitch…

+ Aura

24-30 AUGUST 2012

Lucrările la primul tronson al autostrăzii Lugoj - Timişoara sunt avansate şi în curând aceasta va deveni funcţională. Ritmul de muncă este alert, tronsonul, în toată lungimea sa, are stratul de asfalt binder aşternut, parapeţii mediani sunt aproape de finalizare, viaductele de pe autostradă sunt finalizate şi racordate la asfalt, iar rampele de acces şi coborârile de pe overpass-uri sunt în stadiu de finalizare, ultimele două faze înainte de darea în funcţiune sunt aşternerea completă a stratului de asfalt-uzură şi marcajele aferente. Din cauza nodului rutier de la Giarmata, a cărui subtraversare nu a fost finalizată (parte din proiectul Timişoara-Arad, accesul pe autostradă se va face, momentan, printr-un giratoriu, iar accesul de pe DN 6, între Izvin şi Remetea, tot de pe un giratoriu. Comisia Europeană a aprobat finanţarea nerambursabilă din fonduri europene pentru construcţia autostrăzii Lugoj – Timişoara şi a variantei de ocolire a oraşului Timişoara la standard de autostradă, proiect cu o valoare totală de 248,1 milioane euro. Din valoarea totală eligibilă a cererii de finanţare, de 248,1 milioane euro, cofinanţarea de la Uniunea Europeană prin contribuţia nerambursabilă din Fondul de Coeziune este de 210,9 milioane euro, iar 37,2 milioane euro reprezintă fonduri de la bugetul de stat, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI). Proiectul vizează

S-au schimbat directorii şcolilor din Timiş Joi, 16 august 2012, a expirat mandatul celor aproape 300 de directori şi directori adjuncţi ai şcolilor din Timiş. Mandatul acestora a fost prin delegare, nu prin concurs. Tot joi, 16 august 2012, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Timiş a aprobat schimbarea a zeci de directori plini şi directori adjuncţi de la unităţile şcolare din judeţ. Cornel Petroman, inspectorul şcolar general, a precizat că schimbarea directorilor s-a făcut în funcţie de îndeplinirea sarcinilor de concudere şi nu din alte motive, cum ar fi cele politice. Cele mai importante schimbări au fost făcute la liceele de prestigiu din Timişoara, cum ar fi Colegiul Bănăţean, C.D. Loga, Gigore Moisil, Calderon, Azur, Auto.

Bologa

Lugojeanul luptător şi liberal Gheorghe Bologa, fost preşedinte al secţiei de lupte a CSM Lugoj, actualul stăpân al finanţelor judeţene, a plecat din Lugoj pentru a-i sprijini pe luptătorii timişoreni. C-a plecat din Lugoj nu-i aşa mare bai, dar de ce a plecat şi cu titlul la Timişoara? Aceasta-i întrebarea!

proiectarea, supervizarea şi construcţia unei autostrăzi, de două benzi pe sens, între Lugoj şi Timişoara, în lungime de 25,6 km, şi a unei variante de ocolire a oraşului Timişoara, la standard de autostradă, în lungime de 9,5 km. Proiectul prevede construcţia a 13 poduri, 19 pasaje, două noduri rutiere şi trei zone de parcare şi servicii.

n Propunerea săptămânii n Propunerea săptă

Un lugojean mai lugojean decât toţi lugojenii laolaltă face prin intermediul nostru o propunere municipalităţii, pentru ca râul Timiş să fie mai curat şi mai accesibil celor care în aceste zile caniculare vor să se răcorească. Iată propunerea sa: să fie montate în amonte nişte plase care să oprească mizeriile de tot felul care vin pe apă, iar pe malul stâng, lângă Staţia Hidro, să fie amplasate pubele şi însemne de picnic. Ce ziceţi, domnilor?

Aura Twarowsa, mezzosoprană la Opera de Stat din Viena, a început, cu ultima decadă a lunii august 2012, să cucerească Banatul. “Asaltul” a debutat la Gărâna, urmează Reşiţa, Timişoara şi Lugoj. Aura nu a uitat oraşul natal şi de câte ori are ocazia concertează pentru melomanii lugojeni.

Celsico SUPER PROMOŢIE

NOU!

Tel. 0729.404.111 celsico@yahoo.com

podele laminate, lambriuri, tavane, amenajări interioare

Hai, nu zău ! Podele, începând de la 19 lei/mp

Discount de la 5 la 10 % pentru sistem complet Tel. 0256.353.130 str. Mărăşesti nr. 2

Fem Panta Rhei

încălţăminte, îmbrăcăminte, marochinării

n str. Unirii nr.2, telefon: 0356.452.204. n str. Avram Iancu nr.3, telefon: 0356. 175.663

Orar: 9-18 Alege Panta rhei, alege preţul corect!

în fiecare vineri, reducere de 10% la toate produsele

În Lugoj, la “Branişte” a fost numită Silvia Pop, la “Aurel Vlaicu” - Marcel Drăgan, la “Hasdeu” - Păun Popovici, la “Nr. 6” - Liviu Duruţ, la “Eftimie Murgu” - Daniela Dobrin, la “Nr. 4” - Sebastian Gheorghiţă, la Clubul Elevilor - Laura Muntean, iar la Clubul Sportiv Şcolar - Dorin Horvath. Schimbări de directori au avut loc şi la grădiniţe. Noii directori ce vor conduce prin delegaţie vor fi instalaţi de la 1 septembrie. Surse din Inspectoratul Şcolar susţin că, în proporţie covârşitoare, toţi directorii de şcoli care au tangenţă cu democrat-liberalii au fost schimbaţi din funcţii şi că liberalul Cornel Petroman ar fi bătut palma şi cu sindicaliştii care ar fi reuşit să-şi impună directorii pe care şi i-au dorit fiecare. (A. P.)

Să mai şi gândim! n l “Dă şansa fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viaţa ta.” Mark Twain l “Libertatea nu înseamnă lene şi nepăsare. Libertatea este responsabilitate. Dacă tu nu-ţi asumi responsabilitatea, o face altcineva pentru tine. Aşa devii sclav”. Osho l “Cred că lumea a fost prea mare pentru mine. În schimb, o lume redusă la “doi” mi s-a părut ideală.” Octavian Paler l “Înţelepciunea vieţii e simplă: Fă ca pe unde ai trecut tu să fie mai bine decât înainte.” N. Iorga l “Gelozia este sentimentul care te face ridicol şi te înjoseşte. Gelozia este umbra iubirii.” Liviu Rebreanu l “Bărbatul trebuie cunoscut fără să te miri de ceea ce descoperi. Când dai de unul care e mai puţin rău decât ceilalţi, îl iei, nu mai stai pe gânduri.” Marin Preda l “Unde trăieşte un Brutus, trebuie să moară un Cezar.” Friedrich von Schiller

Politica în domeniul preţurilor a rămas aceeaşi: preţuri cât mai mici la cât mai multe produse! La noi găsiţi cele necesare pentru casă:

n ţevi metal şi PVC n n fitinguri metal şi PVC n n materiale de construcţii n teracote n burlane n jgheaburi n electrice n vopsele n diluanţi n pensule n lavabile n hidrofoare n detergenţi n scule n saci iută şi gunoi n n pubele n feronerie n organe de asamblare (şuruburi) n

Cargo Com Parc la Parcul George Enescu, Tel. 0256.35.69.69


24-30 AUGUST 2012

PRIM PLAN

ACTUALITATEA 3

Un şofer de camion care lucra la autostradă şi-a pierdut viaţa, după ce bena a căzut peste el Şoferul unui camion care lucra pe şantierul autostrăzii Timişoara-Lugoj a murit marţi dimineaţă, în apropierea localităţii Belinţ, după ce bena camionului a căzut peste el. Călin Petru Bogdan avea 37 de ani, era din judeţul Bihor şi încerca să facă revizia tehnică a maşinii. Se presupune că bena maşinii a intrat în contact cu reţeaua de înaltă tensiune. Bărbatul de 37 de ani, din Bihor, era patron la una din firmele care se ocupă de lucrările la autostradă. Mai precis, lucra pe şantierul unde se prepară betonul pentru şosea. În data de 21.08.2012, văzând că unul dintre camioane s-a defectat, a ridicat bena şi s-a apucat să repare. Se afla însă în dreptul unui stâlp de înaltă tensiune.

Nu a fost atent, iar bena a ajuns în contact cu firul de curent electric, moment în care bărbatul a căzut secerat. Ţipetele de ajutor i-au fost auzite de câţiva dintre angajaţi care au chemat imediat salvarea. Un echipaj al ambulanţei a sosit în mare grabă la locul incidentului. Bărbatul a fost preluat de către medici pentru a-l transporta la Spitalul din Lugoj. Din păcate însă, inima lui a cedat. Omul a murit în drum spre spital. Inspectorii ITM Timişoara se află la faţa locului, urmând să deschidă un dosar de cercetare în acest caz. În 30 iulie 2012, un alt muncitor, care lucra la autostrada Arad - Timişoara, a murit zdrobit de bena camionului cu care făcea transporturi de materiale.

n Când se anunţă cod galben sau roşu de caniculă, ar trebui ca lugojenii să fie avertizaţi şi cu un cod negru de fum de la groapa de gunoi. n Cică sârbul Bogo Anucin nu s-a putut înţelege cu membrii delegaţiei din Kriva Palanka (Macedonia), sosiţi la noi de Rugă, şi nu i-a putut traduce din cauză că “înfrăţiţii” vorbeau macedoneana. Lasă că îi traduce romii noştri! n Un nou cartier de vile impunătoare a apărut lângă vechiul cartier ITL. Numai că frumuseţea noilor vile nu poate fi admirată din cauza bălăriilor care în curând vor fi mai mari ca imobilele. n Nu ştim de ce, după alegerile locale, partidele politice lugojene au intrat în “silenzio stampa”. O fi oare Lugojul în criză de oameni politici? n Cu toate că avem un alt viceprimar, se pare că el există doar în organigramă. Nu i se aude deloc glasul, nu îl prea vede nimeni. Probabil că lucrează din greu la proiectele municipalităţii.

în străinătate, s-au întors pentru a lămuri atât împrejurările în care fiica lor şi-a pierdut viaţa, cât şi problemele legate de cele creştineşti. Tânăra, care duminică, 19 august 2012, ar fi îm-

n O maşină a luat foc

În 17.08.2012, la ora 01.15, poliţiştii din Făget au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier pe strada Dorobanţi. Deplasându-se la faţa locului, au constatat că Sebastian B.C., de 24 de ani, a condus un autoturism pe strada mai sus menţionată, iar la un moment dat, din cauza neadaptării vitezei, a pierdut controlul volanului, ieşind în afara părţii carosabile şi oprindu-se într-o grămadă de nisip din faţa unui imobil. După impact autoturismul a luat foc. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto care purta centura de siguranţă în timpul deplasării.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale efectuează verificări pentru depistarea unui bărbat în vârstă de 74 de ani. Aurel Oprescu, din comuna Margina, a plecat de acasă în dimineaţa zilei de 19 august, în jurul orelor 7-8, fiind îmbrăcat cu o pereche de pantaloni din trening de culoare albastră şi un tricou de culoare albastră cu dungi portocalii. Bărbatul are 1,70 -1,75 m înălţime, faţa

plinit 28 de ani, a fost înmormântată vineri la Coştei, iar sâmbătă a fost identificată de către sora sa. Acum, ea va fi deshumată pentru a fi înmormântată în cimitirul din Nădrag.

n Cu maşina neînmatriculată

rotundă, ochi căprui, este tuns scurt, are părul cărunt şi este diagnosticat cu simptomul “Alzheimer”. Cei care pot furniza informaţii utile sunt rugaţi să apeleze serviciul de urgenţă 112!

Poliţiştii din Făget l-au depistat pe Aurel T., de 58 de ani, în timp ce conducea un autoturism prin oraş, cu autorizaţia de circulaţie provizorie expirată. Conducătorul auto va fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice.

Sâmbătă, 18 august, în jurul orei 23.50, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe raza localităţii Mănăştiur. În urma verificărilor efectuate, au constatat că la volanul autoturismului se afla minora I. D. D., de 16 ani, din aceeaşi comună, cărei îi fusese încredinţată maşina de către Alin D. P., de 26 de ani, tot din Mănăştiur. Poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul, pentru conducere pe drumurile publice, unei persoane care nu posedă permis de conducere. (A. P.)

Programări la tel. 0723.572.811

Medic specialist obstetrică ginecologie

Program:

marţi, vineri: 11-19

Programări la tel. 0733.441.488

n consultaţii ginecologice complete, test Papanicolau n ecografii abdominale şi endovaginale n tratamentul colului prin electrocauterizare n mici intervenţii chirurgicale – montare sterilet n investigarea şi tratamentul sterilităţii n urmărirea sarcinii n asistenţă la naştere la Clinica „Bega” Timişoara şi la maternităţile private din Timişoara

Adresa: Lugoj, Str. Oltului nr. 3, ap.1 (fosta Policlinică) www.ginecologie-lugoj.ro

n Luni, 20 august 2012, o maşină a Salprestului a agăţat conducta de gaz de la intrarea în cartierul Cotu Mic. Temându-se de o explozie, locatarii blocului 22 au sunat la 112. De îndată au sosit la faţa locului pompierii şi poliţiştii, care au izolat zona pentru a permite lucrătorilor de la gaz să remedieze avaria. n Joi, 16 august 2012, un băiat de 12 ani din Surduc a fost rănit la boaşe tocmai de căruţul pe care îl trăgea, în momentul când acesta a fost acroşat de remorca unui autoturism.

Str. Zorilor nr.3, Lugoj Tel. 0722.609.924

Estetic şi util, confort şi calitate

Program:

luni, miercuri, joi: 16-19

întrerupere de sarcină la cerere, prin aspiraţie

n Marţi, 14 august 2012, nişte cârnăţari din Arad, veniţi cu cârnăciorii lor în obor, în târgul de animale de pe strada Oloşagului, au fost amendaţi de oamenii legii lugojeni cu 1400 de lei. n Miercuri, 15 august 2012, două autocare cu olteni, aflaţi în drum spre Italia, fură blocate la Lugoj timp de câteva ore, din cauza unei curele de transmisie de la unul dintre autovehicule. Toate magazinele de piese auto fiind închise de Sfânta Maria Mare, oltenii se revoltară pe lugojeni şi viceversa, până când sosi cureaua. n Vineri, 17 august 2012, un şofer de TIR a ajuns cu “măgăoaia” pe care o conducea chiar în faţa cofetăriei “Unirii”. Şi voia să treacă Podul de Fier, în drumul său spre Caransebeş. Circulaţia prin centrul oraşului a fost blocată în ambele sensuri, până când nişte oameni de bine l-au ajutat să iasă din încurcătura în care l-a băgat GPS-ul. n Duminică noaptea, 19 august 2012, un autoturism a intrat în alaiul nuntaşilor de pe strada Făgetului, avariind trei maşini parcate în faţa restaurantului şi rănind două persoane, care au fost transportate la spital şi apoi externate.

n La 16 ani, se plimba cu maşina prin Mănăştiur

Cabinet Medical Obstetrică-Ginecologie DR. NIŢU DR EL GHAZI RITA dr. Niţu Răzvan Medic primar obstetrică ginecologie Clinica Universitară „Bega” Timişoara

n Ştirile săptămânii n

n Un bătrân din Margina a dispărut de câteva zile

Fata găsită moartă pe marginea drumului între Coşteiu şi Belinţ era Astrid Szelle, din Nădrag În urma investigaţiilor efectuate cu privire la accidentul rutier produs în data de 11 august 2012, între localităţile Coşteiu şi Belinţ, când Marcel G. C., de 38 de ani, din comuna Coşteiu, a condus un autoturism pe DN 6, acroşând o persoană de sex feminin, care a decedat în urma accidentului, victima a fost identificată ca fiind Astrid Szelle, de 27 de ani, din comuna Nădrag, judeţul Timiş. Se pare că tragicul accident rămâne încă învăluit în mister. Părinţii fetei, plecaţi la muncă

Bârfele de la Ceasul Electric

Tapiţerie

colţare, canapele, holuri, fotolii


4 ACTUALITATEA n M-a impresionat iman kikirimikiri n ginaţia bogată a unui jur-

nalist prezent la televizune pe un anumit canal. Acesta şi-l imagina pe Traian Băsescu cu 7,5 milioane de cuţite înfipte în spate, zicând: Un fleac! V-am ciuruit! n Nici preşedintele interimar Crin Antonescu nu se lasă mai prejos. Prezent la o televizune, el a declarat, marţi seara, că România nu este obligată să fie “o rezervaţie în care în care poate să se întâmple orice”, afirmând că Angela Merkel ar trebui să-i dea lui Băsescu o bucăţică de pământ din Germania pentru a se “juca” de-a preşedintele. Din păcate pentru unii şi din fericire pentru alţii, Curtea Constituţională i-a dat jucăriile înapoi lui Băsescu reinstalându-l la Cotroceni, unde se mai poate juca de-a preşedintele o perioadă de timp. n Prin unicitatea incapcităţii de a înlătura numeroasele bariere din calea absorţiei fondurilor europene România se află între marginalzare şi excludere eoropeană. Oare ce părere au bravii noştri politicieni? n De curând, cunoscutul jurnalist Cristian Tudor-Popescu a declarat că România a ajuns într-un “echilibru al răului”, poporul ajungând în situaţia de a alege între doi mincinoşi, Traian Băsescu şi Crin Antonescu. Dulce Românie, asta nu-ţi doresc! n Americanii aruncă la gunoi aproape jumătate din mâncarea lor, valoarea alimentelor irosite fiind de aproape 165 miliarde de dolari anual. Ce nivel de trai ridicat ar avea tomberonezo-boschetarii noştri dacă ar trăi în Statele Unite ale Americii. n Muzeul Ţăranului Român din Capitală urmează a fi supus unor lucrări de consolidare şi restaurare, care vor dura doi ani şi vor necesita o finanţare estimată la 6.306.250 de euro, fără TVA. Nu-i rău, dar parcă mai bine ar fi dacă s-ar “consolida şi restaura” ţăranul român, nu de alta, dar în curând îl vom putea vedea doar ca exponat pe la vreun muzeu. Mircea ANGHEL

n Au furat o tabletă de ciocolată şi au luat-o la fugă prin centru O întâmplare mai puţin obişnuită pentru centrul oraşului şi pentru Lugoj în general a avut loc miercuri la prânz: doi tineri de până în 10 ani, de naţionalitate romă, au fost la cumpărături într-un supermarket aflat în centrul oraşului, în jurul orei 13:00. Crezând că sunt de nevăzut de către agentul de pază al magazinului, au sustras de pe raft o tabletă mare de ciocolată, cu care au fugit mâncând pământul pe aleea pietonală din centrul Lugojului, spre semafoare. Din nefericire pentru ei, agentul de pază angajat al supermarketului nu s-a lăsat intimidat, luând-o la fugă după micii derbedei imediat ce a văzut că unul dintre aceştia avea ceva ascuns sub tricou. Prinşi în flagrant, cei doi copii au fost duşi în spatele magazinului, unde au fost nevoiţi să returneze ciocolata pe care probabil că o vroiau foarte mult, din moment ce nu au rezistat tentaţiei şi au furat-o în plină zi din mijlocul oraşului. Poliţia a fost chemată la faţa locului pentru a constata infracţiunea, iar tinerii probabil că s-au ales cu un avertisment şi o scurtă corecţie, ca în vremurile bune, care probabil că îi va împiedica pe viitor să râvnească la ceea ce nu le aparţine. Felicitările merg evident la eroul zilei, adică la umilul agent de pază care, cu vigilenţă şi spirit de observaţie, şi-a făcut treaba ca la carte. Gabriel IOSA

24-30 AUGUST 2012

SOCIAL

Un băiat de 7 ani, din Ohaba, a fost împuşcat de fratele său cu arma de vânătoare a tatălui

Marţi, 14 august 2012, în jurul orei 14, un minor în vârstă de 7 ani, cu multiple plăgi împuşcate, a fost adus cu ambulanţa la Spitalul din Municipiul Lugoj.La scurt timp însă, s-a dispus transportarea minorului la Spitalul Clinic

de Urgenţă „Louis Ţurcanu”dinTimişoara în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale. Un băiat de 12 ani, M. S. F., din Ohaba Lungă, a luat dintr-un dulap metalic arma de vânătoare a tatălui său, pe care a încărcat-o şi s-a jucat cu ea. În urma

manevrării greşite a armei, aceasta s-a descărcat accidental, împuşcându-l pe fratele său, M. N. F., de 7 ani. Băiatul a fost împuşcat în umăr şi în picior, iar mai multe alice i s-au infipt în corp. Noroc că fratele său nu a îndreptat ar-

ma spre cap sau spre inimă. Părinţii celor doi plecaseră dimineaţa să lucreze pământul pe care îl deţineau în zonă, lăsându-i acasă pe cei doi minori, în grija bunicilor. La un moment dat, bunicii care erau în grădină au auzit un zgomot de foc de armă şi au înlemnit de spaimă. Şi-au dat imediat seama că arma de vânătoare pe care o aveau în casă a ajuns pe mâna copiilor. Au alergat într-un suflet în casă şi l-au găsit pe cel mic plin de sânge, prăbuşit la pământ, iar pe fratele lui cu puşca în mâini. Bunica a sunat imediat la 112. O echipă de medici a sosit de urgenţă la Ohaba şi i-a acordat copilului primele îngrijiri, apoi

l-a transportat cu o ambulanţă la spitalul din Lugoj, unde s-a dispus transferul acestuia la Spitalul Clinic de Urgenţă „Louis Ţurcanu” din Timişoara, în vederea efectuării unei intervenţii chirurgicale. În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat că tatăl este vânător şi deţinător legal de armă letală cu destinaţia vânătoare, aceasta fiind păstrată la domiciliu conform condiţiilor legale. Poliţiştii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă letală fără drept şi vătămare corporală din culpă. Alexandru B.

Trei maşini au fost distruse la sensul giratoriu de la Parcul George Enescu Duminică, 19 august 2012, în jurul orelor 17, un accident de circulaţie care putea avea urmări deosebit de grave s-a produs în sensul giratoriu de la Parcul George Enescu. O tânără care venea cu un BMW de pe strada Bucegi a intrat cu viteză în sensul giratoriu, a virat spre strada Colloman Walisch, unde a intrat în coliziune cu un Opel Corsa care circula regulamentar pe contrasens. Impactul a fost atât de puternic încât

SC Lugomet SA SC Lugomet SA cu sediul în Lugoj, str. Timişoarei nr. 139, 141 produce: n poduri rulante cu sarcina de ridicare până la 200 tone n macarale portal n construcţii metalice pentru sectorul hidrotehnic (vane plane, batardouri etc.) n diverse construcţii metalice civile şi industriale n piese de schimb, reductoare, cuplaje, arbori translaţie, cârlige pentru poduri rulante n reparaţii şi montaj poduri rulante şi construcţii metalice Preţuri atractive Autorizaţie ISCIR şi ISO 9001/2000 Informaţii la tel: 0256/356110; fax: 0256/350325 info@lugomet.ro; contractari@lugomet.ro

Opelul a fost răsucit pe carosabil şi izbit de un stâlp, iar BMW-ul, după ce a mai lovit un microbuz parcat pe partea opusă, s-a oprit întrun gard dintre două imobile. Două persoane care se aflau în Opel au ajuns la spital. Din fericire, se pare că rănile sunt minore. Întrucât ambii conducători auto au versiuni diferite în legătură cu producerea accidentului, urmează ca poliţiştii să stabilească cine se face vinovat.

Italienii vânează ilegal în România

Şase cetăţeni italieni au fost surprinşi, la o partidă ilegală de vânătoare de către poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Timiş. La ieşirea din Sânpetru Mare, la ora 6,30, au fost depistaţi L. V. Angel, de 49 de ani, Rafaele P., de 58 de ani, Vincenzo A., de 28 de ani, Enrico A., de 52 de ani, Luigi F., de 62 de ani şi Luigi S.L., de 59 de ani, toţi cetăţeni italieni care erau împreună cu paznicul de vânătoare, Sorin M., de 46 de ani. Acesta avea asupra sa o armă de vânătoare de calibrul 12/2 şi a declarat că este organizatorul unei partide de vânătoare cu cei şase cetăţeni italieni, fără, însă, a putea prezenta autorizaţia de vânătoare. Italienii aveau asupra lor arme de vânătoare de calibrul 12, 280 de cartuşe de acelaşi calibru şi trei dispozitive care imită păsările, aşa-zise chemători electronice, care se aflau în funcţiune. Din verificările efectuate s-a stabilit că italienii nu mai aveau drept de vânătoare, deoarece AJVPS Timiş le eliberase o autorizaţie de vânătoare la păsări pasaj doar pentru perioada 15-18.08.2012. Armele, muniţia şi chemătorile electronice au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi a legii privind vânătoarea şi protecţia fondului cinegetic.

ALPHA CLINICS Obstetrică - Ginecologie

Dr. Cătălin Ardelean Program: Luni: 12-18 Miercuri: 9-13 Joi: 10-18 Dr. Roxana Ardelean Program: Marţi: 10-18 Vineri: 10-18

sc SCHLIER CHRISTIAN srl

execută (de peste 20 de ani) confecţii metalice de calitate germană la preţuri româneşti:

porţi, garduri, balustrade din fier forjat, inox, copertine, mobilier metalic, hale şi multe altele.

n consultaţii ginecologice n test Papanicolau n ecografie transabdominală şi transvaginală n avorturi la cerere prin aspiraţie şi medicamentos n investigarea şi tratarea cazurilor de sterilitate n montare sterilet n cauterizare col uterin n dispensarizarea sarcinii n asistenţă la naştere Programări: luni- vineri: 11-18, la tel: 0748.061.061 n Lugoj, str. Bucegi nr.11 n n Timişoara, Calea Martirilor nr. 70, sc. B, ap.2 n

Lugoj, str. Făgetului nr.71, tel. 0256.351.946, 0727.783.135, mail: confectii_metalice@yahoo.com


24-30 AUGUST 2012

SOCIAL

ACTUALITATEA 5

Primăria Tomeşti vrea să mute Nedeea Românilor la Româneşti

Mă gândesc foarte serios să găsesc o altă locaţie pentru păstrarea sărbătorii de la Valea Lui Liman” a precizat primarul Costel Medelean. Autorităţile din Tomeşti caută locuri pentru organizarea unei serbări câmpeneşti, una dintre propuneri fiind localitatea Româneşti, pe un platou în apropierea celebrei peşteri. Revenind la manifestarea de duminică, acesta a fost deschisă de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, la festival mai fiind prezente o serie de alte oficialităţi locale şi judeţene. Organizatorii acestei ediţii au fost Primăria Tomeşti, Consiliul Judeţean Timiş şi Centrul pentru Cultură şi Artă al Judeţului Timiş. Ion MOLDOVAN

Peste 500 de dansatori şi interpreţi şi-au dat întâlnire, duminică, 19 august, la ”Nedeea Românilor de Pretutindeni”, cea mai importantă serbare câmpenească din judeţul Timiş, la Valea lui Liman. Sunt mai mult de 40 de ani de când la Valea lui Liman se desfăşoară un festival al cântecului, jocului şi portului popular, iar în acest an manifestarea a fost onorată de ansambluri folclorice din România, Ungaria şi Serbia. Printre cei care au urcat pe scenă se numără dansatori din Tomeşti, Traian Vuia, Răchita, Bucovăţ, Ghiroda, Grabaţ, Făget, Lugoj şi Timişoara. Deşi sărbătoarea este o tradiţie dar şi un

brand al locului, ediţia a 40-a a Nedeii Românilor de pretutindeni ar putea fi ultima organizată la Valea lui Liman. Motivul se leagă de faptul că Primăria Tomeşti a pierdut toate suprafeţele de teren din Valea lui Liman. Vina o poartă, în viziunea actualului primar Costel Medelean, vechile conduceri ale administraţiei locale, dar şi legile fondului funciar, prost concepute. “Eu cred că s-a profitat de scăpările legilor şi toată lumea s-a împroprietărit aici astfel încât noi nu mai deţinem nimic, doar organizarea sărbătorii. Iar acest lucru înseamnă şi activitatea comercială pe care noi nu o stăpânim şi multe altele.

foto: timpolis

vatră a olarilor bănăţeni, aproape fiecare gospodărie având un

cuptor şi o roată de olărit. În sat, au mai rămas doar trei meşteri,

însă doar doi dintre aceştia, Trandafir Velcu şi Marin Barbos,

Există o lume care aşteaptă să fie descoperită în fiecare copil! Oferă-i copilului tău şansa de a descoperi această lume înscriindu-l la

Grădiniţa particulară Ysakiny

Oferta grădiniţei:

- predare bilingv română - engleză - mediu stimulativ pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor - activităţi extra-curriculare - evaluare/terapie psihologică - cadre didactice competente

Tarife:

Program educativ normal (7:30 - 12.00) 165 lei Program educativ prelungit (7.30 - 17:30) 350 lei

Un incendiu puternic, izbucnit sâmbătă, 18 august 2012, a cuprins peste 10 hectare de pomi fructiferi dintr-o livadă din apropiere de Victor Vlad Delamarina. Flăcările s-au extins cu repeziciune din cauza vântului. Pompierii lugojeni au fost solicitaţi să intervină pentru a stinge vâlvătaia care ameninţa să ajungă şi la casele localnicilor şi care se putea vedea de la kilometri depărtare. Traficul rutier a fost restricţionat timp de câteva ore pe drumul spre Reşita din pricina fumului, pentru a se evita producerea accidentelor. Poliţiştii i-au îndemnat pe şoferi să facă un ocol, pe o altă rută, sau să aştepte până când incendiul va fi lichidat. Intervenţia pompierilor, dificilă din cauza terenului, a durat ore în şir. Se pare că vinovat de producerea sinistrului se face un sătean care s-a apucat să îşi cureţe ogorul. A dat foc la mirişte, însă nu l-a supravegheat, astfel că flăcările s-au întins până în livadă.

n A încercat să fugă de poliţişti, dar a ajuns în gard

Festivalul olăritului, la Vatra de olari de la Jupâneşti

Localitatea Jupâneşti, veche vatră de olari, situată la 10 kilometri de oraşul Făget, va găzdui, duminică, 26 august a.c., de la ora 10, tradiţionala sărbătoare a meşteşugului olăritului ”Vatra de Olari”. Manifestarea se va ţine pe platoul special amenajat de la marginea satului, în Poiana Olarilor, într-un decor natural deosebit. Târgul de Olari de la Jupâneşti se organizează de peste trei decenii, anul acesta fiind a 33-a ediţie. Satul a fost recunoscut în trecut ca principală

n Trafic restricţionat spre Reşiţa, din cauza unui incendiu

vor expune oale de toate dimensiunile, blide, tăniere, vase de flori şi alte obiecte decorative. Atmosfera de sărbătoare va fi întregită şi de un spectacol folcloric susţinut de orchestra, dansatorii,şsoliştiivocali şi instrumentişti ai Ansamblului Folcloric ”Făgeţeana” al Casei de Cultură din Făget. Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Făget, Casa de Cultură Făget, cu sprijinul Consiliului Judeţean Timiş, prin Agenda culturală 2012. Ion MOLDOVAN

În 9 august 2012, în jurul orei 20, în timp ce acţionau pe D.N.68/A pe raza localităţii Dumbrava, poliţiştii din Făget au încercat să oprească pentru control un autoturism. Pentru că şoferul nu a oprit la semnalul regulamentar de oprire, echipajul de poliţie a plecat în urmărirea acestuia prin localităţiile Bucovăţ - Mitnicul - Mic - Drăgşineşti - Făget, unde la trecerea la nivel cu calea ferată nu a oprit la culoarea roşie a semaforului, urmărirea continuând prin satul Răchita. Aici, unul dintre poliţşti a fost nevoit să folosească armamentul din dotare trăgând două focuri de armă în plan vertical, dar autoturismul urmărit nu a oprit nici de această dată şi urmărirea a continuat până în satul Dumbrava, când autoturismul s-a izbit de poarta unui imobil, intrând în curtea casei. Poliţiştii au reuşit prinderea şi imobilizarea şoferului, stabilind că Claudiu I. C., de 26 de ani, din comuna Traian Vuia a fugit de poliţişti pentru că avea permisul de conducere suspendat. În cauză se efectuează cercetări faţă de conducătorul auto sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice de către o persoană care are permisul de conducere suspendat.

n A pătruns prin efracţie în incinta unei grădiniţe

Poliţiştii l-au oprit pe Doru Ş. M., de 38 ani, din Lugoj, care se deplasa având asupra sa un bagaj voluminos. Fiind condus la sediul poliţiei s-a stabilit că în noaptea de 19/20.08.2012, în jurul orelor 22.15, acesta a pătruns prin efracţie în incinta unei grădiniţe din municipiu de unde a sustras un televizor, un DVD-player şi 45 DVD-uri. A fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, iar bunurile au fost predate directoarei grădiniţei.

Laborator de analize medicale Centrul Medical Dr. Cev, Lugoj, str. Făgăraş nr. 3

tel.: 0256/358617; fax.: 0356/459271; e-mail: cm_dr_cev@yahoo.com Aparatură generaţia 2012, analizoare complet automate, la standarde internaţionale, pentru: BIOCHIMIE, HEMATOLOGIE, IMUNOLOGIE, MICROBIOLOGIE, PARAZITOLOGIE.

Pentru 2012, reducere 15 %

Orar: 6:30 - 17:30

Şef laborator, Dr. Camelia Brînzei, medic specialist medicină de laborator

Înscrierile se fac la sediul grădiniţei, între orele 9-17. contact: Director: Mihaela Marcu. Telefon: 0722.499.890. Adresa: Str. Episcop Ioan Bălan, nr. 39 (vis-a-vis de benzinăria Mol). Mail: officecasamarcu@yahoo.com Facebook : www.facebook.com/gradinitaysakiny

Recoltări analize: între orele 8- 11, Rezultate eliberate: între orele 15 – 16.

ENDOCRINOLOGIE Dr. Magdalena Caraivan, medic specialist endocrinolog.

Pentru majoritatea analizelor, rezultatele se obţin în aceeaşi zi.


6 ACTUALITATEA

n telefoane n

352.240 Primăria Lugoj Casa de Cultură M. 351.130 Casa de Cultură S. 353.253 357.886 Pro Arte Muzeu 354.903 Biblioteca 351.304 351.971 Protopopiatul Admin. Financiară 351.673 354.920 Camera Comerţ 351.776 Camera Muncă 351.812 Forţe de Muncă 351.750 Meridian 22 352.830 Salprest 359.679 Gara 351.212 Poliţia 352.372 Judecătoria 353.324 Pol. Comunitară 353.511 Jandarmii 351.560 Pompierii 353.731 Spitalul 358.000 Ambulanţa Stomatologie 0745.316.998 353.784 Pol. cu Plată 359.496 Pol. Gârleanu 356.688 Centrul Cev Urgenţe Gaz 0800.800.928 112 Număr de Urgenţă FARMACII 353.039 Maydis Farm 351.834 Salvia Farm 353.521 Alcris Farm 353.602 Farmacia 231 351.244 Îngerul Farm 358.429 Farm ACF Civig TAXI 351.888 Taxi Sandy

Loto n 6/49 19 august 2012

6 / 49: 33, 37, 31, 25, 28,8 noroc: 4 4 5 4 3 7 0 5 / 40: 36, 4, 25, 26, 35, 1 super noroc: 8 0 6 2 3 3 joker: 15, 3, 7, 35, 23, 4 plus noroc: 0 3 9 4 5 9

n BĂNCI n

Dobânzi persoane fizice

6 luni Bancpost 7,00 BCR 11,50 Transilvania 10,00 Carpatica 11,00 BRD 6,75 Raiffeisen 9,00 Alpha Bank 10,00 Pireus Bank 9,00

1 an 7,30 11,00 10,00 11,00 7,00 9,50 9,25 8,50

n VALUTE n 23 August 2012

1 euro 1$ 1£ 1 CHF 1 g aur

4,4885 3,5999 5,6874 3,7370 189,8919

ISSN 1584-3688 Sãptãmânal editat de Actualitatea Press Str. Nicolae Bălcescu 6 tel./fax: 0256/356.626 REDACŢIA: Director: Nicolae SILADE Redactor şef: Ion MOLDOVAN Redactor şef-adj: Mircea ANGHEL SGR: Diana BUCŞA Redactori: Gabriel IOSA (actualitate) Cristina FRĂŢILÃ (editorialist) Dan H. BRUDIU (sport) Remus V. GIORGIONI (cultură) Carmen SILADE (divertisment) Alex. BARANYAI (fotoreporter) Cristi VECERDEA-CRIV (cartoon) Mirela DRAGOTĂ, Cornel DRINOVAN (corespondenţi) Publicitate/Marketing: Lidia SILADE, 0769.62.62.76 Cont:

RO91BPOS36106523325RON01

BANCPOST Agenţia Lugoj Cod fiscal: 18248107 Tipar: SC West Tipo International SRL Timişoara Responsabil tipar: Micu MARIAN Difuzare: Gheorghe IORGA

Adresă e-mail: ziarulactualitatea@yahoo.com

UTILE & SERVICII

Spitalul Municipal va primi o finanţare nerambursabilă de 800.000 de euro

Proiectul elaborat în comun de către Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj şi Spitalul Clinic „Dr. Diosszilagyi Samuel” din oraşul Makó (Ungaria), depus în cadrul Programului de Vecinătate Ungaria - România 2007 – 2013, HURO/1101, a fost selectat pentru a primi finanţare. Proiectul este intitulat „Asistenţa medicală în ambulatoriu şi de urgenţă fără frontiere – dezvoltarea asistenţei medicale şi a atitudinii în regiunea Lugoj şi Makó” şi are un buget aprobat

de 1.190.006,00 euro, din care finanţarea nerambursabilă europeană (F.E.D.R) este de 1.011.505,10 euro. Din total, Spitalul Municipal „Dr. Teodor Andrei” Lugoj, care este lider de proiect, are alocată în buget suma de aproximativ 800.000 euro, diferenţa de circa 390.000 euro revenindu-i instituţiei partenere din Makó. În perioada imediat următoare vor fi transmise către Secretariatul Tehnic Comun al programului o serie de documente necesare semnării contractului, care va avea loc în a doua jumătate a lunii octo-

mbrie. „Considerăm că obţinerea acestei finanţări europene nerambursabile este o realizare foarte mare pentru spital, care va putea astfel să păşească într-o nouă

etapă de dezvoltare. Proiectul prevede, printre altele, modernizarea Secţiei de Primiri Urgenţe şi a pavilionului central”, a declarat edilul şef. I. MOLDOVAN

Stadiul lucrărilor de investiţii din oraş

În momentul actual există 22 de puncte de lucru în municipiu: n Trotuare. În ultima perioadă s-au realizat trotuare pe o suprafaţă de 5.528 mp, până în noiembrie fiind prevăzută realizarea altor 10.000 mp pentru a se îmbunătăţi vizibil situaţia trotuarelor din oraş. Până în prezent s-au finalizat lucrările la trotuarele din cartierele Stadion I şi III, Josif Constantin Drăgan, precum şi pe străzile Împăratul Traian, Ioan Popovici Bănăţeanul, Ion Vidu, Filaret Barbu. S-au montat 3.442 metri liniari de bordură mare şi 3.211 metri liniari de bordură mică. n Branşări. Pe strada Romanilor lucrările avansează mai greu, pentru că foarte mulţi cetăţeni şi-au manifestat cu întârziere intenţia de a se branşa la canalizare, iar în acest moment sunt multe cereri de acest gen. În 20 august a fost realizată şi legătura la conducta de gaz de pe strada Colloman Wallisch. n Asfaltări. În cartierele Ştrand şi Stadion I lucrările au fost încheiate, în Stadion III au fost

executate în proporţie de circa 85%, în Ţesători circa 60%, iar în prezent se execută o lucrare de importanţă deosebită: asfaltarea străzii Ţesătorilor de la benzinăria MOL până la bariera de la calea ferată, începându-se montarea bordurilor care nu fuseseră prevăzute în proiectul iniţial. n Apă. În ceea ce priveşte reabilitarea alimentării cu apă a municipiului, săptămâna viitoare se preconizează subtraversarea pârâului Ştiuca pentru a se finaliza astfel legătura la Uzina nr. 1, în municipiu lucrările ajungând în prezent aproape de Biserica Ortodoxă „Învierea Domnului”. De asemenea, se lucrează pe splaiul Tinereţii aproape de intersecţia cu strada Ion Neculce. Rămâne de executat şi tronsonul de la parcul „George Enescu” către strada Ion Huniade, cu traversarea râului Timiş cu o conductă de 450 mm ce va fi montată sub Podul de Beton. n Reparaţii. În continuare, se vor realiza lucrări de reparare a carosabilului pe strada Caransebeşului pe traseul conductei de apă recent amplasate.

Despre Ruga Lugojeană

În legătură cu manifestările pe care Primăria Lugoj, împreună cu Protopopiatul Ortodox, le-a organizat în data de 15 august cu prilejul Hramului Bisericii Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”, primarul Francisc Boldea ne-a declarat: „Aş dori să le mulţumesc pe această cale celor 20.000 de lugojeni care au participat la cea mai mare sărbătoare a oraşului. Le mulţumesc şi pentru modul civilizat de comportare, deoarece pe tot parcursul manifestărilor nu s-au înregistrat evenimente majore. Vreau să aduc mulţumiri şi celor aproape 800 de participanţi la Ruga de la

Măguri, la care am participat, tot în 15 august, de la ora 19, şi să-mi exprim satisfacţia că nici acolo nu au fost probleme. Mulţumesc şi Salprestului care a acţionat exemplar, reuşind pe perioada nopţii să refacă curăţenia oraşului şi chiar să spele străzile afectate”.

n n n n n n Romina vă prezintă Vremea în zona Lugoj

n VINERI, 24 August 2012: Vremea va fi caniculară. Temperaturi cuprinse între 20 şi 38ºC. n SÂMBĂTĂ, 25 August 2012: Vremea va fi caniculară, cerul va fi senin. Temperaturile vor fi cuprinse între 24 şi 39ºC. n DUMINICĂ, 26 August 2012: Cerul va fi senin, iar vremea va fi foarte caldă. Temperaturile vor fi cuprinse între 19 şi 38ºC. n LUNI, 27 August 2012: Vremea va fi caldă şi cerul acoperit. Temperaturi între 13 şi 29ºC. n MARŢI, 28 August 2012: Vremea va fi caldă, iar cerul va fi acoperit. Temperaturi cuprinse între 15 şi 28ºC. n MIeCURI, 29 August 2012: Vreme caldă şi cer senin. Temperaturi între 18 şi 32ºC. n JOI, 30 August 2012: Vremea va fi foarte caldă, cerul senin. Temperaturi între 20 şi 34ºC.

130 C 390 C

24-30 AUGUST 2012 n Delegaţii lugojene în oraşele înfrăţite

O delegaţie lugojeană va însoţi ansamblul folcloric „Lugojana” în 27 august la Kriva Palanka (Macedonia), cu prilejul festivalului de folclor din localitate. În perioada 14-16 septembrie, la sărbătoarea oraşului Vârşeţ, din Serbia, va lua, de asemenea, parte o delegaţie din Lugoj. Municipalitatea a demarat şi o iniţiativă de a relansa relaţia cu oraşul înfrăţit Orléans (Franţa) şi de a pune pe un alt făgaş dezvoltarea legăturii cu autorităţile de acolo. În acest scop a fost desemnat un reprezentant al municipiului Lugoj, în persoana Prea Onoratului Protopop Constantin Târziu, de la Biserica Ortodoxă Română din Paris. Dânsul a primit din partea municipalităţii o scrisoare pentru autorităţile din Orléans pe care o va prezenta direct în cursul săptămânii viitoare, când se va afla în oraşul francez. Se doreşte în viitorul apropiat o întâlnire de lucru între şefii celor două municipalităţi.

n Şedinţa Consiliului Local Lugoj din 30 august

În viitoarea şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Lugoj, din 30 august 2012, pe ordinea de zi se vor afla: Supunerea spre aprobare a reabilitării pieţei agroalimentare din municipiu; Stabilirea delegaţiei Consiliului Local care va participa la alegerea reprezentanţilor săteşti din Tapia şi Măguri în cursul lunii septembrie; Rectificarea de buget care va cuprinde două aspecte: o solicitare de 1.500.000 lei pentru asigurarea salariilor personalului din învăţământ. La bugetul iniţial nu au fost prevăzute sume pentru creşterea de 8% a salariilor, fondurile alocate fiind insuficiente; La Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară de la începutul anului până în prezent Guvernul nu a intervenit pentru asigurarea salariilor pentru asistenţii persoanelor cu handicap care însumează circa 400.000 lei pe lună. S-a solicitat astfel din partea Ministerului Finanţelor suma de 400.000 lei pentru asigurarea acestor salarii pe luna august. Aprobarea raportului comisiei de negociere în vederea cumpărării proprietăţilor intabulate la Baza Ştrand de S.C. Timişul S.A., pe terenul concesionat de la Primăria Municipiului Lugoj.

n Cupa tinerilor pescari

Pentru Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Timiş, prevenirea şi combaterea delincvenţei juvenile şi reducerea victimizării minorilor constituie o prioritate în activitatea cotidiană. Educarea tinerei generaţii privind spiritul civic, petrecerea timpului liber prin sport, artă şi chiar divertisment, poate fi o soluţie în detrimentul influenţei negative a străzii. În acest scop, IPJ Timiş, împreună cu Consiliul Judeţean şi Asociaţia Judeţeană de Vânătoare şi Pescuit Sportiv, organizează la Lugoj, sâmbătă, 25 august 2012, de la ora 7, a V-a ediţie a concursului de pescuit sportiv pentru copiii din judeţ. ”Cupa tinerilor pescari” se va desfăşura pe râul Timiş, între cele poduri, sau, în caz de timp nefavorabil, la Complexul Pescăruşul. La concurs sunt invitaţi să participe copii cu vârste până la 14 ani neîmpliniţi din întreg judeţul, membrii oricărei organizaţii de pescuit, legal constituite, cu respectarea legislaţiei în vigoare, având asupra lor permisul de pescuit sportiv şi certificatul de naştere. Dyana B.

n Reţeta săptămânii n

Pizza specială cu ciuperci Ai nevoie de: 400 ml apă, 150 g mălai, 250 g caşcaval, 3 linguri sos de roşii, 100 g ciuperci, 50 g măsline fără sâmburi, 1 ardei iute, câteva frunze de rucola pentru decor, oregano, sare. Cum procedezi: Pregăteşti o mămăligă mai moale din apă, mălai şi un praf de sare şi adaugi 50 g de caşcaval ras. Întinzi mămăliga, ca un blat, într-o tavă rotundă unsă cu ulei. Ungi blatul cu sosul de roşii amestecat cu oregano, pui caşcavalul rămas tăiat cuburi mai groase şi măslinele. Tai ciupercile felii fine şi le împrăştii peste pizza. Pui câteva felii de ardei iute şi o introduci la cuptor pentru 20 de minute. O decorezi cu frunze de rucola.


24-30 AUGUST 2012

MOZAIC

Zeci de copii din şapte ţări participă la Tabăra internaţională de ceramică “Happy Daro”

Peste 60 de copii, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani, din România, Spania, Turcia, Italia, Germania, Bulgaria şi Danemarca participă, în aceste zile, până în 25 august, la Tabăra internaţională de ceramică “Happy Daro”, ediţia a VI-a, organizată de Clubul Copiilor Lugoj, în colaborare cu Democratisk Forum din Danemarca, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Consiliul Judeţean Timiş. În cadrul taberei, participanţii vor avea posibilitatea să descopere meşteşuguri populare şi conceptele moderne de modelaj a lutului, fiind instruiţi de un grup de ceramişti din Danemarca. Vineri, la finalul taberei, se va organiza o expoziţie cu cele mai bune creaţii ale copiilo Dyana BUCŞA

Pelerinaj la Icoana Maicii Domnului de la Scăiuş

n Centru de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc

Primăria Lugoj şi Direcţia de Asistenţă Socială Comunitară Lugoj au câştigat un proiect european în valoare de 93.599 euro. Din aceşti bani, autorităţile locale vor să construiască un Centru de zi pentru copiii aflaţi în situaţii de risc. Beneficiari direcţi ai serviciilor furnizate în cadrul centrului vor fi 15 copii din Lugoj, cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani, care provin din familii dezavantajate socio-economic. În această categorie intră copii din familii numeroase şi cu venituri sub pragul de sărăcie, copii din familii monoparentale sau aflaţi în grija bunicilor şi toţi cei care necesită sprijin în vederea creşterii şi educării acestora. Centrul va avea două săli multifuncţionale, un dormitor, oficiu, birou personal, sală de mese, birou de consiliere şi altele. Angelica Uscat, director al Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Lugoj a precizat că acest centru îşi propune să pună la dispoziţia celor mici activităţi educaţionale, consiliere, excursii şi excluderea categorică a ceea ce înseamnă abandonul şcolar. Valoarea totală a proiectului câştigat de Primăria Lugoj este de 93.599 euro, finanţarea nerambursabilă fiind de 79.885 euro, iar cofinanţarea locală de 13.674 euro, toate sumele excluzând TVA. După prima etapă, de câştigare a proiectului, vor urma etapele tehnice, semnarea contractului, iar din 2013 începerea lucrărilor. Ion MOLDOVAN

NOU!

De Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, la 15 august, a avut loc la Scăiuş, jud. Caraş-Severin, pelerinajul de vară în cinstea Maicii Domnului. În semn special de venerare a Prea Curatei Fecioare Maria, la 30 septembrie 2006, prin decretul cu nr. 310/2006, emis de P.S. Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj, bisericii greco-catolice din Scăiuş, cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, i s-a conferit şi un al doilea hram:

„Maica Domnului Apărătoarea noastră”. Odată cu conferirea noului hram, s-a binecuvântat şi noul altar construit în aer liber pentru oficierea Sfintelor Liturghii cu diferite ocazii, în special cu ocazia Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. După întâmpinarea P.S. Alexandru, a urmat o procesiune cu Icoana care a lăcrimat. Aceasta a fost adusă din biserică şi expusă în dreapta altarului special amenajat în aer liber. Înainte de începerea Sfintei Liturghii, s-a rostit de către toţi cei prezenţi rugăciunea Sfântului Rozar cu misterele de mărire. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei din Lugoj, dirijat de prof. Olimpia Drăgan. La finalul Sfintei Liturghii, Prea Sfinţitul Alexandru a rostit un cuvânt pastoral legat de importanţa Pelerinajului de la Scăiuş. P.S. Alexandru a mai subliniat şi dezvoltarea acestui aşezământ marian, care să stimuleze venirea pelerinilor. A amintit de noua clopotniţă care se află în construcţie, cea veche, construită din lemn, fiind într-o fază avansată de degradare. Pr. Iulian Hasciar a rostit un cuvânt de mulţumire lui Dumnezeu, Preacuratei Fecioare Maria, P.S. Alexandru, preoţilor, corului, credincioşilor, curatorilor şi autorităţilor locale. După rostirea, de către Părintele paroh Iulian, a unei rugăciuni de Consfinţire la Inima Neprihănită a Mariei, a urmat miruirea credincioşilor şi distribuirea anafurei. Dyana BUCŞA

ACTUALITATEA 7

SC Linea Arredo SRL importator şi distribuitor mobilă italiană

Super ofertă limitată

dormitor italian începând de la 2.699 lei Preţul include suport pat şi saltea 160 x 200.

Acum şi corpuri de iluminat pentru interior şi exterior. Informaţii: tel: 0723.289.286.

Magazinul nostru s-a mutat peste drum: strada Bucegi nr.29


8 ACTUALITATEA n SHORT SPORT n SHORT SPORT n

nNaţionala fără obiectiv

Devin tot mai neliniştitoare previziunile referitoare la apropiatul start în campania calificării naţionalei de fotbal a României la Campionatul Mondial din Brazilia. Recentul joc amical contra Sloveniei - în care am fost ridiculizaţi de o formaţie fără vreun nume în fotbalul European - n-ar trebui trecut rapid la categoria “şi alte încercări”, fiind ultima acţiune a selecţionatei înaintea partidelor oficiale, deci relevantă pentru potenţialul unei noi echipe tricolore. Scuza antrenorului, plus atitudinea federaţiei, care n-a declarat obiectiv calificarea ci, ca de obicei, “formarea unei noi echipe naţionale”, fac parte dintr-o strategie cu care, din păcate, ne-am cam obişnuit: timpul trece, leafa merge, noi cu drag (ne facem că) muncim. Exemplul gazdelor din Ljublijana, care s-au calificat din prima la toate competiţiile europene şi mondiale aşa proaspete cum erau ca naţiune, federaţie şi lot naţional, le spune sigur ceva domnilor Piţurcă, Sandu şi Dragomir. Ei însă, din lumea lor, transmit mesaje atât de inteligente pentru noi, încât par indescifrabile. Bieţi pământeni ce suntem...

n (De)formatorii de opinii

Solidaritatea de breaslă a lucrătorilor din frustrata presă autohtonă s-a manifestat la greu, în cel puţin două rânduri, ca reacţie la atitudinea unor personaje din afara spaţiului carpatic la adresa unor aşa-numiţi reporteri sportivi. Intervievaţi la conferinţa de presă dinaintea piesei de teatru Dinamo-Barcelona, reprezentanţii oaspeţilor - ofiţerul de presă şi doi fotbalişti din lot - au rămas relativ sobri în primele minute, după care n-aveau cum să se ia în serios, oricât ar fi impus-o eticheta şi protocolul, la întrebările stupide şi deplasate ale majorităţii celor care au deschis gura. Aşa încât am asistat la faze penibile (în concordanţă, poate, doar cu gazonul pe care s-a jucat spectacolul), în care sportivi de talie mondială au participat la o reprezentaţie de prostie şi incompetenţă specifică modului în care se face, de-o vreme, presă sportivă pe la noi. Cu altă ocazie, unul dintre “trimişii speciali” ai unei televiziuni în zona de interviuri a reuşit performanţa să-l enerveze pe tehnicianul italian al lui Dinamo punându-i de patru ori, consecutiv, aceeaşi întrebare idioată, dar altfel formulată, la care se răspunsese, clar, din prima. De aici reacţia: ”cine ţi-a scris întrebările ?” ce a deranjat foarte mult şefii redacţiilor în cauză, care însă ar face bine săşi aleagă mai cu grijă frumuşelele şi nătângii pe care-i scot la înaintare, sau măcar – caz limită - pe cei care le scriu…întrebările! Dan H. Brudiu

PANORAMA

24-30 AUGUST 2012

Doi baschetbalişti lugojeni premiaţi de Ghiţă Mureşan la “Summer Camp Tour 2012″ Timişoara Cel mai important baschetbalist român al tuturor timpurilor, Ghiţă Mureşan, le-a oferit copiilor din Timiş lecţii gratuite sub panou. Cea de a doua ediţie a taberei de vară “Ghiţă Mureşan la Summer Camp Tour 2012 Timişoara“, în cadrul căreia Ghiţă Mureşan i-a învăţat pe copii tainele sportului cu mingea la coş, s-a desfăşurat în perioada 17-20 august 2012, în parcarea Iulius Mall din Timişoara. 120 de copii, împărţiţi în câte două grupe, 9-11 ani şi 12-14 ani, s-au antrenat sub comanda lui Big Ghiţă şi a instructorilor săi. Obiectivul declarat al acestei tabere a fost acela de a le insufla copiilor dra-

gostea pentru baschet în special şi pentru sport. Etapa de la Timişoara a fost a patra în turneul naţional de promovarea a baschetului, desfăşurat în cinci mari oraşe, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa şi Timişoara, în cadrul căreia 600 de copii au şansa de învăţa baschet de la Big Ghiţă. Doi tineri baschetbalişti lugojeni de la Probaschet au fost premiaţi în cadrul acestui turneu de către Ghiţă Mureşan: Darius Zgriba, de 10 ani, la concursul de aruncări la coş (55 de puncte în 30 de secunde) şi Jessica Polk, de 11 ani, care a obţinut premiul pentru cel mai bun progres. Elena IGNAT

Chinezoaica Li Fengli a pedalat împreună cu lugojenii, pentru un “oraş al bicicletelor” Peste 100 de persoane, pasionate de ciclism, au participat, duminică seara, la Lugoj, la o acţiune organizată de Clubul de turism „Concordia”. Manifestarea s-a desfăşurat sub egida „Lugojul pedalează” şi a constat într-o tură cu bicicleta pe traseul: Casa de Cultură a Sindicatelor - Primărie - Universitatea Europeană Drăgan - OMV - splaiul 1 Decembrie 1918 - Podul de Beton - Parcul „George Enescu” - strada Bucegi - Mol - strada Episcop dr. Ioan Bălan - strada Nicolae Bălcescu - platoul Casei de Cultura a Sindicatelor. Participarea lugojenilor la această acţiune, coordonată de Alexandru Szilagy, a depăşit aşteptările organizatorilor. Au participat pasionaţi de ciclism de toate vârstele - cel mai tânăr participant a fost Alexandru Subţire, de doar 5 ani, iar cel mai vârstnic, Ioan Lupulescu, de 72 de ani. Printre participanţi s-a aflat şi o chinezoaică - Li Fengli. Organizatorii intenţionează să organizeze astfel de acţiuni în prima duminică din fiecare lună, pe trasee diverse, chiar şi în afara Lugojului. O propunere pentru următoarea tură ciclistă fiind data de 2 septembrie. Diana B.

CSM Lugoj s-a mulţumit cu argintul la Campionatul Naţional de lupte libere

Technocer

Produce şi comercializează: n toate tipurile de betoane şi mortare n agregate de balastieră n închiriere utilaje terasiere n comercializare mixturi asfaltice n construcţii drumuri şi poduri

Finala Campionatului Naţional de lupte libere pe echipe, desfăşurată vineri şi sâmbătă la Chiajna, în apropierea Capitalei, a adus doar argint pentru CSM Lugoj. CSM Timişoara a terminat pe primul loc ambele competiţii, atât la băieţi, cât şi la fete. Echipa masculină timişoreană, creată în 2011, de lugojeanul Gheorghe Bologa, a luat

Cabinet individual de psihologie ELENA petrovici AVIZ PSIHOLOGIC la obţinerea sau redobândirea permisului de conducere

anul trecut argintul la Naţionale. Duelul pentru prima poziţie s-a dat între Timişoara şi Lugoj, campioana ultimelor 4 ediţii. În acest an, lugojenii s-au mulţumit cu argintul. Pe locul trei a urcat Steaua Bucureşti. În competiţia fetelor, CSM Timişoara a dominat în duelul cu Steaua Bucureşti, în timp ce bronzul a mers la Roman.

Silcom

cu sediul în Lugoj, str. Timişorii, nr. 143-147

vinde

AVIZ PSIHOLOGIC la obţinerea şi păstrarea permisului de armă

Telefon: 0256/351.550 Fax: 0256/350.851 Mobile: 0727.770.530; 0768.109.648 Lugoj, str. Herendeşti nr. 10, email: technocer1@yahoo.co.uk

TESTĂRI LA SELECŢIA DE PERSONAL TEHNICI DE RELAXARE CONSILIERE PSIHOLOGICĂ Adresă cabinet: Lugoj, str. Cloşca nr.59 , tel: 0728229604

motostivuitor cu sarcina maximă 10 tone Informaţii la tel. +40256.307.300 sau la sediul SC SILCOM SA, str. Timişorii nr. 143-147


24-30 AUGUST 2012

PANORAMA

ACTUALITATEA 9

Animalele mici aduc satisfacţii mari

Începutul a fost o întâmplare

Victor Ghiura este un lugojean în vârstă de 56 de ani, de profesie inginer agronom şi este un cunoscut crescător de iepuri de rasă. Creşte iepuri de 35 de ani. Începutul acestei îndeletniciri a fost o întâmplare. Cu o anumită ocazie a primit în dar o pereche de iepuri comuni. Într-un an de zile a reuşit să le sporească numărul la 60. Din cauza numeroaselor boli şi a lipsei de medicamente, în 1992 a renunţat, făcând cadou toate coteţele.

Sânnicolau Mare, dar nu a găsit iepuri robuşti. Astfel a ajuns să cumpere şase pui de şase luni, tocmai din Germania, bineînţeles rasa Marele Alb. Cu timpul, a reuşit să îmbunătăţească fondul genetic, fond 100% german. „Până la nouă luni, se îngraşă cu un kilogram pe lună, putând atinge la maturitate chiar 10-11 kg. Vârsta optimă de sacrificare este de 5-6 luni, atunci când rămân cam 4 kg de carne curată. Costurile pentru întreţinerea lor nu sunt mari, cam 10 lei/lună/bucată, aici intrând furajele concentrate, fără lucernă şi medicaţia. Îngrijirea lor îmi ia foarte mult timp, dar niciodată nu sunt mulţumit. Actualmente am şase femele în vârstă de un an, doi masculi din linii diferite în vârstă de doi ani, tineret selectat pentru montă, 16 femele în vârstă de 3-4 luni şi patru masculi. La o fătare o iepuroaică face între 6-8 pui, unele chiar 11 pui, dar nu se recomandă, a spus interlocutorul nostru în „cursul” intensiv de creştere a iepurilor pe care mi l-a ţinut.

Urecheaţii campioni

Cu urecheaţii săi (la propriu, au urechile de 15 cm, dar şi la figurat), Victor

a reuşit să cucerească în ultimii cinci ani numeroase titluri de campion la toate concursurile locale, dar şi naţionale. La Nitra, o localitate din Slovacia, în anul 2010 a fost distins cu diploma de excelenţă. El face parte din Asociaţia crescătorilor de păsări, iepuri şi animale mici „Fauna”, care funcţionează pe lângă Cercul Militar Lugoj, asociaţie căreia îi mulţumeşte pentru sprijinul acordat în obţinerea acestor rezultate excepţionale. Acum se pregăteşte pentru o expoziţie cu participare internaţională, care va avea loc la Leipzig în perioada 7-9 decembrie 2012, unde se va prezenta cu un lot de patru iepuri. Alături de Victor (cei care doresc consultanţă sau vor să facă schimb de experienţă îl pot contacta la telefon 0723/611 991), vor mai face deplasarea şi 10 crescători lugojeni, după cum urmează: porumbei, Constantin Iorga cu Rolleri de Lugoj, Şandor Kiss, cu Uriaşi Maghiari, Aron Ridl, cu Toboşari de Buhara şi Guleraţi, Ionel Murariu, cu Rolleri de Smirna, Maria Boitoş, cu Creţi, găini, Maria Boitoş, cu Brahma, Ioan Hoban, cu Orpington şi Chinchina, Ioan Secheşan, cu Italian Potârniche, Marian Perii, cu Wiandot, iepuri: Victor Ghiura, cu Marele Alb, Lucian Onujec, cu Uriaş Gri German, Teodor Petricică, cu Neozeelandez Alb şi Marin Perii, cu Uriaş German Gri. Este de remarcat faptul că toţi aceşti participanţi au la activ rezultate excepţionale şi foarte multe titluri de campion la diferite expoziţii la care au participat.

În loc de epilog

Prin veniturile importante pe care le realizează din vânzări, cu carnea de consum pe care o obţine de la urecheaţi demonstrează că creşterea iepurilor de rasă este foarte rentabilă, dar lucru cel mai important este pasiunea pentru micile vieţuitoare, cu care el vorbeşte ca şi cu nişte copii alintaţi, demonstrând încă o dată, dacă mai era cazul, că „pasiunea este o obsesie pozitivă” (Paul Clavel) şi „că este dragostea de a face ceva” (Neale Donald Walsch) Mircea ANGHEL

n Fotbal, Liga a IV-a

Rezultatele primei etape: CFR Timişoara - AS FC Deta 7-0; Unirea Sânnicolau Mare - Spartak Gottlob 6-0; Pobeda Dudeştii Vechi - Avântul Bobda 3-0; AS Peciu Nou - Timişul Şag 2-1 (0-1); CS Ghiroda - FC Marcel Băban Jimbolia 2-1; AS Arsenal Flacăra Făget - Real Dragşina 0-0; Banatul Nerău - CS Dumbrăviţa 0-1. Rezultatele etapei a 2-a: Spartak Gottlob - CS Ghiroda 0-4; Real Dragşina - CS Dumbrăviţa 3-3; Timişul Şag - CFR Timişoara 2-0; Arsenal Flacăra Făget - AS Peciu Nou 4-1; “Marcel Băban” Jimbolia - Mama Mia Becicherecu Mic 1-2; Avântul Bobda - Banatul Nerău 1-4; Auto Timişoara - Pobeda Dudeştii Vechi 1-3. Etapa a 3-a, 25-26 august: Becicherecu Mic - Gottlob; Belinţ - Jimbolia; CFR - Făget; Dudeştii Vechi - FC Chişoda; Dumbrăviţa - Bobda; Ghiroda - FC Deta; Nerău - Auto; Peciu Nou - Dragşina; Sânnicolau - Şag. Becicherecu Mic-Chişoda s-a jucat marţi.

n Fotbal judeţean

Rezultatele primei etape: Bazoşu Vechi - Racoviţa 0-4; Ictar Budinţ-Unirea Leucuşeşti 5-4; Poli Timişoara-Liebling 8-0; Urseni - Remetea Mare 3-0; AS Boldur - AS Bacova 4-1; Chizătău - Pişchia 4-0; Olimpia Bucovaţ - Topolovăţu Mare 4-3; Micro Giarmata Vii - Padeşul Nădrag va fi reprogramat. Etapa a 2-a (25-26 august): Racoviţa - Pişchia; Bacova - Chizătău; Topolovăţu Mare - Boldur; Nădrag - Bucovăţ; Remetea Mare - Giarmata Vii, Liebling - Urseni; Leucuşeşti - ASU Poli, Bazoşu Vechi - Ictar Budinţ.

n Fotbal municipal

În acest weekend începe campionatul municipal de fotbal. Iată programul meciurilor din prima etapă: Seria I. Etapa I: Babşa-Ghizela (D.17); Racoviţa-Lucareţ (D.11); Gruni-Niţchidorf (D.11); Şanoviţa-Vucova (D.17); Sacoşu T.-Remetea (D.17); Secaş-Darova (S.17); Buziaş-Belinţ (D.11); Iosifalău-Chevereş (D.11). Seria II. Etapa I: Cireşu-Ştiuca (D.17); Drăgan-Jabăr (S.17); Coştei-Tomeşti (D.17); FârdeaMănăştiur (D.17); CSS Lugoj-Tapia (S.17); Pietroasa-Voinţa (D.17); Autoliv-Găvojdia (D.11). Dan FRATUŢESCU

n Au început înscrierile la Şcoala de baschet. Vino şi tu!

Flacăra pasiunii nu se stinge

Flacăra pasiunii a ars mocnit un timp, pentru ca în anul 2006 să-l cuprindă iremediabil. De data aceasta s-a hotărât să crească iepuri din rasa Marele Alb, o rasă special creată pentru carne, un exemplar putând să atingă 10-11 kg. Odată ce i-a încolţit ideea a început să treacă la materializarea ei. A umblat prin Lugoj, zona Lugoj, Arad, Timişoara,

În aceste zile, în care rutina pare să fi pus stăpânire pe programul zilnic, mişcarea este foarte importantă pentru copilul tău. De aceea, practicarea baschetului este mai mult decât vitală! Pro Baschet face înscrieri, atât pentru fetele, cât şi pentru băieţii născuţi în perioada 2002-2006. Informaţii la telefon: 0784.210.707, prof. Elena Ignat.

SC Lucprest Bomet SRL Lugoj, str. Nera nr 35/36, tel. 0256.354.330

Orar: luni - vineri 8,30 - 16,45 sâmbătă 9 - 13

n grupuri sanitare n faianţă n gresie n adezivi n vopsele lavabile n căzi de baie n cădiţe de duş n cabine duş n baterii de duş, lavoar, bideu şi diferite accesorii pentru baie n mobilier de baie

Fabrica de Cărămidă Lugoj reprezintă o tradiţie de peste 100 de ani în producerea materialelor de construcţie

Produsele noastre:

n cărămidă plină n cărămidă eficientă mică n cărămidă eficientă mare n bloc ceramic goluri verticale

Fabrica de Cărămidă Lugoj Forever Pipe Lugoj, str. Herendeşti nr. 10

Tel: 0256/351.550; Fax: 0256/350.851 e-mail: office@foreverpipe web: www.caramidalugoj.ro


10 ACTUALITATEA

DIVERSE

24-30 AUGUST 2012

n no comment n no comment n no comment n no comment n

De nota zece

10

Anunţ

S.C. SALPREST S.A Lugoj anunţă populaţia municipiului Lugoj şi a comunelor învecinate că plata serviciului de coşerit, nu se efectuează pe loc, ci odată cu plata serviciilor de salubritate, fie direct la casieria societăţii, fie prin încasatorii de teren. Facem totodată precizarea că pentru curăţarea unui coş STAS (un nivel) se plăteşte suma de 27,53 lei, cu T.V.A. inclus. Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon: 0256.352.834 (secretariat), între orele 7,30 – 14,30.

SC Sormiaur Company SRL anunţă publicul interesat asupra deciziei de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Exploatare carieră andezit industrial şi de construcţie în perimetrul Pietroasa Nord, scoatere teren din circuitul agricol/comuna Pietroasa” propus a fi amplasat în extravilan comuna Pietroasa, CF nr.400317, jud. Timiş. Proiectul acordului de mediu şi informaţiile relevante pentru luarea deciziei pot fi consultate la sediul ARPM Timişoara, Bv. Liviu Rebreanu nr.18/18 A, în zilele de luni - vineri, între orele 8-16, precum şi la adresa de internet http://arpmtm.anpm.ro – acorduri de mediu Ridat A da cuiva un semn de respect

Tărie

Corespondenţe

Meteahnă

Rezidenţă

Mahalagioaice Repaus

Mircea ANGHEL Lucrător la vamă Albii artificiale

Vinde în băcănie Momeală

Repriză la volei

Trasee Grădină de... iarnă Mamele

Nota diapazonului Mai marii popilor Document

Duce greul

Serialul de luni Oana Andrei

A restitui Avans Întâlnit pe margini de drum

A spinteca

Salon masaj

0722.160.291; 0256/329.726 efectuează următoarele tipuri de masaj: reflexoterapie, masaj terapeutic, masaj relaxare, masaj anticelulitic, într-un ambient foarte plăcut.

VREI să fii proprietar pe o căsuţă cu garaj şi curte, la preţ de apartament, dar nu ai toţi banii? În 6 luni, maxim 12 luni, visul ţi se va îndeplini, dacă suni la 0727.662.492.

s bancuri s bancuri s JJJ Soţul prinde amantul soţiei şi îl ia la omor. Soţia disperată îl apucă de mână: - Ce faci? Nu te gândeşti că este tatăl copiilor tăi? JJJ Intru în casă astăzi şi o găsesc pe soţia mea pe canapea, alături de amanta mea. - Ce se întâmplă aici? - Tu să-mi spui!, zice nevastă-mea. - Ce să-ţi spun? Văd că stai pe canapea, cu o necunoscută. Atât! - O necunoscută, haa? strigă amanta mea. Eu nu sunt nicio necunoscută, facem sex de şase luni! Atunci m-am uitat la soţia mea şi am întrebat-o: - Este adevărat? JJJ Discuţie pe un site de matrimoniale: - Sunt înaltă frumoasă, deşteaptă... - Îţi place sexul? - Bineînţeles! - Faci 69? - Da, peste câteva săptămâni! JJJ Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra. - Uită-te la toate steagurile astea!

Îmi umplu sufletul de mândrie patriotică! - Dar Chan, tu eşti chinez iar astea sunt steaguri britanice! - Da? Uită-te la etichete... JJJ Un tip în magazin: - Dă-mi 329 de grame de salam, 246 grame de caşcaval şi 491 grame de zahăr. Vânzătoarea cântăreşte, îi dă zahărul, salamul, caşcavalul şi îi mai întinde un pachet cu prezervative. Tipul: - Pentru ce prezervativele? Nu am cerut... - Aşa cretini ca tine nu trebuie să se înmulţească! JJJ Un musulman devotat se urcă într-un taxi. Foarte politicos îi spune şoferului să închidă radioul pentru că este împortiva religiei lui să asculte muzică. - Pe vremea Profetului, nu era muzică vestică. Asta este muzica necredincioşilor... Şoferul trage maşina pe stânga (pentru că era în Londra) se dă jos, deschide uşa pasagerului şi îi spune: - Atunci dă-te jos şi aşteaptă o cămilă, că pe vremea Profetului tău nu erau taxiuri...


24-30 AUGUST 2012

TIMP LIBER

ACTUALITATEA 11 Horoscop săptămânal

Eşti dispusă să dai totul B în dragoste?

B

T

S

ERBEC: Superficialitatea şi inconstanţa sentimentală vă pot crea probleme mari dacă sunteţi căsătorit. Cei care au un partener de cuplu vor trece prin probleme neobişnuite ca un fel de penalizări. Toate evenimentele se precipită şi sunteţi obligat sa definitivaţi lucrările la care colaboraţi.

aur: O veste bună se asociază cu o serie de oportunităţi în domeniul afacerilor, care vă vor crea o altă disponibilitate sufletească şi o energie de invidiat. Sunteţi în stare să răsturnaţi şi munţii. Atrageţi ca un magnet persoanele de sex opus, dar şi în domeniul profesional aveţi o foarte mare putere de seducţie. 1. Duminică dimineaţă ţi-ar plăcea să asculţi muzică, dar el încă doarme. Ce faci? a. Pui muzică chiar dacă ştii că-l deranjezi. b. Îl laşi să doarmă până la ora 11, după care pui muzică. c. Preferi să nu-l deranjezi, aşa că aştepţi până se trezeşte, iar apoi asculţi muzică. 2. Este ziua lui de naştere, aşa că… a. Îi iei un cadou oarecare. b. Îi cumperi un parfum scump pentru că ştii că i s-a terminat de curând. c. Îţi cheltuieşti toţi banii pe cadou pentru că el merită ce-i mai bun. 3. Într-o seară vrea să îţi facă o surpriză şi-ţi pregăteşte peşte, însă ţie nu-ţi place deloc cum l-a gătit. Ce faci? a. Recunoşti că nu-ţi place cum l-a gătit. b. Îi spui că nu-ţi prea este foame, dar guşti totuşi puţin ca să îi faci pe plac. c. Îl lauzi pentru măiestria lui, doar pentru a-l face să se simtă bine. 4. Îţi propune ca în vacanţă să mergeţi într-un camping cu cortul, deşi tu eşti o adeptă a confortului. Cum reacţionezi? a. Îl refuzi din cauza condiţiilor nepotrivite stilului tău de viaţă. b. Accepţi cu o singură condiţie: anul viitor alegi tu locaţia. c. Nu contează cum şi unde mergeţi, important este să fiţi împreună. 5. La televizor este un meci important de fotbal, iar ţie nu-ţi place deloc acest joc. Ce faci? a. Îl trimiţi la cumpărături, pentru a-l face să iasă din casă şi să uite de meci. b. Profiţi de ocazie, pentru a te întâlni cu prietenele. c. Te uiţi la meci alături de el, pentru a vă petrece timpul împreună. 6. Partenerul te anunţă că şi-a găsit un serviciu mai bun în altă localitate. Cum reacţionezi? a. Te gândeşti deja că relaţia voastră este pe sfârşite pentru că distanţa vă va îndepărta. b. Stabiliţi să vă vedeţi la fiecare sfârşit de săptămână. c. Renunţi la serviciul tău şi pleci cu el pentru a rămâne împreună.

SERVICE AUTO CrisCar strada Ep. Dr. Ioan Bălan nr. 44 (fosta Semenicului)

reparaţii auto Informaţii la tel: 0256/329.731

Cuzman Company

str. Bobâlnei nr.11, tel: 0723.185.183

primeşte deşeuri din metal, carton şi plastic. Informaţii la sediul firmei, Lugoj, str. Bobâlnei nr.11, tel: 0723.185.183

Majoritatea A Eşti o persoană prudentă în dragoste. Nu acţionezi niciodată după cum îţi dictează inima, ci mai degrabă după ceea ce gândeşti. Surprizele pe care i le faci jumătăţii tale sunt previzibile, aşa că nu reuşeşti să-l surprinzi arareori. Crezi cu tărie că armonia unui cuplu depinde de respectarea intimităţii fiecăruia dintre parteneri, de aceea încerci din răsputeri să-ţi aperi independenţa. Te pui întotdeauna pe primul plan şi nu eşti dispusă la prea multe sacrificii pentru cel pe care îl iubeşti. N-ar fi rău dacă ai încerca măcar din când în când să-i faci dovada dragostei tale. Majoritatea B Îţi place să iubeşti şi în acelaşi timp îţi doreşti să fii iubită. Eşti conştientă că rutina poate aduce o stare de plictiseală şi monotonie în cuplu, de aceea faci tot posibilul să ai o viaţă sentimentală creativă. Dovezile tale de iubire sunt concrete şi ştii să-ţi surprinzi partenerul atunci când se aşteaptă mai puţin. În viaţa ta de cuplu se simte starea de armonie, de aceea mulţi prieteni au ajuns să fie invidioşi pe relaţia voastră. Fiind o persoană care ştie să menţină un anumit echilibru în dragoste, ai şanse ca partenerul tău să nu se plictisească niciodată alături de tine. Majoritatea C Pari să fii dispusă să dai totul numai pentru a păstra persoana iubită lângă tine. Tu ai un singur scop în viaţă: acela de a-l face fericit fără a aştepta nimic în schimb de la el. Eşti una dintre acele femei capabile să-şi urmeze bărbatul până la capătul lumii, dacă ar fi nevoie. Nu îi pui niciodată condiţii, îţi doreşti doar să trăieşti alături de el. Fiind atât de preocupată de ceea ce vrei şi tu cu adevărat. Dar într-un cuplu amândoi partenerii trebuie să se simtă bine. Încearcă să profiţi şi tu de iubirea lui şi lasă-te răsfăţată la fel cum face şi el!

G

alanţă: Balanţele se întorc la valorile tradiţionale, dintre care cea mai puternică se referă la familie. Atenţia lor se îndreaptă exclusiv asupra unei persoane care le-a dat mult de furcă şi până acum şi care efectiv nu vrea să le recunoască frumoasele calităţi şi intenţii. Nativele sunt din ce in ce mai cochete.

corpion: Scorpionii îşi surprind adversarii şi le dejoacă maşinaţiunile prin atitudini absolut lipsite de sens. Totul este însă planificat şi nu este exclus ca dorinţa secretă a acestor nativi să se refere la răzbunare în orice condiţii. Evenimentele sunt intense şi se axează pe sectorul profesional.

S

emeni: Mentalitatea dv. se dovedeşte absolut libertină şi sunteţi gata să acceptaţi situaţii pe care alţii le-ar găsi condamnabile. Sunteţi nevoit să participaţi la o întrunire importantă pentru dv. din punct de vedere financiar. Este bine să nu alimentaţi conflictele ce apar şi să luaţi o atitudine mai puţin critică.

ăgetător: Evenimentele din acest interval sunt senzaţionale din toate punctele de vedere, dar mai cu seamă pentru cuceririle amoroase care devin acum mai mult decât posibile. Vi se face dreptate prin returnarea unor sume de bani de care aţi fost lipsiţi pe nedrept. Aveţi reuşite profesionale majore.

ac: Vă “coloraţi” viaţa lărgind sfera de activitate până la depăşirea limitei energiei dv. vitale. Sentimentele amoroase faţă de partener se transformă într-o amiciţie călduţă şi foarte curând veţi fi atras de o altă persoană din anturaj. Uitaţi să vă mai distraţi şi curând prietenii vă vor uita.

apricorn: Apare o importantă modificare de statut profesional. Nimeni nu se miră, Capricornii fiind cunoscuţi pentru puterea de muncă şi de decizie. Cei tineri primesc un aviz favorabil pentru o bursă sau o deplasare de lungă durată în străinătate. Apar complicaţii din cauza unor accidente.

eu: Originalitatea şi energia dv. îi surprind pe cei care credeau că vă cunosc foarte bine. Sentimentele şi gândurile dv. sunt însă contradictorii. Trăiţi momente cerute de acumularea elanului necesar activităţilor planificate. Vă întâlniţi cu multe persoane care vă dau o altă perspectivă profesională.

ărsător: La începutul intervalului, se raportează la trecut şi se bucură pentru ceea ce au realizat până acum. Deciziile pe care le iau acum sunt absolut necesare şi se referă la destinul tuturor celor din anturaj. Au senzaţia că renasc, că încep viaţa de la început. Muncesc şi apelează la relaţiile parteneriale.

R L F

ecioară: Aceşti nativi doresc să se simtă apăraţi, susţinuţi în orice situaţie, numai că toţi cei din jur sunt obişnuiţi să îi considere cei mai tari şi mai lipsiţi de slăbiciune. Discuţiile şi tatonările pentru obţinerea de facilităţi pentru o persoană dragă vă ocupă mult timp cam de pomană.

C

V P

eşti: Toate activităţile restante se răzbună şi trebuie să faceţi mari eforturi pentru a scăpa de belele. Detaliile mărunte nu sunt luate în seamă pentru că nu mai există timp pentru aşa ceva. Sunt avantajaţi cei care lucrează ca arhitecţi sau designeri (primesc contracte pentru tot restul anului).


12 ACTUALITATEA imobiliare

mişorii. Tel: 0728.051.335; 0723.324.564. Vând casă în Boldur (7 km de Lugoj) pe strada Principală, 4 camere, bucătărie, baie, anexe, bucătărie de vară, 2 corpuri de clădire - curte cu vie şi pomi fructiferi, apă curentă, încălzire pe lemne, suprafaţă totală teren 1820 mp, preţ 37.500 euro negociabil. Telefon: 0735.557.899. Vând casă pe strada Oltului nr.2. Telefon: 0356/410.603. vând apartament 3 camere, mobilat, confort 1, cu spaţiu locuibil de 81 mp din cărămidă, 2 balcoane, centrală proprie, Lugoj, zona centrală, splaiul Coşbuc nr.3 Bis, et.1, ap.4. Informaţii la telefon: 0721.289.282, zilnic ora 10-12, 19-20, preţ 45.000 euro negociabil. vând teren intravilan în Coşteiu, 1500 mp, 20 euro/mp, negociabil. Tel: 0724.391.237. vând casă P+M, zona Tudor Vladimirescu, modernă, toate dotările (centrală termică pe gaz, gresie, faianţă, podele, termopane) compusă din: la parter: living, bucătărie, baie; la etaj: 3 dormitoare+baie. Preţ 70.000 euro neg. Tel: 0721.810.620.

Proprietar, vând teren de 670 m2 în Oloşag pe strada principală. Zonă într-o natură superbă pentru 1/2 case locuibile zi de zi sau de vacanţă. Preţ 11.000 euro negociabil. Inf. 0723.289286 Proprietar, vând apartament de cărămidă, 2 camere semidecomandat, 67 m2, et. 2, în centru str. Cernei. Dotări: Mobilat complet cu mobilier italian de calitate şi design. Preţ negociabil Inf. 0723.289286 Vând urgent apartament cu 5 camere 125 mp, în Cotu Mic, bl.3, et.1, complet utilat. Preţ negociabil. Tel: 0727.886.767; 0767.383.858. Vând grădină mare intravilan de 2896 mp în Dumbrava, lângă Făget, 5,5 euro mp, negociabil, lângă Stadion. Bun pentru construcţie de orice fel. Tel: 0256/324.008; 0728.097.344. Vând vilă nouă în Lugoj (zona Făgetului) compusă din: 4 camere, 2 băi, bucătărie, salon, cămară, casa scării, garaj, 4 terase, dependinţe, 1400 mp, grădină, toate utilităţile, asfalt, zonă foarte liniştită, 82.000 euro. Telefon: 0768.258.486. Vând teren+cabană în Susani la 25 km de Lugoj. Preţ negociabil. Tel: 0721.174.008. Am parcelă de vânzare pe strada Lalelelor, lângă vilele Piastrele, zona de vile, 12.900 euro - 500 mp. Tel: 0721.110.747. Am parcelă de 554 mp pe strada Lalelelor de vânzare. Front stradal 22 m, doar 9.900 euro. Telefon: 0721.407.105. Vând apartament cu 3 camere în Micro 1, str. Aleea Brazilor, parter; vând teren de 1000 mp pe str. Ti-

auto

Vând auto Renault 19 în stare foarte bună, preţ 1200 euro, negociabil. Telefon: 0722.856.724. schimb sau vând Opel Corsa B, an fabricaţie 1996, motor 1200 cmc, 4 uşi, înmatriculat, preţ 1650 euro negociabil. Tel: 0741.099.877. Vând WV Vento, diesel, în stare foarte bună, înmatriculat în Bulgaria. Informaţii la telefon: 0727.372.010. Vând Dacia 1300 pentru programul Rabla. Telefon: 0760.147.180.

Transport persoane şi colete RomAnia - Germania

n

ef

SC

TE

OT

RA

NS

LA

TIO

N

ec tu In în ăm f n te or l şi t o m eg d ra Sp tra aţ ali in du l. ns ii: ză ori ce 20 la te ri ce ri ti l. n a nr De on 07 ot lim uto “s . ce @ 2 ar b r ub 18 m ya 3.4 ia ă iz at po , et br ho 42 le e ar . 1 ie 1 o.c .8 tă , 98 om 20 ” 9 ; ;

Info: str. 20 Dec. 1989 nr. 4 office@retourtm.ro 0049 176 991 474 93 0040 722 441 967 0040 766 516 055 retourtm.ro

SR

L

ReTour.gmbh

PUBLICITATE

24-30 AUGUST 2012 Lugoj, str. Dunării nr. 7A Tel. 0722 567 046, 0356 808 933

Service la domiciliu

vând un Mercedes pe benzină, an fabricaţie ‘95, înmatriculat, VT până în 2014, preţ 3000 euro, negociabil, şi un Mercedes pe motorină, an fabricaţie ‘95, înmatriculat, VT până în 2014, preţ 4500 euro, negociabil. Tel.: 0725.422.671 sau 0356.884.649.

închirieri

înCHIRIEZ spaţiu comercial de 40 mp pentru magazin alimentar, amenajat cu tot cu rafturi, preţ 200 euro pe lună, zona Ştrand. Tel: 0727.356.722. înCHIRIEZ spaţiu comercial vizavi de Poşta Mare. Schimb ap. 3 camere Lugoj cu Timişoara. Tel: 0727.709.050 sau 0762.547.120.

diverse

Vând şi cumpăr jocuri originale play station 3 şi cumpăr joc Sony play station portabil, psp orice model, ofer plata pe loc. Tel: 0721.798.604. Vând mobilă (dormitor) stil anii ‘30, compusă din 2 dulapuri, 2 paturi, 2 noptiere + o oglindă mare, preţ negociabil. Tel: 0256/351.623. Duminică, 19 august 2012, am găsit o pereche de ochelari de vedere pe spl. Coposu. Păgubaşul să sune la tel 0723.733.083. cumpăr pene de gâscă, fier vechi, cupru 20 ron, alamă, inox. Tel: 0746.833.112; 0734.704.779. cumpăr vaci de abator, junici, tauri mari, plata pe loc. Tel: 0746.833.112; 0726.618.384; 0730.054.036. Vând mobilă dormitor şi fotolii cu sufragerie. Tel: 0722.508.476. Vând rafturi metalice aduse din Germania cu poliţe reglabile pentru magazin alimentar sau alte magazine, preţ negociabil. Tel: 0727.356.722. Vând 60 de capre sau schimb cu camion cu remorcă, actele la zi. Tel: 0741.480.008. Vând vitrină, vitrină mică albastră, 2 bucăţi aer condiţionat etc. Telefon: 0760.147.180. Vând instalaţie electri-

că pentru tractor mare, 650. Telefon: 0733.147.626. vând staţie de erbicidat, semănătoare de porumb pe 4 rânduri cu fertilizator, plug cu 3 brăzdare (german), plug cu un brăzdar, are ridicare mecanică proprie, şiruitoare pe 3 rânduri+cuţite de îngropat, culegătoare de porumb pe un rând, tractor MaserFergunson, motor Percing 50 cai, disc cu 4 baterii, purtat în tiranţi, scalificator cu vibraţie subterană (necesită cardan), greblă tip păianjen în grup de ulei, căruţă veche din lemn cu jug şi loitre. Informaţii la telefon: 0723.484.047 sau 0767.292.102.

afaceri

caut să fac menaj sau să ajut pe cineva că nu mă descurc. Orice şi la câmp că am un copil bolnav, dar să fie în jurul Lugojului. Tel: 0721.189.018. pictez camere pentru copii, sigle echipe de fotbal, peisaje, cascade (interior şi exterior), portrete şi reproducere după mari maeştri. Tel: 0732.132.656. cabinet fizioterapie şi kinetoterapie - dr. fiziokinetoterapeut Monica Iordache - oferim tratamente de specialitate în: patologii reumatice (artroze, artrite, osteoporoză), ortopedie (post-fracturi, luxaţii, entorse), dureri ale coloanei vertebrale (scolioze, cifoze, lordoze), sinuzite. Informaţii pe str. Bucegi nr.11 sau la telefon: 0745.355.216;

0729.754.743. fostă asistentă, caut să îngrijesc bătrân/bătrână, dar să nu fie la pat, convenabil şi în ture de noapte. Informaţii la telefon: 0737.647.546. construcţii de la A la Z instalaţii sanitare şi electrice, zidărie, zugrăvit, rigips, laminate, izolaţii, piatră naturală. Tel: 0723.130.340. Electrician autorizat execut instalaţii electrice interioare. Execut prize de pământ şi dau buletin de verificare a prizei de pământ. Montez automate de iluminat casa-scării la blocuri. Montez prize, întrerupătoare, lustre. Înlocuiesc tablouri electrice vechi cu tablouri electrice noi cu siguranţe automate la blocuri, case. Tel: 0730.868.993.

SC BuŞu Cospic SRL Lugoj, str. Dr. Ep. Ioan Bălan nr.27,

execută:

n confecţii metalice, balustradă inox, inele de criptă din inox. n comercializează uşi din lemn, geamuri şi oglinzi. Pentru comenzi şi informaţii: Tel. 0256.358.158 Tel. 0744.582.608

HUŞANU

Marmură şi Granit

n travertin/calcar/onix/compozit n placaje, pardoseli, glafuri, blaturi, mobilier, şemineuri, monumente funerare n recondiţionări arhitecturale, monumentale, pardoseli n gravuri foto-ceramică n soluţii pentru întreţinerea pietrei naturale.

Lugoj, str. Traian Grozăvescu nr. 12, tel./fax: 0256 / 356 583 www.husanu.ro Aplic unghii false cu gel, la domiciliu, zilnic după ora 10. Aplicare tipsuri cu gel50 lei; aplicare gel

talon mica publicitate 2012

Transport cu camion de 32 de tone: nisip, balast, cherestea, moloz, diverse. Preţ avantajos. Informaţii la tel: 0734.417.636.

9 decese

Numele....................................... Prenumele.......................................... Adresa ............................................... Telefon........................................ Textul anunţului .................................................................................... ................................................................................................................ ................................................................................................................ ................................................................................................................ ................................................................................................................ ................................................................................................................ Taloanele se primesc zilnic la sediul redacţiei, Lugoj, str. N. Bălcescu nr. 6, între 9-15, până miercuri, ora 10

pe unghii naturale - 40 lei; întreţinere - 25 lei. Informaţii la tel: 0728.831.405.

Electrician, execut instalaţii electrice. Informaţii la telefon: 0721.728.913 sau e-mail: cornel_cernoschi@ yahoo.com. Transport persoane şi pachete pe ruta România, Austria, Germania, Elveţia şi retur, de la adresă la adresă, cu autoturisme confortabile, preţuri avantajoase şi seriozitate. Pentru grupuri organizate, reduceri de preţuri. Informaţii la telefon 0724.217.979. Închiriez la diverse festivităţi, nunţi, botezuri sau aniversări, porumbei albi, valabil şi pentru persoanele care deţin restaurante. Preţ informativ: 10 lei (porumbelul) în oraş şi 15-20 de lei în alte oraşe. Tel. 0763.653.008. Specialist IT, instalez

La împlinirea a 7 ani de la trecerea la cele veşnice, a celei care a fost Maria Martinovici

Parastasul de pomenire va avea loc sâmbătă, 01.09 2012, ora 12, la cimitirul ortodox de pe str. Făgetului. Dumnezeu să o odihnească în pace! Familia.

În perioada 15-21 august 2012, la Registrul de Stare Civilă din cadrul Primăriei, au fost înregistrate următoarele decese: Maria Lupulescu (86 de ani); Gheorghe Moisescu (74); Doru Lazăr Catalincescu (46); Dionisie Ghibea (63); Pavel Văcariu (71).

şi depanez rapid, la domiciliul dvs. calculatoare, rootere, imprimante, instalez windows, devirusez etc. Inf. la tel.: 0724. 579.729, după ora 17. Service autorizat telefoane mobile şi calculatoare, cu o experienţă pe piaţa locală de peste 7 ani, deblocăm şi reparăm orice model de telefon mobil. Reparăm calculatoare şi laptopuri, orice model şi configuraţie. Deblocăm console jocuri: PSP, PS3, XBOX, WII. Instalări soft navigaţie pe telefoane şi GPS-uri. Amanet produse electronice! Preţuri fără concurenţă! Informaţii pe strada Siretului, nr.2 (vizavi de cabinetul stomatologic). Telefon: 0723.004.709. efectuez transport de colete şi persoane România - Austria - Italia şi tur retur. Informaţii şi rezervări la tel.: 0733.426.228 şi 00393291959500. filmări video - foto nunţi, botezuri, diferite ocazii, la preţ avantajos şi calitate deosebită. Informaţii la telefon: 0724695679. execut construcţii de la A la Z, instalaţii electrice şi sanitare, la preţuri moderate. Experienţădemonstrabilă.Ne deplasăm oriunde. Informaţii la telefon: 0768.258.486.

matrimoniale

tânăr, 32 ani, doresc o relaţie serioasă pe perioadă lungă. Tel: 0754.584.330. Bărbat atrăgător şi drăguţ doresc să cunosc o fată serioasă de la sat sau oraş, până în 35 de ani pentru căsătorie, rog seriozitate. Tel: 0720.933.155.

SC DOMIPATRI SRL

Lugoj, str. Bucegi nr. 43, vizavi de Parcul George Enescu

De 10 ani în aceeaşi locaţie OFERIM:

n vânzare anvelope auto iarnă şi vară, noi şi second-hand; n jante aliaj şi oţel, din stoc şi la comandă; n servicii vulcanizare; n echilibrat roţi; n servicii spălătorie auto

OFERTĂ DE VARĂ

155/80/13: 135 RON inclus MONTAT+ECHILIBRAT 155/65/13: 150 RON inclus MONTAT+ECHILIBRAT 175/65/14: 170 RON inclus MONTAT+ECHILIBRAT 185/65/15: 195 RON inclus MONTAT+ECHILIBRAT

Tel. 0722.428.849 sau 0763.922.113

SC MERIDIAN 22 SA În urma somaţiilor de plată trimise către utilizatorii care nu şi-au onorat obligaţiile contractuale către societatea noastră şi înregistrează sume restante la plată, S.C.MERIDIAN 22 S.A. anunţă continuarea acţiunii de debranşare de la reţeaua publică de apă. Cheltuielile aferente sistării, reluării furnizării serviciului- în sumă de 1.000 lei, cât şi costul refacerii carosabilului afectat - în sumă de 1.000 lei se suportă de utilizator (conf. Legii nr. 51/2006 - actualizată). Pentru a preveni aceste cheltuieli suplimentare, vă solicităm să efectuaţi plata sumelor restante la casieria societăţii sau în conturile bancare curente ale societăţii noastre în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, vă facem cunoscut că efectuarea plăţii facturilor restante, chiar în ziua programării pentru debranşare nu exonerează pe utilizatorul restant de plata cheltuielilor suplimentare aferente debranşării. Rebranşarea se va efectua în termen de maxim 5 zile lucrătoare de la efectuarea tuturor CONDUCEREA plăţilor. SC MERIDIAN 22 SA LUGOJ


24-30 AUGUST 2012

SUPERSTAR

ACTUALITATEA 15

Jessica Biel optează pentru o rochie din paiete cu vedere la sâni, la premiera Total Recall

În mod normal se îmbracă subtil şi la siguranţă, dar în seara premierei Jessica Biel a demonstrat că poate să fie şi o ”femeie fatală” dacă doreşte. Actriţa în vârstă de 30 de ani a purtat la premiera filmului Total Recall de la Berlin o rochie lungă cu paiete semnată de Elie Saab. Actriţa, care este logodită cu Justin Timberlake, a lăsat la vedere chiar şi un pic din lateralul sânilor, pentru un efect şi mai devastator în rândul bărbaţilor.

Paris Jackson vrea să devină prinţesa punk rock

Chiar dacă tatăl ei a fost regele necontestat al muzicii pop, se pare că Paris Jackson vrea să o apuce pe alt drum şi să devină prinţesa punk rock. Fiica de 14 ani a lui Michael Jackson experimentează look-ul rock şi a postat o poză cu ea pe pagina de Twitter în care scoate limba.Cu şuviţe verzi prin păr, Paris şi-a pus un tricou cu motiv Rolling Stones şi pereche de pantaloni scurţi albaştri, alături de nişte brăţări cu ţepi la mâini şi ciorapi franjuraţi.

Designerul Casei Chanel a zis că are o faţă urâtă

Comentariile răutăcioase ale lui Karl Lagerfeld par să nu o fi influenţat prea tare pe frumoasa brunetă. Pippa Middleton, sora Ducesei de Cambridge, şi-a făcut apariţia la premiera unui film îmbrăcată într-o rochie neagră, cu broderie albă, fiind foarte elegantă. Se pare că Pippa nu a pus la suflet comentariile lui Karl, pentru că toată seara a zâmbit şi a fost binedispusă.

Hilary Duff a dezvăluit un moment important din viaţa ei

E o etapă foarte importantă în viaţa oricărui părinte. Aşa că nu e de mirare că Hilary Duff nu a putut să se abţină să nu împărtăşească fanilor faptul că fiului ei Luca îi iese primul dinte. Actriţa a postat chiar şi o poză cu puştiul adorabil care mestecă o jucărie încercând să scape de disconfort. “Lui Luca îi iese un dinte!!! Este cel mai drăguţ, dar şi trist (pentru că doare) moment. Băiatul meu se face mare!”, a scris apetisanta mămică de 24 de ani. Aflată la primul copil, Hilary se bucură de fiecare moment ca părinte şi îl împărtăşeşte pe Twitter, spre bucuria fanilor.

Lady Gaga s-a plimbat în Parcul Herăstrău, înainte de a părăsi România

Lady Gaga, însoţită de mai mulţi bodyguarzi, s-a oprit pentru câteva momente de relaxare în Parcul Herăstrău. Lady Gaga şi-a cumpărat o pungă de floricele de porumb şi, la un moment dat, s-a aşezat lângă malul lacului pentru a admira peisajul. După câteva minute de plimbare, ea s-a îndreptat spre automobilul care a dus-o la aeroport, iar între timp le-a oferit jurnaliştilor din punga sa de popcorn. Întrebată dacă se va întoarce în România, Gaga le-a răspuns: “Da. Am petrecut un timp minunat. A fost amuzant. Vă mulţumesc pentru ospitalitate. Îmi place că este Micul Paris, Le Petit Paris”.


16 ACTUALITATEA

PENTRU DVS.

n Apariţie misterioasă pe un câmp din Marea Britanie

Drama unei fetiţe care poate fi ucisă de un simplu sărut lapte, grâu, iarbă şi praf, atunci când avea doar şase luni şi părinţilor li s-a spus că trebuie să o acopere cu bandaje pentru a-i proteja pielea. Isla are un dulap special pentru alimente ei care nu trebuie să vină în contact cu orice altceva. “Noi nu putem face lucruri pe care alte familii pot să le facă chiar şi ceva normal ca mersul la un restaurant ar putea fi mortal pentru Isla. Dacă este ceva la care Isla este alergică şi ea vine în contact cu acel lucru pe pielea ei apare o erupţie cutanată foarte dureroasă. Şi dacă este atinsă oriunde aproape de faţă, gatul ei va începe să se umfle. Ea are atât de multe alergii,

Show-ul erotic din benzinărie a avut loc chiar în noaptea de Sfânta Maria. Nu mică le-a fost mirarea angajaţilor când în staţie s-au trezit cu tânăra în sânii goi. Fata a plecat apoi lângă maşină unde a început să danseze lasciv. Nu s-a mulţumit doar cu atât şi ulterior s-a urcat pe capota maşinii unde a continuat show-ul erotic. Toată scena a durat câteva minute, timp în care doi bărbaţi făceau cumpărăturile în benzinărie. Scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere din benzinărie.

Brutăria

Un american a transformat un camion de marfă într-o pizzerie mobilă. Pereţii din metal ai fostului camion sunt acum din sticlă. Astfel, clienţii pot privi cum se găteşte pizza pe care o vor mânca. Ba mai mult, acest camion-pizzerie nu stă pe loc, ci e în turneu prin toată America. Cel care a venit cu ideea a decis ca pentru fiecare pizza să folosească produse de la fermele pe care le va întâlni în drumul său. În total, bărbatul a investit aproape 150.000 de euro în camionul care face pizza.

gice. Luna trecută, ea a suferit o reacţie după ce a stat alături de un prieten de la şcoală care avea o pisica - ceea ce le-a dezvăluit părinţilor un alt tip alergie care trebuie adăugat la listă. “Isla nu poate merge la petreceri, sau să

doarmă în casa unei prietene, pentru că este prea periculos pentru ea. Dacă unul dintre copii a atins-o după ce mănâncă ceva, acest lucru i-ar putea fi fatal”, a mai povestit mama fetiţei, Katy.

Un copil de doi ani a fost lăsat de părinţi să se lupte cu o cobră Părinţii unui copilaş de aproximat doi ani au postat pe internet un filmeleţ care pur şi simplu îţi dă fiori. Micuţul sta pe o pătură şi priveşte cu neputinţă un şarpe, care din când în când se năpusteşte asupra lui. Copilul se luptă să prindă cu mâinile acea reptilă şi primeşte câteva lovituri în cap. În India în familiile de religie hindu şarpele este un animal de casă. În credinta lor şarpele aduce noroc şi probabil asta este şi explicaţia. De asemenea, în India se organizează şi astăzi spectacole oferite de cobre legănându-se în sunetul unor instrumente muzicale după ritmul mişcărilor fachirului. Superstiţii şi întâmplări fantastice despre şerpi circulă peste tot în lume. Hinduismul este una dintre marile religii ale lumii alături de iudaism, islamism, creştinism şi budism numărînd peste 700 milioane de adepţi. Cel mai concentrat număr de adepţi se află în India unde hinduşii deţin 83% dintr-o populaţie de 700 milioane.

Iată încă un motiv pentru a include cât mai multe citrice în dieta ta. Un studiu din Londra, care a analizat datele pacienţilor internaţi din cauza bolilor pulmonare, a descoperit că era mai probabil că aceşti pacienţi să sufere din cauza poluării din aer dacă organismele lor suferă de lipsa de vitamina C. Cercetătorii cred că Vitamina C reduce efectele negative ale poluării asupra corpului datorită proprietăţilor sale antioxidante. Antioxidanţii protejează organismul de diferte molecule periculoase precum radicalii liberi.

n Show erotic într-o benzinărie din Târgu Jiu

încât e greu să o ţii departe de toţi factorii alergici”, a povestit mama Islei, Katy. Familia, din oraşul Stoke-on-Trent, se chinuie să trăiască o viaţă normală. Fetiţa este adesea trimisă acasă de la şcoală după ce suferă reacţii aler-

Ei sunt cei mai scunzi fraţi din lume

Christy Jordan îi descrie pe cei doi copii ai ei, care au fost recunoscuţi de Cartea Recordurilor cei mai scunzi fraţi din lume, ca fiind “doi tineri normali de 23 şi 21 de ani. Trebuie să-i dai afară din pat cu forţa dimineaţa”. Bridgette, căreia i se spune “Bri”, şi Brad nu sunt însă copii obişnuiţi. Ei sunt deţinătorii unui loc în Guinness World Records ca fiind cei mai mici fraţi din lume. Bri Jordan, care măsoară doar 70 de centimetri, se foloseşte de un scaun pentru a se urca în pat. Brad are 96 de centimetri înălţime şi nu este deloc timid, fiind un gimnast cu mai multe realizări în palmares. “Bradley mai ales nu

Ardelean

pare să fie deloc timid. Ei au fost întotdeauna în vizorul publicului”, a declarat Christy Jordan. Anul trecut, pentru câteva luni, Bri Jordan a fost, de asemenea, deţinătoarea recordului pentru “Cea mai mică femeie din lume”. Asta până când Jyoti Amge din Nagpur, In-

din 1989

Fiecărui lugojean, pâine de la Ardelean!

dia, care are doar 24 de centimetri înălţime, a împlinit 18 ani. Ea nu mai deţine titlul, dar cei doi au încheiat un contract pentru un realityshow la TLC, “Tiny Big”, în care vor fi documentate provocările de zi cu zi cu care se confruntă cei doi fraţi din cauza staturii lor.

buştean într-un cimitir din Belfast

Un fenomen ciudat a avut loc într-un cimitir din Belfast, Irlanda: o imagine, care seamănă cu faţa lui Iisus Hristos, a apărut pe un buştean.Localnicii spun că imaginea, care înfăţişează un bărbat cu barbă, care seamănă cu Iisus, a apărut pe buştean, după ce angajaţii au tăiat un copac. “E greu de spus cum a apărut imaginea acolo. Recent, consiliul oraşului a trimis angajaţii să toaleteze copacii, şi drept rezultat, a apărut acest fenomen”.

BELLA GOLD & PARFUMS Vă aşteptăm cu o gamă diversificată de bijuterii din aur şi argint! Sigur veţi găsi ceva pe gustul dumneavoastră!

n bijuterii din aur n bijuterii din argint n bijuterii de sticlă Murano (Veneţia) n chihlimbar Rusia n perle Mallorca n ceasuri de marcă: Seiko, Jemis, Q&Q, Orient, Regent, Casio, Citizen, Vestino, Atlantic şi Adriatica n parfumuri franţuzeşti n iconiţe de argint

Vă aşteptăm cu noua colecţie de ochelari de soare polarizaţi Cele mai diverse şi sofisticate modele de verighete din oraş Colecţia 2012

O nouă colecţie de ceasuri din gama Orient, Casio, Daniel Klein

Fiecare client primeşte un

Lugoj, Str. Memorandului, nr. 2

n Faţa lui Iisus a apărut pe un

Cadou surpriză

v nou! v NOU!

n Vitamina C protejează corpul împotriva poluării

Isla Franks, în vârstă de şase ani, suferă de alergii severe şi stă acoperită de la gât în jos 24 de ore pe zi pentru a-şi proteja pielea extrem de sensibilă. Chiar şi ceva extrem de banal ca un sărut îi poate fi fatal micuţei. Starea ei este atât de gravă încât a trebuit să fie dusă de urgenţă la spital, după ce sora ei mai mică i-a dat un sărut, la câteva ore după ce a băut un pahar de lapte. Părinţii trebuie să ţină hainele ei într-un congelator în loc de dulap din cauza reacţiei sale extreme la acarienii din praf. Isla a fost diagnosticată cu alergie extremă la ouă,

v nou! v NOU!

O structură misterioasă a apărut peste noapte într-un lan de grâu din Marea Britanie. Apariţia i-a şocat pe mulţi şi nimeni nu îşi explică cum a ajuns acolo. Un complex de linii şi cercuri asemănător cu simbolul budist shrivasta a apărut ca de nicăieri pe un câmp din Marea Britanie. Nodul fără început şi fără sfârşit, care simbolizează înţelepciunea şi compasiunea infinită a lui Buddha, dar şi continuitatea ascunsă a existenţei, a fost fotografiat de un pilot amator britanic, care a fost şocat de imaginea acestuia. Astfel de cercuri “decupate” în mijlocul culturilor au apărut în Marea Britanie pe toată perioada verii şi nimeni nu are o explicaţie.

n Un american a transformat un camion în pizzerie mobilă

24-30 AUGUST 2012

Comercializează butelii Butangas BG cu guler (11 kg)-66 lei; AR fără guler (9 kg)-54 lei; Butelie galbenă (11 kg)- 66 lei.

La cel mai bun preţ din oraş

Orar: Luni-Vineri 10-18, Sâmbătă 10-14 str. Bucegi, nr. 26, tel. 0722.223.986; 329.505.

Actualitatea 799  

săptămânal pentru oameni inteligenţi

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you