Page 1

n Nr. 798 n Anul 16 n

n 17-23 August 2012 n 1,5 lei n

ACTUALITATEA Moartă pe marginea drumului

n Săptămânal pentru oameni inteligenţi n

Pag. 4-5

Am putea zice că muzica, pentru Freddy Stauber, a fost cea dintâi dragoste. Şi s-a întors la prima lui dragoste. El, cu nişte prieteni, Cezar Costescu şi Viorel Târziu, chitară Ferry Jaszfalvi, baterie, au pus bazele formaţiei Logic. Repetiţiile se făceau acasă la Cezar.

n Aura Twarowska cucereşte Banatul

Duminică, 19 august 2012, cu începere de la ora 13, la Biserica Wolfsberg / Gărâna, lugojeanca Aura Twarowska, mezzosoprană la Opera de Stat din Viena, va susţine un recital de muzică sacră, în cadrul primei ediţii a Vocal Art MasterClass.

n www.ziarulactualitatea.ro n

O tânără de 25 de ani a fost găsită Pag. 3

O tânără de 25 de ani, a cărei identitate nu este cunoscută, a fost găsită moartă sâmbătă dimineaţa, pe marginea drumului dintre Belinţ şi Coştei. Şoferul a fugit de la locul accidentului, însă, în cele din urmă, s-a predat poliţiei.

Pag. 6

între Belinţ şi Coştei

Doi spanioli au căzut din cer… în curtea unor săteni din Vărădia În noaptea de 9 spre 10 august 2012, când se anunţa o mare ploaie de stele, doi spanioli au căzut din cer, în curtea unui localnic din Vărădia, Caraş-Severin. Cei doi bărbaţi, unul de 46, celălalt de 47 de ani, porniseră cu un balon cu aer cald din Germania într-o expediţie cu intenţia de a traversa munţii Carpaţi. Deasupra Caraşului au rămas însă fără combustibil, fiind nevoiţi să aterizeze forţat în curtea unor săteni din Vărădia. Din

Fata Săptămânii

fericire, spaniolii căzuţi din cer au scăpat teferi la aterizare, oamenii din zonă şi autorităţile sosite la faţa locului acordându-le tot sprijinul de care aveau nevoie. Au fost preluaţi apoi de poliţia de frontieră, pentru formalităţile de intrare în ţară, după care au fost cazaţi la un hotel, iar a doua zi dimineaţa au fost preluaţi de nişte prieteni, cu un microbuz, şi au plecat spre Bucureşti, unde voiau din start să ajungă, însă cu balonul. Diana BUCŞA

n Un lugojean pe podium, la Maratonul Sibiului

La Maratonul Sibiului, a luat startul şi lugojeanul nostru Florian Dobrin, reprezentând CS Dhs Tibiscus, care a ajuns la final pe locul 2 cu timpul de 1 oră, 36 minute şi 51 secunde.

Pag. 9

Camelia Carla Berwanger 24 ani 1.67m 52kg

Dacă vrei să apari şi tu la Fata săptămânii, trimite pe email ziarulactualitatea@yahoo.com cel puţin trei fotografii, datele tale personale (nume, prenume, vârstă, înălţime, greutate, localitate) şi un număr de telefon la care poţi fi contactată.

Mai multe fotografii, pe www.ziarulactualitatea.ro

Fata Săptămânii

n Sunetul muzicii, sau raţiunea de a fi... Freddy Stauber


2 ACTUALITATEA

HOTNEWS

Andreea Aleuşan, o tânără care ţinteşte sus în muzică

Gabriel IOSA

n Părerea mea ! Sportul moare ultimul Am tot scris săptămânile astea despre referendum, despre Băsescu, Ponta, despre guşatul de Blaga şi compania, despre cum au furat alegerile, despre cum nu au furat alegerile, dar ce e prea mult ori strică, ori îngraşă, ori prosteşte. Ajunge! A fost un sfârşit de săptămână prea frumos pentru ca să continui să vă mai împroşc mintea cu noroiul din politica românească. Luni au venit acasă sportivii români, cei care au dat totul pentru ţara lor la Londra, la cea de-a 30-a ediţie a Jocurilor Olimpice. Au fost primiţi cum se cuvine, cu flori, cu mulţumiri, mai mult, seara au fost şi premiaţi. Li s-au dat bani şi maşini, în funcţie de performanţă, ceea ce este, după părerea mea, o foarte bună motivare pentru a continua să performeze în sport. Medaliaţilor cu aur, adică lui Alin Moldovan la tir şi Sandrei Izbaşa la sărituri li s-au dat câte 100.000 de euro şi o maşină, adică premii mult mai mari decât cele ale sportivilor din ţările vecine. Cei care au luat argint, printre care şi lugojeanca noastră, Corina Căprioriu, care este a doua cea mai bună din lume la judo 57 de kg (ai înţeles, Mircea Badea, doar o singură persoană e mai bună decât ea, în rest bate pe oricine, asta ca să înţelegi şi tu când mai faci mişto de sportivi), au primit 90.000 de euro, iar medaliaţii cu bronz câte 70.000 de euro. Pe scurt, s-a sărbătorit o victorie pe care România o aştepta de ceva vreme, indiferent pe ce palier venea. Suntem pe locul al 27-lea la Olimpiadă, adică suntem mai buni decât 176 de ţări de pe planetă. Tare, nu? Deşi sportul a rămas singura parte nepătată de politică a României, unii nenorociţi au încercat să o înglodeze în noroi şi să o facă de râs. Deşi arbitrajul la Olimpiadă, care a făcut pentru România cel puţin 3 necazuri, inclusiv pentru Căprioriu, a fost unul contestat de ţările lumii, sportul rămâne un lucru sfânt, pentru că în sport nu reuşeşti dacă ai pile, dacă eşti politician sau doctor. În sport reuşeşti cu muncă multă, sudoare şi demnitate. Felicitări sportivilor români!

+ Excepţional

17-23 AUGUST 2012

Sfidător

Un individ pe care asfaltul nu îl mai satisface, pentru că geaba ai BMW sau Ferrari, dacă fetele nu te vede printre atâtea otomobile, s-a gândit că poate le atrage atenţia pe apă, adică pe Timiş, unde a făcut slalom printre lebede şi caiacişti cu skijetul său, vălurind şi punând în pericol viaţa celorlalţi.

Succesul şi faima se dobândesc în viaţă după ani de muncă, grea şi pasională. Indiferent de domeniu, dacă vrei să reuşeşti, trebuie să începi de jos şi cu dorinţa de a ajunge mare. Andreea-Elena Aleuşan, născută în 1997, în Lugoj, acum locuind în comuna Belinţ, alături de părinţii ei dragi, este dornică să facă o carieră din muzică. “În 2008, când am început să cânt, la noi la Belinţ exista un grup vocal în care erau mai mulţi prieteni de-ai mei, chiar şi o verişoară, şi m-am gândit să merg şi eu să văd mai exact dacă am voce sau nu, ştiind desigur că acest lucru nu se putea afla într-o singură zi. Am întrebat-o pe mama, ea mi-a zis că ar fi bine să încerc, aşa că m-am dus şi ţin minte perfect că prima melodie care am cântat-o a fost o melodie de-a d-nei Nicoleta Voica”, ne-a povestit Andreea, care are doar 15 ani, despre începuturile carierei sale muzicale. Evident, ca orice început, nici cel al Andreei nu a fost unul uşor. A fost nevoie de muncă, de luni de pregătire şi de multă inimă pusă în fiecare oră de repetiţie. “Grupul vocal în care am intrat atunci era sub îndrumarea d-nei Vetuţa Merticariu, păcat că grupul nu a ţinut mai mult timp, copiii renunţând, mulţi dintre ei axându-se pe dansurile populare. Grupul s-a desfiinţat, cele care am rămas am fost eu şi verişoara mea Mirabela Ştefănescu, în prezent şi ea solistă”. Deşi s-a lovit de acest impediment, Andreea nu a renunţat să se pregătească, ba chiar a evoluat şi a ajuns unde şi-a dorit, adică la o şcoală de artă populară. “Am continuat şi am luat ore de canto la Timişoara, la doamna Vetuţa acasă, timp de un an, după care părinţii mei au hotărât să mă ducă la şcoala populară de artă, unde avea să-mi fie profesoară doamna Carmen-Popovici Dumbravă”. Cât despre experienţa de a o avea pe marea cântăreaţă ca profesoară, Andreea ne-a spus că a învăţat de la ea că “nimeni nu se naşte învăţat, iar d-nei Vetuţa Merticariu îi mulţumesc frumos pentru că m-a ajutat să fac primii paşi în muzică, m-a învăţat să cânt, mai mult sau mai puţin.

n Caricatura săptămânii

Despre dna Carmen Popovici nu am ce să zic, decât că este o femeie extraordinară, o profesoară excelentă şi un mare om, toate aceste cuvinte o caracterizează”. Andreea s-a axat pe muzica populară, care îi place cel mai mult şi despre care spune că îi face viaţa mai frumoasă. “Sper să pot să transmit prin glasul meu acelaşi sentiment tuturor celor care preţuiesc şi iubesc muzica populară”. Când am întrebat-o pe tânăra solistă care sunt artiştii ei preferaţi, a răspuns aproape instantaneu: “cu siguranţă sunt dna profesoară Carmen Popovici şi dna Nicoleta Voica, dar cea pe care o ascultam şi o ascult zilnic şi cum spuneam trăieşte cu intensitate muzica este Andreea Voica, căreia îi ador cântecele, primele cântece din repertoriul meu au fost învăţate de la ea, cântând după ea, pentru că nu am avut încă ocazia să cânt cu ea în duet, deşi asta mi-aş dori foarte mult”. În prezent, Andreea se poate numi deja o profesionistă, pentru că face bani din muzică şi e foarte mândră de această realizare. Cine nu ar fi? “Nu am participat la foarte multe festivaluri, am participat la concursuri care se organizau pe la licee de muzică, am

by CRIV

SUPER PROMOŢIE

NOU!

Tel. 0729.404.111 celsico@yahoo.com

podele laminate, lambriuri, tavane, amenajări interioare

Hai, nu zău ! Podele, începând de la 19 lei/mp

Discount de la 5 la 10 % pentru sistem complet Tel. 0256.353.130 str. Mărăşesti nr. 2

Fem Panta Rhei

încălţăminte, îmbrăcăminte, marochinării

n str. Unirii nr.2, telefon: 0356.452.204. n str. Avram Iancu nr.3, telefon: 0356. 175.663

Orar: 9-18 Alege Panta rhei, alege preţul corect!

Să mai şi gândim! n l “Nu te certa niciodată cu oamenii proşti. Te vor trage în jos la nivelul lor şi te vor bate cu experienţă.” Mark Twain l “Cele mai dificile trei lucruri în această viaţă sunt a păstra un secret, a ierta şi a profita de timp.” Benjamin Franklin l “Cine nu respectă viaţa, nu o merită.” Leonardo Da Vinci l “Pune mâna pe o sobă fierbinte un minut şi ţi se va părea o oră. Stai cu o fată frumoasă o oră şi ţi se va părea un minut. Aceasta este relativitatea.” Albert Einstein l “Nimeni nu te poate înşela. Tu singur te înşeli asupra celorlalţi.” Goethe l “Fii tu însuţi schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.” Mahatma Gandhi l “Prefer să fiu criticat pentru ceea ce sunt, decât iubit pentru ceea ce nu sunt.” K. Cobain l “Nu trebuie să te sperii că mergi încet. Temete de orice oprire.” Lao Tse

Rezultatele excepţionale obţinute la diverse concursuri şi olimpiade şcolare şi cooptarea ca expert într-un proiect naţional aflat în desfăşurare fac din Sebastian Gheorghiţă un reper al profesorilor de matematică, un pilon de nădejde şi un continuator al Şcolii lugojene de matematică.

Celsico

obţinut premiul 1, premiul 2, menţiuni. La petreceri cânt alături de formaţia Timişul, de Remus Novac, Andrei Muntean, Darius Dărăbanţ, Darius Matei, George Latzcu, Radomir Jovanovic şi nu în ultimul rând Alex Surdea, băieţi tineri, talentaţi, care vor să se impună prin stilul lor de interpretare în muzică. Câştig bani din muzică şi, da, sunt tare mândră de acest lucru”, ne-a spus belinţeanca, zâmbind mândru. “Am uitat însă cel mai important lucru: nimic din toate astea nu s-ar fi întâmplat fără ajutorul şi sprijinul părinţilor mei, cărora le mulţumesc şi pe care îi iubesc foarte mult, sprijinul lor în cariera unui artist are un rol foarte important. Celor care iubesc muzica populară şi sunt înzestraţi cu talent, le spun să-şi urmeze visul indiferent ce se întâmplă sau ce cred alţii”, a încheiat Andreea. Ce să mai spui după o astfel de declaraţie de dragoste la adresa muzicii populare? Nu ne rămâne decât să îi urăm succes Andreei şi să îşi urmeze visul până la capăt, până atunci când lumea o va cunoaşte mai bine şi o va îndrăgi mai mult decât pe Andreea Voica. Gabriel IOSA

în fiecare vineri, reducere de 10% la toate produsele

Politica în domeniul preţurilor a rămas aceeaşi: preţuri cât mai mici la cât mai multe produse! La noi găsiţi cele necesare pentru casă:

n ţevi metal şi PVC n n fitinguri metal şi PVC n n materiale de construcţii n teracote n burlane n jgheaburi n electrice n vopsele n diluanţi n pensule n lavabile n hidrofoare n detergenţi n scule n saci iută şi gunoi n n pubele n feronerie n organe de asamblare (şuruburi) n

Cargo Com Parc la Parcul George Enescu, Tel. 0256.35.69.69


17-23 AUGUST 2012

PRIM PLAN

ACTUALITATEA 3

O tânără de 25 de ani a fost găsită moartă pe marginea drumului dintre Belinţ şi Coştei

O tânără de 25 de ani a fost găsită moartă sâmbătă dimineaţa, pe marginea drumului dintre Belinţ şi Coştei. Conducătorul auto care a descoperit-o a sunat imediat la 112. O ambulanţă a sosit în câteva clipe la locul accidentului, dar nu a mai putut face nimic pentru a salva viaţa tinerei. Şoferul a fugit de la locul accidentului, a părăsit maşina pe marginea drumului spre Gruni, însă, în cele din urmă, s-a predat poliţiei. Conform anchetatorilor, tânăra se deplasa pe marginea şoselei când a fost lovită de autoturism. Pe asfalt au fost găsite urme de frânare şi bucăţi de plastic ale autoturismului implicat în accident. Poliţiştii încearcă să afle identitatea tinerei. Bărbatul, care are 38 de ani şi este din Coştei, va fi cercetat penal pentru ucidere din culpă şi pentru părăsirea locului accidentului fără anunţarea organelor de poliţie.

O fetiţă de un an şi şase luni a fost găsită de tatăl său cu arsuri pe corp, la 3 zile după ce s-a opărit Duminică, 12 august 2012, o fetiţă de un an şi şase luni a fost găsită de tatăl său cu arsuri pe corp, la aproape 3 zile după ce s-a opărit. Fetiţa se afla la bunici, tatăl ei fiind plecat din oraş, iar mama sa se afla la muncă în Italia. Într-o clipă de neatenţie a bunicilor, fetiţa, care se juca în preajma unei oale fierbinţi, s-a opărit şi a suferit arsuri destul de grave, mai ales pe faţă. De frică sa nu afle părinţii, bunicii au

n O turmă de oi a fost spulberată de trenul Lugoj - Ilia

tratat-o singuri. După trei zile, când a ajuns tatăl său acasă şi a văzut halul în care arată fetiţa, a dus-o de urgenţă la Spitalul din Lugoj, dar medicii de acolo au decis să o trimită la Spitalul de Copii “Louis Turcanu” din Timişoara, unde a sosit duminică seara cu o ambulanţă. Medicii timişoreni spun că arsurile nu sunt deosebit de grave şi că pot fi tratate, fetiţa având şanse să se vindece în două săptămâni.

Şmecherii fac legea şi pe drumuri şi pe apă

În noaptea de 9 spre 10 august 2012, la intrarea în Lugoj, dinspre Timişoara, trenul care circula pe ruta Lugoj – Ilia a intrat într-o turmă de oi, spulberând 30 dintre ele. La puţin timp, un autoturism care circula regulamentar pe DN 6 (pe drumul paralel cu calea ferată), dinspre Coştei spre Lugoj, a lovit în plin restul turmei, omorând alte şapte oi. Din verificările efectuate de poliţişti, a rezultat faptul că ciobanul căruia i-au fost încredinţate mioarele nu a avut grijă de ele şi nu a respectat prevederile legale privind traversarea unui drum public de către o turmă de animale însoţită. Ciobanul care trebuia să păzească oile a fugit după accident, însă identitatea lui a fost stabilită cu ajutorul proprietarului turmei, sosit imediat la faţa locului.

Se pare că şmecherii fac legea şi pe drumuri şi pe apă. Un tânăr a făcut curse cu ski-jetul pe râul Timiş, printre caiaciştii care se uitau speriaţi la el. Deşi plimbările cu ski-jetul pe Timiş sunt strict interzise la Lugoj, un tânăr tupeist a ignorat cu desăvârşire acest lucru. Sfidând pe toată lumea, băiatul

a pornit în cursă pe râul Timiş, permiţându-şi chiar să accelereze puternic şi să întoarcă brusc, pentru a stropi cu apă hidrobicicletele de la ponton. Tânărul a făcut mai multe ture, valurile provocate de ski-jet fiind la un pas să răstoarne o altă persoană care se plimba cu caiacul pe râul Timiş.

Cabinet Medical Obstetrică-Ginecologie DR. NIŢU DR EL GHAZI RITA dr. Niţu Răzvan Program:

luni, miercuri, joi: 16-19

Programări la tel. 0723.572.811

NOU! întrerupere de sarcină la cerere, prin aspiraţie

Program:

marţi, vineri: 11-19

Programări la tel. 0733.441.488

n consultaţii ginecologice complete, test Papanicolau n ecografii abdominale şi endovaginale n tratamentul colului prin electrocauterizare n mici intervenţii chirurgicale – montare sterilet n investigarea şi tratamentul sterilităţii n urmărirea sarcinii n asistenţă la naştere la Clinica „Bega” Timişoara şi la maternităţile private din Timişoara

Adresa: Lugoj, Str. Oltului nr. 3, ap.1 (fosta Policlinică) www.ginecologie-lugoj.ro

n Fie că e vorba de Festivalul Berii, fie că e vorba de Festivalul Vinului , fie că e vorba de Ruga Lugojeană, comercianţii de ocazie sosesc la Lugoj cu câteva zile bune înainte, astfel că sărbătorile astea la noi nu ţin trei zile şi trei nopţi, ca în poveste, ci o săptămână întreagă. Mă şi mir de unde au lugojenii atâţia bani să-i sature! n După cum merg lucrările la Muzeul de Istorie, se pare că nu peste multă vreme va intra în istorie chiar muzeul. Sau va ajunge la muzeu! n Stâlpii indicatoarelor de circulaţie din oraşul nostru au fost împodobiţi cu baloane colorate, ca să ştie cei care ne vizitează că e sărbătoare. Şi atunci te mai miri că circulaţia e dată peste cap? n Văzând că nu a atras atenţia fetelor, ci doar a televiziunilor şi a presei scrise, individul cu skijetul s-a dus acasă supărat, supărat, of Doamne, supărat şi s-a gândit şi şi-a zis că data viitoare o să vină cu yachtul pe Timiş.

n Ştirile săptămânii n

n În noaptea de 13/14.08.2012, Gabriel B., de 41 de ani, din Lugoj, a avariat alte trei autovehicule parcate pe strada Nera din oraş, după care a părăsit locul accidentului. Poliţiştii l-au depistat

pe strada Hezerişului, unde, din cauza faptului că emana un miros puternic de alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind de 1.35mg/l alcool pur în aerul expirat, drept pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. În urma verificărilor, s-a stabilit că Gabriel B. nu posedă permis de conducere, iar autoturismul pe care l-a folosit a fost sustras de pe strada Nera prin forţarea portierei şi folosirea cheilor care se aflau în torpedou. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, distrugere, părăsirea locului accidentului şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi are o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. n Sâmbătă, 11 august 2012, în apropiere de Hanul Ana Lugojana, un timişorean de 51 de ani a scăpat cu viaţă după ce a pierdut controlul maşinii pe care o conducea, a trecut la milimetru prin faţa unui tir care venea pe contrasens, a părăsit carosabilul şi s-a oprit într-o buturugă. Se pare că incidentul s-a produs pe fondul unei crize de diabet. n Vineri, 10 august 2012, un bărbat din Poieni, comuna Pietroasa, şi-a găsit sfârşitul sub roţile unei căruţe cu fân, care s-a răsturnat şi l-a surprins sub greutatea încărcăturii. n Vineri, 10 august 2012, un bărbat şi o femeie au ajuns la spital după ce au izbit în plin cu scuterul, pe strada Ştefan cel Mare, un autobuz care venea de pe strada Ion Vidu.

Str. Zorilor nr.3, Lugoj Tel. 0722.609.924

Estetic şi util, confort şi calitate

Medic specialist obstetrică ginecologie

Medic primar obstetrică ginecologie Clinica Universitară „Bega” Timişoara

Bârfele de la Ceasul Electric

Tapiţerie

colţare, canapele, holuri, fotolii


4 ACTUALITATEA Aflăm dint-un ziar foarte n kikirimikiri n nlocal, cel mai, dintre cele

mai, după aprecierile autolaudative, mai exact din ziarul care începe cu Re (nu Renaşterea bănăţeană) şi se termină cu deşteptarea, acţiune care se află în curs de desfăşurare încă de la apariţia lui, mai exact în numărul 1104, apărut joi, nouă august 2012, spuneam că aflăm de la rubrica Decese că Dorina Lazăr a murit la matusalemica vârstă de 862 de ani. Păcat, mare păcat! Dacă atingea frumoasa vârstă de 900 de ani ar fi primit din partea autorităţii locale, în semn de respect, o sumă de bani frumuşică. n În Siberia o vacă păştea liniştită pe o păşune situată în apropierea unui cartier de locuinţe, atunci când un taur în călduri a început să-i dea târcoale. Văzând că nu poate scăpa sub nicio formă de taurul înfierbântat, vaca a luat-o la goană către un bloc de locuinţe din satul Lesogorsk, animalul urcând până la etajul cinci al blocului, spre disperarea taurului care a rămas la parter. Se pare că vaca suferea de “boala vacii nebune”, pentru că numai o vacă nebună putea să refuze o aşa superofertă. n O familie de urşi a reuşit să pătrundă într-o cabană de munte din nord-vestul Norvegiei şi şi-a făcut de cap până la venirea proprietarilor. A mâncat toată mâncarea, ciocolata, mierea şi şunca de prin dulapuri, dar petrecerea a început abia când a dat peste 100 de tuburi de bere, puse la răcoare într-o pivniţă. După băută, urşii au dărâmat un perete al cabanei, probabil în timpul dansului. Spre deosebire de ursul norvegian, ursul românesc este mult mai modest. Se mulţumeşte să-şi caute hrana în tomberoane. Diferenţă clară de educaţie în favoarea ursului românesc! n Comercianţii de maşini din ţara noastră sunt îngrijoraţi de faptul că piaţa auto autohtonă este aproape în colaps. Dar ce nu este aproape de colaps în eterna şi fascinanta noastră Românie? Mircea ANGHEL

17-23 AUGUST 2012

SOCIAL

Sunetul muzicii, sau raţiune

n Un lugojean de 80 de ani a dispărut fără urmă

Un lugojean de 80 de ani a dispărut fără urmă. Poliţia şi familia îl caută fără întrerupere de cinci zile. Dar se pare că în zadar. Poliţiştii din Lugoj au fost sesizaţi cu privire la dispariţia lui Ion Stănciulescu, de 80 de ani, din Lugoj, care în data de 09.08.2012 a plecat de la domiciliu şi nu a mai revenit. Din primele verificări s-a stabilit că persoana a plecat de la domiciliu în data de 9 august 2012, în jurul orei 7, deplasându-se la anexa situată pe strada Timişorii, pentru a îngriji animalele pe care le deţinea. La faţa locului, acesta a lăsat portmoneul cu bani, actul de identitate, ceasul, bicicleta şi cheile de la locuinţă. Semnalmente: înălţime 1.60 m, 75-80 kg, faţă ovală, păr cărunt, ochi căprui, ten măsliniu. În ziua dispariţiei purta pantaloni din catifea de culoare maro, cămaşă albastră, şapcă neagră şi pantofi negri. Cei care pot oferi informaţii sunt rugaţi să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie.

Freddy Stauber s-a născut la 27 aprilie 1958, în Lugoj. A urmat cursurile Şcolii nr. 6 şi ale Liceului „Coriolan Brediceanu”, ambele la secţia germană, liceul finalizându-l în anul 1977. În 1983 a absolvit Facultatea de Mecanică, din cadrul Politehniicii timişorene, angajânduse la IIRUC Lugoj (1983-1987). Părăseşte România stabilinduse în Germania, în 1987. După un periplu pe la mai multe întreprinderi din această ţară se angajează la firma Mercedes, unde lucrează şi în prezent ca inginer de proiectare sisteme audio pentru maşinile purtând, bineînţeles, marca Mercedes. Este căsătorit cu o lugojeancă, Liliana, cu care are trei fete: Tephanie (20 de ani) şi gemenele Vanessa şi Rebecca (12 ani). Gemenele cântă împreună cu Freddy, Vanessa la pian, fiind în acelaşi timp inginerul de sunet, atât în studioul propriu al tatălui său, cât şi în timpul spectacolelor pe care aceştia le susţin, iar Rebecca la chitară.

SC Lugomet SA SC Lugomet SA cu sediul în Lugoj, str. Timişoarei nr. 139, 141 produce: n poduri rulante cu sarcina de ridicare până la 200 tone n macarale portal n construcţii metalice pentru sectorul hidrotehnic (vane plane, batardouri etc.) n diverse construcţii metalice civile şi industriale n piese de schimb, reductoare, cuplaje, arbori translaţie, cârlige pentru poduri rulante n reparaţii şi montaj poduri rulante şi construcţii metalice Preţuri atractive Autorizaţie ISCIR şi ISO 9001/2000 Informaţii la tel: 0256/356110; fax: 0256/350325 info@lugomet.ro; contractari@lugomet.ro

Copil fiind domeniul muzical cutreiera

Pasiunea de a cânta a moştenit-o de la tatăl său, care cânta uneori şi prea mult, mai ales atunci când se uita prea adânc într-o sticlă cu licoare. Pe la opt ani a luat lecţii particulare de acordeon. Profesorul Mettler, de la Bredi, o fire cultural-artistică, susţinea cu elevii săi numeroase spectacole gen varietăţi, atât în Lugoj, cât şi prin ţară, spectacole în care evolua şi Freddy, vocal şi la acordeon.. În această trupă cântau şi trei chitarişti. Îi plăcea cum sună chitara. S-a îndrăgostit de ea iremediabil. La început autodidact, apoi cu prof. Helmut Klimek, s-a iniţiat în tainele chitarei, capitol la care a progresat foarte rapid, în clasa a XI-a luând locul I la „Cântarea României”, la Timişoara, cu piesa „Ciobanul amărât”.

Un vis realizat, prima sa formaţie

De ceva vreme, lui Freddy i-a încolţit ideea constituirii unei formaţii. A lucrat într-o vacanţă la CLF Lugoj, a strâns ceva bani, l-a mai ajutat şi tatăl său, a făcut un drum la Bucureşti şi a cumpărat o chitară electrică. De aici până la apariţia formaţiei nu a mai fost decât un pas. Aşa s-a născut formaţia „Omicron”, formată din trei chitări şi o ba-

ALPHA CLINICS Obstetrică - Ginecologie

Dr. Cătălin Ardelean Program: Luni: 12-18 Miercuri: 9-13 Joi: 10-18 Dr. Roxana Ardelean Program: Marţi: 10-18 Vineri: 10-18

terie. Au urmat baluri, serate la „Clubul Tineretului”, la Casa de Cultură, ieşiri în ţară, „Cântarea României”, participări la diferite concursuri. O vară a cântat şi cu formaţia „Betta”, apoi cu „Stelele”. În perioada studenţiei a cântat la restaurantele „Loyd” şi „Palace din Timişoara.

Paşi mari şi siguri spre consacrare

Odată confirmată valoarea, au început colaborări cu TVR, emisiunea în limba germană, dar şi cu TVR, la emisiunea Album duminical a regretatului Tudor Vornicu. A început să compună, muzică adevărată, îndepărtându-se de genul muzical comercial. A fost angajat la Teatrul German din Timişoara, unde susţinea câte două spectacole săptămânal. Turneele efectuate prin ţară, la Bucureşti, la Club A, la IFA Măgurele (Institutul de Fizică Atomică) şi în multe alte localităţi au completat cariera muzicală a lui Freddy. Studenţia a luat sfârşit şi muzicianul nostru s-a angajat la IIRUC Lugoj.

Prima dragoste nu se uită

Am putea zice că muzica, pentru el, a fost cea dintâi dragoste. Şi s-a întors la prima

sc SCHLIER CHRISTIAN srl

execută (de peste 20 de ani) confecţii metalice de calitate germană la preţuri româneşti:

porţi, garduri, balustrade din fier forjat, inox, copertine, mobilier metalic, hale şi multe altele.

n consultaţii ginecologice n test Papanicolau n ecografie transabdominală şi transvaginală n avorturi la cerere prin aspiraţie şi medicamentos n investigarea şi tratarea cazurilor de sterilitate n montare sterilet n cauterizare col uterin n dispensarizarea sarcinii n asistenţă la naştere Programări: luni- vineri: 11-18, la tel: 0748.061.061 n Lugoj, str. Bucegi nr.11 n n Timişoara, Calea Martirilor nr. 70, sc. B, ap.2 n

Lugoj, str. Făgetului nr.71, tel. 0256.351.946, 0727.783.135, mail: confectii_metalice@yahoo.com


17-23 AUGUST 2012

SOCIAL

ACTUALITATEA 5

ea de a fi... Freddy Stauber

lui dragoste. El, cu nişte prieteni, Cezar Costescu şi Viorel Târziu, chitară Ferry Jaszfalvi, baterie, au pus bazele noii sale formaţii, „Logic”. Repetiţiile se făceau acasă la Cezar. Zile şi nopţi nu ieşeau de aici, lucrând piese comerciale pentru Restaurantul „Dinamo”, unde ei se produceau în fiecare seară. Tot în această perioadă s-a lucrat mult la capitolul compoziţie. La concursurile şi festivalurile la care au participat a plouat cu locuri întâi, fapt care a speriat concurenţii, aceştia spunând: „Iar au venit lugojenii, deci locul întâi este ocupat”.

Departe de ţară, mereu aproape de muzică

Anul 1987 este anul în care dă ascultare prietenilor săi, care îi spuneau : „Măi , Freddy, tu eşti neamţ. Nu vezi că toţi nemţii pleacă în Germania? Vrei să rămâi ultimul, cel care stinge lumina? Şi, nedorind ca aceasta să se întâmple, a plecat în Germania. Adept al versului lui Paul Verlaine, „Muzica, înaintea tuturor lucrurilor” şi în Germania a gândit la fel. A cântat mai întâi pe un vas de croazieră în Suedia şi Finlanda, unde a făcut joncţiune a cu o parte din componenţii trupei „Stelele”. Stabilindu-se temporar în Singen, a predat chitară la şcoala de muzică a lui Nicolae Hubov, şi el lugojean. Împreună cu fiul acestuia, Helmut, a cântat în Elveţia, în formaţia Silver Stars. Stabilirea în oraşul Ehningen, situat la 17 kilometri de Stuttgart, şi angajarea la firma Mercedes Benz ca inginer proiectare sisteme audio au însemnat un pas major în devenirea sa, atât socială cât şi artistică. În Germania, ca solist vocal, a purtat mai întâi numele de scenă Julian Sanders, având repertoriul format din şlagăre germane. A cunoscut şi a cântat alături de vedete ale acelor vremuri ca: Rex Gildo, Karl Gott, Andy Borg, Drafi Deutscher şi mulţi alţii.

A editat peste 20 de casete şi CDuri. Din economiile făcute a reuşit să-şi încropească un studio digital profesional şi să-şi procure 14 chitări foarte valoroase, din care amintim doar patru: Gibson - Peter Frampton, PRS – Paul Reed Smith, chitară originală Carlos Santana, cu care a concertat la recentul spectacol de la Lugoj, Tom Anderson, valoroasă chitară din California, chitară unicat, executată la comandă excepţională, după care a aşteptat un an de zile până a primit-o, deoarece firma fabrică 200-300 de chitări pe an, şi Fender Stratocaster, fabricată în Japonia, de asemenea în ediţie limitată.

La English Pub, un concert de zile mari

Ceea ce impresionează la Freddy Stauber este modestia, dragostea de urbea natală, deschiderea pentru public şi prieteni şi nu în ultimul rând profesionalismul desăvârşit. Toate acestea ni le-a oferit şi în concertul susţinut în data de 9 august 2012, pe terasa English Pub. După concert, Freddy ne-a spus că acest spectacol a fost cel mai reuşit din 2012, că i-a adus o satisfacţie deosebită, reuşind să fie într-o formă de zile mari, dând tot ce e mai bun din el. Cu ocazia acestui concert, a lansat

CD-ul Lugoj Blues, în care piesele poartă un pronunţat caracter autobiografic. În Ehningen, Freddy a reuşit să încropească o formaţie intitulată Freddy & Friends, compusă din patru membri, colegii lui la Mercedes Benz, formaţie cu care speră să realizeze un proiect curajos, acela de a veni în Lugoj pentru un spectacol. Tenace cum îl ştim, suntem aproape siguri că acest proiect va fi materializat. Genul de muzică abordat este ritm & blues. Lucrează mai departe în studioul propriu, unde Vanessa, care, deşi are numai 12 ani, îndeplineşte cu brio rolul de inginer de sunet. Din când în când, colaborează cu formaţia Havana 4 Latin Jazz. Această colaborare îi produce o satisfacţie deosebită, care nu poate fi exprimată în cuvinte. În restul timpului citeşte, la televizor nu se uită aproape deloc, numai la meciuri mari de fotbal sau la evenimente deosebite. De câte ori are ocazia, parcurge 20-30 de km cu bicicleta. Se simte excepţional în sânul minunatei sale familii, care îl înţelege, îl încurajează şi îl sprijină în toate demersurile sale artistice. Mulţumim Freddy, pentru regalul muzical pe care ni l-ai oferit şi te aşteptăm şi la anul. Mircea ANGHEL

Există o lume care aşteaptă să fie descoperită în fiecare copil! Oferă-i copilului tău şansa de a descoperi această lume înscriindu-l la

Grădiniţa particulară Ysakiny

Oferta grădiniţei:

- predare bilingv română - engleză - mediu stimulativ pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor - activităţi extra-curriculare - evaluare/terapie psihologică - cadre didactice competente

Tarife:

Program educativ normal (7:30 - 12.00) 165 lei Program educativ prelungit (7.30 - 17:30) 350 lei

n Fiobety, cel mai nou magazin de lenjerie intimă

Vineri, 10 august 2012, în Lugoj, pe strada Bucegi nr. 36, a fost inaugurat cel mai nou magazin outlet de lenjerie intimă, fiind prezentate colecţii import Italia. Unul dintre reprezentanţii magazinului Fiobety ne-a declarat: “Fiind lugojean, m-am gândit să deschid un magazin în Lugoj, fiindcă vreau să mă întorc acasă. E un magazin de tip outlet, care se adresează în principal doamnelor şi domnişoarelor. Avem lenjerie intimă italiană de primă calitate, pentru toate vârstele şi pentru toate măsurile, mărci cunoscute în Italia. Este primul dintr-o reţea de magazine pe care vrem să le deschidem la Timişoara, Bucureşti şi în alte oraşe mari, iar de anul viitor ne dorim să fim prezenţi şi pe litoral. Mai vreau să vă spun că, periodic, vom avea promoţii în cluburile lugojene. Una a avut loc deja, în Club Vegas, unde am oferit gratuit domnişoarelor piese de lenjerie intimă”. Rămâne ca dvs, doamnelor şi domnişoarelor, să mergeţi să vizitaţi magazinul Fiobety, spre a vă convinge de cele spus mai sus. Elena IGNAT

n Corina Căprioriu a fost premiată la Cotroceni

Vicecampioana olimpică la judo, categoria 57 de kilograme, Corina Căprioriu, originară din Lugoj, a fost premiată şi decorată în această seară la Palatul Cotroceni, într-o ceremonie la care au participat atleţii şi antrenorii medaliaţi la Londra din lotul României, precum şi oficialităţi din Guvern, primul ministru, dar şi preşedintele României, Crin Antonescu. Preşedintele ţării i-a

decorat pe sportivii care au realizat performanţe la cea de-a treizecea Olimpiadă, care a luat sfârşit la Londra cu o spectaculoasă ceremonie de închidere. Corina Căprioriu, care a reprezentat Lugojul alături de gimnastul Vlad Cotuna, a câştigat medalia de argint la judo 57 de kilograme, fapt pentru care a fost decorată cu Ordinul Meritul Sportiv al României, Clasa a II-a, pentru rezultate excepţionale şi merite deosebite în urma activităţilor întreţinute în domeniul sportiv. Pe lângă aceste decoraţiuni, Guvernul României va acorda cadouri materiale sportivilor, Corinei urmând a i se înmâna o sumă de bani substanţială de aproximativ 70000 de euro şi un autoturism. Nici primarul Lugojului, Francisc Boldea, nu a trecut cu vederea importanta performanţă pe care sportiva a realizat-o la Londra. Edilul şef a precizat în repetate rânduri că, în momentul în care Corina va reveni la Lugoj, aceasta va primi titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului, precum şi o sumă de bani, în semn de apreciere pentru renumele adus oraşului nostru prin reuşita sportivei noastre. Gabriel IOSA

Laborator de analize medicale Centrul Medical Dr. Cev, Lugoj, str. Făgăraş nr. 3

tel.: 0256/358617; fax.: 0356/459271; e-mail: cm_dr_cev@yahoo.com Aparatură generaţia 2012, analizoare complet automate, la standarde internaţionale, pentru: BIOCHIMIE, HEMATOLOGIE, IMUNOLOGIE, MICROBIOLOGIE, PARAZITOLOGIE.

Pentru 2012, reducere 15 %

Orar: 6:30 - 17:30

Şef laborator, Dr. Camelia Brînzei, medic specialist medicină de laborator

Înscrierile se fac la sediul grădiniţei, între orele 9-17. contact: Director: Mihaela Marcu. Telefon: 0722.499.890. Adresa: Str. Episcop Ioan Bălan, nr. 39 (vis-a-vis de benzinăria Mol). Mail: officecasamarcu@yahoo.com Facebook : www.facebook.com/gradinitaysakiny

Recoltări analize: între orele 8- 11, Rezultate eliberate: între orele 15 – 16.

ENDOCRINOLOGIE Dr. Magdalena Caraivan, medic specialist endocrinolog.

Pentru majoritatea analizelor, rezultatele se obţin în aceeaşi zi.


6 ACTUALITATEA

n telefoane n

352.240 Primăria Lugoj Casa de Cultură M. 351.130 Casa de Cultură S. 353.253 357.886 Pro Arte Muzeu 354.903 Biblioteca 351.304 351.971 Protopopiatul Admin. Financiară 351.673 354.920 Camera Comerţ 351.776 Camera Muncă 351.812 Forţe de Muncă 351.750 Meridian 22 352.830 Salprest 359.679 Gara 351.212 Poliţia 352.372 Judecătoria 353.324 Pol. Comunitară 353.511 Jandarmii 351.560 Pompierii 353.731 Spitalul 358.000 Ambulanţa Stomatologie 0745.316.998 353.784 Pol. cu Plată 359.496 Pol. Gârleanu 356.688 Centrul Cev Urgenţe Gaz 0800.800.928 112 Număr de Urgenţă FARMACII 353.039 Maydis Farm 351.834 Salvia Farm 353.521 Alcris Farm 353.602 Farmacia 231 351.244 Îngerul Farm 358.429 Farm ACF Civig TAXI 351.888 Taxi Sandy

Loto n 6/49 12 august 2012

6 / 49: 25, 16, 18, 20, 23, 46 noroc: 1 0 5 7 7 8 9 5 / 40: 34, 23, 40, 10, 7, 37 super noroc: 4 7 7 0 1 3 joker: 19, 17, 45, 5, 21, 1 plus noroc: 3 6 2 6 2 1

n BĂNCI n

Dobânzi persoane fizice

6 luni Bancpost 7,00 BCR 11,50 Transilvania 10,00 Carpatica 11,00 BRD 6,75 Raiffeisen 9,00 Alpha Bank 10,00 Pireus Bank 9,00

1 an 7,30 11,00 10,00 11,00 7,00 9,50 9,25 8,50

n VALUTE n 15 August 2012

1 euro 1$ 1£ 1 CHF 1 g aur

4,5186 3,6569 5,7394 3,7625 189,6722

ISSN 1584-3688 Sãptãmânal editat de Actualitatea Press Str. Nicolae Bălcescu 6 tel./fax: 0256/356.626 REDACŢIA: Director: Nicolae SILADE Redactor şef: Ion MOLDOVAN Redactor şef-adj: Liviu BRÂNDUŞONI SGR: Diana BUCŞA Redactori: Mircea ANGHEL (actualitate) Cristina FRĂŢILÃ (editorialist) Dan H. BRUDIU (sport) Remus V. GIORGIONI (cultură) Carmen SILADE (divertisment) Alex. BARANYAI (fotoreporter) Cristi VECERDEA-CRIV (cartoon) Mirela DRAGOTĂ, Cornel DRINOVAN (corespondenţi) Publicitate/Marketing: Lidia SILADE, 0769.62.62.76 Cont:

RO91BPOS36106523325RON01

BANCPOST Agenţia Lugoj Cod fiscal: 18248107 Tipar: SC West Tipo International SRL Timişoara Responsabil tipar: Micu MARIAN Difuzare: Gheorghe IORGA

Adresă e-mail: ziarulactualitatea@yahoo.com

UTILE & SERVICII

Aura Twarowska cucereşte Banatul

Duminică, 19 august 2012, cu începere de la ora 13, la Biserica Wolfsberg / Gărâna, lugojeanca Aura Twarowska, mezzosoprană la Opera de Stat din Viena, va susţine un recital de muzică sacră, în

cadrul Vocal Art MasterClass 2012. Alături de Aura, care va fi acompaniată la pian de Silviana Cîrdu, vor mai evolua sopranele Andrada Crăciun, Nicoleta Brola şi Simona Negru, mezzosoprana Monika Szirbik, tenorul Nicolae Haţegan şi contratenorul Romeo Cornelius, precum şi Claudiu Sola, bas. Un alt recital susţinut de Aura Twarowska va avea loc la Teatrul de Vest din Reşiţa, în data de 21 august 2012, ora 19,30, organizatori fiind Elisabeth Ochsenfeld, Aura Twarowska, Nick Vlădulescu şi Roy Robert Alex. Apoi, seria evenimentelor organizate Fundaţia Interart Triade şi Art-

house Wolfsberg continuă cu vernisajul expoziţiei de lucrări realizate în cadrul simpozionului de artă vizuală Tristesia – Paraphernalia – Memorabilia, care va avea loc în data de 23 august 2012, de la ora 19,30, la Galeriile Triade din Timişoara, Calea Martirilor 51/45, unde Aura Twarowska va susţine, în deschidere, în aceeaşi formulă, recitalul final Vocal Art MasterClass. Bineînţeles că Lugojul nu putea lipsi din itinerarul Aurei Twarowska, astfel că în data de 24 august 2012, cu începere de la ora 19.30, ea va fi prezentă împreună cu invitaţii săi pe scena Teatrului Municipal. Nicolae SILADE

Oraşele cu acelaşi nume ca al Lugojului se pregătesc de înfrăţire

Rocio Rodriguez, coordonator de proiecte europene în cadrul municipalităţii din Lugo - Galicia, Spania, a trimis recent pe adresa Primăriei Lugoj o propunere de proiect, prin care doreşte să fie creată o reţea de oraşe cu aceeaşi origine a numelui. Conform ghidului programului european ”Europa pentru cetăţeni” - Reţele de oraşe înfrăţite, acesta propune crearea unei reţele de oraşe cu aceeaşi origine a numelui pentru a înţelege mai bine. Proiectul european va fi depus de către municipalitatea oraşului spaniol la începutul lunii septembrie, dată până la care iniţiatoarea proiectului speră să aibă toate datele oraşelor care au originea numelui asemănătoare cu Lugojul. Cele mai cunoscute două dintre acestea poartă numele de Lugo, una fiind localizată în Italia, iar cealaltă în Spania. Biroul Management Proiecte Europene pregăteşte deja actele necesare înscrierii în proiect, mare parte dintre acestea conţinând date biografice despre municipiul timişean. Ion MOLDOVAN

Şcoala de şoferi AUTO NICU

Filadelfia Turism

angajează la Lugoj agent turism cu experienţă

Tel.: 0256.352.936 Vă oferă posibilitatea obţinerii permisului auto pentru categoriile A, A1 şi B

17-23 AUGUST 2012 n Colţul de cultură n

n A apărut un nou număr al revistei „Actualitatea literară”

A apărut un nou număr al revistei „Actualitatea literară”, în care poezia este prezentă prin Mirela Lungu, Sorin Lucaci, Ştefan Ciobanu, Alexandru Petria, Ioan Vintilă Fintiş, Marius Sârbu, Constantin Buiciuc (cu un grupaj de versuri postume), Cristian Şişman şi Gheorghe Alexandru Iancovici (la rubrica „remember”). Directorul revistei, Nicolae Silade, este prezent cu sonetul lunii şi cu un editorial „Despre marele poet şi cel care stăpâneşte totul”, iar redactorul-şef Remus Valeriu Giorgioni, la rubrica sa „Lăsaţi cărţile să vină la mine!”, semnalează apariţia a şase noi cărţi aparţinând autorilor: Petru Ursache, Magda Ursache, Adrian Dinu Rachieru, Simion Todorescu, Costel Simedrea şi Sorin Smărăndescu. În acest număr, invitatul revistei este Michael Cassir, într-o prezentare şi traducere de Ela Iakab, Magda Ursache semnează eseul „Se ceartă balta cu marea”, iar Adrian Dinu Rachieru este prezent cu o cronică literară („Don’ Cezar, transmodernul”). La rubrica „Meridiane”, Mădălina Voicu, de la Universitatea din Bucureşti, publică în traducere proprie un grupaj de versuri ale poetei Joan Poulson. „Actualitatea literară” poate fi citită şi online la adresa www.ziarulactualitatea.ro/actualitatea-literara/, iar cei care doresc să colaboreze cu această revistă pot trimite materiale pe adresa de email: actualitatealiterara@yahoo.com.

n Apă tratată

în domeniu şi brevet de turism.

Program: Zilnic: 9 - 17; Sâmbăta: 9 - 12

Cv-urile se trimit la recrutarefiladelfia@gmail.com Informaţii la telefon: 0746.018.113

Informaţii suplimentare: Lugoj, str. Nicolae Bălcescu nr. 5 Tel. 0722.376.133

n n n n n n Romina vă prezintă Vremea în zona Lugoj

n VINERI, 17 August 2012: Vremea va fi caldă. Temperaturi cuprinse între 13 şi 31ºC. n SÂMBĂTĂ, 18 August 2012: Vremea va fi caldă, cerul va fi senin. Temperaturile vor fi cuprinse între 13 şi 31ºC. n DUMINICĂ, 19 Cerul va fi senin, iar vremea va fi caldă. Temperaturile vor fi cuprinse între 13 şi 31ºC. n LUNI, 20 August 2012: Vremea va fi caldă şi cerul senin. Temperaturi între 17 şi 33ºC. n MARŢI, 21 August 2012: Vremea va fi foarte caldă, iar cerul va fi acoperit. Temperaturi cuprinse între 19 şi 33ºC. n MIeCURI, 22 August 2012: Vreme caldă şi cer senin. Temperaturi între 13 şi 30ºC. n JOI, 23 August 2012: Vremea va fi caldă, cerul parţial senin. Temperaturi între 14 şi 27ºC.

130 C 330 C

Serviciul Public de Administrare şi Întreţinere a Domeniului Public, prin Direcţia de Sănătate Publică Timiş, verifică trimestrial calitatea apei de la cele 38 de fântâni publice, fiind efectuate analizele chimice şi bacteriologice. La ultima serie de analize, una dintre fântâni, cea din cartierul Micro V, a prezentat probleme din punct de vedere bacteriologic, astfel că a fost solicitată repetarea analizelor. Şi setul doi de analize, recoltate la o săptămână după primul eşantion, a scos în evidenţă aceleaşi probleme, astfel că cei din cadrul SPAID au fost nevoiţi să contacteze o firmă de profil din Timişoara, care să se ocupe de tratarea apei de la fântâna publică din Micro V. I.M

n Reţeta săptămânii n

Pui cu ananas Ai nevoie de: 300 g pui, o cutie compot de ananas, 1 ceapă, 2 căţei mari de usturoi, 1 lingură de ghimbir pisat, 2 linguri de sos de soia, 1 lingură de amidon, 1 morcov mic, 4 liguri de ulei. Cum procedezi: Se amestecă puiul cu amidonul şi 1/2 din sosul de soia. Se încing 2 linguri de ulei şi se prăjeşte puiul. Se scoate şi se ţine cald. Se adaugă şi restul de ulei şi se încinge. Se pune ceapa, usturoiul, ghimbirul şi morcovul tăiat felii subţiri şi se prăjesc până se înmoaie puţin cam 3–5 minute. Atenţie să nu se devină maro. Se adaugă ananasul şi cu zeama (dacă e proaspăt se pun 100 ml aps) şi restul de sos de soia în tigaie. Când s-a evaporat aproape toată zeama se pune şi puiul să se încălzească.


17-23 AUGUST 2012

MOZAIC

Campusul Estival Creştin cu tema: „Moise şi poporul Lui Dumnezeu”

ACTUALITATEA 7 n Copilul meu frumos n Câştigătorul săptămânii este Bogdan-Adrian Girlonta

personajele importante, dar şi momentele emoţionante din viaţa poporului Lui Dumnezeu: trecerea Mării Roşii, mana coborâtă din cer, scoaterea apei din stâncă. Psiholog Dana Trubiansky a explorat lumea interioară a copiilor prin intermediul jocului şi al desenului. Copiii au avut ocazia să analizeze propriile dorinţe, sensul şi frumuseţea relaţiei de prietenie, cât şi posibilitatea să mediteze ce înseamnă pentru fiecare dintre ei imaginea lui Dumnezeu. Campusul s-a încheiat cu vizionarea filmului „Moise – Prinţul Egiptului”, evaluarea şi premierea copiilor, precum şi a celor care au contribuit la buna desfăşurare a acestuia. În final, au sărbătorit cu toţii bucuria şi entuziasmul acestor zile printr-o petrecere cu clătite. Sr. Valeria - OSBM, Camelia Popescu „Alternatived”

n Pelerinaj la Scăiuş

Episcopia Română Unită cu Roma, GrecoCatolică de Lugoj organizează, în fiecare an, pelerinaje la vechea Biserică greco-catolică de la Scăiuş, unde se află Icoana Maicii Sfinte cu Pruncul Isus în braţe, care a lăcrimat de două ori în anul 1934, la 30 septembrie şi 15 octombrie, fapt confirmat de 144 de declaraţii de la diferite persoane. Miercuri, 15 august, la Scăiuş vor fi prezenţi pelerini greco-catolici din toată Dieceza de Lugoj. Liturghia arhierească va fi oficiată, începând cu ora 10, de un sobor de preoţi, în frunte cu P.S. Alexandru Mesian. La ceremonia religioasă, care va avea loc în aer liber, la altarul ridicat special în urmă cu şase ani, sunt aşteptaţi să participe credincioşi de toate confesiunile.

NOU!

„Moise! Moise! Şi el a răspuns: Iată-mă Doamne!… scoate-ţi încălţămintea din picioarele tale, că locul pe care calci este pământ sfânt”. Ex. 3, 4-5 În perioada 9 -12 august 2012, la Casa Memorială „Ep. Ioan Ploscaru” din Lugoj, s-a desfăşurat Campusul Estival Creştin cu tema „Moise şi poporul Lui Dumnezeu”. Activităţile au fost organizate de Surorile Baziliene, în colaborare cu părintele Robert Trubiansky şi Asociaţia „Alternatived” Lugoj. Valeria Bolfă a prezentat istoria lui Moise şi a poporului Lui Dumnezeu. Iubirea predilectă a Domnului faţă de om, dorinţa arzătoare de a-l salva din sclavie şi de a ajunge un popor liber. Camelia Popescu a continuat tema prezentând-o practic-educativ, oferind fiecărui elev materialele didactice necesare pentru a confecţiona coşuleţul lui Moise şi colajul intitulat „Moise desparte marea”. De asemenea, copiii au fost implicaţi în rezolvarea fişelor de lucru, special create pentru aprofundarea celor învăţate – căutare de cuvinte, anagrame, labirint, ghicitori şi jocuri de rol. Preotul Robert Trubiansky a folosit limbajul interactiv al teatrului pentru a se înţelege mai profund mesajul biblic. Copiii au realizat două scenete, interpretând

Aveţi un copil? Dacă nu, faceţi repede unul şi trimiteţi pozele lui (minim trei) pe email: ziarulactualitatea@yahoo.com şi va intra în concurs pe www. ziarulactualitatea.ro Adăugaţi câteva cuvinte frumoase despre el (plus nume, prenume, vârstă, localitate). Cel care obţine cele mai multe voturi va fi publicat în această pagină şi premiat.

SC Linea Arredo SRL importator şi distribuitor mobilă italiană

Super ofertă limitată

dormitor italian începând de la 2.699 lei Preţul include suport pat şi saltea 160 x 200.

Acum şi corpuri de iluminat pentru interior şi exterior. Informaţii: tel: 0723.289.286.

Magazinul nostru s-a mutat peste drum: strada Bucegi nr.29


8 ACTUALITATEA n SHORT SPORT n SHORT SPORT n

n Cu minus şi plus, rezonabil

A ieşit bine, până la urmă. Locul 27 la Jocurile Olimpice în clasamentul pe medalii nu e deloc o catastrofă, în condiţiile în care se desfăşoară pregătirea celor premiaţi aseară (n. red. luni) la Cotroceni. Contrabalansând surprizele (pe care ni le-au oferit tirul, halterele şi spada băieţilor, constanţa în rezultate a gimnastelor şi sportivelor judoka) cu dezamăgirile oferite de nume în care ne puseserăm mari speranţe, poziţia României este una care, cred, invită mai degrabă la discuţii despre viitorul performanţei sportive autohtone. Cu condiţia ca aceasta să se afle printre punctele de lucru al celor care îl pot influenţa pe plaiurile noastre.

PANORAMA

17-23 AUGUST 2012

29 de medalii de aur pentru Maraton ’93, la cea de 17-a ediţie a Cupei Ana Lugojana

n Şi totuşi…

Nu este deranjant decât ca idee că ne aflăm în urma Ungariei, Kazahstanului, Coreei de Nord, Iranului, Africii de Sud sau Etiopiei, fiindcă nu au ajuns la performanţa noastră naţiuni ca Polonia, Turcia, Danemarca, Elveţia, Canada, Suedia sau Serbia. Deranjant e că ne aflăm de câteva cicluri în cădere liberă în ierarhie, atât la medalii de aur, cât şi în clasamentul pe puncte. Şi faptul că - atenţie - specialiştii din sportul românesc prevăd un Rio 2016 în care nu prea e loc de noi la carnaval. N-avem bază materială, n-avem destui bani, nu prea mai avem antrenori, sunt însă resurse umane evidente, câteva structuri viabile şi câţiva dăruiţi - nu doar vânduţi - ideii că minunile pot fi trăite aievea. De asemenea, mai sunt... patru ani. Pe care am face bine să nu-i pierdem. Nici cei ce pot sprijini, nici cei ce solicită sprijinul. Fiindcă, dacă e adevărat că e mai mult decât frustrant să ştii că Spania investeşte câte 5000 de euro la fiecare 100 de euro pe care o are la dispoziţie Comitetul Olimpic Sportiv Român, la fel de adevărat e că federaţii sărace ca noi au surclasat ca rezultate suratele lor mult mai potente financiar, cum sunt canotajul şi atletismul. Contează, cum s-a văzut nu o dată, şi atitudinea care, în condiţii de mare echilibru, e determinantă în majoritatea cazurilor. Putem să rezistăm în elită, în condiţii de igienă materială şi morală. Altfel, naţiuni ca Tadjikistanul ne aşteaptă, cuminţi, pe locul 75 sau după, în clasamentul ţărilor care au obţinut măcar o medalie la Jocurile Olimpice, din cele 204 prezente.

n Fastuos, grandios, eficient Festivităţi de excepţie la start şi final ale coregrafilor competiţiei, fructificând grandioasa istorie a muzicii britanice în câteva incursiuni curajoase şi spectaculoase, care ne-au readus sound-uri demult uitate, dar niciodată pierdute. Vocile şi imaginile Beatles, The Who, Madness, George Michael, Kate Bush, David Bowie, Pink Floyd, Queen, Take That, Annie Lennox au îmbrăţişat şi valorizat, simbolic, atmosfera fascinantă a unui spectacol în care englezii au investit peste 19 miliarde de dolari, şi aşteaptă reculul, pozitiv, financiar şi social. Iar guvernul britanic a anunţat că va menţine o subvenţie de circa 160 milioane de euro anual pentru sportul din această ţară in următorul ciclu olimpic, pe fondul rezultatelor record ale propriei delegaţii la Jocurile Olimpice din apropierea lui Big Ben…Dan H. Brudiu

Clubul Sportiv al Handicapaţilor Fizic Maraton ’93 Lugoj a organizat, în perioada 10-13 august 2012, la Lugoj, a 17 editie a Cupei Ana Lugojana, în parteneriat cu Primăria Lugoj, CJT şi Direcţia pentru Sport a Judeţului Timiş. Competiţia s-a bucurat de prezenţa a 85 participanţi, de la 8 cluburi din România: Lamont Cluj, OK Bucureşti, ACS Siraly Odorheiu Secuiesc, Icar Satu Mare, Sporting Club Galaţi, CCH Turda, Show Time Sfântu Gheorghe, CSHF Maraton ’93 şi 4 cluburi din Ungaria: Faklya Szekszard, Lendulet Se Pecs, Ening Use, Balmazujvaros Debrecen. Probele de concurs au fost: tenis de masă individual, tenis de masă echipe, atletism (100 m, aruncarea cu suliţa, aruncarea cu greutatea, 800 m, 1500 m), darts, baschet. În urma rezultatelor obţinute, echipele clasate pe primele 3 locuri la tenis de masă au fost: CSHF Maraton ’93 - 433 puncte, Lamont Cluj 227 puncte, OK Bucureşti – 147 puncte. În topul celor mai buni sportivi s-au clasat: - la masculin: locul I - Lupaşcu Leonard (Maraton’93) - 54 puncte, locul II - Stoica Vasile (Maraton’93 Lugoj) şi Loloszi Laszlo - 35 p., Doană Victor (Maraton’93 Lugoj) şi Miron Mihai (Lamont Cluj) - 32 p. - la feminin: locul I - Vărgatu Dorina (Maraton’93) cu 57 puncte, locul II - Andreiana Simona (Maraton’93 Lugoj) cu 43 p., locul III – Stănescu Marioara (Martaton’93 Lugoj) cu 42 p. Iată rezultatele sportivilor Clubului Maraton’93 : - Alexander Peev (clasa 3) – 2 medalii de aur la tenis de masă individual şi tenis de masă echipe şi o medalie de argint la darts; - Camelia Dijmărescu (clasa 3) – 3 medalii de argint la tenis de masă echipe, 100 m, 800 m, 1 medalie de bronz la suliţă; - Dorina Vărgatu (clasa 4) – 5 medalii de aur la tenis de masă echipe, tenis de masă individual, 100 m, 800 m şi darts, 1 medalie de argint la suliţă;

Technocer

Produce şi comercializează: n toate tipurile de betoane şi mortare n agregate de balastieră n închiriere utilaje terasiere n comercializare mixturi asfaltice n construcţii drumuri şi poduri

- Vasile Stoica (clasa 4) – 2 medalii de aur la suliţă şi greutate, 2 medalii de argint la 100 m cărucioare şi 1500 m, 1 medalie de bronz la tenis de masă echipe; - Emil Gama (clasa 4) – 1 medalii de aur la tenis de masă echipe, 3 medalii de argint la tenis de masă individual, suliţă şi greutate, 1 medalie de bronz la 100 m; - Leonard Lupaşcu (clasa 4) – 5 medalii de aur la tenis de masă echipe, 100 m, 1500 m, suliţă, greutate, 1 medalie de bronz la darts; - Nicolae Rumela (clasa 5) – 1 medalie de argint la greutate, 3 medalii de bronz la 100 m, suliţă şi darts; - Mărioara Grăbuescu (clasa 6) – 1 medalie de aur la darts, 2 medalii de argint la 100 m, greutate, 3 medalii de bronz la tenis de masă individual, tenis de masă echipe şi suliţă;

Cabinet individual de psihologie ELENA petrovici AVIZ PSIHOLOGIC la obţinerea sau redobândirea permisului de conducere

- Simona Andreiana – 4 medalii de aur la tenis de masă individual, 100 m, suliţă şi greutate, 1 medalie de bronz la tenis de masă echipe; - Dan Năsui (clasa 6) – 2 medalii de aur la tenis de masă individual şi tenis de masă echipe; - Ionel Tirizică (clasa 7) – 1 medalie de aur la tenis de masă echipe şi 1 medalie de argint la tenis de masă individual; - Tudor Micu (clasa 10) – 1 medalie de aur la greutate şi 1 medalie de argint la suliţă. - Mărioara Stănescu (clasa 8) - 3 medalii de aur la tenis de masă individual, tenis de masă echipe şi greutate, 2 medalii de argint la suliţă şi 100 m; - Victor Doană (clasa 8) - 2 medalii de aur la greutate şi suliţă, 2 medalii de argint la tenis de masă individual şi tenis de masă echipe; Organizatorii doresc să mulţumească şi pe această cale primarului Francisc Boldea, lui Tiberiu Olteanu, Rodicăi Cimponeriu, Consiliului Local Lugoj, lui Răzvan Hrenoschi, de la CJT, lui Adrian Tal, de la Direcţia pentru Sport Timiş, prof. Adrian Vrudnic, de la CSŞ Lugoj, prof. Elena Ignat, de la Şcoala Nr.6, prof. Elena Lazăr, de la CN “C. Brediceanu”, arbitrilor: Cristian Ignat, Valentin Dorca, Dan Iacob, Răzvan Bireescu, Alexandru Ignat, Adrian Pod, Sorin Ticu, Mariana Dumitraşcu, Cristina Cureac, voluntarilor de la “Brediceanu”, de la Casa Clementina, de la Biroul unic consiliere pentru persoane cu dizabilităţi, lui Adrian Pecie, de la Sala de Sport Lavinia Miloşovici, lui Ion Tyukodi, de la Stadionul Municipal, Zinei Gheorghe şi Ioanei Istodorescu, de la Pensiunea Dariana, Constanţei Blidariu, de la Hotel Speranţa, precum şi firmelor: Meridian 22, Pensiunea Grecu, Catering Octavian, Pizeria Unirii, Ocolul Silvic Lugoj, Abanos, Andiref, Birou Notar Irina Petrescu, Banna-N, Broasca Verde, Down Town, Eurolines, Kuntop, Rădulescu, Clubul Lions Ana Lugojana Lugoj.

Silcom

cu sediul în Lugoj, str. Timişorii, nr. 143-147

vinde

AVIZ PSIHOLOGIC la obţinerea şi păstrarea permisului de armă

Telefon: 0256/351.550 Fax: 0256/350.851 Mobile: 0727.770.530; 0768.109.648 Lugoj, str. Herendeşti nr. 10, email: technocer1@yahoo.co.uk

TESTĂRI LA SELECŢIA DE PERSONAL TEHNICI DE RELAXARE CONSILIERE PSIHOLOGICĂ Adresă cabinet: Lugoj, str. Cloşca nr.59 , tel: 0728229604

motostivuitor cu sarcina maximă 10 tone Informaţii la tel. +40256.307.300 sau la sediul SC SILCOM SA, str. Timişorii nr. 143-147


17-23 AUGUST 2012

PANORAMA

ACTUALITATEA 9

Un lugojean pe podium, la Maratonul Sibiului

n Cinci delegaţii străine participă la Ruga Lugojeană

Cinci delegaţii din străinătate au fost prezente în Lugoj timp de două zile, marţi 14 şi miercuri 15 august, pentru a participa la una dintre cele mai importante sărbători ale oraşului: Hramul Bisericii Ortodoxe Române ”Adormirea Maicii Domnului” şi tradiţionala Rugă Lugojană. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Lugoj, alături de Parohia Ortodoxă Română ”Adormirea Maicii Domnului” şi de Casa de Cultură a Municipiului Lugoj. Municipalitatea lugojeană a adresat, cu prilejul rugii, invitaţii tuturor oraşelor înfrăţite. Cinci dintre acestea au răspuns pozitiv invitaţiei şi au trimis în oraşul timişean delegaţii oficiale. Vorbim aici despre cei din Nisporeni - Republica Moldova, Jena - Germania, Kriva Palanka - Macedonia, Szekszard - Ungaria şi Vârşeţ - Serbia. Acestora li s-a mai adaugat şi o delegaţie din Mako - Ungaria, oraş cu care Lugojul încearcă implementarea câtorva proiecte transfrontaliere. Au lipsit de la eveniment reprezentanţii celor din Orleans – Franţa, Corint – Grecia şi Monopoli – Italia. Cele cinci delegaţii prezente au avut un prim contact cu mediul economic lugojean marţi, când Corporaţia Meseriaşilor Lugoj a organizat o întâlnire, de la ora 19, în care au fost combinate foarte bine afacerile cu istoria, tradiţia, dar şi distracţia. Întâlnirea oficială a delegaţiilor cu primarul Francisc Boldea a fost programată miercuri, 15 august, de la ora 10,, în sala de consiliu a Primăriei. În cadrul acestei întâlniri, discuţiile s-au axat pe parteneriatele comune între oraşele înfrăţite, dar şi pe alte diverse proiecte.

Sâmbătă, 11 august 2012, în staţiunea montană Păltiniş, judeţul Sibiu, pe o temperatură de 12 grade, numai bună pentru alergare, s-a dat startul primei ediţii a concursului de alergare montană “Cindrel ÎnAlergare” 2012. Competiţia a avut 2 probe de concurs: proba de maraton, cu o lungime de 40 km, cu diferenţă de nivel 2000 de metri şi proba de semimaraton, cu o lungime de 20 km şi cu o diferenţă de nivel de aproximativ 1200 metri.

La startul competiţiei s-au aliniat aproximativ 200 concurenţi, veniţi din toate colţurile ţării. Deşi a fost prima ediţie, la startul concursului s-au aflat cei mai buni alergători montani din România. Printre ei, la proba de semimaraton, a luat startul şi lugojeanul nostru Florian Dobrin, reprezentând CS Dhs Tibiscus, care a ajuns la final cu timpul de 1 oră, 36 minute şi 51 secunde, obţinând astfel locul 2 la categoria masculin, 30-39 ani. “Este un rezultat extraordinar de bun pentru mine, având în vedere faptul că

timpul de recuperare şi pregătire a cursei a fost foarte scurt, după ce acum 12 zile am participat în Ungaria la o cursă de ciclism tip MTB, istovitoare din punct de vedere fizic, dar am reuşit să-mi reîncarc “bateriile” şi să obţin un rezultat mare pentru mine. Concursul a fost unul de rezistenţă, bine organizat şi foarte bine gândit, marcat pe tot parcursul său tehnic, cu porţiuni de urcare susţinută şi coborâri abrupte. Sunt foarte bucuros şi sper ca şi la anul să pot participa la această competiţie”, ne-a declarat Florian Dobrin. Nicolae SILADE

„Cupa Primăriei Găvojdia” a rămas acasă

Duminică, 12 august 2012, în noua sală de sport din Găvojdia, a avut loc prima ediţie a „Cupei Primăriei Găvojdia”, la handbal masculin. Competiţia a fost organizată de primăria din localitate. La această competiţie au participat cinci echipe: Găvojdia I, Găvojdia II, Voinţa Biled, LPS „Banatul” Timişoara şi Old Boys Reşiţa. Iată principalele rezultate înregistrate: Găvojdia I, 15-7 cu Găvojdia II, 10-8 cu Banatul, 12-9 cu Biled, Old Boys Reşiţa, 17-9 cu Găvojdia II, 16-6 cu Biled şi 16-12 cu cu Banatul. După trei meciuri , Găvojdia şi Reşiţa se aflau la egalitate de puncte, şase, urmând ca echipa care învinge în meciul direct să câştige cupa. A fost o partidă disputată, dar Reşiţa a fost preocupată mai mult de arbitraj decât de joc, contestând de mai multe ori deciziile arbitrilor. Totul a culminat cu întreruperea jocului de două ori, jucătorul Năsturel, un fel de guru al echipei, vrând să scoată echipa de pe teren, ultima dată partida fiind întreruptă minute bune. În cele din urmă, meciul s-a reluat, Găvojdia reuşind să se impună pe merit cu 12-9. Păcat că spiritul de fair-play a fost lăsat la vestiar de către reşiţeni. Cupa şi diplomele au fost înmânate de către Ioan

Râpa, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Handbal Timiş, care a oferit echipelor participante în Campionatul Judeţean şi un rând de echipament purtând însemnele ASJH Timiş. Clasamentul final arată astfel: 1. Găvojdia I 4 4 0 0 49-33 8 2. Reşiţa 4 3 0 1 5 8-39 6 3. Banatul 4 2 o 2 42-42 4 4. Biled 4 0 0 4 23-48 0 5. Găvojdia II 4 0 0 4 25-54 0 CS Găvojdia I: Niculescu, Covaci, portari, Gîrda, Filipoiu, Chiţia, Damşa, Petrişor, Iova, Miclăuş, Jighir, Bălan, Domor, Simion. Antrenor, prof. Dorel Pavel. Sponsorii care au contribuit la buna desfăşurare a Cupei au fost: primarul comunei Găvojdia, Dănuţ Stoica, Emi Agri SRL, SC Masidian SRL, SC Adam Iancu; SC Gavo SRL şi SC Claudia şi Ramona SRL. Mircea ANGHEL

SC Lucprest Bomet SRL Lugoj, str. Nera nr 35/36, tel. 0256.354.330

Orar: luni - vineri 8,30 - 16,45 sâmbătă 9 - 13

n grupuri sanitare n faianţă n gresie n adezivi n vopsele lavabile n căzi de baie n cădiţe de duş n cabine duş n baterii de duş, lavoar, bideu şi diferite accesorii pentru baie n mobilier de baie

Conform tradiţiei, în această zi de sărbătoare, municipalitatea lugojeană a organizat un amplu program artistic. Astfel, pe scena amenajată în Piaţa Victoriei cântă îndrăgiţii solişti de muzică populară Nicu Novac, Ramona Viţa şi Mirela Petrean, împreună cu orchestra, iar pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor evoluează formaţiile Kraft Cover Project, Trio Pumpkins şi Desperado. Manifestarea se va încheia, la miezul nopţii, cu focuri de artificii. Tot în cadrul manifestărilor prilejuite de Ruga lugojeană, la Galeria Pro Arte, de la ora 19, va fi vernisată expoziţia Piese de port din blană de oaie - zona etnografică Lugoj-Făget. Vor fi expuse piese de port popular din blană, confecţionate la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX. Expoziţia va putea fi vizitată zilnic, între orele 8-16, până în data de 6 septembrie 2012. Ion MOLDOVAN

Fabrica de Cărămidă Lugoj reprezintă o tradiţie de peste 100 de ani în producerea materialelor de construcţie

Produsele noastre:

n cărămidă plină n cărămidă eficientă mică n cărămidă eficientă mare n bloc ceramic goluri verticale

Fabrica de Cărămidă Lugoj Forever Pipe Lugoj, str. Herendeşti nr. 10

Tel: 0256/351.550; Fax: 0256/350.851 e-mail: office@foreverpipe web: www.caramidalugoj.ro


10

DIVERSE

SC IMI SRL

Anunţ important pentru 15 august 2012 SC Salprest SA face următorul anunţ în atenţia persoanelor fizice şi juridice din Lugoj

organizează: nunţi, botezuri, mese festive (preţuri avantajoase), pe strada A. Odeanu, nr. 9 (fostul Club ITL)

SC Salprest SA Lugoj, cu sediul în str. Plopilor nr.22, aduce la cunoştinţa publică următoarele: n miercuri 15.08.2012, cu ocazia „Rugii Lugojene”, activitatea societăţii se va întrerupe, astfel că nu va fi deschisă casieria pentru plăţi, nu se vor face încasări pe teren, nu se va colecta gunoiul de nici un fel, nu vor fi golite pubelele, containerele, containerele pentru PET-uri; n în acest sens rugăm persoanele fizice şi juridice să scoată europubelele doar în celelalte zile ale săptămânii, în ca sunt programate golirile europubelelor pentru zonele respective; n începând de joi, 16.08.2012, ridicarea deşeurilor menajere în municipiu va începe de la ora 6, prin urmare rugăm cetăţenii municipiului Lugoj, precum şi agenţii economici să procedeze la scoaterea deşeurilor începând cu ziua de joi, 16.08.2012, conform programării standard.

Informaţii la tel: 0723/296.944 sau 0726/735.337 Ţări

Au dinţi lipsă A aprinde focul

Addenda

Punere în siguranţă

Talisman

Izlaz Nefinisaţi

Clăpăug Mircea ANGHEL Plafon Boala grâului

Izvor Instrument cu coarde (pl)

Vas de flori

Plantaţie de viţă

Semnal telefonic

România prin Europa! Monarh slav Capabil

Provocată de virusuri Mersul la armată

La revedere! Stop cardiac! Fără aripi

Naţiune

Foi de tablă

17-23 AUGUST 2012

n no comment n no comment n no comment n no comment n

De nota zece

10 ACTUALITATEA

s bancuri s bancuri s JJJ Soţul: - Îţi promit că te fac cea mai fericită femeie din lume. Soţia: - Când pleci? JJJ Un bărbat merge cu liftul. La un moment dat, intră o femeie. După două etaje, femeia opreşte liftul, se uită cochet la el, îşi dezbracă bluza şi sutienul şi le aruncă pe jos. - Hai, fă-mă ca să mă simt ca o femeie. Bărbatul se gândeşte puţin, îşi dezbracă cămaşa, o aruncă pe jos şi spune: - Hai, spal-o şi calc-o. JJJ La ora de gramatică, se analizează propoziţia “Iată, vaca are coadă”. Cum analizeaza Bulă: - Iată este subiect pentru că este scris cu literă mare şi este început de propoziţie. Vaca este atribut pentru că aşa îi zice mama fiicei ei. Are este conjuncţie pentru că leagă cuvântul vacă de coadă. Coada este predicat pentru că se mişcă. JJJ Într-un laborator, doctorul îi cere asistentului:

- Dă-mi sticla cu diacetilamidonapidol! - E goală, domnule doctor. - La naiba! Iar mi-au băut coniacul! JJJ Un bărbat vine la doctor şi îi mărturiseşte că are probleme cu potenţa. Doctorul îi zice: - Asta nu mai e în zilele noastre o problemă! Tocmai s-a scos pe piaţă un nou medicament, Viagra, care pune capăt tuturor problemelor de acest gen. Doctorul îi prescrie pilula şi omul nostru pleacă. După câteva luni, doctorul se întîlneşte pe stradă cu pacientul: - Domnule doctor, medicamentul dv. e o minune! Vă mulţumesc din suflet! E minunat! - Mă bucur să aud asta, zice doctorul. Ce părere are soţia dv. despre asta? - Soţia?! întreabă uimit omul nostru. Păi de atunci n-am mai dat pe acasă… JJJ Un nebun îşi atenţiona un frate deal său în curtea unui azil: - Vezi că ai o gaură în umbrelă! - Ştiu. Eu am făcut-o ca să văd când se opreşte ploaia. JJJ


17-23 AUGUST 2012

TIMP LIBER

Eşti o tipă… trăsnită?

ACTUALITATEA 11 Horoscop săptămânal

B

ERBEC: Este posibilă producerea unor accidente, în care să fie implicate mai multe persoane, astfel încât să fie necesară intervenţia urgentă a medicilor. Nativii sunt atraşi de femeile “focoase” şi cochete. Toţi trebuie să se ferească de declanşarea unui conflict. Discuţiile vor fi nesfârşite cu cei din Berbec.

T

SERVICE AUTO CrisCar strada Ep. Dr. Ioan Bălan nr. 44 (fosta Semenicului)

reparaţii auto Informaţii la tel: 0256/329.731

Cuzman Company

str. Bobâlnei nr.11, tel: 0723.185.183

primeşte deşeuri din metal, carton şi plastic. Informaţii la sediul firmei, Lugoj, str. Bobâlnei nr.11, tel: 0723.185.183

la o campanie. Şi dacă nu le vrei, le voi purta eu, poate, într-o bună zi”. Rezultate: Majoritatea A. Crazy girl. Eşti mereu pusă pe şotii, indiferent de situaţie sau, de fapt, mai ales în situaţiile cam neplăcute, tocmai ca să dai o nouă turnură lucrurilor. Decât să ne deprimăm sau să devenim serioşi, mai bine să luăm totul în glumă - cam asta e deviza ta şi bine faci. Ai grijă însă să nu sari din lac în puţ sau să nu întinzi coarda prea tare, you never know! Majoritate B. Trăsnită moderat. Nu-ţi displac neapărat chestiile trăsnite sau mai puţin neobişnuite, dar uneori chiar e nevoie de creativitate, energie sau curaj să le faci, aşa că de cele mai multe ori oscilezi. Dacă e ceva spontan, uşor şi fără consecinţe dubioase, bine, te bagi; dacă nu, să le facă alţii-preferi să te amuzi mai mult stând deoparte, seif, fără să rişti nimic. De apreciat această atitudine echilibrată! Majoritatea C. Genul serios Nu prea eşti în elementul tău când vine vorba de a spune sau a face lucruri trăsnite, pentru că ţi-e teamă de posibilele urmări, deci preferi să mergi la sigur. Reticenţa ta te poate salva de la multe complicaţii, însă uneori seriozitatea sau rigiditatea ta pot cauza mai multe probleme decât dacă iei lucrurile mai relaxat.

S

aur: Declaraţiile liderilor politici născuţi în Taur vor fi deosebit de înţelepte, iar deciziile ce se vor lua în acest domeniu vor avea repercusiuni benefice pentru întreaga societate. Vei lua parte la o întâlnire importantă şi vei stabili noi relaţii de colaborare din care vei avea foarte mult de câştigat.

corpion: Mai prietenoşi decât de obicei şi mult prea preocupaţi de propriul cămin, vor bani mulţi, tocmai când este sacul gol. Durerile de cap sunt din ce în ce mai supărătoare. Gândesc raţional, au o inteligenţă ieşită din comun şi o capacitate de adaptare invidiată de cei din anturaj. Veţi face o călătorie.

emeni: Toţi nativii sunt exagerat de amabili cu cei din jur. Pot foarte uşor să fie acuzaţi de ipocrizie, cu toate că sunt sinceri. Toate excesele sunt pedepsite întrun fel sau altul. Gemenii se decid să se separe de partenera de viaţă, numai că foarte puţini vor mai gândi la fel şi peste două zile.

ăgetător: O surpriză plăcută de la o prietenă iubită şi multe satisfacţii sentimentale. Sexul este preocuparea ta cea mai importantă, în acest interval, deşi vei face călătorii şi te vei distra. Gândul îţi stă mereu la proiectele demarate şi încerci să îmbini utilul cu plăcutul într-un mod cât mai original. Baftă la bani!

ac: Trebuie respectate cu stricteţe dozele medicamentoase. Sunt posibile intoxicaţii. Cei din primul decan se afirmă în condiţii neobişnuite (sunt avantajaţi militarii şi cei din structurile de securitate). Nativii de vârsta a treia se grăbesc să facă intervenţii verbale şi intră în încurcături.

apricorn: Norocul profesional le este potrivnic întregul interval tuturor nativilor, aşa că este de preferat să nu deschidă noi fronturi împotriva adversarilor. Dacă au însă un partener Vărsător, pot să facă orice vor, cu condiţia să acţioneze împreună. Capricornii primesc bani toată săptămâna.

eu: Mai energici, ştiu cum să se organizeze pentru a obţine efecte surprinzătoare. Întregul interval, vă puteţi baza pe colegii de curând angajaţi, care vor să se dovedească cei mai utili. Prea energic pentru a avea răbdare cu cei din anturaj, iar în familie, prea obosit ca să faceţi declaraţiile aşteptate.

ărsător: Cei mai avantajaţi nativi sunt cei din primul decan, deoarece sunt mai norocoşi. Nu sunt în stare să facă mai nimic în a doua parte a intervalului şi chiar este de preferat să stea în pat. Mai tot timpul filozofează, iar dacă au un partener intim Taur, sunt nervoşi. Celibatarii vor să se căsătorească.

G

1. De zilele prietenilor tăi preferi să le faci cadou: a. chestii fun; b. lucruri de care ştii că au nevoie; c. ceva serios şi ceva la “mişto”. 2. Extemporalul la mate-nu ştii absolut nimic… a. atunci nu scrii nimic; b. încerci să bagi ce formule îţi mai aminteşti, să umpli foaia; c. desenzi sau scrii ceva amuzant. 3. Când izbucneşte vreo dispută cam nasoală în gaşcă tu eşti cea care… a. nu se bagă - o să le treacă; b. o dă pe glume ca să se mai destindă atmosfera; c. ia totul foarte în serios şi încearcă să vadă ce argumente are fiecare. 4. Te-au prins controlorii fără bilet… a. te ţii de glume cu ei, că poate scapi aşa; b. probabil începi să plângi; c. încerci s-o iei la fugă. 5. Îţi place să le faci celor apropiaţi farse? a. nu prea, să nu o păţeşti cumva şi tu pe urmă; b. numai celor chiar gustă chestiile astea; c. tot timpul, dacă s-ar putea! 6. Pe care dintre următoarele (oarecum) lucruri trăsnite crezi că ai avea curajul să-l faci? a. bungee-jumping; b. să pleci dintr-un restaurant fără să plăteşti; c. să ieşi pe stradă costumată în ceva haios. 7. Mama ta îţi găseşte o cutie de bijuterii în geantă. Replica ta este… a. “Doar nu ai fi vrut să le arunc”; b. “Dacă vrei, ţi le dau ţie, că mie şi aşa nu-mi plac”; c. “Le-am primit pe stradă

B

alanţă: Răbdarea vă lipseşte întregul interval. Îi puneţi la grea încercare pe colegi, din cauza tendinţei de a colabora cu adversarii de până acum. Nativii sunt foarte activi din toate punctele de vedere. Relaţiile familiale sunt aproape perfecte. Se pot instala totuşi nemulţumiri.

R L

F

ecioară: Toţi nativii recunosc în acest interval meritele colaboratorilor şi vor încerca să aplaneze conflictele în care sunt implicaţi. Îngrijorare din pricina stării precare de sănătate a unei rude. Banii vin mai repede şi mai uşor, de unde nici nu vă aşteptaţi. Din ce în ce mai geloşi, se ceartă cu persoana iubită.

S C

V P

eşti: Plini de energie şi avânt, aceşti nativi răstoarnă casa, dar pot deveni adevăraţi aventurieri sentimentali. Firile mai artistice sunt cuprinse de fiorul creaţiei. Relaţiile în cuplu sunt sensibil mai bune şi mai erotice, înainte de toate. Oamenii mai în vârstă este bine să se bazeze pe tinerii din anturaj.


12 ACTUALITATEA

Aleea Brazilor, parter; vând teren de 1000 mp pe str. Timişorii. Tel: 0728.051.335; 0723.324.564. Vând casă în Boldur (7 km de Lugoj) pe strada Principală, 4 camere, bucătărie, baie, anexe, bucătărie de vară, 2 corpuri de clădire - curte cu vie şi pomi fructiferi, apă curentă, încălzire pe lemne, suprafaţă totală teren 1820 mp, preţ 37.500 euro negociabil. Telefon: 0735.557.899. Vând casă pe strada Oltului nr.2. Telefon: 0356/410.603. Vând casă 4 camere, bucătărie + cămară, anexe gospodăreşti, fântână arteziană şi grădină 1000 mp, localitatea Dumbrava strada principală nr. 308. Tel: 0356/711.396; 0748.994.587. vând apartament 3 camere, mobilat, confort 1, cu spaţiu locuibil de 81 mp din cărămidă, 2 balcoane, centrală proprie, Lugoj, zona centrală, splaiul Coşbuc nr.3 Bis, et.1, ap.4. Informaţii la telefon: 0721.289.282, zilnic ora 10-12, 19-20, preţ 45.000 euro negociabil. vând teren intravilan în Coşteiu, 1500 mp, 20 euro/mp, negociabil. Tel: 0724.391.237. vând casă P+M, zona Tudor Vladimirescu, modernă, toate dotările (centrală termică pe gaz, gresie, faianţă, podele, termopane) compusă din: la parter: living, bucătărie, baie; la etaj: 3 dormitoare+baie. Preţ 70.000 euro neg. Tel: 0721.810.620.

imobiliare Vând apartament cu 2 camere, Micro 1, etaj 4, gaz, 35 mp - 15.000 euro. Tel: 0769.955.654; 0728.397.916. Vând urgent apartament cu 5 camere 125 mp, ăn Cotu Mic, bl.3, et.1, complet utilat. Preţ negociabil. Tel: 0727.886.767; 0767.383.858. Vând apartament la casă, 2 camere, bucătărie, şpais, 22.000 euro. Tel: 0746.833.112. Vând grădină mare intravilan de 2896 mp în Dumbrava, lângă Făget, 5,5 euro mp, negociabil, lângă Stadion. Bun pentru construcţie de orice fel. Tel: 0256/324.008; 0728.097.344. Vând casă veche în Bodo, cu teren 2900 mp la preţ bun. Telefon: 0766639864. Vând vilă nouă în Lugoj (zona Făgetului) compusă din: 4 camere, 2 băi, bucătărie, salon, cămară, casa scării, garaj, 4 terase, dependinţe, 1400 mp, grădină, toate utilităţile, asfalt, zonă foarte liniştită, 82.000 euro. Telefon: 0768.258.486. Vând fermă avicolă cap. 3600 găini, 2 hale, filtru sanitar, teren 4300 mp, casă de locuit, preţ avantajos, în Bara. Tel: 0729.179.038. Vând teren+cabană în Susani la 25 km de Lugoj. Preţ negociabil. Tel: 0721.174.008. Am parcelă de vânzare pe strada Lalelelor, lângă vilele Piastrele, zona de vile, 12.900 euro - 500 mp. Tel: 0721.110.747. Am parcelă de 554 mp pe strada Lalelelor de vânzare. Front stradal 22 m, doar 9.900 euro. Telefon: 0721.407.105. Vând apartament cu 3 camere în Micro 1, str.

auto Vând auto Renault 19 în stare foarte bună, preţ 1200 euro, negociabil. Tele-

Transport persoane şi colete RomAnia - Germania

n

ef

SC

TE

OT

RA

NS

LA

TIO

N

ec tu In în ăm f n te or l şi t o m eg d ra Sp tra aţ ali in du l. ns ii: ză ori ce 20 la te ri ce ri ti l. n a nr De on 07 ot lim uto “s . ce @ 2 ar b r ub 18 m ya 3.4 ia ă iz at po , et br ho 42 le e ar . 1 ie 1 o.c .8 tă , 98 om 20 ” 9 ; ;

Info: str. 20 Dec. 1989 nr. 4 office@retourtm.ro 0049 176 991 474 93 0040 722 441 967 0040 766 516 055 retourtm.ro

SR

L

ReTour.gmbh

PUBLICITATE

17-23 AUGUST 2012 Lugoj, str. Dunării nr. 7A Tel. 0722 567 046, 0356 808 933

Service la domiciliu

fon: 0722.856.724. schimb sau vând Opel Corsa B, an fabricaţie 1996, motor 1200 cmc, 4 uşi, înmatriculat, preţ 1650 euro negociabil. Tel: 0741.099.877. Vând WV Vento, diesel, în stare foarte bună, înmatriculat în Bulgaria. Informaţii la telefon: 0727.372.010. Vând Dacia 1300 pentru programul Rabla. Telefon: 0760.147.180. vând un Mercedes pe benzină, an fabricaţie ‘95, înmatriculat, VT până în 2014, preţ 3000 euro, negociabil, şi un Mercedes pe motorină, an fabricaţie ‘95, înmatriculat, VT până în 2014, preţ 4500 euro, negociabil. Tel.: 0725.422.671 sau 0356.884.649.

închirieri înCHIRIEZ spaţiu comercial de 40 mp pentru magazin alimentar, amenajat cu tot cu rafturi, preţ 200 euro pe lună, zona Ştrand. Tel: 0727.356.722. înCHIRIEZ spaţiu comercial vizavi de Poşta Mare. Schimb ap. 3 camere Lugoj cu Timişoara. Tel: 0727.709.050 sau 0762.547.120.

diverse cumpăr pene de gâscă, fier vechi, cupru 20 ron, alamă, inox. Tel: 0746.833.112; 0734.704.779. cumpăr vaci de abator, junici, tauri mari, plata pe loc. Tel: 0746.833.112; 0726.618.384; 0730.054.036.

SC Technocer SRL, cu sediul în Nădrag, CUI RO 9630549, J 35/946/1997, pierdut ştampilă societate cu însemn distinctiv “2” (doi). O declar nulă.

Vând mobilă dormitor şi fotolii cu sufragerie. Tel: 0722.508.476. Vând rafturi metalice aduse din Germania cu poliţe reglabile pentru magazin alimentar sau alte magazine, preţ negociabil. Tel: 0727.356.722. Vând 60 de capre sau schimb cu camion cu remorcă, actele la zi. Tel: 0741.480.008. Vând ţuică de prune de 33-34 grade mai veche de 20 de ani, pentru nunţi şi botezuri la 20 lei litru. Cantitate între 25 litri şi 200 litri. Menţionez că prunele au fost cumpărate de la Fădimac. Informaţii la telefon: 0730.868.993 Vând laptop Lenovo T60, procesor core 2 DUO 1,86, video 512 etc, preţ 700 lei; Acer Aspira One D 260, procesor dual core 1,6, display LED 10,1”, cameră web etc, stare perfectă (în cutie) preţ 750 lei. Telefon: 0760.753.753 dureri de spate, dureri de picioare, hipertensiune, ulcer varicos şi alte boli - tratament cu lipitori medicinale. Tel: 0769.605.150. Vând vitrină, vitrină mică albastră, 2 bucăţi aer condiţionat etc. Telefon: 0760.147.180. Vând instalaţie electrică pentru tractor mare, 650. Telefon: 0733.147.626. Vând laptopuri bune, IBM,HP şi DELL, procesoare intel de la 1,8 Ghz, preţuri începând cu 350 lei. Telefon: 0760.753.753. Vând Apple Ipad 64 GB, Wifi+3G în stare foarte

bună, bateria ţine 12 ore, are încărcător, cablu de date şi husă, preţ 305 euro. Telefon: 0760.753.753. vând staţie de erbicidat, semănătoare de porumb pe 4 rânduri cu fertilizator, plug cu 3 brăzdare (german), plug cu un brăzdar, are ridicare mecanică proprie, şiruitoare pe 3 rânduri+cuţite de îngropat, culegătoare de porumb pe un rând, tractor MaserFergunson, motor Percing 50 cai, disc cu 4 baterii, purtat în tiranţi, scalificator cu vibraţie subterană (necesită cardan), greblă tip păianjen în grup de ulei, căruţă veche din lemn cu jug şi loitre. Informaţii la telefon: 0723.484.047 sau 0767.292.102.

afaceri cabinet fizioterapie şi kinetoterapie - dr. fiziokinetoterapeut Monica Iordache - oferim tratamente de specialitate în: patologii reumatice (artroze, artrite, osteoporoză), ortopedie (postfracturi, luxaţii, entorse), dureri ale coloanei vertebrale (scolioze, cifoze, lordoze), sinuzite. Informaţii pe str. Bucegi nr.11 sau la telefon: 0745.355.216; 0729.754.743.

fostă asistentă, caut să îngrijesc bătrân/bătrână, dar să nu fie la pat, convenabil şi în ture de noapte. Informaţii la telefon: 0737.647.546. construcţii de la A la Z instalaţii sanitare şi electrice, zidărie, zugrăvit, rigips, laminate, izolaţii, piatră naturală. Tel: 0723.130.340.

Cabinet de psihoterapie

Psiholog clinician/psihoterapeut Luminiţa - Leocadia Huşanu

n evaluare psihologică; n terapie individuală, de cuplu, de familie; n grupuri de autocunoaştere şi dezvoltare personală pentru copii, adolescenţi şi adulţi.

Aplic unghii false cu gel, la domiciliu, zilnic după ora 10. Aplicare tipsuri cu gel50 lei; aplicare gel

pe unghii naturale - 40 lei; întreţinere - 25 lei. Informaţii la tel: 0728.831.405.

Salon masaj

0722.160.291; 0256/329.726 efectuează următoarele tipuri de masaj: reflexoterapie, masaj terapeutic, masaj relaxare, masaj anticelulitic, într-un ambient foarte plăcut.

Transport cu camion de 32 de tone: nisip, balast, cherestea, moloz, diverse. Preţ avantajos. Informaţii la telefon: 0734.417.636.

9 decese

Numele....................................... Prenumele.......................................... Adresa ............................................... Telefon........................................ Textul anunţului .................................................................................... ................................................................................................................ ................................................................................................................ ................................................................................................................ ................................................................................................................ ................................................................................................................ Taloanele se primesc zilnic la sediul redacţiei, Lugoj, str. N. Bălcescu nr. 6, între 9-15, până miercuri, ora 10

domiciliul dvs. calculatoare, rootere, imprimante, instalez windows, devirusez etc. Inf. la tel.: 0724. 579.729, după ora 17. Service autorizat telefoane mobile şi calculatoare, cu o experienţă pe piaţa locală de peste 7 ani, deblocăm şi reparăm orice model de telefon mobil. Reparăm calculatoare şi laptopuri, orice model şi configuraţie. Deblocăm console jocuri: PSP, PS3, XBOX, WII. Instalări soft navigaţie pe telefoane şi GPS-uri. Amanet produse electronice! Preţuri fără concurenţă! Informaţii pe strada Siretului, nr.2 (vizavi de cabinetul stomatologic). Telefon: 0723.004.709. efectuez transport de colete şi persoane România - Austria - Italia şi tur retur. Informaţii şi rezervări la tel.: 0733.426.228 şi 00393291959500. filmări video - foto nunţi, botezuri, diferite ocazii, la preţ avantajos şi calitate deosebită. Informaţii la telefon: 0724695679. execut construcţii de la A la Z, instalaţii electrice şi sanitare, la preţuri moderate. Experienţă demonstrabilă. Ne deplasăm oriunde. Informaţii la telefon: 0768.258.486.

SC Meclaud SRL, cu sediul în Lugojel nr. 75, CUI 5238845, anunţă intenţia de obţinere a autorizaţiei de mediu pentru punctul de lucru din Lugojel, CF nr.401386, nr top 425, pentru cod CAEN: - 1610 tăiere şi rindeluire lemn; - 5210 depozitare; - 4613 intermediere în comerţ cu material lemnos; - 4673 comerţ cu ridicata al materialului lemnos

SC DOMIPATRI SRL

Lugoj, str. Bucegi nr. 43, vizavi de Parcul George Enescu

De 10 ani în aceeaşi locaţie OFERIM:

n vânzare anvelope auto iarnă şi vară, noi şi second-hand; n jante aliaj şi oţel, din stoc şi la comandă; n servicii vulcanizare; n echilibrat roţi; n servicii spălătorie auto

OFERTĂ DE VARĂ

Lugoj, Micro IV, str. Nera nr. 40, et, ap. 3. Tel. 0726 / 376 116

talon mica publicitate 2012

Electrician autorizat execut instalaţii electrice interioare. Execut prize de pământ şi dau buletin de verificare a prizei de pământ. Montez automate de iluminat casa-scării la blocuri. Montez prize, întrerupătoare, lustre. Înlocuiesc tablouri electrice vechi cu tablouri electrice noi cu siguranţe automate la blocuri, case. Tel: 0730.868.993. Electrician, execut instalaţii electrice. Informaţii la telefon: 0721.728.913 sau e-mail: cornel_cernoschi@ yahoo.com. Transport persoane şi pachete pe ruta România, Austria, Germania, Elveţia şi retur, de la adresă la adresă, cu autoturisme confortabile, preţuri avantajoase şi seriozitate. Pentru grupuri organizate, reduceri de preţuri. Informaţii la telefon 0724.217.979. Închiriez la diverse festivităţi, nunţi, botezuri sau aniversări, porumbei albi, valabil şi pentru persoanele care deţin restaurante. Preţ informativ: 10 lei (porumbelul) în oraş şi 15-20 de lei în alte oraşe. Tel. 0763.653.008. Specialist IT, instalez şi depanez rapid, la

În perioada 8-14 august 2012, la Registrul de Stare Civilă din cadrul Primăriei, au fost înregistrate următoarele decese: Ioan Petconi (64 de ani); Eleonora Cadia (82); Eter Biczok (70); Cornelia Todorescu (83); Viorica Subu (90).

155/80/13: 135 RON inclus MONTAT+ECHILIBRAT 155/65/13: 150 RON inclus MONTAT+ECHILIBRAT 175/65/14: 170 RON inclus MONTAT+ECHILIBRAT 185/65/15: 195 RON inclus MONTAT+ECHILIBRAT

Tel. 0722.428.849 sau 0763.922.113

SC MERIDIAN 22 SA În urma somaţiilor de plată trimise către utilizatorii care nu şi-au onorat obligaţiile contractuale către societatea noastră şi înregistrează sume restante la plată, S.C.MERIDIAN 22 S.A. anunţă continuarea acţiunii de debranşare de la reţeaua publică de apă. Cheltuielile aferente sistării, reluării furnizării serviciului- în sumă de 1.000 lei, cât şi costul refacerii carosabilului afectat - în sumă de 1.000 lei se suportă de utilizator (conf. Legii nr. 51/2006 - actualizată). Pentru a preveni aceste cheltuieli suplimentare, vă solicităm să efectuaţi plata sumelor restante la casieria societăţii sau în conturile bancare curente ale societăţii noastre în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, vă facem cunoscut că efectuarea plăţii facturilor restante, chiar în ziua programării pentru debranşare nu exonerează pe utilizatorul restant de plata cheltuielilor suplimentare aferente debranşării. Rebranşarea se va efectua în termen de maxim 5 zile lucrătoare de la efectuarea tuturor CONDUCEREA plăţilor. SC MERIDIAN 22 SA LUGOJ


17-23 AUGUST 2012

SUPERSTAR

ACTUALITATEA 15

Elton John a spus că e gata cariera Madonnei

Una dintre cele mai mari dispute din lumea showbiz-ului continuă, Madonna reacţionând, chiar dacă nu public, la comentariile făcute de Elton John despre ea. Elton John a spus despre cântăreaţă că arată ca o stripteuză şi că e un ”coşmar”, iar cariera ei este terminată. Prezentă la Moscova pentru un concert, artista de 53 de ani a decis să ignore public declaraţiile lui Elton John. O prietenă a declarat însă pentru Huffington Post că Madonnei nici măcar nu îi pasă de acele comen-

tarii. ”Madonna spune că nu are nimic de demonstrat nimănui, mai ales lui Elton Jonh. Nu îi pasă ce are el de spus în spaţiul public sau în privat. Să spui că turneul ei e un dezastru este absurd. Ea cântă cu casa închisă, vine cu cântece noi şi câteva hituri clasice. El va cânta aceleaşi cântece vechi până va muri”, a spus prietena Madonnei.

Natalie Portman s-a măritat cu Benjamin Millepied

După doi ani de logodnă, Natalie Portman s-a decis şi i-a spus “DA” coregrafului şi dansatorului francez Benjamin Millepied. Înconjurată de familie şi prieteni, printre care şi Ivanka Trump, cei doi şi-au spus jurămintele la lăsarea serii într-o ceremonie privată şi evreiască la ei acasă. Actriţa câştigătoare de Oscar, în vârstă de 31 de ani, l-a cunoscut pe Millepied, care e cu patru ani mai în vârstă, pe platourile de filmare la “Lebăda Neagră”, în toamna anului 2009. El era coregraf pentru acest film, iar Nataliei i-a plăcut aşa că au început să se întâlnească. În decembrie 2010 cei doi anunţau că s-au logodit şi că aşteaptă primul copil. Fiul lui Aleph are acum 14 luni.

Heidi Montag

nu mai e divă A devenit cunoscută datorită showului „The Hills”, dar Heidi Montag regretă persoana care a devenit odată cu această producţie, în ciuda faptului că acolo şi-a întâlnit şi soţul.

Lady Gaga o recrutează pe Lindsay Lohan pentru un viitor videoclip Lady Gaga a

dus relaţia cu Lindsay Lohan la un nou nivel, oferindu-i actriţei un rol în următorul videoclip. Cele două vedete şiau făcut publică prietenia luna trecută, pe 12 iulie, după ce au găzduit o petrecere în pijamale la un hotel din Los Angeles şi după ce au publicat poze de la dezmăţ online.

Nivea nu mai vrea să îşi asocieze imaginea cu Rihanna Rihanna a pierdut un contract destul de imporant cu compania de cosmetice Nivea, după ce şefii de acolo au hotărât că imaginea cântăreţei e prea sexy pentru ei. Stefan Heidenreich, CEO al companiei care deţine Nivea, Beiersdorf, a declarat: “Rihanna nu este potrivită pentru aşa ceva. Nu înţeleg cum să asociezi brandul Nivea cu cineva ca Rihanna.” “Nivea e o companie care promovează încrederea, familia şi siguranţa”.


16 ACTUALITATEA

PENTRU DVS.

n Membrii unei secte din Rusia au trăit sub pământ 10 ani

Autorităţile nu au explicat cum a putut funcţiona această sectă timp de zece ani, fără a atrage niciodată atenţia poliţiei. O sectă islamică formată din 60 de persoane, dintre care 15 copii, a fost descoperită de poliţie într-un buncăr subteran din Tatarstan, o republică din Rusia centrală de tradiţie musulmană. Adepţii sectei trăiau de peste zece ani în buncărul construit de liderul spiritual Faizrakhman Satarov, în vârstă de 85 de ani. Casa transformată în moschee clandestină în Kazan, capitala Tatarstanului, era cosntruită ca un labirint şi avea încăperi mici de 2X3 metri, fără aerisire. Membrii sectei nu aveau voie să părăsească refugiul. Copiii au fost descoperiţi săptămâna trecută de poliţie, în cadrul unei anchete legate de uciderea recentă a clericului musulman de cel mai înalt rang din Tatarstan, un atac atribuit de oficiali grupărilor islamiste radicale.

n A câştigat titlul de cel mai rapid scriitor de SMS

Austin Wierschke, un tânăr în vârstă de 17 ani din statul american Wisconsin, şi-a adjudecat, pentru a doua oară consecutiv, titlul de cel mai rapid scriitor de SMS-uri din Statele Unite. Tânărul american a reuşit această performanţă după ce a tastat numai puţin de 149 de caractere, inclusiv semne de punctuaţie, litere mari şi diverse simboluri, în doar 39 de secunde. Mai bogat cu 50.000 de dolari, Wierschke a declarat: “Îmi place să trimit SMS-uri pentru că, astfel, am mai mult timp la dispoziţie pentru a mă gândi la ce vreau să spun”.

n Un bărbat a plutit 20 de ore în ocean

Un bărbat care a supravieţuit unui accident nautic în care un om a murit, iar altul a dispărut, a fost salvat chiar înainte să fie abordat de un rechin, care înota în apropierea lui. Bărbatul a petrecut în jur de 20 de ore, în ocean, făcând pluta, după accidentul petrecut în largul coastei de vest a Australiei. Un elicopter al unui post de televiziune local a fost primul care a reperat bărbatul. Paza de coastă a fost alertată, bărbatul fiind salvat chiar când echipa de filmare reperase şi un rechin cap-de-ciocan, care îi dădea târcoale. Bărbatul a fost dus la un spital din Perth. Căutările continuă pentru găsirea celui de-al treilea bărbat, care e dat dispărut.

Din cauza unei boli extrem de rare de piele unei femei de 28 de ani îi cresc unghii umane în loc de păr. Studenta Shanya A. Isom din SUA a văzut primele semne ale bolii în 2009, atunci când a avut un atac de astm pe care medicii l-au tratat cu steroizi. Atunci când Isom a avut o reacţie alergică la medicament, ea a dezvoltat umflături pe picior şi pielea ei a început să se întunece la culoare. Medicii din Memphis au încercat zeci de tratamente, pentru condiţii variind de la eczeme la infecţii cu stafilococi. Nici unul nu a avut succes. “M-au testat de la A la Z şi toate testele veneau înapoi negative.În august 2011, Isom a fost internată la Spitalul John Hopkins din Baltimore iar medicii au stabilit că foliculii ei de păr produc de 12 ori mai multe celule ale pielii ca celulele de păr. Acest lucru însemnă că foliculii de păr produc unghii, în loc de păr. Diagnosticul şi tratamenul au generat o uşoară îmbunătăţire a calităţii vieţii pentru Isom. "Nu puteam sta în picioare, nu puteam merge. Acum pot merge cu un baston şi uneori chiar de una singură", a povestit Isom. Isom, care spune că este singura persoană din lume cu această afecţiune, a înfiinţat o fundaţie care să o ajute să strângă bani pentru a acoperi cheltuielile pentru tratament, care este foarte costisitor.

Celine Dion povesteşte că gimnasta româncă Nadia Comăneci i-a schimbat viaţa, atunci când a urmărit-o la Jocurile Olimpice din 1976. “Am urmărit Jocurile Olimpice din 1976 şi Nadia Comăneci aproape că mi-a schimbat destinul. Am iubit atât de mult puterea, dedicaţia şi munca grea pe care a depus-o. Pur şi simplu îmi doream să fiu precum ea. Nu era vorba de gimnastică, ci de întreg comportamentul ei”.

Nadia Comăneci i-a schimbat viaţa

din 1992 lider regional în proiectarea şi execuţia de instalaţii pentru construcţii

Miliardarul Abramovici vinde o mină de metale rare de 300 de mil. dolari

Mina se găseşte în provincia rusă Ciuhoţk şi conţine 250.000 de tone din ambele metale. Investiţia în minerit costă alte 300 de milioane de dolari. Magnatul rus Roman Abramovici vinde o mină de tungsten şi staniu situată în provincia Ciuhoţk care valorează 300 de milioane de dolari, potrivit Kommersant. Companii din China şi Malaezia sunt interesate să o achiziţioneze dar favorită ar fi chinezii de la Shenhua Group, cel mai mare producător de cărbuni din lume, arată publicaţia rusă. Mina conţine 228.000 de tone de staniu şi 23.000 de tone de tungsten. Investiţia în dezvoltarea mineritului în această mină ar mai costa încă 300 de milioane de dolari iar producţia ar dura 20 de ani înainte ca zăcământul să se epuizeze. Staniul este folosit la aliajele din industria electrotehnică. Este şi foarte maleabil putând fi laminat în foi subţiri - staniol. Tungstenul este folosit pentru construcţia filamentelor de bec, electrozilor de sudură sau la fabricarea de bombe. Poate fi combinat şi cu alte metale pentru confecţionarea super- aliajelor

Angajează pentru Lugoj:

n electrician specializat în automatizări industriale n frigotehnist n sudor / instalator

Cerinţe:

n responsabilitate, seriozitate, punctualitate; n dorinţă de dezvoltare profesională; n experienţă minim 2 ani; n disponibilitate la program prelungit; n experienţă în domeniul echipamentelor HVAC şi carnetul de conducere cat. B constituie avantaj. Se oferă un pachet salarial atractiv, bonuri de masă, prime de sărbători, condiţii deosebite de lucru în cadrul unui colectiv dinamic, profesionist. Persoanele interesate sunt rugate să trimită CV-urile menţionând postul vizat, la sediul Agasi SRL, Timişoara, str. Venus nr.1, la numărul de fax: 0256/495.394 sau pe adresa de e-mail agasi@agasi.ro. Doar persoanele selecţionate vor fi contactate.

Ardelean

din 1989

Fiecărui lugojean, pâine de la Ardelean!

BELLA GOLD & PARFUMS Vă aşteptăm cu o gamă diversificată de bijuterii din aur şi argint! Sigur veţi găsi ceva pe gustul dumneavoastră!

n bijuterii din aur n bijuterii din argint n bijuterii de sticlă Murano (Veneţia) n chihlimbar Rusia n perle Mallorca n ceasuri de marcă: Seiko, Jemis, Q&Q, Orient, Regent, Casio, Citizen, Vestino, Atlantic şi Adriatica n parfumuri franţuzeşti n iconiţe de argint

Vă aşteptăm cu noua colecţie de ochelari de soare polarizaţi

Cele mai diverse şi sofisticate modele de verighete din oraş Colecţia 2012

Fiecare client primeşte un

Lugoj, Str. Memorandului, nr. 2

Cadou surpriză

v nou! v NOU!

Cercetătorii canadieni au publicat un studiu care ar putea din nou afecta “reputaţia” ouălor. Studiul, la care au participat 1.200 de voluntari cu vârsta medie de 61 de ani, a sugerat că ouale contribuie la crearea plăcii de aterom, o substanţă ceroasă care blochează circulaţia în vasele sangvine şi este asociată maladiilor cardiace. Prezenţa acestei plăci era mai probabilă la persoanele care consumau cel puţin două ouă pe săptămână. Cercetătorii dau vina mai ales pe gălbenuşuri.

Brutăria

Unei femei îi cresc unghii în loc de fire de păr

v nou! v NOU!

n Consumul de ouă, asociat maladiilor cardiace

17-23 AUGUST 2012

Comercializează butelii Butangas BG cu guler (11 kg)-66 lei; AR fără guler (9 kg)-54 lei; Butelie galbenă (11 kg)- 66 lei.

La cel mai bun preţ din oraş

Orar: Luni-Vineri 10-18, Sâmbătă 10-14 str. Bucegi, nr. 26, tel. 0722.223.986; 329.505.

Actualitatea 798  

săptămânal pentru oameni inteligenţi

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you