Page 14

n Cum a ajuns un bărbat tatăl a peste 600 de copii Deficienţele sistemului englez de donaţie a

spermei şi ovulelor au ieşit încă o dată la suprafaţă, după ce a devenit clar că un singur donator de spermă a devenit tatăl a peste 600 de copii. Unul dintre pionierii în acest domeniu, omul de ştiinţă Bertold Wiesner a înfiinţat împreună cu soţia sa o clinică în 1940 pentru femeile care îşi doreau copii şi, din diverse motive, nu-i puteau aveau pe cale naturală. Medicul britanic era donatorul principal al clinicii de fertilitate Barton, unde au fost concepuţi 1500 de copii din 1940 până la mijlocul anilor 1960. Dacă se dovedeşte că Wiesner ar fi tatăl a 600 de copii, el ar bate orice record de până acum, cel mai cunoscut fiind cazul unui american, “părintele” a 150 de copii. Incredibil este însă şi cazul lui Trent Arsenault, un american de 36 de ani care nu a făcut sex niciodată, dar care are 14 copii. Bărbatul, un inginer de calculatoare care lucrează în Silicon Valley, donează spermă pe internet, aceasta fiind singura sa activitate sexuală.

PENTRU DVS.

13-26 APRILIE 2012

Automobilul zburător devine realitate

n În Anglia, oamenii sapă după internet O comunitate a decis să nu mai aştepte

n 17 filipinezi s-au crucificat de dragul lui Isus Mai mulţi filipinezi catolici s-au lăsat cruci-

ficaţi în cadrul unui ritual care atrage aproximativ 10.000 de oameni anual. Filipinezii s-au lăsat crucificaţi, vineri 6 aprilie 2012, în cadrul unui festival în care a fost recreat supliciul prin care a trecut Isus Hristos ca să ne mântuiască. Liderii religioşi din Filipine condamnă însă festivitatea care atrage anual peste 10.000 de curioşi. Ei spun că festivalul distorsionează adevăratul mesaj al sărbătorii Învierii. Un pictor în vârstă de 51 de ani, Ruben Enaje, s-a lăsat crucificat, vineri, pentru cea de-a 26-a oară în viaţa sa. El se autoflagelează pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu pentru faptul că a scăpat cu viaţă după ce a căzut de pe o clădire, cu ani buni în urmă. Peste 80% din cei 90 de milioane de locuitori ai statului Filipine sunt catolici.

n A fost creat vaccinul impotriva cancerului Vaccinul universal împotriva cancerului,

Hristos a Înviat!

creat de cercetătorii israelieni, determină organismele pacienţilor să identifice şi să anihileze celulele tumorale. Compania Vaxil Biotheraputics şi cercetătorii de la Universitatea Tel Aviv spun că vaccinul lor anihilează o moleculă care se găseşte în 90% dintre toate tipurile de cancer, printre care cel de sân şi cel de prostată.

Camera în care nu rezişti mai mult de 45 de minute Imaginează-ţi o linişte perfectă, în care singurele zgomote sunt provocate de bătăile inimii tale, ticăitul ceasului de la mână sau respiraţia ta. Cât ai rezista? O cameră antifonată perfect din cadrul laboratorului Orfiled din Minneapolis sperie întreaga lume. Recordul absolut pentru timpul petrecut aici de o persoană: 45 de minute. Această cameră este calificată oficial drept locul cel mai liniştit din lume. Este amenajată în aşa fel încât absoarbe 99,99% din

zgomote. Directorul laboratorului, Steven Orfiled, spune că lansează această provocare mai multor persoane: să reziste cât mai mult timp singuri în cameră, în întuneric absolut. Cel mai mult a stat un reporter: 45 de minute. După această limită, oricine începe să aibă halucinaţii. In afara acestor “ experimente”, camera e folosită pentru a testa diferite produse, pentru a se vedea cât sunt de zgomotoase, dar şi pentru a determina calitatea sunetului.

n Apa folosită la WC ar putea deveni potabilă

Bill Gates este dispus să finanţeze un proiect inedit care ar putea schimba viaţa a milioane de oameni. Sarah Haigh, o tânără care studiază nanotehnologia la Universitatea din Manchester, a venit cu această idee, ea spunând că o asemenea invenţie ar putea schimba viaţa a milioane de persoane. Dacă în 2013 ea reuşeşte să demonstreze că procesul chimic funcţionează, va primi de la Bill Gates 1.000.000 dolari.

Brutăria Ardelean

În fiecare an renaştem trăind miracolul Învierii, bucurându-ne de lumina care ne umple sufletele şi care ne aduce linişte sufletească, împăcare cu noi înşine şi cu ceilalţi.

Sărbători fericite! ing. Adrian Ardelean

n Cât costă cea mai ieftină casă din lume? Construită din resturile de materiale de con-

strucţii, căsuţa costă doar 200 de dolari, fiind astfel cea mai ieftină locuinţă din lume. Suprafaţa locuinţei ce valoarează în banii noştri 600 lei, numără doar opt metri pătraţi. În tot acest spaţiu, Derek Diedricksen, proprietarul şi constructorul “imobilului”, şi-a amenajat un spaţiu de relaxare şi un dormitor. Căsuţa este decorată, de asemenea, cu tablouri, vitralii la fereastră, ba chiar şi cu o plantă ornamentală. După confort, locuinţa este şi echipată tehnologic, având o maşină de spălat pe care proprietarul a recuperat-o de la obiecte casnice abandonate. În prezent, imobilul se află în curtea proprietarului şi este folosit pe post de casă pentru musafiri, care se înghesuie, la propriu şi la figurat, să stea în micuţa clădire.

BELLA GOLD & PARFUMS

Ne-am reinventat pentru dumneavoastră! Am diversificat oferta şi am modernizat locaţia. O scurtă vizită la magazinul nostru vă va convinge că am făcut schimbările în beneficiul dumneavoastră! n bijuterii din aur n bijuterii din argint n bijuterii de sticlă Murano (Veneţia) n chihlimbar Rusia n perle Mallorca n ceasuri de marcă: Seiko, Jemis, Q&Q, Orient, Junghans, Regent, Casio, Citizen, Vestino, Atlantic şi Adriatica n parfumuri franţuzeşti n iconiţe de argint

Vă aşteptăm cu cele mai diverse şi sofisticate modele de verighete din oraş Colecţia 2012

v nou! v NOU!

după furnizorii de internet, care nu par atraşi să vină în câteva sate din Lancashire, Anglia. Oamenii din câteva sate şi-au unit forţele şi au început să sape un şanţ de circa 80 de kilometri. Astfel, locuitorii acestor sate se vor putea conecta la un serviciu de internet prin fibră optică din apropierea Manchesterului. Sute de voluntari au venit cu cazmale pentru a participa la acest efort. Se pare că, la mijlocul acestei veri, oamenii vor avea internet.

O companie americană a anunţat recent că primul său prototip de automobil zburător a reuşit primul zbor experimental, deschizând astfel o nouă eră a transporturilor auto. Compania a declarat că, în decursul anului următor, automobilul zburător va fi produs în serie şi va putea fi cumpărat de orice doritor.Compania Terrafugia a declarat că vehiculul, denumit Transition, este echipat cu două locuri şi are două aripi care se pot plia atunci când automobilul rulează pe şosea la fel ca orice altă maşină “clasică”. În decursul experimentelor efectuate luna trecută, prototipul a reuşit să zboare la altitudinea de 426 metri, timp de 8 minute. Aproximativ 100 persoane au depus deja suma de 10.000 USD ca avans, pentru a-şi rezerva dreptul de a se număra astfel printre primii norocoşi care vor deţine un automobil zburător. Preţul final pentru un automobil Transition este estimat la 279.000 USD. Printre alte adaptări speciale de care s-a ţinut seama la proiectare - şi care au avut nevoie de aprobarea guvernului - se numără utilizarea unor cauciucuri şi geamuri care sunt mai uşoare decât cele folosite la automobilele obişnuite, pentru a reduce greutatea maşinii în zbor. Oficialii din cadrul Terrafugia au declarat că proprietarul unui automobil zburător va trebui să treacă de un test special şi să aibă circa 20 de ore de zbor al activ, pentru a primi astfel dreptul de a conduce un Transition. Conform lui Steven Moscaritolo, purtătorul de cuvânt al companiei, automobilul zburător va atinge viteza maximă de 112 kilometri/oră pe şosea şi va putea zbura cu viteza de 185 kilometri/oră.

Fiecare client primeşte un calendar de perete pe 2012

v nou! v NOU!

16 ACTUALITATEA

Comercializează butelii Butangas BG cu guler (11 kg)-66 lei; AR fără guler (9 kg)-54 lei; Butelie galbenă (11 kg)- 66 lei.

La cel mai bun preţ din oraş

Orar: Luni-Vineri 10-18, Sâmbătă 10-14 str. Bucegi, nr. 26, tel. 0722.223.986; 329.505.

Actualitatea 780-781  

săptămânal pentru oameni inteligenţi