Page 1

n Nr. 780-781 n Anul 16 n

n 13-26 Aprilie 2012 n 1,5 lei n

n www.ziarulactualitatea.ro n

ACTUALITATEA n Săptămânal pentru oameni inteligenţi n

Ziarul Actualitatea urează cititorilor şi partenerilor de afaceri

Sărbători fericite ! HRISTOS A ÎNVIAT !

Următorul număral ziarului nostru va apărea în 26 aprilie 2012. Până atunci, ne puteţi citi pe www.ziarulactualitatea.ro !

n 43 de copii, de la 5 grădiniţe, au concurat la încondeieri de ouă

Cu ocazia sărbătorilor pascale, în holul Casei de Cultură a Sindicatelor, Organizaţia de Femei a PSD a organizat un concurs de încondeieri de ouă, aflat la cea de a VIII-a ediţie. La activitate au participat 43 de copii, de la 5 grădiniţe, însoţiţi de şapte educatoare. Efortul şi iscusinţa „grădiniţarilor” au fost răsplătite cu multe cadouri, constând în dulciuri. Acestea au fost înmânate de Gerlinde Opriş. La întâmplare, au participat deputatul PSD Sorin Stragea, primarul Francisc Boldea, consilierul local Iosif Crăciunescu, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, şi Călin Dobra, preşedintele CSM Lugoj. Mircea ANGHEL

Lugojenii care au participat la Marşul Învierii şi-au întărit credinţa în Dumnezeu Marţi, 10 aprilie 2012, oraşul nostru a găzduit pentru a doua oară „Marşul Învierii”, o reprezentare dramatică a “Drumului Crucii”, parcurs de Domnul nostru Isus Hristos înainte de moartea şi Învierea Sa.

O mulţime de lugojeni, impresionaţi până la lacrimi, i-a însoţit atât pe traseu, cât şi pe platou pe actorii care, în costume de epocă, au realizat o reprezentaţie extraordinară a evenimentelor care au precedat moartea şi Învierea Domnului nostru Isus Hristos.

n Încă un magazin nÎn Invitaţie la Izvorul Tămăduirii data de 20 aprilie 2012, la orele 16,30, la TroiProfi la Lugoj ţa Izvorul Tămăduirii din Cotu Mic, va avea loc slujba de sfinţire a apei, “Aghiasma Mică”. Binecuvântarea şi Sfinţirea apei vor fi oficiate de către un sobor de preoţi şi diaconi în frunte cu P. S. Paisie Lugojanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. Organizatori: Protopopiatul Ortodox Lugoj, Primăria Municipiului Lugoj, Parohia Sf. Ioan Botezătorul-Cotu Mic şi Consiliul Local Municipal. Manifestările cultural-artistice vor fi susţinute de solişti de muzică populară şi Ansamblul de dansuri al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj. Coordonator acţiune: Nicu BĂDINA, consilier local.

Săptămâna trecută, reţeaua de magazine Profi a mai deschis un magazin în urbea nostră, pe strada Al. Mocioni, nr. 19. Suprafaţa pe care se întinde marketul este de aproximativ 700 de m2.

Lumina Sfântă a Învierii Domnului să vă aducă bucurie deplină, pacea şi liniştea de care aveţi nevoie! Vă doresc SĂRBĂTORI FERICITE alături de cei dragi!

În pragul Sfintei Sărbători a Luminii, liniştea şi pacea să coboare asupra voastră, iar minunea Învierii Mîntuitorului să dăinuie în inimile tuturor, să vă lumineze viaţa şi să vă aducă renaşterea credinţei, a speranţei, a bucuriei, cu bunătate şi căldură în suflete! Sărbători fericite alături de cei dragi!

PAŞTE FERICIT ! Ioan AMBRUŞ, Viceprimarul Municipiului Lugoj

Hristos a înviat! Prof. ing. Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj


2 ACTUALITATEA

HOTNEWS

Orăşelul din parc, o lume minunată, pentru copii

Ion MOLDOVAN

n Părerea mea !

Inexactitatea orei exacte!

S-a înregistrat de foarte mult timp ideea că ora exactă se dă de la centru, mai precis din mândra noastră capitală, Bucureşti. Că tot ce fac cei de acolo, indiferent de domeniu, este lege nescrisă, model de urmat şi aşa mai departe. Problema este că, de cele mai multe ori, deciziile ori concluziile se iau, sau se trag, pripit, fără ca emiţătorul ”bulei capitale” să aibă o minimă informare despre ceea ce se întâmplă la faţa locului. Ultimul asemenea exemplu am avut ocazia să-l vedem săptămâna trecută pe un post tv capitalist, care a lansat o emisiune eminamente critică, se spune, asupra administraţiilor locale din provincie. Dacă ideea ar avea ca bază probabilitatea – puţin probabilă – ca edilii criticaţi să se automobilizeze şi să facă mai mult pentru urbea lor, poate că ar fi de înţeles, însă permiteţi-mi să mă îndoiesc. Statutul meu de trăitor în Lugoj, îmbibat de orgoliul şi patriotismul local, s-a trezit extrem de revoltat de aşa-zisa prezentare a municipiului de pe Timiş. Nu contest că imaginile nu reprezintă realitatea, însă a fost aleasă cea mai urâtă realitate a Lugojului. Şi noi toţi cei de aici ştim că nu e aşa, pentru că ne vedem zilnic oraşul. Şi nu suntem orbiţi de mândrie, ca să nu observăm ceea ce nelipseşte sau ceea ce mai este de făcut. Şi e mult de muncă, lucruri care depăşesc problema unei străzi, ori a unei case părăginite (obsedantă fixaţia autorilor de a repeta o imagine cu o casă neterminată aparţinând minorităţilor conlocuitoare). E ca şi cum noi neam duce să facem un reportaj despre Bucureşti şi tot ce am găsi de prezentat este o stradă de prin Ferentari, sau să-l portretizăm pe Tatulici doar ca omul care a încercat mereu să apere diverşi oameni controversaţi (Cristoiu îl numea din acest motiv ”Spălător de cadavre”). Din fericire pentru noi, cei de aici, Lugojul nu a îmbătrânit urât, pare chiar să întinerească pe alocuri. Dar cu siguranţă Realitatea TV a îmbătrânit în rele.

+ Iepuraşul

Iepuraşul din acest an, aşa mic cum este el, s-a dovedit a avea un suflet foarte mare. Deşi “crizat”, a găsit resursele necesare pentru a aduce bucuria în sufletele a mii de copiii din urbea noastră, dar nu numai lor, oferindu-le în dar de Paşte un orăşel al lor şi o nemaiîntâlnită expoziţie de dinozauri.

13-26 APRILIE 2012

+

Marţi, 10 aprilie 2012, pe o vreme splendidă, cu un cer senin precum seninul din privirile inocente ale copilaşilor prezenţi, în Parcul „George Enescu”, a fost inaugurat Orăşelul Copiilor. La staţia de amplificare se cântau cântece din folclorul copiilor, ceea ce a făcut ca atmosfera să fie una de sărbătoare. Nici nu s-a stins bine ecoul cuvântului de deschidere, rostit de primarul Francisc Boldea (au mai fost prezenţi deputatul PSD Sorin Stragea şi consilierii locali Nicu Bădina şi Iosif Crăciunescu), că micuţii au şi „asediat” orăşelul, dând frâu liber energiilor inepuizabile şi bucuriei. Prin empatie, starea lor sufletească a fost transmisă şi adulţilor şi, pentru moment, neam amintit de vorbele lui Constantin Brâncuşi: „Când nu mai suntem copii, însemnă că am murit demult”. Mircea ANGHEL

n Un lugojean a găsit Elevi din şase oraşe îşi dezvoltă spiritul unUnos de dinozaur pitic de afacerişti prin firme de exerciţiu os de dinozaur, găsit de un lugojean (Viorel Isac), în Geoparcul din Ţara Haţegului, în 2010, aşteaptă să fie expus aşa cum se cuvine. Împreună cu Patricia Ghemeş, Viorel a dorit să-l doneze unui muzeu, însă au fost sfătuiţi de muzeografi să nu o facă, pentru că nu ar fi în siguranţă acolo, de vreme ce sunt colecţionari care ar da oricât pe aşa ceva şi ar exista astfel riscul ca osul să fie înlocuit cu un mulaj, iar cineva să-şi completeze colecţia privată cu originalul. “De aceea, l-am păstrat pentru altă ocazie! Dacă se vrea, se poate expune în cadrul expoziţiei cu dinozauri, din Parcul George Enescu, să vadă şi copiii cum arată un os adevărat de dinozaur!”, ne-a spus Patricia Ghemeş. Geoparcul din Ţara Haţegului, un loc unic în Europa, în care au trăit dinozaurii pitici, este de fapt o rezervaţie, aflată în administrarea Universităţii Bucureşti şi membră cu drepturi depline a Reţelei Europene a Geoparcurilor şi a Reţelei Mondiale, ambele recunoscute de UNESCO. Nicolae SILADE

Târgul Regional al Firmelor de Exerciţiu, organizat de Colegiul Tehnic ”Valeriu Branişte” din Lugoj, a reunit în holul UED, 12 firme virtuale de la licee din Timişoara, Arad, Bucureşti, Reşiţa, Făget şi Lugoj. Organizat sub genericul ”Expovest”, târgul îşi propune, printre altele, familiarizarea elevilor cu activităţile unei firme reale, simularea operaţiunilor şi proceselor economice specifice mediului real de afaceri sau perfecţionarea limbajului de afaceri. ”Antrenamentul” pentru o viitoare carieră în mediul de afaceri din România a angrenat elevi şi profesori, care au pus bazele unor firme ce au ca obiect de activitate de la organizarea unor evenimente, catering, comerţ cu amănuntul, cosmetice până la agenţii de turism. Pentru ca spiritul antreprenorial să se dezvolte, elevii vor intra şi în competiţii pentru: cel mai bun catalog, cea mai bună prezentare Power Point, cele mai creative materiale pro-

n Caricatura săptămânii

by CRIV

Actorii

Trebuie să le fim recunoscători celor care au reconstituit “Drumul Crucii”, un lucru extraordinar. În sufletul celor fără de credinţă au sădit sămânţa iubirii de Dumnezeu, iar pentru cei credincioşi au făcut să înflorească iubirea pentru Domnul nostru, transbordându-ne în Imperiul Luminii.

Celsico

podele laminate, lambriuri, tavane, amenajări interioare

SUPER PROMOŢIE

NOU!

Tel. 0729.404.111 celsico@yahoo.com

podele de 8mm de la 19, 90 lei/mp

Tapet

Reducere

20%

Tel. 0256.353.130 str. Mărăşesti nr. 2

Fem Panta Rhei

încălţăminte, îmbrăcăminte, marochinării

n str. Unirii nr.2, telefon: 0356.452.204. n str. Avram Iancu nr.3, telefon: 0356. 175.663

Orar: 9-18 Alege Panta rhei, alege preţul corect!

în fiecare vineri, reducere de 10% la toate produsele

moţionale, comunicare şi negociere profesională, cel mai bun stand şi cea mai bună firmă. Colegiul Tehnic ”Valeriu Branişte” din Lugoj a intrat în competiţie cu firmele ”Global Team” şi ”Terralim”, două agenţii de turism. Comisia de organizare a fost formată din prof. Sorin Borca, prof. Flavia Cut Lupulescu, prof. Carmen Rădulescu, prof. Ciprian Blaj şi prof. Cosmin Gheorghe, director al Colegiului Tehnic ”Valeriu Branişte”. Ion MOLDOVAN

Să mai şi gândim! n l Iar Isus s-a îndepărtat din vederea noastră, astfel încât să ne întoarcem către inima noastră şi să-l găsim acolo pe El. Căci El a fost plecat şi, iată, El este aici.” (Sfântul Augustin) l Paştele ne învaţă că poţi să aşezi adevărul chiar şi într-un mormânt, dar acesta nu va rămâne acolo. (Clarence W. Hall) l Paştele este demonstraţia pe care ne-o face Dumnezeu că viaţa este esenţial spirituală şi nesfârşită. (Charles M. Crowe) l Domnul nostru a înscris promisiunea învierii nu numai în cărţi, ci şi în fiecare frunză a primăverii. (Martin Luther) l Învierea îi dăruieşte un înteles şi o direcţie vieţii mele şi oportunitatea de a o lua de la capăt indiferent de circumstanţe. (Robert Flatt) l Noi trăim şi murim; Cristos a murit şi apoi a trăit. (John Stott) l Paştele ne vorbeşte despre frumuseţe, despre rara frumuseţe a unei noi vieţi. (S.D. Gordon)

Cabinet de psihoterapie

Psiholog clinician/psihoterapeut Luminiţa - Leocadia Huşanu

n evaluare psihologică; n terapie individuală, de cuplu, de familie; n grupuri de autocunoaştere şi dezvoltare personală pentru copii, adolescenţi şi adulţi.

Lugoj, Micro IV, str. Nera nr. 40, et, ap. 3. Tel. 0726 / 376 116


13-26 APRILIE 2012

PRIM PLAN

Un băiat de 14 ani, din Luncanii de Jos , a fost strivit de un camion cu lemne

În data de 4 aprilie 2012, în jurul orei 19.23, Poliţia Oraşului Făget a fost sesizată prin apelul 112, despre faptul că în Luncanii de Jos, în locul numit “Între Ape”, un camion de lemne s-a răsturnat peste un minor. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat decesul copilului de doar 14 ani. În urma verificărilor, s-a stabilit că, în timp ce tatăl său încărca lemne în camion, minorul se afla în cabina autovehiculului, aşezat pe locul şoferului, dar în momentul în care maşina a început să se încline pe partea stângă, Andrei M. a sărit din cabină, dar pe aceeaşi parte în care camionul s-a răsturnat. În urma incidentului, copilul a fost prins sub camionul cu lemne. Băiatul şi-a pierdut viaţa pe loc. La faţa locului au fost chemaţi Pompierii, Ambulanţa şi Poliţia. Poliţiştii continuă cercetările pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul, în cauză întocmindu-se şi un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Alex. BARANYAI

ADMINISTRATOR UNIC AL SC JULIA SA LUGOJ

Cu sediul în Lugoj, str.Bucegi nr.3, înregistrată la O.R.C sub.nr.J 35/73/1991, având Codul unic de înregistrare RO 1844440, capital social subscris şi vărsat de 90.000 lei.

CONVOACĂ

Adunarea Generăla Ordinară a Acţionarilor, pentru data de 07.05.2012, ora 14, la sediul societăţii din Lugoj, str. Bucegi nr.3, jud.Timiş. La Adunarea Generală a Acţionarilor sunt îndreptăţiţi să participe şi să voteze toţi acţionarii înregistraţi în registrul acţionarilor, ţinut la sediul societăţii la sfârşitul zilei de 20.04.2012 considerată ca dată de referinţă. Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor va avea pe ordinea de zi adoptarea următoarelor rezoluţii. 1.Prezentarea şi dezbaterea raportului de activitate al Administratorului Unic pentru anul 2011. Modul de îndeplinire de către Administratorul Unic a obiectivelor şi criteriilor de performanţă din contractul de administrare. 2.Prezentarea şi dezbaterea raportului Comisiei de Cenzori pentru anul 2011. 3.Discutarea, aprobarea sau modificarea situaţiilor financiare la 31.12.2011, în baza materialelor prezentate de Administratorul Unic şi a Comisiei de Cenzori. 4.Pronunţarea asupra gestiunii Administratorului Unic pentru exerciţiul financiar 2011. 5.Stabilirea persoanei împuternicite să negocieze obiectivele şi criteriile de performanţă pentru anul 2012 şi să semneze actul adiţional la contractul de administrare din partea societăţii. 6.Aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli şi a planului de investiţii pentru anul 2012. 7. Prelungirea mandatului Administratorului Unic şi a membrilor Comisiei de Cenzori. 8.Aprobarea datei de 25.05.2012 ca dată de înregistrare în conformitate cu prevederile art. 238 alin 1 din Legea 297/2004. 9.Mandatarea Administratorului Unic pentru efectuarea demersurilor necesare în vederea publicării şi înregistrării hotărârilor AGOA la ORC şi în Monitorul Oficial. Dreptul de vot se poate exercita direct sau prin reprezentant, în condiţiile legii, iar procurile speciale se pot obţine de la sediul societăţii din data de 06.04.2012 ora 8 – 15 şi se pot depune până la data de 30.04.2012 ora 15,oo la sediul societăţii. Începând cu data convocării adunării generale, materialele de la punctele 1,3 si 4 se pun la dispoziţia acţionarilor, de luni până vineri, între orele 8-15, la sediul societăţii. Celelalte materiale informative aferente problemelor incluse pe ordinea de zi vor fi puse la dispoziţia acţionarilor începând cu data de 06.04.2012, de luni până vineri, între orele 8-15, la sediul societăţii. Dacă nu sunt îndeplinite condiţiile de validare la prima convocare, se convoacă pentru a doua oară Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor cu aceaşi ordine de zi, la data de 08.05.2012, ora 14, la sediul societăţii. Administrator Unic, Ing. Viorel Sorin MURARIU

Incendiu pe strada Bega

Incendiu puternic joi dimineaţa, 5 aprilie 2012, pe strada Bega, din Lugoj. O magazie s-a făcut scrum în câteva minute, după ce a fost cuprinsă de flăcări. Focul s-a extins cu repeziciune, din cauză că magazia era construită din lemn uscat şi erau depozitate mai multe bunuri inflamabile. Oamenii care locuiesc în casele învecinate susţin că au fost treziţi din somn de zgomotul produs de

flăcări. Mai multe maşini ale pompierilor şi ambulanţei au sosit la faţa locului. Pompierii s-au chinuit mai bine de o oră să stingă flăcările, însă nu au mai putut salva nimic. Magazia aparţinea unui bătrân, care crede că dezastrul a plecat de la vecinii săi, care ard cabluri. Pompierii au început o anchetă pentru a stabili exact cauzele care au provocat incendiul.

Poliţiştii de la Secţia 10 Poliţie Rurală au efectuat trei percheziţii domiciliare în Mănăştiur, ocazie cu care au fost descoperite mai multe pachete de ţigări şi cafea pentru care proprietarii locuinţelor nu au putut prezenta documente de provenienţă. În urma extinderii cercetărilor, s-a descoperit că cele trei persoane deţineau la domiciliu cafea şi ţigări de contrabandă, acestea având

timbre fiscale străine. În urma acţiunii, au fost ridicate 7.000 de ţigarete timbrate necorespunzător şi şase pachete de cafea de 500 de grame fiecare. Întreaga cantitate de cafea şi ţigări urma să fie vândută atât în localitate cât şi în pieţele din Făget şi Lugoj. Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, în cauză urmând să fie dispuse măsurile legale împotriva deţinătorilor.

n A furat doi miei de la

oÎnstână de lângă Buziaş data de 05 04.2012, în jurul orei 20.25,

Poliţia Oraşului Buziaş a fost sesizată prin apelul 112 de către G. Ioan, din oraş, cu privire la faptul că în jurul orei 19.20, N. Samir, de 20 de ani, din Buziaş, i-a furat doi miei de la un saivan situat la marginea oraşului Buziaş. Din verificări a rezultat că turma de oi a fost lăsată nesupravegheată pe câmp de către ciobanul turmei în intervalul de timp în care s-au furat cei doi miei. Poliţiştii s-au deplasat la domiciliul persoanei indicate în plângere dar cei doi miei, reclamaţi ca fiind furaţi nu au fost găsiţi. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

întrerupere de sarcină la cerere, prin aspiraţie

n consultaţii ginecologice complete, test Papanicolau n ecografii abdominale şi endovaginale n tratamentul colului prin electrocauterizare n mici intervenţii chirurgicale – montare sterilet n investigarea şi tratamentul sterilităţii n urmărirea sarcinii n asistenţă la naştere la Clinica „Bega” Timişoara şi la maternităţile private din Timişoara

Adresa: Lugoj, Str. Oltului nr.3, ap.1 (fosta Policlinică) Orar: Luni, Miercuri, Joi: 16-19. Tel.: 0723.572.811 sau 0752.119.994.

persoane necunoscute au sustras trei cupe metalice aparţinând unui utilaj agricol din gospodăria lui T. Ioan, din Târgoviste, comuna Balinţ. În urma verificărilor efectuate a fost depistat O. Ioan, de 32 de ani, din aceeaşi localitate, de la care poliţiştii au ridicat bunurile sustrase şi le-au predat părţii vătămate. În cauză se continuă cercetările în dosarul penal întocmit pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat cu suspectul în stare de libertate.

Str. Zorilor nr.3, Lugoj Tel. 0722.609.924

Estetic şi util, confort şi calitate

NOU!

Oferim salariu 500-2500 de euro + cazare. Tel. 0766.267631

n Lugojenii de pe strada Traian Vuia ne întreabă de ce a fost turnat asfaltul doar până la firma Lunex. De-aia! Pentru că de la Lunex încolo, strada e lună. Sau... exact ca pe lună. n Un prieten al DEX-ului ne scrie că e futilă orice promisiune electorală, drept pentru care merită o fustigaţie prin şular la buze. Aşa este! Mai bine să fii ciufut cu promisiunile! n Cetăţenii din Mondialul Bocşei, care stau pe partea dreaptă, au o nelămurire: nu ştiu ce vor face după ce le expiră contractele. Le spunem noi ce vor face: se vor muta pe partea stângă. n Cică drumarii care lucrează pe strada Tudor Vladimirescu şi pe cele care se intersectează cu ea, când au turnat asfaltul, au scos bordurile de la unele trotuare pavate de locatari şi le-au lăsat aşa. Adică i-au lăsat pe locatari să şi le pună. n Un mucalit ne propune ca, după modelul adăpostului pentru câini, să se construiască în oraş şi un adăpost pentru boschetari, unde să li se acorde hrană, îngrijire şi consiliere. Ei, cu asta nu mai putem fi de acord. Mai bine să fie eutanasiaţi sau şi mai bine ar fi să fie sterilizaţi, ca să nu se mai reproducă. Ce ziceţi?

agricol al vecinului n Percheziţii în trei locuinţe din Mănăştiur utilajul Poliţiştii lugojeni au fost sesizaţi în noaptea de 06/ 07.04.2012 cu privire la faptul că

Medic Specialist Clinica Universitară de Obstetrică-Ginecologie „Bega” Timişoara

angajează dansatoare-animatoare

Bârfele de la Ceasul Electric

n A furat cupele de la

Cabinet Medical Obstetrică-Ginecologie dr. Niţu Răzvan

night-club Braşov

ACTUALITATEA 3

Tapiţerie

colţare, canapele, holuri, fotolii


n De curând, Silviu Prigoană, a declarat că: „Vreau să fiu primar pentru mine şi familia mea”. Dacă s-a gândit că familia sa este formată din toţi bucureştenii, totul este în regulă. Dacă s-a gândit la familia lui, formată din copii şi din năbădăioasa sa soţie actuală, Adriana Bahmuţeanu, fostă, fostă fostă şi viitoare fostă, nu e în regulă. Dacă este aşa, e totuşi de admirat pentru sinceritatea lui. Ar fi primul politician român care spune adevărul. O minune! Dar eu nu cred în minuni. n Ofertă şoc! Sau superofertă, dacă vreţi! Doi patroni ai uni bordel din Stuttgart (Germania), au venit cu o ofertă greu de refuzat. În schimbul a 70 de euro, clienţii puteau face sex cu prostituatele angajate, cât timp doreau, ori de câte ori doreau şi în ce poziţii doreau, pe parcursul unei zile. Poziţia celor doi patroni nu era plăcută poliţiştilor care au considerat că aceştia exploatau sexual fetele care munceau acolo, majoritatea din România, drept pentru care ei urmeză să apară în faţa judecătorilor. Ce ţi-e şi cu ofertele astea şoc! Rămâi şocat. n Phil Ritchie, un preot anglican de la biserica All Saintes de Hove recomandă: „De Paşti, staţi în pat, mâncaţi ciocolată şi faceţi sex”! Cred că enoriaşii lui nu au niciun motiv de a nu-i da ascultare. Doamne, Doamne…! n Dacă nu prea putem învinge Olanda pe terenul de fotbal, încercăm a o face prin şicane. Deşi este prezent în România de şase luni, noul ambasador al Olandei la Bucureşti, von Bonzel rămâne doar ambasador desemnat. Aceasta pentru că Traian Băsescu, căpitanul reprezentativei naţionale a României, refuză o întâlnire pentru ca acesta să-şi poată prezenta scrisorile de acreditare. Politică şi delicateţe. Politică, da, delicateţe, ba.

n Au fost confiscaţi 100 de litri de alcool În timp ce executau serviciul de patrulare pe

raza localităţii Margina, poliţiştii de la Făget au oprit pe DN 68/A un autoturism condus de M. Nastasia, de 28 de ani, din Deva. Efectuând controlul portbagajului au fost găsite 5 bidoane de plastic a câte 20 l fiecare, în care se afla alcool. Fiind întrebată de provenienţa alcoolului, conducătoarea auro a declarat că nu deţine documente de provenienţă deoarece l-a cumpărat din piaţa agroalimentară din Lugoj de la o persoană pe care nu o cunoaşte şi intenţiona să-l transporte până la Deva. Cantitatea de 100 l de alcool a fost ridicată în vederea confiscării iar celei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

n A pus în circulaţie un autoturism neînmatriculat În 8.04.2012, în Margina a fost depistat

un autoturism condus de D. R. Călin, de 27 de ani, din Petroşani, judeţul Hunedoara. În urma verificării documentelor autoturismului s-a constatat că autoturismul respectiv, nu are inspecţie tehnică periodică valabilă şi nu are întocmită asigurarea civilă auto obligatorie. În cauză poliţiştii au deschis un do-

SOCIAL

13-26 APRILIE 2012

Ziua Internaţională a Romilor

Direcţia de Asistenţă Social Comunitară din Lugoj a sărbătorit vineri, 6 aprilie, ”Ziua Internaţională a Romilor”, manifestare ce a ajuns la ediţia a V-a. Evenimentul a debutat la orele 11, cu o paradă a portului tradiţional, pe străzile: Caransebeşului, Nicolae Bălcescu, 20 Decembrie 1989, cu oprire în faţa Primăriei Municipiului Lugoj. Acolo, cei peste 50 de copii din cadrul Centrului Comunitar de Sprijin Măguri au fost întâmpinaţi de primarul Francisc Boldea, deputatul Sorin Stragea şi consilierii Nicu Bădina, Iosif Crăciunescu şi Ioan Barboni. Tinerii şi-au arătat măiestria în dansul şi cântecul tradiţional, iar ca această tradiţie să fie păstrată, edilul şef al oraşului a cinstit muzica. Punctul final al paradei a fost Podul de Beton, de unde au fost aruncate pe râul Timiş flori şi jerbe în memoria romilor morţi în timpul celui de-al doilea Război Mondial. Petrecerea a continuat cu cântec şi joc la Restaurantul Acapulco. (I. M.)

Profesorul lugojean Sebastian Gheorghiţă a fost premiat la olimpiada naţională de matematică În perioada 2 – 6 aprilie 2012, la Constanţa, a avut loc a 63-a ediţie a olimpiadei naţionale de matematică, pentru clasele VIIXII, Bistriţa fiind gazdă pentru întrecerea claselor V-VI. Deşi nu a avut elevi în competiţia finală (eleva Teodora Groza, din clasa a IX-a, obţinuse calificarea, însă a preferat să meargă la olimpiada naţională de fizică), Lugojul a fost totuşi reprezentat de profesorul Sebastian Gheorghiţă, de la Şcoala Nr.4. Judeţul Timiş a avut 12 elevi în concurs şi a obţinut 3 medalii de argint

şi 5 medalii de bronz. Elevii nu au fost singurii premiaţi, organizatorii împreună cu echipa de la ”Viitori Olimpici” recompensând şi 4 profesori din ţară pentru contribuţia remarcabilă de-a lungul timpului la creşterea calităţii actului didactic şi performanţei în matematică. Printre ei se află şi profesorul lugojean Sebastian Gheorghiţă, care a primit cu această ocazie un laptop inscripţionat cu sigla ”Viitori Olimpici”. Ion MOLDOVAN

Din suflet, pentru lugojeni! Dragi lugojeni, În pragul Sfintei Sărbători a Luminii, atunci când toţi creştinii serbează minunea Învierii Domnului Isus, sufletul fiecăruia dintre noi e mai aproape de oamenii şi locurile dragi nouă. Le datorez un oraş frumos părinţilor şi bunicilor mei, care au trăit tot în Lugoj, dar şi copiilor şi nepoţilor mei care vor să trăiască aici în Lugoj şi nu în altă parte. Pentru tot le suntem îndatoraţi strămoşilor care au luptat, vărsând sânge, pentru ca pe aceste pământuri să ne simţim acasă. Lugojul înseamnă pentru mine locul unde m-am născut, locul unde mi-am petrecut copilăria şi adolescenţa, locul în care am iubit pentru prima oară în viaţă, locul în care m-am plimbat ore în şir, indiferent de anotimp, locul în care am făcut şcoala generală şi liceul, locul în care am cunoscut oameni de tot felul, locul în care m-am căsătorit, locul în care trăiesc nepoţii şi copilul meu, locul în care am lucrat ani de zile, este oraşul pe care nu l-aş părăsi niciodată, Lugojul este casa mea dar şi familia mea. Am crescut pe străzile Lugojului, oraş care se reîntoarce la normalitate. Este datoria mea faţă de lugojeni, dar şi faţă de familia mea să mă lupt pentru a face un oraş cu adevărat european. Lugojul e ca un copil care trebuie legănat cu duioşie şi

Administratorul unic al Sc Silcom SA Lugoj, cu sediul în Lugoj, strada Timişorii nr. 143-147, înregistrată la ORC Timiş sub nr. J/35/87/1991, CUI 2499005, având un capital subscris şi vărsat de 515.125 lei, în conformitate cu prevederile Legii 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, ale Legii nr. 297/2004 privind piaţa de capital, ale Regulamentului nr.6/2009 emis de CNVM şi ale Actului Constitutiv, Convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor În data de 4.05.2012 ora 13, la sediul societăţii strada Timişorii nr. 143-147, pentru toţi acţionarii înregistraţi la Registrul Acţionarilor de către Depozitarul Central SA la sfârşitul zilei de 20.04.2012, cu menţiunea că doar persoanele care sunt acţionari la această dată au dreptul să participe şi să voteze în cadrul adunării generale, având propusă următoarea ordine de zi: 1. Prezentarea şi aprobarea bilanţului contabil pentru exerciţiul financiar al anului 2011, a contului de profit şi pierdere; 2. Prezentarea şi aprobarea raportului de gestiune al administratorului unic şi descărcarea de gestiune; 3. Prezentarea şi aprobarea raportului comisiei de cenzori şi descărcarea de gestiune; 4. Repartizarea profitului; 5. Prezentarea şi aprobarea raportului bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2012; 6. Înlocuirea cenzorului supleant; 7. Propunerea datei de 31.05. 2012 ca dată de înregistrare pentru identificarea acţionarilor asupra cărora se vor răsfrânge rezultatele AGOA; 8. Mandatarea persoanelor desemnate de AGOA să îndeplinească toate procedurile şi formalităţilor prevăzute de lege pentru ducerea la îndeplinire a hotărârii AGOA. Dreptul de a introduce şi solicita noi puncte pe ordinea de zi a adunării, acţionarii îşi pot exercita dreptul în termen de 15 zile de la data publicării, cu respectarea art.7 şi art.13 din Regulamentul nr. 6 al CNVM/2009. Începând cu data de 2.04.2012 documentele referitoare la problemele incluse pe ordinea de zi a adunării generale, sunt disponibile la secretariatul unităţii şi pot fi consultate şi obţinute de către toţi acţionarii societăţii. Formularul de procură specială pentru reprezentare în AGOA poate fi obţinut de la secretariatul unităţii începând cu data de 2.04.2012. Procurile speciale de reprezentare în AGOA pot fi depuse la secretariatul societăţii până în data de 3.05.2012 În cazul în care la prima convocare nu vor fi îndeplinite prevederile legale, AGOA, se va reprograma, în acelaşi loc, pentru data de 11.05. 2012 ora 12. Informaţii la sediul unităţii sau la telefon: 0256.307.321 între orele 9-14. Administrator unic, ing. Claudiu Sorinka

crescut cu mare atenţie. E ca un copil într-o lume imensă, dar cu ajutorul nostru – al oamenilor – el poate deveni un om cult şi bine educat, trebuie doar să avem grijă de el, să-l ţinem mereu lângă inima noastră şi sufletul nostru. Lugojul nu este o casă oarecare. Lugojul este acasă. Lugojul este al nostru şi nouă ne pasă de Lugoj. Cred că aceasta este moştenirea pe care am primit-o de la părinţii şi bunicii noştri şi e de datoria noastră să o păstrăm, să o ocrotim şi la rândul nostru să o transmitem mai departe copiilor şi nepoţilor noştri. Cred că aceasta este viziunea pe care noi trebuie să o urmărim în fiecare zi şi să dăm tot ce este mai bun în noi pentru a o împlini. Lugojul este al nostru şi de noi depinde ce fel de „acasă” avem! Fie ca Sărbătoarea Sfintelor Paşti să coboare liniştea şi pacea în inimile tuturor, să vă lumineze viaţa şi să vă aducă renaşterea credinţei, a speranţei şi a bucuriei, sănătate şi fericire alături de cei dragi!

Hristos a Înviat!

Împreună pentru fiecare! Primarul Municipiului Lugoj, prof. ing.Francisc Boldea

ALPHA CLINICS Obstetrică - Ginecologie

Dr. Cătălin Ardelean Program: Luni: 12-18 Miercuri: 9-13 Joi: 10-18 Dr. Roxana Ardelean Program: Marţi: 10-18 Vineri: 10-18

sc SCHLIER CHRISTIAN srl

execută (de peste 20 de ani) confecţii metalice de calitate germană la preţuri româneşti:

porţi, garduri, balustrade din fier forjat, inox, copertine, mobilier metalic, hale şi multe altele.

n consultaţii ginecologice n test Papanicolau n ecografie transabdominală şi transvaginală n avorturi la cerere prin aspiraţie şi medicamentos n investigarea şi tratarea cazurilor de sterilitate n montare sterilet n cauterizare col uterin n dispensarizarea sarcinii n asistenţă la naştere Programări: luni- vineri: 11-18, la tel: 0748.061.061 n Lugoj, str. Bucegi nr.11 n n Timişoara, Calea Martirilor nr. 70, sc. B, ap.2 n

Lugoj, str. Făgetului nr.71, tel. 0256.351.946, 0727.783.135, mail: confectii_metalice@yahoo.com

publicitate

4 ACTUALITATEA


13-26 APRILIE 2012

SOCIAL

ACTUALITATEA 5

publicitate

O nouă acţiune caritabilă a motocicliştilor lugojeni

Duminică, 8 aprilie 2012, în jurul orei 11, vremea rece şi ploioasă nu i-a împiedicat pe motocicliştii lugojeni să se adune în parcul din spatele Primăriei, pentru a demara o nouă acţiune caritabilă. Aşa cum au făcut-o de atâtea ori în preajma sfintelor sărbători, aceşti “băieţi răi” (cum ne sunt prezentaţi în filme) au dovedit şi de această dată că sunt băieţii buni, care se gândesc la aproapele lor şi mai ales la cei vitregiţi de soartă. Astfel, au pus mână de la mână şi, împreună cu consilierul local Dragoş Ivan, au pregătit cadouri pentru copiii din Centrul de Plasament de pe strada Bocşei. Din păcate, din cauza vremii nefavorabile, motocicliştii au renunţat la tradiţionalul tur al oraşului, pornind de

la Primărie direct pe strada Bocşei, unde au fost întâmpinaţi cu multă bucurie de către copiii de acolo. Gestul motocicliştilor lugojeni din duminica în care credincioşii catolici au sărbătorit Paştele, iar cei ortodocşi Floriile, merită apreciat şi, de ce nu, luat ca un exemplu.

21 de elevi de la Colegiul Naţional “Coriolan n Doi premianţi la Brediceanu” vor pleca la Linz, în Austria Olimpiada de Limba Romani Doi elevi din cadrul Şcolii cu clasele I – VIII

nr. 12 din Măguri au reprezentat judeţul Timiş la cea de-a XIII-a ediţie a fazei naţionale a Olimpiadei de Limba Romani, găzduită în acest an de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor. Tinerii învăţăcei, coordonaţi de profesor Mihaela Mocanu, au obţinut rezultate excelente la anul lor de studiu. Cassandra Rădulescu, elevă în clasa a VII-a, a luat locul doi, în timp ce Bogdan Ciurariu, elev în clasa a VII-a, s-a întors acasă cu o menţiune. Concurenţa a fost una serioasă, 52 de copii încercând să câştige olimpiada naţională la categoria lor de vârstă. Acestea nu sunt primele rezultate obţinute la faza naţională de către elevii din Măguri, anul trecut Călin Odă câştigând premiul I la Olimpiada Naţională de Limba Romani. I.M.

Proiect Comenius bilateral “Einander Besser Verstehen” între Bundeshandelsakademie und Bundeshandelsschule Linz şi Colegiul Naţional „Coriolan Brediceanu“, Lugoj. În perioada 11-21 aprilie, 2012, un grup de 21 de elevi, din clasa a X-a A, de la Colegiul Naţional “Coriolan Brediceanu”, se află la Linz, Austria, însoţiţi de prof. Maria Păcurar, Petru Schlupp şi Sofronie Mureşan, în cadrul proiectului Comenius bilateral lingvistic “Să ne cunoaştem mai bine!”. Acest proiect îşi propune ca obiective învăţarea limbii germane, cunoaşterea altor tipuri de sisteme de educaţie şi deschiderea spre cultură şi civilizaţia altui stat european. Elevii vor participa la cursuri timp de 10 zile, la activităţi sportive şi ex-

tracurriculare, împreună cu elevii austrieci din proiect şi vor realiza a treia temă a proiectului “Viaţa în familie”. Până în prezent, au fost realizate două teme: “Perioada înainte de Crăciun şi obiceiuri de Crăciun”, în cele două ţări şi “Istoria”. Produsele finale au fost publicate pe situl etwinning al proiectului, care la rândul lui se transformă în produs al proiectului. Programul a fost deja stabilit de partenerii din Şcoala din Linz, iar elevii brediceni şi l-au însuşit. Cazarea se face la Youth Hotel, din Linz, iar ca documentare pentru tema “Muzică şi cultură” va fi organizată o vizită la Salzburg. La întoarcerea elevilor, vă vom prezenta mult mai multe lucruri frumoase pe care le-au realizat. Andreea POP

LUGOJANA PREST

urează angajaţilor şi familiilor acestora, clienţilor şi partenerilor de afaceri

Sărbători fericite, cu pace şi bucurie!

HRISTOS A ÎNVIAT!

nIuliana ApelNinadisperat de ajutor Bosescu lansează un apel dis-

perat de ajutor. Viaţa ei depinde de 25.000 de euro. Acum, în preajma Sfintelor sărbători de Paşte, când unii dintre noi se gândesc cum să aibă o masă cât mai bogată, unde săşi petreacă zile libere sau cum să se distreze mai bine, alţii nu se pot gândi decât la propria lor sănătate, care depinde de mari sume de bani. Este şi cazul lugojencei Iuliana Nina Bosescu, care, la cei 38 de ani ai săi, care trăieşte datorită unui stimulator de coloană, numit neuropacemaker, care i-a fost implantat acum doi ani într-o clinică din Budapesta şi care trebuie schimbat din doi în doi ani. Costul unui asemenea aparat, fără cheltuielile cu tratamentul postoperator, transportul şi consultaţiile prevăzute din 3 în 3 luni, se ridică la… 25.000 de euro. Aflaţi într-o asemenea situaţie, câţi dintre noi şi-ar pierde orice speranţă? În speranţa că lugojenii o pot sprijini financiar, vă mulţumesc anticipat. Conturile au fost deschise în lei în euro la ING Bank: RO14INGB0000999900705461 în lei, şi RO10INGB0000999901099062 în euro. Cei care vor să o contacteze a pot face pe email-ul: bosescu_iuliana73@yahoo.com sau la nr. de tel: 0728271433 sau la adresa : Bosescu Iuliana Nina, str. Tudor Vladimirescu, nr. 71, Lugoj, Jud. Timiş”.

n Premii şi menţiuni de laÎnMecArt – Timişoara perioada 30.03.2012-1.04.2012, în ca-

drul Facultăţii de mecanică a Universităţii Politehnice din Timişoara, a avut loc concursul MecArt, organizat de Liga studenţilor din această facultate pentru elevii de liceu care au aptitudini şi talente mecanice şi artistice, oferindu-le ocazia astfel să se exprime prin metode non-verbale. Concursul a cuprins patru probe: Grafică/Design şi pictură, Grafică/Design 3D computerizat, Creativitate si Poezii. Pentru fiecare probă, participanţilor le-a fost alocat necesarul pentru realizarea lucrărilor concepute. Concurenţii au primit o temă cu conţinut din domeniul mecanic, pe care au dezvoltat-o într-o manieră artistică. De la CN “Coriolan Brediceanu” au participat 16 elevi, din care 10 s-au întors cu premii şi menţiuni: locul I, la Poezie- Evelyn Popa; locul II, la grafică 3D – Fabian Minescu, iar la creativitate, echipa formată din Ana-Maria Turcin, Irina Bucurici, Alexandra Tamaş, Anca Veciunca, Mihaela Eneşca şi Irina Bledea; locul III, la pictură- Amalia Coman, iar la poezie – Deliza Dobra. Coordonatoarea acestui proiect al colegiului a fost prof. Lucia Boldea, iar însoţitorul grupului de elevi, ing. Raus Gunter.

Sărbătoarea Învierii Domnului să vă aducă sănătate, fericire şi mai multe bucurii.

HRISTOS A ÎNVIAT!

Marius MARTINESCU, Preşedintele PDL LUGOJ


6 ACTUALITATEA Telefoane

0256.352.240 Primăria Lugoj 351.130 Casa de Cultură M. 353.253 Casa de Cultură S. 357.886 Pro Arte 354.903 Muzeu 351.304 Biblioteca 351.971 Protopopiatul 351.673 Admin. Financiară 354.920 Camera Comerţ 351.776 Camera Muncă 351.812 Forţe de Muncă 351.750 Meridian 22 352.830 Salprest 359.679 Gara 351.212 Poliţia 352.372 Judecătoria 353.324 Pol. Comunitară 353.511 Jandarmii 351.560 Pompierii 353.731 Spitalul 358.000 Ambulanţa 0745.316.998 Stomatologie 353.784 Pol. cu Plată 359.496 Pol. Gârleanu 356.688 Centrul Cev 0800.800.928 Urgenţe Gaz 112 Număr de Urgenţă FARMACII 353.039 Maydis Farm 351.834 Salvia Farm 353.521 Alcris Farm 353.602 Farmacia 231 351.244 Îngerul Farm 358.429 Farm ACF Civig TAXIMETRE 351.888 Taxi Sandy

UTILE & SERVICII

Asfaltarea străzilor continuă

Bănci

Dobânzi persoane fizice 6 luni 1 an Bancpost 7,00 7,30 BCR 11,50 11,00 Transilvania 10,00 10,00 Carpatica 11,00 11,00 BRD 6,75 7,00 Raiffeisen 9,00 9,50 Alpha Bank 10,00 9,25 Pireus Bank 9,00 8,50

Şeful executivului lugojean, Francisc Boldea, a prezentat stadiul lucrărilor de asfaltare a străzilor din municipiu. Au fost finalizate lucrările pe străzile: Constantin Brâncoveanu, Paul Chinezu, Fagilor, Someşului, Mureşului, Împăratul Traian, Timişului, Jabărului, Fundătura Jabărului, Bojinca, Poalele Viilor, urmând ca după sărbătorile de Paşti să se asfalteze şi strada Astalaş, pentru început până la intrarea în Micro III. Pe şase dintre aceste străzi se lucrează la ridicarea gurilor de canal la nivelul asfaltului urmând să fie realizate apoi marcajele rutiere. Până la 1 mai se speră să fie asfaltate şi străzile Cotu Mic, Cernei şi Astalaş, în totalitate.

Valute

1 euro $ 1£ CHF 1 g aur

12 Aprilie 2012

4,37461 3,3376 5,3029 3,6409 177,4443

ISSN 1584-3688 Sãptãmânal editat de A. C. Actualitatea Str. Nicolae Bălcescu nr. 6 tel./fax: 0256/356.626 REDACŢIA: Director: Nicolae SILADE Redactor şef: Ion MOLDOVAN Redactor şef-adj: Liviu BRÂNDUŞONI SGR: Andreea POP Redactori: Mircea ANGHEL (actualitate) Cristina FRĂŢILÃ (editorialist) Nicolae TOMA (investigaţii) Dan H. BRUDIU (sport) Remus V. GIORGIONI (cultură) Carmen SILADE (divertisment) Alex. BARANYAI (fotoreporter) Mirela DRAGOTĂ (c. Italia) Cornel DRINOVAN (c. Spania) Publicitate/Marketing: Lidia SILADE, 0769.62.62.76, 0256.35.66.26

Difuzare: Gheorghe IORGA Adresă e-mail: ziarulactualitatea@yahoo.com

n Hingherii au prins 113 maidanezi de pe străzi Primarul Francisc Boldea a prezentat sta-

diul acţiunii de capturare a câinilor fără stăpân de pe teritoriul municipiului Lugoj. Până în data de 10 aprile au fost prinşi în total 113 câini, cei mai mulţi în cartierele: Stadion I (17 câini), Splaiul 1 Decembrie 1918 (17 câini), Cotu Mic (18 câini). În zilele următoare, acţiunea va continua în cartierul J. C. Drăgan, pe Splaiul Brediceanu şi în Piaţa ”George Coşbuc”, urmând să se revină în cartierele în care s-a acţionat deja, pentru a prelua câinii care au mai rămas. ”Mă bucură faptul că populaţia a înţeles esenţa acţiunii şi chiar ne ajută cu informaţii despre locurile pe unde mai sunt animale necapturate. 77 câini au fost plasaţi în noul adăpost, iar 30 urmează să fie castraţi. Adăpostul este funcţional, hrana este asigurată, sperăm ca numărul câinilor de pe stradă să fie cât mai mic şi să realizăm ceea ce ne-am propus”, a precizat primarul municipiului.

nFirma Iluminatul arhitectural nPrimarul Începmunicipiului lucrărilea precizat la parcări ce se ocupă de iluminatul arhitectucă marţi, ral al clădirii Primăriei Lugoj lucrează în continuare în două schimburi pentru finalizarea lucrărilor. De asemenea lucrările la trotuarul din faţa instituţiei se vor prelungi până după sărbători, întrucât a fost solicitat firmei constructoare ca bordurile să fie executate în conformitate cu caietul de sarcini. Municipalitatea nu doreşte să facă rabat de la calitatea lucrării, doar pentru urgentarea acesteia.

n Andreea Gligor vă prezintă Vremea în zona Lugoj

Cont: RO49BPOS36107001797RON02 BANCPOST Agenţia Lugoj Cod fiscal: 26120477 Tipar: SC West Tipo International SRL Timişoara Responsabil tipar: Micu MARIAN

n Colţul de cultură n n Egregora de la Lugoj, oDecarte eveniment curând, la editura „Detectiv” din Bucureşti,

sub semnătura lui Ovidiu Dan (59 ani) şi a Patriciei Ghemeş (37), a apărut cartea intitulată „Egregora de la Lugoj”. Rod al unei munci asidue, pe un tărâm aproape sterp, cartea a apărut din dorinţa autorilor de a aduce la cunoştinţa cititorilor ceva ce nu s-a mai scris despre Lugoj, cam de 10 ani, după cum ni s-a confesat Patricia Ghemeş. Ovidiu Dan este licenţiat în Drept, scriitor şi jurnalist, a publicat romane şi cărţi de specialitate, e născut la Arghişu (Cluj), trăieşte în Regatul Ţărilor de Jos, unde conduce o firmă

Loto

8 Aprilie 2012 6 / 49: 4, 40, 13, 27, 29, 16 noroc: 8 9 2 4 6 5 4 5 / 40: 8, 32, 7, 20, 26, 21 super noroc: 0 0 8 4 7 6 joker: 28, 24, 5, 4, 30, 15 plus noroc: 6 4 3 1 8 9

13-26 APRILIE 2012

70 C 220 C

17.04.2012, va emite ordinul de începere a lucrărilor de amenajare a parcărilor din cartierul Ţesători, urmând apoi să fie asfaltate străzile din întregul cartier. De asemenea, până în data de 10 mai, străzile din cartierul Ştrand vor fi asfaltate în întregime. În total sunt prevăzute a fi amenajate un număr de 128 de locuri de parcare în cartierul Ţesători, 140 în cartierul Ştrand şi 161 în cartierul Cotu Mic.

n VINERI, 13 Aprilie 2012: Vremea va fi caldă, iar cerul va fi noros. Temperaturile vor fi cuprinse între 11 şi 22ºC. n SÂMBĂTĂ, 14 Aprilie 2012: Vremea va fi caldă, dar va ploua. Temperaturile vor fi cuprinse între 11 şi 22ºC. n DUMINICĂ, 15 Aprilie 2012: Vremea se va răci şi va ploua. Temperaturile vor fi cuprinse între 9 şi 17ºC. n LUNI, 16 Aprilie 2012: Vremea se va încălzi din nou. Ploi sporadice. Temperaturile vor fi cuprinse între 10 şi 21ºC. n MARŢI, 17 Aprilie 2012: Vremea va fi relativ caldă, dar va ploua. Temperaturile vor fi cuprinse între 8 şi 20ºC. n MIERCURI, 18 Aprilie 2012: Vremea se va răci şi va ploua. Temperaturile vor fi cuprinse între 7 şi 12ºC. n JOI, 19 Aprilie

2012: Vremea va fi cadă, iar cerul senin. Temperaturile vor fi cuprinse între 9 şi 21ºC.

de investigaţii private, iar Patricia Ghemeş, dublă licenţiată, medic şi cadru operativ în rezervă. Volumul se vrea un ghid iniţiatic în privinţa simbolisticii din arhitectura lugojeană. Spre a veni în sprijinul cititorilor, am considerat că nu ar fi deloc nepotrivit de a-i informa ce înseamnă egregora. Pentru aceasta am apelat la introducerea cărţii în care se spune: „După cum cuvintele, prin semnificatul lor, au o vibraţie karmică în stare să creeze realităţi sau să dinamiteze destine, simbolurile pot structura o comuniune pe acumularea sinergică a gândurilor trecute sau prezente ale indivizilor unui grup sau locuitori ai unui anume spaţiu. Aceasta este egregora: o acumulare impersonală de infoenergii, o entitate psihică ce se alimentează din mentalul colectiv şi pe care-l hrăneşte la rândul său, fie la solicitarea indivizilor în parte, fie la foamea de informaţie sau de energie a comunităţii. Egregora este puterea de a fi cumva într-o „împreună cuminecare”. Privirii iscoditoare a autoarei nu i-a scăpat nimic, descoperind pe clădirile din Lugoj, pe lângă care omul de rând trece nonşalant, diferite însemne, simboluri a căror decriptare uluieşte. Opul cuprinde XXXI de capitole completate cu trei anexe, unul mai interesant decât altul. Mă opresc aici cu prezentarea, lăsând cititorului plăcerea de a pătrunde în lumea mirifică şi fascinantă a simbolurilor. Cu mâna pe inimă, afirm că această carte este o carte eveniment. Vă recomand să citiţi această carte eveniment, pentru că nici nu ştiţi ce pierdeţi. Mircea ANGHEL

n Reţeta săptămânii

Friptură de miel

Ai nevoie de: pulpă de miel cu os (1.6 kg), 3 căţei usturoi. Marinata: 2 linguri cu vârf muştar cu seminţe, 3 căţei usturoi, 3 fire cimbru ,1 fir rozmarin, 8 fileuri anşoa în ulei de măsline, coaja de la 1 lămâie, 2 linguri suc lămâie, 2 linguri sos de soia, 2 linguri ulei măsline, piper (după gust). Cum procedezi: Mixaţi în blender toate ingredientele pentru marinată (de la verdeţuri rupeţi frunzuliţele de pe tulpină), până obţineţi o pastă. Nu puneţi sare în marinată deoarece anşoa şi sosul de soia sunt suficient de sărate. În pulpa de miel spălată şi uscată bine, faceţi incizii cu un cuţit bine ascuţit şi introduceţi felii de usturoi. Frecaţi apoi pulpa pe ambele părţi cu pasta obţinută. Deasupra să fie un strat generos de marinată. Puneţi pulpa într-un bol şi acoperiţi cu o folie. Aveţi grijă, folia să nu atingă suprafaţa cărnii ca să nu strice crusta, de aceea e bine să folosiţi un bol. Puneţi la frigider minim 4 ore. Scoateţi pulpa şi o lăsaţi jumătate de oră afară, să ajungă la temperatura camerei. O aşezaţi într-o tavă şi o introduceţi la cuptor la 220 C pentru 20 minute. Coborâţi temperatura la 150 C şi mai lăsaţi 2 ore. Tot la 30 minute stropiţi-o cu sucul din tavă, iar după acest timp friptura va fi făcută şi suculentă. Acoperiţi friptura cu folie de aluminiu şi lăsaţi să stea 15 minute înainte de a o tăia. Ajustaţi timpul de coacere în funcţie de greutatea pulpei.


13-26 APRILIE 2012

MOZAIC

ACTUALITATEA 7 n Copilul meu frumos n

Balul Puişorilor la C.N. “Coriolan Brediceanu

Câştigătoarea săptămânii este Carla Alexandra Pojenar

Săptămâna Altfel şi-a pus amprenta şi asupra activităţilor elevilor de la C. N. “Coriolan Brediceanu”. În data de 3.04.2012, la orele 16, un eveniment deosebit a avut loc la Teatrul Municipal Lugoj, Balul Puişorilor 2012 - Şcoala de Supereroi a profesorului Xavier, organizat de elevii claselor IX-a şi a X-a, cu sprijinul profesorilor Daniela Dragomir, Corina Serendan şi Gheorghe Bancu.Pentru examinarea pregătirii intensive a puişorilor, la Şcoala de Supereroi a Profesorului Xavier au sosit şi alţi supereroi: Storm, Superwoman, Wolverine, Hulk, Catwoman, Wonderwoman şi Jocker. Pentru a-şi demonstra superputerile dobândite pe parcursul clasei a V-a, supereroii au examinat atent bobocii în probe surpriză, de cultură generală, artistice şi probe de dans. După examenul final, toţi bobocii au absolvit Şcoala de Supereroi cu succes, printre cei dintâi numărându-se: Miss Popularitate -Andreea Martin; Mister Popularitate - Fabian Barboni; Miss Originalitate -Laura Alexandra Gîrbovan; Mister Originalitate – Adrian Enchescu; Miss III-Mălina Bireescu; Mister III-Adrian Rădulescu; Miss II-Ana Mărie; Mister II-Valentin Stoica; Miss IMiruna Blidariu; Mister I-Cristian Penişoară. Andreea POP

Elevii de la Hasdeu, la vânătoare de comori

În cadrul „Săptămânii Altfel”, la Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu” Lugoj, a avut loc proiectul Experienţe europene. În cadrul acestui proiect, finanţat prin Agenda Culturală a Consiliului Judeţean Timiş, joi, 5 aprilie 2012, s-a desfăşurat concursul „Comorile Lugojului”, la care au luat parte 50 de elevi, coordonaţi de profesorul Horaţiu Suciu. Cinci echipe de elevi, fiecare înarmat un telefon şi un aparat foto,

au primit (treptat) cinci indicii, pentru a afla numele unei clădiri sau structuri arhitecturale istorice din Lugoj (Gara, Pasarela, Sinagoga, Turnul Sfântul Nicolae, Universitatea Europeană Drăgan). După dezlegarea indiciului-ghicitoare, elevii mergeau la respectiva clădire/structură arhitecturală, unde se fotografiau şi obţineau următorul indiciu (fie prin telefon, fie la locul faptei). Punctajul s-a acordat astfel: prima echipă care s-a întors cu toate fotografiile de grup din faţa clădirilor sau structurilor arhitecturale a primit 10 puncte, a doua 9 puncte… şi tot aşa. S-a mai punctat, cu câte 1 punct, fiecare fotografie din faţa unei statui sau plăci comemorative de pe clădirile istorice din Lugoj.Se pare, totuşi, că şi acest concurs a fost trucat, pentru că, la sfârşit, toţi elevii au fost premiaţi cu diplome, cărţi şi tricouri. Prin această activitate, elevii de la Hasdeu au avut posibilitatea să facă cunoştinţă cu trecutul oraşului în care locuiesc, oraş care a fost şi este parte importantă a Europei. Sloganul competiţiei a fost Europa suntem noi, slogan inscripţionat şi pe tricourile purtate de elevi. Ca partener al activităţii, a fost Muzeul din Lugoj. Nicolae SILADE

Aveţi un copil? Dacă nu, faceţi repede unul şi trimiteţi pozele lui (minim trei) pe email: ziarulactualitatea@yahoo.com şi va intra în concurs pe www. ziarulactualitatea.ro Adăugaţi câteva cuvinte frumoase despre el (plus nume, prenume, vârstă, localitate). Cel care obţine cele mai multe voturi va fi publicat în această pagină şi premiat.

n CT Branişte: două premii la Olimpiadele naţionale

Concurs de biciclete pentru elevii din Boldur Săptămâna “Şcoala Altfel” a continuat miercuri, 4 aprilie 2012, la Şcoala cu Clasele I-VIII din Boldur, cu un concurs de biciclete organizat de profesoara Alina Lelescu. La acţiune au participat zeci de copii care s-au întrecut pe biciclete în proba de obstacole şi viteză. Câştigătorii au primit diplome şi premii constând în articole şi accesorii pentru biciclete, oferite de Clubul de Turism Concordia, din Lugoj. Evenimentul a beneficiat şi de o tombolă, la care marele premiu a fost o bicicletă. “Şcoala Altfel” este un program educativ dedicat activităţilor extracurriculare şi extraşcolare. Scopul programului este implicarea şi stimularea participării elevilor la activităţi diverse prin care să fie puse în valoare aptitudinile, talentele şi capacităţile elevilor în diferite domenii.

SILCOM urează angajaţilor şi colaboratorilor

Paşte fericit!

În perioada 2 – 6 aprilie, s-au desfăşurat Olimpiadele şcolare naţionale, unde Colegiul Tehnic „Valeriu Branişte” a fost reprezentat de 3 elevi, dintre care doi s-au clasat pe cele mai bune poziţii. Astfel, elevul Ioan Oncea, din clasa a XI-a D, specializarea Tehnician design vestimentar – pregătit de ing. Marilena Vărzaru şi ing. Nicoleta Bogoş – a obţinut Menţiune la Olimpiada disciplinelor din aria curriculară Tehnologii, domeniul Industrie textilă şi pielărie, desfăşurată la Grupul Şcolar „Horea, Cloşca şi Crişan” din Abrud, jud. Alba, cu 89,50 puncte. Eleva Roxana Iulia Kovacs, din clasa a XI-a B, specializarea Tehnician în turism – pregătită de ing. Nicoleta Muntean, prof. Flavia Cut Lupulescu, ing. Silvia Gheleşian şi prof. Gabriela Savu – a obţinut Premiul special pentru cea mai bună lucrare practică unde a obţinut nota maximă în cadrul Olimpiadei disciplinelor din aria curriculară Tehnologii – domeniul Turism şi alimentaţie, care s-a desfăşurat la Colegiul Economic „Gheorghe Chiţu” din Craiova.

Câştigătorii concursului desfăşurat miercuri la Boldur sunt: Fete: 1. Mălina Cărăbaş şi Paula Vasiloni; 2. Georgiana Miculescu; 3. Sorina Folţun; 4. Ramona Micula; 5. Iasmina Muntean; 6. Ada Borlovan; 7. Roxana Gaşpar; 8. Maria Arsene; 9. Raluca Trandafir; 10. Maria Bortoş; 11. Rosa Miculescu; 12. Bianca Lazăr; 13. Cosmina Munteanu; 14. Oana Grigorăşel; 15. Simona Voaideş; 16. Simona Vonea. Băieţi: 1. Flavius Pele; 2. Vasilică Faur 3. Claudiu Ciucure; 4. Dragoş Cereantu; 5. Marian Micula; 6. Ionuţ Marchiş; 7.Marian Cristian; 8. Sebastian Crăciun; 9. Dinuţ Jugariu; 10. Raul Tisan; 11. Alexandru Vădana; 12. Silviu Maranescu; 13. Răzvan Stănică; 14. Valentin Cîrneală. Andreea POP

AUTO NICU

CENTRUL PELE Sărbători fericite

urează elevilor, instructorilor şi lugojenilor

Paşte fericit!

angajaţilor şi colaboratorilor noştri

Paşte fericit! Hristos a Înviat !


8 ACTUALITATEA n SHORT SPORT n SHORT SPORT n l Şi, totuşi, există…Oltchim!

Sunt, cum e şi firesc, păreri contradictorii referitoare la evoluţia handbalistelor de la Oltchimn Rm.Vâlcea în Liga Campionilor, formaţia română oprindu-se în semifinale după dubla cu Gyor, una în care şi-a adjudecat de o manieră entuziasmantă prima manşă. Obişnuiţi cu prezenţa în elită a celei mai valoroase grupări româneşti în sporturile de echipă, am sperat şi ne-am dorit un rezultatsurpriză, o înfrângere strânsă în returul ce a avut loc la Veszprem. N-a fost posibil, iar explicaţia e simplă: clubul maghiar are la dispoziţie în acest moment pe teren cel puţin patru giganţi ai handbalului mondial: unguroaica Gorbicz, brazilianca Amorim, norvegiencele Loke şi Haraldsen, plus atu-ul marelui tehnician Karl Eric Bohn pe banca tehnică. Aşa încât, cu un lot incomplet, fără P. Ungureanu şi C. Neagu în primul rând, Vâlcea obţine totuşi o performanţă excepţională în 2012, plasându-se între primele 4 echipe ale Europei şi dând unul din puţinele semnale de menţinere a sportului românesc în lumea bună, înaintea Jocurilor Olimpice de la Londra care, din păcate, nu ne vor da satisfacţie în conjunctura actuală. Oltchim ţine steagul ridicat şi anunţă un sezon viitor cu şanse reale la câştigarea titlului european. Să fie!

l Alegeri la F.R.Volei

6 aprilie a fost zi agitată în lumea voleiului din România. Şase candidaţi au format lista din care cele 131 de cluburi prezente au votat pentru un nou mandat de patru ani al preşedintelui şi vicepreşedinţilor Federaţiei Române de Volei: Gh. Vişan, cel ce deţinea funcţia la zi, Adin Cojocaru, preşedinte al Comisiei Centrale a Observatorilor, M. Popescu, ex-şef al Clubului Sportiv Dinamo, D. Gârleanu, fost internaţional şi secretar general al F.R.V., S. Strutinski, unul din foarte potenţii oameni de afaceri dobrogeni şi Marian Ştefan, şeful secţiei de volei de la Dinamo. Miza mare, fotoliul nr.1, s-a adjudecat după ce s-a intrat în turul doi, Gheorghe Vişan reuşind să rămână pe post după ce a obţinut un scor extrem de strâns – 67 la 64 (!!) – în finala cu A. Cojocaru. Vicepreşedinţi au fost desemnaţi, în premieră, A. Ciupe, omul nr.1 în voleiul masculin, conducătorul grupării Remat Zalău, campioana României şi A. Grigoriu, preşedintele C.S.M Bucureşti, echipă cu obiective mărite pentru sezonul viitor. De pe aceste poziţii au dispărut V. Ouatu, şeful clubului Unic Piatra Neamţ şi constănţeanul Sorin Strutinski, finanţatorul C.V.M Constanţa.

l Înotăm la Londra, pescuim în ţară

Deocamdată, singura naţională a României calificată la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 este, în sporturi de echipă, reprezentativa de polo, iar unica şansă de a plusa în acest sens o mai are, în mai, naţionala feminină de handbal. Poloiştii români revin la întrecerile marii competiţii după 16 ani, reuşind calificarea în turneul preolimpic desfăşurat în Canada, la Edmonton, într-o sală în care au avut mai mulţi suporteri români decât în ţară ! Din ciudăţeniile sportului carpatin, în spaţiul căruia premierul declară că nu e nevoie de bazine, România nefiind o ţară de înotători. Aşa e, dar suntem una de pescuitori, în ape din ce în ce mai tulburi. Dan H. Brudiu

Valman Construct urează angajaţilor şi familiilor acestora, precum şi tuturor lugojenilor un

Paşte fericit!

PANORAMA

Faza decisivelor!

Volei Dvizia A1 Puţine necunoscute până la finalul sezonului în elita voleiului feminin intern. Dacă echipele ce părăsesc prima scenă sunt Clujul şi Iaşiul, pronosticurile pentru promovate se îndreaptă spre Blaj şi Brăila, trupe bine organizate valoric şi financiar încă din A 2, dar n-ar fi exclus ca Rapid Bucureşti să încurce socotelile favoritelor. A patra trupă ce va participa la barajul din mai e Rm.Vâlcea, dar fără veleităţi de A 1, se pare. La vârful ierarhiei naţionale lucrurile s-au aşezat normal. Marea finală şi-o vor disputa Ştiinţa Bacău şi Tomis Constanţa, cele mai valoroase loturi în acest an. Moldovencele au avantajul a trei din cinci jocuri pe propriul teren, dar ambiţiile şi posibilităţile sunt mari şi la malul mării, unde titratul Darko Zakoc are la dispoziţie nume grele şi o experienţă la fel de bogată ca omologul său de pe banca Ştiinţei, profesorul Florin Grapă, cel care se pare că-l va înlocui în curând şi la cârma echipei naţionale a

13-26 APRILIE 2012

României. Pentru poziţiile 3 – 4 vor juca Dinamo şi C.S.M. Bucureşti, într-un duel al orgoliilor finalizat în acest an cu meciuri directe foarte spectaculoase. Echipa Primăriei Capitalei, condusă de Atanas Petrov, în teren cu titulare ale naţionalelor Ucrainei, Argentinei, Sloveniei şi Bulgariei, va încerca să ia bronzul competiţiei în dauna elevelor lui Zoran Terzic, campion en-titre al Europei cu Serbia. În play-off 5 – 8, participările în Cupele Europene s-au stabilit şi revin favoritelor la aceste poziţii: C.S.U. Medicina Tg.Mureş şi Unic Piatra Neamţ joacă finala 5 – 6, pentru un loc în Cupa Challenge şi altul în Cupa Balcanică. Merituoase comportări au avut Universitatea Craiova şi C.S.M. LUGOJ, grupări care au cedat ultimele meciuri, decisive, pe terenurile adverse, după confruntări care nu au fost scutite de probleme de arbitraj care

au influenţat rezultatele finale. Craiova şi Lugojul vor avea minimum două, maximum trei întâlniri pentru stabilirea ierarhiei finale 7 – 8, cu avantajul oltencelor de a debuta pe teren propriu. Se discută încă problema fixării datelor acestor jocuri, programate iniţial în 18, 25 şi 29 aprilie. De asemenea, în 4-5 mai va avea loc turneul final al Cupei României. Locul desfăşurării acestuia va fi atribuit prin licitaţie. La turneu sunt calificate Dinamo, Constanţa, Bacăul şi câştigătoarea partidei Tg.Mureş – Piatra Neamţ. Dan H. Brudiu

Voleibalistele de la Hasdeu au urcat pe podium la n Campionatul municipal I. Rezultatele etapei a 18-a: Sacofaza interjudeţeană a Olimpiadei a Sportului Şcolar şuSeria T. - Darova 4-1; Şanoviţa - Buziaş 4-1; NiţLa Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar (faza inter-judeţeană),desfăşurată la Blaj, echipa de volei fete a Colegiului Naţional “Iulia Hasdeu”, reprezentanta judeţului Timiş, s-a clasat pe locul al III-lea. Componentele echipei, pregătită şi antrenată de profesoara Oana Tyukodi, au fost: Eveline Brebeneanu, Denisa Puyki, Raluca Dohotariu, Emanuela Ardelean, Alexandra Ţintea, Raluca Petric şi Bianca Bălan. Felicitări antrenoarei şi jucătoarelor!

Tipografia Almariones urează angajaţilor, clienţilor şi colaboratorilor

Paşte Fericit! Hristos a Înviat! Organizaţia de Femei a PSD Lugoj

urează membrelor şi viitoarelor membre precum şi tuturor lugojencelor

Sărbători Fericite!

chidorf - Gruni 4-4; Iosifalău - Jabăr 3-0; Babşa - Şuştra 3-0; Racoviţa II - Boldur 0-1; Secaş - Lucareţ 1-2; Seria II. Rezultatele etapei a 20-a: Cireşu - Ştiuca 2-4; Tomeşti - Autoliv 2-2; Făget II - Mănăştiur 2-2; Cladova - Micro I 0-3; Tapia - CSŞ 3-0; Găvojdia - Drăgan 0-2; Voinţa - Dumbrava 3-0; Criciova a stat. Seria I. Etapa a 19-a: Secaş - Sacoşu T.; Lucareţ - Racoviţa II; Boldur - Babşa; Şuştra Iosifalău; Jabăr - Niţchidorf; Gruni - Şanoviţa; Buziaş - Darova. Seria II. Etapa a 21-a: Voinţa - Cireşu; Dumbrava - Găvojdia; Drăgan Tapia; CSS - Cladova; Micro I - Făget II; Criciova - Tomeşti; Autoliv - Ştiuca; Mănăştiur stă. Dan FRATUŢESCU Mai multe despre meciurile din “municipal”, pe site-ul nostru: www.ziarulactualitatea.ro şi pe www.asbodo.blogspot.com

Vulcanizare Micro III urează angajaţilor şi clienţilor un

Paşte fericit! cu sănătate şi bucurii.

CSM LUGOJ urează sportivilor, antrenorilor precum şi tuturor lugojenilor un

Paşte fericit!

Hristos a Înviat!


13-26 APRILIE 2012

PUBLICITATE

ACTUALITATEA 9

MicroROYAL

Luminoasa sărbătoare a Sfintelor Paşti să coboare peste noi toţi bucurie, pace şi bună înţelegere, iar Hristos cel Înviat să ne dăruiască sănătate şi întru toate bună sporire.

urează angaţilor, clienţilor şi partenerilor de afaceri

Sărbători fericite!

HRISTOS A ÎNVIAT!

Sărbători fericite! Senator Ilie Sârbu

cabinet dr. Isak

boteşti Sărbători fericite angajaţilor, colaboratorilor şi clienţilor!

Luminoasa sărbătoare a Sfintelor Paşti să coboare peste noi toţi bucurii duhovniceşti, pace şi bună înţelegere!

le dorim pacienţilor noştri multă sănătate !

Hristos a Înviat!

Hristos a Înviat!

SC dyacim tehnocer şi fabrica de cărămidă

Spitalul Municipal ,,Teodor Andrei” Lugoj Astăzi, când singura speranţă care ne-a mai rămas este să ne apropiem de Cel care prin suferinţă şi chin S-a jertfit pentru a ne salva sufletul, îmi îndrept gândurile către EL, dar şi către dumneavoastră dorindu-vă sănătate şi bucurie şi adresându-vă creştinescul salut

clienţilor, colaboratorilor şi angajaţilor le dorim

Al dumneavoastră, de bine voitor, Florin Voichescu MANAGER Spitalul Municipal “Teodor Andrei” Lugoj

Sărbători fericite!

HRISTOS A ÎNVIAT!

Sărbători fericite!

BEEA PLAST urează angajaţilor şi familiilor acestora, precum şi tuturor lugojenilor

Sărbători Fericite!

BUŞU COSPIC urează clienţilor şi angajaţilor

Paşte Fericit!

CON BALAST Sărbători fericite angajaţilor, colaboratorilor şi clienţilor.

Hristos a Înviat!


10 ACTUALITATEA

PUBLICITATE

13-26 APRILIE 2012 PSD LUGOJ

Dragi creştini, Să ne bucurăm împreună de Sărbătoarea Învierii Domnului nostru Isus Hristos. Să primim cu sufletul larg deschis Lumina în casele şi inimile noastre.

În prag de Sfântă Sărbătoare, liniştea şi pacea să coboare asupra voastră, iar minunea Învierii Mântuitorului să dăinuie în inimile tuturor, să vă lumineze viaţa şi să vă aducă renaşterea credinţei, a speranţei, a bucuriei, cu bunătate şi căldură în suflete!

Fie ca Sfintele Sărbători de Paşti să ne aducă linişte şi alinare, înţelegere şi cumpătare, înţelepciune şi bunăstare!

Hristos a Înviat !

Sărbători fericite alături de cei dragi!

Deputat Sorin Stragea

Hristos a înviat!

Sărbători fericite!

Hristos a Înviat ! Organizaţia Municipală a PSD Lugoj, Preşedinte, prof. ing. Francisc Boldea

LUCPREST BOMET Sfintele Sărbători Pascale să aducă în casele dumneavoastră sănătate, prosperitate şi pacea cu Dumnezeu.

urează angajaţilor, colaboratorilor şi familiilor lor

Ioan Ambruş, Preşedintele Organizaţiei PNL LUGOJ

Sărbători fericite !

WERZALIT Angajaţilor, clienţilor şi colaboratorilor noştri le dorim

Hristos a Înviat!

Paşte fericit!

Hristos a Înviat! Director general, Stephan Rambacher

SALPREST urează angajaţilor şi familiilor acestora, precum şi tuturor lugojenilor

Lumina din Noaptea Sfântă a Învierii Domnnului să vă aducă în inimi şi în case pace, bucurie şi sănătate! Fie ca visele dumneavoastră cele mai frumoase să se împlinească!

HRISTOS A ÎNVIAT!

Sărbători fericite! Director Mircea GHERA

MERIDIAN 22

Cu ocazia Sfintei Sărbători a Învierii Domnului, dorim tuturor angajaţilor, familiilor acestora, clienţilor şi colaboratorilor noştri

Sărbători fericite! Director general, Daniel FLOREA

Deputat, Dorel COVACI

Sindicatul MERIDIAN urează membrilor de sindicat, familiilor lor, precum şi tuturor lugojenilor

Sărbători fericite!

HRISTOS A ÎNVIAT! Lider sindical, Constantin Savu


13-26 APRILIE 2012

PUBLICITATE

ACTUALITATEA 11

WITEXT

Colegiul Naţional “Coriolan Brediceanu” Bucuria Sărbătorilor de Paşte, dragostea şi speranţa să vă însoţească mereu! Conducerea Colegiului Naţional “Coriolan Brediceanu”, împreună cu întregul colectiv, urează elevilor, părinţilor şi bunicilor

urează angajaţilor şi partenerilor de afaceri

PAŞTE FERICIT!

Sărbători fericite!

Hristos a Înviat !

Magazin FURDUI

MATCON

urează onoratei clientele şi partenerilor de afaceri

urează colaboratorilor şi angajaţilor

SĂRBĂTORI FERICITE

Paşte fericit!

cu pace şi multă bucurie!

Linea Arredo

SĂRBĂTORI FERICITE ! Hristos a înviat oferindu-ne o viaţă plină de speranţă, bucurie şi pace!

HRISTOS A ÎNVIAT !

SĂRBĂTORI FERICITE !

Cargo Com Parc De Sfintele Sărbători ale Învierii Domnului,

Le dorim clienţilor, angajaţilor şi colaboratorilor

LUGOMET

urează angajaţilor, clienţilor şi colaboratorilor

Paşte fericit!

PAŞTE FERICIT! Hristos a Înviat! AJVPS Lugoj Cu ocazia Învierii Domnului, urează tuturor membrilor şi familiilor lor

Sărbători fericite!

Pizzeria domacris urează angajaţilor şi familiilor acestora, precum şi tuturor clienţilor

Sărbători fericite!


12 ACTUALITATEA imobiliare vând garaj în Zona Sta-

dion (intabulat) cu plata la zi. Tel: 0726.074.823. vând teren intravilan în Coşteiu , 1500 mp, 20 euro/mp, negociabil. Tel: 0724.391.237. Vând ap. 2 cam.et.II, complet utilat pe str. Timişorii. Neg. Inf.0723.437.046. Vând hală industrială, solidă, din cărămidă, de 160 mp + 45 mp teren. Informaţii la telefon: 0723.866.086. vând teren 1500 m pătraţi, pentru construire casă, în Bethausen, pe strada Principală. Tel: 0763.651.571. vând apartament cu 2 camere, lângă Şcoala nr. 2 şi grădiniţă, centrală proprie, cu 27.000 euro, sau schimb cu o casă la Ţipari sau Păru + diferenţa. Tel: 0761.927.049. vând casă P+M, zona Tudor Vladimirescu, modernă, toate dotările (centrală termică pe gaz, gresie, faianţă, podele, termopane) compusă din: la parter: living, bucătărie, baie; la etaj: 3 dormitoare+baie, parţial mobilată sau complet mobilată. Preţ 70.000 euro neg. Tel: 0721.810.620. vând urgent apartament în Lugoj, semidecomandat, zonă ultracentrală (Micro4, str. Miniş), 2 camere, centrală apartament, termopane, mobilat. Preţ: 26.500 euro, Inf. la telefon: 0736.146.213. vând casă cu 4 camere, bucătărie, fântână arteziană, anexe gospodăreşti + grădină 1000 mp în localitatea Dumbrava, str. Principală, nr. 308. Tel: 0356711395. AM DE VÂNZARE teren pe strada Lalelelor, cu doar 10.500 de euro. Informaţii la telefoanele: 0721.407.105 sau 0721.110.747. vând apartament, etaj 2, demidecomandat, cu 2 camere, izolat interior-exterior, centrală proprie, termopane, uşi interioare de lemn masiv, mobilat (modern) şi alte îmbunătăţiri, în cartier Micro 3, lângă grădiniţa nr.3. Tel.: 0722.349.444.

auto

vând Opel Corsa B, an fabricaţie 1996, motor 1200

cmc, înmatriculat în RO, 4 uşi, stare bună, preţ 1750 euro negociabil. Tel: 0741.099.877. vând Citroen AX, euro 2, ITP-2014, RAR făcut, taxă mică, consum mic, genţi aluminiu, geamuri electrice. Merită văzut. Tel: 0727.369.945. vând Opel Corsa an fabricaţie 1994, motor 1,2, taxa înmatriculare maxim 350 euro, 2 uşi, negociabil 750 euro. Tel: 0723.749.416. Vând Dacia 1400, fabr. 1997, impecabilă. Inf. 0256.352.981. Vând Peugeot 106, Daewoo Leganza, Dacia Papuc 4x4, şlep auto, toate înmatric. şi tractor de 33 cp. Neg. Inf. 0765.422.644. Vând Dacia 1310, pe injecţie, an fabricaţie 2003, ITP 2014, vopseaua de fabrică. Tel: 0723.285.960. vând Ford Focus, an fabric. 2000, capacitate 1750 cmc. Tel: 0723.297.746 sau 0256.354.276. vând Dacia Break din 2002, asigurare şi verificare, în stare de funcţionare, 600 de euro. Negociabil. Inf. la telefon: 0737.493.786. vând Peugeot 106, 2001, înmatriculat RO, 1700 E, neg. Tel: 0727.372.010. vând BMW E30, 2500 E, negociabil. Tel: 0727.372.010. vând Audi A4, 1,9 TDI, 2002, înmatriculat RO. Informaţii la tel: 0727.372.010. vând Mercedes Benz C 180, B 22.06.1995 culoare negru, inspecţie tehnică până în 2013, 4200 EUR, negociabil. Tel: 0725.422. 671.

diverse

Cumpăr piei de miel la cele mai bune preţuri din zonă. Rog seriozitate. Inf. 0722.777.543 sau 0768.066.066. Citaţia nr. 233/832/2012 Pârâtul Ion Marcel Motogan, cu ultimul domiciliu cunoscut în comuna Dumbrava, sat Răchita, nr. 361, judeţul Timiş, în prezent cu domiciliul necunoscut, este citat la Judecătoria Făget pentru termenul din 2 mai 2012, în proces cu reclamanta Mihaela Mortogan, pentru divorţ cu copiii. Pierdut certificat de înregistrare în scopuri de TVA pt. firma SC “La Dody`s”

PUBLICITATE

13-26 APRILIE 2012 Lugoj, str. Dunării nr. 7A Tel. 0722 567 046, 0356 808 933

Service la domiciliu

SRL Lugoj, înregistrat la Registrul Comertului Timiş. J 35/2048/2002. CUI: RO 15084905. Declar nul. Vând tub de bas, plus boxe magnat maşină. Preţ 300 lei, neg. Inf. 0736.690.977. vând telefoane Smartphone, Blackberry 8100 - 100 lei şi Blackberry 8310 - 100 euro sau schimb. Informaţii la telefon: 0741.099.877. vând incubator ouă şi bicicletă Ukraina, de damă. Tel. 0741.099.877. vând 40 familii albine, preţ convenabil. Informaţii la adresa: Aleea Vişinilor, Bl. 5, sc. D, ap. 10. vând laptop hp dv 9000, display 17: procesor dual core amd 1,66 Ghz/64 bits, video 512 MB, rami 1 GB, HDD 120 GB, DVD/RW, wireless, cititor carduri etc. Windows cu licenţă, drivere, programe, filme, muzică etc., preţ 850 lei, iphone 4, 16 GB, preţ 230 euro. Tel.: 0760.753.753. vând laptop (platforma lenovo) în stare excelentă ca aspect şi funcţionare, display 15,4”, tastatură numerică, procesor intel core 2 duo 1,66 Ghz/64 bits, video 256 MB, rami 1 GB, HDD 80 GB, DVD/ RW, wireless, bluetooth, cititor amprentă digitală, cititor carduri, windows 7 ultimate cu licenţă activată, baterie 3-4 ore. Preţ 700 lei. Informaţii la telefon: 0760.753.753. vând laptop hp, procesor intel celeron m560 2,13 Ghz/64bits, video 384 MB, rami 1 GB, HDD 80 GB, DVD/ CD/RW, wireless, bluetooth, cititor amprentă digitală, cititor carduri, baterie 2 ore. Preţ 650 lei. Tel.: 0760.753.753. vând ultraportabil Lenovo X61s, procesor ULV intel core 2 duo L7500/ 64 bits, 1, 60 Ghz/ L2 cache 4 MB, video 384 MB, rami 4 GB, HDD 250 GB, wireless, bluetooth, cititor amprentă digitală, cititor carduri, slot 3 G, protecţie hdd, tastatură iluminată, sistem

special împotriva accidentelor cu lichide etc. Windows 7 ultimate, activat. Bateria ţine 5 ore. Preţ 1100 lei. Informaţii la telefon: 0760.753.753. vând laptop hp compaq, display 15”, procesor intel pentium 1,8 Ghz, rami 512 MB, HDD 30 G, DVD/CD/ RW, windows cu licenţă, drivere, programe, filme, muzică etc. Preţ 450 lei. Informaţii la telefon: 0760.753.753. vând R-SIM, decodează iphone 4 s (din orice reţea). Preţ 250 lei. GEVEY-ULTRA decodează iphone 4, preţ 70 lei. Tăiere cartelă pentru iphone şi ipad. Informaţii la telefon: 0760.753.753. Vând urgent la preţ avantajos: n Mobilă stil, de hol (masă 12 persoane, 6 scaune tapiţate, dulap tip bar); n Mobilă dormitor (dulap + vitrină, oglindă, recamier, masă + 4 scaune); n Canapea extensibilă + dulap + vitrină; n Maşină de cusut “Singer”; n Chiuvete de ceramică; n Ceas deşteptător mecanic; n Aparat foto japonez; n Pompă de apă din metal; n Troacă din tablă pentru opărit porci. Tel.: 0723. 297.746 sau 0256.354.276. maseur cu experienţă, execut: masaj de prevenire şi tratare a herniei de disc, tratare a deformărilor coloanei vertebrale, luxaţii, entorse mâini - picioare. Informaţii la telefon: 0768.546.537. vând remorcă auto + 2 roţi de rezervă şi o maşină de împrăştiat îngrăşăminte. Tel.: 0729.991.781. vând căţei de rasă Labrador. Tel.: 0721.397.086. vând moară de porumb cu coceni 1000 ron. Informaţii la telefon: 0725.422.671. vând 2 locuri de veci cu împrejmuire + cruce de marmură central, 2500 lei (cimitirul Catolic). Informaţii la telefon: 0725.422.671. vând cazan baie. Informaţii la telefon: 0725.422.671. vând o chiuvetă + etajeră şi un WC şi rezervor pentru apă, ambele din faianţă albă. Preţ negociabil. Informaţii la telefon: 0256.354.624 seara.

caut familie interesată în cultivarea unei grădini pentru a avea toate produsele agricole necesare într-un an. Am solar, motosăpătoare, reţea de apă, unelte. Tel.: 0721.724.332. VÂND URGENT: n Vitrină mare (4 x 1,2 m), uzură medie, 4000 lei, n Vitrină mică albastră (cca 1,25 m), aproape nouă, 3000 lei n Două unităţi aer condiţionat, 12000, respectiv 9000 BTU, 900 lei/ buc, n Instalaţie supraveghere video – 2000 lei n Două buc. cântar – 600 lei. Tel.: 0760.147.180. vând cameră video miniDV Panasonic NV MD 9000 cu toate accesoriile originale: ac adaptor, telecomandă, cabluri av, microfon stereo extern, geantă transport, 4 acumulatori li-ion de 2200 mAh şi 3000 mAh. Camera este în perfectă stare de funcţionare, a fost folosită foarte puţin, maxim 80 ore de funcţionare. Minimum Ilumination: 1 Lux with Gain-up. Preţ: 450 euro. Informaţii la telefon: 0721.33.63.79. vând costum naţional foarte frumos, de 100 de ani, în stare foarte bună. Telefon: 0722.508.476. VÂND bicicletă electrică cu trei roţi. Se încarcă la reţea. Tel: 0256. 350.557.

afaceri

Transport persoane şi pachete pe ruta România, Austria, Germania, Elveţia şi retur, de la adresă la adresă, cu autoturisme confortabile, preţuri avantajoase şi seriozitate. Pentru grupuri organizate, reduceri de preţuri. Informaţii la telefon 0724.217.979. Transport lemne de foc, materiale de construcţii, nisip, balast, moloz cu autobasculanta de 3,5 t în Lugoj, satele şi comunele învecinate. Inf. 0727.490.370 sau 0727.380.938. Transport persoane şi colete Austria şi Germania, tur-retur, cu maşini climatizate şi şoferi profesionişti, la preţuri începând de la 60 de euro. Călătoriţi cu noi în siguranţă

Transport cu camion de 32 de tone: nisip, balast, cherestea, moloz, diverse. Preţ avantajos Informaţii la telefon: 0734.417.636.

Angajăm urgent

cusătoare cu experienţă. Informaţii la tel.0728.577.763 sau în Lugoj, pe strada Zorilor nr. 3

am de vânzare

teren de casă, pe str. Lalelelor, lângă complexul Piastrele, 28 euro mp - 500 mp. Informaţii la tel: 0721.110.747.

Aplic unghii false cu gel, la domiciliu, zilnic după ora 10. Aplicare tipsuri cu gel50 lei; aplicare gel

Angajăm muncitor necalificat

la magazin alimentar

talon mica publicitate 2012 pe unghii naturale - 40 lei; întreţinere - 25 lei. Informaţii la tel: 0728.831.405.

9 decese

Numele....................................... Prenumele.......................................... Adresa ............................................... Telefon........................................ Textul anunţului .................................................................................... ................................................................................................................ ................................................................................................................ ................................................................................................................ ................................................................................................................ ................................................................................................................ Taloanele se primesc zilnic la sediul redacţiei, Lugoj, str. N. Bălcescu nr. 6, între 9-15, până miercuri, ora 10

Salon masaj

0722.160.291; 0256/329.726 efectuează următoarele tipuri de masaj: reflexoterapie, masaj terapeutic, masaj relaxare, masaj anticelulitic, într-un ambient foarte plăcut.

DILARA CRAVATE str. Insulei nr. 2. Telefon: 0766.719.163

În perioada 3-9 aprilie 2012, au fost înregistrate următoarele decese: Ioan Ladany (77 de ani); George Bogdan (90); Elena Floare (83); Maria Văcăreschu (62); Iochiţa Bieliţchi (74); Gheorghe Oprişoni (67); Iliana Novăcescu (71); Vasile Gliglor (53); Alexandru Victor Vasilie (72); Ion Antoneac (56); Constatin Nicoară (80); Viorica Paulescu (86).

9 decese 9

şi confort! Tel.: 0722.434.054 sau 0761.509.109. Electrician, execut instalaţii electrice. Informaţii la telefon: 0721.728.913 sau la e-mail: cornel_cernoschi@ yahoo.com. bujorelis angajează de urgenţă vânzătoare. Informaţii la magazinele de pe strada Someşului sau la telefon: 0725.207.338. angajez urgent croitor cu mare experienţă, plătesc bine. Tel.: 0725.616.777. Vând cafenea - restaurant în Wiena, circa 300 m pătraţi, spaţiu pentru fumători-nefumători, bucătărie, are căldură în pardoseală, încălzire automată, aerisire, toaletă pentru bărbaţi şi femei, preţ avantajos. Tel.: 0043.650.841.07.03. Cabinet dermato-venerice Dr. Ţeţ Valer, Cotu Mic, bl. 34, ap. 2, consultaţii şi tratamente contra cost: luni-vineri, 13.30-17, sâmbăta, 9-12. Informaţii la telefoanele: 0256. 350.949; 0751.253.571. efectuez transport de colete şi persoane RomâniaAustria-Italia, tur-retur, preţ atractiv. Tel.: 0733.426.228 şi 0039.329.195.95.00. Închiriez la diverse festivităţi, nunţi, botezuri sau aniversări, porumbei albi, valabil şi pentru persoanele care deţin restaurante. Preţ informativ: 10 lei (porumbelul) în oraş şi 15-20 de lei în alte oraşe. Tel. 0763.653.008. OFER servicii de contabilitate primară. Inf. tel. 0721.810.620. Specialist IT, instalez şi depanez rapid, la domiciliul dvs. calculatoare, rootere, imprimante, instalez windows, devirusez etc. Inf. la tel.: 0724. 579.729, după ora 17. Tehnician cu studii în domeniul IT, execut depanări pc, instalări windows, linux, configurări sisteme, asamblare premium, recuperări date, upgrade telefoane OS Android, configurări reţele, devirusări etc. Asigur mentenanţă online! Tel.: 0723.516.638. Service autorizat tele-

foane mobile şi calculatoare, cu o experienţă pe piaţa locală de peste 7 ani, deblocăm şi reparăm orice model de telefon mobil. Reparăm calculatoare şi laptopuri, orice model şi configuraţie. Deblocăm console jocuri: PSP, PS3, XBOX, WII. Instalări soft navigaţie pe telefoane şi GPS-uri. Amanet produse electronice! Preţuri fără concurenţă! Informaţii pe strada Siretului, nr.2 (vizavi de cabinetul stomatologic). Tel.: 0723.004.709. electronist autorizat, execut reparaţii aparatură electronică industrială, jocuri electronice pentru baruri, automate cu fise. Informaţii la tel: 0741.500.405. Transport zilnic persoane în Italia, Spania, Portugalia, Franţa, Belgia, Anglia, Irlanda şi Germania la destinaţie, cu maşini moderne climatizate. Tel.: 0721.285.100.

închirieri

Închiriez apartament cu o cameră la casă, cu baie şi bucătărie. Preţ 600 lei/ lună cu toate cheltuielile incluse. Informaţii la telefon 0726.624.430. închiriez spaţiu comercial Str. Bucegi. Informaţii la telefon: 0734.521.752. primesc în gazdă la apartament cu centrală, gaz, acces la bucătărie, maşină de spălat, frigider, baie, televizor, internet. Informaţii la telefon: 0746.266.562. închiriez croitorie complet utilată, zona centrală. Tel.: 0725.616.777. închiriez Dacia Papuc pentru orice transport cu 120 lei pe zi. Tel.: 0725.616.777. închiriez spaţiu comercial 20 m pătraţi - 200 euro. Tel.: 0725.422.671.

matrimoniale blond, cu ochi albaştri,

32 de ani, înălţime 1,80 m, 80 kg, doresc o relaţie serioasă cu o femeie, pe toată durata vieţii. Tel.: 0754.584.330.

Firmă curăţenie

angajează persoană pentru curăţenie exterioară, în Lugoj, cu 3 ore/zi (6,00-9,00, L-S), pentru magazin. Acte legale! Ideal şi pentru pensionari! Informaţii: 0722 604662 SC Transport Adina Groza SRL, cu sediul în localitatea Lugoj, strada Gheorghe Lazăr nr. 18, judeţul Timiş, anunţă intenţia de obţinere a autorizaţiei de mediu pentru activitatea cu codul CAEN 4520 – întreţinerea şi repararea autovehiculelor, necesară pentru desfăşurarea activităţii sale privitoare la spălarea şi igienizarea autovehiculelor, activitate desfăşurată la punctul de lucru situat pe strada Caransebeşului nr. 13. Administrator Adina Simona Groza BUNA-VEST-RAI, str. 13 decembrie nr. 107, vă oferă la bucurie şi necaz serviciile sale la cele mai mici preţuri: nunţi, botezuri, pomeni/înmormântări. Plata se poate face şi în rate şi prin ajutorul de deces. Informatii non-stop: 0736126761.

Spitalul Municipal Lugoj anunţă publicul interesat asupra deciziei etapei de încadrare de către ARPM Timişoara de a nu se efectua evaluarea impactului asupra mediului şi evaluare adecvată în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului şi evaluare adecvată, pentru proiectul „Reamplasare Compartiment primire urgenţe, reabilitarea secţiei obstetrică – ginecologie şi instalarea unui lift exterior cu două staţii” propus a fi amplasat în Lugoj, str. Gheorghe Doja, nr. 36, nr. top 3738, judeţul Timiş. Proiectul deciziei de încadrare şi motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul ARPM Timişoara, loc. Timişoara, Bv. Liviu Rebreanu, nr. 18-18 A, jud. Timiş, în zilele de luni-vineri între orele 8-16, precum şi la următoarea adresă de internet http://arpmtm.anpm.ro-acorduri de mediu. Publicul interesat poate înainta comentarii/observaţii la proiectul deciziei de încadrare în termen de 5 zile de la data publicării prezentului anunţ, până la data de 18.04.


13-26 APRILIE 2012

SUPERSTAR

Lady Gaga vine la Bucureşti

Câinele carenat i-a impresio pe britanici

ACTUALITATEA 15

Concertul susţinut de Lady Gaga în Capitală va putea fi urmărit pe Naţional Arena în 16 august

La ultima ediţie a concursului “Britain’s Got Talent”, o tânără şi câinele său au reuşit să cucerească atât juriul cât şi asistenţa. Ashleigh Butler (16 ani) şi câinele său, Pudsy, au încântat publicul cu un număr senzaţional de dans, executat pe ritmurile melodiei din celebrul desen animat “The Flintstones”. Căţelul s-a comportat excelent şi a fost răsplătit cu aprecierile tuturor. Cei doi participanţi au primit voturile juriului şi s-au calificat în faza următoare.

Primul eveniment muzical de pe Naţional Arena va avea loc pe 16 august 2012, când pe scenă va urca vedeta americană Lady Gaga. Concertul susţinut de Lady Gaga în cadrul turneului mondial „The Born This Way Ball” va putea fi urmărit în Capitală de peste 50.000 de spectatori. Biletele urmează să fie puse în vânzare şi vor avea preţuri cuprinse între 130 şi 495 de lei.

Elwira, soţia lui Mihai Petre, îşi laudă soţul Mihai Petre este un soţ simpatic, nu dur şi arogant ca în “Românii au talent”. Cel puţin asta susţine soţia lui, Elwira, care spune că, dacă dansatorul nu ar fi fost un bărbat plăcut, nu s-ar fi căsătorit cu el. Cei doi nu vor sta departe de sala de dans nici măcar de Paşte. “E posibil să mergem cu sora mea la Campionatul European de Dans Sportiv din Franţa. Deci, o să petrec Paştele în sala de dans”, a spus Mihai Petre.

Ziarul Actualitatea

Pirotehnician

Înălţime

Vânturătoarele

Iar

Deduse din raţiune

Mamelă

Piatră preţioasă albastră

...

vă urează ... Haină (pop.)

Stinsă cu apă

Intrare din nou

aur: Relaţia cu partenerul cunoaşte o evoluţie armonioasă. Surprize plăcute şi sprijin din partea persoanelor iubite. Sunt favorizate relaţiile de afaceri, dar şi cele sentimentale.

corpion: Aţi dori să faceţi mai multe pentru cei dragi şi să le dedicaţi mai mult din timpul dvs. Primiţi cu bucurie declaraţiile de dragoste. Nu veţi munci mai mult, dar mai cu spor.

Felix Aderca

G

S

R

C

Produs de panificaţie Satelit canadian

Perete ! Stop cardiac! Ultima ţuică (Olt.)

emeni: Aflaţi că sunteţi bârfit de prieteni, dar asta nu vă supără. Vi se recomandă mai multă prudenţă, mai ales în destăinuirile sau promisiunile pe care le faceţi, chiar şi apropiaţilor.

ac: Vă aflaţi într-o etapă de conştientizare a unor noi direcţii de acţiune. Vă gândiţi mai mult la cei ce vă iubesc, decât la cei pe care i-aţi iubit. Sunteţi dispuşi să riscaţi mai mult.

Oana Roman Veac

alanţă: Vă veţi vedea pe neaşteptate cu o persoană la care ţineţi foarte mult şi veţi dori să organizaţi o mică petrecere în weekend pentru a sărbători evenimentul. Energie în creştere.

T

Dânşii

Şpagă

B

ERBEC: Vă atrage munca şi uitaţi de cei dragi. N-ar fi rău să alocaţi puţin timp din programul dvs. şi pentru lucruri care ţin de suflet. Aţi putea planifica o întâlnire romantică.

Corsar

A exista

...

B

Horoscop săptămânal

L

S

ăgetător: Sunteţi bine dispuşi şi comportamentul pe care îl afişaţi în faţa celorlalţi vă avantajează. Sunteţi mai îngăduitori cu unele persoane. Relaţia dvs. intimă cunoaşte un reviriment. apricorn: Aţi dori să vă retrageţi pentru un timp din orice activitate şi să vă odihniţi mai mult. Dar cum sunt favorizate relaţiile cu persoanele de sex opus, retragerea plănuită se amână.

V

eu: Să nu vă aşteptaţi să primiţi încurajări din partea familiei în legătură cu o schimbare în locuinţă. Se pare că planurile dvs. în legătura cu căminul trebuie să mai aştepte.

ărsător: Este o săptămână bună pentru vise îndrăzneţe, imaginaţie şi creşterea veniturilor. Sunt posibile unele rezolvări ale situaţiei actuale şi se întrezăresc noi colaborări eficiente.

ecioară: Graba cu care vreţi să finalizaţi proiectele nu face altceva decât să întârzie realizarea acestora. Nu vă pierdeţi răbdarea. Numai astfel veţi reuşi să duceţi lucrurile la bun sfârşit.

eşti: Va trebui să daţi explicaţii cu privire la deciziile luate pe propria răspundere şi să fiţi mai îngăduitor cu membrii familiei. Este posibil să primiţi o sumă foarte mare de bani.

F

P


n Cum a ajuns un bărbat tatăl a peste 600 de copii Deficienţele sistemului englez de donaţie a

spermei şi ovulelor au ieşit încă o dată la suprafaţă, după ce a devenit clar că un singur donator de spermă a devenit tatăl a peste 600 de copii. Unul dintre pionierii în acest domeniu, omul de ştiinţă Bertold Wiesner a înfiinţat împreună cu soţia sa o clinică în 1940 pentru femeile care îşi doreau copii şi, din diverse motive, nu-i puteau aveau pe cale naturală. Medicul britanic era donatorul principal al clinicii de fertilitate Barton, unde au fost concepuţi 1500 de copii din 1940 până la mijlocul anilor 1960. Dacă se dovedeşte că Wiesner ar fi tatăl a 600 de copii, el ar bate orice record de până acum, cel mai cunoscut fiind cazul unui american, “părintele” a 150 de copii. Incredibil este însă şi cazul lui Trent Arsenault, un american de 36 de ani care nu a făcut sex niciodată, dar care are 14 copii. Bărbatul, un inginer de calculatoare care lucrează în Silicon Valley, donează spermă pe internet, aceasta fiind singura sa activitate sexuală.

PENTRU DVS.

13-26 APRILIE 2012

Automobilul zburător devine realitate

n În Anglia, oamenii sapă după internet O comunitate a decis să nu mai aştepte

n 17 filipinezi s-au crucificat de dragul lui Isus Mai mulţi filipinezi catolici s-au lăsat cruci-

ficaţi în cadrul unui ritual care atrage aproximativ 10.000 de oameni anual. Filipinezii s-au lăsat crucificaţi, vineri 6 aprilie 2012, în cadrul unui festival în care a fost recreat supliciul prin care a trecut Isus Hristos ca să ne mântuiască. Liderii religioşi din Filipine condamnă însă festivitatea care atrage anual peste 10.000 de curioşi. Ei spun că festivalul distorsionează adevăratul mesaj al sărbătorii Învierii. Un pictor în vârstă de 51 de ani, Ruben Enaje, s-a lăsat crucificat, vineri, pentru cea de-a 26-a oară în viaţa sa. El se autoflagelează pentru a-i mulţumi lui Dumnezeu pentru faptul că a scăpat cu viaţă după ce a căzut de pe o clădire, cu ani buni în urmă. Peste 80% din cei 90 de milioane de locuitori ai statului Filipine sunt catolici.

n A fost creat vaccinul impotriva cancerului Vaccinul universal împotriva cancerului,

Hristos a Înviat!

creat de cercetătorii israelieni, determină organismele pacienţilor să identifice şi să anihileze celulele tumorale. Compania Vaxil Biotheraputics şi cercetătorii de la Universitatea Tel Aviv spun că vaccinul lor anihilează o moleculă care se găseşte în 90% dintre toate tipurile de cancer, printre care cel de sân şi cel de prostată.

Camera în care nu rezişti mai mult de 45 de minute Imaginează-ţi o linişte perfectă, în care singurele zgomote sunt provocate de bătăile inimii tale, ticăitul ceasului de la mână sau respiraţia ta. Cât ai rezista? O cameră antifonată perfect din cadrul laboratorului Orfiled din Minneapolis sperie întreaga lume. Recordul absolut pentru timpul petrecut aici de o persoană: 45 de minute. Această cameră este calificată oficial drept locul cel mai liniştit din lume. Este amenajată în aşa fel încât absoarbe 99,99% din

zgomote. Directorul laboratorului, Steven Orfiled, spune că lansează această provocare mai multor persoane: să reziste cât mai mult timp singuri în cameră, în întuneric absolut. Cel mai mult a stat un reporter: 45 de minute. După această limită, oricine începe să aibă halucinaţii. In afara acestor “ experimente”, camera e folosită pentru a testa diferite produse, pentru a se vedea cât sunt de zgomotoase, dar şi pentru a determina calitatea sunetului.

n Apa folosită la WC ar putea deveni potabilă

Bill Gates este dispus să finanţeze un proiect inedit care ar putea schimba viaţa a milioane de oameni. Sarah Haigh, o tânără care studiază nanotehnologia la Universitatea din Manchester, a venit cu această idee, ea spunând că o asemenea invenţie ar putea schimba viaţa a milioane de persoane. Dacă în 2013 ea reuşeşte să demonstreze că procesul chimic funcţionează, va primi de la Bill Gates 1.000.000 dolari.

Brutăria Ardelean

În fiecare an renaştem trăind miracolul Învierii, bucurându-ne de lumina care ne umple sufletele şi care ne aduce linişte sufletească, împăcare cu noi înşine şi cu ceilalţi.

Sărbători fericite! ing. Adrian Ardelean

n Cât costă cea mai ieftină casă din lume? Construită din resturile de materiale de con-

strucţii, căsuţa costă doar 200 de dolari, fiind astfel cea mai ieftină locuinţă din lume. Suprafaţa locuinţei ce valoarează în banii noştri 600 lei, numără doar opt metri pătraţi. În tot acest spaţiu, Derek Diedricksen, proprietarul şi constructorul “imobilului”, şi-a amenajat un spaţiu de relaxare şi un dormitor. Căsuţa este decorată, de asemenea, cu tablouri, vitralii la fereastră, ba chiar şi cu o plantă ornamentală. După confort, locuinţa este şi echipată tehnologic, având o maşină de spălat pe care proprietarul a recuperat-o de la obiecte casnice abandonate. În prezent, imobilul se află în curtea proprietarului şi este folosit pe post de casă pentru musafiri, care se înghesuie, la propriu şi la figurat, să stea în micuţa clădire.

BELLA GOLD & PARFUMS

Ne-am reinventat pentru dumneavoastră! Am diversificat oferta şi am modernizat locaţia. O scurtă vizită la magazinul nostru vă va convinge că am făcut schimbările în beneficiul dumneavoastră! n bijuterii din aur n bijuterii din argint n bijuterii de sticlă Murano (Veneţia) n chihlimbar Rusia n perle Mallorca n ceasuri de marcă: Seiko, Jemis, Q&Q, Orient, Junghans, Regent, Casio, Citizen, Vestino, Atlantic şi Adriatica n parfumuri franţuzeşti n iconiţe de argint

Vă aşteptăm cu cele mai diverse şi sofisticate modele de verighete din oraş Colecţia 2012

v nou! v NOU!

după furnizorii de internet, care nu par atraşi să vină în câteva sate din Lancashire, Anglia. Oamenii din câteva sate şi-au unit forţele şi au început să sape un şanţ de circa 80 de kilometri. Astfel, locuitorii acestor sate se vor putea conecta la un serviciu de internet prin fibră optică din apropierea Manchesterului. Sute de voluntari au venit cu cazmale pentru a participa la acest efort. Se pare că, la mijlocul acestei veri, oamenii vor avea internet.

O companie americană a anunţat recent că primul său prototip de automobil zburător a reuşit primul zbor experimental, deschizând astfel o nouă eră a transporturilor auto. Compania a declarat că, în decursul anului următor, automobilul zburător va fi produs în serie şi va putea fi cumpărat de orice doritor.Compania Terrafugia a declarat că vehiculul, denumit Transition, este echipat cu două locuri şi are două aripi care se pot plia atunci când automobilul rulează pe şosea la fel ca orice altă maşină “clasică”. În decursul experimentelor efectuate luna trecută, prototipul a reuşit să zboare la altitudinea de 426 metri, timp de 8 minute. Aproximativ 100 persoane au depus deja suma de 10.000 USD ca avans, pentru a-şi rezerva dreptul de a se număra astfel printre primii norocoşi care vor deţine un automobil zburător. Preţul final pentru un automobil Transition este estimat la 279.000 USD. Printre alte adaptări speciale de care s-a ţinut seama la proiectare - şi care au avut nevoie de aprobarea guvernului - se numără utilizarea unor cauciucuri şi geamuri care sunt mai uşoare decât cele folosite la automobilele obişnuite, pentru a reduce greutatea maşinii în zbor. Oficialii din cadrul Terrafugia au declarat că proprietarul unui automobil zburător va trebui să treacă de un test special şi să aibă circa 20 de ore de zbor al activ, pentru a primi astfel dreptul de a conduce un Transition. Conform lui Steven Moscaritolo, purtătorul de cuvânt al companiei, automobilul zburător va atinge viteza maximă de 112 kilometri/oră pe şosea şi va putea zbura cu viteza de 185 kilometri/oră.

Fiecare client primeşte un calendar de perete pe 2012

v nou! v NOU!

16 ACTUALITATEA

Comercializează butelii Butangas BG cu guler (11 kg)-66 lei; AR fără guler (9 kg)-54 lei; Butelie galbenă (11 kg)- 66 lei.

La cel mai bun preţ din oraş

Orar: Luni-Vineri 10-18, Sâmbătă 10-14 str. Bucegi, nr. 26, tel. 0722.223.986; 329.505.

Actualitatea 780-781  

săptămânal pentru oameni inteligenţi

Actualitatea 780-781  

săptămânal pentru oameni inteligenţi

Advertisement