Page 1

NIEUWE

RENAULT

LAGUNA

BERLINE & GRANDTOUR

DRIVE THE CHANGE

MB_LAGUNA_BK91_PH3.indd 1

19/09/13 13:44


MB_LAGUNA_BK91_PH3.indd 2

19/09/13 13:44


MB_LAGUNA_BK91_PH3.indd 3

19/09/13 13:44


UITZONDERLIJK

PLEZIER

ONTDEK MET LAGUNA BUITENGEWONE, KRACHTIGE EN MEESLEPENDE EMOTIES… ZIJN BLIK IS DOORDRINGEND, INTELLIGENT, ZIJN DESIGN GESPIERD EN ZIJN LIJNEN SNEDIG. HIJ SPREEKT TOT DE VERBEELDING. EN DAT IS NOG NIET ALLES. ALS AMBITIEUS MODEL VESTIGT HIJ NIEUWE NORMEN. RIJSENSATIES VAN WERELDFORMAAT. NIEUWE LAGUNA: MAAK KENNIS MET ONGEKENDE GENEUGTEN.

MB_LAGUNA_BK91_PH3.indd 4

19/09/13 13:44


1.

2.

3.

GERAFFINEERDE GEEST 4. 1. Bekleding in geperforeerd leder*, instrumentenbord met grijze stiknaden… De meest luxueuze versie van Laguna. Een elegantie die hand in hand gaat met precisietechnologie, uitgewerkt om het rijden te vergemakkelijken. 2. Horizontale led-dagrijlichten onder de koplampen. Ze geven de wagen een fraaie blik en optimaliseren de zichtbaarheid, zowel overdag als ’s nachts. 3. Voor muziekliefhebbers biedt Laguna op de versies Bose® Edition en Initiale een audiosysteem van Bose® om de emoties van "live" audio te beleven. Dankzij een doorgedreven studie van de interieurakoestiek en de knowhow van Bose® genieten alle passagiers een erg realistische en hoogwaardige klankweergave. 4. 4Control-systeem: de 4Control-technologie is een innovatie van Renault, een exclusiviteit van Laguna, die een unieke rijervaring verzekert. Met vier sturende wielen om de trajectcontrole te optimaliseren, krijgt autorijden een nieuwe dimensie. De draaihoek van de achterwielen varieert naargelang de snelheid.Tot 60 km/u draaien ze in de tegengestelde richting van de voorwielen om manoeuvres te vergemakkelijken. En bij snelheden hoger dan 60 km/u draaien ze in dezelfde richting om elke kromming in de weg perfect op te volgen. Op bochtige wegen beperkt het systeem de vereiste stuurbewegingen voor een rustgevend rijgedrag. * Rundsleder.

MB_LAGUNA_BK91_PH3.indd 5

19/09/13 13:44


ULTIEME

TECHNOLOGIE

MET ZIJN AANRAAKSCHERM, ZIJN INTUÏTIEVE SPRAAKBEDIENING EN ZIJN BEDIENING AAN HET STUUR MAAKT DE GEÏNTEGREERDE ONLINE TABLET, RENAULT R-LINK, HET MOGELIJK OM IN ALLE EENVOUD INNOVATIEVE EN PRAKTISCHE FUNCTIES TE BEDIENEN: HET TOMTOM® LIVE*-NAVIGATIESYSTEEM, DE MULTIMEDIAFUNCTIES, DE TELEFOON, INFORMATIE OVER DE WAGEN EN EEN CATALOGUS VAN APPS DIE MEN KAN DOWNLOADEN VIA DE R-LINK STORE. MET RENAULT R-LINK IS HET HUWELIJK TUSSEN DE AUTO EN DE DIGITALE WERELD DEFINITIEF INGEWIJD.

MB_LAGUNA_BK91_PH3.indd 6

19/09/13 13:44


Door te innoveren, past Renault de auto beter in uw leven

Door te innoveren, maken we onze wagens nog gebruiksvriendelijker

Door innovatie bouwen we aan de toekomst zodat we uw verwachtingen één stap voor zijn

Blijf online in de auto! Met Renault R-Link hebt u op elk ogenblik toegang tot uw contacten, uw favoriete muziek en uw webtoepassingen. En dat alles met het aanraakscherm of de bediening aan het stuur. Dankzij de intuïtieve spraakbediening R-Link Voice kunt u zelfs een adres ingeven, rechtstreeks een contactpersoon uit uw telefoonlijst bellen of een toepassing weergeven.

Geniet van de voorgeïnstalleerde toepassingen (e-mail, R-Link Tweet, Renault Assistance, weersvoorspellingen), de LIVE-diensten* en de Coyote Series*. Met de R-Link Store ontdekt en downloadt u tal van auto-apps (e-guide, brandstofprijzen, enz.), nieuws-apps (Euronews), praktische toepassingen (TomTom® Places, enz.) en andere ludieke, culturele of toeristische apps.

Dag na dag uw brandstofverbruik drukken wordt kinderspel dankzij het programma "Driving eco²" en de gepersonaliseerde rijtips. Met HD Traffic®* anticipeert u bovendien op mogelijke verkeersproblemen.

1. Aanraakscherm met personaliseerbare startpagina. Kies uw snelkoppelingen om met een klik uw favoriete functies te raadplegen. 2. Mobiele muziek. Maak verbinding via Bluetooth® of de USB-poort van Renault R-Link om uw muziek te beluisteren. 3. Telefonie. Telefoneer in alle veiligheid handenvrij dankzij het Bluetooth®-systeem en gebruik de spraakbediening om een nummer te vormen of een contactpersoon uit uw digitale telefoonlijst te bellen**.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

4. Informatie over de wagen. Verlaag uw brandstofverbruik dankzij de ludieke coaching van "Driving eco²". Raadpleeg de balans van uw ritten en gepersonaliseerde handige tips. 5. Diensten. Gebruik de voorgeïnstalleerde applicaties (e-mail, R-Link Tweet, Renault Assistance, weer). Raadpleeg de volledige catalogus van Renault R-Link-apps. Creëer uw account op My Renault en ga naar de R-Link Store om kaarten te downloaden, uw software bij te werken, enz. U vindt er ook de handleidingen over Renault R-Link. 6. Systeem. Stem de afstellingen van Renault R-Link in alle eenvoud af op uw persoonlijke voorkeuren (taal, klok, geluiden, enz.). * Later beschikbaar ** Naargelang de compatibiliteit met uw gsm.

MB_LAGUNA_BK91_PH3.indd 7

19/09/13 13:44


BEHEERSTE

SENSATIE SUCCESDUO

ROB WHITE Directeur van Renault Sport F1®

GASPAR GASCON Directeur motorontwikkeling bij Renault

Bij Renault is toptechnologie de vrucht van passie. Rob White, Technisch Directeur van Renault Sport F1®, creëert samen met zijn team de Renault-motoren die een op vier renstallen uit de Formule 1® aandrijven. Winnende motoren, al meer dan 35 jaar! 11 keer wereldkampioen. Voor de seriemodellen is het Gaspar Gascon, Directeur Motorontwikkeling bij Renault, die samen met zijn team de nieuwe Energy-motoren ontwikkelt. Volledig onafhankelijk? Integendeel. Rob en Gaspar hebben dagelijks contact om nieuwe ideeën uit te wisselen, deze uit te werken en te profiteren van elkaars kennis met het enthousiasme van eeuwige pioniers. Het doel: het brandstofverbruik en de CO2-emissies verminderen, de robuustheid testen in extreme omstandigheden en het dagelijkse plezier met uw Renault naar het hoogste niveau tillen. Wanneer twee ingenieursteams met een passie voor innovatie de handen in elkaar slaan en hun kennis ten dienste stellen van elkaar, stijgt de dynamiek om enkele van de beste motoren ter wereld te bouwen.

MB_LAGUNA_BK91_PH3.indd 8

19/09/13 13:44


HOOGTECHNOLOGISCHE EFFICIËNTIE… DE KUNST OM VERNIEUWENDE TECHNOLOGIEËN TE COMBINEREN TOT NOOIT-GEZIENE PRESTATIES. DE DIESEL- EN BENZINEMOTOREN DIE VOOR NIEUWE LAGUNA WERDEN ONTWIKKELD, GOOIEN HET RESOLUUT OVER EEN ANDERE BOEG: ZE WERDEN SCHONER, OPMERKELIJK ZUINIG EN STAAN BORG VOOR ADEMBENEMENDE ACCELERATIES. BEHEERST RIJPLEZIER. en ambitieuze uitdaging voor de ingenieurs van de motorafdeling bij Renault: het rijplezier vleugels geven en tegelijk de energiebehoeften en overtollige emissies reduceren. Door diverse innovatieve technologieën te combineren, maken de motoren het mogelijk om het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en de gebruikskosten aanzienlijk te drukken.

E

In diesel levert de dCi 110-motor een motorkoppel van 240 Nm voor uitmuntende hernemingen en acceleraties zonder compromissen op het gebied van verbruik: hij stelt zich gemiddeld(1) tevreden met 4,2 l/100 km* terwijl de CO2-uitstoot werd teruggedrongen tot 109 g/km* voor de Berline en 112 g/km voor de Grandtour. Een ideale combinatie van comfort en rijplezier. Voor nog meer rijplezier is de motor leverbaar met de automatische EDC-transmissie met zes versnellingen en dubbele koppeling, die de weg opent naar krachtige en soepele acceleraties. De motor klimt progressief in de toeren, zonder schokken of vermogensverlies. Hij beperkt zijn verbruik tot gemiddeld(1) 4,3 l/100 km*. De 2.0 Energy dCi diesel is verkrijgbaar in 2 vermogensniveaus: 130 en 150 pk stuk voor stuk met stop-startsysteem. De sensaties aan het stuur van Laguna tonen zich krachtig, aangenaam en zuinig. De hernemingen zijn dynamisch en de acceleraties verlopen vlot vanaf de laagste toerentallen. Door gebruik te maken van F1-technologieën en een stop-startsysteem van de jongste generatie om het brandstofverbruik in de stad met 15% te reduceren, kan hij pronken met een ongekend energierendement: een laag verbruik van gemiddeld(1) 4,5 l/100 km* en een CO2-uitstoot die werd teruggedrongen tot 118 g/km* voor de Berline en 120 g/km voor de Grandtour. Tot slot is de 2.0 Energy dCi-motor ook verkrijgbaar in 175 pk Aut. met een energierecuperatiesysteem (ESP). Zelfs in deze uitvoering blijft de CO2-uitstoot beperkt tot 150 g/km*. In benzine cultiveert de 2.0 16v-motor zowel de passie als de rede. Hij toont zich soepel en dynamisch, met een maximumvermogen van 140 pk bij 6 000 t/min en een koppel van 195 Nm bij 3 750 t/min. 85% van dat koppel en vermogen staat reeds ter beschikking vanaf 2 000 t/min. Bovendien combineert hij zijn hoogstaande prestaties met een uitzonderlijk laag verbruik. De motor tart alle verbruiksrecords(1): 7,5 l/100 km*. Ook de emissies worden tot het minimum beperkt: 173 g/km* voor de Berline en 175 g/km* voor de Grandtour. (1) Berline-versie. * Verbruik

en emissies gehomologeerd volgens het toepasselijke reglement.

HET BESTE DAT DE TECHNOLOGIE TE BIEDEN HEEFT.

1 2 3

MB_LAGUNA_BK91_PH3.indd 9

STOP & STARTSYSTEEM Dit systeem schakelt de motor automatisch uit wanneer de wagen stilstaat en de versnellingspook in neutraal staat. ENERGY SMART MANAGEMENT (ESM) Optimaliseert het stroomverbruik en laadt de batterij bij door kinetische energie te recupereren tijdens het remmen en vertragen.

THERMO MANAGEMENT Dit systeem brengt de motor sneller op temperatuur om wrijvingen (viscositeit van de olie) tegen te gaan.

19/09/13 13:44


CREATIEF ATELIER UITRUSTINGSNIVEAUS, KLEUREN, OPTIES… AAN U DE KEUZE!

EMOTION

BASISUITRUSTINGEN OP EMOTION ABS met remhulpsysteem Frontale adaptieve bestuurders- en passagiersairbag Zijdelingse airbags borstkas / bekken vooraan Gordijnairbags hoofd voor- en achteraan Dynamische stabiliteitsregeling (ESP) met antislipsysteem (ASR) In de hoogte regelbare veiligheidshoofdsteunen vooraan 3 in de hoogte regelbare inschuifbare hoofdsteunen achteraan Veiligheidsgordels vooraan met krachtbegrenzer en dubbele gordelspanner 3 driepuntsveiligheidsgordels achteraan met krachtbegrenzer en met gordelspanner aan zijdelingse zitplaatsen Automatische deurvergrendeling tijdens het rijden Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening Begeleidingsverlichting buiten Bandenopblaaskit met compressor Isofix bevestigingspunten op zijdelingse plaatsen achteraan Elektronisch startblokkeersysteem

Parkeerhulpsysteem achteraan Neerklapbare achterbank 1/3-2/3 + 'Easy Break'-systeem (vlakke vloer op Grandtour) Automatische airconditioning, afzonderlijk instelbaar voor bestuurder en passagier Ruitenwissers vooraan met regensensor Elektrische ruiten voor- en achteraan met impulsbediening Elektrische parkeerrem Koplampen met automatische ontsteking Radio mono-CD MP3 met RCA-aansluiting (voor Ipod, MP3), bediening aan het stuur en handenvrije kit Bluetooth® Snelheidsregelaar-begrenzer Elektrische en verwarmde buitenspiegels in koetswerkkleur In de hoogte regelbare bestuurders-en passagierszetel met lendensteunregeling aan bestuurderszijde. Dakstaven in de lengte in 'gesatineerd chroom'(Grandtour) Alu 16"-velgen LED-dagrijlichten Zetelbekleding stof Lastra / leder* Dune Lederen gechromeerde versnellingsknop In de hoogte en lengte regelbaar 3-spakig lederen stuurwiel

Alu 16"-velg Bertrand

Alu 17"-velg Sari zwart gediamenteerd (optie)

MB_LAGUNA_BK91_PH3.indd 10

Alu 18"-velg Interlagos (Pack GT 4Control)

19/09/13 13:44


BOSE ® EDITION

BASISUITRUSTINGEN OP BOSE ® EDITION = EMOTION+ Elektrisch inklapbare buitenspiegels in zwart nacre Renault handenvrije startkaart BOSE® Sound System : - 10 LS met Bose® markering - 1 woofer - versterker Renault R-Link : - Navigatie TomTom® LIVE met aanraakscherm 7" in kleur - SD-kaart Benelux - RadioSat mono-CD met USB en bedieningssatelliet aan het stuur - Bluetooth® - Stemherkenning - Internetdiensten aan boord

MB_LAGUNA_BK91_PH3.indd 11

Verwarmde zetels vooraan Badging Bose® Alu 17"-velgen Akihiro zwart gediamanteerd Extra getinte ruiten achteraan Buitenspiegelbehuizingen in glanzend zwart Specifieke zetelbekleding stof / leder* met markering Bose® Edition Gechromeerde versnellingsknop met zwart vignet (behalve versies met AUT / EDC) Interieurelementen in glanzend zwart Lichtgrijze veiligheidsgordels

Alu 17"-velg Akihiro zwart gediamenteerd

19/09/13 13:44


INITIALE

BASISUITRUSTINGEN OP INITIALE = BOSE ® EDITION+ Badging Initiale Metaalkleur Alu 17"-velgen Sari Parkeerhulpsysteem voor-en achteraan SD-kaart Europa Bandendrukcontrolesysteem Lederen verchroomde versnellingsknop Meesturende Bi-Xenonkoplampen met koplampsproeiers Elektrisch inklapbare buitenspiegels met geheugen

Openklapbare achterruit (Grandtour) Lederen zetelbekleding (donker carbon of beige) Elektrische en verwarmde zetels vooraan met geheugenfunctie aan bestuurderszijde Boventapijten voor- en achteraan met grijze omranding Extra getinte ruiten achteraan (Grandtour) Interieurelementen “Initiale Piano Black” Badging Initiale

Lederen* zetelbekleding donker carbon “Riviera”

Lederen* zetelbekleding beige “Riviera”

Alu 17"-velg Sari

Alu 18"-velg Celsium (optie) * Rundsleder.

MB_LAGUNA_BK91_PH3.indd 12

19/09/13 13:44


VRIJLOOP VERBRUIK, PRESTATIES, AFMETINGEN… WIJ VERTELLEN U ALLES OMDAT EEN GOEDE KENNIS VAN UW WAGEN CRUCIAAL IS 2.0 16v 140 Motor Benzine Diesel Fiscale PK Milieunorm

dCi 110

dCi 110 EDC

2.0 dCi 175 Aut.

Energy 2.0 dCi 130

Energy 2.0 dCi 150

JA 11

JA 11

JA 11

Diesel JA 11

JA 8

JA 8 EURO5

MOTOR Cilinderinhoud in cm3 Aantal cilinders / kleppen Vermogen in pk Max. vermogen in kW (aan tr/min) Max. koppel Nm CEE Max. koppel (aan tr/min) Roetfilter Stop & Start en Energy Smart Management

1 997 4/16 103 (140) 6 000 195 3 750 -

1 461 4/8 81 (110) 4 000 240 1 750 JA ESM

1 461 4/8 81 (110) 4 000 240 1 750 JA ESM

1 995 4/16 127 (175) 3 750 360 2 000 JA ESM

1 995 4/16 96 (130) 4 000 320 2 000 JA S&S

1 995 4/16 110 (530) 4 000 340 2 000 JA S&S

manueel 6

manueel 6

automaat 6

automaat 6

manueel 6

manueel 6

10,30 / 10,80

10,30 / 10,80

2,3

2,3

206 / 202 10"50 / 11"00 17"40 / 17"80 31"80 / 31"20

210 / 210 9"50 / 10"00 16"80 / 17"20 30"60 / 31"00

118 / 120 5,5 / 5,5 4,0 / 4,1 4,5 / 4,6

118 / 120 5,5 / 5,5 4,0 / 4,1 4,5 / 4,6

1 418 / 1 430 2 025 / 2 051 3 525 / 3 551 607 / 621

1 418 / 1 430 2 025 / 2 051 3 525 / 3 551 607 / 621

296 / 26 320 / 24 JA JA JA JA -

296 / 26 320 / 24 JA JA JA JA -

VERSNELLINGSBAK Type Aantal versnellingen

STUURINRICHTING Stuurbekrachtiging Aantal stuuromwentelingen Draaicirkel (m) tussen stoepranden zonder 4Control Draaicirkel (m) tussen stoepranden met 4Control Aantal stuuromwentelingen Aantal stuuromwentelingen met 4Control

Group électro-pomp

-

-

-

-

-

-

11,05 / 11,64 10,30 / 10,80 2,9 2,3

WIELEN EN BANDEN Standaardbanden

205/60 R16 92H

PRESTATIES Aérodynamische Topsnelheid (km/h) 0 tot 100 km/u (s) Berline/Grandtour 400 m vanuit stilstand (s) Berline/Grandtour 1000 m vanuit stilstand (s) Berline/Grandtour

210 / 210 9"50 / 10"00 16"80 / 17"20 30"60 / 31"00

210 / 210 8"80 / 9"30 16"30 / 16"70 29"60 / 30"00

126 / 126 6,3 / 6,3 4,0 / 4,0 4,8 / 4,8

126 / 126 6,3 / 6,3 4,0 / 4,0 4,8 / 4,8

0,645 / 0,691 220 / 215 220 / 215 9"80 / 10"00 9"80 / 10"00 17"00 / 17"40 17"00 / 17"40 30"70 / 31"00 30"70 / 31"00

VERBRUIK CO2-uitstoot (g/km) Berline/Grandtour Stadscyclus (l/100 km) Berline/Grandtour Wegcyclus (l/100 km) Berline/Grandtour Volledige cyclus (l/100 km) Berline/Grandtour

150 / 150 7,4 / 7,3 4,8 / 4,8 5,7 / 5,7

150 / 150 7,4 / 7,3 4,8 / 4,8 5,7 / 5,7

INHOUD Brandstoftank (l)

66

GEWICHT (kg) Rijklaar leeggewicht Berline/Grandtour Hoogst toegelaten gewicht Berline/Grandtour Hoogst toegelaten gewicht van de sleep Berline/Grandtour Aanhanger zonder remmen (kg)* Aanhanger met remmen

1 418 / 1 430 2 025 / 2 051 3 525 / 3 551 607 / 621

1 418 / 1 430 2 025 / 2 051 3 525 / 3 551 607 / 621

296 / 26 JA JA JA JA -

280 / 24 320 / 24 JA JA JA JA -

1 500 / 1 520 1 500 / 1 520 2 076 / 2 107 2 076 / 2 107 3 576 / 3 607 3 576 / 3 607 576 / 587 576 / 587 1 500 / 1 500

REMMEN Geventileerde schijven vooraan (Ø / dikte in mm) - zonder 4Control Geventileerde schijven vooraan (Ø / dikte in mm) - met 4Control Volle schijven achteraan (Ø / dikte in mm) ABS ESC = Electronic Stability Control ASR = Anti Skid Regulation AFU = Remhulpsysteem HSA = Vertrekhulp op hellingen

280 / 24 JA JA JA JA JA

296 / 26 320 / 24 JA JA JA JA -

* Het nuttig laadvermogen is indicatief, deze houdt geen rekening met de opties van het voertuig

CHROMO ZONE HET KLEURENPALET ONTPLOOIT ZICH

ASBEIGE (M)

IJSWIT (NM)

* Enkel beschikbaar met de optie Pack GT 4Control

MB_LAGUNA_BK91_PH3.indd 13

MALTABLAUW* (M)

CASSIOPEAGRIJS ECLIPSGRIJS (M) (M)

PLATINIUMGRIJS ZWART NACRE (M) (M)

WIT NACRE (M)

NM: Niet metaalkleur M: metaalkleur

19/09/13 13:44


NIEUWE

RENAULT

LAGUNA

RIJPLEZIER OP HET HOOGSTE

NIVEAU ONTDEK MEER OVER LAGUNA OP WWW.RENAULT.BE

MB_LAGUNA_BK91_PH3.indd 14

19/09/13 13:44


MB_LAGUNA_BK91_PH3.indd 15

19/09/13 13:44


RENAULT S.A.S. Société par Actions Simplifiée au capital de 533 941 113,00 € / 13-15, quai Le Gallo – 9 2 100 Boulogne-Billancourt Cedex – R.C.S. Nanterre B 780 129 987 / Tél. : 0 810 40 50 60

CRÉDITS PHOTO : D.DUMAS, X. QUEREL, P. STAUD – PRINTED IN EC – 77 11 208 958 – SEPTEMBER 2 013

www.renault.be

* Bij de eerst behaalde termijn. Alles werd in het werk gesteld opdat deze publicatie exact en up-to-date zou zijn op de dag van het drukken. Dit document werd opgesteld aan de hand van voorreeksen of prototypes. In het kader van zijn beleid van voortdurende verbetering van de producten, behoudt RENAULT zich het recht voor op elk moment wijzigingen aan te brengen aan de kenmerken en aan de beschreven en afgebeelde voertuigen. Deze wijzigingen worden zo snel mogelijk gemeld aan de officiële RENAULT-verdelers. Afhankelijk van het land waar zij verhandeld worden, kunnen de versies verschillen en kunnen bepaalde uitrustingselementen niet beschikbaar zijn (standaard, als optie of als accessoire). Raadpleeg uw plaatselijke RENAULT-verdeler om de meest recente informatie te krijgen. Vanwege de technische beperkingen bij het drukken, kunnen de in dit document afgebeelde kleuren lichtjes verschillen van de werkelijke kleur van de lak of de binnenbekleding. Alle rechten voorbehouden. De reproductie, in welke vorm of met welk middel ook, van het geheel of een gedeelte van deze publicatie is verboden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van RENAULT.

MB_LAGUNA_BK91_PH3.indd 16

19/09/13 13:44

Renault Laguna Berline & Grandtour - NL  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you