Page 1

RENAULT CAPTUR

RENAULT

RENAULT S.A.S. Société par Actions Simplifiée au capital de 533 941 113,00 € / 13-15, quai Le Gallo – 92100 Boulogne-Billancourt Cedex – R.C.S. Nanterre B 780 129 987 / Tél. : 0810 40 50 60

(www.renault.be)

FOTO'S : E. CHMIL, S. POMMIER, O. BANET, A. BERNIER – PRINTED IN EC – 77 11 555 616 – APRIL 2013

CAPTUR FOCUS Een crossover voor al uw levens CAPTUR ONDER DE SCANNER Een interieur om te verkennen en te personaliseren

Milieuinformatie [KB 19.03.2004] : www.duurzame-ontwikkeling.renault.be Alles werd in het werk gesteld opdat deze publicatie exact en up-to-date zou zijn op de dag van het drukken (april 2013). Dit document werd opgesteld aan de hand van voorreeksen of prototypes. De foto’s en teksten gelden voor het hele Renault Captur-gamma. In het kader van zijn beleid van voortdurende verbetering van de producten, behoudt Renault zich het recht voor op elk moment wijzigingen aan te brengen aan de kenmerken en aan de beschreven en afgebeelde voertuigen. Deze wijzigingen worden zo snel mogelijk gemeld aan de officiële Renault-verdelers. Afhankelijk van het land waar zij verhandeld worden, kunnen de versies verschillen en kunnen bepaalde uitrustingselementen niet beschikbaar zijn (standaard, als optie of als accessoire). Raadpleeg uw plaatselijke Renault-verdeler om de meest recente informatie te krijgen. Vanwege de technische beperkingen bij het drukken, kunnen de in dit document afgebeelde kleuren lichtjes verschillen van de werkelijke kleur van de lak of de binnenbekleding. Alle rechten voorbehouden. De reproductie, in welke vorm of met welk middel ook, van het geheel of een gedeelte van deze publicatie is verboden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Renault.

COUV.indd 1

DRIVE THE CHANGE

29/04/13 23:22


COUV.indd 2

29/04/13 23:22


Brochure.indd 1

30/04/13 08:57


Captur en de concept-car Captur

Brochure.indd 2

30/04/13 08:57


VOORWOORD

RENAULT

CAPTUR

EXPLORE

YOUR LIFE Renault Captur, die werd afgeleid van de gelijknamige concept-car, introduceert een nieuwe kijk op de auto. We ontwierpen een compacte crossover, die het beste van drie werelden verenigt: de persoonlijkheid en robuustheid van een SUV, de functionaliteit van een monovolume en het rijplezier van een berline. Renault Captur belichaamt het tweede luik «EXPLORE» van onze designstrategie, die is opgebouwd rond de levenscyclus. Renault Captur nodigt uit tot nieuwe ontdekkingen door de «stadsjungle» te verlaten om onder geliefden of met het hele gezin sportieve en boeiende avonturen te beleven. De ontwerpers kozen resoluut voor zachte, vloeiende en evenwichtige lijnen. De bijzonder veelzijdige Renault Captur toont zich tegelijk praktisch, wendbaar en handig. Hij trekt de kaart van de originaliteit met zijn koetswerkkleuren in twee tinten en zijn talloze personaliseringsmogelijkheden waarmee iedereen een wagen op maat van zijn leven en wensen kan samenstellen. Renault Captur, nieuwe crossover van Renault, will let you explore life to the full !

LAURENS VAN DEN ACKER, DIRECTEUR DESIGN VAN RENAULT

Brochure.indd 3

30/04/13 08:57


RENAULT

CAPTUR FOCUS Design en technologie

p. 08

CAPTUR ATTITUDE Capture Life

p. 12

SCANNER Motoren, opbergmogelijkheden en binnenruimte onder de loep genomen

p. 26

CARLAB Technische informatie Ontdek het productaanbod

p. 34

INNOVATION BY RENAULT Zoom op de multimediatablet R-Link

p. 36

RENAULT QUALITY MADE Naast een merknaam ook een engagement

p. 38

SAFETY BY RENAULT Bescherming op alle vlakken

p. 40

COVER Renault CAPTUR Fotograaf Erik Chmil

Brochure.indd 4

30/04/13 08:57


De foto’s en teksten in deze brochure gelden voor het hele Renault Captur-gamma. Raadpleeg de tabellen in de CARLAB om een gedetailleerd overzicht van de uitrustingen en de opties te verkrijgen.

Brochure.indd 5

30/04/13 08:57


08 / 09

PERSONAL

EXPLORER

KNAP. HET MINSTE DAT JE KAN ZEGGEN! CAPTUR IS DE EERSTE CROSSOVER VAN RENAULT VOOR DE STAD. HIJ IS WENDBAAR, DYNAMISCH EN ZIET ER GOED UIT. ZOWEL BINNENIN ALS AAN DE BUITENKANT. MET DE KNOWHOW VAN RENAULT ALS BASIS SLAAT HIJ NIEUWE WEGEN IN OP HET VLAK VAN DESIGN, COMFORT, UITRUSTING… EN PLEZIER!

Brochure.indd 6

30/04/13 08:57


1.

RONDLEIDING ROND CAPTUR

2.

3.

4.

1. De personaliseerbare Renault Captur pakt uit met een originele lakafwerking in twee kleuren. Het dak, de stijlen en de buitenspiegels kunnen namelijk in een andere kleur dan de rest van het koetswerk worden afgewerkt. 2. De vloeiende en sierlijke lijnen van Renault Captur vormen een perfecte balans tussen robuustheid en lichtheid, en doen een royaal bemeten interieur vermoeden. Door zijn afmetingen, de hoge bodemvrijheid, de grote wielen en de zijdelingse deurbeschermingen onderaan is hij er klaar voor om alle facetten van het leven van elke dag te verkennen. 3. Een ruim interieur met veel licht, kleurencombinaties «op maat», een ergonomisch dashboard… Captur is helemaal u! 4. De ellipsvormige koplampen zijn tegelijk mooi gestileerd, doeltreffend en opvallend. Ze bepalen mee de persoonlijkheid van Renault Captur, net als het grotere logo en het gestructureerde radiatorrooster, die deel uitmaken van de nieuwe identiteit van Renault.

Brochure.indd 7

30/04/13 08:57


10 / 11

OP AVONTUUR

IN DE STAD HOE BETER DE UITRUSTING, HOE MEER U TE ZIEN KRIJGT OP HET TERREIN. OP ELK TERREIN. RENAULT CAPTUR HEEFT ALLES OM HET U GEMAKKELIJK TE MAKEN, ZELFS OP DE MEEST TE GEKKE UITSTAPPEN: VAN RENAULT R-LINK, DE MULTIMEDIATABLET MET AANRAAKSCHERM EN MASSA’S ONLINEFUNCTIES EN AANSLUITMOGELIJKHEDEN, TOT DE KRACHTIGE MOTOREN, OM HET NOG NIET TE HEBBEN OVER DE VERTREKHULP OP HELLINGEN EN DE ZETELS MET AFNEEMBARE HOES. OF DE HANDENVRIJE KAART, ZODAT U ALVAST NIET AAN DE SLEUTELS HOEFT TE DENKEN… ONTDEK EN GENIET!

Brochure.indd 8

30/04/13 08:57


HET LEVEN VAN ELKE DAG COMPLEET ANDERS

1.

2-3-4.

5.

6.

7.

8.

1. Zetels met afneembare hoes. Het unieke design van de zetels geeft het interieur een eigentijdse look. De «Zip Collection»-bekleding kan losgeritst worden en mag in de wasmachine. Er zijn 6 motieven om uit te kiezen. U verandert dus van sfeer wanneer u maar wilt! De schelp op de rugleuning van de voorzetels is trouwens afwasbaar. 2. Renault R-Link. Digitale multimediatablet met een aanraakscherm van 7" in kleur. De belangrijkste functies (TomTom ®-navigatiesysteem, multimedia, handenvrij telefoneren, wagen-menu en online-applicaties) kunnen bovendien intuïtief en in alle veiligheid met de stem worden bediend, zonder de weg uit het oog te verliezen. 3. ECO-rijmodus. Elke dag minder brandstof verbruiken wordt makkelijker dan ooit met «Driving eco²» en het gepersonaliseerde advies dat het geeft. 4. Automatische airconditioning met interieurfilter en antivervuilingssensor. De filters verwijderen fijn stof en vervuiling (uitlaatgassen, geurtjes). Is de vervuiling sterk, dan sluit het systeem automatisch de ventilatie af. 5. Easy Life-opberglade. Deze lade met een recordvolume van 11 liter zit binnen handbereik van zowel de bestuurder als de passagier vooraan en vervangt het handschoenenkastje. Slim en praktisch, en met een gepersonaliseerde LED-verlichting. 6. Parkeerhulpsysteem. Achteruitrijradar met 4 sensoren. Hij kan aangevuld worden met een achteruitrijcamera waarvan het beeld met begeleidingslijnen weergegeven wordt op het scherm van het navigatiesysteem. 7. Media-Nav. Geïntegreerde tablet met aanraakscherm 7" in kleur, bedieningssatelliet aan het stuur, navigatiesysteem Nav N Go, radio tuner, Bluetooth®, Plug & Music, 4x20 W, 4 LS. 8. Handenvrije kaart. Instappen, starten en de deuren weer vergrendelen door gewoon weg te wandelen.

Brochure.indd 9

30/04/13 08:57


12 / 13

CAPTURE

LIFE OPEN JE OGEN EN KIJK OM JE HEEN. WEES AANWEZIG, WEES JEZELF. DE WEERKAATSING VAN EEN ZONNESTRAAL, EEN VOGEL DIE WEGVLIEGT, EEN LACH IN DE VERTE, EEN KIND DAT LOOPT, EEN STILSTAAND BEELD, EEN FLITS IN DE OGEN, EEN UNIEK MOMENT… e geneugten van het leven zijn talrijk, onverwacht, vluchtig. Een blik, een hand, een moment volstaan om ze te vangen, te verzamelen en te koesteren. Het doet deugd om te genieten van het heden, om de tijdsgeest op te snuiven. Renault Captur is hoger, zodat de inzittenden beter zien. Gespierder, zodat hij nergens onopgemerkt voorbijrijdt. En handiger, zodat hij overal zijn weg vindt. Elke straathoek en dwarsweg wordt met gemak genomen om een nieuwe wending te geven aan uw avontuur. Renault Captur legt zijn motor stil wanneer u stopt, maar staat steeds klaar om de weg van uw visie, uw verlangen, uw ontmoeting onmiddellijk te vervolgen. Arizona-oranje, Pacific Blauw, Ivoorwit… de opwinding neemt toe. Renault Captur steigert, accelereert en gaat op zoek naar nieuwe sensaties, nieuwe dagdagelijkse avonturen en nieuwe levens om te verkennen.

D

Brochure.indd 10

30/04/13 08:57


Brochure.indd 11

30/04/13 08:57


Het avontuur start al op de hoek van de straat. Met zijn hoge bodemvrijheid, zijn grote wielen, zijn draaicirkel en zijn rijhulptechnologieĂŤn staat Renault Captur klaar om de stad te verkennen.

Brochure.indd 12

30/04/13 08:57


Brochure.indd 13

30/04/13 08:57


Ontsnap. Een druk op het gaspedaal volstaat om de stad te verlaten en een ander avontuur tegemoet te rijden, met de wendbaarheid, levendigheid en durf die u van Renault Captur gewend bent. De kleurrijke crossover draagt zijn gestructureerde radiatorrooster en hartveroverende gezicht met trots.

Brochure.indd 14

30/04/13 08:57


Brochure.indd 15

30/04/13 08:57


Trek eropuit. Onder een serene hemel ademt de natuur en glijden kleuren voorbij. De zuinige, milieuvriendelijke en discrete Energy-motoren stellen al hun talenten ten dienste van uw rijplezier. En de EDC-zestrapsautomaat met dubbele koppeling is er om uw comfort en rijplezier naar een nog hoger niveau te tillen.

Brochure.indd 16

30/04/13 08:57


Brochure.indd 17

30/04/13 08:57


In het interieur staat alles binnen handbereik, in het gezichtsveld en in het teken van plezier. Renault Captur toont zich bijzonder royaal en biedt zijn inzittenden een licht interieur met talloze opbergvakken. Met één hand opent u de grote “Easy Life”-opberglade: fototoestel, waterflesje… alles krijgt een plaats in de schuif, die discreet wordt verlicht door gekleurde leds. Met de andere hand neemt u uw zonnebril uit het opbergvak bovenaan het instrumentenbord. Laat u in alle zachtheid omringen door een buitengewone sfeer!

Brochure.indd 18

30/04/13 08:57


Brochure.indd 19

30/04/13 08:57


Renault Captur, dat is ook elegantie. Kleuren, lijnen en personalisering. De straat houdt haar adem in. Sportief, licht, chic… Renault Captur etaleert zijn lakafwerking in twee kleuren, zijn dakmotief Losange, zijn engelenpostuur aan de afgunstige blikken… Wordt vervolgd…

Brochure.indd 20

30/04/13 08:57


Brochure.indd 21

30/04/13 08:57


Speciaal voor u realiseert Renault Captur zelfs uw gekste ideeÍn: zijn verschuifbare achterbank speelt met de ruimte voor achterpassagiers en bagage. Clubs en ballen worden in een oogwenk uit de koffer gehaald en vrolijk gelach maakt zich meester van de nacht‌ De uitdagingen rijgen zich aan elkaar.

Brochure.indd 22

30/04/13 08:57


Brochure.indd 23

30/04/13 08:57


26 / 27

RENAULT CAPTUR ONDER DE SCANNER ALVORENS WE RENAULT CAPTUR IN HET LEVEN RIEPEN, HEBBEN WE ALLES OPNIEUW OVERDACHT: DE GEEST VAN DE VORMEN, DE INTELLIGENTIE VAN DE ARCHITECTUUR, DE FILOSOFIE VAN DE MOTOREN. HET RESULTAAT? EEN NAAR WENS MODULEERBAAR INTERIEUR, ALOMTEGENWOORDIGE OPBERGVAKKEN, ZUINIGE, SCHONE MOTOREN EN EEN MEER DAN VERLEIDELIJK KARAKTER. Brochure.indd 24

30/04/13 08:57


RENAULT CAPTUR

Wielbasis : 2 606 mm Lengte : 4 122 mm Breedte * : 1 778 mm Hoogte : 1 566 mm Min. kofferinhoud : 377/455 dm3 Max. kofferinhoud : 1 235 dm3 * zonder buitenspiegels.

Brochure.indd 25

30/04/13 08:57


28 / 29

ZUIVERE

ENERGIE

Brochure.indd 26

30/04/13 08:57


AANGENAAM EN BETROUWBAAR, ROBUUST EN ZUINIG… DE BENZINE - EN DIESELMOTOREN VAN HET ENERGY-GAMMA BEVATTEN ELEMENTEN VAN DE FORMULE 1 : TECHNOLOGIE, ZUINIGHEID, SOEPELHEID, UITHOUDINGSVERMOGEN. RENAULT CAPTUR POSITIONEERT ZICH AAN DE TOP VAN ZIJN SEGMENT WAT DE VERHOUDING KWALITEIT/PRESTATIES BETREFT EN DAT IS BESLIST GEEN TOEVAL…

A

lle motoren die Renault Captur aandrijven, hebben een turbo. Het doel? Al hun concurrenten het nakijken geven met hun rijplezier. Dynamische hernemingen, forse acceleraties, soepelheid bij alle toerentallen… De Energy-motoren koppelen rijplezier aan zuinigheid met opmerkelijk lage verbruiks- en CO2-cijfers.

100% turbo, 100% zuinig In het benzinegamma is er de nieuwe Energy TCe 90, een driecilindermotor van 898 cm³ die zijn 90 paarden vlot de sporen geeft. Het koppel van 135 Nm staat borg voor krachtige acceleraties en is reeds vanaf de lage toerentallen beschikbaar (90% van het koppel bij 1 650 tr/min). Zo moet de bestuurder niet te veel schakelen en wordt het stadsverkeer een stuk aangenamer. Hij stelt zich tevreden met 4,9 liter benzine per 100 kilometer en beperkt zijn CO2-uitstoot tot 113 g/km. De nieuwe TCe 120 EDC verenigt zijn kracht eveneens met een laag verbruik (5,4 l/100 km en 125 g/km CO2). Deze nerveuze, levendige en reactieve krachtbron toont zich tegelijk krachtig en stil. Hij ontwikkelt 120 pk en levert een maximumkoppel van 190 Nm bij 2 000 tr/min. En voor nog meer rijplezier wordt hij aan de EDC-zestrapsautomaat met dubbele koppeling gepaard. Onder de dieselmotoren is de nieuwe Energy dCi 90 simpelweg de beste van zijn generatie! Met een verbruik van nauwelijks 3,6 l/100 km en een CO2-uitstoot van 95 g/km bewijst hij zich als een bijzonder zuinige en aangename keuze. Krachtige hernemingen zijn mogelijk vanaf de laagste toerentallen: met zijn vermogen van 90 pk en zijn koppel van 220 Nm brengt hij u overal waar u heen wil. De EDC-versnellingsbak Voor meer comfort en rijplezier is de TCe 120-motor leverbaar met de EDC-automaat met zes verhoudingen en dubbele koppeling. Zo volgen de versnellingen elkaar snel en soepel op zonder schokken of vermogensonderbreking. Het verbruik is vergelijkbaar met dat van de handgeschakelde versies.

DE BESTE TECHNOLOGIE.

1

STOP & START De motor wordt automatisch stilgelegd wanneer Renault Captur stilstaat en de versnellingspook in neutraal staat. Dat drukt de emissies, het verbruik en het geluidsniveau. Bovendien wordt de motor ogenblikkelijk, zonder trillingen en in alle zachtheid weer gestart.

2

ENERGY SMART MANAGEMENT (ESM) Door tijdens het remmen en vertragen kinetische energie te recupereren optimaliseert het ESM het elektriciteitsverbruik en helpt het de batterij op te laden.

3

ELEKTRONISCHE LUCHTKLEPPEN Ze regelen automatisch de luchtstroom door de radiator, op basis van de koelbehoeften van de motor. Dat komt niet alleen de stroomlijn maar ook het verbruik ten goede.

4

«ECO»-MODUS Om het brandstofverbruik nog verder te drukken, kan de bestuurder zijn rijstijl deels laten beïnvloeden door de ECO-modus, die de acceleraties wijzigt, het koppel en vermogen beheert en de instellingen van de airconditioning en verwarming aanpast. De wagen rijdt dan zachter en hernemingen duren langer voor een grotere besparing.

Verbruik in volledige cyclus. Verbruik en emissies gehomologeerd volgens het toepasselijke reglement.

Brochure.indd 27

30/04/13 08:57


30 / 31

ER IS NOG ZOVEEL

TE ONTDEKKEN! GEEN AVONTUUR ZONDER SOUVENIRS! DE SCHITTEREND HANDIGE RENAULT CAPTUR HEEFT GEDACHT AAN WIE ZOWEL DE KLEINE ZIJWEGEN ALS DE GROTE LANEN WIL VERKENNEN EN DAAROM EEN AANTAL OPBERGRUIMTES VOORZIEN DIE ECHT DIE NAAM WAARDIG ZIJN. IDEEテ起, SPULLEN, DINGEN DIE U VINDT, NIETS HOEFT U NOG TE LATEN RONDSLINGEREN ! l uw schatten kunnen in de Easy Life-opberglade van 11 liter. Ze zit makkelijk binnen handbereik, is praktisch, XXL en dus geniaal! Achter elke voorzetel zitten netten waarin u kranten, landkaarten of een agenda kunt stoppen, of uiteraard een gids om eropuit te trekken. En of dat nog niet genoeg was, is er ook nog een opbergvak met deksel bovenop het dashboard, en een uitneembaar vak in het midden dat bereikbaar is vanop de zetels voor- en achteraan! In de koffer zit dan weer een uitneembare, omkeerbare vloer die u op verschillende hoogtes kunt zetten. De rubberen kant is afwasbaar. Op drempelhoogte stopt de vloer alles weg dat nieuwsgierige blikken niet hoeven te zien. In de tussenstand biedt hij een bijkomende, handige laadruimte.

A

Kofferinhoud van 377 dmツウ tot 455 dmツウ met de bank in de voorste stand.

Brochure.indd 28

30/04/13 08:57


Brochure.indd 29

30/04/13 08:57


32 / 33

AVONTUUR

VAN BINNEN WIE GOED ZIT, GAAT VERDER! VERDER IN DE ONTDEKKING. VERDER IN HET PLEZIER VAN HET RIJDEN. HET RUIME, ORIGINELE EN KLEURRIJKE INTERIEUR VAN RENAULT CAPTUR BREEKT RADICAAL MET DE KLASSIEKE CONVENTIES: EEN LICHTE OF DONKERE INTERIEURAANKLEDING, ZETELBEKLEDINGEN MET RITSSLUITING… HET WOORD « HARMONIE » KRIJGT PLOTS EEN HEEL NIEUWE BETEKENIS. riginaliteit, moduleerbaarheid en frisheid… Renault Captur sluit perfect aan bij uw persoonlijkheid en omringt u met tal van leuke attenties: de doorlopende vorm van het instrumentenbord en de interieurpanelen omhult u als een cocon.

O

De personaliseerbare zetelbekledingen uit de « Zip Collection », met zachte stoffen en diverse kleuren (keuze uit zes bekledingen) zijn dankzij hun ritssluiting gemakkelijk verwijderbaar en wasbaar. De algemene interieuraankleding (licht of donker) past zich aan elke smaak aan. En voor nog meer comfort voor zowel volwassenen als kinderen toont het interieur zich bijzonder ruim: tot 21,6 centimeter knieruimte voor de achterpassagiers! Met de 1/3-2/3 neerklapbare rugleuning achteraan, die een vlakke bagagevloer creëert, kan de achterbank met drie plaatsen ook worden neergeklapt zodat u het volume naar uw hand kunt zetten en Renault Captur kunt aanpassen aan de behoeften van het moment. Ruimte, licht, kleuren… Allemaal nodigen ze u uit om plaats te nemen in Renault Captur!

Brochure.indd 30

30/04/13 08:57


Brochure.indd 31

30/04/13 08:57


34 / 35

Brochure.indd 32

30/04/13 08:57


FOCUS STIJL & PERSO KIES ZIJN COMFORTGEHALTE, ZIJN UITRUSTINGSNIVEAU窶ヲ PERSONALISEER UW VOERTUIG. VRIJHEID ZIT IN DE KLEINSTE DETAILS. LAAT UZELF VOLLEDIG ONDERDOMPELEN IN DE NIEUWE RENAULT CAPTUR-CATALOGUS.

CHROMO ZONE / De kleuren van Renault Captur CREATIEF ATELIER / Interieuraankledingen PERSONALISERING / Alle mogelijke combinaties VRIJLOOP / Motoren ESSENTIテ記E ACCESSOIRES / Uitrustingen die staan voor een stijl UITRUSTINGEN & OPTIES / De volledige lijst AFMETINGEN / Volumes en afmetingen

CARLAB.indd 1

30/04/13 08:01


CHROMO ZONE NIET-METAAL OF METAALKLEUREN… EEN PALET MET DE KLEUREN VAN EMOTIE.

DAK IN STERZWART (XPE)

DAK IN GEROOKT MARINEBLAUW* (RPE)

DAK IN ARIZONA-ORANJE (XNR)

DAK IN IVOORWIT* (D16)

DAK IN STERZWART (XNF)

DAK IN MOKKABRUIN (CNB)

DAK IN STERZWART (XNC)

DAK IN ASBEIGE (HNK)

GEROOKT MARINEBLAUW* DAK IN IVOORWIT* (XPC)

IVOORWIT* DAK IN STERZWART (XND)

MOKKABRUIN DAK IN IVOORWIT* (XNE)

ASBEIGE DAK IN IVOORWIT* (XNB)

CARLAB.indd 2

30/04/13 08:01


DAK IN STERZWART (XNQ)

DAK IN ARIZONA-ORANJE (ENZ)

ARIZONA-ORANJE DAK IN IVOORWIT* (XNP) behalve Life

DAK IN STERZWART (XNX)

DAK IN PACIFIC BLAUW (RPM)

DAK IN IVOORWIT* (XNN)

DAK IN STERZWART (GNE)

DAK IN ARIZONA-ORANJE (XNS)

DAK IN CASSIOPEIAGRIJS (KNG)

DAK IN ARIZONA-ORANJE (XNT)

DAK IN PLATINIUMGRIJS (D69)

PACIFIC BLAUW DAK IN IVOORWIT* (XNV)

STERZWART DAK IN ARIZONA-ORANJE (XNU)

CASSIOPEIAGRIJS DAK IN STERZWART (XNK)

PLATINIUMGRIJS DAK IN STERZWART (XNM)

* niet-metaalkleur

CARLAB.indd 3

30/04/13 08:01


CREATIEF ATELIER UITRUSTINGSNIVEAUS, KLEUREN, OPTIES: AAN U DE KEUZE!

LIFE STANDAARDUITRUSTING sABS met remhulpsysteem sBestuurdersairbag met geprogrammeerde ontplooiing sOntkoppelbare passagiersairbag met geprogrammeerde ontplooiing sZijdelingse airbags vooraan sIn de hoogte regelbare « komma »-hoofdsteunen achteraan sIn de hoogte regelbare veiligheidshoofdsteunen vooraan sOpbergvak in de deuren voor- en achteraan sAchterbank met antidoorglijuitrusting, neerklapbare rugleuning 1/3-2/3 en lengteregeling sVoor- en achterbumpers in koetswerkkleur sBagagescherm sRenault startkaart s3-puntsveiligheidsgordels achteraan met geïntegreerde krachtbegrenzer op de zijdelingse zitplaatsen sIn de hoogte regelbare 3-puntsveiligheidsgordels vooraan met geïntegreerde krachtbegrenzer en gordelspanners sAutomatische deurvergrendeling tijdens het rijden sCentrale deurvergrendeling met radiofrequentie afstandsbediening sCentrale opbergconsole tussen de voorzetels sElektronische trajectcontrole ESC (Electronic Stability Control) met antislipsysteem ASR en vertrekhulp op hellingen HSA sVariabele stuurbekrachtiging sKofferverlichting sPlafondlampje achteraan sIntelligente ruitenwisser achteraan met automatische activering bij schakelen in achteruit sRuitenwissers vooraan met impulsbediening en regelbare interval

CARLAB.indd 4

sLED-dagrijlichten sInterieurfilter sECO-modusfunctie sAchterklep met verwarmde achterruit en ruitenwisser sAanduiding van de buitentemperatuur sBandenopblaaskit met compressor sWettelijke kit : brandblusser, verbandzakje, gevarendriehoek, fluo-vestje sElektrische ruiten voor- en achteraan sMake-upspiegel aan bestuurders- en passagierszijde sBoordcomputer sUitneembare koffervloer sHandgrepen op de passagiersplaatsen vooraan en opzij achteraan sDeurbedieningen binnen en versnellingspookknop met « glanzend chroom » afwerking sRadiovooruitrusting s12V-aansluiting sElliptische koplampen met zwarte achtergrond sZijdelingse deurbeschermingen onderaan sVan binnenuit regelbare koplampen sSnelheidsregelaar en -begrenzer sElektrische en verwarmde buitenspiegels sRegelbare dashboardverlichting sIn de hoogte regelbare bestuurderszetel sIn de lengte regelbare voorzetels met antidoorglijuitrusting en verstelbare rugleuning sStartblokkeersysteem met transponder sIsofix-bevestiging voor kinderzitje op de passagiersplaatsen vooraan en opzij achteraan sBinnenverlichting met vertragingsmechanisme sEasy Life-opberglade sGetinte ruiten sIn de diepte en hoogte regelbaar stuurwiel

Stoffen zetelbekleding « Ivory Blue »

16"-velgen met sierwieldoppen « Extrême »

30/04/13 08:01


ZEN sStoffen armsteun op de voordeuren sRadiatorrooster met sierstrip in « chroom » sRenault handenvrije instap- en startkaart sManuele airconditioning sLuchtroosters voor de achterste plaatsen sVerlichting van de « Easy Life »-lade sSierstrip in « chroom » op de zijdelingse deurbeschermingen sElektrische ruiten vooraan met impulsbediening aan bestuurderszijde sUitneembare en omkeerbare koffervloer sDeurhandgrepen buiten in koetswerkkleur sLederen versnellingspookknop (TCe 120 EDC) sMistkoplampen met afwerking in « glanzend chroom » sRadio mono-CD MP3, Bluetooth, Plug & Music, 4x20 W, 4 LS met bediening aan het stuur sUitneembaar opbergvak achteraan de centrale opbergconsole sLuchtrecyclage sBuitenspiegels in koetswerkkleur sVoorlopig reservewiel (TCe 120 EDC)

CARLAB.indd 5

BESCHIKBARE ZETELBEKLEDINGEN MET DE DONKERE INTERIEURAANKLEDING

Stoffen zetelbekleding « Orange Carbon Zen »

Stoffen zetelbekleding « Carbon Zen »

BESCHIKBARE ZETELBEKLEDINGEN MET DE HELDERE INTERIEURAANKLEDING

Stoffen zetelbekleding « Orange Ivory Zen »

Stoffen zetelbekleding « Carbon Ivory Zen »

Heldere interieuraankleding

Alu 16"-velgen

30/04/13 08:01


INTENS STANDAARDUITRUSTING = ZEN + s!UTOMATISCHEAIRCONDITIONINGMETANTIVERVUILINGSSENSOR s3IERSTRIPOPDEACHTERKLEPINiGLANZENDCHROOMw s2UITENWISSERSVOORAANMETREGENSENSOR s"IJKOMENDEBOCHTENVERLICHTING s)NTERIEURELEMENTENINiGLANZENDZWARTw s/PBERGELASTIEKJESOPDERUGLEUNINGVANDEBESTUURDERS ENPASSAGIERSZETEL s3CHILDERINGDAKENBUITENSPIEGELSINEENANDEREKLEUR DANHETKOETSWERK s,EDERENVERSNELLINGSPOOKKNOP s+OPLAMPENMETAUTOMATISCHEONTSTEKINGENSIERSTRIPS INiCHROOMw s-EDIA .AVTABLETMETAANRAAKSCHERMINKLEUR BEDIENINGSSATELLIETAANHETSTUUR NAVIGATIESYSTEEM.AV.'O RADIOTUNER "LUETOOTH 0LUG-USIC X7 ,3 s!FNEEMBAREENWASBARE STOFFENZETELBEKLEDING i:IP#OLLECTIONwVOOR ENACHTERAAN s,EESSPOTAANBESTUURDERS ENPASSAGIERSZIJDE s$ONKERGETINTERUITENACHTERAAN s3TUURWIELINLEDERMETAFWERKINGINiGLANZENDCHROOMZWARTw

3TOFFENZETELBEKLEDING i'REY:IP#OLLECTIONw

3TOFFENZETELBEKLEDING i/RANGE:IP#OLLECTIONw

3TOFFENZETELBEKLEDING i#ARBON:IP#OLLECTIONw

3TOFFENZETELBEKLEDING i,OSANGE:IP#OLLECTIONw

!LU VELGENMETDIAMANT LOOK "LACK

CARLAB.indd 6

30/04/13 08:01


PERSONALISERING /-54/4).(%4+,%).34%$%4!),5.)%+4%6/%,%. ")%$42%.!5,4#!04525%%.+%5:%5)4$)6%23% 0%23/.!,)3%2).'3-/'%,)*+(%$%./.4$%+()%2$%:%6%23#(),,%.$%0%23/.!,)3%%2"!2%34)*,%.$)% 5:/7%,).(%4).4%2)%52!,3(%4%84%2)%526!.576/%245)'+5.4$//26/%2%.5+5.4$%34)*,%. (%40%23/.!,)3%2).'3'%(!,4%:%,&+)%:%.

EXTERIEUR ,AKINTWEEKLEURENn-OTIEVENn!LUVELGENn"UITENDECORS 2

1

3 4

CARLAB.indd 7

1

,AKINTWEEKLEUREN

2

-OTIEVEN

3

0ERSONALISEERBAREALUVELGEN

4

"UITENDECORSSIERSTRIPSIN HETRADIATORROOSTER DE DEURBESCHERMINGENENOPDE ACHTERKLEP ENOMRANDINGVAN DEMISTKOPLAMPENINCHROOM OFINKLEURGELAKT

30/04/13 08:01


2 MOTIEVEN

Dakmotief Captur

Motief Map op de motorkap en de linkervoorvleugel

Dakmotief Losange met bijkomend motief op de achterklep

3 ALU VELGEN

Alu 17"-velgen met diamant-look – Orange

CARLAB.indd 8

Alu 17"-velgen met diamant-look – Ivory

Alu 17"-velgen met diamant-look – Black

30/04/13 08:01


4 BUITENDECORS Elk decor omvat een sierstrip in het radiatorrooster, in de deurbeschermingen en op de achterklep, en de omranding van de mistkoplampen. BUITENDECOR ORANGE

BUITENDECOR IVORY

BUITENDECOR BLACK

Sierstrip in het radiatorrooster Orange

Sierstrip in het radiatorrooster Ivory

Sierstrip in het radiatorrooster Black

Omranding van de mistkoplampen Orange

Omranding van de mistkoplampen Ivory

Omranding van de mistkoplampen Black

Sierstrip in de deurbeschermingen Orange

Sierstrip in de deurbeschermingen Ivory

Sierstrip in de deurbeschermingen Black

Sierstrip op de achterklep Orange

Sierstrip op de achterklep Ivory

Sierstrip op de achterklep Black

CARLAB.indd 9

30/04/13 08:01


INTERIEUR Interieurdecors – Zetelbekledingen « Zip Collection »

1 1 2 1 1

2 3

1

Interieurdecors: - omranding van de verluchtingsmonden - omranding van de centrale console - omranding van de luidsprekers - kleur en verlichting van de Easy Life-opberglade

2

Interieurdecors met thema op het stuurwiel en de zetelbekleding

3

Zetelbekledingen « Zip Collection »

1 INTERIEURDECORS

Blue

Orange

Green

Ivory

CARLAB.indd 10

30/04/13 08:01


2 INTERIEURDECORS MET THEMA Thema Map op Zen met heldere interieuraankleding. Thema’s Captur en Losange op Intens met donkere interieuraankleding. THEMA CAPTUR

THEMA MAP

THEMA LOSANGE

Stuurwiel met Captur-design en afneembare zetelbekleding « Captur Zip Collection »

Stuurwiel met Map-design en afneembare zetelbekleding « Map Zip Collection »

Stuurwiel met Losange-design en afneembare zetelbekleding « Losange Zip Collection »

3 ZETELBEKLEDINGEN « ZIP COLLECTION » Afneembaar en die in de wasmachine mogen.

Stoffen zetelbekleding « Map Zip Collection », beschikbaar op Zen*

Stoffen zetelbekleding « Orange Zip Collection », beschikbaar op Zen en Intens

Stoffen zetelbekleding Stoffen zetelbekleding « Carbon Zip Collection », « Grey Zip Collection », beschikbaar op Zen beschikbaar op Intens en Intens

Stoffen zetelbekleding Stoffen zetelbekleding « Losange Zip Collection », « Captur Zip Collection », beschikbaar op Intens beschikbaar op Intens*

* Noodzakelijk met het interieurdecor met overeenstemmend thema.

CARLAB.indd 11

30/04/13 08:01


CREËER UW STIJL Ontdek via het personaliseringsaanbod Arizona, Azur en Manhattan een aantal voorbeelden van configuraties voor zowel binnen als buiten.

ARIZONA op Intens

MOTIEF

Dakmotief Captur

ALU VELGEN

17" met diamant-look – Orange

BUITENDECOR

Sierstrip in het radiatorrooster Orange Omranding van de mistkoplampen Orange

Sierstrip in de deurbeschermingen Orange

Sierstrip op de achterklep Orange

INTERIEURDECOR MET THEMA

Interieurdecor Orange met thema Captur

CARLAB.indd 12

Stuurwiel met Captur-design

Stoffen zetelbekleding « Captur Zip Collection »

30/04/13 08:01


MOTIEF

AZUR op Zen

Motief Map

ALU VELGEN

17" met diamant-look – Ivory

BUITENDECOR

Sierstrip in het radiatorrooster Ivory

Omranding van de mistkoplampen Ivory

Sierstrip in de deurbeschermingen Ivory

Sierstrip op de achterklep Ivory

INTERIEURDECOR MET THEMA

Interieurdecor Blue met thema Map

CARLAB.indd 13

Stuurwiel met Map-design

Stoffen zetelbekleding « Map Zip Collection »

30/04/13 08:01


MOTIEF

MANHATTAN op Intens

Dakmotief Losange

ALU VELGEN

17" met diamant-look - Black

BUITENDECOR

Sierstrip in het radiatorrooster Black

Omranding van de mistkoplampen Black

Sierstrip in de deurbeschermingen Black

Sierstrip op de achterklep Black

Stuurwiel met Losange-design

Stoffen zetelbekleding « Losange Zip Collection »

INTERIEURDECOR MET THEMA

Interieurdecor Chrome met thema Losange

CARLAB.indd 14

30/04/13 08:01


VRIJLOOP VERBRUIK, PRESTATIES,… WIJ VERTELLEN U ALLES OMDAT HET BELANGRIJK IS DAT U UW WAGEN GOED BEGRIJPT.

Energy TCe 90

TCe 120 EDC

Energy dCi 90

5 5

7 5

8 5

Euro 5 898 3 / 12 66 (90) - 5250 135 - 2500 turbo / multipoint benzine serie -

Euro 5 1197 4 / 16 88 (120) - 4900 190 - 2000 turbo / direct benzine -

Euro 5 1461 4/8 66 (90) - 4000 220 - 1750 turbo / direct / common rail diesel serie serie

manueel 5

automatisch 6

manueel 5

10,4

Elektrische, variabele stuurbekrachtiging 10,4

10,4

HOMOLOGATIE Fiscaal vermogen (pk) Aantal plaatsen

MOTOR Milieunorm Cilinderinhoud (cm3) Aantal cilinders / Aantal kleppen Max. vermogen kW (pk) bij tr/min Max. koppel Nm bij tr/min Type injectie Brandstof Stop & Start Roetfilter

VERSNELLINGSBAK Type Aantal versnellingen vooruit

STUURINRICHTING Bekrachtiging Draaicirkel (m) tussen stoepranden

TREINEN Voortrein Achtertrein Diameter stabilisatorstang voor/achter (mm)

Type Mac-Pherson met rechthoekige draagarm onderaan en antirolstang Soepele as met geprogrammeerde veeruitslag en schroefveren 22,3 / in de as geïntegreerd

WIELEN - BANDEN Banden Voorlopig reservewiel

205/60 R16 92H 205/55 R17 95V optie

205/60 R16 92H 205/55 R17 95V serie

205/60 R16 92H 205/55 R17 95V optie

45

45

45

171 12"90 18"70 34"50

192 10"90 17"60 32"30

171 13"10 18"70 34"70

113 B 6,0 4,3 4,9

125 B 6,6 4,7 5,4

95 B 4,2 3,4 3,7

1176 1658 2558 1200 585

1255 1726 2626 1200 625

1245 1729 2629 1200 620

INHOUD Brandstoftank (l)

PRESTATIES Topsnelheid (km/u) 0-100 km/u (s) 400 m vanuit stilstand (s) 1000 m vanuit stilstand (s)

THEORETISCH VERBRUIK - NEDC cyclus CO2-uitstoot (g/km) Categorie CO2/Verbruik Stadscyclus (l/100 km) Wegcyclus (l/100 km) Volledige cyclus (l/100 km)

GEWICHTEN (kg) Rijklaar leeggewicht Hoogst toegelaten gewicht Hoogst toegelaten gewicht van de sleep Aanhanger met remmen Aanhanger zonder remmen

Renault eco2 voldoet aan de volgende drie criteria : de wagens worden in een ISO 14 001-gecertificeerde fabriek geproduceerd met een minimum aan milieueffecten ; de wagens stoten minder dan 120 g/km CO 2 uit* of draaien op biobrandstoffen ; de wagens bevatten 7% kunststof verkregen door recyclage en zijn 95% recycleerbaar aan het einde van hun levensduur. Met Renault eco2, verbindt het merk zich voor de volledige levenscyclus van het voertuig. * Verbruik en emissieniveaus gehomologeerd overeenkomstig de toepasselijke regelgeving.

CARLAB.indd 15

30/04/13 08:01


ESSENTIテ記E ACCESSOIRES EXTRA STIJL, COMFORT OF TECHNOLOGIE? RENAULT BIEDT U EEN BREED GAMMA BASISACCESSOIRES DIE SPECIAAL WERDEN UITGEDACHT EN ONTWIKKELD VOOR UW RENAULT CAPTUR.

EXTERIEUR

1.

1.

2.

3.

4.

1. Ski voor- en achteraan. Rust uw Renault Captur uit met dit pack in gesatineerd grijs om de onderkant van uw wagen in de verf te zetten en hem een nog meer uitgesproken SUV-look te geven. 2 en 3. Buitenspiegels en sieruitlaat. Onderscheid u van de massa en kies voor deze onderdelen in chroom, die uw Renault Captur een sportieve en elegante toets geven. 4 Kofferdrempel. In geborsteld inox. Beschermt de laaddrempel van uw wagen en geeft het geheel een elegante uitstraling.

CARLAB.indd 16

30/04/13 08:01


TRANSPORT

1.

2.

3.

4.

5.

1. Dakkoffer. In enkele minuten te installeren op de Renault dakstaven en goed voor extra laadruimte. Kan aan beide zijden worden geopend voor een beter gebruikscomfort en beschikt over een blokkeringssysteem dat het laden met open koffer optimaliseert. 2. Dakstaven. Deze twee aluminium dakstaven, getest volgens de strikste normen, garanderen een optimale compatibiliteit tussen het voertuig en de staven. Snel en eenvoudig te monteren waardoor u uw dakkoffer, surf- en fietsdrager in alle veiligheid kunt transporteren. 3. Skidrager. Heel eenvoudig te gebruiken draagsysteem met twee antidiefstalsystemen. U kunt in alle veiligheid 4 paar ski’s (2 snowboards) meenemen. 4. Fietsdrager. Te bevestigen op elk type trekhaak waardoor u eenvoudig tot drie fietsen kunt transporteren. 5. Afneembare trekhaak. Zijn koppeling kunt u zonder gereedschap en in enkele seconden demonteren. Een zwanenhalstrekhaak is ook beschikbaar.

CARLAB.indd 17

30/04/13 08:01


INTERIEUR

2.

1.

4.

3.

5.

6.

1. Armsteun. Denk aan de centrale armsteun vooraan voor een beter rijcomfort en een bijkomend opbergvak. Verkrijgbaar in Black en Ivory. 2. Scheidingsrooster. Dit rooster scheidt de koffer volledig van de passagiersruimte. Onmisbaar om de veiligheid van uw huisdier te verzekeren. 3. Kinderzitje. Eenvoudig te installeren dankzij het ISOFIX-systeem. Installeer uw kind in alle veiligheid voor al uw verplaatsingen. 4. Zonnescherm. Denk aan het comfort van uw passagiers en opteer voor deze set zonnegordijnen achteraan. 5. Rubberen vloermatten. Beschermen het interieur van de wagen tegen vuil. Ze zijn handig schoon te maken want u kunt ze gewoon met water wassen. 6. Premium vloermatten. Deze matten beschermen het originele tapijt van de wagen en passen perfect in het interieur van uw Renault Captur. Ze zijn verkrijgbaar in vier kleuren (oranje, blauw, grijs en ivoor) en sluiten naadloos aan op de interieursfeer van uw wagen.

CARLAB.indd 18

30/04/13 08:01


MULTIMEDIA EN RIJHULP

1.

2.

1. DVD. Ontdek de Nextbase Click & Go DVD-speler die bestaat uit twee 9-inch schermen, twee bevestigingspunten en twee koptelefoons. Eenvoudig te installeren op de hoofdsteunen zodat u dvd’s, jpg- of mp3-bestanden kunt afspelen. 2. Tablethouder. U kunt deze houder bevestigen op de hoofdsteunen vooraan en er uw tablet in vastklikken zodat de passagiers in alle comfort kunnen lezen of in alle rust een video kunnen bekijken.

CARLAB.indd 19

30/04/13 08:01


UITRUSTING EN OPTIES VOLLEDIGE LIJST VAN DE UITRUSTINGEN EN BESCHIKBARE OPTIES OP UW VOERTUIG. DE SLEUTEL VOOR EEN VOERTUIG OP MAAT. LIFE

ZEN

INTENS

ã ã ã ã ã ã ã ã ã ã ã ã ã ¤ ã ã

ã ã ã ã ã ã ã ã ã ã ã ã ã äãª4#Eªª%$# ã ã

ã ã ã ã ã ã ã ã ã ã ã ã ã äãª4#Eªª%$# ã ã

ã ¤ ã ã ã ã ã ã -

ã ¤ ¤ ã ã ã ã ã ã ã ã ã ¤ - Look-pack ã ¤ - Look-pack

¤ ã ¤ ã ã ã ã ã ã met eenkleurige schildering ã ã ã ã ã

ĂŁ ĂŁ ĂŁ

ã personalisering personalisering ã ¤ met lederen stuurwiel ã

ĂŁ personalisering ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ

ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ -

ã ã ã ã ã ¤ ã -

ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ

ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ -

ã ã ã ã ã ã äª ª#ITY PACKª -

ã ã ã ã ã ã äª ª#ITY PACKª äª ª#ITY PACKª

ĂŁ -

ĂŁ -

ĂŁ ĂŁ ĂŁ

VEILIGHEID ABS met remhulpsysteem Elektronische trajectcontrole ESC (Electronic Stability Control) met antislipsysteem ASR Vertrekhulp op hellingen HSA Bestuurdersairbag met geprogrammeerde ontplooiing Ontkoppelbare passagiersairbag met geprogrammeerde ontplooiing Zijdelingse airbags vooraan In de hoogte regelbare 3-puntsveiligheidsgordels vooraan met geĂŻntegreerde krachtbegrenzer en gordelspanners 3-puntsveiligheidsgordels achteraan met geĂŻntegreerde krachtbegrenzer op de zijdelingse zitplaatsen Isofix-bevestiging voor kinderzitje op de passagiersplaatsen vooraan en opzij achteraan Centrale deurvergrendeling met radiofrequentie afstandsbediening Automatische deurvergrendeling tijdens het rijden Snelheidsregelaar en -begrenzer Bandenopblaaskit met compressor Voorlopig reservewiel Startblokkeersysteem met transponder Wettelijke kit : brandblusser, verbandzakje, gevarendriehoek, fluo-vestje

DESIGN BUITEN Lakafwerking in ĂŠĂŠn kleur Lakafwerking in twee kleuren Metaalkleur Voor- en achterbumpers in koetswerkkleur Radiatorrooster met sierstrip in ÂŤ chroom Âť Elliptische koplampen met zwarte achtergrond Elliptische koplampen met zwarte achtergrond en sierstrips in ÂŤ chroom Âť Mistkoplampen met omranding in ÂŤ chroom Âť Zijdelingse deurbeschermingen onderaan Zijdelingse deurbeschermingen onderaan met sierstrip in ÂŤ chroom Âť $EURHANDGREPENÂŞINÂŞKOETSWERKKLEUR Buitenspiegels in koetswerkkleur Achterklep met verwarmde achterruit en ruitenwisser Sierstrip op de achterklep in ÂŤ chroom Âť Getinte ruiten $ONKERGETINTEÂŞRUITENÂŞACHTERAAN ÂŞ VELGENÂŞMETÂŞSIERWIELDOPPENÂŞhÂŞ%XTRĂŽMEÂŞuÂŞ !LUÂŞÂŞ VELGEN !LUÂŞÂŞ VELGENÂŞMETÂŞDIAMANT LOOK

DESIGN BINNEN $ONKEREÂŞINTERIEURAANKLEDING Heldere interieuraankleding Interieurdecor Blue (omranding van de verluchtingsmonden en Easy Life-opberglade) Interieurdecor Grey (omranding van de verluchtingsmonden en de centrale console) Interieurdecor Chrome (omranding van de verluchtingsmonden, de centrale console en de LS) Interieurelementen in ÂŤ glanzend zwart Âť Stuurwiel in leder met afwerking in ÂŤ glanzend chroom/zwart Âť Lederen versnellingspookknop $EURBEDIENINGENÂŞBINNENÂŞMETÂŞhÂŞCHROOMÂŞuÂŞAFWERKING

ZETELS In de lengte regelbare voorzetels met antidoorglijuitrusting en verstelbare rugleuning In de hoogte regelbare bestuurderszetel In de hoogte regelbare veiligheidshoofdsteunen vooraan !CHTERBANKÂŞMETÂŞANTIDOORGLIJUITRUSTING ÂŞNEERKLAPBAREÂŞRUGLEUNINGÂŞ ÂŞENÂŞLENGTEREGELING 3 in de hoogte regelbare ÂŤ komma Âť-hoofdsteunen achteraan Afneembare en wasbare zetelbekleding ÂŤ Zip Collection Âť voor- en achteraan Stoffen zetelbekleding ÂŤ Ivory Blue Âť Stoffen zetelbekleding ÂŤ Carbon Zen Âť Stoffen zetelbekleding ÂŤ Grey Zip Collection Âť

RIJDEN In de diepte en hoogte regelbaar stuurwiel Variabele stuurbekrachtiging Boordcomputer ECO-modusfunctie Aanduiding van de buitentemperatuur Renault startkaart Renault handenvrije instap- en startkaart Achteruitrijradar Achteruitrijradar en -camera

ZICHTBAARHEID EN VERLICHTING ,%$ DAGRIJLICHTEN Koplampen met automatische ontsteking Aanvullende bochtenverlichting

CARLAB.indd 20

30/04/13 08:01


Van binnenuit regelbare koplampen Elektrische en verwarmde buitenspiegels Elektrisch inklapbare buitenspiegels Ruitenwissers vooraan met impulsbediening en regelbare interval Ruitenwissers vooraan met regensensor Intelligente ruitenwisser achteraan met automatische activering bij schakelen in achteruit Binnenverlichting met vertragingsmechanisme Regelbare dashboardverlichting Leesspot aan bestuurders- en passagierszijde Verlichting van de Easy Life-opberglade Plafondlampje achteraan Kofferverlichting

LIFE

ZEN

INTENS

ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ

ã ã äª ª#ITY PACKª ã ã ã ã ã ã ã

ã ã ¤ - City-pack ã ã ã ã ã ã ã ã ã

ã ã ¤ ã met airco met airco ã ã ã

ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ

ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ

ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ

ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ

ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ

ã ¤ met radio

ĂŁ ĂŁ

ĂŁ

-

¤

ĂŁ

-

-

¤

-

¤

¤

-

¤ - Look-pack ¤ - Look-pack ¤ - Look-pack

ã ¤ ¤

-

¤ ¤ ¤

¤ ¤ ¤

-

¤ ¤ ¤

¤ ¤ ¤

ĂŁ

ã ¤

ĂŁ -

-

¤ ¤ ¤ ¤

¤ ¤ ¤

COMFORT Elektrische ruiten vooraan Elektrische ruiten vooraan met impulsbediening aan bestuurderszijde Elektrische ruiten achteraan Manuele airconditioning Automatische airconditioning met antivervuilingssensor Interieurfilter Luchtrecyclage Luchtroosters voor de achterste plaatsen Handgrepen op de passagiersplaatsen vooraan en opzij achteraan Make-upspiegel aan bestuurders- en passagierszijde 6 AANSLUITING

OPBERGMOGELIJKHEDEN Opbergvak in de deuren voor- en achteraan Easy Life-opberglade Centrale opbergconsole tussen de voorzetels Uitneembaar opbergvak achteraan de centrale opbergconsole Opbergelastiekjes op de rugleuning van de bestuurders- en passagierszetel Uitneembare koffervloer Uitneembare en omkeerbare koffervloer Bagagescherm

COMMUNICATIE Radiovooruitrusting 2ADIOÂŞMONO #$ÂŞ-0 ÂŞ"LUETOOTH ÂŞ0LUGÂŞÂŞ-USIC ÂŞXÂŞ7 ÂŞÂŞ,3ÂŞMETÂŞBEDIENINGSSATELLIETÂŞAANÂŞHETÂŞSTUUR Renault Bass Reflex -EDIA .AVÂŞÂŞTABLETÂŞMETÂŞAANRAAKSCHERMÂŞÂŞÂŞINÂŞKLEUR ÂŞBEDIENINGSSATELLIETÂŞAANÂŞHETÂŞSTUUR ÂŞNAVIGATIESYSTEEMÂŞ .AVÂŞ.ÂŞ'O ÂŞRADIOÂŞTUNER ÂŞ"LUETOOTH ÂŞ0LUGÂŞÂŞ-USIC ÂŞXÂŞ7 ÂŞÂŞ,3 2ENAULTÂŞ2 ,INKÂŞÂŞDIGITALEÂŞMULTIMEDIATABLETÂŞMETÂŞAANRAAKSCHERMÂŞÂŞÂŞINÂŞKLEUR ÂŞBEDIENINGSSATELLIETÂŞAANÂŞHETÂŞSTUUR ÂŞSTEMHERKENNING ÂŞ NAVIGATIESYSTEEMÂŞ4OM4OMÂŞ,)6% ÂŞRADIOÂŞDUALÂŞTUNER ÂŞ$ÂŞ3OUNDÂŞBYÂŞ!RKAMYS ÂŞ"LUETOOTH ÂŞ0LUGÂŞÂŞ-USIC ÂŞXÂŞ7 ÂŞÂŞ,3ÂŞENÂŞ internetdiensten aan boord Europa-wegenkaart voor het navigatiesysteem

PERSONALISERINGSPROGRAMMA Alu velgen !LUÂŞÂŞ VELGENÂŞMETÂŞDIAMANT LOOKÂŞ ÂŞ"LACK !LUÂŞÂŞ VELGENÂŞMETÂŞDIAMANT LOOKÂŞ ÂŞ)VORY !LUÂŞÂŞ VELGENÂŞMETÂŞDIAMANT LOOKÂŞ ÂŞ/RANGE

Buitendecors Sierstrip in het radiatorrooster en de zijdelingse beschermingen, op de omranding van de mistkoplampen en de achterklep - Black - Ivory - Orange

Motieven - Captur - Map - Losange

Interieuraankledingen ÂŞÂŞÂŞ ÂŞ$ONKER - Helder

Interieurdecors Omranding van de verluchtingsmonden, de centrale console en de luidsprekers, en kleur/verlichting van de Easy Life-opberglade - Ivory - Blue - Orange - Green

Interieurdecors met thema Omranding van de verluchtingsmonden, de centrale console en de luidsprekers, kleur/verlichting van de Easy Life-opberglade, stuurwiel-design en stoffen zetelbekleding  Zip Collection  ¤ - Captur (met interieurdecor Orange) ¤  - Map (met interieurdecor Blue) ¤ - Losange

Zetelbekledingen - Ivory Blue - Carbon Zen - Orange Carbon Zen - Carbon Ivory Zen (met heldere interieuraankleding en interieurdecor Ivory) - Orange Ivory Zen (met heldere interieuraankleding en interieurdecor Ivory) - Grey Zip Collection - Carbon Zip Collection - Orange Zip Collection - Captur Zip Collection (met thematisch interieurdecor Captur) - Map Zip Collection (met thematisch interieurdecor Map) - Losange Zip Collection

ĂŁ -

ã ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤  -

ã ¤ ¤ ¤ ¤

㪪SERIEªªäªªOPTIEªª ªªNIETªBESCHIKBAAR  ªNOODZAKELIJKªMETªHETªLEDERENªSTUURWIEL

CARLAB.indd 21

30/04/13 08:01


AFMETINGEN HOOGTE, BREEDTE, KOFFERINHOUD, … EEN WAGEN OP MAAT OM AAN AL UW NODEN TE VOLDOEN.

KOFFERINHOUD (dm3) Volume VDA (onder het bagagescherm) Max. kofferinhoud met neergeklapte rugleuning (tot aan het plafond)

377 / 455 1 235

AFMETINGEN (mm) A Wielbasis B Totale lengte C Overbouw vooraan D Overbouw achteraan E Spoorbreedte vooraan F Spoorbreedte achteraan G Totale breedte (zonder buitenspiegels) H Totale hoogte leeg H1 Totale hoogte leeg met open achterklep J Hoogte laaddrempel leeg K Vrij hoogte leeg / geladen L Knieruimte op de zitplaatsen achteraan M Breedte op ellebooghoogte vooraan M1 Breedte op ellebooghoogte achteraan

2 606 4 122 866 650 1 531 1 516 1 778 1 566 2 031 732 200 / 170 215 1 380 1 370

CARLAB.indd 22

N N1 P P1 Y Y1 Y2 Z Z1 Z2 Z3

Breedte op schouderhoogte vooraan Breedte op schouderhoogte achteraan Hoogte vooraan onder dak aan 14° Hoogte achteraan onder dak aan 14°

1 368 1 330 905 860

Breedte kofferopening bovenaan / Max. breedte kofferopening Breedte kofferopening onderaan Breedte tussen de wielkasten achteraan Hoogte kofferopening Max. laadlengte Min. laadlengte Laadhoogte onder het bagagescherm

905 1 010 983 990 685 1 512 724 / 884 595

30/04/13 08:01


WIE KAN ER, BETER DAN RENAULT, TEN DIENSTE STAAN VAN UW RENAULT ? DE WAARBORGEN

DE SERVICECONTRACTEN EASYLIFE

Vanaf de datum van levering geniet Renault Captur twee jaar waarborg zonder kilometerbeperking, inclusief herstellingen vanwege gebrekkige onderdelen en/of fabricagefouten en wegbijstand. Tegen lakfouten en corrosie krijgt uw wagen respectievelijk 3 jaar en 12 jaar waarborg. Renault drukt ook de gebruiks- en verzekeringskosten met modellen die zich goedkoop laten herstellen en die een uitstekende bescherming tegen diefstal en inbraak bieden.

Renault presenteert u zijn waarborgverlenging voor een gerust gevoel onderweg. De waarborg van de constructeur kunt u verlengen door het storten van een vastgesteld forfaitair bedrag. Voor meer informatie kan u terecht bij uw Renault-verdeler.

DE HERSTELLINGSWAARBORG Renault gaat zeer ver met de kwaliteitswaarborg. En dat voor het hele gamma. Deze waarborg behelst de onderdelen en werkuren van de betreffende tussenkomst gedurende 12 maanden.

VOORDELEN:

- Geldig in de meeste Europese landen - Omvat ook Renault Assistance - pechbijstand tot op het einde van het contract - Vervangwagen inbegrepen (tot 3 werkdagen) om uw mobiliteit te garanderen - Meerwaarde bij het verkopen van de wagen

DE SERVICES VAN HET RENAULT-VERDELERSNET De services van Renault Minute (onderhoud zonder afspraak) en Renault Minute Carrosserie (werken aan de lak, lichten, voorruit, carrosserie, enz.) verzekeren de hoogste herstelkwaliteit en bovendien geniet u een jaar waarborg op alle uitgevoerde herstellingen en op de originele Renault-onderdelen.

Heeft u een vraag en/of wenst u informatie? Renault staat te uwer beschikking via: stelefoon: 078/05 11 15 van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u, sinternet: www.renault.be spost: Renault Belg誰e Luxemburg, Klantendienst, W.A. Mozartlaan 20, 1620 Drogenbos.

CARLAB.indd 23

30/04/13 08:01


HET RENAULT NETWERK VERBINDT ZICH OM UW VRAAG VIA INTERNET/ E-MAIL TE BEANTWOORDEN BINNEN DE 12 WERKUREN U DE MOGELIJKHEID TE BIEDEN HET DOOR U GEKOZEN VOERTUIG, ONMIDDELLIJK OF OP AFSPRAAK TE TESTEN U TE INFORMEREN OVER UW BESTELLING TOT AAN DE LEVERING U OP HET AFGESPROKEN UUR EN AAN DE AFGESPROKEN PRIJS UW WAGEN TE OVERHANDIGEN DE DOOR U NIET BEVESTIGDE INTERVENTIES GRATIS AAN TE BIEDEN UW GETROUWHEID TE BELONEN MET BIJZONDERE VOORDELEN, AANGEBODEN VIA MY RENAULT U EEN MOBILITEITSOPLOSSING AAN TE BIEDEN AAN EEN VOORDELIG TARIEF

CARLAB.indd 24

30/04/13 08:01


Brochure.indd 33

30/04/13 08:57


36 / 37

TOUCH & EXPLORE

AVONTUUR BINNEN HANDBEREIK? GEEN PROBLEEM, DANKZIJ DE 100% ONLINE MULTIMEDIATABLET RENAULT R-LINK. VERKEN DE TALLOZE FUNCTIES IN ALLE EENVOUD : TOMTOM® LIVE-NAVIGATIE, MULTIMEDIA, TELEFONIE… U KUNT ZELFS UW BRANDSTOFVERBRUIK BEPERKEN EN EEN BREDE WAAIER AAN TOEPASSINGEN DOWNLOADEN. KWESTIE VAN… NOG VERDER TE GAAN!

Brochure.indd 34

30/04/13 08:57


Door innovatie plaatst Renault de auto beter in uw leven

Door innovatie maken we onze wagens nog gebruiksvriendelijker

Door innovatie bouwen we aan de toekomst zodat we uw verwachtingen één stap voor zijn

Blijf online in de auto! Met Renault R-Link hebt u op elk ogenblik toegang tot uw contacten, uw favoriete muziek en uw webtoepassingen. En dat alles met het aanraakscherm of de bediening aan het stuur. Dankzij de intuïtieve spraakbediening R-Link Voice kunt u zelfs een adres ingeven, rechtstreeks een contactpersoon uit uw telefoonlijst bellen of een toepassing weergeven.

Geniet van de voorgeïnstalleerde toepassingen (e-mail, R-Link Tweet, Renault Assistance, weersvoorspellingen), de LIVE-diensten en de Coyote Series. Met de R-Link Store ontdekt en downloadt u tal van auto-apps (e-guide, brandstofprijzen, enz.), nieuws-apps (Euronews), praktische toepassingen (TomTom Places, enz.) en andere ludieke, culturele of toeristische apps.

Dag na dag uw brandstofverbruik drukken wordt kinderspel dankzij het programma « Driving eco² » en de gepersonaliseerde rijtips. Met HD Traffic® anticipeert u bovendien op mogelijke verkeersproblemen.

1. Aanraakscherm met personaliseerbare startpagina. Kies uw snelkoppelingen om met een klik uw favoriete functies te raadplegen. 2. Mobiele muziek. Maak verbinding via Bluetooth® of de USB-poort van Renault R-Link om uw muziek te beluisteren. 3. Telefonie. Telefoneer in alle veiligheid handenvrij dankzij het Bluetooth®-systeem en gebruik de spraakbediening om een nummer te vormen of een contactpersoon uit uw digitale telefoonlijst te bellen.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

4. Informatie over de wagen. Verlaag uw brandstofverbruik dankzij de ludieke coaching van « Driving eco² ». Raadpleeg de balans van uw ritten en gepersonaliseerde handige tips. 5. Diensten. Gebruik de voorgeïnstalleerde applicaties (e-mail, R-Link Tweet, Renault Assistance, weer). Raadpleeg de volledige catalogus van Renault R-Link-apps. Creëer uw account op My Renault en ga naar de R-Link Store om kaarten te downloaden, uw software bij te werken, enz. U vindt er ook de handleidingen over Renault R-Link. 6. Systeem. Stem de afstellingen van Renault R-Link in alle eenvoud af op uw persoonlijke voorkeuren (taal, klok, geluiden, enz.).

Brochure.indd 35

30/04/13 08:57


38 / 39

ONZE EERSTE DOELSTELLING:

UW TEVREDENHEID

VOOR CAPTUR TILT RENAULT ZIJN EIGEN KWALITEITSNORMEN NAAR EEN HOGER NIVEAU. ZO MAAKT DE CONSTRUCTEUR VOOR HET EERST GEBRUIK VAN EEN NIEUWE LAKTECHNOLOGIE ZONDER GRONDVERF EN ZONDER BAKFASE VOOR DE BASIS. EEN HOOGWAARDIGE VERNIS LAAT DE KLEUREN NOG MEER GLANZEN. HET AFWERKINGSNIVEAU KENT ZIJN GELIJKE NIET… EN DAT KOMT UW TEVREDENHEID ALLEEN TEN GOEDE !

Brochure.indd 36

30/04/13 08:57


K

waliteit is een eigenschap die diep is verankerd in de genen van Renault. Die zoektocht naar uitmuntendheid uit zich in alle fasen in de ontwikkeling van onze wagens en dienst na verkoop.

Renault wordt door de pers en gespecialiseerde organisaties steeds opnieuw bekroond voor de betrouwbaarheid van zijn gamma personenwagens en bedrijfsvoertuigen. En ook het commerciĂŤle verdelersnet behoort vandaag de dag, dankzij hoge eisen voor alle contacten met de klanten, tot de beste op de markt in termen van servicekwaliteit, zowel voor verkoop van nieuwe wagens als voor de dienst na verkoop.

“ Kwaliteit blijft een strategische prioriteit voor de groep en een waarde die het imago van onze merken ten goede komt. Professionalisme, competentie, expertise en strenge normen: waarden die Renault in elke levensfase van een voertuig toepast om klanten de beste product - en servicekwaliteit te garanderen en zo zijn volledige tevredenheid te verzekeren. �

Jean-Pierre Vallaude, Directeur Kwaliteit van de Renault-groep.

RENAULT : VEILIGHEID IN CIJFERS sKLANTENOPBEVELEN2ENAULTAANVOORDEKWALITEITVANZIJNSERVICE %NQUĂ?TE16.KWALITEITNIEUWEWAGENS INUITGEVOERDBIJ2ENAULT KLANTENOVERDEHELEWERELD

sWERKNEMERSUITHETNETWERKKREGENOPLEIDINGOVERHET@0LAN%XCELLENCE2ENAULT $ATPLANSTRUCTUREERTSINDSDEKWALITEITSEISENVOORSERVICEINHET2ENAULT VERDELERSNET

s2ENAULTLAATZIJNWAGENSMAANDENLANGMILJOENENTESTKILOMETERSAmEGGENOPALLECONTINENTEN

Brochure.indd 37

30/04/13 08:57


40 / 41

ONZE ABSOLUTE PRIORITEIT: VEILIGHEID VOOR IEDEREEN

VEILIGHEID STAAT BOVENAAN HET PRIORITEITENLIJSTJE VAN RENAULT EN DAAR IS RENAULT CAPTUR HET LEVENDE BEWIJS VAN : ZIJN PASSIEVE EN ACTIEVE VEILIGHEIDSUITRUSTING BEHOORT TOT DE MEEST VERNIEUWENDE EN MEEST PERFORMANTE OP DE MARKT.

Brochure.indd 38

30/04/13 08:57


VOORKOMEN

CORRIGEREN

BESCHERMEN

Om risico’s te voorkomen en de bestuurder in alle omstandigheden te informeren

Deze technologische hoogstandjes veranderen alles

Alle inzittenden van de wagen maar ook de andere weggebruikers

De technologieĂŤn die Renault op punt stelt, zijn ontwikkeld om de bestuurder in realtime bewust te maken en te informeren. Ze garanderen een serener, veiliger weggedrag.

Renault heeft rijhulpsystemen uitgewerkt die in alle omstandigheden een aanzienlijke reactiviteit verzekeren en die zo helpen om onaangename verrassingen en bestuurdersfouten te compenseren.

Dankzij zijn expertise op het gebied van ongevalstudies en innovatieve technologieÍn ten gunste van iedereen biedt Renault een van de veiligste gamma’s op de markt. Onze prioriteit : een maximale veiligheid verzekeren bij ongevallen om zo levens te redden.

2.

1.

3.

4.

1. Veiligheid. Verstevigde structuur, bijzonder doeltreffende airbags vooraan, zijdelingse airbags voor hoofd/borst, druksensor voor het detecteren van de impact, veiligheidsgordels met gordelspanners (vooraan) en krachtbegrenzers (vooraan en zijdelingse plaatsen achteraan), hoofdsteunen met antiwhiplashfunctie, belastingsbegrenzer (plaatsen achteraan), zetels voor- en achteraan met antidoorschuifsysteem (Fix4sure), drie 3-punts IsoďŹ x-stoelbevestigingen (vooraan en zijdelingse plaatsen achteraan). 2. Vertrekhulp op hellingen. Bij vertrekken op een steile weg, blijft de auto even staan (2 seconden) zodat de bestuurder rustig de tijd heeft om weg te rijden. 3. Parkeerhulpsysteem. Parkeermanoeuvres worden gemakkelijker, sneller en veiliger. De achteruitrijradar detecteert hindernissen achteraan de auto door middel van een geluidsalarm: hoe kleiner de afstand met het obstakel, hoe sneller de opeenvolgende geluidssignalen. Dit systeem kan aangevuld worden met een achteruitrijcamera die het beeld met begeleidingslijnen weergeeft op het scherm van het navigatiesysteem. 4. Aanvullende bochtenverlichting. Bij het nemen van een bocht itst de mistkoplamp aan de kant van de bocht automatisch aan voor een breder gezichtsveld.

SENSIBILISEREN EN HELPEN Bijdragen tot veiligheid voor iedereen Renault stelt de mens centraal in zijn activiteiten en schaart zich achter tal van maatschappelijke preventie- en sensibiliseringsinitiatieven met betrekking tot verkeersrisico’s in scholen en universiteiten, bij kinderen en internationale instelingen. Het merk engageert zich ook om de efďŹ ciĂŤntie van de hulpdiensten bij interventies te verbeteren.

Brochure.indd 39

RENAULT : VEILIGHEID IN CIJFERS s-EERDANPERSONENBINNENHETBEDRIJFWERKENENKELENALLEENOPDEVEILIGHEIDVANDEVOERTUIGEN s)NVESTEERTJAARLIJKSMILJOENEUROINONDERZOEKENONTWIKKELINGVOORVEILIGHEID sREĂ‘LECRASHTESTSENDIGITALESIMULATIESPERJAAR

30/04/13 08:57


RENAULT

CAPTUR CAPTURE

LIFE Brochure.indd 40

30/04/13 08:57


COUV.indd 2

29/04/13 23:22


RENAULT CAPTUR

RENAULT

RENAULT S.A.S. Société par Actions Simplifiée au capital de 533 941 113,00 € / 13-15, quai Le Gallo – 92100 Boulogne-Billancourt Cedex – R.C.S. Nanterre B 780 129 987 / Tél. : 0810 40 50 60

(www.renault.be)

FOTO'S : E. CHMIL, S. POMMIER, O. BANET, A. BERNIER – PRINTED IN EC – 77 11 555 616 – APRIL 2013

CAPTUR FOCUS Een crossover voor al uw levens CAPTUR ONDER DE SCANNER Een interieur om te verkennen en te personaliseren

Milieuinformatie [KB 19.03.2004] : www.duurzame-ontwikkeling.renault.be Alles werd in het werk gesteld opdat deze publicatie exact en up-to-date zou zijn op de dag van het drukken (april 2013). Dit document werd opgesteld aan de hand van voorreeksen of prototypes. De foto’s en teksten gelden voor het hele Renault Captur-gamma. In het kader van zijn beleid van voortdurende verbetering van de producten, behoudt Renault zich het recht voor op elk moment wijzigingen aan te brengen aan de kenmerken en aan de beschreven en afgebeelde voertuigen. Deze wijzigingen worden zo snel mogelijk gemeld aan de officiële Renault-verdelers. Afhankelijk van het land waar zij verhandeld worden, kunnen de versies verschillen en kunnen bepaalde uitrustingselementen niet beschikbaar zijn (standaard, als optie of als accessoire). Raadpleeg uw plaatselijke Renault-verdeler om de meest recente informatie te krijgen. Vanwege de technische beperkingen bij het drukken, kunnen de in dit document afgebeelde kleuren lichtjes verschillen van de werkelijke kleur van de lak of de binnenbekleding. Alle rechten voorbehouden. De reproductie, in welke vorm of met welk middel ook, van het geheel of een gedeelte van deze publicatie is verboden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Renault.

COUV.indd 1

DRIVE THE CHANGE

29/04/13 23:22

Renault Captur - NL