Page 1

RENAULT MEGANE COUPÉ & R.S.

RENAULT

MEGANE COUPÉ & R.S. FOCUS Design en technologie SCANNER Motoren en geluidskwaliteit

DRIVE THE CHANGE


EDITORIAAL

RENAULT

MEGANE SPORT SPIRIT "Van nature gespierd en sportief tot in zijn ledlampen … Renault Mégane R.S. geeft u onmiddellijk een gevoel van exclusiviteit. Die belofte wordt gehouden zo gauw de krachtige turbomotor met 265 pk van zich laat horen, met zijn constante hernemingen, zijn unieke timbre, zijn uitmuntende prestaties en sensaties … Dankzij zijn elegant en krachtig design, een chassis dat bekend staat omwille van zijn precisie en doeltreffendheid, en zijn overvloedige en veeleisende High Tech uitrusting (R.S. Monitor, Renault R-Link…) maakt Renault Mégane R.S. het verschil. Duidelijke keuzes. Het streven naar meesterschap. Voor het rijplezier ontworpen details. Het is tijd voor passie! Renault Mégane Coupé, Renault Mégane R.S. Laat u verleiden door het Sportieve kantje van Mégane." ERIC DIEMERT, DIRECTEUR DESIGN RENAULT SPORT TECHNOLOGIE


RENAULT

MEGANE

Uw MĂŠgane in een notendop

p. 06

Motoren en geluidskwaliteit onder de loep genomen

p. 14

Technische informatie, Ontdek het productaanbod

p. 22

Bescherming op alle niveaus

p. 24

COVER MEGANE R.S. Fotograaf ANTHONY BERNIER


De foto’s en teksten in deze brochure gelden voor het hele Renault Mégane Coupé & R.S. gamma. Raadpleeg de tabellen in de CARLAB om een gedetailleerd overzicht van de uitrustingen en de opties te verkrijgen.


06 / 07

EEN EMOTIE VAN

VOORSPRONG

1.

DUIDELIJKE ELEGANTIE. VOLMAAKTE SOEPELHEID. EEN UITGESPROKEN SPORTIEF KARAKTER. RENAULT MÉGANE COUPÉ VERBINDT EEN ZELFVERZEKERD DESIGN MET EEN DYNAMISCHE EN KLASSEVOLLE VOORZIJDE. MET EEN RUIT DIE DE WEG UITDAAGT, LED-KOPLAMPEN DIE DE NACHT VERLICHTEN, EEN MOTORKAP DIE EEN GESPIERDE MOTOR ONTHULT. VOORUIT!


2.

3.

4.

KRACHT EN ELEGANTIE 5.

1. Voorkant. Met zijn machtig logo, zijn agressieve grille en zijn scherpe blik weerspiegelt de nieuwe voorkant het sportieve karakter van Renault Mégane Coupé. De voorbumper, de uitgesproken gestroomlijnde motorkap en de led-koplampen zorgen voor een aparte stijl. 2. Renault Mégane R.S. Rechtstreeks geïnspireerd door de competitie, blakend van doeltreffendheid, verlangend naar prestaties, Renault Mégane staat in pole position. Met zijn duidelijk zichtbare specifieke logo geeft Renault Mégane R.S. gestalte aan zijn statuut van sportieveling binnen de Mégane familie. 3. Pack R.S. Rood Design. Met hun rode kleur onderstrepen de kenmerkende elementen van de R.S.-lijn (F1-plaatje, zijdelingse bescherming en achterspoiler) duidelijk het sportieve DNA van Renault Mégane R.S. 4. Veel meer dan een Coupé. Een design dat kracht en elegantie met elkaar verbindt, een stijl die bewondering afdwingt, een nieuwe voorzijde die emoties oproept… alles in Renault Mégane Coupé geeft zin om achter het stuur plaats te nemen en naar verre bestemmingen te vertrekken. 5. Versie GT-Line. Geprofileerde voorkant, sportief karakter, uitgesproken logo, Renault Mégane Coupé GT-Line maakt u enthousiast nog voor u achter het stuur plaatsneemt.


08 / 09

HIGH TECH

UITRUSTING

HET RENAULT R-LINK MULTIMEDIASYSTEEM, BOSE®-GELUID, RIJDEN MET HET OOG, HET OOR EN HET GEVOEL! RENAULT MÉGANE COUPÉ & R.S. ZIJN RIJKELIJK UITGERUST, NEMEN EEN RUIME VOORSPRONG EN NODIGEN U UIT TOT EEN “TECHNO”-RIJSTIJL!


1.

2.

4.

3.

6.

5.

ALLES OM VERDER TE GAAN

1. Renault R-Link-multimediasysteem met aanraakscherm. TomTom®-navigatiesysteem, multimedia, handenvrij bellen, online apps … Het personaliseerbare Renault R-Link-systeem is ontworpen om de voornaamste functies intuïtief en in alle veiligheid te bedienen, zonder dat u uw ogen van de weg hoeft af te wenden. Bovendien helpt de Driving Eco2-functie u om verstandig te rijden door u gepersonaliseerde tips te geven om uw verbruik te optimaliseren (op bepaalde motoren). 2. Renault handenvrije instap- en startkaart. Instappen, starten en de deuren vergrendelen terwijl u wegwandelt. Zonder sleutel. U dient alleen de kaart op zak te hebben. 3. Audiosysteem Bose® Energy Efficient Series. Acht luidsprekers, een subwoofer, een digitale versterker,… Het Audiosystem Bose® is op maat ontworpen voor Renault Mégane en biedt u een unieke audio-ervaring die niet moet onderdoen voor een live concert. 4. en 5. Specifieke technologieën van Renault Mégane R.S. 4. Analoge teller. Voor meer precisie en een betere leesbaarheid, ongeacht de rijcondities, heeft de teller opnieuw wijzers gekregen, wat het instrumentenbord een sportief karakter geeft. 5. R.S. Monitor 2.0. Ingebouwde telemetrie die de rijparameters weergeeft: motor, versnellingsbak, wegligging. 6. Achteruitrijcamera. De achteruitrijcamera vergemakkelijkt uw manoeuvres. Het beeld verschijnt op het scherm van het navigatiesysteem, samen met geleidingslijnen. De camera vormt een aanvulling op de auditieve en visuele hulp van het parkeerhulpsysteem voor- en achteraan.


14 / 15

RENAULT MEGANE ONDER DE SCANNER HET IS ER ALLEMAAL. ONDER EEN VERFIJNDE MOTORKAP LIGT DE MOTOR TE WACHTEN OP EEN TEKEN VAN UW VOET OM ZIJN PAARDEN LOS TE LATEN. HET AUDIO BOSE®-SYSTEEM OMRINGT U MET TONEN EN RITMES. HET R.S. CHASSIS ANTICIPEERT ALVAST OP DE EERSTE BOCHTEN. LET’S GO!


RENAULT MÉGANE *

Wielbasis : 2 640 mm Lengte : 4 312 mm Breedte : 1 804 mm Hoogte : 1 423 mm Koffervolume (mini / maxi) : 344 / 991 dm3 * Afmetingen van Mégane Coupé.


16 / 17

ENERGY-MOTOR: ZUINIG EN KRACHTIG

EEN MOOIE ENERGIE!


฀ ฀

฀ ฀

฀ ฀

฀ ฀

฀ ฀

฀ ฀

฀ ฀

฀ ฀ ฀

฀ ฀ ฀ ฀

฀ ฀

฀ ฀

฀ ฀

฀ ฀

฀ ฀

®

฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀

฀ ฀

฀ ฀ ฀ ฀

ENERGY-MOTOREN: MEER TECHNOLOGIE, MEER RIJPLEZIER, MEER BESPARINGEN. De Energy-motoren, waarvan sommige rechtstreeks zijn afgeleid uit de Formule 1®-competitie, tonen zich dynamisch, krachtig, zuinig en CO2-arm. Ook op het vlak van rijplezier werd niets aan het toeval overgelaten: De resultaten voor verbruik en emissies staan op het allerhoogste niveau. Downsizing (het beperken van de cilinderinhoud), stop-startsysteem en Energy Smart Management (nieuwe energierecuperatie tijdens het remmen en vertragen): stuk voor stuk innovaties waarmee de Energy-motoren hun milieu-impact beperken en hun rijplezier ten top drijven! Voor nog extra pit en alertheid krijgt de Energy TCe 130 voortaan een “overboostfunctie”. Die nieuwe update maakt de turbo eerder en vaker beschikbaar. De Energy TCe 130 met “overboost” beschikt tijdelijk over extra koppel (+ 20 Nm) bij krachtig optrekken. Hij biedt de bestuurder naast extra dynamiek ook sterkere en meer geruststellende hernemingen, ideaal om in te voegen in het verkeer en in te halen. EEN GAMMA VAN VIER BEJUBELDE MOTOREN: ฀ ฀ ฀ ฀฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ 2 ฀ ฀ ฀ ฀฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ 2 ฀ ฀ ฀ ฀฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ 2 ฀ ฀ ฀ ฀ ฀฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ 2 ฀ TCe 130 EDC: DYNAMISME, REACTIVITEIT, COMFORT EN ZUINIGHEID MET DE AUTOMATISCHE EDC-TRANSMISSIE. Kiezen voor de automatische EDC-transmissie (Efficient Dual Clutch) met dubbele koppeling en zes verhoudingen, is kiezen voor comfort en reactiviteit zonder nadelige invloed op het verbruik en de CO2-emissies. Deze dynamische en reactieve combinatie beantwoordt in een oogwenk aan al uw wensen. Zijn zes verhoudingen laten zich automatisch of met impulsbewegingen bedienen en staan garant voor krachtige en vloeiende acceleraties: de technologie met dubbele koppeling en dubbel vliegwiel schakelt soepel en zonder schokken. Samen met de TCe 130-motor vormt hij de ideale combinatie voor wie een aangenaam rijgedrag en uitmuntende functionaliteit in alle omstandigheden wil combineren met een laag verbruik op het niveau van een klassieke handgeschakelde versnellingsbak. ฀ ฀

฀ ฀


18 / 19

LIVE

SOUND RENAULT MÉGANE BOSE® EDITION OF EEN NIEUWE DIMENSIE VAN PLEZIER. MET HET AUDIOSYSTEEM BOSE® ENERGY EFFICIENT SERIES ONTDEKT U EEN KLANK OP MAAT, ONGEACHT UW PLAATS IN HET INTERIEUR. DIEPE BASSEN, FIJNE HOGE TONEN, EEN UITERST REALISTISCHE KLANK… GENIET VAN EEN UITZONDERLIJKE ERVARING. ALSOF DE MUZIEK IN UW INTERIEUR WORDT UITGEVOERD! GEEN ENKEL COMPROMIS: KLANK GESUBLIMEERD. Het audiosysteem Bose® Energy Efficient Series werd speciaal voor Renault Mégane ontwikkeld door Bose®. Het systeem werd tot in de puntjes aangepast aan de akoestiek van het interieur en biedt een klank op maat voor de voorste en achterste plaatsen. Het systeem telt 8 uiterst performante luidsprekers, een compacte en krachtige subwoofer onder de rechter voorzetel en een digitale versterker in het instrumentenbord. Die laatste omvat een signaalverwerkingssysteem van Bose®, dat speciaal werd afgestemd op de interieureigenschappen van Renault Mégane. De onderdelen van het systeem “Bose® Energy Efficient Series”, die speciaal werden ontwikkeld voor Renault, zijn 30% kleiner en 40% lichter en verbruiken 50% minder energie dan andere, vergelijkbare systemen. De klank is steeds rijk, natuurlijk en gedetailleerd, ongeacht het luistervolume, om zo de authentieke klank te produceren zoals de artiest die bedoeld heeft. Zo geniet u van een unieke akoestische ervaring.


RENAULT EN BOSE速 : SAMENWERKEN AAN EEN KLANK OP MAAT Sinds 2008 werken Renault en Bose速 samen om automobilisten te laten genieten van de troeven van beide merken: innovatie, plezier en uitmuntende kwaliteit. Dankzij die waarden kunnen beide merken de grenzen van de gewone samenwerking overschrijden om tot een perfect resultaat te komen. De fundamenten van het partnerschap Renault - Bose速: expertise delen, praten, uitwisselingen... Onmisbare repetities om u te laten genieten van de mooiste klankervaring!


20 / 21

MEGANE R.S.

TOTAL PERFORMANCE


DAGELIJKS DE SENSATIES VAN EEN SPORTIEVE RIJSTIJL BELEVEN … EEN DROOM? NIET NOODZAKELIJK! RENAULT MEGANE R.S. MAAKT HET VOOR U WAAR: MET ZIJN SOEPELE, KRACHTIGE, NERVEUZE 2.0 16V TURBOMOTOR. MET ZIJN WEGLIGGING ALS OP HET CIRCUIT. MET ZIJN BUITENGEWONE PRESTATIES. MET ZIJN INTENSE SENSATIES ... UITSTEKENDE WEGLIGGING, HET R.S. CHASSIS Het door de ingenieurs van Renault Sport op punt gestelde R.S. chassis zorgt met zijn beroemde voortrein met onafhankelijke spil voor een uitzonderlijke wegligging en een optimale motoriek. De voortrein met onafhankelijke spil, die uit de competitie is overgenomen, scheidt de vermogensoverbrenging van de stuurfuncties, om het vermogen beter op de weg over te brengen. Samen met het sperdifferentieel met gedeeltelijke blokkering is hij ideaal voor op de weg, maar ook voor op het gesloten circuit, waar hij het beste van zichzelf laat zien. Het R.S. chassis garandeert een maximale sportiviteit, mogelijk gemaakt door de technologische innovaties van Renault Sport. RONDERECORD OP DE NÜRNBERGRING VOOR DE 2.0 16V TURBO MOTOR! Met zijn vermogen in sportmodus van 265 pk (195 kW) bij 5500 t/min (en een koppel van 360 Nm vanaf 3000 t/min) levert de 2.0 16v Turbomotor uitmuntende prestaties. Deze soepele en krachtige motor is uitgerust met een variabele timing van de inlaatnokkenas voor meer koppel bij lage toerentallen en een turbo met een druk van 1,5 bar voor de hoge toerentallen. Het motorgeluid werd bijgewerkt voor maximaal akoestisch plezier en is -vooral tijdens het optrekken- onweerstaanbaar!

1. Asdrager. 2. Scharnierpunthouder.

3. Onderste wieldraagarm. 4. Antirotatiestang.


22 / 23


FOCUS STIJL & PERSO KIES ZIJN COMFORTGEHALTE, ZIJN UITRUSTINGSNIVEAU… PERSONALISEER UW VOERTUIG. VRIJHEID ZIT IN DE KLEINSTE DETAILS. LAAT UZELF VOLLEDIG ONDERDOMPELEN IN DE RENAULT MEGANE COUPÉ & R.S. CATALOGUS.

CHROMO ZONE / De kleuren van Renault Mégane CREATIEF ATELIER / Interieuraankleding ESSENTIËLE ACCESSOIRES / Uitrustingen die staan voor een stijl AFMETINGEN / Volumes en maatschema's UITRUSTING EN OPTIES / De volledige lijst VRIJLOOP / De motorprestaties


CHROMO ZONE HET KLEURENPALET ONTPLOOIT ZICH. RENAULT MÉGANE COUPÉ IJSWIT (NM)

NACRE WIT (M)

CASSIOPEIAGRIJS* (M)

ECLIPSGRIJS (M)

CHOCOLADEBRUIN* (M)

STERZWART (M)

MAJORELLEBLAUW* (M)

DYNA ROOD (M)

MALTABLAUW (M) Enkel beschikbaar op versies GT-Line

* Niet beschikbaar op versies GT-Line


RENAULT MÉGANE R.S. IJSWIT (NM)

NACRE WIT (M)

PLATINIUMGRIJS (M)

CASSIOPEIAGRIJS (M)

STERZWART (M)

HELROOD (NM)

SIRIUS GEEL (M)

NM : Niet-Metaalkleur ; M: Metaalkleur


CREATIEF ATELIER UITRUSTINGSNIVEAUS, KLEUREN, OPTIES: AAN U DE KEUZE!

LIMITED BELANGRIJKSTE UITRUSTING OP LIMITED 1/3-2/3 neerklapbare achterbank 3 drie-puntsveiligheidsgordels achteraan met krachtbegrenzer 3 hoofdsteunen achteraan ABS met remhulpsysteem Achteruitrijradar Aluminium velgen 16" Kaleido Anti-whiplash hoofdsteunen Automatische airconditioning afzonderlijk instelbaar Automatische deurvergrendeling tijdens het rijden Badge Limited Bandendrukcontrolesysteem Bandenopblaaskit met compressor Begeleidingsverlichting Bestuurdersairbag met geprogrammeerde ontplooiing Bestuurderszetel in de hoogte regelbaar met lendensteunregeling Binnenafwerking antracietgrijs Centrale console met armsteun Centrale deurvergrendeling met afstandsbediening Deurdrempels Limited Deurhandgrepen buiten in koetswerkkleur Donker carbon stoffen zetelbekleding "Cube" Donkergetinte ruiten achteraan Elektrisch inklapbare buitenspiegels in koetswerkkleur Elektrische ruiten vooraan met impulsbediening

Elektronische trajectcontrole ESC (Electronic Stability Control) met antislipsysteem ASR Ge誰ntegreerde Carminat TomTom速 LIVE - Beneluxwegenkaart - joystick Gordijnairbags voor- en achteraan In de hoogte en in de lengte regelbaar lederen stuurwiel Interieurfilter Isofix bevestigingssysteem op zijdelingse plaatsen achteraan Koplampen met automatische ontsteking Laterale beschermstrips in koetswerkkleur LED-dagrijlichten Lederen versnellingsknop Mistkoplampen Ontkoppelbare passagiersairbag met geprogrammeerde ontplooiing Richtingaanwijzers met impulsbediening R-Plug&Radio+ (mono-CD MP3, AUX + USB aansluiting, handenvrije kit Bluetooth) Ruitenwissers vooraan met regensensor Snelheidsregelaar - begrenzer Startblokkeersysteem met transponder Veiligheidsgordels vooraan met krachtbegrenzer en gordelspanner Vertrekhulpsysteem op hellingen (enkel op EDC Automaat) Zijdelingse airbags borstkas / bekken vooraan

Stoffen zetelbekleding "Cube"

Alu velg Kaleido 16"


BELANGRIJKSTE UITRUSTING OP BOSE® = LIMITED + Aluminium velgen 17" Akihiro zwart met diamant-look Badge Bose® Binnenafwerking glanzend zwart Bose Energy Efficient Series : 8 LS + 1 subwoofer + digitale versterker Deurdrempels Bose® Gemengde zetelbekleding stof / imitatieleder Lichtgrijze veiligheidsgordels Passagierszetel in hoogte regelbaar Verlichte make-upspiegel Zelfdimmende achteruitkijkspiegel

Badging Bose®

Bose® zetelbekleding stof / imitatieleder

Alu velg Akihiro 17"


GT-LINE BELANGRIJKSTE UITRUSTING OP GT LINE = LIMITED + Achterbumper GT-Line in koetswerkkleur en ge誰ntegreerde diffuser in Dark Metal Aluminium pedalen (behalve TCe 130 EDC) Aluminium velgen Celsium 17" (18" Serdard op dCi 165) Bekleding van de deurdrempels met monogram GT-Line Buitenspiegels en deurgrepen in Dark Metal Gemengde zetelbekleding stof / imitatieleder Sport Hoofdsteunen vooraan met logo GT-Line (GT op dCi 165) Rode sierlijst op de dashboard met monogram GT-Line (GT op dCi 165) Voorbumper GT-Line in koetswerkkleur met specifiek koplampen en LED (zonder mistkoplampen)

Alu velg Celsium Dark Metal 17"

Sport zetelbekleding stof / imitatieleder

GT-Line sierlijst op de dashboard


MEGANE R.S. BELANGRIJKSTE UITRUSTING OP R.S. 1/3-2/3 neerklapbare achterbank 3 drie-punt veiligheidsgordels achteraan met krachtbegrenzer 3 hoofdsteunen achteraan ABS met remhulpsysteem Achteruitrijradar Antidoorschuifairbag in de zitting van de bestuurderszetel (niet beschikbaar met Recaro zetels) Anti-whiplash hoofdsteunen vooraan (niet beschikbaar met Recaro zetels) Automatische airconditioning afzonderlijk instelbaar Aluminium velgen 18" Tibor Automatische deurvergrendeling tijdens het rijden Bandendrukcontrolesysteem Bandenopblaaskit met compressor Begeleidingsverlichting buiten Bestuurdersairbag met geprogrammeerde ontplooiing Centrale console met armsteun Deurgrepen in koetswerkkleur Donkergetinte ruiten achteraan Dynamische stabiliteitsregeling ESC (ESP) met antislipsysteem (ASR) Elektrisch inklapbare verwarmde buitenspiegels Elektrische ruiten met impulsbediening Gordijnairbags voor- en achteraan In de hoogte en in de lengte regelbaar lederen stuurwiel In de hoogte regelbare bestuurderszetel met lendensteunregeling Isofix bevestigingssysteem op zijdelingse plaatsen achteraan Koplampen met automatische ontsteking

Alu velg Tibor 18"

Renault Sport stoffen zetelbekleding

Ontkoppelbare passagiersairbag met geprogrammeerde ontplooiing Renault handenvrije instap- en startkaart Renault R-Link : digitaal multimedia aanraakscherm in kleur, navigatiesysteem TomTom速 LIVE, Europawegenkaart, radio mono-CD MP3 Arkamys, AUX + USB, handenvrije kit Bluetooth Renault Sport aluminium pedalen Rode stiknaden op stuurwiel, versnellings- en versnellingsknop Rode veiligheidsgordels Ruitenwissers vooraan met regensensor en automatische intervalregeling Snelheidsregelaar-begrenzer Sport chassis Startblokkeersysteem met transponder Stoffen zetelbekleding Renault Sport zwart carbon met Stoffen zetelbekleding Recaro (optie) rode stiknaden Stop & Start Zijdelingse airbags borstkas / bekken vooraan


ESSENTIËLE ACCESSOIRES EXTRA STIJL, COMFORT OF TECHNOLOGIE? RENAULT BIEDT U EEN BREED GAMMA BASISACCESSOIRES DIE SPECIAAL WERDEN UITGEDACHT EN ONTWIKKELD VOOR UW RENAULT MÉGANE.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

1. Sportkit. Een brede waaier aan personaliseringsmogelijkheden om het dynamische karakter van Mégane te versterken. Deze kit omvat een voorspoiler, zijschorten en een achterdiffuser. Om het sportieve karakter van uw Mégane nog meer in de kijker te zetten, kunt u tot slot opteren voor de lichtmetalen velgen "Avanza". 2. Versnellingspookknop Renault Sport. Deze verchroomde versnellingspookknop laat geen twijfel bestaan over het sportieve temperament van uw Mégane. Naast zijn esthetische look verzekert deze versnellingspookknop bijzonder nauwkeurige schakelovergangen dankzij zijn hogere gewicht. 3. Tapijten. De matten van Renault zijn op maat gemaakt en passen harmonieus in het interieur van uw auto. Ze zijn van uitstekende kwaliteit en komen de veiligheid ten goede. Rubber of stof? Kies de Renault-matten die het best bij u passen. 4. Omkeerbare koffermat. Met een stoffen kant en een rubberen kant beschermt deze mat uw koffer tegen het vuil dat uw vrijetijdsactiviteiten met zich meebrengen. 5. Aluminium deurdrempels. Ideaal om de instap van uw wagen op een stijlvolle manier te beschermen. 6. Renault Velgen. De lichtmetalen velgen zijn niet alleen mooi, maar ook veilig en ze verlenen uw auto een dynamische sierlijkheid. Velgen Asteria 16" (afgebeelde velg), Velgen Avanza antracietgrijs 16", Velgen Avanza 17", Velgen Avanza gesatineerde chroom 17".


AFMETINGEN & VELGEN HOOGTE, BREEDTE, KOFFER RUIMTE, SIERWIELDOPPEN EN VELGEN... EEN WAGEN GEMAAKT OM IN AL UW BEHOEFTEN TE VOORZIEN. MÉGANE COUPÉ

MÉGANE R.S.


Mégane Coupé

Mégane R.S.

344 991

344 991

4 312 2 640 880 797 1 546 1 547 1 804 2 037 1 423 2 000 804 >120 1 702 1 480 1 400 1 418 1 266 873 832 750 940 980 760 1 152 484 1 550 510 862

4 299 2 636 860 803 1 588 1 545 1 848 2 037 1 435 1 990 830 120 1 702 1 480 1 400 1 420 1 266 873 832 940 980 760 1 152 463 1 550 510 854

KOFFERVOLUME (dm3) Minimum (1) Maximum AFMETINGEN (mm) Totale lengte Wielbasis Overbouw vooraan Overbouw achteraan Spoorbreedte vooraan Spoorbreedte achteraan Totale breedte Totale breedte met buitenspiegels Totale hoogte leeg Totale hoogte met open koffer Hoogte laaddrempel leeg Vrije hoogte geladen Lengte van de binnenruimte Breedte op ellebooghoogte vooraan Breedte op ellebooghoogte achteraan Breedte op schouderhoogte vooraan Breedte op schouderhoogte achteraan Hoogte vooraan onder dak Hoogte achteraan onder dak Hoogte achteraan onder dak aan de achterwisser Laadopening bovenaan Laadopening maxi Y1 Laadopening onderaan Y2 Binnenbreedte tussen wielkasten Z Hoogte laadopening achteraan Z1 Laadlengte maxi Z2 Hoogte onder bagagescherm Z3 Laadlengte (achter achterbank) (1) Met 38 dm3 van opblaaskit.

A B C D E F G G1 H H1 J K L M M1 N N1 P P1 Q Y

VELGEN

Alu velg Kaleido 16"

Alu velg Pragma 17"

Alu velg Celsium 17"

Alu velg Akihiro 17"

Alu velg Serdard 18"

Alu velg Tibor black mat 18"

Alu velg Steev black mat 19"

Alu velg Steev Rode omlijsting 19"

Alu velg Steev Grijs omlijsting 19''

VELGEN R.S.

Alu velg Tibor 18"


UITRUSTING EN OPTIES VOLLEDIGE LIJST VAN DE UITRUSTINGEN EN BESCHIKBARE OPTIES OP UW VOERTUIG. DE SLEUTEL VOOR EEN VOERTUIG OP MAAT. Limited

Bose®

GT-Line

R.S.

ã ã ã ã ã ã ¤

ã ã ã ã ã ã ¤

ã ã ã ã ã ã ¤

ã ã ã ã ã ã ¤

Achteruitrijradar Achteruitrijcamera

ã -

ã ¤ (Pack Easy-Drive) -

ã ¤

Parkeerhulpsysteem vooraan met achteruitrijcamera

ã ¤ (Pack Easy-Drive) -

ã ¤ (Packs Cup)

-

-

¤

ã ¤ (Pack Easy) ¤ (Pack Easy)

ã ¤ (Pack Easy) ¤ (Pack Easy)

¤ ¤ ã -

¤

¤

-

¤

¤

-

VEILIGHEID ABS met remhulpsysteem (AFU) Bestuurders- en passagiersairbags, zijdelingse airbags, gordijnsairbags Dynamische stabiliteitsregeling ESC met antislipsysteem ASR Dynamische stabiliteitsregeling ESC met 3 modussen (normaal, sport, ontkopelbare) Bandenopblaaskit met compressor Snelheidsregelaar - begrenzer Bandendrukcontrolesysteem Reservewiel (voorlopig op R.S.) (1)

RIJGEDRAG

Renault Sport chassis Cup chassis + sperdifferentieel met gedeeltelijke blokkering + rode Brembo remklauwen Pack Cup : Cup chassis + sperdifferentieel met gedeeltelijke blokkering + rode Brembo remklauwen + Tibor alu velgen 18" black mat (2) Pack Cup Recaro : Pack Cup + Recaro zetels vooraan in stof grijs met rode stiknaden Pack Cup Recaro Leder : Pack Cup + lederen Recaro zetels vooraan donker carbon (2) ã Elektrische variabele stuurbekrachtiging ¤ (Pack Easy) Vertrekhulpsysteem op hellingen (standaard op EDC) ¤ (Pack Easy) Elektrische parkeerrem Easy Pack (behalve EDC) : Renault handenvrije instap- en startkaart + elektrische ¤ parkeerem + vertrekhulpsysteem op hellingen ¤ Easy Pack EDC : Renault handenvrije instap- en startkaart + elektrische parkeerem Pack Easy Drive : parkeerhulpsysteem vooraan + achteruitrijcamera + Visio System® (verplicht met Renault R-Link) R.S. Monitor 2.0 (chronometer, turbodruk, G-G diagramm …) ã In de hoogte en in de diepte regelbaar stuurwiel

-

¤

¤

-

ã

ã

¤ ã

ã ã ã ã ã ã -

ã ã ã ã ã ã ã

ã ã ã ã ã -

ã ã ã ã ã -

¤ (Pack Easy) ã ã ã ã ¤

¤ (Pack Easy) ã ã ã ã ¤

¤ (Pack Easy) ã ã ã ã ¤

ã ã ã ã ã ¤

ZICHTBAARHEID - VERLICHTING Koplampen met automatische ontsteking Ruitenwissers vooraan met regensensor Day Time Running Lights LED Mistkoplampen Elektrische en verwarmde buitenspiegels Elektrisch inklapbare buitenspiegels Sterzwart Elektrisch inklapbare buitenspiegels Dark Metal Zelfdimmende achteruitkijkspiegel

COMFORT Renault handenvrije instap- en startkaart Richtingaanwijzers met impulsbediening Automatische airconditioning afzonderlijk instelbaar 12V-aansluiting vooraan Elektrische ruiten vooraan Panoramisch glazen dak


Limited

BoseÂŽ

GT-Line

R.S.

ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ

ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ

ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ

ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁ ĂŁÂŞ(4) ĂŁ

ĂŁ

ĂŁ

ĂŁ

ĂŁ

¤

¤

¤

ĂŁ

-

-

¤

-

ĂŁ -

ĂŁ ĂŁ

ã ¤

ã ¤

ĂŁ -

ĂŁ -

ĂŁ

-

-

¤

-

-

-

-

¤

-

-

-

-

¤

ĂŁ

ĂŁ

ĂŁ

¤ (Packs Cup) ¤ (Packs Cup) ã

ã ¤ -

ĂŁ -

ĂŁ ĂŁ -

ã ¤ (Packs Cup) ¤ ¤

-

-

ĂŁ

-

-

-

-

¤

¤ ã

¤ ã

¤ ã

¤ ã

ZETELS - OPBERGVAKKEN 1/3-2/3 neerklapbare achterbank Centrale console met armsteun en 12V-aansluiting achteraan Bestuurderszetel met lendensteunregeling In de hoogte regelbare bestuurderszetel In de hoogte regelbare passagierszetel Isofix bevestigingssysteem op laterale plaatsen achteraan

MULTIMEDIA GeĂŻntegreerde Carminat TomTomÂŽ LIVE - Benelux-wegenkaart - joystick Renault R-Link : digitale multimedia aanraakscherm in kleur + Europa-wegenkaart voor Carminat TomTomÂŽ + internetdiensten "Services LIVE + Connectivity" gedurende 1 jaar Renault R-Link + BoseÂŽ : digitale multimedia aanraakscherm in kleur + Europawegenkaart voor Carminat TomTomÂŽ + internetdiensten "Services LIVE + Connectivity" gedurende 1 jaar + BoseÂŽ Energy Efficient Series R-Plug&Radio + (mono-CD MP3, AUX + USB aansluiting, handenvrije kit Bluetooth) BoseÂŽ Energy Efficient Series system (versterker + 8 LS + 1 woofer)

BINNENAFWERKING Stoffen zetelbekleding Cube donker carbon BoseÂŽ zetelbekleding stof / imitatieleder donker carbon Sport zetelbekleding stof / imitatieleder donker carbon Lederpack Bose: Lederen zetelbekleding donker carbon, elektrische bestuurderszetel en verwarmde zetels vooraan (3) Lederpack GT-Line: Donker carbon lederen zetelbekleding met verwarmde zetels vooraan + in de hoogte regelbare passagierszetel + binnen decor elementen lichtgrijs (3) Lederpack R.S.: Lederen zetelbekleding donker carbon, elektrische bestuurderszetel en verwarmde zetels vooraan (3) Stoffen zetelbekleding Recaro met rode stiknaden (2) Lederen zetelbekleding Recaro donker carbon (2) Lederen stuurwiel

BUITENAFWERKING Alu velgen Kaleido 16" Alu velgen Pragma 17" Alu velgen Akihiro zwart met diamant-look 17" Alu velgen Celsium 17" Alu velgen Serdard 18'' (enkel op GT-Line dCi 165) Alu velgen Tibor 18" Alu velgen Tibor black mat 18" Alu velgen Steev 19" black mat Alu velgen Steev 19" (met Rode of Platiniumgrijs omlijsting) Specifieke design elementen GT-Line: voorbumper GT-Line in koetswerkkleur met specifieke koplampen en LED, achterbumper GT-Line in koetswerkkleur en geĂŻntegreerde diffuser in Dark Metal Pack Design R.S. Rood : spoilerstrook F1, laterale beschermingstrips en achterspoiler in het rood Metaalkleur Donkergetinte ruiten achteraan

㪪3TANDAARDªªäªª/PTIEªª ªª.IETªBESCHIKBAAR  ª6ERVANGTªDEªBANDENOPBLAASKITªMETªCOMPRESSORªªSTANDAARDªOPª'4 ,INEªD#Iªª ª.IETªCOMBINEERBAARªMETª!UDIOª"OSEªSYSTEEMªENªZONDERªINªDEªHOOGTEªREGELBAARªPASSAGIERSZETELª ª,EDERªBEKLEDINGª ENKELªOPªDEªSTEUNZONESªVANªDEªZETELS ªRUGLEUNINGENªENªHOOFDSTEUNENª ª"EHALVEªMETª2ECAROªZETELS

KLIK, CONFUGUREER, BEKIJK MET ONZE CONFIGURATOR 3D RENAULT, KUNT U UW MEGANE OP MAAT CONFIGUREREN. ONTDEK HET NU OP WWW.RENAULT.BE.


VRIJLOOP VERBRUIK, PRESTATIES, AFMETINGEN ... WIJ VERTELLEN U ALLES OMDAT HET BELANGRIJK IS DAT U UWWAGEN GOED BEGRIJPT. Energy TCe 115 Energy TCe 130 TCe 130 EDC

R.S. 265

Energy dCi 110 dCi 110 EDC Energy dCi 130

dCi 165

ARCHITECTUUR - STRUCTUUR Aantal deuren Aantal plaatsen

3 5

3 5

3 5

3 5

3 5

3 5

11 1998 Multipoint Benzine Euro 5 82,7 x 93 4 / 16 195 (265) 5500 360 - 3000

8 1461 Diesel Euro 5 Serie 76 x 80,5 4/8 81 (110) 4000 260 - 1750

3 5

3 5

MOTOR Fiscale pk Cilinderinhoud (cm3) Type Inspuitsysteem Brandstof Milieunorm Roetfilter (FAP) Boring & Slag (mm) Aantal cilinders / kleppen Vermogen Kw (pk) tr/min Max.koppel Nm tr/min

7 1197

7 7 1197 1197 Direct + Turbocompressor Benzine Benzine Benzine Euro 5 Euro 5 Euro 5 72,2 x 73,2 72,2 x 73,2 72,2 x 73,2 4 / 16 4 / 16 4 / 16 85 (115) 97 (130) 97 (130) 4500 5500 5500 190 - 2000 205 - 2000 205 - 2000

8 9 1461 1598 Commonrail direct Diesel Diesel Euro 5 Euro 5 Serie Serie 76 x 80,5 80 x 79,5 4/8 4 / 16 81 (110) 96 (130) 4000 4000 240 - 1750 320 - 1750

11 1995 Diesel Euro 5 Serie 84 x 90 4 / 16 120 (163) 3750 380 - 2000

VERSNELLINGSBAK Type Aantal versnellingen

Manueel 6

Manueel 6

EDC 6

Manueel 6

Manueel 6

EDC 6

Manueel 6

Manueel 6

Serie 10,95

Serie 10,95

Serie 10,95

Serie 11,35

Serie 10,95

Serie 10,95

Serie 10,95

Serie 11,05

6,5 J16/17 205/55 R16 205/50 R17 -

6,5 J17 205/50 R17 -

6,5 J17 205/50 R17 -

8,25 J18 235/40R18 95 Y

6,5 J16/17 205/55 R16 205/50 R17 -

6,5 J16/17 205/55 R16 205/50 R17 -

6,5 J16/17 205/55 R16 205/50 R17 -

8 J18 225/40 R18

344 60

344 60

344 60

344 60

344 60

344 60

344 60

344 60

190 10,9 32,2

190 9,7 30,9

190 9,7 30,9

254 6,0 25,4

190 12,1 33,5

190 11,7 33,2

200 9,8 31,1

215 8,8 29,9

5,3 4,6 6,4 119 B

5,4 4,6 6,7 124 B

5,6 4,5 7,4 129 C

7,5 6,2 9,8 174 D

3,5 3,2 3,9 90 B

4,2 3,7 5,1 110 B

4,0 3,6 4,8 104 B

5,6 4,9 6,9 145 D

1280 1774 3074 640 1300

1280 1774 3074 635 1300

1280 1774 3074 635 1300

1469 1835 -

1280 1805 3105 635 1300

1280 1829 3129 635 1300

1395 1849 3149 695 1300

1456 1906 3206 725 1300

STUURINRICHTING Elektrische variabele stuurbekrachtiging Draaicirkel tussen muren (m)

WIELEN - BANDEN Referentie velg Banden 16" Banden 17" Banden 18"

INHOUD Kofferinhoud (dm3) Brandstoftank (l)

PRESTATIES Topsnelheid (km/u) 0 tot 100 km/u (s) 1000 m vanuit stilstand (s)

THEORETISCH VERBRUIK - NEDC CYCLUS Volledige cyclus (l/100 km) Wegcyclus (l/100 km) Stadscyclus (l/100 km) CO2 (g/km) Categorie CO2/verbruik

GEWICHTEN (kg) Rijklaar rijgewicht Hoogst toegelaten gewicht Hoogst toegelaten gewicht van de sleep Aanhanger zonder remmen Aanhanger met remmen

Verbruik en emissies gehomologeerd volgens het toepasselijke reglement.

12 wereldtitels met zijn F1® –motoren maakt dat Renault erkend wordt voor zijn expertise en absolute veeleisendheid in deze discipline. Deze know-how inzake motoren laat hen toe seriemotoren te ontwerpen op het hoogste niveau in volgende domeinen: ฀ ฀ ฀

฀ ฀

฀ ฀

฀ ฀ ฀ 2-uitstoot. ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀ ฀

฀ ฀ ฀

®

circuits.


WIE KAN ER, BETER DAN RENAULT, TEN DIENSTE STAAN VAN UW RENAULT ? DE WAARBORGEN

DE SERVICECONTRACTEN EASYLIFE

Vanaf de datum van levering geniet Renault Mégane twee jaar waarborg zonder kilometerbeperking, inclusief herstellingen vanwege gebrekkige onderdelen en/of fabricagefouten en wegbijstand. Tegen lakfouten en corrosie krijgt uw wagen respectievelijk 3 jaar en 12 jaar waarborg. Renault drukt ook de gebruiks- en verzekeringskosten met modellen die zich goedkoop laten herstellen en die een uitstekende bescherming tegen diefstal en inbraak bieden.

Renault presenteert u zijn waarborgverlenging voor een gerust gevoel onderweg. De waarborg van de constructeur kunt u verlengen door het storten van een vastgesteld forfaitair bedrag. Voor meer informatie kan u terecht bij uw Renault-verdeler.

DE HERSTELLINGSWAARBORG Renault gaat zeer ver met de kwaliteitswaarborg. En dat voor het hele gamma. Deze waarborg behelst de onderdelen en werkuren van de betreffende tussenkomst gedurende 12 maanden.

VOORDELEN:

- Geldig in de meeste Europese landen - Omvat ook Renault Assistance - pechbijstand tot op het einde van het contract - Vervangwagen inbegrepen (tot 3 werkdagen) om uw mobiliteit te garanderen - Meerwaarde bij het verkopen van de wagen

DE SERVICES VAN HET RENAULT-VERDELERSNET De services van Renault Minute (onderhoud zonder afspraak) en Renault Minute Carrosserie (werken aan de lak, lichten, voorruit, carrosserie, enz.) verzekeren de hoogste herstelkwaliteit en bovendien geniet u een jaar waarborg op alle uitgevoerde herstellingen en op de originele Renault-onderdelen.

Heeft u een vraag en/of wenst u informatie? Renault staat te uwer beschikking via: ฀telefoon: 078/05 11 15 van maandag tot vrijdag van 9u tot 17u, ฀internet: www.renault.be ฀post: Renault België Luxemburg, Klantendienst, W.A. Mozartlaan 20, 1620 Drogenbos.


HET RENAULT NETWERK VERBINDT ZICH OM 1. UW VRAAG VIA INTERNET/ E-MAIL TE BEANTWOORDEN BINNEN DE 12 WERKUREN 2. U DE MOGELIJKHEID TE BIEDEN HET DOOR U GEKOZEN VOERTUIG, ONMIDDELLIJK OF OP AFSPRAAK TE TESTEN 3. U TE INFORMEREN OVER UW BESTELLING TOT AAN DE LEVERING 4. U OP HET AFGESPROKEN UUR EN AAN DE AFGESPROKEN PRIJS UW WAGEN TE OVERHANDIGEN 5. DE DOOR U NIET BEVESTIGDE INTERVENTIES GRATIS AAN TE BIEDEN 6. UW GETROUWHEID TE BELONEN MET BIJZONDERE VOORDELEN, AANGEBODEN VIA MY RENAULT 7. U EEN MOBILITEITSOPLOSSING AAN TE BIEDEN AAN EEN VOORDELIG TARIEF


24 / 25

ONZE ABSOLUTE PRIORITEIT: VEILIGHEID VOOR IEDEREEN

VEILIGHEID STAAT BOVENAAN HET PRIORITEITENLIJSTJE VAN RENAULT. IN RENAULT MÉGANE BESCHIKT U OVER ACTIEVE EN PASSIEVE VEILIGHEIDSSYSTEMEN DIE TOT DE MEEST VERNIEUWENDE EN PERFORMANTE SYSTEMEN OP DE MARKT BEHOREN.


VOORKOMEN

CORRIGEREN

BESCHERMEN

Op risico’s anticiperen en de bestuurder in alle omstandigheden waarschuwen

Deze technologische hoogstandjes veranderen alles

Alle inzittenden van de wagen maar ook de andere weggebruikers

De technologieën die Renault op punt stelt, zijn ontwikkeld om de bestuurder in realtime bewust te maken en te informeren. Ze garanderen een serener, veiliger weggedrag.

Renault heeft rijhulpsystemen uitgewerkt die in alle omstandigheden een aanzienlijke reactiviteit verzekeren en die zo helpen om onaangename verrassingen en stuurfouten te compenseren.

Dankzij zijn expertise op het gebied van ongevalstudies en innovatieve technologieën ten gunste van iedereen biedt Renault een van de veiligste gamma’s op de markt. Onze prioriteit: een maximale veiligheid verzekeren bij ongevallen om zo levens te redden.

2.

1.

4.

3.

5.

1. Bescherming van de inzittenden. Verstevigde structuur, bijzonder doeltreffende airbags vooraan, zijdelingse airbags voor hoofd/borst, druksensor voor het detecteren van schokken, veiligheidsgordels met voorspanners en spankrachtbegrenzer (stoelen vooraan), hoofdsteunen met antiwhiplashfunctie, spankrachtbegrenzer (plaatsen achteraan), bagagevanger, stoelen vooraan en achteraan met antidoorschuifsysteem (Fix4sure). 3-punts Isofix-stoelbevestigingen (laterale plaatsen achteraan). 2. Vertrekhulp voor hellingen. Wanneer de bestuurder vertrekt op een helling, wordt de remdruk automatisch 2 seconden vastgehouden zodat hij voldoende tijd heeft om stuurbewegingen te maken (standaard op EDC-motoren). 3. ABS. Antiblokkeerremsysteem voor de wielen met elektronische remkrachtverdeling (EBV), gekoppeld aan het remhulpsysteem (AFU) om te zorgen dat de wagen bestuurbaar blijft bij forse remmanoeuvres. 4. Dynamische rijcontrole ESC (Electronic Stability Control) met ASR-aandrijfslipsysteem. Ze houden de auto stabiel, met name in moeilijke wegomstandigheden. 5. Achteruitrijradar. Dit systeem vereenvoudigt manoeuvres en helpt de bestuurder om zich snel en eenvoudig te parkeren.

SENSIBILISEREN EN HELPEN Bijdragen tot veiligheid voor iedereen Het menselijke aspect staat centraal in de strategie van Renault en is zichtbaar in de talrijke maatschappelijke initiatieven op het gebied van preventie en sensibilisatie voor verkeersrisico’s in scholen en op universiteiten, bij de allerjongsten en in internationale instellingen. Het merk trekt ook ten strijde om de efficiëntie van de dienstverlening bij ongevallen te verbeteren.

Renault: veiligheid in cijfers ฀ 1ste constructeur die sinds 2001 voor twaalf van zijn modellen de maximale score van vijf sterren veroverde in de EuroNCAP-tests. ฀ Investeert jaarlijks 100 miljoen euro in onderzoek en ontwikkeling voor veiligheid. ฀ 400 reële crashtests en 4 000 digitale simulaties per jaar.


RENAULT MEGANE

GRENZELOOS

RIJPLEZIER


FR 77 11 555 896 / NL 77 11 555 897 - AUGUSTUS 2014

Onbeperkt aantal kilometers

Alles werd in het werk gesteld opdat deze publicatie exact up-to-date zou zijn op de dag van het drukken (augustus 2014). Dit document werd opgesteld aan de hand van voorreeksen of prototypes. De foto’s en teksten gelden voor het hele gamma Renault Mégane Coupé. In het kader van zijn beleid van voortdurende verbetering van de producten, behoudt RENAULT zich het recht voor op elk moment wijzigingen aan te brengen aan de kenmerken en aan de beschreven en afgebeelde voertuigen. Deze wijzigingen worden zo snel mogelijk gemeld aan de officiële RENAULT verdelers. Afhankelijk van het land waar zij verhandeld worden, kunnen de versies verschillen en kunnen bepaalde uitrustingselementen niet beschikbaar zijn (standaard, als optie of als accessoire). Raadpleeg uw plaatselijke RENAULT-verdeler om de meest recente informatie te krijgen. Vanwege de technische beperkingen bij het drukken, kunnen de in dit document afgebeelde kleuren lichtjes verschillen van de werkelijke kleur van de lak of de binnenbekleding. Alle rechten voorbehouden. De reproductie, in welke vorm of met welk middel ook, van het geheel of een gedeelte van deze publicatie is verboden zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van RENAULT.

RENAULT S.A.S. Société par Actions Simplifiée au capital de 533 941 113,00 € / 13-15, quai Le Gallo – 92100 Boulogne-Billancourt Cedex – R.C.S. Nanterre B 780 129 987 / Tél. : 0810 40 50 60

(www.renault.be)

Renault Mégane Coupé - NL