Page 1

gratis publicatie voor leden en geïnteresseerden van Active Company | driemaandelijks tijdschrift uitgiftekantoor 2100 Deurne - Gallifort | P2A8788

jan.-feb.-maart  2013  |  17de  jaargang  |  nr.  76

www.activecompany.be

actieve sport en ontspanning voor holebi’s

Active Extra: Dirty Pop pagina 16

Nordic Walking: Oude kleiputten van Boom pagina 27

Yoga: weekend Voerstreek pagina 33

Zwemmen: 1 Nieuwe AC zwembroek pagina 34


in deze TimeOut 4

OM TE BEGINNEN

6

BESTUUR Gelukkig Nieuwjaar Lidgeld Active Company 2013

9

WORLD OUTGAMES ANTWERP 2013 De worldOutgames: volgende zomer in Antwerpen een sportfestijn

12 REDACTIONEEL Dirk Hendrickx neemt afscheid: “Adieu TimeOut” Bedankt Dirk & Willemijn 14 ACTIVEXTRA AGA van het EGLSF Active Company Quiz Dirty Pop herfsteditie 17 BADMINTON Auricula tornooi Gent Tornooi Amsterdam Badminton training op zondag 19 FIETSEN Fietsweekend - Land van Maas en Waal Zennegat, Maneblussers en ‘Muizen’issen in Hofstade Evaluatiedrink AC-fietsen 22 HIKING De laatste stap verdwijnt in de sneeuw

24 KOOR Tot ziens, e-mail van een vertrekkend koorlid 26 NORDIC WALKING Herfstwandeling tussen druivenkassen en Kapucijnen Wandeling door de oude kleiputten van Boom 28 TENNIS Nieuwe tenniskampioenen 2012 30 WATERPOLO Waterpolo Tournament London ORCA 32 WORSTELEN Wissel bij het worstelen Nieuwe locatie 33 YOGA Yogaweekend in Voerstreek 34 ZWEMMEN Nieuwe AC zwembroeken gespot Een duik in de BGS Brussels Games ¿Cómo estás Madrid? Wereld aids dag - Swim 4 Life Wedstrijdzwemmen in 2013 40 Praktisch 41 Wie is wie? 42 Vaste activiteiten

COLOFON hoofdredactie Bert Crauwels timeout@activecompany.be eindredactie Bert Crauwels, Christel Moons FOTOREDACTIE Danny Roggeman redactie Antoon Ceuleers, Bert Crauwels, Dirk Hendrickx, Willemijn Langius met bijdragen van Jerko Bozikovic, Antoon Ceuleers, Bert Crauwels, Erwin De Meyer, Herman Gosselin, Dirk Hendrickx, Johan Hellemans, Philip Houtermans, Wouter Mattijs, Ellen Neeskens, Mark North, Tony Osentoski, Dennis Peeters, Stefaan Van De Velde, Tim Van Hoydonck , Andy Vandervoort, Luk Vanmaele, Pia Willems

2

deadline bijdragen volgende TimeOut 27 februari 2013 vormgeving [dp-com] - Daniel Peters advertenties Tony Cnudde sponsoring@activecompany.be verantwoordelijke uitgever Andy Vandervoort, Draakplaats 1, 2018 Antwerpen abonnementen Leden: gratis - niet-leden: 8 euro/jaar TimeOut is een publicatie van Active Company vzw, die staat voor actieve sport en ontspanning voor holebi’s te Antwerpen. Dit blad verschijnt driemaandelijks. De Raad van Bestuur en de redactie zijn niet verantwoordelijk voor informatie en standpunten opgenomen in advertenties. Oplage: 700 exemplaren.

3


o m t e b e g i nn e n

Waterpolo is nu ook een vaste activiteit binnen AC!

Meer info op www.activecompany.be en op www.facebook.com/groups/ACwaterpolo

4

5


bestuur [REDACTIE BERT CRAUWELS]

Gelukkig Nieuwjaar!

bestuur

Lidgeld Active Company 2013 Een nieuw jaar komt er aan. Tijd dus om je lidgeld voor 2013 te betalen als je opnieuw een jaar zorgeloos wil blijven sporten bij Active Company.

Beste AC’er Januari 2013…een nieuw jaar! Ongetwijfeld heb jij je ook al enkele goede voornemens gemaakt. Wij alvast wel. Namens het hele team van Active Company wensen we jou en al wie je lief is een voorspoedig, warm en actief 2013.

Çavariapas Betaal het lidgeld vóór 15 januari 2013 en je krijgt er een gratis çavariapas bovenop! Met de çavariapas krijg je korting bij verschillende holebifuiven, party’s, shops, clubs... en steun je meteen ook çavaria, de koepel van de Vlaamse en Brusselse holebi- en transgenderverenigingen. De pas zit in een nieuw kleedje en de voordelen worden constant uitgebreid met verschillende nieuwe kortingen. Surf naar www.cavaria.be/cavariapas en ontdek al je voordelen! HOEVEEL? 25,00 Euro voor een jaar (van 1 januari t.e.m. 31 december 2013) HOE? Storten op rekening BE34 4027 5480 5190 met vermelding van “lidgeld 2013 & [hoofdactiviteit]”. Als je een partner hebt die ook lid is of wil worden van Active Company, willen we je vragen jullie lidgeld niet samen te storten, maar met twee aparte overschrijvingen. Lid worden van Active Company biedt tal van voordelen: • ongevallenverzekering tijdens alle activiteiten van Active Company

We komen elkaar zeker tegen, is het niet op de nieuwjaarsreceptie van Het Roze Huis-çavaria Antwerpen, dan wel op één van de vele Active Company activiteiten.

• een abonnement op het ledenblad TimeOut en op alle elektronische nieuwsbrieven

Gelukkig Nieuwjaar!

• een voordeeltarief voor alle activiteiten door het systeem van de super voor- delige meerbeurtenkaart

De bestuursploeg van Active Company vzw

• kortingen bij grotere evenementen van Active Company (bv. fuiven) • toegang tot het ledenportaal van de website www.activecompany.be • stemrecht op de algemene vergadering (enkel voor vaste leden)

6

7


bestuur Jonger dan 26? Dan heb je ook dit jaar weer recht op een gratis meerbeurtenkaart. Van zodra we jouw lidmaatschapsbijdrage ontvangen hebben, ontvang je een e-mail. Deze e-mail kan je inwisselen bij jouw AV of KV voor een gratis meerbeurtenkaart. Hoeveel? 25,00 Euro voor een jaar (van 1 januari t.e.m. 31 december 2013) Hoe? Storten op rekening BE34 4027 5480 5190 met vermelding van “Student Lidgeld 2013 & [hoofdactiviteit]”. Als je een partner hebt die ook lid is of wil worden van Active Company, willen we je vragen jullie lidgeld niet samen te storten, maar met twee aparte overschrijvingen.

Een hart voor... Active Company? Als je je sympathie voor Active Company financieel wil laten blijken, kan dit door een hoger lidgeld te betalen (het VAN HARTE LIDGELD). Dit is geheel vrijblijvend voor wie wil én kan. Hoeveel? 55,00 Euro voor een jaar (van 1 januari t.e.m. 31 december 2013) Hoe? Storten op rekening BE34 4027 5480 5190 met vermelding van “van harte lidgeld 2013 & [hoofdactiviteit]”. Als je een partner hebt die ook lid is of wil worden van Active Company, willen we je vragen jullie lidgeld niet samen te storten, maar met twee aparte overschrijvingen. In 2013 is Active Company er opnieuw voor jou met een heleboel vaste activiteiten en ActivExtra’s. Hou onze website, nieuwsbrieven en TimeOut in de gaten voor meer informatie.

Het bestuur van Active Company vzw

8

worldoutgames 2013

De worldOutgames: volgende zomer in Antwerpen een sportfestijn Tijdens de worldOutgames in augustus 2013 kan je deelnemen aan meer dan 35 sporten. Sportmanager Dennis Peeters en zijn co’s Freija Maebe en Bram Van Houtte puzzelen die evenementen aan elkaar. Dennis (24) is dé sportmanager van de Antwerpse worldOutgames (WOGA). Hij studeerde handelsingenieur en is al vijf jaar actief in het bestuur van Active Company. Hij schreef mee aan het bidbook, zeg maar de sollicitatiebrief van Antwerpen voor de worldOutgames en werkt sinds juli 2011 voor de vzw die de worldOutgames organiseert. Momenteel zijn er 37 sporten te combineren en dat is geen lichte taak. Bovendien is hij ook verantwoordelijk voor IT. Daarom krijgt hij hulp van zijn twee co-sportmanagers: Freija en Bram, beiden ook 24. Freija deed sportkot, sportmanagement, sporteconomie en sportcommunicatie. Ze organiseerde ook al loop- en muurklimevenementen. Ze is een fervente triatlete. Een ideale achtergrond voor haar eerste echte job. Ook voor Bram zijn de worldOutgames zijn eerste job. Hij studeerde leerkracht lichamelijke opvoeding en sportmanagement. “Het is een hele uitdaging om met een klein team dit groot project rond te krijgen”, zegt Bram. “Dat sprak me enorm aan.” Naast klassiekers als ‘track & field’, zwemmen, loop- en fietswedstrijden is er ook plaats voor denksport, vechtsport, dansen, yoga en meer recreatieve sportactiviteiten zoals een rondrit van 13 km door Antwerpen op inline skates. De meeste sporten vinden plaats in Antwerpen en omgeving, maar soms wordt er uitgeweken. Zo is er ijshockey, ijsschaatsen en muurklimmen in Leuven, sportschieten in Mechelen en gebeurt het roeien in Gent. “De meeste ijspistes sluiten tijdens de zomer. Enkel in Leuven niet”, weet Freija. “Bovendien kan dat geen kwaad. We krijgen Vlaamse subsidies en wat spreiding is dan welkom”, vult Dennis aan.

9


worldoutgames 2013 Lokale verankering De wedstrijden worden georganiseerd door plaatselijke clubs of soms zelfs door individuen. Meestal zijn het echter clubs die een tornooi organiseren, of koppelen de worldOutgames zich aan een reeds bestaande wedstrijd. Active Company neemt het badminton, zwemmen en tennis voor zich, Brussels Gay Sport (BGS) het volleybal. “Maar ook veel ‘heteroclubs’ springen in”, zegt Dennis. Gembo BBC organiseert het basketbaltornooi, KV Sasja het handbal, K. OLSE Merksem atletiek en Beerschot AC organiseert loopwedstrijden van 5 en 10 km in Park Spoor Noord. “De 5K en 10K openen we voor een breder publiek”, vertelt Dennis. “Natuurlijk staan alle sportwedstrijden open voor zowel hetero’s als holebi’s en transgenders, maar voor de loopwedstrijden in Park Spoor Noord kan je je apart inschrijven.” Immers, als je deelneemt aan de worldOutgames betaal je 99 euro voor de ‘worldOutgames Experience’ (deelname openings- en sluitingsceremonie, slotparty, deelnemersmedaille, gratis openbaar vervoer en museumpas, kortingen van partners via goodie bag etc.) en betaal je iets extra voor de sport of sporten waaraan je wil deelnemen (tussen 30 € en 150 €, afhankelijk van de sport). Maar de parklopen staan open voor iedereen, dus zonder dat je voor WOGA apart betaalt. Ook de rondrit op skeelers staat los van de WOGA Experience.

worldoutgames 2013 De editie van worldOutgames in Antwerpen heeft minstens twee sportprimeurs. Voor het eerst is er een schermtornooi en kan je ook handboogschieten. Voor dat laatste zorgt topsporter, beroepsmilitair en worldOutgames Antwerpenambassadeur Ivan Denis.

Inclusief, maar… De worldOutgames staan open voor iedereen, ongeacht welk gender je het meeste aanspreekt. Het is echt voor amateurs tot semi-professionelen en sommige sporten verwachten speciale specificaties zoals een vergunning hebben om mee te doen aan het luchtkarabijn schieten. “Alle sporten staan open voor toeschouwers, zeker de showsporten zullen publiek aantrekken zoals synchroon zwemmen, duiken, ijsschaatsen en dansen. Ook de finales van andere sporten zoals het voetbal, volleybal en badminton zijn publiekstrekkers. Dansen is overigens het enige tornooi waarbij toeschouwerstickets reeds op voorhand worden verkocht. Naast de danscompetitie is er ook nog een gala-avond met viergangendiner in het Hilton-hotel”, vertelt Dennis.

Schrijf je nu in! Je inschrijven voor de Outgames kan nu al. “Vooral mensen uit de regio lijken te wachten omdat ze geen hotel of vluchten moeten boeken”, vertelt marketingmanager Steven Goossens. “Maar het loont om er vroeger bij te zijn. Zo ben je zeker van je deelname en kan je al eventueel verlof vragen.” Alle info vind je op www.world.outgames.org

Overigens zijn er twee grote loopwedstrijden, enerzijds die in Park Spoor Noord en anderzijds de halve en hele marathon die start op de Antwerpse Grote Markt en Massenhoven aandoet. Het triatlon gaat dan weer door op Linkeroever. “Het wordt eigenlijk een 1/8ste triatlon waaraan je in je eentje of als trio kan meedoen”, zegt verantwoordelijke Freija. “Zo kunnen fietsers, lopers en zwemmers ploegjes vormen.”

Primeurs De ‘grote sporten’ zoals zwemmen, volleybal en lopen vertegenwoordigen gemakkelijk twee derde van de worldOutgames. “Volleybal lokt zo’n 800 sporters, schoonspringen misschien 25”, rekent Dennis. Dat schoonspringen gaat overigens door in het Arenazwembad te Deurne. Voor het wielrennen koppelen de worldOutgames zich aan de Antwerpse Havenpijl in Merksem. Door samen te werken met bestaande evenementen krijgen de Spelen meer zichtbaarheid in de stad.

10

11


r e d a ct i on e e l

r e d a ct i on e e l

Zeg het ons… Heb je nog vragen, suggesties, opmerkingen over deze TimeOut? Vond je een artikel heel goed? Heel slecht? Of gewoon ontroerend? Mis je iets in TO? We horen graag jouw mening als lezer. En ideeën zijn altijd welkom. Of gewoon een bijdrage: een verslagje, een reflectie, leuke foto’s. Stuur ze naar timeout@activecompany.be.

TimeOut niet ontvangen? Je kreeg geen TimeOut in de bus? Neem dan contact op met Dennis via ledenbestand@activecompany.be.

Ik heb het in bijna zeven jaar steeds met veel plezier gedaan. Die TimeOut in elkaar steken. Zo’n 35 nummers liefst. Eerst als eindredacteur en later ook als hoofdredacteur. Steeds met een team van TO-medewerkers. Gestart met Vera, Andy en Gino. Later ook Tom, Vincent, Danny, Willemijn, Christel, Noëlla, Marjan, Antoon, Luk, Mark, Bert. En steeds ook in een opperbeste samenwerking met vormgever Daniel. In het volste vertrouwen geef ik nu de fakkel door aan Bert die sinds het voorgaande jaar mee de redactie en eindredactie opname. Succes ermee, Bert. En minstens ook evenveel plezier. Ik blijf weliswaar nog een beperkte redactietaak op me nemen. Dus helemaal weg ben ik niet. Adieu dus TimeOut en adieu bestuur. Dank voor de fijne samenwerking iedereen.

Dirk Hendrickx

Dirk Hendrickx neemt afscheid: “Adieu TimeOut” Veel herfst in de bomen. Veel afscheid in de maanden. Ineens in een stroom van veranderingen terecht gekomen sinds augustus. Weggaan op een werkplek waar ik graag was. Gekozen voor een job met meer kansen en mogelijkheden. Dus afscheid nemen van een plek, van lieve, goede collega’s. Afscheid ook van een woonplek waar ik graag was, naar elders verhuizen. Afscheid nemen van Antwerpen. Een vader bij wie de kanker terugkeerde. Een naderend afscheid?

Bedankt Dirk & Willemijn Ook onze redactrice Willemijn heeft besloten om afscheid te nemen van de Time Out. Namens de hele redactie en het bestuur van Active company willen we beide bedanken voor hun jarenlange inzet, enthousiasme en steun. We wensen jullie allebei veel succes voor de toekomst.

De TimeOut-redactie en het bestuur van Active Company vzw

Een stroom van veranderingen dus die tijd en energie vergt en tal van emoties. Daarom dus keuzes moeten maken. Begin september reeds door te melden dat ik niet zou koken tijdens het fietsweekend. Met veel twijfel en spijt in ’t hart dit moeten beslissen. Ook om adieu te zeggen aan het hoofdredacteurschap van TimeOut en aan mijn bestuursfunctie bij Active Company. Dus eigenlijk opnieuw kiezen voor afscheid. Met veel spijt in het hart dus.

12

13


activextra

a ct i v E x t r

hiking

a ct i v E x t r

a

[REDACTIE BERT CRAUWELS ]

AGA van het EGLSF Gedurende het eerste weekend van maart 2013 zal Active Company instaan voor de organisatie van de jaarlijkse algemene ledenvergadering (AGA) van de European Gay and Lesbian Sports Federeation (EGLSF). Het EGLSF is een organisatie die strijdt tegen homofobie in de sportwereld en tracht om holebi en transgender sporters op een veilige manier hun sport te laten beoefenen. Daarnaast verleent het EGLSF ook de licentie aan de gast stad die EuroGames wil organiseren. Ongeveer 400 holebi/ transgender sportclubs uit west- en oost Europa zijn aangesloten bij het EGLSF. Naar jaarlijkse gewoonte wordt een algemene ledenvergadering georganiseerd waarop het bestuur van het EGLSF aan de leden kan toelichten welke acties ze het afgelopen jaar ondernomen hebben, en kan voorleggen welke acties ze van plan zijn te nemen het komende werkingsjaar. Dit jaar heeft AC de taak op zich genomen om deze AGA te organiseren. Concreet wil dat zeggen dat we op 1, 2 en 3 maart 2013 holebi en transgender sporters vanuit heel Europa in Antwerpen zullen verwelkomen. Op vrijdag 1 maart zal voor deze mensen een congres rond o.a. homofobie georganiseerd worden. Op zaterdag en zondag zal dan de eigenlijke jaarlijkse algemene vergadering plaatsvinden. Tijdens dit weekend zullen ook een aantal culturele manifestaties georganiseerd worden waarop alle AC leden uitgenodigd worden. Op die manier kunnen jullie kennismaken met sporters uit landen waar het holebi en transgenderbeleid er mogelijk helemaal anders uitziet dan hier bij ons.

waterpolo

activextra

a

VRIJDAG 12 OKTOBER

Active Company Quiz De tweede AC Quiz was weer een geweldig succes. Met een warm dankjewel aan onze vrijgevige sponsors: Lekker eten & drinken: • Local Store 2140 • Pottekijker • D’aa Toert Wil je wat meer peper&zout in je seksleven? • Plan B Je even laten verwennen? • Massage Rudy De beste literatuur en veel meer: • Boekhandel ‘tVerschil Modieus door ’t stad: • Forever 21 • Marco Polo • ES collection

Om het weekend in goede banen te leiden zijn we nog op zoek naar een aantal vrijwilligers die zich gedurende deze periode logistiek willen inzetten. Indien je interesse hebt om mee te werken tijdens het weekend, stuur dan een mailtje aan philip@activecompany.be. Ook zijn we op zoek naar slaapplaatsen voor al deze sporters, dus als je je wil opgeven als host voor één van deze sporters, kan je dat doen door een mailtje te sturen aan philip@activecompany.be of jan@activecompany.be We rekenen op jullie massale gastvrijheid en enthousiasme om deze mensen onze stad te leren kennen, hou alvast de zaterdagavond van dit weekend vrij want dan organiseren we een feestje waarop jullie persoonlijk kunnen kennismaken met de aanwezigen van de AGA.

14

Philip Houtermans

15


activextra

a ct i v E x t r

badminton

a

b a d m i nton dansen

VRIJDAG 16 NOVEMBER

Dirty Pop herfst editie Wil je graag je Dirty Pop party pic in de Time Out? Stuur je foto door naar timeout@activecompany.be

[REDACTIE ANTOON CEULEERS] conditiegym

Auricula tornooi Gent fietsen

Tijdens het Auricula tornooi in Gent op 17 november gaven onze AC-badmintonners weer het beste van zichzelf in het dames- en herendubbel. hiking

Tornooi Amsterdam Ook op het Amsterdamse GBA Easter Tournament in April kon een AC-delegatie badmintonspelers uiteraard niet ontbreken.

16

17


badminton

koor

fietsen

volleybal

fietsen

b a d m i nton dansen

nordic walking

Badminton training op zondag conditiegym

tennis

hiking

worstelen

[REDACTIE DIRK HENDRICKX]

yoga

28-30 SEPTEMBER fietsen

voetbal

zwemmen

hiking

waterpolo

activextra

18

Fietsweekend Land van Maas en Waal

19


fietsen

voetbal

zwemmen

fietsen hiking

waterpolo

fietsen

fietsen

activextra

ZONDAG 28 OKTOBER

Zennegat, Maneblussers en ‘Muizen’issen in Hofstade

hiking

Evaluatiedrink AC-fietsen Met deze laatste fietsactiviteit sloot AC-fietsen eind oktober haar activiteiten jaar 2012 af en volgt er nu een winterstop. Deze winter is er nog wel één lichtpuntje, vrijdag 8 februari 2013 om 20u in het Roze Huis (zolder). Met een glaasje en een hapje maken we de sprong naar fietsseizoen 2013. Daarna is het nog wachten tot eind april 2013 vooraleer AC Fietsen zijn 10de seizoen inzet. Jawel, in 2004 zijn we gestart met de huidige formule van fietsactiviteiten! Op vrijdag 8 februari halen we je dus toch al even uit je winterslaap om samen het nieuwe jaar te vieren in het Roze huis, Draakplaats, Antwerpen. En naar gewoonte maken we dan van de gelegenheid gebruik om samen met jullie het voorbije jaar te evalueren en een planning op te stellen voor het volgende (feestelijk?) fietsseizoen. Wij zorgen voor de nodige drankjes en versnaperingen. Iedereen is welkom, uiteraard de regelmatige AC-fiets(t)er, maar evenzeer elke geïnteresseerde die wel eens wil weten wat onze activiteiten zoal inhouden. Voor vragen en info: fietsen@activecompany.be (Luk Vanmaele en Danny Roggeman).

20

21


hiking

activextra

waterpolo

hiking

hiking

hiking

[REDACTIE WILLEMIJN LANGIUS]

2 DECEMBER

De laatste stap verdwijnt in de sneeuw Van maart 2004 tot december 2012 heeft AC Hiking het levenslicht gezien. Ik ben wel trots op alle prachtige landschappen die ons netvlies hebben gestreeld. We hebben zon en water gehad, zelfs ook wel een flinke regenbui die maar niet wilde ophouden. We hebben sneeuw gezien en ijspegels, bossen en verre uitzichten. Maar ook steile bergen, waterloopjes, bruisende riviertjes, paddenstoelen, paarden, pony’s en ezels, koetjes en kalfjes,… en kastelen, ruïnes en Mariabeeldjes.

De allerlaatste Hiking in Solwaster doorheen een wit besneeuwd sprookjeslandschap met kaboutertjes betekende echt een waardige afsluiter voor dit hoofdstuk. Daar drinken we er nog ene op! Schol!

Pia Willems Bedankt Pia voor je inzet en het organiseren van mooie en avontuurlijke Hiking tochten.

Het bestuur van Active Company vzw

Ik ben ook heel blij met het gezelschap dat telkens weer mee kwam genieten van een heerlijke dag in de natuur. In het bijzonder zou ik mijn ‘vaste kern’ willen bedanken voor hun enthousiasme, elke keer weer. Ook al hebben jullie mij geteisterd met vragen en opmerkingen zoals:

‘Hoe zou de onderkant van deze paddenstoel eruit zien?’ ‘Welke boom zou dit zijn? Een paardenkastanje?’ ‘Is dat daar nu een vogel of een gekke boom?’ ‘En moeten wij hier nu door het water of is er ergens een brug?’ We waren het uiteindelijk altijd eens:

‘We lopen nooit verloren, alleen wijken we af en toe af van het voorgeschreven pad.’

22

23


koor

volleybal

nordic walking

worstelen

k oo r [REDACTIE DIRK HENDRICKX] tennis

yoga

Tot ziens voetbal

zwemmen

E-mail van een vertrekkend koorlid waterpolo

activextra In september stuurde Ellen deze e-mail aan de koorleden van Pink Noise. Lees mee in deze terugblik na een jaar lidmaatschap van ons AC-koor.

Zijt gij dan ook zo’n euh… ” “Lesbienne? Nee. Ik weet eigenlijk niet of er zijn in het koor. Die gaan naar ‘t schijnt liever voetballen.” De vraag of ik lesbisch ben, is mij slechts één keer hardop gesteld maar ze stond wel eens op een nieuwsgierig gezicht te lezen wanneer ik zei dat ik bij een holebikoor zong. Dat het een koor voor holebi’s zou zijn, was trouwens noch een bezwaar, noch een vereiste toen ik een dik jaar geleden op zoek ging naar een amateurkoor om een avondje per week mee te repeteren gedurende mijn eenjarig verblijf in Antwerpen. De online advertentie van Pink Noise sprak me gewoon het meest aan. Dat er gerepeteerd werd boven “Den Draak”, mijn lievelingscafé, was natuurlijk een doorslaggevend pluspunt. Tijdens mijn eerste repetitie herinnerden de begroetingskussen van de andere koorleden me aan het obligatoire gekus op familiefeesten. Je weet wel, het soort dat de afstandelijkheid tussen van elkaar vervreemde familieleden alleen maar extra in de verf lijkt te zetten. Wie had gedacht dat ik een repetitie een jaar na datum niet meer geslaagd zou vinden zonder? Dat ik zelfs om méér zou vragen in de trant van “Heb ik u al gezien? - Maakt niet uit!”

badminton

koor

dansen

nordic walking

k oo r de onnavolgbare management skills van Paul, altijd roert, gist en vooruit kijkt. Waar altijd wel iets leuks en/of uitdagendsconditiegym op het programmatennis staat om naar uit te kijken. Ik denk met heimwee terug aan al die onvergetelijke firsts zoals mijn voetbal eerste repetitiedag, mijn eerste koorweekend, mijnfietsen eerste kooroptreden,… En hoewel het op organisatorisch vlak een woelig jaar was, heeft de (on) gezonde stress - de generale repetitie voor het optreden in “Het Oude Badhuis”, ik zeg maar wat - mijn inziens de fundamenten van het koor hiking waterpolo niet aangetast, integendeel. Het is dan ook met onverwacht veel spijt in het hart dat ik van jullie afscheid neem. Ik wil alle (interim)dirigenten bedanken voor hun tomeloze inzet. Ik vond de waaier aan verschillende stijlen en invalshoeken het afgelopen jaar verfrissend en leerrijk, ook al hebben we er een stuk aan stabiliteit voor moeten inboeten. Ik wil ook alle koorleden bedanken voor alle toffe momenten en gesprekken, die altijd even onverwacht als ongedwongen waren. En Paul, ja, je doet dat geweldig goed hé, schat. Ik denk dat er onder leiding van Arto knappe optredens zitten aan te komen. Paul, je mag me uit de mailinglijst halen maar ik hoor het nog steeds graag als er evenementen op til zijn. Als ik mij dan kan vrijmaken, kom ik zeker kijken. Zo, ik hoop dat Pink Noise nog lang op de ingeslagen weg mag verdergaan en hopelijk zie ik jullie binnen afzienbare tijd nog eens terug!

Groetjes, Ellen Neeskens

Ik heb dan ook al heel wat verenigingen versleten en wat mij betreft stak Pink Noise er qua samenhorigheid met kop en schouders bovenuit. De leden zijn van zulk divers pluimage en toch wordt het gevreesde kliekjesvormen ogenschijnlijk met gemak op afstand gehouden. Nieuwkomers worden in het koor vanaf hun eerste repetitie omarmd en uitgenodigd voor optredens en evenementen. Het is ook een koor dat, onder meer dankzij

24

25


nordic walking

worstelen

dansen

no r d i c w a l k i n g tennis

voetbal

conditiegym

zwemmen

21 OKTOBER

Herfstwandeling tussen druivenkassen en Kapucijnen waterpolo

no r d i c w a l k i n g

yoga

[REDACTIE WILLEMIJN LANGIUS]

activextra

Zoals de titel van onze wandeling reeds doet vermoeden waren we deze keer afgezakt naar de Druivenstreek aan de zuidzijde van het Zoniënwoud maar toch lagen Hoeilaart of Overijse niet op onze weg. We reden en wandelden er langs talrijke wegen, bossen, velden, serres, kapelletjes, dorpen en cafés en hadden zo een prachtig wandeltraject samengesteld.

nordic walking

tennis

18 november

Wandeling door de oude kleiputten van Boom

fietsen

voetbal

hiking

waterpolo

In november trokken we door het door de klei-ontginning aangepaste landschap van Boom en Terhagen. We vertrokken vanuit het provinciaal domein De Schorre in Boom, waar de oude putten omgevormd zijn tot een volwaardig recreatiedomein. Kleiputten, wandelwegeltjes door velden, knappe uitzichten, een nieuwe ‘trage’ weg door de kleiputten van Terhagen en een wandeling langs de dijk van de Rupel maakten het de moeite waard om deze uitstap te maken.

Herman Gosselin

We kozen voor de glooiende akkers tussen Vossem en Duisburg, de holle wegen bij het druivengehucht Eizer, de rust van het Marnixbos, een stukje van de ‘Koninklijke Wandeling’ door het majestueuze Kapucijnenbos en de mooie paden langs de vijvers in de Warande van Tervuren. Tijdens de eerste kilometers hoopten we nog wat bij te bruinen door de herfstzon en trokken we door een open gebied met verre zichten, terwijl we daarna voor lange tijd dichte loofbossen indoken om er te kunnen genieten van de herfstkleuren en -geuren van hoge beuken, eiken, berken en... varens.

Herman Gosselin

26

27


tennis

yoga

conditiegym

t e nn i s voetbal

waterpolo

t e nn i s

zwemmen

[REDACTIE WILLEMIJN LANGIUS] activextra

Nieuwe tenniskampioenen 2012 Een hele zomer lang was het de vraag wie dit jaar met de AC beker naar huis mocht gaan. In september werden op Laagland de finales gespeeld.

tennis

Komende tornooien

fietsen

voetbal

hiking

waterpolo

• 14/2 - 17/2 2013 Smashing Valentine 2013 in Eindhoven met vertegenwoordiging van het WOGA AC BGS team (Vinh Thong en Erik van BGS) • 19/4 - 21/4 2013 German Open 2013 in Essen met vertegenwoordiging van het WOGA AC BGS team (Johan van AC) Voor alle tornooien vind je meer info op www.glta.net

In beide niveaus werd het een nieuwe winnaar!

• En uiteraard niet te missen:

Kenny speelt sinds dit jaar bij Active Company en nam meteen de wisselbeker mee naar huis.

6/8 - 10/8 2013 World Outgames 2013 in Antwerpen Voor World Outgames schrijf je in via www.world.outgames.org/index.php/en/ register

Tegen de kampioen van 2011 werd het een mooie wedstrijd. Tim liet zich niet doen maar moest deze keer zijn meerdere herkennen. Dikke proficiat Kenny! In de andere finale werd het zowaar nog spannender. Ons Nielske begon zenuwachtig aan de wedstrijd. Terwijl hij in de poules Tim nog makkelijk de baas kon, kreeg hij een andere Tim in de finale. De wedstrijd duurde bijna 4 uur! Beiden verdienen een prijs maar er is er maar één... proficiat Tim.

Doe je mee aan één van deze tornooien, geef dan een seintje via het mailadres tv.tennis@activecompany.be. Misschien kunnen we dan vervoer of verblijf delen.

Johan Hellemans

De trouwe en geduldige supporters genoten nadien van een maaltijd op Laagland. Meteen was dit ook de laatste wedstrijd van Active Company in Merksem. Zoals je ondertussen nu wel weet, spelen we elke zondagavond bij Blauwe Regen in Mortsel. Iedereen welkom !

28

29


waterpolo

activextra

hiking

w at e r p olo [REDACTIE BERT CRAUWELS]

2-3 NOVEMBER

Waterpolo Tournament London ORCA Onder het motto “wie niet waagt, niet wint” trokken we begin november met het waterpolo team richting London, om het daar op te nemen tegen twaalf concurrerende en iets meer ervaren teams. Donderdagmorgen startte onze trip. Net iets te vroeg s ’morgens reden we met twee wagens richting Calais, om daar te water te gaan met de boot en dit alles volgens het strikte schema van Bram. Gelukkig was er ook Lambert die voor iedereen taart mee had en we hadden nog meer geluk met Ines die iedereen voorzag van pilletjes tegen reisziekte om die taart binnen te houden. Twee uren vaarwater later kwamen we dan aan in London. Eerst wat verloren gereden op de parking van de buren, wat links rijden allemaal met je oriëntatie vermogen doet, maar dan toch de weg naar ons appartement gevonden. Een leuke stek waar we, creatief als we zijn, snel wat extra slaapplekken hebben ingericht. Vrijdag was het de grote dag. Na een wandeling door London werden we in het zwembad verwacht voor onze eerste twee wedstrijden tegen Manchester 1 en London Kylie, de ploegen die in de eindstand uiteindelijk respectievelijk eerste en tweede zouden eindigen.

waterpolo

w at e r p olo Ons verlies spoelden we door met een pintje in de Londense wijk Soho om de dag erna terug met volle moed het water in te duiken. En ja hoor, we maakten vorderingen, kwamen meer aan de bal en konden die dan nog eens mooi rondspelen met ons eerste doelpunt tot gevolg. We kregen zelfs complimenten van de andere teams! Al was de vooruitgang duidelijk voelbaar en scoorden Wouter, Bram, Steven en Arne goals, toch moesten we helaas genoegen nemen met de laatste plaats. Afsluiten deden we met een vette party in de Shadow Lounge met goede muziek, lekkere waterpolo lichamen en natuurlijk veeééél drank! Wil je weten waarom Bram nog een bak Westmalle tripel te goed heeft van onze, soms toch eigenwijzeook-al-heeft-hij-ongelijk, AV-er Joël? Dat vertellen we je graag op één van onze trainingen. AC Waterpolo traint twee maal per maand in het zwembad van Merksem, telkens de eerste en vierde donderdag van de maand. Meer info op www.activecompany.be en op www.facebook.com/groups/ ACwaterpolo. Heren en dames, wees gerust er zit toekomst in onze waterpoloploeg!

Stefaan Van De Velde en Wouter Mattijs

Meteen twee zware tegenstanders waar we als nieuwe ploeg niet veel tegenin te brengen hadden. Waarmee we echter wel zeer goed scoorden, waren onze nieuwe AC zwembroeken. Ze zorgden dat we er echt als een team stonden en niet onopgemerkt bleven.

30

31


conditiegym

worstelen

worstelen

activextra

Sinds eind oktober nemen Tony Osentoski en Eddy Huyskens de fakkel over van Johan Bogaerts als activiteitsverantwoordelijken. Bedankt Johan voor je inzet. Succes aan de nieuwe tandem Tony-Eddy.

Toegegeven, het is niet gemakkelijk om deze plek te vinden bij daglicht, het is dus een echte uitdaging in het donker!

zwemmen

hiking

waterpolo

activextra

Yogaweekend in Voerstreek Na een rit van 4,5 uur (ik was in de Champagnestreek op ‘vogeltrip’ met collega’s) kon ik pas vrijdagavond laat mijn yogamaatjes in de armen sluiten. Zaterdagmorgen om half acht stipt uit de veren voor een meditatie zoals het yogagewijs hoort: op de nuchtere maag. Na het ontbijt trakteerde Rick ons op een pittige herfstwandeling in de prachtig golvende Voerstreek. Onze schoenen en broekspijpen zaten flink onder de modder; de droogkamer van de jeugdherberg kwam goed van pas! Na deze gezonde inspanning smaakte de lunch met streekgerechten in herberg De Swaen in ’s Gravenvoeren overheerlijk.

Nieuwe locatie Hieronder een aantal hulpmiddelen voor degenen onder jullie die nog nooit op deze nieuwe locatie geweest zijn en die zelfs de deur van de buren niet kunnen vinden zonder GPS.

voetbal

2-3-4 NOVEMBER

Het bestuur van Active Company vzw

Ook nog nieuw bij het Worstelen is de trainings locatie. Het nieuwe adres is het Recreatiedomein Fort van Merksem, Fortsteenweg, 2170 Merksem-Antwerpen. Elke woensdag van 19u30 tot 21u30, check altijd de website www.activecompany.be voor meer informatie.

fietsen

[REDACTIE DIRK HENDRICKX]

zwemmen

Wissel bij het worstelen

yoga

yo g a

yoga

[REDACTIE BERT CRAUWELS]

tennis

’s Namiddags was er eerst een yogales. Daarna zakten we diep weg in de fauteuils van de inkomhal van de jeugdherberg voor een uitgebreide lazy aperitiefsessie met iets te weinig cava en veel te veel chips. Na het avondmaal was er nog een avondwandeling naar de top van de heuvel, het dorpscentrum van Sint-Martens-Voeren en de voet van de indrukwekkende spoorwegbrug. De wandeling werd geanimeerd door een sympathieke Nederlandse gids, die jaren geleden de liefde was gevolgd en zich in het dorp had genesteld. Zondagvoormiddag verlegden we onze yogagrenzen een heel eind. Jan nodigde ons immers uit om deze keer niet individueel maar twee-aan-twee te genieten van een aantal creatieve yogahoudingen. Deze ‘koppelyoga’ leverde hilarische toestanden op, maar smaakte zeker en vast naar meer!

32

Blauwe X = zaal Rode cirkel = parking Groene cirkel = tramhalte Fortsteenweg

’s Middags namen we met zijn allen plaats in een huifkar die spijtig genoeg niet getrokken werd door een paard, maar door een vooroorlogs tractortje. Lekker beschut voor de hoosbuien tuften we gezellig keuvelend door het fraaie Voerense landschap. In de vooravond waren we weer terug en werd het weekend afgesloten. Ik keerde alvast tevreden huiswaarts.

Tony Osentoski

Erwin De Meyer

33


fietsen

zwemmen

voetbal

zwemmen

zwemmen

zwemmen

hiking

activextra

waterpolo

activextra

8 september

[REDACTIE BERT CRAUWELS]

Nieuwe AC zwembroeken gespot Want we zijn het waard! Als professionele zwem- en waterpoloclub kunnen we niet achter blijven en hebben we opnieuw een Active Company zwembroek. De afgelopen maanden werden ze zowat overal gespot. Hieronder een overzicht:

Een duik in de BGS Brussels Games Afgelopen september stuurde AC weer zijn delegatie zwemmers naar het Olympisch zwembad van Molenbeek voor de nieuwste editie van de BGS Brussels Games.

Londen

Gespot in Londen (Waterpolo)

20 oktober

¿Cómo estás Madrid? Gruppo Pesce Roma en Halegatos Madrid hebben de handen in elkaar geslagen en organiseerden de LAT41 LGTB Aquatic Tournament. LAT41 is de breedtegraad 41, die Rome en Madrid verbindt, niet enkel geografisch maar ook in de strijd tegen vooroordelen en een meer geïntegreerde maatschappij, zowel in sport als in het dagelijks leven. AC stuurde alvast een paar stoere krijgers!

Londen

Gespot in Brussel S4L

Madrid

34

Gespot in Madrid

Gespot in Eindhoven

35


fietsen

zwemmen

voetbal

zwemmen

zwemmen

zwemmen

hiking

activextra

waterpolo

activextra

25 november

Wereld aids dag - Swim 4 Life Swim for Life is een zwemmarathon voor het goede doel die sinds 1996 wordt georganiseerd door de vzw Brussels Gay Sports (BGS). Het ingezamelde geld wordt integraal geschonken aan concrete projecten rond de preventie van en het bestrijden van aids. Sinds de eerste editie zamelden we reeds meer dan € 320.000 in. Het principe van Swim for Life is eenvoudig: in de weken voorafgaand aan de marathon, zoeken de zwemmers sponsors- familieleden, vrienden, collega’s, bedrijven - met de belofte zoveel mogelijk lengtes te zwemmen. Ze verzamelen dus giften in cash of beloftes om geld over te schrijven, en noteren dat allemaal op een sponsorformulier.

Free tattoo for WOGA 2013

De marathon zelf vindt plaats in het zwembad Victor Boin te Sint-Gillis (Brussel) en ook AC heeft zijn steentje bijgedragen. AC won de marathon in afstand en bracht ook heel wat €€€ mee. Bedankt aan al onze deelnemers en team captains!

Hello boys!

Mark North Lets make a record!

Meet new friends….

What are they doing with that ball?!

Will we make it to 65000 metres? The Captains!

Reflections….Is he a good swimmer?

Its over… what a great day… let's party!

37

36 Oh yes you can fly also!

Let's keep going!


fietsen

zwemmen

zwemmen

zwemmen

zwemmen

hiking

activextra

In 2013 gaan we weer voluit voor het competitie zwemmen. Het hoogtepunt wordt het WOGA-zwemtornooi, dat door AC-zwemmen organisatorisch in goede banen wordt geleid. Deed je met AC al aan competitie dan ontmoeten we je graag op wedstrijden in het nieuwe jaar. De verlenging van je licentie gebeurt in de loop van januari. Wil je ook in het enthousiaste zwemteam van AC-wedstrijdzwemmers, informeer je dan bij Tim en David en vraag een competitievergunning (licentie) aan. Het is verplicht om een licentie te hebben als je aan een wedstrijd wil deelnemen. We bekijken de komende weken nog welke bijdragen we van jullie verwachten.

• Vienna Valentine in Wenen van 15 tot 17 februari 2013. www.kraulquappen.at • Düsselcup in Düsseldorf van 22 tot 24 maart 2013 www.duesselcup.de

activextra

• Ketelbinkie Lustrum tournament in Rotterdam van 30 maart tot 1 april 2013 www.ketelbinkie20.nl • AC-Zwemweekend in Bütgenbach van 9 tot 12 mei 2013 • TIP Paris in Parijs van 17 tot 20 mei 2013 www.paris-tournament.com • Nederlands-Vlaams Gay Zwemkampioenschap in Utrecht op 23 juni 2013 www.natutrecht.nl/nvgz • Panteresports 2013 in Barcelona van 27 tot 30 juni 2013 www.panteresgrogues.cat/panteresports • 3rd WorldOutgames in Antwerpen van 31 juli tot 11 augustus 2013

We doen mee aan nationale criteriums én aan wedstrijden in het buitenland. Een eerste criterium is in Kapellen op 26 januari 2013. Voor de rest van het jaar heb ik bij het schrijven van deze tekst nog geen kalender. Die volgt in een update via de nieuwsbrief in je mailbox én op de site van AC. Hou die kanalen in het oog en hou je oren open op trainingsavonden. De inschrijvingen gebeuren via de tornooiverantwoordelijke Tim én zijn definitief na betaling van je deelname. De buitenlandse tornooien vindt je in volgend overzicht. Inschrijven kan je zelf via de vermelde websites.

waterpolo

15 € om 15 jaar te vieren

✁ PARKassurantiën | Vera Van Dijck | P. Beyestraat 40 | 2100 Deurne vera@parkassur.be | (03) 325 91 10 | www.parkassur.be 1 bon per AC lid die klant is of wordt | geldig tot 01/07/2013 naam : _____________________________________________

BON

Wedstrijdzwemmen in 2013

38

voetbal

39


praktisch

Geïnteresseerd? Ben je nog geen lid van Active Company, maar wel geïnteresseerd in actieve sport en ontspanning voor holebi’s? Op de volgende pagina’s vind je een overzicht van al onze vaste activiteiten. Je eerste deelname (proefles) is gratis. Bij de meeste activiteiten hoef je je niet op voorhand aan te melden, maar voor badminton en Nordic Walking vragen we wel dat je vooraf even contact opneemt met de activiteitsverantwoordelijke, wiens coördinaten je ook op deze pagina’s aantreft. Het bestuur herinnert eraan dat enkel leden verzekerd zijn voor lichamelijk letsel. Deelnemers aan proeflessen worden dus gewaarschuwd dat zij dit op eigen risico doen. Active Company kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor enige geleden schade. Raadpleeg voor de meest actuele informatie aangaande de activiteiten de website www.activecompany.be. Lidmaatschap 2012: 25 euro per jaar voor 2012, 20 euro vanaf 1 juli tot einde 2012 en 15 euro vanaf 1 oktober tot einde 2012 Vraag bij de activiteitsverantwoordelijke om het lidmaatschapsformulier in te vullen. -26 jarigen sporten goedkoper bij AC. Contacteer voor meer info een activiteitsverantwoordelijke of info@activecompany.be

Meer info? Active Company vzw Draakplaats 1 - B-2018 Antwerpen tel.: +32 (0)477 510 305 info@activecompany.be - www.activecompany.be IBAN BE34 4027 5480 5190

praktisch

Wie is wie? RAAD VAN BESTUUR • • • • • •

Andy Vandervoort voorzitter Ann Blanchart penningmeester (boekhouding, begroting en rapportering) Dennis Peeters ledenadministratie, ondersteuning ICT Philip Houtermans evenementencoördinator, EGLSF-contactpersoon Bert Crauwels publiciteit/marketing, verslaggeving, hoofdredacteur TimeOut Jan Schonk sociale media, ICT, communicatie, verslaggeving

voorzitter@activecompany.be penningmeester@activecompany.be dennis@activecompany.be event@activecompany.be bert@activecompany.be jan@activecompany.be

het bestuur wordt geholpen door • Pascal Maes webmaster, coördinator webteam • Danny Roggeman webwatcher • Sofie Merciny grafisch ontwerp huisstijl • Tom Didden grafisch ontwerp • Luk Vandenkieboom en Mark North logistiek

webmaster@activecompany.be webwatcher@activecompany.be

Activiteitsverantwoordelijken • • • • • • • • • • •

Yves Faems - Badminton Johan Heyman - Active workout Luk Vanmaele - Fietsen Pia Willems - Hiking Paul Van Harneveldt - Koor Herman Gosselin & Monique Bergmans - Nordic walking Niels Rennen - Tennis Philippe De Craan - Volleybal Tony Osentoski - Worstelen Erwin De Meyer - Yoga David Roels - Zwemmen

badminton@activecompany.be activeworkout@activecompany.be fietsen@activecompany.be hiking@activecompany.be koor@activecompany.be nordicwalking@activecompany.be tennis@activecompany.be volleybal@activecompany.be worstelen@activecompany.be yoga@activecompany.be zwemmen@activecompany.be

TORNOOIVERANTWOORDELIJKEN

40

• Peter Koekoek - Badminton • Johan Hellemans - Tennis • Tim Van Hoydonck - Zwemmen

tv.badminton@activecompany.be tv.tennis@activecompany.be tv.zwemmen@activecompany.be

41


va s t e a ct i v i t e i t e n

Active Workout Dinsdag van 20.30 tot 21.30 u.

MerksemDok, Emiel Lemineurstraat 72-74, 2170 Antwerpen - Merksem

Badminton Maandag van 17 tot 21 u. Donderdag van 18 tot 21 u. Zondag van 14 tot 18 u.

Stedelijke Sporthal, Blancefloerlaan 183, 2050 Antwerpen LO Stedelijke Sporthal, Blancefloerlaan 183, 2050 Antwerpen LO Stedelijke Sporthal, Blancefloerlaan 183, 2050 Antwerpen LO

Fietsen Laatste zondag van de maand

van april tot oktober

Koor Woensdag van 20 tot 22 u.

Het Roze Huis, 2de verdieping, Draakplaats 1, 2018 Antwerpen

Nordic walking Elke derde zondag van de maand

het hele jaar door

Tennis Zondag van 19 tot 22 u.

Tennisclub Blauwe Regen, Koeisteerthofdreef 125, 2640 Mortsel

Volleybal Dinsdag van 20 tot 22 u. (afzonderlijke dames- en herentraining met gemeenschappelijke opwarming tot 20.30 u) Stedelijke Sporthal, Blancefloerlaan 183, 2050 Antwerpen LO

Worstelen Woensdag van 19.30 tot 21.30 u. NIEUWE LOCATIE:

nieuwe L O C AT IE !

Recreatiedomein Fort van Merksem, Fortsteenweg, 2170 Merksem-Antwerpen

Yoga Donderdag van 19.30 tot 21.15 u.

Het Roze Huis, zolderverdieping, Draakplaats 1, 2018 Antwerpen

Zwemmen Maandag van 20.45 tot 22.00 u. Woensdag van 20.45 tot 22.00 u.

42

Zwembad Borgerhout, Plantin-Moretuslei, 2140 Antwerpen - Borgerhout Sportcentrum Hemiksem, Atletiekstraat 1, 2620 Hemiksem

43


Get united in Antwerp Belgium 2013 July 31 - August 11

44

worldOutgames Antwerp

Register now! www.world.outgames.org

Timeout76  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you