Page 1

gratis publicatie voor leden en geïnteresseerden van Active Company tweemaandelijks tijdschrift | uitgiftekantoor 1200 Brussel 20 | P2A8788

TimeOut juni - juli 2004 | 7de jaargang | nummer 34 | www.activecompany.be

EUROGAMES MUNCHEN DISCOFUIF

WERF VAN DE EEUW PER FIETS HIKING- EN/OF-KAJAKWEEKEND

DE

ZOMER VAN ACTIVE COMPANY 1 actieve sport en ontspanning voor holebi’s

V.U.: K. Heylen - Draakplaats 1 - 2018 Antwerpen


COLOFON

Met bijdragen van Johan Bogaerts, Katja Heylen, Harry Kümel, Arne Mulkers, Ingo Offermann, David Roels, Gino Van Dam, Pia Willems

Hoofdredactie Joris Bulteel

WOORD VOORAF

Wanneer je dit leest, is voor velen onder ons de vakantie al begonnen. Ook dit jaar houden sommige activiteiten weer een zomerstop. Maar dit mag je zeker en vast niet tegenhouden om al je energie te steken in sport. Want vele activiteiten blijven wel doorgaan, soms zelfs in een zomers jasje, denk maar aan conditiegym, zwemmen, volleybal, …

Deadline bijdragen volgende TimeOut 15 augustus 2004 Vormgeving Daniel Peters

 in deze TimeOut 

Abonnementen tel. 0477 510 305 Rek. nr. 402-7548051-90 Leden: gratis Niet-leden: 8 euro per jaar Lidmaatschap: 12,50 euro per jaar

Zomerprogramma AC................................... 8 Hiking en/of kayakweekend ....................... 10 Worstelen: mijn eerste keer........................ 14 Zwemmen in de zomer .............................. 17

M e e r i n fo ?  Ac t i ve C o m p a ny v z w Draakplaats 1 • B-2018 Antwerpen tel.: +32 (0)477 510 305 • fax: +32 (0)3 248 37 85 info@activecompany.be • www.activecompany.be rek. nr. 402-7548051-90

2

TimeOut is een publicatie van Active Company vzw; actieve sport en ontspanning voor holebi’s te Antwerpen en verschijnt tweemaandelijks. Oplage: 800 exemplaren. De Raad van Bestuur en de redactie zijn niet verantwoordelijk voor informatie en standpunten opgenomen in advertenties. V.U.: Katja Heylen - Draakplaats 1 - 2018 Antwerpen

Antwerpen is ondertussen bekend als ‘de werf van de eeuw’. Hoe kan je dit nu beter zelf ontdekken, dan met de fiets? Onze fietsactiviteit gaat op 18 juli op tocht langs alle bouwwerven in Antwerpen. Mét deskundige uitleg. Een must voor elke AC’er! Meer info in deze TimeOut, op het web of via je activiteitsverantwoordelijke. En niet vergeten: Active Company fuift op 24 juli in Zaal Jacob. Het wordt een ware disco-fuif dus zorg ervoor dat je schittert en glittert! Verder is er deze zomer nog heel wat te beleven… Er zijn nog wat tornooien, waar je misschien nog snel voor kan inschrijven. Zoniet, kan je nog altijd mee gaan supporteren. Vele onder ons zijn zich momenteel aan het voorbereiden op de Eurogames in Munchen. Eind juli vertrekt een grote delegatie van Active Company om daar onze kleuren te gaan verdedigen. Alle verhalen en andekdotes kan je zeker lezen in de volgende TimeOut, of op het web, met bijhorende foto’s uiteraard. Het bestuur wenst jullie allemaal een spetterende zomer en een zalige vakantie. Tot op een van de Antwerpse terrasjes!

Katja

3


BESTUUR

TimeOut “light” Na enkele meer zwaar geschapen exemplaren, ligt deze TimeOut wat lichter in de hand. Ook voor de redactie en de vele leden die regelmatig voor een bijdrage zorgen, is het immers even vakantie. Daarom dus een “light” versie van de TimeOut. Maar geen paniek: je vindt in deze TimeOut alle info die je nodig hebt om de zomer door te komen, en in de volgende editie vind je een uitgebreid verslag van al de zomerse activiteiten die ons te wachten staan.

BESTUUR

Gay Pride Op 22 mei trok de roze karavaan weer door Brussel, en Active Company liet zich traditiegetrouw van haar beste kant(en) zien. Onze vrachtwagen, getooid met blauwe, witte en rode ballonnen én voorzien van de nodige decibels, is weer niet onopgemerkt gebleven. Het bestuur dankt alle ijverige ballonnenblazers en verwoede knoopjesleggers en, in het bijzonder, de DJ en chauffeur André!

10 kaarsjes voor Active Company In 2005 viert Active Company haar tienjarig bestaan! Het Bestuur wil hier een jubileumjaar van maken, en bij een jubileum hoort een jubileumlogo. Daarom een warme oproep aan alle creatievelingen: ontwerp een logo dat het tienjarig bestaan van Active Company in de verf zet en stuur het naar info@activecompany.be of bezorg het aan iemand van het bestuur. Als jouw ontwerp wordt gekozen, win je een textielpakket van Active Company.

Eurogames Munchen Het is bijna zover!!! Eind juli trekken we weer naar de Eurogames, die dit jaar in Munchen plaatsvinden. Kers op de taart: een groot deel van de AC-delegatie reist en logeert in groep - aan sfeer zal er alvast geen gebrek zijn. We kijken uit naar de medailles… en jullie foto’s en verslagjes voor de TimeOut!

Ping pong ping pong ping pong? Regelmatig krijgen we de vraag om een nieuwe activiteit te organiseren. Maar dat vraagt de nodige organisatie en… geïnteresseerden om deel te nemen uiteraard. Vooraleer we een nieuwe activiteit in ons “aanbod” opnemen, willen we ons er dus van vergewissen dat er voldoende “vraag” bestaat. Daarom de vraag aan onze leden: bestaat er interesse voor een tafeltennis-activiteit? Ventileer je opinie via info@activecompany.be of spreek een bestuurslid aan!

4

5


BESTUUR

Active Company “in the disco” op 24 juli Als jullie in juli nog in het land zijn en zin hebben in een heerlijke onvervalste pure “DISCO-fuif”, kom dan zeker op 24 juli naar zaal Jacob. DJ Steven zal gans de avond, nacht en ochtend “DISCO” draaien tot je erbij neervalt.

6

SPORTDAG

Als het kriebelt… Op 21 mei vond in De Schorre in Boom de grote holebi sportdag van Active Company plaats. Er was ruimte zat en er werd gevoetbald, gevolleyd, gebadmintond, geworsteld, gehiket, en gewaterfietst dat het een lieve lust was (niet in het minst voor het oog). De clubdag werd afgesloten met een gezellige barbecue waarop een 80-tal leden aanwezig waren. Om aan de afwezigen te tonen dat ze -uiteraard- ongelijk hadden, en om de aanwezigen nog even te laten nagenieten: een sfeerbeeld.

7


ZOMERPROGRAMMA

AC-programma in zomers tailleurke Verschillende activiteiten lassen tijdens de zomermaanden een “break” in, vinden op andere uren plaats of komen met een aangepast programma voor de dag. Hieronder vind je een overzicht.

BADMINTON Het is schoolvakantie op UFSIA, dus de zaterdagse badmintonactiviteit last een zomerstop in van 3 juli tot 27 augustus. Ook op maandag moet je tijdelijk elders op zoek naar pluimpjes om op te meppen, maar de sporthal van Linkeroever gaat iets minder lang dicht: zomerstop van 5 juli tot 9 augustus.

Õ

CONDITIEGYM

In de maand juli schotelen we een zomerse verse versie van conditiegym voor: aquagym. Op woensdag (!!!) 7 en 28 juli vervoegen we de zwemmers in het zwembad van Hemiksem, op dinsdag 13 en 20 juli ruilen we de Pestalozzistraat in voor het zwembad van Nadine. Meer details vind je op de conditiegym-pagina. In augustus is er geen conditiegym!

FIETSEN

De zomer is het fietsseizoen bij uitstek, dus de fietactiviteit trapt vrolijk door (letterlijk dan toch). Op 18 juli is er een “specialleke” in ’t stad: een rondleiding langs de Werf van de Eeuw (zie verder in deze TimeOut)! Op 15 augustus schotelen we weer een klassieke fietstocht voor. In september gaan we op fietsweekend, allicht in de omgeving van de Borinage. Meer info volgt!

8

ZOMERPROGRAMMA HIKING Op 4 juli trokken de hikers nog naar de Ardennen voor een flinke tocht. Het eerste weekend van augustus is de hikingactiviteit even met vakantie. Het eerste weekend van september vindt de hiking plaats op zaterdag (de vierde) in plaats van zondag (de vijfde), wanneer er gekajakt wordt. Beide activiteiten kunnen gecombineerd worden. Meer info vind je verder in deze TimeOut.

KOOR Het koor laat de stembanden rusten van 20 juli tot 11 augustus.

VOETBAL

Ö

Surf naar www.activecompany.be voor de meest recente info.

VOLLEYBAL

Geen training in de sporthal in juli en augustus, maar we spelen wel beach-volley in Hofstade, ook op dinsdag van 20u00 tot 22u00. Afspraak is om 19u30 aan de sporthal op Linkeroever of ter plaatse. Bij goed weer zit een duik in het meer er zeker in!

WORSTELEN Zomerstop in juli en augustus. We hernemen de trainingen op woensdag 1september.

YOGA Zomerstop tot half augustus.

ZWEMMEN Bij de zwemactiviteit kan je heel de zomer terecht voor verkoeling. Er zal slechts één trainer zijn, dus we doen het iets kalmer aan (of net niet?). Daarnaast voorzien we ook enkele “speciallekes”. Op 7 en 28 juli verwelkomen we de conditiegymmers voor een aquagym-sessie, en daarnaast voorzien we ook een reddingscursus en een estaffette-training. Meer details vind je op de zwempagina’s.

Š

9


HIKING en/of KAYAKWEEKEND ZATERDAG 4 EN ZONDAG 5 SEPTEMBER

HIKING en/of KAYAKWEEKEND Nog even praktisch alles op een rijtje: Zaterdag 4 september: Hiking langs de Lesse (vertrek om 8u00 aan Berchem kerk (hoek Singel en Grote Steenweg))

Hiking en/of kajak Wat hebben deze twee dingen gemeen? De Ardennen als allereerste natuurlijk! Want daar kunnen we rekenen op wat hoogteverschillen, als sportieve inspanning tijdens de hiking en als steuntje in de rug tijdens het kajakken. De mooie uitzichten op de Lesse, het kasteel van Walzin, kronkelend en kolkend water en dit allemaal samen met een leuke bende van AC? Ik heb er in elk geval al zin in. Zij die vorige jaren reeds mee geweest zijn met de AC-kajak staan waarschijnlijk al paraat met de peddel in de hand. Ook dit jaar neemt Eric DuTré de touwtjes in handen: hij staat weer in voor de reservatie en coördinatie van de kajak-activiteit. Zullen het dit jaar de blauwe zijn, de gele of de rode? Voorlopig blijft dit een verrassing. In elk geval zal het kajakken slechts de helft van het geplande programma zijn. Wij hebben namelijk meer in petto...

Overnachting op camping in buurt van Anseremme (zie www.activecompany.be!) Zondag 5 september: Kajaktocht langs de Lesse (vertrek om 9u00 vanuit Anseremme met trein/bus). Om een kajak te reserveren stort je 15 euro per persoon op de AC-rekening: 402-7548051-90. Bij inschrijving vragen we wel om te vermelden aan welke activiteiten je wenst mee te doen (bv. Naam/hiking+kajak of Naam/kajak). Wie wil kamperen laat zeker iets weten aan Pia of Eric. Voor meer info, neem contact op met Pia (hiking@activecompany.be) of Eric.

Het eerste weekend van september zal niet ongemerkt voorbijgaan. Hiking, dat normaal op de eerste zondag van de maand plaats vindt, verhuist namelijk voor de gelegenheid naar zaterdag. Uiteraard kronkelen we deze keer mee met de Lesse, om alvast het parcours van de volgende dag te verkennen en de strategische plekken vast te leggen om de andere kajaks aan te vallen. En wat gebeurt er dan van zaterdag op zondag? Bouwen we zelf een boomhut, een shelter, … Voor wie eens een echte survival wil meemaken zou dit uiteraard een unieke gelegenheid zijn. Voor de zekerheid zullen we een aantal plekjes reserveren op een camping in de buurt en neemt ieder toch maar best een tentje mee. De locatie van de camping zal via de AC-website bekend gemaakt worden.

10

11


BADMINTON

H2O badminton tornooi niet in het water gevallen

CONDITIEGYM

Zomerconditiegym Deze zomer is er een speciaal programma uitgewerkt… Conditiegym verhuist in juli naar het zwembad en wordt voor de gelegenheid aquagym! In augustus is er geen conditiegym. Noteer alvast in je agenda: • op woensdag (!) 7 en 28 juli gymmen we in het zwembad van Hemiksem (Ateletiekstraat) in het gezelschap van de zwemmers van Active Company. • op dinsdag 13 en 20 juli zijn we welkom in het zwembad van Nadine (Lindendreef 5, Kapellen). Afspraak telkens om 20u30. Spreek af met anderen en doe aan carpooling!

12

FIETSEN

18 juli: Met de fiets door de Werf van de Eeuw Dit wordt een buitenbeentje: een boeiende rondleiding per fiets langs alle grote werken in Antwerpen. Vanaf 17 juni - start van de Ringwerken - zal de stad pas helemaal ondergedompeld zijn in de werf van de eeuw. Dan kan je maar beter gaan fietsen, en dat is wat wij gaan doen. We maken van de nood een deugd. Werfellende? Belange niet, we krijgen er niet genoeg van… We verkennen het Antwerpen van de toekomst van zuid naar noord. Enkele hoogtepunten: Petroleum-Zuid, industrieel parklandschap in wording / Spitse schaaldaken van het nieuwe justitiepaleis krijgen als buur de wijk Nieuw-Zuid / Vernieuwde Leienboulevard op de puinen van de 16de eeuwse Spaanse wallen / Komt er ooit iets van het ambitieuze Groene Ring/Singelverhaal? / Centraal Station maakt zich op voor de HSL / Antwerpen-noord zet zijn pionnen uit met de Permekebibliotheek en het Design-centrum / Park in zicht op Spoor-noord / Plannen voor Lobroekdok en Slachthuisbuurt / Eindelijk schot in het Eilandje (St.-Felix, MAS, Montevideo, droogdokken) / En nog veel meer… Met tekst en uitleg (plannen, foto’s, stand van zaken…).

Afspraak 9.30u Draakplaats, Antwerpen-Zurenborg (onder de bruggen aan Roze Huis) - Terug rond 17u - Zelf picnic en drankje voor onderweg meebrengen.

EN VERDER… • Zondag 15 augustus: zomerse fietstocht. Afspraak om 9u45 aan het Roze Huis. • Weekend 17-19 september Fietsweekend, allicht in de Borinage. Meer info volgt, maar houd dit weekend nu al vrij! • Zondag 17 oktober: een fietstocht om het seizoen af te sluiten. Afspraak om 9u45 aan het Roze Huis.

Inschrijven op voorhand hoeft enkel voor het fietsweekend, maar het is voor ons wel handig als je ook voor de andere dagen op voorhand al teken van interesse toont via fietsen@activecompany.be of tel. 03/322 65 20 (Luk Vanmaele). Verdere info op de AC-website. 13


WORSTELEN

WORSTELEN

Mijn eerste keer!

koprolletjes. Het is de bedoeling dat je onnozele koprolletjes uitvoert zoals in de lagere school. Lijkt simpel, maar iedere nieuweling is na drie keer tuimelen zo zat als een kanon. Voor mezelf was dus ook het geval. Dit is een klein ongemak dat je na een paar trainingen onder de knie hebt.

Mijn eerste keer was een moment om nooit te vergeten. Aan de ene kant was het een nieuwe ontdekking en aan de andere kant gaf het een enorme voldoening. Om misverstanden te vermijden, we hebben het hier over mijn eerste worsteltraining! Het begon allemaal tijdens de regenboogmarkt in 2001 op de Grote markt in Antwerpen. Ik was al enkele jaren gestopt met sporten en mijn lichaam vroeg om beweging. Had geen conditie meer en werd vadsig. Dus was het de grootste tijd om er iets aan te doen. Maar wat? Op de regenboogmarkt stond ook een kraampje van Active Company met 2 sympathieke gasten. Het leek me wel leuk om een sport te beoefenen in groepsverband met mensen met dezelfde interesses en levenswijze. Toch had ik niet echt de behoefde om met een bende kakelende nichten op een volleybal veld te staan (sorry als ik mijn mede sportgenoten beledigd heb). Waarom kom je niet eens worstelen, zei één van de AC-hostessen. Ik wist eigenlijk niet wat worstelen was, maar waarom niet. Het kan nooit kwaad om iets nieuw te proberen… Dus de eerst volgende donderdag heb ik mijn kans gewaagd. De training begon met een volledige opwarming gecombineerd met een conditietraining. Aan elk spiertje van je lichaam wordt gewerkt zodat het gehele lichaam optimaal is. De opwarming duurt een vol uur. In dit deel bevinden zich ook de befaamde

14

Na de opwarming volgt een klein uurtje technische training. Hier worden bepaalde worstelgrepen ingeoefend om zo een basis te hebben tijdens een gevecht. Het laatste kwartiertje vinden dan de eigenlijke gevechtjes plaats. Dit was een openbaring. Al je krachten kun je dan uitleven met toch het nodige respect voor het lichaam van je tegenspeler. Je kunt het een beetje vergelijken met toen je klein was en tijdens een zonnige dag aan het ravotten was met je vriendjes. Het interessante aan zo een training is dat we een zeer motiverende trainer hebben. Iedere oefening doe je op je eigen niveau en kunnen, maar hij motiveert je om je grenzen te verleggen. De dag na de training was ik wel zo stijf als een plank. Je voelt dan wel dat je in het dagelijkse leven en ook in andere sporten niet al je spieren gebruikt. Na de tweede training ben je al iets minder stijf en na de derde training voel je niets meer. Ik ben dus blijven terugkomen omdat het worstelen me veel voldoening geeft. Ook de hechte samenhang in de groep is een pluspunt. Ik heb er trouwens een heel goede vriend aan overgehouden. Dus waarom proberen jullie niet eens om met een worsteltraining mee te doen?

Johan

15


VOLLEYBAL

Zoete wraak voor AC!

ZWEMMEN

Zwemmen in de zomer Traditiegetrouw ziet het zwemprogramma er in de zomer er anders uit…

Het Brusselse bezoek had een beetje een wrange nasmaak nagelaten. Vier matchen en vier keer verliezen is toch meer dan een volleymens verwerken kan. Daarom hadden we besloten om, zo gauw de mogelijkheid zich voordeed, weerwraak te nemen. Dinsdag 11 mei was het zover. Pia (de enige vrouw en dus onmiddellijk als geheim wapen gebombardeerd), Henk, Bart, Hendrik, David, Marc, Eric, Gino, Johan en Koen moesten koste wat het kost, de overwinning in de wacht slepen. En dit lukte wonder boven wonder. Zowel het C-team als het B-team slaagde erin om BGS tot 4 maal toe te doen verliezen. Proficiat!

Gino

Zo veranderen niet alleen de trainingsuren maar proberen we er hier en daar een alternatieve zwemtraining aan het programma toe te voegen. In onderstaande tabel vind je terug wanneer we zwemmen en wat er op het programma zijn. Er zal telkens wel maar één trainer aanwezig zijn. Ook zij verdienen een beetje rust tijdens die twee -hopelijk schitterende- zomermaanden. Trainingsuren: • Op maandag van 18u45 tot 19u45 in het zwembad van Borgerhout. • Op woensdag van 20u30 tot 21u30 in het zwembad van Hemiksem. Het normale zwemprogramma herneemt zich vanaf woensdag 1 september 2004. WANNEER? Maandag 5 juli Woensdag 7 juli Maandag 12 juli Woensdag 14 juli Maandag 19 juli Maandag 26 juli Woensdag 28 juli Woensdag 4 augustus Woensdag 11 augustus Maandag 16 augustus Woensdag 18 augustus Woensdag 25 augustus

WAT? Gewone zwemtraining Aquagym Reddend zwemmen Gewone zwemtraining Gewone zwemtraining Gewone zwemtraining Aquagym Gewone zwemtraining Gewone zwemtraining Gewone zwemtraining Estafettespelen Gewone zwemtraining

• Conditiegym in het water. Onder leiding van een deskundige lesgeefster (trainster van de conditiegym) geven we op muziek een uur lang het beste van onszelf en zwaaien we zo goed en kwaad als het kan met de armen en benen. • We leren letterlijk het hoofd boven water houden in penibele situaties. En als we onszelf dan al kunnen behelpen… leren we hoe we anderen in problemen naar veiligere oorden kunnen verplaatsen. NODIG: Een lange broek (katoen) en een hemd/blouse met lange mouwen.

16

• We doen het met en tegen elkaar, net zoals vroeger. In kleine teams proberen we de opgelegde proeven tot een goed einde te brengen om op het einde een groots zegegebaar te mogen maken. 17


ZWEMMEN

Het vrolijke weerzien in Borgerhout Op 1 september 2002 was het de beurt aan het zwembad Plantin Moretus en ging ons ‘thuis’bad dicht voor een grondige renovatie om aan de Vlarem-wetgeving te voldoen. Wij moesten naar Ekeren uitwijken. De afstand, accomodatie en het vroegere uur in zwembad de Schinde vielen niet bij al onze ‘veeleisende’ zwemmers in de smaak waardoor we veel van onze maandagzwemmers niet meer hebben teruggezien. De herstellingswerken in Borgerhout gingen een jaar duren... Uiteindelijk hebben we meer dan 20 maanden moeten wachten, maar sinds 5 mei 2004 zijn we ‘back in Borgerhout. De volledige filterinstallatie is vervangen. De ingang, de vensters, de betegeling, het interieur en de kleedkamers zijn volledig vernieuwd. Er is nu een mooie afgescheiden doucheruimte. En ook het cafetaria is in een nieuw kleedje gestoken ... en is nog steeds even gezellig als vroeger. Dus, kom gerust eens (terug) kijken! Je zal onder de indruk zijn!

BEN JIJ OOK EEN TREUZELNICHT? De training in Borgerhout begint elke maandag om 20u45. De deuren van de kleedkamers zijn zo ontworpen dat ze automatisch in het slot vallen. Goed voor de veiligheid, maar dit betekent wel dat de treuzelnichten onder ons voor een gesloten deur gaan staan. Dus wees op tijd en kom zeker een kwartiertje vroeger, dus rond 20u30. We kunnen immers geen portier betalen! De zwembadconcierge moet om 22u00 naar huis. Dit betekent dat de douches en de kleedcabines ten laatste om 22u00 ontruimd moeten zijn. Een kwartiertje is zo voorbij, dus treuzel niet en doe je verhaal (uitgebreid) in het vernieuwde cafetaria, dan krijg je geen last met de concierge.

Arne

18

ZWEMMEN “MIJN EERSTE KEER” BIJ HET ZWEMMEN

Wat zwemt boven water? Vet, plastiek, bootjes, en op sommige weekenden heel België! Het is 8 mei en ik zit met vrienden van de AC zwemploeg in Nijlen te wachten op mijn eerste zwemwedstrijd. De sfeer is gezellig en ik ben gefascineerd hoeveel enthousiaste zwemmers hier bij elkaar gekomen zijn in the middle of nowhere. Er zijn zwemmers van allerlei soorten en niveaus. Sommigen blijken nog wat training nodig te hebben (zoals ik), sommige lijken op professionals en sommige zien er uit als Spiderman. Gesteund door mijn kameraden vergeet ik langzaam mijn zenuwen en probeer alle regels nog eens in mijn hoofd te herhalen, om niet gediskwalificeerd te worden. Misschien heeft één van de Spidermans me afgeleid, feit is in ieder geval dat ik enkele momenten later gediskwalificeerd word. Het blijkt nogal grappig geweest te zijn, want de AC-ploeg is erg aan het lachen als ik met een rode kop boven water kom. “Nu kun je lekker ontspannen, Ingo, het kan alleen maar beter worden”, hoor ik Pieter roepen. En inderdaad, de volgende rondes gaan veel beter! Aan het einde heb ik wel nog steeds een rode kop, minder van schaamte, maar eerder van een hoge bloeddruk. Na de wedstrijd zitten wij bij elkaar, zijn trots op onze kampioen David, die een Belgisch master-record kon halen, en laten de afgelopen uren echoën. Iedereen heeft voornemens voor de aanstaande trainingen en ik ben blij mee gekomen te zijn, want het was heeeeel gezellig! Ik wil daarom ook even onze train(st)ers en de hele zwemploeg bedanken voor de uren die wij iedere week in vriendschappelijke en sportieve sfeer door kunnen brengen! Wanneer is trouwens de volgende wedstrijd?

De foto’s bij dit artikel en op volgende bladzijde zijn een sfeerbeeld van het laatste tornooi in Parijs. Foto’s van Harry Kümel. Petri heil, Ingo

19


ZWEMMEN

TimeOut kalender maandag

Doe het in stijl, ook in het zwembad Juf Katja is nog steeds op zoek naar iemand die een SPATVRIJE camera eens ter beschikking wil stellen om onze zwemmers te kunnen filmen om zo hun zwemstijlen te optimaliseren. Je eigen gebreken onder ogen zien maakt het makkelijker jezelf te verbeteren! Wie kan ons helpen?

De Veldstraat is dood, leve de Veldstraat! Het zwembad van de Veldstraat in Antwerpen-Noord sloot tijdelijk de deuren dus werd besloten om uit te wijken naar‌ de Veldstraat in Brussel, waar onze collega’s van Brussels Gay Sports (BGS) trainen. De eerste trainingen op donderdag in Brussel waren alvast een succes. Ook tijdens de maanden juli en augustus kan je bij BGS terecht... zij het dan op eigen initiatief. BGS traint elke donderdag van 20u30 tot 21u30 in Zwembad Espadon, Veldstraat 69-71, 1040 Etterbeek. Voor meer info kan je terecht op hun website: www.bgs.org.

20

dinsdag

woensdag

donderdag

vrijdag

juli 1 2 Start schoolvakantie

5

Geen badminton

6

Geen conditiegym

7

Aquagym Hemiksem

9

10 Geen badminton

11

16 Beachvolley Delft Geen badminton

17 Beachvolley Delft Geen badminton

18

23

24

25

13

19 Geen badminton

20

26 Geen badminton

27 Geen conditiegym

28 Eurogames 29 Munchen Eurogames Aquagym Hemiksem Munchen Geen koorzang Geen yoga

30

2

3

4

6

7

10

11

13

14 Geen badminton

15

16

17

18

19

20

21 Geen badminton

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

sept. 1

2

3

4

6

7

8

9

10

11

13

14

15

16

17

20

21

22

23

24

27

28

29

30

9

Geen badminton

Geen badminton

Aquagym Kappelen

21

15

Badminton Saarbrucken Geen badminton

zondag 4

12 Geen badminton

Aquagym Kappelen

14

8

Badminton Saarbrucken

zaterdag 3

Geen koorzang

Geen koorzang

Geen koorzang

22

5

12

Geen yoga

Geen yoga

Geen yoga

Geen yoga

AC-fuif Geen badminton

Eurogames Munchen

Fietsweekend

31

Eurogames Munchen een badminton

Geen badminton

18

25

Hiking/Kayak weekend

Fietstocht Beachvolley Delft

aug. 1 Eurogames Munchen 8

5

Fietstocht

Hiking/Kayak weekend

12

Fietsweekend

AC-fuif

19

Fietsweekend

26

Vaste activiteiten: zie laatste pagina - Wijzigingen voorbehouden - Info: 0477 510 305

21


Geïnteresseerd?

22

Onze selectie uit het fuivenaanbod; wijzigingen voorbehouden. Zie ook Holebitext pag. 379 of www.holebifederatie.be

Babylon (voor iedereen) van Qnet vzw GayDayz.be LAUNCH PARTY Arab Funky Party (voor iedereen) van Merhaba Fuif van Het Roze Huis - ARK Holebifuif van Holebifoon Fuif (voor Enkel vrouwen) van Atthis ANTWERPEN Zaal Jacob ANTWERPEN De Cinema BRUSSEL Le Palace ANTWERPEN Zaal Jacob GENT Balzaal Vooruit ANTWERPEN Zaal Cattelberg Za 4 sept. 2004 Vr 10 sept. 2004 Vr 10 sept. 2004 Za 11 sept. 2004 Za 18 sept. 2004 Za 25 sept. 2004

SEPTEMBER

Holebifuif van Heisa Arab Funky “Summer” Party van Merhaba Pink Elephant party van Enig Verschil Holebiparty van Think! Holebifuif van Driekant - &of Holebifuif van Uit De Kast ANTWERPEN Zaal Jacob BRUSSEL Le Palace ANTWERPEN Zaal Jacob GENT Zaal Rector LEUVEN Zaal Lido GENT Zaal Twieoo Za 7 aug. 2004 Vr 13 aug. 2004 Za 14 aug. 2004 Za 21 aug. 2004 Vr 27 aug. 2004 Za 28 aug. 2004

AUGUSTUS

Za 3 juli 2004 Za 17 juli 2004 Za 17 juli 2004 Za 24 juli 2004 Za 24 juli 2004 Za 31 juli 2004 Za 31 juli 2004

JULI

ANTWERPEN Zaal Jacob ANTWERPEN Zaal Jacob GENT Zaal Cocteau ANTWERPEN Zaal Jacob GENT Zaal Cocteau ANTWERPEN Zaal Jacob GENT Zaal Rector

School’s Out Party van Heisa Fuif van Het Roze Huis - ARK Casa Rosa@Cocteau Discofuif van Active Company Casa Rosa@Cocteau: spicy pop ZiZomerfuif (voor iedereen) van ZiZo holebimagazine Holebiparty van Think!

FUIFKALENDER

Ben je nog geen lid van Active Company maar wel geïnteresseerd in actieve sport en ontspanning voor holebi’s? Op de achterkant van deze TimeOut vind je een overzicht van de wekelijkse activiteiten van Active Company. Je hoeft je niet op voorhand aan te melden of bekend te maken. Het volstaat op het beginuur van de activiteit aanwezig te zijn en te vragen naar de activiteitsverantwoordelijke. Je eerste deelname (proefles) is gratis. Het bestuur herinnert eraan dat enkel leden verzekerd zijn. Deelnemers aan proeflessen worden dus gewaarschuwd dat zij dit volledig op eigen riscio doen. Active Company kan niet verantwoordelijke gesteld worden voor enige geleden schade.

Meer info?

 Active Company vzw

Draakplaats 1 • B-2018 Antwerpen tel.: +32 (0)477 510 305 • fax: +32 (0)3 248 37 85 info@activecompany.be • www.activecompany.be

Wie is wie? RAAD VAN BESTUUR • Katja Heylen Voorzitster • Yves Faems Secretaris (ledenadministratie, meerbeurtenkaarten, verzekeringen, archivering, Vlaamse Zwemliga) • Olivier De Ridder Penningmeester (boekhouding, begroting en rapportering) • Philip Houtermans Evenementencoördinator, EGLSF-contactpersoon • Peter Van Callenbergh Fuifcoördinator • Erik Dutré Externe relaties • Joris Bulteel Communicatie

ACTIVITEITSVERANTWOORDELIJKEN • Jan Rens Badminton • Luk Vandenkieboom Conditiegym • Luk Vanmaele Fietsen • Pia Willems Hiking • Henri van Meines Koor • Aline Demuysere Voetbal • Gino Van Dam Volleybal • Vic Mees Worstelen • Marc Van Daele Yoga • David Roels 23 Zwemmen


VASTE ACTIVITEITEN > > > > Badminton

Maandag van 17u00 tot 21u00 Stedelijke Sporthal, Blancefloerlaan 183, Antwerpen LO Zaterdag van 13u00 tot 17u00 UFSIA hoek Vekestraat / Grote Kauwenberg, Antwerpen

Opge aang let: epas zom e t Zie i rprogra n de mma ze T imeO ! ut

Conditiegym

Dinsdag van 20u30 tot 21u30 Pestalozzistraat 7, 2020 Antwerpen

Fietsen

Derde zondag van de maand van april tot oktober

NIEUW

Hiking

Zondag van eerste volledig weekend van de maand van maart tot oktober

NIEUW

Koor

Woensdag van 20u00 tot 22u00 HIVT, lokaal 125, Schildersstraat 41 (achterkant Museum voor Schone Kunsten), Antwerpen

Voetbal

Maandag van 19u00 tot 21u00 Voetbalveld Club DT, Drakenhoflaan 160, 2100 Deurne

Volleybal

Dinsdag van 20u00 tot 22u00 Stedelijke Sporthal, Blancefloerlaan 183, Antwerpen LO

Worstelen

Woensdag van 19u00 tot 21u00 Pestalozzistraat 7, 2020 Antwerpen Donderdag van 20u00 tot 21u15 Het Roze Huis, 2de verdieping, Draakplaats 1, 2018 Antwerpen

Zwemmen

Maandag van 20u45 tot 21u45 Zwembad Borgerhout, Plantin-Moretuslei Woensdag van 20u45 tot 21u45 Sportcentrum Hemiksem, Atletiekstraat 1, Hemiksem

Yoga

M e e r i n fo ?  Ac t i ve C o m p a ny v z w 24

Draakplaats 1 • B-2018 Antwerpen tel.: +32 (0)477 510 305 • fax: +32 (0)3 248 37 85 info@activecompany.be • www.activecompany.be

Timeout34  
Timeout34  
Advertisement