Page 1

9

BUTLLETÍ INFORMATIU DE DIFUSIÓ GRATUÏTA - NÚMERO 46 - ANY XII, MAIG 2012

barri

Urbanisme: Seguiment dels assumptes pendents El passat 22 de març vam mantenir una reunió amb el nou Regidor del districte i altres responsables de l’Ajuntament i aquest és el resultat dels assumptes tractats: Pàrking a l’edifici d’habitatges tutelats per a gent gran del C/ Espronceda. Sembla que aviat estarà resolt el problema que no permetia donar ús al pàrking i treuran les places en règim de lloguer. Primer oferiran els pàrkings a les promocions de veïns que viuen al mateix edifici (gent gran i gent jove) i després es posarà un cartell a la mateixa promoció d’habitatges per oferir-los a tothom. El preu pot variar entre 80 i 120€ aprox. (IVA inclòs). Tancament per obres c/ Bilbao 56?? Aquest tema es va comunicar ja fa forces mesos i, tot i que la tanca segueix estant, les obres no s’estan fent i aquesta tanca segueix ocasionant problemes de movilitat al veïnat. Xarxa de recollida pneumàtica a Diagonal - Espronceda i altres llocs al barri. Ens diuen que l’elevat cost de la recollida pneumàtica no permet seguir amb aquest projecte d’implantació del sistema. Problemes per la circulació de cotxes per les voreres per accedir als pàrkings al c/Cristòfol de Moura (tram Bac de Roda-Fluvià). Per part de la nostra associació hem fet totes les gestions possibles amb els propietaris dels habitatges implicats i caldria prendre les

decisions que correspongui amb urgència (amb el bon temps es farà més ús de l’espai públic i s’incrementarà el perill d’accidents). Obertura c/ Cristòfol de Moura. El projecte realitzat en el seu dia ha estat refusat i s’ha de replantejar novament conjuntament amb l’eix Pere IV. Terra en condicions deficients c/ Bilbao (Llull-Ramón Turró). Tal com passa a altres llocs del barri (al voltant del mercat, Can Saladrigas, Rambla...) una part important de les lloses del terra es troben en condicions deficients (s’aixequen, estan trencades). Està confirmat que aquestes obres començaran a finals d’aquest mes.

Parc del Centre del Poblenou Problemes d’enllumenat a les pistes de bàsquet/espai polivalent.

Obres al C/ Bilbao 56? Foto: Manel Mas. Platja de Benidorm. S’han instal·lat de forma permanent els focus que es posen a la Festa Major. Segueix pendent la instal·lació de més taules de tennis taula i cal millorar el terra “especial” que hi ha al voltant de les taules. Ja s’han fet actuacions per millorar-lo però la important utilització d’aquest espai necessita d’un manteniment regular o estudiar el canvi del tipus de superfície. Jocs per a gent gran. Ens diuen que enguany no hi ha previsió per a aquesta actuació. Instal·lació de lavabos/xiringuito-bar. És realment difícil d’entendre però seguim sense resoldre aquest greu problema de manca de lavabos a tot el parc. Ara s’ha aturat el projecte anterior i cal obrir un nou procés veient el lloc més adient per instal·lar el xiringuito-bar amb WC’s.


b9

2

POBRECITO PARC DEL CENTRE

Balanç Festa Major 2011... Per motius econòmics i d’acumulació de feina no us vam donar cap informació amb posterioritat de la darrera Festa Major. Us informem que pel que fa al balanç econòmic de la FM 2011, vam tenir un balanç negatiu de 2.915,79€. El saldo actualitzat de la Comissió de Festes és de 7.722,04€.

“ En 2009 vi por primera vez este parque del Poblenou. Me fascinó todo. Sus puertas abiertas como ojos curiosos: sauces llorones, ramas rozando la tierra, verdes plantas de figuras únicas, árboles en largas alamedas junto a formas metálicas agujereadas mirando el cielo, o en el suelo, que de noche eran lámparas brillando como estrellas. Pistas de juegos: tenis de mesa, baloncesto, puentes sobre agua; iglús de paja para cubrir por la hiedra... y el pozo vigilado por un gran árbol guardián al que se llega por un camino de mosaicos troceados de mil colores, donde sillas raras plateadas invitan a descansar y gozar de un anfiteatro de mil flores, compitiendo en tonos increíbles de rosas, verdes, rojos... Su creador, Jean Nouvel, logró que no pudiera inundarse ese pozo mágico por más que hayan lluvias torrenciales... una gozada de idea! He vuelto muchas veces... Pero el 18/3/2012 lo hice con mi cámara y he visto otro parque. Las fotos muestran tristeza. Tonos marrones, dejadez, casi suciedad... Sauces delgados, alamedas secas. La luz, los colores... no estaban. Sigue gente tumbada en hierva descolorida sin agua, perros que se mean, niños jugando, bicicletas, y el sol tibio parece dolido. Es tan grande este parque que necesita muchos cuidados, que llueva, algo, para que el proyecto de una mente tan creativa luzca siempre sus mejores galas y no quede en un parque más. ¡Ojalá el verano lo cure! Text i foto: Mª Luz del Vado

Per mi tot era desconegut i novedós. Com a nou membre de la comissió de festes tot em semblava molt abstracte al començament. Però de mica en mica tot va anar agafant forma. I per fi, després de tanta espera i planificació, va arribar el gran dia, la Festa Major començava! La nit jove, els concursos, els jocs de taula, la xocolatada... Els dies van anar passant, un rere l’altre. Dies de molta feina, però viscuts amb molta il·lusió de veure que eren a gust dels veïns. Ara que s’apropa la propera Festa Major, jo us animo a participar en aquesta experiència, i també a gaudir de la companyia a l’hora de fer la feina, de recollir o muntar activitats, de portar el cansament i els cops de geni de la millor manera, i sobretot, gaudir de la festa. Durant aquests dies hi ha un caliu entre els veïns i veïnes que fora de les festes no hi és, i per això la nostra festa s’ha de conservar i cuidar, per poder seguir gaudint de les persones del nostre entorn més proper. Aquesta experiència m’ha aportat nous amics, que em fan sentir que pertanyo a aquesta comunitat. Us convido a gaudir d’aquesta experiència. Us esperem aquest any, un any que serà molt especial. Amàlia


b9

3

Infos CdB Bac de Roda-Poblenou

Atenció pares i mares, nens i treballadors! Intensius de JULIOL!! Aquest mes de juliol, no et quedis a casa! Si tens ganes de fer una mica d’activitat, vine al Casal de Barri. I si tens infants, aquest estiu també trobaràs activitats alternatives per als petits de la casa. Aquests són alguns dels tallers que oferirem: - Pilates (matins i tardes) - Yaaba (dimecres tarda) - Dansa del ventre amb vel (dimarts tarda) - Jocs fotogràfics +9 anys (dimarts i dijous tarda) - Tècniques de circ per a infants (dimecres tarda) - Jocs d’expressió i teatre (dilluns tarda) - Ioga (dimarts i dijous tardes) - Patchwork (dimarts matí) - Informàtica (tardes) - Cicle de cinema infantil (dijous matí)

Hello! Cia o!

(Més informació a la web del Casal o al taulell d’informació)

APORTACIÓ AL PAM/PAD Consulteu-les al web Ja podeu consultar a la web les aportacions que l’entitat, conjuntament amb altres associacions del barri, ha fet al Pla d’Acció Municipal (PAM). Aquestes aportacions van des de posar en servei els pàrkings d’Espronceda fins a posar en marxa l’escola d’adults. Consulteu-les totes en els següents enllaços: www.acsbacderoda.org/documents/acs-pam.pdf www.acsbacderoda.org/documents/conj-pam.pdf

COMISSIÓ DE SANITAT DEL P9 Presentada denúncia a la fiscalia El passat 21 de març es va presentar davant de la Fiscalia Superior de Catalunya una denúncia per la privatització de la sanitat pública: l’accés a la Sanitat pública i de qualitat és un dret reconegut a la constitució i l’obligació de l’estat és defendre-la. Ometre això és incórrer en un delicte tipificat en l’article 542 del codi penal. Si us voleu adherir a aquesta denúncia o demanar més informació al respecte, podeu fer-ho al Casal de Barri Bac de Roda, els dijous a partir de les 18h.

Banc del temps del Poblenou

Arranquem el projecte!

I a la Festa Major 2012... Homenatge a una persona molt especial En motiu dels 30 anys de la nostra Festa Major, i com a homenatge / recordatori al nostre Josep Antoni Garcia (membre de la Junta de l’Associació durant molts anys i que ens va deixar l’any passat), el dissabte 8 de setembre descobrirem una placa commemorativa. L’acte es durà a terme durant la nit, en un sopar-espectacle que es muntarà especialment per a l’ocasió. No hi faltis!

QUÈ és? És una xarxa d’intercanvi de favors on la mesura d’intercanvi és el temps, no els diners. QUI som? Un grup de persones preocupades pel rumb que està prenent aquesta societat. QUAN et podem informar? Tots els dimecres del mes, de 16.30 a 20h. QUAN ens posem en marxa? Al setembre, amb un acte inaugural dins la Festa Major del Poblenou, espai Parc del Centre. T’animes a conèixer més detalls d’aquest projecte?


b9

4

Properes activitats: REVETLLA SANT JOAN’12

Cinema a la fresca...

Com cada any, celebrarem la revetlla de Sant Joan en el millor escenari possible: el Parc del Centre del Poblenou, a la fresca. Ens complau veure com cada any es va consolidant aquesta activitat i com cada any som més veïns sopant al Parc. Actualment en som més de 500. Que no decaigui!

Aquest any, per motius econòmics òmi miicss i de d les famoses retallades, hem hagut de reduïr uïr d despeses i això ens ha portat a suprimir l’activitat del cinema a la fresca. Aquesta activitat suposa un cost de 1.300€ aprox. Per tant, adéu (temporalment) a aquelles nits de juliol al Parc del Centre. Però nosaltres no volem renunciem al cinema, ni a la fresca, i és per això que estem treballant en una nova activitat: Cinema gratuït... a la fresca del teatre! Així que si finalment aquesta activitat va endavant...

Preu soci@: 10€ / Preu simpatitzant: 12€ / Preu infant: 4€ (El preu inclou coca, cava, cadires i taula, conjunt de música en directe... i molt bona companyia!).

Fes-te soci@ de l’entitat!

Estimat lector, primer de tot, si ets soci, volem agraïr-te l’esforç de col·laborar amb nosaltres en aquests moments tan difícils. Com a membre d’aquesta entitat sabràs la feina què fem: - muntem activitats al Parc del Centre, - lluitem per millores urbanístiques i socials de la nostra barriada, - fem excursions arreu de Catalunya a preus ajustats perquè tothom hi pugui participar... i ho fem des de fa més de 30 anys, perquè l’Associació cultural i Social Bac de Roda (abans CER Bac de Roda) va ser fundada el 1980! Des de fa uns mesos estem treballant en una nova campanya més atractiva per a vosaltres. En breu, ser soci d’aquesta entitat comportarà: Reducció en preus d’espectacles del Casal

Descomptes a botigues

Descomptes en activitats pròpies de l’entitat; Festa Major, Sant Joan, excursions...

Encara no ets soci@?

Vine al Casal i t’informem!

del teatre del Casal!

DIVENDRES 6, 13, 20 i 27, a les 19.30h, Cinema gratuït al Casal de Barri Bac de Roda-Poblenou. (més informació sobre les pel·lícules que oferirem a la web del Casal: www.acsbacderoda.org)

Properes EXCURSIONS: Corpus a la Garriga, diumenge 10 juny 2012

Visitarem la Garriga en la seva faceta més popular, el Corpus. La festa combina amb tota naturalitat les vessants popular, religiosa i artística. Preu soci/es: 38€ / preu simpatitzant: 39€.

(Inclou autocar, esmorzar, dinar i assegurança de viatge).

Visita al Museu de les miniatures (Besalú), diumenge 8 juliol 2012 Visitarem el museu de les miniatures i el bonic poble de Besalú, un dels més bonics de Catalunya i que conserva amb elegància l’arquitectura de l’Edat Mitjana. Preu soci/es: 37€ / preu simpatitzant: 39€ / Visita (opc.): 2,5€. (Inclou autocar, esmorzar, dinar i assegurança de viatge).

Visita a Ponferrada, 30 juliol - 6 agost 2012

Farem una ruta per aquesta magnífica regió de León i visitarem els llocs més populars i emblemàtics: Las Médulas, la Catedral de León, el Monastir de San Marcos, el Castell dels Templaris, la casa Consistorial, la Torre del Reloj i diferents museus. Preu soci/es: 560€ / preu simpatitzant: 565€. (Més informació al Casal de Barri Bac de Roda).

AQUEST BUTLLETÍ HA ESTAT POSSIBLE GRÀCIES A LA COL·LABORACIÓ DE: Laura Forcada (redacció), Rosa Maria Sánchez (redacció), Mònica Gómez (redacció i maqueta), Manel Pascual (coordinació i redacció), Montse Mayol, Ángeles Yáñez, Blanca Montero, Esther David (publicitat i distribució) i anunciants. Dipòsit Legal: B-18743-1999 Imprimeix: idem art gràfic, Marià Aguiló, 24

ACS BAC DE RODA CdB BAC DE RODA-POBLENOU Camí Antic de València, 96-116 08005 Barcelona Tel. 93 303 24 47 barri9@acsbacderoda.org www.acsbacderoda.org

Amb la col·laboració de:

Barri9-46  

Butlletí informatiu de difusió gratuïta del barri de Poblenou.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you